Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00. OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00. OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden 1 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 1 juni 2004 kl 19:00 OBS! Utbildning för BUN kl 14:00-17:00 i Bällstarummet Kallade tjänstemän Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Grundskolans rektorer Personalrepresentant Roger Bodin Vallentuna den Jerker Sjögren Ordförande Louise Steengrafe Sekreterare 1. Justerande:... 1 (23)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Godkännande av dagordningen Observatörsrapport Kårstaskolan Månadsuppföljning nr Hyror för förskolorna Upprättande och övertagande av nyttjanderättsavtal gällande lokaler för förskole- och skolverksamheter Ansökan från Roslagens elevhem AB om godkännande av rätt till bidrag för en fristående grundskola i Vallentuna kommun yttrande till Skolverket Ändrad timplan för grundsärskolan och träningsskolan Planeringskonferens Information från möte i Kårsta Detaljplan för området Nyby Tillsättning av rektorer Kulturskolans avgifter ändring av Rapport från kontaktpolitiker Anmälningsärenden Postlistan...23 Sid 2 (23)

3 2. Godkännande av dagordningen 3 (23)

4 3. Observatörsrapport Kårstaskolan Dnr 2004 Ärendet Rapport från observation av Kårsta skola VT-04. Handlingar i ärendet Observation av Kårsta skola, Vallentuna kommun 4 (23)

5 4. Månadsuppföljning nr 4 Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet tackar för informationen och uppdrar åt förvaltningen att begära information ifrån kommunstaben huruvida befolkningsprognosen 04 A fortfarande anses gälla. Ärendet Månadsuppföljning för Barn- och ungdomsnämnden, april månad. Handlingar i ärendet Månadsvis uppföljning till Kommunstyrelsen 5 (23)

6 5. Hyror för förskolorna Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår nämnden anta följande förslag till ny modell för hyressättning av förskolor; Hyrorna delas in i tre nivåer med följande belopp för år 2004: kr per kvm bruksarea kr per kvm bruksarea kr per kvm bruksarea Lokalerna grupperas utifrån två olika kriterier: TuFas bedömning av lokalstandarden Arkitekten Löwenhielms bedömning av andelen verksamhetsyta. Lokalerna grupperas efter dessa två kriterier och sedan beräknas ett genomsnitt som avgör hyresnivån. De nya hyrorna debiteras fr o m 1 juli Modellen med utjämnade hyror per kvm omfattar såväl kommunala som enskilda förskolor och gäller tillsvidare. Justering av beloppen sker årsvis i samband med att TuFa förändrar hyresbesloppen. Ärendet Den första januari 2003 införde Vallentuna kommun skolpeng för förskola, familjedaghem, förskoleklass, fritidshem och grundskola. Införandet av skolpeng innebar en ny konstruktion för hantering av lokalkostnader inom förskolan eftersom lokalhyra ingår i skolpengen. I den gamla förskolepengen ingick ej lokalhyra, utan ett lokalhyresbidrag utbetalades separat till varje förskola med full ersättning för faktiska hyreskostnader. I och med förändringen till skolpeng tog barn- och ungdomsnämnden den 19 november 2002 beslut om att enskilda verksamheter debiteras en lokalhyra som baseras på det antal barn som anges i tillståndet för att bedriva förskoleverksamhet. Detta ledde till en stark reaktion från några av de enskilda utövarna. Flera enskilda utövare ville minska antalet barn i tillståndet för att därigenom minska lokalkostnaderna. Nämnden gav förvaltningen i uppdrag att ta fram ett nytt förslag angående nyttjanderättsavtal och antal barn i tillstånd. Barn- och ungdomsförvaltningen hade under 2003 två möten med de enskilda förskolorna för att diskutera hur man bäst fördelar aktuella hyreskostnader. Alla inser att hur man än gör kommer en del att förlora och en del att vinna på uppgörelsen. De enskilda utövarna hade möjlighet att till det andra mötet lämna in förslag på lösningar. Skrattegi förskolor inkom med ett förslag och det användes som 6 (23)

7 utgångspunkt under det andra mötet och som underlag till förvaltningens förslag till nämnden den 27 maj Barn- och ungdomsnämnden tog den 27 maj 2003 beslut att nuvarande konstruktion för hyran behålls under år 2003 samt att nämnden begär att TuFa i dialog med nämnden gör en översyn av de enskilda utövarnas lokalhyror. Tillstånden att bedriva förskoleverksamhet i Vallentuna skrivs om så att det blir renodlat tillstånd att bedriva förskoleverksamhet i Vallentuna. Tillstånd att bestämma antal barn i tillgängliga lokaler delegeras till förvaltningschefen. Barn- och ungdomsförvaltningen TuFa har gjort en analys av nuvarande hyror och hyresskillnader. Barn- och ungdomsförvaltningen och TuFa har funnit att hyran som debiteras de enskilda och de kommunala förskolorna måste vara utjämnad. Barnoch ungdomsförvaltningen har haft möten med de enskilda förskolorna och kommit överens om att förvaltningen skall ta fram förslag på hyror per kvm som är utjämnande (i förhållande till den faktiska hyran). Barn- och ungdomsförvaltningen och de enskilda förskolorna har den 11 maj haft ett möte och diskuterat det nya förslaget till hyror. Förvaltningen har även diskuterat förslaget med rektorerna för de kommunala förskolorna. Det råder en relativt stor samstämmighet kring förslaget. Parterna är överens om att alternativen, det vill säga att debitera faktiska lokalkostnader eller hyror knutna till antalet barn i tillståndet, är sämre eftersom de modellerna ger alltför stora skillnader i förutsättningarna mellan förskolorna. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta följande förslag till ny modell för hyressättning av förskolor; Hyrorna delas in i tre nivåer med följande belopp för år 2004: kr per kvm bruksarea kr per kvm bruksarea kr per kvm bruksarea Lokalerna grupperas utifrån två olika kriterier: TuFas bedömning av lokalstandarden Arkitekten Löwenhielms bedömning av andelen verksamhetsyta. Lokalerna grupperas efter dessa två kriterier och sedan beräknas ett genomsnitt som avgör hyresnivån. De nya hyrorna debiteras fr o m 1 juli Modellen med utjämnade hyror per kvm omfattar såväl kommunala som enskilda förskolor och 7 (23)

8 gäller tillsvidare. Justering av beloppen sker årsvis i samband med att TuFa förändrar hyresbesloppen. Ärendets tidigare behandling i arbetsutskottet Yrkanden Jerker Sjögren (kd) yrkar att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta i enlighet med förvaltningens förslag. Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på sitt yrkande och finner att nämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse - Lokalhyror för förskolor 8 (23)

9 6. Upprättande och övertagande av nyttjanderättsavtal gällande lokaler för förskole- och skolverksamheter Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet överlämnar ärendet till nämnden utan eget ställningstagande. Ärendet Intresse har visats från enskilda förskoleutövare att ta över kommunala förskolor i Vallentuna. I Skollagen 2 a kap 8 samt Grundskoleförordningen 1 a kap 4 regleras kommunens ansvar för att förskola och skola tillhandahålls för kommunens barn och ungdomar i ändamålsenliga lokaler och för förskola även i närheten av hemmet. Verksamheterna kan bedrivas i kommunal eller enskild regi inom eller utanför kommunen. I Vallentuna tillhandahåller kommunen de flesta förskole- och skollokaler för verksamheterna. Lokalerna hyrs ut av Samhällsbyggnadsförvaltningen till Barn- och ungdomsförvaltningen som i sin tur tecknar nyttjanderättsavtal med enskilda anordnare av förskoleverksamhet och friskolor. Genom detta hyresförfarande kan kommunen till större del planera för och garantera tillgången på förskole- och skolplatser. Den reglering av hyreskostnaderna som därmed också kan göras leder till en likvärdig kostnadsfördelning mellan olika anordnare. De kommunala skolorna med lägre åldrar har behov av att samordna med förskolor av flera skäl. Ett viktigt område är att upprätthålla kompetensen kring en helhetssyn på barns/elevers utveckling och lärande inom båda verksamheterna. Ett annat skäl är att skapa en flexibilitet i kommunens möjlighet att tillhandahålla platser inom båda verksamheterna. En förskola intill en kommunal skola kan enkelt omvandlas till skola och delar av en skola kan ofta omvandlas till förskola alltefter svängningar i barnkullar och efterfrågan av plats. Förskola och skola under samma ledning med närliggande lokaler ger dessutom en möjlighet att skapa en flexibel organisation på personalsidan. För att kommunen skall kunna tillhandahålla förskola och skola i skälig omfattning skall förskoleenheter i nära anslutning till kommunala skolor samordnas under samma ledning och ej erbjudas enskilda anordnare. Kommunen har ett särskilt ansvar för barn och elever med behov av särskilt stöd. För att tillgodose detta behöver kommunen upplåta anpassade lokaler för att bedriva verksamhet i särskilda grupper. Om enskild anordnare önskar ta över lokaler där särskilda grupper finns 9 (23)

10 måste kommunen försäkra sig om att verksamheten kommer finnas kvar på enheten. Förvaltningen föreslår att man i kommunens utbud av förskolor och skolor skall sträva efter ett brett utbud av anordnare, gärna med olika profilering, för att öka valfriheten inom kommunens olika delar. Överlåtelse av hyreskontrakt till annan anordnare föreslås handläggas enligt följande: Hyreskontrakt för kommunala förskoleenheter, utan geografisk närhet till kommunal skola, kan överlåtas som nyttjanderättsavtal till enskild verksamhet efter förfrågan från anordnare med tillstånd till kommunen. Barn- och ungdomsnämnden beslutar utifrån ovanstående inriktning gällande brett utbud. Personal som omfattas av förändringen skall i första hand erbjudas anställning inom den nya organisationen och i andra hand fortsatt anställning i kommunal regi vid annan enhet. Om en enskild anordnare av förskola önskar överlåta nyttjanderättsavtal till annan enskild anordnare av förskola kan det ske efter beslut av Barn- och ungdomsnämnden. Beslut fattas enligt gällande principer som vid övertagande av hyreskontrakt från kommunal enhet. Personalens anställningstillhörighet regleras mellan de enskilda anordnarna. Nyttjanderättsavtal som sägs upp av enskild verksamhet övertas efter uppsägningstiden av kommunen. Verksamheten kan överlåtas till annan anordnare eller övergå i kommunal regi. Enskild anordnare av förskola och/eller skola med egen fastighet kan överlåta verksamheten till annan anordnare som kan starta förskola eller skola efter tillstånd från kommunen/skolverket. Kommunala skolor kan övergå i enskild regi efter tillstånd från Skolverket och prövning av nämnden. Nyttjanderättsavtal upprättas med anordnaren. Personalen som omfattas av förändringen skall i första hand erbjudas anställning inom den nya organisationen och i andra hand fortsatt anställning i kommunal regi vid annan enhet. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta följande förslag; Kommunen skall sträva efter ett brett utbud av anordnare av förskola och skola, gärna med olika profilering, för att öka valfriheten inom kommunens olika delar. Barn- och ungdomsnämnden fastställer följande principer för upprättande och övertagande av nyttjanderättsavtal för förskole- och skollokaler. 10 (23)

11 För att kommunen skall kunna tillhandahålla förskola och skola i skälig omfattning bör förskoleenheter i nära anslutning till kommunala skolor samordnas under samma ledning och ej erbjudas enskild anordnare. Om enskild anordnare önskar ta över lokaler där särskilda grupper finns måste kommunen försäkra sig om att verksamheten kommer att finnas kvar på enheten. Hyreskontrakt för kommunala förskoleenheter, utan geografisk närhet till kommunal skola, kan överlåtas som nyttjanderättsavtal till enskild verksamhet efter förfrågan från anordnare med tillstånd till kommunen. Barn- och ungdomsnämnden beslutar utifrån ovanstående inriktning gällande brett utbud. Personal som omfattas av förändringen skall i första hand erbjudas anställning inom den nya organisationen och i andra hand fortsatt anställning i kommunal regi vid annan enhet. Om en enskild anordnare av förskola önskar överlåta nyttjanderättsavtal till annan enskild anordnare av förskola kan det ske efter beslut av Barn- och ungdomsnämnden. Beslut fattas enligt gällande principer som vid övertagande av hyreskontrakt från kommunal enhet. Personalens anställningstillhörighet regleras mellan de enskilda anordnarna. Nyttjanderättsavtal som sägs upp av enskild verksamhet övertas efter uppsägningstiden av kommunen. Verksamheten kan överlåtas till annan anordnare eller övergå i kommunal regi. Enskild anordnare av förskola och/eller skola med egen fastighet kan överlåta verksamheten till annan anordnare som kan starta förskola eller skola efter tillstånd från kommunen/skolverket. Kommunala skolor kan övergå i enskild regi efter tillstånd från Skolverket och prövning av nämnden. Nyttjanderättsavtal upprättas med anordnaren. Personal som omfattas av förändringen skall i första hand erbjudas anställning inom den nya organisationen eller fortsatt anställning i kommunal regi vid annan enhet. Ärendets tidigare behandling i arbetsutskottet Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) finner att arbetsutskottet överlämnar ärendet till nämnden utan eget ställningstagande. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse upprättande och övertagande av nyttjanderättsavtal gällande lokaler för förskole- och skolverksamheter 11 (23)

12 7. Ansökan från Roslagens elevhem AB om godkännande av rätt till bidrag för en fristående grundskola i Vallentuna kommun yttrande till Skolverket Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår nämnden anta tjänsteskrivelsen som sitt yttrande till Skolverket. Ärendet Roslagens elevhem AB har hos Skolverket ansökt om godkännande av och bidrag till en fristående grundskola i Vallentuna kommun från och med läsåret 2005/2006. Vallentuna kommun har beretts tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 1 a kap 2 förordning (1996:1206) om fristående skolor. Yttrandet skall vara Skolverket tillhanda senast den 15 september Roslagens elevhem AB är idag ett hem för vård och boende. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar i årsåldern med mångfacetterad problematik och som av emotionella, sociala, psykiska och fysiska orsaker inte kan bo i egna hemmet. En boendeenhet är belägen i nordvästra delen av Vallentuna kommun, Vreta Gård i Markim. En annan boendeenhet, Tumlebo, ligger i Täby kyrkby vid Vallentunasjön. Under några år har elevhemmet samarbetat med skolor i Vallentuna för att kunna ge sina ungdomar viss undervisning. Elevhemmet har upphandlat specialundervisning och ämnesundervisning från Karby-, Ormsta-, och Vallentuna gymnasium. Roslagens elevhem AB ansöker nu hos Skolverket om att få starta egen skola för sina ungdomar. Den planerade skolan skall kunna ta emot 34 elever och man letar efter en lämplig lokal inom Vallentuna kommun. Inom elevhemmet finns idag ca 15 elever vilka skall ha sin skoltillhörighet i den planerade skolan. Till övriga platser planerar man att rekrytera elever från Vallentuna och dess kranskommuner. Verksamheten kommer, enligt vad som framgår av ansökan, att grunda sig på ett psykodynamiskt synsätt och en kognitiv beteendeterapimodell. Eleverna får individuella studieplaner där praktiskt konkret arbete varvas med teori. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta tjänsteskrivelsen som sitt yttrande till Skolverket. 12 (23)

13 Ärendets tidigare behandling i arbetsutskottet Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet föreslår nämnden att anta tjänsteskrivelsen som sitt yttrande till Skolverket. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse ansökan från Roslagens elevhem AB om godkännande av rätt till bidrag för en fristående grundskola i Vallentuna kommun 13 (23)

14 8. Ändrad timplan för grundsärskolan och träningsskolan Dnr Arbetsutskottets förslag Att nämnden antar förslaget till lokal timplan för elever i grundsärskolan och träningsskolan. Ärendet Minimitiden för elever i särskolan regleras i särskoleförordningen (SFS 2002:11). Verksamheterna inom särskolan i Vallentuna har utifrån förordningen gjort en översyn av den lokala timplanen. Den tidigare timplanefördelningen gjordes För grundsärskolans elever är timtiden år 1-10 totalt timmar. För träningsskolan är motsvarande tid timmar. Detta är samma antal timmar som tidigare. I förordningen regleras antalet timmar per ämne inom grundsärskolan respektive träningsskolan. Den gamla veckotimplanen har slopats och den nya timplanen avser en sammanlagd tid för år 1-5 respektive år 6-10 vilket resulterar i en inte lika styrande veckotimplan. Förslaget till ny timfördelning redovisas i bilaga. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden anta förslaget till lokal timplan för elever i grundsärskolan och träningsskolan. Ärendets tidigare behandling i arbetsutskottet Beslutsgång Ordföranden Jerker Sjögren (kd) ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar i enlighet därmed. Handlingar i ärendet Förslag till timfördelning inom grundsärskolan utifrån särskoleförordningen Förslag till timfördelning inom träningsskolan utifrån särskoleförordningen SFS 2002:11 Timplaner för åk åk 10 i grundsärskolan 14 (23)

15 9. Planeringskonferens Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att genomföra en konferens torsdag den 9 september Ärendet Ordföranden väcker frågan om planeringskonferens till hösten. 15 (23)

16 10. Information från möte i Kårsta Beslut Arbetsutskottet tackar för informationen Ärendet Karin Dahl-Strandin (s), Jerker Sjögren (kd) och Hans Temrin (fp) rapporterar från öppet möte i Kårsta där man bl a diskuterade hur man skall marknadsföra Kårstaskolan. Det var en mycket positiv stämning vid mötet. Nästa möte bestämdes till den 8 september. Handlingar i ärendet Förskolegruppens arbete och resultat 16 (23)

17 11. Detaljplan för området Nyby Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår nämnden anta förvaltningens förslag till yttrande. Ärendet Detaljplan för området Nyby är utställt för granskning. Synpunkter ska vara Samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 22 juni Planområdet är beläget i nordvästra delen av Vallentuna tätort ca 2,5 km nordväst om Vallentuna centrum. Området begränsas i väster av Vargmötets/Rosendals arbetsområde, i norr av en kraftledning och naturmark, i öster av bostadsområdet Västanberga samt i söder av befintliga småhus i Ekeby, Dragonvreten och Rosendal. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utbyggnad av Nybyområdet till ett naturnära bostadsområde, samt att förlänga Ekebyvägen till Tallhammarsvägen och därmed skapa en lokal förbindelselänk. Bebyggelsen planeras för 213 bostäder i form av småhus. Tidigare samråd har gällt bebyggelse för i första skedet 60 bostäder. I därpå följande planförslag har antalet utökats till 120 och därefter 190 bostäder. Gällande förslag omfattar 213 bostäder. I bostadsbyggnads- och befolkningsprognos 04 A inkluderas den föreslagna utökningen och finns därmed också med i den lokalplan som ingår i Barn- och ungdomsnämndens verksamhetsplan för Mark för förskola har reserverats inom Nybyområdet och trafikmiljön anpassats för gång- och cykeltrafik från området till intilliggande skolor. Då utbyggnaden kommer att genomföras under lång tidsperiod behöver gång- och cykelvägar iordningställas i tidigt skede så att trafikmiljön för barn- och ungdomar kan separeras från tung tillfartstrafik. Grundskolenämnden och förskolenämnden har år 2000 samt 2001 avlämnat yttrande till Samhällsbyggnadsförvaltningen. Förskolenämnden har påpekat att mark ska reserveras för förskola i området. Grundskolenämnden har lämnat yttrande kring trafikmiljön inom delar av området. Detta har tagits hänsyn till i nuvarande planförslag. Förvaltningens förslag Att arbetsutskottet föreslår nämnden besluta att påpeka vikten av att gång- och cykelvägar iordningställs före eller i tidigt skede av utbyggnadsperioden men lämnar i övrigt den föreslagna planen utan 17 (23)

18 erinran då nämndens tidigare ställningstaganden beaktas i föreliggande förslag. Ärendets tidigare behandling i arbetsutskottet Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på förvaltningens förslag och finner att arbetsutskottet beslutar föreslå nämnden besluta i enlighet med förslaget. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse detaljplan för området Nyby Remisshandlingar från Samhällsbyggnadsnämnden 18 (23)

19 12. Tillsättning av rektorer Beslut Arbetsutskottet tackar för informationen. Ärendet Utbildningschef Roland Beijer redogör för tillsättningarna av skolledare. Berit Sundkvist har tillsatts för Kårstaskolan, Chris Ossmark har tillsatts för Ormstaskolan och Monica Edgren har tillsatts för Lovisedalsskolan. 19 (23)

20 13. Kulturskolans avgifter ändring av Dnr Ärendet Barn- och ungdomsnämnden har den 10 februari beslutat föreslå Kommunfullmäktige att anta följande ändringar av kulturskolans avgifter. Taxa för dans, drama/teater, bild, kör och rockgrupp inom kulturskolan höjs från 800 kr till kr per termin. Nämnden beslutade även att instrumenthyran höjs från 300 kr till 400 kr per termin. Kommunstyrelsen har i protokoll 19 april 41 beslutat återremittera ärendet till barn- och ungdomsnämnden med uppdrag att nämnden i första hand försöker hitta andra lösningar än att höja avgifterna och i andra hand för att presentera bättre beslutsunderlag. Förvaltningens förslag till beslut Att avgiften för dans, teater/drama, bild/konst, kör och rockgrupp höjs från 800 kr/termin till kr/termin från ht Se tjänsteskrivelse för närmare motivering. Handlingar i ärendet Tjänsteskrivelse 20 (23)

21 14. Rapport från kontaktpolitiker 21 (23)

22 15. Anmälningsärenden 22 (23)

23 16. Postlistan 23 (23)

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00-22:20 ande Ersättare Jerker Sjögren

Läs mer

Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Borgerliggrupp träffas kl 18:00 Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00 Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Läs mer

Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 24 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-06-10 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 10 juni 2008, kl. 19.30 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 31 augusti 2004 kl 19:00-22:30

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 31 augusti 2004 kl 19:00-22:30 Barn- och ungdomsnämnden 31 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 31 augusti 2004 kl 19:00-22:30 ande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl. 19.00-20.40 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (M) ordförande

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Barn- och ungdomsnämnden 2003-01-23 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdag den 23 januari 2003 kl 19:00-23:20 Beslutande Ersättare Jerker Sjögren (kd) ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Grundskolenämnden 2001-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl 18.00 Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna torsdagen den 11 mars 2003 kl 16:00-18:40 Jerker

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Redovisningsekonom Pia Kron Nämndsekreterare Tomas Anderson. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Redovisningsekonom Pia Kron Nämndsekreterare Tomas Anderson. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-08-15 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s)

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-08-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 augusti, kl. 08.30-11.10

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19: Barn- och ungdomsnämnden 14 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:00-22.35 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312,

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312, Barn- och ungdomsnämnden 19 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 november kl 19.00-22.30 Ajournering

Läs mer

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen

Vallentuna den 30 oktober OBS! Borgerlig grupp kl , Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen Barn- och ungdomsnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 2, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 november kl.19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden 15 juni 2004

PROTOKOLL. Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl 19.00 20-40 Elisabeth Rydström (c), ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl Ajournering mellan 3 och 4, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-01-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2009, kl. 19.00 21.50 Ajournering mellan 3 och 4, kl. 20.25 20.35

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-02-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn - och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr., Vallentuna tisdagen den 8 februari kl. 08.00 12.30 Jerker

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 november

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2001-10-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Angarnsrummet, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 9 oktober 2001 kl 19.00 Grundskolechef Göran Nydahl

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30 Barn- och ungdomsnämnden 10 februari 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 10 februari 2004 kl 19:00-22:30 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40 Barn- och ungdomsnämnden 17 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl 19.20-22:40 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 16 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 16 mars 2004 kl 16:30-19:45 Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann Utbildningsnämnden 2007-11-20 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 26 november kl. 18.00 Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30. Ajournering 129 kl.19.35-19.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30. Ajournering 129 kl.19.35-19.40 Barn- och ungdomsnämnden 2005-10-25 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 oktober kl.19.00 21.30 ande Ajournering 129 kl.19.35-19.40 Jerker Sjögren

Läs mer

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Ajournering Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-03-07 Plats och tid för sammanträdet ande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.00 10.30 Jerker Sjögren (kd), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15 Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 december 2008, kl. 16.30 18.15 Beslutande Raimo Vuojärvi (m) ordförande Jerker

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2006-03-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 21 mars kl.19.00 i Bällstarummet Förvaltningschef Roland

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2005-02-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna tisdagen den 22 februari kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Reviderat yttrande över ansökan om godkännande från Lära i Norrort AB 3 BUN

Reviderat yttrande över ansökan om godkännande från Lära i Norrort AB 3 BUN Reviderat yttrande över ansökan om godkännande från Lära i Norrort AB 3 BUN 2016.084 5 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-18 DNR BUN 2016.084 HENRIK LENNERMARK SID 1/2 UTBILDNINGSCHEF HENRIK.LENNERMARK@VALLENTUNA.SE

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 Plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 8 februari 2011, kl. 19.00-19.40 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15 Utbildningsnämnden 2006-06-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän OBS Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2000-03-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2000-03-21 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdag

Läs mer

OJUSTERAT. s 2s3 Riktlinjer för driftsansvar vid nyetablering av fristående förskolor (BUN 2Or3.347)

OJUSTERAT. s 2s3 Riktlinjer för driftsansvar vid nyetablering av fristående förskolor (BUN 2Or3.347) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Samma nträdesprotokol I 20L3-12-03 e (40) s 2s3 Riktlinjer för driftsansvar vid nyetablering av fristående förskolor (BUN 2Or3.347) Arbetsutskottets förslag till

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-10-14 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden

PROTOKOLL. Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2000-03-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Vallentuna tisdagen den 21 mars kl. 19.00 21-50 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s)

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s) Barn- och ungdomsnämnden 7 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 maj 2002 kl 19.00-22.00 Ajournering 20.40-20.50 Ajournering

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Controller Annika Hellberg Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-01-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 23 KS 2017.419 3 Kommunstyrelsen 2017-11-20 224 Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 (KS 2017.419) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige fastställer skolpengen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo 1 ( 12) P lats och tid Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl. 19.00-21.oo Ledamöter Raimo Vuojärvi (M), Hans Heneby (M), AnnCharlotte Höglund (C), Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård (S), Thomas

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 5 mars 2002

KALLELSE. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 5 mars 2002 Barn- och ungdomsnämnden 5 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Såstaholm, Såstaholms allé 1, Täby tisdagen den 5 mars kl 18.00-19.00 (19.00 middag, 20.30 nämndledamöterna konfererar)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 310 Upphävande av beslut om F-9-skolor samt uppdrag till barn- och ungdomsförvaltningen att utvärdera

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 08.30 10.55 ande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Thomas

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor KF Ärende 7 Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-04-05 KS 2017.0315 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på motion om lärmiljöer

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till nämnden utan eget ställningstagande.

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till nämnden utan eget ställningstagande. Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-04-04 33 Ny organisation för den kommunala förskolan (BUN 2017.137) Beslut Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till nämnden utan eget

Läs mer

Ann Charlotte Höglund (c) Johan Liberson (m) ej 75, 79, 82 och 83

Ann Charlotte Höglund (c) Johan Liberson (m) ej 75, 79, 82 och 83 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Johan Skog (M) (ordförande), Anna-Clara Nord Ekerling (L) (vice ordförande)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Johan Skog (M) (ordförande), Anna-Clara Nord Ekerling (L) (vice ordförande) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:00-09:30 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Anna-Clara Nord Ekerling (L) (vice ordförande) Övriga närvarande Henrik Lennermark (Utbildningschef), Margareta

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 maj 2008, kl. 19.00 20.55. Ajournering mellan 57 och 58, kl. 20.00-20.

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 maj 2008, kl. 19.00 20.55. Ajournering mellan 57 och 58, kl. 20.00-20. Barn- och ungdomsnämnden 2008-05-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 6 maj 2008, kl. 19.00 20.55 Ajournering mellan 57 och 58, kl. 20.00-20.15 ande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Örjan Lid (m) Sofia Johansson (m) 79 Lars Granbacka (fp) 80-88

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Örjan Lid (m) Sofia Johansson (m) 79 Lars Granbacka (fp) 80-88 Barn- och ungdomsnämnden Datum 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 10 juni 2003 kl 19:00-22:15 ande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl-19.00-22.30

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl-19.00-22.30 Barn- och ungdomsnämnden 2005-01-25 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl-19.00-22.30 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-08-22 74 Begäran om ytterligare grundbidrag enligt skollagen (BUN 2017.241) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn-

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-09-04 95 Svar på motion (S) Inför ny hyresmodell (KS 2018.409) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer