Minnesanteckningar Idrottsforum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Idrottsforum"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden (6) Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikation och administration Åsa Karlsson, Minnesanteckningar Idrottsforum Tid: Måndag 31 mars 2014, kl Plats: Ingrid Marie, MunktellArenan Närvarande ledamöter: Mona Kanaan (S), Henry Aldrin (KD) Närvarande ersättare: - Närvarande Eskilstuna Idrottsföreningars samorganisation (EIS): Lena Siljebråt, Alf Åteg Närvarande Sörmlandsidrotten: Jörgen Hedberg Från kultur- och fritidsförvaltningen deltog: Eva Königsson, förvaltningschef Mattias Albers, avdelningschef arenor och föreningsstöd Mattias Anglemark, ekonomichef Åsa Karlsson, administrativ koordinator/sekreterare 1. Mötets öppnande Ordförande Mona Kanaan (S) öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2. Godkännande av dagordningen Föreslagen dagordning godkänns. 3. Budgetprocess inför 2015 och information om investeringar Mattias Anglemark informerar På kultur- och fritidsnämndens sammanträde i april 2014 fattas beslut om behov och prioriteringar inför Fastställda behov skickas sedan vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för beslut i samband med kommunens årsplan i juni Kultur- och fritidsnämndens övergripande fokus för kommande år är folkhälsa för alla. Pågående och kommande investeringar under Just nu pågår arbete med flera stora investeringar, bland annat den nya ishallen vid Isstadion, konstgräs och de omfattande badhus-/arenaprojekten.

2 Eskilstuna kommun (6) Kultur- och fritidsförvaltningen har även påbörjat ett omfattande arbete med att ta fram en strategisk försörjningsplan för kommunens idrottsanläggningar, -lokaler och -områden. Arbetet leds av Mikael Franzén, idrotts- och folkhälsostrateg och syftar till att klargöra underhållsbehov och befintlig kapacitet utifrån föreningars och allmänhetens behov. Dessutom ska försörjningsplanen tydliggöra vem som får vad och på vilka villkor, det vill säga vilka olika målgrupper som får del av kommunens investeringar. Isstadion Den nya plattan på isstadion är klar. Arbetet med den nya ishallen pågår och beräknas vara klart framåt hösten Investeringen i en ny platta och ny ishall är den enskilt största investeringen som kultur- och fritidsnämnden gjort under de senaste åren, kostnaderna uppgår till totalt 72 miljoner kronor. Konstgräsplaner Under de senaste åren har nämnden investerat totalt 18 miljoner kronor i nya konstgräsplaner. Under 2014 kommer konstgräset på Tunavallen att bytas ut, enligt gällande tidplan kommer arbetet att ske under sommaruppehållet och påverkar således inte säsongsspelet. Ny inomhushall för idrott Nämnden föreslår att den tidigare planerade investeringen på 12 miljoner kronor för en ny idrottshall stryks. De 12 miljonerna blir en del av finansieringen av den nya arenan i Munktellstaden och gör det möjligt att skapa fyra verksamhetsytor med måtten 40x20 meter istället för det ursprungliga förslaget på tre verksamhetsytor. EIS: Det låter som ett klokt beslut. Så länge det finns fyra hallar/planer i arenan så är det tillräckligt för att till exempel kunna arrangera större evenemang som SM. Framöver skulle kommunen kunna fundera på vilka möjligheter som finns att bygga ut eller anpassa befintliga idrottshallar vid skolorna istället för att bygga helt nytt. Kanske skulle pengarna som varit avsatta för en ny idrottshall kunna användas till att renovera/bygga om MunktellArenan? Sörmlandsidrotten: Det är klokt att se till helheten, även Sörmlandsidrotten tror att de behov som finns kommer att tillgodoses i den nya arenan. Aktiva mötesplatser (fd spontaidrottsplatser) Budgetmedel för att anlägga fler aktiva mötesplatser (kallades tidigare spontanidrottsplatser) har överförts från 2013 till 2014, totalt 1,2 miljoner kronor. Syftet med mötesplatserna är att främja olika former av rörelse, inte bara idrott. Under året kommer förvaltningen kommer att utreda vilka behov som olika målgrupper har, för att kunna utforma och anpassa mötesplatserna på ett så bra sätt som möjligt.

3 Eskilstuna kommun (6) Skatepark Den planerade investeringen på kronor för en skatepark kommer att sammanföras med investeringen i aktiva mötesplatser. Det beror på att förvaltningen vill utreda behoven ytterligare och se frågan utifrån ett bredare perspektiv. Dessutom är det viktigt att beslutade investeringar når både pojkar och flickor. Motionsspår Under 2014 och 2015 kommer investeringar att göras i kommunens motionsspår. Pengarna kommer att användas till både underhåll, belysning och andra trygghetsskapande åtgärder. Vilsta Under 2014 kommer förvaltningen att genomföra en förstudie kring Vilsta, en projektledare för detta kommer att anställas. Syftet är att få en övergripande bild av hur området skulle kunna utvecklas vidare. Redan idag har kommunen en bra dialog med verksamma föreningar och näringsidkare på området. Dessutom pågår ett internt samarbete med stadsbyggnadsförvaltningen. EIS framför tack till kommunen EIS: Förutsättningarna för idrotten i Eskilstuna har blivit ännu bättre under de senaste åren tack vare kommunens investeringar och lyhördhet inför föreningarnas behov. Samarbetet mellan kommunen och föreningslivet fungerar bra och kommunen ska ha stort tack för allt positivt som sker. Mona Kanaan tackar förvaltningen för det arbete som pågår och vädjar till föreningslivet att ha förståelse för att arbetet med pågående investeringar tar tid. Det är viktigt att nämnden inte utlovar mer än vad som är möjligt rent ekonomiskt och resursmässigt. 4. Verksamhetsberättelse 2013 och verksamhetsplan 2014 Idrottsforums verksamhetsberättelse 2013 och verksamhetsplan 2014 godkänns och läggs till handlingarna. 5. Öppna idrottsforum hur lockar vi idrottsföreningarna? Mona Kanaan informerar om att allianspartierna lämnade in ett särskilt yttrande vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i mars 2014, där man framför viss oro över att alltför få föreningar deltar vid de öppna idrottsforum som äger rum två gånger per år. Med anledning av detta bör frågan diskuteras vidare, hur ska vi se på detta? Förvaltningen använder sig idag av olika kanaler för att nå ut till berörda föreningar, både i form av pappersutskick, e-post, kommunens webbplats och information via den idrottsstrategiska gruppen (ISG). Henry Aldrin förtydligar att allianspartierna anser att deltagande av föreningar är alltför lite. Ju fler föreningar som kommer vid de öppna idrottsforumen, desto bättre ur både informations- och dialogsynpunkt. Det är

