225 Dnr BEAB 2015/69

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "225 Dnr BEAB 2015/69"

Transkript

1

2 2 (7) 224 Val av justerare Birger Palm (S) utses att med ordföranden justera dagens protokoll. 225 Dnr BEAB 2015/69 Månadsuppföljning per den sista april 2015 Ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Den skattefinansierade verksamheten har dragit över budget med 389 tkr. En anledning är att kostnaderna för trädröjning har varit relativt höga hittills under året, men aktiviteten kommer nu att till stor del upphöra för året och istället ge vissa intäkter, då materialet omvandlas till flis. En utgift för hyra felbudgeterades förra året och betalades redan i december 2014, varför den posten är lägre än normalt nu. Resultatet för den taxefinansierade verksamheten är 7,5 mkr, vilket är i samma nivå som föregående år. Den externa lokalvården redovisas som ett nytt ansvar. Likviditetsprognosen visar på fortsatt god likviditet, vilket bedöms möjliggöra amortering i linje med ägarkraven. Totalt uppgår investeringarna till 11 mkr att jämföra med helårsbudgeten på 29 mkr. VA står för den största posten. De har nu investerat 10 mkr av planerade 17 mkr. Elnät har hittills investerat 100 tkr. 226 Dnr BEAB 2015/79 Värdering av Borgholm Energis vindkraftspark Borgholm Energis vindkraftspark består av åtta verk i Kastlösa och ett i Ryd-Rönnerum. Värdet på vindkraftsparken uppskattas till totalt 26 mkr och värdet skrivs ned enligt ett standardiserat förfarande. På grund av flera olika faktorer kan det vara nödvändigt att göra en utvärdering av verken och därefter fastställa ett nytt värde. Ekonomichef Annika Hermansson uppdras att ta fram ett förslag till ny värdering på vindkraftsparken.

3 3 (7) 227 Dnr BEAB 2015/70 Placering av förbindelsepunkt för VA inom verksamhetsområde Borgholm Energi har tillämpat 30-metersregeln, vilket innebär att kunden aldrig ska behöva gräva mer än 30 meter på sin fastighet mellan förbindelsepunkt och byggnad. Förbindelsepunkten utgör gränsen mellan den allmänna VA-ledningen och fastighetens VAinstallation. Tillämpandet har bidragit till onödiga kostnader för VA-kollektivet samt till att vissa kunder särbehandlats på ett godtyckligt sätt. Dessutom uppstår problemet att vissa förbindelsepunkter hamnar på fastighetsägarens mark, trots att det är Borgholm Energi som äger ledningen fram till den, vilket kan ge upphov till oklarheter i gränsdragningarna gällande drift och ansvar. För vissa fastigheter kan den egna kostnaden bli hög för grävarbeten, då det kan vara en lång sträcka mellan byggnad och fastighetsgräns, där förbindelsepunkten egentligen ska vara. Dessutom hamnar dessa fastigheter troligtivs aldrig i ett verksamhetsområde, eftersom verksamhetsområden bildas utifrån att det finns en viss täthet på byggnader inom ett visst område. Förslag till beslut T.f. VA-chef föreslår i tjänsteutlåtande att 30-metersregeln inte tillämpas i Borgholm Energis verksamhetsområde för VA-tjänster. Dagens sammanträde T.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros redogör för ärendet. Carl Malgerud (M) yrkar att ärendet ska beredas vidare och finner att styrelsen beslutar att bifalla hans förslag. T.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros uppdras att till sammanträdet den 24 juni redovisa en sammanställning av tillämplig juridik samt de olika typfallen. 228 Dnr BEAB 2015/71 Avtalsfrågor VA T.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros redogör för ärendet. Det finns 173 skrivna avtal med kunder utanför verksamhetsområde, VO, och 81 stycken inom VO, som tecknades under 90-talet och en bit in på 2000-talet. Avtalen reglerar kostnaden för anslutningen, vilken halverades mot att kunden själv utförde grävarbetena för att anlägga VA-nätet. Avtalen behöver utredas för att få en enhetlig behandling inom detta område både vad gäller ägande och avgifter T.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros uppdras att ta fram en projektbeskrivning med tillhörande budget för hantering av VA-avtal.

4 4 (7) 229 Dnr BEAB 2015/72 Aktuella ärenden i VA-nämnden Det finns idag 20 ärenden i VA-nämnden. T.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros redogör för ärendet. 230 Dnr BEAB 2015/80 Sluttäckning av deponier Driftledare för återvinning och avfall Tina Olsson redogör för verksamheten. En deponi definieras som en ansamling avfall. Kalleguta och Rullbackarna är de två deponier som fortfarande räknas som aktiva i kommunen idag, även om inget mer avfall längre tillförs och de ska sluttäckas. Utöver dessa två finns även flera gamla s.k. tippar, som är täckta i enlighet med då gällande regler. För vissa av dessa har kommunen fortfarande ett ansvar och provtagningar genomförs. Sluttäckningen av deponierna beräknas ta 13 år, eftersom det görs i flera skikt och varje skikt måste hinna sätta sig innan nästa läggs på. Ansvarsfrågan och vem som ska stå som verksamhetsutövare är inte fastställd mellan kommunen och bolaget och är under fortsatt utredning. Borgholm Energi har sammanställt och översänt avslutningsplaner till kommunens tillsynsmyndighet för kommunens räkning. Dåvarande miljö- och byggnadsnämnden godkände planerna med planerad start av sluttäckningen år En uppskattad kostnad för att sluttäcka deponierna är 30 mkr. Sluttäckningen har ännu inte påbörjats, delvis med anledning att man ville ha ansvarsfrågan utredd, samt ha klart hur det ska finansieras. Till kommunstyrelsens budgetmöte den 9 juni uppdras till VD Anders Lindholm att tillsammans med driftledare Tina Olsson ta fram ett beslutsunderlag angående täckningen av deponierna. 231 Dnr BEAB 2015/76 Tidplan för budget 2016 Ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Den 30 juni ska äskandena gällande den skattefinansierade verksamheten vara klar. I augusti påbörjas budgetarbetet för den taxefinansierade verksamheten. Den 7-8 september har kommunen sina budgetdagar och den 14 oktober har Borgholm Energi sitt budgetseminarium. Den 16 november ska underlaget till kommunfullmäktiges budgetsammanträde i december vara klart. På sammanträdet i juni tar styrelsen ställning till det skattefinansierade budgetförslaget.

5 5 (7) 232 Dnr BEAB 2015/77 Återrapport från presidiets möte med kommunstyrelsens arbetsutskott den 12 maj 2015 Ordförande Carl Malgerud redogör för ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott bjuder in presidierna för respektive nämnd och bolag en gång per termin för att diskutera aktuella frågor och utmaningar. 233 Dnr BEAB 2015/78 Attestreglemente Borgholm Energi Ekonomichef Annika Hermansson redogör för ärendet. Attestreglementet reglerar vilka som har attesträtt. Med hänvisning till att extern lokalvård är en ny ansvarspost har reglementet uppdaterats. Attestreglementet antas. 234 Dnr BEAB 2015/75 Genomgång av verksamheten: fastighet Fastighetschef Jan-Ola Östberg redogör för verksamheten. Fastighet består av tre områden: kommunala fastigheter, Borgholm Energis fastigheter samt bostäder. Verksamheten består av åtta medarbetare som förvaltar drygt kvm lokalyta, av dessa är kvm kommunens. Verksamheten sköts av två snickare, två vaktmästare, två fastighetstekniker, en administrativ tjänst och en fastighetschef. Under 2014 ansvarade verksamheterna själva för respektive drift- och underhållsbudget. Fastighet var då en ren utförarorganisation, som i möten med verksamheterna fastställde vilka arbeten som skulle utföras. Från och med i år ligger budgeten på ekonomiavdelningen, varför fastighet har upphört att sammankalla verksamheterna till de gemensamma träffarna. Styrelsen diskuterar de lägenheter som Borgholm Energi äger och förvaltar, samt kostnaderna för dessa. Aktuella frågor Ekbackaprojektets förfrågningsunderlag är nu utlagt, det var klart en tid innan det kunde läggas ut tills frågan om vem som skulle stå som ansvarig under anbudstiden var löst. Tydliga drifts- och underhållsavtal är nödvändigt för att verksamheten ska kunna skötas effektivt. Förfrågningsunderlaget för renoveringen av Badhusgatan 4 håller på att färdigställas. Angående bostäderna bör vissa eventuellt byggas om och ges en högre standard för att bättre svara mot den efterfrågan som finns och vissa kan behöva handikappanpassas. 1.

6 6 (7) 2. Styrelsen uppdrar till fastighetschef Jan-Ola Östberg att presentera en sammanställning över lägenhetsbeståndet. 235 Dnr BEAB 2015/81 Återkallande av beslut om försäljning av industrilokaler Smörblomman 15, 20 VD Anders Lindholm informerar i ärendet. Beslut har tidigare fattats av styrelsen om att stycka upp Smörblomman 15 och 20 och lägga ut dem till försäljning. Styrelsen konstaterar att det utifrån att det finns planer på nybyggnationer i området samt den gällande detaljplanen istället kan vara lämpligare att behålla fastigheterna. Beslut om försäljning återtas. 236 Dnr BEAB 2015/82 Information om Bixia VD Anders Lindholm informerar. 237 Dnr BEAB 2015/83 Information om bostadsrätterna Resedan VD Anders Lindholm informerar om aktuella frågor vad gäller försäljning av lägenheter och fastighetsservice. Vid årsstämman i Brf Resedan den 12 maj valdes Anders Lindholm till ledamot i styrelsen. 238 Dnr BEAB 2015/67 Nedläggning av tomrör vid grävning/samförläggning på kommunal mark Kommunstyrelsen fattade den 31 mars 2015, 47, ett principiellt beslut om att vid grävning i samband med alla typer av samförläggning i kommunen ska nedläggning av tomrör lämpliga för fiberbredband ske. Medel kommer att avsättas till detta i kommunstyrelsens budget för Vid den nedläggning av tomrör som Borgholm Energi utför ska kommunen faktureras för den extra kostnaden. Vid samförläggning med VA uppskattas kostnaden till kr per meter men det är inte klart att all samförläggning automatiskt blir lönsammare än vad det blir att gräva separat för fiberbredband. Det är även oklart vad som ska gälla vid samförlägging med EON. Det krävs även ett förtydligande av hur kostnaden ska godkännas innan och därefter regleras. 1. Styrelsen efterfrågar ett förtydligande från kommunstyrelsen gällande finansieringen.

7 7 (7) 2. T.f. VA-chef Markus Wertwein-Ros uppdras att ta fram ett underlag på kostnaden, samt de tekniska förutsättningarna för samförläggning, för kommunstyrelsen att ta ställning till vid sitt förtydligande. 239 Dnr BEAB 2015/68 Restlista Aktuella uppdrag redovisas. Inga uppdrag är att anse som avslutade.

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB PROTOKOLL 1 (5) Datum Paragrafer 2015-03-31 209-223 Styrelsemöte Borgholm Energi AB Dag 2015-04-22 Tid Kl. 09:00-12:00, 13:00-15:30 Plats Badhusgatan 4, Borgholm Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00

PROTOKOLL. Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB. Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 1 Paragrafer 11-12 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 14:45-15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Johan Andersson, controller, 300 Bertil Lundgren, 293-301 Christina Olsson, driftledare, 303-304

Anders Lindholm, VD Annika Hermansson, ekonomichef Johan Andersson, controller, 300 Bertil Lundgren, 293-301 Christina Olsson, driftledare, 303-304 1 (21) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 09:00-12:10, 13:00-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), andre vice ordförande Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 6-8 Plats och tid Badhusgatan 4 16:45 17:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10

1 PROTOKOLL. Plats och tid. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10 1 2016-08-17 Paragrafer Paragrafer Plats och tid Mörbylånga Bostads AB, Köpmang. 32, Mörbylånga, kl 16:00-16:10 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Joel Schäfer,

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 4-8 1 Plats och tid Badhusgatan 4 11:30 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S) Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C) Ingvar Svensson

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer (S) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer (S) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 9-11 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 15:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

1 (13) UTDRAG UR PROTOKOLL STYRELSEN BORGHOLM ENERGI. Sammanträdesdatum 2015-08-26 Paragrafer 260-273

1 (13) UTDRAG UR PROTOKOLL STYRELSEN BORGHOLM ENERGI. Sammanträdesdatum 2015-08-26 Paragrafer 260-273 1 (13) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 09:00-12:50, 13:45-16:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), andre vice ordförande Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

Annika Hermansson, ekonomichef Tobias Selldén, gruppchef fastighet, 312

Annika Hermansson, ekonomichef Tobias Selldén, gruppchef fastighet, 312 1 (7) Plats och tid Badhusgatan 4, kl. 13:00-14:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Ingvar Svensson (V) Tomas Lind (FÖL), vice ordförande Anders Nyholm (M) Birger Palm (S) Daniel Nilsson (C) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund - EXTRA PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 08:30 8:45 Plats: Bäcken Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande Stefan Hortlund, s Jenny Dahlberg, s Inger Grankvist, s Tomas Egmark, s Harry Nyström, v Matilda Wiklund,

Läs mer

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB 1 Paragrafer 12-14 Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB PROTOKOLL Borgholm Energi Elnät AB fer 16-18 1 Protokoll från konstituerande styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB Plats och tid Badhusgatan 4 13:00 13:15 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson (C) Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 4-8 Protokoll från Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4, 15:00. 16.30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Birger Lundgren

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB

Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 1-14 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:30 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Sekreterare Ordförande Justerare

Sekreterare Ordförande Justerare Paragrafer 1-15 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm, kl. 09:00-12:10, 13:10-15:10 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V)

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Tomas Lind (FÖL) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Tomas Lind (FÖL) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 183-193, 195-201 1 Protokoll från Styrelsemöte i Borgholm Energi AB Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 ande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Jonas Hellsten (C) Petter Börjesson, tf teknisk chef. Tuula Lindroth. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås

Jonas Hellsten (C) Petter Börjesson, tf teknisk chef. Tuula Lindroth. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås Tekniska nämnden 2016-04-20 1 (5) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-13.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Lars-Erik Granholm

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00

Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00 1 (21) Plats och tid Badhusg. 4, Borgholm, kl. 09:00-12:15, 13:00-17:00 Beslutande Carl Malgerud, ordförande (M) Tomas Lind, vice ordförande (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C) Ingvar Svensson (V)

Läs mer

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling

Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson Maarit Hessling Övriga deltagande Erik Nordén, VD Oskar Gustafsson, VA-ingenjör

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet

Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 24 (37) Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 152 Ks 177 Au 224 KS/2015-0388 Ansökan om utökad borgensram för AB Strömstanet s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-11-29 2 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågstund ställs frågor till kommunstyrelsens ordf. Monica Widnemark Vaktmästarfrågan i Lessebo Sporthall Återställning av vägen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Staffan Larsson (C) Anders Nyholm (M) Sekreterare Ordförande Justerare PROTOKOLL Borgholm Energi AB fer 57-66 1 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 Beslutande Staffan Larsson (C), ordförande Cecilia Ahlström (S), 1:a vice ordförande Tomas Lind (FÖL), 2:e vice ordförande Anders

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

torsdag kl 16:00 i Kommunfullfullmäktiges sessionssal, Stadshuset

torsdag kl 16:00 i Kommunfullfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Kallelse Kommunstyrelsen 2016-11-17 Kommunstyrelsen sammanträder torsdag 2016-11-24 kl 16:00 i Kommunfullfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Mattias Josefsson Ordförande Kallelse Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45. Beslutande

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45. Beslutande Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-15:45 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Gunnar Månsson, ersättare för Mia Bergkvist Tord Birgersson Johan Thomasson 26-28 Anneli Karlsson Maarit Hessling, ersättare

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-09-19 1 STYRELSEN 2006-09-19 1 Plats och tid Kommunala bolagens sammanträdesrum Sjögatan 28, Tisdag 19 september, klockan 13.15 16.45 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Bror

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

Styrelsen för Nybro Kommunbolag AB föreslås besluta. att utse Mikael Svanström att utöver ordförande justera dagens protokoll.

Styrelsen för Nybro Kommunbolag AB föreslås besluta. att utse Mikael Svanström att utöver ordförande justera dagens protokoll. 1 (5) PM till sammanträde med styrelsen i, 556832-1110, den 3 juni 2014 ÄRENDE Nr 1 Val av justerare Mikael Svanström (s) står i tur att utöver ordförande justera dagens protokoll. att utse Mikael Svanström

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 1 Paragrafer 80-81 Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande, 80 Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Birger

Läs mer

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl Svar på motion angående sensorstyrd belysning

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl Svar på motion angående sensorstyrd belysning 2 mars 2016 Kommunstyrelsens Teknikutskott KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. Tid och plats Bröderna Ericssonrummet för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl. 13.30 Ärenden 1.

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Måndagen den 14 januari 2019 RAGUNDA KOMMUN Datum 2019-01-07 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder måndagen den 14 januari 2019, kl. 17.00 Anders

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-04-24 diarienummer 2202/17 Strategiska avdelningen Anders Stenlund / Fortesa Bytyqi telefon 368 12 18 e-post: anders.stenlund@fastighet.goteborg.se Begäran

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 10-21. Ordförande Per-Anders Olsson 10-13, 15-21 Johan Åsberg 14

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 10-21. Ordförande Per-Anders Olsson 10-13, 15-21 Johan Åsberg 14 2013-05-23 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet Beslutande Per-Anders Olsson (s) Dan-Olof Andersson (s) Johan Åsberg (fp) Annelie Bjurén (s) Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

7. VA-taxa från 15 maj 2017 Dnr 2016/

7. VA-taxa från 15 maj 2017 Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 12 (32) 2017-04-24 Kf Ks 111 7. VA-taxa från 15 maj 2017 Dnr 2016/329-450 I tjänsteskrivelse 1 mars 2017 redovisar Västervik Miljö & Energi AB förslag till nya avgifter

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14. KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-02-14. KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23 (28) Sammanträdesdatum 2013-02-14 KS/2012-0314 Au 203 KS 140 KF Borgensram för AB Strömstanet Förslag till beslut beslutar I enlighet med kommunstyrelsens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Justering av budgetramar för löneökningar m m. KS 2014-206

Justering av budgetramar för löneökningar m m. KS 2014-206 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2014-04-22 128 Justering av budgetramar för löneökningar m m. KS 2014-206 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Skive, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 11.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, ordförande Jenny Boquist, vice ordförande

Läs mer

Utses att justera PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00. 15:45

Utses att justera PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00. 15:45 1 1-16 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 12:15 13:00. 15:45 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande, ej 12, 13, 14, 15, 16 Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Joel Schäfer Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 164-182 Plats och tid Badhusgatan 4 09:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Mats Bengtsson (M), ersättare för Anders Nyholm

Läs mer

Ulf Richardson, VD Mikael Engstig, Vice VD Jan-Åke Hermansson, Kommundirektör Kent Erlandsson, 55 Per-Inge Andersson, 57 Evelina Lilja, Sekreterare

Ulf Richardson, VD Mikael Engstig, Vice VD Jan-Åke Hermansson, Kommundirektör Kent Erlandsson, 55 Per-Inge Andersson, 57 Evelina Lilja, Sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Skive, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande,

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2006-11-21 1 STYRELSEN 2006-11-21 1 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 21 november 2006, klockan 13.45 16.15 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén

Läs mer

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan"

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall Gröna ladan 1(2) TEKNISK NÄMND Sammanträdesdatum: 2017-09-12 119 Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan" Dnr 2017-000169 Beslut Tekniska nämnden beslutar att inriktningen framöver ska

Läs mer

Plats och tid Badhusgatan 4, , kl 09:00-12:10, 13:00-16:15

Plats och tid Badhusgatan 4, , kl 09:00-12:10, 13:00-16:15 PROTOKOLL Sida 1 Datum 2015-11-19 Plats och tid Badhusgatan 4, 2015-12-16, kl 09:00-12:10, 13:00-16:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/

24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 41 (59) 2018-02-26 Kf Ks 51 24. Hyresavtal Plivit Tradehallen ändring Dnr 2016/181-821 Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 7 februari 2018 att restaurang

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-02-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.30 11.10 Konstituerande styrelsemöte 2013-05-28 33 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Bjurfors Hotell och Konferens, 11 juni Kl 09.00-12.00 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Christer Bergkvist (C), ersättare

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 Årsbokslut 2017 Informationsärenden 5 6 7 8 Styrelsekonferens 11-12 april Rapporter Uppföljningar

Läs mer

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 151 Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS 2012-233 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kramfors Mediateknik AB. Jonne Norlin. Rainor Melander, ordf. Malin Svanholm Thomas Lundberg Johanna Zidén

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kramfors Mediateknik AB. Jonne Norlin. Rainor Melander, ordf. Malin Svanholm Thomas Lundberg Johanna Zidén 1 Kramfors Mediateknik AB Plats och tid Kommunstyrelsen sammanträdesrum, kl. 13.00 14.45. Beslutande Ledamöter Rainor Melander, ordf. Malin Svanholm Thomas Lundberg Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

Förslag till tilläggsavtal finansiering av ny brandstation i Gimo

Förslag till tilläggsavtal finansiering av ny brandstation i Gimo KS 5 17 DEC 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Frändén Bo Datum 2014-11-26 Diarienummer KSN-2014-0740 Kommunstyrelsen Förslag till tilläggsavtal finansiering av ny brandstation i Gimo Förslag till

Läs mer

Bostäder m.m. inom Hässelby Strands centrum Reviderat genomförandebeslut

Bostäder m.m. inom Hässelby Strands centrum Reviderat genomförandebeslut Utlåtande 2017: RI (Dnr 123-340/2017) Bostäder m.m. inom Hässelby Strands centrum Reviderat genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Exploateringsnämnden medges

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 55 Årsredovisning för AB Össebyhus 2013 (KS 2014.089)

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 55 Årsredovisning för AB Össebyhus 2013 (KS 2014.089) VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2014-04-07 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 55 Årsredovisning för AB Össebyhus 2013 (KS 2014.089) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

Utökning av investeringsbudget för VA-utbyggnad på Åkerbruket, etapp 2

Utökning av investeringsbudget för VA-utbyggnad på Åkerbruket, etapp 2 1(2) Anne-Marie Pedersen tel. 040-626 8057 Annemarie.pedersen@svedala.se Alf Rasmussen tel. 040-626 8223 alf.rasmussen@svedala.se Tjänsteskrivelse 2017-05-09 Dnr: 2017-000127 Utökning av investeringsbudget

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 1(5) KS 2009/0134 Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Ärendet Genomförd programutredning med revideringsdatum 2010-05-11 visar på omfattande insatser gällande Fribergaskolan. Förutom de

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo

Bror-Erik Israelsson Jan Forslund Elisabeth Hoikkala Lars-Erik Larsson Ulf Wilder Kenneth Larsson. Hendrik Burgering Ivar Fernemo Protokoll nr 1 2013 tört vid styrelsesammanträde tör Norabostäder AB Tid: Plats: 4 februari 2013 kl. 08.30-12.00 Norabostäders kontor, Änggatan 11 Närvarande ledamöter: Frånvarande: Övriga närvarande:

Läs mer

Förslag till koncernbildning

Förslag till koncernbildning PROTOKOLLSUTDRAG KS 130 2019-06-18 1/4 Dnr KS/2019:281-001 Förslag till koncernbildning Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bilda ett aktiebolag med namnet Strängnäs Kommunföretag AB, 2. bildandet

Läs mer

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 33 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 73 Ks 103 Au 110 KS/2015 0166 Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2011-11-30 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2011-11-22 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Årsrapport 2017 kommunfullmäktige

Årsrapport 2017 kommunfullmäktige TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Niklas Almhager Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:97-012 2018-02-14 1/2 Årsrapport 2017 kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll

Kommunstyrelsens protokoll Kommunstyrelsens protokoll 2002-05-30 Rådhuset, Asarumssalen kl 17 00 17 45 Paragrafer 134-135 Innehåll KS 134 Delårsrapport per 2002-04-30 samt förslag till åtgärder med anledning av prognos KS 135 Inhyrning

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Förvaltnings AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Förvaltnings AB Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (5) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 augusti 2015 kl. 8.00 8.30 Tomas Kronståhl (S), ordf. Harald Hjalmarsson (M) Gunnar Jansson (S)

Läs mer

Genomförandebeslut gällande Stockholm Parkerings nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden

Genomförandebeslut gällande Stockholm Parkerings nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Sida 1 (6) 2017-08-22 Ärende 9 Handläggare SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Stadshus AB: Peter Dahlberg Telefon: 08-508 29 323 Till Koncernstyrelsen

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Karin Fellström Arnoldsson Kultur- och fritidsförvaltningen, onsdagen den 16 april kl Sekreterare. Ulrika Wedberg

Karin Fellström Arnoldsson Kultur- och fritidsförvaltningen, onsdagen den 16 april kl Sekreterare. Ulrika Wedberg 1 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Simrishamns Segelsällskap, Strandvägen 2, kl 08.30-15.00, ajournering kl. 10.15 10.30, 12.00 13.00, 14.30-14.45, gruppdiskussioner 11.20-12.00, 13.00-14.30. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 2015-05-22 6/2015. Sid nr 2015-05-22 6/2015 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB den 22 maj 2015 Sid nr 63 Sammanträdets öppnande och justering... 2 64 Godkännande av dagordning... 2 65 Föregående protokoll... 2 66

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00

1 PROTOKOLL. Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00 1 Paragrafer 82-97 Plats och tid Badhusgatan 4, Borgholm 09:00-12:15, 13:15-16:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Birger Palm (S) Ingvar Svensson (V) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering Tekniska nämnden 2012-02-23 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Mellanfryken, torsdag 23 februari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara

Läs mer

Årsrapport kommunfullmäktige 2017

Årsrapport kommunfullmäktige 2017 PROTOKOLLSUTDRAG 16:1 Kommunstyrelsen KS 37 2018-02-28 1/2 Dnr KS/2018:97-012 Årsrapport kommunfullmäktige 2017 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna Årsrapport 2017

Läs mer