PLANBESKRIVNING 1 (13) Planavdelningen/ Dp Eva Strömbäck Tfn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING 1 (13) Planavdelningen/ Dp Eva Strömbäck Tfn"

Transkript

1 PLANBESKRIVNING 1 (13) Planavdelningen/ Dp Eva Strömbäck Tfn Detaljplan för kv Mikrofilmen m fl i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp HANDLINGAR Planen består av en plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. I planbeskrivningen ingår en beskrivning av miljökonsekvenser. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte är att möjliggöra nya bostadshus i Högdalen samt ett nytt idrottsområde i form av en skateboardpark. Vidare planläggs för en gång- och cykelväg i nord-sydlig riktning i syfte att förbättra möjligheten till ett rekreationsstråk mellan Högdalen och sjön Magelungen. Översiktskarta.

2 2 (15) Dp PLANDATA Planområde Planområdet om ca 3 ha är beläget söder om Högdalens tunnelbanestation och väster om tunnelbanespåren längs Harpsundsvägen. Planområdet omfattar fastigheterna Mikrofilmen 2, Arkivfotot 1, Arkivfotot 2 och Örby 4:1 som ägs av staden. Planen omfattar även anläggning för teknisk försörjning inom Örby 4:1. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplan, program Högdalen är i gällande översiktsplan (ÖP99) angivet som tät stadsbebyggelse. Staden arbetar för närvarande med en ny översiktsplan som beräknas att antas under våren I förslaget till kommande översiktsplan är Högdalens centrum upptaget som en av 10 möjliga tyngdpunkter i ytterstaden. Översiktsplanens utställningsversion anger: En hållbar tillväxt och utveckling mot ett Stockholm i världsklass kräver en bättre balans mellan stadens delar än idag. Staden behöver därför stödja utvecklingen av en mer flerkärnig struktur med täta och innehållsrika tyngdpunkter i ytterstan. Aktuell detaljplan utgör en del i denna utveckling. Under 2004 genomfördes ett programsamråd för aktuellt område. Programmet redovisade ett par alternativa förslag till bebyggelse inom fastigheten Mikrofilmen och Arkivfotot. Förslaget har nu bearbetats både till omfång och gestaltning. Delar av kvarteret Arkivfotot har uteslutits genomfördes ett programsamråd för uppförande av en infartsparkering inom kv. Mikrofilmen och Arkivfotot. Infartsparkeringen ingick som en del i den s.k. Trafiköverenskommelsen (Dennispaketet). Projektet las ner då överenskommelsen bröts Platsen är inte längre aktuell för infartsparkering. Gällande detaljplaner För området gäller stadsplan Pl 4532, fastställd 1957 och Dp (laga kraft 2002). Berörda områden är i gällande detaljplan avsett för småindustri, allmänna anläggningar, trafik och park. BAKGRUND Bakgrund till planarbetet utgörs framförallt av det programarbete som genomfördes under Därefter har Granen Bostad AB fått markanvisning för nya bostäder. Utöver detta har önskemål inkommit från idrottsförvaltningen angående anläggande av en ny skateboard-park i anslutning till Magelungsvägen.

3 3 (15) Dp För att förbättra möjligheterna för busstrafiken i framtiden önskar SL utvidga busstorget. En viktig slutsats från programarbetet är att kopplingarna till omgivande grönområden måste stärkas, därför har en satsning på park- och grönstråk gjorts de senaste åren. Aktuell detaljplan omfattar en länk i detta stråk. NUVARANDE FÖRHÅLLANDEN Området är beläget söder om tunnelbaneentrén, direkt öster om tunnelbanespåret. Marken är idag ianspråktagen för parkering och upplag. Området som är aktuellt för bostadsbebyggelse är smalt och bullerstört från tunnelbanan och sluttar delvis ned mot spårområdet. Slänten utgörs av naturmark med berg i dagen och är bevuxen med asp, björk, ek och tall. Området som är aktuellt för skateboardpark rymmer idag upplag och en anläggning för teknisk försörjning (Stockholm Vatten AB). Högdalen domineras av bebyggelse från sent 50-tal och tidigt 60-tal. Bebyggelsestrukturen består av såväl trevånings lamellhus som högre 10-våningshus. Hyresrätter dominerar som upplåtelseform. I Högdalens centrum finns såväl kommersiell som kommunal service i form av t.ex. detaljhandel, matbutiker, idrottshall och bibliotek. Del av planområdet idag. Foto: Stadsbyggnadskontoret Trafik Planområdet begränsas i söder av Magelungsvägen som utgör en viktig länk i vägnätet i södra Stockholm. Den har fordon/ dygn. Området omgärdas även av Rågsvedsvägen (12000 f/d) Harpsundsvägen (6500 f/d) samt Skebokvarnsvägen (9000 f/d). Högdalen trafikeras av tunnelbanans linje 19. Högdalen utgör också nav i busstrafiken för bussar i söderort och trafikeras av

4 4 (15) Dp flertalet busslinjer. Busstorget och tunnelbane-entrén ligger i direkt anslutning till planerad bostadsbebyggelse. Avståndet från tunnelbanan till skateboardparken är ca 200 m. Inom fastigheten Arkivfotot 1 finns en bussvändslinga som används av SL. PLANEN Planen innebär i huvudsak att mark för industri och park övergår till bostadsändamål samt att parkmark övergår till idrottsområde. Ett område planlagt för industri och park övergår till bostadsändamål. Ett område planlagt som parkmark blir idrottsområde. Ett område planlagt för allmän anläggning samt park blir teknisk anläggning (område för Stockholm Vatten AB och Fortum). Ett område planlagt som parkmark blir gatu-mark (bussvändslinga) Ett mindre område (ca 150 kvm) för tunnelbanetrafik övergår till kvartersmark, bostäder. Ett mindre område (ca 2600 kvm) för allmän anläggning och parkmark övergår till område för tunnelbanetrafik. kkkk

5 5 (15) Dp Planområdet med planerade bostäder i norra delen av planområdet. I triangeln mellan Magelungsvägen och tunnelbanespåren planeras för ett idrottsområde. Bild: SWECO Architects/ VIDA/ ON Arkitekter. Bostäder Planen innehåller nya flerbostadshus med sammanlagt ca 140 nya lägenheter. De nya bostadshusen inom kv. Mikrofilmen placeras som 4 förskjutna lamellhus som utgör skärm mot tunnelbanespåren respektive Harpsundsvägen. Dessa hus planeras att bli varierande 4-5 våningar. Mot busstorget placeras ett högre hus om 10 våningar. Höghuset placeras som sutteränghus vilket innebär att ytterligare våningsplan kan inrymmas mot gården och mot spåren.

6 6 (15) Dp Planerad ny bebyggelse sedd från Högdalens busstorg. ON Arkitekter Bild: LINK Arkitektur Längs Harpsundsvägen bildas en långsmal bostadsgård. På bostadsgården finns plats för lekplats, sittgrupper, cykelrum, handikapparkeringar och 3 sopbehållare. Bostadsgården gestaltas i huvudsak med ny vegetation förutom det parti som har berg i dagen. Anläggning och grundläggning för de nya husen kräver såväl schaktning som fyllning av befintlig mark. Mot busstorget, norr om höghuset, skapas ett mindre trädplanerat torg. Torget kan i framtiden byggas om till gata/ bussgata om busstorget utökas. I ett av bostadshusen finns möjlighet att inrymma 2 gruppbostäder á 6 lgh. Husen gestaltas med brutet vitputsade fasader. Taket utförs i gråmålad plåt och balkonger samt bullerskärmar utförs som glaspartier i färgat glas. Angöring och parkering Bostäderna angörs via Harpsundsvägen och dess parkering sker i garage under bostadshusen. Garaget innebär att höjdskillnader tas upp så att golvnivå på bottenvåningens lägenheter ligger i nivå med tunnelbanan. Infart till garaget sker via en garagenedfart i mitten av kvarteret. Garaget rymmer ca 110 parkeringsplatser och 7 st besöks/ handikapplatser. Planens parkeringstal är därför 0,83 bp/lgh. Gårdens hårdgjorda ytor är tillgängliga för räddningstjänsten. Tillgänglighet All tillkommande bebyggelse kommer att uppfylla kraven på tillgänglighet. Utrymme för handikapplatser för boende finns i bostadshusets garage samt inom bostadsgården på Harpsundsvägen. Samtliga bostadsportar kan angöras via gården.

7 7 (15) Dp Planerad ny bebyggelse med bostadsgård sedd från söder. ON Arkitekter Bild: LINK Arkitektur Centrumverksamheter I det höga huset i korsningen Skebokvarnsvägen-Harpsundsvägen medges lokaler för verksamheter i bottenvåningen. Verksamheten får inte vara störande för omgivningen och förväntas inte medföra ett stort parkeringsbehov. Idrottsområde (skateboardpark) Inom området som avgränsas av Magelungsvägen och tunnelbanespåren planeras för idrottsområde, teknisk anläggning och park. Inom parkområdet som ligger i områdets östra del, löper gång och cykel-vägen som förbinder Magelugnsområdet med Högdalen-Bandhagen. Idrottsområdet kommer att inrymma en skateboard-park som angörs via Magelungsvägen. Denna infart kommer även kunna nyttjas av Stockholm Vatten AB och de ledningsbolag som behöver ha tillgång till den tekniska anläggningen. Området innehåller omfattande ledningspaket, framförallt för avlopp och spillvatten men även för dagvatten, el och tele. Dessa ledningsstråk säkras genom u-område på detaljplanekarta. Längs Magelugnsvägen får infart endast anordnas inom given sträcka. För att dämpa bullret från biltrafik på Magelugnsvägen kan mindre bullerskydd anordnas i vägbanans kant. Skateboardparken omfattar ca 1,5 ha inklusive parkering- och angöringsyta. Inom området skapas 5 olika områden för skateboard: - Ditch. För slalom och longboard. Ditchet utgörs av ett betongtråg med viss lutning. - Street area. Olika fasta refuger, block, trappor och andra element som finns i urban gatumiljö. Vissa element skapas för den specifika skateboardparken medan vissa utgörs av produkter som finns på marknaden. - Pool area. Nedsänkta skålar och gropar, gjutna i betong. - Bowl ride area. Sammanlänkade gropar. - Flatland area. Plant område (betongyta) med lösa skateboard-element. Då området har lösa element är användningen flexibel och kan t.ex användas som publikområde vid tävlingar.

8 8 (15) Dp En byggrätt för idrottshall om 2000 kvm finns även inom området. Idrottshallen kan ses som en förlängning av skateboardparken. Sommartid kan det vara möjligt att öppna större delar av en fasad för att skapa ett större skateboard-område. Vintertid utgör hallen möjlighet till träning och tävling. Hallen kan innehålla toaletter, café, omklädningsrum, materialförråd mm. Hallen ska gestaltas som en del av skateboardparken och uppföras med beständiga material av hög kvalité. Hallen kan med fördel gestaltas som en del av landskapet där tak och väggar utgör förlängning av markytan så att del av byggnaden kan användas som publikområde eller skateboardområde. Hallen ska ha fönsterytor och belysning så att den annonserar sig utåt även under kvällstid och under den mörka årstiden. Hallens entréer mot skateboardparken respektive parkeringen ska vara tydliga. Skateboardparken försörjs med parkering som angörs via Magelugnsvägen. Parkeringen kan rymma ca bilplatser. På södra sidan av Magelugnsvägen finns möjlighet att anordna bussficka för två turistbussar. Denna parkeringsficka anläggs i samband med att övergångstället på Magelugnsvägen genomförs. Referensbild på liknande skateboardpark (bowl ride area). Foto från Stapelbäddsparken i Malmö. Bild: SWECO Architects Gata Planen medger en utvidgning av busstorget vid Högdalens centrum i form av breddning av bron över tunnelbanespåren. Framför det nya höghuset kommer en torgliknande yta att iordningställas. Vid en eventuell breddning av vägbron vid Högdalens bussterminal kan ytan övergå till vägyta/ gatumark. Vidare föreslås en ny bussvändslinga söder om företagets Morneons verksamhet. Den nya bussvändslingan placeras inom del av Örby 4:1 och del av Arkivfotot 2. Bussvändslingan ska ersätta den befintliga inom Arkivfotot 1. Området för den nya bussvändslingan utgörs idag av parkmark men övergår enligt förslaget till gatumark. En mindre del av Arkivfotot 2 övergår från industriändamål till gatumark.

9 9 (15) Dp Park Genom planområdet, i nord-sydlig riktning, planeras för ett nytt gång- och cykelstråk. Gångstråket har stor betydelse för att förbättra kopplingen mellan bostadsområdena Högdalen- Bandhagen och omgivande grönområden och Snösätra. Gångstråket kommer att etableras inom område på kartan som är markerat som park respektive trafikområde. Tunnelbana (trafikområde) Området för tunnelbanan kommer att kvarstå till stor del. En mindre del kommer att övergå till bostadsområde (ca 150 kvm). Teknisk anläggning Inom E-område planläggs för en befintlig anläggning som kommer att upplåtas med tomträtt till Stockholm Vatten. Anläggningens angöring sker från Magelungsvägen via y-område inom idrottsområdet. Inom området finns även ledningar och elnätstation som tillhör Fortum Distrubition. Teknisk försörjning Inom planområdet finns en stor mängd ledningar, anläggningar och bebyggelse har anpassats efter dessa. Planerade bostäder och anläggningar kan anslutas till befintliga nät för VA och uppvärmning. Avfallshantering Bostadsbebyggelse Inom bostadskvarteret planeras nedgrävda sopbehållare för maskinell tömning på tre platser. Två av dessa planeras i direkt anslutning till Harpsundsvägen, den tredje är placerad vid bostädernas garagenedfart. Åtta av totalt tio bostadsportar får maximalt 40 m till närmsta sopbehållare. Övriga 2 portar får 47 respektive 52 m till närmsta sopbehållare.

10 10 (15) Dp Skateboardpark Renhållningens fordon kan angöra skateboardparken via Magelungsvägen. Utemiljö Två träd inom planområdet (en ek inom inom idrottsområdet och en tall inom bostadskvarteret) skyddas genom n-bestämmelse på plankartan. För fällning vid sjukdom eller allmän fara krävs marklov från staden. Brand Vid eventuell brand kan räddningstjänsten släcka antingen via Harpsundsvägen eller busstorget. Den gång- och cykelväg som planeras längs tunnelbanespåret kommer också att vara tillgänglig via gångväg över bostadsgården. Höghuset utförs med brandsäkra trapphus. Geoteknik Inom bostadsområdet består marken av fyllning, lera, friktionsjord samt berg i dagen. Markens beskaffenhet innebär att risk för vibrationer från tunnelbanan förekommer. Grundläggning och konstruktion av bostadshusen ska utföras så att vibrationer i bostäderna inte förekommer. Inom den planerade skateboardparken har en geoteknisk undersökning genomförts av Sweco Infrastructure AB. Den visar att marken innehåller vissa markföroreningar. I huvudsak kan föroreningarna hanteras på plats men

11 11 (15) Dp eventuellt bör vissa massor flyttas till deponi. Grundvattennivån bedöms ligga på ca + 23 m. MILJÖKONSEKVENSER Behovsbedömning Enligt Förordning om ändring i förordningen (1998:905) om miljökonsekvensbeskrivningar (MKB), SFS 2005:356", (bilaga 2 och 4) har stadsbyggnadskontoret gjort en behovsbedömning av planprojektet. Underlag till bedömningen har lämnats av miljöförvaltningen, stadsmuseum och brandförsvaret som anser att förslaget inte skulle innebära en så betydande miljöpåverkan att en MKB behöver upprättas. Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i PBL 5 kap 18 eller MB 6 kap 11 att en miljöbedömning behöver göras. Planförslaget överensstämmer med gällande översiktplan, ÖP 99 där området redovisas som tät stadsbebyggelse. Planförslaget bedöms inte strida mot några andra kommunala eller nationella riktlinjer, lagar eller förordningar. Planförslaget berör inte område av nationell, gemenskaps- eller internationell skydds-status. Den planerade verksamheten bedöms inte medföra väsentlig påverkan på miljö, kulturarv eller människors hälsa. Kontorets bedömning har redovisats för länsstyrelsen som delar kontorets uppfattning. Dagvatten Generellt inom detaljplanen gäller att dagvattnet ska omhändertas lokalt inom respektive fastighet. Inom skateboardparken kommer dagvattnet, helt eller delvis, inte att kunna omhäntertas lokalt på grund av att dagvattnet ligger så pass grunt samt eftersom så pass stora ytor blir hårdgjorda. Hur dagvattnet ska tas om hand sker i samråd med Stockholm Vatten. Buller Riktvärden, mål och avstegsfall för bostadsbebyggelse Enligt riksdagens beslut 1997 bör följande riktvärden normalt inte överskridas vid nybyggnation av bostadsbebyggelse: 30 db(a) ekvivalentnivå inomhus 45 db(a) maximalnivå inomhus nattetid 55 db(a) ekvivalentnivå utomhus (vid fasad)70 db(a) maximalnivå vid uteplats i anslutning till bostad. Genom avgöranden av länsstyrelsen, regeringen och Regeringsrätten har en rättspraxis, den så kallade Stockholmsmodellen utvecklats. Tillämpningen av riktvärden för trafikbuller ska följa de principer som redovisas i rapporten Trafikbuller och planering 1. Principerna har tagits fram gemensamt av länsstyrelsen, stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen och utgör ett lokalt förtydligande av de nationella riktvärdena. Bostäder skall utformas så att

12 12 (15) Dp minst hälften av boningsrummen i varje lägenhet får högst 55 dba ekvivalent ljudnivå (frifältsvärde) utanför fönster. Minst en balkong/uteplats till varje bostad eller en gemensam uteplats i anslutning till bostäderna skall utföras eller placeras så att de utsätts för högst 55 dba ekvivalent ljudnivå och högst 70 dba maximal ljudnivå (frifältsvärden). Bostäder skall utföras så att ekvivalent ljudnivå i boningsrum inte överstiger 30 dba och maximal ljudnivå inte överstiger 45 dba mellan kl Buller från spår- och vägtrafik Bullerkällorna i området utgörs av tunnelbanan och omgivande vägar. Det innebär att bostadshusen, såväl placering som detaljutformning har utförts så att ekvivalenta bullernivån vid tyst fasad inte överstiger 55 db(a) och att ljudnivån inomhusmiljön inte överstiger 30 db(a). De bullerdämpande åtgärderna är följande: - Bebyggelsen utformas så att bostadshusen placeras som en skärm mot tunnelbanan i syfte att hantera ekvivalent och maxbuller från tunnelbanan. Balkonger och huvuddelen av bostadsrummen lokaliseras mot gården. - Berg i dagen på bostadsgården sparas som bullerdämpande element. - Husen och dess balkonger utformas med förskjutningar för att skapa tysta hörn. Utöver detta förses vissa balkonger (höghusets samtliga lägenheter samt enstaka lägenheter på de huskroppar som vetter mot tunnelbanespåren) med lokala bullerdämpande skärmar. - Tyst uteplats skapas mellan de två lamellhusen i kvarterets södra del. Om två bostadsfastigheter skapas kan uteplatsen utgöra gemensamhetsanläggning så att samtliga boende i kvarteret får tillgång till uteplatsen. Bild: Normalplan för bostadshus, balkonger förses med bullerdämpande skärmar. Ritning: ON Arkitekter Buller inom och från skateboardparken Inom skateboardparken finns dels behov att skapa en god ljudmiljö för de som besöker parken och idrottar där, dels behov av att säkra att skateboardverksamheten inte ger upphov till störning för omgivande bostäder. För att dämpa bullernivåer från Magelugnsvägen föreslås mindre bullerskydd som placeras i vägbanekant mot Magelugnsvägen. ACAD International har genomfört en översiktlig bedömning av vilken bulleralstring skateboardverksamheten kan ge upphov till. Som bakgrund till studien har riktlinjer för industri (SNV:s (Svenska Naturvårdsverkets) råd och

13 13 (15) Dp riktlinjer 1978:5) används eftersom dessa riktlinjer ofta används som riktlinjer för styrning av idrottsplatsers bulleralstring. Den översiktliga bedömningen visar att bullernivåerna från skateboardverksamheten rimligtvis inte kommer att överskrida gällande gränsvärden för industribuller. Risk Närheten till tunnelbanespåret är förknippad med risk för urspårning. Brandskyddslaget har upprättat ett PM daterat med syfte att undersöka lämpligheten att lokalisera bostäder till fastigheterna Mikrofilmen och Arkivfotot. Avstånd mellan tunnelbanespår och närmaste byggnad blir ca 15 meter. Byggnaderna inom planområdet uppförs med underbyggt garage som bildar fasad mot tunnelbanan samt tar upp höjdskillnaden mellan gård och spårområde. Färdigt golv på bostadsyta (dvs. ovanför garage) ligger i höjd eller över spårnivån med undantag för den södra delen av området där spåren mot spårdepån går på bro över ett av de ordinarie spåren. Där är lägsta golv för bostadsyta upp mot en meter lägre än det närmsta spåret. Avståndet mellan tunnelbanespår och närmsta byggnad är dock större än i norra delen av området (23-25 meter). Det går två olika typer av tunnelbanetåg i Stockholm med maximal hastighet 90 km/h respektive 80 km/h. Då planområdet ligger strax söder om tunnelbanestationen innebär detta att tågen troligtvis inte håller maximal hastighet då de passerar området. Beräkningar som gjorts för frekvensen för urspårning i anslutning till planområdet visar en risk på 1 urspårning på år. Sannolikheten att urspårat tåg kolliderar med byggnad bedöms därmed vara 0. Slutsatsen är att avståndet mellan ny föreslagen bostadsbebyggelse och tunnelbanespåren är så stora att urspårningsrisken ej påverkar personsäkerheten inom planområdet. Vidare uppskattas att risknivån inom delar av planområdet mellan tunnelbanan och ny bebyggelse ej vara så omfattande att restriktioner behöver vidtas. Inom idrottsområdet har inga riskanalyser genomförts då människor inte kommer att uppehålla sig stadigvarande i området. Skuggningseffekter Planerad bostadsbebyggelse kommer inte att skugga omgivande bostadsbebyggelse under dagtid, kvällstid under sommarmånaderna kommer dock skuggningseffekt att uppstå enligt redovisning nedan.

14 14 (15) Dp

15 15 (15) Dp MEDVERKANDE Planen har upprättats av planavdelningen genom plankonsult Ebba Ohlén- Carlsson, SWECO Architects i samråd med planhandläggare Eva Strömbäck. Från exploateringskontoret har Britta Eliasson och Sofia Brydolf medverkat. Från idrottsförvaltningen har Thomas Wiklund medverkat. Malin Olsson planchef Eva Strömbäck

PLANBESKRIVNING 1 (10) Planavdelningen/ S-Dp Eva Strömbäck Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (10) Planavdelningen/ S-Dp Eva Strömbäck Tfn PLANBESKRIVNING 1 (10) Planavdelningen/4 2009-06-24 S-Dp 2008-01164-54 Eva Strömbäck Tfn 08-508 282 52 Förslag Detaljplan för kv Mikrofilmen m fl i stadsdelen Högdalen i Stockholm S-Dp 2008-01164-54 HANDLINGAR

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för kv. Mikrofilmen mm i stadsdelen Högdalen (140 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för kv. Mikrofilmen mm i stadsdelen Högdalen (140 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) Handläggare: Eva Strömbäck Tfn 08-508 28 284 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för kv.

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(8) Planavdelningen/4 Normalt planförfarande Dnr Eva Strömbäck Tel:

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(8) Planavdelningen/4 Normalt planförfarande Dnr Eva Strömbäck Tel: TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(8) Planavdelningen/4 Normalt planförfarande Eva Strömbäck 2008-11-21 Tel: 50828252 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Mikrofilmen 1 och Arkivfotot

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-11 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Förslag Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planen består av plankarta med

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-01-03 Dp 2008-02230-54 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm Dp 2008-02230-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

/12. Bedömningarna grundas på planer enligt Sweco Architects och -24. Förslaget redovisar fyra punkthus om ca 7 våningar.

/12. Bedömningarna grundas på planer enligt Sweco Architects och -24. Förslaget redovisar fyra punkthus om ca 7 våningar. 2012-05-03 1/12 AB Stockholmshem / Sweco Architects Rubinvägen, Hägersten Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för planerad nybyggnad av bostäder vid Rubinvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Papagi Holding AB Referens: Jacob Haas Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 9 + 12 Rapportdatum: 2015-05-11 Revidering: A Handläggande akustiker Ansvarig akustiker

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 Förslag Detaljplan för del av fastigheten Ålsten 1:1 (Äppelviken/Smedslättens Tennisklubb) i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Kv Klockstapeln, Sundbyberg Uppdragsgivare: HSB Bostad AB Referens: Jörgen Nygård Uppdragsnummer: 20178 Rapportnummer: 146-1-1 Antal sidor + bilagor: 8 + 6 Rapportdatum: 2016-01-21

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-03 S-Dp 2009-17043-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Förslag Detaljplan för fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm S-Dp 2009-17043-54

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Brånberget 1 i stadsdelen Ulvsunda (kyrka)

Startpromemoria för planläggning av Brånberget 1 i stadsdelen Ulvsunda (kyrka) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-05-25 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-50827130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Brånberget 1 i stadsdelen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen S-Dp Niklas Zetterberg Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen S-Dp Niklas Zetterberg Tfn PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen 2010-06-11 S-Dp 2007-38224-54 Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Förslag Detaljplan för delar av fastigheterna Vinsta 4:1 m fl, Blåeldsvägen i stadsdelen Hässelby

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen 2010-03-01 S-Dp 2008-14804-54 Helena Hultgren Tfn 08-508 275 45 Förslag Detaljplan för Tummaren 2 och Örby 4:1 mm. i stadsdelen Stureby i Stockholm S-Dp 2008-14804-54

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

PLANDATA Planområdet omfattar del av Skärholmen 2:1. Planområdet är ca 4 ha stort. Marken inom planområdet ägs av staden.

PLANDATA Planområdet omfattar del av Skärholmen 2:1. Planområdet är ca 4 ha stort. Marken inom planområdet ägs av staden. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2013-02-01 Dp 2008-02230-54 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Laga kraft: 2014-03-26 Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm Dp 2008-02230-54

Läs mer

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6)

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6) Hagsätra Rågsved Bullerutredning Mars 017 Mars 017 memo0.docx 01-03-814 Sweco Environment AB 1 (6) PM BULLER HAGSÄTRA RÅGSVED 017-0-16 Översiktlig studie av ljudmiljö Bedömningarna i denna PM är baserade

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL.

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. KOMPLETTERANDE PM TILL TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. RAPPORT 2014-03-20 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands-Bro kommun Titel på rapport: Kompletterande

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Strand Uppdragsgivare: Skanska Nya Hem AB Referens: Christer Nilsson Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 9 + Rapportdatum: 2012-07-03 Projektansvarig Kvalitetsansvarig Erik

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft:

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft: PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-06-20 Dp 2011-07312-54 Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Laga kraft: 2013-06-13 Detaljplan för fastigheten Staren 18 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2011-07312-54

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer

Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret Trafikbullerberäkningar för Detaljplan för Eriksberg, Sannegården 28:4

Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret Trafikbullerberäkningar för Detaljplan för Eriksberg, Sannegården 28:4 Handläggare Mats Hammarqvist Tel +46105058433 Mobil +46701847433 mats.hammarqvist@afconsult.com PM nr 563694 A Datum 2011-03-14 Uppdragsnr 563694 Anna-Karin Jeppson Göteborgs Stad Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby Uppdrag: 552771 Rapport: 552771 A Datum: 2010-03-16 Antal sidor: 6 Bilagor: 552771 A01 Gripsvall, Täby Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Täby kommun Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332 1(12) 2012-04-11 KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03 Uppdragsnummer: 231332 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning Brita Lanfelt

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning Rapport nummer: 2012-066 r01 Datum: 2012-06-20 Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning L:\2012\2012-066 SS Lokomobilvägen, Nacka kommun, Nacka kommun\rapporter\2012-066 r01.docx Beställare: Nacka

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning station Uppdragsgivare: Seniorgården AB Referens: Ebba Sääw årt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 7 + 14 Rapportdatum: 2013-11-28 Projektansvarig Kvalitetsansvarig Henrik Anréus

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

PM Akustik - Bagartorp

PM Akustik - Bagartorp Sida: 1 av 7 PM Akustik - Bagartorp Utvärdering av trafikbullernivåer för alternativ 1 och 2 ACAD har på uppdrag av Besqab Projekt och Fastigheter AB beräknat trafikbullernivåer från väg- och spårtrafik

Läs mer

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning Handläggare Ohlsson Perry Tel +46105058438 Mobil +46701847438 Fax +46105053009 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (7) Datum Kungälvs kommun Nämndhuset 442 81 Kungälv Uppdragsnr 577009 Detaljplan för

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning SOLNA STAD Enkelt planförfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft 2011-02-15 P11/2 Per Anders Olsson 2011-01-04 SBN/2010:807 Plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för kv. Marielund inom

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-05-09 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Rapport 10662-11101800.doc Antal sidor: 10 Bilagor: 01-06 Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Jönköping 2011-10-19

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter)

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-07-12 Handläggare: Louise Heimler Tfn 08-508 273 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-09766-54 Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Detaljplan för fastigheten Figaro 3 i stadsdelen Kälvesta i Stockholm Dp 2010-09766-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Fröfjärden Uppdragsgivare: Skanska Sverige AB Referens: Oscar Månsson Uppdragsnummer: 620-710 Sundbypark Antal sidor + bilagor: 8 + 4 Rapportdatum: 2016-03-09

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun

BULLERUTREDNING Lilla Åsa 23:165, Taberg, Jönköpings kommun Förskola Bostäder Innehåll 1. Bakgrund... 1 2. Bullerberäkning... 2 2.1 Metod och förutsättningar... 2 2.2 Riktvärden... 2 3. Resultat... 4 4. Slutsats och föreslagna åtgärder... 5 4.1 Bostäder... 5 4.1

Läs mer

Kv Spinnaren 1, Strömstads kommun Trafikbullerutredning

Kv Spinnaren 1, Strömstads kommun Trafikbullerutredning Kv Spinnaren 1, Strömstads kommun Rev 2014-06-10 2013-09-30 Kv Spinnaren 1, Strömstads kommun Rev 2014-06-10 Beställare: 2013-09-30 Ermina Siim / Strömstads kommun Beställarens representant: Ermina Siim

Läs mer

Detaljplanen består av en plankarta Dp med bestämmelser samt denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning.

Detaljplanen består av en plankarta Dp med bestämmelser samt denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (7) Ytterstadsavdelningen 2009-02-17 Dp 2007-06723-54 Maria Pettersson Tfn 508 266 62 Laga kraft 2012-03-16 Detaljplan för del av kv Paternoster m m, i stadsdelen Hammarbyhöjden i Stockholm

Läs mer

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka Rapport nummer: 2013-093 r03 Datum: 2014-04-02 Sicklaön 202:9, Nacka Trafikbullerutredning L:\2013\2013-093 SS Sicklaön 202_9, Nacka, Nacka kommun\rapporter\2013-093 r03.docx Beställare: Nacka kommun Att:

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET c1( t STADSBYGGNADS KONTORET _+_ T Ag. Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 8-58 269 6 PLANBESKRIVNING 1 () 29-11-13 Dp 26-171-5 Enkelt förfarande Detaljplan för fastigheten Gladan i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Detaljplaneförslaget för Grindstolpen 1, Tyresö, Rev C Uppdragsgivare: Svanberg och Sjögren Bygg AB Referens: Kent Sjögren Vårt referensnummer: 14069-1 Antal sidor + bilagor: 10 +

Läs mer

Bullerutredning Kv Barken, Dnr:

Bullerutredning Kv Barken, Dnr: 2017-10-24 Bullerutredning Kv Barken, Dnr: 02-0622 För planerad ny bebyggelse inom dpl kv Barken har trafikbuller beräknats. Beräkningarna visar att riktvärdena enligt Förordningen för trafikbuller (2015:216

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Springbrunnen 1 m m i stadsdelen Hässelby Gård (48 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Springbrunnen 1 m m i stadsdelen Hässelby Gård (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-14 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Springbrunnen

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

UPPRÄTTAD AV. Tabell 1. Riktvärde för trafikbuller enligt SFS 2015:216 vid nybyggnation av bostäder.

UPPRÄTTAD AV. Tabell 1. Riktvärde för trafikbuller enligt SFS 2015:216 vid nybyggnation av bostäder. PM UPPDRAG Solängen, Töcksfors komplettering Uppdrag UPPRÄTTAD AV Olof Öhlund. tel. 073-0764512 e-post: olof.ohlund@sweco.se Detta PM är en komplettering till en tidigare utförd trafikbullerutredning 1.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-22 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backhoppet 2 i stadsdelen Västertorp (Ändrad användning samt tillbyggnad av bageri/café)

Startpromemoria för planläggning av Backhoppet 2 i stadsdelen Västertorp (Ändrad användning samt tillbyggnad av bageri/café) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backhoppet 2

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning

BULLERBERÄKNING. Samhällsbyggnadsförvaltningen FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN. Inledning BULLERBERÄKNING FÖR DEL AV TÄLLE 45:1 M.FL., POSTPLAN LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Inledning I denna skrivelse och på bifogad karta och beräkning visas bullerberäkning gjord enligt Naturvårdsverkets

Läs mer

KV ARKEN, UMEÅ. NYBYGGNAD AV BOSTADSHUS. TRAFIKBULLER

KV ARKEN, UMEÅ. NYBYGGNAD AV BOSTADSHUS. TRAFIKBULLER 1(5) TRAFIKBULLER Melker Johansson 010 452 24 56 2016-05-17 Revidering nr KV ARKEN, UMEÅ. NYBYGGNAD AV BOSTADSHUS. TRAFIKBULLER I denna PM redovisas kommentarer till föreslagen planlösning med hänsyn till

Läs mer

Utökning av kv. Lövkojan Skara kommun, Västra Götalands län

Utökning av kv. Lövkojan Skara kommun, Västra Götalands län Detaljplan för Dnr. 2010/1002 Utökning av kv. Lövkojan Skara kommun, Västra Götalands län Samrådshandling Februari 2015 TRÄFASAD VILLAOMRÅDE SADELTAK SKARA UTEPLATS GARAGE GRÄSMATTA VILLATOMT FÖRTÄTNING

Läs mer

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter).

Startpromemoria för planläggning inom fastigheten Gubbängen 1:1 i stadsdelen Farsta (cirka 40 st studentlägenheter). Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-02-24 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning inom fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-02-18 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta

Läs mer

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus.

Datum 2015-10-02. Genomgång, med avseende på trafikbuller för nyproduktion av ett vårdboende/boende och tre bostadshus. 709578 RAPPORT A 1 (8) Handläggare Samuel Tuvenlund Tel +46 (0) 10 505 52 13 Mobil +46 (0)70 184 74 85 Fax +46 10 505 00 10 samuel.tuvenlund@afconsult.com Datum 2015-10-02 Skanska Stefan Canderyd Vår referens

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Källa: Eniro Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Beställare: Varbergs kommun 432 80 Varberg Beställarens representant:

Läs mer

Bernström akustik. Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller /14 Rev

Bernström akustik. Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller /14 Rev 2013-06-03 1/14 Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller 1 Sammanfattning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av studentlägenheter vid Herrhagsvägen / Lingvägen,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

Kv Kantorn etapp 2. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Sammanfattning. Uppdrag nr. 14U25633

Kv Kantorn etapp 2. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Sammanfattning. Uppdrag nr. 14U25633 Kv Kantorn etapp 2 Trafikbullerutredning Sammanfattning Det finns goda förutsättningar att uppföra bostäder som uppfyller gällande riktvärden för trafikbuller. www.bjerking.se Sida 1 (13) Trafikbullerutredning

Läs mer