Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro."

Transkript

1 Protokoll Datum: Tid: kl Lokal: D521 Närvarande: Jennifer Larsén Olivia Schlyter Matias Zoffoli 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro. 2. Val av mötesfunktionärer 2a. Mötesordförande: Olivia Schlyter 2b. Mötessekreterare: Jennifer Larsén 2c. Justerare: Matias Zoffoli 2d. Adjungerad: 3. Mötets behöriga utlysande Mötet godkände utlysningen. Kallelse har skett genom bland annat: affischering, på institutionens hemsida, på Studentkårens hemsida, på facebook och via e-post. 4. Fastställande av dagordningen Dagordningen godkändes efter tilläggen 8c och 9d. 5. Föregående protokoll Ny e-postadress till NÄR har ordnats men måste effektiviseras. Uppdatering av e-postadressen på affischerna bör ordnas.

2 6. Rapporter och meddelanden 6a. IS-mötet den 7/11. Olivia informerade att beslut om sammanslagning mellan institutionen för Nordiska språk, Tolk- och översättarinstitutet och Centrum för tvåspråkighetsforskning kommer att tas den 7/12. Mycket tyder på att sammanslagningen kommer att genomföras och gälla från och med 1 januari Judith skulle kontakta andra eventuella studentråd från TÖI och centrum för tvåspråkighetsforskning. Några IS-möten kommer troligen inte att äga rum under vårterminen på grund av sammanslagningen. Olivia lyfte också frågan rörande Svenska som främmande språk behörighetsgivande kurs och delgav IS några av studentrådets förslag. Studierektorn Bo-Inge Skarström meddelande att studenterna ska vara välinformerade om vilka stödresurser som finns (då det exempelvis förekommer obligatoriska moment) samt att det är ogenomförbart att översätta kursplanen då det skulle behöva göras till många olika språk. Man sade även att studenterna informeras om att det är självstudier i kursen men Jeanna Wennerberg meddelade att detta dock kan förtydligas. 7. Eventuell information från Studentkåren E-postutskick rörande borttappade tentor. Tas upp under punkt 9d. 8. Studenträttsliga ärenden 8a. Uppföljning av tidigare studenträttsliga ärenden från 25/ angående (1) försenad lärare och (2) Svenska som främmande språk behörighetsgivande kurs. Studentrådet har i ärende 1 skickat e-post till studierektor Bo-Inge Skarström och informerat om ärendet samt bett honom att tala med läraren i fråga och sedan återkomma till studentrådet. Någon återkoppling har dock inte kommit än. Uppdrag: Olivia ska kontakta studenten och informera om vad studentrådet har gjort med ärendet. Studentrådet har i ärende 2 varit i kontakt med studierektorn Bo-Inge Skarström, lyfte frågan på IS och planerat in ett gemensamt möte för studentrepresentanter och representanter från institutionen den 4 december Tanken är att åtgärdsförslag ska diskuteras vid detta möte.

3 8b. Planering av det gemensamma mötet angående Svenska som främmande språk behörighetsgivande kurs den 4 december Studentrådet beslutar att Olivia, Matias och Anna ska närvara som representanter från studentrådet samt att fika ordnas av det som studentrådet redan har införskaffat. 8c. Nytt ärende rörande kursen Svenska I. En student har kontaktat studentrådet rörande litteraturen i kursen Svenska I. Studenten anser att det är problematiska att litteraturen inte står uppskriven i läsordning i kursplanen då det gör det svårt att planera studierna. Dessutom upplever studenten att mycket av litteraturen inte heller används. Exempel på detta är i Grammatikkursen där boken Alternativ till grammatik bara användes en gång. Dessutom informerade studenten också att en bok Norska som nabospråk var svår att få tag på inför kursstart. Uppdrag: Olivia ska lyfta synpunkterna kring litteraturlista och läsordning i IS. Studenten lyfte även fram kursen Sociolingvistik där denne upplevt att lektionsinnehållet inte motsvarade det som examinerades. Studenten upplevde det som att studenterna vilseleddes då tyngd hade lagts på vissa saker på föreläsningarna och seminarierna men som sedan inte kom på examinationen. Dessutom upplevdes anvisningarna inför examinationen som diffusa och att de inte gav någon bra helhetsbild av examinationen samt inte angav områden som sedan kom på examinationen. Uppdrag: Jennifer ska kontakta ansvarig för kursutvärderingarna och be att studentrådet ska få titta på dem. I övrigt beslutar studentrådet att avvakta på utvärderingarna men informera Judith Chrystal om detta. 9. Diskussionsfrågor 9a. - Studentdagen VT-13. Mötet med Judith Chrystal den 28/11-12 hade gått bra (närvarade: Anna, Olivia och Matias). Till studentdagen är sal D389 samt hörsal 7 bokade mellan Målgruppen för studentdagen är alla studenter på institutionen för Nordiska språk och utlysande ska ske genom affischer och på studenters scheman. Förslag om att programmet ska innehålla en gästföreläsning rörande retorik gillades och Judith ska kontakta Karin Junefeldt för att se om hon är intresserad av att föreläsa. Judith ska också kontakta alumner, föreslaget en doktorand, en

4 lärarstudent och en språkkonsult. Studentrådet fick i uppdrag att kontakta studenthälsan och studentavdelningen för att bjuda in dem till studentdagen. Studentrådet fick även i uppdrag att utforma ett programförslag vilket gjordes på detta möte. Förslaget lyder: Dörrarna öppnas Programmet börjar och studentrådet välkomnar alla Prefekten presenterar institutionen (10 15 min.) Studenrådet, studentkåren och humanistiska föreningen presenterar sig (10 15 min.) Språkstudion, studentavdelningen och studenthälsan presenterar sig (5 min. var) Panelsamtal med alumner Pausmingel Programmet börjar igen Gisela talar om kön och språk (15 min.) Gästföreläsning om retorik (30 min.) Pub? Angående puben så ska språksekt.en tillfrågas om de vill anordna detta. Anna får i uppdrag att kontakta Sekt.en. Jennifer får i uppdrag att skicka följande förslag till Judith. - Bord på välkomstdagen? Olivia har kontaktat Zofia på studentkåren men hon var ej ansvarig för detta. Hon meddelade dock att information kommer att komma upp på studentkårens hemsida. Olivia ska undersöka detta. - Infopass VT-13. Olivia får i uppdrag att kontakta Britt Arvidsson och ta reda på när introduktionsföreläsningarna för VT-13 hålls. 9b. Glöggfika i december. Studentrådet beslutade att glöggfika för studenterna på institutionen ska äga rum den december kl Jennifer får i uppdrag att kontakta Judith rörande salsbokning och sedan återkomma till Olivia med detta för affischtillverkning. Jennifer får i uppdrag att kontakta Malin Forshällen för att undersöka om det finns möjlighet att söka aktivitetsbidrag för denna aktivitet. Om ja, så ska detta göras av Jennifer. 9c. Social aktivitet för studentrådets medlemmar. Studentrådet föreslår att rådets medlemmar ska gå ut och äta tacobuffe en fredag på Hellströms. Förslaget kommer att diskuteras vidare via e- post.

5 9d. Borttappade tentor. På grund av en händelse på universitetet där tentor försvann i posten uppmanar Malin Forshällen från studentkåren att studentråden ska undersöka rutinerna för detta på sina institutioner. 10. Ärenden till IS Olivia ska lyfta frågan rörande litteraturanvisningarna i kursen Svenska I samt undersöka hur rutinerna ser ut rörande originaltentor på institutionen. 11. Val av poster 11a. Representant till humanistiska fakultetsrådet (en ordinarie): vakant 11b. Representant till kursplaneutskottet (en ordinarie): vakant 11c. Representant till arbetsmiljögruppen, studerandeskyddsombud (en ordinarie): vakant 11d. Representant till arbetsmiljögruppen, jämställdhetsombud (en ordinarie): vakant (Matias Zoffoli har dock visat intresse för posterna 11c och 11d. Matias får i uppdrag att kontakta Malin Forshällen). 11. Övriga frågor Inga övriga frågor 12. Nästa möte blir den 19/12 kl Mötet avslutades kl Vid protokollet Jennifer Larsén (mötessekreterare) Matias Zoffoli (justerare)

6 Lista över förslag, uppdrag och beslut från mötet FÖRSLAG Förslag till program för Studentdagen VT-13. Se 9a. UPPDRAG Olivia ska kontakta studenten som kontaktade rådet angående ärende 1 och berätta vad studentrådet har gjort med ärendet. Olivia ska lyfta synpunkterna kring litteraturlista och läsordning i Svenska I i IS. Jennifer ska kontakta ansvarig för kursutvärderingarna för Sociolingvistikkursen inom Svenska I och be att studentrådet ska få titta på dem. Jennifer ska informera Judith Chrystal om synpunkterna som lyfts rörande Sociolingvistikskursen inom Svenska I. Studentrådet fick i uppdrag att kontakta studenthälsan och studentavdelningen för att bjuda in dem till studentdagen. Anna ska kontakta språksekt.en och fråga om de vill anordna puben på studentdagen VT- 13. Jennifer får i uppdrag att skicka programförslaget för studentdagen VT-13 till Judith. Olivia får i uppdrag att kontakta Britt Arvidsson och ta reda på när introduktionsföreläsningarna för VT-13 hålls. Jennifer får i uppdrag att kontakta Judith rörande salbokning för projektet glöggfika och sedan återkomma till Olivia med detta för affischtillverkning. Jennifer får i uppdrag att kontakta Malin Forshällen för att undersöka om det finns möjlighet att söka aktivitetsbidrag för projektet glöggfika. Om ja, så ska detta göras av Jennifer. Olivia ska i IS undersöka hur rutinerna ser ut för hanteringen av originaltentor.

7 Matias får i uppdrag att kontakta Malin Forshällen för att få mer information rörande posterna 11c och 11d. BESLUT Anna, Olivia och Matias kommer att närvara vid det gemensamma mötet angående Svenska som främmande språk behörighetsgivande kurs den 4 december Studentrådet beslutade att glöggfika för studenterna på institutionen ska äga rum den december.

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna Kandidatprogram i arbetslivskommunikation

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna Kandidatprogram i arbetslivskommunikation Protokoll Datum 2012-09-27 Tid kl. 16.00 17.45 Lokal D521 (Södra huset, hus D, plan 5) Närvarande Malin Forshällen Jennifer Larsén Olof Pettersson Anna Wallgren Olivia Schlyter Hassan Mohammed Juliana

Läs mer

OSIS (studentrådet vid Institutionen för orentaliska språk) Jorunn Nilsson

OSIS (studentrådet vid Institutionen för orentaliska språk) Jorunn Nilsson Protokoll Datum: 2012-05-22 Tid: kl. 9.00 11.00 Lokal: D521 (Södra huset, hus D, plan 5) Närvarande: Alona Anderberg Andreas Bengtsson Jorunn Nilsson Jennifer Larsén Olof Pettersson Anna Wallgren Maria

Läs mer

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Kandidatprogram i arbetslivskommunikation Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Kandidatprogram i arbetslivskommunikation Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna Prtkll Datum 2012-10-25 Tid kl. 15.00 16.30 Lkal D521 (Södra huset, hus D, plan 5) Närvarande Malin Frshällen Jennifer Larsén Olivia Schlyter Anna Wallgren Alna Anderberg Studiebevakare för Humanistiska

Läs mer

PROTOKOLL Studentrådet NÄR Datum: Tid: kl Lokal: D600

PROTOKOLL Studentrådet NÄR Datum: Tid: kl Lokal: D600 PROTOKOLL Studentrådet NÄR Datum: 2012-04-17 Tid: kl. 9-11 Lokal: D600 1. Studentrådet samlades vid kl. 9 och inledde med frukostfika. Mötet öppnades kl. 9.15. 2. Val av mötesfunktionärer 2a. Mötesordförande:

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-10-01 Torsdag 1 oktober 2015 kl. 12 13 Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer: 2a. Val av mötesordförande 2b.

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-12-04 Tisdag 04 december 2015 kl. 12.15 13.15 Rum D600, hus D, plan 6, Södra huset, Frescati Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren Protokoll Studentrådet ISD DATUM 2013-01-30 TID kl. 9.00 10.30 PLATS: Stora konferensrummet, Nobelhuset Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Läs mer

4 Uppföljning av tidigare beslut Aron Ambrosiani har uppdaterat ämnesrådets hemsida samt förnyat informationen på ämnesrådets hemsida.

4 Uppföljning av tidigare beslut Aron Ambrosiani har uppdaterat ämnesrådets hemsida samt förnyat informationen på ämnesrådets hemsida. PROTOKOLL För Historiska Ämnesrådets möte Datum: 2008-01-10 Tid: 16.28 17.41 Plats: D900, Historiska institutionen, Stockholms universitet Närvarande: Historia I: Caroline Calemark Peter Isotalo Olle Ohlsén

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd

Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd 1 Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd Datum: 2018-10-01 Tid och plats: kl. 17:00, D900, hus D, Södra huset Närvarande: Alexander Åhman Hald, Elis Wibacke, Emil Lilja, Gustaf Nyberg,

Läs mer

Dina rättigheter som student. En praktisk översiktsguide för dig som är student vid Stockholms universitet

Dina rättigheter som student. En praktisk översiktsguide för dig som är student vid Stockholms universitet Dina rättigheter som student En praktisk översiktsguide för dig som är student Studenträttigheter Det är inte alltid lätt att hålla reda på vilka rättigheter du har som student. Därför har Stockholms universitets

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Historiska institutionens studentråd 6/ Mötesprotokoll

Historiska institutionens studentråd 6/ Mötesprotokoll Historiska institutionens studentråd 6/10 2014 Mötesprotokoll 1. Mötet öppnas Mötesordförande: Karl Petterson Sekreterare: Sandra Fröjd Justerare: Josefine Kärrman Övriga närvarande: Niclas Älmeby, Karin

Läs mer

GEOS. Protokoll, möte 9:e september 2001

GEOS. Protokoll, möte 9:e september 2001 GEOS Protokoll, möte 9:e september 2001 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen med följande tillägg; skåpproblemet och namnbyte 3. Val av justerare 4. Förra mötets protokoll 5. Meddelanden

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2009-05-15 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag

Läs mer

INFORMATION TILL VÅRA UTBYTESSTUDENTER VÅRTERMINEN Nu börjar det närma sig. Vårterminen vid vår institution börjar måndagen den 16 januari.

INFORMATION TILL VÅRA UTBYTESSTUDENTER VÅRTERMINEN Nu börjar det närma sig. Vårterminen vid vår institution börjar måndagen den 16 januari. 1(5) 2011-12-09 Dnr: INFORMATION TILL VÅRA UTBYTESSTUDENTER VÅRTERMINEN 2012 Hej! Nu börjar det närma sig. Vårterminen vid vår institution börjar måndagen den 16 januari. Som du kanske redan vet så ordnar

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2017-02-01 Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Tid: 2017-02-01, kl. 08:15 Plats: Svea, 2 vån., hus F, Växjö Ärende 1 Föregående

Läs mer

Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning. Textanalys, 7,5 hp. Översättning II, GN, 30 hp (TTA255) Gäller vt 2019.

Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning. Textanalys, 7,5 hp. Översättning II, GN, 30 hp (TTA255) Gäller vt 2019. Tolk- översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning Textanalys, 7,5 hp Översättning II, GN, 30 hp (TTA255) Gäller vt 2019. Innehåll förväntade studieresultat Delkursen ger teoretisk praktisk förtrogenhet

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

PROTOKOLL 1/5. Lärarutbildningsråd 1. Mötestid kl i Lillan, Föreningsgatan 20

PROTOKOLL 1/5. Lärarutbildningsråd 1. Mötestid kl i Lillan, Föreningsgatan 20 Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2008-04-17 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2008-04-17 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Sten Båth, UFN Pontus Sundén, SLUG Doris Wennerberg, Kungälv

Läs mer

Fört vid sammanträde med Biomedicinska analytikerprogrammets utbildningsråd

Fört vid sammanträde med Biomedicinska analytikerprogrammets utbildningsråd 2018-09-19 Protokoll rådsmöte 1 Fört vid sammanträde med Biomedicinska analytikerprogrammets utbildningsråd Tid: 2017-09-19, kl. 17.00 Plats: SAKS expedition, Hälsovetarbacken Närvarande ledamöter Gabriella

Läs mer

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15 Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 Sammanträdesdatum 2015-09-15 Tid 18.00 21.00 PROTOKOLL Mötessekreterare Linnéa Sandström Justerare Jonathan Wallander Närvarande Johanna Henriksson,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Students Association den 4 mars 2013, klockan 15:15,. Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. Närvarande:

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN Sammanträdesdatum Ordföranden förklarade mötet öppnat.

HUMANISTISKA FAKULTETEN Sammanträdesdatum Ordföranden förklarade mötet öppnat. STOCKHOLMS UNIVERSITET HUMANISTISKA FAKULTETEN HISTORISKA ÄMNESRÅDET PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-02-12 Närvarande Dahlgren Johan Ljungqvist Fredrik Charpentier Notini Cecilia Ordföranden förklarade

Läs mer

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet

Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet 2012-01-24 Nobelhuset, Frescati Protokoll samhällsvetenskapliga fakultetsrådet Närvarande: 1. Andreas Åström- Sociologiska SR 2. Sandra Hellstrand- Ekonomisk-historiska DR 3. Maria Brandén - Sociologiska

Läs mer

Erika Bengthagen Lukas Domeij Sofie Eriksson Erica Grimberg Gustav Hellqvist Daniel Karlsson Viktor Rundqvist Sandra Sandberg

Erika Bengthagen Lukas Domeij Sofie Eriksson Erica Grimberg Gustav Hellqvist Daniel Karlsson Viktor Rundqvist Sandra Sandberg Närvarande Ledamöter: (i bokstavsordning) Anton Albertsson Erika Bengthagen Lukas Domeij Sofie Eriksson Erica Grimberg Gustav Hellqvist Daniel Karlsson Viktor Rundqvist Sandra Sandberg Frånvarande Ledamöter

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

ENGA04, Engelska: Grundkurs, 30 högskolepoäng English: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ENGA04, Engelska: Grundkurs, 30 högskolepoäng English: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ENGA04, Engelska: Grundkurs, 30 högskolepoäng English: Level 1, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum

Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum Protokoll fört vid styrelsemöte #3 som ägde rum 2013-10-01 Närvarande: Roller: Underskrifter Simon Andersson (Ordförande) Mötesordförande: Simon Andersson Johanna Johansson (Vice Sekreterare: Emil Hedemalm

Läs mer

Likabehandlingsplan 2013

Likabehandlingsplan 2013 Dnr SU 40-3642-12 Likabehandlingsplan 2013 (Fastställd av rektor 2012-12-20) 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Universitetsövergripande mål och åtgärder 2013 4 3. Institutioners mål och åtgärder

Läs mer

Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning. Facköversättning II, 7,5 hp (TTA605) Masterprogram i översättning, 120 hp. Gäller vt 2017.

Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning. Facköversättning II, 7,5 hp (TTA605) Masterprogram i översättning, 120 hp. Gäller vt 2017. Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning Facköversättning II, 7,5 hp (TTA605) Masterprogram i översättning, 120 hp Gäller vt 2017. Innehåll väntade studieresultat Kursen är en fördjupning inom

Läs mer

Övriga Bengmark, Daniel utb handl Bäckström, Lena utb hand/ sekr studievägledare Anna Edenbrandt 72 alumnikoordinator Mah

Övriga Bengmark, Daniel utb handl Bäckström, Lena utb hand/ sekr studievägledare Anna Edenbrandt 72 alumnikoordinator Mah 1 Närvarande ledamöter Christersson, Cecilia univ lekt vice ordf Neroth, Björn tandläkare klinikchef ftv Vult von Steyern, Per univ lekt ansv tandteknikerutb Wretlind, Katarina univ lekt ansv tandhygienistutb

Läs mer

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna Högskolan Dalarna, rektor (Ert dnr DUC 2009/1897/10) Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Sofia Almqvist 08-563

Läs mer

Humanistiska doktorandrådet Protokoll, årsmöte Institutionen för idé- och lärdomshistoria

Humanistiska doktorandrådet Protokoll, årsmöte Institutionen för idé- och lärdomshistoria Uppsala universitet Sammanträdesdatum Humanistiska doktorandrådet 2011-05-24 Protokoll, årsmöte 2012 Datum: 24 maj 2012 Tid: 15.15 17.00 Plats: 16-2041, Närvarande: Maja Bäckvall Alexandra Petrulevich

Läs mer

Styrelsemöte Göta Studentkårs Kårstyrelse

Styrelsemöte Göta Studentkårs Kårstyrelse Sida 1/8 Kårstyrelsen, styrelsemöte x verksamhetsåret 2017/2018 Datum: 2017-08-01 Tid: Kl. 18.30-19.45 Plats: Studenternas hus, Kallade: Kårstyrelsen 2017/2018 Närvarande: Nora Myrne Widfors* Piroska Osváth*

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Högskolan i Skövde Rektor Box Skövde Caroline Cruz BESLUT

Högskolan i Skövde Rektor Box Skövde Caroline Cruz BESLUT Högskolan i Skövde Rektor Box 408 541 28 Skövde Caroline Cruz BESLUT 2007-09-18 Reg.nr 31-582-07 Examination vid Högskolan i Skövde Studenter som har påbörjat en kurs sent och missat flera obligatoriska

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-11- 23 Tid: 13:00-15:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 1 (5) TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Clas Rydergren Li Li Tunek Johan Holtström TEII42

Läs mer

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar

Ordförande Sekreterare. Studentrepresentant Studentrepresentant. GU beslutar Sid 1 (5) lnärvarande Camilla Hakelind Erica Åström Ingrid Schele Inga Dennhag Anna-Sara Claeson Åke Olofsson Daniel Wikström Adrian Hellqvist Ordförande Sekreterare Studentrepresentant Studentrepresentant

Läs mer

1 Dagordningen Godkändes. Med tillägg av två punkter under Övriga frågor. 2 Val av justeringsperson Marianne Molander Beyer

1 Dagordningen Godkändes. Med tillägg av två punkter under Övriga frågor. 2 Val av justeringsperson Marianne Molander Beyer Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2010-01-28 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2010-01-29 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Johan Boman, NFN Sten Båth, UFN Silwa Claesson, UFN Karin

Läs mer

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet Stockholms universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Mikael Herjevik 08-5630 87 8727 mikael.herjevik@hsv.se

Läs mer

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna.

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Berth Lideberg, föredragande hälsade ledamöterna välkomna. 1 Val av ordförande 2 Val av vice ordförande 3 Förslag till nya ledamöter Mattias

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum (Flyttat från ) Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum (Flyttat från ) Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum 2016 03 29 (Flyttat från 16 03 22) Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson (Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström

Läs mer

2. Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan fastställes. 3. Föregående protokoll nr 2 Ingen åtgärd. Protokollet läggs till handlingarna.

2. Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan fastställes. 3. Föregående protokoll nr 2 Ingen åtgärd. Protokollet läggs till handlingarna. Protokoll nr 3/2010 fört vid institutionsstyrelsen för orientaliska språks sammanträde Närvarande ledamöter: Prefekt, docent Peter af Trampe (ordf.), studentrepr.-fo Eva Aggeklint, (t o m p. 5), studentrepr.-

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR LIKABEHANDLING 2010 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapteori

HANDLINGSPLAN FÖR LIKABEHANDLING 2010 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapteori HANDLINGSPLAN FÖR LIKABEHANDLING 2010 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapteori Innehållsförteckning: 1. Allmänt...2 1.1 Lagen...2 1.2 Ansvarsnivåer...2 2. Jämlikhetsarbetet på institutionsnivå...3

Läs mer

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier Sid 1 (7) Närvarande Michael Gruber Anngelica Kristofersson Lars-Erik Janlert Johan Eriksson Ulrich Olsson Kirk Sullivan Jens Jansson Pär Sundström Erica Åström Maria Göransdotter Programkoordinator och

Läs mer

Protokoll läkarsektionens sektionsmöte

Protokoll läkarsektionens sektionsmöte s sektionsmöte Datum: onsdag 11 maj 2016 Tid: kl 1730-1930 Plats: s kårhus, solna Närvarande Jonas Alden Nessim Al Khalili Davide Attebrant Sbrzesny Maria Belikova Felix Berglund Camilla Bergqvist Capucine

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Kursbeskrivning. Muntlig framställning, 5 hp

Kursbeskrivning. Muntlig framställning, 5 hp Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) Kursbeskrivning Muntlig framställning, 5 hp Kandidatprogram i teckenspråk och tolkning, 180 hp (HTOTK): Teckenspråk i teori och praktik II, GN, 30 hp, termin 2 (LITU20)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 11.00 Plats: Kalmar Nyckel i sal NY105 Närvarande: Morgan Rydbrink, Erik Westermark, Lina Lind, Jimmy Berggren, Jan Boman, Dennis Larsson 1. Mötets öppnande a.

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för institutionen för strategisk kommunikation att gälla från och med , vårterminen 2018.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för institutionen för strategisk kommunikation att gälla från och med , vårterminen 2018. Samhällsvetenskapliga fakulteten SKOC40, Strategisk kommunikation: Ekonomistyrning, finansiell analys och ekonomisk rapportering, 15 högskolepoäng Strategic Communication: Management Accounting, Financial

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.15 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor ej del av 92 Henry Diab universitetsadjun kt Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Oskar

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

Kursens tidsfördelning av olika moment (lärarledd tid per student) Total schemalagd lärarledd tid 13 räknestugor

Kursens tidsfördelning av olika moment (lärarledd tid per student) Total schemalagd lärarledd tid 13 räknestugor Kursutvärdering Institutionen för matematik och datavetenskap OBS! För kurser inom lärarutbildningen och lärarlyftet används speciellt framtagna enkäter. Administreras av lärarutbildningen kansli. Kurs

Läs mer

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, , kl , UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, , kl , UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, 2009-03-23, kl. 13.00 16.10, UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A 1 Fastställande av dagordning 2 Genomgång av föregående mötes protokoll 3 Planering av LUR 2s

Läs mer

Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd.

Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd. Medicinska Föreningen Lund-Malmö Logoped- och Audiologistuderandes utbildningsråd. Typ av möte: Styr-LAUR Datum: 161117 Tid: 18.00 (..) Plats: Eventkoordinatorns bostad Sekreterare: Ellinor Hjalmarsson

Läs mer

ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄEND02, Engelska II, 15 högskolepoäng English II, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Närvarande: Leif Andersson Prefekt Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap NDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi Forskarutbildningsberedningen

Närvarande: Leif Andersson Prefekt Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap NDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi Forskarutbildningsberedningen Närvarande: Leif Andersson Prefekt Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap NDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi Forskarutbildningsberedningen Ida Belogorcev Niklasson Programrådet Fredrik Öberg Arbetsmiljögruppen

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

Jämställdhetsplan för perioden

Jämställdhetsplan för perioden UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för nordiska språk Jämställdhetsplan för perioden 2010-2012 Jämställdhetsplanen har utarbetats av institutionens jämställdhetsgrupp och fastställts av institutionsstyrelsen

Läs mer

Riktlinjer för Översättningsvetenskap, masterprogram, inriktning konferenstolkning,

Riktlinjer för Översättningsvetenskap, masterprogram, inriktning konferenstolkning, STOCKHOLMS UNIVERSITET Tolk- och översättarinstitutet Riktlinjer för Översättningsvetenskap, masterprogram, inriktning konferenstolkning, 2011-2013 Allmänt om programmet och om dessa riktlinjer I uppläggningen

Läs mer

Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter

Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter Utvecklingsarbete- tydligare informationsvägar till våra studenter Behovsinventering hösten 2016 Kartläggning av studenternas informationsbehov genom en fokusgruppsundersökning på båda orterna samt med

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen. Grundläggande sociologi (7,5 p.), Sociologi I, VT Innehåll. 2. Lärandemål

STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen. Grundläggande sociologi (7,5 p.), Sociologi I, VT Innehåll. 2. Lärandemål STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Anvisningar till delkursen Grundläggande sociologi (7,5 p.), Sociologi I, VT14 1. Innehåll Kursen har som mål att ge studenten en introduktion till sociologisk

Läs mer

Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus

VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus VT15-1MT016-7,5hp-Växjö-50%-Campus : Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Vilket sammanfattande omdöme ger du kursen? Mycket bra 12 (85,7%) Ganska bra 2 (,3%) Ganska dålig 0 (0,0%) Mycket dålig

Läs mer

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Filippa Wieselgren öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Filippa Wieselgren öppnade mötet. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Styrelsemöte 4 Styrelsen Närvarande ledamöter: Filippa Wieselgren kårordförande Susanne Persson vice kårordförande Lukas Olsson vice kårordförande

Läs mer

Engelska B Eller: Engelska 6 (Områdesbehörighet 2/A2 med ett eller flera undantag)

Engelska B Eller: Engelska 6 (Områdesbehörighet 2/A2 med ett eller flera undantag) 1EN000 Engelska A, Allmän inriktning 30.0 hp 1EN000 English A, General Course 30.0 credits Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska Betygsskala* För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd, G

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Sofia Andersson Dermatokemi Likabehandlingsrådet

Sofia Andersson Dermatokemi Likabehandlingsrådet Närvarande: Ann-Catrin Johnson, ordf FFS fullmäktige, NDR Anna Alfredsson Biofysik / Biokemi Charlotte Johansson Organisk kemi Ingela Lanekoff Institutionsstyrelsen Forskarutbildningsberedningen Ola Bäckman

Läs mer

Makt och Rätt konstitutionell normgivning, kontrollmakt och rättighetsskydd 15 hp

Makt och Rätt konstitutionell normgivning, kontrollmakt och rättighetsskydd 15 hp Makt och Rätt konstitutionell normgivning, kontrollmakt och rättighetsskydd 15 hp KURSINFORMATION Undervisningsplan JURIDISKA INSTITUTIONEN Makt och rätt 15 hp VT 2015 Kursinformation Makt och Rätt I Din

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen Minnesanteckningar Ia Kling Tid: 2018-06-05, kl. 09-14 Plats: Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Närvarande: Ia Kling, ordförande, NMD

Läs mer

ÄSPD02, Spanska II, 30 högskolepoäng Spanish II, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄSPD02, Spanska II, 30 högskolepoäng Spanish II, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄSPD02, Spanska II, 30 högskolepoäng Spanish II, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION RKT135 Nya testamentet med grekiska, fördjupningskurs, 15 högskolepoäng The New Testament in Greek, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Styrelsemöte 2 Styrelsen Närvarande ledamöter: Ronja Lundgren kårordförande Oskar Johansson vice kårordförande Viktor Andersson vice kårordförande

Läs mer

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Kårordförande tillika ständig mötesordförande Ronja Lundgren öppnade mötet. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Styrelsemöte 10 Styrelsen Närvarande ledamöter: Ronja Lundgren kårordförande Oskar Johansson vice kårordförande fr.o.m 13 Viktor Andersson

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2016-10-26 Fakulteten för konst och humaniora Prefektens beslutsmöte Tid: 2016-10-26 kl. 09:00 Plats: Malin Lennartssons tjänsterum (H330), Hus F Ärende 22 Ärende 23 Dnr: 2016/5398-3.1.2.2

Läs mer

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik 1 Nr 8/1715 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid:, kl. 14:02-16:03 Plats: P302 Svante Arrhenius Väg 20A Ordinarie ledamöter Inger Eriksson, prefekt, ordförande Catrine Björck, studierektor Kristina

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION

INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK, MEDIER OCH KOMMUNIKATION JU1402 Redaktion, 30 högskolepoäng Newsroom, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för journalistik,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 190114 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2019-01-14 Tid: 14:00-15:15 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:,

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Handlingsplan Specialistsjuksköterskeprogrammen

Handlingsplan Specialistsjuksköterskeprogrammen 2010-09-24 Handlingsplan NSI 2010 0(6) Bilaga 2:9 Handlingsplan Specialistsjuksköterskeprogrammen Nöjd Student Index 2010 1(6) Innehåll 1. Introduktion... 2 1.1. Framtagande av handlingsplan... 2 1.2.

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1(7) Tid: 9.15 12.00 Plats: Rum 105, Sturegatan Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Vice ordförande Irene Molina, professor Josefine Grundström Lindqvist, Uppsala teknolog-

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2014-03-24 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

1,5 hp, halvfart vt 2016 Kurskod: UB02FS

1,5 hp, halvfart vt 2016 Kurskod: UB02FS 1 (7) 2016-02-25 Kursbeskrivning Förskolan som samhällelig institution och förskolan som etisk mötesplats 1,5 hp, halvfart vt 2016 Kurskod: UB02FS Kursansvarig/kursledare Mie Josefson mie.josefson@buv.su.se

Läs mer

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 högskolepoäng Inledning Introduktion till ekonomistyrning är den första av fyra kurser i ekonomistyrning. Mål och innehåll utgörs av tre områden:

Läs mer

Praktiska råd vid avstängning av student p.g.a. trakasserier. (Dnr SU 40-2735-07)

Praktiska råd vid avstängning av student p.g.a. trakasserier. (Dnr SU 40-2735-07) Praktiska råd vid avstängning av student p.g.a. trakasserier (Dnr SU 40-2735-07) Innehåll Inledning... 2 Vad innebär en avstängning?... 2 Avstängningens omfattning... 2 Undervisning... 2 Prov och examination...

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

VT Introduktionsföreläsning för kursen. Ekonomi för tolkar och översättare. delmoment Företagsekonomi. Föreläsare. Emmanouel Parasiris

VT Introduktionsföreläsning för kursen. Ekonomi för tolkar och översättare. delmoment Företagsekonomi. Föreläsare. Emmanouel Parasiris VT 2010 Introduktionsföreläsning för kursen Ekonomi för tolkar och översättare delmoment Företagsekonomi Föreläsare. Emmanouel Parasiris tisdag den 30 mars 2010 Emmanouel Parasiris 1 EMMANOUEL PARASIRIS

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 12 november 2013, klockan 17.15. Department of Peace and Conflict Research, Gamla Torget, Uppsala. 1 Mötets

Läs mer

Göteborgs universitets Studentkårer

Göteborgs universitets Studentkårer Sida 1/5 Tid: Plats: Kallade: Närvarande: Datum: 2014- Starttid: 16:30 Sluttid: 18:09 AK135, A-huset, Pedagogen GUS styrelse, GFS ordförande, GUDK, GUST-representanter, revisorer, Spionen Presidium: Simon

Läs mer

Verksamhetsplan Litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik

Verksamhetsplan Litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik Verksamhetsplan 2017 Litteraturvetenskap, Institutionen för kultur och estetik Allmänt Litteraturvetenskap är det största ämnet inom Institutionen för kultur och estetik (IKE) sett både till antalet anställda

Läs mer

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Psykoterapeutprogrammet LATHUND För studenter och lärare Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Avdelningen för klinisk och socialpsykologi Institutionen för beteendevetenskap och lärande Linköpings

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer