KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET"

Transkript

1 Kommunikationsenheten KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET Kommunikationsenheten 1 (8) Erik Dahlbergsgatan 11 B, plan 5, Box 100, Göteborg

2 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Om dokumentet 3. Dokumentation 4. Ansvar och roller 5. Kommunikation vid en kris 6. Målgrupper och kanaler 7. Utvärdering och analys av kommunikationen 8. För mer information 2 (8)

3 Kriskommunikationsplan för Göteborgs universitet Denna kriskommunikationsplan är universitetsgemensam och är ett komplement till universitetets kris- och katastrofplan. Den anger riktlinjer samt roller och ansvarsfördelning för universitetets kommunikationsarbete i händelse av en kris eller katastrof. 1. Inledning Vad är en kris? En kris kännetecknas av att den avviker från det normala, ofta uppstår oväntat och kan beröra många människor. Kris- och katastrofsituation anses föreligga när universitetets verksamhet är allvarligt hotad eller drabbad av större olycka eller händelse. Det kan även vara allvarliga händelser utanför universitetet som påverkar studenter, personal och verksamhet. (Ur Kris- och katastrofplan för Göteborgs universitet). Varför behövs kriskommunikation? Planerad och strukturerad kommunikation är en förutsättning för en effektiv krishantering. Kriskommunikation handlar både om att vara förberedd inför potentiella kriser och om att kommunicera på ett professionellt sätt under en akut krissituation. Bristande kommunikation vid en kris leda till missförstånd, ryktesspridning och till att universitetets anseende skadas. Alla kriser är olika och kriskommunikationen styrs av den specifika händelsen. Allvarliga kriser och katastrofer kräver insatser som sträcker sig utöver det ordinarie kommunikationsarbetet. 2. Om dokumentet Denna kriskommunikationsplan är universitetsgemensam. Den anger riktlinjer samt roller och ansvarsfördelning för universitetets kommunikationsarbete i händelse av en kris eller katastrof. Planen ska vara ett stöd och arbetsverktyg för chefer och kommunikatörer på alla nivåer inom Göteborgs universitet. Den är ett komplement till universitetets kris- och katastrofplan. 3 (8)

4 3. Dokumentation under en kris Kommunikationsinsatser ska dokumenteras i enlighet med kris- och katastrofplanen. En bra dokumentation underlättar samordningen av kriskommunikationsarbetet och blir ett stöd vid uppföljning och utvärdering. För ändamålet används en katastrofjournal som finns att hämta på universitetets webbplats. De kommunikationsinsatser som genomförs dokumenteras med datum och tidsangivelser. Det ska tydligt framgå vem som har beslutat om åtgärderna, vem som ansvarat för genomförandet, hur kommunikationen sett ut, vem som har uttalat sig och i vilken kanal. 4. Ansvar och roller Vid en kris som berör hela universitetet delegeras ansvaret för kriskommunikationen enligt universitetets arbets- och delegationsordning. Universitetets kris- och katastrofstab Ansvarar för det inledande arbetet vid en kris- och katastrofsituation. Det är viktigt att universitetet samordnar sin kriskommunikation med räddningsledare och polis i de fall dessa är involverade. De har då initialt huvudansvaret för information till media och allmänhet. Säkerhetschefen Bär det yttersta ansvaret för kriskommunikationen/för att starta kriskommunikationsarbetet. Universitetets kommunikationschef Kommunikationschefen ingår i universitetets kris- och katastrofstab och ansvarar för kriskommunikationen på universitetsgemensam nivå. Kommunikationschefen ska vid behov vara ett stöd för dekan/prefekt i kriskommunikationsarbetet. Oavsett var krisen startar ska universitetets kommunikationsenhet alltid informeras. Dekanen Ansvarar för kriskommunikationen vid en fakultet. Prefekten Ansvarar för kriskommunikationen vid en institution. Universitetets centrala kommunikationsenhet Samordnar kommunikationsarbetet vid en kris med bäring på hela universitetet. Kommunikatörer vid fakulteter/institutioner/områden kan ta stöd av kommunikationsenheten. Vid större kriser som berör hela universitetet samordnas mediekontakterna av pressekreterarna vid den centrala kommunikationsenheten och/eller den person rektor har utsett för uppgiften. Kommunikatörer Kommunikatörer inom Gemensamma förvaltningen och kommunikatörer på fakultet och institution stöttar sina respektive chefer (områdeschef, dekan och prefekt) i kriskommunikationsarbetet. 4 (8)

5 International Centre Har ett kommunikativt ansvar vid situationer som berör studenter och anställda utomlands. 5. Kommunikationen vid en kris Kommunikationen vid en krissituation ska vara: Planerad och strukturerad arbetet vid en akut kris underlättas av god omvärldsbevakning med riskanalys av potentiella kriser, samt att nedskrivna svarspolicys och en plan för kriskommunikationen upprättats Snabb och transparent ett krisförlopp förutsätter ofta snabb och öppen kommunikation för att undvika ryktesspridning och spekulationer Korrekt och relevant vi informerar bara om det vi vet stämmer Kontinuerlig vi informerar löpande även om ny information saknas. Det är bättre att säga: vi vet inte mer just nu men återkommer så snart vi har mer information, än att inte säga något alls Samordnad för att undvika osäkerhet och onödig oro är det viktigt att ge en enhetlig och samlad bild av händelseförloppet Tillgänglig rak, enkel och tydlig kommunikation minskar utrymmet för tolkningar och missförstånd Översatt - informationen ska finnas på de språk som är relevanta för situationen 6. Målgrupper/intressenter och kanaler Varje krissituation är unik. Det är därför viktigt att definiera vilka målgrupper som är relevanta för kommunikationen. Olika målgrupper/intressenter kan ha olika behov av kommunikation och behöver bli informerade i en viss ordning. I de flesta fall är interna målgrupper prioriterade framför externa. Kanaler Vid en kris ställs särskilt stora krav på väl fungerande och samordnade kommunikationskanaler. De måste tillfredsställa krav på såväl snabbhet som djup och tillförlitlighet. Samma kanaler som används i den dagliga verksamheten ska, när dessa fungerar, användas på motsvarande sätt under en kris. De digitala kanalerna är i regel det snabbaste sättet att nå ut med information vid en akut krissituation. Personliga möten är alltid att föredra när det gäller att förklara och sätta in krisen i ett sammanhang samt för att ge möjlighet till frågor och reflektioner. Det är viktigt att det finns alternativ till digitala kanaler om systemen slås ut i samband med en kris. 5 (8)

6 Interna kanaler: Medarbetarportalen och interna webbplatser Huvudkanal vid en kris är Medarbetarportalen, universitetets gemensamma kanal för internkommunikation. Här ska kriskommunikationen alltid starta. Vid en universitetsövergripande kris ska information finnas löpande på Medarbetarportalens startsida. Många enheter har egna interna webbplatser. Nyheter vid en kris ska finnas på samtliga berörda webbplatsers startsida. Studentportalen Kommunikationen med studenter sker huvudsakligen på studentportalen.gu.se. Information ska finnas löpande på studentportalens startsida. Lärplattformen GUL är också en viktig kanal till studenterna. Andra kanaler för studentinformation är studentkårerna, nyhetsbrev och sociala medier. Sms Vid händelse av en större kris kan i vissa fall textmeddelanden via mobiltelefoner bli aktuellt till utvalda grupper. Via sms ges statusuppdateringar löpande om krisens förlopp. E-post Om situationen kräver kan information via e-post bli aktuell. Universitetets centrala kommunikationsenhet har e-postlistor till alla anställda. Det finns också e-postlistor till alla chefer och andra grupper av medarbetare. IT-enheten har adresslistor till samtliga studenter. Mail till alla anställda Funktionsmail för gemensamma förvaltningens kommunikation med verksamheten Mail till alla chefer Mail till fakultetskommunikatörer Mail till alla kommunikatörer Möten Möten med närmast berörd personal och berörda studenter bör om möjligt arrangeras. Chefer bör också ordna möten för att informera sin personal om krissituationen. Externa kanaler: Vid en universitetsövergripande kris som är av intresse för externa målgrupper ska information finnas synlig på universitetets externa webbplats. Telefonväxel Information om krisen ska finnas tillgänglig i universitetets telefonväxel och uppdateras löpande. Från telefonväxeln hänvisas vidare till relevant/a grupp/er. 6 (8)

7 Kommunikationsenheten ska vid behov kunna organisera en telefonsvarsgrupp dit växeln kan koppla allmänhetens och andras frågor så att växeln eller katastrofstaben inte blockeras. Pressjour/krisjour Vid behov ska en särskild telefonjour upprättas dit journalister och allmänhet kan ringa för initial information. Sociala medier Sociala medier används i den ordinarie kommunikationen och ska användas när det är relevant även vid en kris. Vanligen handlar det om Twitter och Facebook. Sociala medier får aldrig ersätta de officiella kommunikationskanalerna. Eftersom sociala medier är snabba och bygger på interaktion kräver de ständig bevakning och återkoppling. Medier Även vid en krissituation går information till allmänheten ofta via media. I kontakter med media ska största möjliga öppenhet tillämpas. För att kunna ge rätt information och svara korrekt på medias frågor, bör i möjligaste mån en svarspolicy skapas. Vid en universitetsövergripande kris görs detta av pressansvariga vid universitetets centrala kommunikationsenhet. Är krisen av lokal natur är det ett ansvar för de pressansvariga på respektive nivå. Arbetet ska ske i samråd med pressansvariga vid den centrala kommunikationsenheten. Det ska, vid behov, vara möjligt att utnyttja Sveriges Radio om kanal för att nå ut till studenter, anställda och allmänheten. Presskonferenser I universitetets huvudbyggnad i Vasaparken ställs Gula Salongen och Torgny Segerstedtsalen till förfogande för presskonferenser. Trådlöst nätverk för internetuppkoppling finns i hela universitetsbyggnaden via universitetets trådlösa nät. Detta ska vid en kris göras tillgängligt för media som bevakar krisen. Pressmeddelanden Pressmeddelanden med uppdaterad information om krisens utveckling ska skickas ut via e-post och anslås på universitetets webbplats. Pressmeddelanden som har Göteborgs universitet eller någon av dess organisatoriska enheter som avsändare ska stämmas av med universitetets krisledning. 7. Utvärdering och analys När krisen är över ska kommunikationsinsatserna utvärderas. Utvärderingen ska svara på vad som gick bra och vad som kunde gjorts annorlunda - lärdomar och erfarenheter som vi kan bära med oss till en liknande situation i framtiden. 7 (8)

8 8. För mer information Kris- och katastrofplan på Medarbetarportalen: Kriskommunikation på Medarbetarportalen: Kontakter med media: 8 (8)

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Kriskommunikationsplan för Region Norrbotten,

Kriskommunikationsplan för Region Norrbotten, Styrande regeldokument Policy Sida 1 (5) Kriskommunikationsplan för Region Norrbotten, 2017 2019 Kriskommunikationsplanen gås igenom årligen. Den uppdateras vid behov och skall då på nytt godkännas av

Läs mer

Kriskommunikation Praktisk handledning

Kriskommunikation Praktisk handledning Kriskommunikation Praktisk handledning Juni 2017 Kriskommunikation Praktisk handledning Detta dokument innehåller praktisk handledning för dig som arbetar med kommunikation i krissituationer. Dokumentet

Läs mer

Kriskommunikationsplan Båstads kommun

Kriskommunikationsplan Båstads kommun Kriskommunikationsplan Båstads kommun Januari 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Mål... 3 1.3 Syfte... 3 1.4 Målgrupper... 3 2. Uppdraget... 5 2.1 Krisinformationsorganisationen...

Läs mer

Riktlinje för kriskommunikation tillika kriskommunikationsplan

Riktlinje för kriskommunikation tillika kriskommunikationsplan KS 2018/467 2018-11-15 Riktlinje för kriskommunikation tillika kriskommunikationsplan Bakgrund Kommunikation är centralt för att hantera och minimera skadeverkan av en större samhällsstörning/ kris. En

Läs mer

Handläggningsordning för krishantering

Handläggningsordning för krishantering Handläggningsordning för krishantering Publicerad: Beslutsfattare: Rektor Handläggare: Helena Söderberg Beslutsdatum: Giltighetstid: Sammanfattning: Dokumentet beskriver organisation, ansvar, roller och

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Riktlinje för kriskommunikation

Riktlinje för kriskommunikation 1[7] Referens Marica Nordwall Mottagare Kommunstyrelsen Riktlinje för kriskommunikation Vad är kriskommunikation? Kriskommunikation är utbyte av information inom och mellan organisationer, medier, berörda

Läs mer

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN. Dnr KS/2012:200-168

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN. Dnr KS/2012:200-168 KRISKOMMUNIKATIONSPLAN Dnr KS/2012:200-168 Innehåll 1 Kriskommunikationsplanens syfte... 3 2 Användning av kriskommunikationsplanen... 3 2.1 När ska kriskommunikationsplanen användas?... 3 3 Syfte och

Läs mer

Kriskommunikationsplan. För Länsstyrelsen i Västra Götalands län

Kriskommunikationsplan. För Länsstyrelsen i Västra Götalands län Kriskommunikationsplan För Länsstyrelsen i Västra Götalands län Kriskommunikationsplanen är en bilaga till Länsstyrelsens Krisledningsplan med rapportnummer 2013:105 Beslutande: Annika Braide, informationsenheten

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING. Kriskommunikationsplan

FÖRFATTNINGSSAMLING. Kriskommunikationsplan FÖRFATTNINGSSAMLING Kriskommunikationsplan 1 Kriskommunikationsplan för Norrtälje kommun vid extraordinära händelser eller vid krissituation 2012-11-13 Innehåll Inledning Mål Tilltal och förhållningssätt

Läs mer

KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET 1 SU FU-2.11.1-3666-14 KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Fastställd av rektor 2014-12-18 2 INNEHÅLL 1 Syfte och mål 3 2 Händelser som omfattas av krisplan 3 3 Krisledningsstruktur 4 3.1 Krisledningsgruppen

Läs mer

Checklista för kommunikationsinsatser vid kris och andra händelser av akut karaktär

Checklista för kommunikationsinsatser vid kris och andra händelser av akut karaktär CHECKLISTA 1 2016-06-23 Sektionen Kommunikation Checklista för kommunikationsinsatser vid kris och andra händelser av akut karaktär Målgrupp för dokumentet: Kommunikatörer vid Lunds universitet. Vissa

Läs mer

Informationsplan för Valdemarsviks kommun gällande särskild händelse. Beslutad Uppdaterad

Informationsplan för Valdemarsviks kommun gällande särskild händelse. Beslutad Uppdaterad Informationsplan för Valdemarsviks kommun gällande särskild händelse Beslutad 2009-11-27 Uppdaterad 2016-05-26. 1 INNEHÅLL 1. Allmänt..3 2. Mål och riktlinjer...3 3. Ledning och ansvarsfördelning....3-4

Läs mer

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) för Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2019 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning och utbildning,

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 1(6) Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 80 procent av en kris är information och kommunikation 1. Hur väl en organisation lyckas hantera sin kommunikation är en av de viktigaste

Läs mer

Styrande dokument. Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun

Styrande dokument. Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun Styrande dokument Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun Fastställd av Kommunstyrelsen 2016-04-19, 97 Gäller från och med 2016-04-29 Ersätter Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommuns ledning

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kriskommunikationsplan

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kriskommunikationsplan Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 61 Den 2019-05-07 61 Dnr 2019/00213 Kriskommunikationsplan Kommunstyrelsens beslut Upprättat förslag till kriskommunikationsplan antas.

Läs mer

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN KRISKOMMUNIKATIONSPLAN Kriskommunikationsplan En kriskommunikationsplan beskriver hur krisinformationsarbetet ska utföras vid en allvarlig eller extra ordinär händelse. Kommunikationen ska ske på ett snabbt,

Läs mer

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper.

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper. Sida 1/5 Policy för kommunikation Med kommunikation skapar vi kännedom om vilka vi är, vad vi kan och vad vi gör. Kommunikationen speglar de värden som kommunen står för och bidrar till att utveckla goda

Läs mer

REGEL FÖR KRISHANTERING

REGEL FÖR KRISHANTERING Sid 1 (8) REGEL FÖR KRISHANTERING Typ av dokument: Datum: 2018-09-11 Dnr: FS 1.1-1630-18 Beslutad av: Rektor Giltighetstid: Tills vidare Område: Säkerhet Ansvarig förvaltningsenhet: Lokalförsörjningsenheten

Läs mer

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga

Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (5) Kommunikationsplan för teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet 2017 Sid 2 (5) 1. Inledning Det behövs en livskraftig kommunikation för att sprida kunskap om fakultetens forskning

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET 1 Dnr SU 671-0384-10 Dok nr 1 KRISPLAN VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Fastställd av rektor 2010-03-25 2 INNEHÅLL sida 1 Syfte och mål 3 2 Händelser som omfattas av krisplan 3 3 Krisledningsstruktur 4 3.1 Krisledningsgruppen

Läs mer

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Kommunikationspolicy policy Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Beslut: Datum- Instans /År Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen Ersätter tidigare beslut 2015-12-10 KF 318 Giltighetstid: 2019-12-31

Läs mer

Kriskommunikationsplan för Askersunds kommun

Kriskommunikationsplan för Askersunds kommun Kriskommunikationsplan för Askersunds kommun Sammanställt av: Jessica Kärrlander, Nerikes Brandkår 2015-10-15 KS 233-2015 Innehåll Kriskommunikationsplanens syfte... 3 Kriskommunikationsplanen... 3 När

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

Kriskommunikationsplan Bräcke kommun

Kriskommunikationsplan Bräcke kommun Kriskommunikationsplan Bräcke kommun 1 Rev 2010-04-20 Rev 2010-06-07 Rev 2012-08-29 Bilaga 8 till Ledningsplan 22/2008 Kriskommunikationsplan - kommunikation i händelse av kris 1. Inledning och syfte Kriskommunikation

Läs mer

Kris- och katastrofplanen för Göteborgs universitet

Kris- och katastrofplanen för Göteborgs universitet Fastighetsavdelningen STYRDOKUMENT Leif Bouvin 08-05-05 dnr A1 55/07 031-786 58 98 = Kris- och katastrofplan för Göteborgs universitet Publiceringsdatum Juni 2008 Publicerad Beslutsfattare www.gu.se Rektor

Läs mer

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet

Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Kommunikationspolicy för Svenska Skidskytteförbundet Inledning Kommunikation handlar inte bara om att prata, det handlar också om att lyssna samt att kunna ta till sig information genom de olika kanaler

Läs mer

Kriskommunikationsplan för Nora kommun

Kriskommunikationsplan för Nora kommun Dnr Ks 347/2014 Kriskommunikationsplan för Nora kommun Kriskommunikationsplan för organisation och ledning vid små som stora oönskade händelser Nerikes Brandkår Nora kommun Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

Kriskommunikationsplan

Kriskommunikationsplan Kriskommunikationsplan Fastställd av: Kommunstyrelsen Datum: 2015-12-15 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman: Administrativ chef Diarienummer: KS 15-263 Policy Program >Plan Riktlinje

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Innehåll Inledning 1 Övergripande mål 1 Principer 2 Ansvarsfördelning 3 Massmediekontakter 4 Marknadskommunikation 5 Kriskommunikation 5 Grafisk Profil 5 Kommunikationsstrategi 5 Inledning

Läs mer

Vid alla typer av kriser ska kommunens information vara:

Vid alla typer av kriser ska kommunens information vara: 1 (7) RIKTLINJE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING RIKTLINJE Riktlinje för information vid kris Sala kommuns information i samband med en olycka eller extraordinär händelse syftar till att ge drabbade, allmänhet,

Läs mer

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/

Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor Dnr: ST 2013/ Krisplan vid Linnéuniversitetet allmän bakgrund Beslutad av rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 Beslutat av: Rektor 2013-08-19 Dnr: ST 2013/333-1.1 1. Inledning 3 2. Vad är en kris vid Linnéuniversitetet?

Läs mer

Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation

Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Kicki Morsing Mottagare Kommunikationspolicy för Botkyrka kommuns förvaltningsorganisation Botkyrka kommun är en offentlig och demokratiskt styrd organisation som ska ge

Läs mer

Dnr: KRISKOMMUNIKATIONSPLAN

Dnr: KRISKOMMUNIKATIONSPLAN 2015 03 26 Dnr: 2014 000094 KRISKOMMUNIKATIONSPLAN Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Ansvarsprincipen... 2 Bemanning och inkallning av informationsorganisationen... 2 Lokaler... 3 Kommunikationsarbete

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation

Riktlinjer för kommunikation Riktlinjer för kommunikation Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2012-05-22 70 För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige För eventuell uppföljning

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2014/71 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Kommunikationsenheten, Gemensamma förvaltningen

Läs mer

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Inledning Med kommunikation kan vi styra verksamheten mot de mål som Tekniska nämnden anger och kommunikationsaspekten ska finnas med i alla beslut

Läs mer

MÄLARDALENS HÖGSKOLA HANDLINGSPLAN VID SÄRSKILD HÄNDELSE

MÄLARDALENS HÖGSKOLA HANDLINGSPLAN VID SÄRSKILD HÄNDELSE Sida 1 av 7 CF-P 1.10.2 2009/222 MÄLARDALENS HÖGSKOLA HANDLINGSPLAN VID SÄRSKILD HÄNDELSE Denna handlingsplan är senast reviderad 2015-05-06 Besöksadress: Drottninggatan 12 Besöksadress: Högskoleplan 1

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Kommunikationspolicy. Kommunikationsansvar. Ledord. Extern kommunikation Intern kommunikation Massmediakontakter Kriskommunikation Vad säger lagen?

Kommunikationspolicy. Kommunikationsansvar. Ledord. Extern kommunikation Intern kommunikation Massmediakontakter Kriskommunikation Vad säger lagen? Kommunikationspolicy var Ledord Kommunikationsansvar Extern kommunikation Intern kommunikation Massmediakontakter Kriskommunikation Vad säger lagen? Innehåll Ledord 4 Kommunikationsansvar 5 Extern kommunikation

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

Kriskommunikationsplan

Kriskommunikationsplan Datum 2015-06-17 Sida 1(11) Kommunledningsförvaltningen Kriskommunikationsplan w:\förslag till kriskommunikationsplan 2015-06-17.docx Örkelljunga kommun Postadress Kommunledningsförvaltningen 286 80 Örkelljunga

Läs mer

Kommunikationsplan vid kris

Kommunikationsplan vid kris Antagen av kommunfullmäktige 13 juni 2002, 82 Reviderad av kommunfullmäktige 13 februari 2009, 4 Reviderad kommunfullmäktige 25 oktober 2012, 145 Innehåll 1 Kommunikationsplan för Arboga kommun 5 1.1

Läs mer

2012-10-25. Statsrådsberedningen. Kommunikationspolicy för Regeringskansliet. Inledning. Därför ska Regeringskansliet kommunicera

2012-10-25. Statsrådsberedningen. Kommunikationspolicy för Regeringskansliet. Inledning. Därför ska Regeringskansliet kommunicera 2012-10-25 Statsrådsberedningen Förvaltningschefens kansli Kommunikationspolicy för Regeringskansliet Inledning Denna policy riktar sig till medarbetarna i Regeringskansliet och är vägledande i det dagliga

Läs mer

Informationsplan. vid kris. Antagen av kommunstyrelsen

Informationsplan. vid kris. Antagen av kommunstyrelsen Informationsplan vid kris Antagen av kommunstyrelsen 2012-08-30 101 Information vid kris Kommunens information vid kris syftar till att ge drabbade, allmänhet, personal, samverkande organisationer och

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

Handlingsplan för stöd till internationella studenter vid en krisoch katastrof situation vid Göteborgs universitet

Handlingsplan för stöd till internationella studenter vid en krisoch katastrof situation vid Göteborgs universitet Universitetsledningens kansli STYRDOKUMENT International Centre 2011-04-08 dnr A1 2174/10 Karolina Catoni 031-786 53 28 Handlingsplan för stöd till internationella studenter vid en krisoch katastrof situation

Läs mer

Riktlinjer för Överförmyndarnämndens Eskilstuna Strängnäs information och kommunikation

Riktlinjer för Överförmyndarnämndens Eskilstuna Strängnäs information och kommunikation Överförmyndarnämnden 2016-04-08 Socialförvaltningen ÖFNES/2016:38 Carl-Fredrik Movitz, 016-710 54 25 Riktlinjer för Överförmyndarnämndens Eskilstuna Strängnäs information och kommunikation God kommunikation

Läs mer

Informationsplan. Informationsplan vid kris och extraordinär händelse. Informationsavdelningen maj 2013. Informationsplan Falköpings kommun 1

Informationsplan. Informationsplan vid kris och extraordinär händelse. Informationsavdelningen maj 2013. Informationsplan Falköpings kommun 1 Informationsplan vid kris och extraordinär händelse Informationsavdelningen maj 2013 1 Innehållsförteckning Informationsbehov vid kris 3 Mål 3 Syfte 3 Organisation 3 Informationsavdelningen 4 Informationsgruppen

Läs mer

Kommunikationspolicy. Syfte. Vi är proaktiva och planerade. Vi är tillgängliga och välvilliga. Vi är tydliga och relevanta 1(6)

Kommunikationspolicy. Syfte. Vi är proaktiva och planerade. Vi är tillgängliga och välvilliga. Vi är tydliga och relevanta 1(6) 1(6) Kommunikationspolicy Syfte Vårt kommunikationsarbete ska genomsyra all verksamhet och bidra till förverkligandet av Kumlas vision, övergripande mål, verksamhetsmål och beslut. Kommunikationspolicyn

Läs mer

Älmhults kommuns kommunikationspolicy

Älmhults kommuns kommunikationspolicy Älmhults kommuns kommunikationspolicy Beslutad av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Diarienummer: Dnr 2014/170-534 Gäller från 2014-12-15 Innehållsförteckning Inledning... 3 Koppling till andra interna styrdokument

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia Stadsarkivets kommunikationsstrategi The Capital of Scandinavia 1. Nulägesanalys Sid 2 Intressentundersökningen Sid 3 Interna förutsättningar för kommunikationen Kommunikation är en ny funktion sedan hösten

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Utvecklings- och administrationsenheten Sofia Magnusson, 0531-52 60 03 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunstyrelsen 1(6) Informations- och 2 Innehåll Innehåll...

Läs mer

Kriskommunikationsplan

Kriskommunikationsplan Kriskommunikationsplan Bilaga till Ledningsplan vid allvarliga och extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap. Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-18 (Uppdaterad november 2016) 2 Innehåll

Läs mer

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen Kommunikationsstrategi år 2014 2016 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 juli 2014 Kommunikationsstrategi för samhällsbyggnadsförvaltningen Gäller till 31 december 2016 Inledning Med kommunikation kan vi styra

Läs mer

Kommunikationspolicy för Region Värmland

Kommunikationspolicy för Region Värmland 1(7) Antagen av regionstyrelsen 2016-12-16, 10 Policyn anger förhållningssätt, lagstiftning, giltighet och ansvar för intern och extern kommunikation. Förhållningssätt Region Värmland är en offentlig,

Läs mer

ANVISNINGAR OCH ÅTGÄRDER VID HOT- OCH VÅLDSSITUATIONER VID ÖREBRO UNIVERSITET

ANVISNINGAR OCH ÅTGÄRDER VID HOT- OCH VÅLDSSITUATIONER VID ÖREBRO UNIVERSITET ÖREBRO UNIVERSITET Rektors beslut 101/2005 2005-03-02 Dnr CF 10-358/2004 ANVISNINGAR OCH ÅTGÄRDER VID HOT- OCH VÅLDSSITUATIONER VID ÖREBRO UNIVERSITET Inledning Anvisningarna gäller för medarbetare, studenter

Läs mer

POLICY Dokumentansvarig Krisinformationsplan

POLICY Dokumentansvarig Krisinformationsplan Dokumentansvarig Annica Ohlsson, 0485-470 18 annica.ohlsson@morbylanga.se POLICY Beslutande Kommunchefen 2016-11-03 1(7) Beteckning Handbok Giltighetstid 2020 Aktualitetsprövning/revidering senast Årligen

Läs mer

Kriskommunikationsplan

Kriskommunikationsplan Upprättad av Johan Adolfsson, koncernstaben Godkänd av Tomas Storm, tf kommunikationsdirektör 2010-02-09 Fastställd av Carina Clemin, beredskapschef, 2010-02-09 Reviderad den Version Dnr kommunikationsinsatser

Läs mer

4.7. Att kommunicera i kris. Målgrupper

4.7. Att kommunicera i kris. Målgrupper Att kommunicera i kris Information om en kris ska snabbt nå allmänheten, medarbetare inom Region Skåne och de samverkande organisationer som berörs. Vid en kris kan det behöva kallas in extra kommunikatörsresurser

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Universitetsförvaltningen Kommunikationsavdelningen Dnr 1-92/2018 (Ersätter Dnr 1880/2012-010) Version 2.0 Gäller från och med 2018-12-14 Riktlinjer för sociala medier Innehåll

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1.

Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun. Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1. Riktlinjer för sociala medier, Lilla Edets kommun Framtagen av: Kommunikationsteamet Diarienummer: 2014/KS0101 Datum: 2014-03-24 Version: 1.0 Innehåll 1. Vad är sociala medier?... 3 2. Varför och när ska

Läs mer

OM ATT KOMMUNICERA I EN DRICKSVATTENKRIS

OM ATT KOMMUNICERA I EN DRICKSVATTENKRIS OM ATT KOMMUNICERA I EN DRICKSVATTENKRIS Dricksvatten är en självklarhet och drabbar många fort och hårt när inte leveransen funkar som vanligt. Kommunikationen blir avgörande på många sätt. Maria Nordblad

Läs mer

KRISINFORMATIONSPLAN. för Lycksele kommun. Fastställd av kommunfullmäktige 2011-02-21 17

KRISINFORMATIONSPLAN. för Lycksele kommun. Fastställd av kommunfullmäktige 2011-02-21 17 KRISINFORMATIONSPLAN för Lycksele kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2011-02-21 17 Inledning Krisinformationsplanens giltighet och delar Planen gäller kommunledningens och förvaltningarnas/bolagens

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-05-03 KFN 2018/0113 50661 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Krisplan. Beslutad av rektor 2012-05-16 Reviderad av förvaltningschef 2014-02-19 Dnr HIG 2012/705

Krisplan. Beslutad av rektor 2012-05-16 Reviderad av förvaltningschef 2014-02-19 Dnr HIG 2012/705 Krisplan Beslutad av rektor 2012-05-16 Reviderad av förvaltningschef 2014-02-19 Dnr HIG 2012/705 1 Innehåll Inledning 3 Avgränsning och omfattning 3 Syfte och mål 3 Vad är en kris- och katastrofsituation?

Läs mer

Krishanteringsplan för Västfastigheter - Bilaga 2 Västfastigheters kriskommunikationsplan

Krishanteringsplan för Västfastigheter - Bilaga 2 Västfastigheters kriskommunikationsplan Krishanteringsplan för Västfastigheter - Bilaga 2 Västfastigheters kriskommunikationsplan Västfastigheter Tillsammans skapar vi hållbara miljöer Innehåll Hittade inga poster för innehållsförteckning. Sida

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 21 Den 2017-04-24 21 Dnr 2016/00446 Kommunikationspolicy Kommunfullmäktiges beslut Kommunikationspolicyn fastställs enligt utarbetat

Läs mer

Riktlinjer för mediakontakter

Riktlinjer för mediakontakter Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 KSKF/2014:59 Riktlinjer för mediakontakter Inledning Eskilstuna kommunkoncern spelar en viktig roll för alla

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Informationsplan vid krisinformation

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Informationsplan vid krisinformation >> Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Informationsplan vid krisinformation Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-04-20, 55 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning

Läs mer

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar.

Policy. Policy för sociala medier i Herrljunga kommun. Dokumentet antas av kommunfullmäktige och gäller för kommunens samtliga förvaltningar. DIARIENUMMER: FASTSTÄLLD: KS 81/2017 945 2017-05-16 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Policy Policy för sociala medier i Herrljunga kommun Dokumentet antas av

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Informationsplan vid större samhällsstörning, vid extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap för Bengtsfors kommun

Informationsplan vid större samhällsstörning, vid extraordinära händelser i fredstid samt vid höjd beredskap för Bengtsfors kommun Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige Rev av styrelsen 1(6) 29/2011. rev Informationsplan vid större samhällsstörning, vid

Läs mer

Kriskommunikationsplan för Stockholms läns landsting

Kriskommunikationsplan för Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Regionala enheten för Kris- och katastrofberedskap BILAGA 3 1 (8) Kriskommunikationsplan för Stockholms läns landsting 1. Inledning Enligt Inriktning för

Läs mer

Riktlinjer för kris- och kontinuitetshantering

Riktlinjer för kris- och kontinuitetshantering Riktlinjer för kris- och kontinuitetshantering Krisorganisationen vid Uppsala universitet Fastställda av Rektor 2015-09-29 1 Inledning Uppsala universitets verksamhet är omfattande och bedrivs både i Sverige

Läs mer

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Övergripande inriktningar Information och kommunikation är strategiska styrmedel. Stadens kommunikationsarbete ska bidra till att utveckla, förmedla och förankra

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr D.5

Kungsörs kommuns författningssamling Nr D.5 Kommunikationsplan för Kungsörs kommun vid kris Antagen av kommunfullmäktige 2012-09-10, 83 KS-handling nr 30/2012 Planen ersätter tidigare antagen plan från 2005-09-26, 109 senast reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Kommunikationsprogram för Karlskrona kommuns samlade verksamhet... 1 Relaterade dokument Grafisk profil KS2011.204.103... 3 Kriskommunikationsplan Riktlinjer för

Läs mer

Regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1

Regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 1 (6) Regler och riktlinjer för sociala medier i Örnsköldsviks kommun Version 1.1 Innehåll Inledning Vad är sociala medier? 2 Hjälp och råd 2 Syfte med kommunens användning av sociala medier 2 Dokumentation

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY 2019 Antaget av kommunfullmäktige 190225 25 Gäller från: 20190301 Ansvarig: Kommunikatören Revideras: vid behov Beslutsinstans: Kommunfullmäktige 1 Inledning I Markaryds kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

medier Syfte Vad är sociala medier?

medier Syfte Vad är sociala medier? 2014-08-11 1 (7) Kommunstyrelsen Policy för Vellinge kommuns officiella kanaler i sociala medier Ansvarig Magnus Mosén Upprättad av Magnus Mosén Upprättad den 2014-08-11 Reviderad den 2014-08-11 Policy

Läs mer

Informationspolicyn ska revideras en gång per mandatperiod och däremellan vid behov uppdateras av informationsenheten på uppdrag av kommunstyrelsen.

Informationspolicyn ska revideras en gång per mandatperiod och däremellan vid behov uppdateras av informationsenheten på uppdrag av kommunstyrelsen. Informationspolicy Sollefteå kommun November 2007 Denna informationspolicy är ett övergripande dokument för Sollefteå kommuns informationsoch kommunikationsarbete. Informationspolicyn kommer efterhand

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av kommunikationspolicy

Riktlinjer för tillämpning av kommunikationspolicy Diarienummer KS 69/18 r för tillämpning av kommunikationspolicy Kommunikation är en naturlig del av kommunens verksamhet, och ska ingå i all planering och i alla beslut. God kommunikation är en viktig

Läs mer

Kriskommunikationsplan

Kriskommunikationsplan Kriskommunikationsplan Riktlinjer för kommunikation vid extraordinär och allvarlig händelse Dokumenttyp Kriskommunikationsplan Dokumentnamn Kriskommunikationsplan, riktlinjer för kommunikation vid extraordinär

Läs mer

Malmö stad Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2)

Malmö stad Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Malmö stad Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-11-02 Vår referens Pia Oredsson Birgersson Informationschef Pia.Oredsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Krisledningsplan

Läs mer

Informationsplan för extraordinära händelser och andra allvarliga händelser

Informationsplan för extraordinära händelser och andra allvarliga händelser 2006-08-31 1 (5) Informationsplan för extraordinära händelser och andra allvarliga händelser Antagen av: kommunfullmäktige 2006-08-31 SIG300 v 1.1 2005-11-23 c:\docume~1\jeasun~1\lokala~1\temp\mxlibdir\krisinformationsplan

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr D.5

Kungsörs kommuns författningssamling Nr D.5 Kriskommunikationsplan för Kungsörs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-04-10, 71 KS-handling nr 15/2017 Planen ersätter tidigare plan antagen av kommunfullmäktige 2012-09-10, 83 Innehåll 1 Kommunikationsplan

Läs mer

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Innehållsförteckning Inledning... 3 Grundläggande principer... 3 Målgruppsanpassning... 3 Grafisk profil... 3 Planering

Läs mer