Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (34)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (34)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (34) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Dag Hultefors (M) Ann-Charlotte Westlund (M) Kristina Johansson (S) Bertil Andersson (S) Tove Bergman (MP) Anna-Karin Malmkvist (S) Ramesh Chibba (KD) Claes Holmqvist (S) Anna-Lena Cumtell (KD) 203 Johan Rydén (M), Mariann Norell (V), Tony Stané (S), Ingegerd Sahlström (S), Fredrik Ottosson ( 188, 196), Tommy Andersson ( 188), Andreas Ahlman ( 188), Anders Bergenek ( ), Nakisa Khorramshahi ( 193, 203), Peter Ljungman ( 193), Ewa Gylling Peters ( 193), Sven Olof Nilsson ( 196), Stefan Almér ( 203), Max Wehlin ( 203), Marie Persson ( 203), Martina Pihl-Fritsi ( 203), tf kommunchef Henry Bengtsson ( 203), kommunchef Fredrik Geijer samt kommunsekreterare Mikael Petersson Suzanne Åkerlund Rådhuset Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson Ordföranden: Carl Fredrik Graf Justerande:. Suzanne Åkerlund ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunstyrelsen : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Stadskontoret Underskrift:... Vibeke Österblad

2 Kommunstyrelsen (34) KS 186 Val av justerare Kommunstyrelsen beslutar att jämte ordföranden (M) utse Suzanne Åkerlund (FP) att justera protokollet.

3 Kommunstyrelsen (34) KS 187 Godkännande av dagordning Beslut Föreliggande förslag till dagordning godkänns. Ärendet Föreligger förslag till dagordning.

4 Kommunstyrelsen (34) KS 188 KS 2014/0259 Förvärv Oceanen 10, Stålverksgatan Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal om fastighetsreglering varigenom kommunen förvärvar del av fastigheten Halmstad Oceanen 10 för 12 miljoner kr. Ärendet Samhällsbyggnadskontoret har förhandlat om ett förvärv av fastigheten Halmstad Oceanen 10. Förvärvet är föranlett av Biltemas önskemål om att få uppföra et lager i motsvarande storlek som övriga två lager inom hamnområdet. Vidare så bör fastigheten förvärvas med hänsyn till förväntad trafikökning på Stålverksgatan genom utbyggnad av Södra Infarten och framtida byggnation inom Tullkammarkajen. Förvärvet genomförs på så sätt att ägaren AB Söndrums Renhållningstjänst bibehåller en mindre byggnad mot Stålverksgatan. Resterande del av fastigheten regleras till kommunens fastighet Halmstad Oceanen 7. För överlåtelsen erlägger kommunen 12 miljoner den 1 september Kommunen övertar hyreskontrakten den 1 september. Bolaget och kommunen skall gemensamt säga upp hyresgästerna då kommunfullmäktige godkänt avtalet. Byggnaden skall rivas så snart hyresgästerna evakuerats. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 147. Ärendet har beretts av avdelningen för mark och exploatering på samhällsbyggnadskontoret. Samhällsbyggnadskontoret har diskuterat förvärvet och rivningen av byggnaderna med byggnadskontoret. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna avtal om fastighetsreglering varigenom kommunen förvärvar del av fastigheten Halmstad Oceanen 10 för 12 miljoner kr. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

5 Kommunstyrelsen (34) KS 189 KS 2012/0412 Etablering av Kontaktcenter Beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar godkänna de förändringar som har gjorts i bilagorna 3-6 enligt redovisning i bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att skapa ett kontaktcenter i Halmstads kommun med det innehåll som anges i bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar uppdra åt kommunstyrelsen att ansvara för genomförandet av projektet kommunalt kontaktcenter under Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att servicenämnden ska ta över ansvaret för kontaktcentret Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Konsument Halmstads nuvarande verksamhet i lokalerna på Österskans ska samlokaliseras med kontaktcentret. 6. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att skapa en samordnad kommunikationsfunktion i Halmstads kommun enligt alternativ A i bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar uppdra åt kommunstyrelsen att i samverkan med fastighetsnämnden att lösa lokalfrågan för kontaktcentret och delar av Konsument Halmstad i rådhuset. 8. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att till verksamhetsberedningen hänvisa frågan om fördelning av kostnader för kontaktcentrets driftbudget för Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att ta fram förslag till nya reglementen för de berörda nämnderna utifrån besluten om kontaktcenter och samordnad kommunikationsfunktion. Ärendet I Planeringsdirektiv formuleras under målområdet Demokrati och dialog ett uppdrag att utreda hur ett kontaktcenter ska skapas för att förstärka och förbättra servicen till kommunens invånare. De sista åren har flera svenska kommuner byggt kontaktcentra eller motsvarande för att skapa en väg in i kommunen.

6 Kommunstyrelsen (34) Ett kontaktcenter utgör en praktisk tillämpning av idéer som diskuteras i Halmstads kommuns kultur- och värderingsprojekt, dess näringslivsarbete och utveckling av e-förvaltning. Stadskontoret har i en förstudie tagit fram ett förslag om hur ett kontaktcenter kan utvecklas i enlighet med uppdraget i Planeringsdirektiv Kommunstyrelsen föreslås ansvara för projektet. Verksamheten ska starta Från ska servicenämnden ta över driftsansvaret för kontaktcentret. Finansiering ska ske inom kommunens budgetram. Konsument Halmstads verksamhet i lokalerna på Österskans föreslås samlokaliseras med kontaktcentret. Inför etableringen av ett kontaktcenter föreslås kommunens kommunikationsfunktion samordnas bland annat för att bättre kunna tillgodose de krav som kontaktcentrets verksamhet kommer att ställa. Kommunens nämnder och bolag ställer sig i sina remissvar bakom förslaget att inrätta ett kontaktcenter i Halmstad samt att samlokalisera Konsument Halmstads verksamhet vid Österskans med kontaktcentret. En majoritet av kommunens nämnder och bolag stödjer förslaget att inrätta en samordnad kommunikationsfunktion men det finns också nämnder som i sina remissyttranden avvisar förslaget. Efter beslut om återremiss i kommunfullmäktige fick stadskontoret i uppgift att ta fram ett alternativ till placering av kontaktcentret. Den lokal som idag finns på marknaden och kan fungera som ett alternativ till rådhuset är Försäkringskassans lokaler på Fredriksvallsgatan. Vid en sammanvägd bedömning av för- och nackdelar bedömer stadskontoret att rådhuset kvarstår som den mest lämpliga lösnigen. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott Utredningen har föredragits som ett informationsärende i kommunstyrelsens ledningsutskott och i kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutade , 39 att - remittera utredningen om kontaktcenter med bilagor till kommunens nämnder och bolag med önskat svar uppdra åt stadskontoret att fortsätta med förberedelserna för ett kontaktcenter med planerad start uppdra åt samhällsbyggnadskontoret att förbereda lösningen av lokalfrågan enligt förslaget i utredningen med en planerad inflyttning

7 Kommunstyrelsen (34) Kommunfullmäktige behandlade ärendet , 51 varvid beslutades att ärendet återremitteras enligt reglerna om minoritets-återremiss. Stadskontoret fick i uppdrag att redovisa ett förslag med placering i alternativ lokal och ekonomiska konsekvenser kopplat till detta. Expertresurs från servicekontoret arbetar som en av två projektledare. Förvaltnings- och boalgscheferna har intervjuats. Utredarna har också träffat ett antal av verksamheternas ledningsgrupper. Förvaltningarnas kommunikatörer har intervjuats liksom chefen för Konsument Halmstad. Där har också ett personalmöte genomförts. Ekonomi- och HR-funktionerna har inom sina områden bistått utredningen. Detsamma gäller samhällsbyggnadskontorets ansvarige för lokalfrågor. Ärendet har remissbehandlats. En sammanställning av yttrandena finns i bilaga 1. Studiebesök har gjorts i cirka tio kommuner. Utvärderings- och forskningsrapporter från projektet Innoveta har studerats. En facklig referensgrupp har beretts möjlighet att följa utredningsarbetet och lämna synpunkter på förslaget. Samverkan med de fackliga organisationerna om slutförslaget är genomförd. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar godkänna de förändringar som har gjorts i bilagorna 3-6 enligt redovisning i bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att skapa ett kontaktcenter i Halmstads kommun med det innehåll som anges i bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar uppdra åt kommunstyrelsen att ansvara för genomförandet av projektet kommunalt kontaktcenter under Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att servicenämnden ska ta över ansvaret för kontaktcentret Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Konsument Halmstads nuvarande verksamhet i lokalerna på Österskans ska samlokaliseras med kontaktcentret. 6. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att skapa en samordnad kommunikationsfunktion i Halmstads kommun enligt alternativ A i bilaga 5.

8 Kommunstyrelsen (34) 7. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar uppdra åt kommunstyrelsen att i samverkan med fastighetsnämnden att lösa lokalfrågan för kontaktcentret och delar av Konsument Halmstad i rådhuset. 8. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att till verksamhetsberedningen hänvisa frågan om fördelning av kostnader för kontaktcentrets driftbudget för Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att ta fram förslag till nya reglementen för de berörda nämnderna utifrån besluten om kontaktcenter och samordnad kommunikationsfunktion. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

9 Kommunstyrelsen (34) KS 190 KS 2012/0412 Investeringar i Rådhuset och Kontaktcenter Beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja fastighetsnämnden (anslagsområde 209) investeringsanslag på 14,9 mkr för iordningställande av lokaler till ett kontaktcenter i rådhuset samt att bevilja kommunstyrelsen (anslagsområde 031) investeringsanslag på 2,1 mkr för inköp av inventarier och teknik till dessa lokaler. 2. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja kommunstyrelsen (anslagsområde 299) investeringsanslag på 1,5 mkr för iordningsställande av lokaler för fastighetskontoret på Södra Vårdskolan samt att bevilja fastighetsnämnden (anslagsområde 209) investeringsanslag på 900 kkr för att täcka för anskaffning av inventarier. 3. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja fastighetsnämnden (anslagsområde 209) investeringsanslag på 2,4 mkr för ombyggnad av byggnadsnämndens sessionssal samt att bevilja kommunstyrelsen (anslagsområde 031) investeringsanslag på 0,2 mkr för inköp av inventarier till densamma. 4. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att hänskjuta frågan om investeringsanslag på 12,5 mkr för modernisering av ventilation och temperaturreglering på plan 1-4 i rådhuset till verksamhetsberedningen. 5. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att hänskjuta frågan om investeringsanslag på 10,7 mkr för tillbyggnad av ny sessionssal för kommunstyrelsen till verksamhetsberedningen. Ärendet Kommunfullmäktige antog Planeringsdirektiv I detta beslut ingår att ett kontaktcenter ska öppnas i Halmstads kommun. En förstudie har genomförts för att skapa förutsättningar, organisation med mera för inför en planerad start Kommunstyrelsen beslutade att uppdra åt samhällsbyggnadskontoret att förbereda lösningen av lokalfrågan enligt förslaget i utredningen med en planerad inflyttning Detta har skett i samverkan med fastighetskontoret som gjort preliminära ekonomiska beräkningar på de olika byggprojekten.

10 Kommunstyrelsen (34) För kontaktcentrets del handlar investeringsbehoven om anpassning av lokalerna, ventilation/kyla, inventarier, IT-stöd och teknisk utrustning. I samband med diskussioner om investeringar i rådhuset aktualiseras också frågor om kända problem som ventilation/temperaturreglering i hela rådhuset och en mer ändamålsenlig sammanträdeslokal för kommunstyrelsen. Dessa frågor bedöms vara av sådan karaktär att de bör hanteras av verksamhetsberedningen. För att för kontaktcentrets del kunna genomföra de nödvändiga ombyggnaderna samt inköpen av inventarier, teknisk utrustning och IT-stöd krävs att kommunfullmäktige beviljar berörda nämnder tilläggsanslag på sammanlagt 22 miljoner kr. Efter beslut om återremiss i kommunfullmäktige har stadskontoret utrett en alternativ placering för kontaktcentret till Försäkringskassans gamla lokaler vid Fredriksvallsgatan. Så länge ett kontaktcenter är den enda kommunala verksamheten vid Fredriksvallsgatan blir det alternativet dyrare. Om på sikt fler förvaltningar flyttar dit kan detta komma att ändras. Stadskontoret föreslår att kontaktcentret placeras i rådhuset. Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott Fastighetsnämnden har i remissen om kontaktcenter yttrat sig om konsekvenserna av en flytt av fastighetskontoret till Södra Vårdskolan. Förvaltningscheferna i rådhuset har diskuterat frågan anpassning av rådhusets lokaler samt lämnat anvisningar om hur arbetet ska bedrivas. Stadskontoret, samhällsbyggnadskontoret och fastighetskontoret har samarbetat för att ta fram underlag för hur rådhuset föreslås byggas om och vilka kostnader som det kommer att medföra. Stadskontorets ekonomifunktion har deltagit i handläggningen. Diskussioner pågår med Konsument Halmstad om utformningen av deras planerade lokaler i rådhuset vilket innebär att beskrivningen i bilaga 1 kan komma att ändras. Det bedöms inte ha någon större påverkan på kostnaderna. Kommunfullmäktige behandlade ärendet , 52 varvid beslutades att ärendet återremitteras enligt reglerna om minoritets-återremiss. Stadskontoret fick i uppdrag att redovisa ett förslag med placering i alternativ lokal och ekonomiska konsekvenser kopplat till detta.

11 Kommunstyrelsen (34) Cesam har informerats om både kontaktcenter och de förändringar i rådhuset som planeras. Fastighetskontoret har samverkat lokalt om den planerade flytten till Södra Vårdskolan. Stadskontoret planerar att samverka kring dels utredningsförslaget angående kontaktcentret, dels de övergripande lokalfrågorna efter att KLU godkänt beslutsunderlaget. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja fastighetsnämnden (anslagsområde 209) investeringsanslag på 14,9 mkr för iordningställande av lokaler till ett kontaktcenter i rådhuset samt att bevilja kommunstyrelsen (anslagsområde 031) investeringsanslag på 2,1 mkr för inköp av inventarier och teknik till dessa lokaler. 2. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja kommunstyrelsen (anslagsområde 299) investeringsanslag på 1,5 mkr för iordningsställande av lokaler för fastighetskontoret på Södra Vårdskolan samt att bevilja fastighetsnämnden (anslagsområde 209) investeringsanslag på 900 kkr för att täcka för anskaffning av inventarier. 3. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja fastighetsnämnden (anslagsområde 209) investeringsanslag på 2,4 mkr för ombyggnad av byggnadsnämndens sessionssal samt att bevilja kommunstyrelsen (anslagsområde 031) investeringsanslag på 0,2 mkr för inköp av inventarier till densamma. 4. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att hänskjuta frågan om investeringsanslag på 12,5 mkr för modernisering av ventilation och temperaturreglering på plan 1-4 i rådhuset till verksamhetsberedningen. 5. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att hänskjuta frågan om investeringsanslag på 10,7 mkr för tillbyggnad av ny sessionssal för kommunstyrelsen till verksamhetsberedningen. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Kommunstyrelsen (34) KS 191 KS 2014/0219 Igångsättningstillstånd för byggnation av omklädningsrum för isbanan i Oskarström Beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastighetsnämndens anslagsområde 209, Förvaltningsfastigheter, ges i uppdrag att genomföra byggnation av omklädningsrum för isbanan i Oskarström, och att finansiering sker genom att en andel av det investeringsanslag om kkr som redan har beslutats för byggnation av brottningslokal och omklädningsrum vid isbanan i Oskarström tas i anspråk. 2. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att berörda förvaltningar på nytt ska utreda behov och möjlig lokalisering för brottningsverksamheten i Oskarström och att förslag ska presenteras i samband med beredning av planeringsdirektiv med budget Ärendet I samband med beredning av planeringsdirektiv med budget framförde teknik- och fritidsförvaltningen ett behov av verksamhetsförändring rörande omklädningsutrymmen för isverksamheten i Oskarström samt förbättrade lokaler för brottarklubben i Oskarström. Ett förslag på lösning där is- och brottarverksamheten samlokaliserades och som kostnadsberäknades till kronor, upptogs i planeringsdirektiv med budget som beslutades av kommunfullmäktige Fastighetsnämnden framför nu att det sedan beslutet fattades har framkommit uppgifter om att det visat sig olämpligt att knyta samman de båda verksamheterna med anledning av att de båda idrotterna är vintersporter och att det därför kan bli svårt att schemamässigt planera ett bra utnyttjande av omklädningsrummen. Mot denna bakgrund har fastighetskontoret undersökt ett nytt alternativ innebärande att två separata lokaler byggs. Brottningslokalen föreslås i detta alternativ dockas till befintlig idrottshall och omklädningslokalen för isverksamheten förläggs till den ursprungliga platsen vid isbanan. De anbud som inkommit för byggandet av detta alternativ innebär en utgift på kronor ( kronor för brottningslokal och kronor för

13 Kommunstyrelsen (34) isverksamhetslokal), det vill säga ca kronor mer än vad som beslutats i budget. Fastighetsnämnden har till kommunstyrelsen därför inkommit med begäran om igångsättningstillstånd för enbart byggnation av omklädningsrum för isbanan. Konsekvensen av begäran är att brottningslokaler inte kan anordnas inom anslagna medel, vilket innebär att kommunfullmäktiges beslut därmed inte kan uppfyllas. Stadskontoret, som berett ärendet, gör bedömningen att kommunstyrelsen inte kan fatta ett beslut som inte är i enlighet med kommunfullmäktiges beslut. Kommunstyrelsen kan därför inte besluta om igångsättningstillstånd för projektet. Stadskontoret föreslår av denna anledning att berörda förvaltningar på nytt utreder behov och möjlig lokalisering för att finna verksamhetsmässiga och ekonomiskt rationella förslag på lösningar på lokalproblematiken för isrespektive brottningsverksamheten i Oskarström, och att dessa förslag presenteras i samband med att verksamhetsberedningen bereder planeringsdirektiv med budget Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott Kommunstyrelsens ledningsutskott bordlade ärendet Stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning har berett ärendet. FN 26 (FN2011/0214), , Isbana, Oskarström omklädningsrum/brottningslokal. Teknik- och fritidsförvaltningen: Verksamhetsförändringar , verksamhetsförändring 2.A.4.2 Oskarströms isbana/brottning, omklädnadsutrymme mm. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastighetsnämndens anslagsområde 209, Förvaltningsfastigheter, ges i uppdrag att genomföra byggnation av omklädningsrum för isbanan i Oskarström, och att finansiering sker genom att en andel av det investeringsanslag om kkr som redan har beslutats för byggnation av brottningslokal och omklädningsrum vid isbanan i Oskarström tas i anspråk.

14 Kommunstyrelsen (34) 2. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att berörda förvaltningar på nytt ska utreda behov och möjlig lokalisering för brottningsverksamheten i Oskarström och att förslag ska presenteras i samband med beredning av planeringsdirektiv med budget Yrkande Anders Rosén (S) yrkar avslag på föreliggande förslag med motiveringen att man återkommer med förslag till budgetarbetet avseende samtliga ingående delar. Beslutsgång Ordföranden (M) ställer proposition på bifall till respektive avslag på föreliggande förslag och finner föreliggande förslag antaget. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Reservation Anders Rosén (S), Aida Hadzialic (S), Michael Svensson (S), Kristina Johansson (S), Bertil Andersson (S), Anna-Karin Malmkvist (S), Claes Holmqvist (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för Anders Roséns (S) yrkande.

15 Kommunstyrelsen (34) KS 192 KS 2013/0347 Tillgänglighetsdatabas Beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att hänskjuta socialnämndens förslag om att köpa en plats i Tillgänglighetsdatabasen till kommunstyrelsens verksamhetsberedning. 2. Kommunstyrelsen beslutar att ta upp frågan om bildandet av ett samarbetsorgan för tillgänglighetsfrågor för diskussion i oktober Ärendet Socialnämnden har inkommit med förslag till kommunstyrelsen om att köpa en plats i Tillgänglighetsdatabasen samt att bilda ett samarbetsorgan för tillgänglighetsfrågor i kommunen. Ärendet har tidigare behandlats av kommunstyrelsens ledningsutskott vid två tillfällen (KS 2013/0347: , KLU 197, , KLU 15). Ledningsutskottet beslöt då att återremittera ärendet till berörda nämnder och bolagsstyrelser (socialnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Destination Halmstads styrelse samt kommunala handikapprådet). Förslagen till beslut som remittenterna skulle ta ställning till var: 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att bilda ett samarbetsorgan för att hantera tillgänglighetsfrågor i kommunen. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att köpa en plats i Tillgänglighetsdatabasen samt att finansiering sker inom socialnämndens ekonomiska ram. 3. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att tillsätta en tjänst vid samhällsbyggnadskontoret för administration av Tillgänglighetsdatabasen samt att finansiering av tjänsten, kronor, sker med lika delar av socialnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och Destination Halmstad. Remittenterna ställer sig enligt yttranden positiva till beslutsförslagen. Dock invänder samtliga mot den föreslagna finansieringen av Tillgänglighetsdatabasen samt tjänsten för administration av databasen. Remittenterna menar att frågan om en tillgänglighetsdatabas är en kommunövergripande angelägenhet och bör därför inte finansieras inom socialnämndens ekonomiska ram.

16 Kommunstyrelsen (34) Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen hänskjuter frågan om att köpa en plats i Tillgänglighetsdatabasen till kommunstyrelsens verksamhetsberedning med hänvisning till yttranden från socialnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, kommunala handikapprådet samt Destination Halmstads styrelse. Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar ta upp frågan om bildandet av ett samarbetsorgan för tillgänglighetsfrågor för diskussion på kommunstyrelsens temadagar hösten Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 97. Ärendet har initierats av socialnämnden. Underlaget till socialnämndens yrkande har tagits fram av en arbetsgrupp med representanter från socialförvaltningen, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Destination Halmstad samt kommunala handikapprådet. Styrgruppen för projektet har bestått av representanter från socialförvaltningen samt Destination Halmstad. Ärendet har återremitterats av kommunstyrelsens ledningsutskott vid två tillfällen. Vid det första återremitteringstillfället uppdrogs stadskontoret att ta fram ett beslutsförslag samstämmigt med socialnämndens förslag. Vid det andra återremitteringstillfället remitterades förslaget till berörda nämnder och bolagsstyrelser (socialnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden samt Destination Halmstads styrelse). Även kommunala handikapprådet har remitterats. Ärendet har handlagts av stadskontorets avdelning för ledningsstöd samt ekonomi och styrning. SN 2013/0180, SN 36. KS 2013/0347, KLU 197 ( ), KLU 15 ( ). UAN 2014/0110, UAN 50. SN 2013/0180, SN 29. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att hänskjuta socialnämndens förslag om att köpa en plats i Tillgänglighetsdatabasen till kommunstyrelsens verksamhetsberedning. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ta upp frågan om bildandet av ett samarbetsorgan för tillgänglighetsfrågor för diskussion på kommunstyrelsens temadagar hösten 2014.

