123 Dnr 2014/ KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "123 Dnr 2014/119-253 KS. Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 123 Dnr 2014/ KS Information, försäljning av kommunens HSB-lägenheter. Socialchef Ewa Ekman och IFO-chef Hillevi Österbo har begärt företräde till dagens sammanträde för att informera om socialnämndens behov av en av de lägenheter som kommunen lagt ut till försäljning. Vid mötet är också fastighetschef Jan-Ola Östberg och handläggare Karin Lindblom närvarande. Handläggare Karin Lindblom undrar om det är okej att hyra ut de tomma lägenheterna även om kommunfullmäktige beslutat att sälja desamma. Arbetsutskottet konstaterar att enligt kommunfullmäktiges beslut ska försäljningen av lägenheterna ske stegvis och efter hand de blir lediga. Det är också lägenheter som är svåruthyrda som ska säljas i första hand. Det innebär att lägenheter kan hyras ut i likhet med tidigare om bostadsrättsföreningen godkänner hyresgästen. Protokollsanteckning Det är anmärkningsvärt att förutsättningarna ändras så snabbt när det gäller beslut om försäljning av HSB-lägenheterna. Vi Socialdemokrater ställer oss frågande om hur kommunikationen fungerar mellan kommunens olika förvaltningar. Majoriteten har fattat beslut om att sälja HSBlägenheterna p g a att de var svåra att hyra ut och enligt det beslutet fanns det inte några problem med att tillgodose bostadsbehov för våra medborgare som har svårt att få egen lägenhet. Än en gång visar sig att majoriteten saknar förmåga att fatta långsiktiga beslut. De fortsatta försäljningarna av HSB lägenheterna gör att kommunen saknar helt och hållet bostadsberedskap i framtiden. Ilko Corkovic (S) 124 Dnr 2014/ KS Försäljning av lgh nr 0016, Brf Tomaten. Fastighetschef Jan-Ola Östberg redogör för av kommunens mäklare upprättat överlåtelseavtal-bostadsrätt avseende försäljning av lgh nr 0016 Brf Tomaten. Kommunfullmäktige godkände att försäljningen av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (12) godkänna upprättat överlåtelseavtal-bostadsrätt vari lägenheten nr 0016 Brf Tomaten överlåts till Shazly Darwish och Sofia Lindelöf för en köpeskilling om 150 tkr. 125 Dnr 2014/ KS Försäljning av lgh nr 0011, Brf Mältaren. Fastighetschef Jan-Ola Östberg redogör för av kommunens mäklare upprättat överlåtelseavtal-bostadsrätt avseende försäljning av lgh nr 0011 Brf Mältaren. Kommunfullmäktige godkände att försäljningen av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare. godkänna upprättat överlåtelseavtal-bostadsrätt vari lägenheten nr 0011 Brf Mältaren överlåts till Ylva Benderix för en köpeskilling om 125 tkr / KS Avbruten försäljning och godkännande av ändrat ansvar, lgh nr 0011, Brf Tomaten. Fastighetschef Jan-Ola Östberg redogör för av kommunens mäklare upprättat överlåtelseavtal-bostadsrätt avseende försäljning av lgh nr 0011 Brf Tomaten. Kommunfullmäktige godkände att försäljningen av kommunens HSB-lägenheter påbörjas via kommunens mäklare. I samband med dagens sammanträde har socialförvaltningen framfört önskemål om att få hyra ut lägenheten inom LSS. med anledning av socialnämndens hastigt uppkomna behov inom LSS dra tillbaka försäljningen avseende lgh 0011 Brf Tomaten.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (12) godkänna att socialnämnden tecknar ett 5-årigt avtal genom Borgholm Energi AB där det framgår att socialnämnden tar över ansvaret för lägenheten för uthyrning till omsorgstagare. socialnämnden därmed ansvarar för alla kostnader och avgifter som kommer att belasta lägenheten. Protokollsanteckning Det är anmärkningsvärt att förutsättningarna ändras så snabbt när det gäller beslut om försäljning av HSB-lägenheterna. Vi Socialdemokrater ställer oss frågande om hur kommunikationen fungerar mellan kommunens olika förvaltningar. Majoriteten har fattat beslut om att sälja HSBlägenheterna p g a att de var svåra att hyra ut och enligt det beslutet fanns det inte några problem med att tillgodose bostadsbehov för våra medborgare som har svårt att få egen lägenhet. Än en gång visar sig att majoriteten saknar förmåga att fatta långsiktiga beslut. De fortsatta försäljningarna av HSB lägenheterna gör att kommunen saknar helt och hållet bostadsberedskap i framtiden. Ilko Corkovic (S) 127 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar att - rekryteringen av näringslivsutvecklare är klar. Henrik Linnarsson, Köpingsvik, är anställd och börjar sin anställning 1 juli. - rekryteringen av personalchef ännu inte är slutförd. - kommunens måste anordna något för ungdomsledarna i samband med Youngsters juni juni invigs utställningen Borgholms Slotts uppgång & fall. - Victory, fotavtrycken av Victoriastipendiaterna, invigs 13 juli klockan 17:00 på Borgholm torg. 128 Dnr 2012/ KS Information, minigolfbana Societetsparken. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist informerar om arbetet med nytt avtal gällande minigolfbana i Societetsparken. Ärendet kommer att lyftas för politisk behandling vid ett kommande sammanträde med arbetsutskottet.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (12) 129 Dnr 2014/ KS Detaljplan, Kapelludden. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att avsluta det pågående detaljplaneärendet för Kapelluddens Camping. Av beslutet framgår att nämnden behöver ett förnyat planuppdrag för att kunna fortsätta med planläggningen. uppdra till samhällsbyggnadsnämnden att påbörja detaljplanearbetet utifrån den vision Kapelludden presenterat och som förankrats i partigrupperna och/eller dels utifrån Länsstyrelsens rekommendationer. uppdra till mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors- Enquist att parallellt med detaljplanearbetet avtalsreglera detaljplanekostnader etc i det fortsatta arbetet med arrendekontrakt. 130 Dnr 2013/ KS Fastighetsreglering, Borgholm Stora Rör 2:1 samt Rörsberg 1:40 och 1:64. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att godkänna fastighetsregleringar gällande sju fastigheter. I tjänsteskrivelse föreslog mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist att kommunen, som ett led i genomförandet av lagakraftvunnen detaljplan, avstår mindre markremsor från fastigheten Stora Rör 2:1 till sju villatomter inom Rörsberg mot en ersättning om 150 kronor/kvm. Nu har två fastighetsägare till anmält att de också vill köpa mark på samma vis. Av överenskommelse med fastighetsägarna framgår att kommunen ansöker om fastighetsreglering och att förrättningskostnaderna delas så att villaägarna får betala kronor vardera för detta. godkänna de förslag till ansökningar och överenskommelser om fastighetsreglering som föreligger berörande kommunens fastighet Borgholm Stora Rör 2:1 och fastigheterna Borgholm Rörsberg 1:40 och 1:54 mot en ersättning om 150 kr/kvm.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (12) uppdra till firmatecknarna att underteckna avtalen. 131 Dnr 2014/ KS Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning. I tjänsteskrivelse föreslår kommunledningskontoret att kommunstyrelsen godkänner reviderad delegationsordningen. Efter att mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist anställts bör delegationsordningen revideras för att på så sätt avlasta kommunstyrelsen och utskottet från rutinärenden. Genom en fungerande delegation för styrelsen skapas mer utrymme för principiella ärenden, planering och beslut om styrande riktlinjer. I och med en fungerande delegation möjliggörs en effektivare förvaltning med korta beslutsvägar, effektiv handläggning och snabbare beslut. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen godkänna reviderad delegationsordning. Ersätter delegationsordning antagen Dnr 2014/ KS Information; förskolelokaler i Södvik. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist informerar att förhandling gällande försäljning och upprättande hyresavtal gällande gamla skolbyggnaden i Södvik fortfarande pågår. Ärendet lämnas för politiskt beslut fattas när försäljningsavtal och hyresavtal finns klart för undertecknande.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (12) 133 Dnr 2014/ KS Revidering av Upphandlingspolicy för Borgholms kommun och de kommunala bolagen. I tjänsteskrivelse föreslår ekonomiavdelningen kommunfullmäktige att anta reviderad upphandlingspolicy. Av tjänsteskrivelsen framgår att förslaget är framtaget med anledning av förändringar avseende upphandingar och i enlighet med av kommunen antagna verksamhetsmål avseende miljö- och klimatarbete. I och med revideringen tydliggörs kommunens arbete med att upphandlingar och inköp ska medverka till utvecklingen av ett hållbart samhälle, som präglas av miljötänkande demokrati, solidaritet och rättvisa villkor Policyn är framtagen utifrån Kalmar kommuns upphandlingsenhets föreslag på reviderad upphandlingspolicy för Kalmar kommun. De största förändringarna i policyn är att den innehåller nya och reviderade riktlinjer samt att kommunens upphandlingar ska genomföras centralt. Vid sammanträdet konstateras att policyn ska kompletteras med att vid gemensamma upphandlingar, ska det finnas möjlighet för företag att lämna anbud enbart på den del som avser Borgholms kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige anta reviderad upphandlingspolicy. Ersätter Upphandlingspolicy antagen Dnr 2014/1-059 KS Deltagande i upphandling; Tryckta läromedel, El- och laddhybridfordon, Tvättjänster och hyrda textiler äldreboende, Programvaror, Kalmar upphandlingsenhet och SKL Kommentus Inköpscentral. I tjänsteskrivelse föreslår ekonomiavdelningen att kommunen går med i följande gemensamma upphandlingar med dels Kalmars upphandlingsenhet avseende tryckta läromedel, el- och laddhybridsfordon

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (12) samt tvättjänster och hyrda textiler för äldreboende samt dels SKI upphandling Programvaror 2013: Tryckta läromedel Gemensamt ramavtal på rubricerande sortiment gäller till och med 30 september Nuvarande leverantör är LäroMedia. Nu är det åter dags att göra en ny upphandling. Upphandlingen kommer genomföras av Kalmars upphandlingsenhet som en öppen EU-upphandling. Avtalet avses löpa från på 2 år med option på år. El- och laddhybridfordon Upphandlingen genomförs av Kalmars upphandlingsenhet och omfattar två (2) kategorier bilmodeller: Mellanstor familjebil, mindre transportfordon. Mellanstor familjebil. Mellanstor familjebil. Mindre transportfordon Mindre transportfordon 100 % El Laddhybrid 100 % El Laddhybrid Avtalet avses löpa på 1 år med option på år. Tvättjänster och hyrda textiler äldreboende Gemensamt ramavtal på rubricerande sortiment gäller till och med 31 augusti Nuvarande leverantör är Landstingets Tvätteri Västervik. Nu är det åter dags att göra en ny upphandling. Upphandlingen kommer genomföras av Kalmars upphandlingsenhet. Avtalet avses löpa på från på 2 år med option på år. Programvaror 2013 Befintliga SKI-avtal Microsoft Adm Select 2010 löper ut och tillsammans med kommunens IT-chef och SKI har ekonomiavdelningen kommit fram till att kommunen istället bör gå med i SKI:s nya upphandling för programvaror och licenser. Upphandlingen omfattar programvaruområdena kontorsstöd informationsförsörjning operativsystem säkerhetsprogramvara driftstödsprogramvara tillgångshantering (Asset Management) mellanprogramvara (Middleware) databas Avtalstiden löper till och med

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (12) avseende upphandling Tvättjänster bör det i anbudsunderlaget framgå - att miljöbelastning och miljöcertifiering beaktas samt - det ska finnas möjlighet för företag att lägga bud enbart på den del som avser Borgholms kommun. Vidare beslutar kommunstyrelsens arbetsutskott delta i upphandlingarna avseende Tryckta läromedel, El- och laddhybridsfordon, Tvättjänster och hyrda textiler för äldreboende samt Programvaror Dnr 2014/ KS Begäran om resurser för planering och beställning av VA-utbyggnad, samhällsbyggnadsförvaltningen. I tjänsteskrivelse föreslår samhällsbyggnadschef Göran Borgö att kommunstyrelsen anslår 250 tkr per år i ökat ramanslag för att samhällsbyggnadsförvaltningen ska kunna genomföra sina nya arbetsuppgifter till följd av kommunfullmäktiges beslut om organisation och fördelning av arbetsuppgifter för VA-planering och VA-utbyggnad. Av tjänsteskrivelsen framgår vidare att kommunfullmäktige har antagit en heltäckande VA-plan för Borgholms kommun. VA-planen har tagits fram av samhällsbyggnadsförvaltningen och Borgholm Energi AB (BEAB) i samråd. VA-planen är ett verktyg som visar hur frågorna om vatten och avlopp ska hanteras i kommunen, hur olika områden ska prioriteras, vilka områden som ska tillhöra den allmänna anläggningen och vilka områden som ska lösas med enskilda anläggningar. VA-planering och VA-utbyggnad ska vara samordnad med annan samhällsplanering så att möjligheterna till bättre VA-försörjning också ger möjligheter till byggnation genom aktuella detaljplaner. I stort ser arbetsfördelningen enligt VA-planen ut så att samhällsbyggnadsförvaltningen planerar, utreder och beställer medan BEAB utför och driftar den allmänna anläggningen. Nya verksamhetsområden beslutas av kommunfullmäktige och investeringsbudget av BEABs styrelse. Samhällsbyggnadsförvaltningen har under tre år haft ett särskilt stöd på 135 tkr/år från kommunstyrelsen. Dessa pengar har varit en grund till en ansökan om LOVA-medel, en ansökan som också bifölls av länsstyrelsen med 250 tkr/år i tre år. Detta har gjort det möjligt för samhällsbyggnadsförvaltningen att ha en person anställd som på heltid har arbetat med VAplanen. Utan dessa extra resurser hade det inte varit möjligt att ta fram

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (12) någon VA-plan för Borgholms kommun. Nu är projektet avslutat och projektmedlen slut. För att kunna fortsätta arbetet med VA-planen och ta fram underlag om nya verksamhetsområden, ta emot medborgare som har frågor och synpunkter på VA-utbyggnaden samt fortsätta samarbetet med övriga kommuner i länet som också tagit fram VA-planer behövs en ökad resurs motsvarande 0,5 tjänst. Avsikten är också att VA-planen ska vara en del av den nya översiktsplanen som kommer tas fram med preliminär start Verksamhetsområden finns och planeras för vidare utbyggnad inom dricksvatten, spillvatten och dagvatten. I ärendet har också va-chef Jörgen Ljungholm deltagit Kommunstyrelsens arbetsutskott överlämnar ärendet till budgetberedningen inför budgetarbetet Dnr 2014/ KS Begäran om medel till resursjobb I tjänsteskrivelse begär arbetsmarknadsavdelningen medel från kommunstyrelsens budget till resursjobb enligt Sigtuna modellen Av tjänsteskrivelse framgår att den totala kostnaden för resursjobben beräknas till 375 tkr för Av dessa medel står arbetsförmedlingen för 125 tkr och socialförvaltningen för 125 tkr. Arbetsmarknadsavdelningen begär medel för kvarstående belopp motsvarande 125 tkr för uppstarten av resursjobb enligt Sigtunamodellen. Kostnaderna ska täcka anställning av fyra till fem personer med start i oktober Enligt tidigare beslut skall finansieringen av projektet ske inom befintlig ram men detta är inte möjligt enligt Agneta Dahlberg på arbetsmarknadsavdelningen. Kommunstyrelsen beslutade att ställa sig bakom ett stegvis införande av resursjobb enligt Sigtunamodellen med start 2014, att uppdra till Agneta Dahlberg att tillsammans med andra aktörer genomföra projektet under tiden , att uppdra till förvaltningscheferna att i dialog med fackliga organisationer ta fram förslag på lämpliga arbetsplatser även inom kommunens organisation. att finansiering av projektet resursjobb sker inom ram av befintliga medel samt inom Arbetsförmedlingens medfinansiering under år 2014 för att inarbetas i budget 2015.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (12) Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen i dagsläget avslå begäran om medel. vidhålla tidigare beslut 32/14 att arbetet påbörjas enligt arbetsmarknadsavdelningens förslag inom nuvarande budget och projektet stäms av ekonomiskt under hösten. 137 Dnr 2014/ KS Turistinformationsverksamhet norra Öland. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde informerade ordförande Lisbeth Lennartsson om fråga från Företagshuset om hur det är tänkt med turistinformationen i Löttorp och Byxelkrok. Vid mötet konstaterades att ärendet måste lyftas vid behandlingen av kommunstyrelsens internbudget. I samband med kommunstyrelsens behandling av internbudget 2014 beslutades att 100 tkr avsätts till turistinformationsverksamhet på norra Öland. Till dagens sammanträde finns upprättat förslag till avtal. teckna avtal med dels Företagshuset i Löttorp och dels med samma företag som tidigare år i Byxelkrok avseende turistinformationsverksamhet på norra Öland. godkänna att 50 tkr utbetalas till respektive turistinformationsverksamhet från konto Summan betalas ut mot faktura från företagen.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (12) 138 Dnr 2014/ KS Ansökan om verksamhetsbidrag, Brottsofferjouren i Södra Kalmar län. Brottsofferjouren i Södra Kalmar län ansöker i skrivelse om verksamhetsbidrag om kronor till brottsofferstöd för år Kommunen har under flera år lämnat verksamhetsbidrag till brottsofferstödet och summan finns avsatt i kommunstyrelsens internbudget bevilja kronor i verksamhetsbidrag för år Medel anvisas ur kommunstyrelsens konto Information. Under sammanträdet informeras om - att 21 elever har valt Ölands Gymnasium som förstaval till höstens intagning. - att Regionförbundet och länsstyrelsen upprättat ett yttrande gällande upphandling av tillfälliga flyktingförläggningar, där det framgår att samråd måste ske med kommunerna. Ilko Corkovic (S) framför vikten av att Migrationsverket också upphandlar aktiviteter i samband med upphandling av tillfälliga flyktingförläggningar. Eddie Forsman (M) önskar att Borgholm Energis likviditetsprognos lyfts i samband med kommunstyrelsens sammanträde

54 Dnr 2014/48-106 KS

54 Dnr 2014/48-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 53 Information. Under sammanträdet informerar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) från möte med arbetsförmedlingschef Hans Fritz och sektionschef Gregory Golding där bland

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun.

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 204 Information. Kommunchef Christina Madeling bjöd 2013-09-16 in till Samverkansmöte angående asylförläggningar i Borgholms kommun. Inbjudna var Migrationsverket, länsstyrelsen,

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar.

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 127 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. Eddie Forsman (M) informerar

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

11 Dnr 2011/254-145 KS

11 Dnr 2011/254-145 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 11 Dnr 2011/254-145 KS Information projektet Öppna portar. Öppna portar är ett treårigt utvecklingsprojekt som drivs av Statens Fastighetsverk (SFV) och omfattar fyra av

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen Dnr KS-2012-255 Dpl 14 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteyttrande 2013-03-28 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utred

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 mars 2012, kl. 08.00-12.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 143 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 144 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 14.00 14.34 ande Elwe Nilsson (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S), Roger Gadde

Läs mer

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm.

83 Dnr 2013/73-829 KS. Uppsägning av upplåtelse - och skötselavtal med IFK Borgholm. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 82 Information, kommunchefen. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringsbehovet på kommunledningskontoret. - servicecenter. - arbetet med att få människor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktþe att. bifalla motionen.

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktþe att. bifalla motionen. Reservation Jaana Tilles (S) reserverar sig till fürmån för eget yrkande. Ärendet i korthet Socialdemokraterna i Vallentuna har i december 2orr inlämnat en motion angående Fairtrade Cþ. Socialdemokraterna

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

15. Motion om att Västerviks kommun behöver ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor svar Dnr 2016/

15. Motion om att Västerviks kommun behöver ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor svar Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 33 (51) 2016-10-31 Kf Ks 343 15. Motion om att Västerviks kommun behöver ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor svar Dnr 2016/158-109 Malin Sjölander (M) och

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 21 Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 18.15 Plats: Brösarps skola Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) Innehållsförteckning 7 Medborgarförslag (Kristina Jeppsson - Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare i Borgholms kommun. 8 Utöka kultursekreterartjänsten från och med 2016.

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar att dagordningen kompletteras

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m.

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 222 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om att - arbetsgruppen för utveckling av yttre hamnen kommer att ha sitt första möte 8 september

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Beslutade av Kommunfullmäktige 17 september 2018 Dokumentnamn Riktlinjer för exploateringsavtal i Uppsala kommun Diarienummer Berörd verksamhet KSN-2018-1131

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman 1(8) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 3 september 2019 kl 08:30-08:51 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Kerstin Ljungkvist (-),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

105 Dnr 2011/200-040 KS

105 Dnr 2011/200-040 KS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdesdatum Paragrafer 2012-06-19 105-107 105 Dnr 2011/200-040 KS Budgetramar 2013. Kommunstyrelsen uppdrog 2012-04-17 57 till ekonomiavdelningen att

Läs mer

Till dagens sammanträde är teamchef Thomas Lönnqvist, Polisen Öland, inbjuden för att informera om polisens arbete och samarbetet med kommunen.

Till dagens sammanträde är teamchef Thomas Lönnqvist, Polisen Öland, inbjuden för att informera om polisens arbete och samarbetet med kommunen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 27 Information, polisens arbete på Öland Till dagens sammanträde är teamchef Thomas Lönnqvist, Polisen Öland, inbjuden för att informera om polisens arbete och samarbetet

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Delegationsordning för barn- och utbildningsnämnden Upphandlings- / inköpsärenden

Delegationsordning för barn- och utbildningsnämnden Upphandlings- / inköpsärenden 1 Torsby kommun Delegationsordning för barn- och utbildningsnämnden Upphandlings- / inköpsärenden Grundprincip: den som har kontot beslutar Noteringar All upphandling skall ske enligt av kommunfullmäktige

Läs mer

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja

Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Tjänsteskrivelse 2016-09 - 07 Handläggare Daniel Nilsson Utredningsenheten Diarienummer 14KS/0541 Kommunstyrelsen Ansökan om kommunal medfinansiering av gästbrygga i Långviks fiskehamn på Möja Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Delegationsordning för Idrotts- och fritidsnämnden

Delegationsordning för Idrotts- och fritidsnämnden 1(11) Delegationsordning för Idrotts- och fritidsnämnden FÖR ANTAGANDE: Antagen av Idrotts- och fritidsnämnden 2015-02-11 2(11) Innehållsförteckning 1. Idrotts- och fritidsnämndens ansvar och behörighet

Läs mer

Delegationsordning för tekniska nämnden i Oskarshamns kommun

Delegationsordning för tekniska nämnden i Oskarshamns kommun 1 Delegationsordning för tekniska nämnden i Oskarshamns kommun Antagen av tekniska nämnden 2013-09-19, 82 Delegation av beslutanderätt har ett antal syften: - Avlasta nämnderna rutinärenden för att skapa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

Policy för exploateringsavtal Utgör kommunens riktlinjer för exploateringsavtal enligt lag

Policy för exploateringsavtal Utgör kommunens riktlinjer för exploateringsavtal enligt lag 2017-04-19 5(6) Policy för exploateringsavtal Utgör kommunens riktlinjer för exploateringsavtal enligt lag Antagen av kommunfullmäktige 2017 Antagen av: Kommunfullmäktige Dokumentägare: Tillväxtchef Ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (18) Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 31 maj 2017, kl 09.00 11.45 Angelica Katsanidou (S) Anna Melsted Ottosson (S) Ewa Ståhl (S) Åke Jägerö (S) Ingela Svensson (C) Jens Jackowski (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Information om socialnämndens verksamheter

Information om socialnämndens verksamheter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 25 Information om socialnämndens verksamheter Hillevi Österbo, verksamhetschef och Erika Betelid, socialsekreterare informerar om BBIC och Förebyggande teamet. 26 Dnr 2015/21-792

Läs mer

KALLELSE. BESLUTSÄRENDEN 1 Budgetuppföljning maj 2014 Dnr 2014/ Handlingar skickas på torsdag v 23 eller måndag v 24 (då det är kort vecka)

KALLELSE. BESLUTSÄRENDEN 1 Budgetuppföljning maj 2014 Dnr 2014/ Handlingar skickas på torsdag v 23 eller måndag v 24 (då det är kort vecka) Kommunstyrelsen KALLELSE Plats och tid för Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, 2014-06-10, klockan 13:00 sammanträdet Lisbeth Lennartsson / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare 0485-880 18 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

9s7. 20t2.279) 1. Handläggning avnyanlända fly}tingar som inte är arbetsföra 2. Nyanlända flyktingar - Utredning VALLENTUNA KOMMUN

9s7. 20t2.279) 1. Handläggning avnyanlända fly}tingar som inte är arbetsföra 2. Nyanlända flyktingar - Utredning VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2072-06-14 1s (20) 9s7 Handläggning av nyanlända flyktingar som inte är arbetsföra (KS 20t2.279) Beslut Arbetsutskottets förslag:

Läs mer

Regiondirektörens instruktion

Regiondirektörens instruktion INSTRUKTION Gäller för Region Jönköpings län Enhet Regiondirektörens instruktion 1. Regiondirektörens uppdrag Regiondirektören är Region Jönköpings läns ledande tjänsteman och förvaltningschef och därmed

Läs mer

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/246-041 KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2008-08-12 2 KS 109 Dnr 2007-310 - 13 PUT-boende alternativt förslag till boende för ungdomar med uppehållstillstånd Lessebo kommun har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden Fastställd , Dnr 2018/38

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden Fastställd , Dnr 2018/38 Delegationsordning Kultur- och fritidsnämnden Fastställd 2018-03-20, Dnr 2018/38 Delegationsregler för kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområden Anmälan av delegationsbeslut Enligt kap 7 8 ska nämnden

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer