Projekt Futuro. Revidering av tidigare projektplan för Futuro Karlstad och Futuro Kristinehamn och Grums

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projekt Futuro. Revidering av tidigare projektplan för Futuro Karlstad och Futuro Kristinehamn och Grums"

Transkript

1 Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) (8) Projektplan Futuro Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projekt Futuro Revidering av tidigare projektplan för Futuro Karlstad och Futuro Kristinehamn och Grums Bakgrund I vårt samhälle finns flera personer med behov av samordnade insatser från våra myndigheter. Bland annat har gruppen personer med psykisk funktionsnedsättning identifierats genom olika kartläggningar. Under 2006 gjorde Karlstads kommun en genomlysning och Samordningsförbundet Samspelet genomförde hösten 2009 en kartläggning av problemområden hos våra fyra kommuner, genom en förprojektering finansierad med socialfondsmedel. Där framkom bland annat att gruppen unga vuxna, år med komplex psykisk problematik och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, är en bred grupp, samt att denna problematik även finns hos äldre personer men inte i lika stor omfattning.. Styrelsen i dåvarande Karlstads Samordningsförbund beslutade i september 2008 att starta ett projekt för unga vuxna med psykisk ohälsa där syftet är att stödja deltagaren med arbetslivsinriktad rehabilitering mot målet egen försörjning. Verksamheten startade med deltagare i november/december Samordningsförbundet bytte namn till Samspelet i oktober 2008 inför att kommunerna Hammarö, Grums och Kristinehamn skulle ansluta till förbundet. För att kunna tillgodose Samordningsförbundet Samspelet s andra kommuners behov av deltagarverksamhet beslutade styrelsen, i maj 2009, att utvidga Futuro med ett liknande projekt på orterna Grums och Kristinehamn. Samtidigt beslutades att utvidga antalet deltagare i Karlstad så att plats skapas för medborgare från Hammarö. Målgruppen utvidgas, från år, så att även medborgare äldre än 29 år kan delta. En ett-årsutvärdering har gjorts av projekt Futuro Karlstad, under våren 2010, i syfte att möjliggöra en korrigering av projektplan och pågående arbete under projektets drift. Utvärderingen och efterföljande diskussioner ligger till grund för revideringen av projektplanen där också de två Futuroprojekten innefattas i samma projektplan. I och med revideringen av tidigare projektplaner anser styrgruppen att de punkter som utvärderingen pekat på är åtgärdade och finns som en del i denna revidering. Trädgårdsgatan 1 A Tel:

2 2(8) Uppdrag Uppdraget från styrelsen innebär att samverkan ska skapas och att samordning ska ske mellan förbundets parter så att deltagaren bereds möjlighet att nå målet egen försörjning. Samverkan mellan parterna är ett mål i sig. Uppdraget innebär vidare att projekten ska bedrivs i enlighet med beslutat projektplan så att deltagarna får en ökad hälsa och har möjlighet att nå målet egen försörjning. Syfte Syftet med Futuro är att samordna insatser mellan Samordningsförbundets fyra parter och därigenom skapa förutsättning för varje deltagare att hitta sin väg mot arbetsmarknaden med hjälp av en individuellt anpassad handlingsplan. Futuro ska utgå från den enskilde individens behov och inte från parternas olika uppdrag då verksamheten bygger på en helhetssyn och flexibel samverkan. Mål Målet är, utifrån styrelsens uppdrag, en samordning av deltagarens behov av insatser så att förutsättningar skapas och aktiviteter samordnas i en individuell handlingsplan. Därigenom ska deltagaren ha möjlighet att förbättra sin förmåga att utföra förvärvsarbete, finna, få och behålla ett arbete, alternativt börja studera. För deltagaren: Efter 3 månaders deltagande ska en stegförflyttning ha skett mot målet egen försörjning. Efter 1 år ska 50 % deltagarna ha erhållit ett arbete, påbörjat eller sökt utbildning eller stå till arbetsmarknadens förfogande. För parterna: Samverkan mellan parterna ska fungera så att deltagarens behov av samordnade insatser uppfylls. Deltagandet ska på sikt innebära en samhällsekonomisk vinst. För Samspelets Futuro: Uppdraget utförs i enlighet med styrelsens beslut. Möjlighet ska kunna erbjudas deltagaren gällande kvalificerade bedömningar som t.ex. neuropsykologisk utredning samt funktions- och arbetsförmågebedömning. Samtalsstöd, kognitiv beteendeterapi (KBT) alternativt annan terapi, hälsobedömning, friskvårdsinsatser etc. är andra möjligheter som ska kunna erbjudas inom projektet liksom arbetsträning/praktik i reell miljö.

3 3(8) Målgrupp/ behovsgrupp Deltagare i projekt Futuro är personer, i åldern år 1, med komplex psykisk, fysisk och/eller social problematik, vilka har behov av samordnade resurser och coachning för att uppnå egen försörjning. Antal personer Varje samordnare/coach ska löpande ansvara för deltagare beroende på deltagarens individuella behov. För deltagaren ska tiden i projektet innehålla en aktiv kartläggnings- och åtgärdsperiod samt en period med arbetspraktik. Löpande intagning ska ske så att köer undviks i möjligaste mån. Tid i Futuro för deltagaren Tid för deltagande i projektet utgår från det individuella behovet och kan som längst vara 1 år. Mottot ska vara att deltagaren efter 3 månader ska ha gjort en viss stegförflyttning och att efter 6 månader ha tagit nästa steg mot arbetsmarknaden. Möjlighet till så kallat efterstöd finns att tillgå efter individuell bedömning, Om projektets resurser inte kan ge individen bättre förutsättningar att uppfylla projektets mål, ska ärendet återgå till remittenten. Arbete i team kommer innebära en samordning och ett ökat flöde mellan möjligheterna i de olika projekt/aktiviteter som finansieras av Samspelet. Det innebär att maxtidsgränsen i Futuro kommer att kunna hållas. Krav på parterna i samordningsförbundet Varje part i samordningsförbundet skall ha uttömt sina egna resurser utifrån möjligheten att stödja och coacha individen ut mot arbetsmarknaden. Parterna ska även ha gjort vad som är möjligt i ordinarie samverkan mellan myndigheterna. Remittenter För att få delta i Futuro behövs en remiss från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunen eller Hälso- och sjukvården via handläggargruppen. Hos parterna har remittenter möjlighet att få information om projektet av dess representanter i berednings- och handläggargrupp via skriftligt material och informationsträffar. Samtliga parter ska ha god kännedom om Samordningsförbundets verksamhet. 1 För de som hoppat av gymnasieskolan finns behov av stöd och coachning, enligt ovan, för att komma in på arbetsmarknaden, alternativt återgå i skolan

4 4(8) Sekretess I samband med remissen ombeds deltagaren i projektet att tillåta att sekretessen mellan parterna bryts, så att adekvat information kan delges handläggargruppen tillsammans med coach och samordnare. Sekretesslättanden gäller endast under aktuell tid i. Deltagaren har även ett eget ansvar att förmedla nödvändig information. Jämställdhet Målet är att hålla en jämn könsfördelning i projekten. Vid behov kan positiv särbehandling ske till underrepresenterat köns fördel. Projekttid Futuro startade i Karlstad i november 2008 och i Kristinehamn/Grums i oktober Projekten beräknas pågå under en treårsperiod. Diskussioner om eventuell implementering av verksamheten ska ske fortlöpande under projekttiden i beredningsgrupp och styrelse för att, om behov finns, kunna överföras som en del i någon eller några av parternas ordinarie verksamhet mot slutet av projekttiden Projektägare Karlstad kommun, IFA, avdelningen för Integration, Försörjning och Arbete Kristinehamns kommun, IFO, avdelningen för Individ- och familjeomsorg Beskrivning av verksamhet genom resursbehov Samordnare Projektsamordnarens uppdrag är att ansvara för att projektet bedrivs och verkställs i enlighet med styrelsens beslut gällande syfte, mål och upplägg samt uppföljning och utvärdering. Samordning av insatser tillsammans med parterna, utifrån deltagarens individuella handlingsplan för att nå målet egen försörjning, är en del i arbete liksom att samarbeta och ha en dialog med samrådsgrupp och handläggare angående projektets deltagare. Att utveckla nytänkande arbetsmetoder och teamarbete, tillsammans med parterna, ingår i arbetet. En annan del är att ha kontinuerliga avstämningar med projekt- och processägare samt att handha en ekonomisk hushållning av beviljade medel. Arbetsmetodiken i projekten bygger på individuella aktiviteter och aktiviteter i grupp. Upplägget beror på individens behov, på Samspelets gemensamma kompetenser och på möjligheter till köp av kompetens. Målet med aktiviteterna är att stödja deltagaren mot eget ansvar, ökat självförtroende samt ökat psykiskt/fysiskt och socialt välbefinnande för att kunna nå egen försörjning.

5 5(8) Möjligheter att arbeta i team kring deltagaren ska utvecklas. Att fler personer involveras kring deltagaren minskar sårbarheten och eventuella inlåsningseffekter. Samordnaren bedömer om köp av externa tjänster bör ske utifrån deltagarens behov, som ett led i den individuella handlingsplanen mot målet egen försörjning. JobbCoach Jobbcoachens uppdrag är att ansvara för att möjliggöra arbetsträning och praktik i syftet att bereda deltagaren möjlighet till egen försörjning genom arbete eller studier enligt den individuella handlingsplanen. I uppdraget ingår därmed att tillse att projekten bedrivs och verkställs enligt beslutad projektplan. Arbetsuppgifterna kompletterar samordnarens då samordnaren har en mer aktiv roll under kartläggnings- och åtgärdsfasen och jobbcoachen inför arbetsträning, praktik alternativt studier 2. Samordnare och jobbcoach arbetar i team kring deltagaren utifrån deltagarens behov av kompetens. I arbetet ut mot arbetsmarknaden ingår att individuellt anpassa stödet till deltagaren så att hon/han får rätt förutsättningar att klara nästa steg mot egen försörjning och att ha kontinuerliga avstämningar med teamet och involverade parter, samt att stödja handledaren på arbetsplatsen/praktikplatsen. Metodiken supported employment är att föredra i ovanstående arbete. Handläggargrupp Handläggargrupper för samverkan, med representation från de fyra parterna finns etablerade. Kostnaden för handläggartiden belastar den egna partens budget. Handläggaren har ansvar att: Information ges till ordinarie verksamhet gällande Futuro och dess upplägg Varje part föreslår deltagare till Futuro enlig ovan beskrivna under målgrupp Kontinuerligt vara bärare av Futuros och Samordningsförbundets arbete ut i ordinarie verksamhet samt bärare av information från ordinarie verksamhet till handläggargruppen Regelbundet delta i planerade möten och att vara bollplank till pågående projekt med dess deltagare. Nytänkande är en del i uppdraget för att nå deltagarens mål och satt samverkansmål. Initiera nya aktiviteter/projekt utifrån uppkomna behov hos medborgarna Utredningar Behovet av utredning ska bedömas individuellt. Kompletterande bedömningar t.ex. neuropsykologiska, ska ses som ett komplement till att göra en individuell handlingsplan mot målet egen försörjning. 2 S arbetsprocess flödesschema Futuro.

6 6(8) Gjord utredning rapporteras i trepartssamtal mellan deltagare, utredare och samordnare. Deltagaren ska placeras och därefter utredas, inte utredas och därefter placeras. Kognitiv beteendeterapi (KBT) Att kunna ta eget ansvar för sin situation är svårt för många. Genom att erbjuda deltagaren KBT eller andra former av stödjande samtal och coachning främjas deltagarens förmåga till egna val och eget ansvar. Trepartssamtal mellan deltagare, terapeut och samordnare ska ske kontinuerligt. Hälsobedömning och annan specialistkompetens För att deltagare i Futuro ska ha möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden, alternativt kunna studera, samt för att senare kunna behålla ett arbete behövs kunskap och insikt om sömn, fysisk träning och kostens betydelse. Kunskap om alkohol och droger, samt i vissa fall behov att avsluta ett riskbruk/missbruk, är annan kompetens som kan behövas. Bedömning av arbetsförmåga, arbetsträning och praktik Det finns olika instrument för att bedöma arbetsförmåga, med syfte att kartlägga eventuella funktionsnedsättningar. Ingående utredning t.ex. via arbetsterapeut eller extern part kan ibland behövas liksom bedömningar av arbetsförmåga i reell miljö. Detta för att kunna se möjligheter och styrkor samt utreda eventuella funktionsnedsättningar hos deltagaren I några av förbundets kommuner finns möjligheter, för projektets deltagare att få en arbetsförmågebedömning gjord eller att göra arbetsprövning. Här kan nämnas Passagen, SolaReturen, Gemet m.fl Dokumentation Samordnare och jobbcoach dokumenterar, med hjälp av anteckningar, de åtgärder som vidtas i projektet liksom annat som är av värde för att kunna följa deltagarens handlingsplan med förmodade stegförflyttning mot arbetsmarknaden. Den remitterade parten för anteckningar i sitt dokumentationssystem utifrån de uppföljnings-/avstämningsmöten som sker. Huvudmeningen är att deltagaren själv äger sin handlingsplan. Styrgrupp Beredningsgruppen utgör tillsammans med ansvarig tjänsteman, styrgruppen för projektet. Rapportering till styrgruppen sker via Samordningsförbundets tjänsteman och/eller samordnare för projektet.

7 7(8) Referensgrupp Samrådsgruppen, där ansvarig tjänsteman deltar, är referensgrupp. Rapportering till referensgruppen görs av projektsamordnaren. Uppföljning Individnivå Samordnaren och deltagaren har uppföljning, utifrån individuell handlingsplan, minst en gång per månad. Avstämning ska ske med remitterande part minst var tredje månad efter oftare vid behov. Avstämning kan påkallas av projektsamordnare, jobbcoach eller remittent. Diskussioner kring deltagarens stegförflyttning ska ske med samråds- och/eller handläggargruppen när behov uppkommer. Självskattning och enkätinstrumentet QPS ska användas i uppföljningen. Efter 6 månaders deltagande ska en delrapportering göras till styrelsen avseende målet om att komma ut i arbetslivet, alternativt studera samt vilka ytterligare åtgärder som kan behövas. Projektnivå Delrapportering ska ske till beredningsgruppen och styrelsen efter 3 och 6 månader. Därefter varje halvår om inte annat beslutas under arbetets gång. Rapportering till samrådsgruppen ska ske varje månad samt vid behov. SUS Projektet ska registreras och följas upp i SUS (System för uppföljning och samverkan) och i DIS (Deltagare i samverkan). Utvärdering Individnivå Varje deltagare ska utvärdera gjorda insatser genom en skattningsskala samt ha möjlighet att i ord och text förmedla vad som varit bra och vad som kan förbättras. Projektnivå Ett-årsutvärdering har gjorts av Futuro Karlstad för första verksamhetsåret. Denna utvärdering ligger till grund för denna revidering av projektplanen (se bakgrund sid. 1). Kontinuerlig utvärdering sker via referens och beredningsgrupp (se ovan). En payoff-utvärdering kommer att starta hösten I den ingår de båda Futuroprojekten. Payoff är ett utvärderingsinstrument vilket belyser projektets kostnader i relation till samhällsekonomisk vinst uppdelat per part.

8 8(8) Budget per år I budget för Futuro, vilken anpassa efter aktuell årlig tilldelning finns följande poster: Lönekostnader personal Lokalkostnader Köp av tjänster för drift Löpande projektkostnader Marknadsföring, information, broschyrer mm Kompetenshöjning med ev. rese- och hotellkostnader Köp av deltagarverksamhet i grupp eller enskilt Köp av träningsplatser och arbetsförmågebedömningar Köp av samtalsstöd eller annan specialistkompetens Köp av neuropsykologiska/psykiatriska utredningar Deltagaraktiviteter inkl. resekostnader Processtöd och utvärdering Meta Fredriksson-Monfelt ansvarig tjänsteman

Projektplan VäxtKraft

Projektplan VäxtKraft Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-09-30 1(8) Projektplan VäxtKraft Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektplan

Läs mer

Projektplan för Futuro i Kristinehamn och Grums.

Projektplan för Futuro i Kristinehamn och Grums. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2009-08-23 1(8) Projektplan Meta Fredriksson-Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-29 72 47, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektplan för Futuro

Läs mer

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-12-18 1(8) Verksamhetsplan Samspelet Stegen Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Samspelet

Läs mer

Samordningsförbundet. rbundet

Samordningsförbundet. rbundet Samordningsförbundet rbundet SAMSPELET s Futuro Ett samarbetsprojekt i Samordningsförbundet Samspelet Utifrån ett prioriterat område som behöver förstärkas så att fler har möjlighet att få fotfäste på

Läs mer

Projektet/ Aktiviteten PÅGÅNG

Projektet/ Aktiviteten PÅGÅNG Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2009-06-04 1(6) Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-29 60 18 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektet/ Aktiviteten PÅGÅNG Bakgrund

Läs mer

Aktivitet JobbTorg. Bakgrund

Aktivitet JobbTorg. Bakgrund Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2009-11-24 1(7) Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-29 60 18, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Aktivitet JobbTorg Bakgrund Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan 2009

Verksamhetsplan 2009 Verksamhetsplan 2009 Antagen av styrelsen. 1 Inriktning Samordningsförbundens grundläggande inriktning är att utifrån en helhetssyn ta ett samlat ansvar genom att samordna arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Ansökan om ek. medel till anställning av 1,0 coach inom samverkansprojekt mellan IFO/Omvårdnadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen.

Ansökan om ek. medel till anställning av 1,0 coach inom samverkansprojekt mellan IFO/Omvårdnadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen. IFO/Omvårdnadsförvaltningen Arbetsförmedlingen Filipstad/Storfors/Kristinehamn Samordningsförbundet Samspelet Ansökan om ek. medel till anställning av 1,0 coach inom samverkansprojekt mellan IFO/Omvårdnadsförvaltningen

Läs mer

Horisont bygger på att hitta vägar för ungdomar till utbildning och jobb, genom ett projekt där flera myndigheter och organisationer samverkar.

Horisont bygger på att hitta vägar för ungdomar till utbildning och jobb, genom ett projekt där flera myndigheter och organisationer samverkar. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-08-29 1(5) Projektplan Horisont Pia Andersson Enhetschef 054-540 50 87 Pia.andersson@karlstad.se Projektplan Horisont Vägledning, information, lärande för

Läs mer

Ansökan om medel från förbundet till finansiering av samverkansprojekt med Samspelet

Ansökan om medel från förbundet till finansiering av samverkansprojekt med Samspelet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-02-10 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Ansökan om medel från förbundet till

Läs mer

Verksamhetsplan 2010

Verksamhetsplan 2010 Verksamhetsplan 2010 Antagen av styrelsen 2009-11 11-06 Reviderad 2010-01 01-22 efter att statens beslutade budgettilldelning 091208 Tel:054-29 60 18 2(11) Inledning och inriktning Samordningsförbundens

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 Verksamhetsplan 2011 Antagen av styrelsen 2010-12 12-03 Post- och fakturaadress: Ssamordningsförbundet Samspelet Arbetsmarknads-och socialförvaltningen /IFA Tel:054-29 60 18 2(14) Inledning och inriktning

Läs mer

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun.

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun. Huvudsammanställare Ann-Sofi Ringkvist Datum:2009-02-19 PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN Projektbenämning: STEGET till arbete Projektledare och projektägare Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Kommunikationsplan. Reviderad kommunikationsplan för år Bakgrund. Syfte. Mål

Kommunikationsplan. Reviderad kommunikationsplan för år Bakgrund. Syfte. Mål Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-11-12 1(5) Reviderad kommunikationsplan för år 2012 Meta Fredriksson - Monfelt 054-540 50 44,070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Kommunikationsplan

Läs mer

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län Plan för insats 2014 Reviderad 140423 SOFINT Samordningsförbundet i norra Örebro Län VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning 1 Insatsbenämning... 1 2 Verksamhetens ägare... 1 3 Bakgrund... 1 4 Syfte och mål...

Läs mer

Projektplan för Samverkstan

Projektplan för Samverkstan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-30 1(10) Projekt Samverkstan Runar Skoglund Arbetskonsulent 054-29 72 25 sms 070-691 72 39 runar.skoglund@karlstad.se Projektplan för Samverkstan Bakgrund

Läs mer

Verksamhet/insatser 2007-2008

Verksamhet/insatser 2007-2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Beredningsgruppen i samarbete med ansvarig tjänsteman Verksamhet/insatser 2007-2008 En förutsättning för att lyckas med rehabilitering i samverkan är att det är individens

Läs mer

Projektplan NPS neuropsykiatrisk samverkan

Projektplan NPS neuropsykiatrisk samverkan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-03-04 1(5) Projektplan NPS neuropsykiatrisk samverkan Bakgrund Antalet unga vuxna med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ökar. Idag är det svårt att

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Uppföljningsrapport ettårsutvärdering Futuro

Uppföljningsrapport ettårsutvärdering Futuro Samordningsförbundet Utskriftsdatum 2010-03-11 1(16) Uppföljningsrapport ettårsutvärdering Futuro Projektnamn: Futuro Projektägare: Samordningsförbundet Samspelet / Karlstad kommun Susanne Forslund, Landstinget

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Samordningsförbundet Stegen En samordnande arbetslivsinriktad rehabiliteringsinsats för kvinnor och män vilka, p.g.a. psykisk, fysisk o/e social ohälsa, har behov av samordning mellan minst 2 av Samspelets

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn 1 AVTAL/UPPDRAGSBESKRIVNING Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Mottagare Lokala Ledningsgruppen i Stenungsund PROJEKTETS NAMN: Stenungsunds Teamet Insatser

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 2013-11-29 Verksamhetsplan 2014 Antagen av styrelsen 2013-11-29 Post- och fakturaadress: Ssamordningsförbundet Samspelet Arbetsmarknads-och socialförvaltningen /IFA Tel:054-540 50 44 2(1 6)... 1 Inledning

Läs mer

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Samordningsförbundet Göteborg Väster Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Tjänsteutlåtande Dnr 2010/23 Pkt 3 Budget 2011 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet

Läs mer

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 0015/18 Styrelsemöte 180615 MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN 2019-2021 Inledning Mål- och inriktningsdokumentet är grunden för förbundets budget de kommande

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-20 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

PåGång. Projektutvärdering 2009-09-01 2011-01-01 2011-02-28 1(7) Mia Eriksson Samordnare Samspelet. PåGång. 054 540 52 58 maria.eriksson3@karlstad.

PåGång. Projektutvärdering 2009-09-01 2011-01-01 2011-02-28 1(7) Mia Eriksson Samordnare Samspelet. PåGång. 054 540 52 58 maria.eriksson3@karlstad. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-02-28 1(7) Mia Eriksson Samordnare Samspelet PåGång 054 540 52 58 maria.eriksson3@karlstad.se PåGång Projektutvärdering 2009-09-01 2011-01-01 Post- och

Läs mer

Revidering Kommunikationsplan för år 2015

Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-10-09 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt 054-540 50 44,070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Bakgrund

Läs mer

Ansökan om finansiering av insatser/projekt

Ansökan om finansiering av insatser/projekt 1(11) Ansökan om finansiering av insatser/projekt Fakta för ansökan Det ligger i Samspelets intresse att stödja nya idéer om hur myndighetssamverkan kan utvecklas och främjas. Samverkansinsatsen ska ligga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Samordningsteam Västerås Verksamhetsägare: Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad Verksamhetsplan: 2017-01-01 2018-12-31

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder för arbetsåtergång

Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder för arbetsåtergång PROJEKTANSÖKAN Datum: Rev. 2011-08-11 dnr: 2011/11-SFV Projektbenämning Projektledare Projektägare Samordning för arbetsåtergång Kartläggning och Screeningprogram samt individuell anpassning av åtgärder

Läs mer

Samordningsförbundet Samspelet. Org.nr får härmed avge. Delårsredovisning. av verksamhet och räkenskap under perioden

Samordningsförbundet Samspelet. Org.nr får härmed avge. Delårsredovisning. av verksamhet och räkenskap under perioden Samordningsförbundet Samspelet Org.nr får härmed avge Delårsredovisning av verksamhet och räkenskap under perioden 01 januari 30 juni Samordningsförbundet Sid(or) 2(18) Förvaltningsberättelse delår...3

Läs mer

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel Regionledningskontoret Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg 010-242 42 01 jesper.ekberg@rjl.se Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel 2019-2021 Region

Läs mer

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund 1 (7) Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund Detta underlag utgör utgångspunkt för delårsredovisning/årsredovisning

Läs mer

Projektplan. Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg

Projektplan. Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg Projektplan Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg Projektplanen skall fungera som projektets manual/handbok och förklara projektets metodik och beskriva vilka aktiviteter som projektet

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

Samverkansteam Norra Dalsland

Samverkansteam Norra Dalsland PROJEKTBESKRIVNING Samverkansteam Norra Dalsland 2007-2009 förlängt 2010, 2011, 2012 Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just

Läs mer

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år 2014 2015 Budget 2013 med verksamhetsplan för år 2014 2015 Övergripande mål och målgrupper Förbundets ändamål är att inom stadsdelarna

Läs mer

Om samordningsförbundet. Uppdraget

Om samordningsförbundet. Uppdraget Verksamhetsplan för Fryksdalens Samordningsförbund 2015 Om samordningsförbundet Uppdraget Fryksdalens Samordningsförbund är en egen juridisk enhet och startades upp i februari 2008 med Sunne kommun, Torsby

Läs mer

Checklista inför beslut Genomförandefas (ANGE TID!!)

Checklista inför beslut Genomförandefas (ANGE TID!!) Samordningsförbundet Utskriftsdatum 2010-05-24 Sid(or) Ettårsutvärdering, projekt Växtkraft Projektnamn: Växtkraft Projektägare: Samordningsförbundet Samspelet / Karlstad kommun 2010-05-31 Susanne Forslund,

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

REBUS. Reviderad projektbeskrivning Marie Anttonen Ekelund Verkställande tjänsteman

REBUS. Reviderad projektbeskrivning Marie Anttonen Ekelund Verkställande tjänsteman REBUS Reviderad projektbeskrivning 2018-10-02 Klarälvdalens Samordningsförbund Box 93, 667 22 Forshaga, Besöksadress: Europavägen 1A Forshaga Marie Anttonen Ekelund Verkställande tjänsteman Bakgrund Sedan

Läs mer

Ansökan om finansiering av insatser/projekt

Ansökan om finansiering av insatser/projekt 1(10) Ankomstdatum: Dnr: Ansökan om finansiering av insatser/projekt Ansökan om medel till:.. Namn på projektet/insatsen Ansökan inlämnad av: Namn Epost Telefon Bakgrund Beskriv bakgrunden och orsaken

Läs mer

Ansökan Medel för extra insatser inom Finsam Projekt Complete

Ansökan Medel för extra insatser inom Finsam Projekt Complete Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2016-02-29 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt, Förbundschef 054-540 50 44, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Ansökan Medel för extra insatser inom

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Detaljplan för verksamhetsåret 2012 och en översikt för perioden 2013-2014 Fastställd av Samordningsförbundets styrelse den

Läs mer

Projektplan Utsikten Grums

Projektplan Utsikten Grums Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-02-10 1(6) Projektplan Utsikten Grums Inledning Utanförskap och marginalisering av unga människor i samhället kostar mycket, såväl i mänskligt utanförskap

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar 110126 kl. 13.15 16.00 i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar 110126 kl. 13.15 16.00 i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-01-27 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2007 Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Styrelsen bedömer att Samordningsförbundets verksamheter stämmer väl överens

Läs mer

Om samordningsförbundet. Uppdraget

Om samordningsförbundet. Uppdraget Verksamhetsplan för Fryksdalens Samordningsförbund 2016 Om samordningsförbundet Uppdraget Fryksdalens Samordningsförbund är en egen juridisk enhet och startades upp i februari 2008 med Sunne kommun, Torsby

Läs mer

Samordningsteam. Projekt/insats Syfte Behovsgrupp och mål

Samordningsteam. Projekt/insats Syfte Behovsgrupp och mål Projekt/insats Syfte Behovsgrupp och mål Samordningsteam Västerås Verksamhetsägare: Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad Verksamhetsplan: 2016 07-01 2017-12-31

Läs mer

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr Karin Alstersjö Styrelsemöte 2013-12-05 Pkt 3 Budget 2014 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN 2016-06-02 1 (8) ANSÖKAN TILL FINSAM LEKEBERG OCH ÖREBRO ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: 2016-06-02 Benämning Samordnad förvaltningsövergripande

Läs mer

Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning

Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning Projektperiod 2018-01-01 2020-12-31 Innehåll 1. Utgångspunkter... 3 2. Bakgrund till fortsatt projekt... 3 3. Syfte

Läs mer

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 Mobil: 0736-498 499 Fagersta 12 04 2012 www.samordningnv.se http://samordningnv.blogspot.com/ www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2019-2021 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2018-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Förbundets uppdrag... 3 Vision... 3 Målgrupp... 4 Mål... 4

Läs mer

SAMS Umeå. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten

SAMS Umeå. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten SAMS Umeå Projektförslag Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten 1. BAKGRUND Gruppen som saknar sjukpenninggrundad inkomst (SG1) har historiskt

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamheter under Uppföljning och utvärdering 6 VERKSAMHETSPLAN 2012 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamheter

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Klarälvdalens samordningsförbund - Box 93-667 22 Forshaga - www.klasam.se Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetens inriktning 2017... 3 3. Om samordningsförbundet...

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR PROJEKTANSÖKAN Datum: 2015-04-27 PROJEKTPLAN FÖR Implementering av MAC-metodiken i Pilotmodell: Samordningsteam Västerås 2015-11-01 t o m 2016-06-30 Projektägare Västerås stad, AMA Arbetsmarknad Koordinatorer

Läs mer

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan Lokala samverkansgruppen i området Högsby, Mönsterås och Oskarshamn ansöker om projektmedel för gemensam verksamhet under tiden 1

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 2015-02-16 Verksamhetsplan 2015 Antagen av styrelsen 2014-11-14 ändring i budget tagen 2015-02-13 Post- och fakturaadress: Ssamordningsförbundet Samspelet Arbetsmarknads-och socialförvaltningen /IFA Tel:054-540

Läs mer

Insatsredovisning, prestationer och nyckeltal

Insatsredovisning, prestationer och nyckeltal www.finsam.eu Insatsredovisning, prestationer och nyckeltal Dnr. 2012.0009 Handläggare: Raéd Shaqdih Datum: 2012-02-14 1 (20) Under år 2011 har 174 individer fått arbetslivsinriktad rehabilitering via

Läs mer

Underlag utveckling av samverkansinsatser. Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203

Underlag utveckling av samverkansinsatser. Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203 Underlag utveckling av samverkansinsatser Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203 Insatsansvarig Koordinator En väg in Vuxenutbildningen Madeleine Hartman Syfte och

Läs mer

PROJEKTETS NAMN: Vägen till arbete studier. Syfte och mål Kraftsamling i SkövdeHjoTiBorg riktat mot målgruppen unga individer med aktivitetsersättning

PROJEKTETS NAMN: Vägen till arbete studier. Syfte och mål Kraftsamling i SkövdeHjoTiBorg riktat mot målgruppen unga individer med aktivitetsersättning 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet 2012-06-18 2012-00012 SkövdeHjoTiBorg Mottagare Arbetsförmedlingen Omsorgsförvaltningen i Skövde, Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner Insatser

Läs mer

Rutinbeskrivning till arbetslivsinriktad rehabilitering

Rutinbeskrivning till arbetslivsinriktad rehabilitering SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR INDI VID- OCH FAMILJEOMSORG SID 1 (5) 2011-10-12 Handläggare: Kibebe Tsehai Telefon: 08 508 15 327 Rutinbeskrivning till arbetslivsinriktad rehabilitering

Läs mer

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje HSN 2009-10-22 P 5 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2008 för Samordningsförbunden i Södertälje, Botkyrka, Huddinge och Haninge Ärendet Finansiell

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Samordningsförbundet Horisont - upprinnelse Projekt JobbTorg (2009-2010, 1,5 år) - aktiva insatser från dag 1 när ungdom (18-24 år) söker försörjningsstöd Bild: ökat inflöde av unga utan fullständiga betyg

Läs mer

FORTSÄTTNINGSANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET LEKEBERG OCH ÖREBRO. Activa är utförare av insatsen och Örebro Kommun köper insatsen.

FORTSÄTTNINGSANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET LEKEBERG OCH ÖREBRO. Activa är utförare av insatsen och Örebro Kommun köper insatsen. FORTSÄTTNINGSANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET LEKEBERG OCH ÖREBRO Projektbenämning: Projekt för unga vuxna 19-29 år med aktivitetsersättning. Ansökande organisationer: Försäkringskassan och Örebro Kommun

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:23 1 (149) LS 0810-0994 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisningar och revisionsberättelser 2006 för Samordningsförbunden i Södertälje och Botkyrka samt årsredovisningar och

Läs mer

Målgruppen är personer som bor i Västerås och som har offentligt försörjning i form av sjukpenning, aktivitetsersättning, sjukersättning,

Målgruppen är personer som bor i Västerås och som har offentligt försörjning i form av sjukpenning, aktivitetsersättning, sjukersättning, Pilotmodell: Samordningsteam Västerås Projektägare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad 2013-11-01-2016-06-30 11 139 681 kr Antal: 100 deltagare/ år Idag finns praktisk erfarenhet från insatserna Vägen in

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT Ansökan Datum 2015-07-16 Sida 1(1) Individ- och familjeomsorgen Daniel Åhnberg danielo.ahnberg@hellefors.se Mari Grönlund SOFINT c/o Lindesbergs kommun 711 80 Lindesberg PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Delområde Växjö. Ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Landsting Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Växjö kommun

Delområde Växjö. Ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Landsting Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Växjö kommun Delområde Växjö Ett samarbete mellan Sveriges Kommuner och Landsting Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Växjö kommun Projekt i två nivåer Umeå Styrgrupp Representanter från Nationella rådet Projektkansli

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 110211 Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn HAMNRINGEN Bakgrund Ungdomsarbetslösheten i länet befinner sig på en hög nivå, i januari 2011 var den 12,4 % (arbetslösa

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2013

Delårsrapport per den 31 augusti 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2013 2013-10-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Kansli... 4 2.2 Kartläggning och analys av behov

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

Utvärdering av verksamhet finansierad av Samspelet Meta Fredriksson-Monfelt Förbundschef

Utvärdering av verksamhet finansierad av Samspelet Meta Fredriksson-Monfelt Förbundschef 2013-09-17 Utvärdering av verksamhet finansierad av Samspelet 2013 Meta Fredriksson-Monfelt Förbundschef 2(38) Sammanfattning. 3 Bakgrund... 4 Finansierade verksamheter... 4 Uppdrag utvärdering år 2013...

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Bilaga 1 Projektplan för avtal kring projekt Sign IN

Bilaga 1 Projektplan för avtal kring projekt Sign IN Bilaga 1 Projektplan för avtal kring projekt Sign IN Alla uppdragstagare av projekt finansierade av samordningsförbundet i Trelleborg skall teckna avtal med förbundet och en bilaga till detta avtal skall

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 2016-02-24 Version nr: 1 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen av samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Datum : 20070111 1 INLEDNING Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud bildades den 1 mars

Läs mer

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Förvaltning, handläggare, telefon Peter Berglund Adressat Individ- och omsorgsnämnden Aktuell fråga 1. Ställningstagande till implementering och samordning projekten 16-24

Läs mer

Utvecklingsprojekt - unga vuxna år med psykisk ohälsa Målgruppen är aktuell inom samtliga av Samordningsförbundets medlemmar

Utvecklingsprojekt - unga vuxna år med psykisk ohälsa Målgruppen är aktuell inom samtliga av Samordningsförbundets medlemmar ) Utvecklingsprojekt - unga vuxna 20 29 år med psykisk ohälsa Målgruppen är aktuell inom samtliga av Samordningsförbundets medlemmar Bakgrund Samordningsförbundets styrelse har den 16 mars 2007 gett undertecknad

Läs mer

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 Unga vuxna... 2 Ungdomsteam Kortedala/Bergsjön... 2 Samordnare Ungdomscentrum Angered...

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2011-08-24 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv nedan under

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2010-10-21 Version nr: 1 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn ARBETSGIVARRING SKARPHÄLL DEL 3 Bakgrund Den arbetslivsinriktade rehabiliteringen är ett prioriterat uppdrag

Läs mer