SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10"

Transkript

1 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2012 Idrottens Hus Stockholm 1-10 Protokoll fört vid styrelsens möte den 11 februari i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda Liljedahl, Peter Andersson, Karl Skoog, Nils Larsson, Emma Wallgren, Arne Nilsson, Ulf Lindén, Sofia Larsson och Anne Österberg. Jonas Schön, ledamot av elitrådet var med under punkt 1-7. Förhindrade att närvara: Lena Marmstål Hammar Jonas Schön närvarande vid mötet för att informera styrelsen om mötet han haft med Marnix Wieberdink representant från vår huvudsponsor SportNavigator. Det nuvarande avtalet med Sportnavigator sträcker sig till juni 2012 och är till stor del kopplat till deltagande vid mästerskap och värdscuper i hastighet. Vi har idag för få åkare som exponerar sponsorer som Sportnavigator synliggör via logoplatser på våra åkares dräkter vilket bl a ledde till att Sportsnavigator vill omförhandla avtalet. Jonas Schön hade förbundets uppdrag att inleda förhandlingar om ett fortsatt samarbete. Marnix Wieberdink är tillika ägare till Kia Speedskating Academy i Inzell vilket gav Jonas en möjlighet att även göra ett besök där. Jonas var imponerad av anläggningen och vi var eniga om att vi bör informera och marknadsföra detta som en möjlighet för åkare som avslutat sin gymnasiala utbildning och vill satsa på skridsko. För att träna vid akademin i Inzell så måste man teckna avtal för hel säsong. Jonas informerade om att Marnix Wieberdink och hans medarbetare har fått felaktig information om hur och till vad vi använder våra elitpengar till. Jonas gavs i samband med detta möte en möjlighet att dementera den information dom tidigare fått och möjlighet att visa på fakta från dom senaste 5 åren. Jonas var tydlig i informationen om att vi inom SSF inte är nöjda med den utveckling som blivit, dvs av de 15 åkare som deltagit i grupperna under åren finns idag endas ett fåtal kvar i verksamheten. Jonas lämnade även information om vår nya juniorsatsning med Mattias Hadders som tränare och hur vi vill bygga framåt.

2 Marnix Wieberdink visade stort intresserade av att teckna ett nytt avtal inför framtiden. Det framkom önskemål om att en del av sponsormedlen bör går direkt till åkare som är ute på tävlingar. I detta ärende var förbundsstyrelsen eniga om tidigare beslut i ärendet gäller om att det inte bör göras en uppdelning av sponsormedel i dagsläget utan att medlem bör styras av förbundet och användas där vi anser att de ger bäst effekt. Styrelsen var även tydlig med att vi måste hålla isär avtalet med SportNavigator och ett eventuellt deltagande i KIA Speedskating Academy. Styrelsen uppdrar åt Jonas Schön att i fortsatta diskussioner med SportNavigator se över möjligheterna om sponsring för deltagande i mästerskap och världscuper i short track samt för deltagande i juniorvärldscuper och juniormästerskap, samt att prioritera en kontraktstid om två år. Styrelsen inledde en diskussion kring Kia Speedskating Academy och kring ISU scolarships som ledde fram till följande: - vi är inte nöjda med hur uttagningarna till akademin gjordes under förra året - det borde finnas en koppling till utbildning i samband med träning vid Kia Speedskating Academy - det måste vara SSF som beslutar om vad vi använder bidrag från ISU till Styrelsen beslutade att uppdra åt Roger Bodin och Ulf Lindén att sammanställa synpunkter på processen och att dessa synpunkter skall kompletteras med Johanna Östlunds syn på sitt deltagande under säsongen som gått. Styrelsen var enig i att kritiken mot förra säsongens uttagningar ska riktas mot ISU. Underlaget som sammanställs skall skickas till Jan Dijkema, enligt hans begäran. 1 JUSTERING Styrelsen beslutade att utse Karl Skoog att justera dagens protokoll samt att göra en sammanställning av dagens möte att presenteras på hemsidan. 2 DAGORDNING Styrelsen beslutade att arbeta enligt utdelad dagordning. 3 UPPDRAGSLISTA Styrelsen beslutade, efter genomgång, att lägga uppdragslistan till handlingarna. 4 PROTOKOLLSJUSTERING Styrelsen beslutade att godkänna protokoll nr 7, 2011 i befintligt skick. 5 KANSLI, PERSONAL och CENTRAL ORGANISATION Vid styrelsemötet i december fick Roger Bodin, Anne Österberg och Per-Arne Spiik att komma med ett förslag om hur styrelsen ska ges möjlighet att arbeta mer med långsiktiga och strategiska frågor. Roger Bodin informerade om att han den 10 januari hade ett möte i Stockholm kring frågan tillsammans med Per-Arne, Anne samt Ulf Lindén och Karl Skoog. Roger redogjorde för den analys och det förslag som gruppen kommit fram till, se nedan.

3 Problem - svårt att få folk till kommittéer (undantag finns) - ansvarig i en kommitté har mer jobb med att få tag på folk, ordna möten än att lösa uppgiften - detaljrapporter kommer upp i styrelsen - för lite tid för styrelsen att resonera kring långsiktiga och strategista frågor - glapp mellan styrelsen och kansliarbetet Alternativa lösningar - införa ett arbetsutskott - uppdrag till enskilda personer (med ev arvodering) Styrelsen diskuterade och beslutade att uppdra åt Anne Österberg och Roger Bodin att till nästa möte gå igenom samtliga arbetsuppgifter för att till nästa möte presentera ett konkret förslag till arbetsfördelning och arbetssätt framöver. 6 EKONOMI Anne Österberg rapporterade att bokslutsarbetet pågår och att revision sker i början av mars. 7 SKRIVELSER Turkish Ice Skating Federation inbjuder till Europeiskt kalendermöte för Short Track maj i Istanbul. Styrelsen beslutade att Linda Liljedahl representerar förbundet vid mötet. Styrelsen var eniga om att vi borde delta med två representanter och det uppdrogs åt Linda att tillfråga Daniel Jansson eller Jan Klev om möjlighet och intresse att delta. ISU ansökan om mästerskap för 2014/2015 skall göras innan den 15 april Stockholms Skridskoallians har visat intresse för att söka mästerskap. Styrelsen beslutade att uppdra åt Kalle Skoog och Nisse Larsson att i första hand ta fram underlag för att eventuellt genomförande av en juniorvärldscup. Styrelsen beslutade att avvakta med eventuella ansökningar om ytterligare mästerskap till 2013 men var eniga om att vi bör informera bredare om möjligheten att söka evenemang som juniorvärldscuper. En ansökan om utmärkelse att tilldelas Gösta Lindroth har inkommit. Styrelsen beslutade att föreningsmötet i maj är ett lämpligt tillfälle att tilldela eventuell utmärkelse. Uppdrogs åt Nils Larsson att se till att det kommer in en formell ansökan. 8 ÖVRIGA FRÅGOR och RAPPORTER 8:1 Inträden och utträden ur förbundet sedan senaste mötet 6 nya föreningar har anslutit sig till förbundet under de senaste två månaderna. De nya föreningarna är: Östra Värmlands IS, Storfors (Mellansvenska Skridskoförbundet) Ume Radical rollers Vi unga klubb, Umeå (Norra Sveriges Skridskoförbund) Pite-Älvdals lokalförening av Friluftsfrämjandet (Norra Sveriges Skridskoförbund) The RS Roller Derby Club, Stockholm (Östsvenska Skridskoförbundet) Västerås Roller Derby Club (Östsvenska Skridskoförbundet) Tinderstix Roller Derby club, Gränna (Södra Sveriges Skridskoförbund)

4 8:2 Rapport från kansliet, se bilaga 8:3 Rapport från kommittéer Elitrådet, se bilaga Inline Markus Hjalmarsson arbetar med att få fram ett tävlingsprogram för sommaren Short Track Linda Liljedahl rapporterar: Scandinavian cup tävlingen i Sverige är genomförd medans tävlingarna i Danmark och Norge har ställts in. SM genomförs i Malmö eller Stockholm Långfärd Nils Larsson har varit i kontakt med organisationen för Runn Winter Week angående de Holländska mästerskapen i Marathon som genomförs i Borlänge den 16:e och 18:e februari. Styrelsen uppdrog åt Nils att representera förbundet vid tävlingen på torsdagen. Vikingarännet Per-Arne Spiik informerade om att det framåtriktat finns skäl att diskutera kring hur och på vilket sätt förbundet ska vara inblandat i Vikingarännet i framtiden. Vårt grundåtagande är att bemanna organisationskommittén, där vi har 1-2 platser. Svenska Skridskoförbundet har idag ordföranderollen som innehas av Per-Arne Spiik. Göran Claeson sitter idag på den andra platsen för förbundet och Östsvenska Skridsoförbundet representeras av Esbjörn Swahn. 8:4 Rapport från arbetsgrupper Rekrytering/bredd/motion/läger Sommarläger Vid föregående möte uppdrogs det åt Arne Nilsson, Sofia Larsson och Peter Andersson att undersöka möjligheten att arrangera årets sommarläger (Moracampen) i Karlstad. Lägret är och ska vara ett familjeläger vilket gör att det är mycket viktigt med boende, närhet till träning, stora ytor, asfalt för inlines osv. En rapport var insänd inför mötet och styrelsen beslutade att årets sommarläger arrangeras i Karlstad. Utbildning, se bilaga Anläggning Arne Nilsson informerade om planerna för en hall i Karlstad. - i slutet av februari ska förslaget vara färdigt - den 9 mars skall det lämnas in - den 20 maj tas ärendet upp i kommunstyrelsen - i juni behandlas ärendet i fullmäktige

5 Marknad/sponsorer/finansiering Vid föregående möte beslutade styrelsen att uppdra åt Roger Bodin, Anne Österberg och Per-Arne Spiik att arbetar fram ett underlag för att sälja våra idrotter/aktiviteter. Roger Bodin informerade om att mötet är genomfört och att även Ulf Lindén och Kalle Skoog deltog. - vi kunde urskilja ett antal marknadssegment där vi kan finnas och attrahera 1) den klassiska tävlingsarenan där vi hörs, syns och upplevs Hastighet, Roller Derby, Short Track, Inline, logga på dräkter, skyltar, TV reklam, direktavtal med förbundet. Här krävs det tävlande i svenska landslagsdräkter på världsnivå. 2) Sponsring till aktiviteter vi bedriver, breddläger, träningscamp, tävlingar osv 3) Sponsring baserat på volymförsäljning (barn, ungdomar, äldre, i långfärd, skridsko till tusen, skolskridsko bästa klasstävling, vi har stora grupper man vill nå med produkter. 4) Materialindustrin Styrelsen beslutade att uppdra åt Roger Bodin: att paketera SSF i lite olika skepnader baserat på vilket segment vi ska närma oss att engagera marknadsförare och så småningom inleda säljprocesser 8:5 Rapport från projektgrupper Idrottslyftet, se bilaga Skridskoakademin, se bilaga Ulf Lindén rapporterade att det under år 3 hittills genomförts en utbildning för tränare i Stockholm, ett läger i Inzell och ett läger i Berlin. Under våren genomförs en tränarutbildning i Köpenhamn och ett short track läger i Malmö. Arbetet med ansökan för år 4 påbörjas inom kort. 8:6 Short Track EM Linda Liljedahl informerade om att hon tillsammans med Daniel Jansson och Jan Klev besökt Europamästerskapen i Boleslava för att träffa representanter för arrangemanget med tanke på det stundande EM:et i Malmö. 8:7 Allround SM i Östersund och SM veckans framtid Allround SM i Östersund, se bilaga SM veckan i framtiden Styrelsen konstaterar att vi är positiva till att delta i SM veckan för såväl sommar som vinter då vi har intresserade arrangörsföreningar. Till vinterveckan 2013 som går i Falun har Dala Active Skaters visat intresse för att arrangera SM och för sommarveckan samma år i Halmstad har Varbergs RSK visat intresse. Styrelsen beslutade att vi måste se över SM distanser och upplägg inför kommande arrangemang. 8:8 Rapport från möte med Göteborgsföreningar Roger Bodin har tillsammans med Sofia Larsson träffat representanter för Västsvenska Skridskoförbundet, IK Wega och IFK Göteborg angående bl a användningen av Ruddalen. Göteborgs stad upplever att Ruddalen in används i den omfattning som man önskar.

6 Åtgärdspaket ska tas fram och presenteras för Göteborgs stad. I åtgärdspaketet ska vi informera om att vi gemensamt tar en ny ansats för att förbättra för sporten och öka aktiviteten på anläggningen och att man bl a ska arrangera en Skridskons dag. Ett av målen är att vi ska få till en uppfräschning av Ruddalen 8:9 IdrottOnline Linda Liljedahl efterfrågar underlag för beslutetet om och införande av IdrottOnline i Svensk Idrott. Styrelsen beslutade att uppdra åt Anne Österberg att be RF om underlag om hela processen. Underlagen sammanställs och skickas ut till styrelsen. 9 ÖVRIGA FRÅGOR Stadgar för Tage Stolpes Stipendiefond En stipendiefond för att hedra minnet av Tage Stolpe och bidra till utveckling av Svensk Skridsko och annan idrott har bildats i anslutning till att Tage Stople fyllde 100 år. Fondens styrelse består av Gunnar Larsson, ordförande ( tidigare ordförande Riksidrottsförbundet), Anders Manheden Västsvenska Idrottsförbundet, Jan Bergentall IK Wega samt Roger Bodin Svenska Skridskoförbundet. De stadgar som tagits fram för fonden skall underställas respektive organisation för godkännande. Kapital har insamlats av styrelsen för fonden och insamling fortgår. Styrelsen beslutade att godkänna stadgarna. Stadgarna biläggs protokollet. 10 NÄSTA MÖTE Nästa möte är den mars på Eurostop hotell i Stockholm i samband med att vi arrangerar en Roller Derby konferens. Justeras Vid protokollet Roger Bodin Ordförande Anne Österberg Justeras Karl Skoog

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus Stockholm 59-68

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus Stockholm 59-68 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 7, 2011 Idrottens Hus 2011-12-10 114 73 Stockholm 59-68 Protokoll fört vid styrelsens möte den 10 december i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Lena

Läs mer

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU.

Vi hade bjudit in Karin Karlsson från SISU för att berätta lite om ett erbjudande som vi fått av SISU. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2010 Idrottens Hus 26-36 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 23 april 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Roger Bodin rapporterar att det nya visionsdokumenten uppdateras med nya bilder och distribueras via hemsidan inom kort.

Roger Bodin rapporterar att det nya visionsdokumenten uppdateras med nya bilder och distribueras via hemsidan inom kort. SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 6, 2010 Idrottens Hus 59 68 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 3 oktober 2010 i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Peter

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus Stockholm 31-37

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus Stockholm 31-37 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2012 Idrottens Hus 2012-08-25 114 73 Stockholm 31-37 Protokoll fört vid styrelsens möte den 25 augusti i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Peter Andersson, Nils

Läs mer

39 UPPDRAGSLISTA Listan gicks igenom och man beslutade att komplettera med SISU projekt och föreningskonferens. (bilaga 1)

39 UPPDRAGSLISTA Listan gicks igenom och man beslutade att komplettera med SISU projekt och föreningskonferens. (bilaga 1) SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 4, 2010 Idrottens Hus 37-47 114 73 Stockholm Protokoll fört vid Svenska Skridskoförbundets styrelsemöte den 5-6 juni 2010 i Malmö. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm 41 48

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus Stockholm 41 48 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 5, 2011 Idrottens Hus 2011-07-31 114 73 Stockholm 41 48 Protokoll fört vid styrelsens möte den 31 juli i Mora. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda Liljedahl,

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus Stockholm 18-26

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus Stockholm 18-26 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 3, 2012 Idrottens Hus 2012-04-28 114 73 Stockholm 18-26 Protokoll fört vid styrelsens möte den 28 april i Stockholm. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne Spiik, Linda

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET Svenska Skridskoförbundet är en organisation som idag (130911) har omkring 80 anslutna föreningar som tillsammans har omkring 20 000 medlemmar. Förbundet bildades 1904 och är idag en av 69 idrotter i Riksidrottsförbundet.

Läs mer

Skridsko en idrott för alla - hela livet!

Skridsko en idrott för alla - hela livet! Skridsko en idrott för alla - hela livet! Ni håller just nu i det första samlade förbundsfakta som är ännu ett steg i att informera och uppdatera er om vad Svenska Skridskoförbundet är, vad vi står för

Läs mer

HASTIGHET - senior, junior och ungdom

HASTIGHET - senior, junior och ungdom UTTAGNINGSKRITERIER 2016-2017 HASTIGHET - senior, junior och ungdom Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier. 1. Målsättning Svenska Skridskoförbundets målsättning är att

Läs mer

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER

KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER KRITERIER FÖR UTTAGNINGAR 2017 2018 HASTIGHET Seniorer - Juniorer SENIORER Svenskt deltagande Svenska Skridskoförbundet har för avsikt att delta vid världscuper och mästerskap under säsongen under förutsättningen

Läs mer

Tel Datum :

Tel Datum : 1(5) Tel. 0417-19430 Datum : 2016-08-08 kl 18:00 i klubbrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Lars Birgersson (ord ledamot/vice ordförande) Verner Arvdalen (ord. ledamot) Lena Persson (ord. ledamot)

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2014-2015 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2014-2015 En generell beskrivning

Läs mer

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Protokoll nr 9/2017 97-109, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-08-26 på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Lena-Marie

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 17 mars 2013. Dag och tid Onsdag den 13 februari klockan 15.30. Plats Närvarande Återbud Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Camilla Roa Cortés Daniel

Läs mer

SVENSKA MÄSTERSKAPEN Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap. Veteran-SM. Ruddalen i Göteborg.

SVENSKA MÄSTERSKAPEN Senior-SM och Junior-SM. Sprint, Allround & Distansmästerskap. Veteran-SM. Ruddalen i Göteborg. Svenska Skridskoförbundet och Västsvenska Skridskoförbundet bjuder in till SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2018 Senior-SM och Junior-SM Sprint, Allround & Distansmästerskap Veteran-SM Ruddalen i Göteborg. 12-14 januari

Läs mer

Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande. Anmält förhinder: Björn Norlin Suppleant. Adjungerade: Håkan Arlestig Framtidskommittén Camilla Gääw

Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande. Anmält förhinder: Björn Norlin Suppleant. Adjungerade: Håkan Arlestig Framtidskommittén Camilla Gääw Protokoll Art: Styrelsemöte nr 10 efter BF 2014. Tid: 2015-09-23 Plats: Via telefon Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Erik Blomquist V.ordf./Kassör Sekr., Webmaster (AK) Ledamot (JpK) Kent

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 15-2011 251-270 Plats: Telefon Datum: 2011-12-12 Tid: 19.30-22.30 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Kerstin Karlsson, Jonny Svensson, Lars

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg.

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg. Protokoll Enduro 2008-1 Sammanträdesdata Tid: 19 Januari Plats: Norrköping Närvarande Robert Svensson RS Sammankallande Patricia Eneroth PE Ledamot Anders Tibbling AT Koordinator 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm

Protokoll. Styrelsemöte. Stockholm Protokoll Styrelsemöte Stockholm 2017-10-21 Närvarande: Eva Viding Bussell, Dzenan Sahovic, Gustaf Ålander, Bo Svensson, Martin Söderberg, Marcus Sjöberg 1. Mötets öppnande Ordförande Eva Viding Bussell

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder

PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad. Anmält förhinder PROTOKOLL FS 05/19 fört vid styrelsemöte 2019-06-11 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Adjungerad Anmält förhinder Urban Andersson, ordf. Michael Bergman Jane Schörling Joanna Stassos Wolf Urban

Läs mer

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna.

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 9/2016 Datum söndag den 11 december, 2016 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Virpi Alajarva och Johanna Rydberg, Adjungerade Mona

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 3-2010 41-60 Plats: Rica Talk Hotel, Älvsjö Datum: 2010-03-06 Tid: 11.15-19.00 Närvarande: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jan Lund-Jensen, Ingrid Ryrholm,

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET SENIOR, JUNIOR och UNGDOM UTTAGNINGSKRITERIER FÖR HASTIGHET 2015-2016 - SENIOR, JUNIOR och UNGDOM Hastighet - Senior Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen 2015-2016. 1. Målsättning

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007

SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007 SGVF styrelsemöte Göteborg den 20 oktober 2007 Omfattning 45-60 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl Börje Hansson, deltog 45-57 Karin Ingelhag Ernst Larsson Christer Svensson, deltog 45-57 Jan-Erik Wettermark

Läs mer

Söndag 30 oktober, kl Idrottens Hus Stockholm. Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny Pettersson Lars Henriksson Peter Hoxell Stig Thybelius

Söndag 30 oktober, kl Idrottens Hus Stockholm. Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny Pettersson Lars Henriksson Peter Hoxell Stig Thybelius Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 7/05 Tid och Plats Söndag 30 oktober, kl 09.00 Idrottens Hus Stockholm Närvarande ledamöter Åke Hansson, förbundsordförande Yvonne Mattsson Lena Johnsson Johnny

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

Svenska Skridskoförbundet

Svenska Skridskoförbundet Svenska Skridskoförbundet SVENSKA MÄSTERSKAP (nytt koncept på prov 2017 och 2018 ) Seniorer Juniorer Veteraner Svenska Mästerskap i hastighetsåkning 2018 för seniorer, juniorer och veteraner Svenska Skridskoförbundets

Läs mer

Minnesanteckningar från föreningskonferens på Arlandastad

Minnesanteckningar från föreningskonferens på Arlandastad Minnesanteckningar från föreningskonferens på Arlandastad 2013-04-20 Deltagare: Jonas Schön Nils Larsson Mattias Hadders Peter Andersson Jarle Petersen Lars Hammarström Fredrik Decker Hans Klingvall Göran

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 05-2014 2014-04-22 (19.30-21.30) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL fört vid Svenska Skridskoförbundets 101:a förbundsmöte den 18/ i Upplands Väsby.

FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL fört vid Svenska Skridskoförbundets 101:a förbundsmöte den 18/ i Upplands Väsby. FÖRBUNDSMÖTESPROTOKOLL fört vid Svenska Skridskoförbundets 101:a förbundsmöte den 18/9 2005 i Upplands Väsby. Förbundets ordförande Claes Ljungh hälsade alla närvarande hjärtligt välkomna. 1 UPPROP OCH

Läs mer

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016

Protokoll Nr 2, 26-48, 2016 Datum: 1/2 2016 Tid: 20.00-21.30 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Hamid Fazeli (ledamot). Frånvarande:

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13 / 2006 116-127

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13 / 2006 116-127 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 13 / 2006 116-127 Plats: Telefonmöte Datum: 2006-10-18 Tid: 19.30 22.25 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Protokoll nr 12/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus, Stockholm

Protokoll nr 12/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus, Stockholm Protokoll nr 12/2017 131-144, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-12-08 09 i Idrottens hus, Stockholm Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande, fr.o.m. 135 Putte Eby, t.o.m. 138.2, inte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (5)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-10 1(5) Innehållsförteckning KSAU 303/18 Ansökan för att stå värd för SM-vecka vinter 2023/2024... 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-10 2(5) Plats och tid

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll styrelsemöte 2 (2016-12-12) Storgatan 28, Stockholm Anmält frånvaro: Anders Stark, Tommy Jakobsson och Jesper Zander Närvarande: Eric Jakobsson, Johan Österberg, Jonas Gustafsson, Mikael Hamrén,

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll till styrelsemöte 3 (2019-02-14) Närvarande: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Jonas Gustafsson, Kari Fredheim, Oskar Samuelsson och Tommy Jacobsson samt tjänsteman Jamie Spörndli. Anmält frånvaro:

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarlörbundet Tid: 12 februari 2011 Plats: MunktellArenan, Eskilstuna Omfattning ~ 69-86 Beslutande Folke Andersson Karin Dahl Birger Fält Alexandra Kreuzer Boberg Börje

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar

Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar Svenska Skridskoförbundets Organisation, arbetsstruktur och uppdragsbeskrivningar 2016-10-05 Fastställd 2016 Innehåll: 1) Svenska Skridskoförbundets organisation 2) Förbundsstyrelsen och Arbetsutskottet

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte

Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte Svenska Klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté - Oktobermöte Mötesanteckningar från oktobermöte i Svenska klätterförbundets Barn- och Ungdomskommitté. Söndagen den 26 oktober 2008, Bromma, Mötet pågick

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / 2010 239-257 Plats: DSF kansli, Stockholm Datum: 2010-10-31 Tid: 9-11 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Thomas Nilsson,

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN -2017 Innehåll -2017... 2 Till årsmötet överlämnas Förbundsstyrelsens förslag till verksamhetsplan som är framarbetadi samarbete med förbundets kommittéer och arbetsgrupper.... 2 Mission...

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Kommittémöte

Kommittémöte Kommittémöte 2007-04-14 Cafeterian Alleby Mötesdeltagare Agneta Kindholm Anders Gustafsson Ann-Sofie Jonasson Cecilia Adolfsson Gunilla Jonsson Kicki Olsson Kim Strach Nisse Adolfsson Robert Persson Susanne

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen

Protokoll nr 10/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Protokoll nr 10/2018 85-96, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-12-07 08 i Idrottens hus och Scandic hotel Skärholmen Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Sussan Eriksson, inte 85-88,

Läs mer

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Tid: 2008-09-05 kl. 20:00 22.00 2008-09-06 kl. 09.00 15.00 Plats: Scandic Örebro Väst Närvarande: Mats Sjödin kommittéordförande Maria Berg Hans

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007

Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007 Styrelsemöte på Hotel City, Eskilstuna den 2 juni 2007 Omfattning 15-30 Beslutande Folke Andersson Birger Fält Börje Hansson Karin Ingelhag Ernst Larsson Jan-Erik Wettermark Karin Dahl Suppleanter Anmält

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Hotell Gästis, Varberg

Hotell Gästis, Varberg 1(6) Hotell Gästis, Varberg Birgitta Persson, Per Södergren, Niklas Johansson, Niklas Blomqvist, Mari Garnwall, Jessica Andersson, Elisa Dahlquist, Emelie Jonsson, Fredrik Persson, Josefine Larsson och

Läs mer

Protokoll Distanskommittén

Protokoll Distanskommittén Protokoll Distanskommittén Möte på Scandic Örebro 2013-06-16 Deltagare: Marianne Eriksson, Gitz Johansson, Frida Söderström. Från 2013-81 till och med 2013-83 medverkade Ulf Steisjö. 2013-72 Mötet öppnas

Läs mer

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal

Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström, Gunilla Björkman & Sofie Widal Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 april 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan Bengtsson, Bo Eliasson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Martin Engström,

Läs mer

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus Stockholm 1-3

SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus Stockholm 1-3 SVENSKA SKRIDSKOFÖRBUNDET PROTOKOLL nr 1, 2013 Idrottens Hus 2013-01-08 114 73 Stockholm 1-3 Protokoll fört vid styrelsens telefonmöte den 8 januari med start kl 20:00. Närvarande: Roger Bodin, Per-Arne

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 4/13 Tid och plats Onsdagen den 6 maj klockan 09,35 till 15,35 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012)

Protokoll ordinarie styrelsemöte #183 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 17 november 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) 14 och 18.3, Mikaela Rydberg (MR) Eleonor Säfsten (ES) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb den 21 mars 2018 i konferensrummet, GFRK.

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb den 21 mars 2018 i konferensrummet, GFRK. PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb den 21 mars 2018 i konferensrummet, GFRK. Närvarande: Elizabeth Svanberg Anneli Fagerberg Jessica Sunnervall Bethanie Carney Almroth Rebecka

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 2 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Söndagen den 16 mars 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Per Lindqvist,

Läs mer

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping 1 55111 Sammanträdesdata Tid 2006-11-11 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 2-2013 2013-01-31 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Ledamot Ledamot

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 10 2012 2012-09-15 (10.00-16.30) Norrköping Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Jörgen Hafström Dag Hjalmarsson Tony Jacobsson Per Westling Anna Wilhelmsson

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2008 90-110 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-05-13 Tid: 19.30 22.50 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adj. personal: Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm.

PROTOKOLL nr 4/14. Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på Idrottens Hus i Stockholm. PROTOKOLL nr 4/14 Fört vid styrelsens sammanträde den 17 maj på i Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordförande (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren,

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Dag och tid: Söndag den 2 mars klockan 15.30. Plats: Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Närvarande Camilla Roa Cortés Daniel Häggqvist Hanse

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson Distriktsstyrelsen Protokoll nr 6/2014 2014-08-19 Tid: Lördag 9 augusti kl 13.00 Plats: Närvarande: Jönköping Evelina Stenmark, ordf Sofia Dahlström Bengt- Ove Bengtsson Micael Källman Johanna Larsson

Läs mer

Protokoll nr 7/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på Idrottens Hus, Stockholm

Protokoll nr 7/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på Idrottens Hus, Stockholm Protokoll nr 7/13 Fört vid styrelsens sammanträde den 19 oktober 2013 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande Anders Bromée, v ordförande Lotta Jegenstam, ledamot Åsa Nilsson, ledamot Ulf

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2010 2010-03-06 10.00-16.15 SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Stig Klemetz Agneta Andersson Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan Olsson

Läs mer

Beslut om nytt upplägg / Senior - SM i Hastighet

Beslut om nytt upplägg / Senior - SM i Hastighet Beslut om nytt upplägg / Senior - SM i Hastighet Bakgrund Enligt sammanställningen av enkätundersökningen från två genomförda SM i hastighet som avser det nya konceptet, konstaterades att det fanns ett

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2009 2009-04-03 14.50-17.50 Scandic Nord Hotel, Norrköping Deltagare SVEMO Bodil Dahl Gun-Britt Söderman Per Westling Agneta Andersson Åke Knutsson Bertil Bergström Håkan

Läs mer