I dagsläget är ipad 4 den senaste modellen, men om det skulle komma en nyare modell så går det bra att även offerera den.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I dagsläget är ipad 4 den senaste modellen, men om det skulle komma en nyare modell så går det bra att även offerera den."

Transkript

1 Sida 1 av 5 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är Ställ en fråga om den här upphandlingen Typkonfiguration för surfplatta anger i 4.1 och 4.2 modell som "Ipad 4 eller senare". Innebär det att alla modeller av surfplattor som släppts efter Ipad 4 kan inkluderas eller finns ytterligare krav som inte definierats? Frågan besvarades av Mikael Nilsson I dagsläget är ipad 4 den senaste modellen, men om det skulle komma en nyare modell så går det bra att även offerera den. Det finns flera modeller av surfplattor som släppts senare än ipad 4. Några exempel är Microsoft Surface RT, Dell XPS 10 m.fl. Är det något som hindrar dessa att kvala in under typkonfigurationen 4.1 & 4.2? Frågan besvarades av Mikael Nilsson IPad och IOS-baserade läsplattor är en av standardplattformarna inom Uppsala kommun. Riktlinjer, anvisningar, hanteringsverktyg och app-utveckling samt arbetsgivarens ambition att erbjuda en valfrihet styr vilka standardplattformar som ska finnas inom kommunen. Med anledning av detta kan inte typkonfiguration 4.1 och 4.2, som är IOS-baserade IPads, ersättas med läsplattor baserade på andra plattformar, exempelvis Windowsbaserade läsplattor. I typkonfiguration 4.1 & 4.2 har specifik tillverkarmodell angivits. Enligt likabehandlingsprincipen (LOU 6:4) måste orden eller likvärdigt läggas till i skallkrav som anger specifik tillverkare av det upphandlade objektet. Varför har dessa ord inte angivits? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Orden har angivits under avsnitt 2.3 i anbudsinbjudan. Bilaga 5, punkt 1. Ni skriver under bedömning 3 att man bör ha avtal eller partnerstatus eller motsvarande. Sedan under mervärde skriver ni att det krävs ett partneravtal. Då vi inte kan bifoga våra avtal med tillverkarna med risk om att det blir en offentlig handling så undrar vi om vi kan bifoga vilken partnerstatus vi har hos tillverkarna och det då uppfyller ert krav? Faktiska partneravtal behöver inte bifogas till anbudet. Det räcker med ett intyg om partnerstatus som har undertecknats av aktuell tillverkare eller ett utfärdat certifikat. Fråga angående support punkt 36 i bilaga 4: 1. Vad är det för typ av support som efterfrågas? Exempelvis produktrådgivning, felsökning, garantihantering. 2. Vem/vilka från kunden är supporten till för? Exempelvis IT-avdelningen, vissa utvalda på respektive förvaltning/enhet eller alla som har fått en dator/annan utrustning. 3. Hur många ärenden har det varit senaste året eller annan vald period? 4. Och en fråga angående punkt 37 i bilaga 4: Finns det några krav på svarstider när det gäller e-post eller webb? 1. Det är felsökning och garantihantering som efterfrågas i punkt 36. Produktrådgivning efterfrågas längre ned i bilaga 4 under avsnittet Beställningar.

2 Sida 2 av 5 2. Supporten är till för de avdelningar som har avropat utrustningen. Det är i första hand IT-avdelningar från olika förvaltningar, bolag och skolor. 3. Under 2012 var det ca 250 ärenden i den här kategorin. Siffran innefattar datorer, skärmar och tillbehör. 4. Svar via e-post och webb ska erhållas inom 8 arbetstimmar. I typkonfigurationerna ställer ni under "skärmanslutningar" krav på 1xVGA samt 1xdisplayport eller minidisplayport. Vårt förslag är att ni justerar kravet på dessa konfigurationer och adderar "1xHDMI eller mini-hdmi" till redan ställda krav. Detta medför möjlighet för anbudsgivare att konkurrensutsätta fler tillverkare mot varandra och därmed ge er som upphandlande myndighet möjlighet att på bästa sätt använda de offentliga medel som finansierar offentliga upphandlingar, genom att uppsöka och dra nytta av konkurrensen på aktuell marknad i linje med LOU och svensk rättspraxis. Det ursprungliga kravet kvarstår. Eftersom ingen skärmtillverkare (vad vi har hittat) erbjuder skärmar med både HDMI och displayport så har vi beslutat att välja ett av dessa format. Detta för att undvika dyra adaptrar och konverterare. Valet föll då på displayport. Detta eftersom vi idag har flera tusen datorer med displayport samt att vi även i fortsättningen ämnar avropa datorer från det s.k. professionella sortimentet. I det sortimentet har de allra flesta tillverkarna displayport som standard. I typkonfiguration 4.1 & 4.2 har specifik tillverkarmodell angivits. Vilka funktionskrav ligger till grund för er bedömning av likvärdighet enligt pkt 2.3 i anbudsinbjudan? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Offererad produkt ska vara likvärdig med efterfrågad produkt i alla relevanta avseenden, exempelvis fysiskt utförande, prestanda och operativsystem. Operativsystemet hos den offererade produkten ska ha samma kompatibilitet och funktionalitet som en IOS-baserad läsplatta i förhållande till Uppsala kommuns hanteringsverktyg, applikationer m.m. Våra medarbetare ska även uppleva att de får samma användarupplevelse som de är vana vid, och har kunskap om, som vid tidigare IPad-användning. Följdfråga angående supportärenden. Hur många totala antal klienter gäller de 250 ärenden? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Det gäller totalt ca klienter. I bilaga 5 Kapitel 4 Miljö anger ni att anbudsgivaren bör ha rutiner för obruten sekretess vid destruktion av media. Menas det med detta krav att anbudsgivaren ska ha rutiner vilket förhindrar att information på utrustning som ska återtas inte kommer till kännedom för andra och att informationen raderas på ett säkert sätt? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Ja, det är korrekt uppfattat. Som vi tolkar ert svar gällande skärmanslutningar så skall ni kunna ansluta era skärmar som har Displayport utan lösning med dyra adaptrar eller konverterare, är detta korrekt uppfattat? Frågan besvarades av Mikael Nilsson

3 Sida 3 av 5 Vårt tidigare svar gällande skärmanslutningar ska tolkas som att 1x displayport eller mini-displayport är ett ska-krav avseende typkonfiguration (endast mini-displayport accepteras avseende typkonfiguration 1.4). I typkonfiguration 1.1 och 1.2 har ni angett i5-3320m som lägsta krav på processortyp. I typkonfiguration 1.4 har ni enbart angett "lägst Intel i5" som krav. Ska vi tolka det som att det är i5-3320m som är lägsta kravet även på typkonfiguration 1.4? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Ja, i5-3320m är lägsta krav även avseende typkonfiguration 1.4. Kommer ipads bara att köpas in till skolor? Eller även till kommun? Frågan besvarades av Mikael Nilsson IPads kommer att köpas in både till skolor och till kommunens övriga verksamheter. Efterfrågar ni skolpriser eller vanliga priser på ipads, då dessa skiljer sig åt? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Skolpriser ska anges på IPads i bilaga 6. Den stora volymen av IPads kommer att köpas av skolorna. Angående typkonfiguration Många tillverkare erbjuder denna form faktor med low voltage processorer för att kunna erbjuda maximal batteritid och mobilitet. För att öka konkurrensen föreslår därför vi att ni ändrar kravet till lägst Intels 3:e generations I5 med vpro funktionalitet eller motsvarande. Kravet avseende processortyp ändras till lägst Intels 3:e generations i5 med vpro-funktionalitet, BÅDE för typkonfiguration 1.1 och för typkonfiguration 1.4. I typkonfiguration 1.4 har ni specificerat krav på 120GB SSD hårddisk, i övriga typkonfigurationer finns det inga krav på hårddiskar. Vi förutsätter att samtliga typkonfigurationer inom stationära och bärbara datorer ska vara utrustade med hårddiskar? Vi föreslår att ni specificerar ett hårdiskkrav på minst 128GB med 7200 varv på övriga typkonfigurationer inom bärbara och stationära datorer. Ja, samtliga typkonfigurationer inom stationära och bärbara datorer ska vara utrustade med hårddisk. Kravet är minst 250 GB med 7200 varv, alternativt minst 120 GB SSD. Avseende typkonfiguration 1.4 kvarstår dock kravet på minst 120 GB SSD. I typkonfiguration 1.4: Kravet på enbart mini-display port begränsar konkurrensen avsevärt varför vi föreslår att ni ändrar kravet till displayport eller mini-displayport samt att vi förutsätter att porten ska vara integrerad i datorn? Kravet avseende typkonfiguration 1.4 ändras till 1x displayport eller mini-displayport. Porten ska vara integrerad i datorn. Baserat på ert tidigare svar avseende displayport tolkar vi det som att ni inte tillåter adaptrar samt att displayport ska vara integrerad i datorn? Stämmer det? Ja, det stämmer.

4 Sida 4 av 5 Kravet på batteri avseende typkonfiguration är formulerat som 6-cell minst 1 års garanti. I kravspecifikationen punkt 19: Medföljande batteri ska ha en batteritid på minst (5) fem timmar vid normalanvändning. Vi uppfattar att kravet avser en batteritid på minst (5) fem timmar vid normalanvändning? För att förtydliga kravet föreslår vi att kravet ändras till Batteritid minst (5) fem timmar vid normalanvändning, minst 1 års garanti på typkonfiguration Kravet på 6-cells batteri stryks. Kravet på batteri avseende typkonfiguration ändras till Minst fem (5) timmars batteritid vid normalanvändning, minst 1 års garanti. Typkonfiguration Surfplattor 4.3 och 4.4. Vi anser att kraven på surfplattor är för öppet skrivna och vi gör en bedömning att ni kan få svar i en för stor variation. Vi rekommenderar därför att ni specificerar kraven ytterligare. Exempelvis avseende skärmsstorlek på minst 10 samt att det ska finnas dockningsmöjlighet som enligt vår bedömning vi ser en stor efterfrågan på marknaden nu. Kraven avseende typkonfiguration 4.3 och 4.4 utökas. Vi lägger till kraven skärmstorlek minst 10 tum samt dockningsmöjlighet. För det bärbara sortimentet anger Ni som krav certifiering enligt MIL-STG-810G. MIL-STG är ju en amerikansk standard framtagen av och för amerikanska försvaret. Vilket är den sakliga bakgrunden till detta krav, som förefaller lite främmande för en svensk kommun. Särskilt i skenet av att det är starkt konkurrensbegränsande. Att MIL-STG kravet är begränsat till det bärbara sortimentet men inte ställs på surfplattorna gör det än mer svårförståbart. I skenet av ovan ställer vi frågan skall inte kravet på MIL-STG-810G strykas som krav? Frågan besvarades av Mikael Nilsson Kravet kvarstår. Vi har satt milstandard på de bärbara datorerna av anledningen att vi inte vill sänka vår nuvarande kvalitet och stryktålighet. Vi har dock satt kravet något lägre än vad våra befintliga datorer klarar för att öppna upp för fler tillverkare. Vi har inte använt milstandarden avseende surfplattorna eftersom vi bedömer att det skulle vara konkurrensbegränsande. Ni har tidigare slagit fast att det är ett ska-krav att bärbara datorer ska kunna ansluta externa bildskärmar med displayport med motiveringen Eftersom ingen skärmtillverkare (vad vi har hittat) erbjuder skärmar med både HDMI och displayport så har vi beslutat att välja ett av dessa format. Detta för att undvika dyra adaptrar och konverterare. Vidare fastslår Ni i ett annat svar på fråga Vårt tidigare svar gällande skärmanslutningar ska tolkas som att 1x displayport eller mini-displayport är ett ska-krav avseende typkonfiguration (endast mini-displayport accepteras avseende typkonfiguration 1.4). Av detta kan man dra slutsatsen att displaport skall användas till att ansluta externa skärmar. Ni har också ett ska-krav på att samtliga bärbara skall var dockningsbara (ej via USB) vilket är rimligt och vanligt. Sett i skenet av detta är väl egentligen Ert sakliga krav att dockan skall vara försedd med displayport och att kombinationen dator/docka skall kunna anslut extern skärm och fungera. Det är sällan förekommande att man ansluter en dockad dator till en port i datorn. Det är hela vitsen med en docka att externa enheter som skärm/tangentbord/mus m.fl ansluts genom att klicka in datorn med en kontakt till samtliga dessa enheter med ETT klick-in. Skall skärmen anslutats separat i datorn förefaller det en smula förfelat. Det leder också till att kravet är att anslutningsbar docka skall ha displayport för anslutning av extern skärm Mot den bakgrunden önskar vi bekräftelse på att vi uppfattat Ert reella krav rätt. Annars kan det uppfattas om att Ni styr mot vissa tillverkare/modeller utan sakligt skäl och det tror vi inte är fallet. Frågan besvarades av Mikael Nilsson

5 Sida 5 av 5 Vårt krav avser själva datorerna. Offererade bärbara datorer ska ha 1x displayport eller mini-displayport (endast mini-displayport accepteras avseende typkonfiguration 1.4). Vi ställer däremot inte krav på att dockningslisten ska ha displayport eftersom detta kan medföra att det inte finns några passande dockningslister till kravställda datorer.

Bilaga 1 Kravspecifikation

Bilaga 1 Kravspecifikation Sida 1 av 11 Landstingsstyrelsens förvaltning KRAVSPECIFIKATION LS:1405-0580 Upphandlingsavdelningen Bilaga 1 Kravspecifikation Sida 2 av 11 1. KRAVSPECIFIKATION... 4 1.1 INLEDNING... 4 1.2 KRAVSPECIFIKATION...

Läs mer

Frågor och svar. mats.westman@skatteverket.se. 2011-12-16 08:54 Alla. Publik fråga Mats Westman/Skatteverket

Frågor och svar. mats.westman@skatteverket.se. 2011-12-16 08:54 Alla. Publik fråga Mats Westman/Skatteverket Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Skatteverket Namn: PC som funktion inklusive Närstöd Handläggare: Mats Westman Referensnr: Dnr 131 727600-11/21 Telefon: E-post: 010-574 89 67 mats.westman@skatteverket.se

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-11-06 Ställ en fråga om den här upphandlingen kommer utrustningen att nyttjas i skolmiljö? Frågan besvarades 2012-10-08 av Ragnar Ahlberg

Läs mer

Kravspecifikation. Bildskärmar Typ C 4:3 / 5:4, SLL800:4. Bilaga Kravspecifikation Förnyad konkurrensutsättning

Kravspecifikation. Bildskärmar Typ C 4:3 / 5:4, SLL800:4. Bilaga Kravspecifikation Förnyad konkurrensutsättning Kravspecifikation Förnyad konkurrensutsättning SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen 2011-11-21 Kravspecifikation Bildskärmar Typ C 4:3 / 5:4, 19 21 SLL800:4 Kravspecifikation 2 (8) 2 UPPHANDLING

Läs mer

Då offererade produkter från andra varumärken än de efterfrågade inte är föremål för utvärdering/konkurrensutsättning så ska dessa inte heller vara

Då offererade produkter från andra varumärken än de efterfrågade inte är föremål för utvärdering/konkurrensutsättning så ska dessa inte heller vara Fråga/Svar 1 Fråga: I anbudsinbjudan skriver ni att ni har för avsikt att teckna avtal med (3) leverantörer. Kan ni förtydliga er gällande detta? Ska en leverantör leverera alla tillverkare eller ska en

Läs mer

Kravspecifikation avseende Patientnära panel-pc, stationära datorer, bildskärmar och tillbehör

Kravspecifikation avseende Patientnära panel-pc, stationära datorer, bildskärmar och tillbehör Sida 1 av 12 Kravspecifikation avseende Patientnära panel-pc, stationära datorer, bildskärmar och tillbehör Sida 2 av 12 1 KRAVSPECIFIKATION TILL UPPHANDLING, PATIENTNÄRA PANEL-PC, STATIONÄRA DATORER MED

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Elevdatorer 1 till 1

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Elevdatorer 1 till 1 Upphandlande myndighet Lycksele kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Elevdatorer 1 till 1 Diarie UH-2012-8 Ansvarig upphandlare Eric Lundström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

;004. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Ricoh Sverige AB. Sida 1 (6)

;004. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Ricoh Sverige AB. Sida 1 (6) Ricoh Sverige AB 1 (6) 1 Priser produkter Angiven leveranstid är ett högsta genomsnitt Ramavtalsleverantören ska uppfylla. Lenovo thinkcenter M77 Processor: minst två kärnor och minst en klockfrekvens

Läs mer

2.0 Krav avseende stationär dator, standard arbetsplats

2.0 Krav avseende stationär dator, standard arbetsplats Sollefteå kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Hårdvara/PC Diarie KS/213/2012 Ansvarig upphandlare Patrik Sandström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Daniel Melin Referensnr: 96-36-2014 Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling Telefon: +46

Läs mer

Vägledning för avropsförfarandet förnyad konkurrensutsättning ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 1(9)

Vägledning för avropsförfarandet förnyad konkurrensutsättning ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 1(9) Vägledning för avropsförfarandet förnyad konkurrensutsättning ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR 2012 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET ARBETSPLATSER KLIENTER OCH SURFPLATTOR

Läs mer

PC-modeller Trollhättans Stad

PC-modeller Trollhättans Stad PC-modeller Trollhättans Stad Stationär PC Standard HP EliteDesk 800 G1 SFF Stationär PC Tower EliteDesk 800 G1 TWR Stationär PC i två varianter för normalt kontorsarbete. SFF (Small Form Factor) Standard

Läs mer

Pitstop! Kampanj till och med 6e Juni! Passa på att köpa Dellprodukter till extra förmånliga priser 3.999:- 3.290:- 5.090:-

Pitstop! Kampanj till och med 6e Juni! Passa på att köpa Dellprodukter till extra förmånliga priser 3.999:- 3.290:- 5.090:- Pitstop! Kampanj till och med 6e Juni! Passa på att köpa Dellprodukter till extra förmånliga priser 3.199:- 3.999:- 3.290:- 08-590 940 15 sales@pcaddon.se Venue 8 Pro 5830 Ny 8 tablet med SSD disk och

Läs mer

Bilaga 1 Kravspecifikation

Bilaga 1 Kravspecifikation Sida 1 av 17 Upphandlingsavdelningen Bilaga 1 Kravspecifikation Sida 2 av 17 1. KRAVSPECIFIKATION... 5 1.1 INLEDNING... 5 1.2 KRAVSPECIFIKATION... 5 1.2.1 Övergripande information... 5 1.2.2 Gemensamma

Läs mer

Förvaltning Filnamn Sida. _rev5. 2013-05-02 Ks 205-2013. 1 Sammanfattning... 3. 2 Generella krav... 4

Förvaltning Filnamn Sida. _rev5. 2013-05-02 Ks 205-2013. 1 Sammanfattning... 3. 2 Generella krav... 4 Kravspecifikation standardarbetsplatser 2013 2 (13) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Generella krav... 4 2.1. Garantier, service och supportavtal... 4 2.1.1. PC/Apple... 4 2.2. Avrop av produkter...

Läs mer

PRODUKT- OCH PRISLISTA

PRODUKT- OCH PRISLISTA ARBETSPLATSUTRUSTNING - OCH LISTA tel +358 18 12 900, www.ada.ax, organisationsnummer 2652001-2 1/16 Innehåll INTRODUKTION... 3 SÄTTNING... 3 BESTÄLLNING... 3 MILJÖDEKLARATION... 3 GARANTI... 3 1 HP ELITEBOOK

Läs mer

DELTACO PRESENTERAR USB TYP C FRAMTIDENS ENDA KONTAKT

DELTACO PRESENTERAR USB TYP C FRAMTIDENS ENDA KONTAKT DELTACO PRESENTERAR USB TYP C FRAMTIDENS ENDA KONTAKT VAD ÄR USB TYP C? Dagens mobila plattformar kräver flexibla lösningar med skalbar prestanda och möjlighet till kraftfull strömförsörjning. Målet är

Läs mer

;004. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Ricoh Sverige AB. Sida 1 (5)

;004. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Ricoh Sverige AB. Sida 1 (5) Ricoh Sverige AB 1 (5) 1 Priser produkter Angiven leveranstid är ett genomsnitt Ramavtalsleverantören ska uppfylla. Lenovo thinkcenter M77 Processor: minst två kärnor och minst en klockfrekvens på 2,5

Läs mer

Användarmanual Elevdator

Användarmanual Elevdator Användarmanual Elevdator UBG Elev-PC Introduktion Innehållsförteckning 1 GENERELL INFORMATION... 2 1.1 Garanti och försäkring... 2 1.2 Innehåll i datorpaket... 2 2 TIPS FÖR ANVÄNDNING AV DIN DATOR... 2

Läs mer

Hubben har testats noggrant för att garantera kompatibilitet med Microsoft Surface Pro 4, Surface Pro 3 och Surface Book.

Hubben har testats noggrant för att garantera kompatibilitet med Microsoft Surface Pro 4, Surface Pro 3 och Surface Book. MST-hubb - Mini DisplayPort till 2x DisplayPort StarTech ID: MSTMDP122DP Denna MST-hubb låter dig ansluta två skärmar till din Mini DisplayPort (mdp) 1.2-utrustade surfplatta eller bärbara eller stationära

Läs mer

Frågor och svar. Klient 3, Västra och Södra Sverige Kammarkollegiet

Frågor och svar. Klient 3, Västra och Södra Sverige Kammarkollegiet Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Namn: Klient 3, Västra och Södra Sverige Kammarkollegiet Handläggare: Anna Berg Referensnr: Dnr 96-52-2015 Telefon: +46 87000758 Beskrivning:

Läs mer

PRODUKT- OCH PRISLISTA

PRODUKT- OCH PRISLISTA ARBETSPLATSUTRUSTNING - OCH LISTA tel +358 18 12 900, www.ada.ax, organisationsnummer 2652001-2 1/15 Innehåll INTRODUKTION... 3 SÄTTNING... 3 BESTÄLLNING... 3 MILJÖDEKLARATION... 3 GARANTI... 3 1 HP ELITEBOOK

Läs mer

Denna MST-hubb låter dig ansluta tre HDMI -skärmar till din Mini DisplayPort (mdp) 1.2-utrustade bärbara eller stationära dator med Windows.

Denna MST-hubb låter dig ansluta tre HDMI -skärmar till din Mini DisplayPort (mdp) 1.2-utrustade bärbara eller stationära dator med Windows. MST-hubb - Mini DisplayPort till 3x HDMI StarTech ID: MSTMDP123HD Denna MST-hubb låter dig ansluta tre HDMI -skärmar till din Mini DisplayPort (mdp) 1.2-utrustade bärbara eller stationära dator med Windows.

Läs mer

Frågor och svar. Klient 1, Norra Sverige och Uppsala-Örebro Kammarkollegiet

Frågor och svar. Klient 1, Norra Sverige och Uppsala-Örebro Kammarkollegiet Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Namn: Klient 1, Norra Sverige och Uppsala-Örebro Kammarkollegiet Handläggare: Anna Berg Referensnr: Dnr 96-50-2015 Telefon: +46 87000758

Läs mer

Henrik Asp. Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR

Henrik Asp. Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR Allt du behöver veta för att KÖPA DATOR Henrik Asp DEL 1 KOMPONENTER OCH PROGRAMVARA DEL 3 EFTER KÖPET 1. INTRODUKTION TILL BOKEN... 3 2. DATORNS HISTORIA... 4 A. Pc...5 B. Mac...6 C. HTPC...7 3. DATORNS

Läs mer

Vad är Inet Windows 10 Anniversary Update Vilka olika datorer det finns Antivirus Office 365 Vad Inet kan göra för dig Frågestund

Vad är Inet Windows 10 Anniversary Update Vilka olika datorer det finns Antivirus Office 365 Vad Inet kan göra för dig Frågestund Vad är Inet Vad är Inet Vad är nytt Gratis uppdatering Fördelar och nackdelar Hur man uppdaterar Kan man få hjälp Vad är Inet Vad är nytt Inget nytt operativsystem Finjusteringar Årliga uppdateringar

Läs mer

Kontorsbildskärmar. Kravspecifikation. Område 1. Bilaga 2. Fel! Hittar inte referenskälla. Sid 1 av 7 LS: SLL832 Bilaga 2

Kontorsbildskärmar. Kravspecifikation. Område 1. Bilaga 2. Fel! Hittar inte referenskälla. Sid 1 av 7 LS: SLL832 Bilaga 2 Sid 1 av 7 Bilaga 2 Bilaga 2 Kravspecifikation Kontorsbildskärmar Område 1 Sid 2 av 7 KRAVSPECIFIKATION... 3 1 ALLMÄNNA KRAV BILDSKÄRMAR TYPKONFIGURATION A - D... 3 1.1 TYP AV BILDSKÄRM... 3 1.2 MÄRKNING

Läs mer

Kravspecifikation avseende Tunna klienter

Kravspecifikation avseende Tunna klienter Sida1 av 10 Kravspecifikation avseende Tunna klienter Sida2 av 10 1 KRAVSPECIFIKATION... 4 1.1 KRAVSPECIFIKATION... 4 1.1.1 Specifika krav för typkonfiguration A... 4 1.1.1.1 Flash-minne... 4 1.1.1.2 Primärminne...

Läs mer

PRODUKT- OCH PRISLISTA

PRODUKT- OCH PRISLISTA ARBETSPLATSUTRUSTNING - OCH LISTA tel +358 18 12 900, www.ada.ax, organisationsnummer 2652001-2 1/15 Innehåll INTRODUKTION... 3 SÄTTNING... 3 BESTÄLLNING... 3 MILJÖDEKLARATION... 3 GARANTI... 3 1 HP ELITEBOOK

Läs mer

Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015

Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015 Vanliga frågor och svar på ramavtalet Arbetsplatser och elevdatorer 2015 Kan man ställa krav på att efterfrågade produkter från olika grupper (exempelvis stationär och bärbar) är av samma märke? Detta

Läs mer

Frågor och svar. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service. Alla. Catrin Isacsson/Halmstads kommun

Frågor och svar. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service. Alla. Catrin Isacsson/Halmstads kommun Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Halmstads kommun Namn: Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Handläggare: Catrin Isacsson Referensnr: KS 2010/0468 Telefon: E-post: 035-13

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö September-2017

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö September-2017 Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö September-2017 Att köpa ny dator Kompakt bordsdator Stationär dator Allt-i-ett-dator Laptop Hybrid (laptop/surfplatta) Agenda Att tänka på innan du köper dator Faktorer

Läs mer

Användarmanual Elevdator

Användarmanual Elevdator Användarmanual Elevdator UBG Elev-PC Introduktion Innehållsförteckning 1 GENERELL INFORMATION... 2 1.1 Garanti och försäkring... 2 1.2 Innehåll i datorpaket... 2 2 TIPS FÖR ANVÄNDNING AV DIN DATOR... 2

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2013-01-16 Frågan besvarades 2012-12-19 av Maria Larsson Vi har ändrat i Bilaga1 Anbudsformulär Under punkt 2.1.1 Generella krav till Mätintervallet

Läs mer

Öka produktiviteten med flera skärmar

Öka produktiviteten med flera skärmar MST-hubb - Mini DisplayPort till 4x DisplayPort StarTech ID: MSTMDP124DP Denna MST-hubb låter dig ansluta fyra skärmar till din Mini DisplayPort (mdp) 1.2-utrustade surfplatta eller bärbara eller stationära

Läs mer

HUR MAN LYCKAS MED BYOD

HUR MAN LYCKAS MED BYOD HUR MAN LYCKAS MED BYOD WHITE PAPER Innehållsförteckning Inledning... 3 BYOD Checklista... 4 1. Val av system... 4 2. Installation och konfiguration... 5 3. Prestanda... 5 4. Valfrihet ökar upplevelsen...

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Bärbara datorer 2014

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Bärbara datorer 2014 Säffle kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Bärbara datorer 2014 Diarie 2013-290 Upphandlare Thomas Axelsson Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret

Läs mer

Modernt arbete kräver moderna verktyg

Modernt arbete kräver moderna verktyg En guide för dig som är företagare: Modernt arbete kräver moderna verktyg Windows 10 Pro ger nya möjligheter att jobba smartare och säkrare. Du behöver bra verktyg för att kunna göra ett bra jobb. Din

Läs mer

Mini DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 2 portar

Mini DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 2 portar Mini DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 2 portar Product ID: MSTMDP122DP Med denna MST-hubb kan du ansluta två DisplayPort-skärmar till din Mini DisplayPort-dator. MST fungerar

Läs mer

RUTIN FÖR ATT FÖREBYGGA IT-AVFALL OCH MINSKA MILJÖPÅVERKAN

RUTIN FÖR ATT FÖREBYGGA IT-AVFALL OCH MINSKA MILJÖPÅVERKAN Uppdaterad 2019-02-07 Det här är ett exempel på en rutin för att förebygga IT-avfall och minska miljöpåverkan. Hela eller delar av rutinen kan användas av verksamheter i och utanför Göteborgs Stad. I de

Läs mer

ipad-tips elektroniska dokument i Tibro kommun 2013-05-15

ipad-tips elektroniska dokument i Tibro kommun 2013-05-15 ipad-tips elektroniska dokument i Tibro kommun 2013-05-15 I Tibro kommun har vi liksom många andra kommuner fastnat för Apples modell ipad för att ta del av handlingar inför och efter politiska möten.

Läs mer

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet

Pressmeddelande. Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Toshiba lanserar nya Z-serien: Slitstarka och lätta enheter avsedda för jobbet Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Pressmeddelande Tre nya modeller med bättre portabilitet,

Läs mer

R E I N V E N T I N G I T Skolkatalog 2017

R E I N V E N T I N G I T Skolkatalog 2017 REINVENTING IT Skolkatalog 2017 Snabb & lätt Prisvärt kraftpaket Stilren laptop med HDMI-utgång för uppspelning av HD-video. Smidighet och kraft tillsammans Bara 1,5 kg - en kompakt och lätt elevdator.

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Melleruds Kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Diarie UH-2013-16 Ansvarig upphandlare Björn Lindquist Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Utökad enhetsanslutning

Utökad enhetsanslutning USB 3.0-hubb med 3 portar för bärbara datorer och Windowsbaserade surfplattor + snabbladdningsport och enhetshållare - svart StarTech ID: ST4300U3C1B ST4300U3C1B USB 3.0-hubb med 3 portar ökar din bärbara

Läs mer

HDMI, Displayport och USB. Utbildningsmaterial med fokus på certifieringar

HDMI, Displayport och USB. Utbildningsmaterial med fokus på certifieringar HDMI, Displayport och USB Utbildningsmaterial med fokus på certifieringar 1 HDMI 2 2 HDMI versioner HDMI versioner har olika specifikationer och stödjer olika funktioner. Alla nya specifikationer är bakåtkompatibla

Läs mer

Vägledning för avrop ELEVDATORER OCH SURFPLATTOR 2012 1(13)

Vägledning för avrop ELEVDATORER OCH SURFPLATTOR 2012 1(13) Vägledning för avrop ELEVDATORER OCH SURFPLATTOR 2012 1(13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET ELEVDATORER OCH SURFPLATTOR 2012... 3 2.1 ALLMÄNT... 3 2.2 UPPHANDLADE HELHETSLÖSNINGAR...

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

;001. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Atea Sverige AB. Sida 1 (6)

;001. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Atea Sverige AB. Sida 1 (6) Atea Sverige AB 1 (6) 1 Priser produkter Angiven leveranstid är ett högsta genomsnitt Ramavtalsleverantören ska uppfylla. Lenovo thinkcenter M77 Processor: minst två kärnor och minst en klockfrekvens på

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät UPPHANDLINGSRAPPORT Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08 678 55 16 charlotte.murray@pts.se 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

PM Ipads för skolan. Tanums kommun. Svar på fråga

PM Ipads för skolan. Tanums kommun. Svar på fråga PM 4 2014-05-20 Ipads för skolan Tanums kommun Svar på fråga PM4 Frågor och svar: Fråga 1: Ni efterfrågar i förfrågningsunderlaget, punkt 3.14, en rabatt utryckt i procentenheter med högst en decimal på

Läs mer

Viktiga anslutningar som är idealiska för arbetsstationer med flera användare

Viktiga anslutningar som är idealiska för arbetsstationer med flera användare HDMI-dockningsstation för bärbara datorer - USB 3.0 StarTech ID: USB3VDOCKH Denna HDMI -dockningsstation för bärbara datorer är ett kostnadseffektivt sätt att skapa en arbetsstation i full storlek som

Läs mer

;002. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Dustin AB. Sida 1 (6)

;002. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Dustin AB. Sida 1 (6) Dustin AB 1 (6) 1 Priser produkter Angiven leveranstid är ett högsta genomsnitt Ramavtalsleverantören ska uppfylla. Lenovo thinkcenter M77 Processor: minst två kärnor och minst en klockfrekvens på 2,5

Läs mer

Frågor & Svar Licensförsörjning 2010

Frågor & Svar Licensförsörjning 2010 Frågor & Svar Licensförsörjning 2010 1 (7) 1. Svarsdatum2011-01-04 09:44:40 Fråga: Är avsikten att teckna ramavtal med max 7 st leverantörer eller endast en (1)? Svar: Enligt punkt 4.1 i Ansökningsinbjudan

Läs mer

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband

Användarhandbok AE6000. Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband Användarhandbok AE6000 Wireless Mini USB AC580-adapter med Dualband a Innehåll Produktöversikt Funktioner 1 Installation Installation 2 Trådlös nätverkskonfiguration Wi-Fi Protected Setup 3 Verktyg för

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

;002. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Atea Sverige AB. Sida 1 (5)

;002. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Atea Sverige AB. Sida 1 (5) Atea Sverige AB 1 (5) 1 Priser produkter Angiven leveranstid är ett högsta genomsnitt Ramavtalsleverantören ska uppfylla. Lenovo thinkcenter M77 Processor: minst två kärnor och minst en klockfrekvens på

Läs mer

HDMI, DisplayPort och USB. Utbildningsmaterial med fokus på certifieringar

HDMI, DisplayPort och USB. Utbildningsmaterial med fokus på certifieringar HDMI, DisplayPort och USB Utbildningsmaterial med fokus på certifieringar 1 HDMI 2 2 HDMI versioner HDMI versioner har olika specifikationer och stödjer olika funktioner. Alla nya specifikationer är bakåtkompatibla

Läs mer

TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS. NACKA KOMMUN IT-arbetsplats relaterad utrustning

TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS. NACKA KOMMUN IT-arbetsplats relaterad utrustning TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS NACKA KOMMUN IT-arbetsplats relaterad utrustning 2013-05-22 Observera att läsplatta inte ger tillgång till Nackas program, verksamhetssystem, utskriftstjänst eller lagringsytor.

Läs mer

Världen är din arbetsplats

Världen är din arbetsplats Världen är din arbetsplats STYLISTIC R726 Intel Inside. Powerful Solution Outside. With Intel Core i7 vpro Processor. 150470_FTS_STYLISTIC_R726_Brosch_RZ_1603.indd 1 12.04.2016 09:10:19 Intel Inside. Powerful

Läs mer

RFI Förmånsportal 1(5)

RFI Förmånsportal 1(5) 1.0 Inledning Skellefteå kommun efterfrågar synpunkter och information inför en eventuell upphandling av en Förmånsportal. Förmånsportalen kommer att upphandlas som en tjänst gentemot en avtalspart. En

Läs mer

Touchdown! 3.789:- 3.499:- 3.699:-

Touchdown! 3.789:- 3.499:- 3.699:- Vinn NFL-biljetter till Kansas City Chiefs mot Detroit Lions i London. Handla och registrera dig redan nu på www.nfllondon.winyourdell.com 3.699:- 3.789:- 4.099:- 3.499:- till Microsoft Windows 10 före

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

USB C DisplayPort-adapter - 3 portar - USB C till DisplayPort MST-hubb - USB Type C skärmhubb

USB C DisplayPort-adapter - 3 portar - USB C till DisplayPort MST-hubb - USB Type C skärmhubb USB C DisplayPort-adapter - 3 portar - USB C till DisplayPort MST-hubb - USB Type C skärmhubb Product ID: MSTCDP123DP Med denna MST-hubb kan du ansluta tre DisplayPort-skärmar till din USB-C -dator. MST

Läs mer

Bilaga Kravspecifikation

Bilaga Kravspecifikation Bilaga Kravspecifikation Öppna programvaror 2010 1 (21) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Uppgifter om anbudsgivaren...3 3 Kvalificeringskrav...4 4 Krav gällande anbudsgivare och eventuella underleverantörer...6

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Öka produktiviteten med flera skärmar

Öka produktiviteten med flera skärmar MST-hubb - DisplayPort till 2x DisplayPort StarTech ID: MSTDP122DP Denna MST-hubb låter dig ansluta två skärmar till din DisplayPort (DP) 1.2-utrustade bärbara eller stationära dator med Windows. Den är

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala

ANBUDSINBJUDAN. Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala BRANDFÖRSVARET Handläggare Datum Dnr Lars Lidström 2015-05-07 RÄN-2015-349 0707-782404 ANBUDSINBJUDAN Ledningsfordon till Brandförsvaret i Uppsala Uppsala brandförsvar inbjuder er att lämna anbud i denna

Läs mer

USB-C-multiportadapter för bärbara datorer - 4K HDMI eller VGA - GbE - USB 3.0

USB-C-multiportadapter för bärbara datorer - 4K HDMI eller VGA - GbE - USB 3.0 USB-C-multiportadapter för bärbara datorer - 4K HDMI eller VGA - GbE - USB 3.0 Product ID: DKT30CHV Denna USB-C -multiportadapter för bärbara datorer förändrar sättet du arbetar på när du reser. Den låter

Läs mer

I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 2. II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4

I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 2. II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4 TELIA CENTREX KRAV PÅ TERMINALER / SERVRAR Innehållsförteckning I. Krav på terminaler för telefonistprodukter 2 II. Krav på server och klient till Telefonistöd och Kalenderkoppling 4 III. Krav på server

Läs mer

Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt.

Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt. Frågor och svar, nr 3 Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt. Svar: I de senaste upphandlingarna kommunerna gjort avseende däck

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Dell USB-C Mobile Adapter DA300 Användarmanual

Dell USB-C Mobile Adapter DA300 Användarmanual Dell USB-C Mobile Adapter DA300 Användarmanual Regulatory Model: DA300z Anmärkningar, försiktighet och varningar OBS: Ett OBS anger viktig information som hjälper dig att fåut det mesta av din dator. FÖRSIKTIGHET:

Läs mer

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel

Kriterieunderlag upphandling Förpackningsmaterial till livsmedel Ärendenummer Dokumentet skapades: 2011-12-29 17:03:53 Innehållsförteckning 1. ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER... 1 2. UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 2 3. KRAV PÅ LEVERANTÖR...4 4. KRAVSPECIFIKATION...6 5. KOMMERSIELLA

Läs mer

Systemkrav WinServ II Edition Release 2 (R2)

Systemkrav WinServ II Edition Release 2 (R2) Systemkrav WinServ II Edition Release 2 (R2) Observera: Alla rekommendationer är aktuella vid den tid då dokumentet publicerades och visar den senaste informationen för nödvändig mjukvara. Systemkrav för

Läs mer

Systemkrav för Qlik Sense. Qlik Sense September 2017 Copyright QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Systemkrav för Qlik Sense. Qlik Sense September 2017 Copyright QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Systemkrav för Qlik Sense Qlik Sense September 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

Dell USB-C Mobile Adapter DA300 Användarmanual

Dell USB-C Mobile Adapter DA300 Användarmanual Dell USB-C Mobile Adapter DA300 Användarmanual Anmärkningar, försiktighet och varningar OBS: Ett OBS anger viktig information som hjälper dig att fåut det mesta av din dator. FÖRSIKTIGHET: FÖRSIKTIGHET

Läs mer

Utvärdering av miljökrav i PC-upphandling

Utvärdering av miljökrav i PC-upphandling RAPPORT 2010-11-10 Utvärdering av miljökrav i PC-upphandling PÅ UPPDRAG AV STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Håkan Nordin, Miljökompassen AB www.sll.se Stockholm 2010-11-10 Denna rapport beskriver ett arbete som

Läs mer

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Service på hissar och rulltrappor -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Service på hissar och rulltrappor -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Allmänna uppgifter upphandlar - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1.1 Upphandlande myndighet och enheter Örnsköldsviks kommun, 212000-2445 Nygatan 16 891 88 Örnsköldsvik Handläggare:

Läs mer

KVALIFICERING Ärende: Dnr: Skyddsutrustning mot laser, Rikspolisstyrelsen PVS-936-4714/10 Anbud nr 1 2A 2B 3 4 5 Laservision GmBH & Co KG Armatech i Kungsbacka AB Armatech i Kungsbacka AB Procurator AB

Läs mer

USB C till HDMI Multiskärmsadapter - MST-hubb med 3 portar

USB C till HDMI Multiskärmsadapter - MST-hubb med 3 portar USB C till HDMI Multiskärmsadapter - MST-hubb med 3 portar Product ID: MSTCDP123HD Med MST (Multi-Stream Transport)-hubben kan du ansluta tre HDMI-skärmar till din USB-C -dator. MST garanterar problemfri

Läs mer

DOM Meddelad i Falun

DOM Meddelad i Falun IFALUN Anna Borgs Förvaltningsrättsnotarie 2012-09-12 Meddelad i Falun Mål nr Sida 1 (5) KLAGANDE EFG Kontorsmöbler AB, 556279-4403 Box 49048 100 28 Stockholm MOTPART Lantmäteriet 801 82 Gävle SAKEN Överprövning

Läs mer

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016 Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016 Att tänka på innan du köper bärbar dator Behov/Användningsområde Om man mest ska använda datorn till epost, Internet, lagra foton och skriva dokument i

Läs mer

Systemkrav för Qlik Sense. Qlik Sense September 2017 Copyright QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Systemkrav för Qlik Sense. Qlik Sense September 2017 Copyright QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Systemkrav för Qlik Sense Qlik Sense September 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS. NACKA KOMMUN IT-arbetsplats relaterad utrustning

TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS. NACKA KOMMUN IT-arbetsplats relaterad utrustning TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS NACKA KOMMUN IT-arbetsplats relaterad utrustning 2013-05-22 Observera att läsplatta inte ger tillgång till Nackas program, verksamhetssystem, utskriftstjänst eller lagringsytor.

Läs mer

Anbudsinbjudan avseende Patientnära panel-pc, stationära datorer, bildskärmar och tillbehör

Anbudsinbjudan avseende Patientnära panel-pc, stationära datorer, bildskärmar och tillbehör Sida 1 av 10 Anbudsinbjudan avseende Patientnära panel-pc, stationära datorer, bildskärmar och tillbehör Sida 2 av 10 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 2. Omfattning... 3 3. Avtalsperiod... 3 3.1.

Läs mer

Mini DisplayPort till HDMI-flerskärmssplitter - MSThubb med 3 portar

Mini DisplayPort till HDMI-flerskärmssplitter - MSThubb med 3 portar Mini DisplayPort till HDMI-flerskärmssplitter - MSThubb med 3 portar Product ID: MSTMDP123HD Med denna MST-hubb kan du ansluta tre HDMI-skärmar till din Mini DisplayPort-dator. MST fungerar på alla Windows

Läs mer

Viktiga anslutningar som är idealiska för arbetsstationer med flera användare

Viktiga anslutningar som är idealiska för arbetsstationer med flera användare DVI-dockningsstation för bärbara datorer - USB 3.0 StarTech ID: USB3VDOCKD Denna DVI-dockningsstation för bärbara datorer är ett kostnadseffektivt sätt att skapa en arbetsstation i full storlek som kan

Läs mer

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 Vad du behöver veta när du ska lämna anbud Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 SISAB boulevard 190 skolor + 400 förskolor = 1,7 miljoner kvadratmeter Det skulle krävas

Läs mer

TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS NACKA KOMMUN ADMINISTRATIV VERKSAMHET

TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS NACKA KOMMUN ADMINISTRATIV VERKSAMHET TJÄNSTEKATALOG IT-ARBETSPLATS NACKA KOMMUN ADMINISTRATIV VERKSAMHET VT 2013 1 1. BasPC bärbar liten admin 259 SEK 289 SEK NACKA-100 NACKA-100-F Lenovo ThinkPad x230 Intel i5-3230m 2,4GHz Skärm 12.5 HD

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-10-10 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling Familjerådgivning Gun Sävhammar 2013-22 Sista anbudsdag: 2013-11-19 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Dell Jackpot! 0000,- Följ med Dell till IT-mässan CES i Las Vegas 4.799:- 5.379:-

Dell Jackpot! 0000,- Följ med Dell till IT-mässan CES i Las Vegas 4.799:- 5.379:- Dell Jackpot! Följ med Dell till IT-mässan CES i Las Vegas Res med Dell, Intel och Nvidia till Las Vegas och besök CES 2014-mässan där framtidens IT-produkter presenteras. Köp och registrera dig redan

Läs mer

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

Anbudslämnaren skall ej vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, ackord eller liknande förhållande

Anbudslämnaren skall ej vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, ackord eller liknande förhållande Årjängs kommun Skallkrav Diarie UPH-2014-34 Namn Telefoniprodukter Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att

Läs mer

;005. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Svensk IT Funktion AB. Sida 1 (5)

;005. Projektnamn Dokumenttyp. Statens inköpscentral. Bilaga Pris. Svensk IT Funktion AB. Sida 1 (5) Svensk IT Funktion AB 1 (5) 1 Priser produkter Angiven leveranstid är ett högsta genomsnitt Ramavtalsleverantören ska uppfylla. Acer Veriton X4620G, Processor: minst två kärnor och minst en klockfrekvens

Läs mer