STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten. Fredrik Boström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten. Fredrik Boström"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 13: Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Peter Åberg (S) Fredrik Boström (S) Gull-Britt Larsson (S) Ingela Viktorsson (V) Övriga Barbro Åkesson förvaltningschef Anders Johansson vikarierande förvaltningsekonom Sandra Lundsten nämndsekreterare Utses att justera Fredrik Boström Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten Ordförande Tina Kerro Justerande Fredrik Boström Bevis om anslag Justeringen av Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret Sandra Lundsten Utdragsbestyrkande

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (31) FKUN 1 Information Biträdande rektor för Tärnaby Alpina Gymnasium (TAG) Emelie Nilsson och Anders Pärson informerade om deras verksamhets bakgrund, nuläge och framtidsmål. Vikarierande rektor för Luspengymnasiet Inez Abrahamsson informerar om deras arbete kring kränkande behandling och tobaksfrågor. Nämndsekreterare Sandra Lundsten informerar om: - att Storumans kommuns samiska namn skrivs som Storumans kommun Luspie och att benämningen för ordet kommun, kommuvnna eller tjїelte, avgörs av textens samiska språkvarietet. - nya arvodesbelopp för 2017.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (31) FKUN 2 FKUN/2016: Årsbokslut och verksamhetsberättelse 2016 Inför 2016 års bokslut ska nämnden upprätta verksamhetsberättelse. Verksamhetsberättelsen är en redogörelse för alla som berörs av kommunens verksamhet. Den ska innehålla ekonomisk redogörelse, viktiga händelser och kommentarer till avvikelser i verksamheten samt måluppfyllelse bland annat ska olika nyckeltal tas fram. Förvaltningschef Barbro Åkesson redovisar 2016 års resultat. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden gör ett underskott på kronor för verksamhetsåret Arbetsutskottets protokoll , 2. att godkänna redovisningen. att överlämna årsbokslut och verksamhetsberättelse för 2016 till kommunstyrelsen.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (31) FKUN 3 FKUN/2015:1-600 Uppföljning internkontroll 2016 Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 15 att årligen fastställa internkontrollplan med olika granskningsområden t.ex. budgetuppföljning, leverantörsfakturor och handkassor. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 19 att fastställa internkontrollplanen för Vikarierande förvaltningsekonom Anders Johansson redovisar internkontrollen för Följande internkontroll har utförts: Uppföljning av budget har skett månadsvis med djupare analyser i samband med delårsrapporterna per sista april och augusti. Eventuella avvikelser har lyfts till nämnden med förklaring. Vid upptäckta felkonteringar av personalkostnader har detta åtgärdats snarast möjligt. Hantering av handkassor har skett där inga avvikelser ha påträffats. Leverantörsfakturor granskas löpande under året och eventuella felaktigheter i kontering åtgärdas. Det ständigt ett arbete med att förbättra konteringen av leverantörsfakturor genom påminnelser och utbildning. Arbetsutskottets protokoll , 3. Vikarierande förvaltningsekonom Anders Johanssons tjänsteutlåtande att godkänna internkontrollen för 2016.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (31) FKUN 4 FKUN/2017: Uppföljning detaljbudget 2017 Ökade kostnader för interkommunal ersättning gymnasieskola Vid en avstämning av gymnasiets interkommunala kostnader och intäkter för höstterminen 2016 gjordes en prognos över förväntade kostnader och intäkter Efter avstämningen väntas utfallet för 2017 bli totalt tkr jämfört med en budget för interkommunala ersättningar på tkr. Det beräknade underskottet skulle då uppgå till tkr. Underskottet kan till viss del förklaras av följande ärenden som inte vart kända vid budgetläggning: - 1 elev som gått på Luspengymnasiet bytte i slutet på november till Jokkmokk = kr på vårterminen elever har beviljats förlängd studiegång i Vilhelmina = kr för höstterminen elev från Tärnaby går IN i Lycksele vilket i varit känt förrän fakturan från Lycksele kom = kr för hela IMS elever kom in på nationellt program i Lycksele vilket vi inte visste förrän vi fick fakturan totalt för båda två kr för RH-elev väntas läsa ett 4e och 5e år vilket inte var känt sedan tidigare = för höstterminen Totalt tkr. Vikarierande förvaltningsekonom Anders Johanssons tjänsteutlåtande att godkänna redovisningen. att ge förvaltningschefen i uppdrag att uppmana alla verksamheter till återhållsamhet då nämnden kan konstatera att den fastställda detaljbudgeten för 2017 inte kommer att hålla efter de ökade kostnaderna för interkommunal ersättning i gymnasieskola 2017.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (31) FKUN 5 FKUN/2017: Projektuppföljning Vikarierande förvaltningsekonom Anders Johansson redovisar en uppföljning av pågående projekt inom fritids-, kultur- och utbildningsnämndens ansvarsområde. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har beviljat medel för sommarlovsaktiviteter 2017 för unga i Storumans kommun. Arbetsutskottets protokoll , 4. att godkänna redovisningen.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (31) FKUN 6 FKUN/2017:2-600 Verksamhetsplan 2017 Kommunfullmäktige beslutade att fastställa budgetramarna för åren Utifrån detta ska fritids-, kultur- och utbildningsnämnden upprätta verksamhetsplan för Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 92 att uppdra presidiet utarbeta en skrivning i verksamhetsplanen för 2017 om vikten i det demokratiska arbetet. Nämndens ledamöter har tagit del av presidiets förslag till skrivning om demokrati och brukarinflytande i verksamhetsplanen för Arbetsutskottets protokoll , 60. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 92. Arbetsutskottets protokoll , 5. att godkänna verksamhetsplanen för 2017.

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (31) FKUN 7 FKUN/2017: Skidakademin - finansiering 2017 Skidakademin startades 1999 och bedrevs då i samarbete med Umeå universitet, Storumans kommun och Sollefteå kommun. Inriktningen var att kombinera akademiska studier i främst idrottspedagogik med träning på elitnivå under sakkunnig ledning. Under några år i början av 2000-talet finansierades verksamheten delvis med kommunala medel men också med strukturfondsmedel och då via Akademi Norrs ramprogram. Under strukturfondstiden var det övergripande målet att ge Skidakademin en bredare status vilket ur ren tillväxtaspekt syftade till att öka attraktiviteten för regionen som helhet samt att bidra till en förbättrad rekrytering av nödvändig kompetens till regionen. Skidakademin beskrevs initialt som ett samverkansprojekt som skulle kunna bidra till att öka attraktionsvärdet för regionen. Än i dag kan Skidakademin utgöra ett bra exempel på en strategisk kommunal satsning i skärningspunkten mellan utbildnings- och näringslivspolitik. Under de senaste 10 åren har Skidakademin bedrivits uteslutande med kommunala medel och när Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens budget inför 2017 inte räckte till gjordes en prioritering för de lagstadgade verksamheterna. I årets budget finns finansiering för Skidakademin fram till och med augusti. Svenska Skidförbundet har hört av sig och påtalat hur viktig utbildningen är för dem och man har också öppnat upp för möjligheter att till en del bidra med att finansiera verksamheten. En möjlighet att bedriva verksamheten vidare kan vara att söka samarbetspartners och att förstärka samarbetet med ett lärosäte. För att det ska vara möjligt behövs tid att arbeta med att utforma ett koncept tillsammans med externa parter. Det är dock viktigt med kontinuitet i verksamheten och under tiden det arbetas med att utveckla konceptet Skidakademin är det önskvärt att verksamheten kan fortgå. I så fall behövs ett budgettillskott för Skidakademins verksamhet under 2017 på 342 tkr. Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 6.

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (31) FKUN 7 forts. att finansiera Skidakademins fortsatta verksamhet under 2017 under förutsättning att Svenska skidförbundet också bidrar.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (31) FKUN 8 FKUN/2017: Timplan Tärnaby Alpina Gymnasium ht 2017 Hösten 2017 kommer Tärnaby Alpina Gymnasium se över antalet timmar per kurs från årskurs 1 till 4. Eleverna läser i sitt program 2900p jämfört med ordinarie 2500p. Eleverna läser en nationell idrottsutbildning med alpin profil på gymnasienivå (NIU) och väljer mellan naturvetenskapliga programmet (NA) eller samhällsprogrammet (SA). Alla elever läser fyra år på grund av att läger, träningar och tävlingar tar mycket tid. Av de obligatoriska 2500p är 700p idrottsrelaterade kurser i ämnet specialidrott. Resterande är teoretiska kurser samt idrott och hälsa 100p. Eleverna har dessutom möjlighet att utöka sitt program med extra matematik och språk. Eftersom det enbart går 8 elever i varje årskull och dessa åtta delas upp i NA och SA är det få elever i varje kurs vilket medför att grupperna blir små och ibland enbart består av en enda elev. Redan idag är det flera kurser som läses vartannat år och tillsammans över årskurserna. Som riktmärke så får elever inom gymnasieskolan 87,5 timmars undervisning för en kurs som består av 100p. Genom skollagen regleras den garanterade undervisningstiden för varje elev på ett högskoleförberedande program till ett minimum av 2180 timmar*. Det är också möjligt att flytta tiden mellan olika kurser om slutsumman per elev är minst 2180 timmar. Önskan från rektor på TAG är att kunna krympa undervisningstiden i de grupper som består av ett fåtal elever och i vissa kurser där man behöver lägga mer tid istället öka undervisningstiden. Ett konkret exempel på en timplan för NA ALP 17 visas i bilagan. * Huvudmannen beslutar om antalet undervisningstimmar för varje kurs. Den minsta garanterade undervisningstiden regleras i 16 kap. 18 skollagen (2010:800) där det anges att elever på yrkesprogram har rätt till minst 2430 undervisningstimmar om 60 minuter och elever på högskoleförberedande program har rätt till minst 2180 undervisningstimmar om 60 minuter. En veckas arbetsplatsförlagt lärande ska anses motsvara 23 undervisningstimmar. Huvudmannen ska enligt 4 kap. 22 gymnasieförordningen (2010:2039) redovisa hur eleven har fått sin garanterade undervisningstid. Hur denna redovisning ska ske är inte närmare reglerat.

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (31) FKUN 8 forts. Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande att rektor planerar och ansvarar för undervisningstiden inom de lagstadgade möjligheterna. att rektor redovisar den garanterade undervisningstiden till huvudmannen efter varje läsår. att rektor under vårterminen 2018 redovisar elevernas måluppfyllelse.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (31) FKUN 9 FKUN/2017:9-608 Läsårstider 2017/2018 Skolledargruppen har lämnat förslag till läsårstider 2017/2018. Förslagen har processats av alla instanser inom skolan. Arbetsutskottets protokoll , 7. att anta följande läsårstider för 2017/2018: Grundskolan Höstterminen Vårterminen Luspengymnasiet Höstterminen Vårterminen Lovdagar samtliga elever Höstlov (vecka 44) Sportlov (vecka 10) Påsklov (vecka 14) Måndag 30 april Fredag 11 maj Lärarnas arbetsår Grundskolan Luspengymnasiet

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 13 (31) FKUN 10 FKUN/2016: , FKUN/2016: Medborgarförslag barnomsorg på obekväma tider Cecilia Henriksson, Storuman har lämnat in ett medborgarförslag om barnomsorg på obekväma tider. Kommunfullmäktige beslutade , 12 att överlämna medborgarförslaget till fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för handläggning och beslut. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 30 att utreda behovet och eventuella kostnader av barnomsorg öppen på kvällar, nätter tidigare morgnar och helger. I förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande står bland annat att läsa följande: Undersökning kring behov av barnomsorg på obekväm arbetstid Under perioden 5 oktober till 17 oktober 2016 gjordes en webbundersökning som riktade sig till föräldrar som kunde ha behov av barnomsorg på obekväm arbetstid enligt vissa kriterier. Undersökningen annonserades på Facebook, Twitter, Bladet samt Storumans kommuns hemsida. 22 stycken föräldrar svarade att de hade ett behov av barnomsorg på obekväm arbetstid enligt de uppställda kriterierna, vilket totalt sett skulle omfatta 30 stycken barn. Sammanfattat såg resultatet av enkäten ut enligt följande: Svarande föräldrar: Antal berörda barn: 22 stycken 30 stycken Geografisk spridning: 13 föräldrar i Storuman, Stensele, Skarvsjöby eller Barsele 8 föräldrar i Tärnaby, Hemavan och Strömsund Angivet behov: Medelantal kvällar: 9 kvällar/månad för de som angett behov Medelantal helger: 2 helger/månad för de som angett behov Medelantal nätter: 6 nätter/månad för de som angett behov

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 14 (31) FKUN 10 forts. Kostnadsberäkningen är uträknad utifrån erbjudande om tillsyn dygnet runt alla veckans dagar. Kostnadsberäkning för barntillsyn på obekväm arbetstid Kostnaden för att driva en enhet blir ca kr/år i personalkostnad inkl. PO-tillägg. Det åtgår ca 3 årsarbetare för att täcka tiden med 1 personal. Det anmälda intresset har en geografisk spridning kring Storuman/Stensele och Hemavan/Tärnaby. Då kommunen är geografiskt långsträckt behöver omsorg i båda kommundelarna erbjudas vilket medför personalkostnad på ca kr/år. Inga av kommunens förskolor har idag sovsalar vilket också kommer att medföra kostnader för utbyggnad/ombyggnad om man inte väljer att hyra en annan lokal för ändamålet. Det torde i så fall bli en kostnad på ca kr/år. En engångskostnad för inköp av sängar och övriga möbler tillkommer också. Den förskola som nu projekteras i Storuman kan anpassas med sovsal. En dagbarnvårdar-lösning skulle kunna vara aktuell om det är ett mindre antal barn i verksamheten. Kostnaden för det skulle dock vara liknande den beräknade kostnaden för att driva verksamheten på en av våra förskolor då den är lika personalintensiv. Eftersom möjligheten inte förekommit tidigare kan det vara svårt att prognosticera utfallet. Det finns dock en begränsning på hur många barn en personal kan ta hand om vilket förstås också styrs av barnens ålder. Mer än 5 barn/natt kan man knappast räkna med att en personal kan ta hand och det finns inget som visar på att antalet skulle bli fler. Det kan också tänkas att det blir kvällar och nätter som ingen vårdnadshavare har behov av tillsyn därför blir det också viktigt att verksamheten kan vara flexibel när det gäller schemaläggning. En trolig kostnadsökning för fritids-, kultur- och utbildningsnämnden kan komma att bli kr/år och då inklusive kostnader för förbrukning och livsmedel men bortsett från ev. kostnader för investeringar. Nämnden har redan i dag svårt att hålla budgeten för barnomsorgen då öppettiderna idag ligger mellan och antalet barn i verksamheterna och barnens tid ökar. Då det idag inte finns budgetutrymme för en ökning av barnomsorgskostnaderna behöver medel tillföras nämnden om erbjudande om barnomsorg på obekväm arbetstid ska kunna erbjudas.

15 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 15 (31) FKUN 10 forts. Efter behovs- och kostnadsutredning av barnomsorg öppen på kvällar, nätter tidigare morgnar och helger beslutade fritids-, kultur- och utbildningsnämnden , 99 att under förutsättning att kommunstyrelsen tillskjuter medel erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid från höstterminen Arbetsutskottets protokoll , 26. Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 99. Arbetsutskottets protokoll , 8. att medborgarförslaget anses besvarat med hänvisning till fritids-, kultur- och utbildningsnämndens beslut , 99.

16 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 16 (31) FKUN 11 FKUN/2016: Medborgarförslag - fläsk till palten i kommunens skolor Elise Forsberg, Norra Fjällnäs Ballerbäcken, Tärnaby har lämnat in ett medborgarförslag där hon föreslår att elever vid kommunens samtliga skolor ska få fläsk till palten. På Skytteanska skolan i Tärnaby har man tidigare haft fläsk till palten men det togs bort efter jul. Det svar man fått varför detta gjorts är att det ska vara likadant i hela kommunen. Förslagsställaren menar att eleverna vill alla ska få fläsk till palten så att man höjer standarden istället för att ta bort. Kommunfullmäktige beslutade , 70 att överlämna medborgarförslaget till fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för handläggning och beslut. Kostorganisationen har från 2017 övergått till Kommunstyrelsen (KS) varför medborgarförslaget om fläsk till palten bör skickas vidare till KS för handläggning och beslut. Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 9. att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för handläggning och beslut.

17 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 17 (31) FKUN 12 FKUN/2016: Motion barnomsorg på obekväm arbetstid Karin Malmfjord (S) har lämnat in en motion om barnomsorg på obekväm arbetstid. Malmfjord skriver sammanfattningsvis följande i motionen: Storumans kommun behöver möta upp samhällsutvecklingen med att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid. Mer än hälften av Sveriges kommuner erbjuder barnomsorg på obekväm arbetstid redan idag. Många olika yrkeskategorier arbetar på obekväm tid, exempelvis inom handel, hotell och restaurang samt vård och omsorg. Situationen som råder i dag gör att människor får lov att tacka nej till arbete på grund av att man inte kan lösa behovet av barnomsorg. Samtidigt som det är väldigt svårt att rekrytera arbetskraft exempelvis inom vårdsektorn. Detta är en ekvation som inte går ihop. Kommunen måste möjliggöra för människor att kunna ta de arbeten som finns tillgängliga. Det får inte stupa på att man måste tacka nej för att kommunen inte kan erbjuda barnomsorg de tider som spänner över dygnets samtliga timmar. Barnomsorg på obekväm arbetstid är även en jämställdhetsfråga, då bristen av barnomsorg medför att människor får mycket svårt att arbeta heltid inom arbeten som kräver flexibla arbetstider, med scheman som medför arbete såväl dag, kväll, natt som helg. Malmfjord föreslår: att Storumans kommun inventerar behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid. att Storumans kommun erbjuder barnsomsorg på arbetstid. Kommunstyrelsen beslutade , 41 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen överlämnade i sin tur motionen till fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för yttrande/förslag om motionen ska bifallas eller avslås. Efter behovs- och kostnadsutredning av barnomsorg öppen på kvällar, nätter tidigare morgnar och helger beslutade fritids-, kultur- och utbildningsnämnden , 99 att under förutsättning att

18 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 18 (31) FKUN 12 forts. kommunstyrelsen tillskjuter medel erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid från höstterminen Arbetsutskottets protokoll , 10. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden föreslår att motionen anses besvarad med hänvisning till fritids-, kultur- och utbildningsnämndens beslut , 99.

19 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 19 (31) FKUN 13 FKUN/2016: , FKUN/2016: Motion - säkra och attraktiva skolgårdar vid kommunens förskolor och skolor Daniel Johansson (V) har lämnat in en motion om att skapa säkra och attraktiva skolgårdar vid kommunens förskolor och skolor. Johansson skriver följande i motionen: Barnen är Storumans framtid. I det moderna samhället tillbringar många barn större delen av sin vardag i skolor och på skolgårdar. Det finns idag skolgårdar som inte är säkra och attraktiva. Exempel på detta är: - Bristfällig inhägnad vid skolan i Slussfors. - Gång- och cykelväg rakt igenom Parkskolans skolgård. - Vattenansamling på Gungans skolgård varje vår. - Ingen inhägnad av skolgården i Gunnarn. Flera av kommunens skolor och lekplatser är inte renoverade eller uppdaterad på åtminstone 20 års tid. Johansson föreslår att fritids-, kultur- och utbildningsnämnden får i uppdrag att genomföra en inventering av kommunens skolgårdar. att fritids-, kultur- och utbildningsnämnden i samband med personal och barn utformar säkra och attraktiva skolgårdar. att fritids-, kultur- och utbildningsförvaltningen tar fram en tidsplan för hur detta kan genomföras. Kommunfullmäktige beslutade , 60 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen överlämnade i sin tur motionen till fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för yttrande/förslag om motionen ska bifallas eller avslås. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 63 att förvaltningschef i samråd med fastighetsbolaget inventerar förskole- och skolgårdar i Storumans kommun och att inventering sker under hösten 2016.

20 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 20 (31) FKUN 13 I förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande står att läsa följande: Inventeringens fokus är säkra och attraktiva skolgårdar. Personal vid enheterna har getts möjlighet att lämna in synpunkter på åtgärder. Förvaltningschef har tillsammans med Fastighetsbolagets vd gått igenom önskemålen och konstaterar att inlämnade önskemål varierar från sådant som är att betrakta som rutininsatser av fastighetsskötaren till investeringar och det som mer rör säkerhetsaspekten. Önskemålen varierar också från mer detaljerade till mer övergripande och därför har en sammanställning gjorts på en mer övergripande nivå. Oavsett enheternas önskemål kan det skönjas en standardskillnad mellan förskole- och skolenheternas yttre miljö. Som huvudman har Storumans kommun ett ansvar att erbjuda alla barn inom kommunen en likvärdig utbildning och då spelar även skolmiljön roll. För att få tillstånd en likvärdighet när det gäller förskole- och skolgårdar i kommunen bör en standard för vilken utrustning som ska finnas på gårdarna tas fram utifrån barn och elevers ålder. Trafiksäkerhetsfrågorna behöver lösas i samverkan med kommunstyrelsen. Enhet Säkerhet Attraktivitet Björken Barnsäkra grindar Utrustning för uteaktiviteter Staket runt hela gården Vassa kanter på brandstege Granen Skytteanska skolan Inspringsskydd vid gungorna nere på lekparken. Belysning trafiksäkerhet Måla cykelväg på framsidan Plantera buskar Utrustning för rastaktivitet Utomhus, samlingsplats med trivsel Klätterställningar parkour Röbroskolan Förbättrad trafiksäkerhet Utrustning för rastaktivitet och idrottslektioner Fotbollsplan m gräs, basketkorgar Gunnarns skola/förskola Förbättrad trafiksäkerhet Staket runt skolgården inkl. grindar Utrustning för rastaktivitet

21 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 21 (31) belysning Stensele skola/förskola Staket runt hela skolgården Säkra hörnstag i staketet belysning Förbättrad trafiksäkerhet Överbyggnad av altanen för att förhindra fallande, snö/regn/is på ute-sovande barn Asfaltering av skolgård Temalekplatser byggnader Utrustning för rastaktivitet Parkskolan Arbeta bort genomfarten Utrustning för rastaktivitet Förbättrad trafiksäkerhet Soltak över uteplats belysning Slussfors skola och förskola Gungan, Villavillekulla Staket kring hela skolgården belysning belysning Utrustning för uteaktivitet Utrustning för uteaktivitet Centralskolan Trafiksäkerhet Utrustning för uteaktivitet Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 11. att förvaltningschef i samarbete med Fastighets AB Umluspen tar fram förslag på skolgårdsutformning samt en prioriteringsordning kring arbetet med säkra och attraktiva skolgårdar.

22 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 22 (31) FKUN 14 FKUN/2016: Motion ekologisk frukt i skolan Irene Walfridsson (V) har lämnat in en motion om ekologisk frukt i skolan. Walfridsson skriver följande i motionen: Det är viktigt för barnens hälsa att de äter frukt och grönt varje dag. De blir mindre trötta och arbetar bättre om de får exempelvis ett äpple eller ett päron under skoldagen. Föräldrar i Storumans kommun uppmanas i dagsläget att skicka med barnen egen frukt/grönsak till skolan. Många gör det också, men det finns barn i våra skolor som inte har något med sig i skolväskan till fruktstunden. Under fruktstunden jämför ofta barnen vad det fått med sig och den som ingenting har känner sig utpekad och utanför. De riskerar också att bli tröttare och inte orka följa med under lektionerna. I andra kommuner har man beslutat att ge barnen i förskoleklass till årskurs 3 fri ekologisk frukt/grönsaker varje dag. Det är ett bra beslut, som kommer att visa sig i skolresultaten både genom att barnen inte riskerar att hamna utanför, och genom att de blir piggare och klarar skolarbetet bättre. Detta kommer givetvis att kosta kommunen en slant men kommer att ge tillbaka friskare och gladare barn med bättre resultat. Konventionellt odlad frukt och grönsaker innehåller höga halter av bekämpningsmedel och ofta högre än de gränsvärden som idag är tillåtna, detta enligt Livsmedelsverkets stickprover. Barn är särskilt känsliga så de kan äta stora mängder i förhållande till sin kroppsvikt. Detta kan ge skadliga effekter på både nervsystemet samt vara hormonstörande. Walfridsson föreslår att alla barn från och med förskoleklass till och med årskurs 3 får fri ekologisk frukt och grönsaker varje dag i skolan. Kommunfullmäktige beslutade , 59 att överlämna motionen till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen överlämnade i sin tur motionen till fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för yttrande/förslag om motionen ska bifallas eller avslås.

23 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 23 (31) FKUN 14 forts. Kostorganisationen har från 2017 övergått till kommunstyrelsen (KS) varför motionen om ekologisk frukt i skolan bör skickas vidare till KS för handläggning och beslut. Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 12. att överlämna motionen till kommunstyrelsen för handläggning och beslut.

24 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 24 (31) FKUN 15 FKUN/2017: Omval representant till Folkhälsorådet Enligt kommunstyrelsens beslut , 133 ska fritids-, kulturoch utbildningsnämnden utse en ledamot utan ersättare till Folkhälsorådet för mandatperioden Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 9 att utse Ingela Forsman (KD) till ledamot i Folkhälsorådet. Ingela Forsman har meddelat att hon avsäger sig uppdraget. Med anledning av Forsmans avsägelse ska fritids-, kultur- och utbildningsnämnden utse ny ledamot utan ersättare till Folkhälsorådet för resterande del av innevarande mandatperiod. Arbetsutskottets protokoll , 13. att utse följande ledamot till Folkhälsorådet för resterande del av innevarande mandatperiod: L Tina Kerro Rådströmsvägen STENSELE

25 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 25 (31) FKUN 16 FKUN/2017: Omval fadder Luspengymnasiet Kommunfullmäktige har , 90 utsett Harry Söder till ersättare i fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för mandatperioden Vid fritids-, kultur- och utbildningsnämndens sammanträde den 29 januari 2015, 10 utsågs Harry Söder till fadder för Luspengymnasiet i Storuman. Harry Söder har avlidit Med anledning av Harry Söders bortgång ska fritids-, kultur- och utbildningsnämnden utse en ny fadder för Luspengymnasiet i Storuman för resterande del av innevarande mandatperiod. Arbetsutskottets protokoll , 14. att utse Kristina Fredriksson till ny fadder för Luspengymnasiet resterande del av innevarande mandatperiod.

26 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 26 (31) FKUN 17 FKUN/2016: Fadderbesök på enheterna Som ett led i att hålla fritids-, kultur- och utbildningsnämnden informerad om enheternas verksamheter har nämnden tidigare år beslutat om fadder/kontaktverksamhet. Till varje enhet har en eller två faddrar utsetts bland ordinarie ledamöter samt ersättare. Viktigaste uppgiften med fadderverksamheten är mötet mellan politiker och personal/elever. Tillämpliga arbetssätt: - Kontakta enhetens rektor för att boka fadderbesök. - Gör en plan inför besöket över vilka delar som du vill fördjupa dig i t.ex. undervisning eller övrig skolverksamhet. Fadderbesöken ska ske två gånger per år (en på höstterminen och en på vårterminen). Fadderrapporten ska vara skriftlig och personlig, och inte överskrida två sidor. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 10. Arbetsutskottets protokoll , 11. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 38. att respektive fadder lämnar skriftlig rapport från fadderbesöken minst en gång per termin, att redovisning av fadderrapporterna sker vid nämndsammanträdena och blir en stående punkt på ärendelistan. att ersättning utgår för ett fadderbesök per enhet och termin med heldagsarvode samt reseersättning. Vid dagens sammanträde redovisas följande fadderbesök: Biblioteket, Sven-Åke Pennling genom Sandra Lundsten Luspengymnasiet, Fredrik Boström Gunnarns skola/förskola, Peter Åberg Förskolan Villa Villekulla, Eva-Sofie Jansson

27 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 27 (31) FKUN 17 forts. att godkänna redovisningarna.

28 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 28 (31) FKUN 18 FKUN/2017: Kurser och konferenser Spridningskonferensen Barn och ungas hälsa i Umeå den 16 mars att anmäla Eva-Marie Stabbfors till spridningskonferensen Barn och ungas hälsa i Umeå den 16 mars 2017.

29 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 29 (31) FKUN 19 FKUN/2016: Redovisning av delegationsbeslut Beslut Beslutsdatum Bidrag från Nice-projektet till DUA-projektet att godkänna redovisningen.

30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 30 (31) FKUN 20 Meddelanden FKUN/2016:35 Skolverket, beslut Statsbidrag för skolhuvudmän som inrättar karriärvägar för lärare höstterminen FKUN/2016:134 Skolverket, beslut Statsbidrag för Lärarlönelyftet för till FKUN/2016:139 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, kontrollrapport för livsmedelsverksamhet , förskolan Uman Center. FKUN/2016:131 Skolverket, beslutsmeddelande , Statsbidrag för Lärarlyftet II höstterminen FKUN/2016:33 Skolverket, beslutsmeddelande Bidrag för lärare i nationellt minoritetsspråk för höstterminen FKUN/2016:36 Skolverket, beslutsmeddelande Statsbidrag för undervisning under skollov för sport-, påsk- och höstlov FKUN/2016:9 Skolverket, beslutsmeddelande Statsbidrag för kvalitetssäkrande åtgärder inom förskolan, fritidshemmet och annan pedagogisk verksamhet till kommuner som tillämpar maxtaxa för år FKUN/2017:12 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, beslut Beslut om riskklassificering samt årlig kontrollavgift, förskolan Uman Center. FKUN/2017:11 Skolverket, beslutsmeddelande Maxtaxa fastställda bidragsramar för 2017.

31 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 31 (31) FKUN/2017:20 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, kontrollrapport för livsmedelsverksamhet Luspengymnasiet FKUN/2016:84 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, beslut Beslut om riskklassificering samt årlig kontrollavgift, pedagogisk omsorg Ormen 14 (f.d. skolkontoret). FKUN/2016:84 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, beslut Beslut om riskklassificering samt årlig kontrollavgift förskolan Villa Villekulla. FKUN/2016:84 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, beslut Beslut om riskklassificering samt årlig kontrollavgift Luspengymnasiet.

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-02-05 kl. 09.00-12.00 Ajournering för överläggningar i partigrupper 10.30 11.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 11:10 12:15 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-10-21 kl. 12.00-14.40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva-Marie Stabbfors

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 09:00 11:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Samservice, Tärnaby, 13:00 14:25 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ulf Vidman (M) tjänstgörande ersättare för Eva Banstorp Peter

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Slussfors skola, Storuman 2016-03-23 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 12.40 13.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Lina

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2016-12-09 kl. 13.00-15.10 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Jessica Bergfors (C) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Folkets Hus, Tärnaby, 13:30 14:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Jessica Bergfors (C) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 14:00 14:40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:00 15:00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-09-03 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.15-11.35 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 13:00 13:45 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Peter

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret Storuman, kl. 15:00 15:40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Anders Persson (C) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman kl. 13.00 14.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:30 15:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-03-26 kl. 12.00 15.30 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Barbros rum, kommunkontoret Storuman, kl. 09:00 10:33 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Marie Stabbfors (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-09-20 kl. 09.00-13.50 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp (M) Peter Åberg (S)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-01-29 kl. 13.00 14.45 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Ulf Vidman (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2015-05-20 kl. 09.00 15.05 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M)

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2012-11-15 kl 10 00 14 40 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Lilian Mörtsell (C) Erold Westman (KL) Peter Åberg

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Trolltunet, Hemavan 2014-12-11 kl. 10.00 13.30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Sven-Ola Lönnback (C) tjänstgörande ersättare Ella-Pia

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:00 14:05 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ulf Vidman (M) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2012-09-19 kl 10 00 14 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Lilian Mörtsell (C) Eva-Marie Stabbfors (KD) Erold

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:30 14:40 Beslutande Anders Persson (C) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Karin Holmner (M) Lotten Wahlström (L)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan Tärnaby, kl. 09:00 15:45 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-06-21 kl. 09.00 16.40 Ajournering för överläggningar i partigrupper 15.30 15.40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2016-05-12 kl. 09.00-14.30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Lina Wiklund (C) Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 14:15 15:18 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Anna Hedman (M) tjänstgörande ersättare Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-12-17 kl. 09.00-15.50 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.30 12.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30. Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2012-04-17 Paragrafer 18 31

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30. Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2012-04-17 Paragrafer 18 31 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Peter Åberg (S) Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby 2012-12-13 kl 10 00 15 45 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.30 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Paragrafer 1 17

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Paragrafer 1 17 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-03-01 kl 09 00 15 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Peter Åberg (S) Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD)

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.00 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Siv Friedmann Björk (c) Siv Karlsson (s), tjänstgörande ersättare Stig Johansson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll

Bevis om tillkännagivande av justerat protokoll STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2019-01-15, kl. 08.30-09.30 Ajournering kl. 08.35-08.50 för överläggningar Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Jessica Bergfors

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2013-12-18 Paragrafer 107-128 ANSLAG/BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2013-12-18 Paragrafer 107-128 ANSLAG/BEVIS STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Trolltunet, Hemavan 2013-12-16 kl 10 00 14 45 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell (C) Erold

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 14:00 15:35 Beslutande Anders Persson (C) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Karin Holmner (M) Lotten Wahlström (L) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Familjecentralens fikarum kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C)

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 18 maj 2016, klockan 16.00-18.10. Beslutande Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Joel Petersson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Centralskolan, klockan 15.00 18.45 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-10-16 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-10-16 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-11.05 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C)

Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Hans Carlsson (M), Carina Sjölund (M) och Margareta Barkselius (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15 februari 2017, klockan 16.00 17.50, ajournering 16.40-16.45. Beslutande Margareta Johansson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Storuman 2015-01-15 kl. 13.00 13.50 Beslutande Tomas Mörtsell (C) ordförande Therese Granström (C) Anders Persson (C) Ulf Vidman (M) Veronika

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-09.55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare Övriga deltagande Åke

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Rickard Möller (S) Barbro Aastrup (S)

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Rickard Möller (S) Barbro Aastrup (S) 1(12) Plats och tid Insikten, Hedslund, Kl 08.30 12.20 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Rickard Möller (S) Barbro Aastrup (S) Övriga

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 1 (14) 1 Protokollets justering Tid och plats för justering: Fredag 10 mars 2017 kl. 13.00 Kommunhuset, Storuman - Rådslaget STORUMANS KOMMUN PROTOKOLLSINGRESSER 2

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 12 (25) Tid och plats Onsdag den 13 februari 2019 kl. 15.00 17.00 i Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Ing-Mari Frössevi (C) ordf. Fredrik Andersson (M) vice ordf. Mensud Vrana (S)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 9 februari 2015 1 Godkännande av föredragningslista 2 Information Tundalsskolan åk 7-9 3 Ekonomi 4 Val av representanter till Robertsfors folkhälsoråd

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer