Verksamhetsberättelse Storsjökretsen 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Storsjökretsen 2016"

Transkript

1 Verksamhetsinriktning för 2016 Två huvudstrategier; vara handlingskraftiga människor och agera som ett Röda Kors har varit ett stöd för årets arbete. Dessa strategier inklusive verksamhetsinriktningen och budget har varit ett bra styrdokument som Verksamhetschefen (VC) arbetet efter. Varje kvartal har VC gjort en uppföljning av verksamhetsinriktningen för att stämma av att vi följer den. Vid varje styrelsemöte under året har ekonomi och budget stämts av. 1 Organisation och ledning Styrelsen har bestått av sju medlemmar, Erik Lindahl ordförande, Elisabeth Tjärnlund vice ordförande, Anna Martin kassör, Lars-Åke Lindström, Leif Eklund, Karin Carlsson och Helen Eurenius som slutade juni Under året har de haft sju styrelsemöten. Storsjökretsen hade 31 december 454 medlemmar, tappat 27 medlemmar under året. Som kretsens representant i Samverkansrådet i Östersunds Kommun valdes Erik Lindahl och Leif Eklund. I slutet av februari tackades två medarbetare; Lennart Nilsson och Gertrud Hagman av för lång och trogen tjänstgöring inom Röda Korset. Tre nya medarbetare anställdes 1 februari. Ny verksamhetschef började 1 mars. Storsjökretsen har 13 anställda. Under 2016 har Storsjökretsen skickat kr som gått till Syrien, Världens Barn och Julinsamlingen. 2 Praktikanter Vi tar emot praktikanter från Arbetsförmedlingarna i länet, arbetsmarknadsenheten Östersunds Kommun, försäkringskassan, psykiatrin Region Jämtland, arbetslivsresurs, Hermods, frivården, gymnasieskolor Östersunds Kommun, socialtjänsten Östersunds Kommun, MICA, Samhall och Migrationsverket. Under året har vi tagit emot 72 praktikanter. 1 (9)

2 3 Frivilliga Totalt 280 frivilliga har deltagit i verksamheter under året. Inom sociala verksamheten har 141 frivilliga varit engagerade, i kaféet 28 frivilliga och i secondhandbutiken 111 frivilliga. Under 2016 har det tillkommit 30 nya frivilliga i sociala verksamheten, 3 nya i caféet och 10 nya i butiken. 4 Övergripande inriktning Vi arbetar för att förhindra och lindra mänskligt lidande Vi behöver vara många medlemmar, frivilliga och givare för att internationellt och i kommunen kunna bedriva de verksamheter som vi fokuserar på På mötesplats Kupan ska social verksamhet, kafé och butik utvecklas för att bidra till ökad hälsa och social delaktighet och skapa förutsättningar för insamlingar Samverkanrådet för Östersunds kommuns tre kretsar har ansvar för planering och genomförande av gemensamt arbete inom konflikt och katastrofhantering sam migration 5 Konflikt och katastrofhantering Övergripande nationellt mål innebär att det krävs omfattande frivilliginsatser för att minska samhällets sårbarhet. Vi deltar aktivt i samhällets beredskap för att kunna möta olyckor och kriser. Vårt främsta bidrag är att utbilda människor i första hjälpen och i medmänskligt stöd samt att utveckla vår egen kapacitet att bistå i en krissituation. Säkerställa att frivilliga finns att tillgå för att ge medmänskligt stöd vid kris och katastrofsituationer inför ett antal träffar/övningar Undersöka behov av en frivilliggrupp från Storsjökretsen för stödarbete till asylsökande och vid behov starta en verksamhet Fortsätta samverkan med föreningen Ingen människa är illegal gällande EUmigranternas situation i kommunen Utföra första hjälpen uppdrag enligt fastställd plan genom att upprätthålla beredskap på platser och i sammanhang där det samlas många människor och bidra med första hjälpen och ett medmänskligt stöd 2 (9)

3 Storsjökretsen har två frivilliga som ingår i Röda Korsets Kris och beredskapsgrupp i Östersunds Kommun. Vi har påbörjat att förbereda våra frivilliga så att de som har möjlighet finns att tillgå för att ge medmänskligt stöd vid kris och katastrofsituationer i Östersund med omnejd. Vi undersökte behovet av en frivilliggrupp för stödarbete till asylsökande på Grytan och vi lyckades inte få tillräckligt ned frivilliga. Vi fanns under sommaren på Grytan för att stötta Frösökretsen och Svenska Kyrkan i deras arbete. Ingen samverkan med föreningen Ingen människa är illegal under Migration Övergripande nationellt mål innebär i vår strävan mot visionen, att vi arbetar för att särskilt utsatta migranters skydds- och humanitöra behov ska tillgodoses. Vi bevakar hur gällande rätt tillämpas och driver opinion för rättsäkerhet. Vi efterforskar försvunna anhöriga till människor som bosatt sig i Sverige och bidrar till att familjer som skingrats genom krig, konflikter och naturkatastrofer kan återförenas. Ge stöd till människor som flyr konflikter och katastrofer Erbjuda medmänskligt stöd och verksamheter vid asylboende Bidra med ekonomiskt stöd till akuta katastrofer och konflikter Bedriva sociala verksamheter och ge medmänskligt stöd i dess många olika former Storsjökretsen bedrev språkkafé på lördagar under våren och hösten för nyanlända. I snitt per lördag kom det 19 nyanlända deltagare. Tillsammans med Östersunds Kommun samarbetade vi om Ladies Villa, som är en mötesplats för invandrarkvinnor. Verksamheten bedrevs under 11 månader på tisdags- och torsdagseftermiddagar i en lokal i centrala Östersund. Östersunds Kommun har en person anställd och en praktikant för att driva verksamheten. Storsjökretsen bidrar med 15 frivilliga. I snitt kom det mellan kvinnor per tillfälle. Vi har samarbetat med Primrose under våren och hösten med språkstöd. Språkstöd innebär att nyanlända sitter med frivilliga och tränar svenska språket i tal. Under våren var vi där på tisdagsförmiddagar och under hösten tisdag för- och eftermiddag. Storsjökretsen har haft 20 frivilliga. I snitt kom det 5 frivilliga och 15 elever varje gång. 3 (9)

4 Våren 2016 var vi på biblioteket i Östersund på måndagkväll och from augusti var vi där måndagkväll och torsdageftermiddag och bedrev individuellt språkstöd. Varje nyanländ fick möjlighet att sitta med en frivillig och träna uttal, skriva ett eget svenskt lexikon, få hjälp med läxor, hjälp med privata brev från myndigheter mm. Storsjökretsen har haft 13 frivilliga. I snitt kom det 3 frivilliga och 4 elever varje gång. I secondhandbutiken har Storsjökretsen tagit emot 65 praktikanter som har fått jobb- och språkträna och i caféet har det varit 7 praktikanter. Vi har lämnat kläder, skor, resväskor, sportkläder mm till nyanlända på Grytan, häktet och psykiatrin Östersund. Vi undersökte behovet av en frivilliggrupp för stödarbete till asylsökande på Grytan och vi lyckades inte få tillräckligt med frivilliga. Vi fanns under sommaren på Grytan för att stötta Frösökretsen och Svenska Kyrkan i deras arbete. 7 Hälsa och Social delaktighet Vi arbetar för att motverka segregering, ensamhet och sysslolöshet, som hotar människors hälsa och sociala delaktighet. Vi sprider kännedom om de mänskliga rättigheterna och Röda Korsets humanitära värderingar för att motverka diskriminering, stigmatisering, rasism, fördomar och vi agerar för att bryta ensamhet, ge medmänskligt stöd och främja delaktighet och integration. Våra mötesplatser och vårt förebyggande sociala arbete banar väg för ett mer medmänskligt samhälle. Fortsätta kunskapsspridning om humanitära värderingar och Röda Korsets grundprinciper hos frivilliga, praktikanter och anställda för att öka sammanhållningen och förmågan att handla rätt i olika, ibland svåra situationer mot främlingsfientlighet och för allas lika värde. Förbättra service genom frivilliga värdar/värdinnor i butiken Genom tydlig organisationsstruktur och ledarskap i kaféet fortsätta utveckla arbetssätt och arbetsmiljö Handledning och arbetsledning av frivilliga och praktikanter ska implementeras för ökad trygghet, trivsel och förståelse av arbetssituationen Kretsens omsättning ska finansiera såväl mötesplats Kupan och övriga verksamheter samt insamlingar 4 (9)

5 Under året har det genomförts två stycken Röda Kors utbildningar med totalt 41 deltagare. Inbjudna var anställda, praktikanter, nya frivilliga i Storsjökretsen samt frivilliga i Frösö- och Litkretsen. En utbildning i ideellt ledarskap arrangerades för anställda, frivilligledare och styrelsemedlemmar Jämtlands län. Totalt 13 deltagare, varav 5 stycken kom från Storsjökretsen. Vi har haft en föreläsning om medmänsklighet i ord och handling med 35 deltagare. Inbjudna var frivilliga från Storsjökretsen, Frösö- och Litkretsen. Föreläsning och dialog om ett framgångrikt flyktingmottagande. Hur kan Röda Korsets frivilliga fortsätta bidra och utveckla ett framgångsrikt flyktingmottagande i Östersunds Kommun. Föreläsare var integrationscheferna i Strömsund och Åre Kommun. Medverkade gjorde även integrationschefen i Östersunds Kommun och enhetschefen för Migrationsverket. Moderator Ewa Jonsson. Inbjudna var frivilliga i kommunens kretsar och det kom 43 personer. Föreläsning om drogtecken och symptom och föreläsrare kom från polisen i Östersund. Målgrupp var frivilliga från häktesgruppen och Storsjökretsens anställda. Totalt 34 deltagare. Fyra första hjälpen utbildningar har genomförts där en var för anställda och övriga var för frivilliga och praktikanter. Totalt 46 deltagare. En teoretisk och praktisk utbildning har genomförts som innehöll information om brand och sedan fick vi lära oss praktisk brandsläckning. Målgruppen anställda och totalt 13 personer. Information från och om frivården om deras arbete. Målgrupp frivilliga från häktesgruppen och anställda, totalt 20 deltagare. Vi har förstärkt bemanningen i secondhandbutiken med fler värdar/värdinnor flera gånger i veckan och vi fortsätter att utveckla arbetsmiljö, arbetesätt och organisation i kaféet och i secondhandbutiken. Diskussion har förts och förankrats i styrelsen och med anställda om en handledarutbildning och vad den bör innehålla. 5 (9)

6 8 Frivilligt engagemang och resursmobilisering Vi engagerar nya grupper av människor för våra idéer. Olika medlemsformer och sätt att kanalisera frivilligengagemang liksom användandet av nya medier bidrar till det. Vi utvecklas och anpassar våra verksamheter med syfte att rekrytera även andra målgrupper än de vi traditionellt når. Verksamheten ska bedrivas för att kunna svara upp mot de appeller som sänds ut centralt under året Rekrytering av frivilliga sa att antalet frivilliginsatser ökar Påbörja samverkan med företag i form av volontärsamarbete En av verksamhetschefens uppgifter är att bemanna med frivilliga och praktikanter så att vi kan bedriva verksamhet i secondhandbutik och kafé. Under 2016 har det tillkommit 43 nya frivilliga. Tack vare bra bemanning har Storsjökretsen under 2016 kunnat ge ett stort bidrag till humanitärt arbete i världen. Vi har under året prioriterat att fortsätta vårt goda samarbete med de aktörer/samarbetspartners som vi har idag. 9 Föreningsutveckling och kommunikation Vi är en av Sveriges största medlemsorganisation med över 1000 lokala kretsar finns vi på plats i stora delar av landet. I vår strävan mot visionerna vill vi vara en lärande organisation med många arenor för idé och erfarenhetsutbyte. Goda ledare är en förutsättning för utveckling och förnyelse. Fortsätta arbetet med medlemsutveckling och medlemsvård I kretsens olika verksamheter arbeta för att frivilligledare rekryteras och utbildas Storsjöbladet som är ett informationsblad om Storsjökretsens verksamhet skickas 2 ggr/år ut till Storsjökretsens medlemmar, samarbetspartners, lokala media, Östersunds Kommun och svenska Röda Korset, alla medarbetare och kunder. Storsjöbladet innehåller intressanta artiklar om verksamheten, människor som jobbar där, utbildningar vi genomför mm 6 (9)

7 Frivilligledare rekryteras inom gruppen frivilliga och dess nätverk. Under året har fyra nya frivilligledare rekryteras och alla jobbar i Blå Ateljén. Av dessa har två frivilliga genomfört utbildningen i ideellt ledarskap. Av sociala verksamhetens 10 frivilligledare är det endast en person som inte gått utbildningen. 10 Kommunikation Våra medlemmar och frivilliga är våra ambassadörer ute i samhället. Förtroendevalda inom föreningen har ett särskilt ansvar. För att nå ut till en bred allmänhet med information om vår verksamhet eftersträvar vi synlighet i både nationella och lokala medier. Öka kretsens synlighet genom att utveckla och organisera arbetet med hemsidan och sociala medier Marknadsföra Röda Korset som varumärke, inte minst gällande hållbarhet, för att givare och kunder i ökad omfattning ska se värdet med att i ökad omfattning välja Röda Korset Röda Korsets kommunhemsida och facebook sidan har uppdaterats löpande under året. Det har identifierats två olika sidor på facebook och under 2017 kommer en av sidorna att tas bort och trafiken från denna sida ska peka mot den facebook sida som väljs. Röda Korset Storsjökretsen finns på Instagram sedan april Där läggs bilder och text ut om verksamheten. Följ oss på rkostersund. Under året har 147 inlägg d.v.s. foton lagts ut och 70 personer följer kontot i dagsläget. För att stärka varumärket Röda Korset så finns det stora skyltar med fakta/information om Storsjökretsens verksamheten vid kundentrén till vänster på väggen Storsjöbladet som är ett informationsblad om Storsjökretsens verksamhet skickas 2 ggr/år ut till Storsjökretsens medlemmar, samarbetspartners, lokal media, Östersunds Kommun och svenska Röda Korset, alla medarbetare och kunder. Storsjöbladet innehåller intressanta artiklar om verksamheten, människor som jobbar där, utbildningar vi genomför mm Rekrytering av frivilliga görs dels via lokal annonsering i tidningar ÖP, LT och 100 % Östersund. I anslutning till lokal annonsering genomförs det två gånger per år informationskvällar om vad det innebär att vara frivillig inom Storsjökretsen och vad Röda Korset står för. 7 (9)

8 Frivilliga rekryteras även via nuvarande frivilliga och deras nätverk. En del kommer in i butiken och anmäler sitt intresse. På svenska Röda Korsets hemsida finns rekryteringsdatabasen och via den får vi ansökningar från presumtiva frivilliga. Annonsering om föreläsningar och Röda Korsets dag görs dels i lokal press, dels på kommunhemsidan, facebook och Instagram. På Röda Korsets dag 9 maj var det modevisning, skapande mötesplats visade sin verksamhet och sociala verksamheten presenterades i butikskorridoren. Inbjudan skickades ut till alla våra samarbetspartners. Pressrelease skickades ut till media och det resulterade i artiklar i 100 % Östersund och ÖP. Storsjökretsen var med på Seniormässan på OSD i januari. Syftet var att söka frivilliga till klädavdelningen. Det var välbesökt och fem personer är sedan dess frivilliga hos oss. Östersunds Kommun arrangerade en fritidsmässa för nyanlända där Storsjö - och Frösökretsen samt RKUF deltog. Syftet var att marknadsföra språkkaféet, språkstöd och Ladies Villa. Lite besökare. Primrose arrangerade och firade FN-dagen i oktober och Storsjökretsen deltog. Syftet var att marknadsföra språkkaféet och språkstöd. Tack vare bra upplägg fick vi muntligen berätta om verksamheten. Många intresserade besökare. På språkkaféet kom det ytterligare 4-5 deltagare och på språkstöd på biblioteket kom det 2-3 deltagare. På initiativ av Medborgarskolan som ville samarbeta med Röda Korset om insamling till äldres verksamhet, arrangerades hårdrockskonserten Aint dead yet den 30 april på Storsjöteatern. Härlig stämning, intresserade besökare, 97 inlösta och fyra hårsrocksband spelade hela kvällen. et blev kr som öronmärktes till augustilunch med guldkant på Tivarsgården för besöksverksamheten. Tjugo personer från besöksverksamheten fick ta del av detta fina initiativ. 11 Uppföljning utöver verksamhetsinriktningen Blå Ateljén kom igång i september och syftet är att laga, stryka kläder och textilier, sy om, kreera nytt mm. Tanken är att vi ökar kvalitén på varorna och kan höja omsättningen och dessutom slänga färre saker. Under rubriken Migration, punkt fyra står det bedriva sociala verksamheter och ge medmänskligt stöd i dess många olika former. 8 (9)

9 Storsjökretsen har en häktesgrupp som besöker häktet två gånger i veckan. Det goda samarbete vi har med Kriminalvården i Östersund har pågått sedan Syftet är att besöka intagna för att skingra ensamhet och isolering. Sju frivilliga finns i denna grupp. Besöksverksamheten består av 31 frivilliga. Varje frivillig besöker sin besöksvän cirka en gång i veckan. Syftet är att bryta isolering och ensamhet, sätta guldkant på tillvaron, umgås och dricka kaffe. Röda Korsvärdar finns på Östersunds sjukhus måndag-torsdag och är ställföreträdande anhörig för besökare som behöver stöd och hjälp till mottagning, apotek mm. Gruppen består av 22 frivilliga. Skapande mötesplats är en verksamhet för långtidssjukskrivna, arbetslösa och människor med sjukersättning. De träffas i samtalsgruppen jämna veckor och i snitt är det sex deltagare, skapande verksamhet träffas udda veckor och i snitt är det sex deltagare och föreläsningar om hälsa tre gånger per termin och där har det varit tio deltagare per tillfälle. Sittjympa på Prästgatan 58, måndageftermiddag vår- och höst. Tio till tolv deltagare per gång och efter gympan så är det fika och trevligt umgänge. Under året har vi avslutat två verksamheter, läxhjälp och bokcirkel. Östersund den 24 januari 2017 Erik Lindahl Ordförande Elisabet Tjärnlund Vice ordförande Karin Carlsson Ledamot Leif Eklund Ledamot Larsåke Lindström Ledamot Anna Martin Ledamot 9 (9)

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015 VISION INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. UPPDRAG VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. HUVUDMÅLGRUPPER* ÄLDRE OCH MIGRANTER. ÖVERGRIPANDE MÅL VI ÄR EN RESURSSTARK OCH ENAD

Läs mer

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018 Vision Uppdrag Prioriterad målgrupp Verktyg Övergripande mål Ingen skall lämnas ensam i kris eller katastrof. Vi ger hopp och räddar liv i Uppsala och i världen. De mest utsatta. Det medmänskliga stödet

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och RKUF

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Sollefteå ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta rummet.

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta.

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta. Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019 Foto: Marie Sparréus Foto: Niklas Björling RÖDAKORSKUNSKAP Innehåll Grundkursen för Rödakorsare. Obligatorisk för alla medarbetare. Vill du veta mer om Röda Korset, vad vi står

Läs mer

Frivilliga en resurs inom anhörigstöd!

Frivilliga en resurs inom anhörigstöd! Frivilliga en resurs inom anhörigstöd! 6:e Internationella Anhörigkonferensen Göteborg 3-6 September 2015 Marianne Falås, rådgivare Lena Tynnemark, rådgivare Charlotta Karlsdotter, rådgivare Frivilligt/ideellt

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017 Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017 Våra verksamheter Anhörigstöd riktar sig dels till äldre som vårdar en livskamrat eller vuxna barn som vårdar en förälder med långvarig sjukdom och/eller

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS Hösten 2013 Du är en del av världens största mänskliga skyddsnät ta chansen att bli utbildad! Information Utbildningarna är avsedda för kompetensutvecklingen för

Läs mer

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 FRÅN RÖDAKORSFORUM 2017 DETTA SKALL VI TÄNKA PÅ INFÖR 2018 Framtid 2020 Röda Korset skall stärka den lokala organisationen och vara närvarande och synligt i lokalsamhället.

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017

Verksamhetsplan med budget 2017 Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Röda Korset Geflekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen under 2017 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Lennart Karlström, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Roger Larsson

Läs mer

Samhällsorientering och vägledning 2018

Samhällsorientering och vägledning 2018 Samhällsorientering och vägledning 2018 Enheten 2018 Målgruppen för enheten är flyktingar, som fått ett uppehållstillstånd, mottagna enligt avtal mellan Västerås Stad och Migrationsverket, egenbosatta

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Vad är anhörigstöd Anhörigstöd är insatser som syftar till att underlätta för dig som ger stöd och omsorg till någon närstående. Insatserna kan vara biståndsbedömda, dvs. ges

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID

Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Marie Eriksson, Möjligheternas Trädgård, Verdandi Kumla. Verksamhetsplan 2017 2019 KONGRESS 2017 EN JÄMLIK OCH RÄTTVIS FRAMTID Vi är Verdandi! för social rättvisa och ett drog- och alkoholskadefritt samhälle

Läs mer

Fryshusets Volontärpolicy

Fryshusets Volontärpolicy Fryshusets Volontärpolicy Fastställd av ledningsgruppen den 2 juni 2010 Volontärpolicy Volontär verksamheten på Fryshuset drivs i enlighet med Fryshusets vision, värdegrund och policydokument. I denna

Läs mer

Ekonomisk sammanställning

Ekonomisk sammanställning iktigt! Blanketterna kommer att läsas in maskinellt. exta tydligt. Använd antingen versaler (stora bokstäver) eller gemener (små bokstäver), blanda inte. Använd blå kulspetspenna. Krets Kretsnummer Kommun

Läs mer

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015 INLEDNING Neutral ungdom är en idrotts- och kulturförening i norra Biskopsgården. Verksamheten omfattar allt från läxhjälp till filmvisningar, samhällsinformation och olika

Läs mer

Bildningspolicyn är en viktig grund för Svenska Röda Korsets förenings- och verksamhetsutveckling.

Bildningspolicyn är en viktig grund för Svenska Röda Korsets förenings- och verksamhetsutveckling. Inledning Röda Korsets humanitära uppdrag och den stora utmaningen för hela rödakorsrörelsen är att förbättra situationen för och tillsammans med de mest utsatta. Röda Korsets kompetens speglas av förmågan

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2016 Anhörigstöd Ansvarig: Britta Heimer Dereborn Ett spännande projekt Ansvarig: Anna-Lena Hellman Verksamheten har bedrivits i samarbete med kommunen och andra organisationer.

Läs mer

Beredskapskretsen i Stockholms län www.beredskapskretsen-sthlm.nu info@beredskapskretsen-sthlm.nu

Beredskapskretsen i Stockholms län www.beredskapskretsen-sthlm.nu info@beredskapskretsen-sthlm.nu Beredskapskretsen i Stockholms län www.beredskapskretsen-sthlm.nu info@beredskapskretsen-sthlm.nu Röda Korset Beredskapskretsen i Stockholms län c/o Kupan Södermalm Beredskapskretsen Östgötagatan 67 C

Läs mer

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober

Program Helsingborgs Mångfaldsvecka september - 1 oktober Program Helsingborgs Mångfaldsvecka 2107 25 september - 1 oktober Måndagen den 25 september den 1 oktober. Datum: Varje dag under Mångfaldsveckan Tid: 11:00-17:00. Tisdagen den 26 september 09:00 11:30

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA Verksamhetens syfte Frisk & Fri Uppsala verkar för ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva. Föreningens verksamhet syftar till att:

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

METODMATERIAL. språkfika

METODMATERIAL. språkfika METODMATERIAL språkfika Detta material är framtaget för att hjälpa dig som volontär att starta språkfika på din ort. VAD ÄR EN SPRÅKFIKA? En språkfika är en mötesplats för att träffa människor, både nya

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Rädda liv och skydda rättigheter. ActionAid Sveriges Katastroffond

Rädda liv och skydda rättigheter. ActionAid Sveriges Katastroffond Rädda liv och skydda rättigheter ActionAid Sveriges Katastroffond Nödsituationer och naturkatastrofer kräver humanitära insatser Antalet människor som drabbas av naturkatastrofer och konflikter ökar Politiska

Läs mer

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS Omval 1 år Ella Kranz Valberedningens förslag till ledamöter och revisor Mitt engagemang inom Röda Korset började när jag var 18 år, som frivillig inom social verksamhet

Läs mer

BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR. En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad

BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR. En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad BISTÅNDSHANDLÄGGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR En rapport från Vision Göteborg om arbetsmiljön för biståndshandläggarna i Göteborgs Stad 1 INNEHÅLL Sid 3 - Sammanfattning Sid 4 - Visions förslag för en bättre arbetsmiljö

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping (2) Norrköping den 18 januari 2015 Inledning 2014 har varit ett år med både med och motgångar. I början av året kunde vi med hjälp av

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Sammanfattning Sammanfattningsvis har Styrelsen värvat medlemmar, haft en framgångsrik verksamhet och deltagit på riskårsmötet i Malmö.

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Strategi 2018-2020 Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Det här är Röda Korsets Ungdomsförbund Röda Korsets Ungdomsförbund engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

Närvarande: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Hanna Riese, Johanna Hemberg,Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab, Ingegerd Palmér

Närvarande: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Hanna Riese, Johanna Hemberg,Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab, Ingegerd Palmér Protokoll 161110: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab,

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2013 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Tid Tisdagen den 28 maj 2019 kl. 10:10 11:30. Plats Stadshuset, Nelsons loft Omfattning 30-34 ande Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M), vice ordförande Roger Holmberg (S) Erik Ciardi (C) Lasse

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Dagordning 160420: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Plats: Hos Johanna H, Studentvägen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDN INGSUTSKOTIET. Sammanträdesdatum 2014-09-30. Svar på motion om att införa fadderskap för invandrare i Sala kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDN INGSUTSKOTIET. Sammanträdesdatum 2014-09-30. Svar på motion om att införa fadderskap för invandrare i Sala kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDN INGSUTSKOTIET 21 (36) Sammanträdesdatum 2014-09-30 185 Svar på motion om att införa fadderskap för invandrare i Sala kommun Dnr 2014/5 INLEDNING Monica Fahrman (MP) inkom 2013-12-02

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2014

Verksamhetsberättelse för år 2014 Verksamhetsberättelse för år 2014 Inledning Styrelsen för Röda Korset Västerås lämnar härmed berättelse över verksamheten under perioden 2014-01-01 2014-12-31. Verksamheten under arbetsgrupperna redovisas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde.

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde. SENIORVECKAN V 36 Vi har nu genomfört seniorveckan här i Håbo Kommun vilket även gjorts i många andra både kommuner och länder. Orsaken är att det är Europeiska pensionärsåret 2012. Det var kommunen som

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2014 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Arbetspass under Välkommen till Västerbotten!

Arbetspass under Välkommen till Västerbotten! Dokumentation från Arbetspass under Välkommen till Västerbotten! Medlefors Folkhögskola 20161022 1. Plats Medlefors Folkhögskola 2. Processledare Ola Svensson Kajsa Östlund 3. Deltagare Se separat lista.

Läs mer

Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds

Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds Medborgardialogen i Berga Statistik & Utredningar Erik Nygårds 2018-05-15 Linköpings kommun linkoping.se Innehåll 1. Inledning 3 2. Tillit till kommunen 4 3. Upplevelser av processen 5 4. Dialogmötenas

Läs mer

Avgången ledamot 2018: Linn Johansson (p.g.a. flytt) Avgången valberedning 2018: Anna Strandberg Mäkitalo (p.g.a. flytt)

Avgången ledamot 2018: Linn Johansson (p.g.a. flytt) Avgången valberedning 2018: Anna Strandberg Mäkitalo (p.g.a. flytt) Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde Verksamhetsplan2009-2011 för Bryggarens hemtjänstområde Reviderad 20110104 Till grund för enhetens verksamhet är Förvaltningen för omsorg och hälsas verksamhetsplan 2009-2011 Vision Vi är till för att

Läs mer

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Fungerande nätverksforum genom mentorskap I N N E H Å L L Varför Yrkeskompis? sid 2-3 Målgrupper sid 4-5 Samverkan

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012 Vision INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision är en del av Vision Stockholms Stad som är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller

Läs mer

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering (GRC) söker en. Till projekten Göteborg mot islamofobi och Normkritisk integrationsarbete.

Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering (GRC) söker en. Till projekten Göteborg mot islamofobi och Normkritisk integrationsarbete. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering söker: Projektmedarbetare Till projekten Göteborg mot islamofobi och Normkritisk integrationsarbete. Om tjänsten Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Volontärpolicy. Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i. Uppdateras av: HR

Volontärpolicy. Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i. Uppdateras av: HR Volontärpolicy Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i sitt arbete med volontärer. Den är skriven för internt bruk. (Information riktad till volontärer

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Vård och Omsorgscollege Ska bidra till att lösa framtida rekryteringsbehov Ska vara en kvalitetsstämpel för en attraktivare utbildning för elever Ska vara ett forum för gemensamma

Läs mer

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018 Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018 Verksamheter Anhörigstöd riktar sig till äldre som vårdar en livskamrat eller vuxna barn som vårdar en förälder med långvarig sjukdom

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS Uppdraget Vid årsstämman i februari 2016 fick vi uppdraget att vara verksamhetsrevisorer (förvaltningsrevision). Vi har på olika sätt

Läs mer

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 Sidan 1 av 6 Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 1. Styrelsens sammansättning Ordförande Per Lindqvist Vice ordförande Gertrud Hagnell-Hammarström Sekreterare Liesen Lagerberg Kassör,

Läs mer

Personalpolitiskt ramprogram

Personalpolitiskt ramprogram 1 Personalpolitiskt ramprogram Folkuniversitetet Vision Vår personalpolitiska vision är att skapa goda arbetsplatser där varje medarbetare känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande och möjlighet

Läs mer

Uppsala Rödakorsblad

Uppsala Rödakorsblad Några ord från styrelsen I detta nummer: * Några ord från styrelsen * Kretsens verksamheter under året som gått * Julfirande i kretsen * Kommande utbildningar och möten Många människor väntade på oss då

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Krisplan. antagen Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp Skurup Plusgiro Bankgiro

Krisplan. antagen Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp Skurup   Plusgiro Bankgiro Svenska Hästars Värn Hassle Bösarp 108 274 93 Skurup info@shv.org www.shv.org Plusgiro 90 04 41-7 Bankgiro 900-4417 Krisplan antagen 2017-05-07 Svenska Hästars Värn Organisationsnummer: 872800-5151 Ideell

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets !1 http://www.rolfbergkeramik.se/produkter/udda-tomtar/tomte-med-m%c3%a5ne Arbets- och delegationsordning Kristianstadsbygdens Rödakorskrets Fa !2 Allmänt I en väl fungerande förening är rollerna tydliga

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Angående Upprustning, bemanning och beredskap i våra fritidsverksamheter

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Angående Upprustning, bemanning och beredskap i våra fritidsverksamheter RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING FÖREBYGGANDE UNGDOMS INSATSER OCH MEDBORG ARSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.6.-821-2011 SID 1 (6) 2012-04-04 SDN 2012-04-19 Handläggare: Christina Hermansson Telefon:

Läs mer

https://www.youtube.com/watch?v=r36ohuf3u6a

https://www.youtube.com/watch?v=r36ohuf3u6a VÅGA BRY DIG https://www.youtube.com/watch?v=r36ohuf3u6a RÖDA KORSET I VÄRLDEN BLAND VÄRLDENS KÄNDASTE SYMBOLER internationellt skyddsemblem symbol för humanitär hjälp RÖDA KORSET I VÄRLDEN RÖDA KORSETS

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014

Verksamhetsberättelse år 2014 Verksamhetsberättelse år 2014 RKUF Sollefteå 1 Inledning Sollefteå är en liten stad med en stor tillgång av olika kulturer och bakgrunder. Det finns ett stort behov av integration och förståelse vilket

Läs mer

Börje Karlsson Ulla Frantz Kerstin Ljungberg Strandén

Börje Karlsson Ulla Frantz Kerstin Ljungberg Strandén 1 (5) Nacka Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2012 Styrelsen år 2012 Ordförande Vice ordförande och sekreterare Kassör Övriga ledamöter Revisorer Valberedningen Sinikka Rissanen Saida Karlsson

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan.

Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. STRATEGI 1 (6) Kompetensförsörjningsstrategi för Försäkringskassan. Inledning Försäkringskassan mål är att vara en organisation som har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Ånge kommun med Riktlinjer för information och kommunikation

Informations- och kommunikationspolicy för Ånge kommun med Riktlinjer för information och kommunikation Informations- och kommunikationspolicy för Ånge kommun med Riktlinjer för information och kommunikation All information och kommunikation ska vara: korrekt tydlig och begriplig trovärdig lättillgänglig

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2013-2014 GAF arbetar för en administrativ professionalism och handlingskraft inom golfen samt skapar gemenskap och stolthet för sina medlemmar i sin yrkesroll Värdeord Professionalism

Läs mer

Utan äldre stannar Sverige

Utan äldre stannar Sverige Utan äldre stannar Sverige Dokumentation från konferensen i Sundsvall 2012-11-07 Det var högt i tak i Kyrkans Hus i Sundsvall den 7 november. Äldrekonferensen samlade över hundra deltagare från Västernorrland

Läs mer