LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011"

Transkript

1 Närvarande Ledamöter Sterner, Olov Cedervall, Mats Eliasson, Ann-Charlotte Jeppsson Wistrand, Ulla Johansson, Karolina Löfgren, Johanna Persson, Gabriel Övriga Ericson, Sven Gustafson, Åsa Ljungdell, Tommy Nilén, Claes Nilsson, Maria Malmström, Catrin Qvarnström, Eva Sassarsson, Irene Frånvarande Nilsson, Bernt Reimer, Johan Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande SACO, universitetslektor, Inst. för elektro- och informationsteknik Arbetsgivaren, prefekt, inst. för livsmedelsteknik ST, 1:e laboratorieassistent HSO LTH, studerandeskyddsombud NF, studerandeskyddsombud Ekosystemteknik, studerandeskyddsombud LU Byggnad, forskningsingenjör LU Byggnad, yrkeshygieniker Byggsamordnare LU Byggnad, miljöchef LU Byggnad, miljösamordnare Administrativ chef Protokollförare, intendent FHV, Företagssköterska Arbetsgivaren, professor, inst. för kemiteknik Arbetsgivaren, studierektor, kemisk grundutbildning Claes Nilén presenterar sig som ny miljöchef inom LU Byggnad och kommer närmast från Region Skåne som miljöcontroller. Intentionen är att skapa en hållbarhetsprofil som både är stark och syns utåt och att säkra alla miljöaspekter utifrån både ett miljöperspektiv och ett ekonomiskt perspektiv. 1 Utseende av justeringsperson HMS-kommittén utser Ulla Jeppsson Wistrand att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 2 Fastställande av dagordning Kommittén beslutar att fastställa utsänd dagordning med tillägg under punkt 16 övrigt: skyltning av brandlarmsknappar, engelsk skyltning av brandsläckare.

2 3 Föregående mötes protokoll Eva Qvarnström tar upp frågan angående utrymningsskyltar i laboratorier med mer än en utrymningsväg vilket framkom i protokollet efter Arbetsmiljöverkets inspektion av kemisk fysik den 17 mars LU anser att ytterligare skyltning av utrymningsvägarna behövs men menar samtidigt att detta kan medföra konsekvenser inte bara för kemisk fysik utan för hela LU. LU återkommer i frågan. Beträffande LU:s samordningsansvar vid renoveringar och ombyggnader inom LU bedömer Åsa Gustafson att vidare diskussion krävs mellan LU:s byggnadschef och AH för att gå vidare i hur detta ska hanteras. Protokollet läggs därefter till handlingarna. 4 Skyddskommitténs protokoll Protokollet föreligger ej. 5 Ärende rörande Företagshälsovården Irene Sassarsson meddelar att hälsoundersökningarna på Kemiska institutionen nu är klara och att en sammanställning och återrapportering av hela Kemiska institutionen kommer att ske för att identifiera de åtgärder som man bör gå vidare med. Hon nämner samtidigt att det finns en risk att framtida hälsoundersökningar ej kommer att kunna genomföras på FHV på grund av brist på resurser vilket ledningen på FHV försöker att motverka. En utredning angående detta pågår. Olov Sterner betonar att hälsoundersökningarna har varit mycket värdefulla och att all personal är mycket positivt inställd till undersökningarna. Åsa Gustafson betonar att riktade hälsoundersökningar är betydelsefulla eftersom de är arbetsrelaterade. Koppling till arbetsmiljön är mycket viktigt. Irene Sassarsson meddelar vidare att: nya drop-in-tider i HLR-utbildning för personal med utbildning som är äldre än 3 år kommer att meddelas på FHV:s hemsida, nya tider för Första hjälpen och HLR utbildningar kommer till senhösten och tiderna kommer att skickas ut till prefekterna efter sommaren, ny sjukgymnast har rekryterats på FVH, Ann Link, som börjar sin anställning den 15 augusti, nyttan med hjärtstartare har varit känd sedan länge. För att använda en hjärtstartare behövs kunskap i HLR och att kunna använda hjärtstartaren. Hjärtlungrådet rekommenderar inte inköp av hjärtstartare utan medföljande utbildning. Det kan diskuteras hur många på varje arbetsplats som bör utbildas. Kostnad för en hjärtstartare ligger på ca 15000: - och för en utbildning på ca 9500: -/grupp. Kommittén rekommenderar att utbildning i hjärtstartare bör ingå i FHV:s utbildningar.

3 FHV anser att om hjärtstartare köps in så erbjuder försäljaren också utbildning till ett bättre pris och detta bör rekommenderas i första hand annars kommer FHV:s resurser att bli snedfördelade mellan de som väljer att köpa hjärtstartare och andra arbetsplatser inom LU. Önskemål om att utbildning i hjärtstare ska ingå i FHV:s utbildningar är en fråga om resurser och denna diskussion kommer att föras under hösten i centrala skyddskommittén. 6 Meddelande Olov Sterner meddelar att en del av utrymmet vid studenternas omklädningsskåp i hus I plan -1 används som bönerum. Per Gustafsson har blivit informerad och Kemicentrum har bett om ett råd hur vi ska hantera detta. Åsa Gustafson upplyser om att det finns en policy avseende likabehandling av studenter. I policyn sägs det beträffande annan trosuppfattning: Lunds universitet skall aktivt verka för att människor respekteras inom universitet oavsett religion eller annan trosuppfattning. Olov Sterner meddelar vidare att han är föreslagen att bli ny dekan vid Lunds universitet gällande mandatperiod Eva Qvarnström meddelar att: under ett arrangemang i teknologernas uppehållsrum den 13 maj förekommit kritkross, nerklottring av tavlorna samt allmän nersmutsning i hörsal A och B. Ansvariga inom studentkåren kommer att styra upp reglerna för uthyrning av lokalen så att liknande inte ska kunna ske framöver, en cykeltävling arrangeras av CK Lunedi i Lund den 28 maj med start och mål på baksidan av IKDC. 7 Aktuella byggnadsfrågor Tommy Ljungdell meddelar att: renovering av hörsalarna F och G pågår och en förfrågan har gått ut till upphandlade leverantörer av AV-utrustning, slutbesiktning av hus III är planerad i juni, beträffande den nya placeringen av tapprummet för flytande kväve i hus III har Kemicentrum fått ett förslag från AGA på hur man ska lösa säkerheten i det nya rummet. 8 Kvicksilver i Kemicentrums avloppsvatten Eva Qvarnström meddelar att anmälan har skickats in till Miljöförvaltningen angående spolning av utgående stammar i hus II och när tillstånd beviljats kommer spolningen att genomföras av AH. Prover på utgående vatten kommer att tas både före och efter spolning. Sven Ericson och Olov Sterner kommer att ta kontakt med avdelningarna i hus II för att kontrollera om det används städkemikalier, rengöringsmedel etc., så att dessa inte innehåller kvicksilverföreningar.

4 Möte kommer att hållas den 9 juni för att informera vår nye miljöchef i ärendet kring kvicksilverutsläppen från Kemicentrum samt den 15 juni där även Miljöförvaltningen kommer att medverka. 9 Studentärenden Antalet matplatser på Kemicentrum. Säkerheten på laboratorier Åsa Gustafson informerar om att det finns tydliga regler beträffande matutrymme på arbetsplatsen i Arbetsplatsen utformning, AFS 2009:02, för både personal och elever som genomgår utbildning och att Kemicentrum bör ta fram en plan för matplatser och studieplatser och att sagda direktiv följs. Karolina Johansson, Gabriel Persson och Johanna Löfgren betonar att fler sittplatser behövs eftersom många studenter idag har medhavd mat som förtärs under normal lunchtid. Kommittén föreslår att studenterna kommer in med ett förslag på antalet platser samt utformning på stolar och bord. Studentrepresentanter anmodas att komma till husstyrelsens möte den 1 juni för vidare diskussion i frågan. Johanna Löfgren framför att det ges föreläsningar på varje kurs och pratas mycket om säkerheten på laboratorier men det finns olika syn på säkerheten väl ute på labb och att dessa regler varken följs av anställda eller studenter. Vem är ansvarig om något händer om dessa regler inte följs? Olov Sterner framhåller att det är ytterst viktigt att man håller stenhårt på säkerheten på lab och att nolltolerans råder. Alla missförhållanden som sker ute på lab ska anmälas direkt till arbetsmiljöansvarig. Skyddsglasögon och skyddsrock är ett krav vid allt laborativt arbete. Det är ytterst viktigt att alla kursassistenter följer och informerar om säkerhetsreglerna på lab så att alla kan känna sig trygga i sin arbetsmiljö. En allmän uppmaning kommer att gå ut till alla i laborativ verksamhet om att säkerheten på lab ska följas. 10 Miljödiplomering av Kemicentrum Maria Nilsson informerar om att förberedelse av utbildning för nyantagna prefekter och miljöansvariga planeras vid årsskiftet. Claes Nilén framför att det är viktigt att målformuleringen löper parallellt med handlingsplanen. Utgångspunkten är policy och handlingsplan. 11 KLARA Catrin Malmström meddelar: att den 9 juni kommer en representant för Nordic Port att delta i ett möte tillsammans med inköpsgruppen på Kemicentrum för att diskutera vidare utveckling av KLARA,

5 att Ulla Jeppsson Wistrand kommer att ta över ansvaret som huvudbokare för KLARA efter Gunilla Lindblad som går i pension februari Brandskyddsinformation för nyantagna studenter Eva Qvarnström vill påminna studierektorerna vid Kemicentrum att informera både skriftligt och muntligt om brandinstruktioner och åtgärder vid brand och utrymning. Informationen ska ges för varje ny årskull och vid ett särskilt informationstillfälle inlagt i introduktionsschemat för varje utbildningsprogram. 13 Temperatur- och koldioxidmätning i data- och seminarierum Eva Qvarnström presenterar diagram från kontrollmätning av temperatur och koldioxid utförda i datasal Massilia och seminarierum L1 av AH. Mätningarna är utförda för att jämföra givarna i ventilationsdonen uppe i taket jämfört med givare placerad på arbetsbänk inne i seminarierummet/datasalen. Ett flertal studenter har anmärkt på att luften är otillräcklig och att det är för varmt i många av våra seminarierum och datasalar. Diagrammet visar att ingen större skillnad påvisas mellan givaren uppe i taket och givarna placerade vid arbetsplatsen. Detta ger oss en indikation på att vi framöver kan lita på donen uppe i taket och gå vidare med justering av luft och temperatur i övriga datasalar och seminarierum. 14 Gasskåp på Kemicentrum Ola Wendt har genom ett brev ställt till HMS-kommittén klagat på beslut som tagits av Arbetsmiljöverket efter en tidigare inspektion på organisk kemi om att inga 50-liters gasflaskor får hanteras och placeras i gasskåpen i hus I på grund av den höga tröskeln inne i gasskåpet. Ola Wendt vill framhäva att det är en större risk att man väsentligt oftare måste hantera 20-liters gasflaskor upp och ner för rampen som konstruerades för att lättare kunna placera gasflaskor inne i gasskåpet. Kommittén föreslår ett möte med Ola Wendt, Olov Sterner, Tommy Ljungdell, Ulla Jeppsson Wistrand och Eva Qvarnström för en diskussion om hur vi lämpligast löser frågan. 15 Skyddsrondsprotokoll, Kemicentrum Skyddsronder inrapporterade från organisk kemi och polymer- och materialkemi. Åsa Gustafson ställer frågan om hur läget är med rostangrepp som förekommit på många av ventilationskanalerna till dragskåpen i hus I i den västra delen. Eva Qvarnström föreslår att en ny inventering genomförs av alla ventilationskanalerna i hus I. Senaste inventeringen utfördes i juni 2010.

6 16 Rapporterade arbetsskador/tillbud Åsa Gustafson rapporterar om tillbud: Personal sprang emot hängande taklucka som entreprenör glömt förankra. 17 Nästa möte Nya mötestider inför hösten 2011 kommer att presenteras för kommittén inom kort. 18 Övrigt Skyltning av brandlarmsknappar I samband med en säkerhetsgenomgång med utländska studenter framkom det önskemål om att skyltning av brandlarmsknappar bör vara mer tydligt utförd och vara synlig från långt håll i en korridor. Engelsk skyltning av brandsläckare Vid samma säkerhetsgenomgång framkom det önskemål om engelsk text på brandsläckare så att gästforskare och utländska studenter lätt kan skilja på kolsyresläckare, skumsläckare och pulversläckare. Eva Qvarnström får i uppdrag att undersöka om det finns skyltar för larmknappar att hänga uppe i taket i korridorerna och samtidigt undersöka om upphandlad entreprenör av brandsläckare kan ombesörja engelsk text på brandsläckare. Vid protokollet Eva Qvarnström Justeras Olov Sterner Ulla Jeppsson Wistrand

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011. Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011. Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov Jeppsson Wistrand, Ulla Johansson, Karolina Löfgren, Johanna Nilsson, Kristina Nyman, Margareta Persson, Gabriel Reimer, Johan Övriga Ericson, Sven Gustafson, Åsa Ljungdell,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011. Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande Arbetsgivaren, prefekt, inst. för livsmedelsteknik

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011. Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande Arbetsgivaren, prefekt, inst. för livsmedelsteknik Närvarande Ledamöter Sterner, Olov Eliasson, Ann-Charlotte Hankala-Janiec, Teresa Jeppsson Wistrand, Ulla Nilsson, Bernt Persson, Gabriel Reimer, Johan Ågren, Julia Övriga Bergqvist, Karl-Erik Ellervik,

Läs mer

HMS-kommirren utser Ann-Charlotte Eliasson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

HMS-kommirren utser Ann-Charlotte Eliasson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. HMS-kommitten Sammanrrädesdatum Närvarande Ledamöter Sterner, Olov Cedervall, Mats Eliasson, Ann-Charlotte Jeppsson Wistrand, Ulla Nilsson, Bernt Persson, Gabriel Ågren, Julia Övriga Ericson, Sven Gustafson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2013. Arbetsgivaren, forskningsingenjör inst. för kemiteknik

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2013. Arbetsgivaren, forskningsingenjör inst. för kemiteknik Närvarande Ledamöter Bergquist, Karl-Erik Henriksen, Josefin Jeppsson Wistrand, Ulla Lindén, Birgitta Löfgren, Johanna NØrregård, Øyvind Wendt, Ola Övriga Celander-Öhrström, Katarina Gustafson, Åsa Ljungdell,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2013. Arbetsgivaren, prefekt inst. för kemiteknik

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2013. Arbetsgivaren, prefekt inst. för kemiteknik Närvarande Ledamöter Karl-Erik Bergquist Siv Ahrné Mattias Alveteg Olle Söderman Ulla Jeppsson Wistrand Ola Wendt Öyvind Nörregård Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande Arbetsgivaren, prefekt, inst. för

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Nordberg Karlsson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Månsson, Cecilia doktorand Söderman, Olle prefekt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2012 Närvarande Ledamöter Andersson, Jenny student, NF Ax, Elisabeth student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2011. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2011. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Rådström, Peter Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Arbetsgivaren, prefekt, inst. för kemiteknik

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Arbetsgivaren, prefekt, inst. för kemiteknik Närvarande Ledamöter Karl-Erik Bergquist Siv Ahrné Mattias Alveteg Ulla Jeppsson Wistrand Ola Wendt Öyvind Nörregård Stephanie Jephthah Arbetsgivaren, husprefekt, ordförande Arbetsgivaren, prefekt, inst.

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Hansson, Oskar student, LTH Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Rådström, Peter 4-10, endast information Söderman, Olle

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2014. Hägerhäll, Susanne KIA-konsult endast 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2014. Hägerhäll, Susanne KIA-konsult endast 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hansson, Oscar student Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 Styrelsen 2014-09-18 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Hansson, Oskar student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2010. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2010. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Rådström, Peter Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson, Torbjörn

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Närvarande Ledamöter Holst, Olle Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Piculell, Lennart Rådström, Peter Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson, Torbjörn

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Närvarande Ledamöter Holst, Olle Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Rådström, Peter Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2016

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2016 Styrelsen 16-02-17 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Al-Karadaghi, Salam Frohm, Birgitta forskningsingenjör Jannasch, Patric Levin, Maria institutionsadministratör Lidin, Sven prefekt Ordförande

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009 Närvarande Ledamöter Hansson, Barbro högskolesekreterare Holst, Olle professor Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric universitetslektor Karlsson, Adine 1 lab ass Piculell, Lennart professor

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2016

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2016 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2016 Styrelsen 16-06-20 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Al-Karadaghi, Salam Jannasch, Patric Levin, Maria institutionsadministratör Lidin, Sven prefekt Ordförande

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11 Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer 1-11 Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Ekengard, Erik doktorand Elmroth, Sofi Hansson, Oskar student, LTH Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Rådström, Peter Stahre, Linnea student NF

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Malm, Jan-Olle Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

Centrum för teologi och religionsvetenskap

Centrum för teologi och religionsvetenskap ARBETSMILJÖPOLICY Beslutad av institutionsstyrelsen 2013-03-27 Centrum för teologi och religionsvetenskap Mål och syfte Ett förebyggande arbetsmiljöarbete ska leda till en bra arbetsmiljö som gynnar alla

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2017

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2017 Styrelsen 17-12-14 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Jannasch, Patric professor Levin,

Läs mer

Husstyrelse- och HMS-kommittésammanträde M-huset, LTH

Husstyrelse- och HMS-kommittésammanträde M-huset, LTH PROTOKOLL 1 2018-11-06 Husstyrelse- och HMS-kommittésammanträde M-huset, LTH Närvarande: Peter Berling, ordförande Ulf Jeppsson David Fransson Susanne Mårtensson Eva Andersson Andreas Svensson Magnus Genrup

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun 1:e lab ass ej 14 Suppleant i ordinarie

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2017

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2017 Styrelsen 17-03-29 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör Lidin,

Läs mer

Oskar Styf studerande fr o m 336. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande

Oskar Styf studerande fr o m 336. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) kl. 8.30 12.00 Närvarande Ledamöter: Lars Berggren professor, prodekan Fredrik Lindström professor, prodekan Martin Nykvist doktorand Hannah Maria Skoglund studerande Oskar

Läs mer

Fredrik Lindström professor, prodekan t o m 302. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande. Lisa Hetherington fakultetssekreterare t o m 297

Fredrik Lindström professor, prodekan t o m 302. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande. Lisa Hetherington fakultetssekreterare t o m 297 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) kl. 8.30 12.10 Närvarande Ledamöter: Lars Berggren professor, prodekan Fredrik Lindström professor, prodekan t o m 302 Oskar Styf studerande Marianne Thormählen professor,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande PROTOKOLL nr 9/2006 Kemiska Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Malm, Jan-Olle Widmark, Per-Olof forskningsingenjör

Läs mer

PPROTOKOLL. Martin Nykvist doktorand t o m halva 438. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande

PPROTOKOLL. Martin Nykvist doktorand t o m halva 438. Lynn Åkesson professor, dekanus ordförande PPROTOKOLL 1(5) 2014-05-07 kl. 8.30 11.35 Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter: Lars Berggren professor, prodekan Fredrik Lindström professor, prodekan Martin Nykvist doktorand t o m

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll BMC H1126 kl NÄRVARANDE:

PROTOKOLL. Protokoll BMC H1126 kl NÄRVARANDE: HMS- kommitté BMC Protokoll 2011-11- 08 BMC H1126 kl 13-15 PROTOKOLL NÄRVARANDE: Bo Baldetorp, ordförande och företrädare IKVL Cal Ljung, studeranderepresentant, grundutbildning Åsa Gustafson, yrkeshygieniker

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy för Lunds universitet inklusive mål och handlingsplan

Arbetsmiljöpolicy för Lunds universitet inklusive mål och handlingsplan BESLUT 1 2010-09-30 Dnr BY 2010/4 Rektor Arbetsmiljöpolicy för Lunds universitet inklusive mål och handlingsplan för perioden 2010-2013 Bakgrund Personalchef Nils Hellman har enligt uppdrag från förvaltningschef

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska 1 Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Sonesson, Mikael Universitetsadjunkt Ström, Linda Tandsköterska,

Läs mer

KRIS OCH KATASTROFPLAN FÖR KEMICENTRUM

KRIS OCH KATASTROFPLAN FÖR KEMICENTRUM 2013-09-19 Dnr KC 2013/2 KEMICENTRUM Husstyrelsen KRIS OCH KATASTROFPLAN FÖR KEMICENTRUM Denna plan är upprättad för att öka handlingsberedskapen vid Kemicentrum i det fall en allvarlig händelse skulle

Läs mer

Arbetsmiljöutbildningar. Lunds universitet 2012

Arbetsmiljöutbildningar. Lunds universitet 2012 Arbetsmiljöutbildningar Lunds universitet 2012 Arbetsmiljöutbildningar läsåret 2012 En god och utvecklande arbetsmiljö bidrar till att skapa arbetstrivsel samt att förebygga ohälsa och arbetsskador. Detta

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2006. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Malm, Jan-Olle Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avd ekonom

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2018. Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2018. Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist Styrelsen 18-10-04 Närvarande Ledamöter Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist Modig, Kristofer universitetslektor Olsson, Ulf professor Persson, Helena

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I PROTOKOLL 2017:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2017-02-01 Tid Kl. 13.00 Plats Stora Gästmatsalen, Humanisten för arbetsgivaren Göran Larsson ordförande, prodekan

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén, ordförande Thomas Bossius Petra Platen Företrädare för arbetstagarna Susanna Zivic Solveig Persson Patrik Möller Bo

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Lunds universitet. Ali Iranpour doktorand fr o m 26. vice kårordf TLTH t o m 29, delvis

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Lunds universitet. Ali Iranpour doktorand fr o m 26. vice kårordf TLTH t o m 29, delvis LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (5) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand t o m 29, delvis Karin Brundell-Freij univ lektor t o m 29, delvis Paul Håkansson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2018

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2018 Styrelsen 18-02-08 Närvarande Ledamöter Gorwa-Grauslund, Marie professor Horsefield, Susanna universitetslektor Lindblom, Caroline receptionist Modig, Kristofer universitetslektor Olsson, Ulf professor

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll NÄRVARANDE: ÖVRIGA KALLADE

PROTOKOLL. Protokoll NÄRVARANDE: ÖVRIGA KALLADE HMS- kommitté BMC Protokoll 2011-09- 20 PROTOKOLL NÄRVARANDE: Bo Baldetorp, ordförande och företrädare IKVL x Owe Jacobsson, driftchef BMC Service Mardjaneh Karbalaei, studeranderepresentant, doktorander/forskarutbildning

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I LAMK I PROTOKOLL 2018:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2018-02-08 Tid Kl. 09.00 10.40 Plats Stora konferensrummet (H821), plan 8, Humanisten Närvarande för arbetsgivaren

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET. Arbetsmiljöblock VI 2014-01-21 Utbildningsvetenskapliga fakulteten

GÖTEBORGS UNIVERSITET. Arbetsmiljöblock VI 2014-01-21 Utbildningsvetenskapliga fakulteten Tid Tisdagen den 21 januari kl 13.00 Plats Pedagogen, Västra Hamngatan 25, Göteborg, lokal A1 172 Närvarande Företrädare för arbetsgivaren Britt-Marie Apelgren, prodekan Mona Arfs, prefekt (IPS) Ulrika

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015 Närvarande Ledamöter Al-Karadaghi, Salam professor Berg, Jennifer student LTH Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017 Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017 Denna skrift är utgiven av LU Byggnad vid Lunds universitet. Omslagsbild: Andrzej Ploski. Layout: Clyde Lange, Media-Tryck, Lunds universitet. Tryck: Media-Tryck

Läs mer

Enkät: Lärosätets arbete med studenternas psykosociala arbetsmiljö

Enkät: Lärosätets arbete med studenternas psykosociala arbetsmiljö 2018 12 18 Dnr P1 1/1819 Kontakt: Sebastian Lagunas Rosén sebastian.lagunas.rosen@sfs.se 076 544 01 10 Enkät: Lärosätets arbete med studenternas psykosociala arbetsmiljö Den här enkäten är framtagen av

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Hanna Modin doktorand Björn Regnell

Läs mer

Postadress Box 117, LUND Besöksadress Paradisgatan 5C, Byrålogen Telefon växel Fax Webbadress

Postadress Box 117, LUND Besöksadress Paradisgatan 5C, Byrålogen Telefon växel Fax Webbadress Fastställd i Central skyddskommitté 2018-03-20 Instruktion för skyddsombud vid Lunds universitet Allmänt Skyddsområdesindelning och utseende av skyddsombud inom universitetet regleras i lokalt kollektivavtal

Läs mer

Ledningens genomgång och ledningens representant för miljöfrågor vid Lunds universitet

Ledningens genomgång och ledningens representant för miljöfrågor vid Lunds universitet BESLUT 205-0-08 Dnr V 205/404 Rektor Ledningens genomgång och ledningens representant för miljöfrågor vid Lunds universitet Bakgrund Lunds universitets miljömål med handlingsplan fastställdes av rektor

Läs mer

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt:

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Landt, Karin Tandsköterska Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Övriga: Liljeholm, Gunilla Övertandsköterska,

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

Arbetsmiljöutbildningar LUNDS UNIVERSITET 2012

Arbetsmiljöutbildningar LUNDS UNIVERSITET 2012 Arbetsmiljöutbildningar LUNDS UNIVERSITET 2012 Arbetsmiljöutbildningar läsåret 2012 En god och utvecklande arbetsmiljö bidrar till att skapa arbetstrivsel samt att förebygga ohälsa och arbetsskador. Detta

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för Biologiska Institutionen

Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för Biologiska Institutionen Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för Biologiska Institutionen Dokument antaget av institutionsstyrelsen den xxxx 2012. 1. Målsättning/policy Arbetsmiljön vid Biologiska Institutionen skall vara god.

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn t o m 11 Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén,

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska 1 2010-05-10 Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Haglund, Anders Tandläkarstuderande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Rosén, Bengt

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska 1 Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Haglund, Anders Tandläkarstuderande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Henrik Klinisk assistent Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef

Läs mer

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid

ARBETSMILJÖPOLICY Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/Upprättad Version Sida Dokumentägare Dokumentansvarig Reviderad Giltighetstid ARBETSMILJÖPOLICY 1 av 6 INNEHÅLL GOD ARBETSMILJÖ... 3 EN GOD ARBETSMILJÖ FÖRUTSÄTTER... 3 VARJE MEDARBETARE SKA... 3 KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING... 4 ARBETSMILJÖARBETE I PRAKTIKEN... 4 ANSVAR OCH ROLLER...

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Nilner, Krister professor/ötl, ordf. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Övriga: Radtke, Lovisa personalhandl, sekr

Närvarande Ledamöter: Nilner, Krister professor/ötl, ordf. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Övriga: Radtke, Lovisa personalhandl, sekr 1 Närvarande Ledamöter: Nilner, Krister professor/ötl, ordf Bondemark, Lars univ lekt/ötl Johansson, Annika övertandsk, ersättare för Gunilla Liljeholm Lindberg, Birgitta förste lab ass Sveinsson, Arnar

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Retrieverjaktkommittén Nr

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Retrieverjaktkommittén Nr Plats: Beslutande: Telefonmöte 46-58 Sören Swärdh Berth Nilsson Roger Westerman Per-Anders Norling Sven Ludvigsson Adjungerad Anna-Lena Wendt 46-51 Anmält förhinder: Miriam Axnér Underskrifter Protokollförare:.

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef 1(5) PROTOKOLL Närvarande Eva Östling Ollén Kent Andersson Henric Kahlmeter Jan Nilsson Lennart Olausson Jan Wifstrand Regionchef Skåne, ordförande Kommunalråd, vice ordförande Barn- och ungdomschef Rektor,

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för biologiska institutionen 2015

Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för biologiska institutionen 2015 Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för biologiska institutionen 2015 Policyn antogs ursprungligen av institutionsstyrelsen första gången den 17 oktober 2012, den har sedan uppdateras årligen, framförallt

Läs mer

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Axtelius, Björn Universitetslektor/ötl Landt, Karin Tandsköterska Liedholm, Rolf Universitetslektor/ötl Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Läs mer

Kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsens personalutskott besluta att

Kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsens personalutskott besluta att STRÄNGNÄS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-06-19 30/45 18:1 KS 157 Arbetsmiljöpolicy Dnr 2018:279-003 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1.

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) ET Närvarande: Ledamöter: Jan Olsson, ordf. Ulf Berggren Lars Rasmusson Ulf Lekholm Ann Wennerberg Gunilla Aronsson Bengt Mohlin Anna Larsson fr.o.m. 5 Anna Ödman Övriga:

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2017

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2017 Styrelsen 17-02-08 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör Lidin,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/12 1 / 7 2012-01-24 Tid: tisdag 24 januari 2012, kl 13.00 15.35 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska

Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande. Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska 1 Närvarande Ledamöter: Ridell, Karin Universitetslektor, ordförande Haglund, Anders Tandläkarstuderande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Henrik Klinisk assistent Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 110 Erik Erlanson doktorand Jonas

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) kl.9.15 12.15 Närvarande Ledamöter: Fredrik Lindström professor, prodekan Magnus Roslund studerande Marianne Thormählen professor, prodekan Eva Wiberg docent, prodekan

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för biologiska institutionen

Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för biologiska institutionen 1 2016 Biologiska institutionen Arbetsmiljöpolicy och handlingsplan för biologiska institutionen 2016 Policyn antogs ursprungligen av institutionsstyrelsen första gången den 17 oktober 2012, den har sedan

Läs mer

MILJÖ- OCH ARBETSMILJÖPOLICY

MILJÖ- OCH ARBETSMILJÖPOLICY KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS MILJÖ- OCH ARBETSMILJÖPOLICY Bakgrund Det ligger i universitetets intresse att samtidigt som verksamheter inom utbildning, forskning och utvecklingsarbete håller en konkurrenskraftig

Läs mer

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt.

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt. Närvarande: För arbetsgivaren För OFR-S För SACO För SEKO Studeranderepresentant: Sekreterare Per Sunnerhagen Bosse Lagerqvist Ola Wetterberg Göran Karlsson Ingela Dahllöf Vivian Aldén Monica Appelgren

Läs mer

Ledamöter dekanus, naturvetenskapliga fakulteten, ordförande. prodekan, humanistiska och teologiska fakulteterna professor, medicinska fakulteten

Ledamöter dekanus, naturvetenskapliga fakulteten, ordförande. prodekan, humanistiska och teologiska fakulteterna professor, medicinska fakulteten PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-05-26 Biblioteksstyrelsen Närvarande Ledamöter Olov Sterner dekanus, naturvetenskapliga fakulteten, ordförande Björn Bergenståhl professor, Lunds Tekniska Högskola Samuel

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Elisabet Björklund doktorand Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2016

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2016 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2016 Styrelsen 16-10-14 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Bäcklund, Marcus student NF Frohm, Birgitta forskningsingenjör Jannasch,

Läs mer

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-08-22 1(5) LTH FORSKNINGSNÄMND Ledamöter Viktor Öwall Erik Swietlicki Eva Nordberg Karlsson Per Tunestål Erik Serrano Hanna Isaksson Catharina Sternudd David Kinsella Tobias

Läs mer

professor, företrädare för medicinska fakulteten professor, företrädare för naturvet. fakulteten vice ordf.

professor, företrädare för medicinska fakulteten professor, företrädare för naturvet. fakulteten vice ordf. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-24 Biblioteksstyrelsen Närvarande Ledamöter Eva Wiberg Björn Bergenstråhl Gudrun Edgren Ole Elgström Fredrik Lindström Carl Hampus Lyttkens Jan-Åke Nilsson Vilhelm Persson

Läs mer

POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR

POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR POLICY FÖR ARBETSMILJÖ OCH LIKA VILLKOR Typ av dokument: Policy Datum: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Arbetsmiljö och lika villkor Ansvarig förvaltningsenhet: Personalenheten Ersätter dokument: Arbetsmiljöpolicy

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Marita

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Tid: kl. 08.40 10.35 Närvarande Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Järbur Björn ordförande Stigh Jimmy Thång Per-Olof ers. f. L Westerhäll Pascher Irmin

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer