2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?"

Transkript

1 Dialogmöte Åseda Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog Lindman, vice ordf. kommunstyrelsen, ordf. kultur och föreningsutskottet Vilka föreningar fanns representerade? Åseda idrottsförening Åseda Tennisklubb Offensiva Åseda Föreningen Smalspåret Åseda Ishallen Åseda hembygdsförening Åseda ryttarförening Kultur och bygdeföreningen i Ösjöbol SPF Reumatikerföreningen Uppvidinge Brunnskyrkans församling Korpen Åseda Kexholms sportklubb Uppvidinge riksteaterförening 2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2 Pilotkommun för serviceutveckling är ett projekt som finansieras via Tillväxtverket med 60 % och resterande 40 % av kommunen. Syftet med projektet är att bevara och utveckla service. En stor del i projektet är dialogen med kommunens invånare. Som en del i detta har vandringar i kommunens orter genomförts och det har även varit kommungemensamma träffar där företrädare för andra myndigheter som t.ex. Polisen varit med. Vid den senaste kommungemensamma i Alstermo fanns även Swedbank och Handelsbanken med för att svara på frågor om kontanthanteringen. Under projektets gång har det kommit in mycket synpunkter på saker som behöver åtgärdas i samhällena. Mycket av detta är åtgärdat av Uppjobb som även kommer att fortsätta sin verksamhet under När det gäller förfallna fastigheter har kommunen haft en person projektanställd för detta, Emma Harnesk, som har gått igenom alla fastigheter som anmälts till kommunen och även haft kontakt med ägare för att försöka hitta en lösning. Om man har särskilda frågor om detta är det enklast att kontakta Emma Harnesk direkt. Under 2015 kommer projektet fortsätta med dialogmöten, det kommer att bli en matmässa och även en föreningsdag. Delar av verksamheten ska efter det att projektet är slut implementeras i den ordinarie verksamheten, t.ex. dialogmötena.

3 3. Avdelningen för kultur och fritid, Ingela Olsson Ingela presenterar vad kultur och fritid jobbar med och olika sätt föreningarna kan komma i kontakt med dem och hur de informerar föreningarna. Information om Kultur och fritids verksamheter finns på kommunens hemsida under fliken Se & Göra. Föreningsregistret uppdaterar föreningarna själva och gör ändringar i om det behövs. Kommunen skickar ut föreningsbrev till föreningarnas kontaktpersoner några gånger per år där det bland annat finns information om bidrag och när ansökningar ska vara inne. Kommunen har en evenemangskalender där föreningarna kan anmäla sina evenemang. Om de är inlämnade i tid kommer de även med i Uppvidinge tidning. Mer information om hur den funkar finns på kommunens hemsida. LUPP undersökning

4 Resultatet av undersökningen kommer att presenteras för politiken och fortsatt fungera som ett underlag inför beslut som berör unga. Det är första gången som Uppvidinge kommun genomför en LUPPundersökning. Avdelningen arbetar även med att utreda förutsättningarna för att etablera ett föreningsråd i kommunen.

5 4. Diskussion 1. Diskussionsgrupp, gruppledare Annie Öhman Olsmässan som exempel de flesta föreningarna inom orten är med på något sätt, Kexholm har problem eftersom att det är fem dagars då. Hur är det på julskyltningen? Hur får man in nya? Hur får man fler att vara med? ÅIF kanske inte måste göra allt vid t.ex. Olsmässan? Folkets park vilka kan hjälpa till? Engagemang! Styrelse med folk ur alla föreningar? Hitta det gemensamma att samverka runt! Vad har man gemensamt? *Behövs bättre riktlinjer från kommunen för bidragsansökningar! *Vi får ingen feedback på allt vi skickar in! Kommunen kunde äga gemensamma saker som många föreningar runt om i kommunen behöver, t.ex. scen, tält, toalett duschvagn. Inventera behovet av gemensam utrustning till evenemang.

6 Biografen behöver fler som vill sälja biljetter men ingen vill engagera sig. Det kommer att behövas bidrag för upprustning av Folkets Hus. Kulturskolan går inte att få ett besked om de kommer finnas kvar eller inte efter ev. renovering. Boverkets stöd går inte att få för lokaler som hyrs ut! Allaktivitetshus flexhus kostnaden är lika stor som att renovera FH. Evenemangskalendern: man kunde få använda den för att lägga ut hur många frivilliga man behöver? Jämför med Växjö kommun, borde finnas mer intresse från kommunen att ha kvar de evenemang som finns i kommunen än man visar idag. Samverkan vid t.ex. skollov ex. ett häfte med aktiviteter som alla kan vara med på, behöver inte vara ridning i ridhuset utan kanske kan användas för volleyboll? Samverkan med andra föreningar i kommunen: Kexholm samverkar med Alstermos orientering Ideellt arbete är svårt idag Hästorientering det finns mycket man skulle kunna göra gemensamt! Hälsans hus i princip alla kommuner med simhall bidrar mer Orienteringen: RättochVis, ungdomsengagemang, ungdomar får lära sig att vara med i styrelser Uppvidingemodellen Uppvidinge teaterförening *Tydligare hantering från kommunen efterfrågas när det gäller föreningsfrågor! *Hur ska vi bygga samhället? Vad vill kommunen? 2. Diskussionsgrupp, gruppledare Magda Gyllenfjell Evenemangskalendern borde utvecklas och användas mer. Det skulle underlätta dubbelbokningar för föreningarna. Ungdomsgården i Åseda fungerar väldigt bra, högt antal deltagare. Hur kan man samverka med andra ungdomsgårdar? Till exempel gemensamma bussturer till större evenemang. Finns det möjlighet att lägga Åsedadagen tillsammans med Uppvidinge trampet? Kan fler föreningar hjälpa till som funktionärer men även som deltagare under loppet?

7 Viktigt att marknadsföra smalspåret, både för invånarna men även turismen. Åsedadagen är ett bra tillfälle för föreningarna att marknadsföra sig, kanske införa tävling där föreningarna tävlar mot varandra? Viktigt att LUPP undersökningen redovisas för medborgarna och föreningarna. Föreningarna har då stor möjlighet att planera sin verksamhet utefter vad ungdomarna har sagt. Lättare att få ungdomar engagerade om deras föräldrar är/har varit engagerade. Svårt att nå och hitta människor som vill engagera sig. Både kort och långsiktigt. Som förening är det viktigt att våga be nya människor om hjälp. Samverkan med andra föreningar i kommunen: Kursen Trygga möten borde föreningarna kunna samköra med varandra. Hur kan man öka tillgängligheten för andra föreningar att använda sig utav kommande multisportarenen vid boulebanan? Det är viktigt att byta erfarenheter med varandra och träffas. 2. Diskussionsgrupp, gruppledare Peter skog Lindman Föreningarna saknar en nära kontakt med en föreningsutvecklare. En person som fungerar som ett bollplank för föreningar gällande idéer, ansökningar, vägvisare, ge rätt kontakter mm. Samverkan mellan skola och föreningar borde kunna ökas. Gemensamma utbildningar föreningarna skulle kunna dra nytta av varandra vid olika utbildningar som de behöver/vill gå. Tex utbildning för styrelsearbete. Positiva till en föreningsdag. En del föreningar vill satsa på samverkan inom orten och vissa mer geografiskt över hela kommunen. 3. Diskussionsgrupp, gruppledare Ingela Olsson Styrelsearbete:

8 Svårt att få människor att engagera sig, speciellt kassör. Kanske kommer behöva lägga bokföring externt i framtiden. Det finns människor som vill hjälpa till vid aktiviteter men de vill inte ha något ansvar. Kommunikationen är oftast den bristande punkten, både inom föreningen men även ut till föräldrarna. Studiecirkel med styrelsearbete? Ungdomsverksamhet: Bra stöd från SISU. Hembygdsgården i Åseda har ett sammarbete med skolan där eleverna får komma till hembygdsföreningen och laga mat. Svårt att få tag på ungdomsledare. Föreningarna drar i samma barn/ungdomar. Det behövs mer samverkan, ungdomsledarkurser, samverkan inom kommunen och utbyte av idéer. Fritidsgården i Åseda är i behov av fler ledare. Kan föreningarna ställa upp? Bra med utbyte av varandra, finns mycket att lära. En föreningsdag ses som mycket positivt. Bra att träffa varandra. Framtidshistoria för barn skriva en bok med olika generationer? Det finns en högre konkurrens idag vilket gör det svårt för vissa föreningar att behålla antalet medlemmar. Vi ska gemensam hjälpas åt att aktivera ungdomar! En POOL med intresserade personer som kan hjälpa till. Det ska inte behövas någon utbildning utan de kan ta hand om enklare aktiviteter. Finns behov av ett föreningsråd. Positivt!

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Norrhult 2014 11 13 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Peter Skog

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Lenhovda 2014 11 27 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Anders Svensson, förvaltningschef kommunledningsförvaltningen Annie Öhman, planerare/utvecklare

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Älghult 2014 11 12 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog

Läs mer

Dialogmöten frågor och svar Kultur och fritid. Hur får man hjälp att söka pengar hos andra myndigheter? Det saknas en kanal in i kommunen.

Dialogmöten frågor och svar Kultur och fritid. Hur får man hjälp att söka pengar hos andra myndigheter? Det saknas en kanal in i kommunen. Dialogmöten frågor och svar Kultur och fritid Stöd från kommunen: Hur får man hjälp att söka pengar hos andra myndigheter? Det saknas en kanal in i kommunen. - Kultur- och fritidsföreningar har möjlighet

Läs mer

Dialogmöte. Åseda 2014 06 04

Dialogmöte. Åseda 2014 06 04 2014-06-24 Dialogmöte Åseda 2014 06 04 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Lars Gunnar Serell, ansvarig för

Läs mer

Dialogmöte. Älghult 2014 06 03

Dialogmöte. Älghult 2014 06 03 2014-06-24 Dialogmöte Älghult 2014 06 03 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

Dialogmöte. Lenhovda 2014 05 26

Dialogmöte. Lenhovda 2014 05 26 2014-06-24 Dialogmöte Lenhovda 2014 05 26 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Jimmi Olsson, näringslivsutvecklare

Läs mer

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02 2014-06-24 Dialogmöte Alstermo 2014 06 02 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott KALLELSE 2018-04-16 1(1) Kansliavdelningen Magda Gyllenfjell, magda.gyllenfjell@uppvidinge.se Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott kallas härmed till sammanträde måndagen den 23 april 2018 klockan

Läs mer

Föreställ dig Svalövs kommun 2040

Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Summering av workshops med elever Bakgrund I november 2016 fattade kommunfullmäktige beslut om att en vision för Svalövs kommun skulle tas fram. Visionen ska ligga till

Läs mer

PROJEKTET ÅTVIDABERG SATSAR

PROJEKTET ÅTVIDABERG SATSAR PROJEKTET ÅTVIDABERG SATSAR Arbetsgruppsmöte 5, 2015-02- 26 Noteringar från stormöte i projektet Åtvidaberg satsar 2014-15 sammanställda av Gozinto Studentkonsulter Mässen, Åtvidaberg Workshop 3 delar

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-25 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-12-15 Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken

All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken I skjortan ska det finnas plats för lek och allvar, idrott, kultur och samhällsbyggare. Där möts unga och gamla, från Vadsbro och Afrikas horn. Där vaknar nya intressen,

Läs mer

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen

Vision Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Vision 2020 Ungas delaktighet genom Idrotten vill och Barnkonventionen Skånes skolidrottsförbunds del i att skapa förutsättningar för kommuner att arbeta efter barnkonventionen samt till att bedriva idrott

Läs mer

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND Kommun x tillsammans med Skånes skolidrottsförbund ser stora vinster i att satsa på skolidrottsföreningar i Kommun x. I ett nära samarbete med Kommun x,

Läs mer

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Hur blir SKF så bra att alla klättrare vill vara medlemmar? Processledare: Sandra Mattsson, SISU Idrottsutbildarna Syfte med träffen:

Läs mer

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23 1(19) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 9 maj 2019 kl 13:00 14:21 Beslutande Margareta Schlee (M), Ordförande Frida Sundqvist Hall (C) 23 Simon Bring (SD) Mikaela Gross (V) Bodil Fager Bergqvist

Läs mer

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin

BILAGA. Aktiv ungdom. 11 Dagens medicin Aktiv ungdom Inledning Nästan en tredjedel av svenskar mellan 16-29 år anser sig vara för sjuka för att träna 1. Vi vet idag att ökad fysisk aktivitet har stor inverkan både på den enskilda individen och

Läs mer

insatser för att lösa detta problem. Vi vill öka antalet ungdomar som vill

insatser för att lösa detta problem. Vi vill öka antalet ungdomar som vill Skrivelse 1 (7) Datum 2017-07-07 Actionplan Bakgrund År 2015 utförde Trelleborgs kommun en LUPP-undersökning i samarbete med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Undersökningen riktade sig

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Stormöte 2013-03-06. Ulf Hansson ordförande i Intresseföreningen hälsade välkomna och berättade om projekt som redan var igångsatta.

Stormöte 2013-03-06. Ulf Hansson ordförande i Intresseföreningen hälsade välkomna och berättade om projekt som redan var igångsatta. Stormöte 2013-03-06 Syftet med mötet var att träffas för att prata om Åsljungas framtid. Hur få vi det mer lockande att bo och leva i Åsljunga? Uppslutningen blev mycket stor. Tydligt var att byborna ville

Läs mer

Slutrapport: Act Art for Tourism

Slutrapport: Act Art for Tourism Slutrapport: Act Art for Tourism 1. Projektfakta. Projektnamn: Hotspot Kölleröd 2.0. Act Art for Tourism Leaderområde: MittSkåne Projektägare: Coompanion Jordbruksverkets journalnummer 2013 4929 Kontaktperson:

Läs mer

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011

PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 KULTURDIALOG 2011 PROGRAM DIALOGMÖTE KULTUR 19/10 2011 19.00 Välkommen 19.15 Presentation av programmet Regional kulturplan, ppt Kulturöversyn Hagfors kommun 2011 Förslag organisation kulturutveckling

Läs mer

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 De viktigaste frågorna att ta tag i direkt! Utbilda domare, överdomare och banbyggare inom klubben. Arrangera nationell tävling i någon form: Samverka med andra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Beslutande ledamöter Åtvidabergs bibliotek, kl.13.30-16.10 Lars-Åke Bergstrand (S), ordförande Björn Moum (M), vice ordförande Anki Sjöö-Törner (S) Fredrik

Läs mer

Idrottspolitiskt program Hudiksvalls kommun

Idrottspolitiskt program Hudiksvalls kommun Idrottspolitiskt program 2011-2020 Hudiksvalls kommun Förstasidesbilder: Inga Britt Jonsson Sören Olofsson Antaget av kommunfullmäktige den 29 november 2010. Innehållsförteckning Syfte... 1 Metod... 2

Läs mer

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström Stadsdel Vantör Vi startade Kulturhuset eller föreningen Oasen där ute i Rågsved. Vi var väl driftiga på vissa plan för att vi var så uttråkade. Det fanns en ungdomsgård men det räckte inte så vi började

Läs mer

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Dokumentation Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Handledare: Lars Ericsson SISU Idrottsutbildarna Alla gamla, unga, erfarna eller nya VSK:are inbjöds till klubbdagen

Läs mer

Utvecklingsprojektet. En#presenta*on#av## Utvecklingsprojektet## Inom#Svenska#Brukshundklubben# Från#Kongressen#2015#

Utvecklingsprojektet. En#presenta*on#av## Utvecklingsprojektet## Inom#Svenska#Brukshundklubben# Från#Kongressen#2015# Utvecklingsprojektet En#presenta*on#av## Utvecklingsprojektet## Inom#Svenska#Brukshundklubben# Från#Kongressen#2015# 1" BAKGRUND: Vår målbild Vision #! Svenska(Brukshundklubben(är(en(organisa4on(i(världsklass,((

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott KALLELSE 2019-05-07 1(1) Kommunledningsförvaltningen Alexander Arbman, alexander.arbman@uppvidinge.se Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott kallas härmed till sammanträde torsdagen den 09 maj 2019

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2007-04-24 1(4) Tid 19.00 21.30 Plats Närvarande Presidium: Skepplanda Bibliotek Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare:

Läs mer

Alkohol & droger. Vad är din bild av läget i Linköping?

Alkohol & droger. Vad är din bild av läget i Linköping? Vad är din bild av läget i Linköping? Alkohol & droger Även om man själv inte kommit i kontakt med droger eller alkohol, har de flesta någon anhörig, en kompis eller känner någon annan som har det. Vi

Läs mer

Ett rödare och varmare Kristinehamn

Ett rödare och varmare Kristinehamn 1 Plattform för en valseger 2010 Ett rödare och varmare Kristinehamn Det finns en viktig skiljelinje mellan socialdemokratisk politik och den politik som borgarna för och det är synen på hur välfärds skol-,

Läs mer

LIDINGÖIDROTTEN VILL

LIDINGÖIDROTTEN VILL LIDINGÖIDROTTEN VILL Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte 30 november 2011 Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

SKÅ IDROTTSKLUBB. och Bygdegård

SKÅ IDROTTSKLUBB. och Bygdegård SKÅ IDROTTSKLUBB och Bygdegård FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2012 Inledning Under 2011 har stor kraft ägnats åt att ta ett samlat grepp om klubbens ekonomi. Detta arbete har nu slutförts och samtliga sektioners

Läs mer

Ungdomsambassadörer- med fokus på LUPP Sammanfattande rapport från feriepraktikprojekt sommaren 2018

Ungdomsambassadörer- med fokus på LUPP Sammanfattande rapport från feriepraktikprojekt sommaren 2018 Ungdomsambassadörer- med fokus på LUPP Sammanfattande rapport från feriepraktikprojekt sommaren 2018 Innehåll 1. BAKGRUND OCH SYFTE... 2 2. METOD OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT... 2 3. SLUTSATSER OCH FÖRSLAG...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Minnesanteckningar från Ringsjöbygdens Framtid - Stormöte 2 Bosjökloster 18 september 2007, 18.00-21.00

Minnesanteckningar från Ringsjöbygdens Framtid - Stormöte 2 Bosjökloster 18 september 2007, 18.00-21.00 Minnesanteckningar från Ringsjöbygdens Framtid - Stormöte 2 Bosjökloster 18 september 2007, 18.00-21.00 1. Mötets inledning Projektledare Richard Nilsson hälsar välkomna och lämnar över till mötesledare

Läs mer

Handläggare Jelina Khoo Telefon:

Handläggare Jelina Khoo Telefon: Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 88 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-04-18 Ansökan om föreningsbidrag till föreningen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl. 14.30-16.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Salaortens Ryttarförening - Vi tar täten! Se gärna filmen om vår förening:

Salaortens Ryttarförening - Vi tar täten! Se gärna filmen om vår förening: Salaortens Ryttarförening - Vi tar täten! Se gärna filmen om vår förening: https://www.facebook.com/sorf.nu/videos/1995968117353114/ Salaortens Ryttarförening Ridsport Andra största ungdomsidrotten i Sverige

Läs mer

Förslag - Process och tidplan för utvecklingsplan 2014 och flerårsplan

Förslag - Process och tidplan för utvecklingsplan 2014 och flerårsplan Beslutad av: Kommunstyrelsen Dokumentansvarig: Anki Svensson Gäller från: 2013-02-13 Diarienr: Bilaga 1 KS.2012.1069/042 Dokumenttyp: Övrigt Giltighetstid: Årligen Förslag - Process och tidplan för utvecklingsplan

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Datum 2017-01-25 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman 1(8) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 3 september 2019 kl 08:30-08:51 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Kerstin Ljungkvist (-),

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Vision Hilti Stockholm 2020 Idrott, skola, hem i ett levande Hägersten- Liljeholmen- Årsta.

Vision Hilti Stockholm 2020 Idrott, skola, hem i ett levande Hägersten- Liljeholmen- Årsta. Vision Hilti Stockholm 2020 Idrott, skola, hem i ett levande Hägersten- Liljeholmen- Årsta. Martin Lindqvist Ordförande Hilti Brazilian Jiu- Jitsu Klubb Mob. 0704216128 E- post: martin@glykol.com Peder

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Idrottens föreningslära. Ledare + Föräldrar + Aktiva = FÖRENINGEN

Idrottens föreningslära. Ledare + Föräldrar + Aktiva = FÖRENINGEN Ledare + Föräldrar + Aktiva = FÖRENINGEN Vi är där när idrotten lär SISU Idrottsutbildarna har 21 distrikt runt om i landet som arbetar med att utveckla de idrottsföreningar som finns runt om i Sverige.

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(5) Hösten 2013 Datum och tid 2013-10-24 kl. 19:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Musikrummet, Ale gymnasium, Nödinge Lennarth Nilsson, ordförande Sven Pettersson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dialogmöte 3, 4 december 2018, Kortversion av förslag på åtgärder www.sigtuna.se Fullständiga åtgärdsförslag I denna rapport presenteras de olika förslagen

Läs mer

LÄNSBYGDERÅDET Örebro län. Lokala utvecklingsgruppers resurser och förutsättningar för att skapa arbetstillfällen på landsbygden i Örebro län

LÄNSBYGDERÅDET Örebro län. Lokala utvecklingsgruppers resurser och förutsättningar för att skapa arbetstillfällen på landsbygden i Örebro län LÄNSBYGDERÅDET Örebro län Lokala utvecklingsgruppers resurser och förutsättningar för att skapa arbetstillfällen på landsbygden i Örebro län LÄNSBYGDERÅDET Objektnummer : Örebro län ENKÄT Enkäten vänder

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla. Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017

Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla. Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017 Så kommer skattepengarna till nytta i Järfälla Kortversion av kommunens mål och budget 2016 2017 1 JÄRFÄLLA så här används dina skattepengar 2016 2017 Du kan läsa mer om kommunens politik på jarfalla.se/politik.

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Kombinerat Verksamhetsberättelse Årsredovisning, revisionsberättelse Stadgar -dokument

Kombinerat Verksamhetsberättelse Årsredovisning, revisionsberättelse Stadgar -dokument Kombinerat Verksamhetsberättelse Årsredovisning, revisionsberättelse Stadgar -dokument Verksamhetsberättelse: Verksamhetsberättelse: Styrelsearbete. Förutom ordinarie styrelsearbete, så har bygderådets

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie möte av Styrelse vid Torsåsryttare

Protokoll fört vid ordinarie möte av Styrelse vid Torsåsryttare Protokoll fört vid ordinarie möte av Styrelse vid Torsåsryttare Sammanträdesprotokoll Plats och tid Klubbstugan Torsåsryttare, ridanläggningen 2009-08-09 kl 17.00 Närvarande Elisabeth Lindén Anna Johnsson

Läs mer

Dokumentation från föreningsträffen den 25 april 2013 på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung.

Dokumentation från föreningsträffen den 25 april 2013 på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung. Dokumentation från föreningsträffen den 25 april 2013 på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung. Närvaro enligt separat närvarolista. 48 personer deltog. Eva Renström från Radio Dalarna var på plats och intervjuade

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

Tisdag 18 sept 2012 Kl Guldsmeden, sal A Trädgårdsgatan 4. Onsdag 26 sept 2012 Kl Kulturens Hus Oxtorget 4

Tisdag 18 sept 2012 Kl Guldsmeden, sal A Trädgårdsgatan 4. Onsdag 26 sept 2012 Kl Kulturens Hus Oxtorget 4 Grunden för en bra verksamhet i en förening är en fungerande organisation och en kontrollerad ekonomi. SISU Idrottsutbildarna anordnar därför en grundläggande utbildning som passar alla föreningar. Utbildningen

Läs mer

Beskrivning av vår verksamhet i Piteå

Beskrivning av vår verksamhet i Piteå Beskrivning av vår verksamhet i Piteå SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund och utbildningsorganisation. Vi bildar, utbildar och utvecklar idrotten SISU Idrottsutbildarna utbildar och

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Winn Winn West. Idrottens entreprenörskap för lokal och regional utveckling

Winn Winn West. Idrottens entreprenörskap för lokal och regional utveckling Winn Winn West Idrottens entreprenörskap för lokal och regional utveckling Winn Winn West Projektet som breddar idrottens betydelse från traditionell folkrörelseverksamhet till en aktiv aktör i Västra

Läs mer

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16)

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16) Sammanfattning från Framtidsforum Riksteatern och framtiden-vad är viktigt? Arboga 12 sep Följande ämnen kom upp på schemaväggen och blev prioriterade (antalet pluppar inom parentes) Hur kan vi väcka intresse

Läs mer

Kommunstyrelsen, Ekonomi, Information, Näringsliv, IT, Personal, Översiktsplanering, Utredning, Kultur och fritid, Folkhälsa

Kommunstyrelsen, Ekonomi, Information, Näringsliv, IT, Personal, Översiktsplanering, Utredning, Kultur och fritid, Folkhälsa Så styrs kommunen Strömstads kommunfullmäktige, som består av 39 politiker, är kommunens högsta beslutande organ. Där beslutas om de viktigaste frågorna för kommunen till exempel om hur kommunens pengar

Läs mer

S P O R T L O V E T 2 0 1 0

S P O R T L O V E T 2 0 1 0 S P O R T L O V E T 2 0 1 0 Var så god här är vårt lovprogram för 2010 Som du ser så finns det en hel del av trevliga aktiviteter, som våra föreningar, företag och även vissa kommunala nämnder bjuder på

Läs mer

Årets Ungdomssektion 2010

Årets Ungdomssektion 2010 Årets Ungdomssektion 2010 Klubb: Theleborgs Ryttarsällskap Distrikt: Smålands Ridsportförbund Kontaktperson i sektionen: Josefine Ahlgren Adress: Stallvägen 10 353 52 Växjö Telefon: 0702-46 06 11 E-mail:

Läs mer

Inkomna samt besvarade medborgarförslag

Inkomna samt besvarade medborgarförslag Kommunledningsförvaltningen Linn Carlsson,0550-88 009 linn.carlsson@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum 2016-05-18 Ks/2016:95 Sida 1(2) Inkomna samt besvarade medborgarförslag Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

ANLÄGGNING Föreningspool - samnyttjande av lokaler och resurser Inventering av vilka behov som finns i föreningarna Årligt underhåll

ANLÄGGNING Föreningspool - samnyttjande av lokaler och resurser Inventering av vilka behov som finns i föreningarna Årligt underhåll ANLÄGGNING 1. Föreningspool - samnyttjande av lokaler och resurser 2. Inventering av vilka behov som finns i föreningarna 3. Årligt underhåll 4. Driftskostnader/bidrag 5. Anpassning av lokaler (mot verksamhet

Läs mer

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Vaxholm och vägen framåt Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Demokrati Moderaterna har tagit initiativ till att se över vår politiska organisation i Vaxholm för att se hur vi på bästa

Läs mer

LUPP 2012 Vimmerby kommun

LUPP 2012 Vimmerby kommun LUPP 2012 Vimmerby kommun Under hösten 2012 genomfördes ännu en LUPP-undersökning i Vimmerby. Det var den fjärde i ordningen (De tidigare gjordes 2005, 2007 och 2009). I Vimmerby deltog 155 elever i årskurs

Läs mer

Vad tycker Tjörns unga?

Vad tycker Tjörns unga? Vad tycker Tjörns unga? Kultur- och fritidsförvaltningen 2014-10-21 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Bakgrund 3 2 Luppenkätens frisvar, årskurs 8 4 3 Återkoppling efter Luppen, årskurs 8 6 4 Luppenkätens

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument Verksamhetsplan för det gemensamma folkhälsoarbetet 2019 mellan Södra hälso- och sjukvårdsnämnden och Ulricehamns kommun ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för föräldrastöd Program för föräldrastöd 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Handling för tillväxt... 2

Handling för tillväxt... 2 Innehållsförteckning Handling för tillväxt... 2 1. Boendet - Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende...3 1.2 Kommunikationer...3 1.3 Attityder...4 1.4 Fritid/Kultur...4 1.5 Öppnare landskap/naturvård...4

Läs mer

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy

Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Härnösands internationella arbete - ny internationell policy Innehållsförteckning sidan Inledning... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Prioriterade områden... 4 Utbildning Arbete och tillväxt Näringsliv

Läs mer

1. Hur samordnar vi våra resurser med idrotten idag?

1. Hur samordnar vi våra resurser med idrotten idag? 1. Hur samordnar vi våra resurser med idrotten idag? Ex. personellt/ekonomiskt, struktur/mötesplatser, kompetenshöjning/utbildning Åmål: Nära samarbete med SISU-konsulent, som alltid är tillgänglig. Vardaglig

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening. Standardrapport

Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening. Standardrapport Utvärdering av svensk fotbolls arbete med förening Standardrapport Procent Antal Instämmer med påståendet 73,3% 85 Instämmer delvis med påståendet 26,7% 31 Instämmer inte med påståendet 0% 0 Medel 1,73

Läs mer

Välkomna. Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun

Välkomna. Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun Välkomna Presentation av Föreningsstödsystem 2018 för alla verksamma föreningar i Tingsryds kommun 2017-11-14 1 Nyheter Alla föreningsstöd/bidrag hanteras av samma avdelning. Man kan söka direkt via nätet.

Läs mer

Bilaga 1 A. FokusKorpen KORPEN En roligare rörelse

Bilaga 1 A. FokusKorpen KORPEN En roligare rörelse Bilaga 1 A FokusKorpen 2025 KORPEN En roligare rörelse Några ord på vägen Korpen är en organisation i ständig rörelse. Det vi gör, det gör vi tillsammans. Fokus Korpen 2025 är nästa steg i vår förändringsresa.

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 2014-10-22 1 (14) Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 Beslutande Ledamöter Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP) Claes Häggblom, (KD) Elisabeth

Läs mer

, kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Li Merander Ordförande Arvid Persson Justerare Alejna Pllava

, kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Li Merander Ordförande Arvid Persson Justerare Alejna Pllava Ungdomsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Beslutande 16:30, FORUM Örkelljunga Arvid Persson, Helena Lantz, Alejna Pllava, Krzysztof Muszanski, Ville Gustavsson, Elin Andersson Övriga närvarande

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 6 Kommunala ungdomsrådet 2017-12-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 10.30 12.00 i kommuncafeterian i kommunkontoret Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre

Läs mer

Serviceplan 2016-2020

Serviceplan 2016-2020 STYRANDE DOKUMENT Fastställt av Dokumentansvarig Beslutsdatum Kommunfullmäktige Landsbygdsutvecklare Sofie Nyström 2016-02-29 Gäller t.o.m. 2020 1 (12) Serviceplan 2016-2020 2 (12) Innehåll 1. Inledning...

Läs mer