Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (29)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (29)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-14:45 ande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Dag Hultefors (M) Ann-Charlotte Westlund (M) Kristina Johansson (S) Tove Bergman (MP) Anna-Karin Malmkvist (S) Ramesh Chibba (KD) Claes Holmqvist (S) Mariann Norell (V) Ingegerd Sahlström (S), Johan Rydén (M), Tony Stané (S), Svein Henriksen (MP), Anna- Lena Cumtell (KD), Marita Lindau ( 28), Karin Åhström ( 28), kommunchef Fredrik Geijer samt kommunsekreterare Mikael Petersson Utses att justera: Justeringens plats och tid: Anders Rosén Rådhuset Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson Ordföranden: Carl Fredrik Graf Justerande:. Anders Rosén ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunstyrelsen : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Stadskontoret Underskrift:... Eva Björklund

2 Kommunstyrelsen (29) KS 26 Val av justerare Kommunstyrelsen beslutar att jämte ordföranden (M) utse Anders Rosén (S) att justera protokollet.

3 Kommunstyrelsen (29) KS 27 Godkännande av dagordning Föreliggande förslag till dagordning godkänns. Föreligger förslag till dagordning.

4 Kommunstyrelsen (29) KS 28 KS 2013/0505 Fördjupad redovisning av sjukfrånvaro och ökningen av antalet visstids- och timanställda Kommunstyrelsen beslutar att godkänna stadskontorets fördjupade redovisning. Ärende I enlighet med kommunstyrelsens beslut 2013/0202 om en fördjupad redovisning av sjukfrånvaron inom området vård- och omsorg med särskild redovisning av ökningen av antalet visstids- och timanställda har stadskontoret sammanställt hemvårdsförvaltningens och socialförvaltningens analys av ovanstående. Enligt beslut i kommunstyrelsens personalutskott (KS 2013/0505) finns ytterligare analys och koppling till 2013 års medarbetareundersökning. Enligt socialförvaltningens analys är det få personer som står för sjukfrånvaron och en majoritet av de långtidssjukskrivna finns inom vård och omsorg det vill säga boende och korttid och personlig assistans. Fysiska och psykiska diagnoser dominerar för gruppen långtidssjukskrivna. De 28 långtidssjukskrivna arbetar som vårdare eller personliga assistenter. Mer än hälften, 16 personer, är sjukskrivna på deltid, 25, 50 eller 75 procent. De flesta korta sjukskrivningar har frånvaroorsaker som influensa, förkylning, maginfluensa, etc. Socialförvaltningen beskriver vård och omsorgsarbetet som tungt, mycket ensamarbete, komplicerade brukare med stora påfrestningar som ofta ger en ansträngd situation och som påverkar arbetsmiljön negativt. Lättare arbete både fysiskt och psykiskt, efterfrågas ofta vid rehabilitering, vilket sällan är möjligt. I en analys av resultatet av medarbetarundersökningen 2013 och sjukfrånvaron ser socialförvaltningen ingen generell koppling mellan hög sjukfrånvaro och lågt NMI. Inte heller det motsatta. De kan heller inte dra några direkta slutsatser mellan låga/höga värden för ledarskap, oro och faror i arbetsmiljön, hot och våld, diskriminering, arbetstidser/sysselsättningsgrad och hög/låg sjukfrånvaro.

5 Kommunstyrelsen (29) Inom hemvårdsförvaltningen fanns det i augusti/september 2013, 101 personer med långtidssjukskrivning 100 av dessa arbetar inom vård och omsorg, det vill säga hemstjänst, särskilt boende och hemsjukvård och förebyggande. Vid mättillfället var 63 personer, sjukskrivna på heltid övriga var sjukskrivna på 75, 50 eller 25 procent. Undersköterskor och vårdbiträden är de yrkesgrupper med högst antal sjukdagar per person. 264 personer har haft upprepad korttidssjukfrånvaro (mer än fem korta sjuktillfällen). Vid förvaltningen är det inte möjligt att använda flexledighet eller årsarbetstid vid tillfällig sjukfrånvaro. Nya arbetsuppgifter som dokumentationskrav och arbete vid datorer kan vara stressande för vissa och kan ha en påverkan på korttidssjukfrånvaron enligt hemvårdsförvaltningen. Hög medelålder bland förvaltningens medarbetare kan också påverka sjukfrånvaron. De senaste tio åren har arbetets innehåll förändrats och kunderna har fått ett ökat hjälpbehov, det är fler mulitsjuka och fler kunder med behov av stora medicinska insatser. Förvaltningen har ingen samlad bild av sjukfrånvarons orsaker hos medarbetarna men i september 2013 återkommer bland annat förkylning, värk i rörelseapparaten, psykisk ohälsa, utmattningsdepression och allvarliga sjukdomstillstånd som cancerdiagnoser. Hemvårdsförvaltningen kan inte dra några slutsatser av resultatet i 2013 års medarbetarundersökning om grupper med lågt NMI har höga sjuktal. Det behövs en djupare analys för att säkerställa eventuella samband. Det finns grupper med högt sjuktal och högt NMI såväl som grupper med låga sjuktal och högt NMI. Inom hemvårdsförvaltningen har det skett en ökning av antalet visstids- och timavlönad personal, vilket till viss del beror på ökad sjukfrånvaro. Andra orsaker är ökat kundbehov och strejkvarsel våren Ökningen av visstidsanställd personal inom socialförvaltningen beror till stor del på konfliktrisk mellan Halmstads kommun och Kommunal inför sommaren Stadskontoret kan konstatera att socialförvaltningen har identifierat de medarbetare som har lång- och upprepad korttidssjukfrånvaro. Förvaltningen arbetar med riktade rehabiliteringsinsatser och det pågår ett aktivt hälsofrämjande och förebyggande arbete för att bromsa inflödet att nya

6 Kommunstyrelsen (29) sjukskrivningar. Inom förvaltningen finns avsatta personella resurser för att arbeta med frågan. Inom hemvårdsförvaltningen är överblicken över sjukfrånvaron och dess orsaker inte lika fullständig. Förvaltningen genomför hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande insatser. För att satsningarna ska få önskad effekt är det viktigt att hemvårdsförvaltningen identifierar och skapar sig en överblick över medarbetarnas sjukfrånvaro och dess orsaker. Inom förvaltningen finns inte motsvarigheten till socialförvaltningens organisation. s beredning Kommunstyrelsens personalutskott , 84. har beretts av stadskontorets HR-avdelning. behandlades och bordlades på KPU Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna stadskontorets fördjupade redovisning. sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

7 Kommunstyrelsen (29) KS 29 KS 2013/0542 Motion - Friskvård och arbetsmiljö - remiss Kommunstyrelsen beslutar att remittera motionen om friskvård och arbetsmiljö till stadskontoret för handläggning. En motion har inkommit till kommunfullmäktige från Ulla Winblad (S), Mariann Norell (V) och Krissi Johansson (S). Förslaget är; - Att en förnyad HR-policy tas fram samt att arbetet med hälsobokslut systematiseras. - Att en heltäckande strategi tas fram för stöd till friskvård och hälsofrämjande insatser, med flera förmåner i enlighet med motionen. - Att ett förslag till friskvårdsersättning tas fram som ger alla anställda rätt till regelbundna fysiska aktiviteter. Med hänvisning till pågående arbete med en ny modell för personalredovisning och arbetet med en förnyad personalpolitisk riktlinje som startar våren 2014 föreslår stadskontoret att motionen inte remitteras. s beredning Stadskontorets personalavdelning har berett ärendet. Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge stadskontoret i uppdrag att besvara motion om friskvård och arbetsmiljö. sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

8 Kommunstyrelsen (29) KS 30 KS 2013/0639 Motion om trygghet och delaktighet i arbetet - remiss Kommunstyrelsen beslutar att remittera motionen om trygghet och delaktighet i anställning till stadskontoret för handläggning. En motion har inkommit till kommunfullmäktige från Ulla Winblad (S), Marianne Norell (V) och Krissi Johansson (S). Förslaget är; - Att kommunstyrelsen återkommer till fullmäktige, under första halvåret 2014, med ett underlag till hur de positiva erfarenheterna från exempel från andra kommuners förändringsprojekt kan tas till vara i Halmstad - Att Halmstad kommun systematiskt börjar förbättra anställningstryggheten, och i ett första steg återkom mer till fullmäktige med en omfattande kartläggning och inventering av befintliga anställningsformer och villkor i samtliga kommunens verksamheter, under Att Halmstad kommun inför rätt till heltid för samtliga verksamheter i kommunen samt ökar antalet tillsvidaretjänster och minskar antalet visstidsanställningar. - Med hänvisning till motionärernas förslag samt den personalredovisning som kommer att redovisas för kommunstyrelsen under våren, samt att motionen delvis redan är besvarad i en tidigare motion föreslår stadskontoret att motionen inte remitteras. s beredning är berett av stadskontorets personalavdelning. Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge stadskontoret i uppdrag att besvara motionen om trygghet och delaktighet i anställning. sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

9 Kommunstyrelsen (29) KS 31 KS 2013/0638 Motion om kompetensutveckling och kompetensväxling - remiss Kommunstyrelsen beslutar att remittera motionen om kompetensutveckling och kompetensväxling inom Halmstads kommun till barn- och ungdomsnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, socialnämnden, teknikoch fritidsnämnden samt hemvårdsnämnden för svar senast En motion har inkommit till kommunstyrelsen från Ulla Winblad (S), Mariann Norell (V) samt Krissi Johansson (S). Förslaget berör olika insatser med koppling till kompetensutveckling och kompetensväxling i syfte att möta de utmaningar Halmstads kommun som arbetsgivare står inför. Stadskontoret föreslår att motionen remitteras till barn- och ungdomsnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, socialnämnden, teknik- och fritidsnämnden samt hemvårdsnämnden för svar senast s beredning är berett av stadskontorets personalavdelning. Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att remittera motionen om kompetensutveckling och kompetensväxling inom Halmstads kommun till barn- och ungdomsnämnden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, socialnämnden, teknikoch fritidsnämnden samt hemvårdsnämnden för svar senast sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

10 Kommunstyrelsen (29) KS 32 KS 2013/0338 Motion om kommunalt konstgalleri i Halmstads kommun Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till kulturnämndens yttrande (bilaga 2). En motion har inkommit till kommunfullmäktige från Ingegerd Sahlström samt Jan-Olof Johansson (S). Motionen lyfter fram en avsaknad av större konstgalleri i Halmstads kommun vilket försvårar en större exponering av konstnärers verk i staden. Motionen föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar om ett kommunalt konstgalleri i Halmstads kommun genom att förhandla fram ett avtal som möjliggör driften av ett ickekommersiellt galleri i kommunen. s beredning Kommunstyrelsen , 268. Kommunstyrelsens ledningsutskott , 168. Motionen har handlagts av stadskontorets avdelning för ledningsstöd. har remitterats till kulturnämnden som inkommit med yttrande (bilaga 1 och 2). Kulturnämnden föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen och motiverar beslutsförslaget med att driften av konstgalleri inte är en kommunal angelägenhet. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till kulturnämndens yttrande (bilaga 2). Yrkanden Ingegerd Sahlström (S) yrkar bifall till motionen. Mariann Norell (V) yrkar bifall till motionen.

11 Kommunstyrelsen (29) sgång Ordföranden (M) ställer proposition på avslag på respektive bifall till motionen och finner att kommunstyrelsen avslår motionen. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns: Ja-röst för avslag på motionen och Nej-röst för bifall till motionen. Efter avslutad omröstning antecknas att 8 ledamöter röstar ja och att 7 ledamöter röstar nej. Följande ledamöter röstar ja; Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C), Mikaela Waltersson (M), Dag Hultefors (M), Ann-Charlotte Westlund (M), Tove Bergman (MP), Ramesh Chibba (KD) och ordföranden (M). Följande ledamöter röstar nej; Anders Rosén (S), Mariann Norell (V), Michael Svensson (S), Kristina Johansson (S), Ingegerd Sahlström (S), Anna-Karin Malmkvist (S) och Claes Holmqvist (S). Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Kommunstyrelsen (29) KS 33 KS 2013/0462 Motion om att jämställa förskoleplats med förskoleklass Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till yttrande från barn- och ungdomsnämnden; Yttrande över motion - Jämställa förskoleplats med förskoleklass (KS 2013/0462). Motionen om att jämställa förskoleplats med förskoleklass har inkommit till kommunfullmäktige från Jan Berg (V) och Mariann Norell (V). I motionen yrkas kommunfullmäktige besluta att jämställa förskoleplats med förskoleklass för alla barn i Halmstads kommun. sförslaget innebär att alla barn i kommunen erbjuds minst 20 timmar per vecka i förskolan samt att måltiden ingår i förskoletiden. Kommunstyrelsen har remitterat motionen till barn- och ungdomsnämnden som inkommit med yttrande. I yttrandet framgår att det i dagsläget saknas utrymme för en ökad garantitid i förskolan. Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till barn- och ungdomsnämndens yttrande samt att det i dagsläget inte finns ekonomiskt utrymme för den förändring som krävs för att bifalla motionen. s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 9. har handlagts av stadskontorets avdelning för ledningsstöd tillsammans med avdelningen för ekonomi och styrning. Motionen har remitterats till barn- och ungdomsnämnden som inkommit med Yttrande över motion - Jämställa förskoleplats med förskoleklass (KS 2013/0462), Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till yttrande från barn- och ungdomsnämnden; Yttrande över motion - Jämställa förskoleplats med förskoleklass (KS 2013/0462).

13 Kommunstyrelsen (29) Yrkande Mariann Norell (V) yrkar bifall till motionen. sgång Ordföranden (M) ställer proposition på avslag på respektive bifall till motionen och finner att kommunstyrelsen avslår motionen. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

14 Kommunstyrelsen (29) KS 34 KS 2013/0471 Motion om att ordna kolloverksamhet för skolbarn under sommaren 2014 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anse motionen besvarad med hänvisning till yttrande från kulturnämnden samt barn- och ungdomsnämnden. Motionen om att ordna kolloverksamhet för skolbarn sommaren 2014 har inkommit till kommunfullmäktige från Carina Rosshed Renkert (V) samt Mariann Norell (V). I motionen yrkas kommunfullmäktige besluta att Halmstads kommun planerar för en kolloverksamhet för barn och unga sommaren Motionen har remitterats till barn- och ungdomsnämnden samt kulturnämnden som inkommit med yttranden. Då kulturnämnden redan planerar för genomförande av sommarkolloverksamhet sommaren 2014 föreslår både kulturnämnden och barn- och ungdomsnämnden att kommunfullmäktige beslutar att anse motionen besvarad. Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anse motionen besvarad med hänvisning till yttranden från kulturnämnden samt barn- och ungdomsnämnden. s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 10. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. har remitterats till barn- och ungdomsnämnden samt kulturnämnden som inkommit med yttrande. Barn- och ungdomsnämnden; Yttrande Motion om att ordna kolloverksamhet för skolbarn under sommaren 2014 KS 2013/0471, Kulturnämnden; Yttrande över motion om kolloverksamhet för skolbarn sommaren 2014(KS 2013/0471),

15 Kommunstyrelsen (29) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att anse motionen besvarad med hänvisning till yttrande från kulturnämnden samt barn- och ungdomsnämnden. Yrkande Mariann Norell (V) yrkar bifall till motionen. sgång Ordföranden (M) ställer proposition på utskottets förslag respektive Mariann Norells (V) förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med utskottets förslag. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

16 Kommunstyrelsen (29) KS 35 KS 2013/0493 Motion om att uppkalla offentlig plats såsom gata, torg eller park efter Anna Lindh Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till yttrande från kulturnämnden. Motionen om att uppkalla en offentlig plats såsom gata, torg eller park efter Anna Lindh har inkommit till kommunfullmäktige från Ulla Winblad (S). I motionen yrkas kommunfullmäktige besluta att uppkalla en offentlig plats i Halmstad efter Anna Lindh. Motionen har remitterats till byggnadsnämnden, kulturnämnden samt räddningsnämnden. Samtliga nämnder har inkommit med yttrande. Kulturnämnden lyfter i sitt yttrande att vid namngivning av offentliga platser bör namn med anknytning till Halmstad användas vilket kulturnämnden menar Anna Lindh inte har. Därför föreslår kulturnämnden att kommunfullmäktige avslår motionen. Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till kulturnämndens yttrande. s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 11. Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. har remitterats till byggnadsnämnden, kulturnämnden samt räddningsnämnden. Samtliga nämnder har inkommit med yttrande. Byggnadsnämnden; Remissyttrande angående motion om att uppkalla offentlig plats såsom gata, torg eller park efter Anna Lindh, BN , Kulturnämnden; Yttrande över motion om att uppkalla offentlig plats såsom gata, torg eller park efter Anna Lindh (KS 2013/0493), Räddningsnämnden; Remiss angående plats namn KS 2013/0493,

17 Kommunstyrelsen (29) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till yttrande från kulturnämnden. Yrkande Anders Rosén (S) yrkar bifall till motionen. sgång Ordföranden (M) ställer proposition på avslag på respektive bifall till motionen och finner att kommunstyrelsen avslår motionen. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns: Ja-röst för avslag på motionen och Nej-röst för bifall till motionen. Efter avslutad omröstning antecknas att 7 ledamöter röstar ja, 7 ledamöter röstar nej och 1 ledamot avstår. Följande ledamöter röstar ja; Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C), Mikaela Waltersson (M), Dag Hultefors (M), Ann-Charlotte Westlund (M), Tove Bergman (MP) och ordföranden (M). Följande ledamöter röstar nej; Anders Rosén (S), Mariann Norell (V), Michael Svensson (S), Kristina Johansson (S), Ingegerd Sahlström (S), Anna-Karin Malmkvist (S) och Claes Holmqvist (S). Följande ledamot avstår: Ramesh Chibba (KD). Kommunstyrelsen beslutar med ordförandens (M) utslagsröst i enlighet med utskottets förslag.

18 Kommunstyrelsen (29) KS 36 KS 2013/0489 Revidering av fastighetsnämndens reglemente Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att revidera reglementet för fastighetsnämnden i enligt med bilaga 2. Vid omorganisationen årsskiftet 2010/2011 övergick mark- och exploateringsavdelningen från fastighetsnämnden till kommunstyrelsen där samhällsbyggnadskontoret inrättades som en av kommunstyrelsens två förvaltningar. För att reglementet för fastighetsnämnden korrekt skall ange nämndens ansvarsområde behöver en revidering genomföras i enlighet med nämndens förslag jämte ett visst tillägg. s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 12. Kommunjurist har handlagt ärendet. Fastighetsnämnden FN 67. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att revidera reglementet för fastighetsnämnden i enligt med bilaga 2. sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

19 Kommunstyrelsen (29) KS 37 KS 2013/0618 Ansökan ekonomiskt medel för samhällsföreningar Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Enslövs Samhällsförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Harplinge samhällsförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Kvibille Allförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Slättåkra bygdeförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Simlångsdalens Samhällsföreningen kr i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsen har mottagit ansökan från Enslövs Samhällsförening, Harplinge samhällsförening, Kvibille Allförening, Slättåkra bygdeförening samt Simlångsdalens Samhällsförening. Sammantaget ansöker föreningarna bidrag omfattande kronor. Stadskontoret har bedömt utifrån kommunfullmäktiges samordnade riktlinjer för bidrag till föreningar samt kommunstyrelsens anvisningar för tilldelning av ekonomiska medel till samhällsföreningar. Stadskontoret bedömer att alla föreningar som har inkommit med ansökningar uppfyller både kommunfullmäktiges kriterier för ekonomiskt stöd till föreningar samt kommunstyrelsens fastlagda kriterier gällande ekonomiskt bidrag till samhällsföreningarnas arbete med lokal demokrati. Stadskontoret bedömer däremot att Enslövs Samhällsförening, Harplinge samhällsförening, Kvibille Allförening och Slättåkra bygdeförening ska beviljas medel för de ansökta beloppen, medan Simlångsdalens

20 Kommunstyrelsen (29) Samhällsförening ska beviljas medel för de delar av ansökningarna som syftar till att utveckla arbetet med lokal demokrati på orten. Inom ramen för kommunstyrelsens budget för samhällsföreningar finns det kronor avsatta för föreningarnas demokratiutveckling. s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 4. Handläggningen av ärendet har genomförts av stadskontoret, utvecklingsavdelningen. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att bevilja Enslövs Samhällsförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att bevilja Harplinge samhällsförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att bevilja Kvibille Allförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att bevilja Slättåkra bygdeförening kronor i ekonomiskt stöd för Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att bevilja Simlångsdalens Samhällsföreningen kr i ekonomiskt stöd för sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

21 Kommunstyrelsen (29) KS 38 KS 2013/0673 Ansökan om lån - Snöstorps Allmogegårdsförening Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja ett lån uppgående till kronor till Snöstorps Allmogegårdsförening. Lånet sker på marknadsmässiga villkor och mot säkerhet i fastigheten. Snöstorps Allmogegårdsförening har till Halmstads kommun inkommit med en ansökan om ett kommunalt lån på kronor. Lånet ska användas som delfinansiering av installation av ventilationssystem i föreningens fastighet. Lånet sker på marknadsmässiga villkor och mot säkerhet i fastigheten. Den totala investeringen uppgår till cirka kronor. Fastighetsnämnden har i beslut tilldelat Snöstorps Allmogegårdsförening kronor ur energieffektiviseringsanslaget/underhåll till lokalhållande föreningar. Utöver detta har föreningen från Boverket ansökt och beviljats ett bidrag om kronor. Föreningens ökade räntekostnader och amortering av lånet beräknas rymmas inom nuvarande bidrag från kommunen, bidrag till lokalhållande förening. s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 5. Stadskontoret, ekonomi och styrning, har berett ärendet tillsammans med fastighetskontoret. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att bevilja ett lån uppgående till kronor till Snöstorps Allmogegårdsförening. Lånet sker på marknadsmässiga villkor och mot säkerhet i fastigheten. sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

22 Kommunstyrelsen (29) KS 39 KS 2012/0412 Etablering av Kontaktcenter 1. Kommunstyrelsen beslutar att remittera utredningen om kontaktcenter med bilagor till kommunens nämnder och bolag med önskat svar Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt stadskontoret att fortsätta med förberedelserna för ett kontaktcenter med planerad start Kommunstyrelsen beslutar att uppdrar åt samhällsbyggnadskontoret att förbereda lösningen av lokalfrågan enligt förslaget i utredningen med en planerad inflyttning I Planeringsdirektiv formuleras under målområdet Demokrati och dialog ett uppdrag att utreda hur ett kontaktcenter ska skapas för att förstärka och förbättra servicen till kommunens invånare. De sista åren har flera svenska kommuner byggt kontaktcentra eller motsvarande för att skapa en väg in i kommunen. Ett kontaktcenter utgör en praktisk tillämpning av idéer som diskuteras i Halmstads kommuns kultur- och värderingsprojekt, näringslivsarbete och utveckling av e-förvaltning. Stadskontoret föreslår att ett kontaktcenter utvecklas i enlighet med uppdraget i Planeringsdirektiv Kommunstyrelsen föreslås ansvara för projektet. Verksamheten ska starta Från ska servicenämnden ta över driftsansvaret för kontaktcentret. Finansiering ska ske inom kommunens budgetram. Konsument Halmstad, med undantag för verksamheten i Medborgarservice på Andersberg, föreslås samlokaliseras med kontaktcentret. Inför etableringen av ett kontaktcenter föreslås kommunens kommunikationsfunktion att samordnas bland annat för att bättre kunna tillgodose de krav som kontaktcentret kommer att ställa.

23 Kommunstyrelsen (29) s beredning Kommunstyrelsens ledningsutskott , 6. Stadskontoret, staben, har handlagt ärendet. Utredningen har föredragits som ett informationsärende i kommunstyrelsens ledningsutskott och i kommunstyrelsen Expertresurs från servicekontoret har arbetat som en av två projektledare under förstudien. Förvaltnings- och bolagscheferna har intervjuats. Utredarna har också träffat ett antal av verksamheternas ledningsgrupper. Förvaltningarnas kommunikatörer har intervjuats liksom chefen för Konsument Halmstad. Där har också ett personalmöte genomförts. Ekonomi- och HR-funktionerna har inom sina områden bistått utredningen. Detsamma gäller samhällsbyggnadskontorets ansvarige för lokalfrågor. Studiebesök har gjorts cirka tio kommuner. Utvärderings- och forskningsrapporter från projektet Innoveta har studerats. En facklig referensgrupp har träffats fyra gånger under utredningstiden. Formellt samråd kommer att ske sedan kommunstyrelsens ledningsutskott har ställt sig bakom förslagen. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att remittera utredningen om kontaktcenter med bilagor till kommunens nämnder och bolag med önskat svar Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt stadskontoret att fortsätta med förberedelserna för ett kontaktcenter med planerad start Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdrar åt samhällsbyggnadskontoret att förbereda lösningen av lokalfrågan enligt förslaget i utredningen med en planerad inflyttning sgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

24 Kommunstyrelsen (29) KS 40 KS 2014/0025 Anmälningsärenden Kommunstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. Följande anmäls till kommunstyrelsen: FRÅN SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING Cirkulären finns att läsa och ladda ner från cirkulärdatabasen på Sveriges Kommuner och Landstings hemsida FRÅN ÖVRIGA 1 Kommunstyrelsens ledningsutskott; Protokoll Kommunstyrelsens personalutskott; Protokoll Samordningsförbundet i Halland; Protokoll Patientnämnden; Protokoll Pensionärsrådet; Protokoll REVISIONSRAPPORTER 6 Revisorerna; Revisionsrapport Stöd till familjehem (KS 2013/0672) /revisionsrapport-stod-till-familjehem.pdf.

25 Kommunstyrelsen (29) KS 41 KS 2013/0040 Delegationsbeslut samhällsbyggnadskontoret Kommunstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. Med hänsyn till kommunstyrelsens delegation anmäles följande beslut; 1 Samhällsbyggnadskontoret anmäler beslut fattade av förvaltningschef avseende tillförordnande av samhällsbyggnadschef under tiden Samhällsbyggnadskontoret anmäler beslut fattade av enhetschef avseende tomter och tomträtt. 3 Samhällsbyggnadskontoret anmäler beslut fattade av avdelningschef avseende överenskommelse om fastighetsreglering

26 Kommunstyrelsen (29) KS 42 KS 2014/0001 Delegationsbeslut stadskontoret Kommunstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. Med hänsyn till kommunstyrelsens delegation anmäles följande beslut; 1 Stadskontoret anmäler beslut fattade av arkivarien. 2 Stadskontoret anmäler förhandlings-, och överläggningsprotokoll. 3 Stadskontoret anmäler beslut fattade av upphandlingschef avseende upphandling.

27 Kommunstyrelsen (29) KS 43 KS 2014/0035 Entreprenörsregionen - Information Entreprenörsregionen är positiv till Halmstads kommuns fortsatta koordinatorsroll. Arbetet med att stötta Tranemos kommun med ordförandeskapet har inletts.

28 Kommunstyrelsen (29) KS 44 KS 2014/0035 Kommunberedningen - Information Följande information lämnas från kommunberedningen: - Skolskjutsar: En idé om att Hallandstrafiken ska öka samordningen för att skapa en effektivare skolskjutsorganisation presenterades. - Kattegattleden: Landets första turistcykelled klar Gymnasiesamverkan: Kommunerna bestämmer själva hur de bemannar styrgruppen, Samlad bild av utbildningsutbudet i Halland kommer att diskuteras på kommunberedningen. - EU-projekt finansieras som tidigare via Region Halland. Svårt att hinna besluta om nya projekt under Framtidens hemsjukvård: Kommunerna är oeniga. Beredningen är överens om att utreda frågan vidare. Konsekvensbeskrivning ska vara klar om cirka 5 veckor.

29 Kommunstyrelsen (29) KS 45 KS 2014/0035 Ordförandens/kommunchefens information Kommunchefen informerar om att rekryteringen av ny VD till HFAB pågår.

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-10 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:05 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2014-11-04 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2011-09-19 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (17)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (17) Kommunstyrelsen 2013-10-08 1(17) Plats och tid: Hotel Mårtenson, kl 09:00-13:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic (S) Dag

Läs mer

Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Ärende 6 HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-10 KS 188 KS 2014/0259 Förvärv Oceanen 10, Stålverksgatan Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-04-18 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:55 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Kommunstyrelsens handlingar

Kommunstyrelsens handlingar Kommunstyrelsens handlingar 2013-03-05 HALMSTADS KOMMUN KALLELSE Sida Kommunstyrelsen 2013-02-26 1(2) Box 153 301 05 Halmstad Tfn: 035 13 73 07 E-post: mikael.petersson@halmstad.se Plats: Kommunstyrelsens

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20) Kommunstyrelsen 2012-09-18 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:05 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-09-24 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2015-03-17 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:30 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-03-25 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:05 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10 Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-26 n 1 av 10 Plats och tid: Hotel Skansen Båstad kl. 09:30 ca 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kulturnämnden 2012-03-28 1(15) Plats och tid: Halmstads Teater, Esaias Thoren, kl. 13:15-15:10 ande: Lena Ekman (M), ordförande Eva-Marie Paulsson (S) Jane Thorell (M) Bertil Nilsson (S) Dan Öjvind Gasstorp

Läs mer

Stadshuset sal Hälleforsnäs. Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare

Stadshuset sal Hälleforsnäs. Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare Plats och tid Stadshuset sal Hälleforsnäs Kl 13.00-15.30 3 Beslutande Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Kommunjurist och

Läs mer

Robert Bengtsson. Sekreterare: Paragrafer 12-17 Gunni Heland. Robert Bengtsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Robert Bengtsson. Sekreterare: Paragrafer 12-17 Gunni Heland. Robert Bengtsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Servicenämnden 2011-03-01 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1, kl 13:30-16:30 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Sherazade Belkaid Nilsson (S) Robert Bengtsson (S)

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson Kommunfullmäktige 2010-03-25 1(11) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:35 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden 2013-12-18 1(17)

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden 2013-12-18 1(17) Kulturnämnden 2013-12-18 1(17) Plats och tid: Stadsbiblioteket, Klarasalen, kl. 13:15-15:50 ande: Eva-Marie Paulsson (S), ordförande Jane Thorell (M) Dan Öjvind Gasstorp (C) Tommy Lundkvist (FP) Nils Werner

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-05-14 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-11:10 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-09-06 1(8) Plats och tid: Hotell Torekov, kl 11:00 17:30 Ajournering 12:00-13:00 och 15:45-16:15 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2012-10-16 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden (15)

Sammanträdesdatum Sida Kulturnämnden (15) Kulturnämnden 2013-03-27 1(15) Plats och tid: Hålabäcks Fritidsgård, Kungsbacka, kl. 13:30-14:20 ande: Lena Ekman (M), ordförande Eva-Marie Paulsson (S) Jane Thorell (M) Bertil Nilsson (S) Dan Öjvind Gasstorp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5 Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-28 n 1 av 5 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 13:00-15:20 Beslutande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Carl-Johan Bertilsson

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

Maria Rydén Karin Pleijel 20-24

Maria Rydén Karin Pleijel 20-24 Närvarande Ledamöter Ordföranden Tord Karlsson (S) 12-19, samt Maria Rydén (M), Karin Pleijel (MP), Daniel Bernmar (V), Ann Catrine Fogelgren (L) 12-18, David Lega (KD) Övriga närvarande Ingrid Andreae,

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Joakim Rask och Eva-Marie Paulsson. Eva-Marie Paulsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kulturnämnden

Joakim Rask och Eva-Marie Paulsson. Eva-Marie Paulsson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kulturnämnden Kulturnämnden 2012-06-27 1(11) Plats och tid: Stadsbiblioteket, Klarasalen, kl 15:15-16:20 ande: Lena Ekman (M), ordförande Eva-Marie Paulsson (S) Dan Öjvind Gasstorp (C) Anna Ohlsson (S) Tommy Lundkvist

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-11-08 1(7) Plats och tid: Hotell Scandic Hallandia, kl 13:30-16:40 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S),

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) , Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) , Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-09-17 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:10 ande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (34)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (34) Kommunstyrelsen 2014-06-10 1(34) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-06-07 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-25 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll I ( II) Kommunstyrelsens personal utskott Landskrona stad Plals Tid Rum 604 Kl 13.00-14.40 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Justerande Justeringens plats och tid

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2015-11-09 1(7) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:00 ande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Perihan

Läs mer

Måndagen den 4 september 2018, Kommunhuset, Bålsta

Måndagen den 4 september 2018, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 3 september 2018, Håborummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset tisdag den 30 januari 2018 kl. 13:15 14:35 ande ledamöter Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Johansson (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Johansson (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-04-10 1(7) Plats och tid: Torsgatan 1, kl 13:30-16:30 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Johansson (S) Robert Bengtsson

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Britt-Marie Essell (S) Karin Gerken, personalchef Frida Lodin, personalstrateg 17 Margareta Östberg, kommunsekreterare

Inge Östlund (C), ordförande Britt-Marie Essell (S) Karin Gerken, personalchef Frida Lodin, personalstrateg 17 Margareta Östberg, kommunsekreterare 1(7) Plats och tid Kommunledningskontoret, Kl 13.00 14.30 Beslutande Ledamöter Inge Östlund (C), ordförande Britt-Marie Essell (S) Övriga närvarande Karin Gerken, personalchef Frida Lodin, personalstrateg

Läs mer