17 Kommunstyrelsen (34) Yrkande Ordföranden (M) yrkar att beslutspunkt 2 redigeras enligt följande; "Kommunstyrelsen beslutar att ta upp frågan om bildandet av ett samarbetsorgan för tillgänglighetsfrågor för diskussion i oktober 2014." Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag efter ordförandens (M) ändring avseende punkt 2.

18 Kommunstyrelsen (34) KS 193 KS 2014/0112 Kommunstyrelsens process inom kultur- och värderingsprojektet Beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att i stadskontorets uppdrag om att se över kommunstyrelsens arbetsformer och organisation tillföra dimensionen och erfarenheterna från kommunstyrelsens arbete med kultur och värderingar. 2. Kommunstyrelsen beslutar att workshops kring förhållningssättet äger rum efter valet. 3. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till stadskontoret ta fram ett underlag för en styrelseutbildning inför kommande mandatperiod. Ärendet I kommunstyrelsen verksamhetsplan för 2013 och 2014 angavs det att kommunstyrelsen ska ha en egen process inom ramen för kultur- och värderingsprojektet. Under 2013 påbörjade kommunstyrelsen sin process. Två workshops genomfördes under 2013 och en workshop genomfördes i början av Under kommunstyrelsens tre workshops in kultur och värderingar är det tre delar som framträder och återkommer. Dessa är arbetsformerna för beslutssammanträdena och diskussionssammanträdena, förhållningssättet i kommunstyrelsen samt sammanträdesrummet. Sammantaget föreslås att kommunstyrelsen beslutar att uppdra till stadskontoret att utarbeta förslag till arbetsformer för besluts- och diskussionssammanträdena, att kommunstyrelsen beslutar att workshops kring förhållningssättet äger rum efter valet samt att uppdra till stadskontoret att ta fram ett underlag för en styrelseutbildning inför kommande mandatperiod.

19 Kommunstyrelsen (34) Ärendets beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 98. Ärendet har behandlats av avdelningen för ekonomi och styrning, HRavdelningen och utvecklingsavdelningen i konsultation med kommunstyrelsens ordförande, förste vice ordförande, andra vice ordförande och kommunchefen. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdra till stadskontoret att utarbeta förslag till arbetsformer för besluts- och diskussionssammanträdena inför kommande mandatperiod. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att workshops kring förhållningssättet äger rum efter valet. 3. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdra till stadskontoret ta fram ett underlag för en styrelseutbildning inför kommande mandatperiod. Yrkanden Ordföranden (M) yrkar att beslutspunkt 1 ändras enligt följande; "Kommunstyrelsen beslutar att i stadskontorets uppdrag om att se över kommunstyrelsens arbetsformer och organisation tillföra dimensionen och erfarenheterna från kommunstyrelsens arbete med kultur och värderingar." Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag efter ordförandens (M) ändring.

20 Kommunstyrelsen (34) KS 194 KS 2013/0165 Detaljplan för del av Kvibille 7:7 - Beslut om antagande Beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna behovsbedömningen av miljöbedömning till detaljplan för del av Kvibille 7:7., bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för del av Kvibille 7:7, bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastställa utökning av verksamhetsområde för dricksvattenförsörjning, spillvattenavledning respektive dagvattenhantering så att dessa även omfattar det aktuella detaljplaneområdet. Ärendet Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har gett samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att i detaljplan pröva del av fastigheten Kvibille 7:7 för bostadsändamål. Samhällsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan. Huvudsyftet med detaljplanen är att möjliggöra för nya tomter för villabebyggelse i Kvibille. Planförslaget möjliggör för fem villatomter om ca 900 m2 styck. Ett befintligt dike leder längs västra delen av planområdet, detta dike leds genom naturområdet väster om bostäderna. Diket omfattas av strandskydd. Planförslaget upphäver strandskyddet för hela planområdet. Som grund för upphävandet anges det allmänna intresset av tätortsutveckling, samt att diket inte bedöms ha betydande biologiska värden. Fri passage skapas längs båda sidor om diket. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 134. Förslaget har tagits fram genom samarbete i en projektgrupp med deltagare från byggnadskontoret, teknik- och fritidsförvaltningen, Laholmsbuktens VA samt miljö- och hälsoskyddskontoret.

21 Kommunstyrelsen (34) Ärendet har remitterats till de av kommunens nämnder och bolag som ansetts berörda av förslaget. Kommunen har i enlighet med plan- och bygglagen kungjort förslaget till detaljplan och låtit det granskas av länsstyrelsen och berörda kommuner samt kända sakägare och andra berörda. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna behovsbedömningen av miljöbedömning till detaljplan för del av Kvibille 7:7., bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för del av Kvibille 7:7, bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastställa utökning av verksamhetsområde för dricksvattenförsörjning, spillvattenavledning respektive dagvattenhantering så att dessa även omfattar det aktuella detaljplaneområdet. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

22 Kommunstyrelsen (34) KS 195 KS 2012/0506 Detaljplan för Gasen 1 - Beslut om antagande Beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna behovsbedömning av miljöbedömning till detaljplan för Gasen 1m fl, bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för Gasen 1 m fl. bilaga 1-4. Ärendet Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på fastigheten Gasen 1. I planärendet finns ett planprogram sedan tidigare som syftade till att pröva ny bostadsbebyggelse på fastigheten Gasen 1 för i första hand studentbostäder. Efter programmets antagande har den dåvarande intressenten återtagit sin begäran om byggnation av studentbostäder och istället har en ny intressent visat intresse för byggnation av flerbostadshus som ska upplåtas som bostadsrätter inom kvarteret Gasen. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 141. Ärendet har beretts av samhällsbyggnadskontoret. Förslaget har tagits fram genom samarbete i en projektgrupp med deltagare från byggnadskontoret, teknik- och fritidsförvaltningen, Laholmsbuktens VA samt miljö och hälsoskyddskontoret. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna behovsbedömning av miljöbedömning till detaljplan för Gasen 1m fl, bilaga Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för Gasen 1 m fl. bilaga 1-4. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

23 Kommunstyrelsen (34) KS 196 KS 2014/0227 Projektkatalogen juni 2014 Beslut 1. Kommunstyrelsen fastställer projektkatalogen daterad , bilaga Kommunstyrelsen beslutar att urvalskriterier för projekt daterade , senast beslutade av kommunstyrelsen KS 359, bilaga 4, ska gälla även till nästa revideringsomgång av projektkatalogen. 3. Kommunstyrelsen beslutar att avbryta detaljplanearbetet för projekt E26, del av Fyllinge 20:393, Kistinge Norra som avförts från projektkatalogen samt för det enkla planuppdraget eg01, Halmstad 3:40. Ärendet Katalogen är en sammanställning över aktuella samhällsbyggnadsprojekt som uppdateras kontinuerligt. Den redovisas och beslutas årligen av kommunstyrelsen i juni respektive december. Aktuella projekt och samhällsbyggnadskontorets förslag till förändringar framgår av bifogad projektkatalog. Förslaget innebär, att några nya aktuella projekt läggs till, såväl som att några inaktuella projekt avförs från listan. Ärendets beredning Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott , 138. Ärendet har beretts av samhällsbyggnadskontoret. Förändringarna har diskuterats i samordningsgruppen respektive chefsgruppen för stadsbyggnadsfrågor där samhällsbyggnadskontoret, stadskontoret, fastighetskontoret, byggnadskontoret, teknik- och fritidsförvaltningen, räddningstjänsten, miljö- och hälsoskyddskontoret samt näringslivsbolaget är representerade. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen fastställer projektkatalogen daterad , bilaga 1 2. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att urvalskriterier för projekt daterade , senast beslutade av kommunstyrelsen KS 359, bilaga 4, ska gälla även till nästa revideringsomgång av projektkatalogen.

24 Kommunstyrelsen (34) 3. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att avbryta detaljplanearbetet för projekt E26, del av Fyllinge 20:393, Kistinge Norra som avförts från projektkatalogen samt för det enkla planuppdraget eg01, Halmstad 3:40. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

25 Kommunstyrelsen (34) KS 197 KS 2013/0638 Motion om kompetensutveckling och kompetensväxling Beslut 1. Kommunstyrelsen rekommenderar kommunfullmäktige att anse yrkande nummer två, tre och fem besvarade med hänvisning till pågående arbete och tidigare fattade beslut. 2. Kommunstyrelsen rekommenderar kommunfullmäktige att avslå yrkande ett, fyra och sex med hänvisning till pågående arbete och nämnds yttrande. Ärendet En motion inkom till kommunfullmäktige från Ulla Winblad (S), Mariann Norell (V) samt Krissi Johansson (S). I motionen föreslås en ökad satsning på kompetensutveckling och karriärutveckling. Sex konkreta yrkanden presenteras. Motionen remitterades genom beslut i kommunstyrelsen till barnoch ungdomsnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, socialnämnden, teknik- och fritidsnämnden samt hemvårdsnämnden. Nämnderna har yttrat sig i de frågor som har koppling till deras verksamhet. Stadskontoret har berett ärendet och behandlat motionens förslag punkt för punkt. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att besluta nedanstående. 1. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att avslå yrkandet Att ett program för generationsväxling upprättas med hänvisning till pågående arbete. 2. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att anse yrkandet Att samtliga förvaltningar upprättar en plan för mångfald besvarat med hänvisning till det på uppdrag av kommunstyrelsen pågående arbetet. 3. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att anse yrkandet Att rörelse mellan olika verksamheter främjas och personalens kompetens tas till vara besvarat då detta redan beslutats inom ramen för den personalpolitiska riktlinjen HR-riktning vision 2020.

26 Kommunstyrelsen (34) 4. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att avslå yrkandet Att det individuella stödet för bland annat barnskötares kompetensutveckling utvidgas och vidareutvecklas med hänvisning till barn- och ungdomsnämndens yttrande. 5. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att anse yttrandet Att kommunen medverkar till en utveckling av vård- och omsorgscollege i Södra Halland besvarat med hänvisning till yttranden från utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, socialnämnden och hemvårdsnämnden. 6. Stadskontoret föreslår kommunfullmäktige att avslå förslaget Att bli en modell för kompetens- och karriärutvecklingsstrategi i skola, förskola och fritids med hänvisning till yttrande från barn- och ungdomsnämnden. Ärendets beredning Ärendet behandlades på KPU , 36. Ärendet har beretts av stadskontorets HR-avdelning. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen rekommenderar kommunfullmäktige att anse yrkande nummer två, tre och fem besvarade med hänvisning till pågående arbete och tidigare fattade beslut. 2. Kommunstyrelsen rekommenderar kommunfullmäktige att avslå yrkande ett, fyra och sex med hänvisning till pågående arbete och nämnds yttrande. Yrkande Kristina Johansson (S) yrkar bifall till motionen. Beslutsgång Ordföranden (M) ställer proposition på personalutskottets respektive Kristina Johanssons (S) förslag och finner personalutskottets förslag antaget. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns; Ja-röst för personalutskottets förslag och Nej-röst för Kristina Johanssons (S) förslag.

27 Kommunstyrelsen (34) Efter avslutad omröstning antecknas att 8 ledamöter röstar ja och att 7 ledamöter röstar nej. Följande ledamöter röstar ja; Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C), Mikaela Waltersson (M), Dag Hultefors (M), Ann-Charlotte Westlund (M), Tove Bergman (MP), Ramesh Chibba (KD) och ordföranden (M). Följande ledamöter röstar nej; Anders Rosén (S), Aida Hadzialic (S), Michael Svensson (S), Kristina Johansson (S), Bertil Andersson (S), Anna-Karin Malmkvist (S) och Claes Holmqvist (S). Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

28 Kommunstyrelsen (34) KS 198 KS 2013/0365 Uppdatering av personalriktlinjen "Human Resources - riktning vision 2020" Beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att remittera stadskontorets förslag till reviderad personalpolitisk riktlinje till samtliga nämnder, bolagsstyrelser och politiska partier. 2. Kommunstyrelsen beslutar att senaste svarsdatum för remissen skall vara Ärendet HR riktning vision 2020 är namnet på den personalpolitiska riktlinje som kommunfullmäktige antog 2009 och under perioden gällt för Halmstads kommuns samtliga förvaltningar och bolag. Ett förslag på en reviderad version av riktlinjen som föreslås gälla under perioden är framarbetat under hög delaktighet. I syfte att delaktiggöra och säkra ett gemensamt ägandeskap för dokumentet remitterar kommunstyrelsen stadskontorets förslag till reviderad personalpolitisk riktlinje HR i riktning mot vår vision till samtliga nämnder och bolagsstyrelser. Senaste svarsdatum Ärendets beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 35. Ärendet har beretts av stadskontorets personalavdelning. Ärendet har hanterats i: - Ledardag med kommunens chefer och politiker 28/11 (230 närvarande) - Medarbetarworkshop 29/1 (150 medarbetare) - HR-nätverk 12/2 (20 HR-konsulter och HR-utvecklare) - HR-ledning 12/3 - Arbetsgrupp (Marita Lindau HR-strateg ST, Victoria Franzén HR-utvecklare Hmvf, Sara Enocsson, HR-utvecklare Buf, Pernilla Nillius HR-specialist ST samt Jenny Söderberg, HR-strateg ST.).

29 Kommunstyrelsen (34) Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att remittera stadskontorets förslag till reviderad personalpolitisk riktlinje till samtliga nämnder, bolagsstyrelser och politiska partier. 2. Kommunstyrelsen beslutar att senaste svarsdatum för remissen skall vara Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

30 Kommunstyrelsen (34) KS 199 KS 2014/0025 Anmälningsärenden KS Beslut Kommunstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. Ärendet Följande anmäls till kommunstyrelsen: FRÅN SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING Cirkulären finns att läsa och ladda ner från cirkulärdatabasen på Sveriges Kommuner och Landstings hemsida FRÅN ÖVRIGA 1. Hallands Golfförbund; Angående lokal för inomhusträning för golf vintertid 2. HallWan AB; Protokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott; Protokoll Kommunstyrelsens personalutskott; Protokoll Pensionärsorganisationerna inom KPR i Halmstad; skrivelse angående att underlätta för pensionärer att åka kollektivt även på kvällstid REVISIONSRAPPORTER -

31 Kommunstyrelsen (34) KS 200 KS 2014/0001 Delegationsbeslut stadskontoret Beslut Kommunstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. Ärendet Med hänsyn till kommunstyrelsens delegation anmäles följande beslut; 1 Stadskontoret anmäler beslut fattade av kommunstyrelsens ordförande i brådskande ärenden 2 Stadskontoret anmäler förhandlings- och överläggningsprotokoll

32 Kommunstyrelsen (34) KS 201 KS 2014/0035 Kommunberedningen - Information Följande diskuterades på kommunberedningen: - Missbruks/beroendevårdsenhet i halland. Lämplig lokalisering utreds. - Statsbidrag avseende trafikering med järnväg ska eventuellt dras in. Hylte kommun gavs i uppdrag att driva tillgänglighetsfrågan. - LEADER; samverkan med kommunernas styrelser ska förbättras. Informationspunkt avseende LEADER läggs till på kommunstyrelsens dagordning. - Polisens nya organisation presenterades. Hallands organisation klar till hösten.

33 Kommunstyrelsen (34) KS 202 KS 2014/0035 Information från KS ordförande och kommunchefen Ordföranden (M) informerar kommunstyrelsen om landshövdingens besök i Halmstad: - Landshövdingen poängterade residensstadens roll och betydelse. - Kommunen visade solcellsanläggningen på Arenan, verksamhetsområdet Andersberg, Sofiebergs äldreboende. - Gemensamma frågeställningar med länsstyrelsen diskuterades. - Försvarsmaktens roll diskuterades. - Aktuella frågor och projekt i kommunen presenterades, t ex Företagslotsen. Kommunchefen informerar kommunstyrelsen om följande: - Rekrytering av VD för LBVA startar inom kort. - Rekrytering av Chef för Science Park pågår. - Förvaltningschef Lisbet Svensson har begärt förtidspension. Kommunstyrelsen enades om att tillföra en informationspunkt på kommunstyrelsens kommande dagordningar för personalutskottet.

34 Kommunstyrelsen (34) KS 203 KS 2014/0214 Tullkammarkajen - diskussion Kommunstyrelsen, har i verksamhetsplanen för 2014 antagit verksamhetsmålet Diskutera inriktningen för kommande stadsförnyelse av Tullkammarkajen, området kring resecentrum mm. De aktiviteter som valts för verksamhetsmålet under 2014 är vid två tillfällen, 8 april och 10 juni, genomföra diskussioner som ska vara vägledande för det kommande uppdraget att utveckla området runt Tullkammarkajen och resecentrum. Sammanträdet den 8 april diskuterades värden för en attraktiv stadsförnyelse i centrala lägen i ett långsiktigt perspektiv. Detta tjänar som ingång till att vid kommande föreliggande sammanträde diskutera och ange övergripande riktning (sammansättning av värden) för det fortsatt arbete, d.v.s hur vi tillämpar de värden som diskuterats vid första tillfället på området runt Tullkammarkajen och resecentrum. Kommunstyrelsen får en föredragning om riktning för stadsförnyelse i ord och bild. Kommunstyrelsen för sedan en diskussion om riktning för stadsutveckling i Halmstad.

Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Ärende 6 HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-10 KS 188 KS 2014/0259 Förvärv Oceanen 10, Stålverksgatan Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:05 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-10 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-03-25 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:05 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (17)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (17) Kommunstyrelsen 2013-10-08 1(17) Plats och tid: Hotel Mårtenson, kl 09:00-13:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic (S) Dag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRADESPROTOKOLL Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-05-13 1(19) Plats och tid: Beslutande: Rådhuset, Kommunstyrelsens sessionssal kl. 08:30-10.30 Carl Fredrik Graf Ordförande M Suzanne Åkerlund

Läs mer

Anders Rosén Rådhuset

Anders Rosén Rådhuset Kommunstyrelsen 2014-04-29 1(32) Plats och tid: Rådhuset, Kommunstyrelsens sessionssal kl. 14:00-17:10 Beslutande: Carl Fredrik Graf Ordförande (M) Suzanne Åkerlund 1:e vice ordförande (FP) Anders Rosén

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2015-03-17 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:30 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2011-09-19 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (29)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (29) Kommunstyrelsen 2014-01-28 1(29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-14:45 ande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik Oretorp

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2014-11-04 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20) Kommunstyrelsen 2012-09-18 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:05 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Justeringsplats Rådhuset l Paragrafer Justeringsdag. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-04-03 1(18) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 3 april 2017 kl 08:30-16:00 Beslutande Ledamöter Henrik Oretorp (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2012-10-16 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-09-24 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-04-18 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:55 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12)

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (12) Sammanträdesprotokoll v w, Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2017-02-07 1(12) Plats och tid Lokal Oskarström, Rådhuset, 7 februari 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Henrik Oretorp (C), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-25 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson Kommunfullmäktige 2010-03-25 1(11) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:35 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Magnus Ackerot och Ante Hultin

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Magnus Ackerot och Ante Hultin Kommunfullmäktige 2014-09-23 1(28) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:00-20:30 Beslutande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 357-372 Kerstin Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift:...

Sekreterare: Paragrafer: 357-372 Kerstin Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift:... Kommunstyrelsen 2015-11-17 1(22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) 357-362, 364-372 Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2018-01-16 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 januari 2018 kl 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Lovisa

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2012-01-10 1(24) Plats och tid: Hjärtat kl 8:30 10:30 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson (FP) Anna-Karin Malmkvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10 Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-26 n 1 av 10 Plats och tid: Hotel Skansen Båstad kl. 09:30 ca 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Anki Lind och Michael Zand

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Anki Lind och Michael Zand Kommunfullmäktige 2010-02-25 1(19) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:50 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-10-15 1(29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 9:00-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-06-07 1(29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:05 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden 2013-12-18 1(17)

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden 2013-12-18 1(17) Kulturnämnden 2013-12-18 1(17) Plats och tid: Stadsbiblioteket, Klarasalen, kl. 13:15-15:50 ande: Eva-Marie Paulsson (S), ordförande Jane Thorell (M) Dan Öjvind Gasstorp (C) Tommy Lundkvist (FP) Nils Werner

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens handlingar

Kommunstyrelsens handlingar Kommunstyrelsens handlingar 2013-03-05 HALMSTADS KOMMUN KALLELSE Sida Kommunstyrelsen 2013-02-26 1(2) Box 153 301 05 Halmstad Tfn: 035 13 73 07 E-post: mikael.petersson@halmstad.se Plats: Kommunstyrelsens

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-02-27 1(14) Plats och tid Halmstads teater, Esaias Thorén, 27 februari 2018 kl 09:00-16:10 ande ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Yngve Kihlberg (C) Sofia Levin (S) ( 37-39)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (13)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (13) 'WY Il äal rustad 1(13) Plats och tid Lokal Oskarström, 7 november 2017 kl 08:30-12:00 ande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande Bertil Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M)

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M) Servicenämnden 2016-02-08 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:30 ande: Övriga deltagande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2015-10-06 1(53) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-06-05 KSU 126 KS 2012/0264 Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan Beslut 1.

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (41)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (41) Kommunstyrelsen 2014-03-25 1(41) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:15 ande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Johan Rydén (M) Mariann Norell (V) Jenny Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum Nämnden för Laholmsbuktens VA (16) ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. é Nämnden för 2017-09-19 1(16) Plats och tid Humlegången, Laholm, 19 september 2017 kl 13:30-15:45 ande Ledamöter Ola Nilsson (MP), Ordförande Lena Olofsdotter (C), 1:e vice ordförande Imre Gulyas (S),

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2016-05-30 1(10) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Fredriksvallsgatan 7, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, konferensrum R412 kl. 13:15

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Arife Yeniler och Ante Hultin

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Arife Yeniler och Ante Hultin Kommunfullmäktige 2014-06-17 1(49) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:00-22:55 Beslutande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-10 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) ( 15-18), ( 22-30) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) ( 15-18), ( 22-30) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-02-15 1(22) Plats och tid: Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, kl 7:55-15:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) (

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5 Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-28 n 1 av 5 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 13:00-15:20 Beslutande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Carl-Johan Bertilsson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer