Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd"

Transkript

1 VALLENTUNA KOMMUN SID 1/6 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 3 juni 2014 Deltagande Bällsta FF, Johnny Rindebrant Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén VBK fotboll, Janne Söderström Vallentuna Konståkning, Patrik Nilsson Vallentuna Friidrottsklubb, Heike Tollefors Jerri Bergström, fritidsnämnden Ingela Jansson, chef Idrott- och friluftsenheten (IoF) Mattias Staaf, IoF, lokalbokningsansvarig föreningar Åsa Borglund, föreningssamordnare Frånvarande VBK Hockey Ormsta HC Vallentuna Tennisklubb 1. Välkomna! 2. Besök Svenska Brukshundklubben, Charlotte (Lotta) Casserfelt, för att informera och svara på frågor om kommande NM i brukshund och IPO Nordiska Mästerskap; stort arrangemang under 3-4 dagar i september Viktigt att blir ett bra och proffsigt genomförande, representerar inte bara Vallentuna men också Sverige som arrangör. Deltagande av 60 st hundar; tre hundar per land och gren. Utgör ett av tillfällena för ekipagen att samla poäng till VM. Tävlingen motsvarar hästsportens fälttävlan, och hade för två år sedan åskådare. I år är första gången som arrangören vill marknadsföra tävlingen och ha stor publik. Klubben har tackat nej till erbjudanden om att hålla tävlingarna på Stockholms Stadion, med motiveringen att tävlingen där skulle försvinna i mängden. Vallentuna har inte samma problem; är bra geografiskt, storleksmässigt, logistikmässigt. Själva tävlingen pågår i två dagar, men innebär verksamhet och planering för fyra dagar; inleds med kamratfest, parad genom samhället, värdig invigning med flaggor och skinande sol, 2 dgr tävling, en dag städning. Ska vara lika fint när vi lämnar som när vi kommer. Det är arrangörens avsikt och förhoppning att arrangemanget ska vara en upplevelse för alla; inte bara de tävlande men också deras medföljande familjer och inte minst

2 VALLENTUNA KOMMUN SID 2/6 besökarna. Om man har med sig barnen så vill man kunna ha t ex ponnyridning, prova-på-scouting, isverksamhet eller något annat kul för barnen under dagarna. Så man ser mer än gärna att föreningar och med och visar upp sig på detta sätt. Brukshundklubben har i princip inga pengar; man får en liten peng från riksorganisationen vilket bekostar domare. Finns heller inga ekonomiska intressen för klubben. MEN, man hoppas på stor publiktillströmning, och vill inte lägga tid och engagemang på servering. Hoppas därför att alla föreningar på IP vill ställa upp och ha sina serveringar öppna. (På tidigare ställe hade man utskänkningstillstånd inom en avgränsad yta. I dagsläget oklart om hur denna fråga kommer hanteras i Vallentuna.) NM består av olika grenar: spår-, sök- och rapporttävlingar runt Vada och Brottby. På Vallentuna IP de stora publiktävlingarna; lydnadstävling (utgör del av varje tävling ovan), ett ekipage i taget och skyddstävling. De hundar som kvalificerat sig till NM är ytterst väldresserade och hade aldrig kommit så långt om de inte tidigare uppvisat extremt gott uppförande; om någon hund skulle kissa på fel ställe i tävlingar så är ekipaget diskat Behovet av ytor/ funktioner finns samlade i en lista i ett PM, men handlar för Vallentuna IP i korthet om: Naturgräsplanen + Västra. Tävlingarna förmodligen på Västra, uppvärmningen på naturgräset. Grusplanen för camping med husvagnar. Pressrum. TV åtminstone vid invigning och final. Varje nation (4 st) behöver ett rum för att vara ifred. Domarrum. Sjukvårdsrum. Lokal för kamratfest efter invigningen; bankett innan folk åker hem. Sekretariat. Försäljning i stånd. Tält för deltagande ekipage och tält för sponsorer, marknadsförsäljning etc (alla tält etc placeras med tyngder, inte med hål i marken). Utöver detta behövs bl a 100 hotellbäddar, och den lokala företagarföreningen är förstås väldigt positiv till arrangemanget. Bruksfolk brukar jämföras med orienterare Kontrakt kommer självklart skrivas och inkludera skrivningar ang. ev. skador på anläggningen etc. Framtida detaljplanering tillsammans med miljöinspektör så att allt blir korrekt med varm mat etc. Allergier? Nej, ingen risk. Toxikolog på Preevia: det man är allergisk mot är proteinet i hudceller som ramlat av hunden. Men, om hudflaga faller ner på marken så bryts proteinerna genast ner, finns därför ingen allergirisk alls.

3 VALLENTUNA KOMMUN SID 3/6 3. Godkännande av föregående minnesanteckningar Utan kommentarer. 4. Förvaltningen informerar Anläggnings-/ driftsfrågor Underhållsarbeten i A- och B-hallen under sommaren; IoF riktar sarger, reparerar sarger och plexiglasen, belysning, byter armaturer och lysrör. Av denna anledning ingen landhockey i B-hallen i år. P-vaktsbolag bevakar nu bussparkeringen; Informera alla era föräldrar om P-förbud (finns tydliga skyltar sedan länge). Är ingen parkeringsplats, är en plats för utryckningsfordon och bussar, samt cykelparkering. Nu kommer ett parkeringsbolag börjar bevaka och lappa bilar. Gula informationslappar har under vintern lagts om detta på bilar. Finns gott om andra p-platser. Förrådstömning pågår, med container på plats juni nyttja den gärna; Container för blandsopor men INTE för elavfall. Passa på att rensa ur förråd! Kommer ett liknande tillfälle i höst. IoF har varit i kontakt med Ragnsells för att ordna container med sopsortering. Återkommer om detta. Matchklockor på Vallentuna IP; på kiosken och vid Västra. Västra var från början trådlös men funkar inte p g a störningar från 4G-nätverket. Nu är den trådbunden igen, varför sekretariatsdelen hamnat vid soptunnan Säg till vaktis så fixar vi bord eller stol etc. Nästa år kommer situationen ses över, i samband med planerade andra renoveringar, gäller även matchklockan anpassad för friidrott m tidtagning etc. Omläggning av konstgräs på Bällstaberg Den 17 juni kommer träningar flyttas från Bällstaberg. Den 23 juni stängs och låses hela planen, därefter börjar entreprenörerna riva och byta matta. Kvalitet i linje med Östra. Ska vara spelklar den 1 augusti, sedan besiktning tre veckor senare, efter att man hunnit använda mattan från den 1 augusti. Ska vara godkänd för upp till div 2. Fotbollsmål; På Bällstaberg kommer efter omläggningen av planen att finnas följande: En 11-mannaplan, heldragna sydda linjer. Nuvarande mål behålls. Fyra 5-mannaplaner, streckade sydda linjer i olika färg. Mål på väg. Två 7-mannaplaner, streckade sydda linjer i olika färg. Blir 4 helt nya mål. En 9-mannaplan, streckade sydda linjer i olika färg. En breddning av planen (flytt av staketet) görs år 2015 med avsatta medel, blir då bättre plats för alla mål Två 7-mannamål är beställda till Vallentuna IP.

4 VALLENTUNA KOMMUN SID 4/6 Takrenovering på gång Bakgrund: 2011 togs ett beslut om att flytta ägandeskapet av ishallen, från Fritid till Samhällsbyggnadsförvaltningen (SBF). Därefter ligger allt ansvar för dessa fastigheter på SBF, IoF kan inte göra något utan SBFs tillstånd eller med IoFs budget. Vad IoF är ansvariga för är verksamhetsdetaljerna inne i anläggningarna, inget annat. Ovanpå s k ryssgymmet finns ett takläckage som går in i ryssgymmet och till viss del till ishallen. Beror sannolikt på altanbygget ovan detta, men taket lider också av tidigare bristande underhåll. Nu renovering och delar av uteserveringen kommer tas bort för detta, ena delen av taket påbörjas redan nu. Även under taket görs arbeten. IoF fått inspektionsrapport med många nedslag i arbetsmiljön på Vallentuna IP, enheten har fått fler medarbetare placerade på Vallentuna IP, och IoF ser ett behov av att synas mer. F d ryssgymmet byggs nu därför om till en tydlig entré till IP, och arbetsplatser. SBF börjar jobba under sommaren, prel. klart 1 oktober. Status kylanläggningarna Otroligt att isen höll fram till vecka 14, var på väg att smälta redan vecka 10. Hela styrsystemet är gammalt osv, men en femårig underhållsplan är nu framtagen och ett byte behöver göras innan säsongen sätts igång. SBFs ansvar att byta, begär in offerter och dialog pågår. I planen ingår att ha ett separat aggregat för B-hallen. Säsongsstarten är INTE i fara, påverkas inte. Lokalbokning & nycklar Vallentuna IP öppet hela sommaren Tidigare år har IP varit stängt hela juli månad (om än kunnat öppnas vid behov). Personalen kommer i år finnas på plats eller i närområdet, IP kommer vara öppet och tillgängligt, kommer gå att boka i princip som vanligt (vardagar ska vara duschat och klart kl 22, så säg 21.30). Naturgräset stängt vecka 26 t o m 28, inga matcher ligger dessa veckor. Midsommar och midsommardagen är IP och sporthallar helt stängda. Sommaröppna sporthallar Ekeby sporthall och gympasal samt Vallentuna Sporthall är öppna hela sommaren, vardagar kl samt lö-sö Ändrade tider för ansökan om och besked om säsongstider inomhus; har tidigarelagts en månad. Årshjulet är uppdaterat (ändringen gäller fr o m ansökningar inför säsongen 2015/2016 förstås). Allmänna ordningsregler och hyresbestämmelser Håller på att tas fram nu. Nu får man en bokningsbekräftelse tillsammans med allmänna hyresbestämmelser. Bokningsbekräftelsen blir också en nyckelkvittens, i vilken man också undertecknar att man förstått villkoren. Ordningsregler kommer att sättas upp på anläggningarna.

5 VALLENTUNA KOMMUN SID 5/6 Nyckelinventering Info har mailats ut bl a om extra öppettider för återlämning av nycklar. IoFs intention att med tiden byta fler nycklar mot taggar. Tre taggar per träningsgrupp är inga problem, men om gruppen vill ha fler kan det komma att innebära en viss kostnad. 4. Gemensamma frågor föreningar Internet i ishallarna Nu en lösning på gång, installeras under sommaren och hoppas vara klart inför säsongen. Helt fritt wifi går inte eftersom IP-adressens ägare är ansvarig för ev. brottsliga handlingar via nätet. Lösning: vi börjar med några vissa angivna webbsidor, men en annan lösning för individuell lösning med inloggning utreds också. Caféverksamhet Damfotbollen har nu öppet kl måndag-fredag, kl på helgerna, tidigare och senare om match (herr eller dam) eller om friidrott evenemang. Går på schema, även under hösten, har pratat ihop sig med VBK hockey och kommer ha ett visst överlapp. Lag anmäler sitt intresse, en vecka i taget från i april och har funkat jättebra Av bruttointäkt går 10% till klubben, men resten går direkt till lagkassorna. Herrfotbollens kiosk öppen lördag-söndag kl 10-17, när föräldrar har tid. Hockeyns öppen när föräldrar kan och vill, någorlunda regelbundet på vintern. Fritidsgård Frågan om en fritidsgård på Vallentuna IP kom upp vid förra mötet, och IoF har undersökt möjligheterna för kommunen att bekosta personal. Går dock inte av olika anledningar (funkar inte så heller i Djursholm som nämnts som ett exempel), så bygger på att föreningar kan åta sig att bemanna. Fritidsnämndens representant framför att nämnden förstås skulle se väldigt positivt på detta. IoF vill gärna stå för lokal och den ena baracken skulle kanske gå att rusta upp; är dels en fråga om pengar, men också om säkerhet kan inte ha en fritidsgård på en plats där ismaskiner och andra fordon kör. Men, på längre sikt kan bli möjligt givet andra planer. IoF har även inlett en dialog med Barn- och utbildningsförvaltningen för att kanske framöver kunna samarbeta om fritidsgård, men är även det långsiktigt. Tavlor för matchannonsering Fråga väckts av damfotbollen om kommunens policy finns ingen. Men, på förfrågan kan kommunen centralt nu vara beredda att bekosta ett antal enhetliga anslagstavlor för detta syfte. Vilka klubbar har intresse av frågan? VBK fotboll, friidrott, damfotboll och förmodligen VBK Hockey som inte är med vid mötet. ÅB mailar dessa och andra intresserade separat för att diskutera utformande av tavlor och val av placering.

6 VALLENTUNA KOMMUN SID 6/6 5. Evenemangstips, marknadsföringsfrågor Evenemangskalender & monitor Skyltfönster i f d biblioteket får nu två gigantiska monitorer. En av de nuvarande kommer flyttas till IP och nya entrén här, med fokus på idrottsevenemang och matcher etc. Runrundan = halvmara runt sjön 28 juni, från 17 år och uppåt. VBK fotbollsläger vecka 25, VDF vecka 33. A-hallens långsida Offert tas just nu in för en vepa på A-hallens långsida mot vägen. Välkommen till Vallentuna IP plus aktuella föreningsloggor. Låna Välkommen till Vallentuna vid större evenemang Kontakta Åsa om klubben vill låna beach flags och/ eller stora vepor med Välkommen till Vallentuna etc. 6. Tack Ingela framför sitt varma tack för att hon fått besöka flera föreningars styrelsemöten intressant, lärorikt och kul! 7. Övriga frågor Friidrottssarg? För att man inte ska kunna fuska sig genom kurvorna krävs vid vissa tävlingar sarg. Förr fanns detta på Vallentuna IP, med lösa delar som kunde plockas bort för gräsklippare etc, runt 400-metersbanan. Kan den finnas någonstans? IoF kollar, finns annars budget för friidrottsutrustning 2015 (?) och då får man titta på detta i samband med det. Heike scannar utdrag ur regelbok med mått etc, tar frågan vidare separat med Ingela. Kontakt med tidningar? VBK fotboll konstaterar att Vallentunas lokaltidningar har så gott som obefintlig bevakning av matcher etc hur ska vi göra? Tips från andra att själva regelbundet maila enkla matchreferat till de tre lokaltidningarna, så är sannolikheten stor att det kommer med. Kan också skriva artiklar och pressmeddelanden och maila detta. Avbytarbänkar vid Östra? Det finns bara en bänk, som flyttas runt. Ingela antar att frågan avser åskådarbänkar, vilket hon tidigare varit i kontakt med Johan Svärd om. Johan är ombedd att kontakta Ingela för att tillsammans titta på detta på plats, liksom på en lösning för biljetthantering, och Ingela avvaktar detta. 8. Tid för nästa möte Beslutas att IoF ändrar datum för nästa möte, som annars infaller 9 sept. Istället bör mötet ligga efter riksdagsvalet som äger rum den 14 sept. IoF mailar ut nytt datum i samband tillsammans med minnesanteckningar.

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns)

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns) SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 9 dec 2014 Deltagande Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén samt Anders Bydén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Friidrottsklubb,

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-04-09 Närvarande: Astrid Holt, Vallentuna Damfotboll Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Johan

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 Närvarande: Shervin Aghilipour, Vallentuna Konståkningsklubb Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Magnus Holm, VBK Hockey Lars Lundkvist, VBK

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN

KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN SID 1/6 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 16 sept 2014 Deltagande Bällsta FF, Johnny Rindebrant Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Konståkning,

Läs mer

Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar

Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar 2013-12-03 SID 1/5 Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar 28 nov 2013, kl. 19 i Ormboet Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Ulrika Skarin, Korpen Vallentuna Shervin

Läs mer

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Peter Nordström, Brottby SK/Skidsektion Martin Norman, vice ordf. Brottby SK Björn Bergkvist, Brottby

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-03-30 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till Idrott- och friluftsenheten (IoF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Minnesanteckningar Vallentuna

Minnesanteckningar Vallentuna SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd tisdag 11 mars 2014 i föreningslokalen i baracken Närvarande: Linda Kransén, VBK Dam Magnus Holm, VBK Hockey Johan Lips, VBK Hockey Dennis Bergkvist, VBK Fotboll

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2012-05-28 Närvarande: Johan Swärd, VBK Fotboll Astrid Holdt, VBK Damfotboll Henrik Sjöberg, Vallentuna Friidrottsklubb Per Tollefors, Vallentuna Friidrottsklubb

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2014-05-22 SID 1/5 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till kultur- och fritidsförvaltningen (KFF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar 2016-02-26 SID 1/5 Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se,

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-06-24 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se, välj fliken

Läs mer

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2015-01-21 DNR FN 2014.095 INGELA JANSSON SID 1/ 5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FNAU Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut

Läs mer

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 Deltagare: Veronica Östberg, FLEX Dansförening Björn Larsson, Snapptuna IK Kicki Martinell, Vallentuna HK Börje Flygel, Vallentuna HK Jesper Dahl, Vallentuna

Läs mer

Minnesanteckningar från sporthallsråd

Minnesanteckningar från sporthallsråd SID 1/5 Minnesanteckningar från sporthallsråd 2012-11-19 Deltagande: Vallentuna Handbollsklubb (ordf. Kicki Martinell, Roland Friberg), Vallentuna Innebandyklubb (Robert Sandren), Vallentuna Volleybollklubb

Läs mer

Fördelningsprinciper

Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet. Därför har kultur- och fritidsnämnden tagit fram

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar FÖRDELNINGSPRINCIPER Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet och kultur- och fritidsnämnden beslutar om principer

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Aktiv fritid Vallentuna

Aktiv fritid Vallentuna Aktiv fritid Vallentuna Föreningsmöte 20 april 2016 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 20/4 2016 Kvällens hållpunkter 19.00 Välkommen, vad har hänt sedan sist 19.15 Fritidsnämndens input till Vallentunas kommunplan

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll.

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll. 1 Tid: 2016-08-16 kl.18.30-20.45 Styrelsemöte med IK Graip Plats: Cementa Arena Närvarande: Maria Axemyr, ordf Anders Grönlund, v ordf Ingrid Rosenberg, kassör Yvonne Karlsson, sekr Mattias Andersson Magnus

Läs mer

Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering

Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering ÅSA BORGLUND SID 1/6 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering Förslag till beslut Fritidsnämnden

Läs mer

Arbetsbeskrivning. FC Helsingborg. Arrangemang

Arbetsbeskrivning. FC Helsingborg. Arrangemang Arbetsbeskrivning FC Helsingborg Arrangemang Allmän information SAMTLIGA funktionärer ska använda ingången till B- och C-hallen, som ligger mittemot ishallen. Där finns incheckningen placerad. Funktionärsrummet

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 09:05 10:20 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Jerri Bergström (S) Övriga

Läs mer

INFORMATION TILL MATCHVÄRDAR

INFORMATION TILL MATCHVÄRDAR Före match Väska med nycklar, kassaskrin samt denna pärm hämtas på Masens spel tidigast på fredagen före match. Vid ankomst till hallen. Titta över alla utrymmen enligt lappen Checklista för städning flik

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Mötesdatum: 2017-08-29 Närvarande: Peder Holm, Ronnie Åkesson, Malin Hellsund, Kent Karlsson, Susanne Palmquist Sekreterare: Susanne Palmquist Föregående mötesprotokoll

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F

FÖRÄLDRAMÖTE F FÖRÄLDRAMÖTE F04 180322 Närvarande: Cathrin Ö Tomas N Catrine L Elisabeth N Elisabeth L Kenneth L Per-Anders U Jonas R Magnus E Magnus H Malin S Per B Mikael N Ola R Peter S Ekonomi Arnäs IF Anläggning

Läs mer

Västanberga Samfällighetsförening Informationsbrev 1

Västanberga Samfällighetsförening Informationsbrev 1 Sid 01 Informationsbrev 1 2011 Styrelse 2011 Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ord. Ledamot Suppleant Suppleant Peter Jagerwall Torsten Scott Gunilla Rödin Tobias Holmbäck Peter Moback Selma

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E.

Protokoll från WIBK:s styrelsemöte , 18.00~21.00 hos Karin E. Protokoll från WIBK:s styrelsemöte 2016-08-25, 18.00~21.00 hos Karin E. Närvarande: Karin Eriksson Karin Rosenmüller Lars Bertilsson Magnus Ragnarsson Marie Axelsson Petra Vik Frånvarande: Fredrik Linderson

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR TÄVLINGSKOMMITTÉN Syfte Tävlingskommitténs syfte är att ansvara för de lydnads- och brukstävlingar som Svenska Rottweilerklubben/AfR arrangerar i samarbete med lokalområden och olika lokala brukshundklubbar.

Läs mer

Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2015

Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2015 Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2015 2015-01-01 Piteå kommuns idrottsanläggningar och samlingslokaler Kultur, park och fritid har uppdraget att tillgodose behovet av anläggningar och lokaler

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. PROTOKOLL styrelsemöte 10-2018 2018-10-23 Art: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Klubbstugan Ulle Liukkonen, ordförande Karin Arkmo Larsson, sekreterare Kristina Nilsson, kassör Isabel Skogström, ledamot

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK Ärende 5 TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2012-09-02 DNR FN 2012.048 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag

Läs mer

Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som tillämpas för idrottsanläggningar och idrottslokaler

Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som tillämpas för idrottsanläggningar och idrottslokaler RIKTLINJE Fördelningsprinciper som tillämpas för idrottslokaler och idrottsanläggningar Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som och idrottslokaler

Läs mer

KAREBY IS & KODE IF SAMARBETE MELLAN

KAREBY IS & KODE IF SAMARBETE MELLAN SAMARBETE MELLAN KAREBY IS & KODE IF Kareby IS (KIS) och Kode IF (KIF) har ett nära samarbete avseende fotbollsverksamhet för barn och ungdomar. Målet med samarbetet är att både flickor och pojkar i båda

Läs mer

Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2014

Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2014 Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2014 2014-04-23 Piteå kommuns idrottsanläggningar och samlingslokaler Kultur, park och fritid har uppdraget att tillgodose behovet av anläggningar och lokaler

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

IK Gauthiods kioskverksamhet 2017 (170402)

IK Gauthiods kioskverksamhet 2017 (170402) IK Gauthiods kioskverksamhet 2017 (170402) Välkomna till ett nytt härligt fotbollsår! Syftet med kioskens öppettider är att få en trevlig plats att träffas på när vi har matcher för hemmalagets och gästande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Ärende 4 ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Förslag till beslut Istaxan för externa

Läs mer

Till dig som står i kiosken

Till dig som står i kiosken Till dig som står i kiosken När kiosken är öppen drivs den av det lag du representerar och inte föreningen Vallentuna Damfotboll. Kom ihåg att ni står för en service till de besökare som kommer till Vallentuna

Läs mer

Uthyrning av idrotts- anläggningar

Uthyrning av idrotts- anläggningar Uthyrning av idrotts- anläggningar Taxor, avgifter och regler www.sollentuna.se Taxor och avgifter för nyttjande av idrottsanläggningar i Sollentuna kommun Förord Dessa taxor och avgifter är fastställda

Läs mer

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande.

Vid ytterligare kontakt angående bokningar och principer tar vi det med bokningsansvarig eller ordförande. 2017-12-14 Vid möte med Hässleholms fritid angående bokning av planer samt hur de olika prioriteringarna ser ut, fick vi nedanstående information. Det vi i styrelsen tillsammans med Hässleholms fritid

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

KONFERENS VRIGSTAD OKTOBER

KONFERENS VRIGSTAD OKTOBER KONFERENS VRIGSTAD 15-16 OKTOBER Under helgen var det många givande och nyttiga diskussioner bland deltagarna. Har valt att göra någon form av arbetsfördelning och vem som gör vad och när. Det som togs

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Kurt hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Kurt hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (8) Datum: 2011-10-30 Plats: SCA, Värnamo Närvarande: Kurt Sjöberg Emma Karlsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Håkan Andersson Sven Strandh Raimo Hänninen Kerstin

Läs mer

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung

Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung V O L T 4 4 S a k Ö c H Ve Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Höstlov i stallet Kom och borsta och rykta på Nyckelbys hästar! 28-30 oktober 15.00 samlas vi fo r att pyssla

Läs mer

Där ej annat anges avser taxorna kostnad per timme i kr. För- och eftersäsong Privat Förening Skolor. Privat Förening Skolor

Där ej annat anges avser taxorna kostnad per timme i kr. För- och eftersäsong Privat Förening Skolor. Privat Förening Skolor BILAGA 2a TAXOR 2009 INOMHUSANLÄGGNINGAR taxor gällande från 2009 Där ej annat anges avser taxorna kostnad per timme i kr. Eriksdalshallen 540 330 230 540 330 350 Idrottshall > 700 kvm 430 270 230 430

Läs mer

Grannlåten. Informationsblad från Näsby Villaförening nr: 100

Grannlåten. Informationsblad från Näsby Villaförening nr: 100 Grannlåten Informationsblad från Näsby Villaförening 2016-06-03 nr: 100 Innehåll: Många kom på härlig Pingstfest! Info från styrelsemötet den 12 april 2016 Brottsförebyggande tips för villaägaren Midsommar

Läs mer

Arrangemang Vad kan det vara? Öppet hus Uppvisningar Triangelloppet Blodomloppet Tjejrundan Korpen National Cup Halvvättern Eskilstunaloppet Haningedagen Jägarmilen Växjö Convent Konstgräscup Sweden Floorball

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb Datum: 2013-05-07 Tid: 19:00 Plats: Klubbstugan Närvarande: 25 personer 1Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-11-18 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN UNGDOMSLEDARMÖTE

PROTOKOLL FRÅN UNGDOMSLEDARMÖTE PROTOKOLL FRÅN UNGDOMSLEDARMÖTE Tid: 21 oktober 2014 kl. 19.00 21.00 Plats: GIFs klubbstuga Närvarande: Anders Jacobsson (PF07), Helena Brax (P01/02, P06), Jan Billberg (styrelsen), Fredrik Augustsson

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2014

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2014 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2014 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

SVENSKA FUTSALLIGAN (SFL)

SVENSKA FUTSALLIGAN (SFL) SVENSKA FUTSALLIGAN (SFL) MANUAL FÖR ARRANGÖR För att underlätta arbetet med arrangemang av Svenska Futsalligan (SFL) har vi sammanställt en manual där vi samlat information till hjälp för arrangören.

Läs mer

DYKARLUBBEN KALMARSUND

DYKARLUBBEN KALMARSUND Styrelsemöte Tid: Plats: Konferenslokal simhallen Närvarande: Johan Bruun Nicklas Dahl Gabriel Mölleborg Mats Gustafsson Thorbjörn Ljungdahl Suppleanter: Rasmus Gustafsson Frånvarande: Magnus Bruun Joakim

Läs mer

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil Förening Privat kund ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Namn Sektion/avdelning/lag o dyl Utdelningsadress Telefon Telefax Postnr Ort E-post Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid

Läs mer

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

Ungdomsbarometern syfte och varför

Ungdomsbarometern syfte och varför Boo FF Ungdomsbarometern 17 feb. 2016 Ungdomsbarometern syfte och varför Ungdomsbarometern är en möjlighet att ta reda på vad våra spelare tycker om verksamheten och få tips från ungdomarna på vad som

Läs mer

Anteckningar Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018

Anteckningar Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018 Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018 Närvarande: IFK Halmstad IF Rigor Falkenbergs IK Laholms IF SFIF Linda Åkerman, Kenneth Hansten, Johnny Lingstam Bengt Svensson Birgit Nielsen,

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Närvarande: Mikael Ström, Carina Simonsson, Andrea Watson Athley, Maritha Bertilsson, Felicia Andersson, Henrik Engström, Rickard Söderqvist,

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (7) Datum: 2012-03-11 Plats: Fryele Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Carina Manestam Angelika Lang Anna Skärin Marita

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2015-08-20 Närvarande: Aime Ambrosen, Malin Karlsson, Henrik Ulfhielm, Marita Berg, Lars Hagman, Malin Mälarstig, Anette Ehrnst Anmält förhinder: Jenny Köhler,

Läs mer

Minnesanteckningar Össeby IP-råd

Minnesanteckningar Össeby IP-råd SID 1/6 Minnesanteckningar Össeby IP-råd Tisdag 7 oktober 2014 i klubbhuset på Össeby IP Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Martin Norman, vice ordf. Brottby SK, ansv. ungdomslag fotboll Johan

Läs mer

Allmän information om Basketligan special

Allmän information om Basketligan special Allmän information om Basketligan special Upplevelsen Basketligan Special I våra arrangemang ska spelarna stå i fokus. Deras upplevelse är viktig! Att träffas och ha kul, utvecklas och få spela roliga

Läs mer

SM-veckan i Västerås Innehåll

SM-veckan i Västerås Innehåll SM-veckan i Västerås 2014-2015 Innehåll Karin Björklund, Tävlingsledare, karin.bjorklund@konstakning.se Martin Joborn, Projektledare, martin.joborn@konstakning.se Eller: tavlingsledare@konstakning.se Bakgrund

Läs mer

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 Gymnastiksalar, sporthallar, ishall och andra kommunala anläggningar Fritidskontoret Tfn 026-831 61, 831 65 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation

Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation Välkomna på Årsmöte & föreningsinformation 2014-03-06 F 0 Spelglädje & kamratskap Så många som möjligt så länge som möjligt INFORMATION IFRÅN FÖRENINGEN: Målsättning för 2014 - Ro iland projekt enligt

Läs mer

Uppföljning av investeringar

Uppföljning av investeringar -02-20 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE FRN /24 Fritidsnämnden Uppföljning av investeringar Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till protokollet. Ärendet I tabellen nedan redovisas en kortfattad

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna

Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-09-12 Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna Kallade tjänstemän Övrig information Pernilla Järveroth, förvaltningschef Mikael Göransson,

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl 13.00-16.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

Sammanfattning om lagets möte

Sammanfattning om lagets möte Sammanfattning om lagets möte Välkommen till fotbolls-säsong 2017! I torsdags samlades laget för att diskutera viktiga saker angående planeringen om den kommande säsongen och lagets funktion. Karin, Athan,

Läs mer

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min.

Kamp Kvalmatcherna i kampgrenen kommer att genomföras enligt poolsystem. Matchlängd är då 2 x 2 min. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Jönköping Taekwon-Do ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

Välkomna på Års & informationsmöte

Välkomna på Års & informationsmöte Välkomna på Års & informationsmöte 2013-03-07 F 0 Spelglädje & kamratskap Så många som möjligt så länge som möjligt INFORMATION IFRÅN FÖRENINGEN: Målsättning för 2013 - Ro iland startade projekt i verksamhetsplanen

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Åseda 2014 11 19 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog Lindman,

Läs mer

JANUARI FEBRUARI. Sida 1

JANUARI FEBRUARI. Sida 1 JANUARI 14 H-styrelsemöte kl 1830. Förslag till verksamhetsplan. Ordf/H-styrelsen 21 Möte grupp 10-12 9, 12 resp 16 årsledare/ledare ur respektive grupp 29 Möte grupp 6-9 9, 12 resp 16 årsledare/ledare

Läs mer

Bilaga till Arrangörsavtal

Bilaga till Arrangörsavtal Utgåva 2012-11-14 Svenska Bilsportsförbundet Kartingutskottet SM/JSM/RM/JRM xxxx Bilaga till Arrangörsavtal Innehållsförteckning 1 Arrangörens åtaganden... 3 2 Svenska Bilsportsförbundet, Kartingutskottet,

Läs mer

Frostviken Sled Day drog stor publik

Frostviken Sled Day drog stor publik Utgiven av Tillväxt Frostviken 29 mars 2018 Evenemang Här kan ni lägga in era evenemangoch det är gratis! Skicka mail till: frostviksbladet@aggemyr.se Frostvikens Musik & Kultur Foto: Anders Aagård Bilden

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Nordiska mästerskapen för brukshundar 2015 (FN ) Ärendet i korthet. Propositionsordning. Ärendets tidigare behandling

VALLENTUNA KOMMUN. Nordiska mästerskapen för brukshundar 2015 (FN ) Ärendet i korthet. Propositionsordning. Ärendets tidigare behandling VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnä m ndens a rbetsutskott Sa m manträdesprotokol I 2014-02-06 L7 (r9) 513 Nordiska mästerskapen för brukshundar 2015 (FN 2014.006) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott beslutar

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

Assemblin cup Där morgondagens stjärnor möts! Pojkar födda 06 Skövde

Assemblin cup Där morgondagens stjärnor möts! Pojkar födda 06 Skövde Assemblin cup 2017 Där morgondagens stjärnor möts! Pojkar födda 06 Skövde 2017-04-01 Skövde IKs Team -06 har glädjen att bjuda in till Assemblin cup 2017 2017-04-01 Välkomna Skövde IK, Team-06, anordnar

Läs mer

Lokalbokningen Resultat

Lokalbokningen Resultat Lokalbokningen 2018 - Resultat 1. Bakgrundsfråga bokningskategori som privatperson 74 58,7 för en förening 52 41,3 Total 126 100 97,7% (126/129) 2. Bakgrundsfråga kön Man 59 46,1 Kvinna 69 53,9 Annat 0

Läs mer