STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 09:00 11:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C) Kristina Fredriksson (S) tjänstgörande ersättare för Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Maria Gardfall (S) tjänstgörande ersättare för Eva-Marie Stabbfors (KD) Peter Åberg (S) Fredrik Boström (S) Gull-Britt Larsson (S) Övriga Barbro Åkesson förvaltningschef Jessica Boström förvaltningsekonom 43 Sandra Lundsten nämndsekreterare Utses att justera Kristina Fredriksson Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Underskrifter Sekreterare Sandra Lundsten Ordförande Tina Kerro Justerande Kristina Fredriksson Bevis om anslag Justeringen av Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret Sandra Lundsten Utdragsbestyrkande

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (12) FKUN 41 Information Nämnden besöker KulturAkademin och tar del av deras verksamhet i de nyrenoverade lokalerna på Centralskolan. Nämnden besöker även Parkskolan och får en inblick i digitaliseringens möjligheter och utmaningar, får en rundvandring i lokalerna av rektor Ia Gårdman samt information om Parkskolans likabehandlingsarbete. Gudrun Susann Viklund, Akademi Norr informerar om projektet Stärkt Attraktiv Mottagning (SAM) som finansieras av svenska EFSrådet. Projektets huvudmål är att bygga en gränsöverskridande samverkan mellan ideella och offentliga verksamheter engagerade i integrationsarbetet. Projektet ska förbättra anställdas arbetssituation och utveckla de verksamheter som är involverade i integrationsprocessens olika skeden. Förvaltningschef Barbro Åkesson informerar om: pågående granskning av gymnasieskolan. genomlysning av gymnasieskolan. introduktionsprogram gymnasieskola. tillbud/olycksfall vid Röbrohallen i Storuman förskoleplatser. lokalvård på enheterna. Rektor för Tärnaby Alpina Gymnasium, Birke Weidringer Fahlqvist, redovisar elevernas måluppfyllelse enligt fritids-, kultur- och utbildningsnämndens beslut att uppföljning av gymnasieskolans granskning sker till nämndens sammanträde den 17 september 2018.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (12) FKUN 42 FKUN/2018: Kränkande behandling Enligt skollagen (2010:800) 6 kap. 10 är en lärare, förskollärare eller annan personal som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten skyldig att anmäla detta till förskolechefen eller rektorn. En förskolechef eller rektor som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen. Huvudmannen är skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 19 att kränkande behandling ska tas upp som en stående punkt på nämndsammanträdena. Förvaltningschef Barbro Åkesson informerar om kränkande behandling vid Gunnarns skola samt Röbroskolan att godkänna redovisningen.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (12) FKUN 43 FKUN/2018: Budgetuppföljning januari maj 2018 En ekonomisk uppföljning för fritids-, kultur- och utbildningsnämnden har upprättats för perioden januari maj Uppföljningen innehåller förbrukning till och med maj månad jämfört med budget. I förvaltningsekonom Jessica Boströms tjänsteutlåtande står att läsa följande: Budgetuppföljning för personalkostnader för perioden januari maj visar negativ avvikelse främst inom barnomsorgen. Detta på grund av mer resurser än budget då barnantalen ökat. Det vägs dock upp av att andra verksamheter har låga personalkostnader. För hela fritids-, kultur- och utbildningsnämnden ser prognosen för helåret som gjordes i april att vara densamma, kronor. Beredande organs förslag Förvaltningsekonom Jessica Boströms tjänsteutlåtande att godkänna redovisningen. att notera det prognostiserade underskottet på kronor för att utifrån kommunstyrelsens beslut , uppdra till förvaltningschefen att tillsammans med förvaltningsekonom titta på eventuella samordningsvinster i verksamheterna samt i koncernen inför hösten att uppföljning sker till nämndens sammanträde den 17 september 2018.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (12) FKUN 44 FKUN/2018: Förslag till ny stadieindelad timplan för grundskolan Benämningarna låg-, mellan- och högstadium införs i skollagen för årskurserna 1-3, 4-6 och 7-9. Skolverket har tagit fram förslag till nya timplaner, där antalet timmar för de olika ämnena fördelas mellan låg-, mellan- och högstadiet. Ett förslag till ny stadieindelad timplan för grundskolan har upprättats. att fastställa upprättat förslag till ny stadieindelad timplan fr.o.m. hösten 2018.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (12) FKUN 45 FKUN/2018: Förändring i timplanen för Skytteanska skolan 2018/2019 Genom den statliga timplaneändringen har årskurs 2 i den kommunala timplanen utökat sin tid med 90 minuter. För att förhindra långa dagar för årskurs 2 flyttas 40 minuter till årskurs 3. Årskurs 3 har långa dagar och även nationella prov och kan använda denna tid bättre. Även om tiden minskas med 40 minuter blir det problem att få in alla ämnen i schemat eftersom bussarna går för tidigt i Tärnaby. En tanke skulle vara att flytta fram tidigare bussen en timme till kl.14:30. Eftersom det är väldigt komplicerat att ändra bussarna så är förslaget att ändra timplanen med 40 minuter. Tiden för förskoleklass Till hösten finns endast 3 elever i förskoleklass som också blir obligatoriskt hösten Dessa elever kommer lyftas in i en förskoleklass/1. För att detta ska bli praktiskt genomförbart kommer förskoleklass och årskurs 1 ha lika mycket undervisningstid under kommande läsår. Beslutet att flytta upp elever ligger på rektorn (skollag 2010:800 7kap. 11a ). Skytteanska skolan önskar utöka tiden för förskoleklasseleverna med fokus på estetiska inslag, rörelse och en mycket god pedagogisk uppdelning med utgång från elevernas behov. En delning skulle störa gruppen och en kontinuitet för eleverna. Beredande organs förslag Rektor Birke Weidringer Fahlqvist tjänsteutlåtande att fastställa redovisat förslag till förändrad timplan för årskurs 2 och 3 på Skytteanska skolan läsåret 2018/2019. att utöka tiden för förskoleklass på Skytteanska skolan läsåret 2018/2019.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (12) FKUN 46 FKUN/2018: Resursfördelning Luspengymnasiet 2018/2019 Luspengymnasiets rektor har inför läsåret 18/19 tagit fram ett förslag till resursfördelning för skolan. De största förändringarna rör språkintroduktionsprogrammet där anpassningar gjorts då antalet elever minskar. Personal som blir övertaliga har kunnat erbjudas arbete som lärare i svenska för invandrare. Beredande organs förslag Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande att fastställa upprättat förslag till resursfördelning för Luspengymnasiet 2018/2019.

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (12) FKUN 47 FKUN/2018: Gymnasiesärskola En elev inskriven vid kommunens grundsärskola sökte inför läsåret 17/18 om att få gå vid Tannbergsskolans gymnasiesärskola. Lycksele kommun meddelade i juni 2017 att man inte kunde anta eleven då det inte gick att lösa boendefrågan. Storumans kommun har inget program inom gymnasiesärskolan men kommunen löste elevens utbildning genom ett samarbete med den särskilda undervisningen för vuxna som bedrivs av Storumans lärcentrum. Elevens vårdnadshavare är mycket nöjd med det upplägg som varit under innevarande läsår och ser gärna att elevens utbildning även fortsättningsvis kan ske i Storuman. Tidigare år har frågan om att starta gymnasiesärskola utretts och den visar på många hinder att övervinna (FKUN 2014:12) varför något generellt beslut om att starta gymnasiesärskola inte är optimalt. Lagstiftningen ger dock möjlighet att anpassa utbildningen inom gymnasiesärskolan efter en elevs behov och i så fall inom ramen för ett individuellt program. Utbildning på ett individuellt program ska erbjudas elever som inte kan följa undervisningen på ett nationellt program. I det individuella programmet ska följande ämnesområden ingå: Estetisk verksamhet Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa Natur och miljö Individ och samhälle Språk och kommunikation. 1 Praktik får förekomma om rektor bedömer att det är till nytta för eleven. Eftersom en utbildning ska utformas så att den främjar social gemenskap och utvecklar elevernas förmåga att självständigt och tillsammans med andra tillägna sig, fördjupa och tillämpa kunskaper 2 ska barnets bästa sättas i fokus. Då eleven under innevarande läsår haft sin huvudsakliga undervisning tillsammans med gruppen som läser särskild utbildning för vuxna och dessutom trivs med lärare och klasskamrater och också har utvecklats 1 SL 19:14 2 SL18:2, 2:a stycket

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (12) FKUN 47 forts. under året kan det vara en lösning att eleven under de resterande åren får vara inskriven på ett individuellt program inom gymnasiesärskolan men i huvudsak tillhöra gruppen särskild undervisning för vuxna. Beredande organs förslag Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande att eleven i detta fall erbjuds möjlighet att studera på ett individuellt program inom gymnasiesärskolan i Storuman.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (12) FKUN 48 FKUN/2018: Fadderbesök på enheterna Som ett led i att hålla fritids-, kultur- och utbildningsnämnden informerad om enheternas verksamheter har nämnden tidigare år beslutat om fadder/kontaktverksamhet. Till varje enhet har en eller två faddrar utsetts bland ordinarie ledamöter samt ersättare. Viktigaste uppgifter med fadderverksamheten är mötet mellan politiker och personal/elever. Tillämpliga arbetssätt: Kontakta enhetens rektor för att boka fadderbesök. Gör en plan inför besöket över vilka delar som du vill fördjupa dig i, t.ex. undervisning eller övrig skolverksamhet. Fadderbesöken ska ske två gånger per år (en på höstterminen och en på vårterminen). Fadderrapporten ska vara skriftlig och personlig, och inte överskrida två sidor. Beredande organs förslag Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 10. Arbetsutskottets protokoll , 11. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 38. att respektive fadder lämnar skriftlig rapport från fadderbesöken minst en gång per termin, att redovisning av fadderrapporterna sker vid nämndsammanträdena och blir en stående punkt på ärendelistan. att ersättning utgår för ett fadderbesök på enhet och termin med heldagsarvode samt reseersättning. Vid dagens sammanträde redovisas följande fadderbesök: , Peter Åberg Gunnarns skola , Gull-Britt Larsson SFI Tärnaby , Gull-Britt Larsson förskolan Björken , Ingela Forsman Stensele skola

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (12) FKUN 48 forts. att godkänna redovisningen.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (12) FKUN 49 Meddelanden FKUN/2018:235 (handlingsnr.) Kommunfullmäktige, protokollsutdrag , 39 Avsägelse av förtroendeuppdrag/fyllnadsval i fritids-, kultur- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktige beslutade att godkänna avsägelsen från Lena Östergren (S) och att utse Maria Gardfall (S) till ny ersättare i fritids-, kultur- och utbildningsnämnden för resterande del av innevarande mandatperiod. FKUN/2018:243 (handlingsnr.) Inbjudan till samråd från miljö-och samhällsbyggnadsnämnden om förslag till detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen i Hemavan. Synpunkter på förslaget ska meddelas till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden senast FKUN/2018:15 Kommunfullmäktige, protokollsutdrag , 20 Verksamhetsberättelser Kommunfullmäktige beslutade att godkänna styrelsens och nämndernas verksamhetsberättelser för FKUN/2018:62 Kommunstyrelsen, protokollsutdrag , 63 Tertialuppföljning januari april 2018 för Storumans kommun. Kommunstyrelsen beslutar att uppmana nämnderna att se över verksamheterna för att minimera underskotten samt notera att de i år och kommande år omfattas av den långsiktiga målsättningen att hålla tilldelad budgetram Kommunstyrelsen beslutar vidare att nämnderna i samband med delårsrapporten ska redovisa vidtagna åtgärder för att minska underskotten. FKUN/2018:96 Kommunfullmäktige, protokollsutdrag , 33 Bestämmelser om ersättningar m.m. till kommunalt förtroendevalda mandatperioden FKUN/2018:96 Bestämmelser om ersättningar m.m. till kommunalt förtroendevalda mandatperioden fastställda av kommunfullmäktige , 33.

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 11:10 12:15 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Folkets Hus, Tärnaby, 13:30 14:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Jessica Bergfors (C) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:00 15:00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Samservice, Tärnaby, 13:00 14:25 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ulf Vidman (M) tjänstgörande ersättare för Eva Banstorp Peter

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Slussfors skola, Storuman 2016-03-23 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 12.40 13.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Lina

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-02-05 kl. 09.00-12.00 Ajournering för överläggningar i partigrupper 10.30 11.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-10-21 kl. 12.00-14.40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva-Marie Stabbfors

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 14:00 14:40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Barbros rum, kommunkontoret Storuman, kl. 09:00 10:33 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Marie Stabbfors (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:30 15:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret Storuman, kl. 15:00 15:40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Anders Persson (C) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman kl. 13.00 14.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2016-12-09 kl. 13.00-15.10 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Jessica Bergfors (C) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-09-03 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.15-11.35 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-03-26 kl. 12.00 15.30 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2012-11-15 kl 10 00 14 40 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Lilian Mörtsell (C) Erold Westman (KL) Peter Åberg

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 14:15 15:18 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:00 14:05 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ulf Vidman (M) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan Tärnaby, kl. 09:00 15:45 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2015-05-20 kl. 09.00 15.05 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:30 14:40 Beslutande Anders Persson (C) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Karin Holmner (M) Lotten Wahlström (L)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2012-09-19 kl 10 00 14 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Lilian Mörtsell (C) Eva-Marie Stabbfors (KD) Erold

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-12-17 kl. 09.00-15.50 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.30 12.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby 2012-12-13 kl 10 00 15 45 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Anna Hedman (M) tjänstgörande ersättare Eva-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-06-21 kl. 09.00 16.40 Ajournering för överläggningar i partigrupper 15.30 15.40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30. Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2012-04-17 Paragrafer 18 31

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30. Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2012-04-17 Paragrafer 18 31 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Peter Åberg (S) Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Trolltunet, Hemavan 2014-12-11 kl. 10.00 13.30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Sven-Ola Lönnback (C) tjänstgörande ersättare Ella-Pia

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-09-20 kl. 09.00-13.50 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp (M) Peter Åberg (S)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2016-05-12 kl. 09.00-14.30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Lina Wiklund (C) Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 14:00 15:35 Beslutande Anders Persson (C) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Karin Holmner (M) Lotten Wahlström (L) tjänstgörande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 13:00 13:45 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Peter

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-01-29 kl. 13.00 14.45 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Ulf Vidman (M)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Skolfrågor Dammsdal SKOLLAGEN

Skolfrågor Dammsdal SKOLLAGEN H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Andrén 2015-02-16 KN-KUS15-0024 Skolfrågor Dammsdal SKOLLAGEN Uppgift Lagrum Beslutsrätt Delegeras Anm. 1 kap Inledande bestämmelser 2 kap Huvudmän och

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande 1 (8) Datum: Torsdag Tid: 09:00-12:00 Plats: Beslutande: Sollefteå kommunhus, Junselerummet Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Guniris Jonasson Sekreterare närvarande: Örjan Abrahamsson Huvudenhetschef

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Silen, 15.30 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-11.05 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke

Läs mer

Ansvar och uppdrag. Senast uppdaterad

Ansvar och uppdrag. Senast uppdaterad Senast uppdaterad 2016-02-29 Ansvar och uppdrag Grundsärskola och gymnasiesärskolan Grundsärskolan består av nio årskurser. Varje läsår är uppdelat i två terminer, en höst- och en vårtermin. I Sverige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Delegationsordning - Skolfrågor Dammsdal

Delegationsordning - Skolfrågor Dammsdal Dokumenttitel: Delegationsordning - Skolfrågor Dammsdal Ämnesområde: Politisk ansvarsfördelning och arbetsordning Nivå: Huvuddokument Författare: Caroline Dexfalk, Juridiska staben Dokumentansvarig: Juridiska

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C)

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 18 maj 2016, klockan 16.00-18.10. Beslutande Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Joel Petersson

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

Områdesstyrelsen i Kallbygden

Områdesstyrelsen i Kallbygden 1(10) Plats och tid Badhuset i Kall, kl 16.00-17.40. Beslutande Christer Edsholm, ordförande, personvald Lottie Paulus, personvald ersätter Anders Borgström, personvald Lena Edsfeldt, personvald Björn

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10821 Säters kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stora Skedvi skola i Säters kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Bam- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Bam- och utbildningsnämndens arbetsutskott f t r ^ Sammaiitridesprototol 1 ia Bam- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung KL 13.00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Thomas

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1(12) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, kl.14.30-15.00. Beslutande ledamöter Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Inga-Britt Andersson (C) Anna Strandh Proos (M) Ej beslutande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan Ajournering klockan

Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan Ajournering klockan Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Kungsörs gymnasium, onsdagen den 20 april 2016, klockan 16.00-18.20. Ajournering klockan 17.10-17.25. Beslutande Monica Lindgren (S), Mikael Peterson (S)

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2013-12-18 Paragrafer 107-128 ANSLAG/BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2013-12-18 Paragrafer 107-128 ANSLAG/BEVIS STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Trolltunet, Hemavan 2013-12-16 kl 10 00 14 45 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell (C) Erold

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2016-05-26 1(12) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset kl. 13:30-15:20 Beslutande Olof Eriksson (S) ordförande Sofia Karlsson (S) ersätter Fredrik Bengtsson (S) Lisa Malm (MP) Klas Häggström

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Enheten VIVA, Ulvesund, onsdagen den 19 juni 2019, klockan 16.00-18.30. ande Angelica Stigenberg (S), Marin Norin Junttila (S), Anna-Karin Tornemo (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Svarvaren, onsdagen den 28 mars 2018 kl 16:00-16.35 Beslutande Anne-Marie Wahlström S) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Andreas Rännare (S) Christoffer Johansson (S) Ersätter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten. Fredrik Boström

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten. Fredrik Boström STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 13:55 14.50 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 15.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Boel Rosdahl,

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer