Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED"

Transkript

1 1(5) ( Växjö och Kalmar Kommunikationsplan med aktivitetsplanering för Fakultetsnämnden ekonomi och design, FED Inledning Målet med upprättandet av kommunikationsplanen är att synliggöra kommunikationen utifrån fakultetsnivån men även effektivisera och stärka de formella kommunikationskanalerna primärt internt, mellan dekan/fakultetsnämnd och tillhörande institutioner samt deras medarbetare men även sekundärt, till externa målgrupper. Kommunikationsplanen kompletteras med en aktivitetsplan där planering av fysiska åtgärder synliggörs, uppdateras termins- alternativt årsvis. Syftet med kommunikationsplanen är att skapa ett gemensamt synsätt kring kommunikationen och hur dessa frågor ska hanteras. Den ska också syfta till att stärka relationerna inom fakulteten. Bakgrund Nämndkansliet utgör det administrativa och kommunikativa stödet för dekanerna och de fyra fakultetsnämnderna: Ekonomi och design, Humaniora och samhällsvetenskap, Hälsa, socialt arbete och beteendevetenskap, Naturvetenskap och teknik samt Nämnden för utbildningsvetenskap. Inom fakulteten för ekonomi och design ingår två institutioner: Ekonomihögskolan samt Institutionen för design. Fakultetsnämnden för ekonomi och design, FED, har inrättat följande undernämnder: Nämnd för grundnivå och avancerad nivå samt Anställningsnämnd. Kommunikationsarbetet i enlighet med andra dokument Kommunikationsplanen och dess arbete sker parallellt med fler andra fakultetsövergripande dokument, bland andra: Linnéuniversitetets strategidokument: Linnéuniversitetet en resa in i framtiden. Strategi Linnéuniversitetets grafiska profil. Linnéuniversitetets designmanual. Dokumentet om ansvarsfördelning och processerna kring forskningskommunikation: Forskningskommunikation på Lnu.se.

2 2(5) Anvisningar för gemensamma administrativa principer och rutiner för nämndstödet gällande nämndsekreterare, nämndsarbete m.m. Dokumenten finns på S:/NÄK. Kommunikationsansvar Dekanen är ytterst ansvarig för att kommunikationen fungerar och når de interna och externa målgrupper som berörs. Det interna kommunikationsarbetet ska framförallt sträva efter dialog samt att skapa mening och fördjupad förståelse för det som kommuniceras från fakultetsnämnden till respektive institutioner och dess medarbetare. Generella kommunikativa insatser: Kommunikation är ett ledaransvar och ska ingå som en naturlig del i ledarskapet. Det innebär att varje ledare ska uppträda och agera med kommunikation som vägledande arbetsmetod och ges stöd och verktyg för att kunna utöva ett kommunikativt ledarskap. Eftersom även det akademiska ledarskapet är ett tillfälligt ledarskap som pågår under en begränsad tid, dekan har ett förordnande om tre år, så är det mycket viktigt med professionellt stöd i form av strukturer och rutiner, samt överlämning för att minska sårbarheten vid varje ledarbyte. Aktörer: Informatör vid Kommunikationsavdelningen: Utgör ett kommunikativt stöd till dekanerna i deras strategiska och operativa kommunikation, främst gällande intern kommunikation men även till viss del extern kommunikation. Fungera som den samordnande länken till den centrala kommunikationsavdelningen samt institutionernas informatörer. Ser till helheten för de olika fakulteterna och Nämnden för utbildningsvetenskap samt samordnar dess kommunikativa insatser. Nämndkansli: (Nämndsekreterare) Ansvarar för att inkommande handlingar diarieförs samt delger respektive undernämnd de ärenden som berörs. Nämndsekreterare publicerar sedan kallelse, protokoll samt allmänna beslut, anvisningar och andra typer av handlingar som rör fakultetens verksamhetsområde på intranätet samt skickar protokollsutdrag till dem det specifikt berör. Samverkar med övriga nämndsekreterare i fakultetsövergripande frågor. (Utbildningsledare) Utgör stöd till dekan och samordnar beredning, föredragning samt expediering av ärenden. Samverkar med övriga utbildningsledare i fakultetsövergripande frågor. (Kanslichef) Ytterst ansvarig för nämndstödets samordning, strukturer och administrativa rutiner till fakulteterna och Nämnden för utbildningsvetenskap.

3 3(5) Målgrupper Fakulteten har en mängd olika målgrupper med olika krav på information. Dessa kan delas upp i interna respektive externa målgrupper. Interna målgrupper: Prefekterna, institutionerna samt deras medarbetare Forskare vid Linnéuniversitetet Övrig personal vid Linnéuniversitetet Universitetsledningen Studenter Externa målgrupper: Näringsliv och externa finansiärer, stat och kommun Andra utbildnings- och forskningsinstitutioner inom och utanför Sverige Massmedier och andra opinionsbildare Presumtiva studenter och medarbetare Kommunikationskanaler och mötesplatser Webben och e-posten är de framträdande digitala kanalerna som används för all typ av information och kommunikation vid intern kommunikationen. Dessa kompletteras med olika informella och formella möten mellan berörda parter. En formell mötesplats för kommunikation och dialog mellan universitetets dekaner är bland annat dekanrådet som koordineras av kanslichefen vid Nämndkansliet. En annan formell mötesplats är prefekt- och dekanrådet. Kommunikation och informella möten sker i varierad form och olika kontinuitet mellan dekan och prefekterna vid fakultetens institutioner. Formella kanaler och rutiner för dialogen mellan dessa aktörer saknas dock och bör upprättas. Webbsidorna på intranätet används bland annat för att publicera kallelse, protokoll, beslut och andra handlingar kopplat till nämndernas arbete. Intranätet har uppgraderats och från mars månad 2012 integrerats med en diskussions del med syfte att underlätta och stärka den interna kommunikationen men även avlasta e-post kommunikationen. E-posten är en överfylld kanal där många olika typer av kommunikationer nu sker, både information till den enskilda individen, massinformation men också rena diskussioner varpå flödet snabbt fylls på. Målet bör vara att minska flödet via e-posten och att exempelvis diskussioner kring ärenden sker via diskussionsgrupper på intranätet. I framförallt den externa marknadsföringen kompletteras webben med andra typer av kanaler såsom annonsering i de sociala medierna, mobilappar, foldrar eller andra trycksaker, bild och annan formgivning för att marknadsföra fakulteten i enlighet med Linnéuniversitetets vision.

4 4(5) Aktivitetsplan för fakulteten för ekonomi och design, FED gällande vt12/ht12 Inledning Aktivitetsplanen avser att terminsvis alt. årsvis klargöra de åtgärder som planeras för den gällande perioden inom hela fakulteten. Noteras bör, att i den här versionen innehåller aktivitetsplanen inte de tillhörande institutioners aktiviteter men ska i framtida upplagor självklart ingå. (Eftersom aktivitetsplanen är uppdaterad utefter vägen används dåtid till planerade händelser som redan har genomförts). Samverkan med andra aktörer som är av vikt för att kunna nå målen för ett tydligt och effektivt kommunikationsarbete är: Kommunikationsavdelningen Prefekterna vid institutionerna Informatörer vid institutionerna Nämndsekreterare Utbildningsledare Kanslichefen vid Nämndkansliet Intern kommunikation Blogg Dekanbloggen startade vecka 6 vt12. Målet är att synliggöra såväl dekanerna, som personer/forskare, som att visa dekanuppdragets komplexitet och fakultetens arbete för primärt universitetets medarbetare men kan även anses vara av intresse för externa målgrupper. Dekanbloggen är upplagd så att en av dekanerna skriver en text varje vecka om händelser i deras vardag, privat som offentligt. Nytt inlägg publiceras av informatör varje måndag på fakulteternas externa webbsidor samt i den aktuella fakultetens nyhetsbrev. Diskussionsgrupper Lansering av det nya intranätet Medarbetaren skedde i mitten av mars. Intranätets sociala del syftar till att på sikt avlasta den hårt belastade e-postkommunikationen med framför allt att diskussioner som då kan föras via grupperna på intranätet. Här kan synliga eller dolda grupper skapas och även nyhetsbrev för att delge information till fakultetens medarbetare och andra intresserade. Diskussionsgrupper kan exempelvis skapas utifrån olika grupper men även utifrån ärende eller annan gemensam angelägenhet som kan bestå längre eller kortare tid. Diskussionsgrupper som skapats i inledande skede för dekan och fakulteten är: dekan-dekan (dekanrådet)

5 5(5) Nyhetsbrev från FED Intranätet med framförallt dess sociala del med nyhetspuffar och diskussionsgrupper är en mediekanal där förväntningarna på snabbhet är större än exempelvis på traditionella kanalerna. Nyheterna bör presenteras kontinuerligt och mindre i omfång, med eller utan kommentarsfunktion. Ett nyhetsbrev kan innehålla allt från faktainformation till visionstankar inför framtiden gällande arbete i och omkring fakulteten. FEDs nyhetsbrev har skapats och omgivande aktörer kan prenumerera/och har också bjudits in. Målgrupp: alla intresserade medarbetare vid Linnéuniversitetet. Ansvarig för innehållet: dekan Publicering: informatör eller nämndsekreterare Till den nya organisationen: Skapa formella mötesplatser mellan dekan och fakultetens prefekter. Skapa forum för dialog och medvetenhet kring fakultetens arbete och beslut för fakultetens medarbetare. Extern kommunikation Målet för den externa kommunikationen är att skapa en attraktiv och intressant information om fakulteternas arbete med utbildning och forskning. Det ska även vara en del av marknadsföringen för presumtiva studenter, medarbetare och andra intresserade. Vårterminen 12 En grund skapas för fakultetens externa webbsidor med grundläggande information om fakulteten. Arbetet med webbsidorna har påbörjats initialt och kommer att vidareutvecklas i och med den nya organisationens struktur från och med 1 januari Till den nya organisationen: Engelsk översättning av främst de externa webbsidorna.

Fastställande av Kommunikationsplattform för Lunds universitet

Fastställande av Kommunikationsplattform för Lunds universitet BESLUT IB9 3540/2004 2005-10-18 Rektor Fastställande av Kommunikationsplattform för Lunds universitet Universitetsstyrelsen beslutade 10 juni 2005 att principiellt ställa sig bakom förslaget till kommunikationsplattform

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler.

Alla webbplatser och sociala mediekanaler där LTH står som avsändare räknas som en webbplats vid LTH och omfattas av dessa regler. Riktlinjer för kommunikation och innehåll på LTH:s domän lth.se och i sociala medier syftar till att säkra en tydlig och enhetlig avsändare, att gällande lagstiftning följs samt att universitetets och

Läs mer

Kommunikationsarbete inom teknisknaturvetenskapliga. fakulteten. Fokusmål 2018 samt löpande verksamhet UPPSALA UNIVERSITET

Kommunikationsarbete inom teknisknaturvetenskapliga. fakulteten. Fokusmål 2018 samt löpande verksamhet UPPSALA UNIVERSITET UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2017/217 Kommunikationsarbete inom teknisknaturvetenskapliga fakulteten Fokusmål 2018 samt löpande verksamhet Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakulteten (arbetsutskottet)

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

HELSINGBORG KONTAKTCENTER

HELSINGBORG KONTAKTCENTER STADSLEDNINGSFÖRVALTNINGEN K O N T A K T C E N T E R SID 1(5) HELSINGBORG KONTAKTCENTER OCH AKTIVITETSPLAN 2013 Rådhuset Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 helsingborg@helsingborg.se helsingborg.se

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan

Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan 18-09-14 1(5) Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan Bakgrund LiU Skolsamverkan är LiUs samordnande plattform för samverkan mellan skola och universitet. Verksamheten inrättades år 2015 efter beslut

Läs mer

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun 1 Innehåll Kommunikationsstrategi för Stenungsunds kommun... 1 Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Intressenter/målgrupper... 4 Kanaler... 5 Stenungsunds kommuns

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Svenska Cykelförbundets kommunikationspolicy

Svenska Cykelförbundets kommunikationspolicy s kommunikationspolicy 1. Bakgrund s kommunikationspolicy utgör grunden för en gemensam syn på intern och extern kommunikation och anger ramarna för vårt arbete med kommunikation. Policyn fastställer Svenska

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2017 2020 Språkvetenskapliga fakulteten Framtagen av Kommittén för kommunikation och samverkan Fastställd av fakultetsnämnden 2017-05-11 Innehållsförteckning Inledning 3 Kommunikation:

Läs mer

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2017 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning

Läs mer

Älmhults kommuns kommunikationspolicy

Älmhults kommuns kommunikationspolicy Älmhults kommuns kommunikationspolicy Beslutad av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Diarienummer: Dnr 2014/170-534 Gäller från 2014-12-15 Innehållsförteckning Inledning... 3 Koppling till andra interna styrdokument

Läs mer

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) för Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2019 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning och utbildning,

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 138 Dnr KS/2018:202. Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 138 Dnr KS/2018:202. Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-09-17 1 (1) Sida 138 Dnr KS/2018:202 Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier Bakgrund På grund av den digitala utvecklingen

Läs mer

Kommunikationsarbete. Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap TEKNAT 2012/217

Kommunikationsarbete. Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap TEKNAT 2012/217 TEKNAT 2012/217 Kommunikationsarbete Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2013-05-28 Innehåll 1. Bakgrund 3 2. Definition 3 3. Utgångspunkter

Läs mer

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Antagen av regionstyrelsen den 28 januari 2016 Box 325, 611 27 Nyköping Besöksadress: Storhusqvarn, Västra Kvarngatan 64 Telefon: 0155-778 90 E-post: info@region.sormland.se

Läs mer

Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier

Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier Riktlinjer för Mjölby kommuns webbplatser och sociala medier Beslutad av kommunstyrelsen: 2018-10-10/ 213 Diarienummer: KS/2018:202 Dokumentansvarig nämnd: kommunstyrelsen Dokumentansvarig tjänsteperson:

Läs mer

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi Publicerad: Beslutsfattare: Anders Fällström, rektor Handläggare: Kicki Strandh, kommunikationschef Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-2023 Sammanfattning:

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper.

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper. Sida 1/5 Policy för kommunikation Med kommunikation skapar vi kännedom om vilka vi är, vad vi kan och vad vi gör. Kommunikationen speglar de värden som kommunen står för och bidrar till att utveckla goda

Läs mer

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun Gabriella Signäs 1(5) 2013-04-25 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun 1. Inledning Information och kommunikation är ett strategiskt verktyg för alla

Läs mer

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Kommunikationsprogram för Karlskrona kommuns samlade verksamhet... 1 Relaterade dokument Grafisk profil KS2011.204.103... 3 Kriskommunikationsplan Riktlinjer för

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

Kommunikationsplan/-strategi för fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap

Kommunikationsplan/-strategi för fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap Fakultetsnämnden LTV STYRANDE DOKUMENT SLU ID: 2016.1.1.1-740 Sakområde: Kommunikation och media Dokumenttyp: Måldokument/strategi Beslutsfattare: Fakultetsnämnden LTV Avdelning/kansli: Kommunikationsavd,

Läs mer

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse Sida 1 av 10 Information och kultur Christina Nilsson Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun 2014-2016 antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 Tjänsteskrivelse Sida 2 av 10 Inledning

Läs mer

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 9 april 2007 Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 Övergripande mål och inriktning All information och kommunikation i Haninge kommun ska medverka till kunskap om

Läs mer

Översyn av Ekonomihögskolans organisation

Översyn av Ekonomihögskolans organisation 2014-10-22 Översyn av Ekonomihögskolans organisation Uppdraget Rektor har i februari 2014 gett fakulteterna i uppdrag att genomföra en uppföljning av organisationen med syfte att kartlägga hur den nya

Läs mer

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Ett modernt, internationellt universitet i Småland Ett modernt, internationellt universitet i Småland Sveriges nyaste universitet En sammanslagning av Högskolan i Kalmar och Växjö universitet Ett universitet med högsta möjliga verksamhetskvalitet, konkurrenskraft

Läs mer

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Innehållsförteckning Inledning... 3 Grundläggande principer... 3 Målgruppsanpassning... 3 Grafisk profil... 3 Planering

Läs mer

FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE

FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE : 2 (9) 3 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING OCH SYFTE... 4 2 METOD... 4 3 RESULTAT... 4 3.1 STYRDOKUMENT OCH RUTINER FÖR

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingsplan för samverkan

Handlingsplan för samverkan UTBVET 2017/296 Handlingsplan för samverkan Fakulteten för utbildningsvetenskaper Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2017-06-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Definition och avgränsning

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanus STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2693 Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Principer vid prövning av ämne för examensrätt på forskarnivå

Principer vid prövning av ämne för examensrätt på forskarnivå Dnr: FAK 2011/467 Principer vid prövning av ämne för examensrätt på forskarnivå Fastställda 2011-12-16 av ordförande i Fakultetsnämnden för hälsa, socialt arbete och beteendevetenskap (FHSAB) Fakultetsnämnden

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Riktlinjer för kommunikation 2 (6) Riktlinjer för information

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2018.2.7.1-2 Sakområde: Kommunikation och media Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Kommunikationschefen Avdelning/kansli: Kommunikationsavdelningen Handläggare: Mia

Läs mer

kommunikation Riktlinjer Extern

kommunikation Riktlinjer Extern Riktlinjer Extern kommunikation Detta är en sammanfattning av Karlshamns kommuns riktlinjer gällande de externa kommunikationskanalerna. Hela dokumentet hittar du i First Class under Kommunikation. Som

Läs mer

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen Kommunikationsstrategi år 2014 2016 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 juli 2014 Kommunikationsstrategi för samhällsbyggnadsförvaltningen Gäller till 31 december 2016 Inledning Med kommunikation kan vi styra

Läs mer

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458

Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicy Beslut av rektor 2008-03-10, dnr 10-2008-458 Kommunikationspolicyn anger Högskolan i Halmstads förhållningssätt till intern och extern kommunikation. Policyn tydliggör dessutom ansvarsfördelning

Läs mer

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Kommunikationspolicy Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-01-28 Innehållsförteckning Kommunikationspolicy... 3 Inledning... 3 Grundläggande värderingar... 3 Övergripande mål...

Läs mer

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet

Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet KOMMUNIKATIONSPLAN 1 2015-12-03 Förslag till ny kommunikationsplan till införandeprojektet av Ladok3 vid Lunds universitet Nuläget En ny version av Ladoksystemet, Ladok3, kommer att införas vid varje lärosäte.

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Inledning Med kommunikation kan vi styra verksamheten mot de mål som Tekniska nämnden anger och kommunikationsaspekten ska finnas med i alla beslut

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning 2017-10-31 1 (8) Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning Riktlinjer för Energimyndigheten, funktionerna kommunal energi- och klimatrådgivning samt regional utvecklingsledning.

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Bakgrund Nordmalings kommun använder idag sociala medier för att kommunicera med allmänheten. Syftet med särskilda riktlinjer är att säkerställa

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting. Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb

Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting. Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb Antagen av Landstingsstyrelsen 2004 1(8) Förord Stockholms läns landsting (SLL)

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION INOM NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION INOM NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION INOM NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2010-2014 KOMMUNIKATIONENS ROLL I VERKSAMHETEN Riktlinjer för kommunikation inom Närvårdssamverkan Södra Älvsborg är upprättad utifrån

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Universitetsförvaltningen Kommunikationsavdelningen Dnr 1-92/2018 (Ersätter Dnr 1880/2012-010) Version 2.0 Gäller från och med 2018-12-14 Riktlinjer för sociala medier Innehåll

Läs mer

Kommunikationsplan. för Lärarhögskolan 2013-15

Kommunikationsplan. för Lärarhögskolan 2013-15 Sid 1 (12) för Lärarhögskolan 2013-15 Sid 2 (12) Innehåll Inledning... 3 Analys... 3 2.1 Nulägesanalys kommunikationsarbetet vid Lärarhögskolan... 3 2.2 LH:s delmål och dess betydelse för framtida kommunikationsarbete...

Läs mer

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bilaga 1 LTV-kansliet 2019-03-25 LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bakgrund: LTV-kansliet har sedan 2007 en annan organisation än övriga fakultetskanslier på

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-05-03 KFN 2018/0113 50661 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

~Xre~SS0fi------ LUNDS UNIVERSITET. ~51 _ i; it) ~I."-I 2015-09- 1.4. Anmälan mot Lunds universitet Reg.nr 31-480-14 hos Universitetskanslersämbetet

~Xre~SS0fi------ LUNDS UNIVERSITET. ~51 _ i; it) ~I.-I 2015-09- 1.4. Anmälan mot Lunds universitet Reg.nr 31-480-14 hos Universitetskanslersämbetet MISSIV 2015-09-11 Dnr V 20151717 LUNDS UNIVERSITET Universitetskanslersämbetet Box 7703 103 95 Stockholm Rektor INKOM UK-ämbetet 2015-09- 1.4 ~51 _ i; it) ~I."-I Dnr : Z'.u~ Anmälan mot Lunds universitet

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Fastställd av kommunfullmäktige i december 2012 Våra kärnvärden Modiga Att ligga i framkant innebär att vi vågar gå vår egen väg. Att våga välja otrampade stigar,

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi HÖGSKOLAN I BORÅS Kommunikationsstrategi Högskolan i Borås Dnr: 295-15 1. Inledning och syfte Denna kommunikationsstrategi är till för alla som arbetar med kommunikation på Högskolan i Borås. Den anger

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Revidering Kommunikationsplan för år 2015

Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-10-09 1(5) Meta Fredriksson - Monfelt 054-540 50 44,070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Revidering Kommunikationsplan för år 2015 Bakgrund

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Vig23119439-1 ESLÖVS KOMMUN Carin Svensson 0413-621 71 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden,t. INVESTOR IN PEOPLE Informationsstrategi Vård och Omsorg Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia Stadsarkivets kommunikationsstrategi The Capital of Scandinavia 1. Nulägesanalys Sid 2 Intressentundersökningen Sid 3 Interna förutsättningar för kommunikationen Kommunikation är en ny funktion sedan hösten

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: 2016/6683-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2017-2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Beslutsdatum: 2016-12-08

Läs mer

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun

Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sida 1/5 Regler för sociala medier i Kungsbacka kommun Sociala medier och hur de används Sociala medier är kommunikationskanaler i form av nätverk, forum, chattar och bloggar med innehåll som användarna

Läs mer

1(8) Riktlinjer för webb och sociala medier. Styrdokument

1(8) Riktlinjer för webb och sociala medier. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2017-02-22, 11 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning Inledning...4 Mål...4 Syfte...4

Läs mer

Kommunikationspolicy Polismyndigheten i Södermanlands län Reviderad 2008-02-15

Kommunikationspolicy Polismyndigheten i Södermanlands län Reviderad 2008-02-15 Kommunikationspolicy Polismyndigheten i Södermanlands län Reviderad 2008-02-15 INLEDNING...3 KOMMUNIKATION...3 INFORMATIONSANSVAR...3 INTERN KOMMUNIKATION...4 INTERNA KANALER...4 GroupWise och Intrapolis...4

Läs mer

Version 1 Statens servicecenters Primula planerad kommunikation i samband med systembyte

Version 1 Statens servicecenters Primula planerad kommunikation i samband med systembyte Kommunikationsdokument 1 (5) Version 1 Statens servicecenters Primula planerad kommunikation i samband med systembyte För att skapa samsyn om hur anslutningsprojektet till Statens servicecenters, SSC,

Läs mer

Reumatikerförbundets Webbpolicy

Reumatikerförbundets Webbpolicy Reumatikerförbundets Webbpolicy 120608 Reumatikerförbundet Webbpolicy Den här webbpolicyn gäller för Reumatikerförbundets samtliga organisationsled. Den vilar på Reumatikerförbundets värdegrund. Ytterst

Läs mer

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Övergripande inriktningar Information och kommunikation är strategiska styrmedel. Stadens kommunikationsarbete ska bidra till att utveckla, förmedla och förankra

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 KOMMUNIKATIONSPLAN Dnr: 110-2011 Handläggare: Anna Grill Beslutat datum: 2011-12-07 Styrande dokument Sakkod: 9 KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Varför

Läs mer

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från 2012-12-12 Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Solna stad kommunicerar Kommunikationspolicy för Solna stad

Solna stad kommunicerar Kommunikationspolicy för Solna stad 1(8) 2009-06-16 Solna stad kommunicerar Kommunikationspolicy för Solna stad 2 (7) 1. Bakgrund Solna stad är en av Sveriges främsta tillväxtkommuner med ett starkt näringsliv, rikt kultur- och idrottsutbud,

Läs mer

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten

Handbok för webbpublicister. Medicinska fakulteten Handbok för webbpublicister Medicinska fakulteten Innehåll 1. Inledning 1.1 Mål 1.2 Fakultetens ansvar 1.3 Publicistens ansvar 1.4 Webben som kommunikationsmedel 2. Så skapar du en bra webbplats 2.2 Skriva

Läs mer

Informationspolicy. Antagen av Kommunfullmäktige 2007-12-20, 179

Informationspolicy. Antagen av Kommunfullmäktige 2007-12-20, 179 Antagen av Kommunfullmäktige 2007-12-20, 179 1 Inledning Det ska vara självklart för medborgare att få svar på frågor, information om hur kommunen arbetar, vilka tjänster som finns, vilka beslut som tas

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Riktlinjer Information och kommunikation Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Datum: 2012-02-02 Dnr: Sida: 2 (8) Riktlinjer för information och kommunikation Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERNORRLAND

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERNORRLAND INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR LÄNSSTYRELSEN I VÄSTERNORRLAND LEDSTJÄRNOR All information och kommunikation ska präglas av kunskap om Länsstyrelsen och aktuell sakfråga. Detta ska ske genom

Läs mer

Policy. Kommunikationspolicy för Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Kommunikationspolicy för Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: KS 233/2015 901 FASTSTÄLLD: 2016-02-15 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: 2020-01-01 DOKUMENTANSVAR: Fullmäktige Policy Kommunikationspolicy för Herrljunga kommun Dokumentet antas

Läs mer

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun www.hassleholm.se Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Kännetecken för kommunikationen... 1 2.1 Öppen och

Läs mer

Handlingsplan för

Handlingsplan för TEKNAT 2015/6 Handlingsplan för teknisk-naturvetenskapliga fakulteten 2016-2017 Utgående från Mål och strategier för teknisknaturvetenskapliga fakulteten (TEKNAT 2015/6) Fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Uppdaterad Riktlinjer för intranät och extern webbplats

Uppdaterad Riktlinjer för intranät och extern webbplats Uppdaterad 2018-10-01 Riktlinjer för intranät och extern webbplats Innehåll Syfte...3 Intranät...3 Extern webbplats...3 Organisation och ansvar...4 Kvalitetskrav...4 Tillgänglighet...5 Lagar och regler...5

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET 2015-09-18 Kommunikationsenheten KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET Kommunikationsenheten 1 (8) Erik Dahlbergsgatan 11 B, plan 5, Box 100, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.gu.se INNEHÅLL

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer