Dialogmöten frågor och svar Kultur och fritid. Hur får man hjälp att söka pengar hos andra myndigheter? Det saknas en kanal in i kommunen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dialogmöten frågor och svar Kultur och fritid. Hur får man hjälp att söka pengar hos andra myndigheter? Det saknas en kanal in i kommunen."

Transkript

1 Dialogmöten frågor och svar Kultur och fritid Stöd från kommunen: Hur får man hjälp att söka pengar hos andra myndigheter? Det saknas en kanal in i kommunen. - Kultur- och fritidsföreningar har möjlighet att kontakta oss på kultur och fritid för att få tips och information. Det saknas en föreningsutvecklare, som stöd, bollplank och vägvisare. - Fritidsföreningar får hjälp via kultur- och fritid. Vi har samarbetsavtal med SISU, idrottsrörelsens studieorganisation. - Kulturföreningar stöds via kultur- och fritid beroende av vad som önskas. Det är svårt att boka idrottshallar, det borde vara lättare att se bokade aktiviteter. - Bokningar i idrottshallar och gymnastiksalar finns på kommunens webbplats under se och göra. F.n. pågår en upphandling av en revidering av webbokningssystemet där kontakterna till kultur- och fritidskontoret går med automatik. Låssystemet till idrottshallarna i Lenhovda och Åseda byts ut under hösten Förslag: Besök av SISU kommun + föreningar = kompetensutveckling och information (A) Svar: Vi kommer att ha gemensamma föreningsmöten tillsammans med SISU och Smålandsidrotten. Bättre riktlinjer får ingen feedback. (Å) Kommunfullmäktiges fastställda normer för stöd till föreningars barn- och ungdomsverksamhet finns publicerade på kommunens webbplats. I kultur- och fritids nyhetsbrev (4-5 ggr/år) informerar vi om nyheter och tips. Nyhetsbrevet publiceras även på kommunens webbplats. Inte tillräckligt med bidrag. Vad är rimligt? Vad krävs av föreningarna? Kultur- och fritid gör regelbundet kontroller/jämförelser med övriga kommuner i länet och i regionen för att se nivåer och krav.

2 Bidragsansökningar, hur mycket följs upp? (N/Å) Kultur- och fritid går igenom samtliga handlingar i samband med bidragsansökningar. Rapporteras till kultur- och fritidsutskottet i samband med rapporter av delegeringsbeslut. Tydligare hantering av föreningsfrågor (Å) Kommunens arbets- och delegeringsordning innebär att de flesta ärenden är delegerade till kultur- och fritidskonsulent och kultur- och fritidschef. Den politiska hanteringen är delegerat till kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott. Utskottet sammanträder 4 ggr/år. Ungdomsledarstipendier (A) Kommunfullmäktige har antagit normer för stöd till barn- och ungdomsverksamhet. I normerna finns möjlighet för föreningar att söka ledarutbildningsbidrag. Information publiceras regelbundet i nyhetsbreven. Ungdomsledarproblem (N/K) Ungdomsledarutbildning (Å) Se ovan under stipendier. Ledarutbildningsbidrag finns att tillgå för ideella ledare. Det borde finnas mer gratisaktiviteter. Arrangörer avgör själva om t.ex. pröva-på verksamhet. Vissa aktiviteter såsom kulturarrangemang erbjuds elever och barn i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen. Bibliotekens verksamhet är gratis för den enskilde enligt lag. Gemensamma lovaktiviteter (utskick) (Å) Sedan ca 10 år tillbaka ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för lovaktiviteter. Om erbjudanden avser allmänhetens barn går det bra att anmäla till evenemangskalender som publiceras på kommunens webbplats och i Uppvidinge tidning. Uppvidinge tidning delas ut till samtliga hushåll i kommunen, vilket kan anses som utskick.

3 Integration: Det behövs tolkar. Kommunen anlitar telefontolk. Kan rekommenderas för information till grupper av föräldrar. Det finns somaliska och arabiska föreningar i kommunen där flertalet styrelseledamöter har vistats länge i kommunen. Kultur och fritidskontoret kan förmedla kontakter och information. Det kan vara en möjlighet att få tolkat till en mindre kostnad. Förening har problem med utbetalning av stöd till personer som inte har uppehållstillstånd. Hur gör vi? (A) Migrationsverket ansvarar för all asylmottagning. Kommunen ansvarar för information, boendestöd, SFI och samhällsorientering till dem som fått permanent uppehållstillstånd. Om stöd=personlig utrustning och avgifter för medlemskap är det föreningen som avgör själv om man vill stötta asylfamiljerna. I vissa fall kan föreningen söka bidrag för verksamheten i särskilda utvecklingsprojekt. Ex. på sådana bidrag kan vara Allmänna arvsfonden, Leader sydost, idrottsförbunden, studieförbunden, biståndsorganisationer och kommunen (medfinansiär). Kan kommunen äga utrustning såsom tält, bajamajor etc? (A och Å) Kommunens tidigare ägda toalettvagn och duschvagn överfördes till Alstermo IF för att sedan kunna hyras ut till övriga föreningar. Kommunen har inte haft för avsikt att köpa in nya. Hur får man kontakt med Uppjobb? Via kommunens växel alternativt kultur- och fritid. Ej lika behandlade lättare att samverka Alla föreningar inom idrotten är likvärdigt behandlade utifrån samma normer som gäller verksamhetsbidrag, driftsbidrag, ledarutbildningsbidrag osv. Det finns ingen förening som erhåller något större stöd än någon annan. Normer för driftbidrag bygger på kvm-stöd till omklädningsbyggnader och klubbstugor, stöd till fotbollsplaner bygger på antal lag och om det pågår seriesystem. Båda ishallarna får lika stort bidrag, vilket även gäller ridsportanläggningarna.

4 Föreningsråd: Föreningsombud efterfrågas (A och Å) Kultur- och fritids roll är att lyfta fram de tankar, idéer och förslag till de politiska instanserna för avgörande. Det innebär att möjliggöra förslagen på ett sådant sätt att föreningen och kommunen kan enas om syfte, ekonomi, målgrupper, samverkan på olika sätt. Vilka ska vara med? Tidsplan ska finnas och informeras om Förslag: olika grupper, ibland alla föreningar, ibland en typ, ibland de som äger anläggningar Kultur- och fritid kommer att kalla till följande informationsmöten, vilka senare kan utgöra grund för bildande av föreningsråd : - Folkhälsofrågor - Drift av anläggningar - Leader sydost, arvsfonden m.fl. för utvecklingsverksamhet - Arrangemang Styrelsearbete: Styrelseutbildning efterfrågas av alla (N/K, L, A, Å, Ä) Samtliga studieorganisationer ordnar utbildningar för föreningars funktionärer. Om många går samman för sådana kurser kan studieorganisationerna organisera på efterfrågan. Ex SISU: s träningsläger för styrelsen osv. Svårt att hitta organisationsledare, kassörer, revisorer. I Uppvidinge kommun har förekommit gemensamma administrationskontor för föreningar på orten. Ett exempel på detta var Offensiva Åsedas kontor för föreningarna i Åseda. En idé kan ju vara att organisera sådana kontor på hel- eller halvtid i varje ort. Arbetsuppgifter kan vara protokollskrivning, kassörsuppgifter, medlemskontakter osv. Revisorstjänster i form av enskilda företagare finns flera i kommunen.

5 Förslag på samverkan: Samma kassör i flera föreningar (A) Föreningar kan byta tjänster och hjälpa varandra vid olika evenemang (t ex Olsmässan) Evenemangskalender: Efterfrågas. På kommunens webbplats finns möjligheter för arrangörer att lägga in sina egna arrangemang. Kultur- och fritidskonsulenten kontrollerar så att tipsen är aktuella och kompletta före publicering. Kultur- och fritidsarrangemang annonseras även i Uppvidinge tidning. Tjänsten är gratis för arrangörer. Ärenden till föreningsråd i kalender? Ärenden till föreningsråd skickas till kultur och fritid. Frivilliga till evenemang behövs, information i kalender? (Å) Redan löst Fördelning publicering aktiviteter (Å) Se svar ang. evenemangskalender ovan. Mer marknadsföring (Å) Massmedia använder kommunens webbplats och hämtar uppgifter från evenemangskalendern för sina annonseringar. Ex Smålandsposten. Kan användas som planeringsverktyg för att undvika dubbelbokningar (Ä, Å) Om arrangörer har möjlighet att lägga in sina arrangemang i god tid så kan övriga arrangörer anpassa sina arrangemang så att det inte uppstår kollisioner. Påminnelse deadline föreningsbrev I nyhetsbreven från kultur- och fritid ingår alltid ansökningsdatum för olika bidrag mm. Publiceras på kommunens webbplats.

