Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a."

Transkript

1 Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna Stadgarna i SVTF behöver moderniseras av flera skäl: En ny samfällighet tar över förvaltningen av vägarna Nya medlemmar blir aktuellt pga avstyckningar och nya fastigheter. Hur ska dessa hanteras? Vi vill ha modernare formuleringar i vissa avseenden (familjemedlemmar, utskick, avgiftshantering, etc) Vi behöver efterleva integritetslagstiftning (Pul) En del väsentliga stadgeregler saknas Stadgarna är ursprungligen från Senaste revideringen var I det följande presenteras det nya förslaget parallellt med befintliga stadgar och kommenteras. Grå paragrafer/stycken är oförändrade.

2 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: inledande definitioner & syfte 1 Föreningens firma är Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. 2 Styrelsen har sitt säte i Österåkers Kommun Stockholms Län $3 Föreningen skall ha till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen, genom att ombesörja underhåll av vägar och gemensamma anläggningar inom föreningens område, att vid behov förvärva mark samt att i övrigt ha tillsyn över ordning på föreningens mark. 1 Föreningens firma är Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. 2 Styrelsen har sitt säte i Svinningeudd, Österåkers Kommun, Stockholms Län. Svinningeudd definieras i dessa stadgar som det område inom Österåkers kommun vars fastigheter har gatuaddress: Svinninguddsvägen, Björnkärrsvägen, Björnholmsvägen, Lisa Bökers väg, Kardinalvägen nn-nn 3 Föreningen skall ha till ändamål att främja medlemmarnas intressen inom området Svinningeudd med omgivning genom att ombesörja utveckling och underhåll av föreningens mark och anläggningar inom föreningens område, samt att i övrigt ha tillsyn över ordning på föreningens mark Kommentar: ändringarna syftar till att definiera vad som avses med Svinningeudd och att det är avseende Svinningeudd med omgivning som som medlemmarnas intresse skall tillvaratas. underhålla vägar tas bort från ändamålet då samfälligheten tar över den rollen. Obs: några av de nya tomterna i Conpal-området (övre delen Lisa Bökersväg) som räknas till Svinningeudd kan få gatuadress Kardinalvägen. De adresserna är i skrivande stund okända.

3 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: medlemskap och avgifter 4 Som medlem räknas ägare av tomt med utfart till av föreningen ägda vägar och allmänna platser, efter erläggande av insats. Insatsen utgör tio kronor som erlägges i samband med inlämnande av namn, telefon och adressuppgifter för registrering. Ej må någon deltaga i föreningen med mer än en insats. 5 Inträde i föreningen kan även sökas av person som varaktigt nyttjar föreningens tjänster. Ansökan skall ske skriftligt och prövas av styrelsen. 4 Fastigheter inom Svinningeudd utgör grunden för medlemskap. Som medlem kan efter ansökan upptas ägare av fastighet inom Svinningeudd, eller person med varaktigt utnyttjande av sådan fastighet, efter erläggande av fastställd insats. Insatsen utgör tio kronor som erläggs i samband registreringen som medlem. Endast ett betalande medlemskap kan finnas per fastighet. Ingen får delta i föreningen med mer än en insats. Ansökan skall ske skriftligt och prövas av styrelsen. 5 Medlem som utträder ur föreningen har endast rätt att återfå den erlagda insatsen och kan inte göra anspråk på någon del av föreningens övriga tillgångar. Kommentar: Vi vill knyta medlemsskapet tydligt till Svinningudds fastigheter. Vi vill också att make/maka (eller motsvarande) eller fler delägare i en fastighet ska kunna vara listade och delta i verksamheten. Dock att vi har bara ett betalande medlemsskap per fastighet. Dessutom en ny paragraf 5 som tydliggör att en medlem inte kan begära ut någon del av föreningens tillgångar, förutom den egna insatsen. Obs: 4 föreningsformen kräver att man lägger en insats även om beloppet är symboliskt. 6 Ytterligare personer med ägarskap eller varaktig anknytning till en fastighet kan listas i föreningen som representant för en fastighet i syfte att utöver medlemmen erhålla information och verka i föreningen.

4 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: avgifter, rättigheter, skyldigheter 5 Medlem skall årligen till föreningen erlägga medlemsavgift. Föreningsstämman beslutar om avgiftens storlek, dock lägst till ett belopp av 400 kronor och högst kronor i kostnadsläget år Maximiavgiften indexregleras med år 2000 som basår. Avgiften skall erläggas genom kontantbetalning 6 För föreningens förbindelser svarar medlemmarna endast med föreningens tillgångar samt förfallna skulder. 7 Medlem har skyldighet att två gånger årligen delta i de arbetsdagar som styrelsen utlyser för underhåll och städning av föreningens mark och anläggningar. Denna skyldighet kan vid behov verkställas vid annan tidpunkt eller på annat sätt (i ekonomisk form) i samråd med styrelsen. Åtgärder på föreningens mark far ej ske utan styrelsens tillstånd. Medlem bör även i övrigt bidra till tillsyn av föreningens vägar, mark och anläggningar. Kommentar: nya paragrafer 6 visst förtydligande av vad medlemsskapet ger, samt 7 för att inte bryta mot PUL. 11 utbruten ur föregående paragaf för mer tydlighet. Obs: 8 en maximiavgift måste anges enligt lag nya: 6 Medlemskap berättigar till nyttjande av föreningens anläggningar och deltagande i föreningens verksamhet. 7 Medlemsförteckningen skall hållas tillgänglig inom Svinningeudd, för att på begäran kunna uppvisas för medlem, men kommer pga integritetslagstiftning inte att lämnas ut. 8 Medlem skall årligen till föreningen erlägga årlig medlemsavgift. Föreningsstämman beslutar om avgiftens storlek, dock högst 2500 kr i kostnadsläget år Maximiavgiften indexregleras med år 2000 som basår. Avgiften skall erläggas till av föreningen anvisat konto. 9 För föreningens förbindelser svarar medlemmarna endast med föreningens tillgångar samt förfallna skulder. 10 Medlem har skyldighet att två gånger årligen delta i de arbetsdagar som styrelsen utlyser för underhåll och städning av föreningens mark och anläggningar. Denna skyldighet kan vid behov verkställas vid annan tidpunkt eller på annat sätt (i ekonomisk form) i samråd med styrelsen. Medlem bör även i övrigt bidra till tillsyn av områdets vägar, föreningens mark och anläggningar. 11 Åtgärder på föreningens mark såsom t ex schaktning, trädfällning, eller uppställning av material eller fordon får ej ske utan styrelsens tillstånd.

5 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: föreningens styrande 8 Föreningens angelägenheter skall förvaltas av en styrelse av fem personer. Som suppleanter för styrelseledamöterna, skall utses två personer. Till styrelseledamot kan även utses medlems make. Styrelseledamot väljs för en period om två år och på sådant sätt att ena året väljs tre ledamöter och det därpå följande året väljs två ledamöter. Styrelsesuppleanter väljs för en period om ett år. Ordinarie föreningsstämma utser ordförande i styrelsen. Styrelsen har inte rätt att utan föreningsstämmans beslut härom ta lån, avyttra eller med inteckning belasta föreningens fasta egendom. 9 Föreningens firma tecknas av ordförande eller kassör var för sig eller av den eller dem som styrelsen utser. 10 För granskning av styrelsens förvaltning och räkenskaper skall årligen på ordinarie föreningsstämma utses en revisor och en revisorsuppleant. Kommentar: Delat upp den långa 8 i logiska delar för mer tydlighet, samt tydliggjort hur ordföranden utses. Föreslår en något mindre styrelse genom att suppleanterna avskaffas. Ordningen ändrad så att valen kommer först och styrelsens uppgifter därefter. 12 Föreningens angelägenheter skall förvaltas av en styrelse av fem personer varav en ordförande. Till styrelseledamot kan väljas medlem i föreningen eller annan person registrerad som representant för en fastighet inom Svinningeudd. 13 Styrelseledamot väljs för en period om två år och på sådant sätt att ena året väljs tre ledamöter och det därpå följande året väljs två ledamöter. Ordinarie föreningsstämma utser årligen en av styrelseledamöterna till ordförande i styrelsen. 14 För granskning av styrelsens förvaltning och räkenskaper skall årligen på ordinarie föreningsstämma utses en revisor och en revisorsuppleant. 15 Föreningens firma tecknas av ordförande eller kassör var för sig eller av den eller dem som styrelsen utser. 16 Styrelsen har inte rätt att utan föreningsstämmans beslut härom ta lån, avyttra eller med inteckning belasta föreningens fasta egendom.

6 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: föreningens styrande (forts) 11 Föreningens räkenskaper omfattar kalenderår. Styrelsen skall före 15 februari årligen avlämna årsredovisningshandlingar till revisorerna. Revisorns granskning av bokslut och verksamhetsberättelse skall vara avslutad och revisionsberättelsen avgiven till styrelsen senast den 1 mars. 12 På föreningsstämman skall styrelsen framlägga förslag angående de arbeten, som under påföljande år skall utföras, de beräknade kostnaderna för desamma samt förslag till arbetenas finansiering. 17 Föreningens räkenskaper omfattar kalenderår. Styrelsen skall före 15 februari årligen avlämna årsredovisningshandlingar till revisorerna. Revisorns granskning av bokslut och verksamhetsberättelse skall vara avslutad och revisionsberättelsen avgiven till styrelsen senast den 1 mars. 18 På föreningsstämman skall styrelsen framlägga förslag angående de arbeten som under budgetåret skall utföras, de beräknade kostnaderna för desamma samt förslag till arbetenas finansiering.

7 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: föreningsstämman 13 Föreningen skall under mars eller april månad varje år hålla ordinarie föreningsstämma Därvid skall följande frågor förekomma: 1. upprättande av röstlängd 2. val av ordförande för stämman 3. val av sekreterare för stämman 4. val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet 5. fråga om stämmans behöriga utlysande 6. styrelsens och revisorernas berättelser 7. fråga om beviljande av ansvarsfrihet åt styrelsen 8. fastställande av resultat och balansräkning. Styrelsens förslag till disposition av vinst eller förlust. 9. fråga om arvode till styrelse, ledamöter och revisor. 10. budget 11. medlemsavgifter 12. val av ordförande 13. val av styrelse, revisor och revisorsuppleant 14. val av valberedning om tre föreningsmedlemmar 15. ärenden som skriftligen, anmälts till styrelsen minst två veckor före stämmans hållande. Kommentar: Mer uppdelning av punkterna samt ändrad ordning angående ordförandevalet för att stämma med 13 i förslaget. 19 Föreningen skall under mars eller april månad varje år hålla ordinarie föreningsstämma Därvid skall följande frågor förekomma: 1. upprättande av röstlängd 2. val av ordförande för stämman 3. val av sekreterare för stämman 4. val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet 5. fråga om stämmans behöriga utlysande 6. styrelsens berättelse 7. revisorns berättelse 8. fråga om beviljande av ansvarsfrihet åt styrelsen 9. fastställande av resultat och balansräkning. Styrelsens förslag till disposition av vinst eller förlust. 10. fråga om arvode till styrelse, ledamöter och revisor. 11. budget för verksamhetsåret 12. medlemsavgifter för det nästkommande verksamhetsåret 13. val av styrelseledamöter 14. val av en av styrelseledamöterna att vara föreningens ordförande för ett år 15. val av en revisor och en revisorsuppleant 16. val av valberedning om tre föreningsmedlemmar 17. ärenden som medlem vill ta upp till behandling. Sådana ärenden ska skriftligen ha anmälts till styrelsen senast två veckor före stämman.

8 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: stämmor, val, stadgar 14 Styrelsen har rätt att kalla medlemmarna till extra föreningsstämma då den anser att det behövs. Extra föreningsstämma skall också utlysas av styrelsen, då det för angivet ändamål skriftligen påfordras av minst en tiondel av samtliga röstberättigade i föreningen eller då det skriftligen fordras av föreningens revisorer. 15 Varje medlem äger på föreningsstämman en röst. Äges tomt av flera och är en av dem medlem i föreningen får även de övriga delägarna närvara vid föreningsstämman och där deltaga i överläggningarna. Samma rätt tillkommer medlems make. Såsom föreningens beslut skall galla den mening för vilken de flesta rösterna avgives. För beslut om medlemsavgifter fordras dock minst två tredjedelars majoritet av de röstande. 16 Kallelser och övriga meddelanden till medlemmarna skall ske genom brev. Kallelseåtgärderna skall vara vidtagna senast tre veckor före ordinarie och senast två veckor före extra föreningsstämma. Kommentar: modernisering av vilka som får delta i stämman samt angående utskicksmetoder. Ny paragraf om stadgeändringar (saknas i nuvarande). Förslag: 20 Styrelsen har rätt att kalla medlemmarna till extra föreningsstämma då den anser att det behövs. Extra föreningsstämma skall också utlysas av styrelsen då det för angivet ändamål skriftligen påfordras av minst en tiondel av samtliga röstberättigade i föreningen eller då det skriftligen anmodas av föreningens revisor. 21 Varje medlem äger på föreningsstämman en röst oavsett om medlemmen äger en eller flera fastigheter. Ytterligare delägare i medlemsfastighet eller annan myndig person i medlems hushåll har rätt att närvara vid föreningsstämman och där delta i överläggningarna. Medlem kan företrädas via skriftligen befullmäktigat ombud. 22 Såsom föreningens beslut skall gälla den mening för vilken de flesta rösterna avgives. För beslut om medlemsavgifter fordras dock minst två tredjedelars majoritet av de röstande. 23 Beslut om stadgeändring ska bifallas med minst två tredjedelars majoritet av de röstande. Beslutet måste tas vid två på varandra följande föreningsstämmor mellan vilka minst tre månader måste förflyta. En av stämmorna måste vara en ordinarie årsstämma. 24 Kallelser och övriga meddelanden till medlemmarna skall ske genom brev/e-post samt genom anslag på föreningens anslagstavlor och på dess webbplats. Kallelseåtgärderna skall vara vidtagna senast tre veckor före ordinarie och senast två veckor före extra föreningsstämma. Underlag till möten kan inom samma tidsramar göras tillgängliga på föreningens webbplats eller distribueras med e-post.

9 Förslag till förnyade stadgar SVTF - jämförelse: specialsituationer och lagreferens 17 Medlem som under föregående verksamhetsår inte till föreningen erlagt medlemsavgift, far under därpå följande verksamhetsår varken deltaga i föreningsstämma eller där utöva sin rösträtt förrän samtliga till betalning förfallna avgifter erlagts. 18 I de avseenden dessa stadgar inte annorlunda bestämmer gäller i tillämpliga delar lagen om registrerade ekonomiska föreningar. 25 Medlem som under föregående verksamhetsår inte till föreningen erlagt medlemsavgift, får under därpå följande verksamhetsår varken deltaga i föreningsstämma eller där utöva sin rösträtt förrän samtliga till betalning förfallna avgifter erlagts. 26 Beslut om föreningens upplösning förutsätter att en övervägande majoritet av medlemmarna anser att föreningen inte längre fyller uppsatt ändamål. Beslut om föreningens upplösning måste bifallas med minst två tredjedelars majoritet av de röstande vid två på varandra följande ordinarie årsstämmor. 27 Vid beslut om föreningens upplösning skall föreningens tillgångar avyttras och behållningen skiftas ut till medlemmarna enligt den likvidationsprocess som föreskrivs enligt lagen om registrerade ekonomiska föreningar. Kommentar: Vi saknade helt regler för föreningens upplösning, vilket bör vara med. Den detaljerade processen att följa är beskriven i lagen. Obs: 28 är viktig. Ekonomiska föreningar detaljregleras i lag. 28 I de avseenden dessa stadgar inte annorlunda bestämmer gäller i tillämpliga delar lagen om registrerade ekonomiska föreningar.

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a.

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna 2018 Uppkommet behov av stadgeändringar Bostadrättsföreningar inom området Bostadsrättsinnehavare vill kunna ta del i föreningens

Läs mer

EXTRASTÄMMA. 14 november 2015

EXTRASTÄMMA. 14 november 2015 EXTRASTÄMMA 14 november 2015 Mötets öppnande VÄLKOMNA! Upprättande av röstlängd Val till mötet Ordförande Sekreterare Justeringsmän/rösträknare (2 st) Mötets utlysande Medlemsutskick utdelat/utsänt: 28-30

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING 1 av 8 STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid årsstämma 2018-06-19 1 FIRMA Föreningens namn är Västerhejde Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 264025/08 1 STADGAR FÖR Västersockens Fibernät EKONOMISK FÖRENING 1-23 Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2012-04- 26 1 FIRMA Föreningens namn är Västersockens fibernät ekonomisk

Läs mer

Landsnora Villaägareförening

Landsnora Villaägareförening Landsnora Villaägareförening STADGAR Föreningens namn 1 Föreningens firma är Landsnora villaägareförening. Föreningens verksamhetsområde 2 Föreningens verksamhetsområde är Landsnora och Falkberget inom

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid extra föreningsstämma 2018-05-20. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening

STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening 1 FIRMA STADGAR FÖR Kville Fiber ekonomisk förening Föreningens namn är Kville Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd.

Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Borås kommun. Föreningens verksamhetsområde är Funningen och Bosnäs med viss omnejd. STADGAR FÖR BOSSNETS FIBERFÖRENING 1 FIRMA Föreningens namn är BossNet. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att tillhandahålla medlemmarna

Läs mer

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Antagna vid extra styrelsemöte den 27-11 2014. 1-23 1 Föreningens firma Föreningens namn är Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening (TBEK). 2 Föreningens ändamål

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde

Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde Stadgar Stadgar för Bredbandsfiber i Odensåker, Ekonomisk förening Antagna av föreningens medlemmar vid konstituerande sammanträde 2013-11-05. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bredbandsfiber i Odensåker,

Läs mer

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening

STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening STADGAR för Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening antagna vid konstituerande föreningsstämma 2014-11-06. 1 FIRMA Föreningens namn är Väne Ryrs Fiber Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den

STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den STADGAR FÖR FLICKSÄTER VATTEN EKONOMISK FÖRENING, 1-23 Antagna av föreningens medlemmar den 2012-05-29 1 FIRMA Föreningens namn är Flicksäter Vatten Ekonomisk Förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Stadgar för StyrelseAkademien Jönköping Antagna av föreningsstämma

Stadgar för StyrelseAkademien Jönköping Antagna av föreningsstämma Stadgar för StyrelseAkademien Jönköping Antagna av föreningsstämma 2014-04-09 1. Firma Föreningens firma är StyrelseAkademien Jönköping (nedan kallad Föreningen). 2. Verksamhetsform Föreningen ska vara

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 1. Firma och säte Firma är Föräldrakooperativet Vikdalens Barn Ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Nacka. 2. Ändamål

Läs mer

1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015

1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015 1 STADGAR för ÖNNEREDS BÅTLAG Antagna på årsmötet februari 2015 1 Namn Föreningen är ideell och dess namn är Önnereds Båtlag. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att i Önneredsviken och på Sjöbacka i

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING 1 STADGAR FÖR VÄSTERHEJDE FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-05-15, reviderade 2013-11-08 ( 4 och 6) 1 FIRMA Föreningens namn är Västerhejde Fiber ekonomisk förening.

Läs mer

Förslag till Stadgeändringar

Förslag till Stadgeändringar Utfärdare: Bengt Söderlund PM Sida 1 av 6 Förslag till Stadgeändringar De föreslagna ändringarna innebär en anpassning av föreningens stadgar, så att de överensstämmer med föreningens syfte och fortsatta

Läs mer

Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening.

Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Gullspångs fibernät ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via ett eget och medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

STADGAR FÖR. Folkets Park i Norrköping

STADGAR FÖR. Folkets Park i Norrköping Folkets Park i Norrköping 1. Namn Folkets Park är förkortning för Azech syrianska föreningen med org. nr 825003-2391 och S: ta Maria församlingen med org. nr 825002-1709 i Norrköping. 2. Säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Fastställda av föreningsstämma den 8 juli 1989 och 7 juli 1990 Ändring av 6 Föreningsstyrelsen fastställda av extra föreningsstämma 30 september 2006 och ordinarie

Läs mer

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma

Stadgar. Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening. organisationsummer: Antagna vid ordinarie föreningsstämma Stadgar Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening organisationsummer: 769625-2977 Antagna vid ordinarie föreningsstämma 2017-04-20 Stadgar för Byafiber i Falkenberg ekonomisk förening 1 Föreningens namn

Läs mer

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening

STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening STADGAR för Kulladal-Eriksfält fiberförening Antagna av föreningens konstituerande stämma 2013-05-13 1 FIRMA Föreningens namn är Kulladal-Eriksfält fiberförening ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster.

Medlemmarna skall delta i verksamheten genom att nyttja föreningens tjänster. Förslag till: STADGAR FÖR OTHEM FIBER EKONOMISK FÖRENING Antagna vid konstituerande sammanträde 2013-08-13. 1 FIRMA Föreningens namn är OTHEM Fiber ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen

Läs mer

Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991.

Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991. Stadgar För Rådmanby tomtförening u p a Rådmanby tomtförening Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991.

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening

Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Stadgar för Lögdö Byfiber ekonomisk förening Antagna vid konstituerande styrelsemöte 2014-11-27. 1 Firma Föreningens namn är Lögdö Byfiber Ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening

Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening 1 Föreningens namn Vaggeryds kommuns Östra fiberförening ekonomisk förening (nedan benämnd Föreningen). 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan

Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan Föreningsstadgar för Fiber i Brunskog - Furtan Antagna av föreningens konstituerade stämma 2014-04-01 1 Föreningens namn 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening

Org.nr fr.o.m. den 22 maj FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening STADGAR FÖR BY-HORNDAL LANDSBYGDSFIBER EKONOMISK FÖRENING Org.nr. 769625 7596 fr.o.m. den 22 maj 2016 1 FIRMA Föreningens namn är By-Horndal Landsbygdsfiber ekonomisk förening 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET

Läs mer

STADGAR FÖR TANUM TURIST EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR TANUM TURIST EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR TANUM TURIST EKONOMISK FÖRENING Dessa stadgar har fastställts vid föreningsstämman den 6/3 2014. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Tanum Turist ekonomis förening. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening.

Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Sexdrega fiberförening ekonomisk förening. Antagna av föreningens årsstämma 2015-02-19 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Sexdrega fiberförening ekonomisk förening

Läs mer

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening

Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Norra Båven Rockelstad Fiber ekonomisk förening Organisations nr: 769628-0515 Reviderade vid extrastämma 2014-11-05 1 Föreningens namn Föreningens namn är Norra Båven Rockelstad Fiber

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA STADGAR STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA 2013-03-21 1 Namn Föreningens namna är: Montessoriförskolan Vita Svanen i Linköping ekonomisk förening 2 Organisationens form Föreningen

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Föreningsstadgar för Moje fiberförening,

Föreningsstadgar för Moje fiberförening, 1 (5) Föreningsstadgar för Moje fiberförening, efter revidering för anpassning till ändrad lagstiftning för ekonomiska föreningar, antagna på ordinarie årsstämma 2017-06-17. 1 Föreningens namn Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA ARBOGA 2009-03-03 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA 1. Firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Solkatten i Arboga. 2. Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård FÖRFATTNING 2.12 Fastställda vid ordinarie föreningsstämma 1999-06-22 Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård 1 Föreningens firma är Staffanstorps Företagshälsovård Ekonomisk förening. Föreningens

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017 2014-08-26 Stadgar för Studentbostadsmässan 2017 1 Föreningens namn Föreningens namn är Studentbostadsmässan 2017. 2 Ändamål Föreningens övergripande syfte och ändamål är att öka attraktionen för Stockholms

Läs mer

Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening

Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening Stadgar för Telge Energi Vind Ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Telge Energi Vind Ekonomisk förening. 2 Säte Föreningens styrelse har sitt säte i Södertälje kommun. 3 Ändamål Föreningen är

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Version Stadgar för den ideella föreningen Future Position X FPX 1. Firma Föreningens firma är Future Position X (FPX), ideell förening. 2.

Version Stadgar för den ideella föreningen Future Position X FPX 1. Firma Föreningens firma är Future Position X (FPX), ideell förening. 2. Version 201002 Stadgar för den ideella föreningen Future Position X FPX 1. Firma Föreningens firma är Future Position X (FPX), ideell förening. 2. Ändamål Föreningen skall, utifrån sina medlemmars intresse

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening

Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening Stadgar för Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening 2016-10-19 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ludvigsborgs Fristående skola, ekonomisk förening. 2 Ändamål Föreningen är en sammanslutning

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening.

Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Sida 1 av 5 Föreningsstadgar för Lugnåsbergets fiberförening. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2014-02-20 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Lugnåsbergets fiber ekonomisk förening

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAMBRUK antagna på konstituerande föreningsstämma 2005-06-07.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAMBRUK antagna på konstituerande föreningsstämma 2005-06-07. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAMBRUK antagna på konstituerande föreningsstämma 2005-06-07. Föreningen Sambruk är en ideell förening, som har bildats på initiativ av Bollnäs, Borlänge, Botkyrka, Jönköping, Kungälv,

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR för föreningen TELLUS

STADGAR för föreningen TELLUS STADGAR för föreningen TELLUS 1 Föreningens namn Föreningens namn är i Uddevalla 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att genom berättarprogram skapa möjligheter för alla att delge sina berättelser

Läs mer

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening

Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening Föreningsstadgar för Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomiska förening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Fiberföreningen Björnhult/ Hammarsbo ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen

STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen STADGAR för Halländska Hästavelsföreningen 1 Föreningen, som utgör en ideell sammanslutning av hästuppfödare och andra för hästaveln intresserade personer, företrädesvis inom Hallands län, har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet STADGAR för Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 1. FIRMA Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 2. ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Utgöra ett samarbetsorgan mellan aktörer inom

Läs mer

Nöbbelövsp rkens. Stadgar för Nöbbelövsparkens bredband och tv ekonomisk förening. Antagna på föreningens konstituerande stämma den 2 november -2016

Nöbbelövsp rkens. Stadgar för Nöbbelövsparkens bredband och tv ekonomisk förening. Antagna på föreningens konstituerande stämma den 2 november -2016 Nöbbelövsp rkens bredband och tv e nomisk förening Stadgar för Antagna på föreningens konstituerande stämma den 2 november -2016 1 Föreningens namn Föreningens namn är bredband och tv ekonomisk förening...

Läs mer

STADGAR för Svedala Företagsgrupp ekonomisk förening. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980.

STADGAR för Svedala Företagsgrupp ekonomisk förening. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980. Ändringen är i kursiv stil under respektive paragraf Firma 1 Föreningens firma är Svedala företagsgrupp ekonomisk förening. Föreningens firma är Svedala

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Ideell Förening 1 Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Namn, ändamål och organisation 1 Föreningens namn är

Läs mer

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 1(6) STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 2(6) 1 FIRMA Föreningens firma är, European Bison Conservation Center of Scandinavia, ideell förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening STADGAR NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening Norra Essunga Vatten och Avlopp ekonomisk förening. Organisationsnummer: 769633-3405 Registrerad av Bolagsverket 2016-11-18 1 Namn Föreningens

Läs mer

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för.

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. 1 S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2012-05-15 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Göteryd Delary fiber öst ek. för. 2 ÄNDAMÅL och VERKSAMHET

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Förslag till nya stadgar Ändrade vid föreningsmöte 2008-06-14 (Ändringar med fet stil) ' 1 Föreningens ändamål Älg e by Tomtägarförening har till ändamål att främja

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Snigeln Ekonomisk Förening. 2 Ort och säte för styrelsen. Styrelsen har sitt säte i Söderköping.

Läs mer

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening)

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening) Stadgar för MejDej-kooperativet (Ideell förening) 1 FÖRENINGENS NAMN MM Föreningens namn är MejDej-kooperativet, med säte i Kristianstads kommun och verksamhet på 15 mils radie från Kristianstad. MejDej-kooperativet

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr:

Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: Bilaga 3 till protokoll 2002-10-30 Stadgar för Påfvelunds samfällighetsförening org.nr: 857202-6170 1 Firma Föreningens firma är Påfvelunds samfällighetsförening 2 Förvaltningsobjekt, grunderna för förvaltningen

Läs mer

STADGAR. för Bo Hage Tomtägareförening. Föreningen är en ideell förening. Dess firma är Bo Hage Tomtägareförening.

STADGAR. för Bo Hage Tomtägareförening. Föreningen är en ideell förening. Dess firma är Bo Hage Tomtägareförening. Sidan 1 av 6 STADGAR för Bo Hage Tomtägareförening 1. Föreningen är en ideell förening. Dess firma är Bo Hage Tomtägareförening. 2. Föreningen har till ändamål att i medlemmarnas gemensamma intresse utöva

Läs mer

S T A D G AR. f ö r S Ö D R A S K R E A S T R A N D S S T U G Ä G A R F Ö R E N I N G

S T A D G AR. f ö r S Ö D R A S K R E A S T R A N D S S T U G Ä G A R F Ö R E N I N G S T A D G AR f ö r S Ö D R A S K R E A S T R A N D S S T U G Ä G A R F Ö R E N I N G E K O N O M I S K F Ö R E N I N G 1 Firma Föreningens firma är Södra Skrea Strands Stugägarförening ekonomisk förening.

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening

Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening Förskolan Framtiden Stadgar 1(5) Stadgar för Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningen är en ekonomisk förening. Dess firma är Förskolan Framtiden i Lund Ekonomisk Förening. Föreningen

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter STADGAR för Ideell förening med årsavgifter 1 NAMN Föreningens namn är Grängsbo Bygdegårdsförening 1 2 ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

Stadgar. för. Svensk Handels Arbetslöshetskassa

Stadgar. för. Svensk Handels Arbetslöshetskassa Stadgar för Svensk Handels Arbetslöshetskassa gällande från den 23 juli 2013 Innehållsförteckning Kassans ändamål och firma 1 3 Kassans verksamhetsområde 2 3 Kassans säte 3 3 Anmälan om arbetslöshet, ansökan

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

STADGAR FÖR NATIONELLT CENTRUM FÖR MUSIKTALANGER IDEELL FÖRENING

STADGAR FÖR NATIONELLT CENTRUM FÖR MUSIKTALANGER IDEELL FÖRENING STADGAR FÖR NATIONELLT CENTRUM FÖR MUSIKTALANGER IDEELL FÖRENING Antagna vid konstituerande föreningsstämma den 6 februari 2019. ALLMÄNT 1 Föreningens namn ska vara Nationellt centrum för musiktalanger

Läs mer

STADGAR FÖR Föreningen Gnisvärd och Tofta strand

STADGAR FÖR Föreningen Gnisvärd och Tofta strand STADGAR FÖR Föreningen Gnisvärd och Tofta strand 1 Organisationen Föreningen Gnisvärd och Tofta strand bildades den 29 juli 2014. Föreningen är bildad under svensk rätt och tillämpningen och tolkningen

Läs mer

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Antagna vid konstituerande stämma 2012-11-15 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen för byggvarudeklarationer. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING. Föreslagna nya stadgar of. Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening. 1 Namn

STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING. Föreslagna nya stadgar of. Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening. 1 Namn STADGAR ARHOLMA EKONOMISKA FÖRENING Nuvarande 1 Namn Föreningens namn är Arholma ekonomiska förening 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län.

3 Säte Föreningen har sitt säte i Sätra, Skärholmen, Stockholms Kommun, Stockholms län. Stadgar Stadgar för Transätra Fiber Ekonomisk Förening Antagna den 2017-05-09. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Transätra Fiber Ekonomisk förening 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Ledarnas arbetslöshetskassa

Ledarnas arbetslöshetskassa Stadgar för Ledarnas arbetslöshetskassa Stadgar för Ledarnas arbetslöshetskassa - ordinarie föreningsstämma den 27 maj 2014. Registrerad hos Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, den 1 januari

Läs mer