Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 24 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 16:15-19:40 Jerker Sjögren (kd), ordförande Hans Temrin (fp), vice ordförande Karin Dahl-Strandin (s) Johan Liberson (m) Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Sekreterare Louise Steengrafe Paragrafer Ordförande Jerker Sjögren Justerande Karin Dahl-Strandin BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum för anslags nedtagande Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Underskrift 1 (26)

2 Innehållsförteckning: Godkännande av dagordningen...3 Halvårsbokslut VASARU...4 Månadsuppföljning nr Ansökan från IKASUS ekonomisk förening om godkännande av och rätt till bidrag för en fristående förskoleklass och fristående särskola i Vallentuna kommun Yttrande till Skolverket6 Ansökan från Roslagens elevhem AB om godkännande av och rätt till bidrag för en fristående grundskola i Vallentuna kommun Yttrande till Skolverket...7 Ansökan om tillstånd att bedriva förskoleverksamhet på Sportcenters område...9 Ansökan om att bedriva förskolan Åbygläntan som enskild verksamhet...11 Ansökan om att bedriva förskolan Granåsa och förskolan Tallåsen som enskild verksamhet.12 Informationsärende till arbetsutskottet Ny specialavdelning, Paletten, inom förskolan...15 Kulturskolans avgifter ändring av...16 Avskrivning av skuld Kulturskolans föräldraavgifter...17 Efterfrågad förhandling om lokalkostnader...18 Beslutsattestanter...19 Motion Öppna Bällstabergsskolan yttrande över motion till Kommunfullmäktige...20 Konferens den 9 september 2004 information...22 Tider för arbetsutskottets sammanträden...23 Extra sammanträde i december...24 Rektorstillsättningen Bällstaberg...25 Regler för förskola, familjedaghem och fritidshem fr o m den 11 juni Sid 2 (26)

3 Godkännande av dagordningen AU 41 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner dagordningen med följande tillägg: - arbetsutskottets framtida sammanträdes tider - rekrytering av rektorer - regler för förskola, familjedaghem och fritidshem 3 (26)

4 Halvårsbokslut VASARU AU 42 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet tackar för informationen. Redogörelse för VASARU-rapporten till och med den 30 juni Handlingar i ärendet VASARU-rapport t o m (26)

5 Månadsuppföljning nr 7 AU 43 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottets tackar för information. Månadsuppföljning för Barn- och ungdomsnämnden juli månad Handlingar i ärendet Månadsvis uppföljning till Kommunstyrelsen. 5 (26)

6 Ansökan från IKASUS ekonomisk förening om godkännande av och rätt till bidrag för en fristående förskoleklass och fristående särskola i Vallentuna kommun Yttrande till Skolverket AU 44 Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår nämnden att anta förvaltningens förslag till yttrande till Skolverkets som sitt. Karin Dahl-Strandin (s) deltar ej i beslutet. IKASUS ekonomiska förening har hos Skolverket ansökt om godkännande av en fristående förskoleklass och en fristående särskola i Vallentuna kommun fr o m läsåret 2005/06. Vallentuna kommun bereds tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 1 kap 2 och 1 a kap 2 förordning (1996:1206) om fristående skolor. Yttrandet skall vara Skolverket tillhanda senast den 15 september IKASUS ekonomiska förening avser att starta en verksamhet för 8 elever med autism eller autismliknande tillstånd. Föreningen driver idag en verksamhet, på Vasaborg i Danderyd för denna elevgrupp. Vallentuna har och har haft enstaka elever vid denna enhet. Föreningen avser att köpa en villa i anslutning till en kommunal skola i Danderyd, Täby eller Vallentuna för sin nya verksamhet. Småskaligheten, samverkan med grundskolan och samnyttjande av specialsalar anges som syfte med detta. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden att anta förvaltningens förslag till yttrande till Skolverkets som sitt. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Karin Dahl-Strandin (s) deltar ej i beslutet. Handlingar i ärendet Utdrag ur ansökan till Skolverket Tjänsteskrivelse 6 (26)

7 Ansökan från Roslagens elevhem AB om godkännande av och rätt till bidrag för en fristående grundskola i Vallentuna kommun Yttrande till Skolverket AU 45 Dnr Arbetsutskottets förslag Att nämnden antar tjänsteskrivelsen som sitt yttrande till Skolverket. Roslagens elevhem AB har hos Skolverket ansökt om godkännande av och bidrag till en fristående grundskola i Vallentuna kommun fr o m läsåret 2005/06. Vallentuna kommun bereds tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 1 a kap 2 förordning (1996:1206) om fristående skolor. Yttrandet skall vara Skolverket tillhanda senast den 15 september Roslagens elevhem AB är idag ett hem för vård och boende. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar i års åldern med mångfacetterad problematik och som av emotionella, sociala, psykiska och fysiska orsaker inte kan bo i egna hemmet. En boendeenhet är belägen i nordvästra delen av Vallentuna kommun, Vreta Gård i Markim. En annan boendeenhet, Tumlebo, ligger i Täby kyrkby vid Vallentunasjön. Under några år har elevhemmet samarbetat med skolor i Vallentuna för att kunna ge sina ungdomar viss undervisning. Elevhemmet har upphandlat specialundervisning och ämnesundervisning från Karbyoch Ormstaskolan samt från Vallentuna gymnasium. Roslagens elevhem AB ansöker nu hos Skolverket om att få starta egen skola för sina ungdomar. Den planerade skolan skall kunna ta emot 34 elever och man letar efter en lämplig lokal inom Vallentuna kommun. Inom elevhemmet finns idag ca 15 elever, vilka skall ha sin skoltillhörighet i den planerade skolan. Till övriga platser planerar man att rekrytera elever från Vallentuna och dess kranskommuner. Verksamheten kommer, enligt vad som framgår av ansökan, att grunda sig på ett psykodynamiskt synsätt och en kognitiv beteendeterapimodell. Eleverna får individuella studieplaner där praktiskt konkret arbete varvas med teori. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta tjänsteskrivelsen som sitt yttrande till Skolverket. s tidigare behandling i nämnden 18 maj 2004 Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar på att ärendet skall återremitteras till förvaltningen för att inhämta yttrande från socialnämnden och överförmyndaren. 7 (26)

8 Forts 45 Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på yrkandet om återremiss och finner att nämnden beslutar om återremiss till förvaltningen för att inhämta yttrande från socialnämnden och överförmyndaren. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på sitt yrkande om bifall och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse ansökan från Roslagens elevhem AB om godkännande av rätt till bidrag för en fristående grundskola i Vallentuna kommun Yttrande från Överförmyndaren 8 (26)

9 Ansökan om tillstånd att bedriva förskoleverksamhet på Sportcenters område AU 46 Arbetsutskottets förslag Att nämnden beviljar tillstånd för Christinas förskolor i Vallentuna AB att bedriva förskoleverksamhet på Sportcenters område. Christinas förskolor i Vallentuna AB har den 16 juni 2004 inkommit med en ansökan om tillstånd att bedriva förskoleverksamhet på Sportcenters område och anför bl a följande: Verksamheten planeras ha inriktning mot friskvård för barn och personal. Verksamheten bygger på i huvudsak utevistelse och idrottsaktiviteter inom- och utomhus med skog och natur som övervägande omgivning. Samarbetet med Sportcentrum erbjuder en mängd pedagogiska prova på aktiviteter som ökar barnens motoriska möjlighet samt skall lägga grunden för ett intresse och en känsla av hemvana runt området. Detta borgar för sundare vanor och en naturlighet i attityder runt rörelse, natur och aktivitet. Var dag skall inslag av mental träning finnas i samband med vila och samlingsstunder. Lokalerna skall enbart vara till för att ta skydd ifrån alltför mycket regn eller alltför sträng kyla. Barnen skall ha samling och vila samt vid behov äta lunch i vindskydd medan all annan aktivitet skall ske utomhus eller enligt schemalagda aktiviteter i sportcentrum/tennishall/ishall/ev simhall. Sena eftermiddagar och mörka vinterdagar skall man också kunna gå in. Lokalerna som diskuterats är scouternas stuga som skall färdigställas under hösten. Förskolan kommer att ha tillgång ett eget rum och toaletter. Ordförande för scoutföreningen har gett sitt samtycke och är också beredd att göra förändringar i lokalen för att anpassa den till de behov som finns, bl a i fråga om säkerhet. Förskolan är tänkt att till början ta in 30 barn i åldrarna 3-5 år. När verksamheten utvecklats och stabiliserats vill Christinas förskolor kunna erbjuda fler barn möjligheten. Förskolenämnden meddelade den 13 december 2001 Christinas Förskolor i Vallentuna AB tillstånd att bedriva enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun, Junibackens förskola, med en omfattning av 40 platser för barn i åldern 1-5 år. Barn- och ungdomsnämnden beviljade den 4 maj utökat tillstånd för Christinas Förskolor i Vallentuna AB att bedriva förskoleverksamhet i nuvarande Rickeby förskola från och med den 1 augusti (26)

10 Forts 46 Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden bevilja tillstånd för Christinas förskolor i Vallentuna AB att bedriva förskoleverksamhet på Sportcenters område. Yrkanden Karin Dahl-Strandin (s) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. 10 (26)

11 Ansökan om att bedriva förskolan Åbygläntan som enskild verksamhet AU 47 Dnr Arbetsutskottets beslut återremitteras till förvaltningen med uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag med synpunkter från rektor och personal samt en ekonomisk konsekvensbeskrivning. Personal på Åbygläntan och Christinas Förskolor i Vallentuna AB har den 10 maj 2004 inkommit med en ansökan om att få samarbeta om att övergå från kommunal till enskild verksamhet och anför följande: Det är personalens egen önskan att Christina Förskolor i Vallentuna AB skall vara ansvarig för driften av förskolan. Datum för övergång skall sättas i enlighet med personalens och kommunens önskemål för en så smidig övergång som möjligt med hänsyn till föräldrar, barn och verksamhet, varför datumet föreslås vara den 1 oktober Genom Christinas förskolors övertagande av Åbygläntan ökar antalet anordnare av förskoleverksamhet inom nordöstra centrumdistriktet av kommunen. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet förslår nämnden att Åbygläntan övergår från kommunal verksamhet till enskild verksamhet från och med 1 oktober 2004 och att Christinas Förskolor i Vallentuna AB beviljas tillstånd att driva verksamheten ifråga. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar på återremiss med uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag med synpunkter från rektor och personal samt en ekonomisk konsekvensbeskrivning. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på yrkandet om återremiss och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed Handlingar i ärendet Inkommen ansökan 11 (26)

12 Ansökan om att bedriva förskolan Granåsa och förskolan Tallåsen som enskild verksamhet AU 48 Dnr och Arbetsutskottets beslut återremitteras vad gäller förskolan Granåsa för att få beslutsunderlag med synpunkter från personal och rektor samt en ekonomisk konsekvensbeskrivning. Arbetsutkottets förslag till beslut Att nämnden föreslår att förskolan Tallåsen kvarblir i kommunal regi, Bällstabergs skolan. Ansökan har den 11 juni 2004 inkommit från Södra Roslagens Förskolor AB att få driva förskolan Granåsa som enskild verksamhet och anför följande: Södra Roslagens Förskolor AB har varit ett förskoleföretag sedan 1994 och driver idag Myrlejonet och Ensta förskola i Täby kommun samt Smultronet, Kusin Vitamin och Äppellundens förskola i Vallentuna kommun. Södra Roslagens Förskolor AB arbetar enligt läroplanens uppställda mål och efter Täby respektive Vallentuna kommuns uppställda regler och villkor. Avtal om att driva förskoleverksamhet för barn i Vallentuna kommun, daghemmet Kusin Vitamin, fattades mellan socialnämnden och Södra Roslagens förskolor AB den 15 juni Förskolenämnden beviljade den 24 april 2001 Södra Roslagens förskolor AB tillstånd att bedriva enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun, Kusin Vitamin, med en omfattning om 80 platser för barn i åldern 1-5 år. Förskolenämnden beviljade den 13 december 2001 Södra Roslagens förskolor AB tillstånd att bedriva enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun, Kårsta Förskola Äppellunden, med en omfattning om 44 platser för barn i åldern 1-5 år. Den 13 december 2001 beviljade förskolenämnden också Södra Roslagens förskolor AB tillstånd att bedriva enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun, Östra Ormsta Smultronet, med en omfattning om 86 platser för barn i åldern 1-5 år. TäbyPedagogerna Förskolor AB har den 1 juli 2004 inkommit med intresseanmälan om att överta förskolan Granåsa samt förskolan Tallåsen för att driva dem i enskild verksamhet och har anfört följande: Finns det andra befintliga lokaler som kan inrymma en förskola, eller nybyggnation i Bällstabergsområdet och Lingsbergsområdet är det också av stort intresse. TäbyPedagogerna 12 (26)

13 Forts 48 Förskolor AB har den 24 maj beslutat att bilda ett nytt bolag, TäbyPedagogerna Vallentuna Förskolor AB och startar i augusti förskoleverksamhet i Norrgårdens förskola på Norrgården Då Norrgårdens förskolan endast kan ta emot ca 30 barn är det svårt att få ekonomisk bärighet i det nya företaget. Det är också omöjligt att ha arbetsledning på plats av förskolechef på så liten enhet. Kvalitetsmässigt och ur ekonomisk synvinkel är det ytterst angeläget att TäbyPedagogerna Vallentuna Förskolor AB får möjlighet att utöka sin verksamhet i Vallentuna kommun. Barn- och ungdomsnämnden har den 6 april meddelat tillstånd för TäbyPedagogerna Förskolor AB att från den 1 augusti 2004 driva enskild förskoleverksamhet för barn 1-5 år i Vallentuna kommun. Ledningen för Tallåsens förskola överförs den 1 augusti 2004 från Lovisedalsskolan till Bällstabergsskolan. Förvaltningen ser genom detta en bättre möjlighet för Tallåsens förskola att i samarbete med den nystartade Lilla Ru förskola och Bällstabergs förskola skapa en verksamhet som klarar att bära sina egna kostnader. Tallåsens föskola har för Lovisedalsskolan varit en enhet som inte kunnat bära sina egna kostnader utifrån anslagen förskolepeng. I den sydligaste delen av Vallentuna ökar behovet av förskoleplatser mest och de kommunala förskolorna har ett särskilt uppdrag att tillgodose placeringen av förskolebarn utifrån behov av plats. Det är därför av vikt att kommunen har minst ett par enheter i kommunal regi inom området. Hösten 2006 planeras en ny förskola som kommer att tilhöra Lovisedalsskolan i Uthamra. Med anledning av detta och för att inte personalen skall ställas inför för många och hastiga omställningar bör Tallåsen ligga kvar i kommunal regi under Bällstabergsskolan fram till I enlighet med nämndens beslut den 1 juni måste kommunen försäkra sig om att allergiavdelningen på förskolan Granåsa kommer finnas kvar vid en övergång till enskild verksamhet. Nämnden har även beslutat att Vallentuna skall sträva efter ett brett utbud av anordnare, gärna med olika profilering, för att öka valfriheten. Personal som omfattas av förändringen skall i första hand erbjudas anställning inom den nya organisationen och i andra hand fortsatt anställning i kommunal regi vid annan enhet. Samverkan har skett med personal på Ekebyskolan. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att förskolan Granåsa övergår från kommunal verksamhet till enskild verksamhet från och med 1 oktober 2004, förutsatt att verksamheten är fortsatt 13 (26)

14 Forts 48 allergianpassad. Arbetsutskottet föreslår vidare att Täby Pedagogerna Vallentuna Förskolor AB beviljas tillstånd att driva verksamheten ifråga för att ges större möjlighet att få ekonomisk bärighet vid sin nya etablering i Vallentuna. Att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att förskolan Tallåsen inte övergår från kommunal verksamhet till enskild verksamhet utan kvarblir i Bällstabergsskolan. Vindens förskolor har den 20 augusti 2004 inkommit med en intresseanmälan avseende Granåsa förskola, se bilaga. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar på återremiss vad gäller förskolan Granåsa för att få beslutsunderlag med synpunkter från personalen och rektor samt en ekonomisk konsekvensbeskrivning. Jerker Sjögren (kd) yrkar på att Tallåsen kvarblir i kommunal regi, Bällstabergs skolan. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på yrkandet om återremiss och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag om att Tallåsen skall kvarstå i kommunal regi och finner att förskolan Tallåsen kvarstår i kommunal verksamhet. Handlingar i ärendet Ansökan från Södra Roslagens Förskolor AB, Ann Pamelius Intresseanmälan från TäbyPedagogerna Förskolor AB Intresseanmälan från Vindens förskolor AB 14 (26)

15 Informationsärende till arbetsutskottet Ny specialavdelning, Paletten, inom förskolan AU 49 Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet tackar för informationen Från och med höstterminen 2004 öppnar en specialavdelning för förskolebarn med funktionsnedsättning, Paletten, inom träningsskolan vid Ormstaskolan. En förskollärare och en barnskötare, båda anställda sedan tidigare inom träningsskolan, kommer att arbeta på avdelningen. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse Ny specialavdelning, Paletten, inom förskolan 15 (26)

16 Kulturskolans avgifter ändring av AU 50 Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet överlämnar ärendet utan eget ställningstagande samt kallar Bo Frick till nämnden. Barn- och ungdomsnämnden har den 10 februari beslutat föreslå Kommunfullmäktige att anta följande ändringar av Kulturskolans avgifter. Taxa för dans, drama/teater, bild, kör och rockgrupp inom Kulturskolan höjs från 800 kr till kr per termin. Nämnden beslutade även att hyran för instrument höjs från 300 kr till 400 kr per termin. Kommunstyrelsen har i protokoll den 19 april 41 beslutat återremittera ärendet till barn- och ungdomsnämnden med uppdrag att nämnden i förstahand försöker hitta andra lösningar än att höja avgifterna och i andra hand för att presentera bättre beslutsunderlag. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta förvaltningens beslut om att avgiften för dans, teater/drama, bild/konst, kör och rockgrupp höjs från 800 kr/termin till kr/termin från ht Se tjänsteskrivelse för närmare motivering. s tidigare behandling i nämnden den 18 maj 2004 Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar på att ärendet skall återremitteras till arbetsutskottet. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på yrkandet om återremiss och finner att nämnden beslutar i enlighet därmed. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar på att ärendet överlämnas utan eget ställningstagande och Bo Frick kallas till nämnden. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på sitt yrkande om att överlämna ärendet utan eget ställningstagande mot förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet överlämnar ärendet utan eget ställningstagande samt kallar Bo Frick till nämnden. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse 16 (26)

17 Avskrivning av skuld Kulturskolans föräldraavgifter AU 51 Dnr Arbetsutskottets beslut Räkningarna avskrivs bokföringsmässigt för att överlämnas till ekonomiservice för inkassobevakning. Tre föräldrar med barn som går i Kulturskolan häftar skuld till barnoch ungdomsförvaltningen med totalt kr. Förvaltningens förslag till beslut Att arbetsutskottet beslutar att avskriva räkningarna bokföringsmässigt för att överlämnas till ekonomiservice för inkassobevakning. 17 (26)

18 Efterfrågad förhandling om lokalkostnader AU 52 Dnr Arbetsutskottets beslut Förvaltningen får i uppdrag att ta fram en skrivelse till nämnden i enlighet med de intentioner som framkommit vid arbetsutskottets sammanträde. De enskilda dagbarnvårdarna Annis Landberg, Katarina Leverin och Susann Högberg har den 21 juni 2004 inkommit med en skrivelse där de efterfrågar en förhandling om lokalkostnader. Se skrivelse i bilaga. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar på att förvaltningen får i uppdrag att ta fram en skrivelse till nämnden i enlighet med de intentioner som framkommit vid arbetsutskottets sammanträde. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) finner att arbetsutskottet ger förvaltningen i uppdrag att ta fram en skrivelse till nämnden i enlighet med de intentioner som framkommit vid arbetsutskottets sammanträde. Handlingar i ärendet Skrivelse Varför kommunen ska betala vissa lokaler åt familjedaghemmen Förslag från förvaltningen lämnas vid sammanträdet. 18 (26)

19 Beslutsattestanter AU 53 Dnr Arbetsutskottets förslag Att nämnden fastställer förvaltningens förslag till beslutsattestanter. Rektorerna Chris Ossmark och Monica Edgren behöver fastställas som beslutsattestanter liksom tf rektor Christina Ahlström. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden fastställa förvaltningens förslag till beslutsattestanter. Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet föreslår nämnden fastställa förvaltningens förslag till beslutsattestanter. Handlingar i ärendet Beslutsattestanter fr o m augusti (26)

20 Motion Öppna Bällstabergsskolan yttrande över motion till Kommunfullmäktige AU 54 Dnr Arbetsutskottets förslag Att nämnden tillstyrker motionen under förutsättning att Kommunfullmäktige anslår nödvändiga resurser. Kommunstyrelsen har begärt in yttrande från barn- och ungdomsnämnden över den motion som lämnats av Tommy Eckelöv till Kommunfullmäktige. Förvaltningens förslag till yttrande När Bällstabergsskolan byggdes fanns förhoppningar om att lokaler och angränsande konstgräsplan skulle kunna användas också efter skoltid. Skolan och fritidsförvaltningen har emellertid saknat nödvändiga resurser för att kunna anställa den personal som erfordras för att kunna erbjuda verksamhet under kvällar och helger. Det är önskvärt att närområdesverksamhet kommer i gång vid Bällstabergsskolan som ett alternativ till Nova där enbart ungdomar från 14 år tas emot. Barn- och ungdomsförvaltningen konstaterar att kommunfullmäktige vid sitt sammanträde den 21 juni anslagit 900 tkr att användas till närområdesverksamhet vid Bällstabergsskolan och Ekebyskolan. Förutsättningar har därmed skapats för att åstadkomma det som efterfrågas i motionen. Skolan och fritidsförvaltningen kommer redan under hösten att i samverkan organisera närområdesverksamhet vid Bällstabergsskolan. Vår strävan är att verksamheten skall bestå av personal från såväl skolan som fritid. Yrkanden Karin Dahl-Strandin (s) yrkar på att motionen tillstyrks under förutsättning att Kommunfullmäktige anslår nödvändiga resurser. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på Karin Dahl-Strandins yrkande mot förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar att föreslå nämnden att tillstyrka motionen under förutsättning att Kommunfullmäktige anslår nödvändiga resurser. 20 (26)

21 Forts 54 Handlingar i ärendet Remiss Protokoll 3 maj 2004 KF 8 Skrivelse till Kommunfullmäktige 21 (26)

22 Konferens den 9 september 2004 information AU 55 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet tackar för informationen. Nämnden skall hålla konferens tillsammans med kommunens rektorer den 9 september Förmiddagsprogrammet äger rum på Sunnanskogs kursgård i Frösunda. På programmet står kommande års åtaganden. Efter lunch samlas deltagarna i Vallentunasalen på biblioteket i Vallentuna centrum för att lyssna till Thomas Fürth från Kairos Future AB. Han kommer att föreläsa utifrån en ny ungdomsundersökning som lanserades 8 juni i år vid namn Dagens unga morgondagens vuxna om värderingar och livsstilar i Norden. Föreläsningen följs av en diskussion kring ämnet och kopplas till förmiddagens diskussion om åtaganden. 22 (26)

23 Tider för arbetsutskottets sammanträden AU 56 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottets sammanträden skall hädanefter starta kl 08:00 och beräknas hålla på fram till lunch. Hans Temrin (fp) väcker frågan om arbetsutskottet kan sammanträda vid annan tid än den nuvarande (kl 16:00). 23 (26)

24 Extra sammanträde i december AU 57 Arbetsutskottets förslag till beslut Att ett extra sammanträde bestäms till den 21 december och därmed ett extra arbetsutskott den 14 december. Jerker Sjögren (kd) väcker frågan om att ett ytterligare sammanträde för nämnden i december. 24 (26)

25 Rektorstillsättningen Bällstaberg AU 58 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet skall fortlöpande få information under rekryteringsprocessen. Eva Lod informerar om hur rektorstillsättningen skall gå till. Jerker Sjögren (kd) föreslår att arbetsutskottet skall fortlöpande få information i rekryteringsprocessen. 25 (26)

26 Regler för förskola, familjedaghem och fritidshem fr o m den 11 juni 2004 AU 59 Arbetsutskottets förslag Att nämnden uppdrar åt förvaltningen att informera förskolor och familjedaghem om den särskilda prövningsmöjlighet om undantag från 15 timmar i veckan som finns. Nämnden tog den 6 april 2004 beslut om ändring av regler för förskola, familjedaghem och fritidshem. Reglerna omfattar både kommunal och enskild verksamhet i Vallentuna. Reglerna trädde i kraft den 11 juni Bland annat innebär reglerna att barn vars förälder är arbetslös erbjuds förskoleverksamhet 15 timmar i veckan liksom barn vars förälder är föräldraledig för vård av annat barn. Karin Dahl-Strandin (s) påpekar att den särskilda prövningsmöjlighet som finns inte är tillräckligt känd. En utvärdering av regeln bör göras i slutet av året. 26 (26)

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 31 augusti 2004 kl 19:00-22:30

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 31 augusti 2004 kl 19:00-22:30 Barn- och ungdomsnämnden 31 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 31 augusti 2004 kl 19:00-22:30 ande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00. OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00. OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet Barn- och ungdomsnämnden 1 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00 OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna torsdagen den 11 mars 2003 kl 16:00-18:40 Jerker

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-02-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn - och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr., Vallentuna tisdagen den 8 februari kl. 08.00 12.30 Jerker

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Barn- och ungdomsnämnden 2003-01-23 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Beslutande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19: Barn- och ungdomsnämnden 14 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:00-22.35 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00-22:20 ande Ersättare Jerker Sjögren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Redovisningsekonom Pia Kron Nämndsekreterare Tomas Anderson. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Redovisningsekonom Pia Kron Nämndsekreterare Tomas Anderson. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-08-15 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-06-10 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 10 juni 2008, kl. 19.30 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl. 19.00-20.40 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (M) ordförande

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312,

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312, Barn- och ungdomsnämnden 19 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 november kl 19.00-22.30 Ajournering

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Bällstarummet, tid 19.00-20.45 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Daniel

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s)

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-08-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 augusti, kl. 08.30-11.10

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-01-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl. 19.00 21.50 Ajournering mellan 3 och 4, kl. 20.25 20.35

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-01-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30 Barn- och ungdomsnämnden 10 februari 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 2001-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-10-16 Justeringens plats Sekreterare Granbyrummet, Tuna torg 1,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen Barn- och ungdomsnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 2, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 november kl.19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-03-07 Plats och tid för sammanträdet ande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.00 10.30 Jerker Sjögren (kd), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2000-03-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2000-03-21 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdag

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-11-22 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Johan Skog (M) (ordförande), Anna-Clara Nord Ekerling (L) (vice ordförande)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Johan Skog (M) (ordförande), Anna-Clara Nord Ekerling (L) (vice ordförande) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:00-09:30 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Anna-Clara Nord Ekerling (L) (vice ordförande) Övriga närvarande Henrik Lennermark (Utbildningschef), Margareta

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo 1 ( 12) P lats och tid Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl. 19.00-21.oo Ledamöter Raimo Vuojärvi (M), Hans Heneby (M), AnnCharlotte Höglund (C), Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård (S), Thomas

Läs mer

Styrelsen för förskola och grundskola 2002-10-03 1 (9) Skolkansliets konferensrum, kl 17.00 18.50 Siv Godberg (m), ordförande

Styrelsen för förskola och grundskola 2002-10-03 1 (9) Skolkansliets konferensrum, kl 17.00 18.50 Siv Godberg (m), ordförande Styrelsen för förskola och grundskola 2002-10-03 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Skolkansliets konferensrum, kl 17.00 18.50 Siv Godberg (m), ordförande Ulla Sjödin (c) Ulla Hellström (c) Jessika

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Grundskolenämnden 1999-01-12 1(1) Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl 19.00-22.40 Beslutande Mikael Bæcklund (m),

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s)

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s) Barn- och ungdomsnämnden 7 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 maj 2002 kl 19.00-22.00 Ajournering 20.40-20.50 Ajournering

Läs mer