68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken."

Transkript

1 Insparksutvärdering 2012 Skara studentkår SSK 68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Hur upplevde du insparken? (1 väldigt dålig 5 väldigt bra) 1 0 % (0st) 2 3% (2 st) 3 26 % (17st) 4 57 % (37 st) 5 14 % (9st) Kommentar: Mindre springgrenar för de som inte kan springa. Bra och snäll inspark som passar i stort sett alla. Bra blandning mellan lekar o info, bra faddrar. Lagom med en vecka. Snurrig. Lite svårstartat. Lite kort. Det var roliga aktiviteter men kunde varit en vecka innan lektionerna började. Det var skitkul och man lärde känna många så ett stort +. Rolig och utvecklande. Vissa tävlingar/moment kunde bli lite i det långa laget. Skulle börjat lite senare så man hann hem för att ta ut hundarna. Roliga aktiviteter som inte gick ut på att skämma ut någon. Frivilligt och väldigt roligt. Inte bara pinsamt som andra högskolor/universitet kan ha det. Tyckte det var roliga lekar och andra aktiviteter. Roliga aktiviteter, bra sammanhållning, bra pepp. Roligt, mycket aktiviteter, bra nollning, gillade de flesta aktiviteter. Tycker det skulle varit något mer om att man ska lära känna folk, framför allt folk i klassen. Ingen förnedringsnollig utan mycket bra lekar. Aktiva och peppiga faddrar.

2 Aktiviteterna var väldigt bra och roliga och faddrarna var väldigt bra. Det enda man kan tänkas ändra är att möjligen ha insparksveckan innan skolan börjar för det kan annrs bli lite mycket. Kunde vart lite fler roliga lekar. För barnsligt. Lite för kort, hann inte lära känna sina faddrar eller de i gruppen. Finns det något moment/tillfälle under insparken där du känt dig diskriminerad eller upplevt att något annan diskriminerats? Med diskriminering avses något som kan anses diskriminerande enligt diskrimineringsgrunderna i diskrimineringslagen: ålder, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning, etnisk tillhörighet och funktionshinder. Ja, jag har känt mig diskriminerad Ja, någon annan har diskriminerats Nej (68 st) Om ja, vid vilket tillfälle hände detta? Vilken diskrimineringsgrund handlar det om? Har du någon gång under insparken känt dig tvingad till något? Ja (2st) Nej (65 st) Nja (1st) Om ja, på vilket sätt? Men blev ändå så blodallvarligt att vara där att man fick dåligt samvete av att gå om man skulle iväg. Hela laget skolkade som ensam i laget har man inget val då man ändå inte vill lämna faddrarna. Vi var uppdelade i lag vissa aktiviteter skulle utföras av några och då kunde man känna sig tvingad av sitt lag att göra något. Känner du att insparken har skapat en bra sammanhållning? Ja (48st) Nej (10st) Nja (10st) Kommentar:

3 Man lär känna människor i andra klasser som man annars inte hade snackat med. För kort för att lära känna andra som skapar sammanhållning. Lite grann. Jag var bara med en dag och de personer jag träffade då har jag inte varit i kontakt med sedan. Det var bra att det var studenter både från de andra programmen för då lär man känna många fler. Bra med blandade lag från olika utbildningar, annars kanske man inte ser de utanför klassen så mycket. Inte mer än att man känner igen några ansikten. Man var många från olika klasser. Jag tror att deltagardippen efter första dagen kan ha berott på att vissa upplevde utmaningarna för utmattande och utlämnande för att vara så tidigt (innan folk känner varandra). Men deltagarna som var med fick mycket bra sammanhållning. Men det var lite konstigt att inte vara indelad i grupper efter klass, fast skoj. Kanske inte just inom klassen men inom gruppen (kåren). Man sattes i sådana situationer där man var tvungen att förlita sig på varandra. Träffade många utanför min klass men ej från min klass. Bra med kontakt över årskurs- och programgränser. Synd att man inte fick vara med klassen i laget. Mycket irritation i just mitt lag, dock var tipsrundan med ihopbundna ben bra. Hade varit bättre att lagen var uppdelade klassvis så man lärde känna fler i klassen från början. Man känner varandra dåligt och vallas mest runt (min känsla). Tycker ändå det är viktigt. Mest med den lilla grupp man tilldelades. Eller inte klassmässigt utan i den lilla gruppen man var i. Hade hellre haft klassvis grupper. Kunde varit bra att byta grupper någon gång. För blandade grupper hade gärna sett fler från samma program. Delvis men man var inte tillsammans med så många från den egna klassen. Hade varit bättre om man var i grupper efter klass. Nu var vi max 2 DSSare i varje grupp och det är ändå sin klass man vill lära känna.

4 Fast inte nödvändigtvis med sina egna klasskamrater. Grupperna var väldigt blandade och vi var bara ett par från samma klass. Dessutom var jag bara med en dag. Delvis men inte så mycket med min klass, snarare med andra klasser. Både och. Kårens ståndpunkt är att alkoholintag alltid ska ske på frivillig basis, det ska alltså alltid vara okej att tacka nej till alkohol, upplevde du det så? Ja (54st) Nej (1st) Ingen alkohol har förekommit under insparken (13st) Kommentar: Men tycker att man borde blivit rekommenderad att ta med alkohol om man ville, visste inte att det var ok. I alla fall vad jag såg/upplevde (ingen alkohol har förekommit). Mycket lite alkohol vad jag såg över huvud taget utomhus. Endast sittningen. Deltog inte vid de tillfällen då alkohol kan ha konsumerats. Man påpekade att man fick dricka men var absolut inte ett krav. Få drack och det var tydligt att det var upp till en själv. Bra! Om alkohol erbjuds under insparken ska det även erbjudas alkoholfritt alternativ samt att vid alkoholutskänkning ska alltid mat erbjudas. Har detta efterföljts? Ja, alkoholfritt alternativ har erbjudits (44st) Ja, mat har erbjudits (36 st) Nej, alkoholfritt alternativ har inte erbjudits Nej, mat har inte erbjudits Ingen alkohol har förekommit under insparken (9 st) Kommentar: Kommer inte ihåg (2 personer). Mat mot kostnad. Var inte med på någon pub eller sittning.

5 Ingen aning, kommer inte ihåg (2 st). Deltog inte i detta. Uppmärksammade inte detta. Sittningen/korvgrillningen. Korvgrillning fanns om man ville ha. Finns det något under insparken som du anser ska tas bort? Ja (6 st) Nej (57 st) Om ja, vad? Varför? Att man blir behandlad som om man vore 10 år. Jag tyckte inte om att man fick extra poäng för fjäsk, det kändes konstigt. Regel om att faddrar inte får bjuda på alkohol. Någon av stationerna där man ska göra olika uppdrag kan bli lite långdraget. Drivhuset delen intressant men det passade inte riktigt in the spirit of inspark. Anser du att insparken kan förbättras? Ja (35 st) Nej (28 st) Om ja, hur? Vad ska tillföras? Allt kan alltid förbättras. Kanske att man gör allting lite mindre rörigt. Klasserna borde vara lag. Fler DSS-faddrar. Det går väl alltid att förbättra men ser inget konkret. Bra jobbat med trevligt upplägg. Inte börja så tidigt, blev långa ensamma dagar för hundarna. Mindre springgrenar för de som inte kan springa. Fler lekar. Kan den säkert, allt kan förbättras. För lång, få mer kvalitetstid med faddrar och med gruppen.

6 Fler frågesporter, tipsrundor, eventuellt tävlingar mellan klasserna. Kunde varit en hel vecka. Mer roliga saker, den var kanske lite tam. Det hade varit skönt att veta ungefärlig tid för aktiviteterna. Kunde varit en vecka innan lektionerna började och lite mer crazy inspark. Det var så kul så det kunde gärna hålla på hela veckan ut. Mer allmän info. Info om själva insparken och kommande dagar. Mer organiserat, mer praktisk information om skolan, var allt ligger osv. Inte så långa dagar, första dagen var lite för lång. Fler dagar, mer aktiviteter. Jag tror att en mjukstart skulle göra att fler ville delta även dag två och tre. Kunde vara längre. Fler från samma program då man vill lära känna de i klassen först. Hinta lite om vad som ska hända de närmaste dagarna så att fler känner sig benägna att vara med. Tråkigt när folk inte hänger med. Det blev lite segt och utdraget ibland. Satsa mer på kvalitet istället för kvantitet. Kanske för många aktiviteter. Bättre info. Behöver inte hålla på från till 19/20.00, blir väldigt lång tid. Mer struktur, info. Bättre information om vad man behöver ha med sig, hur länge allt tar och vad man ska göra. Fler övningar där gruppen ska arbeta tillsammans. Klassvis indelning för att lära känna folk som man kommer umgås med. Annars blir det bara gå till skolan, föreläsning, sen hem. Övrigt Här kan du skriva några rader om vad du tyckte var bäst/sämst med insparken! Tiger och Panda = bäst! Sittningen var bäst. Det var bra uppstyrt med en stor variation av aktiviteter. Var det strategiskt att ha morgongympan efter pubkvällen? Kanske kunde flyttas så man hade ork att vara med. Engagerade och glada organisatörer.

7 Att det var snälla aktiviteter och ledare och stämning. Man var aldrig tvingad till något och kunde om man ville inte delta. Sämst var nog kårinfon och de aktiviteterna där, där kändes det lite mer tvingat. Bästa var att man träffade mycket folk och att det inte var någon förnedring. Rotationslekarna första dagen var bäst, var inte med sista dagen. Inget var dåligt. Tipsrundan var bra för att lära sig Skara lite grann. Kul att man satt ihop. Roliga lekar. Roligt att man blandade alla klasser så man inte bara lär känna sin egen klass. Bäst: Pubkväll, sittning, lekar. Sämst:?. Jag tycker att det absolut bästa var att man hela tiden hade en känsla av trygghet i och med att man aldrig tvingades till något. Man kände sig heller aldrig kränkt eller utskämd på något dåligt sätt. Roligt att lära känna folk som inte går samma utbildning. Bäst: Lekarna. Sämst: Väntan mellan stationerna. Det är bra för att man får lära känna många nya människor och det blir bättre sammanhållning på skolan. Kul inspark med lekar, man kände sig välkommen. För mycket springlekar. Allt var väl bra, missade sittningen/grisfesten men den verkade roligast. Roligt med alla lekar och mysigt med frukost. Lite tråkigt väder någon dag men det är ju inte så mycket att göra något åt. Stafetterna var kul! Och att vara ihopbundna. Tyckte att det var en bra eftermiddagsaktivitet. Det bästa Skaravandringen då alla fick lära sig att hitta lite. Det sämsta stressen som uppstod för att man skulle hinna med alla stationer på onsdagen. Det var trevligt, roligt och man fick lära känna folk.

8 Tack!

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Dokumentation av Rinnens skola arbete med aktiva åtgärder mot diskriminering läsåret 2019 /2020

Dokumentation av Rinnens skola arbete med aktiva åtgärder mot diskriminering läsåret 2019 /2020 Dokumentation av Rinnens skola arbete med aktiva åtgärder mot diskriminering läsåret 2019 /2020 Aktiva åtgärder mot diskriminering Definition Diskriminering är när skolan, som verksamhet, behandlar någon

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Maserskolan. Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret Elevversion

Maserskolan. Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret Elevversion Maserskolan Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret 2016-2017 Elevversion 1 Vad är en likabehandlingsplan? Likabehandlingsplanen är ett dokument som förklarar hur vi ska behandla varandra på vår skola,

Läs mer

Diskriminering och fördomar. Alla skall ha rätt att bli behandlade lika.

Diskriminering och fördomar. Alla skall ha rätt att bli behandlade lika. Diskriminering och fördomar Alla skall ha rätt att bli behandlade lika. Om arbetet Vi är två ungdomar som har sommarjobbat med Agenda 21 och folkhälsofrågor under fyra veckor. Som eget arbete valde vi

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Kursvärdering: Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv (2LK099), VT16

Kursvärdering: Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv (2LK099), VT16 Kursvärdering: Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv (2LK99), VT16 respondenter: 19 : Svarsfrekvens: 57,89 % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat

Läs mer

/////// // ///////// / // /

/////// // ///////// / // / Utvärdering matematikämnet hösten 2010 Dessa grupper är inskrivna: Åk 7 Petra & Malins grupp Åk 8 Malins grupp Åk 9 Petras grupp Åk 7 Jörgens grupp Åk 8 Jonas & Petras grupp Åk 9 Jonas grupp Åk 7 Evas

Läs mer

kortversion Tuböleskolan

kortversion Tuböleskolan kortversion Tuböleskolan Likabehandlingsplanen är skolans handlingsplan för att motverka diskriminering och kränkande behandling. Det är en plan som är till för Dig som elev på skolan. I Likabehandlingsplanen

Läs mer

Uppföljning På egna ben

Uppföljning På egna ben Uppföljning På egna ben 2013 Sammanfattning statistik över deltagande 10 kommuner (11) 4 555 elever (5 200) 192 anmälda klasser (216) 131 500 km (156 322) 23,4 ton koldioxid (26,6) Svarslogg 192 anmälda

Läs mer

Dokumentation av Rinnens skola arbete med aktiva åtgärder mot diskriminering läsåret 2018 /2019

Dokumentation av Rinnens skola arbete med aktiva åtgärder mot diskriminering läsåret 2018 /2019 Dokumentation av Rinnens skola arbete med aktiva åtgärder mot diskriminering läsåret 2018 /2019 Aktiva åtgärder mot diskriminering Definition Diskriminering är när skolan, som verksamhet, behandlar någon

Läs mer

Om det händer Stöd vid trakasserier och kränkande särbehandling

Om det händer Stöd vid trakasserier och kränkande särbehandling Om det händer Stöd vid trakasserier och kränkande särbehandling Den här broschyren vänder sig till dig som är ansvarig för att utreda ett ärende och till alla som är medarbetare, prövande till utbildning

Läs mer

Jämställdhets-, Mångfalds- och Likabehandlingsplan. Sektionen för Energi och Miljö

Jämställdhets-, Mångfalds- och Likabehandlingsplan. Sektionen för Energi och Miljö Jämställdhets-, Mångfalds- och Likabehandlingsplan 2013 Sektionen för Energi och Miljö Kontakt Om du någon gång känner dig kränkt eller diskriminerad under din tid på KTH så kan du vända dig till Jämlikhetsnämden

Läs mer

talarmanus för skolinformatör i åk 1 vilka är vi?

talarmanus för skolinformatör i åk 1 vilka är vi? talarmanus för skolinformatör i åk 1-3 2011 talarmanus för skolinformatör i åk 1 vilka är vi? JOBBA Värt att veta inför sommar- och extrajobb. Bild 2 Berätta vem du är och varför du är engagerad i facket

Läs mer

Västra Skaraborg. Presentation: Eli Abadji Källa: DO Informationsmaterial. sid 1

Västra Skaraborg. Presentation: Eli Abadji Källa: DO Informationsmaterial. sid 1 Västra Skaraborg Presentation: Eli Abadji Källa: DO Informationsmaterial sid 1 Facket har förstahandsrätt att företräda sina medlemmar i diskrimineringsärenden. Den här miniguiden är till för dig som är

Läs mer

Medarbetarenkät 2014

Medarbetarenkät 2014 Medarbetarenkät 2014 kommun och kommun Bakgrundsinformation (%) (%) Svarsfrekvens 83,5 76,5 Kön Män 16 15,7 Kvinnor 84 84,3 Ålder 15-29 år 8,6 5,7 30-39 år 17,3 18,6 40-49 år 30,6 29,7 50-59 28,9 31,2

Läs mer

Plan mot trakasserier och kränkande behandling år 2018, arbetsmaterial

Plan mot trakasserier och kränkande behandling år 2018, arbetsmaterial Plan mot trakasserier och kränkande behandling år 2018, arbetsmaterial Vision Alla på Lapplands Gymnasium - Jokkmokk ska känna sig trygga. Ingen ska känna sig diskriminerad, trakasserad eller kränkt. Uppföljning

Läs mer

Kursvärdering: Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv (2LK099), HT16

Kursvärdering: Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv (2LK099), HT16 Kursvärdering: Mänskliga rättigheter och internationella organisationer i ett globalt perspektiv (2LK99), HT6 respondenter: 6 : Svarsfrekvens: 62,5 % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF 2014 1. Har din son deltagit som? 10 98.4% 9 8 7 1 2 1 Målvakt 2 Utespelare Målvakt 1,6% Utespelare 98,4% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7 16.4% 19.7%

Läs mer

1 (11) Vår lokala likabehandlingsplan. Grönlidens förskola

1 (11) Vår lokala likabehandlingsplan. Grönlidens förskola 1 Vår lokala likabehandlingsplan Grönlidens förskola 2 Skolledningens ställningstagande I Hultsfreds kommun skall alla barn och elever känna sig trygga. Inget barn eller elev får utsättas för kränkande

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling 2015-201

Junibackens plan mot diskrimineri. iminering ng och kränkande behandling 2015-201 Junibackens plan mot diskrimineri iminering ng och kränkande behandling 2015-201 2016 Ansvariga för planen: Personalen vid förskola Junibacken och förskolechef Greta Särefors. Vår vision på vår förskola

Läs mer

Skollagen, 14 a kap. har till ändamål att motverka kränkande behandling av barn och elever.

Skollagen, 14 a kap. har till ändamål att motverka kränkande behandling av barn och elever. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Bakgrund Från och med 2009-01-01regleras likabehandlingsarbetet i två regelverk: diskrimineringslagen och 14 a kap. i skollagen. De har ersatt den

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Strands förskolor 2014-2015

Plan mot kränkande behandling. Strands förskolor 2014-2015 Plan mot kränkande behandling Strands förskolor 2014-2015 Innehållsförteckning Till dig som vuxen 3 Syfte med planen mot kränkande behandling 3 Definition på kränkande behandling enligt skollagen 3 Strands

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling. Duvans fritidshem

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling. Duvans fritidshem Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Duvans fritidshem Beskrivning av verksamheten Duvans fritidshem drivs av Svenska kyrkan i Landvetter-Härryda pastorat. Fritidshemmet har funnits

Läs mer

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total Besökarenkät 2018 Är du...? Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total 72 100 100% (72/72) Vilken fritidsgård besöker du nu? Lagan 12 16,9 Ljungby 59 83,1 Total 71 100 98,6% (71/72) Hur trygg känner

Läs mer

Arealens Förskola Arealens Förskola A. Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet

Arealens Förskola Arealens Förskola A. Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet Arealens Förskola Arealens Förskola A Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet LIKABEHANDLINGSPLAN och Plan mot kränkande behandling 2017 Likabehandlingsplan för Arealens förskola Syfte:

Läs mer

Arbetsmiljöenkät 2011

Arbetsmiljöenkät 2011 Arbetsmiljöenkät 2011 SU total Kvalitetsområden Index Kvalitetsområden Diagrammet visar medarbetarnas omdöme på respektive kvalitets område. Bakom varje kvalitetsområde finns ett antal frågor som medarbetarna

Läs mer

MÅNGFALDSPROGRAM FÖR VÄXJÖ KOMMUN

MÅNGFALDSPROGRAM FÖR VÄXJÖ KOMMUN MÅNGFALDSPROGRAM FÖR VÄXJÖ KOMMUN 2015 2025 Ett sammanhållet Växjö Lättläst version 2016 Växjö kommun Ansvarig utgivare: Växjö kommun www.vaxjo.se Översatt till lättläst svenska av Bjelle Media AB, Ylva

Läs mer

Kursutvärdering - rapporterande frågor, UmU:s standardfrågor

Kursutvärdering - rapporterande frågor, UmU:s standardfrågor Kursutvärdering - rapporterande frågor, UmU:s standardfrågor Visar grupper: Informationssystem (54494ht10) Kurs/grupp-objekt 1. 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1 anger lägsta 24 svar betyg

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Elevversion PLUGGPARADISET Vad betyder Plan mot diskriminering och kränkande behandling? Plan mot diskriminering och kränkande behandling är ett dokument

Läs mer

Elevversion av Nygårdskolans och Nygårdskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Elevversion av Nygårdskolans och Nygårdskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Elevversion av Nygårdskolans och Nygårdskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017-2018 Nygårdskolan Innehåll 1 Vad är en likabehandlingsplan 4 2 Vad betyder diskriminering

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Likabehandlingsplan. Torsås Kommuns förskolor

Likabehandlingsplan. Torsås Kommuns förskolor Likabehandlingsplan Torsås Kommuns förskolor 1. Vision På vår förskola ska inget barn bli diskriminerat, trakasserat eller utsatt för kränkande 2. Mål - för att minska diskriminering, trakasserier och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för förskolorna i Ragunda kommun

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för förskolorna i Ragunda kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling för förskolorna i Ragunda kommun Detta är en plan mot diskriminering och kränkande behandling, som vänder sig till alla barn och vuxna som vistas i förskolan.

Läs mer

Likabehandlingsplan för pedagogisk omsorg 2017/2018

Likabehandlingsplan för pedagogisk omsorg 2017/2018 Likabehandlingsplan för pedagogisk omsorg 2017/2018 Diskrimineringsgrunder och definitioner Diskrimineringsgrunder Enligt diskrimineringslagen (2008:567) är diskriminering när verksamheten behandlar ett

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskoleavdelningen Stora Vargen 2014 SÄTERS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning 1. Vision... 2 2. Vad säger lagen...

Läs mer

Testversion Ej för ifyllnad

Testversion Ej för ifyllnad Hemtjänst för personer under 65 år svenska 1. Hemtjänsten i sin helhet Mycket missnöjd Ganska missnöjd Varken nöjd eller missnöjd Gasnka nöjd Mycket nöjd a. Hur nöjd är du sammantaget med den hemtjänst

Läs mer

33. Vad var det viktigaste du lärde dig under kursen? 21 har svarat av 36 (58%) Kommentar:

33. Vad var det viktigaste du lärde dig under kursen? 21 har svarat av 36 (58%) Kommentar: 33. Vad var det viktigaste du lärde dig under kursen? 21 har svarat av 36 (58%) Kommentar: -status, kemi, allt -Klin kem -EKG och status -Prata med patienter -Jag tycker jag har fått mycket kunskap i alla

Läs mer

Torsviks förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Torsviks förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Torsviks förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017-2018 1 Innehåll Grunduppgifter... 3 Vår vision:... 3 Barnens delaktighet:... 3 Vårdnadshavarnas delaktighet... 4 Personalens delaktighet...

Läs mer

Likabehandlingsplan. Stöd för Likabehandlingsarbetet. Mål för främjande och förebyggande arbete, utifrån kartläggning.

Likabehandlingsplan. Stöd för Likabehandlingsarbetet. Mål för främjande och förebyggande arbete, utifrån kartläggning. Kvällens upplägg Presentation förälder/vårdnadshavare Elev Läget i klassen Händer i ämnena nu och framåt Prao Förra Temat; Kärlek Kommande Tema Sthlm v 19-21 Skolrådsrepresentanter Likabehandlingsplanen;

Läs mer

Tolvåkerskolans trivselenkät

Tolvåkerskolans trivselenkät Tolvåkerskolans trivselenkät Sammanställning av Tolvåkerskolans trivselenkät Genomförd hösten 2016 av fritidsledare Mia Duvenette Tolvåkerskolan Bollvägen 8, 246 35 Löddeköpinge 046-739534 tolvakerskolan@kavlinge.se

Läs mer

HOS OSS ÄR ALLA VÄLKOMNA!

HOS OSS ÄR ALLA VÄLKOMNA! HOS OSS ÄR ALLA VÄLKOMNA! DAGENS UPPLÄGG Om Make Equal Normer Normkritik => Normkreativitet Intersektionalitet Likvärdighet I praktiken?! REFLEKTION Ni kommer få chansen att reflektera och relatera till

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Likabehandlingsplan/ årlig plan för Sandviks förskolor

Likabehandlingsplan/ årlig plan för Sandviks förskolor Likabehandlingsplan/ årlig plan för Sandviks förskolor 2010-2011 Diskrimineringslag (2008:567) Skolan ska vara en trygg miljö för alla barn och elever. Lagen ska därför främja barns och elevers rättigheter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling med likabehandlingsplan 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling med likabehandlingsplan 2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling med likabehandlingsplan 2017 Frimanskas vuxenutbildning Ansvarig: rektor Lina Walin Frimanskas Vuxenutbildning LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR FRIMANSKAS VUXENUTBILDNING

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Gimo skolområde Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsår 2015 Bakgrund Bestämmelser i diskrimineringslagen

Läs mer

Likabehandling. Starten. Våren 2015 lyftes denna situation i medierna utifrån situationer som våra studenter utsätts för under sina praktikperioder.

Likabehandling. Starten. Våren 2015 lyftes denna situation i medierna utifrån situationer som våra studenter utsätts för under sina praktikperioder. Starten Våren 2015 lyftes denna situation i medierna utifrån situationer som våra studenter utsätts för under sina praktikperioder. Samlade branschen i en gemensam strategi och handlingsplan Denna utbildning

Läs mer

Mycket åt alla för lite åt få

Mycket åt alla för lite åt få Mycket åt alla för lite åt få By Lundagård - 8 September, 2015 - In Kultur & Nöje @Lundagård Kollage: Nike Eliasson I skuggan av novischveckornas förtrollade värld finns det vissa som hellre stannar hemma.

Läs mer

Torsviks förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Torsviks förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Torsviks förskola Torsviks förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 1 Innehåll Grunduppgifter... 3 Vår vision:... 3 Barnens delaktighet:... 3 Vårdnadshavarnas delaktighet... 4 Personalens

Läs mer

Diskriminering i spåren av #metoo. Arbetsgivardagen. Sundsvall den 11 oktober 2018 Anna Wedin

Diskriminering i spåren av #metoo. Arbetsgivardagen. Sundsvall den 11 oktober 2018 Anna Wedin Diskriminering i spåren av #metoo Arbetsgivardagen Sundsvall den 11 oktober 2018 Anna Wedin Diskrimineringslagen Varför? Vem? Vad? Hur? Diskrimineringsgrunder Definitioner Kön: Att någon är man eller

Läs mer

Plan för arbetet med lika rättigheter och lika möjligheter 2017/2018

Plan för arbetet med lika rättigheter och lika möjligheter 2017/2018 2017-08-29 Plan för arbetet med lika rättigheter och lika möjligheter 2017/2018 Förskolans främjande och förebyggande arbete för att motverka diskriminering och annan kränkande behandling samt undanröja

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN För att främja likabehandling och motverka diskriminering och annan kränkande behandling. 2014-2015 Förskolan Lillegården Trollhättan 2014-10-06 Likabehandlingsplan varför det? I april

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Furuby förskola 2013/14

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Furuby förskola 2013/14 Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Furuby förskola 2013/14 Arbetet med likabehandlingsplanen regleras i två regelverk: Diskrimineringslagen och 14 a kap, i skollagen Syftet med detta är

Läs mer

PLAN FÖR ATT FRÄMJA LIKABEHANDLING OCH FÖREBYGGA SAMT ÅTGÄRDA DISKRIMINERING, TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE BEHANDLING.

PLAN FÖR ATT FRÄMJA LIKABEHANDLING OCH FÖREBYGGA SAMT ÅTGÄRDA DISKRIMINERING, TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. PLAN FÖR ATT FRÄMJA LIKABEHANDLING OCH FÖREBYGGA SAMT ÅTGÄRDA DISKRIMINERING, TRAKASSERIER OCH KRÄNKANDE BEHANDLING För år 2013-14 Förskolan Berguven Britt-Marie Bundsen ansvarig förskolechef 1 Innehållsförteckning

Läs mer

PLAN FÖR ARBETE MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Skogshyddan, Läsåret 2017/2018. Orrelyckans Förskola

PLAN FÖR ARBETE MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Skogshyddan, Läsåret 2017/2018. Orrelyckans Förskola PLAN FÖR ARBETE MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Skogshyddan, Läsåret 2017/2018 Orrelyckans Förskola Vision På förskolan Skogshyddan ska alla känna trygghet, trivsel och tillit. Ingen skall

Läs mer

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms

Utvärdering Barnkörveckan 2014 - Google Forms 46 responses View all responses Publish analytics Summary Edit this form Nina Wormbs This version of Safari is no longer supported. Please upgrade to a supported browser. Dismiss Vilken kör gäller svaren?

Läs mer

Utbildningsmaterial Rutiner vid kränkande behandling av barn

Utbildningsmaterial Rutiner vid kränkande behandling av barn Utbildningsmaterial Rutiner vid kränkande behandling av barn Norrmalms kommunala förskolor 2016 Vad säger lagstiftningen? Det finns två lagar som ska skydda barn i förskolan från kränkningar, diskriminering

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling ( ) FÖRSKOLAN PÄRLAN

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling ( ) FÖRSKOLAN PÄRLAN Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling (20140310-20150310) FÖRSKOLAN PÄRLAN Gyllene regeln Jag vet en regel som skiner i guld och gult. Jag vet en regel som varar livet ut. Den handlar

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskoleavdelningen Lilla Vargen 2013 SÄTERS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning 1. Vision... 2 2. Vad säger lagen...

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR SUNDSTAGYMNASIET- Estetiska programmet Medieprogrammet ES 1-4 LÄSÅRET 2012/2013

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR SUNDSTAGYMNASIET- Estetiska programmet Medieprogrammet ES 1-4 LÄSÅRET 2012/2013 LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR SUNDSTAGYMNASIET- Estetiska programmet Medieprogrammet ES 1-4 LÄSÅRET 2012/2013 Postadress: Sundsta, 651 84 Karlstad Besöksadress: Sävegatan 7 Tel: 054-296832 Epost: johan.kullander@karlstad.se

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskoleavdelningen Lilla Vargen 2014 SÄTERS KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGS- FÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning 1. Vision... 2 2. Vad säger lagen...

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan för kränkande behandling för Solberga förskoleenhet Bräcke Hede - Boken

Likabehandlingsplan/ plan för kränkande behandling för Solberga förskoleenhet Bräcke Hede - Boken 2017-2018 Likabehandlingsplan/ plan för kränkande behandling för Solberga förskoleenhet Bräcke Hede - Boken Trygghet Respekt Ansvar Ingen form av diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin Likabehandlingsplan Förskolan 2017-2018 Fastställd 2018-10-01 av förskolechef Ann-Sofie Landin Inledning All personal på Ängens/Älvens förskola tar helt avstånd från handlingar som indirekt eller direkt

Läs mer

Likabehandlingsplan- en plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan- en plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan- en plan mot diskriminering och kränkande behandling Nysäters förskola HT2018-HT2019 Förskolans verksamhetsidé: Nysäters förskola- Barnens arena. Ansvarig: Förskolechef Elisabeth Wallberg

Läs mer

Likabehandlingsplan för Lilla Bållebergets förskola 2016/2017

Likabehandlingsplan för Lilla Bållebergets förskola 2016/2017 Likabehandlingsplan för Lilla Bållebergets förskola 2016/2017 1. Bakgrund 1.1. Lagrum Likabehandlingsplanen Lilla Bållebergets förskola tar sin grund i skollagen (2010:800), diskrimineringslagen (2008:567)

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Stockholm 2013 04 23. Kongliga Bergssektionens. jämställdhetsplan

Stockholm 2013 04 23. Kongliga Bergssektionens. jämställdhetsplan Stockholm 2013 04 23 Kongliga Bergssektionens jämställdhetsplan 2013/2014 Bakgrund: På Bergssektionen finns idag (VT 2011) 205 betalande sektionsmedlemmar varav 59 är kvinnor. På Bergssektionen finns idag

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Vi vill skapa en miljö där alla barn har lika rättigheter och lika värde samt känna trygghet, uppskattning och respekt för den de är.

Vi vill skapa en miljö där alla barn har lika rättigheter och lika värde samt känna trygghet, uppskattning och respekt för den de är. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mineralens förskola 2017/2018 Om oss Vi är en två-avdelningsförskola i utkanten av Boliden. Vi är 6 heltidstjänster i barngrupp, 1 kokerska på heltid

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin

Likabehandlingsplan Förskolan Fastställd av förskolechef Ann-Sofie Landin Likabehandlingsplan Förskolan 2015-2016 Fastställd 2015-09-28 av förskolechef Ann-Sofie Landin Inledning All personal på Ängens/Älvens förskola tar helt avstånd från handlingar som indirekt eller direkt

Läs mer

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete

Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Utvärdering Utvecklingsledare i kommunikationsplanering: Förändringsarbete Positiva synpunkter Bra upplägg. Lite teori blandat med övningar i lagom storlek. Verksamhetsnära och realistiskt. Många tankeställare

Läs mer

SVK Kirurgisk vård i Kina T7 2LK064 ht Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter.

SVK Kirurgisk vård i Kina T7 2LK064 ht Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. SVK Kirurgisk vård i Kina T7 2LK64 ht 215 respondenter: 15 : Svarsfrekvens: 7, % Jag uppfattar att jag genom denna kurs utvecklat värdefulla kunskaper /färdigheter. Jag uppfattar att jag genom denna kurs

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Visborgsstaden Förskolechefens ställningstagande

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Visborgsstaden Förskolechefens ställningstagande Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Visborgsstaden 2014-2015 Förskolechefens ställningstagande På förskolorna på Lyckåkers förskoleområde ska det finnas möjligheter och tillfällen

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling på Nyköpings Enskilda Gymnasium

Plan för arbete mot kränkande behandling på Nyköpings Enskilda Gymnasium 2017-11-27 Plan för arbete mot kränkande behandling på Nyköpings Enskilda Gymnasium Bakgrund Alla- barn som vuxna- har rätt att bli behandlade som individer på lika villkor. I verksamheters uppdrag ingår

Läs mer

Smögens förskolas- Avdelning Kaprifolens årliga plan mot kränkande behandling

Smögens förskolas- Avdelning Kaprifolens årliga plan mot kränkande behandling Smögens förskolas- Avdelning Kaprifolens årliga plan mot kränkande behandling Bakgrund: Det finns i Sverige två lagar som har ett gemensamt syfte: Att skydda barn och elever mot diskriminering, trakasserier

Läs mer

Om det händer Stöd vid trakasserier och kränkande särbehandling

Om det händer Stöd vid trakasserier och kränkande särbehandling Om det händer Stöd vid trakasserier och kränkande särbehandling Framtagna av Samverkansrådet 2012 Formgivning och tryck: FMLOG APSA Grafisk produktion, Stockholm Foto: FBB Försvarets mediaportal Försvarsmaktens

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2018 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 55 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016/2017. Förskolan Fågelbo och fritidshemmet Smultronstället

Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016/2017. Förskolan Fågelbo och fritidshemmet Smultronstället Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016/2017 Förskolan Fågelbo och fritidshemmet Smultronstället 2(5) 1. Vision På förskolan Fågelbo och fritidshemmet Smultronstället strävar vi efter

Läs mer

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Montessoriförskolan Rosa Tornet

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Montessoriförskolan Rosa Tornet Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Montessoriförskolan Rosa Tornet 18/19 1 Innehåll Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Definitioner... 3 Utvärdering... 3 Utvärdering av det främjande

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

HANDLEDARSTÖD: NORMER & DISKRIMINERING

HANDLEDARSTÖD: NORMER & DISKRIMINERING HANDLEDARSTÖD: NORMER & DISKRIMINERING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3 3 3 4 4 4 5 6 7 Om webbutbildningen Normer och diskriminering Förberedelser inför gruppdiskussionsdagen Förberedelser: gruppdiskussionsdagen

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling. Västra Hargs förskola

Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling. Västra Hargs förskola Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling 2014-2015 Västra Hargs förskola Kerstin Nilsson kerstin.nilsson@mjolby.se Tel.0142-856 40 Denna likabehandlingsplan omfattar alla barn, föräldrar och medarbetare

Läs mer

Likabehandlingsplan Småfötternas förskola

Likabehandlingsplan Småfötternas förskola 1 Likabehandlingsplan Småfötternas förskola Vår vision på Småfötternas förskola är att alla visar varandra omtanke att alla tar ansvar att alla skall känna sig trygga att alla skall känna en framtidstro

Läs mer

Bilaga D: Ledarguiden

Bilaga D: Ledarguiden Bilaga D: Ledarguiden Ledarguiden 2014-09-02 2 (7) Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Shogun Halmstads värderingar... 4 2.1. I vår förening ska vi lära barn och ungdomar att ta hänsyn till

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola Hagabackens rektorsområde Ramshyttans rektorsområde Plan mot kränkande behandling Ramshyttans skola 2014 Likabehandlingsplan /plan mot kränkande behandling På vår skola ska inget barn bli utsatt för: Diskriminering:

Läs mer

Likabehandlingsplan, plan mot kränkande behandling Åryds förskola

Likabehandlingsplan, plan mot kränkande behandling Åryds förskola Likabehandlingsplan, plan mot kränkande behandling 2015-2016 Åryds förskola VARFÖR EN PLAN FÖR LIKABEHANDLING OCH MOT KRÄNKANDE BEHANDLING? Syftet med planen är att främja barns lika rättigheter oavsett

Läs mer

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001

Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Kursvärdering Sex och samlevnadskurs Tjörn oktober 2001 Detta var bra 333 Varierat program teori/övningar. Positiva och inspirerande ledare. Bra grupp: åldersblandat o könsfördelat. Öppenhet i gruppen.

Läs mer

Policy för diskriminering och kränkande särbehandling

Policy för diskriminering och kränkande särbehandling FÄRGELANDA KOMMUN Policy för diskriminering och kränkande särbehandling För Färgelanda kommun Per Wahlén 2016-01-29 Dnr: 2016/110 Version: 1 Beslutad Kommunfullmäktige 2016-04-13, 63 Innehåll Diskriminering

Läs mer

Fråga, lyssna, var intresserad

Fråga, lyssna, var intresserad Fråga, lyssna, var intresserad Så här tänker personer som bor på LSS-boenden kring hur personalen bemöter dem när det handlar om sexualitet, kärlek och relationer. Sammanfattning på lättläst Författare:

Läs mer

KURSVÄRDERING FÖR KURSEN: CT3620 Vetenskapsmetodik inom teknikområdet HT1 2003 Västerås

KURSVÄRDERING FÖR KURSEN: CT3620 Vetenskapsmetodik inom teknikområdet HT1 2003 Västerås KURSVÄRDERING FÖR KURSEN: CT3620 Vetenskapsmetodik inom teknikområdet HT 2003 Västerås Kursansvarig: Gordana Dodig-Crnkovic Lärarstaben: Jan Gustafsson, Kimmo Eriksson, Sten Lindstam, Lennart Harnefors,

Läs mer