Handbok. Inlämning av skriftlig redogörelse för brandskyddet via

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok. Inlämning av skriftlig redogörelse för brandskyddet via"

Transkript

1 Handbok Inlämning av skriftlig redogörelse för brandskyddet via är en e-tjänst för inlämning av brandskyddsredogörelse till kommunens räddningstjänst. Redogörelsen för brandskyddet sparas i en databas och när hela redogörelsen (både fastighetsägarens och verksamhetens delar) är klarmarkerade kommer uppgifterna att automatiskt skickas in till en handläggare på räddningstjänsten. Innehåll Denna handbok innehåller en steg-för-steg-instruktion om hur man lämnar in redogörelsen. Om det uppstår problem med inlämningen av redogörelsen så är du hjärtligt välkommen att kontakta kommunens kundtjänst på En handläggare från räddningstjänsten hör då av sig så snart som möjligt för att hjälpa dig med inlämningen. Redogörelsen består av två delar, en byggnadsdel som fylls i av ägaren och en verksamhetsdel för varje verksamhet som omfattas av kravet på inlämning av brandskyddsredogörelse. Instruktionen är anpassad efter detta: Punkt Fastighetsägarens inlämningsinstruktion Punkt Verksamhetens/nyttjanderättshavarens inlämningsinstruktion Daniel Haarala

2 1 Fastighetsägarens inlämningsinstruktion 1. Gå till hemsidan för inlämning av brandskyddsredogörelse Gå till webadressen Om du vill uppdatera en befintlig redogörelse som lämnats in vid ett tidigare tillfälle, så kan du logga in på din redogörelse direkt på startsidan genom att ange redogörelsenumret och den epostadress som användes förra gången och sedan klicka på Logga in. Du kan då hoppa över punkt 2 & 3 i denna instruktion! 2. Lämna in ny redogörelse Klicka på Ny redogörelse i den vänstra menyn. Sida 2 (14)

3 3. Skapa nytt konto Skapa konto genom att ange: a. Välj kommun: Skellefteå kommun Skellefteå b. Ange redogörelsenumret som du framgår i räddningstjänstens utskick till dig (13 siffror, inleds med ) c. Ange din mailadress. Den kommer att användas vid framtida inloggningar på sidan och om du vill kan du ändra den senare. Bekräfta din mailadress. d. Klicka på Skapa konto Du loggas nu automatiskt in på din fastighets redogörelse. Om du vill fortsätta inlämningen vid ett senare tillfälle kan du då logga in direkt på startsidan genom att fylla i ditt redogörelsenummer och den mailadress du valde då du skapade kontot. Sida 3 (14)

4 4. Lägg till de verksamheter som ska redogöra Klicka på Redogörelse admin i den vänstra menyn. a. Fyll i organisations/företagsnamn på den redogörelseskyldiga verksamheten b. Fyll i verksamhetens epostadress c. Klicka på Lägg till d. Upprepa om det finns fler verksamheter som ska redogöra. Alla verksamheter som du lagt till visas i en lista. Från listan finns möjlighet att skriva ut verksamhetens redogörelse eller ta bort den helt och hållet. Klicka på ikonen i listan för att komma åt aktuell verksamhetsredogörelse för att granska, rätta eller fylla i den. Denna metod kan med fördel användas ifall du som fastighetsägare avser att ta hand om ifyllningen av verksamhetsdelarna av redogörelsen. Sida 4 (14)

5 I listan framgår det också om verksamheterna har fyllt i och klarmarkerat sina redogörelser. Glöm inte att meddela verksamheten deras referensnummer (18-siffrig kod som framgår i listan) och vilken mailadress du angett åt dem så att de kan logga in och fylla i sin del av redogörelsen! Sida 5 (14)

6 5. Fylla i och lämna in redogörelsen byggnadsdelen Den del av redogörelsen som alltid fylls i av ägaren till fastigheten hittar du under rubriken Redogörelse byggnad i vänstra menyn. Fyll i frågorna 1-15 i formuläret. Du kan när som helst klicka på Spara, stänga ned och fortsätta ifyllningen vid ett senare tillfälle. Sida 6 (14)

7 När du fyllt i redogörelsen klickar du på ikonen uppe till höger på sidan. Detta är mycket viktigt och måste utföras för att den automatiska inlämningen till räddningstjänsten ska fungera korrekt! När du klarmarkerat får du något av dessa fyra meddelanden: a. Meddelande om att du missat att fylla i någon av uppgifterna. Redogörelsen kan inte klarmarkeras och skickas in till räddningstjänsten förrän du besvarat alla frågor i formuläret. b. Meddelande om att byggnadsdelen av redogörelsen är klarmarkerad, men att du inte skapat några verksamheter i din byggnad. För att skapa verksamheter, se punkt 4 i denna instruktion. c. Meddelande om att byggnadsdelen av redogörelsen är klarmarkerad, men att det finns verksamheter som inte har fyllt i och klarmarkerat sina redogörelser än. Så snart verksamheterna fyllt i och klarmarkerat sin del av redogörelsen skickas den automatiskt in till räddningstjänsten. d. Meddelande om att redogörelsen av byggnaden och de verksamheter som du angivit är komplett och därmed automatiskt har skickats in till räddningstjänsten. Sida 7 (14)

8 Efter att du klarmarkerat kan du när som helst logga in på din redogörelse och klicka på ikonen om du vill ändra uppgifterna. När du sedan klarmarkerar skickas den nya redogörelsen automatiskt in till räddningstjänsten på nytt. Du bör dock i sådant fall meddela oss att du uppdaterat redogörelsen. 6. Registrera annan epostadress För att byta epostadress till den som ska redogöra så klickar du på Inställningar i den vänstra menyn. Tänk på att även inloggningsuppgifterna ändras då du ändrar epostadress. Ange och bekräfta den nya epostadressen, klicka sedan på spara. Vid nästa inloggning i systemet ska du använda den nya epostadressen. Sida 8 (14)

9 2 Verksamhetsutövarens/nyttjanderättshavarens inlämningsinstruktion 7. Gå till hemsidan för inlämning av brandskyddsredogörelse Gå till webadressen Logga in med det redogörelsenummer som du fått av din fastighetsägare, samt den epostadress som ägaren registrerat åt dig. Referensnumret består av 18 siffror och inleds med Fylla i och lämna in redogörelsen verksamhetsdelen Den del av redogörelsen som verksamheten fyller i hittar du under rubriken Redogörelse verksam. i vänstra menyn. Sida 9 (14)

10 9. Fylla i första sidan av redogörelsen Verksamhetens redogörelse består av fyra sidor med frågeformulär som ska fyllas i. Detta är den första sidan, den behandlar allmänna uppgifter om verksamheten: a. Fyll i formuläret på första sidan och klicka på b. Klicka på för att få reda på om all information på den aktuella sidan är rätt ifylld. c. Klicka på för att komma till nästa sida som ska fyllas i. Sida 10 (14)

11 10. Fylla i andra sidan Detta är den andra sidan som ska fyllas i. Den handlar om verksamhetens brandskyddsförutsättningar: Fyll i sidan och klicka, och uppe till höger på sidan. Sida 11 (14)

12 11. Fylla i tredje sidan Detta är den tredje sidan som ska fyllas i. Den handlar om förutsättningarna för underhåll av brandskyddet. Fyll i sidan och klicka, och uppe till höger på sidan. Sida 12 (14)

13 12. Fylla i sista sidan av redogörelsen Detta är den sista sidan som ska fyllas i. Den handlar om beredskapen för brand. När du fyllt i sidan, klicka på uppe till höger på sidan. När du fyllt i redogörelsen klickar du på ikonen uppe till höger på första eller sista sidan. Detta är mycket viktigt och måste utföras för att den automatiska inlämningen till räddningstjänsten ska fungera korrekt! Sida 13 (14)

14 När du klarmarkerat ska en grönt meddelande visas: Om du får ett rött meddelande som i exemplet nedan, så har du missat någon fråga. Alla sidor på formuläret måste vara komplett ifyllda, annars skickas inte redogörelsen in till räddningstjänsten! 13. Registrera annan epostadress Om du önskar byta epostadress till den som ska redogöra så klickar du på Inställningar i den vänstra menyn. Tänk på att även inloggningsuppgifterna ändras då du ändrar epostadress. Ange och bekräfta den nya epostadressen, klicka sedan på spara. Vid nästa inloggning i systemet ska du använda den nya epostadressen. Lyckat till med redogörelsen! Sida 14 (14)

Handbok CORE. Skriftlig Redogörelse. www.skriftligredogorelse.se

Handbok CORE. Skriftlig Redogörelse. www.skriftligredogorelse.se Handbok CORE Skriftlig Redogörelse www.skriftligredogorelse.se Historik Datum Ver. Gjort av 2010-06-24 1.0 Kim Rehnfeldt Grunddokumentet Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller

Läs mer

Fastighetsägare se sid 2 och framåt. Verksamhetsutövare se sid 6

Fastighetsägare se sid 2 och framåt. Verksamhetsutövare se sid 6 Fastighetsägare se sid 2 och framåt Verksamhetsutövare se sid 6 Skriftlig redogörelse för brandskydd www.skriftligredogorelse.se Detta är en guide tänkt att hjälpa er som ska fylla i blanketten skriftlig

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering I denna manual beskrivs hur systemet Vitec Teknisk förvaltning fungerar och hur du som avtalsleverantör får meddelande om att du fått ett nytt ärende

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET

GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET GUIDE FÖR RECENSIONSVERKTYGET Med recensionsverktyget kan du enkelt samla in recensioner och utvärderingar av era utbildningar. Genom att skapa och schemalägga utskick till fler personer samtidigt får

Läs mer

Att logga in i edwise som vårdnadshavare

Att logga in i edwise som vårdnadshavare Att logga in i edwise som vårdnadshavare Här kommer information om hur du loggar in som vårdnadshavare i Mörbylånga kommun Uppdaterad 2012-09-20 Skriv edwise.se i din web-läsare Du kommer till denna bild.

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual... 3 Att komma igång med skolrapport.se... 4 Varför

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1

Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1 Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1 Ansöker du för din egen organisations räkning eller en annan organisations räkning? Har du fullmakt att företräda den organisation som planerar att ansöka

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Användarhandledning. edwise Administrera ansökningar om vårdnadshavarkonton

Användarhandledning. edwise Administrera ansökningar om vårdnadshavarkonton Användarhandledning edwise Administrera ansökningar om vårdnadshavarkonton 2012-09-03 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Användarhandledningens syfte... 3 2 Menyn Bekräfta vårdnadshavarkonto... 3 3 Anpassa

Läs mer

Innehåll instruktion Sharefile för Trafikverkets applikationer

Innehåll instruktion Sharefile för Trafikverkets applikationer Innehåll instruktion Sharefile för Trafikverkets applikationer Introduktion till Sharefile... 1 Skicka filer till din Sharefile-folder... 2 Ladda upp filer och foldrar via webbläsare... 2 Skapa foldrar

Läs mer

Användarmanual medium

Användarmanual medium M Användarmanual medium Logistic Office Innehåll Inloggning...5 Personlig profil...6 Företagsprofil...7 Produktprofil...7 Korrektur...8 Produktkategorier...9 Mallprodukt...9 Originalprodukt...9 Lagerprodukt...0

Läs mer

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0

Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Lathund fo r systemadministration i VASS 3.0 Innehåll 1. Logga in i VASS... 1 2. Behörighetssystem... 2 3. Rekommenderat arbetssätt för undersökningarna... 2 4. Välj kommun... 2 5. Skapa urval av frågor

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 19 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass 3 Om Vklass lärplattform 3 Videomanual 3

Läs mer

Svenska. Innehållsförteckning

Svenska. Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning Beställa en trycksak - snabbguide 4 Så fungerar denna guide 6 Översikt, inloggning 8 Översikt, startsidan 9 Beställa en trycksak 11 Beställa en trycksak, välja personer* 12 Beställa

Läs mer

Instruktion till rapportering via www.naturenskalender.se. 1. Registrera dig 2. Logga in 3. Mitt konto 4. Rapportering 5. Kontrollera egna rapporter

Instruktion till rapportering via www.naturenskalender.se. 1. Registrera dig 2. Logga in 3. Mitt konto 4. Rapportering 5. Kontrollera egna rapporter Instruktion till rapportering via www.naturenskalender.se 1. Registrera dig 2. Logga in 3. Mitt konto 4. Rapportering 5. Kontrollera egna rapporter Registrera dig Som fenologiväktare måste du vara inloggad

Läs mer

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst 2 1.2 Registrering 2 1.2 Identifiering 3 1.2.1 Identifiering med identitetskort 3 1.2.2 Identifiering med mobilcertifikat

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

Två nya system. information/veckobrev ta del av schema. planering/undervisning anmäla frånvaro. kunskapsutveckling ta del av frånvaro

Två nya system. information/veckobrev ta del av schema. planering/undervisning anmäla frånvaro. kunskapsutveckling ta del av frånvaro Två nya system information/veckobrev ta del av schema planering/undervisning anmäla frånvaro kunskapsutveckling ta del av frånvaro utvecklingssamtal ledighetsansökningar När du loggar in som vårdnadshavare

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

Instruktion till Sökande/Ombud

Instruktion till Sökande/Ombud Version 1. 2016-04-20 Instruktion till Sökande/Ombud Trafikskadenämnden, Box 24048, 104 50 Stockholm www.trafikskadenamnden.se Innehåll Beskrivning av ärendets gång... 3 Ansökningsformuläret... 4 Mejl

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Guide Genomföra utbildning och test

Guide Genomföra utbildning och test Sida Uppdaterad Guide Genomföra utbildning och test Sida 2 Några tips på vägen läs innan du startar! Fråga 1: Kan jag ha blockering för pop-upfönster? Svar: Om du har blockering för pop-upfönster i din

Läs mer

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) I detta dokument hittar du information om hur de vanligaste e-postklienterna påverkas i samband med flytten samt instruktioner för hur du ändrar e-postinställningarna

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

CRAMO BUSINESS SUPPORT

CRAMO BUSINESS SUPPORT CRAMO BUSINESS SUPPORT ANVÄNDAR- HANDBOK FÖR EN BRA DAG PÅ JOBBET. WWW.CRAMO.SE Innehåll Sid Funktion 3 Inloggningsuppgifter 4 Kom igång 5 Pågående order 6 Skapa favoriter 7-9 Web-depå 10 Företagsprofil,

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Manual - Ledningskollen i mobilen

Manual - Ledningskollen i mobilen 8010 Manual Ledningskollen i mobilen.docx Manual - Ledningskollen i mobilen Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Inkluderade funktioner 3. Manualens upplägg 4. Kortversion av manualen 4.1 Registrera

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Snabbguide Genuine Text. Manual och snabbguide, Version 3.0 av GenuineText (manual för lärare):

Snabbguide Genuine Text. Manual och snabbguide, Version 3.0 av GenuineText (manual för lärare): Manual och snabbguide, Version 3.0 av GenuineText (manual för lärare): Inloggning Studenten lämnar in dokument för plagiatkontroll och loggar in via Blackboard via funktionen Tools eller direkt i Genuine

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER

SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER 2011 Innehåll Att bli skolombud sida 3 Regler sida 3 Logga in som skolombud sida 4 Borttappade kunduppgifter sida 4 Boka biljetter sida 5 Hämta/skicka/betala biljetter

Läs mer

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Handbok menystyrning

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Handbok menystyrning TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING Handbok menystyrning FÅ TILLGÅNG TILL MENYSTYRNING Tillgång till Menystyrning får du från Adminwebben Du hittar adminwebben på: tpadmin.telia.se Du loggar in med ditt

Läs mer

BK Veteranernas hemsida och medlemsregister på Idrott Online

BK Veteranernas hemsida och medlemsregister på Idrott Online BK Veteranernas hemsida och medlemsregister på Idrott Online GRUNDERNA Man kan titta på, och skriva på hemsidan från en dator, en surfplatta eller en smartphone. I alla dessa enheter finns det s.k. webbläsarprogram

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Direktanmälan InfoBil

Direktanmälan InfoBil Direktanmälan InfoBil Innehåll sid Startsida InfoBil 2 Direktanmälan Meny 3 Transaktionssökning 4 Försäljning 6 Inbyte 9 Avställning 11 Avställning mottagningsbevis 13 Påställning 15 Avregistrering 17

Läs mer

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID.

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID. Fr om version 2016.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia Ekonomi. Du som använder Hogia einvoice, Hogia Approval Compact Edition eller Hogia Approval Manager har sedan tidigare

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Danske Bank Lönetjänst - Vägledning för Kundhelpdesk inloggning med lösenord

Danske Bank Lönetjänst - Vägledning för Kundhelpdesk inloggning med lösenord Inloggning Inledning I Danske Bank Lönetjänst kan du i rollen som Kundhelpdesk logga in i webbgränssnittet och där administrera de löntagare som är kopplade till din arbetsgivare. Du kan: A. Sök lönespecifikation

Läs mer

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny Guide för att redovisa in dragna avgifter, på två olika sätt. Webblista registrering av avgifter, beskrivning klicka här >> Filer redovisning av avdragsfil, beskrivning klicka här >> För att logga in anger

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Instruktion för att skapa medlemskonto och inloggning på Hemsidan

Instruktion för att skapa medlemskonto och inloggning på Hemsidan STRANDHEMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Instruktion för att skapa medlemskonto och inloggning på Hemsidan Medlemsgränsnittet på hemsidan är uppbyggt som en webbapplikation och går därför precis lika bra att komma

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10)

UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10) UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Obligatoriska frågor Sid 4 Logga in i UTV5 Sid 5 Startsidan Sid 6 Starta kursutvärdering Sid 8 Skapa formulär Sid 12 Redigera formulär

Läs mer

Le Bureau.se - WordPress manual

Le Bureau.se - WordPress manual Le Bureau.se - WordPress manual Logga in i WordPress för att administrera hemsidan. Skapa ett inlägg inlägg i nyhetsbloggen. Skapa ett nytt case till portfolion. Redigera en sida. Redigera sidfoten. Byt

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Handbok Mäklare Direkt Innehåll

Handbok Mäklare Direkt Innehåll Handbok Mäklare Direkt Innehåll Inledning... 2 Registrering... 3 Köpa objekt... 5 Fakturaköp... 5 Kortköp... 5 Aktivera objekt... 6 Objekt... 7 Mitt konto... 7 Priser och villkor... 7 Kontaktinformation...

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

Användarmanual small

Användarmanual small S Användarmanual small Logistic Office Innehåll Inloggning...5 Produktprofil...6 Korrektur...7 Produktkategorier...8 Mallprodukt...8 Originalprodukt...8 Lagerprodukt...9 Beställning...9 Teknisk specifikation...

Läs mer

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör OBS! NY MANUAL Aktivitetsstöd Föreningsadministratör Datum: 2012-01-19 Version 1.3 Sidan 1 (41) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd...

Läs mer

Översikt över ResMed webshop

Översikt över ResMed webshop Översikt över ResMed webshop Innehåll Så här gör du när du handlar i ResMeds webshop:... 1 Registrera dig som kund innan du handlar... 7 Kontaktuppgifter till kundservice... 9 Så här gör du när du handlar

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike

Lathund för bytet till SportAdmin. Gif Nike Lathund för bytet till SportAdmin Gif Nike Aktiviteter 1. Synka medlemmar/ledare/föräldrar 2. Flytta document 3. Lägga in aktiviteter/utskick 4. Hemsida 5. Appar 6. Närvaro Supportmaterial sportadmin Har

Läs mer

Så här fungerar det att använda den elektroniska närvarolistan

Så här fungerar det att använda den elektroniska närvarolistan Så här fungerar det att använda den elektroniska närvarolistan För att logga in använder du hela ditt personnummer som användarnamn och det lösenord som du fått i samband med att du fick inloggningsuppgifterna.

Läs mer

Instruktion registrering lärling och bokning av distanskurser till BYN lärling

Instruktion registrering lärling och bokning av distanskurser till BYN lärling Instruktion registrering lärling och bokning av distanskurser till BYN lärling OBS: innan man kan boka lärlingsutbildningar måste lärlingen registreras hos Byggnadsindustrins Yrkesnämnd; BYN. Detta gör

Läs mer

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare

Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Ecat_Admin Användarhandbok för licensinnehavare Senast uppdaterad av hjälpcentralen: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Kapitel 1: Grunderna... 3 1.1 Skapa ett Ecat_Admin-konto (logga in första gången)...

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. hösten 2007

TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER. hösten 2007 TEATEROMBUD REGLER & INSTRUKTIONER hösten 2007 Innehåll Ombudsregler sida 3 Guldombud sida 3 Logga in som teaterombud sida 4 Påminnelse om kunduppgifter sida 4 Boka biljetter sida 5 Hämta/Skriva ut/skicka/betala

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Kom igång med Mina sidor

Kom igång med Mina sidor Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Kultur- och fritidskontoret LATHUND Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Lokalbokningar På kommunens hemsida kan man titta på bokningar, skicka bokningsförfrågningar och få information om lokaler

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Så här gör du i Skolportalen

Så här gör du i Skolportalen Så här gör du i Skolportalen Webbplatsadress: https://skolportal.tyreso.se/ Här har vi samlat information om hur du gör för att ändra och lägga in ny information i Skolportalen. Ansök om konto sid 1 Glömt

Läs mer

2013-04-18. Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se

2013-04-18. Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se Instruktion för användare av www.skolbiblioteksservice.se Innehåll Inledning... 1 Steg 1 Registrering och inloggning... 1 Registrering för personer med användarkonto hos Umeå kommun... 1 Inloggning för

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK

Lathund. Administratörshantering. Kapitalflytt ITPK Lathund Administratörshantering Kapitalflytt Interimslösning 2008-10-01 Dokumentägare: Anders Thomson, Collectum AB Sida 1 av 9 1 Generellt för flyttapplikationen...3 Introduktion...3 2 Logga in i flyttapplikationen...4

Läs mer

Snabbguide Ansökan om medel

Snabbguide Ansökan om medel Snabbguide Ansökan om medel Version 2016-07-07 Snabbguide Ansökan om medel Innan du börjar Ansökan om medel görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. För att kunna fylla i ansökan behöver

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Lathund till First Class

Lathund till First Class Lathund till First Class Vägga Vuxenutbildning, Karlshamn KARLSHAMNS KOMMUN Senast reviderad: 2013-12-09 Ursprunglig version: 2011-11-29 Författare: Jim Nilsson Prolog Denna lathund är till för de som

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

MEBS MediCarriers elektroniska beställningssystem

MEBS MediCarriers elektroniska beställningssystem MEBS MediCarriers elektroniska beställningssystem www.medicarrier.se - 2 - Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Välkommen till MEBS... 4 Förutsättningar... 4 Start och inloggning... 5 Användarprofilen...

Läs mer