Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år"

Transkript

1 Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2017/2018

2 Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef - Johanna Almqvist Uddén Vår vision På Hallerna förskola/skola får varje individ växa genom kunskap, glädje och trygghet. Personalen är närvarande, engagerade och inspirerande, som bekräftar och vägleder barnen. Lärandet sker på ett lustfyllt och utmanande sätt genom upplevelser och delaktighet. Med vårt arbetssätt ger vi barnen verktyg för att kunna stå för vad de tycker, tänker, känner, säger och gör. Planen gäller från 1 Oktober 2017 Planen gäller till 1 Okrober 2018 Läsår 17/18 Barnens delaktighet Tillsammans med barnen kartlägger vi otrygga platser både inne på förskolan och på gården för att barnen ska känna trygghet på hela förskolan. Samtal ska föras i olikas sammanhang kring hur vi ska vara mot varandra. Hur är man en bra kompis, Hur gör man om man ser att någon gör något dumt mot någon annan? Vårdnadshavarnas delaktighet Vårdnadshavarna är delaktiga genom att de får insyn i förskolans verksamhet bl a genom dokumentationsverktyget Pluttra, föräldramöten, utvecklingssamtal, dagliga mötet på förskolan samt föräldraråd. Vi genomför fortlöpande föräldraenkäter. Personalens delaktighet Alla som berörs av verksamheten ska involveras i arbetet mot kränkande behandling och diskriminering. Planen ska genomsyra hela verksamheten och avspeglas i de vardagliga rutinerna, planerade aktiviteter och personalens förhållningssätt. - Planen är en del av förskolans ordinarie värdegrundsarbete. Det förebyggande arbetet är det viktigaste, men i de fall kränkningar ändå uppstår ska vuxna reagera och agera. Förankring av planen Barnen Utfrån barnens ålder och mognad gör vi på olika sätt. Vi aktualiserar planen i såväl vardagliga som planerade aktiviteter, samlingar, läser böcker, dramatiserar m.m.

3 Vårdnadshavarna Vårdnadshavarna informeras om planen mot diskriminering och kränkande behandling. Vi lyfter fram planen vid föräldramöten. Pedagogerna Planen ska förankras bland förskolans personal innan den tas i bruk, detta ske vid APT. Det är varje persons ansvar att hålla sig uppdaterad på innehållet i och arbetet kring planen mot diskriminering och kränkande behandling. Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Planen har regelbundet aktualiserats i det systematiska kvalitetsarbetet. Ett av våra prioriterade mål hade en tydlig koppling till lplanen. En grupp pedagoger har tillsammans med förskolechefen utvärderat förra årets plan inför upprättandet av den nya. Vid alla utvecklingssamtal med vårdnadshavare förs samtal om barns trivsel på förskolan, vilket också ligger till grund för utvärderingen. Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Av förskolechefen utvalda pedagoger, barnen är delaktiga i planen mot kränkande behandling och diskriminering genom att vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor på förskolan. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan På förskolan för vi kontinuerligt samtal med barnen kring hur man ska vara mot varandra. Plan mot diskriminering och kränkande behandling är ett ständigt pågående arbete i förskolans verksamhet. Vi har kommit fram till att det i framtiden krävs tydligare målformuleringar och en bättre förankring i verksamheten. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas All pedagogisk personal ansvarar för att samla in utvärderingsunderlag genom exempelvis barnintervjuer, föräldrasamtal, föräldraråd, APT, kommunövergripande enkätundersökningar och det systematiska kvalitetsarbetet. Förskolechef tillsammans med av denna utvalda pedagoger sammanställer detta och skriver om planen. för att årets plan utvärderas Förskolechef Främjande insatser Förebygga och förhindra kränkning Kränkande behandling Inga barn ska utsättas för kränkningar på förskolan. Uppföljning sker kontinuerligt på planeringstid, i SKA och på APT.

4 Insats Arbeta med barnen kring kamratskap. Vi pratar med barnen kring hur man är en bra kompis. Pedagogerna är närvarande i barnens lek, vi hjälper barnen med verktyg för att lösa konflikter. Vi försöker skapa inomhusmiljöer som förhindrar kränkande behandling. I personalgruppen arbetar vi med bemötande och förhållningssätt. Främja likabehandling oavsett kön Kön Inga barn på förskolan ska diskrimineras på grund av kön. Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Vi arbetar exempelvis med att de material som vi erbjuder i förskolan ska vara tillgängliga för alla oavsett kön. Uppföljning sker kontinuerligt på planeringstid, i SKA och på APT. Insats Vi utmanar barnen och oss själva när det gäller exemplevis kläder, aktiviter, färger och leksaker. Förskolans personal påminner varandra kring frågors som: Bemöter vi flickor och pojkar på ett likvärdigt sätt. Vi vuxna arbetar aktivt för att vara goda förebilder. Vi gör aktiva val när vi väljer litteratur, spel, appar, filmer, teater m.m. Främja likabehandling oavsett könsidentitet eller könsuttryck Könsidentitet eller könsuttryck Alla barn har rätt att bli bekräftad för sin person och sin familj. Uppföljning sker med diskussioner på planeringstid, i SKA och på APT. Insats Pedagogerna uppmärksammar barnen utan att se till vad de har på sig. Vi vill skapa förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor och intressen utan att de begränsas av stereotypa könsroller.

5 Främja likabehandling oavsett etnisk tillhörighet Etnisk tillhörighet Inga barn ska diskrimineras på grund av sin etnicitet. "Vi utbildar världsmedborgare är Stenungsund kommuns vision. Insats Vi arbetar aktivt med att utveckla barnens förståelse för andras kulturer och livsvillkor över hela jorden genom att göra aktiva val när det gäller val av aktiviteter, litteratur, appar och digitala verktyg, leksaker och utklädningskläder. Främja likabehandling oavsett religion och annan trosuppfattning Religion eller annan trosuppfattning Inget barn ska känna sig diskriminerad eller trakasserad på grund av sin religion eller trosuppfattning. Föräldrar och barn ska känna sig trygga i att deras religion och traditioner bemöts med respekt. Uppföljning sker regelbundet på APT, vid planeringstid och genom SKA. Insats Vi behöver öka samarbetet med hemmet för att få insikt i vilka tradition och religioner som finns där. Vi uppmärksammar olika högtider och att de kan firas på olika dagar och på olika sätt eller att man inte firar högtider alls. Främja likabehandling oavsett funktionsnedsättning Funktionsnedsättning Inga barn ska trakasseras eller diskrimineras på grund av funktionsnedsättning. Detta följs upp regelbunden uppföljning på APT och på avdelningsplanering.

6 Insats Vi arbetar för en öppenhet kring barn med funktionshinder ifråga om bemötande, behov och handledning. Vi anpassar miljön utifrån barnets behov. tar del av information kring barn med funktionshinder. Kartläggning Kartläggningsmetoder Vi använder oss av barnintervjuer, observationer samt diskussioner. Diskussioner förs inom personalgruppen. Kartläggning sker även på APT, inför att ny plan ska upprättas. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen Barnen är delaktiga i kartläggningen på så vis att vi samtalar med barnen avdelningsvis. Föräldrar tar del av planen via Pluttra" och kommunens hemsida samt. Hur personalen har involverats i kartläggningen Diskussioner förs inom personalgruppen. Kartläggning sker även löpande under året, när situationer uppstår som hör till planen mot kränkande behandling och diskriminering. Resultat och analys Resultatet av kartläggning kommer att mynna ut i den nya planen som ska upprättas för Förebyggande åtgärder Nolltolerans mot kränkande behandling Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Det aka råda "nolltolerans" mot kränkande behandling och diskriminering på Hallerna förskola. Barnen ska känna sig trygga i att vuxna finns där och att de kan hjälpa till då det behövs. Åtgärd Alla som på något vis får kännedom om en kränkning oavsett om det gäller barn- barn eller vuxenbarn ska agera på detta. För att upptäcka kränkningar mellan barn behöver vi vara nära. Vi som pedagoger behöver vara varandras kritiska vänner för att uppmärksamma styrkor och brister i bemötande och förhållningssätt. Motivera åtgärd Vi hamnar ibland i "vuxenklunga" när vi är utomhus och behöver tänka på att sprida ut oss på gården och aktivt se och höra vad som sker i barnens lek.

7 Augusti 2018 Rutiner för dokumentation av kränkande behandling och diskriminering Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder Händelser ska dokumenteras systematiskt i Skalman. Åtgärd Pedagogerna behöver få ökad kännedom om hur, var och när man ska dokumentera och rapportera när kränkande behandling och trakasserier sker. Skalman ska användas som verktyg. Motivera åtgärd Vi behöver hitta ett gemensamt förhållningssätt på huset och bli mer insatta och tydliga på vad och när vi anmäler en kränkande behandling. Samtliga i personalen behöver känna till rutinerna kring åtgärder vid en eventuell kränkning. Rutiner för akuta situationer Policy Det ska råda nolltolerans mot kränkande behandling och trakasserier på vår förskola. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Pedagogerna på förskolan är närvarande tillsammans med barnen för att förebygga kränkningar. Alla vuxna som rör sig i förskolan agerar på om någon form av kränkning sker. Pedagogerna ska kontinuerligt diskutera i arbetslagen vad kränkningar är, hur de kan ta sig uttryck och hur vi på bästa sätt kan förebygga dem. Personal som barn och föräldrar kan vända sig till Barn och föräldrar ska kunna känna trygghet och tillit till all personal på förskolan då man har frågor eller behöver stöd och hjälp. Den pedagog som har fått informationen till sig kan/ska sedan förmedla den till aktuella kollegor och eventuellt också till förskolechefen. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn Personen som får vetskap om kränkande behandling måste utan dröjsmål vidta åtgärder. Ingen situation är den andra lik. Därför ser åtgärderna också olika ut. Ex. Vi pratar med hela barngruppen utan att lämna ut någon. Vi pratar med de barn det berör. Vi hjälper barnen på plats när det händer och gör dem medvetna om situationen. Det aktuella arbetslaget går tillsammans igenom händelsen. Vi delger föräldrar information utan att lämna ut något barn. När ett barn utsätts för kränkningar, trakasserier eller diskriminering skall förskolechef informeras och sedan tillsätta en utredning.

8 När någon får kännedom om eller anses ha blivit utsatt för diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling ska en utredning ske. 1. Pedagogerna i arbetslaget utreder händelsen direkt och förskolechef informeras så snart som möjligt, så att denne skyndsamt kan starta en utredning och anmäla till huvudman. 2. Om det visar sig att diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling har skett informeras berörda vårdnadshavare. Specialpedagog tillkallas vid behov och en handlingsplan upprättas, och denna ska följas upp efteråt. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal När ett barn kränks av personal, tar den kollega som uppmärksammade situationen upp det direkt med sin kollega och markerar tydligt inför barnet att detta inte är ok. Även förskolechefen informeras. Vid fortsatta kränkningar vidtas åtgärder av förskolechefen. Rutiner för uppföljning Uppföljning ska ske under en tidsbestämd period utifrån den handlingsplan som upprättats tillsammans med förskolechef eller specialpedagog. Chef, vårdnadshavare och pedagog ska ha en nära kontakt i uppföljningsarbetet. Rutiner för dokumentationer Stenungsunds kommun har gemensamma mallar för dokumentation/handlingsplan. Anmälan görs i Skalman. Ansvarsförhållande Det yttersta ansvaret är alltid förskolechefens. har ett enskilt och gemensamt ansvar för att förebygga och anmäla trakasserier och kränkande behandling.

Ucklums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ucklums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ucklums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ekenäs Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Stora Höga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Höga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Höga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Uteförskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Uteförskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Uteförskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Bullerbyns förskola Upprättad 140121 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kryssets förskolas likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling -2015-2016 Kryssets Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola

Trygghetsplan. Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Nyckelpigans Förskola 2015-2016 Nyckelpigans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan/Fritidshemmet Fjällripan Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Karlsviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Karlsviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Karlsviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen: Karlsviks förskola, Disponentvägen 10, 975 94 Luleå Ansvariga för planen: Förskolechef

Läs mer

Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 PUMPMAKARGÅRDENS FÖRSKOLA ANSVARIG: MARIA ASKENBERG Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Ulrika Ågren Likabehandlingsansvarig

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Regnbågens förskola Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Vår vision På Kryssets

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Ryrsjöns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ryrsjöns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef och all personal på förskolan. Vår vision På vår förskola ska

Läs mer

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasselbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Bofinkens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Bofinkens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Bofinkens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tuppens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen och förskolechefen på Ekbackens

Läs mer

Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet på Mo förskola a för planen Förskolechef Vår vision Vår förskola

Läs mer

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår:

Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan. Läsår: Nyckelpigans Förskola Trygghetsplan Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Inger Sjöbäck förskolechef, Helena Öbrink, Rose-Marie

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Lindan 1 & 2 förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2014-06-01 till 2016-05-31

Lindan 1 & 2 förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2014-06-01 till 2016-05-31 Lindan 1 & 2 förskola Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen gäller från 2014-06-01 till 2016-05-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Karlavagnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet a för planen Förskolechef i samråd med personalen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling

Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Siljansnäs förskolors plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Malin Wallin Vår vision Vår vision är att leva upp till

Läs mer

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Svalans förskola avd. Svalan och Pusslets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola och asylförskola 1-5 Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Kristina Hjertberg, Birgitta Brandt och

Läs mer

Ärlans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ärlans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ärlans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Hjärtums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2015/2016

Hjärtums förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2015/2016 s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Vår vision På vår förskola skall inget

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gyabo förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gyabo förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gyabo förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-5 år Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolhagens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Bikupans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bikupans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bikupans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Arbetsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ängsgården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ängsgården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängsgården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Grunduppgifter. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet. Ansvariga för planen Förskolechefen

Grunduppgifter. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet. Ansvariga för planen Förskolechefen - Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen Vår vision Alla i förskolan, barn, föräldrar, pedagoger ska känna att de vistas i en miljö

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolängens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolängens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolängens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 4 Kartläggning...

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Äppelgårdens förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning... 6 Förebyggande åtgärder...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Mariagårdens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Mariagårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015 Mariagårdens förskola Förskola Mariagården Ansvariga för planen Det övergripande ansvaret för planen ligger på förskolechef

Läs mer

Roknäs förskola avdelning Helmers plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskola avdelning Helmers plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskola avdelning Helmers plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016! Förskolan Valthornet Förskolan Valthornets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling 1(10) Balltorps förskolor 20130419 Annette Kimmehed Förskolechef Gundefjällets plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Njutångers förskola Upprättad 2013-12-17 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Regnbågen Röd. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Regnbågen Röd. Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Regnbågen Röd Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 KIL1000, v1.1, 2014-01-31

Läs mer

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Lillåns förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31

Lillåns förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31 Lillåns förskola Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen gäller från 2015-04-24 till 2016-10-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen 1-5 år Ansvariga

Läs mer

Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rademachergatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Källviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Källviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Källviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer