Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillsynssamverkan i Halland - Miljö"

Transkript

1 1 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2011 Kungsbacka Therese Lind Lars Johansson

2 2 Tillsynssamverkan i Halland-Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2011 Kommunrapport Kungsbacka Inledning Under maj-juni 2007 skickades en gemensam enkät ut i länets samtliga kommuner. I april 2009 upprepades utskicket i samtliga kommuner utom Kungsbacka. Under maj-juni 2011 genomfördes en tredje omgång, nu i länets samtliga kommuner. Detta innebär att totalsiffrorna för länet är mer jämförbara mellan åren 2007 och 2011 än vad de är med år Enkäten skickades ut till personer, företag, myndigheter och organisationer som haft kontakt med något av länets miljö- och hälsoskyddskontor. Varje kommun hade med sin egen logotyp på sin enkät. Region Hallands logotyp fanns med på samtliga enkäter. Medföljande missiv var undertecknat av varje kommuns miljö- och hälsoskyddschef och av Region Halland. Frågorna i de tre enkäterna var identiska. Utskicken skedde från Region Halland, med svarskuvert till Region Halland. Denna enkla rapport redovisar svarsfördelningen i Kungsbacka och för varje fråga görs en jämförelse med Kungsbackas resultat 2007 samt även med länets sammanlagda resultat. Svarsfrekvens Den första enkätomgången omfattar utskick i länet. När de 92 postreturerna borträknas blir antalet utskick i första omgången st. Påminnelseomgången omfattar utskick. Svarsfrekvensen är relativt jämn mellan länets kommuner och varierar från 50% i Kungsbacka till 41% i Hylte. Kungsbackas svarsfrekvens är 50%, vilket är högst i länet. Svarsfrekvensen i länet som helhet är 47% Kvaliteten på Kungsbackas adresslistor har varit bra med relativt få postreturer. Tabell 1 Svars- Kommun Utskick Svar frekvens Falkenberg % Halmstad % Hylte % Kungsbacka % Laholm % Varberg % Totalt %

3 3 Diagram 1 Vilka svarade? Andelar i % Privatperson Företagsrepresentant Offentlig verksamhet Annat Jämfört med länet som helhet är andelen privatpersoner högre och andelen företagsrepresentanter lägre i Kungsbacka. Så var fallet även i 2007 års undersökning. Skillnaden gentemot 2007 års enkät är att andelen privatpersoner har minskat medan andelen företagsrepresentanter har ökat.

4 4 Diagram 2 Antal kontakter. Andelar i % En gång Flera gånger Jämfört med länet som helhet har Kungsbacka en högre andel som haft kontakt med miljöoch hälsoskyddskontoret bara en gång. Samma sak gäller vid en jämförelse med 2007 års enkät. I 2011 års enkät har andelen Kontakt en gång ökat jämfört med den förra enkäten.

5 5 Diagram 3 Vem tog kontakt? Andelar i % Jag Miljö- och hälsoskyddskontoret Varierat Jämfört med länet som helhet är andelen som har svarat Jag högre i Kungsbacka medan andelen som svarat Miljö- och hälsoskyddskontoret är lägre. I den tidigare enkäten var det en betydligt högre andel som svarade Jag och en lägre andel som svarade Miljö- och hälsoskyddskontoret.

6 6 Tabell 2 Vilken typ av ärende? Andelar i % Enskilt avlopp Livsmedel Miljöskydd Annat Hygienlokaler Lantbruk Köldmedia Offentliga lokaler Vattenprovtagning Cistern Naturskydd Jämfört med länet som helhet är andelarna ärenden som avser Enskilt avlopp och Annat högre i Kungsbacka medan andelarna för övriga typer av ärenden är lägre. Jämfört med den förra enkäten har främst andelarna ärenden som rör Enskilt avlopp, Livsmedel och Annat ökat medan ärenden som rör Lantbruk, Köldmedia och Cistern har minskat. Inom Annat ryms huvudsakligen ärenden som rör Sophämtning (12%), Uppvärmning/jord/berg (4%) och Administration (2%). Tabell 3 Vad är viktigast? Andelar i % Tydlig information Diskussion Goda kunskaper Korrekt bemötande Bra råd Lätt att få kontakt Att mitt ärende går fort Kungsbacka har i jämförelse med länet som helhet något högre andelar som anser det vara viktigast med Lätt att få kontakt och Att mitt ärende går fort samt något lägre andelar som anser det vara viktigast med Tydlig information och Diskussion. I stort är dock fördelningen densamma som i länet som helhet. Jämfört med den tidigare enkäten har andelen som svarat Tydlig information, Lätt att få kontakt och Att mitt ärende går fort minskat medan andelarna som svarat Goda kunskaper, Korrekt bemötande och Bra råd har ökat.

7 7 Tabell 4 Den information jag fick var tydlig. Andelar i %. Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 4,11 3,91 3,95 Fördelningen i Kungsbacka skiljer sig marginellt från länet som helhet. En något högre andel svarar Varken eller medan en något lägre andel svarar Instämmer helt. Jämfört med den förra enkäten så har andelen som svarat Varken eller ökat medan andelarna som svarat Instämmer delvis och Instämmer helt har minskat. Kungsbackas medelbetyg på informationen har minskat något sedan den förra enkäten och motsvarar nu medelvärdet för länet som helhet.

8 8 Diagram 4 Jag fick ett trevligt bemötande. Andelar i %. Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 4,28 4,27 4,25 Fördelningen i Kungsbacka skiljer sig från länet främst genom att andelen som har svarat Instämmer delvis är högre medan andelen som har svarat Instämmer helt är lägre. Jämfört med 2007 års enkät har andelen som svarat Instämmer delvis ökat medan andelen som svarat Instämmer helt har minskat. Kungsbackas medelbetyg på bemötande är oförändrat jämfört med år 2007 och motsvarar medelbetyg för länet som helhet.

9 9 Diagram 5 Mitt ärende gick snabbt. Andelar i %. Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 3,75 3,84 3,90 Svarsfördelningen i Kungsbacka skiljer sig från länet som helhet genom att andelen som har svarat Varken eller är högre medan andelen som har svarat Instämmer delvis är lägre. Jämfört med 2007 års enkät har främst andelarna som svarat Varken eller och Instämmer helt ökat medan andelarna som svarat Instämmer inte alls och Instämmer delvis har minskat. Kungsbackas medelbetyg på snabbhet har ökat jämfört med den tidigare enkäten och motsvarar nu i stort sett medelbetyget för länet som helhet.

10 10 Diagram 6 Personalen hade goda kunskaper i mitt ärende. Andelar i % Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 3,91 3,87 3,84 Fördelningen i Kungsbacka skiljer sig mot länet som helhet främst i att andelen som har svarat Varken eller är högre medan andelen som har svarat Instämmer delvis är något lägre. Skillnaderna är dock marginella. Svarsfördelningen i 2011 års enkät överensstämmer med 2007 års enkät. Kungsbackas medelbetyg på Personalen hade goda kunskaper i mitt ärende är oförändrad jämfört med den förra enkäten och motsvarar genomsnittet för länet som helhet.

11 11 Diagram 7 Det var lätt att komma i kontakt med personalen. Andelar i%. Instämmer Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 3,90 3,75 3,86 Fördelningen i Kungsbacka skiljer sig gentemot länet som helhet främst i att andelen som har svarat Instämmer knappast är högre medan andelen som har svarat Instämmer helt är lägre. Jämfört med 2007 års enkät har andelen som har svarat Instämmer knappast ökat medan andelen som har svarat Instämmer helt har minskat. Kungsbackas medelbetyg på Lätt att komma i kontakt med personalen har minskat jämfört med 2007 års enkät och är något lägre än i länet som helhet.

12 12 Diagram 8 De råd som gavs var användbara. Andelar i %. Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 3,83 3,82 3,76 Fördelningen i Kungsbacka skiljer sig gentemot länet som helhet främst i att andelen som har svarat Varken eller är högre medan andelarna som har svarat Instämmer inte alls och Instämmer delvis är lägre. Skillnaden jämfört med 2007 års enkät är främst att andelen som har svarat Varken eller har ökat medan andelarna som har svarat Instämmer delvis och Instämmer helt har minskat. Kungsbackas medelbetyg på De råd som gavs var användbara är oförändrat jämfört med 2007 års enkät och motsvarar genomsnittet för länet som helhet.

13 13 Diagram 9 Det förekom konstruktiva diskussioner med mig. Andelar i %. Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 3,37 3,41 3,47 Fördelningen i Kungsbacka motsvarar fördelningen i länet som helhet. Jämfört med 2007 års enkät har andelarna som svarat Instämmer knappast och Instämmer delvis ökat medan andelarna som har svarat Instämmer inte alls och Instämmer helt har minskat. Kungsbackas medelbetyg på Det förekom konstruktiva diskussioner med mig är oförändrat jämfört med 2007 års enkät och motsvarar i stort sett genomsnittet för länet som helhet.

14 14 Diagram 10 Totalt sett fungerade kontakten med miljö- och hälsoskyddskontoret bra. Andelar i %. Instämmer: Inte alls Knappast Varken eller Delvis Helt Medelbetyg 4,07 3,97 4,04 Jämfört med länet som helhet har Kungsbacka en högre andel som svarat Varken eller och men lägre andelar som har svarat Instämmer inte alls, Instämmer delvis och Instämmer helt. Jämfört med 2007års enkät har andelarna som svarat Varken eller och Instämmer delvis ökat medan andelarna som har svarat Instämmer inte alls, Instämmer knappast och Instämmer helt har minskat. Särskilt stor är minskningen av andelen som har svarat Instämmer helt. Kungsbackas medelbetyg på Totalt sett fungerade kontakten med miljö- och hälsoskyddskontoret bra har sjunkit något sedan 2007 års enkät, men motsvarar i stort sett genomsnittet för länet som helhet.

15 15 Diagram 11 Vilken kontaktväg föredrar du? Andelar i %. Kontaktväg: Telefon Personligt E-post Brev Kvittar Jämfört med länet som helhet är andelen som föredrar E-post högre i Kungsbacka medan andelarna som föredrar Telefon, Personlig kontakt och som har svarat Kvittar är lägre. Jämfört med 2007 års enkät har andelarna svarande som föredrog E-post och Brev ökat medan andelarna svarande som föredrog Telefon eller Personlig kontakt har minskat.

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö 1 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2011 Varberg Therese Lind Lars Johansson 2011-11-15 2 Tillsynssamverkan i Halland-Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö 1 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2013 Kungsbacka Therese Lind Lars Johansson 2014-03-18 2 Tillsynssamverkan i Halland-Miljö Enkät om länets Miljö- och

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2009 Halmstad Frida Forsberg & Per Albinsson 2009-07-06 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2009 Varberg Frida Forsberg & Per Albinsson 2009-07-06 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 27 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 27 Kommunrapport - Inledning Under maj-juni

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 7 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 7 Kommunrapport - Inledning Under maj-juni

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 27 Hela Halland 1 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 27 Inledning Under maj-juni

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 2009 Hela Halland Frida Forsberg & Per Albinsson 2009-07-06 1 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö-

Läs mer

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö

Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 27 Tillsynssamverkan i Halland - Miljö Enkät om länets Miljö- och hälsoskyddskontor 27 Kommunrapport - Inledning Under maj-juni

Läs mer

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 2014. 2014-06-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 2014. 2014-06-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 14 14-6-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare 1. Inledning Under våren 14 har Ljungby kommuns miljö- och byggförvaltning genomfört en servicemätning

Läs mer

Företagsamheten 2017 Hallands län

Företagsamheten 2017 Hallands län Företagsamheten 2017 Hallands län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

CISTERNER SLUTRAPPORT

CISTERNER SLUTRAPPORT TILLSYNSSAMVERKAN I HALLAND - MILJÖ Datum Dnr 2006-10-20 RH06090 CISTERNER SLUTRAPPORT Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Postgiro Org.nr Box 538 Kristian IV:s väg 1 + 46 (0)35-17 98 00 + 46

Läs mer

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se Resultat av enkät om miljönämnder och miljö- och byggnadsnämnder i Dalarna 28 Utformning av enkäter, bearbetning av resultatet samt sammanställning av rapporten har gjorts av Region Dalarna. Landstinget

Läs mer

Insikt 2013 Laholms kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag

Insikt 2013 Laholms kommun. En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Insikt 2013 Laholms kommun En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag Vet vi vad företagen tycker om vår kommun? - Ja, delvis (via Svenskt Näringslivs LFKs undersökning, Utmaningen,

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i oktober månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i oktober månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i oktober månad 2016 Arbetslösheten fortsätter att öka i Halland Arbetslösheten i länet ökar sedan

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 10 oktober 2014 Peter Nofors, Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av september 2014 Arbetslösheten fortsätter

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2015 Arbetslöshet fortsätter öka men bara i södra Halland Arbetslösheten ökar för tredje

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län april månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län april månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län april månad 2015 Arbetslöshet minskar inte längre Arbetslösheten har minskat sedan början av 2014.

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2014 Färre arbetslösa Arbetslösheten minskade under i stort sett hela 2014. En av

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2016 Arbetslösheten fortsätter att öka i Halland Kungsbacka har fortfarande den

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2016 Svagt minskad arbetslöshet i februari Arbetslösheten har varit oförändrad i

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län februari månad 2015 Minskad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten minskade under i stort

Läs mer

Peter Nofors. november. månaden. fick ett arbete. (14,0 %) ling.

Peter Nofors. november. månaden. fick ett arbete. (14,0 %) ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 18 november 2013 Peter Nofors Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län november 2013 10 343 (6,8 %) 4 737 kvinnor (6,5 %) 5 606 män (7,1

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015 Fler arbetslösa Arbetslösheten började öka igen under våren 2015. Ökningen beror

Läs mer

Minnesanteckningar Projekt Minireningsverk

Minnesanteckningar Projekt Minireningsverk 01054 1(6) Projekt Minireningsverk : 2013-03-28 Tid: 9.00-14.30 Plats: Utvecklingen, Utvecklingscentrum, Region Halland Deltagare: Kristin Broman, Varberg Jonas Persson, Falkenberg Johan Cederbrink, Halmstad

Läs mer

Företagsamheten 2014 Hallands län

Företagsamheten 2014 Hallands län Företagsamheten 2014 s län Medlemsföretaget Carolines kök, Nacka s län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning s län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors företagsamhet...

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Halland

Regelförenkling på kommunal nivå. Halland Regelförenkling på kommunal nivå En väg in Sverige Ja 88% Ja 80% Nej 12% Nej 20% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan olika

Läs mer

Upplevelsenäringen i Halland. Nuläge och utveckling 2003-2015

Upplevelsenäringen i Halland. Nuläge och utveckling 2003-2015 Upplevelsenäringen i Halland Nuläge och utveckling 2003-2015 Metod Data från SCB:s företagsregister Omsättning och sysselsättning i företag som har koppling till upplevelsenäringen Antagande om hur stor

Läs mer

Bakgrund och syfte. Metod. Urval/målgrupp. Svarsfrekvens

Bakgrund och syfte. Metod. Urval/målgrupp. Svarsfrekvens Brukarundersökning inom personlig assistans 2015 Bakgrund och syfte Brukarundersökningen är genomförd under perioden juni till oktober 2015. Undersökningsperioden var från början juni juli men fick förlängas

Läs mer

Företagsamhetsmätning- Hallands län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010

Företagsamhetsmätning- Hallands län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamhetsmätning- Hallands län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamheten Hallands län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i juli månad 2016 Arbetslöshet fortsätter öka i Halland Sedan drygt ett år tillbaka ökar arbetslösheten

Läs mer

Enkätundersökning inom förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Lidingö Stad, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun

Enkätundersökning inom förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Lidingö Stad, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Rapport 2015 Enkätundersökning inom förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Lidingö Stad, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Stockholm 2015-04-30 Beställare: Järfälla kommun, Lidingö Stad,

Läs mer

Företagsamhetsmätning - Hallands län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning - Hallands län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning - Hallands län Johan Kreicbergs Hösten 2009 Hallands län Företagsamhetsmätning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras två gånger per år. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

1(5) RH09216 VINDKRAFT. SLUTRAPPORT Februari 2010

1(5) RH09216 VINDKRAFT. SLUTRAPPORT Februari 2010 1(5) 2010-03-08 VINDKRAFT SLUTRAPPORT Februari 2010 2(5) Bakgrund Vindkraften är ett område som ständigt växer, kommunerna får fler och fler ärenden att handlägga inom området samtidigt som denna energikälla

Läs mer

Minnesanteckningar Projekt Minireningsverk

Minnesanteckningar Projekt Minireningsverk 01054 1(7) Projekt Minireningsverk : 2013-11-12 Tid: 9.00-15.00 Plats: Utvecklingen, Utvecklingscentrum, Region Halland Deltagare: Marie Karlsson, Kungsbacka Frans Karlsson, Falkenberg Johan Cederbrink,

Läs mer

MILJÖTILLSYN VID LANTBRUK

MILJÖTILLSYN VID LANTBRUK TILLSYNSSAMVERKAN I HALLAND - MILJÖ Datum Dnr 2007-06-13 RH06090 MILJÖTILLSYN VID LANTBRUK SLUTRAPPORT Juni 2007 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Postgiro Org.nr Box 538 Kristian IV:s väg

Läs mer

Välkomna Till EN EFFEKT. Ett projekt för att energieffektivisera företag i Halland

Välkomna Till EN EFFEKT. Ett projekt för att energieffektivisera företag i Halland Välkomna Till EN EFFEKT Ett projekt för att energieffektivisera företag i Halland Program för dagen 09:00 Fika och mingel 09:20 Presentation av Region Halland och början av ett samverkansprojekt. 09:30

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län i september månad 2015 Arbetslöshet fortsätter öka i mellersta Halland Kungsbacka har fortfarande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Enkät till gymnasiet åk 2, 2014

Tjänsteskrivelse Enkät till gymnasiet åk 2, 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2014-0-19 DNR UN 2014.049 SUSANNE MALMER SID 1/1 KVALITETSHANDLÄGGARE 0-5 52 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Kvalitetsundersökning II på Falkenbergs museum

Kvalitetsundersökning II på Falkenbergs museum FALKENBERGS KOMMUN Kvalitetsundersökning II på Falkenbergs museum Enkätundersökning hösten 26 Kommunledningskontoret/Kultur- och fritidsförvaltningen 2 FALKENBERGS KOMMUN Kommunledningskontoret 27-1-23

Läs mer

Vad säger brukare om Budget- o skuldrådgivningen i Nyköpings Kommun? -en enkätundersökning oktober 2010

Vad säger brukare om Budget- o skuldrådgivningen i Nyköpings Kommun? -en enkätundersökning oktober 2010 Sociala divisionen Vad säger brukare om Budget- o skuldrådgivningen i Nyköpings Kommun? -en enkätundersökning oktober 00 Bakgrund Brukarundersökning med samma koncept har genomförts 007 och 008. Budget-

Läs mer

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun Utveckling och lärande 47 4 Medelvärde 8 3. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 83 7 föregående år 00 38 38 6 5 3, 3. Mitt barn får det stöd och den hjälp som

Läs mer

Månadsrapport mars

Månadsrapport mars Månadsrapport mars 2018 180423 BAKGRUND MÅNADSRAPPORT Pyramiden visar Hallandstrafikens målbild med visionen Bästa resvalet med koppling till regionala styrdokument. Prioriterat mål är ökad marknadsandel

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län, januari 2015

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län, januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län, januari 2015 Minskad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten minskade

Läs mer

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena.

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Kunskaper och bedömning Medelvärde 9,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 8, föregående år 1 10, 8 1,1. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 9,0 föregående år

Läs mer

Formellt skydd av natur - undersökning av markägares upplevelser av myndigheternas arbete

Formellt skydd av natur - undersökning av markägares upplevelser av myndigheternas arbete Formellt skydd av natur - undersökning av markägares upplevelser av myndigheternas arbete Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen Genomförd av CMA Research AB Februari 2018 Formellt skydd av natur - undersökning

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2017

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2017 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2017 Arbetslösheten ökar sedan ett år tillbaka Arbetslösheten har ökat i stort sett

Läs mer

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik april 2017

Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik april 2017 FAKTAUNDERLAG Hallands län Halmstad, 10 maj 2017 Peter Nofors Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik april 2017 Antalet personer som får ett arbete minskar Antalet personer som fått ett arbete varierar

Läs mer

kvinnor (5,55 %) män (6,2 %) den högsta i länet. Lika många ). I minskning maj 2014 personer som ling.

kvinnor (5,55 %) män (6,2 %) den högsta i länet. Lika många ). I minskning maj 2014 personer som ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 17 juni 2014 Peter Nofors, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län maj 2014 8 836 (5,8 %) 4 028 4 808 1 798 kvinnor (5,55 %) män (6,2

Läs mer

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 2 svar, 9% Kunskaper och bedömning 2 Medelvärde 9 2, 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 1 2 7, 7 27 1 2. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

ENSKILDA AVLOPP SLUTRAPPORT. Juni 2007

ENSKILDA AVLOPP SLUTRAPPORT. Juni 2007 TILLSYNSSAMVERKAN I HALLAND - MILJÖ Datum Dnr 2007-06-15 RH06090 ENSKILDA AVLOPP SLUTRAPPORT Juni 2007 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Postgiro Org.nr Box 538 Kristian IV:s väg 1 + 46 (0)35-17

Läs mer

Vilka är lokalpolitikerna i Hallands län?

Vilka är lokalpolitikerna i Hallands län? POLITIKER PER LÄN 2012 Vilka är lokalpolitikerna i Hallands län? Hur nöjda är medborgarna? 1 2 Korta fakta - Hallands län Sveriges Kommuner och Landsting har i den här rapporten, som är baserad på SCB-statistik,

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2016 Fler arbetslösa Arbetslösheten har ökat sedan våren 2015. Ökningen beror till

Läs mer

Regeltillämpning på kommunal nivå

Regeltillämpning på kommunal nivå Regeltillämpning på kommunal nivå Undersökning av Sveriges kommuner 2016 Hallands län Har kommunen en företagslots och kan lotsen agera samordnande respektive pådrivande? Företagens väg in till kommunen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsbarometern 2016

Hälso- och sjukvårdsbarometern 2016 PM Regionkontoret Anders Thorstensson, utvecklingsstrateg Avdelningen för uppföljning och analys Hälso- och sjukvårdsbarometern 2016 Hälso- och sjukvårdsbarometern är en undersökning som speglar den vuxna

Läs mer

Förskolan Urfjäll. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Förskolan Urfjäll. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren svar, 60% Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 3 Medelvärde 3,4 38 38 3,3 4. Mitt barns tankar och

Läs mer

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År 5 - Våren Kunskaper och bedömning 9 9 svar, % Medelvärde 7 0,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 5 9 0, 00 9 5, 55,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,

Läs mer

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Beslutat av Regionfullmäktige den 5 november 2014 108 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och andra författningar gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

högsta i länet. februari 2014 månaden. I februari fick procent. ling.

högsta i länet. februari 2014 månaden. I februari fick procent. ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad 11 mars 2014 Peter Nofors, Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län februari 2014 10 483 (6,8 %) 4 706 kvinnor (6,3 %) 5 777 män (7,3

Läs mer

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena.

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena. Kunskaper och bedömning Medelvärde,1 2. Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena. 2 9 19 2,9. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 0 0,1 2 2 1,1. Jag får stöd och

Läs mer

Slutrapport Örebro universitet. Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012

Slutrapport Örebro universitet. Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012 Slutrapport Örebro universitet Kvalitetsutvärdering av Linje 14. 2011/2012 Innehållsförteckning Inledning... 4 Metod och Urval... 4 Svarsfrekvens... 4 Disposition... 4 Resultat... 5 Fråga 1. Vilken skola...

Läs mer

Swedac. Kundundersökning. december Genomförd av Enkätfabriken

Swedac. Kundundersökning. december Genomförd av Enkätfabriken Swedac Kundundersökning december 2015 Genomförd av Enkätfabriken Kontaktpersoner hos Swedac har varit: Robin Lundgren robin.lundgren@swedac.se Projektledare för undersökningen har varit: Erik Granberg

Läs mer

Företagsamheten Hallands län

Företagsamheten Hallands län 2013-02-08 Företagsamheten 2013 s län s län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning s län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors företagsamhet... 5 Historisk utveckling...

Läs mer

Företagsamhetsmätning - Hallands län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning - Hallands län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning - Hallands län Johan Kreicbergs Våren 2009 Halland Företagsamhetsmätning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras två gånger per år. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av oktober månad 2011

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av oktober månad 2011 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 11 november 2011 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län oktober 2011 9 369 (6,4%) 4 837 kvinnor

Läs mer

Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun

Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Rapport 2016 Enkätundersökning inom pedagogisk omsorg, förskola och skola. I samarbete med Järfälla kommun, Sigtuna kommun och Upplands-Bro kommun Stockholm 2016-05-04 Beställare: Järfälla kommun, Sigtuna

Läs mer

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun Utveckling och lärande 44 44 Medelvärde 9,4 2. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande.,8 4 4,. Mitt barn får det stöd och den hjälp som behövs. 7, 5 8,4 4. Skolan

Läs mer

februari 2012 Företagsamheten 2012 Hallands län

februari 2012 Företagsamheten 2012 Hallands län februari 2012 Företagsamheten 2012 Hallands län Innehåll Inledning... 2 Sammanfattning Hallands län... 3 Företagsamheten... 4 Ung företagsamhet... 4 Kvinnors företagsamhet.... 4 Historisk toppnotering

Läs mer

Skogs- och träindustrin i Halland

Skogs- och träindustrin i Halland Skogs- och träindustrin i Halland Ett statistiskt kunskapsunderlag om den halländska Skogs- och träindustrin. Sysselsättning Utbildningsnivå Specialisering Geografisk lokalisering Ekonomisk utveckling

Läs mer

Minnesanteckningar Projekt Minireningsverk

Minnesanteckningar Projekt Minireningsverk 01054 1(5) Projekt Minireningsverk : 2014-09-29 Tid: 9.00-15.00 Plats: Kompetensen (entréplan), Utvecklingscentrum, Region Halland Deltagare: Erik Matsson, Kungsbacka Emy Ekholm, Halmstad Ingela Caswell,

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Stadsövergripande resultat 2014 stockholm.se 2 Enkätundersökning ekonomiskt bistånd 2014 Publikationsnummer: Dnr:dnr ISBN: Utgivningsdatum: Utgivare: Kontaktperson:

Läs mer

Bodals förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Bodals förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren svar, 3% Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 9 6 8 0 Medelvärde 3 3, 3 3, 39 6. Mitt barns tankar

Läs mer

Frågor och svar om ansökan och budgivning i 3,7 GHz-auktionen. PTS, 16 oktober 2009

Frågor och svar om ansökan och budgivning i 3,7 GHz-auktionen. PTS, 16 oktober 2009 Frågor och svar om ansökan och budgivning i 3,7 GHz-auktionen PTS, 16 oktober 2009 I denna presentation finns frågor och svar om auktionen i 3,7 GHz-bandet. För komplett information: läs allmän inbjudan

Läs mer

Brukarenkät hemtjänsten 2011

Brukarenkät hemtjänsten 2011 Rapport 0-0-0 (5) Handläggare Johan Norbelie Planeringssamordnare 0-5 90 johan.norbelie@bollebygd.se Brukarenkät hemtjänsten 0 Omsorgsförvaltningen i Bollebygd genomför varje år en enkätundersökning bland

Läs mer

Vad tycker Du om oss?

Vad tycker Du om oss? Vad tycker Du om oss? Patientenkät 216 Beroendecentrum Stockholm Marlene Stenbacka Innehåll Sid. Sammanfattning 2 Bakgrund 3 Metod 3 Resultat 4 Figurer: Figur 1a, 1b. Patientenkät för åren 211, 213-216.

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av april månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Hallands län i slutet av april månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 11 maj 2012 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län april 2012 9 493 (6,3%) 4 718 kvinnor (6,4%)

Läs mer

Månadsrapport augusti 2018

Månadsrapport augusti 2018 Månadsrapport augusti KORT OM MÅNADSRAPPORT Pyramiden visar Hallandstrafikens målbild med visionen Bästa resvalet med koppling till regionala styrdokument. Prioriterat mål är ökad marknadsandel samt med

Läs mer

INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER

INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER Att mötas är att växa, brukar det sägas. Oftast handlar det om när människor möts under de bästa av förutsättningar. Men det kan lika gärna handla om företag.

Läs mer

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2012

Brukarenkät IFO FH Myndighet 2012 Brukarenkät IFO FH Myndighet 202 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB (2) Uppdrag: Brukarenkät IFO FH Myndighet 202 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

Albatross Montessoriskola

Albatross Montessoriskola Elever År - Våren svar, 00% Kunskaper och bedömning 46 43 4 Medelvärde. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 3 0 3, 64 3 64 3 3 3. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Södra sjukvårdsregionen

Södra sjukvårdsregionen Södra sjukvårdsregionen Regionalt samarbete Medborgarundersökning Mars 2018 Genomförd av Institutet för kvalitetsindikatorer (Indikator) Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Om respondenterna Resultat

Läs mer

Sara Andersson, Analysavdelningen. av utvecklingen. indikerar tillväxt. nedgångar år. historiska snittet. Arbetsförmedlingen

Sara Andersson, Analysavdelningen. av utvecklingen. indikerar tillväxt. nedgångar år. historiska snittet. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 8 november 2013 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, oktober 2013 10 217 (6, 7%) 4 748 kvinnor

Läs mer

Fastighetsföretagarklimatet 2009

Fastighetsföretagarklimatet 2009 Fastighetsföretagarklimatet 2009 MOTALA Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Inledning och sammanfattning Fastighetsföretagande är särskilt beroende av att samarbetet med tjänstemän och politiker

Läs mer

Månadsrapport december 2018 januari 2019

Månadsrapport december 2018 januari 2019 Månadsrapport december 2018 januari 2019 Om månadsrapporten Pyramiden visar Hallandstrafikens målbild med visionen Bästa resvalet med koppling till regionala styrdokument. Prioriterat mål är att nå en

Läs mer

Miljösamverkan Halland Verksamhetsplan 2014

Miljösamverkan Halland Verksamhetsplan 2014 iljösamverkan Halland Verksamhetsplan 2014 RS130135 iljösamverkan Halland Verksamhetsplan 2014 1 Innehåll ppdrag, mål och arbetssätt... 2 Verksamhetsstyrning...3 iljöpresidier...3 Styrgrupp...3 tvecklare...3

Läs mer

Resultat från kartläggning av hur kvinnor som driver företag i Halland upplever bemötandet hos främjande aktörer

Resultat från kartläggning av hur kvinnor som driver företag i Halland upplever bemötandet hos främjande aktörer Resultat från kartläggning av hur kvinnor som driver företag i Halland upplever bemötandet hos främjande aktörer 361 respondenter (1282 utskickade) 140 120 100 80 60 40 20 0 Halmstad Varberg Kungsbacka

Läs mer

Undersökning av kvaliteten inom bostad med särskild service i Halmstads kommun

Undersökning av kvaliteten inom bostad med särskild service i Halmstads kommun Halmstads kommun Socialförvaltningen Funktionshinderomsorgen Undersökning av kvaliteten inom bostad med särskild service i Halmstads kommun Rapport från personalenkät 2014 För undersökning och rapport

Läs mer

Sätunaskolan. Föräldrar År 5 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Sätunaskolan. Föräldrar År 5 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Föräldrar År - Våren svar, 3% Utveckling och lärande 3 4 2 Medelvärde 3, 2. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 0 3 9 20 2 3 3, 43 2 7 3. Mitt barn får det stöd

Läs mer

Sara Andersson, Analysavdelningen. konjunkturin. ndex. Både. industrins. inköpscheferna. det historiska. Arbetsförmedlingen

Sara Andersson, Analysavdelningen. konjunkturin. ndex. Både. industrins. inköpscheferna. det historiska. Arbetsförmedlingen MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 111 oktober 2013 Sara Andersson, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Hallands län, september 2013 10 102 (6, 7%) 4 785 kvinnor

Läs mer

GÖTEBORG - HALMSTAD - HELSINGBORG - MALMÖ - KÖPENHAMN

GÖTEBORG - HALMSTAD - HELSINGBORG - MALMÖ - KÖPENHAMN GÖTEBORG - HALMSTAD - HELSINGBORG - MALMÖ - KÖPENHAMN 1015 1319 1021 1021 1323 1325 1027 1027 1329 20151 1331 1033 1033 1033 20153 1039 20155 1045 20157 M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F M-F

Läs mer

Samsyn inom livsmedelskontrollen i Halland

Samsyn inom livsmedelskontrollen i Halland Samsyn inom livsmedelskontrollen i Halland Livsmedelsprojekt 2010-2012 Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Hylte, Varbergs och Kungsbacka kommun samt Länsstyrelsen Sammanfattning Livsmedelslagstiftningens

Läs mer

Andreas Mångs, juni Halmstad, 14. Analysavdelningen. Den svenska. sig exportföretag. knaden. Detta. än normalt. ekonomin som.

Andreas Mångs, juni Halmstad, 14. Analysavdelningen. Den svenska. sig exportföretag. knaden. Detta. än normalt. ekonomin som. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Halmstad, 14 juni 2013 Andreas Mångs, Arbetsförmedlingen Analysavdelningen Totalt inskrivna i arbetslösa i Hallands län, april 2013 9 445 (6,3 %) 4 495 kvinnor (6,2

Läs mer

Bo skola. Föräldrar År 3 - Våren Genomsnitt Lidingö stads kommunala verksamheter

Bo skola. Föräldrar År 3 - Våren Genomsnitt Lidingö stads kommunala verksamheter Föräldrar År - Våren svar, % Utveckling och lärande 5 Medelvärde. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 0 70,5 67,7 5 7. Mitt barn får det stöd och den hjälp som

Läs mer

Ärlingheden förskola

Ärlingheden förskola Föräldrar Förskola - Våren 7 svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 44 40 Medelvärde,,, 9, 4. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

FORDONSVERKSTÄDER SLUTRAPPORT. September 2006

FORDONSVERKSTÄDER SLUTRAPPORT. September 2006 TILLSYNSSAMVERKAN I HALLAND - MILJÖ Datum Dnr 2006-08-28 RH06090 FORDONSVERKSTÄDER SLUTRAPPORT September 2006 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Postgiro Org.nr Box 538 Kristian IV:s väg 1

Läs mer

Skutan förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Skutan förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren 26 svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 0 6 Medelvärde,6, 2 9,2. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Järfälla kommun Skolundersökning 214 Föräldrar förskola Gullvivan Antal svar för aktuell förskola: 18 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 29 Svarsfrekvens: 2 % Svarsfrekvens: 1 % 2 Presentation Om

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stödboende Sodermalm Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Ekillaskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Ekillaskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 9 svar, % Kunskaper och bedömning 9 Medelvärde,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 0, 0,9. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,0 9, 9 0,.

Läs mer