Verksamhetsberättelse, läsåret 2017/2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse, läsåret 2017/2018"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse, läsåret 2017/2018 Källskolan F-3 samt fritidshem Källskolan är kommunens enda lågstadieskola. Läsåret 17/18 hade vi ca 300 elever med fyra paralleller i fsk-klass samt åk 2 och tre paralleller i åk 1 och 3. På skolan arbetar ca 65 medarbetare. Inför läsåret 17/18 utökades grundbemanningen med 33% extra lärare per klass. Vi hade under läsåret två rastvärdar samt studiehandledare ute på skolgården under rasten på förmiddagen och lunch för att skapa en trygg miljö. Bussvärdar finns för att gå med barnen till och från bussen. Oasen är en liten grupp som startade under detta läsår. Där finns möjlighet att vara under hela skoldagen eller del av dag. Det är elevhälsoteamet, i samråd med vårdnadshavare som efter en pedagogisk utredning tar beslutet om en elev ska vara på Oasen. Antalet nyanlända elever minskade något under läsåret och de elever med annat modersmål som kom till Källskolan hade gått i svensk skola i andra delar av Sverige. Det medförde att det inte fanns något behov av förberedelseklass. Fritidshemmen har fortsatt många barn. Händelser av väsentlig betydelse i verksamheten Systematiskt kvalitetsutvecklingsarbete med högskolan Dalarna Under läsåret inleddes ett samarbete med högskolan Dalarna kring systematiskt kvalitetsarbete. Skolledning och förstelärare deltog i träffarna. Förstelärarna drev sedan arbetet vidare i årskursvisa arbetslag F-3. Den pedagogiska ledningsgruppen, Källskolans ledningsgrupp och förstelärare arbetade med att ta fram en gemensam målavvikelse kring nyanländas lärande. Den målavvikelse som togs fram utgick från nyanlända elevers svårigheter med att komma igång m,ed läsningen. Partnerskola Vi fortsatte vårt arbete med att vara partnerskola gentemot högskolan Dalarna. Tyvärr så har flera studenter hoppat av utbildningen under utbildningens gång. De studenter vi haft kvar på skolan har fungerat väl och några av dem har vi anställt. SKUA Läsåret 16/17 fick all personal i F-3 en utbildning i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt genom NC (Nationellt Centrum). Som en fortsättning har vi under läsåret 17/18 utbildat två språkutvecklare i kommunen varav den ena läraren arbetar på Källskolan. Språkutvecklarna har under läsåret ansvarat för att hålla i workshops på kompetensutvecklingsdagar för att bibehålla och fortsatt utveckla den språkutvecklande undervisningen.

2 Lokaler Läsåret 17/18 utökades antalet klasser med ytterligare en klass då vi under läsåret hade fyra förskoleklasser. För att klara den omställningen fick vi ta över Källgården där det tidigare varit förskola. Med fler klasser och fler personal blev trångboddheten mer påtaglig än tidigare. Ändamålsenliga lokaler för administration och elevhälsa, personalutrymmen, matsal och kök, grupprum och lämpliga lokaler för alla fritidsgrupper saknades. Skolgården Skolgården behöver utvecklas för att stimulera eleverna till lek och rörelse. Eleverna har engagerats i arbetet genom att de på elevrådet har fått presentera sina idéer. Elevernas skisser har sedan skickats till en arkitekt som utifrån dessa har tagit fram ett förslag. Medel har sökts från Boverket. Personalförsörjning Då vi inför läsåret 17/18 införde en utökad grundbemanning krävdes också fler lärare. Precis som i övriga Sverige märker vi av lärarbristen och lyckades inte anställa behöriga lärare till alla klasser. Av totalt 10 klasser i åk 1-3 hade vi i 7 klasser behöriga lärare, i två klasser ansvarade förskollärare och i en klass hade vi en helt obehörig lärare. Till fritidshemmen är det svårt att rekrytera behöriga fritidspedagoger. Studiehandledare fyller en viktig funktion för elever med annat modersmål. De medarbetarna har internutbildats. På skolan arbetar även elevassistenter och resurspersoner. De har olika erfarenheter och utbildningar. Stor vikt har lagts vid personlig lämplighet. Dessa har fått regelbunden extern och intern handledning. Digitalisering, för eleverna och för pedagoger läromedel/hjälpmedel Läsåret 17/18 fick en lärare i uppdrag att arbeta 50% som IT-pedagog. Under året har hon varit en del av förvaltningens IT-grupp. I uppdraget har ingått att utveckla skolans arbete med vår digitala lärplattform Infomentor och inventera skolans IT-hjälpmedel samt personalens behov av kompetensutveckling. På APT och arbetslagskonferenser har hon spridit information om nya appar och program. En stor del av tiden har gått åt till att lösa tekniska problem. Vi har haft stora problem med ljud, bild och uppkoppling.

3 Mål och måluppfyllelse Läroplanens övergripande mål Normer och värden I den dagliga verksamheten arbetar skolpersonalen med att utveckla elevernas förmåga att känna respekt för allas lika värde och använder i samtalen de sju diskrimineringsgrunderna. Under läsåret utgör Trädet och Droppar grunden för skolans värdegrundsarbete. Eleverna får genom arbetet utveckla olika förmågor som att respektera varandra, ta ansvar och samarbeta. Skolgårdsregler och trivselregler har reviderats och skickats hem till vårdnadshavare. Varje klass har arbetat fram klassrumsregler. För att stärka samhörigheten på skolan har vi fadderverksamhet och temadagar. Kunskaper Grundläggande för att eleverna ska tillägna sig kunskaper är att vi har klassrum där eleverna känner sig trygga och får arbetsro. Undervisningen ska vara strukturerad och varierad. Klasslärarna har handledningssamtal med specialpedagog i syfte att tidigt uppmärksamma elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. I åk 1 används Skolverkets bedömningsstöd i svenska och matematik. Tester görs också enligt kommunens läs- och skriv- samt matematikplan. Alla tester görs i syfte att upptäcka de som behöver stöd men också för att hitta dem som behöver utmaningar. Pedagogerna arbetar ständigt med att hitta anpassningar i klassrummen, t.ex. placering och bänkskärm. Flera elever har större behov och då finns möjlighet till tidsbestämd placering på Oasen. Elevernas ansvar och inflytande Varje klass har ett klassråd där hela klassens elever har möjlighet att framföra synpunkter, de hålls inför kommande elevråd. På klassrådet berörs skolans aktuella situation samt elevernas trivsel, frågorna till kommande elevråd förbereds. Syftet med elevråd är att samla och stärka elever i ett demokratiskt forum, värna elevers rättigheter och representera samt föra fram elevers röst. I det dagliga arbetet får eleverna prova olika arbetssätt och arbetsformer. Ju äldre eleverna blir, desto mer inflytande ges de gällande utformningen av undervisningen. Skola och hem Vi lägger stor vikt vid att ha ett bra samarbete med hemmen. Klasslärarna skriver veckobrev med information om vad som händer kommande vecka. I allt högre utsträckning läggs all information ut på Infomentor. Det finns idag klassrumstelefoner för att underlätta kommunikationen med vårdnadshavare via sms och telefon. På hösten har vi föräldramöten där skolledning och elevhälsa deltar. På våren har

4 klassläraren ett möte kombinerat med t.ex. uppträdande av elever. Utvecklingssamtal har vi en gång/termin. Inför läsåret 17/18 tog skolorna fram ett förväntansdokument där elevers, vårdnadshavares och personals ansvar tydliggörs. Övergång och samverkan Handlingsplaner för övergången förskola förskoleklass, förskoleklass åk 1 samt åk 3-4 har arbetats fram. Den samlade skoldagen förutsätter ett gott samarbete mellan klasslärare. I åk 1 och 2 har eleverna fri tid tillsammans med fritidspedagog. Den fria tiden fyller många syften. Den skapar halvklasstimmar för klassläraren. På den fria tiden får eleverna arbeta kreativt och skapande utifrån teman man arbetar med i klassen men det ger också utrymme för att öva t.ex. socialt sampel, regellekar och fri lek. Skolan och omvärlden Vi har tagit fram en plan för studiebesök F-3. Bedömning och betyg Bedömning av elevernas kunskapsutveckling görs kontinuerligt utifrån kunskapskraven. Redan på lågstadiet är skolans mål att varje elev ska utveckla ett större ansvar för sina studier. Eleverna övar på att bedöma sina egna resultat och på att ge kamrater feedback på prestationer och förutsättningar. Måluppfyllelse NP resultat åk 3 I en analys av resultaten ser vi följande resultatavvikelser: Matematik Lägre resultat än förväntat: Skriftliga räknemetoder när det gäller subtraktion. Lösa rutinuppgifter, likhetstecknets betydelse. Styrkor: Statistik, sannolikhet, kombinatorik Symmetri, massa, enkla problem Svenska Lägre resultat än förväntat: Läsförståelse faktatext Stavning, interpunktion Styrkor: Muntligt prov Textsamtal SVA-elever klarar faktatext bättre än berättande text. (De svenska eleverna klarade bägge texttyperna lika bra.)

5 En åtgärd som vidtagits utifrån ovanstående är att en förstelärare fått i uppdrag att se över kommunens matematikplan. I vårt arbete med systematiskt kvalitetsutvecklingsarbete har vi valt att arbeta med läsförståelse som en målavvikelse. Läsförståelsen är till viss del även kopplad till problemlösning i matematik. Utifrån vårt utvecklingsarbete gällande språk- och kunskapsutvecklande undervisning så ser vi att fler lärare använder sig av olika typer av bildstöd och har fått en ökad kompetens kring att variera undervisningen. Framtiden Skolans största utmaning är personalförsörjningen. Rörligheten bland personal har ökat. På Källskolan kommer flera personal att gå i pension under de närmaste åren. Vi arbetar aktivt med rekrytering och personalfrågor samt samverkan med högskolan. Skolledningen har också beslutat att utöka grundbemanningen. Det kommer att gynna eleverna och förbättra lärarnas arbetsmiljö. Det kommer dock att bli en stor utmaning att rekrytera behöriga och kompetenta medarbetare. Elevhälsoteamet har utökats med en kurator och en skolsköterska. Det gör att elevhälsan kan arbeta mer förebyggande. De förebyggande åtgärderna 18/19 syftar till att avvärja risker för kränkningar eller diskriminering. Grunder för detta är att systematiskt göra kartläggningar av elevernas trygghet och trivsel samt deras uppfattning av förekomsten av kränkande- eller diskriminerande behandling. Under läsåret gör eleverna ett sociogram samt trivselenkät. Skolsköterska och kurator arbetar även med att följa upp elevers frånvaro från tidig ålder. Detta läsår har vi fler rastaktiviteter som anordnas varje lunchrast av fritidspersonal. Utvecklingsområdet läsåret 17/18 var mer rörelse och avslappning för elever på rast och i klassrum samt förbättra arbetsro och elevers hälsa. Under året har vi startat upp en samverkan med ideella krafter från föreningen Engelbrektsloppet. Tillsammans planerar vi att genomföra både sommar- och vinteraktiviteter i syfte att uppmuntra elevers rörelseglädje och delaktighet i föreningslivet. Att uppmuntra personal till rörelse och friskvård är lika viktigt då barn gör som vi gör och inte som vi säger. Det innebär att vi som vuxna deltar aktivt i olika aktiviteter. All personal uppmuntras till att delta i av arbetsgivaren ordande aktiviteter. Förskoleklassen är obligatorisk fr.o.m. läsåret 18/19. Fritidshemmet har utökats med en grupp även på Källgården.

6 Då antalet nyanlända elever varierar måste organisationen vara så flexibel att förberedelseklass kan anordnas vid behov. Ett stort utvecklingsområde är digitalisering. Åk 1 får läsåret 18/19 ipads att använda i undervisningen. En förutsättning för att detta ska kunna användas är fungerande uppkoppling, teknisk support och kompetensutveckling för personalen. En planering för kompetensutveckling finns. Ett beslut finns nu gällande en bra och aktiv skolgård där eleverna har varit delaktiga i projektet. Det finns också ett beslut om nya lokaler med bättre utrymmen för lärararbetsplatser, personalutrymmen samt ändamålsenliga lokaler för administration och samlad elevhälsa. Victoria Åkerlund Rektor Källskolan

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Kronans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3

Läs mer

FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN

FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN LÄSÅRET 2016 17 KARLSTADS KOMMUN Ansvarig samt giltighetstid: Mikael Nilsson Rektor, Läsåret 16/17 POLICY Uttrycker ett övergripande förhållningssätt. Policyn handlar om principer

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Lackarebäcksskolan Läsåret 2018/2019 Introduktion Omfattning Planen omfattar Lackarebäcksskolan grundskola F-6, grundsärskola samt fritidshemmen

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2019 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser

Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser 151001 Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser Läsåret 2015/2016 - Utveckla arbetet med elevers delaktighet och inflytande. - Utveckla elevernas kunskaper och lärande genom en variation av

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2017-08-23 ) Gäller för: Brunnsgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2017-08-23 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Arbetsplan 2016/2017. Brukets skola inkl fritidshem

Arbetsplan 2016/2017. Brukets skola inkl fritidshem Arbetsplan 2016/2017 Brukets skola inkl fritidshem Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättning 3. Läroplansmål - Normer och värden 4. Läroplansmål - Kunskaper 5. Läroplansmål - Elevernas ansvar

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6 Verksamhetsplan 2015/ Fröviskolan F-6 Sammanställd 150825 Utvecklingsområden för Frövi F-6 Grundskola Måluppfyllelse Läroplanen Lgr 11 Skolan ska klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Dnr 2019/000076/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Djursdala och Södra Vi

Dnr 2019/000076/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Djursdala och Södra Vi Dnr 2019/000076/600 Id 25567 Barn- och utbildningsförvaltningen Djursdala och Södra Vi Dnr 2019/000076/600 Id 25567 Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens värdeord ANSVAR, MOD och FANTASI i tankar

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) INLEDNING Alla skolor måste ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Denna plan

Läs mer

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2016 2017 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.3

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING FLYINGESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING FLYINGESKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Flyingeskolan har under läsåret 2017-18 nått goda resultat. Våra elever har med något enstaka undantag nått kunskapskraven vid de nationella proven i åk 3 och 6, samt för lägst betyget E i

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors. FSK - Åk5

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan Stålvallaskolan, Lesjöfors. FSK - Åk5 Leif Hansson, rektor Lokal arbetsplan 2019-2020 Stålvallaskolan, Lesjöfors FSK - Åk5 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkningen av skolan kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LEKEBERGSSKOLAN 4-6 GRUNDSÄRSKOLA TRÄNINGSSKOLA 1-9 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Fritidshem,

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 3, grundsärskola och skolbarnsomsorg

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan Gullstensskolan F- 6, fritidshem samt grundsärskolan 2017-2018 Likabehandlingsplan 2017-2018 Gullstensskolan yngre Förord En likabehandlingsplan

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2018-10-01 2019-09-30 Bäsna skola 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Skolans vision samt delaktighet:... 3 Utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stenungskolan har inför läsåret 18/19 ca 420 elever. Personalen består av både pedagoger och resurspersonal och är totalt 46 stycken. Stenungskolan är en 7-9 skola med tre åldershomogena

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att uppnå kunskapskraven. Genom att kontinuerligt

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem Läsår 2018/2019 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2016-09-30 2017-09-30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun Rapport HT-2017 Jarlabergs skola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Emma Åkerberg, Danderyds kommun Marie Lindström, Sollentuna kommun Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Vecka 46, 2017 Innehållsförteckning

Läs mer

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö

Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg 2018 09 03 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 3 2 Normer och värden 4 2.1 Studiero... 4 2.2 Likabehandling... 6 2.3 Trygghet och förhindra kränkningar...

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Norrsätraskolans arbetsplan för grundskolan.

Norrsätraskolans arbetsplan för grundskolan. Norrsätraskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(6) Lena Seydlitz Norrsätraskolans arbetsplan 2015 2016 för grundskolan. MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.3

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk 4-6 och fritidshem Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-6 och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Nordalsskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Nordalsskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Nordalsskolan 2018/2019 1 1 2 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING NORDALSSKOLAN 2018 Alla barn och elever har rätt att lära och utvecklas i

Läs mer

Mycklingskolans Likabehandlingsplan

Mycklingskolans Likabehandlingsplan Mycklingskolans Likabehandlingsplan 2014 2015 Inledning Verksamhetsformerna som omfattas av likabehandlingsplanen är: grundskola, förskoleklass och fritidshem Ansvariga för likabehandlingsplanen: Rektor

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2015-09-30 2016-09- 30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Kvalitetsrapport Källskolan Fritidshem

Barn- och utbildningsförvaltningen. Kvalitetsrapport Källskolan Fritidshem Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsrapport Källskolan Fritidshem Läsåret 2016/2017 Victoria Åkerlund Rektor Datum 2017-08-30 Innehåll Inledning... 5 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning...

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Väderstad Skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Denna plan mot diskriminering och kränkande behandling omfattar alla elever och all personal vid grundskola år F-5 och fritidshem vid

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde 1(8) 2(8) Elevhälsoplan 2018/2019 Elevhälsans uppdrag enligt Skollagen kap 2 25 För eleverna i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Läs mer

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Holmesskolans plan mot kränkande behandling

Holmesskolans plan mot kränkande behandling Datum 2018-10-30 Holmesskolans plan mot kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-5, fritidshem, grundsärskola och träningsskola. Planen gäller från 2018-11-01 Planen

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 2017/2018 Ulricehamns kommun Ulrikaskolan Tre Rosors väg 523 86 Ulricehamn 2 Innehåll 1 Ansvar och delaktighet...

Läs mer

Bilaga 1 KVALITETSREDOVISNING. Sektor Barn och Utbildning Fritidshem

Bilaga 1 KVALITETSREDOVISNING. Sektor Barn och Utbildning Fritidshem Bilaga 1 KVALITETSREDOVISNING Sektor Barn och Utbildning Fritidshem År 2017 1. Grundfakta om fritidshemmen FRITIDSHEMMETS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE I kommunen finns fem fritidshem. Fritidshemmen finns

Läs mer

Fryele skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fryele skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fryele skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola: Förskoleklass-skolår 5 samt fritidsverksamhet Läsår 2017-2018 Reviderad 2017-08 Grunduppgifter

Läs mer