Mötesprotokoll UNF Kronoberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesprotokoll UNF Kronoberg"

Transkript

1 Mötesprotokoll UNF Kronoberg 1 Mötets öppnande Ordförande Niklas Gustavsson öppnade mötet genom ett klubbsving! 2 Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3 Lägesrunda Mötet noterade läget hos de närvarande. 4 Föregående protokoll Föregående protokoll föredrogs av Emil Johansson, och där framgick framförallt ett antal val till exempelvis D-rådet, kontotecknare, firmatecknare och dylikt. 5 Val av a. Protokolljusterare Niklas föreslog till protokolljusterare Jonathan Kraft, som godtog nomeneringen. ATT välja Jonathan Kraft till protokolljusterare. b. Uppdragsloggssekreterare Jonathan föreslog att han själv för uppdragslogg för mötet. ATT välja Jonathan Kraft till uppdragsloggssekreterare. c. KLAN, tre ledamöter och en ersättare Nominerades av mötet gjorde Emil Johansson, John Ferner samt Jonathan Kraft. Det diskuterades också hur tråkigt de har på sina möten samt datum och tid, men vi kom inte fram till svar på någon av dessa tre frågor. ATT välja Emil Johansson, John Ferner och Jonathan Kraft till ombud för KLAN:s årsmöte.

2 6 Rapporter a. D-nytt Jonathan föredrog innehållet i D-nytt, som skickas ut typ en gång i månaden. Innan var D-nytt fullt av massa reklam, men nu är det ändrat till saker som händer just nu i Sverige och som gäller alla distrikt. Det mesta som står i D-nytt är något distrikten förväntas göra, enligt Pontus information från Dennis på kansliet. Jonathan fortsätter föredra, och nämner att alla ska anmäla sig till kongressen, vi pratar om DSS:en, det nämns om specialiser som vi borde arrangera, förra året försökte DS arrangera flera specialister under En Stor Kurs Helg, men framförallt lokalstrul gjorde att det tyvärr ställdes in. D-nytt vill också att vi pratar drogpolitik, gör ölköpskontroller, certifierar nyktra mötesplatser, samt syns i media vid valborg. Mötet skulle utse en talesperson för media under valborg, och Niklas anmäler sig som frivillig. De vill också att vi ska göra insamlingar, de har också ändrat lite kring motdrag, från och med nummer 3 får alla distrikt minst två exemplar gratis. b. D-rådet D-rådet har inte haft en träff sedan förra mötet, men nästa träff är på torsdag den 16/4. c. Verksamhetsutvecklare Pontus säger att vi ska anmäla oss till DSS:en, vilket vi har gjort, han tycker också att vi borde prata om riksdagsresan. Vi har fått höra att UNF Blekinge inte kunde välja några ombud till kongressen i sommar så vi vill gärna peppa dom. Emil pratar med Hugo Hermansson om riksdagsresan, Pontus pratar med John Kraft om UNF Blekinge.

3 d. Utskott JUNF-utskottet har inte gjort något sedan förra mötet. 7 Föreningar a. UNF 38 Kamratkretsen Föreningen hade sitt första mötet i lördags, och är peppade på att få fler folk att anmäla sig till möten. De vill också peppa folk att komma till fredagsaktiviteter. b. UNF Womba Womba De hade en UNO/taco-kväll där det också pratades om vad som skulle hända under året. UNF Exakt har också pratat med Womba om att arrangera Valborg. c. UNF Exakt Exakt planerar chokladbollsbakning, Skolläger och Valborg, styrelsen känns peppade. d. UNF SoberLAN Sobban arrangerar LAN på fredag, Skype-möte imorgon, och det planeras också ett Sommar-LAN. e. Övriga föreningar Det finns eventuellt resurser i UNF Ljungby och UNF Aring, UNF Lessebo driver en fritidsgård, UNF Mistellås vet vi inte så mycket om och detsamma gäller eventuella övriga föreningar, då vi intehar tillgång tll medlemsregistret ännu. I arbetsplanen står att vi ska kalla till årsmöte för vilande föreningar. 8 Ekonomi Det fanns inte så mycket att säga på budget, mer än praktiska saker gällande kvitton. När man kör bil och ska ha reseersättning får man jättegärna använda mallen som finns i drajven. 9 Arbetsplan Niklas ska uppdatera den enligt vad som bestämdes på DÅM:et. Vi gick igenom hela arbetsplanen och pratade om att diskutera Specialisten på nästkommande möte, man kan gå in på Swerok för att se alla möjliga bidrag.

4 Diverse föreningar har saker och ting planerat och det uppfyller saker enligt arbetsplanens mål. Under punkten lämnade Malin, Simon och John mötet. 10 Utskott Diskussionen går vidare från förra mötet gällande utskottens existens, eftersom personer kan tröttna på att göra samma sak under hela året. Mötet tycker också att det är bra att ha utskott för de kan utföra fantastiskt arbete. Kanske är det bättre att rent generellt utse grupper som gör saker och ting. Vi kanske borde diskutera detta på en arbetshelg eftersom det är en väldigt viktig punkt som kan ta tid. Det diskuterades också utskott enligt de specialister som finns, dvs Drogpolitik, Förebygg, Globalt, Socialt och organisation, men inga beslut togs. 11 Värvning Pontus tycker att vi borde uppmuntra föreningarna att i större grad värva. Det borde inte behöva vara DS sak att uppnå det, utan uppmuntra föreningarna att få in medlemmar. Det borde också satsas på att JUNF-verksamhet får in medlemmar till UNF. Jonathan säger att vi borde värva om det är för att starta upp nya föreningar. Alla faddrar borde peppa sina styrelser och visa hur man bäst värvar och varför det är gött. Josefin undrar hur vi bäst pratar om detta, vilka föreningar som är sugna och hur man bäst peppar. Vi ska starta två föreningar. Kanske Lessebo och Ljungby är bra ställen att värva på, eftersom det redan finns lokaler och liknande. Pontus föredrar hur man värvar bra, och använder whiteboarden och skriver: Starta föreningar (två styck) 600 medlemmar 350 betalande medlemmar Detta är de konkreta målen. Vad behöver vi göra för att uppnå dessa? Skolvärvningar Gymnasium

5 Högstadie Högskola Runtringnigar (behålla medlemmar, få fler att betala) Speciella evenemang (Karl-Oskar-dagarna, Summer take-off och dyligt) Uppstartsträff Hjälp med regelbunden verksamhet Lokaler Bidrag/pengar Utbildningar (dels FSS:er samt UNF:are) Uppföljning (ringa, smsa, bra verksamhet, regelbunden kontakt (vem?)) Pontus har också fått i uppgift av sin chef att vara mer ute i föreningar. Josefin lämnar mötet. Niklas tycker att det är bra att ta upp detta under en arbetshelg. Emil säger att vi borde säga till våra föreningar att senast ett datum vill vi att alla föreningar ska ha genomfört minst en värvning. Pontus vill prata om delmål. Jonathan vill vara ansvarig för att det sker en värvarpepputbildning. Delmål till 31 Juni: En förening utanför Växjö kommun uppstartad. 450 medlemmar. 150 betalande medlemmar. Emil tycker att vi måste ta betalt vid alla aktiviteter som är typ större än fredagsaktiviteter (alltså medlemsavgift). Niklas föreslår en värvarplanering och Jonathan doodlar. ATT starta en förening utanför Växjö Kommun senast 31 Juni. ATT den 31 Juni ha minst 450 medlemmar. ATT den 31 Juni ha minst 150 betalande medlemmar.

6 Mötet aioliades för intag av luft samt lätta på suget av vitlöksbaserade såser. Mötet återupptogs Faddersystem Mötet diskuterade hurvida en fadder ska kunna sitta i styrelsen eller inte. Niklas ville prata om vad faddrarna ska ha för uppgift. Pontus tyckte att faddrarnas uppgift borde specifieras nu, och att man kan dela ut uppgifter under ett tillfälle där alla kan medverka, typ internet. Jonathan tänker att faddrarnas uppgift borde vara att vara med på de flesta möterna, också att ha kontakt med personer inom styrelsen. Emil tycker att det borde ligga i faddrarnas uppgift att föredra vad DS beslutar, och informera om saker och ting samt peppa. Vi tycker att faddrarna på gott och ont kan vara med i fb-grupper som styrelserna har, och att vi lämnar upp det till styrelsena att bestämma om det. Sammanfattat handlar det om information, pepp, delta på möten, vara en kontaktperson, ta kontakt samt informera om beslut på båda hållen. 13 Utvärdering av Distriktsårsmötet (till D-rådet) Arvid tycker att det är helt värdelöst att det läggs på ett lov, för att det kan vara folk som vill åka iväg. Det krockade också med högskoleprovet, vilket är negativt. Vi tycker att det är ett problem att ha DÅM:en samtidigt, åtminstone med Junis, då många av Junis ledare behövs med Junis aktiviteter. Det var också ett problem med lokaler där det verkar ha bytts lokaler hit och dit och mellan olika grupper. Om vi ska fortsätta ha DÅM:en tillsammans kanske D-rådet eller en enskild grupp borde ha ansvar för allt det logistiska, och inte i en himla massa grupper.

7 14 Summer Take-Off Arvid föredrog vad Summer Take-Off är, en fest för alla som slutar nian i Folkets Park. Samuel Persson har i uppdrag att försöka arrangera det, och Niklas pratar om det med honom. 15 UNF:aren Exakt planerar en under Valborg och vi diskuterar en UNF:are i Lessebo. Vi diskuterar föreläsare. Vi pratar om att ge värvarplaneringen i uppdrag att fundera kring en UNF:are. 16 Midsommar 38:an funderar på att arrangera det, eventuellt tillsammans med en annan förening. Vi vill kanske också ge cash eftersom det är en suparhelg. 17 Valborg Exakt har pratat med Womba, och det håller på att planeras. Det kommer eventuellt en budget. 18 Storööppning Patrik är ansvarig, och de vill få med en massa personer. 19 Arbetsdag/Kick-Off Förslaget från Pontus är att Pontus och Niklas bestämmer alls som ska hända. 20 Föreningsstyrelsesamling (FSS) Folk verkade nöjda, och vi kanske ska göra en utvärdering. FSS 2 är tänkt att vara i slutet av sommaren, innan/precis efter skolstarten. Det diskuterades också plats och fördelar/nackdelar 21 Distriktsstyrelsesamling (DSS) Vi pratade hurvida vi vill ta oss upp med Pe-Ge eller åka tåg upp, och Niklas vill tänka på att ringa Förbundsordförande Eric Max Tegnander. Om vi skulle åka tåg skulle det kosta 7075 kronor. Med bil skulle det kosta kring 4000.

8 22 Kongress Vi borde peppa våra medlemmar om att åka på kongress! Vi ger 1000 kronor i bidrag till alla medlemmar och det borde alla få veta. 23 Övrig punkt Vi pratade om att ha en rörelsegemensam kalender, för framförallt UNF och Junis. Emil tog på sig uppgiften. Det finns ett kvitto som saknas från en tågresa hem från nyår. Det diskuteras hur det löses på bästa sätt. Folknykterhetens vecka är maj. D-rådet har pratat om rörelsegenemsamma-aktiviteter. Det pratades om nattcafé och alkoholfri drinkbar. Pontus kan se till att det spelas musik på nattcafé. Vi vill också göra en krogkontroll. Vi borde peppa våra föreningar till att göra aktiviteter! John Ferner kommer till mötet. Felicia Grill har fått ett anbud om ett jobb som konsulent för Junis Kronberg, och undrar därför vad distriktsstyrelsen tycker om detta. Vi tycker rent generellt att det inte är ett problem, men det kan uppstå jäv. Hon kan inte heller sitta kvar i JUNF-utskottet som anställd. Det är också så att en annan av Junis konsulent Lina Jacobsson sitter i förbundsstyrelsen för UNF, och det är en anledning till att vi inte tycker att det är ett problem. Vi pratar om vi borde anlita expertkoll i frågan, t.ex. att prata med UNF Diskussion på Facebook eller prata med Förbundsstyrelsen. Emil tar reda på vad UNF Diskussion och Förbundsstyrelsen tycker. Arivd tycker att det borde arrangeras en fixarheg i Lessebo, och undrar om Distriktsstyrelsen kan hjälpa honom med det. Han får i uppdrag att prata med Hugo, och fråga om han vill hjälpa till. Rebecca pratade om kongresspepp-förfest-fest, och det är ett evenemang som hålls precis innan kongressen där alla samlas och taggar. Problemet kan vara att folk blir fett trötta i slutet på kongressen.

9 Det pratades också om en ombudshelg, där man pratar igenom alla förslag. Vi vill också under kongressen försöka prata med alla våra medlemmar under kongressen om vad som har hänt. Pontus och Emil tar ansvar för en ombudshelg. Pontus lämnade rummet eftersom följande motion handlar om hans arbetssituation. Motionen handlar om att verksamhetsutvecklarna lägger för mycket tid på saker som inte har med arbetet att göra. Totalt läggs 43 av 216,5 dagar (ca 20%) på saker och ting som inte har med distriktet att göra. Detta jämförs med andra förbund, NSF, Röda Korset och IOGT-NTO, och där läggs det mindre tid på dessa saker. UNF Akademin är en utbildning som finns för att VU:sarna ska kunna bli bättre på att utföra sitt arbete. Vi tror att det kan vara så att folk vet för lite om UNF Akademin, och att därför finns denna negativa syn på detta. Vi tror att Pontus hade haft betydligt mindre kunskaper om han inte varit på UNF Akademin. Mötet tog inget beslut i frågan. Mötet diskuterade tid och plats för nästa möte. Vi kanske borde ändra strukturen på hur ofta vi har möte. Vi vill ha möten ungefär en gång i månaden, om inte oftare. Niklas får i uppgift att doodla till nästa möte. 24 Mötet avslutas Niklas Gustavsson avslutade mötet. Emil Johansson, Sekreterare Jonathan Kraft, Justerare

Mötesprotokoll UNF Kronoberg

Mötesprotokoll UNF Kronoberg Mötesprotokoll UNF Kronoberg 1 Mötets öppnande Ordförande Niklas Gustavsson öppnar mötet. 2 Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3 Lägesrunda Mötet noterade läget hos

Läs mer

Protokoll för UNF Kronoberg 27/4

Protokoll för UNF Kronoberg 27/4 Protokoll för UNF Kronoberg 27/4 Närvarande med rösträtt: Simon Pettersson, Patrik Salomonsson, Emil Johansson, Jennie Ryden, Emma Axelsson och Felicia Grill. Övriga närvarande: John Ferner. Plats: Vattentorget

Läs mer

UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015

UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015 UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015 1. Årsmötets öppnande Distriktsordförande Joel Skoog öppnade mötet när klockan slagit 09:00. Delegationen bemötte honom med rungande applåder.

Läs mer

Förslag till föredragningslista

Förslag till föredragningslista Distriktsårsmöte 2010 Förslag till föredragningslista 1 Mötet öppnas 2 Fastställande av föredragningslista 3 Fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud 4 Ställningstagande till om distriktsårsmötet

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress

Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress Träff 1 Inledning Kongressen är UNF:s högsta beslutade organ, den sker vartannat år och av tradition så sker den under en vecka tillsammans med resten av IOGT-NTO

Läs mer

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås IOGT-NTO:s STADGAR IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås 1 INNEHÅLL IOGT-NTO:S STADGAR... 1 IOGT-NTO... 4 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR IOGT-NTO... 4 1:1 Organisation... 4 1:2

Läs mer

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund PROTOKOLL fört vid extramöte med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 27 augusti 2014 sida 1 av 3 Plats: Datum: Tid: Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Skype Paragrafer: 1-5

Läs mer

Jobjörn Folkesson. Paragrafer: 1:1-1:5

Jobjörn Folkesson. Paragrafer: 1:1-1:5 PROTOKOLL fört vid möte med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 29 juni 2013 sida 1 av 4 Plats: First Hotel Grand, Borås Datum: den 29 juni 2013 Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän:

Läs mer

UNF Hallands verksamhetsberättelse. Distriktsårsmötet 9 april 2011 Falkenberg

UNF Hallands verksamhetsberättelse. Distriktsårsmötet 9 april 2011 Falkenberg UNF Hallands verksamhetsberättelse Distriktsårsmötet 9 april 2011 Falkenberg F ö r s l a gtill föredragningslista vid årsmöte med UNF Halland 2011-04-09 1. mötets öppnande 2. fastställande av föredragningslista

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund 2011-07-02, Åre

Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund 2011-07-02, Åre Protokoll fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund, Åre Närvarande ledamöter: Linda Engström (ej 1:6 d) Vidar Aronsson (ej 1:6 d) Linda Adolfsson Lina Boberg Malin Thorsson

Läs mer

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015.

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Stadgar Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Innehåll I. Allmänna bestämmelser för UNF... 2 II. Bestämmelser för UNF som riksorganisation...5 III. Bestämmelser för UNF-distrikt...

Läs mer

EN BRA NYKTER MÖTESPLATS

EN BRA NYKTER MÖTESPLATS NAMN PÅ TESTAD ADRESS KONTAKTPERSON PÅ PLATS brons: silver: En tillgänglig verksamhet som erbjuder en attraktiv och välkomnande plats för unga att mötas på. Platsen/lokalen har en stor andel unga besökare.

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

3. fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud. 4. ställningstagande till om distriktsårsmötet har kallats enligt stadgarna

3. fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud. 4. ställningstagande till om distriktsårsmötet har kallats enligt stadgarna UNF Halland Distriktsårsmöte 2012-04-14 i Tvååkers Medborgarhus Förslag till föredragningslista vid årsmöte med UNF Halland 2012-04-14 1. mötets öppnande 2. fastställande av föredragningslista 3. fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

Brainstormanteckningar från Sverok Västs visionshelg, 2009-01-18

Brainstormanteckningar från Sverok Västs visionshelg, 2009-01-18 Brainstormanteckningar från Sverok Västs visionshelg, 2009-01-18 Närvarande: Johan Herrnsdorf, Sabina Braun, Johan Bjärsborn, Anna Malmér, Jörgen Engström, Malin Thorsson Hur vi gjorde Vi började med att

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

BUs frågor med FS svar

BUs frågor med FS svar BUs frågor med FS svar Motion 5 Tillsättande av demokratigrupp BU undrar vilken nivå som demokratiarbetet ska inrikta sig mot, kår- distrikt eller förbundsnivå? Demokratiarbete bör riktas mot alla grupperingar

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker TINGSGUIDE 2017 Varmt välkommen på ting! Välkommen på ting Nu är det äntligen dags för 2017 års ting visst har du längtat? Som ombud kommer du få vara delaktig i alla beslut som kommer tas under helgen

Läs mer

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo 1(8) Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo Per Södergren, Niklas Blomqvist, Niklas Johansson, Fredrik Persson (anlände vid 163), Cecilia Hemming, Jonas Moberg, Josefine Larsson, Jessica Andersson och Sven

Läs mer

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN

VETA FÖR ATT ARRANGERA EN ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2017-03-15 kl. 19.00 Skype Närvarolista Mötesordförande: Josefin Jädernäs SNAPS styrelse: Kassör, Ivana Maric; EPSA-LS, Josefin Jädernäs; Sekreterare, Lisa Johansson; PR-ansvarig,

Läs mer

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt Tid: 2013-05-05 13.00-16.00 Plats: IOGT-NTO Distriktsexpeditionen, Klara Södra Närvarande: Oskar Jalkevik Ordförande Linda Tjälldén Vice ordförande

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson Distriktsstyrelsen Protokoll nr 6/2014 2014-08-19 Tid: Lördag 9 augusti kl 13.00 Plats: Närvarande: Jönköping Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Läs mer

Aktuellt i NSF. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Nyhetsbrev april 2011

Aktuellt i NSF. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Nyhetsbrev april 2011 Nyhetsbrevet ligger på förbundets hemsida, www.nsf.scout.se, under fliken Kårservice. Har du frågor om innehållet kontakta info@nsf.scout.se eller 08 672 60 80 Aktuellt i NSF Kallelse till Förbundsmöte

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i 4 rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20120511 Plats: Luftrummet, Kårallen Närvarande: Erik Arfvidsson, Jakob Fridell, Anders Güetller, Martin

Läs mer

Hotell Gästis, Varberg

Hotell Gästis, Varberg 1(6) Hotell Gästis, Varberg Birgitta Persson, Per Södergren, Niklas Johansson, Niklas Blomqvist, Mari Garnwall, Jessica Andersson, Elisa Dahlquist, Emelie Jonsson, Fredrik Persson, Josefine Larsson och

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

Protokoll för Distriktsstyrelsemöte Plats : Stockholms stiftskansli.

Protokoll för Distriktsstyrelsemöte Plats : Stockholms stiftskansli. Protokoll för Distriktsstyrelsemöte 2 2018-05-14 Plats : Stockholms stiftskansli. Närvarande: Ludwig Andersson Daniel Andersson Patrik Anglebjer Amanda Ahlgren Madeleine Friberg Ahlm Julanda Jenseg Timonin

Läs mer

IOGT-NTO är en stark folkrörelse

IOGT-NTO är en stark folkrörelse Arbetsplan 2012 IOGT-NTO Kalmar län Utvecklingsplanen utgår från IOGT-NTO:s strategiska inriktning 2010-2015, som antogs vid kongressen 2009. IOGT-NTO Kalmar län har valt att prioritera några av punkterna

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2015-05-20 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Anna Neglén Daniel Saadat Lukas Norlund Sivermark Sara Lundqvist Johanna

Läs mer

IOGT-NTO huset, Stora Essingen

IOGT-NTO huset, Stora Essingen 1 (4) IOGT-NTO huset, Stora Essingen Karin Wester, Erik Sjömålen, Rikard Eliasson, Amalia Ideborg, Klara Dagnäs, Jennifer Ivarsson, Muhiyadin (Mojje) Abdi, Emil Funcke, Lina Kurttila (adjugerad 1-10),

Läs mer

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Lina Boberg Linda Tjälldén Andreas Jansson. Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Lina Boberg Linda Tjälldén Andreas Jansson. Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund PROTOKOLL fört vid möte med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 8-10 maj 2015 sida 1 av 36 Plats: Stockholm Datum: den 8-10 maj 2015 Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Paragrafer:

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Årsmöte med Vattudalens biodlarförening den 28 november 2012

Årsmöte med Vattudalens biodlarförening den 28 november 2012 Årsmöte med Vattudalens biodlarförening den 28 november 2012 Närvarande: Anders Griph, Hans Jonasson, Uno Werner, Frank Hofmann, Ingrid Ludwig, Monika Hofmann, Karl Drakenberg, Svante Fjellström, Ulf Zakrisson,

Läs mer

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Protokoll 150604: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Plats: Anne-Frank, Trädgårdsgatan

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2015-02-21 1. Mötets öppnande: Ordförande Roger Engström hälsade närvarande välkomna till årsmötet i Vrigstad och förklarade mötet öppnat. Han lämnade därefter över ordet

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 november 2014 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 november 2014 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 450 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 november 2014 på kansliet i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Magnus Gotthardsson Anna Åkesson

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA!

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA! ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Gamla tingshuset,, kl. 16.30-18.00 Paragrafer 13 19 Beslutande Övriga deltagare Enligt tjänstgöringslista Eva Zetterström Blixth Justering Underskrifter Sofie Bergman

Läs mer

VÅRA STADGAR... 1 IOGT-NTO... 9

VÅRA STADGAR... 1 IOGT-NTO... 9 VÅRA STADGAR IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås UNF:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis stadgar antagna 26 30 juni 2013

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS Skolhuset, Kammakargatan 15, Stockholm

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS Skolhuset, Kammakargatan 15, Stockholm Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS3 2017-06-08 Plats: Närvarande: Skolhuset, Kammakargatan 15, Stockholm Alba Åhlander Daniel Andersson deltog ej under 1-11 och 14 Jessica Regnér Jonny Nehl Othzén

Läs mer

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Månadsblad för Juni. Kära IOGT-NTO-medlem! (Är du ordf. eller föreningskorresponderande önskas att du delar detta innehåll med din förening)

Månadsblad för Juni. Kära IOGT-NTO-medlem! (Är du ordf. eller föreningskorresponderande önskas att du delar detta innehåll med din förening) Månadsblad för Juni 2013-06-04, Göteborg Kära IOGT-NTO-medlem! (Är du ordf. eller föreningskorresponderande önskas att du delar detta innehåll med din förening) Nu hägrar sommaren med lust och fägring

Läs mer

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Victoria Strid, Lisa Pettersson, Sandra Klang, Ida Reimegård, Tahra Åhrberg, Elin Frånlund, Mathilde Holmer, Hannah Matkala

Läs mer

FSS#1 Steg för steg Pass 1

FSS#1 Steg för steg Pass 1 Pass 1 Modul: Samarbete Deltagarna får ett papper med en symbol som består av ett antal olika ihopvävda trianglar. Steg 1 Deltagarna får tre minuter på sig att på egen hand räkna hur många trianglar de

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

Protokoll för konstituerande möte för Frisksportens Ungdomsförbund

Protokoll för konstituerande möte för Frisksportens Ungdomsförbund Protokoll för konstituerande möte för Frisksportens Ungdomsförbund 2014-07-12 1 Mötets öppnande Kjell-Ove Oscarsson förklarade mötet öppnat. 2 Notering av Närvarande representanter från klubbar, distrikt

Läs mer

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222)

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Datum: 2014-02-06 Plats: IOGT-NTO-lokalen, Storgatan 12, Mellanstad Närvarande: Anna Alm, Bengt Bergman, Cecilia Carlsson, Daniel Dunge, Emelie

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

KICKFUCK13 med Juridiska Föreningen i Uppsalas styrelse den 1 februari 2013 kl. 16.45 på M/S Viking Cinderella

KICKFUCK13 med Juridiska Föreningen i Uppsalas styrelse den 1 februari 2013 kl. 16.45 på M/S Viking Cinderella KICKFUCK13 med Juridiska Föreningen i Uppsalas styrelse den 1 februari 2013 kl. 16.45 på M/S Viking Cinderella Närvarande: Ordförande Marcus Marrtila Ordförande emeritus Eric Lennerth Vice ordförande Mary

Läs mer

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Joakim Skoog Närvarande:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Protokoll fört vid distriktets årsmöte DM - 9 april 2011 på Plantan i Landskrona

Protokoll fört vid distriktets årsmöte DM - 9 april 2011 på Plantan i Landskrona Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Protokoll fört vid distriktets årsmöte DM - 9 april 2011 på Plantan i Landskrona 1 Mötets öppnande Distriktsordföranden, DO, Carl Berggren hälsade

Läs mer

NYKTERHETSRÖRELSENS Protokoll nr 5 SCOUTFÖRBUND NSF UScK (4)

NYKTERHETSRÖRELSENS Protokoll nr 5 SCOUTFÖRBUND NSF UScK (4) 1 (4) Växjö Oscar Johansson, David Jonsson, Karin Johansson, Morgan Kinnå och Arvid Längsjö Olovsson. Nora Morén via Skype 3-19 Ordförande Oscar Johansson öppnade mötet 19/08-17 16:00 och hälsade alla

Läs mer

Protokoll. fört vid distriktstyrelsemöte i Västerås den 28 augusti 2011

Protokoll. fört vid distriktstyrelsemöte i Västerås den 28 augusti 2011 Protokoll fört vid distriktstyrelsemöte i Västerås den 28 augusti 2011 Närvarande: Vice ordförande Jimmie Leimola, Elin Enochsson, Emma Juhlin, Emelie Gunnstedt, Daniel Ekström, Maria Berg, Elin Alzén

Läs mer

Med framtiden i kikaren. Distrikts- årsmöte. 18 april 2009. Motioner

Med framtiden i kikaren. Distrikts- årsmöte. 18 april 2009. Motioner Med framtiden i kikaren Distrikts- årsmöte 18 april 2009 Motioner Motion nr 1 ang verksamhetsbidrag till folkhögskolorna Wendelsberg och Tollare Under november månad 2008 kallades skolornas rektorer till

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS4 2017-08-24 Plats: Närvarande: Skolhuset Alba Åhlander Daniel Andersson Jessica Regnér Jonny Nehl Othzén Lisa Thellman från 9 Madeleine Friberg Ahlm Rebecca Lundberg

Läs mer

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande 1. Mötets öppnande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl 18.02 2. Justering av röstlängd Röstlängden justerades till 20 stycken ombud att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 mars 2018 Närvarande: Närvarande under skype mötet är Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Sara Eriksson (SE), Maria Hellquist (MH), Maja Rinnert (MR), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Motion nr 1 - Information om ändringar och bidrag

Motion nr 1 - Information om ändringar och bidrag Motioner G Föredragningslistan punkt 24 Motion nr 1 - Information om ändringar och bidrag Undertecknad är pensionär men har valt i stället för sitta och mata fåglar bland annat hjälpa vår Junisförening

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Protokoll 140306: Konstituerande styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala. Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah

Läs mer

Plats: Örnboet i Skarpnäck

Plats: Örnboet i Skarpnäck Distriktsstyrelsemöte 11 2019-01-20 Datum: 2019-01-20 Plats: Örnboet i Skarpnäck Närvarande: Amanda Ahlgren Ludwig Andersson Patrik Anglebjer Madeleine Friberg Ahlm Julanda Jenseg Timonin Daniela Marovic

Läs mer

Arbetsordning För kongressperioden Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 11:e augusti.

Arbetsordning För kongressperioden Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 11:e augusti. Arbetsordning För kongressperioden 2017-2019. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 11:e augusti. Inledning Arbetsordningen syftar till att klargöra hur vi valt att arbeta inom UNF. Den ska tydliggöra

Läs mer

Handlingar till möte med styrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 3 april 2019

Handlingar till möte med styrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 3 april 2019 Handlingar till möte med styrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 3 april 2019 Föredragningslista (punkt 2, bilaga 19:1)...14 1 (7) Föredragningslista (punkt 2, bilaga 18:1) Ärende Vem Tidsåtgång

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum 2015 09 04 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen; Rasmus Johansson(Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Gregor

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö

Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö Distriktsstyrelseprotokoll nr 10 2009 12 november i Malmö Närvarande: Carl Berggren ordförande Landskrona, Björn Jönsson ledamot Ekeby, Björn Löwenqvist kassör Landskrona, Viktoria Wallin v ordförande

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte S02/16

Protokoll för styrelsemöte S02/16 Protokoll för styrelsemöte S02/16 Närvarande Ordinarie Ordförande Fredrik Peterson E14 Närvarande under 1-18b Kontaktor Erik Månsson E14 Förvaltningschef Anders Nilsson E13 Cafémästare Stephanie Mirsky

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer