AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR"

Transkript

1 AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR Stockholm

2 INLEDNING Detta dokument kompletterar Bilaga 1 Administrativa föreskrifter, och anger de specifika krav som gäller för landskapsarkitekttjänster för nybyggnad av markanläggningar avseende anbudsgivande företags tekniska förmåga och kapacitet samt personalens erfarenhet och kompetens. Vidare anges uppdragets omfattning samt hur utvärderingen för det aktuella anbudsområdet ska genomföras. Rubriceringen följer koderna i Bilaga 1 Administrativa föreskrifter och i samma ordning som däri anges. U3.4 Adressering Anbud och kuvert ska vara märkta: Anbud Ramavtal avseende landskapsarkitekttjänster för nybyggnad av markanläggningar U5 ANBUDSPRÖVNING U5.25 Teknisk förmåga och kapacitet Anbudsgivande företag ska ha: Erfarenhet av landskapsarkitektuppdrag för nybyggnad av markanläggningar med fokus på bostadsgårdar och markplanering i och kring fastigheten. Utfört tre olika referensuppdrag med olika uppdragsgivare, avseende landskapsarkitekttjänster för nybyggnad av markanläggningar efter den 1 januari Anbudsgivaren ska i sitt anbud bekräfta att ovan angivna krav avseende anbudsgivarens tekniska förmåga och kapacitet uppfylls. Beställaren kan, som en del av leverantörsprövningen, komma att begära att anbudsgivaren inkommer med: En kortfattad företagspresentation av företagets verksamhet med avseende på företagsidé. Uppgift om antalet anställda ska framgå av företagspresentationen. Redovisning av minst tre referensuppdrag med angivande av kund, uppdragstid, namn och kontaktuppgifter till referenter samt en kort beskrivning av objekt och uppdrag. Anbudsgivaren får i dessa referensuppdrag ange samma kund (företag) i referensuppdragen men olika uppdragsgivare (referenspersoner). 2 (8)

3 Har anbudsgivande företag tidigare utfört uppdrag för Familjebostäder i enlighet med förutsättningarna ovan, dvs. uppdrag avseende landskapsarkitekttjänster för nybyggnad av markanläggningar efter den 1 januari 2000, ska Familjebostäder anges som referens för minst ett sådant referensuppdrag. Anbudsgivaren ska ange om underkonsulter kommer att anlitas för utförande av uppdrag. Anbudsgivaren får inte anlita underkonsult för rollen som Uppdragsansvarig. Underkonsulter ska i övrigt uppfylla de krav som ställs i förfrågningsunderlaget. Anbudsgivaren ansvarar för underkonsults arbete såsom för eget arbete. U5.26 Personalens kompetens Anbudsgivaren ska tillhandahålla följande personalkategorier: Uppdragsansvarig Handläggande konstruktör VA-ingenjör Handläggare administrativa skrivtjänster U5.261 Uppdragsansvarig Anbudsgivaren ska redovisa minst en Uppdragsansvarig för tjänstens utförande. För det fall fler än en Uppdragsansvarig föreslås ska varje föreslagen person själv uppfylla kraven nedan. Uppdragsansvarig ska ha: dokumenterad kunskap och erfarenhet av att genomföra uppdrag inom området nybyggnad av markanläggningar landskapsarkitektexamen eller likvärdig utbildning minst 10 års yrkeserfarenhet som landskapsarkitekt. slutfört två referensuppdrag med olika uppdragsgivare avseende landskapsarkitekttjänster inom området nybyggnad av markanläggningar efter den 1 januari Anbudsgivaren ska i sitt anbud bekräfta att ovan angivna krav avseende personalens kompetens uppfylls. 3 (8) Beställaren kan, som en del av leverantörsprövningen, komma att begära att anbudsgivaren inkommer med: Curriculum Vitae (CV) avseende föreslagen person, som styrker efterfrågad erfarenhet och kompetens med kronologisk uppställning av anställningar och utbildningar med årtal angivet.

4 Redovisning av två referensuppdrag för varje föreslagen Uppdragsansvarig med angivande av kund, uppdragstid, namn och kontaktuppgifter till referenter samt en kort beskrivning av objekt och uppdrag. Anbudsgivaren får i dessa referensuppdrag ange samma kund (företag) i referensuppdragen under förutsättning att uppdragen utförts åt olika uppdragsgivare (referenspersoner). U5.262 Handläggande konstruktör Anbudsgivaren ska redovisa minst en Handläggande konstruktör. För det fall fler än en Handläggande konstruktör föreslås ska varje föreslagen person själv uppfylla kraven nedan. Handläggande konstruktör ska ha: väl dokumenterad kunskap och erfarenhet av att genomföra uppdrag inom området nybyggnad av markanläggningar landskapsarkitektexamen eller likvärdig utbildning minst 5 års yrkeserfarenhet som landskapsarkitekt. slutfört två referensuppdrag med olika uppdragsgivare avseende landskapsarkitekttjänster inom området nybyggnad av markanläggningar efter den 1 januari Anbudsgivaren ska i sitt anbud bekräfta att ovan angivna krav avseende personalens kompetens uppfylls. Beställaren kan, som en del av leverantörsprövningen, komma att begära att anbudsgivaren inkommer med: Curriculum Vitae (CV) avseende föreslagen person, som styrker efterfrågad erfarenhet och kompetens med kronologisk uppställning av anställningar och utbildningar med årtal angivet. Redovisning av två referensuppdrag för varje föreslagen Handläggande konstruktör med angivande av kund, uppdragstid, namn och kontaktuppgifter till referenter samt en kort beskrivning av objekt och uppdrag. Anbudsgivaren får i dessa referensuppdrag ange samma kund (företag) i referensuppdragen under förutsättning att uppdragen utförts åt olika uppdragsgivare (referenspersoner). Motsvarande krav som de angivna under denna kod gäller även för personer anställda hos eventuella underkonsulter. 4 (8)

5 U5.263 VA-ingenjör Anbudsgivaren ska redovisa minst en VA-ingenjör. För det fall fler VA-ingenjörer föreslås ska varje föreslagen person själv uppfylla kraven nedan. VA-ingenjör ska ha: väl dokumenterad kunskap och erfarenhet av att genomföra uppdrag inom området nybyggnad av markanläggningar examen från tekniskt gymnasium minst 5 års yrkeserfarenhet som VA-ingenjör Anbudsgivaren ska i sitt anbud bekräfta att ovan angivna krav avseende personalens kompetens uppfylls. Beställaren kan, som en del av leverantörsprövningen, komma att begära att anbudsgivaren inkommer med Curriculum Vitae (CV) avseende föreslagen person, som styrker efterfrågad erfarenhet och kompetens med kronologisk uppställning av anställningar och utbildningar med årtal angivet. Motsvarande krav som de angivna under denna kod gäller även för personer anställda hos eventuella underkonsulter. U5.264 Handläggare- Administrativa skrivtjänster Anbudsgivaren ska tillhandahålla en person för utförande av skrivtjänster i samband med utförande av landskapsarkitekttjänsterna. Föreslagen person behöver inte redovisas i anbudet, men ska finnas tillgänglig vid genomförande av uppdrag. U5.3 Prövning av anbud Beställaren kommer att anta de anbud som uppfyller samtliga ställda krav och som bedöms vara ekonomiskt mest fördelaktiga med hänsyn till nedan angivna tilldelningskriterier. U5.31 Krav på tjänsten Anbudsgivaren ska styrka att uppdrag kommer att genomföras på ett fackmannamässigt sätt enligt de krav som framgår av Bilaga 1 Administrativa föreskrifter, kod U5.31. Tre referensuppdrag med olika uppdragsgivare avseende landskapsarkitekttjänster inom området nybyggnad av markanläggningar slutförda efter den 1 januari 2000 ska lämnas i Bilaga 3 5 (8)

6 Anbudsformulär avseende landskapsarkitekttjänster för nybyggnad av markanläggningar, daterad , kod U5.31. Dessa referensuppdrag kommer även att ligga till grund för utvärderingen, se kod U5.311 nedan. Anbudsgivaren får för dessa referensuppdrag ange samma kund (företag) men olika uppdragsgivare (referenspersoner). En förutsättning för att delta i anbudsutvärderingen är att någon av de personer som föreslås som Uppdragsansvarig och Handläggande konstruktör har medverkat i referensuppdragen, antingen var för sig eller i samma uppdrag och att de föreslagna personerna uppfyller ställda krav för Uppdragsansvarig och Handläggande konstruktör. För varje referensuppdrag ska anges namn på utförande konsult, kund, uppdragstid, namn och kontaktuppgifter till referensperson (uppdragsgivare) samt en kort beskrivning av objekt och uppdrag. U5.311 Utvärdering av anbud Följande tilldelningskriterier kommer att användas för denna upphandling.. 1. Anbudspris Anbudsgivare ska i Bilaga 3 Anbudsformulär avseende landskapsarkitekttjänster för nybyggnad av markanläggningar, daterad , kod A9, ange timarvode för efterfrågade kategorier. Vid anbudsutvärderingen kommer timarvodena att räknas samman till ett anbudspris genom att nedan angivna antal timmar för varje kategori multipliceras med de timarvoden som anbudsgivaren offererar. Därefter summeras de uträknade timarvodena ihop till en summa vilken därefter utgör anbudets anbudspris. Kategori Uppdragsansvarig Handläggande konstruktör VA-ingenjör Handläggare - administrativa skrivtjänster Insats 10 tim 75 tim 10 tim 5 tim Volymen anger inte någon utfästelse eller bedömd kontraktsvolym utan utgör endast en uppskattad fördelning för utvärdering. 6 (8)

7 2. Kvalitet Anbudsgivare som kunnat styrka att uppdrag kommer att utföras på ett fackmannamässigt sätt har möjlighet att erhålla avdrag på anbudspriset enligt nedan beskrivna modell. I anbudet angivna referenspersoner kommer att kontaktas via e-post eller telefon. En förutsättning för att erhålla prisavdrag är att referenspersonerna är nåbara och godkänner att efterfrågade uppgifter lämnas. Anbudsgivaren ansvarar för att referenterna är tillfrågade och har godkänt att uppdraget åberopas. Om Beställaren efter upprepade försök inte kan nå referenspersonen kommer anbudsgivaren att meddelas att angiven referensperson inte inkommit med svar, varvid anbudsgivaren själv ges möjlighet att kontakta referenspersonen för att få denne att besvara frågorna inom viss tidsfrist. Om Beställaren inte kan erhålla uppgifter från lämnade referenspersoner även efter genomförd procedur enligt ovan, kommer anbudet att erhålla 0 SEK i prisavdrag för aktuellt referensuppdrag. Referenterna kommer att lämna en kvalitetsbedömning över hur väl referenten bedömer att anbudsgivaren kommer att utföra tjänsterna som beskrivs i detta förfrågningsunderlag. Tre olika aspekter ska bedömas av respektive referent. Referenten ska ta ställning till ett påstående genom att svara helt, delvis eller inte. Varje påstående som referenten besvarar helt är värt SEK, de fall där referenten besvarar påståendet med delvis är värda SEK och de fall där referenten besvarar påståendet med inte är värt 0 SEK. Aspekt Påstående Referentens bedömning 1. Kvalitet vid Landskapsarkitektens arbete utförande av kommer att bidra till rimliga helt landskaps- produktionskostnader med arkitekt- bibehållande av beställarens uppdrag standardkrav och delvis stadens/kommunens gestaltningskrav. inte 2. Leveransoch genomförande tid 3. Måluppfyllelse Avtalade och överenskomna tider kommer att hållas. Leveransen kommer att motsvara eller överträffa förväntningarna. helt delvis inte helt delvis inte Värde SEK SEK 0 SEK SEK SEK 0 SEK SEK SEK 0 SEK 7 (8)

8 Ett medelvärde räknas fram och det maximala avdraget som kan uppnås är SEK. Den framräknade summan dras av från anbudspriset varefter anbudets utvärderingspris erhålls. Den anbudsgivare som får lägst utvärderingspris har det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet och blir nummer ett i rangordningen, den anbudsgivare som fått näst lägst utvärderingspris blir nummer två i rangordningen osv. A2 UPPDRAGETS OMFATTNING Uppdragen kommer att bestå i olika typer av uppdrag för landskapsarkitekter som rör Beställarens nybyggnation av markanläggningar. Beställaren avser att teckna ramavtal med fyra leverantörer under förutsättning att så många uppfyller ställda krav. Uppfyller inte så många anbudsgivare ställda krav kommer antalet ramavtal och uppdrag i nedan angiven fördelningsnyckel att minska i motsvarande utsträckning. Den anbudsgivare som lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet kommer att vara den som tilldelas flest uppdrag i enlighet med den fördelningsnyckel som redovisas nedan. När tio uppdrag utdelats börjar tio nya uppdrag att utdelas. Ramavtal nummer Uppdrag osv. 8 (8)

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

Anbudsformulär Planarkitekter

Anbudsformulär Planarkitekter och Planarkitekter Upprättad Sundbybergs stad Innehållsförteckning INLEDNING 3 AUA.18 Kontaktuppgifter anbudslämnare 3 AUA.33 Orientering om projektet och uppdraget 3 AUB.33 Anbudens giltighetstid 3 AUB.34

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 31

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 31 Nacka kommun Utvärdering Lägsta pris Helt anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 31 Diarie KFKS 2013/505-052 Upphandlare Cecilia Tennfors Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

Anbudsformulär Arkitekter

Anbudsformulär Arkitekter Upprättad Sundbybergs stad Innehållsförteckning INLEDNING 3 AUA.18 Kontaktuppgifter anbudslämnare 3 AUA.33 Orientering om projektet och uppdraget 3 AUB.33 Anbudens giltighetstid 3 AUB.34 Adressering 4

Läs mer

Anbudsformulär VVS konsult

Anbudsformulär VVS konsult Anbudsformulär VVS konsult Dnr 2016-11 Innehållsförteckning INLEDNING 3 AUA.18 Kontaktuppgifter anbudslämnare 3 AUB.33 Anbudens giltighetstid 3 AUB.51 Prövning av anbudsgivare 4 AUB.52 Värderingsgrunder

Läs mer

Stockholm Business Region AB

Stockholm Business Region AB SID 1 av 13 Stockholm Business Region AB UPPHANDLINGSPROTOKOLL UPPHANDLING AV PERSONALUTHYRNINGSTJÄNSTER SID 2 av 13 Innehåll 1. Bakgrund... 4 1.1 Upphandlande myndighet... 4 1.2 Upphandlingens omfattning...

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende kvalitativa undersökningar, bilaga 1d till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr 11-8652

Läs mer

:35:52 Svar: Ja, textrutor är ok att utöka. 2 Fråga:

:35:52 Svar: Ja, textrutor är ok att utöka. 2 Fråga: 1 Fråga: Får den redigerbara textrutan i anbudsformuläret göras större för att få plats med mer text? Ja, textrutor är ok att utöka. 2 Fråga: Hej, vi antar att ni menar att anbudstidens utgång är 2016-08-26.

Läs mer

Datum bilaga 1b Dnr

Datum bilaga 1b Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende samhällsekonomiska undersökningar inom områdena spektrum, bredbandsinfrastruktur och samhällsomfattande tjänster, bilaga 1b till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se STADSBYGGNADSKONTORET Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster stockholm.se 2 (13) Stadsbyggnadskontoret Tilldelningsbeslut December 2013 Dnr: 2013-09654-22 Utgivare:

Läs mer

Datum bilaga 1a Dnr

Datum bilaga 1a Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende tekniska undersökningar inom området radiokommunikation, bilaga 1a till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar

Läs mer

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 1 (10) UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH BESLUT OM TILLDELNING AV KONTRAKT ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ADRESS TILL

Läs mer

Riktlinjer för utvärdering av anbud

Riktlinjer för utvärdering av anbud Riktlinjer för utvärdering av anbud - Standardmodell för Sundsvalls kommun I Lagen om offentlig upphandling finns två tilldelningsgrunder. Vilket som ska användas måste bestämmas innan förfrågningsunderlaget

Läs mer

2. Anbudsformulär. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 2.1 Anbudsgivare Anbudsgivarens kontaktuppgifter. 2.2 Krav på Leverantören

2. Anbudsformulär. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 2.1 Anbudsgivare Anbudsgivarens kontaktuppgifter. 2.2 Krav på Leverantören Förfrågningsunderlag 2015-09-04 Upphandlande organisation Kriminalvården Upphandling Chefscoachning Marie Thorsell 2015-15929 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-10-13 Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Nacka kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Insamling av slam och fettavfall Diarie TN 2014/175 Upphandlare Kenneth Lindrooth Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Statligt ramavtal avseende BI-system med funktioner för Rapportering och Analys samt Budget

Statligt ramavtal avseende BI-system med funktioner för Rapportering och Analys samt Budget 1/9 Datum 2014-06-27 ESV Dnr 7.1-362/2013 Handläggare Elisabeth Perntz UPPHANDLINGSPROTOKOLL Statligt ramavtal avseende BI-system med funktioner för Rapportering och Analys samt Budget Drottninggatan 89

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29 Nacka kommun Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 28-29 Diarie KFKS 2013/505-052 Upphandlare Cecilia Tennfors Detta dokument är en kopia

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Datum Diarienummer Daniel Feyli FN 2016/0162

DANDERYDS KOMMUN Tekniska kontoret Datum Diarienummer Daniel Feyli FN 2016/0162 Tjänsteutlåtande 1 (5) Fastighetsnämnden Ombyggnad storkök - Vasaskolan Ärende Utvärdering för upphandling av entreprenad och delegation för tilldelning. Bakgrund Kommunstyrelsen har vid sammanträde 2016-09-05

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-26 1 (5) HSN 1508-0956 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-04-10 Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 4-22

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 4-22 Nacka kommun Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster område 4-22 Diarie KFKS 2013/505-052 Upphandlare Cecilia Tennfors Detta dokument är en kopia på

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden konsult

Läs mer

7. Delområde 4 - Sjuksköterska-internationell. 7.1 Delområde 4 Sjuksköterska - internationellt Krav på anbudsgivaren - delområde 4

7. Delområde 4 - Sjuksköterska-internationell. 7.1 Delområde 4 Sjuksköterska - internationellt Krav på anbudsgivaren - delområde 4 Upphandlingsdokument 2017-02-07 Upphandlande organisation AffärsConcept i Stockholm Aktiebolag Claes Linderoth claes.linderoth@affarsconcept.se Upphandling Rekryteringstjänst av läkare och sjuksköterskor

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-05-05 Dnr: 11-1283 1(5) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten 08-678 58 22 anna-karin.hellsten@pts.se Upphandling av administration av Telepriskollen 1

Läs mer

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-10 1 (6) HSN 1508-0955 Handläggare: Moa Isacsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 Antagande av leverantör - upphandling av Transkulturell

Läs mer

Beslut om tilldelning av kontrakt enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling

Beslut om tilldelning av kontrakt enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling Datum Dnr 2014-01-07 2013-02934 Beslut om tilldelning av kontrakt enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling VINNOVA har genomfört en upphandling av översättningstjänster inom området offentlig

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avropsförfrågan. Testledare/testare

Avropsförfrågan. Testledare/testare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Testledare/testare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av vård för personer i hemlöshet i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av vård för personer i hemlöshet i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-01-12 1 (5) HSN 1508-0957 Handläggare: Maria Hägerstrand Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-02-20, p [XX] Antagande av leverantör - upphandling av

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare it-tjänster AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare it-tjänster Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Datum Uppdaterat dokument!

Datum Uppdaterat dokument! Datum 2011-11-02 Uppdaterat dokument! Kvalificering avseende kvantitativa undersökningar, bilaga 1c till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar

Läs mer

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS Norrmalms stadsdelsförvaltning Dnr 2017/166-2.2.2 Sida 1 (6) 2017-10-24 Handläggare: Christina Fagerström, Serviceförvaltningen: 08-508 11 846 Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering tekniska utredningar avseende tillämpningar och användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) för konsumenter, bilaga 1e till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter

Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter 1 [8] Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter Upphandlingens omfattning Upphandlingen avsåg: Ramavtal avseende upphandlings- och inköpskonsulttjänster Ansvarig för upphandlingen: Sara

Läs mer

2.0 Krav avseende registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

2.0 Krav avseende registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Upphandlingscenter Avtalsform Rangordnat avtal Namn Miljökonsulttjänster inom kemikalie- och avfallsområdet Diarie UH-2013-261 Upphandlare Nina Svensson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

Avropsförfrågan. Projektledare

Avropsförfrågan. Projektledare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Projektledare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut. att

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut. att Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-10-10 1 (5) HSN 1501-0102 Handläggare: Eva Bohlin Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-11-22 Antagande av leverantör - upphandling av barn- och ungdomspsykiatrisk

Läs mer

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 1/6 Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 2013-03-08 1. INLEDNING Denna förfrågan avser projektering av Arkitekthandlingar. Som option kan även uppdraget utökas och komma att omfatta upphandling och samordning

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare -stordator

Avropsförfrågan. Systemutvecklare -stordator AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare -stordator Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning

Läs mer

Mörbyberget 1 Fribergaskolan etapp 3-6 Danderyd Ombyggnad skola

Mörbyberget 1 Fribergaskolan etapp 3-6 Danderyd Ombyggnad skola BILAGA 1 Sidantal 5 Mörbyberget 1 Danderyd Sammandrag av: ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Handling litt: 6.01 Totalentreprenad Samverkans entreprenad FN 2011/0016 Upprättad Upprättad av:, Danderyds kommun

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word

Avropsförfrågan. Systemutvecklare Word AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare Word Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 4 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...

1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER... Anbudsformulär 1 KVALIFICERINGSKRAV...2 1.7 ANBUDETS FORM OCH INLÄMNING...2 1.8 ANBUDETS GILTIGHETSTID...2 1.9 AVTALSPERIOD...3 1.10 ANBUDSPRISER...3 2 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN...3 2.2 REGISTRERINGS-, SKATTE-

Läs mer

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering 1(10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 1.1 Upphandlingsförfarande... 3 1.2 Annonsering...

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

21 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård i Stockholms län HSN

21 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård i Stockholms län HSN 21 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård i Stockholms län HSN 2016-4431 Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Psykiatri Rosmarie Cizinsky Sjödahl

Läs mer

Avropsförfrågan. Upphandlingsspecialist it-drift

Avropsförfrågan. Upphandlingsspecialist it-drift AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Upphandlingsspecialist it-drift Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-01-14 Handläggare: Stefan Tengbom, 08-508 13 069 Kjell Carlsson, 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd Antagande av anbud i upphandling

Läs mer

Avropsförfrågan. IT-arkitekt

Avropsförfrågan. IT-arkitekt AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan IT-arkitekt Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

INSTRUMENT FÖR GEODETISK MÄTNING

INSTRUMENT FÖR GEODETISK MÄTNING c" UPPHANDLINGSPROTOKOLL & 0 STADSBYGGNADSKONTORET tri STADSMÄTNINGSAVDELNINGEN T it9. cjo t90ktft Stadsbyggnadskontoret Inkom2012-10- 29 Reg. Dnr: UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH UPPHANDLING AV INSTRUMENT FÖR

Läs mer

Antagande av leverantör upphandling av geriatrisk vård på Dalens och Handens sjukhus

Antagande av leverantör upphandling av geriatrisk vård på Dalens och Handens sjukhus Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2017-1700 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Allmänmedicin och geriatrik Camilla Westin 1 (5) Helene Johnier Hälso- och sjukvårdsnämnden Antagande av leverantör

Läs mer

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst Kriminalvården Region Väst Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 403 17 Göteborg Lilla Badhusgatan 4 031-752 88 00 Region.vast@kriminalvarden.se 2(9) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare

Avropsförfrågan. Systemutvecklare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Systemutvecklare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Administrativa krav... 2 Information om anbudsgivare... 3 Konsulttjänsten... 3 Redovisning hur erbjuden

Läs mer

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat

Sista anbudsdag Upphandlingens namn Besiktningar - Tryckkärl, kokgrytor och säkerhetsventiler UH Inlämnat Inköpssamverkan Motala 1.0 Allmänna förutsättningar Krav 1.1 Förutsättningarna enligt dokumentet Förfrågningsunderlag accepteras/uppfylls. 2.0 Krav på leverantören Krav 2.1 Anbudsgivaren ska vara registrerad

Läs mer

Avropsförfrågan. Systemutvecklare /stordator

Avropsförfrågan. Systemutvecklare /stordator AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Systemutvecklare /stordator Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav...

Läs mer

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER. I förfrågningsunderlaget punkt anges;

ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER. I förfrågningsunderlaget punkt anges; ANGÅENDE REFERENSER/REFERENSBLANKETTER När det gäller referenser under punkt 3.1.3 så undrar vi följande. Det står att ni vill ha 3 referenser, och en referens därutöver från företag i offentlig verksamhet.

Läs mer

22 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård för personer med hetsätningsstörning i Stockholms län HSN

22 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård för personer med hetsätningsstörning i Stockholms län HSN 22 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård för personer med hetsätningsstörning i Stockholms län HSN 2017-1012 Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Ramavtal konsultuppdrag Landskrona Stad

Ramavtal konsultuppdrag Landskrona Stad 1(13) Stadsbyggnadsförvaltningen Ramavtal konsultuppdrag Landskrona Stad Administrativa Föreskrifter (Ansluter till AMA AF 10) 2011-12-05 Landskrona stad Stadshuset 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan

Läs mer

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare ANBUDSFÖRFRÅGAN ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1. Recipientkontrollprogram för Lagans Vattenråd 1.1 Allmänt Lagans Vattenråd inbjuder er härmed att inkomma med anbud på avseende recipientkontrollundersökningar

Läs mer

5. Utvärdering av anbud

5. Utvärdering av anbud Förfrågningsunderlag 2013-07-12 Upphandlande organisation Upphandling Socialstyrelsen Konsulter för utvärdering och uppföljning inom vård och omsorg Kristina Lundin 13/28 Sista anbudsdag: 2013-08-22 Symbolförklaring:

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi 1/5 Ramavtalsbilaga 7: Frågor och svar i upphandlingen av statligt ramavtal avseende oberoende konsulttjänster för administrativa

Läs mer

7. Prövning och utvärdering av anbud

7. Prövning och utvärdering av anbud Upphandlingsdokument 2017-09-26 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Aida Colakovic Upphandling Mediebyråtjänster 23.3-5032-2017 Sista anbudsdag: 2017-12-15 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

18 Antagande av leverantör upphandling av psykiatrisk öppenvård för vuxna med områdesansvar i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen samt

18 Antagande av leverantör upphandling av psykiatrisk öppenvård för vuxna med områdesansvar i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen samt 18 Antagande av leverantör upphandling av psykiatrisk öppenvård för vuxna med områdesansvar i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen samt Järfälla och Upplands-Bro, SLL1162 HSN 2018-0455 Hälso- och

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst 1/5 Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande Ekonomisystem som tjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB DATUM HANDLÄGGARE, AVDELNING, TELEFON, E-POST Upphandlingsenheten Tfn: 08-678 56 94 catharina.oberg@pts.se 18 januari 2008 DIARIENUMMER 07-8521 Tilldelningsbeslut UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLLOCH BESLUT OM INGÅENDE AV RAMAVTAL AVSEENDE VARUGRUPPERNA MÅLERI, TRÄ, METALL, PLAST OCH TEXTILIER.

UPPHANDLINGSPROTOKOLLOCH BESLUT OM INGÅENDE AV RAMAVTAL AVSEENDE VARUGRUPPERNA MÅLERI, TRÄ, METALL, PLAST OCH TEXTILIER. UPPHANDLINGSPROTOKOLLOCH BESLUT OM INGÅENDE AV RAMAVTAL AVSEENDE VARUGRUPPERNA MÅLERI, TRÄ, METALL, PLAST OCH TEXTILIER. SID 1 (10) SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2

Läs mer

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Tryckeritjänster Birgitta Engström 96-71-2011 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Upphandling av Juridiska tjänster. Charlotta Ståhlberg Christina Sjöö. 6 februari 2013

Upphandling av Juridiska tjänster. Charlotta Ståhlberg Christina Sjöö. 6 februari 2013 Upphandling av Juridiska tjänster Charlotta Ståhlberg Christina Sjöö 6 februari 2013 Upphandlingsbolaget Upphandlingsbolaget (UHB) är Göteborgs Stads inköpscentral med ett huvudansvar för samordnad upphandling

Läs mer

Bilaga 1a till förfrågningsunderlag Upphandling av Ekonomisystem. Mall för redovisning av konsulter 1/25

Bilaga 1a till förfrågningsunderlag Upphandling av Ekonomisystem. Mall för redovisning av konsulter 1/25 Bilaga 1a till förfrågningsunderlag Upphandling av Ekonomisystem Mall för redovisning av konsulter 1/25 Leverantörens namn: Fullständigt namn Det totala antalet personer ska uppgå till minst 12. Leverantör

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av jourläkarbilar i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av jourläkarbilar i Stockholms län HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-06-19 p 19 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Rune Holmsen Antagande av leverantör - upphandling av jourläkarbilar i Stockholms län Ärendebeskrivning

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm Avdelning 32 DOM 2016-01-08 Meddelad i Stockholm Mål nr 21799-15 1 SÖKANDE Bjerking AB, 556375-5478 Hornsgatan 174 117 34 Stockholm MOTPART Vaxholms stad 185 83 Vaxholm Ombud: Kommunjurist Johan Larsson

Läs mer

Avropsförfrågan. Webb-designer

Avropsförfrågan. Webb-designer AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Webb-designer Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare

Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Sidan 1 av 5 Anbudsförfrågan på upphandling av Hantverkartjänster Målare Lysekils kommun inbjuder er att lämna anbud på rubricerade upphandling i enlighet med detta dokument och bilagor. Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter

Statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter 1/10 Datum 2012-10-12 ESV Dnr 18-311/2012 Handläggare Birger Tellmann/EAS UPPHANDLINGSPROTOKOLL Statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter Drottninggatan 89 Tfn 08-690 43

Läs mer

Referenser vid tjänsteupphandlingar. Eva Sveman eva.sveman@skl.se

Referenser vid tjänsteupphandlingar. Eva Sveman eva.sveman@skl.se Referenser vid tjänsteupphandlingar Eva Sveman eva.sveman@skl.se EG-domstolens dom 2008-01-24 mål C-532/06 ( Lianakis ) - En grekisk kommun upphandlade en konsulttjänst avseende viss stadsplanering - Tilldelningskriterierna

Läs mer

Förfrågan vid direktupphandling av Uppdrag: Extern utvärdering av Interreg projektet Två länder én elv

Förfrågan vid direktupphandling av Uppdrag: Extern utvärdering av Interreg projektet Två länder én elv Förfrågan vid direktupphandling av Uppdrag: Extern utvärdering av Interreg projektet Två länder én elv 2017 2020 Länsstyrelsen Värmland och Fylkesmannen i Hedmark erbjuder intresserade entreprenörer att

Läs mer

UPPHANDLING AV SKYLTNING AV OCH I ANSLUTNING TILL POLISIÄRA LOKALER (6 bilagor)

UPPHANDLING AV SKYLTNING AV OCH I ANSLUTNING TILL POLISIÄRA LOKALER (6 bilagor) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Handläggare Datum Philip Rasch 2014-06-12 E-post philip.rasch@polisen.se Saknr och diarienummer 939-A138.031/2014 UPPHANDLING AV SKYLTNING AV OCH

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av hjälpmedelscentralsverksamhet

Antagande av leverantör - upphandling av hjälpmedelscentralsverksamhet Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-05-20 1 (6) HSN 1112-1556 Handläggare: Marika Berggrund Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-06-18, p 18 Antagande av leverantör - upphandling av hjälpmedelscentralsverksamhet

Läs mer

C5 DELEGATIONSBESLUT Sidan 1 av 1 / /

C5 DELEGATIONSBESLUT Sidan 1 av 1 / / C5 C5 DELEGATIONSBESLUT Sidan 1 av 1 /2013-05-24/ Kommunstyrelsen /Kommunstyrelsens Arbetsutskott/ / Upphandling av tvätt- och textilservice för Gällivare kommun / Bakgrund Nuvarande ramavtal med Samhall

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Datum: 2010-03-09 AVSNITT I: IUC TRÄ I VÄSTERBOTTEN AB OCH WEWOOD PROJEKTET IUC Trä i Västerbotten

Läs mer

BILAGA 4 UTVA RDERINGSBILAGA UPPHANDLING AV MOBILA LARMENHETER

BILAGA 4 UTVA RDERINGSBILAGA UPPHANDLING AV MOBILA LARMENHETER 1 (7) Datum 2016-10-14 Diarienummer A262.555/2016 Upphandlande myndighet Polismyndigheten BILAGA 4 UTVA RDERINGSBILAGA UPPHANDLING AV MOBILA LARMENHETER Postadress Polismyndigheten Box 12256 102 26 Stockholm

Läs mer

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 1 (6) Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 STOCKHOLM - ARLANDA AIRPORT Konsultuppdrag Bussdepå

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

2013-02-07. mats.westin@stockholm.se Kompetens i upphandling och köp av tekniska konsulttjänster

2013-02-07. mats.westin@stockholm.se Kompetens i upphandling och köp av tekniska konsulttjänster mats.westin@stockholm.se Kompetens i upphandling och köp av tekniska konsulttjänster Snabbupphandling av kompetens Kvalificering av företag: Platsannonser Befattningskrav Lönekriterier Ledarskap som tillämpar

Läs mer