Barn- och ungdomsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och ungdomsnämnden"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 april 2018 kl. 13:00-15:25 Plats Kalmarsundsskolan Omfattning Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila ben Larbi (V), 2:e vice ordförande Robert Sigvardsson (S) Jasminka Peric (S) Eva Jarstad (S) Måns Linge (M) Patrik Olsen (M) Maria Kehagia (S) Jaafar Al-Jabiri (C) Lotta Wahlmino (L) Ersättare Tuva Karhu (S) Alexander Krasnov (KD) Övriga Mats Linde, förvaltningschef Emad Soukiyh, administrativ chef Lillian Alverö, planeringssekreterare, 32 Ida Johansson, HR-specialist, 32 Peter Sunnanek, planeringssekreterare, 33 Åke Gustafsson, planeringssekreterare, 34a) Åse Porsefjord, chef central elevhälsa, 34c) Anslaget på kommunens anslagstavla den 25 april 2018

2 2 (11) Sekreterare Iréne Jonsson Justeras Lasse Johansson Ordförande Björn Brändewall

3 3 (11) 30 Information från Kalmarsundsskolans heltidsmentorer och rektor Under läsåret 2017/2018 genomför Kalmarsundsskolan ett pilotprojekt med heltidsmentorer i årskurs 7 och 8. Syftet med projektet är att renodla arbetsuppgifter och på så sätt minska lärares arbetsbelastning och upplevelse av stress. Projektet innebär att de flesta lärare ägnar sig i huvudsak åt undervisning och några lärare ägnar sig åt mentorskapet/handledarskapet. Mentorerna Johanna Gyllenvind och Mikael Åberg samt rektor Ulf Nilsson informerar om projektet och uppdraget som mentor. Rektors slutsats är att projektet är positivt och en framgångsfaktor. Avsikten är att erbjuda befintliga två heltidsmentorer fortsatt anställning som mentor för att de ska kunna följa med sina respektive årskurser t.o.m. årskurs 9. Dessutom är också avsikten att under max tre år anställa en heltidsmentor i årskurs 7 fr.o.m. läsåret 2018/2019.

4 4 (11) 31 Utvecklingsforum Björn Brändewall återrapporterar från Växjökonferensens föreläsning Skolframgång i det mångkulturella samhället av Anna Lund och Stefan Lund.

5 5 (11) 32 Jämställdhets- och mångfaldsprogram för barn- och ungdomsnämnden 2018 Dnr BUN 2018/0183 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse Bakgrund Jämställdhets- och mångfaldsprogrammet innehåller mål och beskrivning av 2018 års jämställdhets- och mångfaldsarbete med barn och ungdomar samt för medarbetarna. Programmets syfte är att säkerställa att förvaltningens jämställdhets- och mångfaldsarbete sker på ett systematiskt sätt så att jämställdhet och mångfald blir en del av vardagen på skolor och förskolor i Kalmar kommun, samt att främja lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet. Mål för arbetet med barn och ungdomar: - Under året har förskolan, skolan och fritidshemmen ökat förutsättningarna för alla barn att utveckla sina förmågor och intressen oberoende av könstillhörighet. - I Kalmar kommun ska skillnaden minska mellan flickors och pojkars genomsnittliga meritvärde, genom att höja värdet mer för det kön som presterat sämre. - I Kalmar kommun ska skillnaden i det genomsnittliga meritvärdet minska mellan elever vars föräldrar är högutbildade och de vars föräldrar har lägre utbildningsnivå, genom att höja värdet mer för de som presterat sämre. Mål för arbetet för medarbetare: - Mångfalden av medarbetare inom olika yrkeskategorier ska främjas och alla medarbetare ska ges lika möjligheter till utveckling i arbetet. - Alla medarbetare ska kunna förena förvärvsarbete med föräldraskap. - Det övergripande målet är att ingen medarbetare ska utsättas för diskriminering, kränkningar eller trakasserier samt att alla medarbetare ska veta vart de ska vända sig om det skulle inträffa. Delmål: Andel medarbetare som upplevt sig utsatta, samt andel medarbetare som inte vet vart de ska vända sig ska årligen minska med minst två procentenheter. - Att inga könsbundna skillnader i lön och övriga arbetsvillkor ska finnas. Beslut Barn- och ungdomsnämnden beslutar att fastställa jämställdhets- och mångfaldsprogram för barn- och ungdomsnämnden 2018.

6 6 (11) 33 Estetiska lärprocesser - utvärdering Dnr BUN 2018/0301 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse Bakgrund Inför 2015 fattade barn- och ungdomsnämnden beslut om att tillskjuta strategiska medel till projektet Estetiska lärprocesser under tre år: Dessutom valde barn- och ungdomsnämnden att förlänga projektet under Syftet var och är fortfarande i enlighet med Kalmar kommuns utbildningspolitiska vision att fånga alla elevers lust att lära och detta i utvecklande arbets- och läromiljöer. Samtidigt har skolans kulturuppdrag blivit tydligare i och med att det estetiska perspektivet går som en röd tråd genom läroplanen, LGR11. Eleverna inom barn- och ungdomsnämndens ansvarsområde ska få ytterligare utbud, utöver det som erbjuds alla elever i länet. Under projekttiden avsatte barn- och ungdomsnämnden 700 tkr årligen, och under 2018 avsattes 500 tkr. Kulturinstitutionerna har årligen erhållit 500 tkr tillsammans, övriga medel var från början avsatta till busskostnader. Detta har inte gått åt eftersom besök på kulturinstitutionerna brukar samordnas med andra aktiviteter som redan har busskostnaden hanterad. En delutvärdering genomfördes våren 2017 i form av en enkät till medverkande skolor och pedagoger. Enkäten visade att: - 90 % anser att aktiviteterna har kopplingar till läroplanen % anser att aktiviteterna har underlättat och inspirerat till ämnesövergripande arbetssätt % anser att aktiviteterna har hjälpt eleverna att hitta andra/nya sätt att arbeta med sina uppgifter % anser att aktiviteterna har väckt elevernas lust och nyfikenhet % anser att aktiviteterna bidragit till att öka elevernas delaktighet och samarbete % anser att aktiviteterna har hjälpt lärarna att lotsa eleverna mot högre måluppfyllelse. Det går inte att tolka enkäten på annat sätt än att KLaB är uppskattat, något som även besökssiffrorna visar. Däremot att försöka dra några långtgående slutsatser rörande måluppfyllelsens eventuella koppling till KLaB låter sig inte göras. Det går inte att påvisa enstaka insatsers betydelse för måluppfyllelsen solitärt, utan mera troligt är att många faktorer samverkar. Estetiska lärprocesser (KLaB) bör detta till trots ändå förlängas då det ger en variation i skoldagen för eleverna och möjliggör inlärning på andra, mer lustfyllda sätt. Att det dessutom ökar elevernas delaktighet måste ses som positivt.

7 7 (11) Kort sagt är KLaB ett trevligt och uppskattat inslag i skoldagen som, samtidigt som det är ett lärotillfälle, också är något som eleverna uppskattar och ser fram emot. Beslut Barn- och ungdomsnämnden beslutar att KLaB förlängs med ytterligare två år (för kontinuiteten och för att möjliggöra en hållbar personalplanering på kulturinstitutionerna)

8 8 (11) 34 Diskussions- och informationsärenden a) Programmering i förskolan och grundskolan - återkoppling Regeringen har beslutat om förändringar i styrdokumenten för grundskolan. Bland annat förstärks och tydliggörs digital kompetens och programmering i de nya kurs- och ämnesplanerna för matematik och teknik. Förändringarna träder i kraft den 1 juli 2018 men det är möjligt för skolorna att börja arbeta utifrån de reviderade styrdokumenten redan från den 1 juli För att möjliggöra satsning på programmering avsatte barn- och ungdomsnämnden 200 tkr i 2018 års utbildningspolitiska program. Planeringssekreterare Åke Gustafsson informerar om tillgänglig kompetensutbildning inom området: - Hösten 2018 anordnar Linnéuniversitetet Grundläggande programmering med ämnesdidaktiskt inriktning (7,5 hp) riktad till matematik- och tekniklärare i årskurs Webbkursen Om programmering finns tillgänglig på Skolverkets lärportal. Utbildningen genomförs lokalt på skolan tillsammans med kollegor och riktar sig till samtliga lärare i förskola, skola och fritidshem. Behov av inköp av viss teknisk utrustning för programmering kan finnas. AVmedia kommer att användas som en resurs när det gäller val av utrustning. Dessutom hjälper enhetens IT-pedagog till att samordna inköpen och med lån av utrustning mellan enheter. b) Lovskola Administrativ chef Emad Soukiyh sammanfattar årets sport- och påsklovsskola: - Elevdeltagandet ökar i jämförelse med tidigare år. I år var 209 elever anmälda till sportlovsskolan och 173 till påsklovsskolan. - Måluppfyllelsen utifrån studieplanerna har ökat över tid. - Totalt var 60 elever anmälda till simskola under loven. 15 av dem är efter lovskolan simkunniga enligt läroplanens kriterier. - Eleverna lyfter fram: - Stödet - Fokus på få ämnen - Nya lärare förklarar på annat sätt I år är avsikten att erbjuda sommarskola under två veckor i stället för, som tidigare, en vecka.

9 9 (11) c) Återkoppling skolpliktsärenden Vid barn- och ungdomsnämndens sammanträde den 14 februari 2018 behandlades två anmälningar gällande elev vid fristående skola med betydande frånvaro. Den ena anmälan avsåg en elev på Kalmar Waldorfskola, den andra en elev på södra Skolan. Barn- och ungdomsnämnden beslutade vid sammanträdet att respektive fristående skola ska fortsätta arbeta för att eleven ska återgå i undervisning samt att skolorna ska återkoppla kring elevärendet till barn- och ungdomsnämnden. Centrala elevhälsans chef Åse Porsefjord återrapporterar berörda skolors åtgärder för att respektive elev ska återgå i undervisning. d) Personalnytt, organisations- och lokalförändringar - Rekrytering av förskolechef för Förskolan Trekanten har påbörjats. Sista ansökningsdag till tjänsten är den 22 april Karlssons äng är nästa område aktuellt för nybyggnation av förskola. - Rinkabyholm/Södra staden - utredning för att tidigarelägga sporthall pågår samt på vilket sätt behovet av förskole- och skollokaler ska tillgodoses. På befintligt skolområde i Rinkabyholm tas paviljong med tre klassrum bort och ersätts med ny paviljong med sex klassrum för att klara elevökningen fram till Beslut Barn- och ungdomsnämnden fattar inget beslut med anledning av informationen.

10 10 (11) 35 Anmälningsärenden 1. Utdrag ur kommunfullmäktiges protokoll , 40 - Motion från Björn Brändewall (L), Måns Linge (M) och Christopher Dywik (KD): En bättre skola genom aktivt skolval och gemensamt kösystem (dnr 2017/0897). 2. Förvaltningsrättens dom (mål nr ): Tillämpning av skollagen; skolskjuts till hänvisade skolan - Förvaltningsrätten avslår överklagandet (dnr 2017/0785). 3. Förvaltningsrättens dom (mål nr ): Tillämpning av skollagen; skolskjuts till hänvisade skolan - Förvaltningsrätten avslår överklagandet (dnr 2017/0785). 4. Södermöre kommundelsnämnds protokoll Centrala samverkansgruppens protokoll Inkomna anmälningar om kränkande behandling från förskolor och skolor. Beslut Informationen noteras i protokollet.

11 11 (11) 36 Anmälan av delegationsbeslut 1. Förvaltningschefens beslut mars: C 1 Anställning, D 3 Yttrande till Skolinspektionen över ärende om förutsättningarna för anmälan till Lärarnas ansvarsnämnd (dnr 2018/0266). 2. Administrativ chef, beslut februari: D 8 Avtal om kompetensutvecklingsinsats för lärare i idrott och hälsa (dnr 2017/0531). 3. Förskolechef Förskolan Trollet, beslut januari-februari: A 1 Beslut om plats då barnet behöver särskilt stöd (dnr 2014/0882, 2016/0886, 2015/0698, 2018/0210, 2018/0211, 2016/0987), A 5 Beslut om nedsättning befrielse eller avskrivning av fordran för person som har ekonomiskt bistånd (dnr 2016/0260), A 9 Beslut om att placera barn i annan kommun än hemkommunen (dnr 2017/0477). 4. Förskolechef Förskolan Oxhagen-Malmen, beslut mars: A 3 Beslut om nedsättning av barnomsorgsavgift (dnr 2017/1021). 5. B 21 Förskolechefs/rektors beslut om att utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling (se anmälnings- och kännedomsärendet Inkomna anmälningar om kränkande behandling från förskolor och skolor ). Beslut Barn- och ungdomsnämnden godkänner redovisningen av anmälda delegationsbeslut.

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 17 oktober 2018 kl. 13:00-15:45 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 75-79 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Estetiska lärprocesser - utvärdering

Estetiska lärprocesser - utvärdering TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Peter Sunnanek 2018-04-04 BUN 2018/0301 53025 Barn- och ungdomsnämnden Estetiska lärprocesser - utvärdering Förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 21 november 2018 kl. 13:00-15:55 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 80-85 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 26 april 2017 kl 13:00-16:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 30-39 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 14 februari 2018 kl 13:00-17:10 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 7-14 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 15 februari 2017 kl 13:00-16:55 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 11-17 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 21 september 2016 kl 13:00-15:40 Plats Vasaskolan Omfattning 56-60 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila ben

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 28 januari 2015 kl 14.00-16.15 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 1-7 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 maj 2016 kl 13:00-15:15 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 38-41 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 24 januari 2018 kl 13:00-15:55 Plats Rinkabyholmsskolan Omfattning 1-6 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 19 september 2018 kl. 13:00-15:30 Plats Dörbyskolan Omfattning 62-74 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila ben Larbi

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 29 augusti 2018 kl. 13:00-16:00 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 53-61 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 februari 2015 kl 08:30-15:15 Ajournering kl 11:30-11:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 8-14 Beslutande Lasse Johansson (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 oktober 2017 kl 13:00-15:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 81-88 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram Handläggare Datum Carina Petersson 2019-02-15 Lillian Alverö Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2018 Del 1: Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsarbete för barn och ungdomar Mål:

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 24 augusti 2016 kl 13:00-16:15 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 48-55 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 20 september 2017 kl 13:00-15:35 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 71-80 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 16 maj 2018 kl. 13:00-16:30 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 37-45 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2017

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2017 Handläggare Datum Lillian Alverö/Ida Johansson 2018-03-02 0480-45 30 01 Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2017 Del 1: Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsarbete med barn och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsnämnden 2011-10-26 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsnämnden 2011-10-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämnden 2011-10-26 1 (14) Plats och tid Rinkabyholmsskolan, kl 13.00-16.15. Beslutande Björn Brändewall (FP), ordförande Patricia Vildanfors (MP), 2:e vice ordförande Robert Sigvardsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 22 mars 2017 kl 13:00-16:55 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 18-29 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 26 augusti 2015 kl 13:00-15:20 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 52-59 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (FP), 1:e vice ordförande Leila

Läs mer

Svar på motion från Patricia Vildanfors (MP) - Källsortering på skolor

Svar på motion från Patricia Vildanfors (MP) - Källsortering på skolor UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2016-03-16 19 Svar på motion från Patricia Vildanfors (MP) - Källsortering på skolor Dnr BUN 2016/0045 Handlingar - Motion (MP) Källsortering på skolor. - Förvaltningskontorets

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 mars 2015 kl 13:00-17.00 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 15-26 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 15 november 2017 kl 13:00-17:10 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 89-97 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl 13:00-15:00 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 54-63 ande Jonas Hellberg (S), ordförande Björn Brändewall (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 12 december 2018 kl. 08:30-11:40 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 86-116 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 22 april 2015 kl 13:00-15:30 Plats Kalmar läns museum Omfattning 27-36 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (FP), 1:e vice ordförande Leila ben

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 17 maj 2017 kl 13:00-16:00 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 40-48 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e

Läs mer

Utbildningsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 23 januari 2019 kl. 13:00-17:30 Plats Utbildningsförvaltningens sammanträdesrum.

Utbildningsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 23 januari 2019 kl. 13:00-17:30 Plats Utbildningsförvaltningens sammanträdesrum. Tid Onsdagen den 23 januari 2019 kl. 13:00-17:30 Plats Utbildningsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 1-9 ande Lasse Johansson (S), ordförande Susanne Eliasson (M), 1:e vice ordförande Britt-Marie

Läs mer

Svar på motion: Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor

Svar på motion: Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-11-21 Barn- och ungdomsnämnden 80 Svar på motion: Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor Dnr BUN 2018/0688 Handlingar - Motion Inför porrfilter på Kalmarbygdens skolor.

Läs mer

Svar på motion från Björn Brändewall (L) - Frångå kösystemet så att även friskolor kan ta emot nyanlända elever

Svar på motion från Björn Brändewall (L) - Frångå kösystemet så att även friskolor kan ta emot nyanlända elever UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2016-03-16 20 Svar på motion från Björn Brändewall (L) - Frångå kösystemet så att även friskolor kan ta emot nyanlända elever Dnr BUN 2015/1000 Handlingar - Motion (L) Frångå

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 23 augusti 2017 kl 13:00-16:30 Ajournering kl 14:20-14:45 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 63-70 Beslutande Lasse Johansson (S),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 16 november 2016 kl 13:00-16:45 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 75-101 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Leila ben Larbi

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Plats Östra Funkaboskolan PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 19 september 2012 kl. 13.00-14.55.

Barn- och ungdomsnämnden. Plats Östra Funkaboskolan PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 19 september 2012 kl. 13.00-14.55. Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 19 september 2012 kl. 13.00-14.55 Plats Östra Funkaboskolan Omfattning 69-77 ande Jonas Hellberg (S), ordförande Björn Brändewall (FP), 1:e vice ordförande Patricia

Läs mer

Förvaltningskontoret föreslår att barn- och ungdomsnämnden ska föreslå kommunstyrelsen att överlämna yttrandet till Skolinspektionen.

Förvaltningskontoret föreslår att barn- och ungdomsnämnden ska föreslå kommunstyrelsen att överlämna yttrandet till Skolinspektionen. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2016-03-16 Barn- och ungdomsnämnden 23 Yttrande över ansökan från Södra skolan i Kalmar AB om godkännande för utökning med förskoleklass, grundskola årskurs 1-5 och fritidshem

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 20 maj 2015 kl 13:00-17:00 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 37-43 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (FP),

Läs mer

Martin Westbrandt

Martin Westbrandt Handläggare Datum Martin Westbrandt 2017-10-06 0480-45 29 04 I diskussion på presidiemöte 171006 beslutar Södermöre kommundelsnämnds presidie att samråda med barn- och ungdomsförvaltningens svar på motion

Läs mer

Utbildningsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 15 maj 2019 kl. 13:00-17:05

Utbildningsnämnden PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 15 maj 2019 kl. 13:00-17:05 Tid Onsdagen den 15 maj 2019 kl. 13:00-17:05 Plats Utbildningsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 35-44 ande Lasse Johansson (S), ordförande Susanne Eliasson (M), 1:e vice ordförande Bitte Gudmundsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 14 december 2016 kl 08:30-11:30 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 102-112 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 17 juni 2015 kl 13:00-15:50 Ajournering kl 13:50-14:00 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 44-51 Beslutande Björn Brändewall (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl 13:00-16:15 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 15-29 ande Lasse Johansson (S), ordförande Leila ben Larbi (V), 2:e

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsprogram för barn- och ungdomsnämnden

Jämställdhets- och mångfaldsprogram för barn- och ungdomsnämnden BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Barn- och ungdomsnämnden Personalutvecklare Carina Petersson 2016-02-24 1 (2) Planeringssekreterare Lillian Alverö

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 19 oktober 2016 kl 13:00-15:30 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 61-74 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 13:00-16:25 Plats Kalmar Konstmuseum Omfattning 48-56 ande Jonas Hellberg (S), ordförande Björn Brändewall (FP), 1:e vice ordförande Patricia

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl 13:00-16:25 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 82-108 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (FP),

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 18 oktober 2017 kl. 17:00-18:15 Plats Kommundelssalen, Ljungbyholm Omfattning 74-80 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Karin Lindsten (L) Elisabeth Sjögren Heimark (S) Johan Kesselmark

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 3 (3) Södermöre kommundelsnämnd 2016-04-20 Anmälnings- och kännedomsärenden Barn- och elevombudets beslut gällande anmälan av kränkande behandling

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden PROTOKOLL 6 (15) 30 Mer tid i förskolan för 15-timmarsbarnen Dnr BUN 2013/0305 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse 2015-02-24. Bakgrund Kommunfullmäktige har givit barn-

Läs mer

Dialog, Barn och ungdomsnämnden: Barnpanel Förskolechefer/rektorer på förvaltningskontoret BoU

Dialog, Barn och ungdomsnämnden: Barnpanel Förskolechefer/rektorer på förvaltningskontoret BoU Handläggare Datum Peter Sunnanek 2017-08-30 0480-45 30 25 Dialog, Barn och ungdomsnämnden: Barnpanel Förskolechefer/rektorer 2017-09-20 på förvaltningskontoret BoU Syfte Fördjupa kunskapen om vardagsarbetet

Läs mer

Svar på motion (M) om språkträning för föräldralediga

Svar på motion (M) om språkträning för föräldralediga UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2013-12-18 Barn- och ungdomsnämnden 121 Svar på motion (M) om språkträning för föräldralediga Dnr BUN 2013/0699 Handlingar Förvaltningskontorets skrivelse 2013-11-27. Kalmarsunds

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Utbildningspolitisk strategi

Utbildningspolitisk strategi Utbildningspolitisk strategi 2012-2015 för förskola, förskoleklass, skola och fritidshem i Örnsköldsvik Antagen av kommunfullmäktige 2012-05-28 77 Våra huvudmål: Högre måluppfyllelse & Nolltolerans mot

Läs mer

Svar på motion från Max Troendlé (MP) om cykelkörkort till skolelever

Svar på motion från Max Troendlé (MP) om cykelkörkort till skolelever UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-05-17 45 Svar på motion från Max Troendlé (MP) om cykelkörkort till skolelever Dnr BUN 2017/0339 Handlingar - Förvaltningskontorets skrivelse 2017-04-13. - Motion om

Läs mer

Tord Karlsson - p1tk02 E-post: Beslut- utredningsuppdrag Ge elever utökad undervisningstid i grundskolan

Tord Karlsson - p1tk02 E-post: Beslut- utredningsuppdrag Ge elever utökad undervisningstid i grundskolan TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Tord Karlsson - p1tk02 E-post: tord..karlsson@vasteras.se 2013-03-18 Dnr: 2011/738-BaUN-010 Kopia till Beslut- utredningsuppdrag Ge elever utökad undervisningstid i grundskolan Förslag

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 16 mars 2016 kl 13:00-17:00 Plats Barn-och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 14-28 ande Björn Brändewall (L), ordförande Leila ben Larbi (V), 2:e

Läs mer

Återrapportering av utbildningspolitiskt program

Återrapportering av utbildningspolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Emad Soukiyh 2013-02-04 BUN 2012/1305 53101 Barn- och ungdomsnämnden Återrapportering av utbildningspolitiskt program 2012 Förslag till beslut Barn-

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Yttrande över motion från Allians för Kalmar Bättre skola genom aktivt skolval och gemensamt kösystem

Yttrande över motion från Allians för Kalmar Bättre skola genom aktivt skolval och gemensamt kösystem UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2017-12-13 Barn- och ungdomsnämnden 124 Yttrande över motion från Allians för Kalmar Bättre skola genom aktivt skolval och gemensamt kösystem Dnr BUN 2017/0897 Handlingar

Läs mer

Katarina Sandberg Mål - Kalmar kommun ska bli en av Sveriges 30 bästa skolkommuner år 2020.

Katarina Sandberg Mål - Kalmar kommun ska bli en av Sveriges 30 bästa skolkommuner år 2020. Handläggare Datum Katarina Sandberg 2016-10-03 0480-45 30 03 Förslag nämndsmål BoU 2017 Inom de områden där enheterna inte har fått tilldelat ett för enheten detaljerat mål ska resultaten ligga kvar på

Läs mer

Återrapportering av utbildningspolitiskt program 2017

Återrapportering av utbildningspolitiskt program 2017 Handläggare Datum Emad Soukiyh 2018-01-02 0480-45 30 10 Återrapportering av utbildningspolitiskt program 2017 Bakgrund Utifrån utbildningspolitisk vision för Kalmar kommun 2016-2019 upprättar Barn- och

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2018 kl. 13:00-16:10 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 46-52 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 20 november 2013 kl 13:00-16:20 Plats Barn- och ungdomsförvaltningens sammanträdesrum Omfattning 92-116 Beslutande Jonas Hellberg (S), ordförande Björn Brändewall

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Svar på motion (MP) - Förbättra barnens cykelvardag!

Svar på motion (MP) - Förbättra barnens cykelvardag! UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2014-09-17 67 Svar på motion (MP) - Förbättra barnens cykelvardag! Dnr BUN 2014/0472 Handlingar Miljöpartiets motion Förbättra barnens cykelvardag!. Förvaltningskontorets

Läs mer

Utbildningspolitiskt program 2017

Utbildningspolitiskt program 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Westbrandt 2016-10-11 SKDN 2016/0157 52904 Södermöre kommundelsnämnd Utbildningspolitiskt program 2017 Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2016-11-16 96 Yttrande över motion från Björn Brändewall (L), Måns Linge (M), Pelle Sederkvist (M) och Christopher Dywik (KD) - Upptäck skolbarnen tidigt på asylboendena

Läs mer

Tord Karlsson - p1tk02 E-post: tord. Beslut- utredningsuppdrag Ge elever utökad undervisningstid i grundskolan

Tord Karlsson - p1tk02 E-post: tord. Beslut- utredningsuppdrag Ge elever utökad undervisningstid i grundskolan TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Tord Karlsson - p1tk02 E-post: tord. karlsson@vasteras.se 2013-02-19 Dnr: 2011/738-BaUN-010 Kopia till Beslut- utredningsuppdrag Ge elever utökad undervisningstid i grundskolan Förslag

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 2 Viktor Rydberg gymnasium Djursholm Rektorn vid Viktor Rydberg gymnasium Djursholm för gymnasieskola efter tillsyn av Viktor Rydberg gymnasium Djursholm i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 18 april 2018 kl. 08:30-17:00 Plats Kl 08:30-12:00 Barn- och ungdomsförvaltningen Kl 13:00-17:00 Kalmarsundsskolan, sal 217 Meddela

Läs mer

Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013. Grundskoleområde 2

Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013. Grundskoleområde 2 Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013 Grundskoleområde 2 Sammanfattning Grundskoleområdets vision: "Hos oss får du mötas, glädjas och lyckas" ligger som grund för vårt arbete att utveckla verksamheten och

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-21 Anmälnings- och kännedomsärenden 1. s protokoll. 2. Inkomna anmälningar om kränkande behandling från förskolor och skolor. Anmälan av delegationsbeslut 1. Förvaltningschefens

Läs mer

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Peter Sunnanek 2016-08-31 BUN 2016/0652 0480-45 30 25 Barn- och ungdomsnämnden Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen fritidshem Förslag

Läs mer

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-09-24 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 24 FÖREDRAGNINGSLISTA september 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 20 april 2016 kl 13:00-17:00 Ajournering kl 15:40-16:05 Plats Lindöskolan Omfattning 29-37 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila ben

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-26 Ärendelista 32 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 33 Dnr 2017-000097 Ekonomisk åtgärdsplan 34 Dnr 2017-000098 Riktlinjer

Läs mer

Kvalitetsplan

Kvalitetsplan Dnr KS/555/2015 Kvalitetsplan 2016 2018 Förskola, obligatoriska skolformer, gymnasie- och gymnasiesärskola samt fritidshem Kommunstyrelsen 2016-01-12, 20 Inledning Varje huvudman inom skolväsendet ska,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening

Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening Beslut Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening Org. nr 716444-9576 Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening efter riktad tillsyn i Martinaskolan belägen i Göteborgs kommun

Läs mer

Att välja skola i Skara kommun

Att välja skola i Skara kommun INFORMATION Att välja skola i Skara kommun Förskoleklass läsåret 16/17 December 2015 Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef Välkommen att börja i förskoleklass! De allra

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Kalmar kommun kommun@kalmar.se för fritidshem efter tillsyn i Kalmar kommun, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (8) Tillsyn i Kalmar

Läs mer

Delegeringsordning för barn- och utbildningsnämnden

Delegeringsordning för barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2014-01-29 Delegeringsordning för barn- och utbildningsnämnden Antagen 2014-01-29, BUN 4/14 Delegeringsbesluten skickas till nämndsekreteraren för anmälan till barn-

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4384 Järfälla kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län

Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Björn Samuelsson 2013-09-06 KFN 2013/0121 kulturutvecklare Kultur- och fritidsnämnden Remiss över Strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 25 januari 2017 kl 13:00-16:10 Plats Trekantenskolan Omfattning 1-10 Beslutande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande Leila

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-09-21 Sid: 85 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Musikskolan kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-18:00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF),

Läs mer

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen förskoleklass och grundskola

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen förskoleklass och grundskola TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Peter Sunnanek 2016-08-31 BUN 2016/0654 0480-45 30 25 Barn- och ungdomsnämnden Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen förskoleklass och grundskola

Läs mer

Södermöre kommundelsnämnd

Södermöre kommundelsnämnd Södermöre kommundelsnämnd Tid Onsdagen den 25 januari 2017 kl. 17:00-17:45 Plats Kommundelssalen i Ljungbyholm Omfattning 1-7 ande Elisabeth Gustavsson (S), ordförande Christopher Dywik (KD), vice ordförande

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vilhelmina kommun Rektorn vid Latikberg skola för grundskola efter tillsyn av Latikberg skola i Vilhelmina kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Budget 2014 samt plan för ekonomin åren 2015-2016 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2014 samt plan för ekonomin åren 2015-2016 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2014 samt plan för ekonomin åren 2015-2016 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET VERKSAMHETERNA Externbudget Tkr Utfall 2012 Prognos 2013 Budget 2014 Plan 2015 Plan 2016 Intäkter 46 058 47 634 45 384 45

Läs mer

Verksamhetsuppdrag 2018 Förskolan Björkenäs

Verksamhetsuppdrag 2018 Förskolan Björkenäs Handläggare Datum Katarina Sandberg 2017-11-08 0480-45 30 03 Verksamhetsuppdrag 2018 Förskolan Björkenäs Inom de områden där enheterna inte har fått tilldelat ett enhetsmål ska resultaten ligga kvar på

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Tid Onsdagen den 14 juni 2017 kl 13:00-15:25 Plats Särskolan i Kalmar (Tullbroskolan) Omfattning 49-62 ande Lasse Johansson (S), ordförande Björn Brändewall (L), 1:e vice ordförande

Läs mer

Budget 2015 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2015 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2015 samt plan för ekonomin åren 2016-2017 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET VERKSAMHETERNA Driftbudget Tkr Utfall 2013 Prognos 2014 Budget 2015 Plan 2016 Plan 2017 Intäkter 50 498 48 247 49 113 49

Läs mer

Skolinspektionen för en bättre skola

Skolinspektionen för en bättre skola Skolinspektionen för en bättre skola Skolinspektionen Tillsyn och kvalitetsgranskning Anmälningsärenden Tillståndsprövning Barn- och elevombudet (BEO) Överklagandenämnden INSPEKTIONSAVDELNINGAR Umeå Stockholm

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5175 Kristna skolföreningen i Malmö Org.nr. 846002-6654 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer