Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00"

Transkript

1 1 (21) Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00 Beslutande Carl Malgerud, ordförande (M) Tomas Lind, vice ordförande (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C) Ingvar Svensson (V) Birger Palm (S), Martin Johansson, arbetstagarrepresentant Övriga närvarande Clara Hoogland, sekreterare Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Åsa Amnér, kostchef, 243 Christina Olsson, driftledare, 244 Lisbeth Axelsson, chef lokalvård och transport, 245 Hans Johannesson, Utses att justera Justeringens plats och tid Ingvar Svensson (V) Badhusg 4, , kl. 13:00 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Clara Hoogland Carl Malgerud (M) Ingvar Svensson (V)

2 2 (21) Innehållsförteckning 240 Månadsuppföljning per den sista maj Attestreglemente 242 Tilläggsbudgetering för städning av offentliga toaletter och städning och låsning av vänthallen i Borgholm Presentation av verksamheten: Kost 244 Sluttäckning av deponier: förstudie 245 Presentation av verksamheten: Lokalvård och transport 246 Presentation av verksamheten: Gata-Park 247 Hamnavgift Nabbelund 248 Placering av förbindelsepunkt inom verksamhetsområde 249 Redogörelse för samförläggningskostnader 250 Aktuella ärenden i VA-nämnden 251 Arbetsmiljön Rälla kök 252 Projektgrupp Kommunikation 253 Projektgrupp Inköp och upphandling 254 Borgholm Energis kalender Dokumenthanteringsplan för Borgholm Energi 256 Renhållningsordning för Borgholms kommun 257 Information från VD 258 Restlista uppdrag från styrelsen 259 Delegering av beslut om tilldelning i projekt Ekbacka

3 3 (21) 240 Dnr 2015/69 Månadsuppföljning per den sista maj 2015 Informationen är mottagen. Resultatet för den skattefinansierade verksamheten är 789 tkr. Dock är budgeten inte periodiserad, vilket betyder att resultatet inte är rättvisande. Prognosen är därför att resultatet kommer att vara noll i december. 570 tkr har betalats tillbaka från NCC för en asfaltering och redovisas i juni. För den taxefinansierade verksamheten gör VA ett överskott, huvudsakligen beroende på en lägre kostnad än förväntat, från föregående år. Det totala resultatet på 9,7 mkr är jämförbart med resultatet vid samma tid föregående år. Likviditeten är god i enlighet med förväntningarna. Angående investeringar pågår ett arbete med att utveckla projektredovisningar, vilket kommer att ge bättre uppföljning av projektkostnader både före, under och efter ett projekt. Ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att informationen är mottagen. 241 Dnr 2015/78 Attestreglemente Attestreglemente enligt bilaga antas. Attestreglementet syftar till att ge bolaget en tydligt ansvars- och

4 4 (21) 241 fortsättning arbetsfördelning när det gäller kontroll av ekonomiska transaktioner. Med anledning av nyrekrytering till tjänsten som chef ledningsnät behöver attestreglementet uppdateras. Ett tillägg angående ersättningar till förtroendevalda har också gjorts. Ärendets behandling Tjänsteutlåtande Ekonomichef Annika Hermansson föreslår i tjänsteutlåtande, daterat , att attestreglementet antas. Ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen bifaller tjänsteutlåtandets förslag till beslut. Beslutsunderlag Attestreglemente, daterat Dnr 2015/107 Tilläggsbudgetering för städning av offentliga toaletter och städning och låsning av vänthallen i Borgholm 2015 Styrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige besluta att 1. Tilläggsbudgetering på kr för att finansiera städningen av de offentliga toaletterna beviljas. 2. Tilläggsbudgetering på kr för städning och bevakningstjänst på KLT:s vänthall i Borgholm beviljas. VD Anders Lindholm uppdras att utreda möjligheterna till en alternativ och billigare bevakningslösning år Städningen av de offentliga toaletterna har utförts av Gata-Park till och med den första maj i år, då ansvaret togs över av Städ.

5 5 (21) 242 fortsättning Inga medel fanns budgeterat för städningen av majoriteten av toaletterna. Det finns sammanlagt 24 offentliga toaletter i kommunen. Fyra är öppna året om, medan övriga är öppna endast under säsong (1 maj 31 augusti, samt Skördefesten). Städningen utförs sju dagar i veckan under säsong, vilket i tid uppskattas till sex timmar om dagen. Gata- Park sköter städningen under helgen, och fakturerar i sin tur Städ. För fem av toaletterna har städverksamheten budgeterat medel och för de tre som finns i hamnarna har Gata-Park budgeterat medel, men för 16 av toaletterna saknas finansiering. Det finns för 2015 budgeterade medel på kr medan den totala kostnaden för städningen av samtliga toaletter utom de i hamnarna uppskattas till kr för hela året. Ska vänthallen i Borgholm öppna behövs även finansiering av städning och låsning. För låsning varje kväll och eventuell avhysning samt städning varje dag uppskattas kostnaden bli kr för årets återstående sex månader. Ett mindre kostsamt alternativ är att städningen endast utförs tre dagar i veckan (måndag, onsdag, fredag). Då uppskattas kostnaden, tillsammans med låsning varje kväll och ev. avhysning, till kr för årets återstående sex månader. Ärendets behandling Chef för lokalvård Lisbeth Axelsson föreslår i tjänsteutlåtande, daterat , att styrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige besluta att bevilja tilläggsbudgetering på kr för att finansiera städningen av de offentliga toaletterna, samt på kr för städning och bevakningstjänst på KLT:s vänthall i Borgholm. VD Anders Lindholm redogör för ärendet. Ordförande yrkar bifall till förslagen till beslut och finner att styrelsen beslutar att föreslå kommunfullmäktige besluta att bevilja en tilläggsbudgetering på kr för att finansiera städningen av de offentliga toaletterna 2015 samt på kr för städning (städning tre dagar/vecka) och bevakningstjänst på KLT:s vänthall i Borgholm.

6 6 (21) 242 fortsättning Ordföranden finner att styrelsen även beslutar att uppdra till VD Anders Lindholm att utreda möjligheterna till en alternativ och billigare bevakningslösning år Dnr 2015/75 Presentation av verksamheten: Kost Styrelsen tackar för informationen. Kostverksamheten omfattar 20 medarbetare, varav två köksföreståndare och en köksansvarig, vilket totalt utgör 17,9 heltidstjänster. Verksamhetens bedrivs med tillagningsköks på på Åkerboskolan, Viktoriaskolan och Rällaskolan, samt mottagningskök på Köpings skola, Skogsbrynets förskola och Gärdslösa skola. Maten tillagas både till äldreboenden och skolor, så spannet på kunderna är mellan 0 och 100 år. Kostavtal som reglerar kostnad, kvalitet och leveranser infördes Ett nytt förslag till kostpolicy är på väg till kommunfullmäktige. Kommande utmaningar innefattar översynen av maskiner och inventarier, som kräver både reparationer och nya investeringar. En upphandling för service på storköksmaskiner bör genomföras. Verksamheten är nu anpassad till nuvarande produktion, så efterfrågas en utökning måste ombyggnader eller tillbyggnader göras. Kostchef Åsa Amnér redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att tacka för informationen.

7 7 (21) 244 Dnr 2015/80 Sluttäckning av deponier: förstudie 1. Driftledare Christina Olsson uppdras att ta fram en förstudie. 2. Förstudien finansieras med ackumulerade vinstmedel. Om sluttäckningen av deponierna ska finansieras av taxekollektivet krävs det en grundlig genomgång, både av kostnaden för själva sluttäckningen, hur mycket taxan kan höjas och hur taxehöjningen ska disponeras på de olika tjänsterna. Ackumulerade vinster för återvinning och avfall är tkr och utöver detta finns det två mkr reserverat för sluttäckning. En eventuell förändring av tidplanen kan också påverka vilken höjning som är nödvändig, om det är möjligt att projektet löper över en längre tid än den som nu är rapporterad till Länsstyrelsen. Ärendets behandling Styrelsen tog del av en redovisning i ärendet den 20 maj 2015, 230. Driftledare Christina Olsson redogör för ärendet. Med hänvisning till de två mkr som finns ackumulerat konstaterar styrelsen att beslut om taxehöjning kan vänta till Förstudien ska innehålla en tids- och kostnadskalkyl, samt en konsekvensbedömning. Även en utredning kring vilken höjning av taxan som kommer att krävas ska presenteras. Förstudien samt projektstarten kan finansieras av de ackumulerade vinstmedlen och ska presenteras för styrelsen i oktober Ordföranden finner att styrelsen beslutar driftledare Christina Olsson uppdras att ta fram en förstudie, vilken finansieras med ackumulerade vinstmedel.

8 8 (21) 245 Dnr 2015/75 Presentation av verksamheten: Lokalvård och transport Styrelsen tackar för informationen. Lokalvården har 24 tillsvidareanställda, varav tio på heltid. Målet är att alltid erbjuda heltider när en vakans uppstår och att lokalvårdaren jobbar i team med hela kommunen som arbetsfält. Rotationer ger förutsättningar för en helhetssyn. Verksamheten omfattar ca. 60 objekt, med ca kvadratmeter. Lokalvården städar även fem offentliga toaletter året runt och under säsong ytterligare 21. Fokus för verksamheten är effektivitet, kostnader, hälsa och miljö. Verksamheten har gått med vinst sedan Avtal har upprättats med kommunen vilket har underlättat dialogen och rätat ut många frågetecken om ansvar och vad kostnaderna ska täcka. Tydliga städinstruktioner har tagits fram och i det ingår att användandet av kemikalier ska fortsätta att minska. Utmaningar i verksamheten är frågan om ansvar och roller. Bolaget tar till exempel emot klagomål om städning av toaletter som inte är kommunala och som andra ansvarar för. En ytterligare utmaning är Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att städning i skolor bör utföras oftare än det görs idag. Transportverksamheten togs över från vaktmästeriet på Hälsocentralen samt skolorna. Det innefattar hämtning av post på Postterminalen, postleverans och hämtning av post från förvaltningarna två gånger per dag, mattransporter till de särskilda boendena, samt till skolor och förskolor. Även inom detta område har det nu upprättats avtal med kund. Verksamheten har utökats med en logistikavdelning, som omfattas av en deltidstjänst, som sköter administrationen och beställningar och leveranser av livsmedel. Samordnandet har skapat stora samordningsvinster och effektiviserat verksamheten. Frågan om att utöka denna verksamhet till att även sköta beställningar och leveranser till och från serviceförrådet ska utredas.

9 9 (21) 245 fortsättning Chef för lokalvården, Lisbeth Axelsson, redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att tacka för informationen. 246 Dnr 2015/75 Presentation av verksamheten: Gata-Park Styrelsen tackar för informationen. Servicechef Hasse Johannesson redogör för ärendet. Verksamheten har 16 anställda, varav två i Löttorp, och omfattar bland annat 50 mil väg som ska underhållas och snöröjas, sju hamnar och 600 kvadratmeter gräs som ska klippas. Utöver detta är det ca evenemang av olika omfattning som genomförs under året och där Gata-Park också är involverad. Av uppdragen är det mycket som utförs åt andra verksamheter. Det har upprättats avtal mellan kommunen och Gata-Park, vilket bör underlätta dialogen, samt klargöra vad som ska utföras, vem som har ansvar för beställning och leverans, samt för kostnaderna. Det har varit väldigt otydliga beställningsvägar och krav har kunnat framföras på olika sätt. Det ger arbetsro i organisationen att detta nu sköts mer enhetligt och samt att uppdrag som utförs alltid har kostnadstäckning. Piren i Stora Rör har under våren delvis rasat och kommunfullmäktige har tilläggsbudgeterat 250 tkr för renovering. Tyvärr är tiden för knapp för att utföra åtgärderna innan simskolan i Stora Rör startar om två veckor. Att upphandla tjänsten tar tid i sig och övriga företag har också startat sina semesterperioder och har svårt att med så kort varsel utföra uppdraget. Tillsammans med ekonomichefen Lars-Gunnar Fagerberg, hamnkaptenerna och respektive intresseförening ses hamnarnas renoveringsbehov och kostnaderna för dessa över, vilket kan skapa förutsättningar för en mer långsiktig planering av nödvändiga åtgärder, för att undvika att situationer som den i Stora Rör uppstår.

10 10 (21) 246 fortsättning Budgeten för evenemangen ska ses över, samt vilken roll Borgholm Energi ska ha i dessa. Till dess att något nytt är beslutat gäller dock det tidigare fattade beslutet om vilka evenemang bolaget ska vara med och stödja. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att tacka för informationen. 247 Dnr 2015/110 Hamnavgift Nabbelund Den hamnavgift som Eon betalar ska finansiera muddringen av inseglingsrännan i Nabbelund. Enligt beslut i kommunstyrelsen ska muddring utföras i Grankullaviksgattet i samband med Eon:s projekt i Kårehamn. Muddringsföretaget fakturerar Borgholm Energi. Den hamnavgift som Borgholm Energi i sin tur debiterar Eon ska täcka samtliga kostnader som uppstått i samband med framtagande av tillstånd och för besiktningar, samt kostnaden för konsulttjänster och själva muddringen. Detta faktureras Eon efter att arbetet är slutfört och besiktigat. Ärendets behandling Servicechef Hasse Johannesson föreslår i tjänsteskrivelse att den hamnavgift som Eon betalar ska finansiera muddringen av inseglingsrännan i Nabbelund. Ett avtal har skrivits på mellan Borgholm Energi och E.ON som reglerar detta. Ordförande finner att styrelsen föreslår att bifalla förslaget till beslut. Skickas till: Kommunkansliet E.ON

11 11 (21) 248 Dnr 2015/70 Placering av förbindelsepunkt inom verksamhetsområde Förbindelsepunkten för VA ska placeras i anslutning till fastighetens gräns. Borgholm Energi har tillämpat 30-metersregeln, vilket innebär att kunden aldrig ska behöva gräva mer än 30 meter på sin fastighet mellan förbindelsepunkt och byggnad. Förbindelsepunkten utgör gränsen mellan den allmänna VA-ledningen och fastighetens VA-installation. Tillämpandet har bidragit till onödiga kostnader för VA-kollektivet samt till att vissa kunder har särbehandlats på ett godtyckligt sätt. Dessutom uppstår problemet att vissa förbindelsepunkter hamnar på fastighetsägarens mark, trots att det är Borgholm Energi som äger ledningen fram till den, vilket kan ge upphov till oklarheter i gränsdragningarna gällande drift och ansvar. För vissa fastigheter kan den egna kostnaden bli hög för grävarbeten, då det kan vara en lång sträcka mellan byggnad och fastighetsgräns, där förbindelsepunkten egentligen ska vara. Dessutom hamnar dessa fastigheter troligtvis aldrig i ett verksamhetsområde, eftersom verksamhetsområden bildas utifrån att det finns en viss täthet på byggnader inom ett visst område. Ärendets behandling Styrelsen fick den 20 maj 2015, 227, en redogörelse av ärendet från t.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros. Styrelsen beslutade då att ärendet skulle beredas vidare. Tjänsteutlåtande T.f. VA-chef föreslår i tjänstutlåtande, daterat , att förbindelsepunkten för VA ska placeras i anslutning till fastighetens gräns. VD Anders Lindholm redogör för ärendet. Yrkanden Daniel Nilsson (C) och Ingvar Svensson (V), yrkar att 30-metersregeln fortsätter att tillämpas. Anders Nyholm (M) och Carl Malgerud (M) yrkar bifall till förslaget till

12 12 (21) 248 fortsättning beslut. Thomas Lind (FÖL) yrkar bifall till förslaget till beslut, med möjlighet att göra undantag från beslutet i särskilt ömmande fall. Proposition Vid propositionsställande finner ordföranden att styrelsen beslutar att förbindelsepunkten för VA ska placeras i anslutning till fastighetens gräns. 249 Dnr 2015/67 Redogörelse för samförläggningskostnader VD Anders Lindholm uppdras att bereda ärendet vidare. Kostnad för del i schakt vid arbeten utförda av Borgholm Energi: vid samförläggning med såväl intern som extern part fördelas kostnaden för del i schakt enligt kostnadskatalog Sambyggnad och samförläggning framtagen i sammarbete mellan Svensk energi och Skanova. Material: Om material inte tillhandahålls av beställaren tillkommer en kostnad för detta. (För Optoslang typ 7x7/3,5 är kostnaden idag 15 kr/m) Prisindikation fräsning: Prisindikation för fräsning av fiberkanalisation är ca 100 kr/m. (exklusive material och återställning) Ärendets behandling På styrelsens möte , 238, redogjorde Markus Wertwein- Ros, chef Elnät och t.f. VA-chef för ärendet. Styrelsen beslutade att ärendet skulle beredas vidare.

13 13 (21) 249 fortsättning Tjänsteutlåtande Markus Wertwein-Ros, chef Elnät och t.f. VA-chef, föreslår i tjänsteutlåtande daterat , att kostnadsförslaget godkänns, samt att ett förtydligande av rutinerna för beställning görs. VD Anders Lindholm redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att merkostnaderna ska utredas och därför bereds ärendet vidare. Beslutsunderlag Sambyggnadskatalog april-v3 Samförläggningsarbete med räkneexempel 250 Dnr 2015/72 Aktuella ärenden i VA-nämnden Styrelsen har tagit del av informationen. Statens va-nämnd handlägger tvister om vatten och avlopp enligt lagen (2006:412) om allmänna vattentjänster. Nämnden är första instans för mål från hela landet. En sammanställning av samtliga ärenden som för Borgholm Energi är aktuella i VA-nämnden redovisas för styrelsen. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att de har tagit del av informationen.

14 14 (21) 251 Dnr 2015/99 Arbetsmiljön Rälla kök Styrelsen beslutar att föreslå kommunstyrelsen att Kostens lokaler/köket på Rälla skola verksamhetsanpassas och uppgraderas för att förbättra arbetsmiljön. I södra verksamhetsområdet finns två tillagningskök, Rälla och Runsten. Rälla är byggt som mottagningskök men har under alla år fungerat som tillagningskök i.o.m. att produktionen varit begränsad till Rälla skola, fritids och förskola. När Runsten skola och kök lades ner överfördes produktionen till Rälla och portionsantalet ökade med drygt 130 %. I köket finns en extra ångugn samt en mobil kokgryta på drygt 30 liter, som dock inte motsvarar behoven eller är tillräckliga för att skapa en bra produktion och arbetsmiljö. Föreslagna åtgärder 1. Ventilationen måste förbättras så att fläktkåpan täcker hela ugnen 2. En fast kokgryta motsvarande de som finns på traditionella storkök på liter måste installeras. 3. En golvbrunn för rengöring av kokgrytan måste installeras. 4. En fläktkåpa över den nya kokgrytan för att förhindra att ånga går upp i innertaket måste installeras. Ärendets behandling Tjänsteutlåtande Kostchef Åsa Amnér föreslår i tjänsteutlåtande daterad , att kostens lokaler/köket på Rälla skola verksamhetsanpassas och uppgraderas för att förbättra arbetsmiljön och därmed göra det möjligt att behålla Rälla kök som tillagningskök i södra området. VD Anders Lindholm redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att bifalla förslaget till beslut. Ärendet översänds till kommunstyrelsen, för vidare åtgärd. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Skyddsrondsprotokoll, med kostnadskalkyl,

15 15 (21) 252 Dnr 2015/101 Projektgrupp Kommunikation Joel Schäfer, Julia Persson och Clara Hoogland utses att ingå i projektgrupp Kommunikation Borgholm Energi har antagit en grafisk profil, som reviderades Sedan dess har behoven av en tydlig policy och plan kring kommunikation ökat och den grafiska profilen skulle behöva uppdateras. I samband med lanseringen av Borgholm Energis nya hemsida under året har Connectmedia tagit fram grafiskt material som också skulle kunna arbetas in i den grafiska profilen, för att garantera att det som kommuniceras från bolaget görs på ett enhetligt sätt med samma typsnitt och layout, oberoende av om det sker via annonser, hemsidan, broschyrer eller på annat sätt. Borgholms kommun har under våren antagit ett nytt stadsvapen och en ny grafisk profil, som Borgholm Energi bör ta hänsyn till, så att utformningen blir liknande, men inte likadan. Den grafiska profilen ska ta avstamp i vilken bild man vill förmedla av bolaget och dess verksamhet och hur man bäst når ut med sitt budskap. Ärendets behandling Tjänsteutlåtande Ledningsadministratör Clara Hoogland föreslår i tjänsteskrivelse att Joel Schäfer, Julia Persson och Clara Hoogland utses att ingå i projektgrupp Kommunikation. Ledningsadministratör Clara Hoogland redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att bifalla förslaget till beslut. Beslutsunderlag Grafisk profil Borgholm Energi

16 16 (21) 253 Dnr 2015/123 Projektgrupp Inköp och upphandling Anders Nyholm (M) och ekonom Daniel Petersson utses att ingå i projektgrupp Inköp och upphandling och att lämna en redovisning på sammanträdet i augusti, enligt nedan. Lagen om offentlig upphandling, LOU, är den lag som styr all offentlig upphandling i Sverige. För att konkurrensen ska fungera är det viktigt att den offentliga upphandlingen av varor och tjänster går rätt till. Meningen är att leverantörer ska få lika konkurrensvillkor och att skattemedlen ska användas på bästa sätt. Inköp och upphandling är därför ett viktigt område i bolaget och varje verksamhet ansvarar för att lagen följs, samt för avtalshantering och uppföljning. Med gemensamma rutiner och en mer samordnad process skulle det dock vara möjligt att effektivisera arbetet, samt förbättra uppföljningen. Avtalens organisering och hantering bör också ses över. Ordförande finner att styrelsen beslutar att utse Anders Nyholm (M) och ekonom Daniel Petersson att ingå i projektgrupp Inköp och upphandling. Anders och Daniel uppdras att ta fram ett förslag på gruppens sammansättning och projektbeskrivning, att redovisa på sammanträdet i augusti. 254 Dnr 2015/95 Borgholm Energis kalender 2016 Borgholm Energi producerar och distribuerar en kalender för Borgholm Energi har de senaste 15 åren producerat en kalender som har skickats till samtliga bofasta i Borgholm kommun, samt till sommarstugeägares fasta adress, inom Sverige. Det har dessutom funnits extra exemplar på Badhusgatan 4, Stadshuset, samt Företagshuset i Löttorp för extra utdelning. Kalendern innehåller information om

17 17 (21) 254 fortsättning öppettiderna på återvinningscentralerana, regler kring insamling av avfall, hämtningsschema, kontaktuppgifter, bland annat. Bilderna i kalendern har de senaste åren tagits fram av Skördefesten, som utser Årets Ölandsfotograf. Tävlingsbidraget ska bestå av 12 bilder, att användas i kalendern. I år hade 12 bidrag kommit in och juryn tar ställning till bildserierna utan att veta fotografens namn. Årets vinnare kungjordes den 5 juni och är Miriam Eriksson. Temat för året är jordbruk. 255 Dnr 2015/102 Dokumenthanteringsplan för Borgholm Energi Dokumenthanteringsplan för Borgholm Energi, h.id. 2015/689, antas. Varje myndighet ska upprätta en dokumenthanteringsplan som beskriver myndighetens allmänna handlingar och hur de hanteras. Det är respektive nämnd/styrelse som fastställer planen. Det viktigaste innehållet i planen är gallringsbeslut när får allmänna handlingar som förvaras hos myndigheten förstöras? Enligt Offentlighets- och sekretesslagen 4 kap, 2, ska varje myndighet upprätta en beskrivning som ger information om bl.a. register, förteckningar eller andra sökmedel till myndighetens allmänna handlingar. Med myndighet menas kommunstyrelse, nämnd eller bolag. Förutom att följa lagens krav är en viktig anledning att underlätta vid personals frånvaro, samt för att nyanställda ska veta hur olika handlingar ska hanteras, hitta bland dem, samt säkerställa att onödiga handlingar slängs. Ärendets behandling Ledningsadministratör Clara Hoogland föreslår i tjänsteutlåtande daterat , att dokumenthanteringsplanen antas.

18 18 (21) 255 fortsättning Ordförande finner att styrelsen beslutar att anta dokumenthanteringsplanen. Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande, Dokumenthanteringsplan, h.id. 2015/ Dnr 2015/21 Renhållningsordning för Borgholms kommun 1. Daniel Nilsson (C) utses att ingå i en politisk styrgrupp för Renhållningsordningen. 2. Samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen samt kommunfullmäktiges miljö- och hållbarhetsberedning ombeds att utse varsin representant till styrgruppen. Renhållningsordningen identifierar mål för avfallshanteringen som stämmer överens med samhällets övergripande mål och att styra avfallshanteringen i kommunen så att en hållbar utveckling främjas. Föreskrifterna omfattar det kommunala renhållningsansvaret enligt miljöbalken. Gällande renhållningsföreskrifter antogs av fulmäktige och gällde De behöver nu revideras och därefter antas av kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 7 oktober 2014, 268, att beställa hos Borgholm Energi en revidering av renhållningsordningen för Borgholms kommun, samt att revideringen ska göras i en arbetsgrupp tillsammans med representanter från samhällsbyggnadsförvaltningen och kommunledningskontoret samt andra berörda och finansieras inom renhållningskollektivets ramar. Driftledare Christina Olsson har varit i kontakt med övriga förvaltningar för att utse en arbetsgrupp, som kommer att träffas i augusti för att påbörja arbetet. Christina Olsson föreslår också att en politisk styrgrupp inrättas med en representant från Borgholm Energis styrelse, samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen, samt kommunfullmäktiges miljö- och hållbarhetsberedning.

19 19 (21) 256 fortsättning Ordföranden finner att styrelsen beslutar att utse Daniel Nilsson (C) att ingå i den politiska styrgruppen för Renhållningsordningen, samt att ombe samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen samt miljö- och hållbarhetsberedningen utse varsin representant. Skickas till: Samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen samt kommunfullmäktiges miljö- och hållbarhetsberedning. 257 Dnr 2015/104 Information från VD VD informerar om följande aktuella frågor: Strategi för vatten Rekrytering av chef för ledningsnätet Utdelning av gröna påsar Gärdslösa skola Outhyrda lokaler, arrenden, lägenheter Ärendehantering och ärendebalans Synpunktshantering Renhållningsplan

20 20 (21) 258 Dnr 2015/68 Restlista uppdrag från styrelsen Styrelsen beslutar vilka ärenden som är avslutade. Aktuella uppdrag, beslutade av styrelsen, redovisas i bilaga. Beslutsunderlag Restlista, daterad Dnr 2015/106 Delegering av beslut om tilldelning i projekt Ekbacka Till presidiet delegeras att fatta beslut om tilldelning av projekt Ekbacka TE, ändring av Ekbacka hus 01 och 02 till kontor, Borgholm 11:42, Borgholm Renoveringen av Ekbacka för att anpassa den till kontorslokaler är nu igång. Upphandlingen gick ut på förfrågan den 9 juni 2015 och sista dag för anbudslämnande är den 5 augusti Utvärderingen av anbud kommer att vara klar den 7 augusti och förslag till beslut överlämnas då till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Godkänner kommunfullmäktige investeringskostnaderna vid sammanträde den 14 september kan styrelsen fatta beslut om tilldelning den 15 september Med anledning av att styrelsen inte sammanträder förrän den 23 september föreslås att styrelsen delegerar till presidiet att fatta beslutet. Ärendets hantering Tjänsteutlåtande Fastighetstekniker och upphandlingsansvarig i ärendet, Tobias Selldén, föreslår i tjänsteutlåtande daterat , att presidiet delegeras att fatta beslut i ärendet.

21 21 (21) 259 fortsättning VD Anders Lindholm redogör för ärendet. Ordföranden finner att styrelsen beslutar att bifalla tjänsteutlåtandets förslag till beslut.

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB PROTOKOLL 1 (5) Datum Paragrafer 2015-03-31 209-223 Styrelsemöte Borgholm Energi AB Dag 2015-04-22 Tid Kl. 09:00-12:00, 13:00-15:30 Plats Badhusgatan 4, Borgholm Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 6-8 Plats och tid Badhusgatan 4 16:45 17:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel

Läs mer

225 Dnr BEAB 2015/69

225 Dnr BEAB 2015/69 2 (7) 224 Val av justerare Birger Palm (S) utses att med ordföranden justera dagens protokoll. 225 Dnr BEAB 2015/69 Månadsuppföljning per den sista april 2015 Ekonomichef Annika Hermansson redogör för

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10

1 PROTOKOLL. Plats och tid. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10 1 2016-08-17 Paragrafer Paragrafer Plats och tid Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Joel Schäfer,

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 4-8 1 Plats och tid Badhusgatan 4 11:30 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S) Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C) Ingvar Svensson

Läs mer

1 (13) UTDRAG UR PROTOKOLL STYRELSEN BORGHOLM ENERGI. Sammanträdesdatum 2015-08-26 Paragrafer 260-273

1 (13) UTDRAG UR PROTOKOLL STYRELSEN BORGHOLM ENERGI. Sammanträdesdatum 2015-08-26 Paragrafer 260-273 1 (13) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 09:00-12:50, 13:45-16:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), andre vice ordförande Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB 1 Paragrafer 12-14 Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer (S) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer (S) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 9-11 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Annika Hermansson, ekonomichef Tobias Selldén, gruppchef fastighet, 312

Annika Hermansson, ekonomichef Tobias Selldén, gruppchef fastighet, 312 1 (7) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 13:00-14:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Ingvar Svensson (V) Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Anders Nyholm (M) Birger Palm (S) Daniel Nilsson (C) Övriga

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00 1 Paragrafer 82-97 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Johan Andersson, controller, 300 Bertil Lundgren, 293-301 Christina Olsson, driftledare, 303-304

Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Johan Andersson, controller, 300 Bertil Lundgren, 293-301 Christina Olsson, driftledare, 303-304 1 (21) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 09:00-12:10, 13:00-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), andre vice ordförande Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 1 Paragrafer 80-81 Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande, 80 Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Birger

Läs mer

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 16-18 1 Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB Plats och tid Badhusgatan 4 13:00 13:15 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia

Läs mer

Sekreterare Ordförande Justerare

Sekreterare Ordförande Justerare Paragrafer 1-15 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm, kl. 09:00-12:10, 13:10-15:10 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V)

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 1-14 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:30 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 57-66 1 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström (S), 1:a vice ordförande Tomas Lind (FÖL), 2:e vice ordförande Anders

Läs mer

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 19-21 1 Plats och tid Badhusgatan 4 13:30 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström (S), 1:a vice ordförande Tomas Lind (FÖL), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Plats och tid Persnäsgården, Österskogsvägen 2 i Lilla Horn, kl 09:00-12:15, 13:00 16:00

PROTOKOLL. Plats och tid Persnäsgården, Österskogsvägen 2 i Lilla Horn, kl 09:00-12:15, 13:00 16:00 1 17-31 Plats och tid Persnäsgården, Österskogsvägen 2 i Lilla Horn, kl 09:00-12:15, 13:00 16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S)

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-09-21 Plats och tid 08.30-11.20 Beslutande Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S) Övriga deltagare Thomas Lindberg skolchef,

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-28 kl. 14:00-15:35 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 4-8 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4, 15:00. 16.30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Birger Lundgren

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Tomas Lind (FÖL) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Tomas Lind (FÖL) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 183-193, 195-201 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 15 september kl 14.00 17.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Trudensson (s) Eva Kabanda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Martina Elfström (FP)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45. Beslutande Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Gunnar Månsson, ersättare för Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson 26-28 Anneli Karlsson Maarit Hessling, ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:15. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:15. Beslutande Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:15 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Tord Birgersson (V) Anneli Karlsson (KL) Maarit Hessling(M), ersättare för Johan Thomasson (M) Jan-Olof Källström (C),

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 2016-08-30 1 (19) Plats och tid Hörby sportcenter, Byggmästareg 6 Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 182-190 Göran Dahlgren

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo tisdagen den 19 november 2013 kl 14.00 17.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-17.30 Beslutande Lennart Månsson (M) ordförande Patric Bystedt (M) tjg. ersättare för Alf Michelsen (M) Ola Ahlqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid KS-rummet Stadshuset kl. 10.00 14.40 Ajournering kl. 12.00 13.00 ande Lennart Andersson (S), ordf Björn Andreen (M) Hillevi Thorsell (MP) Maria Steen (FÖL)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Tid: 17:00-17:20 Plats: Skeppet

Kommunstyrelsen. Protokoll. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Tid: 17:00-17:20 Plats: Skeppet Protokoll Sammanträdesdatum Tid: 17:00-17:20 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Maria Renfors (M) ersätter Gunnar Lidén (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-10.30 2011-01-25 18 Beslutande Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Claes Axelsson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2009-11-18 1-9 Plats och tid: Kommunkontoret, Lessebo onsdagen den 18 november 2009 kl 14.00 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Rolf Söderberg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan-Olof Walfridsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-09-22 1-7 Plats och tid: Näringslivskontorets sammanträdesrum, Lessebo Onsdagen den 22 september 2010 kl 14.00 16.30 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Peter Löfström (m) v ordf

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens serviceutskott Plats och tid Stadshuset, rum 101 kl. 08:30-09:10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Peter Berg Johnson (KD) (ordförande) Ingemar Johansson (C) (vice ordförande) 9-10 Bernt A Runberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C), Ordförande Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00. Hans Unander (S) ordförande Pär Kindlund (C) Lars-Erik Bech (V) Kristina Bäckman (M) Tom Martinsson (M)

Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00. Hans Unander (S) ordförande Pär Kindlund (C) Lars-Erik Bech (V) Kristina Bäckman (M) Tom Martinsson (M) G^> O Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-02-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Hans Unander (S) ordförande Pär Kindlund (C) Lars-Erik Bech (V) Kristina Bäckman (M) Tom

Läs mer

Bergsgården. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Bergsgården. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Bergsgården Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare för mandatperioden

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Tommy Västerteg Roger Lundstedt beslutande: 32-34 FP S. Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Roger Lundstedt beslutande: 32-34 FP S. Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Mötesrum hos Marks Bostads AB, klockan 16.00 18.20 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik kl. 16.30-18.20, beslutande: 35-43 C C Tommy Västerteg Roger Lundstedt beslutande:

Läs mer

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering Tekniska nämnden 2012-02-23 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Mellanfryken, torsdag 23 februari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Bjurfors Hotell och Konferens, 11 juni Kl 09.00-12.00 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Christer Bergkvist (C), ersättare

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling KOMMUNFULLMÄKTIGE ISSN 2000-043X HebyFS 2010:13 Infördes i författningssamlingen den 16 november 2010 Reglemente för beredningen för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor;

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 1(5) KS 2009/0134 Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Ärendet Genomförd programutredning med revideringsdatum 2010-05-11 visar på omfattande insatser gällande Fribergaskolan. Förutom de

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum Norrtull, kl 14.00-15.40 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand (c) Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Olle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (18)

Sammanträdesprotokoll 1 (18) Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Anders Söderström, Ordförande Lisa Levin, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer