S T U D I E U T S K O T T E T Protokoll 2010/2011:5 Sammanträdesdatum: Uppsala studentkår, sammanträdesrummet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "S T U D I E U T S K O T T E T Protokoll 2010/2011:5 Sammanträdesdatum: 101028 Uppsala studentkår, sammanträdesrummet"

Transkript

1 Närvarande Johan Gärdebo Tommy Söder Angelica Rönnbäck Edvin Ullman Johan Lundmark Martin Michelsson Joel Wilger Ella Brodin Anna Lindgren Lars Niska Michel Rowinski Magnus Wikmark Bjarni Juliusson Emil Paulsrud Fatma Aksal Elisabet Forssell Övriga Michael Landsten Kerstin Sahlin Olivia Pekkonen Rönnbäck S T U D I E U T S K O T T E T Protokoll 2010/2011:5 Sammanträdesdatum: Uppsala studentkår, sammanträdesrummet Frånvarande Viktor Gerdin Martin Västermark Hanna Stam Kaltrina Alaj FORMALIA FÖREDRAGANDE: Paulsrud 1 Mötets öppnande Mötesordförande Emil Paulsrud förklarar mötet öppnat kl FORMALIA/BESLUT a) att godkänna kallelsen och fastställa dagordningen. b) att välja Lars Niska till justerare för mötet c) att adjungera Michael Landsten, Prorektor Kerstin Sahlin samt Olivia Pekkonen Rönnbäck till mötet med närvaro- och yttranderätt 2 Formalia a) Fastställande av dagordning och godkännande av kallelse b) Val av justeringsperson c) Eventuella adjungeringar INFORMATION a) Studiebevakarna FÖREDRAGANDE: Studieutskottet 3 Meddelanden och information a) Studiebevakarna E P. E F. L N.

2 Hum-sektionen: Johan G meddelar att ett nytt rektorsbeslut har tolkats som att studentorganisationer inte längre får anordna tillställningar på campus annat än inne i undervisningslokalerna. Fatma nämner att det enligt Högskoleförordningen ska vara okej för US att bedriva politisk verksamhet på campus. SU beslutar att diskutera frågan vidare under punkten övrig fråga. b) Aktuella frågor från Universitetsledninge n Johan arbetar vidare med några fall, samt med pilotprojektet för mentorskapsprogram för historiestudenterna. Det går bra. Annars håller han på att rekrytera de sista studentrepresentanterna till studieråden. Angelica jobbar med att värva Studentskyddsombud, odlar kontakterna med intendenturen, och förbereder terminsminglet som går av stapeln i veckan. Anna håller på att rekrytera till studieråd och studentrepresentantplatser, och planerar samordning och samarbeten mellan studieråd, föreningar och kåren. Många föreningar och råd finns redan, och behöver man då starta upp nya? är t.ex. frågor som dyker upp. Hon vill också ta tag i upprättandet av internationella studieråd. Edvin meddelar att han varit i kontakt med föreningar som vill ha verksamhetsbidrag, och att det finns gott om föreningar som vill vara delaktiga i sektionens arbete. Annars håller han på att rekrytera studentrepresentant på nordiska språk. Medicinska: Magnus håller på att starta upp ett internationellt studieråd, och har haft möte med Timon om detta. Annars har de startat upp ett studieråd för sjuksköterskeprogrammet, det går bra. Joel och Magnus vill anordna campusfika 12/11 och har pratat med intendenten om detta. Joel meddelar vidare att han arbetar med samverkan mellan studieråd och nomineringar till pedagogiska priser, samt planerar för den framtida sektionen och jobbar med en del intressanta fall. Juridiska: Michel refererar till sin meddelandelista och nämner vidare att de håller på att starta upp ett internationellt studieråd. Juridicums interna siffra är 90 utländska studenter. Han har meddelat Juridiska föreningens studieutskott att det finns verksamhetsbidrag att söka. Juridiska sektionen ska anordna campusfika 17/11. Samhällsvetenskapliga sektionen: Ella meddelar att hon försöker bli inadjungerad på alla föreningars möten, odlar kontakter med föreningar och planerar inför sektionsmötet. De har inga fall.

3 Lars håller på med kartläggning, rekrytering till studentskyddsombud, samt bygger kontakter med studierektorer och prefekter. TekNat: Bjarni har efter en trög start nu kommit igång med att boka möten för fullt. Han har varit och träffat de flesta av sektionsordförandena ute på teknat. Ekonomiskasektionen: Tommy fortsätter arbetet med att förhandla med studentföreningar och att fylla institutionsstyrelseplatser, vilket gått mycket bra, det finns fler intresserade än platser. 18 nya studentrepresentanter valdes i fredags, och i och med att det finns så många intresserade finns det folk till extra poster, som miljöansvarig, etc. Han har också två fall som han jobbar med. Lära: Johan L meddelar att Lära går framåt, sakta men säkert. Det är ett studieråd som ska bli sektion, och de jobbar för att får mer aktiva medlemmar i styrelsen och för att marknadsföra sig själva och samarbeta med andra organisationer bl.a. om marknadsföring. De har bl.a. haft ett stort fika med massiv marknadsföring, och många visade stort intresse av att delta i arbetet. Martin M meddelar att han jobbar vidare med kursutvärderingsprojektet. I torsdags tog fakultetsnämnden beslutet att utbildningsvetenskapliga fakulteten ska omorganiseras. I och med detta finns fara för prefektstyre i övergångsperioden, och Martin jobbar för att detta inte ska ske och för att säkerställa studentinflytandet. Martin lobbar också för att man ska satsa hårdare på kursutvärderingar efter omorganisationen och få en bättre koppling mellan teori och praktik. Studentombud: Fatma meddelar att de nu officiellt har skapat Fallverksamhetsgruppen, som ses varannan vecka (de veckor det ej är SU). Alla är välkomna och alla kommer få kallelse och minnesanteckningar. Annars påminner hon om utbildningsdagen den 2/11. Vice ordförande utbildningsansvar: Emil påminner igen om tidrapportering och meddelandelistor. Anledningen till att det inte har fungerat så bra är troligen att många fortfarande saknar info och mallar. Emil skickar ut detta igen. Magnus kommenterar att man kan lägga ut tidrapporteringar och meddelandelistor på den nyupplagda gemensamma filservern. Emil meddelar att SU även har bildat Sektionsbildningsrådet, där man diskuterar utvecklingen och olika problem. Mötet var givande. Ny kallelse kommer.

4 Emil meddelar vidare att det finns verksamhetsbidrag att söka för föreningar och studieråd. Policyn har varit luddig, men håller nu på att skrivas om. Det är inte tanken att sektioner ska söka sådant bidrag, eftersom de får finansiering från annat håll. Michel frågar om kontaktlistan för alla kåraktiva. Emil delegerar åt Elisabet att uppdatera denna. Emil meddelar att posten som verksamhetsbidragshandläggare är vakant och uppmanar folk att hitta något till den. Uppdraget är ett heltidsarbete under ca 3 veckor i december och 3 veckor i april. Emil meddelar vidare att han varit på möte med Studentportalens styrgrupp, vilket var givande. Det kommer att bildas en grupp med representanter från US, UTN och Farmis för att definiera vad vi vill med Studentportalen. b) Aktuella frågor från Universitetsledningen FÖREDRAGANDE: Prorektor Kerstin Sahlin Prorektor Kerstin Sahlin presenterar sig och går igenom de frågor som är mest viktiga för universitetsledning just nu. Dessa är: a) Utbildningskvalitet Aktuella ämnen här är: 1) Behovet av högskolepedagogik 2) NU ) Resursbrist 4) Nytt kvalitetsutvärderingssystem 5) KrUUt även med internationell dimension 6) Lärarutbildningens kvalitet 7) Anställningsbarhet användbarhet 8) Forskningsanknytning b) Internationalisering Aktuella ämnen här är: 1) Avgiftsfrågan 2) Mottagning 3) Bostäder 4) Stipendier 5) Nätverk c) Studentbostäder Det ser hoppfullt ut jämfört med tidigare. UU för kontinuerliga diskussioner med kommunen, och det har gått avsevärt framåt. d) Studentlivet & studentinflytandet Prorektor vill gärna höra med SU hur arbetet fungerar nu när US står starkare med heltidsarvoderade studiebevakare. Hon trycker på att vi måste använda oss av vår egen hierarki, och de olika nivåernas kontaktytor med universitetet. Det är viktigt att vi granskar och bevakar universitetet på alla nivåer. Använd er av att ordförande träffar UL varje måndag och av Akademiska Senaten, som är en av de bästa kollegiala möten vi har.

5 Prorektor nämner avslutningsvis hur det går för Uppsala universitet som helhet. Det går mycket bra, både ekonomiskt och vad gäller universitetets rykte i världen. SU informerar prorektor om aktuella frågor ute på fakulteterna, bl.a. lokalfrågan på Juridicum och Blåsenhus. Vi diskuterar även jämställdheten på universitetet. Emil frågar hur de nya stipendierna för tredjelandsstudenter kommer att se ut. Prorektor meddelar att UU försöker hitta egna pengar till stipendier i egna budgetar, Akademiförvaltningen och genom fundraising. Hon förklarar också hur arbetet med marknadsföring av UU utomlands fortskrider. FORMALIA BESLUT a) att lägga föregående mötesprotokoll till handlingarna INFORMATION FÖREDRAGANDE: Michael Landsten 4 Föregående mötesprotokoll 5 Uppföljning diskrimineringsutbildning Michael uppmanar studiebevakarna att göra sektionsplaner för jämlikhet. Planerna ska innehålla Börja Sluta Fortsätta punkter, vilka ska presenteras på nästa SU. Michael föreslår även att SU bör ha ett nätverk för jämlikhet. Emil föreslår att detta bakas in i arbetsmiljögruppen, så det inte blir för många grupper. Michael ska prata med Karin om samordning. FÖREDRAGANDE: Paulsrud BESLUT a) att nominera Joel Wilger som representant till beredningsgruppen för Pedagogiska priset. b) att nominera Martin Västermark och Ella Brodin som representanter till referensgruppen Efter Bologna 3. DISKUSSION a) Utbildning straffbart. Elisabet informerar om trygghetsveckan och de olika campusfikorna, som kommer gå av stapeln på Engelska parken 10/11, Ekonomikum 11/11 och BMC 12/11. b) Tillgänglighet på campus. Det nya rektorsbeslutet diskuteras. Mycket är oklart, presidiet ska titta närmare på detta. c) NU 2010-Uppföljning kommer att diskuteras nästa SU. 6 Val a) Representanter till beredningsgruppen för Pedagogiska priset b) 2 representanter till referensgruppen Efter Bologna 3 7 Övriga frågor a) Utbildning straffbart b) Att hålla events på campus c) NU uppföljning

6 FORMALIA FÖREDRAGANDE: Paulsrud 11 Mötets avslutande Mötesordförande Emil Paulsrud förklarar mötet avslutat Vid protokollet: Mötesordförande: Justerare: Elisabet Forssell Emil Paulsrud Lars Niska

Studieutskott: 6:07/08 Sammanträdesdatum: 2008-01-16

Studieutskott: 6:07/08 Sammanträdesdatum: 2008-01-16 1 Uppsala studentkår Sammanträdesprotokoll Studieutskott: 6:07/08 Sammanträdesdatum: 2008-01-16 Tid: 17:15 20:50 Plats: sammanträdesrummet, Uppsala studentkår Närvarande: Anna Tillman, medicinska fakulteten

Läs mer

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5)

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5) 1 (5) Närvarande styrelseledamöter: Ella Brodin Johan Gärdebo Michael Jonsson Niclas Karlsson (t o m 6) Lukas Klingsbo Eric Lennerth Pontus Sandström Frånvarande: Karin Nordlund Presidiet: Gabriel Ledung

Läs mer

S T Y R E L S E N. a) Val av justeringsperson b) Närvaro och godkännande av. c) Fastställande av. d) Ev. adjungeringar

S T Y R E L S E N. a) Val av justeringsperson b) Närvaro och godkännande av. c) Fastställande av. d) Ev. adjungeringar S T Y R E L S E N Närvarande styrelseledamöter: Jonas Boström Kristina Ekholm Caroline Erlandsson Niclas Karlsson Cinna Lagestrand Johan Lundmark Carl Nettelblad Stella Papasotiriou (fr.om 4) Emil Paulsrud

Läs mer

Studieutskottet Sammanträdesdatum: 2007-09-10

Studieutskottet Sammanträdesdatum: 2007-09-10 Uppsala studentkår Sammanträdesprotokoll Studieutskottet Sammanträdesdatum: 2007-09-10 Tid: 17.15 20:15 Plats: sammanträdesrummet, Uppsala studentkår Närvarande: Daniel Fredriksson, samhällsvetenskapliga

Läs mer

Vänsterns studentförbund (6/6) Anja Karinsdotter Johanna Korbutiak (t o m 7 b) Anna Laxgård Susanne Bornelöv Robin Brostedt Fredrik Svensson

Vänsterns studentförbund (6/6) Anja Karinsdotter Johanna Korbutiak (t o m 7 b) Anna Laxgård Susanne Bornelöv Robin Brostedt Fredrik Svensson Fullmäktige sammanträde 2011-03-10 FULLMÄKTIGE BESLUTSPROTOKOLL sid 1/6 Bertil Hammer-salen, Blåsenhus Ordförande: Eleonore Lundkvist Sekreterare: Stina Garefelt 1 Mötets öppnande Eleonore Lundkvist förklarar

Läs mer

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna Kandidatprogram i arbetslivskommunikation

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna Kandidatprogram i arbetslivskommunikation Protokoll Datum 2012-09-27 Tid kl. 16.00 17.45 Lokal D521 (Södra huset, hus D, plan 5) Närvarande Malin Forshällen Jennifer Larsén Olof Pettersson Anna Wallgren Olivia Schlyter Hassan Mohammed Juliana

Läs mer

Studieutskott 8:07/08 Sammanträdesdatum: 2008-03-12

Studieutskott 8:07/08 Sammanträdesdatum: 2008-03-12 Uppsala studentkår Sammanträdesptotokoll Studieutskott 8:07/08 Sammanträdesdatum: 2008-03-12 Tid: 17:15 20:40 Plats: lunchrummet, Uppsala studentkår Närvarande: Karin Lilja, medicinska fakulteten Charlotte

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Martin Sjöstrand R2, kursrepresentant Anne Höglund Maria Runngren

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Introduktion... 2 Studentrepresentant - uppdraget... 2 Vad gör jag som studentrepresentant?... 3 Vad får jag ut av att vara studentrepresentant?...

Introduktion... 2 Studentrepresentant - uppdraget... 2 Vad gör jag som studentrepresentant?... 3 Vad får jag ut av att vara studentrepresentant?... 1 Introduktion... 2 Studentrepresentant - uppdraget... 2 Vad gör jag som studentrepresentant?... 3 Vad får jag ut av att vara studentrepresentant?... 4 Hur blir jag studentrepresentant?... 4 Var finns

Läs mer

1(6) Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

1(6) Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(6) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 08102018 kl. 17.00 Kallade : Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för sociala utskottet: Ordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150511 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150511 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Jonathan Thor, ledamot Martin Viberg, ledamot. Inkom 09.19 Karolina Mildgrim, ledamot. Inkom 09.22 Anton Rundström, ledamot. Inkom 09.30 Maria

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum

Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum 2013-10-01 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice Sekreterare: Emil Hedemalm

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 05 25 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Stylbäck öppnar mötet 17:35. 1.2 Val av mötesordförande Mötet

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2015 03 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice Ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Gry Frölich (Kassör)

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSENS SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL STYRELSENS SAMMANTRÄDE Samsek Taniya Sahlström Ordförande Protokoll Styrelsemöte nr. 1-12/13 PROTOKOLL STYRELSENS SAMMANTRÄDE Datum: 2012-11-28 Tid: 16.45 Plats: s101 Närvarande Samsek Samsek Samsek Samvetet SOSUM RHSF UMSYS

Läs mer

MittÖs minnesanteckningar. Operativt organ för olika verksamhets- och utvecklingsfrågor i samarbete mellan Mitthögskolan och Östersunds kommun

MittÖs minnesanteckningar. Operativt organ för olika verksamhets- och utvecklingsfrågor i samarbete mellan Mitthögskolan och Östersunds kommun MittÖs minnesanteckningar Operativt organ för olika verksamhets- och utvecklingsfrågor i samarbete mellan Mitthögskolan och Östersunds kommun Tid: Fredag 4 april 2008 Plats: Campus Östersund, G3358 Närvarande:

Läs mer

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande:

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande: Mötesprotokoll Datum: 2015-05-20 Tid: 12:15 Plats: R19 Närvarande: Amund Lindgren, Terese Eriksson, Sophie Sandberg, Viktor Eriksson, Hanna Ericson, Carl Westin, Cecilia Skalk, Simon Berntsson, William

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-10-01 Torsdag 1 oktober 2015 kl. 12 13 Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer: 2a. Val av mötesordförande 2b.

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Kårstyrelsesammanträde 1 13/14

Kårstyrelsesammanträde 1 13/14 Kårstyrelsesammanträde 1 13/14 Protokoll Datum: Tid: Lokal: 2013-08-28 16.15 MC323 F13-1 FORMALIA ANMÄRKNING F13-1.1 Mötets öppnande Mötet öppnas klockan 16.20 F13-1.2 Avstängning av mobiltelefoner På

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet 2012-01-24 Nobelhuset, Frescati Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet Närvarande: 1. Andreas Åström- Sociologiska SR 2. Sandra Hellstrand- Ekonomisk-historiska DR 3. Maria Brandén - Sociologiska

Läs mer

Allians för kåren (4/6) Fredrik Hultman Eric Lennerth Olle Nyrén Viktor Sundman Michael Holtorf från 5 e) Gustav Åqvist under 5 i) -5 m)

Allians för kåren (4/6) Fredrik Hultman Eric Lennerth Olle Nyrén Viktor Sundman Michael Holtorf från 5 e) Gustav Åqvist under 5 i) -5 m) BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-05-19 kl. 17.15 2014-05-20 kl. 17.15 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1(8) Tid: 9.00 11.55 Plats: Tupprummet (14:340), Blåsenhus Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Paul Bengtsson, jämlikhetsansvarig Uppsala studentkår Marika Edoff, professor

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 Formell representation för sektionerna i fullmäktige förslag till beslut enligt motion och tilläggsyrkanden den ursprungliga motionen

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 20120229 Styrelsemöte 6 Verksamhetsåret 2011/12 Utskrift: 20120302 Tid: Plats: Kallade: Närvarande: Datum: 20120229 Starttid: 17:15 Sluttid: 20:25 Lingsalen, Studenternas hus GUS styrelse, GFS

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 17/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:10. 1.2 Närvaro Närvarande vid dagens

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag 20141013 kl 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Holgersson, Daniela Backlund, Melinda Winninge, Joel Carlsson,

Läs mer

Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro. Protokoll Datum: 2012-11-29 Tid: kl. 9.00 10.45 Lokal: D521 Närvarande: Jennifer Larsén Olivia Schlyter Matias Zoffoli 1. Mötet öppnades kl. 9.15 och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Läs mer

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011

Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 Protokoll A-styrelsemöte 14/3-2011 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning och tid. Sluttid bestäms till 19:30 3. Beslutsuppföljning. Föregående protokolls beslutslista gås igenom. 4. Val av justeringsperson.

Läs mer

Uppsala Universitet Protokoll Sammanträdesdatum Humanistiska doktorandrådet

Uppsala Universitet Protokoll Sammanträdesdatum Humanistiska doktorandrådet Datum: torsdagen den 28 september 2006 Tid: KL 15.15-17.00 Plats: 16-2041 (Nordiska språk) Närvarande: Henrik Berg Annika Öhrner My Klockar Linder Daniel Löwenborg Kicki Ingridsdotter Maria Svensson Annie

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-12-09 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Mona Arfs, adjungerad Ken Benson Rhonwen Bowen Irina Karlsson, suppl. Marie Olofsson Michael Pettersson, suppl.

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Reviderat den Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar, 2019-02-22 Antaget den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2014-03-24 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Vänsterns studentförbund (5/6) Matilda Nilsson Susanne Bornelöv Robin Brostedt Hanna Mörck (t o m 5e) Herman Ferner (t o m 7)

Vänsterns studentförbund (5/6) Matilda Nilsson Susanne Bornelöv Robin Brostedt Hanna Mörck (t o m 5e) Herman Ferner (t o m 7) Fullmäktige sammanträde 2011-02-02 FULLMÄKTIGE BESLUTSPROTOKOLL sid 1/8 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Ordförande: Eleonore Lundkvist Sekreterare: Stina Garefelt 1 Mötets öppnande Eleonore Lundkvist förklarar

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150420 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150420 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Anton Rundström, ledamot Joel Furvik, ledamot Karolina Mildgrim, ledamot. Martin Viberg, ledamot. Inkom 13.17. 1. Preliminä rer 1.1 Mötets

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Justerare: Simon Lundmark. (Informationsansvarig)

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Justerare: Simon Lundmark. (Informationsansvarig) Protokoll fört vid styrelsemöte #14 som ägde rum 2014-04-22 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Marcus Wiking (Vice ordförande) Sekreterare:

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2014-09-09 Kl. 17.00 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Post Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 11/12-KSM-1

MÖTESPROTOKOLL 11/12-KSM-1 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 11/12-KSM-1 Måndag den 8e augusti 2011 kl 18:00 Sammanträdesrummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Ivan Milles Robin Norström

Läs mer

DATUM: TID: PLATS: Å Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad

DATUM: TID: PLATS: Å Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad DATUM: TID: 12.15 PLATS: Å4004 BILAGOR 1 Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad Närvarande Håkan Emilsson, Ordförande Amanda Olsson, Vice ordförande tillika studiesocialt ansvarig Joel Nordin,

Läs mer

PROTOKOLL STORMÖTETS SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL STORMÖTETS SAMMANTRÄDE Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Stormöte nr. 1-14/15 PROTOKOLL STORMÖTETS SAMMANTRÄDE Datum: 2014-11-19 Tid: 15:15 Plats: UB336 Närvarande: Närvarande: Meddelat frånvaro: Filip Åhlander Ordförande

Läs mer

att godkänna kallelsen. att godkänna dagordningen med ändringar. Fullmäktige beslutar att till justerare välja David Höjenberg. Fullmäktige beslutar

att godkänna kallelsen. att godkänna dagordningen med ändringar. Fullmäktige beslutar att till justerare välja David Höjenberg. Fullmäktige beslutar FULLMÄKTIGE BESLUTSPROTOKOLL Fullmäktige sammanträde 2014-09-17 kl 17:15-22:40 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Ordförande: Andreas Carlsson Sekreterare: Paul Bengtsson 1 Tal samt frågestund med rektor Eva

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

PROTOKOLL KÅRSTYRELSENS SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL KÅRSTYRELSENS SAMMANTRÄDE Umeå studentkår Ordförande 070-686 90 10 Protokoll Styrelsemöte nr.3 10/11 Att: Kårstyrelsen, gruppledare, inspektor och proinspektor, verksamhetsrevisorer, kårsektioner PROTOKOLL KÅRSTYRELSENS SAMMANTRÄDE

Läs mer

Enheten för kvalitet och utvärdering Thomas Öst

Enheten för kvalitet och utvärdering Thomas Öst 2011-08-26 ) Enheten för kvalitet och utvärdering Thomas Öst Minnesanteckningar från kvalitetskommitténs sammanträde den 25:e maj 2011 Närvarande: Olle Nilsson, ordf., Jonas Almqvist, Per Andersson, Hans

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18 BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-04-01 kl 17:18-21:59 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på sista sidan. Ordförande:

Läs mer

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 1. Uppgift Medicinska studierådet är en politiskt och religiöst obunden organisation som skall tillvarata läkarstuderandes intressen

Läs mer

Styrelsen den 17 oktober 2016

Styrelsen den 17 oktober 2016 Studentföreningen KALLELSE Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 17 oktober 18.00 Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast I tjänsten, dag som på ovan på Helsingborgen Martin Grandelius

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 25/10 å grupprum i E-huset, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordf öppnar mötet 17.14! 1.2 Närvaro Närvarande

Läs mer

Tid: Plats: Sammanträdesrum 002, Sturegatan 4

Tid: Plats: Sammanträdesrum 002, Sturegatan 4 1(7) Tid: 9.00 12.00 Plats: Sammanträdesrum 002, Sturegatan 4 Närvarande ledamöter: Ordförande, professor och rektorsråd Kalle Berggren, doktorand Maja Bondestam, universitetsbibliotekarie Janju Drammeh,

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

Övriga Mikael Landsten, lika villkorsspecialist Josefina Ärlemalm, Uppsala studentkår

Övriga Mikael Landsten, lika villkorsspecialist Josefina Ärlemalm, Uppsala studentkår 1(7) Tid: 9.15 12.00 Plats: Rum 105, Sturegatan Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Vice ordförande Irene Molina, professor Johan Lilja, suppleant, Uppsala teknolog- och

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2015-03-11 Kl. 17.15 Mötesplats: Samvetet Närvarande Post Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Maja Lundmark

Läs mer

OSIS (studentrådet vid Institutionen för orentaliska språk) Jorunn Nilsson

OSIS (studentrådet vid Institutionen för orentaliska språk) Jorunn Nilsson Protokoll Datum: 2012-05-22 Tid: kl. 9.00 11.00 Lokal: D521 (Södra huset, hus D, plan 5) Närvarande: Alona Anderberg Andreas Bengtsson Jorunn Nilsson Jennifer Larsén Olof Pettersson Anna Wallgren Maria

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag den 28 april kl. 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Josef Persson, Emelie Hedlund Nilsson, Axel Flodin Vacher, Harald Börestam, Joel Carlsson Adjungerade: Nicklas

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 140908 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 140908 Samhällsvetarsektionen 1. Preliminä rer 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande, mötessekreterare och protokolljusterare Eva Vargas valdes till mötesordförande Ebba Jacobsson valdes till mötessekreterare Eric Insulahn

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1(7) Tid: 9.15 12.00 Plats: Rum 105, Sturegatan Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Vice ordförande Irene Molina, professor Josefine Grundström Lindqvist, Uppsala teknolog-

Läs mer

Det är vår i Uppsala!

Det är vår i Uppsala! Det är vår i Uppsala! Uppsala universitets mål är att: upptäcka och sprida ny kunskap bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet spela en aktiv roll i det globala samhället och främja utveckling

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Antaget av Strategiska utbildningsrådet den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter som Uppsalaekonomerna har angående utbildning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 4 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

Konstituerande Fullmäktige 2010 Sammanfattning av valbara poster till konstituerande fullmäktige

Konstituerande Fullmäktige 2010 Sammanfattning av valbara poster till konstituerande fullmäktige Konstituerande Fullmäktige 2010 Sammanfattning av valbara poster till konstituerande fullmäktige Fullmäktige är allsmäktigt? Fullmäktige är kårens högsta beslutande organ och kan i praktiken ta vilka beslut

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

2014-04-03, kl 18.30 i C305

2014-04-03, kl 18.30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2013/2014 2014-04-03, kl 18.30 i C305 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-04-03, kl 18.30 Plats: C305 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare 61. Formalia

Läs mer

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson 1(6) PROTKOLL STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER Närvarande Caroline Edwall Alexandra Eriksson Ebba Hamrin Felix Olin Ibrahim Ibrahim Jakob Hambert Jennifer Andersson Michaela Larsson Sanna Lundgren Agnes Emborg

Läs mer

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet.

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet. Bilaga 4e Datum: 2012-01-12 Plats: Halda, Visionen 1. Mötets öppnande valdes till mötesordförande och öppnade mötet. 2. Val av justeringsperson valdes till justeringsperson. 3. Adjungeringar 4. Föredragningslista

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 14 11/12. Närvarande. Kårstyrelsen. Övriga. Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm14 11/12 2012-02-06 Sid 1(6)

PROTOKOLL. Kårstyrelsemöte 14 11/12. Närvarande. Kårstyrelsen. Övriga. Föredragingslista Kårstyrelsemöte KSm14 11/12 2012-02-06 Sid 1(6) Sid 1(6) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 14 11/12 Måndagen den 6 februari 2012 klockan 16.00 Sammanträdesrummet Nymble Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Elias Lindqvist Sara Wengström Egil

Läs mer

Bilaga 1: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2017:

Bilaga 1: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2017: 3(7) Bilaga 1: Lista på poster som premieras i den centrala utbytesansökningsomgången hösten 2017: Studentrepresentantposter i universitetsgemensamma/centrala grupper, nämnder och råd: Konsistoriet ( 5

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Protokoll humanistsektionen

Protokoll humanistsektionen Sida 1/6 Humanistsektionen, konstituerande styrelsemöte, verksamhetsåret 2018/2019 Datum: 2018-07-24 Tid: 10.00-12.00 Plats: Studenternas hus Kallade: Humanistsektionens styrelse Heltidsarvoderade vid

Läs mer

Protokoll 2008-03-13. Närvarande:

Protokoll 2008-03-13. Närvarande: Doktorandnämnden Uppsala studentkår Protokoll 2008-03-13 Närvarande: Samuel Regandell TNDR, Marco Bianchi VDNO, Mattias Wiggberg, DNO Terese Johansson MDR, Marta Axner TDR, Jim Blevins SDR, Gustav Ahlin

Läs mer

Protokoll fört vid doktorandnämndens sammanträde 7 maj 2009. Petra Hansson, doktorandnämndens ordförande, förklarade sammanträdet öppnat.

Protokoll fört vid doktorandnämndens sammanträde 7 maj 2009. Petra Hansson, doktorandnämndens ordförande, förklarade sammanträdet öppnat. Doktorandnämnden Protokoll Uppsala studentkår 2009-05-07 Närvarande: Noel Dew FDR, My Svensson HDR, Johan Alsiö MDR, Johan Olerud MDR, Marco Bianchi VDNO, Petra Hansson DNO, Rebecca Fransson VDNO Protokoll

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Tid: Plats: Häggen, Segerstedthuset

Tid: Plats: Häggen, Segerstedthuset 1(6) Tid: 9.15 12.00 Plats: 04 404 Häggen, Segerstedthuset Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Vice ordf. Karin Stensjö, universitetslektor Dorothea Ledinek, doktorand Uppsala

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 10e november 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 10e november 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 10e november 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Punkten 10 och framåt Skattmästare Anton Sahlén

Läs mer

Mötets öppnande Ordförande Linnea Kyrö Stenlund hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat klockan

Mötets öppnande Ordförande Linnea Kyrö Stenlund hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat klockan Sid 1(5) Protokoll fört vid stormöte 2 13/14 Datum: 2013-11-27 Lokal: KB3B1 (Stora hörsalen), KBC-huset, Umeå universitet F13-2 FORMALIA F13-2.1 Mötets öppnande Ordförande Linnea Kyrö Stenlund hälsar alla

Läs mer

Kvalitetsprogram 2016

Kvalitetsprogram 2016 Dnr SAMFAK 2015/109 Kvalitetsprogram 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2015-12-17 UPPSALA UNIVERSITET KVALITETSPROGRAM 2016 Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2014-11-12 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Maja Lundmark Lukas

Läs mer

Excellens i forskning och utbildning för en bättre värld

Excellens i forskning och utbildning för en bättre värld Excellens i forskning och utbildning för en bättre värld Rektor Eva Åkesson Föreningen för Filosofi och Specialvetenskap Ett stort, brett och komplext lärosäte Since 1477 (tradition som förpliktigar) Stor

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Anton Rundström, ledamot Jonathan Thor, ledamot Eric Insulahn, ledamot Karolina Mildgrim, ledamot. Anslöt 13.25 Joel Furvik, ledamot. Lämnade

Läs mer

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 maj 2013, klockan 15.00 17.20 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11. Närvarande. Bilagor: Formalia. a. Mötets öppnande. b. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. c. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11. Närvarande. Bilagor: Formalia. a. Mötets öppnande. b. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. c. Val av justeringsperson Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11 Måndagen den 14/11-2016 kl. 18:12. Mötesrummet, Dragskåpet, Teknikringen 36B Närvarande Emma Ingo, ordförande Johan Forsberg, vice ordförande Charlotte Karlsson, sekreterare

Läs mer

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Närvarande. Protokoll Årsmöte 14/15. Samsek Pontus Neander Sekreterare. Datum: Tid: 15:15 Plats: Samvetet Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Årsmöte 14/15 PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-27 Tid: 15:15 Plats: Samvetet Närvarande Samsek Filip Åhlander Ordförande Alexandra Eriksson Vice ordförande Pontus

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.20 Närvarande ledamöter Louise Berglund ekonom Henry Diab universitetsadjunkt Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Karin Nykvist

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer:

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 Datum: 3 oktober 2016 Plats: Ekonomikum H432 Tid: 17:00 Närvarande Sara Enlingfors Fanny Olsson Madeleine

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS # 1 Måndagen den 13/5 2015, 17:15 å Funq, Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS # 1 Måndagen den 13/5 2015, 17:15 å Funq, Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Nina Jansson Bertheussen öppnar mötet 17:15. 1.2 Val av mötesordförande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS # 1 Måndagen den 13/5 2015, 17:15 å Funq, Tolvan, Osquars

Läs mer