6 Föreningsdag Föreningars förslag och önskemål: - Inspirationsföreläsare Pia Sundhage - Träffa varandra och utbyta erfarenheter - Föreningsmässa, tipspromenad - Information söka pengar myndigheter och allmänna arvsfonden - Öka samverkan få ny energi - Utbyte av varandra - Inspiration nya idéer och kraft - Dela ut ungdomsledarstipendier - Jämför med Ölands föreningsgala (A) - Samverkan på orten, föreläsare om ämnet - Styrelseutbildning efterfrågas (N/K) Tydligare hantering från kommunen när det gäller föreningsfrågor! Hur ska vi bygga samhället? Vad vill kommunen? - Kultur- och fritidsfrågor hanteras av kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott. Det som utskottet beslutar i olika ärenden publiceras på kommunens webbplats, kommuniceras i tjänstemännens tjänsteutövning mm. - Synpunkter kan lämnas på kommunens webbplats under Tyck till - Som föreningsföreträdare, privatperson mm kan man använda kommunfullmäktiges allmänhetens frågestund. Frågan ska dock lämnas in till kommunkansliet i förväg. - De politiska partierna och deras förtroendevalda har egna politiska program för kommunens verksamheter. De resulterar i politiska beslut i demokratisk ordning som kommunens tjänstemän ska verkställa. Ni får väldigt gärna ringa, maila, skriva synpunkter till oss. Vi tar alltid emot och försöker lösa era frågor på bästa sätt! Annika Persson Kultur- och fritidschef Ingela Olsson Kultur- och fritidskonsulent

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Åseda 2014 11 19 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog Lindman,

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Lenhovda 2014 11 27 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Anders Svensson, förvaltningschef kommunledningsförvaltningen Annie Öhman, planerare/utvecklare

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Norrhult 2014 11 13 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Peter Skog

Läs mer

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun

Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Riktlinjer för kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2018-11-26, 108 1 Kommunala föreningsbidrag i Malung-Sälens kommun Malung-Sälens kommun vill främja ett gott

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Älghult 2014 11 12 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Kulturplan Kronoberg 2011

Kulturplan Kronoberg 2011 2011-03-14 Kulturplan Kronoberg 2011 Nulägesbeskrivning och utvecklingsområden Kommun Kulturnämnd: Nej, annat: Kommunstyrelsen Kvinnor: 3 antal Män: 8 antal 11 sammanlagt Kulturplan/ kulturstrategi: Antagen

Läs mer

Bidragsregler Ljungby kommun

Bidragsregler Ljungby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Bidragsregler Ljungby kommun Allmänna bidragsregler Ansökningsblanketter Ansökningsblanketter finns att hämta på kultur- och fritidsförvaltningens kontor eller på kommunens

Läs mer

Delegationsordning inom. Fritids- och kulturnämnden Kalix kommun

Delegationsordning inom. Fritids- och kulturnämnden Kalix kommun Delegationsordning 2017 inom Fritids- och kulturnämnden Kalix kommun ~ Fastställd av fritids- och kulturnämnden 2016-12-07 74 Allmänt om delegering Med delegering menas att nämnden överför självständig

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Informationsmöte för föreningar

Informationsmöte för föreningar Informationsmöte för föreningar Skärborgarnas hus 2019-09-11 Sara Fältskog Eldros Kultur- och föreningschef Tel. 0156-522 19 sara.faltskogeldros@trosa.se Dagordning 1. Inbjudan till samverkansmöte med

Läs mer

Översyn av kriterierna för bidrag till föreningar med mera

Översyn av kriterierna för bidrag till föreningar med mera Sida 1(5) Datum 2015-04-09 Referens Dnr Kultur- och utbildningsförvaltningen Annika Wernborg, Magdalena Ramsing Kultur- och utbildningsutskottet Översyn av kriterierna för bidrag till föreningar med mera

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Avgifter för nyttjande av fritidsservice Fastställda av kultur- och fritidsnämnden 2009-11-12, 112 Från och med 2004-01-01 är kultur- och fritidsnämnden bemyndigad att fastställa dessa avgifter. Reviderade

Läs mer

Beskrivning av vår verksamhet i Piteå

Beskrivning av vår verksamhet i Piteå Beskrivning av vår verksamhet i Piteå SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund och utbildningsorganisation. Vi bildar, utbildar och utvecklar idrotten SISU Idrottsutbildarna utbildar och

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden 2012-02-23 Tid: Torsdagen den 1 mars 2012 Nämndens ledamöter och ersättare samlas: Kl. 14.30 Kaffe Måldiskussion Smörgås Kl. 19.00 Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Till alla ideella föreningar i kommunen, studieförbund samt kommunens samtliga nämnder och kommunala bolagsstyrelser LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Detta är ett förslag på hur föreningslivet och kommunen i Västervik

Läs mer

Bilaga 2, KF 23/2018 Sidan 1 av 9. Reglemente för. Kultur- och fritidsnämnden. Antagen av kommunfullmäktige , 23

Bilaga 2, KF 23/2018 Sidan 1 av 9. Reglemente för. Kultur- och fritidsnämnden. Antagen av kommunfullmäktige , 23 Sidan 1 av 9 Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-27, 23 Sidan 2 av 9 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver vad som stadgas i kommunallag och speciallagstiftning

Läs mer

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-18 Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är att bidra till kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Vi vet att en

Läs mer

Föreningsträff. Sammanställning av föreningsträffen den 4 juni 2013

Föreningsträff. Sammanställning av föreningsträffen den 4 juni 2013 Föreningsträff Sammanställning av föreningsträffen den 4 juni 2013 Beredningen för Kultur och Fritid i Svedala kommun har fått i uppdrag att genomföra en översyn av kommunens stöd till föreningar inom

Läs mer

Ändring av avgifter för nyttjande av fritidsservice - Edsvail

Ändring av avgifter för nyttjande av fritidsservice - Edsvail Sammanträdes protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-03 Sidan 4 av 8 30/2011 Dnr 2011/39 KFN.110 Ändring av avgifter för nyttjande av fritidsservice - Edsvail I ärendet föreligger tjänsteutlåtande 2011-04-26

Läs mer

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Bidrag & stipendier för föreningar och privatpersoner Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Föreningars utveckling och kompetens Verksamhet för barn, unga & funktionshindrade Snabb slant Vill

Läs mer

Revisionsrapport. Kultur- och fritidsnämndens hantering av föreningsbidrag och studiecirkelstöd. Östersunds kommun. Kjell Pettersson.

Revisionsrapport. Kultur- och fritidsnämndens hantering av föreningsbidrag och studiecirkelstöd. Östersunds kommun. Kjell Pettersson. Revisionsrapport Kultur- och fritidsnämndens hantering av föreningsbidrag och studiecirkelstöd Östersunds kommun Kjell Pettersson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1

Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Principer och taxor för uthyrning av lokaler, Allaktivitetshuset Sundbyberg 1 Grundprinciper för Allaktivitetshuset Stadens målsättning är att främja ett brett föreningsliv och utbud av kultur, fritids-

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott

Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott KALLELSE 2018-04-16 1(1) Kansliavdelningen Magda Gyllenfjell, magda.gyllenfjell@uppvidinge.se Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott kallas härmed till sammanträde måndagen den 23 april 2018 klockan

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår.

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Service och villkor för kårföreningar För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Antaget av kårstyrelsen 17 december 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer:

Lugnås Björkängen 1 542 94 Mariestad. Fråga 3 - Kontaktperson/ den som svarar på enkäten. Namn. mail och telefonnummer: Välkommen att delta i denna enkätundersökning! Denna enkät är avsedd att kartlägga nuläget inom regionens arbetslivsmuseer/industrihistoriska föreningar för att ge ett bra underlag för NAV:s fortsatta

Läs mer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer 1 (7) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Version: 2.0 Fastställd: KF 2014-04-16, 20 Uppdateras: Barn, kultur- och utbildningsnämnden lämnar bidrag till olika föreningar och organisationer som bedriver barn-

Läs mer

Smedjebackens kommun

Smedjebackens kommun www.pwc.se Revisionsrapport Hans Gåsste Hantering av kommunala bidrag Smedjebackens kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande revisionella bedömningar... 2 2. Bakgrund... 4 2.1. Revisionsfråga och

Läs mer

REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01

REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01 REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01 BIDRAGSBERÄTTIGAD FÖRENING Bidrag kan utgå till ideell förening med ungdomsverksamhet som arbetar efter demokratiska

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Dokumentation från föreningsträffen den 25 april 2013 på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung.

Dokumentation från föreningsträffen den 25 april 2013 på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung. Dokumentation från föreningsträffen den 25 april 2013 på Sankt Olof Hotell & Krog i Malung. Närvaro enligt separat närvarolista. 48 personer deltog. Eva Renström från Radio Dalarna var på plats och intervjuade

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-11-18 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2011-03-01 1/13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2011-03-01 1/13 Fritidsnämnden 2011-03-01 1/13 Innehållsförteckning Muntlig information... 3 Ekonomisk uppföljning... 4 Budget 2011... 5 Ungdomspolitiskt program... 6 Verksamhetsberättelse 2010... 8 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Dokumentation från workshops Somalidagen i Tibro 25 Mars

Dokumentation från workshops Somalidagen i Tibro 25 Mars 1 Dokumentation från workshops Somalidagen i Tibro 25 Mars 2 Fritid Det traditionella föreningslivet upplevs som ett hinder med stora krav för medverkan, ibland annat vad gäller långsiktiga åtaganden och

Läs mer

Innehåll. De politiska partierna...30 Repetitionsfrågor De politiska partierna...31

Innehåll. De politiska partierna...30 Repetitionsfrågor De politiska partierna...31 Innehåll Riksdagen...5 Var finns riksdagen?...6 Vad gör riksdagen?...7 Hur arbetar riksdagen?...8 Repetitionsfrågor Riksdagen...11 Regeringen...13 Vad gör regeringen?...14 Hur arbetar regeringen?...15

Läs mer

Stärka integrationspakt och obligatorisk samhällsinformation

Stärka integrationspakt och obligatorisk samhällsinformation Östermalms stadsdelsförvaltning socialtjänstavdelningen Sida 1 (5) 2017-04-10 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Stärka integrationspakt och obligatorisk

Läs mer

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige 2016-10-25. Gäller från och med 2017-01-01. Munkfors-Ransäter en attraktiv, företagsam, nära och hållbar kommun-känd för att vara spännande,

Läs mer

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN FÖRENINGSBIDRAG Handikappverksamhet Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Rätt till bidrag Organisation i Skövde kommun som bedriver fritidsverksamhet för handikappade

Läs mer

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning.

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. 1 (5) Kultur & Fritid Föreningsbidrag Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. Allmänna bestämmelser Kriterier för kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Ks 2015-05-27 140 2015-05-28 2015/288 Ks 2016-04-06 94 2016-04-07 2016/90 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG RIKTLINJER

Läs mer

Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar

Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Samhällsbyggnad, Kultur och fritid Riktlinjer för uthyrning/utlåning av lokaler och anläggningar till föreningar Osby kommun

Läs mer

Tjänsteskrivelse Revidering av riktlinjer bidrag speciella ändamål, stycke 3.3.1 om driftsbidrag

Tjänsteskrivelse Revidering av riktlinjer bidrag speciella ändamål, stycke 3.3.1 om driftsbidrag VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2013-01-18 DNR FN 2013.007 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Revidering

Läs mer

Bidragsregler 2016. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel

Bidragsregler 2016. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Bidragsregler 2016 Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Allmänna regler för erhållande av bidrag

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige och av kommunstyrelsen

Antagen av kommunfullmäktige och av kommunstyrelsen Antagen av kommunfullmäktige 2010-04-26 och av kommunstyrelsen 2010-04-13 2010-05-18 POLICY FÖR FÖRENINGSBIDRAG Ärende 2010-05-18 KS 2010/118 Gäller from 2011-01-01 Antaget av Kommunfullmäktige 2010-04-26

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Datum 2017-01-25 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut

Läs mer

Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar.

Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar. Uppsala 2008-11-12 Till Styrelsen och TANGOGRUPPEN CAMBALACHE Motion till årsmöte 2009 om stadgeändringar, förändrat och uppdaterat dokument för Policies, ordningsregler och arbetsbeskrivningar. Med anledning

Läs mer

Fritids- plan 2009-2013. Landskrona stad

Fritids- plan 2009-2013. Landskrona stad Fritids- 2009-2013 plan Landskrona stad Plan för idrott och friluftsliv i Landskrons stad 2009-2013 BAKGRUND Idrotten i samhället Statens stöd till idrotten Målet med den nationella idrottspolitiken är:

Läs mer

Allmänt om delegering

Allmänt om delegering Allmänt om delegering Vad menas med delegering Med delegering menas att nämnden överför självständig beslutanderätt till delegation. Detta innebär att nämnden ger delegation i uppdrag att på nämndens vägnar

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KF 173 12 DECEMBER 2016 Datum 2016-11-29 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunfullmäktige Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Bidragsregler. för det kommunala stödet till föreningar i Åre kommun. Fastställda av Åre Kommunfullmäktige , gällande från och med

Bidragsregler. för det kommunala stödet till föreningar i Åre kommun. Fastställda av Åre Kommunfullmäktige , gällande från och med Kultur Fritid Box 201 830 05 JÄRPEN 2003-02-14/alg Bidragsregler för det kommunala stödet till föreningar i Åre kommun. Fastställda av Åre Kommunfullmäktige 98-12-05, gällande från och med 99-01-01. Handläggare:

Läs mer

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 R I K TLINJER FRITIDSNÄMNDEN Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Innehåll 1. Introduktion... 3 2. Varför lämnar fritidsnämnden

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet

Läs mer

3. När kommer det att vara möjligt? Till sommaren? Vi måste gemensamt se över vad som vill göras, därefter kan vi göra en tidsplan.

3. När kommer det att vara möjligt? Till sommaren? Vi måste gemensamt se över vad som vill göras, därefter kan vi göra en tidsplan. FRÅGOR & SVAR IdrottOnline IOL januari 2012 1. Vi har en hemsida och administrationssystem som kräver lite underhåll och är anpassat till våra behov. Det gör att vi inte ser något behov av att ha något

Läs mer

Utveckling av det sociala innehållet i vardagen för äldre personer

Utveckling av det sociala innehållet i vardagen för äldre personer Omsorg Utveckling av det sociala innehållet i vardagen för äldre personer 1. Skapa ungdomshelger. Anställa 30 gymnasieungdomar som skall vara med och utveckla det sociala innehållet i de äldres vardag.

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer Styrdokument, riktlinjer Projektkoordinator 2017-08-18 Maria Lindeberg 08-59097376 Dnr Maria.Lindeberg@upplandsvasby.se KS/2017:100 Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag Sida: 1 (5) Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt gällande reglemente ansvar för att fördela bidrag till föreningar

Läs mer

Checklista - spridning av information Föreningar

Checklista - spridning av information Föreningar Checklista - spridning av information Föreningar Sprid information om föreningen och era arrangemang/ evenemang till allmänheten Landskrona stad har olika kanaler i vilka föreningar gratis kan nå ut med

Läs mer

Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar

Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar Samhällsbyggnad, Kultur och fritid Utkast förslag Policy för uthyrning/utlåning av kommunens lokaler och anläggningar Osby kommun hyr

Läs mer

Föreningsstöd i Degerfors kommun

Föreningsstöd i Degerfors kommun RIKTLINJE 1(7) Madelene Hedström, 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Föreningsstöd i Degerfors kommun Dokumenttyp Riktlinje Dokumentet gäller

Läs mer

Remiss - Motion från (SD) om närvarohöjande åtgärd för centrala samhällsinformationsmöten utformade för nyanlända

Remiss - Motion från (SD) om närvarohöjande åtgärd för centrala samhällsinformationsmöten utformade för nyanlända TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-08-27 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00195-1.7.1 Individ- och familjeförvaltningen Jonas Boman Epost: jonas.boman@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2012-03-05 13 Reviderade KF 2015-12-14 105 Ockelbo Kommun, 816 80 Ockelbo Södra Åsgatan 30 D 0297-555 00 www.ockelbo.se Utbildnings- och

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för anordnare av kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare

Tillämpningsanvisningar för anordnare av kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare 1 (5) 2013-01-22 Bilaga 2) Tillämpningsanvisningar för anordnare av kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare Sammanfattning Kommunfullmäktige har fastställt auktorisationsvillkor

Läs mer

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting

Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting 2017-04-13 1 [5] Sammanställning av förslag vid lokalt kulturting Den 24 november kallade kulturförvaltningen i Gislaveds kommun till lokalt kulturting i Glashuset. De närvarande delades in i olika grupper

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

IK Bolton. Värdegrund Engagemang Gemenskap Ständig utveckling

IK Bolton. Värdegrund Engagemang Gemenskap Ständig utveckling Handboll för alla IK Bolton IK Bolton erbjuder handboll som är glädjefylld och tillgodoser barns, ungdomars och seniorers vilja att utvecklas som handbollsspelare, vilket bidrar till att ge alla medverkande

Läs mer

POLICY VID UPPLÅTELSE AV KOMMUNALA LOKALER OCH IDROTTSANLÄGGNINGAR

POLICY VID UPPLÅTELSE AV KOMMUNALA LOKALER OCH IDROTTSANLÄGGNINGAR POLICY VID UPPLÅTELSE AV KOMMUNALA LOKALER OCH IDROTTSANLÄGGNINGAR Gäller från och med 2011-08-01 Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-22 77 GENERELLA BESTÄMMELSER 1. Lokaler och idrottsanläggningar uthyrs

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning Antagen av Kultur- och fritidsnämnden den 9 juni 2015, Kfn 23

Kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning Antagen av Kultur- och fritidsnämnden den 9 juni 2015, Kfn 23 1 FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 3.16 U03 Ersätter 3.16 U02 Gäller fr.o.m. 2015-07-01 Kultur- och fritidsnämndens delegationsförteckning Antagen av Kultur- och fritidsnämnden den 9 juni 2015, Kfn 23 2015-05-21

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr Förslag till revidering av stadgar inför årsmötet 2016-03-06 Revideringsförslaget innehåller en översyn av samtliga stadgar och syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att de på ett

Läs mer

MARKNADSFÖRING. av föreningens verksamhet och arrangemang

MARKNADSFÖRING. av föreningens verksamhet och arrangemang MARKNADSFÖRING av föreningens verksamhet och arrangemang MARKNADSFÖRING AV FÖRENINGENS VERKSAMHET OCH ARRANGEMANG Det finns ett flertal kanaler där föreningar kan nå ut med information om verksamhet och

Läs mer

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 91 Dnr 2006.196 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Regler för korttidsuthyrning

Regler för korttidsuthyrning Riktlinjer Regler för korttidsuthyrning Antagna av kommunfullmäktige den 15 september 2015 89/2015 Att gälla från den 1 januari 2016 Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Regler

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 47 Godkännande av ärendelista... 61 48 Dialog med kommunens fritidsledare och fältsekreterare... 62 49 Anmälan av delegationsbeslut... 63 50 Begäran från Sandhems IF om kommunal borgen... 64 51

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningens lokaler och simhall

Kultur- och fritidsförvaltningens lokaler och simhall TAXOR OCH AVGIFTER FÖR Kultur- och fritidsförvaltningens lokaler och simhall Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-12-10 179 Giltighetstid Dokumentansvarig Från 2019-01-01 och tillsvidare Fritidschef

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Tillsammans genom kultur. Inspiration för dig som vill arbeta med barn, unga och inkludering

Tillsammans genom kultur. Inspiration för dig som vill arbeta med barn, unga och inkludering Tillsammans genom kultur Inspiration för dig som vill arbeta med barn, unga och inkludering Att göra eller inte göra... Att fånga upp och bjuda in människor från andra länder till Sverige genom kulturverksamhet

Läs mer

Tyresö kommun Utvecklingsförvaltningen 1 (6) Karin Sundström Utredare /KFN

Tyresö kommun Utvecklingsförvaltningen 1 (6) Karin Sundström Utredare /KFN TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2016-02-09 Utvecklingsförvaltningen 1 (6) Karin Sundström Utredare 08-5782 95 09 karin.sundstrom@tyreso.se 2015/KFN 0110 71 Kultur- och fritidsnämnden Profilfritids Förslag

Läs mer

REGLER FÖR FÖRENINGSSTÖD För lokala organisationer, studieförbund, avdelningar, klubbar etc.

REGLER FÖR FÖRENINGSSTÖD För lokala organisationer, studieförbund, avdelningar, klubbar etc. REGLER FÖR FÖRENINGSSTÖD För lokala organisationer, studieförbund, avdelningar, klubbar etc. INNEHÅLL SID Innehåll, ansökningstider, upplysningar... 2 Bidragsregler... 3 Allmänna bestämmelser... 4 Aktivitetsbidrag...

Läs mer

Fritidsnytt. Kontakta oss. Näringsliv Kultur Fritid 2015-12-09. Nr 3 2015

Fritidsnytt. Kontakta oss. Näringsliv Kultur Fritid 2015-12-09. Nr 3 2015 Näringsliv Kultur Fritid Fritidsnytt Nr 3 2015 2015-12-09 Kontakta oss Chef Näringsliv, Kultur, Fritid Ulf Öhlund 0950-166 37, 070-331 13 77 ulf.ohlund@lycksele.se Fritidskonsulent Bibbi Jonsson-Kärrman

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar

Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Fr.o.m. 2018-01-01 Reviderade av tekniska förvaltningen 2018-01-03 Allmänna bestämmelser Bidragsberättigade

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2013-03-04 1(12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2013-03-04 1(12) Fritidsnämnden 2013-03-04 1(12) Plats och tid Arena Skövde VIP-avd kl 08:30-12:00 Övriga deltagande ande Kaj-Eve Enroth FP Maria Hjärtqvist S Karin Malmsten M Linda Sjödin Leo KD Ersätter Marie Guhrén

Läs mer

Riktlinjer för fördelning av tider samt uthyrningsprinciper i kommunala idrottsanläggningar och gymnastiksalar

Riktlinjer för fördelning av tider samt uthyrningsprinciper i kommunala idrottsanläggningar och gymnastiksalar Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommun Utbildningsförvaltningen Riktlinjer för fördelning av tider samt uthyrningsprinciper i kommunala idrottsanläggningar och gymnastiksalar Fastställt

Läs mer

Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist

Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist som möjligt. I så stor utsträckning det går skall vi

Läs mer

Future City 2015 2016. Så här kan ditt företag delta i Future City:

Future City 2015 2016. Så här kan ditt företag delta i Future City: Så här kan ditt företag delta i Future City: Future City 2015 2016 Guldarrangör, max sex 100 000 kr Silverarrangör, max sex 50 000 kr Bronsarrangör 25 000 kr Partner Uppsats 25 000 kr Partner Minecraft

Läs mer

Arvsfonden i Värmlands län

Arvsfonden i Värmlands län Välkomna! Arvsfonden i Värmlands län www.arvsfonden.se www.arvsfondsbloggen.se www.arvsfondsprojekten.se Kristina Ekholm Handläggare Susann Arnehed Handläggare Lisa Nissdal Olin Handläggare Stefan Berg

Läs mer