Utredning; ny placering av återvinningscentralen i Borgholm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utredning; ny placering av återvinningscentralen i Borgholm."

Transkript

1

2 Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 323 Utredning; ny placering av återvinningscentralen i Borgholm. 324 Upphandling Skrivare, tjänst och produkt Yttrande över laglighetsprövning och hemställan om undanröjande av kommunstyrelsens beslut ; Lokalförsörjning 2016: lokaler för socialförvaltningens administration, Höken. (Mål nr ) 326 Yttrande över laglighetsprövning och hemställan om undanröjande av kommunfullmäktiges beslut ; godkännande av uppförande av avsaltningsanläggning i Sandvik samt utökat borgensutrymme för Borgholm Energi AB.(Mål nr ) 327 Kommunstyrelsens taxor Ansökan om 37a-medel. 329 Information; näringslivsutvecklaren. 330 Fråga om genomförande av projekt, Köpingsviks utveckling. 331 Fråga om återuppförande av signalmast, Borgholms hamn. 332 Information från verksamheten. 333 Arbetsmiljöåtgärder i lokaler för hemtjänst och Rehab, Ekbacka Hus Återrapportering; förslag till ny organisation för fastighetsfunktionen för kommunens egna fastigheter. 335 Information Migrationsverket. 336 Information; fastighetsfrågor. 337 Upphandling service/översyn av sport- och gymnastikanläggningar. 338 Inbjudan samråd, detaljplan Bödagårdens Camping Kyrketorp 1:14 m fl. 323 Dnr 2016/ KS Utredning; ny placering av återvinningscentralen i Borgholm. Thomas Johnsson föreslår i skrivelse att uppdrag ges för att utreda var återvinningscentral för förpackningar kan placeras centralt i Borgholm. Av skrivelsen framgår att placeringen vid kommunförrådet bör avslutas då kommunfullmäktige har godkänt att bolaget säljer fastigheten. Vidare har kommunstyrelsens arbetsutskott uppdragit till kommunledningskontoret att ta fram förslag till markanvisningsavtal för kommunförrådsfastigheten. Återvinningscentralen utgör ett hinder för att lösa tillfarten till Borgholm Resedan 9 och 10:s östra delar så att bostadsrättsinnehavarna i Borgholm Resedan 10 får en trygg och skyddad utemiljö.

3 Sammanträdesprotokoll sid 3 (14) Frågan har tidigare uppmärksammats av ledamot i samhällsbyggnadsnämnden vid nämndens beslut att föreslå kommunfullmäktige att anta den nu gällande detaljplanen. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till mark-- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors Enquist att ta fram alternativa placeringar för återvinningscentralen i centrala Borg holm. I tjänsteskrivelse redogör mark- och exploateringstrateg Anders Heidenfors Enquist för ärendet och föreslår fyra alternativa placeringar. Av skrivelsen framgår att den nuvarande placeringen på baksidan av kommunförrådet (Per Lindströms väg) är inte längre lämplig eftersom kommunförrådsfastigheten (Resedan 5) ska säljas och bebyggas med bostäder. Tre nya alternativa placeringar redovisas. Ny placering ska ligga centralt och vara lätt att hitta, kunna trafikeras med bil samt inte vara störande för bostadsområden eller annan känslig omgivning. Minsta yta ca 400 kvm. Alt. 1 Per Lindströms väg, mark för parkering enligt gällande detaljplan. Alt. 2 Ölands Lego utmed Hammarvägen. Alt. 3 Osten vid tennishallen, Fritidsvägen, (BEAB:s mark). Alt. 4 Osten, Sandgatan, på parkeringen framför fjärrvärmecentralen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar som inriktningsbeslut utse alternativ 2 som möjlig placering för återvinningscentralen. uppdra till kommunledningskontoret att fortsätta utreda alternativ 2 innebärande: - markägarfrågan. - förtydligande av avlastningsutrymme för bilar inom området. Återrapportering

4 Sammanträdesprotokoll sid 4 (14) 324 Dnr 2016/1-059 KS Upphandling Skrivare, tjänst och produkt I tjänsteskrivelse föreslår ekonomiavdelningen att kommunen deltar i Kammarkollegiets upphandling avseende skrivare, tjänst och produkt. Upphandlingen avser olika typer av skrivare, scannrar, faxar och kopiatorer samt förbrukningsmaterial och tillbehör. Vidare ska det även finnas olika typer av tjänster så som utskrift som tjänst samt även andra klassiska tjänster exempelvis service, installation med flera. Borgholms kommun har idag inget ramavtal avseende skrivare och kopiatorer då SKLs planerade upphandling blev avbruten och de planerar i dagsläget inte någon ny upphandling. Kammarkollegiets befintliga ramavtal löper ut 31 juli 2017 och upphandlingen beräknas vara klar innan och de nya ramavtalen ska ta vid 1 augusti Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar delta i Kammarkollegiets upphandling avseende skrivare, tjänst och produkt Dnr 2016/ KS Yttrande över laglighetsprövning och hemställan om undanröjande av kommunstyrelsens beslut ; Lokalförsörjning 2016: lokaler för socialförvaltningens administration, Höken. (Mål nr ) Förvaltningsrätten förelägger Borgholms kommun att senast yttra sig över Per Lublins laglighetsprövning och begäran om undanröjande av rubricerade beslut. Som skäl för laglighetsprövningen anför Lublin att kommunstyrelsens beslut skulle utgöra ett kompetensöverskridande enligt Kommunallagen. Enligt Lublin skulle kommunstyrelsen i detta läge föreslagit kommunfullmäktige att ändra sitt tidigare beslut genom att ta bort kostnadsbegränsningen för lokalanpassning eller höja ramen för anpassningskostnaderna, eller ha föreslagit kommunfullmäktige att häva fastighetsköpet alternativt avyttra den aktuella fastigheten. Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande yttrande:

5 Sammanträdesprotokoll sid 5 (14) Borgholms kommun motsätter sig överklagandet och vill i ärendet framföra följande: Kommunstyrelsen har i det nu överklagade beslutet föreslagit att investeringsobjektet Höken inarbetas i förslag till 2017 års investeringsbudget och att projekteringen av lokalanpassningen påbörjas med finansiering av redan anvisade medel till projektet. Av beslutet framgår att Lublin inte framförde några av de förslag han nu hänvisar till i laglighetsprövningen. Vid sammanträdet yrkade han avslag på förslaget. Kommunstyrelsen avslog detta yrkande. En i stort sett enig kommunstyrelse (10 mot 1) ställde sig bakom det nu laglighetsprövade beslutet. Kommunen anser att beslutet följer de befogenheter som kommunstyrelsen har både vad gäller Kommunallag och delegationsordning. - Enligt Kommunallagen har kommunstyrelsen att före oktober månads ut-- gång upprätta budget inför kommunfullmäktiges behandling. - Kommunstyrelsen lämnar över till kommunfullmäktige att besluta om inve- - steringsobjektet. - Investeringsobjektet kommer att behandlas i samband med budgetbeslut i kommunfullmäktige under november månad. Vid kommunfullmäktiges behandling av investeringsbudgeten har kommunfullmäktiges ledamöter i sedvanlig ordning möjlighet att yrka bifall eller avslag till investeringsobjektet. Med hänvisning till ovanstående anser Borgholms kommun att Lublins laglighetsprövning och begäran om undanröjande av beslut ska lämnas utan bifall. 326 Dnr 2016/ KS Yttrande över laglighetsprövning och hemställan om undanröjande av kommunfullmäktiges beslut ; godkännande av uppförande av avsaltningsanläggning i Sandvik samt utökat borgensutrymme för Borgholm Energi AB.(Mål nr ) Förvaltningsrätten förelägger Borgholms kommun att senast yttra sig över Per Lublins laglighetsprövning och begäran om undanröjande av rubricerade beslut. Som skäl för laglighetsprövningen anför Lublin att kommunfullmäktiges beslut skulle vara lagstridigt då det sanktionerar ett frångående av regelverket i Lagen om offentlig upphandling och gynnande av enskild.

6 Sammanträdesprotokoll sid 6 (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande yttrande: Borgholms kommun motsätter sig överklagandet och vill i ärendet framföra följande: Kommunfullmäktiges nu överklagade beslut handlar inte om själva upphandlingen utan lämnar besked om godkännande av uppförande av ett avsaltningsverk och utökad borgen. Av beslutet framgår att kommunfullmäktige beslutade godkänna att ett avsaltningsverk med en produktionskapacitet på kubikmeter per dygn uppförs i Sandvik till en kostnad för Borgholm Energi AB på 113,2 mkr. såsom för egen skuld ingå borgen med ytterligare 84,5 mkr för Borgholm Energi AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lå- - nebelopp om 552 mkr jämte därpå löpande ränta och kostnader. uppdra till Borgholm Energi att undersöka alternativa finansie-- ringsvägar. Av underlaget framgår tydligt att utförandetiden är pressad och att bolaget har valt förenklat upphandlingsförfarande eftersom upphandling enligt Lagen (2007:1092) om offentlig upphandling i försörjningssektorn (LUF) (områdena vatten, energi, transporter och posttjänster) skulle omöjliggöra uppförande av anläggningen före sommaren Även förenklat upphandlingsförfarande innefattas i Lagen om offentlig upphandling och innebär också att alla leverantörer har rätt att delta. Att beslutet att ingå borgen skulle medföra gynnande av enskild anser kommunen vara tämligen långsökt. 1 % av aktierna i Borgholm Energi Elnät AB är mycket riktigt privatägda. Borgholm Energi Elnät AB är sedan moderbolag till det helägda bolaget Borgholm Energi AB Borgholm Energi AB är uppdelat i två delar; skattefinansierat och taxefinansierat. Det nu överklagade beslutat innefattas i den taxefinansierade delen; VA-kollektivet. et innebär i stort att kommunen går i borgen för VAkollektivet, alltså alla kommunmedlemmar som är anslutna till kommunalt VA. Av underlaget till beslutet framgår också Finansiering och taxa VA-kollektivet finansierar investeringen med lån av Borgholm Energi, eftersom bolaget har större möjligheter till finansiering utan lån, genom likviditetsöverskott i andra verksamheter. Avsikten är att VA-kollektivet amorterar skulden i samma takt som avskrivningen, vilket på 25 år blir 5 mkr per år.

7 Sammanträdesprotokoll sid 7 (14) Effekten på den totala VA-taxan uppskattas till ca 12 % som en konsekvens av beslutet. Borgholm Energi AB har enligt beslutet också fått i uppdrag att söka andra finansieringsvägar som på så sätt minskar borgen. Med hänvisning till ovanstående anser Borgholms kommun att Lublins laglighetsprövning och begäran om undanröjande av beslut ska lämnas utan bifall. 327 Dnr 2016/ KS Kommunstyrelsens taxor T f ekonomichef Linda Kjellin lyfter frågan om eventuell förändring av kommunstyrelsens taxor inför 2017 års budget. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår taxorna ska vara oförändrade. 328 Dnr 2016/ KS Ansökan om 37a-medel. Länsstyrelserna utlyser möjlighet för kommunerna att söka 37a-medel ersättning för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter. I tjänsteskrivelse föreslår integrationssamordnare Eva Karlström att kommunen ansöker om medel och finansierar projektet. Av skrivelsen framgår att många människor bor i Migrationsverkets asylboenden i Borgholms kommun. Kommunens arbetsmarknadsavdelning bosätter också ett ökande antal personer/familjer i kommunen efter uppehållstillstånd. Många ideella insatser görs för att skapa sysselsättning, samla in kläder, undervisa i svenska, skapa mötesplatser och mycket mer. Sedan våren/sommaren 2016 har en integrationssamverkansenhet skapats för att året ut arbeta med insatser för asylsökande. Tanken med projektet är att vidareutveckla dessa insatser och hitta metoder för god integration och snabbare väg in i arbetslivet för att implementera i ordinarie verksamhet.

8 Sammanträdesprotokoll sid 8 (14) Att samordna insatserna har redan visat sig vara uppskattat av idéburna och ideella aktörer. I och med Länsstyrelsens utlysande av 37a-medel riktade just till detta ändamål finns möjlighet att arbeta framåtsyftande. Utlysta medel ska sökas senast Tanken med att söka projektmedel är att efter projektets slut ha skapat ett nätverk med en samordnande länk i arbetet med att göra vardagen meningsfull för dem som väntar på uppehållstillstånd. Arbetet gynnar även de som väljer att bosätta sig i vår kommun då integrationen kan starta i tidigare skede. Samordningen är tänkt att ligga inom kommunal verksamhet. Projekttiden i ansökan är För att beviljas medel från Länsstyrelsen är kravet medfinansiering. Kontakt är tagen med Norra Ölands pastorat som samverkanspart och medfinansiär gällande lokaler och vissa personaltimmar. Finansieringen av projektet ska täcka lönekostnader samt lönebikostnader för en projektledare på 100 %, materialkostnader, aktiviteter samt resekostnader. Medfinansieringen för Borgholms kommun gemensamt med Ölands Norra pastorat uppgår till kr fördelat under tiden , merparten av medfinansieringen sker i form av ordinarie personals arbete. Arbetsgivaransvaret ska under projekttiden ligga på Borgholms kommun för att efter projekttiden avslutas. Konsekvensanalys Om arbete med att samordna insatser inte formaliseras är risken stor att engagemanget hos dem som arbetar ideellt minskar. Resultatet av det kan bli att många människor saknar meningsfull sysselsättning vilket kan leda till att deras psykiska hälsa och möjligheten till integration försämras. Vägen ut i arbete vid bosättning blir vid en passiv asyltid lång. Det är därför av största vikt att arbeta med tidiga insatser i integrationen av nyanlända i kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar ansöka om 37a-medel hos Länsstyrelsen, med Norra Ölands pastorat som samverkanspart, för att vidareutveckla insatser riktade till asylsökande. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen. bevilja medfinansiering i projektet med kr, under förutsättning att projektmedel tilldelas från Länsstyrelsen. anvisa medel i 2017 års budget.

9 Sammanträdesprotokoll sid 9 (14) 329 Dnr 2016/ KS Information; näringslivsutvecklaren. Näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson informerar om - frågor som lyfts under sommaren bland annat gällande fakturering allmän platsmark för gatupratare. - företagsbesök. - företagsmöten. - etableringsfrågor. - näringslivsrankingen presenteras 20 september. - frågor om industrimark. - pågående näringslivsprojekt. Ordförande Ilko Corkovic (S) påtalar behovet av ett näringslivsråd som inrättas senast våren 2017 och som kan vara behjälplig, remissinstans, vid framtagande av näringslivsstrategi. 330 Dnr 2016/ KS Fråga om genomförande av projekt, Köpingsviks utveckling. Näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson lyfter fråga från Köpingsviks Företagareförening och Köpingsviks samfällighetsförening när projektet fortsatt utveckling av Köpingsvik blir färdigställt. Kommunstyrelsens arbetsutskott meddelade Köpingsviks Företagarförening att kommunstyrelsen föreslagit kommunfullmäktige att avsätta 0,5 mkr till upprustning av centrala Köpingsvik. Innebärande att tillsammans med Köpingsviks Företagarförening och Köpingsviks Samfällighetsförening utveckla delar av Köpingsvik och titta på olika åtgärder. Upprustningen ska om möjligt ske som ett integrationsprojekt. Vidare förutsätter arbetsutskottet att åtgärderna sker i samråd med tomträttshavarna för de aktuella fastigheterna. Kommunfullmäktige beslutade bland annat att avsätta 500 tkr till projektet från det av Regeringen beslutade tillfälliga statsbidraget. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till kommunledningskontoret hos samhällsbyggnadsförvaltningen återkoppla uppdraget vad gäller upprustning av torget Köpingsvik då upprustningen bör ske tillsammans med planavdelningen.

10 Sammanträdesprotokoll sid 10 (14) 331 Dnr 2016/ KS Fråga om återuppförande av signalmast, Borgholms hamn. Näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson lyfter frågan om återuppförandet av signalmasten och dess placering. Donerade medel för att masten ska placeras på vedkajen uppgår till ca 120 tkr. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att signalmasten placeras på vedkajen. Placering ska ske i samråd med planarkitekt Åsa Bejemar och stadsarkitekt Leo Eriksson. att avsätta 10 tkr för förutsedde kostnader från kommunstyrelsens konto Vid dagens sammanträde framkommer att placeringen inte är förankrad hos samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till kommunledningskontoret hos samhällsbyggnadsförvaltningen återkoppla uppdraget vad gäller signalmastens placering. 332 Information från verksamheten. T f kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om - genomförd årlig personalfest på Borgholms Slott. - kulturskolans eventuella placering på Folkets Hus. - inbjudan till kommunledningen att delta på paneldebatt och föresläsning på Klockargårdsfonden 20 november. - inbjudan från länsstyrelsen för dialog om mottagningstal. - inbjudan från länsstyrelsen om krisövningsinformation november. 15 personer från kommunens krisorganisation anmäls. - inbjudan till Turist 360 på Ekerum 12 oktober. Arbetsutskottets ledamöter anmäler sig själva. - fortsatta arbetet med torgparken. Kontakt ska tas med Borgholm Energi gällande bevattning. - Demokratiberedningens begäran om sekreterarhjälp vid sockenträffarna. - att uppdrag till kommunledningskontorets personal ska lämnas till t f kommunchefen och inte till personalen direkt.

11 Sammanträdesprotokoll sid 11 (14) 333 Dnr 2016/ KS Arbetsmiljöåtgärder i lokaler för hemtjänst och Rehab, Ekbacka Hus 2. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde redogör fastighetsstrateg Maria Drott för ärendet och föreslår arbetsmiljöåtgärder i lokaler för personal i hemtjänst, Rehab och kommunsköterska på Ekbacka Hus 2, bottenvåningen. Verksamhetslokaler för enhetschefer och personal inom hemstjänsten i centrum samt Rehab och kommunsköterska är förlagda i bottenvåningen, Hus 2 på Ekbacka. En omfattande renovering av lokalerna planerades i samband med ombyggnaden för socialförvaltningens administration. Efter det att projektet avbröts har planeringen för lokalerna inte återupptagits. Den sedan länge kända problematiken med fukt i vägg under fönster har medfört att personal upplever fysiska besvär med luften och inomhusklimatet i lokalerna. Besiktningsbolaget gjorde mätningar i väggkonstruktionen och rekommenderade då byte av materialet och ombyggnad under fönster. Påpekanden om mögellukt finns också gällande personalens arbetskläder som förvaras i källarutrymmen. I ärendet har inomhusklimatet dokumenterats under ca 1 års tid till Det finns även underlag från Besiktningsbolaget efter genomförd kontroll och rekommenderade åtgärder samt minnesanteckning från möte om arbetsmiljö med ansvariga enhetschefer Borgholm Energi AB föreslår åtgärder och en uppskattad kostnad enligt nedanstående alternativ. Alternativ 1: Plan 1 och 2: kostnad 472 tkr - Rivning och återställning vägg under befintliga fönster. - Värmesystem demonteras och återställs. - Målning och städning Källare: 25 tkr - Ventilationskanaler demonteras och ev. nya kanaler monteras - Sanering, spackling, målning och dusch pluggas Tillkommer administrativa kostnader och ÄTA. Totalkostnad är beräknad till ca 560 tkr. Alternativ 2: Ett annat möjligt alternativ är att åtgärda Hus 2 på plan 1 och 2 på samma sätt som i pågående entreprenad för HVB-hem i Hus 1. Åtgärderna är mer omfattande genom att både vägg och fönster byts samt att väggen byggs om enligt gällande byggtekniska krav. Detta ger då samtidigt en energieffektivisering. Kostnadsberäkning av alternativet pågår.

12 Sammanträdesprotokoll sid 12 (14) Källare åtgärdas på samma sätt oavsett alternativ. Kommunledningskontorets bedömning Bedömningen är att det andra alternativet bör utredas trots viss tidsbrist. Frågor att besvara är t.ex. om åtgärderna kan utföras trots att verksamhet pågår i intilliggande lokaler? Finns det möjlighet att utföra det som option i pågående byggentreprenad? Konsekvensanalys Båda alternativen ger en förbättrad arbetsmiljö för dem som arbetar och vistas i lokalerna. I det senare alternativet görs en mer långsiktigt hållbar satsning på fastigheten med fokus på energieffektivisering. om att inte åtgärda alls kan medföra bestående hälsorisker för personalen samt att uppskjutna åtgärder för fuktskador som i förlängningen leder till kostsamma investeringar. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar åtgärderna i källaren utförs omgående. uppdra till kommunledningskontoret att utreda och återkomma med uppskattad kostnadsberäkning för långsiktiglösning och byte av fönster enligt alternativ 2. Återrapportering Dnr 2015/ KS Återrapportering; förslag till ny organisation för fastighetsfunktionen för kommunens egna fastigheter. Vid dagens sammanträde återrapporterar HR-chef Ann Nilsson från uppdraget utifrån återremiss från kommunstyrelsen gällande komplettering innan beslut. Det har vid förhandlingar framkommit att ärendet berör två halvtids-tjänster. HR-chefen fortsätter dialogen inför ärendets behandling vid kommunstyrelsens sammanträde 25 oktober för planerat beslut gällande verksamhetsövergång i kommunfullmäktige 21 november. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen.

13 Sammanträdesprotokoll sid 13 (14) 335 Dnr 2015/ KS Information Migrationsverket. Till dagens sammanträde har Linus Vandrevik ny enhetschef på Migrationsverket i Kalmar begärt företräde för att presenteras sig och informera om den verksamhet som enheten bedriver i länet. Kommunledningen lyfter frågor som är aktuella för kommunen med anledning av förändringarna inom flyktingpolitiken. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen och meddelar att kommunens kontaktperson är t f kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg. 336 Dnr 2012/ och 2015/ KS Information; fastighetsfrågor. Fastighetsstrateg Maria Drott och fastighetsingenjör Viktor Rikner informerar om olika fastighetsärenden; - Allaktivitetshus Kulturhuset. Problem med byggnadstekniska delar och hiss. - Soldalen. - Runstens förskola, ingivning 21 september. 337 Dnr 2016/1-059 KS Upphandling service/översyn av sport- och gymnastikanläggningar. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde föreslår t f ekonomichef Linda Kjellin att kommunen deltar i rubricerad gemensam upphandling. Kalmar kommuns upphandlingsenhet inbjuder att delta i gemensam upphandling gällande service/översyn av sport- och gymnastikanläggningar. Nuvarande avtal går ut Upphandlingen genomförs som en öppen upphandling. Avtalstiden är tre (3) år med möjlighet till förlängning max 12 månader. Om kommunen vill delta i upphandlingen så ska kommunen bifoga/uppdatera vilka anläggningar som ska vara med samt antal kvadratmeter per hall.

14 Sammanträdesprotokoll sid 14 (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar delta i gemensam upphandling avseende service/översyn av sportoch gymnastikanläggningar. 338 Dnr 2016/ KS Inbjudan samråd, detaljplan Bödagårdens Camping Kyrketorp 1:14 m fl. Samhällsbyggnadsförvaltningen inbjuder till samråd för rubricerade detaljplan under tiden 12 september till 3 oktober. Samrådet syftar till att samla in information, önskemål och synpunkter som berör planförslaget och för att överväga dessa i ett tidigt skede av detaljplanearbetet. Kommunstyrelsens arbetsutskott avser inte att lämna några synpunkter i dagsläget.

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15

1 PROTOKOLL. Utses att justera. Justeringens plats och tid. Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 1 Paragrafer 80-81 Plats och tid Badhusgatan 4, kl 09:00-12:30, 13:20-14:15 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande, 80 Anders Nyholm (M) Ingvar Svensson (V) Birger

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

2015-08- 2 4. Sammanträdesprotokoll. Gagnefs kommun. Sn 31. Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar

2015-08- 2 4. Sammanträdesprotokoll. Gagnefs kommun. Sn 31. Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar Gagnefs kommun Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 2 Dnr 2015:73/13 ----------, GAGNEFS KOMMUN Sn 31 Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar Socialnämnden föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1 (11) 2019-01-15 Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30 ande ledamöter Ilko Corkovic Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

6. Ändring av bolagsordning för Nordanstig Vatten AB. 7. Investeringsbudget 2013, Ombyggnad omklädningsrum Bergesta.

6. Ändring av bolagsordning för Nordanstig Vatten AB. 7. Investeringsbudget 2013, Ombyggnad omklädningsrum Bergesta. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Ön Gran. Tid: Torsdag 13 juni 2013 kl. 08:00. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av dagordning. 3. Kommunchefen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-12-13 23 Sida Kf Dnr 163/2010 622 Besvarande av motion - information om innehållet i den kommunallagade maten Kommunstyrelsens beslut Förslag

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att

Fritidsnämnden föreslås besluta att Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Administrativa avdelningen Ärende nr: 8 Datum: 2012-11-27 Ärende: Avveckling av plan på uppförande av Nationalarena i Bowling samt hemställan hos Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (11) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Marcel van Luijn

Sammanträdesprotokoll sid 1 (11) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Marcel van Luijn Sammanträdesprotokoll sid 1 (11) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-15:50 ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB PROTOKOLL 1 (5) Datum Paragrafer 2015-03-31 209-223 Styrelsemöte Borgholm Energi AB Dag 2015-04-22 Tid Kl. 09:00-12:00, 13:00-15:30 Plats Badhusgatan 4, Borgholm Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-03 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden 2017-05-16 Samordning mellan ensamkommande ungdomar

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Tjänsteskrivelse 2016-09 - 07 Handläggare Daniel Nilsson Utredningsenheten Diarienummer 14KS/0541 Kommunstyrelsen Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Förslag

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende Föredragande Anteckningar

Läs mer

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl

REGISTER. Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl REGISTER 1(1) Tid: Onsdagen den 15 juni 2016, kl. 16.50 Plats: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Dag för justering: Onsdagen den 15 juni, kl. 17.15 Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Åsa Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 1 mars 2016 kl. 08:15-16:50. Eva Engström Sekreterare. Margareta Tamm Persson Ekonomichef

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 1 mars 2016 kl. 08:15-16:50. Eva Engström Sekreterare. Margareta Tamm Persson Ekonomichef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 1 mars 2016 kl. 08:15-16:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf Lövgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Ärendelista Sid Justering... 2 1 Information om Medborgarundersökning 2014... 3 2 Flytt av Tivoliverkets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående byggnation av kraftvärmeverket

Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående byggnation av kraftvärmeverket Arende Vimmerby kommun www.vimmerby.se Kommunstyrelseförvaltningen TJG TJÄNSTESKRIVELSE 2012-06-16 Diarienummer 19912011/370 Id 2012.1826 1(1) Kommunstyrelsen Ställningstagande till VEMAB:s beslut angående

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning 397 Revidering av reglemente för krisledningsnämnden. 398 Upphandling terapi- och textilslöjdsmaterial. 399 Upphandling tryckkänsliga interaktiva skrivtavlor.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter.

123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 123 Dnr 2014/119-253 KS Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. Socialchef Ewa Ekman och IFO-chef Hillevi Österbo har begärt företräde till dagens sammanträde

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar

Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar 1(2) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-01-30 3 Preliminärt hyresavtal för förskola inom Bara backar Dnr 2017-000022 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna preliminärt hyresavtal,

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-07. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Riktlinjer för investeringar KS 13/372

Sammanträdesdatum 2014-01-07. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Riktlinjer för investeringar KS 13/372 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-07 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 7 januari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 2 Riktlinjer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

Kommunchef Jens Odevall hälsas välkommen till kommunen. 307 Dnr 2017/ KS. Anvisning av medel, arbetsmiljöåtgärd Soldalen.

Kommunchef Jens Odevall hälsas välkommen till kommunen. 307 Dnr 2017/ KS. Anvisning av medel, arbetsmiljöåtgärd Soldalen. Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 307 Anvisning av medel, arbetsmiljöåtgärd Soldalen. 308 Förlängning av avtal, kalkstensmaterial.

Läs mer

Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363

Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2012-02-07 42 Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Hemställan om höjning av borgenstak för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2017/518

Hemställan om höjning av borgenstak för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2017/518 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-08-07 109 Hemställan om höjning av borgenstak för Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2017/518 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 februari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljes Pia Tärnblom. 33 Dnr 2012/1-640 UN

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljes Pia Tärnblom. 33 Dnr 2012/1-640 UN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (4) 32 Justering Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljes Pia Tärnblom. 33 Dnr 2012/1-640 UN Budgetuppföljning april Linda Kjellin redogör för budgetuppföljning

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS

Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-08-23 246 Motion om att beslut gällande mottagning av ensamkommande barn/ungdomar mm ska ske i kommunfullmäktige. KS 2015-125. KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet.

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-05-15 131 Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Dnr KS 2011-415 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-02-07 16 Byggnation av gruppboende enligt LSS (SN 2016.103) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan 18.00 18.25 Beslutande Närvarande icke tjänstgörande ersättare Ulla Börjesson (S) ordf Tommy Larsson (S) Sandra

Läs mer