KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN"

Transkript

1 SID 1/6 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 16 sept 2014 Deltagande Bällsta FF, Johnny Rindebrant Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Konståkning, Shervin Aghilipour Vallentuna Friidrottsklubb, Heike Tollefors Korpen Vallentuna, Ulrika Skarin VBK Hockey, Johan Lips Ormsta HC, Magnus Lagerkvist Jerri Bergström, fritidsnämnden (FN) Ingela Jansson, chef Idrott- och friluftsenheten (IoF) Åsa Borglund, föreningssamordnare Frånvarande Vallentuna Tennisklubb 1. Välkomna! och kort presentationsrunda. 2. Jerri B rapporterar från kommunalvalet so far Obs! att alla siffror inte är helt färdigräknade, på lördag vet man... För FN innebär valet prel. att (S) tar en av (M)s platser i nämnden. Nya fullmäktige tillsätts 31 oktober, några veckor senare sätts de olika nämnderna. Så, vilka politiker som kommer sitta i fritidsnämnden den kommande mandatperioden vet man inte förrän då. 3. Föregående anteckningar (godkänns) 4. Övriga frågor (som inte redan är på agendan) Nätverk för dialog med politiska partier Lasse L informerar om att ett nätverk om nio föreningar under året som gått har haft möten med de olika politiska partierna. Man har haft en bra dialog, ska träffas igen och följa upp, kommer ta en kontakt med nya nämnden när den är satt. Är ett öppet nätverk för alla som vill främja föreningsidrotten i kommunen, alla som vill vara med får; maila till lasse.lunkan@hotmail.com så får man info om mötestid. Vad händer med taxeärendet? Ligger just nu i KSAU (kommunstyrelsens arbetsutskott), kommer upp till KS och sedan KF (kommunfullmäktige) när den nya fullmäktige tillträtt. Obs! att det som

2 SID 2/6 under vintern skrevs i någon lokaltidning inte alls stämmer den föreslagna höjningen ligger på ungefär 2 procent, inte 20 som det stod i tidningen, och den största ökningen på Kvarnbadet. Lasse L framför att Vad vi mest opponerade oss emot var att föreningarna skulle finansiera Bällstabergs fritidsgård, och Lovisedalsskolans sporthall. Synpunkter på servicenivå på Vallentuna IP VBK Fotboll framför besvikelse över vad man upplever som arrogant personal och bristande service på Vallentuna IP. VBK Fotboll (ev. fler?) funderar just nu på om man själva kan ta över driften av belysning, mål osv. Friidrotten och VBK Hockey framför att deras föreningar är mycket nöjda med service och bemötande. Ingela J hänvisar till det möte som redan är inbokat med VBK Fotboll apropå framförda synpunkter. Ingela J informerar om det arbete som sedan en tid pågår för att på ett strukturerat sätt hämta in besökarnas och föreningars synpunkter om bl a vilken servicenivå som förväntas och vad IoF ska göra. Sommarföreningarna inkl. fotbollsföreningarna är ombedda att fylla i en enkät, som även vinterföreningarna kommer få när vintersäsongen kommit igång ordentligt. Motsvarande görs också gällande de andra anläggningar som IoF driftar (sporthallar, Össeby IP och Kvarnbadet). Jerri B. förtydligar att frågan om omfattningen och nivån på förvaltningens service är en politisk fråga; det är nämnden som sätter nivån och tillsätter resurser för detta, och samma servicenivå ska gälla för alla föreningar. Skottramp; vem ansvarar för vad? Överenskommet att VBK Hockey skulle bygga ramp och IoF sätta upp ett nät, nätet saknas ännu. Ingela J: är på väg. Även belysning är på väg; kommer lösas genom att en av befintliga lampor riktas om i samband med den översyn av fotbollsplanernas belysning som just pågår. Snöröjning av området runt rampen sköts av IoF, men föreningen kommer behöva skotta själva rampen för hand. 5. Förvaltningen informerar Anläggnings- / driftsfrågor Internet i ishallarna IT-enheten hade bestämt sig för en lösning, men ändrade sig sedan till en annan lösning, och har dessutom senare haft problem med monteringen. Kommer nu vara klar i slutet av nästa vecka, alltså i slutet av september. Mer information kommer separat om detta när IoF fått alla detaljer. VBK Hockey framför idé om att ha webbsändingar från shower, matcher etc. Renovering tak/ terrass Arbetet är nu klart; har tätat men är ingen idealisk situation eftersom vatten står kvar när det regnar. SBF är medvetna om detta. Förrådsinventering, container En grundlig inventering av alla förråd på IP har gjorts av IoF, ritningar med markeringar delas ut vid mötet. Kolla om uppgifterna stämmer, korrigera annars!

3 SID 3/6 Överenskoms att alla ritningar ska lämnas till lokalbokningen i ett kuvert om en månad, alltså senast den 16 oktober. Obs! skriv föreningens namn på papprena! Ang. container så överenskoms att ingen idé att ha detta igen nu i höst som planerat. Nästa gång istället i april 2015, en fredag t o m måndag, så att den finns på plats under två helger. Finns nu en miljöcontainer inne i ishall A för återvinning av wellpapp. Kommer flera mer info kommer separat. Lokalbokning & nycklar Årshjulet 1 år Är bra, men måste följas bättre! I år meddelades inte inomhustiderna inom angiven tid, vilket ställt till stora bekymmer. Lasse har fråga om fördelningsmöte på våren gällande utomhustider. Denna fråga tas separat vid IoFs kommande möte med VBK Fotboll. Påminnelse: intern fördelning till Mattias, senast 30/9 inomhustider Hinner ni, givet att tiderna kom sent? Är knappt hälsar både Bällsta FF och VBK Fotboll, behöver i år förlänga så att uteserien tar slut. Överenskoms att sista oktober är bra. Fråga från VBK Dam om vad som gäller för tilldelade tider. Besked att det som kommunicerats från Mattias Staaf gäller, t ex datum för när inomhustiderna startar. Men om man vill gå in tidigare, och/ eller stanna kvar ute längre, så kan man alltid hitta eventuella lediga tider på webben, och boka det som är ledigt. Eftersom flertalet bokningar är säsongsbokningar, så är de tider som föreningen tilldelats från en viss vecka ofta (men inte alltid) lediga även veckorna innan. Nyckelinventering är genomförd och IoF sitter nu med SBF och reder ut hur hantera vidare. Mycket bra och viktig information, och mycket som inte stämde. Utkvittering av nya brickor/ nycklar Framförs att är bra att man kvitterar ut personligt nu. Att hämta brickor/ nycklar fungerade förvånansvärt bra, eftersom lokalbokningens personal jobbade även kvällstid denna period. Andra pågående ärenden av intresse Hagaskolan kort info. Kommer att ligga i direkt anslutning till Vallentuna IP. Har haft tre olika varianter av byggnader och planläggning av marken, det förslag som Barn- och ungdomsförvaltningen (BUF) valt att gå vidare med visas f kdm. Sporthall kommer att integreras i skolbyggnaden, men man måste kunna passera till sporthallen utan att passera skolans larmzoner etc. Där grusplanen nu ligger kommer ingen byggnad att uppföras; blir en aktivitetsyta, möjlig även för besökare på Vallentuna IP att nyttja. Kastburen kommer vara kvar. Bygget klart årsskiftet , skolans verksamhet startar aug 2019, 700 elever. Sporthallen kommer vara en mellanhall som fyller behov för dans, karate etc.

4 SID 4/6 Fråga: var ska fotbollstältet läggas om inte på grusplanen? Både dam och herr ser att verksamheterna växer, så framför sin oro över tillgång till anläggningar, man skulle behöva ha en 5- eller 7-mannaplan kvar. Enligt uppgift från Lasse L ska ett beslut (oklart i vilken instans) ha fattats 2010 om att muta in grusplanen för Vallentuna IPs behov för all framtid. IoF åtar sig att försöka reda ut när detta beslut upphört att gälla. I alla de tre förslag för Hagaskolan som man har arbetat med så använder skolan grusplanen. Åby ängar och Åby gärde på gång nu också, ska byggas 140 fristående hus. 6. Vallentuna IP, underhålls- och investeringsplan Budgetprocessen i kommunen I mars presenteras kommunens årsbokslut, i april hålls KP-dagen då alla nämnders äskanden inför kommande 3-åriga kommunplan (KP) presenteras för samtliga nämnders arbetsutskott. Det förslag som där presenteras är då avstämt med respektive nämnd, och föredras av dennes nämndsordförande och förvaltningschef. Ett samlat förslag går till KSAU i maj, sedan till KS i juni, och till KF i september. Ett valår som 2014 försenas dock alla beslut, och KF fattar sitt beslut om KP tidigast i november. IoF mötte i februari 2014 föreningarna med hemvist Vallentuna IP, för att inhämta synpunkter om behov på Vallentuna IP. Motsvarande skedde också för Össeby IP och sporthallar. Framöver kommer dessa möten tidigareläggas till december, för att ge IoF input tidigt i processen med att ta fram sitt förslag till rullande underhålls- och investeringsbudget. IoFs förslag behandlas sedan av nämnd, som beslutar om vilket äskande som ska göras vid KP-dagen. Efter KSAUs beslut i maj har IoF sedan (under icke valår) en indikation om kommande beslut att presentera för intresserade föreningar i samband med försommarens föreningsmingel. (Årshjulet uppdateras i enlighet med denna planeringscykel.) Underhålls- och investeringsplan Vallentuna IP, Den rullande underhålls- och investeringsplan som delas ut vid kvällens möte är det äskande (!) som fritidsnämnden gjorde vid KP-dagen i mars Den innehåller uppenbara luckor, eftersom allt inte hann inventeras under processen i vintras , och ingen tidigare plan fanns att utgå från. FN är alltså överens om denna plan, och politikernas roll är främst att lobba för nämndens förslag hos sina partikollegor, så att KS och KF ska fatta för fritidsnämnden gynnsamma beslut. FN har i sitt äskande framfört att insatser i den föreslagna underhålls- och investeringsplanen, är att betrakta som ersättning för den tidigare beslutade idrottsplatsen söder om Kristineberg. Denna IP har nu utelämnats, eftersom FN ser ett större behov av att utveckla det som redan finns och andra verksamheter utifrån de behov man ser idag.

5 SID 5/6 Ingela J understryker att den plan som delas ut är FNs förslag och äskande till KS och sedan KF, och att det är först i slutet av året som vi kan veta vilka insatser som beviljas medel. I planen görs skillnad på vad IoF betraktar som underhåll respektive investeringar det som är underhåll vill enheten ha ramökning för, för att inte få ökade kostnader för detta, t ex gäller detta kommande byten av konstgräs. I planen upptas endast sådana anläggningar/ utrustning som IoF själva äger och ansvarar för. Ishallarna ingår därför inte eftersom de numera ägs av SBF. (I avsaknad av tidigare övergångsbesiktning, har HifAB på SBFs uppdrag i somras gjort en besiktning av båda ishallarna, för att lämna en plan till SBF för underhåll, drift. IoF väntar sig en rapport från SBF i december om vad HifAB har kommit fram till; detta hänger ju ihop med vad IoF betalar för hyra. Kommentarer enskilda föreslagna insatser Fråga angående breddning av staketet på Bällstabergs bollplan. Det som är kvar av anslaget för Bällstabergs byte av konstgräs ligger kvar på budgetår Fotbollstält ligger äskat till år 2015; om positivt beslut, i tid, och om gynnsamt väder etc så kanske ett nytt tält i februari-mars 2015??? Omklädnadsbarack = mellanbaracken bakom ishallarna, omklädnadspaviljong = nybygge på ishall B, omklädnadsbyggnad = fotbollens, förrådsbarack = den första baracken och mellanbaracken bakom ishallarna. Ja, Ingela J anser att barackerna behöver finnas kvar, och kan användas som förråd. Men, eftersom dåligt skick så antingen nyinvestering eller upprustning, det får vi se Fråga om processen omklädnadspaviljong. Besked att när vi kliver in i 2015 ska förstudie göras med anledning av omklädnadspaviljong, där kommer alla berörda bli inbjudna att tycka till och ta upp alla relevanta frågor. Planen är att ska stå klar Föreningar, samarbeten, gemensamma frågor Idrottens dag Jättebra arrangemang och nästa år ännu bättre! Åsa B kommer att skicka ut en sammanställning av de synpunkter som framkommit i den första utvärdering som gjorts. Lasse L beklagar att de arrangerande föreningarna inte nappade på idén om en utfrågning av politiker på Idrottens dag. Kom ihåg möte 1 oktober kl 19 om nya, gemensamma anslag för matcher i centrum, vid infarter etc. Obs! byte av både tid och lokal; föreningsbaracken gäller!

6 SID 6/6 8. Evenemangstips/marknadsföringsfrågor Vepa på ishallen En bygglovsansökan om jättevepa är gjord, Välkommen till Vallentuna med kommunlogga och resp. förenings logga. Inväntar nu bygglov. Maila gärna redan nu resp. logga till för att IoF sedan ska kunna agera snabbt. IoF bekostar vepa. 9. Nästa möte 9 december kl. 19

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns)

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns) SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 9 dec 2014 Deltagande Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén samt Anders Bydén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Friidrottsklubb,

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 Närvarande: Shervin Aghilipour, Vallentuna Konståkningsklubb Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Magnus Holm, VBK Hockey Lars Lundkvist, VBK

Läs mer

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2015-01-21 DNR FN 2014.095 INGELA JANSSON SID 1/ 5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FNAU Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut

Läs mer

Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar

Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar 2013-12-03 SID 1/5 Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar 28 nov 2013, kl. 19 i Ormboet Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Ulrika Skarin, Korpen Vallentuna Shervin

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-06-24 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se, välj fliken

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-04-09 Närvarande: Astrid Holt, Vallentuna Damfotboll Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Johan

Läs mer

Minnesanteckningar Vallentuna

Minnesanteckningar Vallentuna SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd tisdag 11 mars 2014 i föreningslokalen i baracken Närvarande: Linda Kransén, VBK Dam Magnus Holm, VBK Hockey Johan Lips, VBK Hockey Dennis Bergkvist, VBK Fotboll

Läs mer

Aktiv fritid Vallentuna

Aktiv fritid Vallentuna Aktiv fritid Vallentuna Föreningsmöte 20 april 2016 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 20/4 2016 Kvällens hållpunkter 19.00 Välkommen, vad har hänt sedan sist 19.15 Fritidsnämndens input till Vallentunas kommunplan

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2012-05-28 Närvarande: Johan Swärd, VBK Fotboll Astrid Holdt, VBK Damfotboll Henrik Sjöberg, Vallentuna Friidrottsklubb Per Tollefors, Vallentuna Friidrottsklubb

Läs mer

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar 2016-02-26 SID 1/5 Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se,

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2014-05-22 SID 1/5 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till kultur- och fritidsförvaltningen (KFF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-03-30 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till Idrott- och friluftsenheten (IoF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Minnesanteckningar Össeby IP-råd

Minnesanteckningar Össeby IP-råd SID 1/6 Minnesanteckningar Össeby IP-råd Tisdag 7 oktober 2014 i klubbhuset på Össeby IP Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Martin Norman, vice ordf. Brottby SK, ansv. ungdomslag fotboll Johan

Läs mer

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Peter Nordström, Brottby SK/Skidsektion Martin Norman, vice ordf. Brottby SK Björn Bergkvist, Brottby

Läs mer

Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd VALLENTUNA KOMMUN 2014-06-05 SID 1/6 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 3 juni 2014 Deltagande Bällsta FF, Johnny Rindebrant Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén VBK fotboll, Janne Söderström Vallentuna

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 09:05 10:20 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Jerri Bergström (S) Övriga

Läs mer

Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar

Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar Förslag till beslut För samtliga

Läs mer

Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna

Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-09-12 Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna Kallade tjänstemän Övrig information Pernilla Järveroth, förvaltningschef Mikael Göransson,

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden 1 (15) Plats och tid Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus kl 18:30-19:30 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Lars Carlsson (C) (ordförande) Roger Gadde (M) (vice ordförande) Tommy Schiött (M)

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

Hemställan om investeringsmedel för utegym 16 KS

Hemställan om investeringsmedel för utegym 16 KS Hemställan om investeringsmedel för utegym 16 KS 2016.089 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-04-11 79 Hemställan om investeringsmedel för utegym (KS 2016.089) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 Deltagare: Veronica Östberg, FLEX Dansförening Björn Larsson, Snapptuna IK Kicki Martinell, Vallentuna HK Börje Flygel, Vallentuna HK Jesper Dahl, Vallentuna

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 18:30 19:30 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Brian Tomaszewski (M) (ersätter

Läs mer

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år 2017-2018 6 FN 2016.030 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 52 Driftsbidrag till Vallentuna

Läs mer

Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering

Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering ÅSA BORGLUND SID 1/6 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering Förslag till beslut Fritidsnämnden

Läs mer

K ALLELSE FRITIDSNÄMNDEN

K ALLELSE FRITIDSNÄMNDEN K ALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2015-02-19 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Förgruppsmöten från kl 18:00 i stora- och lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna kl.18:00-19:30 ande närvarande Lars Carlsson (C), Roger Gadde (M), Tommy Schiött (M), Margareta Svanström

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Vallentuna kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran All föreningsidrotts (inkl. fotboll) huvudsakliga syfte är att bedriva sin

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 11:00-12:15

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 11:00-12:15 1 (16) Plats och tid Stora mötesrummet kl 11:00-12:15 ande närvarande Lars Carlsson (C) (ordförande), Roger Gadde (M) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) Övriga närvarande Therese Nilsson (Controller),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (21)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (21) Sammanträdesprotokoll 20 (21) Fritidsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 17 Underhåll av anläggningar under vinterhalvår Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Fritidsnämnden beslutar om prioriteringar

Läs mer

Uppföljning av investeringar

Uppföljning av investeringar -02-20 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE FRN /24 Fritidsnämnden Uppföljning av investeringar Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet. Ärendet I tabellen nedan redovisas en kortfattad

Läs mer

Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning, IP Skogen

Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning, IP Skogen VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-18 DNR FN 2014.082 INGELA JANSSON SID 1/2 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Ärende 4 ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Förslag till beslut Istaxan för externa

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden VALLENTUNA KOMMUN Förslag till beslut 2 (2) Fritidsnämnden 2018-12-06 10. Riktlinjer för Idrottens dag (FN 2017.041) Förslag till beslut Fritidsnämnden antar riktlinjerna för Idrottens dag. Ärendebeskrivning

Läs mer

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN 2017.036 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-10-05 55 Återrapportering av ungdomsverksamheten (FN 2017.036) Beslut

Läs mer

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2016-10-27 Tid och plats 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus Övriga kallade Henrik Thureson, TF Kultur- och fritidsförvaltningschef, Thomas Lindberg, Tf Enhetschef Idrotts-

Läs mer

Taxor & avgifter (idrottsanläggningar)

Taxor & avgifter (idrottsanläggningar) Taxor & avgifter (idrottsanläggningar) Anläggning Solnaföre ning Seniortax a Externföre ning Privatkund Hallar/gymnastiksalar Bollhall 266:-/tim 400:-/tim Stor gymnastiksal (matcher 212:-/tim 319:-/tim

Läs mer

Minnesanteckningar från sporthallsråd

Minnesanteckningar från sporthallsråd SID 1/5 Minnesanteckningar från sporthallsråd 2012-11-19 Deltagande: Vallentuna Handbollsklubb (ordf. Kicki Martinell, Roland Friberg), Vallentuna Innebandyklubb (Robert Sandren), Vallentuna Volleybollklubb

Läs mer

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2012-09-13 Tid och plats 19.00 Frösundarummet, Torggatan 11, Vallentuna Kallade tjänstemän Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom

Läs mer

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden 2014-09-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2014/140-041 KFKS 2014/240-041 Fritidsnämnden Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Förändrade markeringsavgifter och föreningsbidrag

Förändrade markeringsavgifter och föreningsbidrag uppolfie STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sten Larsson 2016-09-06 IFN-2016-0113 Idrott- och fritidsnämnden Förändrade markeringsavgifter och föreningsbidrag Förslag till beslut

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Datum 2017-01-25 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut

Läs mer

Minnesanteckningar Idrottsforum

Minnesanteckningar Idrottsforum Kultur- och fritidsnämnden 2014-03-31 1 (6) Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikation och administration Åsa Karlsson, 016-710 18 27 Minnesanteckningar Idrottsforum Tid: Måndag 31 mars 2014, kl. 18.00-20.00

Läs mer

K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN

K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2016-03-17 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Förgruppsmöten från kl. 18:00 i stora- och lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän

Läs mer

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar FÖRDELNINGSPRINCIPER Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet och kultur- och fritidsnämnden beslutar om principer

Läs mer

INFORMATION TILL BOO FFS TRÄNARE OCH LAGANSVARIGA

INFORMATION TILL BOO FFS TRÄNARE OCH LAGANSVARIGA INFORMATION TILL BOO FFS TRÄNARE OCH LAGANSVARIGA 19 december 2016 Vi vill från kansliet och styrelsen rikta ett stort tack till alla er ledare för den tid och det engagemang ni ger våra spelare ni vet

Läs mer

Redovisning av obesvarade motioner KS

Redovisning av obesvarade motioner KS Redovisning av obesvarade motioner 2017 16 KS 2017.323 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-11-20 209 Redovisning av obesvarade motioner 2017 (KS 2017.323) Beslut Kommunstyrelsen överlämnar redovisningen

Läs mer

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Per-Ola Johansson 2014-11-11 Kultur- och fritidsnämnden Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna. Vallentuna den 13 oktober 2014

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna. Vallentuna den 13 oktober 2014 K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2014-10-23 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Ingela Jansson, enhetschef för idrott-

Läs mer

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2014-09-18 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Mikael Göransson, handläggare Åsa Borglund,

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som tillämpas för idrottsanläggningar och idrottslokaler

Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som tillämpas för idrottsanläggningar och idrottslokaler RIKTLINJE Fördelningsprinciper som tillämpas för idrottslokaler och idrottsanläggningar Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som och idrottslokaler

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK Ärende 5 TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2012-09-02 DNR FN 2012.048 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag

Läs mer

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande.

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande. 2017-12-14 Vid möte med Hässleholms fritid angående bokning av planer samt hur de olika prioriteringarna ser ut, fick vi nedanstående information. Det vi i styrelsen tillsammans med Hässleholms fritid

Läs mer

ÖPPEN FRÅGA TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

ÖPPEN FRÅGA TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE ÖPPEN FRÅGA TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANFATTNING Finns det uppskattningar av vad våra investeringar på idrott och föreningslivet kan ge i framtida inkomster för Vallentuna och hur ligger vi i så fall

Läs mer

Tid och plats OBSERVERA: Kl Samling och upphämtning med buss på parkeringen nedanför fritidsförvaltningen och apoteket (norr om centrum)

Tid och plats OBSERVERA: Kl Samling och upphämtning med buss på parkeringen nedanför fritidsförvaltningen och apoteket (norr om centrum) KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2011-05-26 Tid och plats OBSERVERA: Kl 13.00 Samling och upphämtning med buss på parkeringen nedanför fritidsförvaltningen och apoteket (norr om centrum) Kallade tjänstemän Britt-Marie

Läs mer

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret INGELA JANSSON SID 1/5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret Förslag till beslut Förvaltningen föreslår fritidsnämnden

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-25 DNR FN 2014.086 INGELA JANSSON SID 1/3 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Hyresavtal

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. sk (FN ) ilrendet i korthet. Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby. Beslut

VALLENTUNA KOMMUN. sk (FN ) ilrendet i korthet. Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby. Beslut VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnä mndens a rbetsutskott Sa m ma nträd esprotokol I 2013-1 1-28 e (10) 582 Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby sk (FN 2013.061) Beslut Fritidsnämndens

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

Förslag till investeringsprocess

Förslag till investeringsprocess PM Tyresö kommun 2013-05-14 1 (8) Sigbrith Martinsson Kommunstyrelsen Dnr 2013/KS 0177 10 Förslag till investeringsprocess Investeringsprocessen inom Tyresö Kommun har varit föremål för översyn. En utgångspunkt

Läs mer

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 17 Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Österåkers kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Viktigt här är ledarna och föreningarnas stöd och utbildning av ledare. Vi

Läs mer

Uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar i Kalmar kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Kultur- och fritidsnämnden Enhetschef Per-Ola Johansson 2016-04-21 1 (6) Uthyrningsprinciper för idrottsanläggningar

Läs mer

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Foto: Angarnssjöängen, Fritidsförvaltningen 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 1 Fritidsnämndens uppgift... 1 Förutsättningar för fritidsnämndens verksamhet

Läs mer

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan 1 MINNESANTECNINGAR Vibesgården i Veinge Ungdomsforum 15-04-21 Dnr: KS 2015- Plats och tid, kl. 16.30 18.00 Ungdomar Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Projektrapportering- Hagaskolan

Tjänsteskrivelse Projektrapportering- Hagaskolan VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN 2015-03-13 DNR BUN 2015.115 ANDERS FORSBERG SID 1/2 ANDERS.FORSBERG@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Projektrapportering-

Läs mer

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats. 18:30 Kvarnbadet. Övriga kallade

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats. 18:30 Kvarnbadet. Övriga kallade KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2017-06-15 Tid och plats Övriga kallade 18:30 Kvarnbadet Henrik Thureson, Tf Fritidförvaltningschef, Therese Nilsson, Controller, Annika Wegnebring, Föreningssamordnare, Mir Grebäck

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-11-18 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Läs mer

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Minnesanteckningar förda vid nätverksmötet på: Mården 20121003 Skola Mötesdatum Representanter (ordinarie) Närvarande Bokelunda

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 09:20-10:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 09:20-10:00 Plats och tid Stora mötesrummet kl 09:20-10:00 ande närvarande Lars Carlsson (C) (ordförande), Roger Gadde (M) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) Övriga närvarande Petri Peltonen (Förvaltningschef),

Läs mer

POLICY. Policy för lokalförsörjning och byggnadsinvesteringar

POLICY. Policy för lokalförsörjning och byggnadsinvesteringar POLICY Policy för lokalförsörjning och byggnadsinvesteringar Typ av styrdokument Policy Beslutsinstans Kommunfullmäktige Fastställd 2017-06-26 Diarienummer KS 2017/87 101 Giltighetstid Från och med den

Läs mer

Kvarnbadet avgifter 14 KS

Kvarnbadet avgifter 14 KS Kvarnbadet avgifter 14 KS 2017.008 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-02 11 Kvarnbadet avgifter (KS 2017.008) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Bilaga. Beräkningar av kostnader för Idrotts- och fritidsanläggningar 2011

Bilaga. Beräkningar av kostnader för Idrotts- och fritidsanläggningar 2011 Bilaga Beräkningar av kostnader för Idrotts- och fritidsanläggningar 2011 Beräkningar av kostnader för Idrotts- och fritidsanläggningar 2011 Åse & Vistehallen Fastigheten där Åse & Vistehallen finns innehåller

Läs mer

Motion (SD) om anskaffande av bolltält

Motion (SD) om anskaffande av bolltält Tjänsteskrivelse 2016-1 0-2 7 Handläggare Marie Lindström Utredningsenheten Kultur - och fritidsnämnden Motion (SD) om anskaffande av bolltält Förslag till beslut Motionen avslås. Beslutsnivå Kommunfullmäktige

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 08.00 09.35 ande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Jerri Bergström (S) Övriga närvarande

Läs mer

55 Tjänsteskrivelse 1 (5)

55 Tjänsteskrivelse 1 (5) 55 Tjänsteskrivelse 1 (5) 2009-08-18 Dnr FRN 2009/55 Fritidsnämnden Brukarundersökning fotbollsplaner 2009 Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet Sammanfattning En målstyrd

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll.

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll. 1 Tid: 2016-08-16 kl.18.30-20.45 Styrelsemöte med IK Graip Plats: Cementa Arena Närvarande: Maria Axemyr, ordf Anders Grönlund, v ordf Ingrid Rosenberg, kassör Yvonne Karlsson, sekr Mattias Andersson Magnus

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

Grupp 1. Styrkor. Svagheter. Möjligheter

Grupp 1. Styrkor. Svagheter. Möjligheter 2015-04-29 SID 1/7 Grupp 1 Korpen: Ulrika Skarin Brottby SK: Ylva Hedberg Balls Bowling: Lars Barkström Vallentuna scoutkår av NSF: Tommy Glandin, Peter Kallträsk Fritidsnämnden: Adam Westerberg, Margareta

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Mötesdatum: 2019-04-15 Närvarande: Susanne Palmquist, Annelie Johnsson, Petter Johansson, Christer Johansson Sekreterare: Susanne Palmquist Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KF 173 12 DECEMBER 2016 Datum 2016-11-29 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunfullmäktige Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-12-12. Tid och plats 18.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna

K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-12-12. Tid och plats 18.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-12-12 Tid och plats 18.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, förvaltningschef, Sofia Nilsson, nämndsekreterare,

Läs mer

1. Så här fungerar en kommun

1. Så här fungerar en kommun LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE 1. Så här fungerar en kommun Organisation och påverkan I Sverige finns 290 kommuner som har till uppgift att ta tillvara gemensamma intressen för dem som lever

Läs mer

Lokalbokningen Resultat

Lokalbokningen Resultat Lokalbokningen 2018 - Resultat 1. Bakgrundsfråga bokningskategori som privatperson 74 58,7 för en förening 52 41,3 Total 126 100 97,7% (126/129) 2. Bakgrundsfråga kön Man 59 46,1 Kvinna 69 53,9 Annat 0

Läs mer

Fördelningsprinciper

Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet. Därför har kultur- och fritidsnämnden tagit fram

Läs mer

Motala kommun genom dess bndningsnämnd, org.nr 212000-2817 ("kommunen") 591 86 Motala

Motala kommun genom dess bndningsnämnd, org.nr 212000-2817 (kommunen) 591 86 Motala NYTTJ AN DERATTS AVTAL Parter: Motala Idrottspark AB, org.nr 556849-1913 ("MIPAB") Box 48, 591 21 Motala Bildningsnämnden 2013-08- 2 8 Ämnrin nr,.,..,, "-ih! nr. r

Läs mer

Reviderad budget 2016 (ombudgeteringar från 2015) Kultur- och fritidsnämnd

Reviderad budget 2016 (ombudgeteringar från 2015) Kultur- och fritidsnämnd Reviderad budget 2016 (ombudgeteringar från 2015) Kultur- och fritidsnämnd Innehållsförteckning 1 Ombudgeteringar och tilläggsanslag... 3 1 Ombudgeteringar och tilläggsanslag DRIFTBUDGET Ramförändringar

Läs mer

Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist

Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist som möjligt. I så stor utsträckning det går skall vi

Läs mer

Ombudgetering av investeringsanslag 2018

Ombudgetering av investeringsanslag 2018 DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Ombudgetering av investeringsanslag 2018 Ärende Av tilldelade investeringsmedel 2018 begär nämnderna ombudgetering om totalt 88,2 miljoner kronor. Orsaken är att

Läs mer

Svar på inkommen skrivelse från VBK Fotboll om fördelning av tider inomhus 10 FN

Svar på inkommen skrivelse från VBK Fotboll om fördelning av tider inomhus 10 FN Svar på inkommen skrivelse från VBK Fotboll om fördelning av tider inomhus 10 FN 2016.040 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-05-19 PROTOKOLLET ÄR OJUSTERAT 42

Läs mer

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats. 18:30-20:00 NOVA Ungdomens hus. Övriga kallade

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats. 18:30-20:00 NOVA Ungdomens hus. Övriga kallade KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2017-04-27 Tid och plats Övriga kallade 18:30-20:00 NOVA Ungdomens hus Henrik Thureson, Fritidsförvaltningschef, Thomas Lindberg, Enhetschef Idrotts- och friluftsenheten, Torsten

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet

Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet Tjänsteskrivelse 1(2) Magnus Norrbom Tel. 0142-85115 2016-10-31 KOF/2015:25 Kultur- och fritidsnämnden Utökade investeringsmedel för Skogssjöområdet äskar, efter samråd med Service- och teknikförvaltningens

Läs mer