STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)"

Transkript

1 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:00 15:00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Tina Kerro (L) Eva-Marie Stabbfors (KD) Fredrik Boström (S) Kristina Fredriksson (S) tjänstgörande ersättare för Gull-Britt Larsson (S) Emilia Ronnhed (V) Övriga Barbro Åkesson förvaltningschef Jessica Boström förvaltningsekonom 52 Mikael Rombe rektor Luspengymnasiet 55 Sandra Lundsten nämndsekreterare Utses att justera Anders Persson Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Underskrifter Sekreterare Sandra Lundsten Ordförande Peter Åberg Justerande Anders Persson Bevis om anslag Justeringen av Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret Sandra Lundsten Utdragsbestyrkande

2 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 2 (14) FKUN 50 Information Förvaltningschef Barbro Åkesson informerar om: uppföljning av medarbetarenkäten. tillbud/olycksfall vid Parkskolan , samt skrivelse till nämnden om omprövning av beslut gällande revidering av taxor och avgifter 2018 för bassänguthyrning. arbetskläder inom barnomsorgen som är utprovade och beställda. Räddningschef Lars-Erik Sundqvist informerar om lagstiftning kring brandskydd samt tillsyn enligt LSO, lag om skydd mot olyckor som genomförts inom nämndens verksamheter. Kommunens skolsköterskor, Monica Andersson, Monica Larsson och Agneta Andersson informerar om elevhälsans medicinska insatser, EMI. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens ledamöter tar del av planen för digitalisering och planen för fokusområden 2018/2019. Nämnden besöker Luspengymnasiet och träffar rektor Mikael Rombe som informerar om revisorernas pågående granskning av gymnasieskolan samt visar förslag på processplan för organisation av program och inriktningar.

3 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 3 (14) FKUN 51 FKUN/2018: Kränkande behandling Enligt skollagen (2010:800) 6 kap. 10 är en lärare, förskollärare eller annan personal som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten skyldig att anmäla detta till förskolechefen eller rektorn. En förskolechef eller rektor som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen. Huvudmannen är skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 19 att kränkande behandling ska tas upp som en stående punkt på nämndsammanträdena. Förvaltningschef Barbro Åkesson redovisar inkomna kränkande behandlingar. Just nu är det två öppna ärenden och ett pågående. att godkänna redovisningen.

4 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 4 (14) FKUN 52 FKUN/2018: Delårsrapport januari augusti 2018 En ekonomisk uppföljning för fritids-, kultur- och utbildningsnämnden har upprättats för perioden januari augusti Uppföljningen innehåller förbrukning till och med 31 augusti jämfört med budget samt prognostiserad förbrukning jämfört med budget för hela året. Väsentliga periodiseringar av kostnader och intäkter har gjorts för perioden januari augusti Förvaltningsekonom Jessica Boström redovisar delårsrapporten för perioden januari augusti Kommentar till resultatet Fördyringar i och med moderna språk via fjärrundervisning till Gunnarn och Slussfors. Under våren anställdes en dagbarnvårdare för att kapa förskolekön. Fler barn i förskolan ger också ökade kostnader. Den samiska undervisningen kommer också att ge ett underskott på ca kronor. Allt har dock inte blivit mer kostsamt. Nerdragningen av verksamhetsvaktmästeri håller budget och den totala besparingen ser ut att bli planerade kronor. Politiken ligger lågt men planerade aktiviteter är ännu inte bokförda. Fritid och kultur ligger nära budget men alla kulturbidrag har ännu inte betalats ut. Förskola och barnomsorg ligger också nära budget. Grundskolan ligger nära budget men kommer troligen avvika negativt från budget då kostnaderna kommer öka under höstterminen. Gymnasiet ligger något under budget men alla kostnader för interkommunala ersättningar är inte periodiserade och borde därför ligga över riktpunkt. Vuxenutbildning ligger lägre än budget men med en hel termin kvar är det svårt att sia om det kommer att hålla året ut.

5 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 5 (14) FKUN 52 forts. Gemensamma verksamheter ligger lågt då budget för rektorsutbildningar inte använts ännu. Flykting är bokat upp och följer budget. De ensamkommande ungdomarna minskar i antal men det fortsätter att komma barn i yngre åldrar som gör att verksamheten fortsätter i samma volym. Kostnaden för flykting är minskad med 2,32 årsarbeten för 2018 och detta är en nödvändighet på grund av minskade statsbidrag. Kommentar till prognosen Den största orsaken till det prognostiserade underskottet beror på fler barn inom förskolorna och med det ökat antal personal, fler barn som läser samiska som modersmål samt fördyringar i och med fjärrundervisning till de små byaskolorna. Samordningsvinster i verksamheterna I förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande står bl.a. att läsa följande: Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 43 att uppdra till förvaltningschef tillsammans med förvaltningsekonom titta på eventuella samordningsvinster i verksamheterna samt i koncernen inför hösten Förvaltningen har tittat på varierande samordningsmöjligheter såväl internt som inom koncernen. Ett förslag att minska kostnaderna för lokalvård var att upphandla på öppna marknaden och att på några enheter samordna med kommunens kostenhet. Beräknad minskning av kostnaderna för detta var tkr. Det fanns dock inte en politisk vilja att genomföra detta och därför har fastighetsbolaget fått i uppdrag att ta fram ett nytt avtalsförslag som ännu inte presenterats. Ett förslag på förändrad skolstruktur, för att minska kostnaderna, presenterades för fritids-, kultur- och utbildningsnämnden varpå nämnden beslutade , 26 att inte förändra skolstrukturen i Storumans kommun. Från höstterminen 2018 undervisas även årskurs 6 i moderna språk. Detta sker via fjärrundervisning som samordnas mellan några skolor. Det bör dock beaktas att detta inte är en besparing i sig att undervisa med fjärr men just samordningen kan minimera kostnadsökningen.

6 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 6 (14) FKUN 52 forts. För att effektivisera bemanning vid förskolorna i Stensele och Storuman kommer en samordning av vikarieanskaffning för förskolorna att ses över. Ett samarbete mellan Luspengymnasiet och Lärcentrum medför bättre möjligheter att på ett kostnadseffektivt sätt erbjuda smalare utbildning till såväl vuxna som gymnasieelever. Som det ser ut idag kommer även lokaler att kunna samnyttjas mellan Lärcentrum och Luspengymnasiet, i mindre omfattning innevarande läsår och i större omfattning till nästa läsår. Beredande organs förslag Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande att godkänna redovisningen.

7 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 7 (14) FKUN 53 FKUN/2018: Uppföljning av kränkande behandling januari juni 2018 Enligt skollagen (2010:800) 6 kap. 10 är en lärare, förskollärare eller annan personal som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten skyldig att anmäla detta till förskolechefen eller rektorn. En förskolechef eller rektor som får kännedom om att ett barn eller en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden beslutade , 19 att kränkande behandling ska tas upp som en stående punkt på nämndsammanträdena. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden har, i samband med uppföljningsplanen 2018, fastställt att uppföljning av redovisade kränkande behandlingar ska ske två gånger per år. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott beslutade , 28 att de kränkningar som enligt redovisningen inte är avslutade redovisas till nämnden den 17 september Förvaltningschef Barbro Åkesson redovisar en uppföljning av kränkande behandlingar för perioden januari juni 2018, samtliga har avslutats. Beredande organs förslag Arbetsutskottets protokoll , 28. att godkänna redovisningen.

8 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 8 (14) FKUN 54 FKUN/2018: Uppföljning kommunalt aktivitetsansvar januari juni 2018 Varje kommun i Sverige har ett aktivitetsansvar enligt skollagen (SFS) 2010:800, kap 29, 9) som innebär att en hemkommun löpande ska hålla sig informerad om hur de ungdomar i kommunen som fullgjort sin skolplikt (åk.9) inte har ett slutbetyg från gymnasiet samt ej fyllt 20 år, är sysselsatta. Detta i syfte för att kunna erbjuda dem lämpliga individuella åtgärder. Förvaltningschef Barbro Åkesson redovisar en uppföljning inom det kommunala aktivitetsansvaret för första halvåret Beredande organs förslag Arbetsutskottets protokoll , 29. att godkänna redovisningen.

9 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 9 (14) FKUN 55 FKUN/2018: Granskning av gymnasieskolan i Storumans kommun På uppdrag av fritids-, kultur- och utbildningsnämnden har företaget PWC genomfört en granskning av förvaltningens styrning av gymnasieskolan i Storumans kommun. Syftet med granskningen är att granska och pröva om gymnasieskolan bedrivs på ett, från ekonomisk synpunkt, tillfredsställande sätt samt med tillräcklig intern kontroll. Resultatet av granskningen har presenterats i en rapport och vid ett möte med förvaltningsledningen. Med anledning av resultatet av granskningen har rektorerna för Luspengymnasiet och Tärnaby alpina gymnasium uppdragits att ta fram ett underlag inför nämndsbeslut om gymnasieskolans organisation av utbildningsvägar (program och inriktningar). Nämndens beslut skall träda i kraft till gymnasieantagningen höstterminen Som resultat av granskningen har rektor för Luspengymnasiet också fått uppdraget att förändra utgångspunkten för gymnasievalet i åk 9 så att fritids-, kultur- och utbildningsnämnden utifrån inriktningsvalet fattar beslut om vilka inriktningar som skall genomföras för resp. årskull. Detta hanteras av rektor för Luspengymnasiet i samverkan med gymnasiets personal. Luspengymnasiets rektor Mikael Rombe redovisar förslag till processplan för Luspengymnasiets organisation av program och inriktningar. Beredande organs förslag Luspengymnasiets rektor Mikael Rombes tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 30. att fastställa redovisad processplan för Luspengymnasiets organisation av program och inriktningar.

10 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 10 (14) FKUN 56 FKUN/2018: Redovisning av garanterad undervisningstid Enligt skollagen (2010:800) ska den totala garanterade undervisningstiden i grundskolan uppgå till 6665 timmar. För tidigare läsår anges inte fördelningen av tid mellan ämnen i olika årskurser eller årskursintervaller utan endast en samlad tid per ämne för grundskolans nio år. Kommunen har som huvudman för skolan skyldighet att följa upp att eleverna får den garanterade undervisningstiden vilket regleras i skollag och skolförordning (2011:185). Kommunen hanterar närvarokontroll genom de skoladministrativa systemen SchoolSoft och Novaschem. Utbildningsstrategen har, på rektorernas uppdrag, ansvaret för att alla scheman läggs in i Novaschem och sedan överförs tillschoolsoft. Nämnden har beslutat om en timplan som fördelar undervisningstimmarna i grundskolan under nio år och i schema-programmet kan man se att det är rätt fördelning. På elevnivå kan förstås avvikelser finnas men dessa följs upp för varje elev. Förvaltningschef Barbro Åkesson meddelar att redovisning av garanterad undervisningstid sker till nämndens sammanträde den 22 oktober Beredande organs förslag Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 31. att godkänna meddelandet.

11 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 11 (14) FKUN 57 FKUN/2018: Avtal om alpin träning för Tärnaby alpina gymnasium Under säsongen 17/18 tecknades ett avtal som reglerade samarbete och leverans mellan Tärnaby alpint och de alpina utbildningarna i Tärnaby. Nu står ny säsong för dörren och nytt avtal behöver upprättas om skolorna ska få tillgång till träning i hemmabackar. Tärnaby alpint har levererat ett avtalsförslag som sträcker sig över 3 år och innebär ungefär samma villkor som tidigare säsong, kostnaden uppgår till kr per termin. Finansiering av avtalet skulle för innevarande år kunna tas från den post som finns reserverad för barnomsorg på obekväm arbetstid. Beredande organs förslag Förvaltningschef Barbro Åkessons tjänsteutlåtande Arbetsutskottets protokoll , 32. att uppdra förvaltningschef Barbro Åkesson teckna avtal med Tärnaby Alpint AB. att finansieringen för 2018 sker med medel som är reserverade för barnomsorg på obekväm arbetstid som enligt prognos inte kommer att förbrukas att medel för 2019 läggs i kommande detaljbudget 2019.

12 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 12 (14) FKUN 58 FKUN/2018: Fadderbesök på enheterna Som ett led i att hålla fritids-, kultur- och utbildningsnämnden informerad om enheternas verksamheter har nämnden tidigare år beslutat om fadder/kontaktverksamhet. Till varje enhet har en eller två faddrar utsetts bland ordinarie ledamöter samt ersättare. Viktigaste uppgifter med fadderverksamheten är mötet mellan politiker och personal/elever. Tillämpliga arbetssätt: Kontakta enhetens rektor för att boka fadderbesök. Gör en plan inför besöket över vilka delar som du vill fördjupa dig i, t.ex. undervisning eller övrig skolverksamhet. Fadderbesöken ska ske två gånger per år (en på höstterminen och en på vårterminen). Fadderrapporten ska vara skriftlig och personlig, och inte överskrida två sidor. Beredande organs förslag Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 10. Arbetsutskottets protokoll , 11. Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens protokoll , 38. att respektive fadder lämnar skriftlig rapport från fadderbesöken minst en gång per termin, att redovisning av fadderrapporterna sker vid nämndsammanträdena och blir en stående punkt på ärendelistan. att ersättning utgår för ett fadderbesök på enhet och termin med heldagsarvode samt reseersättning. Vid dagens sammanträde redovisas följande fadderbesök: , Fredrik Boström Luspengymnasiet

13 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 13 (14) FKUN 58 forts. att godkänna redovisningen.

14 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 14 (14) FKUN 59 FKUN/2018: Kurser och konferenser Gymnasiekonferens den 4 oktober 2018 i Lycksele. Skolchefs- och presidiekonferens den 12 oktober 2018 i Lycksele. att anmäla presidiet till gymnasiekonferensen i Lycksele den 4 oktober att anmäla presidiet till skolchefs- och presidiekonferensen i Lycksele den 12 oktober 2018.

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 09:00 11:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Samservice, Tärnaby, 13:00 14:25 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ulf Vidman (M) tjänstgörande ersättare för Eva Banstorp Peter

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Folkets Hus, Tärnaby, 13:30 14:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Jessica Bergfors (C) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 11:10 12:15 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-02-05 kl. 09.00-12.00 Ajournering för överläggningar i partigrupper 10.30 11.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-10-21 kl. 12.00-14.40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva-Marie Stabbfors

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 14:00 14:40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie Jansson (C)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Fritids-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Barbros rum, kommunkontoret Storuman, kl. 09:00 10:33 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Marie Stabbfors (KD) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Slussfors skola, Storuman 2016-03-23 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 12.40 13.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Lina

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:00 14:05 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ulf Vidman (M) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-09-03 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.15-11.35 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:30 15:30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2016-12-09 kl. 13.00-15.10 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Jessica Bergfors (C) tjänstgörande ersättare för Eva-Sofie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Dialogen, kommunkontoret Storuman, kl. 15:00 15:40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Anders Persson (C) Ingela Forsman (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2012-11-15 kl 10 00 14 40 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Lilian Mörtsell (C) Erold Westman (KL) Peter Åberg

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Trolltunet, Hemavan 2014-12-11 kl. 10.00 13.30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Sven-Ola Lönnback (C) tjänstgörande ersättare Ella-Pia

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan Tärnaby, kl. 09:00 15:45 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, 14:15 15:18 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Anders Persson (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman kl. 13.00 14.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-03-26 kl. 12.00 15.30 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret Storuman, kl. 13:30 14:40 Beslutande Anders Persson (C) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Karin Holmner (M) Lotten Wahlström (L)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2015-05-20 kl. 09.00 15.05 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-12-17 kl. 09.00-15.50 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.30 12.00 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby 2012-12-13 kl 10 00 15 45 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2012-09-19 kl 10 00 14 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Lilian Mörtsell (C) Eva-Marie Stabbfors (KD) Erold

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-09-20 kl. 09.00-13.50 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp (M) Peter Åberg (S)

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-11-07 kl 10 00 12 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Anna Hedman (M) tjänstgörande ersättare Eva-Marie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2016-06-21 kl. 09.00 16.40 Ajournering för överläggningar i partigrupper 15.30 15.40 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30. Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2012-04-17 Paragrafer 18 31

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30. Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2012-04-17 Paragrafer 18 31 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-04-12 kl 09 00 11 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Peter Åberg (S) Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 14:00 15:35 Beslutande Anders Persson (C) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Karin Holmner (M) Lotten Wahlström (L) tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-04-28 kl 10.00-14.00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Enheten VIVA, Ulvesund, onsdagen den 19 juni 2019, klockan 16.00-18.30. ande Angelica Stigenberg (S), Marin Norin Junttila (S), Anna-Karin Tornemo (V),

Läs mer

Områdesstyrelsen i Kallbygden

Områdesstyrelsen i Kallbygden 1(10) Plats och tid Badhuset i Kall, kl 16.00-17.40. Beslutande Christer Edsholm, ordförande, personvald Lottie Paulus, personvald ersätter Anders Borgström, personvald Lena Edsfeldt, personvald Björn

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00

Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139. Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-13 139 Plats och tid Centralskolan Rottingen, 2013-11-13, kl 13.00 15,00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic (C), 114-121

Läs mer

Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Paragrafer 32 47

Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Paragrafer 32 47 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Skytteanska skolan, Tärnaby 2012-05-21 kl 10 00 14 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Peter Åberg (S) Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-01-29 kl. 13.00 14.45 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande Sofie Oskarsson (C) Lina Wiklund (C) Ulf Vidman (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Silen, 15.30 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid hus, kl. 17.00 18.30 Beslutande ledamöter Helena Koch (M), ordförande Elin Insulander Hjelm (S), 2:e v. ordförande, 40-45 Ann-Sofie Nyström (M), 34-39 Ricken Svensson-Nyquist (FP) Ann Larson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (4) UTBILDNINGSNÄMNDEN. Yvonne Hägnestrand. Tisdag 28 augusti kl Ulla-Britt Johansson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (4) UTBILDNINGSNÄMNDEN. Yvonne Hägnestrand. Tisdag 28 augusti kl Ulla-Britt Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (4) Plats och tid Utbildningsförvaltningen kl. 13.30 16.50 Beslutande Christina Ateva (C) Yvonne Hägnestrand (C) Annette Andreen (M) Birgitta Arnesson (FP) Monica Enberg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2013-12-18 Paragrafer 107-128 ANSLAG/BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman 2013-12-18 Paragrafer 107-128 ANSLAG/BEVIS STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Trolltunet, Hemavan 2013-12-16 kl 10 00 14 45 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell (C) Erold

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.35 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), ledamot Helene

Läs mer

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Paragrafer 1 17

Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman kl Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Storuman Paragrafer 1 17 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Orion, Lärcentrum, Storuman 2012-03-01 kl 09 00 15 00 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Peter Åberg (S) Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-11.05 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl

Kommunkontoret Djurås , kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-12 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Kerstin Stenquist (C) Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 12 (25) Tid och plats Onsdag den 13 februari 2019 kl. 15.00 17.00 i Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Ing-Mari Frössevi (C) ordf. Fredrik Andersson (M) vice ordf. Mensud Vrana (S)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(8) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 15.45 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande ersättare Lisbeth Wiberg, (MP) tjänstgörande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten. Fredrik Boström

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Underskrifter Sekreterare 1 20 Sandra Lundsten. Fredrik Boström STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman, 13:55 14.50 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Eva-Sofie Jansson (C) Lina Wiklund (C) Eva Banstorp (M) Eva-Marie

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Svarvaren, onsdagen den 28 mars 2018 kl 16:00-16.35 Beslutande Anne-Marie Wahlström S) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Andreas Rännare (S) Christoffer Johansson (S) Ersätter

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 15.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Boel Rosdahl,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.45 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (22) Plats och tid D-huset, Skytteanska skolan, Tärnaby 2016-05-12 kl. 09.00-14.30 Beslutande Tina Kerro (L) ordförande Lina Wiklund (C) Eva-Sofie Jansson (C) Eva Banstorp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid VIVA, vuxenutbildningen, Skolgatan 3, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 16.00-18.00 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.40 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) ledamot

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer