Uppsala Rödakorsblad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppsala Rödakorsblad"

Transkript

1 Några ord från styrelsen I detta nummer: * Några ord från styrelsen * Kretsens verksamheter under året som gått * Julfirande i kretsen * Kommande utbildningar och möten Många människor väntade på oss då jag tillsammans med inhemsk sjuksköterska och chaufför på morgonen kom till deras by. Vi hade kört någon timme på provisoriska vägar och hade basal sjukvårdsutrustning, vacciner för de små barnen samt mediciner med oss. Under det att chauffören och jag packade upp i den lånade lokalen höll sköterskan, på swahili, lektion om hygien, nutrition, maskinfektioner, malaria med mera för våra väntande patienter. De var i allmänhet många som flest 87 patienter för mej som läkare under en dag. Det kunde vara långt till annan hälso - och sjukvård och en del hade inte råd. Ja, så var det under mina sex veckor nu under hösten som volontär läkare i västra Kenya precis på ekvatorn. Internationellt är nöden enorm på många håll kriget i Syrien, tillståndet i Gaza, katastrof på Filippinerna, hunger i afrikanska länder och nöd på många andra ställen. Vår rödakorskrets har en god ekonomi där Mötesplats Kupan står för den allra största delen av våra intäkter. Men pengarna ska inte vila på bankboken! De ska ut i världen och göra nytta! Vid kretsstyrelsens senaste sammanträde beslöt vi därför att stödja Rödakorsprojekten Stöd till barn och ungdomar med funktionshinder i Palestina, Hälso- och sjukvård till utsatta kvinnor och barn i Afghanistan, Stärka unga tjejer i Liberia och Malawi, Syrien och Katastrofhjälpen med kr vardera detta utöver vad kretsen sänt tidigare i år. Men nöden finns även i vårt land. Kretsen bidrar genom olika aktiviteter till Röda Korsets julinsamling Aldrig ensam. Vi kommer även nästa år att samarbeta med Tallkrogen för aktiviteter för vuxna med funktionsnedsättning och med KFUM på Alnäs med sommaraktiviteter för utsatta barn och ungdomar det kräver en del ekonomiska resurser. Nu till jul samarbetar vi med Upplands nation kring jul för ensamma. Vår Internationella Träffpunkt tar emot en växande skara migranter m.fl. i nu utökade lokaler. Och så har vi alla övriga kretsverksamheter som når så många! Nu skrivs verksamhetsberättelser inom alla kretsens verksamheter, och även verksamhetsplaner med visioner för det nya året. I januari sätter vi igång! EN GOD OCH FRIDFULL JUL TILLÖNSKAS OSS ALLA! Kretsstyrelsen genom Anne-Marie Pernulf, ordförande

2 kretsens verksamheter under året som gått Månadens innehåller sammanfattningar av kretsens verksamhetsberättelser från året som gått. Anhörigstöd Anhörigstöd har under 2012 haft 15 medlemmar. Totalt har 107 anhöriga deltagit i verksamheten. Gruppen stod under året representerade vid såväl Äldremässan som vid Nationella Anhörigdagen. Under våren har verksamheten även en gång i månaden deltagit vid öppethusverksamheten på Anhörigcentrum riktad till en viss grupp anhöriga efter olika teman. Besöks & Ledsagarservice Gräsmattan BoL Gräsmattan har under 2012 haft 69 aktiva medlemmar, nio av dessa har tillkommit under året. Verksamheten finns nu på 19 vård och slussboenden. Från januari till slutet av november har verksamheten genomfört 220 ledsagningar. Sammanlagt har frivilligtimmar lagts ned. I verksamhetsplanerna för 2013 finns idéer på att bättre ta hand om gruppens frivilliga samt att med hjälp av verksamhetens nya kontaktperson Margaretha Åkerlind-Skuteli ge utbildningar om äldre för gruppens frivilliga.

3 Fixarna Fixarna har under 2012 haft 10 aktiva frivilliga och sammanlagt har 1220 frivilligtimmar genomförts. 610 uppdrag har ringts in till verksamheten under året och enligt beräkningar har 200 enskilda personer fått hjälp, vissa flera gånger. Till nästa år beräknas verksamheten att öka något och antalet frivilligtimmar att uppgå till Arbetet med detta beräknas fortgå under Man planerar vidare att skapa arbetsstrukturer, arbeta med öppen kommunikation och att utveckla kompetensen inom gruppen genom kunskap och utbildning tillsammans med migrationshandläggare. Flyktinggruppen Flyktinggruppen har genomgått en rad förändringar under hösten Verksamheten har slutat att arbeta med asylärenden och istället inriktat sig på efterforskning/ rödakorsmeddelanden och familjeåterförening. Globalgruppen Globalgruppen har under 2012 främst fokuserat sin verksamhet på information om fyra appelprjekt: Uganda-Integrerad lokal utveckling, Nordkorea-Vatten och sanitet Liberia, Hjälp till krigsdrabbade barn i Liberia, Hjälp oss stärka unga tjejer i Liberia och Malawi.

4 Verksamheten planerar för att öka engagemanget för Röda Korsets andra internationella prioriteringar och närmare samarbete med Folkrättgruppen. Informationscentrum Informationscentrum har under året ökat sitt frivilligantal från 8 till 11 personer och sammanlagt har mer än 2300 frivilligtimmar lagts ned. Gruppen har under året hållit i 90 intervjuer och vid 11 tillfällen medverkat vid mässor och informationsdagar för att sprida kunskap om Röda Korsets aktiviteter och verksamheter. Häktesbesökare Häktesgruppen består för närvarande av 11 frivilliga vilka lagt ned ca 30 frivilligtimmar var under året. Verksamhetens frivilliga har under året besökt 70 personer på Blanka samt genomfört 21 besök på Åbyanstalten med i genomsnitt 15 besökare per tillfälle. Insamlingsgruppen Från och med i år ligger kretsens företagssamarbeten under insamlingsgruppen och gruppen har arbetet med att färdigställa koncept och samarbetsforum som företag och butiker kan ta del av. Gruppen har under året bl.a. medverkat vid Stadsskogens dag och Kulturnatten.

5 Inför 2013 planeras att strata upp de lokala kampanjerna Ett glas vatten samt Runda upp och att lägga fokus på akuta insamlingar i händelse av katastrof. Sjukhusvärdarna Sjukhusvärdarna har under 2012 haft ca 60 frivilliga vilka tillsammans lagt ned 9000 frivilligtimmar och bistått personer med hjälp. Under nästa år planeras att komma igång med arbete även på Psykiatrins Hus som öppnar i mars. Samvarogruppen Samvarogruppen har under 2012 haft 14 träffar med i genomsnitt 8 deltagare per gång. Totalt har 226 frivilligtimmar lagts ned i verksamheten. Föredrag har hållit om bl.a. kvinnliga pionjärer, uppländska konstnärer, Brasilien och Povel Ramel. Under 2013 beräknas träffarna bli 6 stycken per termin och hållas varannan onsdag. Sygrupperna Sygrupperna har under året bidragit med alster för försäljning till bl.a. Röda Korsets dag, kretsen höstmarknad och luciafirandet. Måndagsguppen har decimerats under året på grund av hög ålder bland dess frivilliga men de planerar att fortsätta att sticka och virka så länge de orkar. Onsdagsgruppen har under året haft 11 medlemmar och deltog bl.a. under luciadagens basar på Träffpunkten.

6 Trygghetsringningen Trygghetsringningen har under året haft åtta frivilliga vilka tillsammans lagt ned 450 frivilligtimmar. 19 personer har fått del av verksamheten. Under 2013 planeras verksamheten att fortgå som tidigare och man planerar att genom informationsgruppens arbete nå ut till fler ensamma äldre i behov av någon att tala med. Välkomnarna Välkomnarna har under året haft ett 20-tal frivilliga. Verksamheten har gjorts om något och bygger nu på större gemensamma träffar med kontaktsökande och välkomnare varannan vecka. Utifrån dessa träffar utarbetas sedan eventuella matchningar mellan en välkomnare och en kontaktsökande. Under året har ett tiotal kontakter förmedlats genom verksamheten. Välkomnarna har även deltagit som en part i det nya samarbetet mellan Röda Korset och Arbetsförmedlingen. Vuxna i skolan Vuxna i skolan har under året bestått av 13 frivilliga. I november tillkom två nytillskott och frivilligantalet är sålunda uppe i 15 personer. Strax över 1000 frivilligtimmar har lagts ned. Under 2013 planerar gruppen att utöka sin verksamhet till fler lågstadieskolor i Uppsala men för detta behövs eventuellt även fler frivilliga.

7 Julfirande i kretsen Den 4 december gick Röda Korsets julfest av stapeln på restaurang Sven Dufva. Det var en trevlig kväll med julmat och stämningsfullt uppträdande av Uppsalas musikklasser. På luciadagen arrangerades en julmarknad på Träffpunkten med julbasar och ett luciatåg framfört av Ångelstaskolan. Kommande utbildningar Rödakorskunskap Onsdag den 13 februari kl Lokal: Träffpunkten, Trädgårdsgatan 16 c Tisdag den 9 april kl Lokal: Mötesplats Kupan, Danmarksgatan 20 B Avsändare: Uppsala Rödakorskrets, Trädgårdsgatan 16 C Uppsala Telefon: Vid frågor, synpunkter och information v.v. kontakta Ida Reimegård på praktikrodakorsetuppsala@gmail.com Människor på flykt Onsdag den 6 mars kl Lokal: Internationella Träffpunkten, Trädgårdsgatan 16c Introduktion: Att vara frivillig Torsdag den 14 mars kl Lokal: Internationella Träffpunkten, Trädgårdsgatan 16 c Mänskliga rättigheter Torsdag den 18 april kl Lokal: Internationella Träffpunkten, Trädgårdsgatan 16 Folkrätt Tisdag den 7 maj kl Lokal: Internationella Träffpunkten, Trädgårdsgatan 16c OBS Glöm ej kretsstämman den 25 februari! En god jul och ett gott nytt 2013 önskar vi på kansliet alla våra medlemmar och frivilliga!

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

Uppsala Rödakorsblad

Uppsala Rödakorsblad Några ord från styrelsen Bästa Rödakorsare! I detta nummer: Några ord från styrelsen Höstmarknaden 27 okt Verksamheterna under oktober månad På gång i kretsen Grattis! Den 26 oktober fyllde Uppsala Rödakorskrets

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA RÖDAKORSKRETS Hösten 2013 Du är en del av världens största mänskliga skyddsnät ta chansen att bli utbildad! Information Utbildningarna är avsedda för kompetensutvecklingen för

Läs mer

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018 Uppsala rödakorskrets Verksamhetsredovisning januari-december 2018 Verksamheter Anhörigstöd riktar sig till äldre som vårdar en livskamrat eller vuxna barn som vårdar en förälder med långvarig sjukdom

Läs mer

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017

Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017 Uppsala rödakorskrets Verksamhetsberättelse 2017 Våra verksamheter Anhörigstöd riktar sig dels till äldre som vårdar en livskamrat eller vuxna barn som vårdar en förälder med långvarig sjukdom och/eller

Läs mer

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018 Vision Uppdrag Prioriterad målgrupp Verktyg Övergripande mål Ingen skall lämnas ensam i kris eller katastrof. Vi ger hopp och räddar liv i Uppsala och i världen. De mest utsatta. Det medmänskliga stödet

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2016 Anhörigstöd Ansvarig: Britta Heimer Dereborn Ett spännande projekt Ansvarig: Anna-Lena Hellman Verksamheten har bedrivits i samarbete med kommunen och andra organisationer.

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Röda Korset Geflekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen under 2017 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Lennart Karlström, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Roger Larsson

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015 VISION INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. UPPDRAG VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. HUVUDMÅLGRUPPER* ÄLDRE OCH MIGRANTER. ÖVERGRIPANDE MÅL VI ÄR EN RESURSSTARK OCH ENAD

Läs mer

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS Uppdraget Vid årsstämman i februari 2016 fick vi uppdraget att vara verksamhetsrevisorer (förvaltningsrevision). Vi har på olika sätt

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och RKUF

Läs mer

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 På Kungsbackakretsens årsstämma den 27 februari 2017 beslöts om samgående med samtliga kretsar i kommunen och namnbyte till Kungsbackabygdens

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 Sidan 1 av 6 Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 1. Styrelsens sammansättning Ordförande Per Lindqvist Vice ordförande Gertrud Hagnell-Hammarström Sekreterare Liesen Lagerberg Kassör,

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Några uppskattande röster från anhöriga som deltagit i samtalsgrupp och fortsatta gemensamma träffar; jag får träffa andra i samma situation

Några uppskattande röster från anhöriga som deltagit i samtalsgrupp och fortsatta gemensamma träffar; jag får träffa andra i samma situation Några uppskattande röster från anhöriga som deltagit i samtalsgrupp och fortsatta gemensamma träffar; jag får träffa andra i samma situation ett andningshål man blir sedd stöd gemenskap, erfarenhetsutbyte,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga TÖREBODA KOMMUN 2011-03-01 Vård och omsorg INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga Äldreomsorgens dagverksamhet i samarbete med föreningslivet Om du undrar över något eller känner någon som

Läs mer

En axplock av minnen från de gångna åren

En axplock av minnen från de gångna åren En axplock av minnen från de gångna åren 2019-03-30 1 1999 Dåvarande Röda Korskrets i Tölö öppnade i mars 1999 Kupan, en mötesplats med försäljning av begagnade kläder och annat. Tölökretsen fortsatt i

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Vi ger hopp och räddar liv

Vi ger hopp och räddar liv Vi ger hopp och räddar liv Uppsala Rödakorskrets Årsberättelse 2014 Second Hand l Internationella Träffpunkten l Besök och medföljare l Fixarna l Vaksalagruppen l Rödakorsvärdar l Trygghetsringning l Anhörigstöd

Läs mer

Vi ger hopp och räddar liv STÄMMOHANDLINGAR

Vi ger hopp och räddar liv STÄMMOHANDLINGAR Vi ger hopp och räddar liv STÄMMOHANDLINGAR Uppsala Rödakorskrets Årsberättelse 2014 Second Hand l Internationella Träffpunkten l Besök och medföljare l Fixarna l Vaksalagruppen l Rödakorsvärdar l Trygghetsringning

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare Protokoll 160915: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Johanna Löfgren, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Kornelia Johansson,

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras Volontärbarometern - en undersökning om volontärer och deras ideella engagemang under 2015 Innehåll Förord 3 Höjdpunkter 4 Vem har engagerat sig 5 Om att börja engagera sig 6 Att vara engagerad 10 Engagemangets

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Vad är anhörigstöd Anhörigstöd är insatser som syftar till att underlätta för dig som ger stöd och omsorg till någon närstående. Insatserna kan vara biståndsbedömda, dvs. ges

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-01 Handläggare Samia Choudhury Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-04-07 Bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2012 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ola Seger Karin Grönberg Lars Holmström Ulla-Britt

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM December 2016 + Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 December ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00, lördag-söndag 8.00-15.00 Torsdag 1 december Kl. 10:00 Vattengympa Kl.

Läs mer

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad.

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. Tuve RödaKorskrets Protokoll fört vid årsmöte Inom Tuve Rödakorskrets den 26 februari 2013 1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. 2. Föredragningslistan

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Bakgrund Målet för landstinget i Uppsala län är en god hälsa för alla länsinvånare. Landstinget ansvarar främst för hälso- och sjukvård men skapar också

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2017 Dubbeljubileum Grillning på ICA Julmarknad Dubbeljubileum Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Annette Thoresson Ingrid

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kvistaberg, kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Kerstin Ståhlbrand (Svenska kyrkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2015 Invigning av Röda Soffan Traditionellt julgranslotteri Världens Barn-insamling Nationaldagsfirande Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Sammanfattning Föreningen har under det gångna året genomfört en omstrukturering av verksamheterna samt förändrat hur verksamheterna

Läs mer

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Anhörigstödet finns för både ung och äldre

Anhörigstödet finns för både ung och äldre Anhörigstöd Höstprogram 2016 Att hjälpa en anhörig i vardagen ger mycket, men kräver också mycket. Du som hjälper kanske själv behöver stöd ibland för att må bra och kunna fortsätta ge kraft, inspiration

Läs mer

Lever du nära någon med psykisk ohälsa?

Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Du behöver inte vara ensam om ansvaret. Kontakta oss på Anhörigcentrum. Vi har stöd att erbjuda och kan lotsa dig vidare om så behövs. Människor är lojala och ställer

Läs mer

Ekonomisk sammanställning

Ekonomisk sammanställning iktigt! Blanketterna kommer att läsas in maskinellt. exta tydligt. Använd antingen versaler (stora bokstäver) eller gemener (små bokstäver), blanda inte. Använd blå kulspetspenna. Krets Kretsnummer Kommun

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Förvaltningsberättelse 2014

Förvaltningsberättelse 2014 Förvaltningsberättelse 2014 Uppsala Rödakorskrets, 817602-0389, är en ideell förening som utgör en egen juridisk person. Enligt grundprincipen om enhet är kretsen formellt underställd Svenska Röda Korsets

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Skarin Sekreterare Agneta

Läs mer

Organisation. Medlemmar Under 2017 har vi ökat antalet medlemmar till 3125 medlemmar.

Organisation. Medlemmar Under 2017 har vi ökat antalet medlemmar till 3125 medlemmar. Förvaltningsberättelse Uppsala Rödakorskrets, 817602-0389, är en ideell förening som utgör en egen juridisk person. Enligt Röda Korsets grundprincip om enhet är kretsen formellt underställd Svenska Röda

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Navbladet. Nr:3 juni Kontaktperson. Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd Bandhagen

Navbladet. Nr:3 juni Kontaktperson. Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd Bandhagen Kontaktperson Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen Nätverk för Afrikaner i Vantör Telefon 08 647 99 47 Mobil 070 527 99 47 Epost info@navs.se Hemsida www.navs.se NAV-nätverk för afrikaner

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2016-09-12 Närvarande: Anette Lirsjö, Elisabeth Johansson, Pär-Jonas Jönsson, Lena Larsson, Lilian Svensson, Inger Kindblad, Ingrid Augustinsson

Läs mer

I Sverige håller ensamhet och isolering på att bli en folksjukdom. Vi lever allt längre men med åldern följer också ett ökat behov av hjälp och stöd.

I Sverige håller ensamhet och isolering på att bli en folksjukdom. Vi lever allt längre men med åldern följer också ett ökat behov av hjälp och stöd. I Sverige håller ensamhet och isolering på att bli en folksjukdom. Vi lever allt längre men med åldern följer också ett ökat behov av hjälp och stöd. Samhällets resurser och insatser räcker inte till och

Läs mer

Beredskapskretsen i Stockholms län www.beredskapskretsen-sthlm.nu info@beredskapskretsen-sthlm.nu

Beredskapskretsen i Stockholms län www.beredskapskretsen-sthlm.nu info@beredskapskretsen-sthlm.nu Beredskapskretsen i Stockholms län www.beredskapskretsen-sthlm.nu info@beredskapskretsen-sthlm.nu Röda Korset Beredskapskretsen i Stockholms län c/o Kupan Södermalm Beredskapskretsen Östgötagatan 67 C

Läs mer

2009 ett år du kan vara stolt över!

2009 ett år du kan vara stolt över! 2009 ett år du kan vara stolt över! Årsrapport 2009 Utan dig räddas inte barnen. Med din hjälp har vi åstadkommit många bestående förbättringar för barn. Rädda Barnen är en del av Save the Children, världens

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Navbladet. Nr:3 juni 2006. Kontaktperson. Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen

Navbladet. Nr:3 juni 2006. Kontaktperson. Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen Kontaktperson Maximian Muwuluzi Bäverbäcksgränd 17 124 62 Bandhagen Nätverk för Afrikaner i Vantör Telefon 08 647 99 47 Mobil 070 527 99 47 Epost info@navs.se Hemsida www.navs.se NAV-nätverk för afrikaner

Läs mer

Intervjufrågor - Kommunal vård och omsorg

Intervjufrågor - Kommunal vård och omsorg Intervjufrågor - Kommunal vård och omsorg Frågorna ställs som öppna och de svarsalternativ som presenteras nedan är avsedda för att snabbt kunna markera vanligt förekommande svar. Syftet är alltså inte

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2019 Foto: Marie Sparréus Foto: Niklas Björling RÖDAKORSKUNSKAP Innehåll Grundkursen för Rödakorsare. Obligatorisk för alla medarbetare. Vill du veta mer om Röda Korset, vad vi står

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet

Senaste nytt från Anhörigstödet Senaste nytt från Anhörigstödet Augusti 2015 Till dig som är anhörig till någon närstående familjemedlem, släkting, god vän eller granne, vilken är långvarigt sjuk, har ett missbruk/beroende, är äldre,

Läs mer

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets !1 http://www.rolfbergkeramik.se/produkter/udda-tomtar/tomte-med-m%c3%a5ne Arbets- och delegationsordning Kristianstadsbygdens Rödakorskrets Fa !2 Allmänt I en väl fungerande förening är rollerna tydliga

Läs mer

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5 Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte

Läs mer

Anhörigstöd Program oktober december 2015

Anhörigstöd Program oktober december 2015 Anhörigstöd Program oktober december 2015 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

LIKA RÄTTIGHETER FÖR INTEGRATION

LIKA RÄTTIGHETER FÖR INTEGRATION LIKA RÄTTIGHETER FÖR INTEGRATION Verksamhetsberättelse 2016 1. Inledning Lika Rättigheter för Integration (Equal Rights for Integration) är en ideell, religiöst och politiskt obunden organisation Föreningens

Läs mer

KALENDER HÖSTTERMIN 2018

KALENDER HÖSTTERMIN 2018 KALENDER HÖSTTERMIN 2018 RSMH Trelleborgs höstkalender är under förbehåll. Inskrivna aktiviteter kommer att genomföras men kan eventuellt ändras när oförutsedda händelser skulle inträffa. Fler aktiviteter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2014 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLISTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-02-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Verksamhetsbidrag

Läs mer

Slutrapport avseende förstudie och pilotverksamhet. Fröslunda VC Hälsoskola

Slutrapport avseende förstudie och pilotverksamhet. Fröslunda VC Hälsoskola Bakgrund Slutrapport avseende förstudie och pilotverksamhet Fröslunda VC Hälsoskola 2015-11-01-2016-06-30 I samband med den ESF-ansökan om ett länsprojekt med hälsotema riktat till nyanlända med sammansatt

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2016 Från Mat, Mingel och Musik 12 november Våreld Traditionellt julgranslotteri Julmarknad Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

FÖR PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSHINDER I ÄLVDALEN

FÖR PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSHINDER I ÄLVDALEN GUIDE FÖR PERSONER MED PSYKISKA FUNKTIONSHINDER I ÄLVDALEN Denna guide är avsedd att ge information om vilka resurser som finns för psykiskt funktionshindrade personer och vart man vänder sig. Guiden finns

Läs mer

Förebyggande enheten Upplands-Bro kommun Juni-augusti

Förebyggande enheten Upplands-Bro kommun Juni-augusti Förebyggande enheten Upplands-Bro kommun Juni-augusti 2019 www.upplands-bro.se Förebyggande enheten Vi blir allt äldre i Sverige. För många kommer tiden som pensionär att bli den längsta fasen i livet.

Läs mer

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn.

Lämna in uppgifterna vartefter jag spar dem in en pärm för att kunna återkomma till dem. Glöm inte sidhuvud med namn och uppgiftens nummer/namn. Ni kommer att få arbeta en och en. Vi kommer att jobba med detta på Affärsutveckling- och ledarskapskursen på måndag eftermiddag och varannan onsdag morgon. Jag kommer också ge er feedback på sådana uppgifter

Läs mer

Birkagården. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning:

Birkagården. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning: Birkagården Birkagården Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning: Birka ska med sin välutbildade personal

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Målplanering för arbete/sysselsättning Exempel 2:1

Målplanering för arbete/sysselsättning Exempel 2:1 Målplanering för arbete/sysselsättning Exempel 2:1 Jag är nöjd med att arbeta 75 % med anpassade arbetsuppgifter. Många möten, omorganisation. Ingen vikarie, hinner inte med mina uppgifter, känner mig

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad Sammanfattning Året har präglats av upp och nedgångar. Mycket arbete har gått åt att hålla styrelsen i rullning då vi startade

Läs mer

Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11

Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11 Britt Nilsson van den Berg Studienr:6065 Modul 11 SPANIEN 2012 OM SANTA ELENA CLINIC Santa Elena Clinic är uppriktad 1970. Sjukhuset ligger i Los Alamos, mellan Malaga och Torremolinos. Sedan dess har

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt Eva Sjödahl

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014 Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-03-13 Handläggare Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. För projektbidrag

Läs mer

Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum

Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum I vår händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel samtalsgrupper, föreläsningar i olika ämnen och friskvårdsaktiviteter. Hör av dig till oss

Läs mer

Musikhjälpen är ett insamlingsevent skapat av stiftelsen Radiohjälpen och har sedan

Musikhjälpen är ett insamlingsevent skapat av stiftelsen Radiohjälpen och har sedan Guide: Musikhjälpen 2014 Hjälp oss att stoppa spridningen av hiv Musikhjälpen är ett insamlingsevent skapat av stiftelsen Radiohjälpen och har sedan starten 2008 vuxit sig enormt populärt. Genom att rikta

Läs mer

SKogen; mångfald av Natur- och Kulturarv - SKÅNK

SKogen; mångfald av Natur- och Kulturarv - SKÅNK SKogen; mångfald av Natur- och Kulturarv - SKÅNK Inbjudan att lämna förslag på föredrag till konferens om skogens kulturarv. Den 3 5 oktober 2017 på Norrlands Nation, Västra Ågatan 14, Uppsala. Syfte och

Läs mer

KARTLÄGGNING AV STÖD TILL ANHÖRIGA I VÄSTERVIKS KOMMUN

KARTLÄGGNING AV STÖD TILL ANHÖRIGA I VÄSTERVIKS KOMMUN Margareta Göransson, anhörigkonsulent Västerviks kommun och Ann-Christine Larsson, FoU-ledare Fokus Kalmar län KARTLÄGGNING AV STÖD TILL ANHÖRIGA I VÄSTERVIKS KOMMUN Anhörigstödets tre ben Formell organisering

Läs mer

Verksamhetsberättelse WAiK 2012

Verksamhetsberättelse WAiK 2012 Verksamhetsberättelse WAiK 2012 1. Fakta om året som gått Antal medlemmar vid årets slut: 114 stycken Medlemsavgift: För privatpersoner 40 kr per år. För företag, andra föreningar och organisationer 200

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD DECEMBER - FEBRUARI 2014-2015 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet och hans namn är Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig fader,

Läs mer

Vad tycker Du om anhörigstöd?

Vad tycker Du om anhörigstöd? Vad tycker Du om anhörigstöd? Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna dig trygg när du vårdar din närstående? Hur tycker du att du blir bemött i din kontakt med kommunens anhörigstöd? Vad är viktigt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601 7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2018 samt verksamhetsplan för 2019-2020 Vi räddar liv 2(6) Styrelsen har haft följande sammansättning år 2018 Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79 78-90 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl.8.30 12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), GN Petra Sundblad

Läs mer

Hjälpa. Vårda. Vittna

Hjälpa. Vårda. Vittna Hjälpa. Vårda. Vittna Läkare i Världen / Médecins du Monde Adress: Box 390 06, 100 54 Stockholm, Sverige Tel: 08-664 66 87 info@lakareivarlden.se www.lakareivarlden.se Mejl: Läkare i Världens internationella

Läs mer

Aktiviteter för seniorer i Solna Program augusti december 2015

Aktiviteter för seniorer i Solna Program augusti december 2015 Aktiviteter för seniorer i Solna Program augusti december 2015 1 DENNA SIDA NER DENNA SIDA UPP Välkommen till Solna stads seniorträffar Här har vi samlat vad som händer på stadens seniorträffar den närm

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer