Kurskatalog. Boka din kurs på

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kurskatalog. Boka din kurs på www.agda.se/utbildning"

Transkript

1 Kurskatalog 2014 Boka din kurs på

2 2 Praktisk information Kursorter Ängelholm Stockholm Visma Agda AB s lokaler på Visma Agda AB s lokaler på Långskeppsgatan 9 Lindhagensgatan Ängelholm Stockholm Telefon(vxl) Telefon(vxl) Göteborg Sundsvall Visma Agda AB s lokaler på Visma Agda AB s lokaler på Göteborgsvägen 74 Strandgatan Sävedalen Sundsvall Telefon(vxl) Telefon(vxl) Tider Priser Fakturering Anmälan Webbrabatt Bekräftelse Om- och avbokning Klockan alla kursdagar. Se respektive kurs. Samtliga priser är exklusive moms. Fakturering sker senast 2 veckor innan kurstillfället. Det är viktigt att du redan vid anmälningstillfället anger rätt fakturaadress och ev. referensnummer/ordernummer om ert företag har krav på ett sådant. Fakturan skickas till den angivna adressen. Vid omfakturering tillkommer en administrationsavgift på 100 kronor. Du anmäler dig via vår hemsida, Bekräftelse på din anmälan får du direkt via e-post när du gjort bokningen. Vi ser gärna att ni bokar er senast 14 dagar innan kurstillfället. Eventuell webbrabatt är endast giltig när du gör din bokning själv via och anger rabattkoden där. Går ej att justera i efterhand. Rabattkoderna är tidsbegränsade och gäller vid ett tillfälle/företag. 2-3 veckor före kursstart skickar vi ett mejl med deltagarbekräftelse, deltagarlista och länk till vägbeskrivning. Faktura skickas ut separat. Om- och avbokningsregler för respektive utbildning finns på hemsidan. Om det vid något utbildningstillfälle inte blir tillräckligt med deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in eller flytta utbildningen till ett senare tillfälle. Vi ställer in senast 14 dagar innan utbildningstillfället. Vid förhinder, kan platsen överlåtas till annan person i företaget, men meddela detta i god tid till kurs@agda.se. Med reservation för ev. ändringar.

3 3 Se förslag på hotell på Logi Hemsida Arrangör Förfrågningar Hotell bokar du själv, förslag hittar du på vår hemsida. Läs också om kurserna på Visma Agda AB, Långskeppsgatan 9, Ängelholm Ytterligare upplysningar och frågor om kurser lämnas av Annette Andersson på telefon(vxl) eller e-post

4 4 Visma Agda Visma är ett av Nordens största IT-företag och det mest expansiva. Över anställda och stort fokus på egen utveckling av programvaror. Sedan april 2012 är Visma Agda ett företag i Visma. Området HRM och lön är strategiskt för Visma och Visma Agda är ett väl fungerande kompetenscenter i Sverige, mest känt för vårt löne- och personalsystem och marknadsledande inom vårt segment. Var fjärde löntagare i Sverige inom den privata sektorn får sin lön via systemet. Det innebär att ca svenska företag och organisationer använder Agda PS. Våra kärnvärden är respekt, pålitlighet, innovation, kompetens och laganda. Schemalagda kurser Vi erbjuder schemalagda kurser, enligt vår kurskatalog i våra kurslokaler i Ängelholm och Stockholm. Deltagarantalet är maximerat till mellan personer/kurstillfälle då varje deltagare ska få tillgång till egen dator att arbeta vid och för att deltagarna ska få möjlighet till individuell hjälp av kursledaren. Vi har även kurstillfällen i Göteborg och Sundsvall och där är deltagarantalet max 6 platser. YH-utbildningar Idag finns Agda PS på ledande Yrkeshögskoleutbildningar för löneekonomer/lönespecialister/löneadministratörer/ lönekonsulter. Som en av de ledande leverantörerna känner vi givetvis ett stort ansvar för återväxten inom yrkesgruppen och vill vara delaktiga där vi kan.

5 5 FEI i Göteborg Iterum i Stockholm FEI i Göteborg

6 6 rmation/nyhetsbrev Du har möjlighet att prenumerera på våra kostnadsfria nyhetsbrev via e-post, du anmäler dig på Fördelen med detta är att du får information om när det är dags att uppdatera programmet och vilket kursutbud som finns. Du får också tips och idéer som kan underlätta arbetet med personaladministration och användandet av Agda PS, du kan nyttja Mötesplats Agda, vårt forum samt enkelt och smidigt, boka dig på våra kurser och få historik på detta. Våra kursledare Kursledare i Ängelholm och Göteborg Annette Andersson, Malin Sebelius och Sofia Lindhe Olsson Kursledare i Stockholm Christelle Caggiani Kursledare i Sundsvall Mattias Thuresson Samordnare och administratör kring kurser, användarmöten och versionsmöten Annette Andersson Samordnare och administratör kring OM-dagen Annette Andersson Konsulter Vi har konsulter som kan besöka ditt företag för konsultuppdrag, där du t.ex. kan få en genomgång av lönerutinerna eller när du behöver hjälp med Agda PS. För mer information kontakta konsultansvarig Pia Falkestam på telefon , eller e-post pia.falkestam@agda.se. Kundservice Alla företag, små eller stora, behöver ibland hjälp med sin personal- och löneadministration. Då finns våra kompetenta medarbetare på kundserviceavdelningen till hands. Hit vänder du dig med dina funderingar som rör vår produkt eller administrationen kring systemet. Telefon till kundservice är eller e-post support@agda.se. Gäller ärendet teknik eller drift, skicka e-post till teknik@agda.se.

7 7 Seminarium Tips och trix-dagen Denna dag kommer du att få tips på hur du arbetar på bästa tänkbara och smidiga sätt. Du kommer att få massor med tips på hur du med hjälp av olika delar i Agda PS kan få ditt arbete effektivt och till och med roligt! Mer detaljer kring innehåll kommer att skickas ut i separat inbjudan under våren och håll även koll på vår hemsida där löpande information kommer att finnas. Att delta på vårens tips- och trixdag en välmotiverad investering. Denna dag är en berikande, lättsam och spännande dag tillsammans med våra föreläsare! En dag OM väldigt mycket! Missa inte populära OM-dagen! För femte året i rad arrangerar vi OM-dagen i Stockholm, dagen då du som deltagare får veta mer om aktuella ämnen inom lön- och personalområdet. Innehåll och datum för 2014-års OM-dag kommer i separat utskick och arrangeras alltid i oktober månad.

8 8 Seminarium Semesterrutiner i Agda PS På ett lättsamt och enkelt sätt går vi i huvudsak igenom de stundande semesterrutinerna. Dessutom berättar vi om olika funktioner och finesser, samt ger dig tips på olika lösningar i Agda PS. Du får tillfälle att träffa andra användare samt personal från Visma Agda. Seminariet ska ge dig bästa tänkbara förutsättningar i arbetet med det kommande semesterårsskiftet. Allt i syfte att spara tid och göra ditt arbete än mer effektivt och roligt. Dagen börjar kl med fika och fortsätter sedan kl I priset ingår dokumentation, fika och lunch. OBS! Seminariet är inte att förväxla med kursen Semesterårsskifte. Seminariet är mer en generell genomgång av semesterårsskiftet i konferensmiljö och är en repetition för dig som gjort årsskifte tidigare. Dagens innehåll Diverse avstämningar inför semesterårsskifte Beräkning av nya semesterdagar Semesterspecifikation Åtgärder inför nytt semesterår Tips och Trix i Agda PS Läs mer och boka seminarium på Varmt välkommen!

9 9 Seminarium - Årsrutiner i Agda PS På ett lättsamt och enkelt sätt går vi i huvudsak igenom de stundande årsrutinerna. Dessutom berättar vi om olika funktioner och finesser, samt ger dig tips på olika lösningar i Agda PS. Du får tillfälle att träffa andra användare samt personal från Visma Agda. Seminariet ska ge dig bästa tänkbara förutsättningar i arbetet med det kommande årsskiftet. Allt i syfte att spara tid och göra ditt arbete än mer effektivt och roligt. Dagen börjar kl med fika och fortsätter sedan kl I priset ingår dokumentation, fika och lunch. OBS! Seminariet är inte att förväxla med kursen Årsskifte. Seminariet är mer en generell genomgång av årsskiftet i konferensmiljö och är en repetition för dig som gjort årsskifte tidigare. Dagens innehåll Diverse avstämningar inför årsskifte Kontrolluppgifter Rapportering till Fora Medlemsuppgifter Svenskt Näringsliv rmation om ny programversion Tips och Trix i Agda PS Läs mer och boka seminarium på Varmt välkommen! Seminarium - inriktning Motorbranschen För dig med MAF-avtal (motorbranschen). Datum och ort kommer till dig i separat inbjudan. Endast under hösten.

10 10 Företagsanpassade kurser Det kan vara ett kostnadseffektivt alternativ när många från samma företag behöver utbildas. Om du inte har möjlighet att gå någon av våra schemalagda kurser eller om du helt enkelt skulle vilja ha en genomgång i lite av varje i Agda PS så kan det vara en välmotiverad investering och vi fixar allt enligt dina behov och önskemål. Fördelar Kursen kan hållas i ditt företags egna lokaler, i våra kurslokaler i Ängelholm eller Stockholm eller på annan plats och ort. En ytterligare fördel kan vara att kursen kan hållas på ditt företags egen databas. Ex. på företagsanpassade kurser Agda PS webb - attesterande chefer Agda PS webb - enskild användare Företagsanpassat versionsmöte Listgeneratorn Intensivkurs - Lön i Agda PS Kom igång med Agdas personaldelar Orientering i Agda PS webb Projektredovisning Semesterårsskifte Årsskifte Egna önskemål Systemförvaltare i Agda PS Resor i Agda PS Nyckeltal i Agda PS Statistik och rapporter För att beställa en företagsanpassad och/eller skräddarsydd kurs kontakta oss via e-post kurs@agda.se för förslag och prisuppgifter. Reskostnad: Vid företagsanpassade kurser tillkommer reskostnadsersättning vilket innebär restidsersättning kr/tim inom ordinarie arbetstid, annars 650 kr/tim, samt 50 kr/mil + ev. övriga kostnader för logi, trakta-mente och resor. Priserna är exklusive moms.

11 11 Kursutbud Behörighet Distribution och rapporter Fördjupningskurs - Lön i Agda PS Grundkurs - Lön i Agda PS INL-filer (import av data) Listgeneratorn grundkurs Listgeneratorn fortsättning och rapportcentral Löneadministration - grundkurs Lönerevision och retrolön Personal Kompetenser Personal Utbildningsadministration Semesterårsskifte Semesterårsskifte sammanfallande Tidregistrering Tips och trix Årsskifte

12 12 Kursutbud Behörighet Personal/Löneexpert Vi sätter upp behörigheter med utgångspunkt från vanligt förekommande roller som t.ex. arbetsledare, personalchef och enskild användare - vad de olika rollerna ska komma åt för register och till vilka personer de ska ha behörighet till. På kursen går vi också igenom hur behörighet för attesträtt sätts upp för tid och resor. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. För kursen krävs inga särskilda förkunskaper i Agda PS - men någon form av orientering i behörighetsrutinen är en fördel. Du är kanske den person på företaget som är ansvarig för uppsättningen av behörigheter i Agda PS. Nyckelprofiler Personprofiler Programprofiler Användarprofiler Attestbehörighet/företag Agda PS webb Attestprofil för tid och resor Attestbehörighet för tid och resor Användare Lösenord Gruppregistrering

13 Kursutbud 13 Distribution och rapporter Personal/Löneexpert Ekonom Adresslista till arbetsledarna, kvarvarande semesterdagar till personalchefen eller kostnaderna för övertiden till ekonomichefen. Detta kan vara listor som ska uppdateras varje månad. Vi visar hur du kan distribuera listor och även möjligheten att schemalägga dessa. Vi går igenom hur den enskilda användaren och chefer själva får åtkomst till rapporter i Agda PS webb. Du får även lära dig att konvertera listor från Listgeneratorn till Rapportcentralen. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Denna kurs är till för dig som ska förmedla ut olika rapporter i företaget. Med hjälp av Distribution gör vi det möjligt att skicka ut olika rapporter via e-post till t.ex. arbetsledare och chefer med automatik. Rapportgrupper Rapportcentralen Distribution Schemaläggning Listgeneratorkonvertering Rapportcentralen i Agda PS webb Standardrapporter i Rapportcentralen

14 14 Kursutbud Fördjupningskurs - Lön i Agda PS Personal/Löneexpert Ekonom På denna kurs beräknar vi lön från tidrapporter på ett antal personer som har både timlön och månadslön. Under själva arbetet med tidrapporterna dyker det upp olika felaktigheter. Det kan t.ex. saknas lönearter från fasta arter, komptiden hamnar på fel tidack, en del lönearter är inte underlag till fackavgiften, korrigering av avvikelser osv. - allt för att få förståelse för hur det hänger ihop i Agda PS. Här kan du själv delvis påverka kursens innehåll! Kurslängd två dagar. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen riktar sig till dig som arbetat med lön i Agda PS en tid (minst 4 månader) och som är intresserad av att få fördjupade kunskaper i programmet. Konteringsuppsättningar Lön del av period Felsökning med hjälp av Listgeneratorn Slutlön Fasta arter Variabler Var finns de vanligaste fallgroparna?

15 Kursutbud 15 Grundkurs - Lön i Agda PS Personal/Löneexpert Ekonom Kursen ger en ordentlig genomgång av register och funktioner för att kunna beräkna lön. Vi tittar detaljerat på delarna i lön och vi har tid för många praktiska övningar. Vi förutsätter att du har viss erfarenhet av löneadministration. För att få ut maximalt av kursen bör du ha medverkat vid minst en löneberäkning i Agda PS. Kurslängd tre dagar. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller bara behöver lära dig grunderna och systemets röda tråd. Lönesystemets uppbyggnad och funktioner Företagsinställningar Grundlig registergenomgång Översikt schemahantering Avvikelseregistrering Massregistrering Transgenerering Registrera lön Utskrifter månad/period Interna rapporter/externa rapporter Många praktiska övningar Tips för smidigare användning av Agda PS

16 16 Kursutbud INL-filer (import av data) Personal/Löneexpert Ekonom IT Tidsbesparande uppdatering med INL-filer. Med hjälp av INL (inläsningsfiler) kan du snabbt och enkelt utföra tidskrävande uppdateringar i olika register. Exempel kan vara en Excel-fil innehållande antalet lunchavdrag från företagets lunchmatsal, en lista med alla e-postadresser som ska läsas in i personregistret eller ett fält i personregistret som ska uppdateras på många personer samtidigt. Du får ett USB-minne med dig hem, innehållande de övningar vi har gjort på kursen! Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. För dig som vill lära dig hur man läser in extern information i Agda PS samt hur man uppdaterar befintliga register. Skapa INL-filer Exportera data via Listgeneratorn Skapa datafiler Läsa in data i Agda PS Många praktiska övningar

17 Kursutbud 17 Listgeneratorn grundkurs Personal/Löneexpert Chef/Arbetsledare Ekonom Projektledare IT VD Med hjälp av Listgeneratorn kan du skriva ut, kopiera och ändra i befintliga listor samt lägga upp nya, egna listor. Vi går igenom hur du kan skriva ut olika typer av nyckeltal som t.ex. antal anställda, medelålder och fasta arter. På denna kurs får du grunderna. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen är en grundkurs och vänder sig till dig som arbetar i Agda PS och ska använda Listgeneratorn för att ta fram olika typer av listor, både egna och befintliga. Listgeneratorns uppbyggnad och funktioner Listgeneratorkonvertering Ändra i standardlistor Utskrift standardlistor med och utan urval Importera och exportera listor Sortera Gruppera Bygga nya listor

18 18 Kursutbud Listgeneratorn fortsättning och rapportcentral Personal/Löneexpert Ekonom Denna kurs är en fortsättningskurs till Listgeneratorn - grundkurs (steg 1 som kursnamnet var förut). Här bygger vi lite svårare listor och från flera listtyper. Vi lär oss bland annat hur man kan göra justeringar i Avancerat läge, exporterar och arbetar i Excel och hur man använder Rapportcentralen för att nå ut med information till olika personer och roller i organisationen. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen är en fortsättningskurs och vänder sig till dig som arbetar i Agda PS och använder Listgeneratorn för att ta fram olika typer av listor. Denna kurs riktar sig till dig som gått kursen Listgeneratorn - grundkurs (steg 1). Repetition uppbyggnad och funktioner Avancerat läge Pivottabell i Excel Aktivt urval Ändra i standardlistor Upplägg nya listor Olika listtyper Listgeneratorkonvertering Rapporter från Rapportcentral till klient och webb Diverse inställningar i en rapport

19 Kursutbud 19 Löneadministration - grundkurs Personal/Löneexpert Ekonom Vi på Agda vet att löneadministration är ett komplext, regelstyrt och kompetenskrävande arbete som kräver specialkunskaper. På den här kursen går vi bl.a. igenom vilka lagar och regler som styr arbetet med löneadministration. Detta är ett första grundläggande steg på vägen till löneexpert. Kursen är indelad i två block på vardera 2 dagar (med några veckors mellanrum), totalt är kursen fyra dagar. Kurslängd dagar. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Du är nybörjare och har inte tidigare arbetat med löner eller har nyligen börjat. Du kan också ha arbetat med löner en tid men vill förnya dina kunskaper eller så ska du fungera som backup till företagets löneexpert. Oavsett om man har Agda PS eller ej. OBS! Det här är en teorikurs där vi endast använder datorn till sökning av information på Internet. På denna kurs använder vi inte Agda PS. Block 1 Löneexpertens roll Anställning och avtal Kravställare/Aktörer/Parter Pensioner och försäkringar MBL och jämställdhet Arbetstidslagen Arbetsmiljö och hälsa Skatter och sociala avgifter Förmåner Ersättningar Block 2 Semester Sjukdom Föräldraledighet Ledigheter Resereglemente Övriga avdrag Årsrutiner Svåra samtal/konflikthantering/tystnadsplikt

20 20 Kursutbud Lönerevision och retrolön Personal/Löneexpert Ekonom På kursen går vi igenom lönerevisionsprocessen från början till slut. Vi kommer att exportera revisionsunderlaget till Excel där den nya lönen registreras. Sedan importerar vi resultatet till Agda PS där personregistret uppdateras med den nya lönen. Vi kommer också att prova på att göra en manuell lönerevision direkt i Agda PS utan att gå vägen via Excel. Ofta leder en lönerevision till att du måste räkna om lönen retroaktivt. Vi går igenom hur en sådan retrokörning går till. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen vänder sig till dig som arbetar i Agda PS och ska arbeta med lönerevision och retroaktiv lön för första gången eller för dig som vill ha en repetition av hur lönerevision och retroaktiv lön fungerar i Agda PS. Förutsättningar för en lönerevision Exportera till Excel Bearbetning i Excel med och utan makro Manuell bearbetning Importera från Excel Uppdatering av nya löner till Fasta arter Urval till Retro Framställning av retroaktiva lönetransaktioner Överföring till lön Listor via Listgeneratorn

21 Kursutbud 21 Personal Kompetenser Personal/Löneexpert Chef/Arbetsledare Ekonom Medarbetarsamtal, PU-samtal, utvecklingssamtal, kärt barn har många namn. Vill du ha uppsikt på om samtal genomförts eller inte? Agda PS gör detta möjligt! Behöver du ha kontroll på vilka kompetenser dina medarbetare har och hur väl dessa stämmer mot de krav som finns på befattningen hjälper Agda PS dig att hålla reda på detta. Vilka kompetenser försvinner från företaget i samband med pensionsavgångar? Vilka personer behöver ditt företag kompetensutveckla? Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen vänder sig till dig som ska ansvara eller är ansvarig för personaladministrationen i Agda PS eller ska vara projektansvarig för införandet av programmet. Kursen bör du gå i samband med att du börjar arbeta i Agda PS. Kursen fungerar också som en grundkurs för dig som inte arbetat med kompetenser och medarbetarsamtal i Agda PS tidigare. Befattningar Befattningsregister Kompetenskrav på befattningar Befattningsbeskrivning Massregistrering av kompetenser Analysverktyg Gap analys - med spindeldiagram Vilka har/saknar viss kompetens Rätt man på rätt plats? Analys på grupper av befattningar Kompetenser Kompetensregister Den anställdes kompetenser Bedömningar Medarbetarsamtal Medarbetarsamtal i Agda PS webb och klient Massregistrering av medarbetarsamtal

22 22 Kursutbud Personal Utbildningsadministration Personal/Löneexpert Chef/Arbetsledare Ekonom Projektledare Behöver du hålla reda på de anställdas utbildningar? Hur mycket tid lägger företaget ner på att utbilda anställda och vad kostar det? Finns det utbildningar som anställda behöver förnya? Är det du som administrerar utbildningarna på företaget? Du får en enkel rutin för att skriva ut kurskallelser, deltagarförteckningar, kursintyg med mera? Svarade du ja på någon av ovanstående frågor är denna kurs definitivt något för dig! Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen vänder sig till dig som ska ansvara eller är ansvarig för personaladministrationen i Agda PS, eller ska vara projektansvarig för införandet av programmet. Kursen bör du gå i samband med att du börjar arbeta i Agda PS. Kursen fungerar också som en grundkurs för dig som inte arbetat med utbildningsadministration i Agda PS tidigare. Grundläggande register Arrangörsregister Mallar er Utbildningsadministration Utbildningar Utbildning med kopplad kompetens Utbildningstillfällen Anmälningar Korrespondens med deltagare Avsluta utbildning Utbildningsplanering Hantering av den anställdes utbildningar Meritförteckning Analysverktyg

23 Kursutbud 23 Semesterårsskifte Personal/Löneexpert Ekonom Kursen vänder sig till dig som påbörjar ett nytt semesterår i april och då ska räkna fram nya semesterdagar och semestervärden samt gör ett semesterårsskifte i Agda PS för första gången. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Denna dag riktar sig till dig som hanterar brutet semesterår (1 april - 31 mars). Kalendariets inverkan på nya semesterdagar Avstämningar Beräkning av nya semesterdagar Semesterplanering Semesterspecifikation Åtgärder inför nytt semesterår OBS! Kursen är inte att förväxla med användarmötet som också behandlar semesterårsskiftet. På kursen går vi detaljerat igenom hela rutinen kring semesterårsskiftet (rekommenderas om du aldrig tidigare gjort ett semesterårsskifte). Alla deltagare får sitta vid en egen dator och arbeta hela dagen. Användarmötet är en generell snabbgenomgång av semesterårsskiftet i konferensmiljö.

24 24 Kursutbud Semesterårsskifte sammanfallande Personal/Löneexpert Ekonom Kursen vänder sig till dig som tjänar in och tar ut semesterdagar samma år och påbörjar ett semesterår i januari (sammanfallande semester) och då ska räkna fram nya semesterdagar samt semestervärden. Kurslängd en halvdag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Denna förmiddag riktar sig endast till dig som hanterar sammanfallande semester (1 jan - 31 december). OBS! Endast förmiddag kl , därefter avslutning med gemensam lunch. Endast sammanfallande semester! Avstämningar Beräkning av nya semesterdagar Hantering bristande dagar Preliminära dagar Semesterplanering Semesterspecifikation Åtgärder inför nytt semesterår

25 Kursutbud 25 Tidregistrering Personal/Löneexpert Chef/Arbetsledare För dig som förvaltar tidregistrering i Agda PS och som vill lära dig grunderna samt få en förståelse för vad alla parametrar innebär. Du lär dig hur du bygger schema, arbetstidsregler och OB-regler för ett nytt avtal m.m. Vi går därefter igenom arbetsledarens roll i Arbetsledardialog/Detaljkorrigering hur du korrigerar registreringar och attesterar tid i Agda PS eller i Agda PS webb. Kurslängd två dagar. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen riktar sig både till dig som förvaltare och till dig som arbetsledare som ska attestera tidrapporterna. Företagsinställningar Schema Orsakstyper, orsakskoder Dagtypshantering Övertids- och OB-regler Arbetstidsregler Tidregistrering på terminal Arbetsledardialogen Kontrollistor Korrigeringar Arbetet under månaden Gruppattest Rapporter Tidregistrering Detaljkorrigering

26 26 Kursutbud Tips och trix Personal/Löneexpert På denna kurs får du tips på hur du får en smidigare hantering i Agda PS. Vi lägger upp nya formler, lönearter och variabler. Vad är unikt med vissa lönearter? Vi går även igenom konteringsuppsättningen, fördelar lönekostnader och gör felsökning med hjälp av Listgeneratorn. Hur kan vi förenkla vårt arbete och få mer automatik i Agda PS? Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Kursen riktar sig till dig som arbetat i Agda PS en tid och som är intresserad av att veta mer om bl.a. lönearter, formler, variabler och konteringsmöjligheterna samt få tips för smidigare hantering i ditt lönearbete. Löneartsregister Konteringsrubriker Sociala avgifter Fördelningsgrupper Inställningar lönespecifikation Personliga variabler Nollställning av variabler Efterbearbetning i Skapa lön Listgeneratorn som hjälpmedel

27 Kursutbud 27 Årsskifte Personal/Löneexpert Är du beredd på ett nytt år - och allt vad det innebär i Agda PS? Vi går igenom punkt för punkt i en checklista, hur du ska göra för att få ett så smidigt årsskifte som möjligt. För dig som gör ett årsskifte i Agda PS för första gången. Kurslängd en dag. I priset ingår dokumentation, fika och lunch. Denna dag passar dig som arbetar i Agda PS och tidigare inte utfört ett årsskifte eller till dig som behöver repetera rutinerna. OBS! Kursen är inte att förväxla med användarmötet som också behandlar årsskiftet. På kursen går vi mer detaljerat igenom hela rutinen kring årsskiftet (rekommenderas om du aldrig tidigare gjort ett årsskifte). Alla deltagare får sitta vid en egen dator och arbeta hela dagen. Användarmötet är en generell snabbgenomgång av årsskiftet i konferensmiljö. Förfrågan mot Centrala skatteregistret Årsavstämningar Skapa underlag för kontrolluppgift Komplettera/korrigera kontrolluppgift Skapa Kontrolluppgifter till diskett/fil Rapportering till FORA Medlemsuppgift Sv. Näringsliv rmation om ny programversion

28 Visma Agda AB Långskeppsgatan 9, ÄNGELHOLM, Telefon(vxl) ,

Kurskatalog 2015 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning

Kurskatalog 2015 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning Kurskatalog 2015 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning Innehåll rmation... 4 Företagsanpassade kurser... 6 Seminarium Seminarium - Årsrutiner i Agda PS... 7 Seminarium Semesterrutiner i Agda PS... 8

Läs mer

Kurskatalog våren 2012

Kurskatalog våren 2012 Kurskatalog våren 2012 2 3 Praktisk information Kursorter Ängelholm Stockholm Agda Lön ABs lokaler på Agda Lön ABs lokaler på Långskeppsgatan 9 Torsgatan 4, 5 tr. Telefon(vxl) 0431-44 94 00 Telefon(vxl)

Läs mer

Kurskatalog. Boka din kurs på www.agda.se/utbildning. Agda En HR-partner som gör mer

Kurskatalog. Boka din kurs på www.agda.se/utbildning. Agda En HR-partner som gör mer Kurskatalog 2013 Boka din kurs på www.agda.se/utbildning Agda En HR-partner som gör mer 2 Praktisk information Kursorter Ängelholm Stockholm Visma Agda AB s lokaler på Visma Agda AB s lokaler på Långskeppsgatan

Läs mer

Kurskatalog hösten 2012

Kurskatalog hösten 2012 Kurskatalog hösten 2012 2 Praktisk information Kursorter Ängelholm Stockholm Agda Lön ABs lokaler på Agda Lön ABs lokaler på Långskeppsgatan 9 Torsgatan 4, 5 tr. Telefon(vxl) 0431-44 94 00 Telefon(vxl)

Läs mer

Utbildningsprogram. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på

Utbildningsprogram. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på Utbildningsprogram Kontek erbjuder utbildningar som får både din kunskap och effektivitet att växa. Fördjupa din lönekompetens eller lär dig mer om de avancerade funktionerna i våra programvaror. Aktuella

Läs mer

VÅRA KURSTYPER. Lönedagar. Schemalagda kurser i kurslokal. Schemalagda webbkurser. Webbinarier. Kompetensutveckling via Lexicon

VÅRA KURSTYPER. Lönedagar. Schemalagda kurser i kurslokal. Schemalagda webbkurser. Webbinarier. Kompetensutveckling via Lexicon Kurser VÅRA KURSTYPER Schemalagda kurser i kurslokal Vi håller kurserna i vår egen kurslokal i Danderyd eller i hyrda lokaler runt om i landet. Du sitter vid egen datorplats och jobbar själv i programmet.

Läs mer

UTBILDNINGSPROGRAM. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på www.kontek.se

UTBILDNINGSPROGRAM. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på www.kontek.se UTBILDNINGSPROGRAM Kontek erbjuder utbildningar som får både din kunskap och effektivitet att växa. Fördjupa din lönekompetens eller lär dig mer om de avancerade funktionerna i våra programvaror. Aktuella

Läs mer

Kursprogram hösten 2010

Kursprogram hösten 2010 Kursprogram hösten 2010 Vi ger utbildning du direkt har nytta av. En dag med det du behöver! Snabbt, enkelt och flexibelt! Våra lärare är konsulter med lång praktisk erfarenhet av uppdrag inom sina områden.

Läs mer

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR:

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR: ASTRAKAN COURSEPLAN Programmet som sparar tid...... och förenklar kursadministrationen! Med webbaserade Astrakan CoursePlan kan onödig administration undvikas samtidigt som kursdeltagarna erbjuds en förstklassig

Läs mer

Uppstart. Agda Drift

Uppstart. Agda Drift Uppstart Agda Drift Innehåll Installation och inloggning Installation sidan 3 Inloggning Agda Drift sidan 4 Starta Agda PS sidan 5 Administration och rutiner för användning av Agda PS via Agda Drift Utskrift

Läs mer

Kurskatalog September 2012 - Januari 2013

Kurskatalog September 2012 - Januari 2013 Kurskatalog September 2012 - Januari 2013 Varför utbildning? Oavsett om du är nybörjare eller har jobbat länge kan du komma till en punkt där du behöver kunna eller veta mera. Kanske har du fått nya arbetsuppgifter

Läs mer

Visma Lön 300. Förenkla din lönehantering! flera finesser för dig med upp till 20 anställda! Steg för steg-hjälp. Arbetsscheman håller koll

Visma Lön 300. Förenkla din lönehantering! flera finesser för dig med upp till 20 anställda! Steg för steg-hjälp. Arbetsscheman håller koll Visma Lön 300 (1-20 anställda). Pris från 3.290:- (frakt och moms tillkommer). Förenkla din lönehantering! Visma Lön 300 flera finesser för dig med upp till 20 anställda! Det här är programmet för dig

Läs mer

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition Nu i specialversion för ESF-projekt inom kompetensutveckling Spara massor av administration - och ge era projektdeltagare bättre service! I samarbete med flera ESF-projekt

Läs mer

Ny användare i Hogia Personal

Ny användare i Hogia Personal Ny användare i Hogia Personal Upplägg av ny användare i Hogia Personal är uppdelat i två delar. Först bestämmer du vilka anställda användaren ska få arbeta med och sedan ställer du in vilka moduler i programmet

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET JURIDIK

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET JURIDIK AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET JURIDIK www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Hyresjuridik - grundkurs Hyreslagens bestämmelser, är grundbulten för ett bostadsföretags verksamhet. Därför

Läs mer

Inbjudan till data-relaterade internutbildningar, HT14

Inbjudan till data-relaterade internutbildningar, HT14 Inbjudan till Datakurser för personal, HT14 Uppdaterat 2014-11-06 Inbjudan till data-relaterade internutbildningar, HT14 Under HT14 erbjuds medarbetare vid Linnéuniversitetet följande kurser: Windows 7

Läs mer

VÅRA KURSTYPER. Schemalagda kurser i kurslokal. Kompetensutveckling via Lexicon. Schemalagda webbkurser. Kurstillfällen. Företagsanpassade kurser

VÅRA KURSTYPER. Schemalagda kurser i kurslokal. Kompetensutveckling via Lexicon. Schemalagda webbkurser. Kurstillfällen. Företagsanpassade kurser Kurser VÅRA KURSTYPER Schemalagda kurser i kurslokal Vi håller kurserna i vår egen kurslokal i Danderyd eller i hyrda lokaler runt om i landet. Du sitter vid egen datorplats och jobbar själv i programmet.

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Utbildningsprogram. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på

Utbildningsprogram. Aktuella datum och utbildningsorter hittar du på Utbildningsprogram Kontek erbjuder utbildningar som får både din kunskap och effektivitet att växa. Fördjupa din lönekompetens eller lär dig mer om de avancerade funktionerna i våra programvaror. Aktuella

Läs mer

KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007. Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund. www.skatteverket.se

KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007. Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund. www.skatteverket.se KONTROLLUPPGIFTER FÖR INKOMSTÅR 2007 SKV: s inläsningsställe för kontrolluppgifter på diskett: Skatteverkets inläsningscentral Enhet 4300 839 86 Östersund Det finns mycket information på Skatteverkets

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Använd smarta kortkommandon för att aktivera verktyg och navigera i Excel

Använd smarta kortkommandon för att aktivera verktyg och navigera i Excel I samarbete med KEF-partner Excel grundkurs } Med e-learning Har du lärt dig Excel på egen hand utan gå en kurs? Vill lära dig programmet på rätt sätt från början? Då är Excel Grundkurs kursen för dig.

Läs mer

Moms på fastigheter. Grundkurs Fördjupningskurs. Bygger din kompetens

Moms på fastigheter. Grundkurs Fördjupningskurs. Bygger din kompetens Moms på fastigheter Grundkurs Fördjupningskurs Bygger din kompetens Moms på fastigheter Grundkurs På den här kursen får du grundläggande kunskaper om momsredovisning inom fastighetsbranschen. Vi reder

Läs mer

Inbjudan till data-relaterade personalutbildningar, HT13

Inbjudan till data-relaterade personalutbildningar, HT13 Inbjudan till Datakurser för personal, HT13 Uppdaterat 2013-08-29 Inbjudan till data-relaterade personalutbildningar, HT13 Under HT13 erbjuds medarbetare vid Linnéuniversitetet följande utbildningar: Nyheter

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Avflyttningsbesiktning av lägenheter grundkurs med praktisk besiktning För att genomföra en lägenhetsbesiktning

Läs mer

Utbildning Grupputbildning & företagsanpassad

Utbildning Grupputbildning & företagsanpassad Utbildning Grupputbildning & företagsanpassad Vill du ha en grundkurs på 2 dagar för att lära dig programmet grundligt eller en dags fördjupningskurs för att lära dig ännu mer i programmet och effektivisera

Läs mer

» Så använder du absoluta och relativa cellreferenser för att maximera dina formler.

» Så använder du absoluta och relativa cellreferenser för att maximera dina formler. I samarbete med KEF-partner Excel för ekonomer } Med e-learning Är du ekonom och arbetar regelbundet i Excel? Då är detta kursen för dig. Lär dig genvägarna och nyttja Excels fulla funktionalitet för att

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA 2015

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA 2015 UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA 2015 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid 10 Sid 11 Sid 12-13 Sid 14 Sid 15 Sid 16 Sid 17 Sid 18-19 UTBILDNINGAR 2015 ÅRSPLAN INTRODUKTION LSS

Läs mer

Personalsystem. Tidredovisning Schemaläggning/bemanning Reseräkning Personaladministration Lönehantering

Personalsystem. Tidredovisning Schemaläggning/bemanning Reseräkning Personaladministration Lönehantering Personalsystem Tidredovisning Schemaläggning/bemanning Reseräkning Personaladministration Lönehantering FLEX Personalsystem komplett och kraftfullt Att FLEX står för flexibilitet hörs redan på namnet.

Läs mer

UTBILDNINGAR KRISTIANSTAD 2016

UTBILDNINGAR KRISTIANSTAD 2016 UTBILDNINGAR KRISTIANSTAD 2016 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid 10 Sid 11 Sid 12 Sid 13 Sid 14-15 Sid 16 UTBILDNINGAR 2016 ÅRSPLAN INTRODUKTION ARBETSMILJÖ FÖR PERSONLIGA

Läs mer

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 Office datautbildningar Innehåll Anmälan, avbokning och garanti... 3 IT-kurser våren 2015... 4 Microsoft Word grund... 5 Microsoft PowerPoint... 5 SharePoint 2013

Läs mer

Ny användare i Hogia Personal

Ny användare i Hogia Personal Ny användare i Hogia Personal Uppläggning av ny användare i Hogia Personal är uppdelat i två delar. Först bestämmer du vilka anställda användaren ska få arbeta med och sedan ställer du in vilka moduler

Läs mer

2.990:- Många fi nesser för dig med 20 anställda Visma Lön 300 med arbetsschema och kalendarium Guiden hjälper dig att komma igång

2.990:- Många fi nesser för dig med 20 anställda Visma Lön 300 med arbetsschema och kalendarium Guiden hjälper dig att komma igång Visma Lön 300 (1-20 anställda). Pris från 2.990:- (frakt och moms tillkommer). Många finesser för dig med 20 anställda Visma Lön 300 med arbetsschema och kalendarium Visma Lön 300 är ett lätthanterligt

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Varje mötesplats är unik. SISU Idrottsutbildarna, en resurs och samarbetspartner vid planering och genomförande

Varje mötesplats är unik. SISU Idrottsutbildarna, en resurs och samarbetspartner vid planering och genomförande Varje mötesplats är unik. SISU Idrottsutbildarna, en resurs och samarbetspartner vid planering och genomförande av konferenser. Konferensadministration är kul Varför ska jag ta hjälp av SISU Idrottsutbildarnas

Läs mer

Ny användare i Hogia Personal

Ny användare i Hogia Personal NY ANVÄNDARE Sida 1 Ny användare i Hogia Personal Uppläggning av ny användare i Hogia Personal är uppdelat i två delar. Först bestämmer du vilka anställda användaren ska få arbeta med och sedan ställer

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument är en hjälp till att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och arbetsgivardeklarationen före inläsningen av årsuppdateringen

Läs mer

Webbtidsrapportering. 1. Gå till sidan www.mytranspa.com. 2. Klicka på Rapportera tid

Webbtidsrapportering. 1. Gå till sidan www.mytranspa.com. 2. Klicka på Rapportera tid Webbtidsrapportering 1. Gå till sidan www.mytranspa.com 2. Klicka på Rapportera tid Logga in 1. Skriv ert kundnummer 2. Ange signatur. 3. Ange lösenord. Var noga med små och stora bokstäver. 4. Klicka

Läs mer

Excel, avancerade tillämpningar för ekonomer } Med e-learning

Excel, avancerade tillämpningar för ekonomer } Med e-learning I samarbete med Excel, avancerade tillämpningar för ekonomer } Med e-learning Vi har fått förfrågningar om en fortsättningskurs på den grundkurs som vi sedan tidigare erbjuder. Det önskemålet kan vi nu

Läs mer

Design Studio. 3 850:- /inkl fika och lunch

Design Studio. 3 850:- /inkl fika och lunch Innehåll Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 PLUS funktionen: Koncernsynk... 5 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar... 8 Praktisk information...

Läs mer

EPOSTSERVICE. Därför är EpostService så effektiv! www.epostservice.se. - Ger dig nya kunder. Ett enda utskick räcker! En bild säger mer än 1000 ord.

EPOSTSERVICE. Därför är EpostService så effektiv! www.epostservice.se. - Ger dig nya kunder. Ett enda utskick räcker! En bild säger mer än 1000 ord. - Ger dig nya kunder Därför är EpostService så effektiv! EpostService gör dina kunder lönsammare genom att du håller dem informerad om vad ditt företag erbjuder. Detta gör du via nyhetsbrev och enkäter

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

För dig som. administrerar kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser. Produktinformation

För dig som. administrerar kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser. Produktinformation För dig som administrerar kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser EasyCourse är ett verktyg för att hålla reda på allt som rör kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser. Din

Läs mer

Kompetens genom vidareutbildning. www.krsystem.se. Kom på kurs!

Kompetens genom vidareutbildning. www.krsystem.se. Kom på kurs! Kompetens genom vidareutbildning www.krsystem.se Kom på kurs! Pyramid grundkurs Del 1 - KUP113 - Inloggning & Övningar - Navigering, sökningar & skapa favoriter - Grundmoduler & Rutiner - Genvägar & Övningar

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET UTEMILJÖ www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Beskärning av buskar och träd Du som arbetar i en skötselförvaltning eller i ett skötselföretag och inte vet

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar...

Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar... Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar... 8 Praktisk information... 9 Vi vill gärna ha kontakt med dig, oavsett

Läs mer

Excel för ekonomer } Med e-learning

Excel för ekonomer } Med e-learning I samarbete med Excel för ekonomer } Med e-learning Är du ekonom och arbetar regelbundet i Excel? Då är detta kursen för dig. Lär dig genvägarna och nyttja Excels fulla funktionalitet för att effektivisera

Läs mer

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Tecknologen AB - din resurs när det gäller tecken Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Några tankar och förslag kring teckenkurser i samarbete med Tecknologen AB 2009-03-01 Att planera, köpa och

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-11-21 15/16 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade

Läs mer

Utbildningssto d. Tilla ggshandbok fo r administrato rer

Utbildningssto d. Tilla ggshandbok fo r administrato rer Utbildningssto d Tilla ggshandbok fo r administrato rer OBS. Bilderna i detta dokument kan skilja sig i vissa delar mot verkligheten men principen gäller. 2015-05-08 1 (14) Innehållsförteckning Användarunderhåll...

Läs mer

Kursutbud. Yrkesmästaren

Kursutbud. Yrkesmästaren Kursutbud Yrkesmästaren Vi ser utbildning som en pågående process genom yrkeslivet. Arbetsuppgifter förändras kontinuerligt vilket medför att lärande är nödvändigt för att effektivisera det dagliga arbetet.

Läs mer

Kompetens genom vidareutbildning. www.krsystem.se. Kom på kurs!

Kompetens genom vidareutbildning. www.krsystem.se. Kom på kurs! Kompetens genom vidareutbildning www.krsystem.se Kom på kurs! Pyramid grundkurs - KUP113 - Beskrivning av Pyramids uppbyggnad - Navigering, funktionstangenter - Hjälpfunktioner och support - Delsystem

Läs mer

Chef för personliga assistenter 2013

Chef för personliga assistenter 2013 Chef för personliga assistenter 2013 utvecklas i ditt ledarskap! Att leda på distans konkreta verktyg! Samtalsmetodik, konfliktlösning och professionellt förhållningssätt i olika situationer Uppdatering

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Innehåll Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar...

Innehåll Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar... Utbildningskatalog Innehåll Design Studio... 2 CRM/Säljstöd... 3 Rapportgeneratorn... 4 Systemadministratör... 6 Allmän PBS... 7 Företagsanpassade utbildningar... 8 Praktisk information... 9 Vi vill gärna

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer

Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015

Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015 Avstämningar inför årsskiftet 2014/2015 Börja förbereda dig i god tid inför årsskiftet. Redan på hösten kan du stämma av ackumulatorvärden i ditt löneprogram, om du inte gör det kontinuerligt varje månad

Läs mer

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM.

Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Stärk konkurrenskraften med effektiv HRM. Välkommen till Bluegarden HR-plus. Vad behöver du för att jobba smartare med HR och lön? Arbetar du på en stor offentlig eller privat verksamhet med höga krav

Läs mer

Så här fungerar löneadministrationen i SamTid:

Så här fungerar löneadministrationen i SamTid: Välkommen som användare av SamTid den enkla och effektiva lösningen för personaladministration, schemaläggning och tidrapportering för mindre butiker! Så här fungerar löneadministrationen i SamTid: Tidrapporteringsperioden

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-04-03 14/42 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla

Läs mer

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2013-02-15 13/35 Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen Engelska för kommun och offentlig sektor Utveckla ditt ordförråd i engelska med inriktning på kommun och

Läs mer

Excel för självlärda } Med e-learning

Excel för självlärda } Med e-learning I samarbete med Excel för självlärda } Med e-learning Har du lärt dig Excel på egen hand utan att gå på en kurs? Då är detta kursen för dig. Det finns många smarta genvägar, snabbare arbetssätt och effektiva

Läs mer

Microsoft Office i fokus

Microsoft Office i fokus 2014-11-21 15/09 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Microsoft Office i fokus Den här dagen fokuserar vi på Word och Excel, tungviktarna

Läs mer

Heroma självservice för arbetsledare

Heroma självservice för arbetsledare Heroma självservice för arbetsledare 2011-12-02 1 Innehållsförteckning 3. Allmän orientering 4. Löneresultat Grundlista 5. Statistik 6. Fastställ frånvaroärende 7. Registrera frånvaro och fastställ 8.

Läs mer

Grundutbildningar. För styrelseledamöter i klubb eller förening

Grundutbildningar. För styrelseledamöter i klubb eller förening Kursprogram 2016 Grundutbildningar För styrelseledamöter i klubb eller förening FTFs grundutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Visma Lön 600. Förenkla din lönehantering! komplett löneprogram för det större företaget! Steg för steg-hjälp. Arbetsscheman håller koll

Visma Lön 600. Förenkla din lönehantering! komplett löneprogram för det större företaget! Steg för steg-hjälp. Arbetsscheman håller koll Visma Lön 600. Pris från 4.490:- (frakt och moms tillkommer). Förenkla din lönehantering! Visma Lön 600 komplett löneprogram för det större företaget! Vårt mest heltäckande löneprogram som passar både

Läs mer

Komplett HR med extra allt.

Komplett HR med extra allt. Komplett HR med extra allt. När det kommer till HR handlar det inte längre om vad man ska göra utan hur. Och frågar du oss så tycker vi bara det finns ett sätt: det enklast möjliga. Med Aditro Helhetslösning

Läs mer

Kurser, konferenser och företagsanpassad utbildning

Kurser, konferenser och företagsanpassad utbildning Kurser, konferenser och företagsanpassad utbildning Utvecklande kunskap i takt med framtiden En utbildning är en investering för framtiden, både för den enskilde medarbetaren och för företaget. En hög

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till 2014-12-22 15/19 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Människor har en inneboende potential som de ibland inte själva är medvetna

Läs mer

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin - Allt en utbildare behöver! Du blir lönsammare med EduAdmin Tänk om du alltid hade full koll på dina kurstillfällen, deltagare, bokningar från hemsidan och samtidigt kunde se vilken inkomst bokningarna

Läs mer

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening Kursprogram 2015 Basutbildningar För styrelseledamot i klubb eller förening FTFs basutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa sätt

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

UTBILDNINGAR UPPSALA 2016

UTBILDNINGAR UPPSALA 2016 UTBILDNINGAR UPPSALA 2016 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4-5 Sid 6 Sid 7 Sid 8-9 Sid 10 Sid 11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Sid 15 Sid 16-17 Sid 18 Sid 19 Sid 20-21 UTBILDNINGAR 2016 ÅRSPLAN INTRODUKTION ARBETSMILJÖ

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Mamuts Business Software 12.5 Justeringar är gjorda så att överföring fungerar till Mamuts Business Software version 12.5

Mamuts Business Software 12.5 Justeringar är gjorda så att överföring fungerar till Mamuts Business Software version 12.5 Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.4.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns två små rättningar. För att se nyhetererna i version

Läs mer

Pivottabeller i Excel } Med e-learning

Pivottabeller i Excel } Med e-learning I samarbete med Pivottabeller i Excel } Med e-learning Pivottabeller är det mest kraftfulla verktyget i Excel. Fler och fler lär sig fördelarna med att använda dem. Oavsett om du arbetar inom ekonomi,

Läs mer

Nyckeltal för offentlig. upphandling

Nyckeltal för offentlig. upphandling Nyckeltal för offentlig Inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 november 2011 TALARE SVT Eva-Lotta Löwstedt-Lundell Jämtlands Läns Landsting Fredric Kilander Lena Book Årets inköpare 2010 Växjö Kommun

Läs mer

Beräkning av retroaktiv lön

Beräkning av retroaktiv lön Beräkning av retroaktiv lön Funktionen Retroaktiv lön används när anställda fått en förändrad månadslön eller timlön tillbaka i tiden och du vill ha hjälp att räkna ut mellanskillnaden som den anställde

Läs mer

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis.

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis. Kom igång med Swelön Swelön är ett webbaserat lönesystem som utvecklats av Swelön AB. Det används via en internet browser, t.ex. Internet Explorer, Google Chrome eller Mozilla Firefox. Allt du behöver

Läs mer

Administratörsutbildning i SBS Manager Mycket kunskap och praktik

Administratörsutbildning i SBS Manager Mycket kunskap och praktik Administratörsutbildning i SBS Manager Mycket kunskap och praktik Administratörsutbildningen i SBS Manager ger dig verktyg för komplett hantering av ansökningar genom hela processen. Utbildningen ger dig

Läs mer

utbildning Översikt av funktioner i #fakta

utbildning Översikt av funktioner i #fakta utbildning Översikt av funktioner i #fakta innehåll 1. Säljstödet #fakta 2. Logga in 3. Projekt 4. Vyer 5. Rapportvyn 6. Frågeställningar 7. Diagram 8. Svarsalternativ 9. Interaktiv HTML 10. Aktionsknappar

Läs mer

M/S Navigare. Ett webbaserat bokningssystem för rederibranschen. Möt programmet som effektiviserar Er

M/S Navigare. Ett webbaserat bokningssystem för rederibranschen. Möt programmet som effektiviserar Er Ett webbaserat bokningssystem för rederibranschen Möt programmet som effektiviserar Er Bokning Planering Kundservice Lönsamhet Administration På ett enkelt, tryggt och säkert sätt! BOKNINGSSYSTEM Kryssnings-

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Konflikthantering 2014-04-15 14/37 OBS! BAKGRUND/ SYFTE

Konflikthantering 2014-04-15 14/37 OBS! BAKGRUND/ SYFTE 2014-04-15 14/37 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser BAKGRUND/ SYFTE Att medarbetare hamnar i konflikt är

Läs mer

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du Chefsdagarna Personlig assistans Inbjudan till konferens i Stockholm den 5-6 december 2011 TALARE KommunLex AB Jonas Reinholdsson Nyköpings kommun Catarina Lindgren Praktisk arbetsledning som stödjer personal

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Snabbguide för mytnt-användare mytnt Quick Guide mytnt lätt, snabbt och behändigt på svenska. TNT Curve Positive orange/g

Snabbguide för mytnt-användare mytnt Quick Guide mytnt lätt, snabbt och behändigt på svenska. TNT Curve Positive orange/g Snabbguide för mytnt-användare mytnt Quick Guide mytnt lätt, snabbt och behändigt på svenska TNT Curve Positive orange/g TNT Curve Positive orange/g 2. Logga in i programmet mytnt 3. Skapa en försändelse

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Användarmanual Attestering

Användarmanual Attestering Användarmanual Attestering Upprättad av Maria Rosén Upprättat 2008-06-19 Version 5.0 Innehållsförteckning Inledning...3 1.1 Ledigheter...3 1.2 Övertid/Mertid...3 1.3 Sjuk...3 1.4 Avsluta Egenrapportering...3

Läs mer

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600

Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Arbetsgång för dig som byter från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600 Detta dokument beskriver hur du skapar ett nytt företag från Visma Lön/Lön Special till Visma Lön 300/600. Obs! För att kunna

Läs mer