4 Eskilstuna kommun (6) ganska många föreningar, särskilt de mindre som inte kommer vad kan vi göra för att förbättra detta? Sörmlandsidrotten: Från Sörmlandsidrottens sida upplever vi att de öppna idrottsforumen är välbesökta. Mot bakgrund av det omfattande arbete som pågått i samverkan mellan kommunen och föreningslivet de senaste åren (till exempel idrottspolitiska handlingsplanen, det nya föreningsstödet, investeringar och aktuella temafrågor) och det faktum att föreningsarbetet utgår från ett ideellt engagemang, har det varit bra uppslutning vid de öppna idrottsforumen. Däremot kan man se att det ofta är samma föreningar som deltar och vissa som inte kommer. Samma fenomen finns inom Sörmlandsidrottens/SISU:s utbildningsverksamhet. Detta är viktigt att fundera över vad är det om gör att vissa föreningar inte kommer till oss, och hur kan vi nå dem på bästa sätt? EIS: Föreningslivet bygger på ideellt engagemang. I mindre föreningar är det dessutom ofta samma personer som blir engagerade i olika frågor, vilket gör det svårt att hinna gå på alla möten och få tiden att räcka till. Från EIS upplever vi att man har nått ut till fler föreningar de senaste åren än tidigare. Uppslutningen har varit bra vid de öppna idrottsforumen, med tanke på de förutsättningar som finns. Dessutom bör vi vara självkritiska vid dagens idrottsforum närvarar endast två av sju ledamöter/ersättare från nämnden och tre representanter från föreningslivet. Det visar på att det kan vara svår att få tiden att räcka till. Gemensamma diskussioner: - Hur kan vi tänka nytt finns det andra kanaler att nå ut med till föreningarna? - Föreningar kanske känner sig trygga med att de representeras av EIS vid de öppna idrottsforumen, att man som enskild förening upplever att man får sin röst hörd ändå? - Kan vi ersätta de traditionella idrottsforum med en årligen återkommande konferens eller liknande, där man fokuserar och går på djupet med ett antal aktuella frågor? - Hur många möten mäktar föreningslivet med? Vilka frågor är intressanta/relevanta utifrån föreningarnas perspektiv? - Hur kan vi bjuda in till ännu mer dialog/delaktighet? - Forskarfrukostar, föreläsningar på webben, framtidsfokus det kanske finns andra former än traditionella möten som vi kan använda oss av? - Idé att utveckla formerna för idrottsforum från 2015 bör vara upp till nästa nämnd (mandatperioden ) att forma detta. Skulle kunna vävas ihop med arbetet att revidera den idrottspolitiska handlingsplanen som löper ut under Föreningar visar ofta ett stort engagemang kring konkreta sakfrågor som rör den egna idrotten. Slutsats: Under våren genomför förvaltningen en enkät till föreningslivet, där finns bland annat en fråga om vilka ämnen som föreningarna vill att man tar upp på kommande öppna idrottsforum.

5 Eskilstuna kommun (6) Ett extra möte med idrottsforum ska ske under hösten Följande punkter ska tas upp på mötet: - Hur kan vi ytterligare stärka Eskilstuna som idrottstad framåtblick (former för öppna idrottsforum m.m.) - Revidering av idrottspolitiska handlingsplanen (planering av det fortsatta arbetet under 2015) 6. Övriga frågor Junior-EM i friidrott 2015 EIS: Hur går det med arbetet kring junior-em i friidrott 2015? Mattias Albers svarar att arbetet pågår för fullt, arbetet leds av projektledare Karin Grute Movin. Henry Aldrin föreslår att förvaltningen informerar om junior-em vid ett kommande nämndsammanträde och idrottsforum. Nya badhuset EIS: Hur kommer man att lösa behovet av en matcharena för undervattensrugby? I Trondheim har man löst det med hjälp av en glasvägg som kan sänkas ner i bassängen, kan det vara en möjlig lösning i det nya badhuset? Eva Königsson svarar att kommunen nyligen har haft ett möte med Nautic, och att föreningen inte har framfört några sådana synpunkter eller önskemål. EIS kan skicka sina synpunkter till Eva så ser hon till att de vidarebefordras till Eskilstuna Bad AB som samordnar arbetet kring det nya badhuset. Sörmlandsidrotten framför att Nautic har förståelse för att de inte kommer att kunna genomföra tävlingar i det nya badhuset, och att träningsmöjligheterna kommer att vara tillräckliga för föreningens behov. MunktellArenan EIS: Hur ser det ut inför ombyggnationen av löparbanan, kommer det att byggas en avskiljande glasvägg? Mattias Albers svarar att frågan finns med i ombyggnationsarbetet av MunktellArenan som helhet, men att det ännu inte finns några beslut kring detta. EIS: Det behövs en informationstavla i MunktellArenan, så att föreningsaktiva och andra besökare får information om vilka aktiviteter som pågår i byggnaden, öppetider, kostnader för bangolf etc. Vad händer? Mattias Albers svarar att förvaltningen arbetar med frågan. Även detta ingår i den pågående helhetsöversynen av MunktellArenan.

6 Eskilstuna kommun (6) EIS: Har det skett några förändringar kring personaltätheten på MunktellArenan under kvällstid? Mattias Albers svarar att det numera alltid är två vaktmästare som arbetar på arenan kvällstid, dels för att upprätthålla en god service till besökare, dels för att kunna erbjuda en lugn och trygg miljö. Samordning folkhälsa Sörmlandsidrotten: Nämndens övergripande mål om folkhälsa för alla välkomnas. Finns det någon samordning över kommungränserna apropå landstingets mål att Sörmland ska bli Sveriges friskaste län 2025? Mattias Anglemark svarar att det i dagsläget inte finns någon sådan samordning. 7. Mötets avslutande Ordförande Mona Kanaan tackar för givande diskussioner och avslutar mötet. Nästa möte Nästa idrottsforum (öppet för föreningar): kl i Stora salen, MunktellArenan. Ordförande Sekreterare Mona Kanaan (S) Åsa Karlsson

Minnesanteckningar Idrottsforum

Minnesanteckningar Idrottsforum Kultur- och fritidsnämnden Datum 1 (7) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret Mattias Berglund, 016-710 18 27 Minnesanteckningar Idrottsforum Tid: Måndag 29 september 2014, kl. 18.00-20.00

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-14

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-14 1(12) Plats och tid MunktellArenan, rum Rossvik klockan 15:00-16:30 ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Mona Kanaan (S), ordförande Alexandra Karjel (MP) Anette Stavehaug (V) Göran

Läs mer

Detaljerad investeringsbudget och kompletteringar till 2020

Detaljerad investeringsbudget och kompletteringar till 2020 Kultur- och fritidsnämnden 2019-10-09 Kultur- och fritidsförvaltningen Ekonomi KFN/2019:123 Annika Einarsson 3193 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Detaljerad investeringsbudget och kompletteringar till

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-19

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-19 Sida 1(11) Plats och tid Mötesplats, MunktellArenan Klockan 13:00-15:40 KFN/2015:/281 ande Mona Kanaan (S), ordförande Annelie Klavins Nyström (M), ej närvarande 16-20 Anette Stavehaug (V) Martin Gunnarsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-18 1(11) Plats och tid Filippa, MunktellArenan klockan 13.00-16.40 Beslutande Ersättare Utses att justera Mona Kanaan (S), ordförande Robert Lindberg (MP) Anette Stavehaug (V) Maria Buco (FP) Nicklas Älgekrans

Läs mer

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-07 1 (7) Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna konstmuseum Kenneth Åström 016-710 17 11 Josefine Bolander 016-710 71 66 Diariebeteckning KFN/2013:281 Kultur- och

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(17) Plats och tid Stadsmuséets föreläsningssal Klockan 08:35-10:20 Ajournering kl. 09:30-09:45 ande Mona Kanaan (S), ordförande Carin Zaric (S), ersätter Karola Bast (S) Magnus Hansson (S) Inger Eriksson

Läs mer

Utökad budgetram till kultur- och fritidsnämnden för täckande av uppkomna hyres- och driftkonsekvenser för hyra av idrottslokaler i Skjulsta

Utökad budgetram till kultur- och fritidsnämnden för täckande av uppkomna hyres- och driftkonsekvenser för hyra av idrottslokaler i Skjulsta Kommunledningskontoret 2015-02-25 1 (5) Ekonomi och kvalitet Benny Larsson 016-710 87 26 KSKF2015:135 Kommunstyrelsen Utökad budgetram till kultur- och fritidsnämnden för täckande av uppkomna hyres- och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Vilsta Skidstadion säsongen 2016/2017

Verksamhetsberättelse Vilsta Skidstadion säsongen 2016/2017 Verksamhetsberättelse Vilsta Skidstadion säsongen 2016/2017 Spårgruppen Tunafors SK Arvid Rinaldo Projektledare Martin Nyren - Teknik och delprojektledare Peter Karlsson - Resurser Per Åkerlund - Ledamot

Läs mer

Lokalförsörjning för idrott och fritidsanläggningar

Lokalförsörjning för idrott och fritidsanläggningar Lokalförsörjning för idrott och fritidsanläggningar Mikael Franzén Projektledare Lokalförsörjningsenheten idrotts- och fritidsanläggningar Stadsbyggnadsförvaltningen Uppsala kommun Syfte Lokalförsörjningsplaneringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens investeringsbudget

Kultur- och fritidsnämndens investeringsbudget Kultur- och fritidsnämnden Datum 1 (9) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningsledningen Mattias Anglemark, 016-710 32 53 KFN/2017:104 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens investeringsbudget

Läs mer

Marie-Louise Karlsson (S), Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M)

Marie-Louise Karlsson (S), Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M) i 1\atrineholms kommun ~ FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-02-13 1 Biad Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.40 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande, Pat Werner

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-02-15

Sammanträdesdatum 2012-02-15 1(13) Plats och tid Mötesplats, MunktellArenan, klockan 15:00-17:00 ande Ersättare Mona Kanaan (S), ordförande Nicklas Älgekrans (S) Anette Stavehaug (V) Henry Aldrin (KD) Kerstin Ericsson (C) Marianne

Läs mer

Anteckningar från seminarium om Eskilstunas framtida idrottspolitik, 15 september 2015

Anteckningar från seminarium om Eskilstunas framtida idrottspolitik, 15 september 2015 Kultur- och fritidsnämnden Datum 1 (8) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret Anteckningar från seminarium om Eskilstunas framtida idrottspolitik, 15 september 2015 Den 15 september 2015

Läs mer

62 Rätt att ingå tilläggsavtal avseende idrottslokaler i Skjulsta samt anvisning om finansiering till kulturoch fritidsnämnden i (KSKF/2016:237)

62 Rätt att ingå tilläggsavtal avseende idrottslokaler i Skjulsta samt anvisning om finansiering till kulturoch fritidsnämnden i (KSKF/2016:237) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-04-12 Sida 1(4) 62 Rätt att ingå tilläggsavtal avseende idrottslokaler i Skjulsta samt anvisning om finansiering till kulturoch fritidsnämnden i

Läs mer

Svar på motion om att införa ett mobilt sportotek

Svar på motion om att införa ett mobilt sportotek Kommunstyrelsen 2016-07-07 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:604 Sara Molander 016-710 25 16 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion om att införa ett mobilt sportotek Förslag till beslut

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan för barn att leka på i Fröslunda

Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan för barn att leka på i Fröslunda Kultur och fritidsnämnden 2017-12-21 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:287 Sara Nordlund 1 (2) Kultur och fritidsnämnden Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-04-10 1 Platsochtid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande,

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 Idrotten spelar en central roll för Eslöv. Med en lång tradition av ett rikt föreningsliv

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Idrottsprogram för god folkhälsa

Idrottsprogram för god folkhälsa Idrottsprogram för god folkhälsa Vision 2030 är en ledstjärna för kommunens långsiktiga utveckling. Den beskriver hur vi vill att det ska vara i Kungsbacka kommun år 2030. I Kungsbacka vill vi ha ett rikt

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-28

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-28 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Stadsmuséet, klockan 13:00-15:00 KFN/2015:/842 Beslutande Ersättare Utses att justera Mona Kanaan (S), ordförande Anette Stavehaug, (V) Martin Gunnarsson (S) Karola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2015-2016 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604)

163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-09-06 Sida 1(3) 163 Svar på motion om att införa ett mobilt Sportotek (KSKF/2015:604) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Handlingsplaner för Idrott och föreningsliv för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015

Handlingsplaner för Idrott och föreningsliv för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Tjänsteskrivelse 2011-10-21 KFN 2010.0079 Handläggare: Hans Lundell Kultur- och föreningsnämnden Handlingsplaner för Idrott och föreningsliv för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Sammanfattning Kultur-

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden

g ENKÖPINGS .KOMMUN --:J.o 1 >1. - o v-2 f ojo J 't - 61/ - 1 lo ;Jo 18 - o Y -65 Protokoll Sammanträdesdatum Upplevelsenämnden ~ g ENKÖPINGS 1 (13) Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Kumla, torsdagen den 22 mars 2018, klockan 13.10-14.30 Beslutande Jesper Englundh, Ordförande (S) Mats O Karlsson (S) Philip Wikman (NE)

Läs mer

Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler för Folk och kultur 2019

Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler för Folk och kultur 2019 Kultur och fritidsnämnden 2018-10-15 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2018:170 Sara Nordlund 016 710 3270 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler

Läs mer

51 Svar på medborgarförslag - Inrätta en offentlig badplats i Kvicksund (KSKF/2016:407)

51 Svar på medborgarförslag - Inrätta en offentlig badplats i Kvicksund (KSKF/2016:407) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-03-07 Sida 1(1) 51 Svar på medborgarförslag - Inrätta en offentlig badplats i Kvicksund (KSKF/2016:407) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 11:15 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-01-24

Sammanträdesdatum 2012-01-24 1(9) Plats och tid Mötesplats, MunktellArenan Klockan 15:00-17:00 ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Mona Kanaan (S), ordförande Nicklas Älgekrans (S) Anette Stavehaug (V) Henry

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2014-2015 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation 40 år den 16 oktober 2014 MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och Fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och Fritidsnämnden 1(8) Plats och tid Gullmarssalen på kommunhuset Forum, onsdagen den 11 september 2019 kl 14:00-16:40 Beslutande Ledamöter Martin Svenberg Rödin (M), Ordförande Anna Höglind (L), 1:e vice ordförande Rolf

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Sid 1 (11) S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-03-07 Plats Gefle Boulecenter, Estraden Tid Kl 14.00 16.30 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer Lina Pennlert KS 2017/0380

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer Lina Pennlert KS 2017/0380 Tjänsteutlåtande 1 (6) Kommunstyrelsen Översyn av kommunens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete Ärendet Brottsförebyggande arbete och trygghetsfrågor är prioriterade uppgifter för Danderyds

Läs mer

Yttrande över remiss- Eskilstunas kommuns plan för jämlik folkhälsa och social uthållighet

Yttrande över remiss- Eskilstunas kommuns plan för jämlik folkhälsa och social uthållighet Kultur och fritidsnämnden 2016-05-25 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2016:109 Sara Nordlund 016 710 7032 Kultur och fritidsnämnden Yttrande över remiss- Eskilstunas kommuns

Läs mer

Certifiering av föreningar. Öppen idrott & Idrott åt alla

Certifiering av föreningar. Öppen idrott & Idrott åt alla Certifiering av föreningar Öppen idrott & Idrott åt alla Nya sätt för föreningarna att möta nya behov Eskilstuna kommun vill hjälpa föreningslivet att utveckla sin verksamhet och samtidigt kvalitetssäkra

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Anlägg en wakeboard kabelbana i Eskilstuna ån

Svar på medborgarförslag - Anlägg en wakeboard kabelbana i Eskilstuna ån Kommunstyrelsen 2018-05-09 Kommunldningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:455 Monica Hed Johansson 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag - Anlägg en wakeboard kabelbana i Eskilstuna ån Förslag

Läs mer

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se

Resultat medborgardialog 2017 idrotts- och fritidsanläggningar. Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se 2017 idrotts- och fritidsanläggningar Genomförd 8 maj 5 juni 2017 via uppsala.se Lokalförsörjningsplanering Det handlar om att skapa en samlad bild av många olika behov, hos många olika målgrupper, kartlagda

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-11 :00 Alf Gillberg (S), Ordforande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens mål för mandatperioden Dnr KFN19/38-008

Kultur- och fritidsnämndens mål för mandatperioden Dnr KFN19/38-008 2019-06-03 Elisabet Lunde Förvaltningschef kultur och fritid Elisabet.lunde@ekero.se 08-124 57 337 Kultur- och fritidsnämndens mål för mandatperioden 2019-2022 Dnr KFN19/38-008 Bakgrund Ekeröalliansens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Verksamhetsidé Ung Fritid

Verksamhetsidé Ung Fritid Torshälla stads nämnd 2016-02-01 Torshälla stads förvaltning Ledning & administration TSN/2016:19 Rina Oord-Lundh 016-710 73 48 1 (5) Torshälla stads nämnd Verksamhetsidé Ung Fritid Förslag till beslut

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret 2013-06-20 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Idrottspolitiskt Program En genomgång av programmet, vad som uppnåtts och hur vi skall gå vidare. Idrottsrådet

Idrottspolitiskt Program En genomgång av programmet, vad som uppnåtts och hur vi skall gå vidare. Idrottsrådet Idrottspolitiskt Program En genomgång av programmet, vad som uppnåtts och hur vi skall gå vidare. Idrottsrådet 2017-04-25 Bakgrund Idrottspolitiskt program arbetades fram av Kungälvs kommun och idrottsföreningarna

Läs mer

148 Svar på medborgarförslag Anlägg en wakeboard kabelbana i Eskilstunaån (KSKF/2017:455)

148 Svar på medborgarförslag Anlägg en wakeboard kabelbana i Eskilstunaån (KSKF/2017:455) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-05-29 Sida 1(2) 148 Svar på medborgarförslag Anlägg en wakeboard kabelbana i Eskilstunaån (KSKF/2017:455) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1.

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-08-22

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-08-22 1(6) Plats och tid MunktellArenan, rum Rossvik, klockan 15:00-16:50 Beslutande Ersättare Mona Kanaan (S), ordförande Anette Stavehaug (V) Alexandra Karjel (MP) Göran Tillenius (M) Henry Aldrin (KD) Kerstin

Läs mer

Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden Emina Cejvan, (m), Barn- och ungdomsnämnden

Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden Emina Cejvan, (m), Barn- och ungdomsnämnden FOLKHÄLSORÅD Protokoll Tid 5 februari 2009, kl 13.30-16.00 Plats Kommunhuset, Enigheten Närvarande Ordf Ledamöter Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Mötesplats för demokrati och inflytande samt kontaktyta för samhällsservice

Mötesplats för demokrati och inflytande samt kontaktyta för samhällsservice Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (7) 2015-05-17 Handläggare: Marie Khoury 08 508 18 042 Till Farsta stadsdelsnämnd 2015-06-11 Mötesplats för demokrati och inflytande samt kontaktyta för samhällsservice

Läs mer

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete

Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete 1 (5) Förslag till mall för Verksamhetsplan och Värdegrundsarbete VERKSAMHETSPLAN År: 201X Förening: Föreningens vision: EXEMPEL Föreningen är en modern idrottsförening som är inkluderande, demokratisk

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

1. Så här fungerar en kommun

1. Så här fungerar en kommun LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE 1. Så här fungerar en kommun Organisation och påverkan I Sverige finns 290 kommuner som har till uppgift att ta tillvara gemensamma intressen för dem som lever

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(23 Plats och tid Contrast, Bibilotekshuset Klockan 08:30-9:35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Mona Kanaan (S), ordförande Inger Eriksson (S), 63-172, 174-176 Kent Sedin (S) Annelie Klavins Nyström

Läs mer

Avgifter för turer med kanalbåten m/s S:t Olof

Avgifter för turer med kanalbåten m/s S:t Olof Kommunstyrelsen 2018-04-25 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2018:167 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (2) Kommunstyrelsen Avgifter för turer med kanalbåten m/s S:t Olof Förslag till beslut Förslag till

Läs mer

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende Föredragande Anteckningar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

KF Ärende 39. Motion om planering för att utveckla ett "Idrottscentrum Alfred Nobel"

KF Ärende 39. Motion om planering för att utveckla ett Idrottscentrum Alfred Nobel KF Ärende 39 Motion om planering för att utveckla ett "Idrottscentrum Alfred Nobel" Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-11-01 KS 2018.00220 Handläggare Bosse Björk Svar på motion om långsiktig planering och

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Verksamhetsplan för Huddinge brottsförebyggande råd 2014

Verksamhetsplan för Huddinge brottsförebyggande råd 2014 VERKSAMHETSPLAN 131111 KS-2013/1130.173 1 (7) HANDLÄGGARE Linda Lindblom 08-535 302 86, 0708-790 588 linda.lindblom@huddinge.se Huddinge brottsförebyggande råd Verksamhetsplan för Huddinge brottsförebyggande

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, Rådhussalen, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, kommunkontoret

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Pressinformation efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde

Pressinformation efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde 1 Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-20 Pressinformation efter kultur- och fritidsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Johan Lundgren (c), ordförande i kultur- och fritidsnämnden på

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Yttrande över motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva - inlämnad av V

Yttrande över motion - Motverka machokulturer - ge pojkar och unga killar en chans att få vara sig själva - inlämnad av V Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-11 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:288 Lena Klintberg, Utvecklare 1 (3) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över motion - Motverka machokulturer

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6)

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6) Kommunstyrelsen 2014-05-08 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Anna-Maarit Tirkkonen, 2428 Närvarande: Mikael Englund (S), ordförande Benny Broberg, Hörselskadegruppen Helena Brobäck, Rörelsehindergruppen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Stockholms stad Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Vi tror att fotbollen som idrott kan göra mer för att minska skillnaderna mellan

Läs mer

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden 2014-09-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2014/140-041 KFKS 2014/240-041 Fritidsnämnden Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Aktiv fritid Vallentuna

Aktiv fritid Vallentuna Aktiv fritid Vallentuna Föreningsmöte 20 april 2016 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 20/4 2016 Kvällens hållpunkter 19.00 Välkommen, vad har hänt sedan sist 19.15 Fritidsnämndens input till Vallentunas kommunplan

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552)

136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-05-31 Sida 1(2) 136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Eskilstuna rör sig! Idrottspolitisk handlingsplan 2011-2015. Antagen av kommunfullmäktige 2011-03-24

Eskilstuna rör sig! Idrottspolitisk handlingsplan 2011-2015. Antagen av kommunfullmäktige 2011-03-24 Eskilstuna rör sig! Idrottspolitisk handlingsplan 2011-2015 Antagen av kommunfullmäktige 2011-03-24 Alla erbjuds ta del av kultur- och fritidsutbudet i Eskilstuna är utgångs punkten i arbetet för att utveckla

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Strategi för en äldrevänlig stad. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för en äldrevänlig stad. Svar på remiss från kommunstyrelsen Trafikplanering miljö Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Dnr T2018-00227 Dnr T2018-00227 2018-01-08 2018-01-08 Handläggare Fariba Daryani Trafikplanering 08-508 400 34 Till Trafiknämnden 2018-03-08 Katharina

Läs mer

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen 2018-11-27 1 (5) Konsult och uppdrag Nina Ekblom Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Måndag den 26 november 2018 Tid: Kl 18-20 Plats: Eleonoragatan 18 1. Mötets öppnande

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2015-01-27. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2015-01-27. Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2015-01-27 Ärendelista Sid nr Justering... 2 Dagordning... 3 46 Information om utredningen av Sundsvalls kommuns framtida engagemang i Kommungaranti Skandinavien

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Vallentuna kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran All föreningsidrotts (inkl. fotboll) huvudsakliga syfte är att bedriva sin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-25 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Högby, klockan 13:30-15:15 ande Kristin Kellander (L),ordförande Rainer Fredriksson (S) Jenni Bäck (M) Kent Kärrlander

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren 14:00-15:20 ande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Rolf Eriksson (S) Ann-Britt Danielsson (M) Stefan Larsson (KD) Anna-Karin Johansson (C) Jan Holm (S) Alda

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Serviceförvaltningen Eskilstuna direkt Gunilla Karlsson Tel. 016-7109888 Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande och godkännande av dagordning

Läs mer

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2015-01-21 DNR FN 2014.095 INGELA JANSSON SID 1/ 5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FNAU Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut

Läs mer