Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm"

Transkript

1 Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Org nr Kretsnr BG Verksamhetsplan

2 Syfte Vårt syfte är att hjälpa människor i utsatta situationer. Därför bedriver vi sociala verksamheter inom vårt geografiska område och genom insamlingar och försäljning i Second Hand-butiken skänker vi pengar till kampanjer enligt Svenska Röda Korsets Årsappell. Övergripande mål och/eller aktiviteter Sprida kunskap om Röda Korsets idé, våra grundprinciper och mänskliga rättigheter. Stötta myndigheterna i krissituationer, när samhällets resurser inte räcker till och behöver förstärkas. Värva nya medlemmar. Rekrytera fler frivilliga. I våra frivilliggrupper bedriva behovsanpassade sociala verksamheter inom vårt geografiska område. Samverka med myndigheter, föreningar och näringsliv inom vårt geografiska område. Bedriva Mötesplats, Second Hand-verksamhet och Café i våra lokaler på Östergatan 17 i Hässleholm. Bedriva verksamhet för introduktion och/eller återanpassning till arbetsmarknaden. Främja hållbar utveckling. Geografiskt område Våra medlemmar finns i Hässleholm, Finja, Stoby, Tormestorp, Tyringe, Röke, Hörja, Mala, Vankiva, Bjärnum och numera även i Vinslöv eftersom kretsen där avvecklades under Orter i kommunen med egna kretsar är; Farstorp, Vittsjö, Hästveda, Sösdala och Nävlinge. Våra frivilliggrupper är verksamma i Hässleholm och Tyringe. Organisation Hässleholmskretsen leds av en styrelse som bör bestå av 10 personer. Ordförande, kassör, sekreterare och övriga styrelseledamöter väljs av kretsstämman. Styrelseledamöterna utöver ordförande, kassör och sekreterare ansvarar var och en för följande ansvarsområden; krisberedskap, HR, rekrytering & introduktion, information/kommunikation & sociala medier, event & insamlingar, frivilligledarna samt medlemmar. Styrelsen arbetar helt ideellt. I kretsen finns Mötesplats, Second Hand-butik och Café. Här arbetar anställd personal och frivilliga tillsammans och vi tar emot personer för praktik, arbetsprövning och samhällstjänst. Arbetet leds av anställd verksamhetschef. I kretsen finns ett flertal sociala verksamheter. Varje verksamhet benämns som en frivilliggrupp. Arbetet leds av ansvarig frivilligledare som arbetar helt ideellt. I respektive frivilliggrupp arbetar frivilliga, även de helt ideellt.

3 Styrelsen Styrelsen sammanträder en gång i månaden. Styrelsemöten utöver dessa vid behov. Sittande styrelse har genom en delegering gett Svenska Röda Korset uppdraget att genomföra en omorganisation av Second Hand-butiken. Arbetet med Genomlysning av hur vi arbetar i kretsen som påbörjades 2017 och som pågått under 2018 kommer att avslutas under våren. Arbetet handlar om mål, organisation, ansvar, strukturer och processer och sker i samarbete med tjänstemän från Svenska Röda Korset. Röda Korset region Syd Styrelsen kommer att vara representerad på de träffar som Regionråden kallar till. Samverkansrådet I Samverkansrådet ingår Röda Kors-kretsarna i Hässleholms Kommun. Vår krets representeras av ordförande och krisberedskapsansvarig. Samverkansrådet har planerat för fyra möten under året. Krisberedskap är numera en stående punkt på dagordningen och de tidigare krisberedskapsmötena hålls inte längre. Samverkansrådet arrangerar den s k Inspirationsdagen som i år är planerad till den 19 oktober. Till Inspirationsdagen bjuder Samverkansrådet in de frivilliga i kommunens kretsar och de anställda i Hässleholmskretsen. Under våren kommer Samverkansrådet att arrangera Första Hjälpen-utbildning respektive Hjärt- och lungräddning för de frivilliga i kommunens kretsar och de anställda i Hässleholmskretsen som i slutet på förra året anmälde sig till detta. Samverkansrådet planerar för gemensamma aktiviteter på Röda Korsets dag den 8 maj. Riksstämmoombudet för Hässleholms Kommun, Lou Björnberg kommer att delta i Riksstämman på Gotland maj. Krisberedskap Kretsens krisberedskapsplan kommer att hållas uppdaterad. Följa upp händelser, ur ett beredskapsperspektiv med de mål och riktlinjer som gäller för Svenska Röda Korset, samt informera om dessa. Samverka med Hässleholms kommuns säkerhetsansvarig. Krisberedskapsövning med styrelsen kommer att genomföras under året. Nationella Krisberedskapsveckan infaller i år i vecka 19 och kommer att uppmärksammas på olika sätt.

4 Frivilliggrupper I kretsen finns hela 15 frivilliggrupper. Det finns inga planer för någon förändring gällande vilka verksamheter kretsen genom frivilliggrupperna ska bedriva men om behoven i samhället förändras så anpassar vi oss till dessa. Dessa är kretsens frivilliggrupper: 1. Språkcafé Östergatan 2. Språkcafé Biblioteket Hässleholm 3. Språkcafé Biblioteket Tyringe 4. Språkcafé Mötesplats Ljungdala 5. Språkvän (för personer över 26 år) 6. Läxhjälp Ljungdala 7. Läxhjälp Biblioteket Hässleholm 8. Vävgrupp 9. Handarbetsgrupp (oftast kallad Arbetsgruppen) 10. Second Hand-butik med café och Mötesplats 11. Mötesplats Brobyggarna 12. Besöksverksamhet på äldreboende 13. Anghörigstöd (studiecirkel) 14. Röda Kors-värdar sjukhuset i Hässleholm 15. På väg tillsammans (knuten till VIS-projektet.VIS står för Vägen in i samhället) Den traditionsenliga Avslutning inför sommaren är planerad till den 10 juni. Det traditionsenliga Julminglet i Second Hand-butiken är planerat till den 9 december. 4 frivilligledarträffar är planerade. En del av tiden vid respektive träff kommer att ägnas åt den utbildning som Svenska Röda Korset lanserade 2018, Att leda frivilliga. Östergatan 17, Hässleholm I lokalerna fortsätta bedriva Second hand-verksamhet, Café och Mötesplats. I samarbete med Hässleholms Kommun, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Kriminalvården ge möjligheter till arbetsprövningar, praktikplatser och samhällstjänst. Hantera överskottskläder för återvinning. Bedriva försäljning på Tradera. Röda Korsets behandlingscenter för tortyr- och krigsskadade. Vid behov kan vi tillhandahålla lokal för detta ändamål men främst kommer denna verksamhet att ske i annan lokal i Hässleholm. Medlemmar Under året aktivt arbeta med att värva fler medlemmar. Löpande välkomna nya medlemmar med ett s k Välkomstbrev och om utrymme finns även med en personlig kontakt. Rekrytering & introduktion av frivilliga Under året aktivt arbeta med att värva fler frivilliga. Nya frivilliga ska uppleva oss som tydliga och professionella i vårt arbetssätt. Introduktionskvällar i Röda Kors-kunskap främst riktade till nya frivilliga är planerade att hållas vid 4 tillfällen under året.

5 Projekt TIA Projekt TIA Tidiga insatser för asylsökande som drivs av Partnerskap Skåne tillsammans med Länsstyrelsen pågår t o m december Kretsen i Hässleholm ansvarar för Skåne Nordost, där kommunerna Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och Bromölla ingår. För projektet, som helt finansieras av Länsstyrelsen, har vi en person anställd på 75 % som samordnare för integrationsarbetet i dessa kommuner. Projekt VIS VIS som står för Vägen in i samhället är ett projekt som vi driver tillsammans med Hässleholms Kommun. Under våren kommer det s k Lyssnarprojektet att avslutas. Syftet med Lyssnarprojektet har varit att höra vad olika grupper av nyanlända själva säger om sin situation och sina behov. Tanken är att detta ska bli en metod som vi ska kunna dela med oss av till såväl andra kretsar som till övrigt föreningsliv. Med start på Röda Korsets dag 8 maj kommer vi att inom ramen för projektet realisera det som har kommit högst upp bland önskemålen i Lyssnarprojektet: träffa svenskar och åka på utflykt. Ett nytt grepp kommer att tas kring integrationsfrågan genom att inte bara nya svenskar välkomnas att delta utan även gamla svenskar. Ett tiotal attraktiva utflyktsmål finns det plan på att besöka. Resa och inträde/biljett kommer att vara gratis. Event & insamlingar Medverkan även i år på Hessle Citys Vår- respektive Höstmarknad är det planerat för. I samband med Höstmarknaden blir det aktiviteter med anknytning till Världens Barn. Om Hässleholms Kommun även i år bjuder in föreningslivet till att gå med i fanparaden på Nationaldagen den 6 juni så kommer vi att tacka ja och tillfråga Röda Korsets ungdomsförbund Hässleholm-Kristianstad om även de har möjlighet att vara med. Om Svenska Kyrkans planer på att arrangera en Pride-parad 8 juni realiseras så kommer vi att delta i denna. Medverkan på Stadsfesten den 24 augusti är planerat. Genom insamlingar och försäljning i Second Hand-butiken skänka pengar till kampanjer enligt Svenska Röda Korsets Årsappell Information, kommunikation & sociala medier Under första halvan av 2019 ska ett nytt format för information till frivilliga och medlemmar lanseras. Under första halvan av 2019 ska en bättre struktur för hur vi arbetar med sociala medier arbetas fram. De återkommande annonserna i Norra Skåne kommer att ersättas av behovsstyrd annonsering. Föreningssamverkan I efterdyningarna av Politikersamtalet i augusti 2018 bildades en ny samverkansgrupp. Hässleholmskretsen är en av fem medverkande föreningar och fokus kommer att ligga på integrations- och inkluderingsfrågor. Verka för ett fortsatt nära samarbete med Röda Korsets ungdomsförbund Hässleholm- Kristianstad.

6 Hässleholm Lou Björnberg Olof Jönsson Anita Bergquist Ordförande Kassör Sekreterare Anita Håkansson Birgitta Gustafsson Christel Jansson Anna Forss Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

Björn Nordström Margreth Segerstein

Björn Nordström Margreth Segerstein Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm Tel. 0451-826 91 Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 Hemsida: www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm

Läs mer

Styrelsen har bestått av : Margreth Segerstein. Revisorer Thomas Jägenstedt, suppleant Stig Nilsson Rose-Marie Bill, suppleant Gunvor Sandberg

Styrelsen har bestått av : Margreth Segerstein. Revisorer Thomas Jägenstedt, suppleant Stig Nilsson Rose-Marie Bill, suppleant Gunvor Sandberg Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm Tel. 0451-826 91 Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 Hemsida: www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm

Läs mer

Arkiv förvarade hos Hässleholms folkrörelsearkiv

Arkiv förvarade hos Hässleholms folkrörelsearkiv Arkiv förvarade hos Hässleholms folkrörelsearkiv Arkivbildare ABF distrikt 2 ABF Hässleholm 1940 1978 5 ABF Stoby 1955 1961 - ABF Tyringe, avd. 295 1926 1968 3 Anton Nilssons samling 5 Ballingslövs socialdemokratiska

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets

Arbets- och delegationsordning. Kristianstadsbygdens Rödakorskrets !1 http://www.rolfbergkeramik.se/produkter/udda-tomtar/tomte-med-m%c3%a5ne Arbets- och delegationsordning Kristianstadsbygdens Rödakorskrets Fa !2 Allmänt I en väl fungerande förening är rollerna tydliga

Läs mer

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 FRÅN RÖDAKORSFORUM 2017 DETTA SKALL VI TÄNKA PÅ INFÖR 2018 Framtid 2020 Röda Korset skall stärka den lokala organisationen och vara närvarande och synligt i lokalsamhället.

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta.

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta. Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan

Läs mer

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

KLK 2018/729

KLK 2018/729 TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) 2018-09-18 KLK 2018/729 Handläggare Enhetschef Annika Karlsson Strategisk integration Annika.S.Karlsson@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att föreslå kommunstyrelsen

Läs mer

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018 Vision Uppdrag Prioriterad målgrupp Verktyg Övergripande mål Ingen skall lämnas ensam i kris eller katastrof. Vi ger hopp och räddar liv i Uppsala och i världen. De mest utsatta. Det medmänskliga stödet

Läs mer

Tidiga insatser för asylsökande i Skåne ARBETSMATERIAL RÖK

Tidiga insatser för asylsökande i Skåne ARBETSMATERIAL RÖK Tidiga insatser för asylsökande i Skåne ARBETSMATERIAL RÖK 161118 Målgrupp för tidiga insatser Asylsökande i ABO Asylsökande i EBO Personer med uppehållstillstånd i ABO (Målgruppen är vuxna asylsökande)

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

Fullmäktigemål Nämndsmål Verksamhetsmål Indikator Målvärde Samhällsservice av hög kvalitet

Fullmäktigemål Nämndsmål Verksamhetsmål Indikator Målvärde Samhällsservice av hög kvalitet Målområde: Samhällsservice av hög kvalitet Samhällsservice av hög kvalitet fritidsnämnden ska bidra till att föreningslivet ges ökade möjligheter att utvecklas. Skapa nya forum för föreningslivet samt

Läs mer

Sylvia Lundholm (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Sylvia Lundholm (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2015-05-21 1 (8) Plats och tid A-salen, kl. 13:30 16:00 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Sofia Nohrstedt, Kultur och fritids chef 12 Helena Carlsson, Verksamhetschef vård & omsorg 12 Randi

Läs mer

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor

SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS. Valberedningens förslag till ledamöter och revisor SÖDERTÄLJE STADS RÖDAKORSKRETS Omval 1 år Ella Kranz Valberedningens förslag till ledamöter och revisor Mitt engagemang inom Röda Korset började när jag var 18 år, som frivillig inom social verksamhet

Läs mer

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Marie Svensson (S) Anders Forsare (MP) Patrik Jönsson (SD)

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Marie Svensson (S) Anders Forsare (MP) Patrik Jönsson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kulturförvaltningen, 2013-03-27, kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

Nämnden ansvarar för omsorgen till äldre och till personer med funktionsnedsättning samt den kommunala hälso- och sjukvården inom kommunen.

Nämnden ansvarar för omsorgen till äldre och till personer med funktionsnedsättning samt den kommunala hälso- och sjukvården inom kommunen. Oppositionens förslag till beslut omsorgsnämndens sammanträde 2008-04-15 VERKSAMHETSPLAN 2008 Omsorgsnämndens ansvarsområde Nämnden ansvarar för omsorgen till äldre och till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar våren 2019: 14/1, 28/1, 11/2, 25/2, 11/3, 25/3, 8/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6.

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar våren 2019: 14/1, 28/1, 11/2, 25/2, 11/3, 25/3, 8/4, 6/5, 20/5, 3/6, 17/6. MÅNDAGAR UDDA VECKOR Förskolan Lilla Björn (1 g/mån) 14:35-14:55 Matteröd, vid kyrkan 15:25-15:40 Skyrup, Sadelvägen 15:50-16:05 Skyrup, Simvägen 16:10 16:30 Hassellunden 17:10-17:35 Sjörröd, Spiggvägen

Läs mer

RÖDA KORSET HÄSSLEHOLMSKRETSEN Första världskriget gav impuls till bildandet av Röda Korsets Kvinnoförening i Hässleholm.

RÖDA KORSET HÄSSLEHOLMSKRETSEN Första världskriget gav impuls till bildandet av Röda Korsets Kvinnoförening i Hässleholm. RÖDA KORSET HÄSSLEHOLMSKRETSEN 1915-2017. Första världskriget 1914-1918 gav impuls till bildandet av Röda Korsets Kvinnoförening i Hässleholm. Den 3/8 startades föreningen med huvuduppgift att anskaffa

Läs mer

Laget runt De närvarande berättade vad som är på gång. Minnesanteckningar från möte med Samverkansgrupp integration 26 augusti 2016.

Laget runt De närvarande berättade vad som är på gång. Minnesanteckningar från möte med Samverkansgrupp integration 26 augusti 2016. Minnesanteckningar från möte med Samverkansgrupp integration 26 augusti 2016 Plats: Hörsalen, bredvid biblioteket i Hyltebruk Närvarande: Ingemar Lund Pär Peterson Koakb Almasodi Lars Sundberg Carolin

Läs mer

Verksamhetsberättelse Storsjökretsen 2016

Verksamhetsberättelse Storsjökretsen 2016 Verksamhetsinriktning för 2016 Två huvudstrategier; vara handlingskraftiga människor och agera som ett Röda Kors har varit ett stöd för årets arbete. Dessa strategier inklusive verksamhetsinriktningen

Läs mer

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar våren 2018: 15/1, 29/1 12/2, 26/2 12/3, 26/3 9/4, 23/4 7/5, 21/5 4/6, 18/6 VÄLKOMNA!

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar våren 2018: 15/1, 29/1 12/2, 26/2 12/3, 26/3 9/4, 23/4 7/5, 21/5 4/6, 18/6 VÄLKOMNA! MÅNDAGAR UDDA VECKOR Förskolan Lilla Björn 14:20-14:40 Matteröd, vid kyrkan 15:10-15:25 Skyrup, Sadelvägen 15:35-15:50 Skyrup, Simvägen 15:55-16:10 Finja, Dragonvägen 16:25-16:40 Hassellunden 17:10-17:35

Läs mer

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar hösten 2017: 14/8, 28/8, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12, 18/12 VÄLKOMNA!

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar hösten 2017: 14/8, 28/8, 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12, 18/12 VÄLKOMNA! MÅNDAGAR UDDA VECKOR Speldosan, Tormestorp 14:30-14:45 Matteröd, vid kyrkan 15:10-15:25 Skyrup, Sadelvägen 15:35-15:50 Skyrup, Simvägen 15:55-16:10 Finja, Dragonvägen 16:25-16:40 Hassellunden 17:10-17:35

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Integrationsrådet. Plats Stadshuset i Kalmar PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00. Omfattning 1-12

Integrationsrådet. Plats Stadshuset i Kalmar PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00. Omfattning 1-12 Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00 Plats Stadshuset i Kalmar Omfattning 1-12 Närvarande Dzenita Abaza, kommunalråd och ordförande Bertil Dahl, kommunalråd Christina Fosnes, oppositionsråd

Läs mer

För en bättre regional utveckling PÅGATÅG NORDOST 2.0 SKÅNEBANAN

För en bättre regional utveckling PÅGATÅG NORDOST 2.0 SKÅNEBANAN För en bättre regional utveckling PÅGATÅG NORDOST 2.0 SKÅNEBANAN Möjligheter och behov för ökad kapacitet och direkttåg Helsingborg Halmstad Kristianstad PÅGATÅG NORDOST I SAMVERKAN MED HELSINGBORG, HÄSSLEHOLM

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Kunskap kompetens - arbete Processbeskrivning för programhandling

Kunskap kompetens - arbete Processbeskrivning för programhandling Kunskap kompetens - arbete Processbeskrivning för programhandling Tommy Johansson, SPU 2013 Innehållsförteckning Kunskap kompetens - arbete 1 1. Bakgrund och uppdrag 3 2. Intressenter 5 2.1 Politik 5 2.2

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

En axplock av minnen från de gångna åren

En axplock av minnen från de gångna åren En axplock av minnen från de gångna åren 2019-03-30 1 1999 Dåvarande Röda Korskrets i Tölö öppnade i mars 1999 Kupan, en mötesplats med försäljning av begagnade kläder och annat. Tölökretsen fortsatt i

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.30-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Peter Staland Paragrafer 23-27 Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2016-09-12 Närvarande: Anette Lirsjö, Elisabeth Johansson, Pär-Jonas Jönsson, Lena Larsson, Lilian Svensson, Inger Kindblad, Ingrid Augustinsson

Läs mer

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-03 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden 2017-05-16 Samordning mellan ensamkommande ungdomar

Läs mer

Vad görs idag inom biblioteks- och kulturarvsområdet?

Vad görs idag inom biblioteks- och kulturarvsområdet? Vad görs idag inom biblioteks- och kulturarvsområdet? Sammanställningen är baserad på enkätsvar från biblioteken och på muntlig information från deltagarna på kulturarvsmötet i november 2015. BROMÖLLA

Läs mer

Programförklaring RÖK

Programförklaring RÖK Programförklaring 2016-2019 RÖK Regional överenskommelse (RÖK) för att underlätta asylsökandes och nyanländas etablering Vi vill alla bidra till ett inkluderande mottagande av nyanlända i Skåne. Den här

Läs mer

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar hösten 2019: 12/8, 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12.

MÅNDAGAR UDDA VECKOR. Bokbussen kommer följande dagar hösten 2019: 12/8, 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12, 16/12. MÅNDAGAR UDDA VECKOR Förskolan Lilla Björn (1 g/mån) 14:25-14:45 Matteröd, vid kyrkan 15:15-15:30 Skyrup, Sadelvägen 15:40-15:55 Skyrup, Simvägen 16:00 16:20 Hassellunden 17:00-17:30 Sjörröd, Spiggvägen

Läs mer

Verksamhetsplan NAD 2.0 (2019)

Verksamhetsplan NAD 2.0 (2019) Verksamhetsplan NAD 2.0 (2019) 1 Bakgrund/syfte NAD 2.0 är en kombination av olika testade och utvärderade metoder som syftar till organiserad samverkan mellan offentlig och idéburen sektor inom etableringssystemet.

Läs mer

Kommunstyrelsen Handlingar ärende 2-3

Kommunstyrelsen Handlingar ärende 2-3 Kommunstyrelsen 2017-04-03 Handlingar ärende 2-3 Kommunstyrelsen 2017-04-03 Handlingar ärende 2 KSF 2016/409 Justeringstillfällen - Kommunstyrelsen 2017 Datum för möte Datum för justering Justeringspersoner

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, Tierps köping kl 18:00-19:40

Kommunhuset, A-salen, Tierps köping kl 18:00-19:40 Kommunhuset, A-salen, Tierps köping kl 18:00-19:40 Patrik Årman (S), ordförande Viktoria Wennberg (S) Helena Broman (S) Linda Wallberg (MP) Sven Lokander (M) Sara Sjödal (C) Martin Larsson (FP) Henry Wisell

Läs mer

Protokoll fört vid Karlskrona rödakorskretsstyrelsemöte Militärhemmet.

Protokoll fört vid Karlskrona rödakorskretsstyrelsemöte Militärhemmet. Protokoll fört vid Karlskrona rödakorskretsstyrelsemöte 2016-03-14 Militärhemmet. Närvarande: Monika Adamsson Lindqvist, Ingrid AugustinssonSwennergren, Elisabeth Johansson, Lena Larsson, Lilian Svensson,

Läs mer

Tåg- och busstrafiken i nordöstra Skåne från 15 dec

Tåg- och busstrafiken i nordöstra Skåne från 15 dec Tåg- och busstrafiken i nordöstra Skåne från 15 dec Pågatåg nordost och Krösatåg Busstrafikutredningen Mats Ohlsson, affärsutvecklare tåg Bakgrund och huvudtankar Kraftfull satsning på kollektivtrafiken

Läs mer

PÅGATÅG NORDOST 2009

PÅGATÅG NORDOST 2009 Älmhult Markaryd Vittsjö Osby Killeberg Bjärnum Hästveda Perstorp Tyringe Sösdala Vinslöv Önnestad Kristianstad Fjälkinge Bromölla Sölvesborg Tjörnarp Höör NIO KOMMUNER I SAMVERKAN BROMÖLLA HÄSSLEHOLM

Läs mer

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010 2011-01-31 1 Svar på revisionsrapport - Granskning av rutinen för hantering av avgifter inom omsorgsverksamheten 2 Svar på revisionsrapport granskning av Hässleholms kommuns delårsrapport 2010-08-31 3

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015

UPPSALA RÖDAKORSKRETS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2015 VISION INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. UPPDRAG VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. HUVUDMÅLGRUPPER* ÄLDRE OCH MIGRANTER. ÖVERGRIPANDE MÅL VI ÄR EN RESURSSTARK OCH ENAD

Läs mer

Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället

Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället Frivillig i Gävleborg Integration i samverkan med civilsamhället Om Frivillig i Gävleborg Paragraf 37a Insatser för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter Förordning

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta: 1. Godkänna redovisningarna för 2017 års Tätortsbidrag

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta: 1. Godkänna redovisningarna för 2017 års Tätortsbidrag TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) 2018-04-13 KLK 2018/19 Postadress: 281 80 Hässleholm Besöksadress: Stadshuset, Nytorget 1 Telefon: 0451-26 70 00 Telefax: E-post: kommunledningskontoret@hassleholm.se Bankgiro: 866-3494

Läs mer

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 På Kungsbackakretsens årsstämma den 27 februari 2017 beslöts om samgående med samtliga kretsar i kommunen och namnbyte till Kungsbackabygdens

Läs mer

1 Fråga angående parkeringssituationen i Ballingslöv. 4 Redovisning av kapitaltillskott till Hässleholms Vatten AB

1 Fråga angående parkeringssituationen i Ballingslöv. 4 Redovisning av kapitaltillskott till Hässleholms Vatten AB 2007-01-29 1 Fråga angående parkeringssituationen i Ballingslöv 2 Investeringsbudget 2007-2009 för Hässleholm Fjärrvärme AB 3 Avtal om förhyrning av utökat servicehus Sjögläntan i Vinslöv 4 Redovisning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS Uppdraget Vid årsstämman i februari 2016 fick vi uppdraget att vara verksamhetsrevisorer (förvaltningsrevision). Vi har på olika sätt

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10)

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN Styrelsen för Röda Korset Karlskronakretsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2018-02-12 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2017 Reviderad vid AU möte 2018-01-17 och därefter uppdaterad till Utgåva 2. Antagen och fastställd vid samverkansrådets

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Närvarande: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Hanna Riese, Johanna Hemberg,Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab, Ingegerd Palmér

Närvarande: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Hanna Riese, Johanna Hemberg,Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab, Ingegerd Palmér Protokoll 161110: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab,

Läs mer

Fråga angående Garnisonen Kf , 2. Reglementena för fritidsnämnden, kulturnämnden och miljönämnden

Fråga angående Garnisonen Kf , 2. Reglementena för fritidsnämnden, kulturnämnden och miljönämnden 2003-01-27 Förintelsens dag Fråga angående pilmarkeringar vid infarten mot Grönängsplan Kf 2003-01-27, 1 Fråga angående Garnisonen Kf 2003-01-27, 2 Motion angående förbättrad elsäkerhet i kommunens lokaler

Läs mer

Verksamhetsplan för Koordination Norrort 2015

Verksamhetsplan för Koordination Norrort 2015 Verksamhetsplan för Koordination Norrort 2015 Koordination Norrort ska vara en regional stödstruktur i frågor som rör mottagande av nyanlända inom norrortskommunerna. Målgrupp för kommunernas samverkan

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari Närvarande: Eva-Lena Jönsson, Bodil Nilsson, Helena Truedsson, Lena Wetterskog- Sjöstedt, Ylva

Läs mer

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET VI BYGGER 16 NYA STATIONER I SKÅNE OCH SMÅLAND så att fler kan ta tåget till arbete, skola och fritid PROJEKT PÅGATÅG NORDOST OCH KRÖSATÅG Kommer du också att ta tåget? NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

Läs mer

Karlskrona Rödakorskrets. Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2017 Verksamhetsplan 2018

Karlskrona Rödakorskrets. Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2017 Verksamhetsplan 2018 Karlskrona Rödakorskrets Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2017 Verksamhetsplan 2018 1 Innehållsförteckning Tack 3 Ordförande har ordet 4 Personal och Styrelse 5 Karlskrona Rödakorskrets verksamheter

Läs mer

Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Interpellation till bildningsnämndens ordförande om vilka satsningar som görs på integrationsområdet för att säkerställa bostäder och egenförsörjning

Interpellation till bildningsnämndens ordförande om vilka satsningar som görs på integrationsområdet för att säkerställa bostäder och egenförsörjning Interpellation till bildningsnämndens ordförande om vilka satsningar som görs på integrationsområdet för att säkerställa bostäder och egenförsörjning Ärende 17 KS 2018/169 Sida 159 av 193 Tjänsteskrivelse

Läs mer

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen. mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin Dialog med samråd ålder 14 september 2016 Bakgrund samt fakta vad gäller social ekonomi Var är vi idag i arbetet med Överenskommelsen?

Läs mer

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Fungerande nätverksforum genom mentorskap I N N E H Å L L Varför Yrkeskompis? sid 2-3 Målgrupper sid 4-5 Samverkan

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Bakgrund Ovanstående Samordningsförbund bildades den 1 januari 2011, bildandet gjordes genom en ombildning av Samordningsförbundet i Kristianstads

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse År 2015

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse År 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund Förening Helsingborg Verksamhetsberättelse År 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund Box 17563, 118 91 Stockholm rkuf.se Inledning År 2015 har varit året då Röda Korsets Ungdomsförbund

Läs mer

Sammanställning av anmärkningar och klagomål på dricksvatten under 2014

Sammanställning av anmärkningar och klagomål på dricksvatten under 2014 Datum Vår beteckning 2015-01-09 2015.2.346 Sid 1(5) Sammanställning av anmärkningar och klagomål på dricksvatten under 2014 Hässleholms Vatten AB 281 80 Hässleholm Besöksadress N Kringelvägen 42 Tel vxl

Läs mer

Välkomna till integrationsrådet! Sammanträde den 3 september 2019

Välkomna till integrationsrådet! Sammanträde den 3 september 2019 Välkomna till integrationsrådet! Sammanträde den 3 september 2019 Integrationsrådets verksamhetsplan Sammanfattning av vad som kom fram vid förra mötet Förslaget för 2019 skickas med i kallelsen Kommunala

Läs mer

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Behandlade ärenden 2019 2019-01-09 1 Ändring av föredragningslistan 2 Information från förvaltningen 3 Miljö- och stadsbyggnadsnämndens sammanträden, Sammanträdesdagar 2019

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

Handlingsplan för integration

Handlingsplan för integration Handlingsplan för integration Dokumenttyp Handlingsplan Gäller för Tierps kommuns samtliga verksamheter Fastställd av Kommunstyrelsen 72.2017 Dokumentansvarig Kommunchef Diarienummer KS 2017.411 Fastställd

Läs mer

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare Protokoll 160915: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Johanna Löfgren, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Kornelia Johansson,

Läs mer

Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College

Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes lokala VO-College 2018-02-09 Verksamhetsplan för Nordöstra Skånes 2018-2021 lokala VO-College Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Styrgrupp... 3 Ekonomi... 4 Målgrupper... 5 Kommunikationsmål... 5 Gemensamma mål för perioden

Läs mer

STYRELSESAMMANTRÄDE. Plats: Närvarande: Ledamöter. 38 Sammanträdet öppnas. 39 Godkännande av dagordning. 40 Justerare

STYRELSESAMMANTRÄDE. Plats: Närvarande: Ledamöter. 38 Sammanträdet öppnas. 39 Godkännande av dagordning. 40 Justerare Protokoll 3 Sammanträdesdag 2016-03-04 Blad 1-5 38-49 STYRELSESAMMANTRÄDE Plats: Senioren, Hässleholm Närvarande: Ordförande Ledamöter Ej närvarande Lena Grevesmϋhl Råvik Margareta Svensson Lena Kvist

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 2012-01-30 1 Fråga angående Klockaregården i Vinslöv 2 Fråga angående fritidsgården i Hästveda 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 4 Svar på motion om vattenlivräddningsutrustning och vattenlivräddningsutbildning

Läs mer

Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun

Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun Riktlinjer för integration av nya svenskar Dokumentet har skapats i samverkan med förvaltningar och bolag i Alingsås kommun samt med Arbetsförmedlingen

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Bakgrund, Malmö stad och Region Skåne har sedan 2013 gemensamt finansierat barnverksamheten på s Behandlingscentrum för tortyr- och krigsskadade

Läs mer

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl ! Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Eslöv 2017-12-15 Kallelse till distriktets årsmöte 2018-03-21 Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl. 09.30 på Medborgarhuset

Läs mer

uidenpsykiatriguidenp

uidenpsykiatriguidenp sykiatriguidenpsykiatri uidenpsykiatriguidenp ykiatriguidenpsykiatrig idenpsykiatriguidenpsy iatriguidenpsykiatrigui enpsykiatriguidenpsyki Psykiatriguiden Denna broschyr är till för dig som är psykiskt

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 Sidan 1 av 6 Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 1. Styrelsens sammansättning Ordförande Per Lindqvist Vice ordförande Gertrud Hagnell-Hammarström Sekreterare Liesen Lagerberg Kassör,

Läs mer

Tillsammans gör vi skillnad!

Tillsammans gör vi skillnad! Samordningsförbund Tillsammans gör vi skillnad! När myndigheter kombinerar sina olika resurser kan de på ett kraftfullt sätt stödja människor i svåra livssituationer. Målet är egen försörjning och bättre

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne

Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Verksamhetsplan 2018 för Brottsofferjouren Mellersta Skåne Organisation: Brottsofferjouren Mellersta Skåne är en av landets 79 lokala brottsofferjourer och ger stöd i kommunerna Lund, Eslöv, Höör, Hörby,

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA I HÄSSLEHOLM

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA I HÄSSLEHOLM Vår vision handlar om det goda livet. Genom en ständig utveckling och bra service till våra medborgare skapar vi förutsättningar för ett nytt och spännande. LENA WALLENTHEIM FRAMTIDSPARTIET I HÄSSLEHOLM

Läs mer

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30.

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm Tommy

Läs mer

Pensionärsrådet Ärendenr 2018/01310 Dokumentnr 2018/

Pensionärsrådet Ärendenr 2018/01310 Dokumentnr 2018/ Minnesanteckningar 2018-09-12 Ärendeförteckning över Pensionärsrådet den 12 september 2018. 1. Mötets öppnande. 2 Kort lägesrapport Blekingesjukhuset samt svar på frågor. 3. Ekonomi och organisation. 4.

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Integrationsplan för Ale kommun

Integrationsplan för Ale kommun Ärendenr: KS 2017.407 Integrationsplan för Ale kommun 2018 2021 Integration för hela livet Förord Integration av nyanlända och utrikesfödda Alebor i Ale kommun ska genomsyra hela kommunen och alla verksamheter.

Läs mer