Slutrapport. Ledtider för bild- och funktionsmedicin. PROJEKTiL Landstinget Gävleborg. Version R

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutrapport. Ledtider för bild- och funktionsmedicin. PROJEKTiL Landstinget Gävleborg. Version R01 2013-02-11"

Transkript

1 R PROJEKTiL Landstinget Gävleborg.

2 Mall-ID Projektnamn Projektsägare Projektsledare Innehållsförteckning 1.1 Bakgrund Syfte Projektorganisation Projektresultat jämfört med uppsatta mål Projektmål Utfall resultat Utfall tidplan Utfall kostnader och intäkter/besparingar Effektmål Uppföljning effektmål Överlämning/leverans av projektet Erfarenheter och observationer Förslag till förbättringar Referenser och bilagor Checklista inför beslut, BP Beslut att godkänna resultatet och avsluta projektet (10)

3 1.1 Bakgrund Röntgenverksamhet och klinisk fysiologi är mycket väsentliga stödprocesser för en effektiv sjukvård med god kvalité och för att ge underlag inför beslut om diagnos och/eller behandling. En enstaka undersökning kan vara den faktor som bidrar med information så att behandling ges i rimlig tid och undviker ett fortsatt lidande för patienten. Det är därför nödvändigt att följa ledtider/väntetider ur såväl ett lednings-/planeringsperspektiv som ur det enskilda patientperspektivet. Kunskap om ledtider ger möjlighet till jämförelser med andra och utgör underlag samt incitament för verksamhetsutveckling samt uppföljning av måluppfyllelsen för vårdgarantin och vidareutveckling av Kömiljarden. Denna kunskap är även viktig information för produktions- och kapacitetsplanering och som information till patienter och andra verksamhetsområden. Mot bakgrund av ovanstående träffade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och regeringen en överenskommelse om att starta projektet Ledtider för Bildoch funktionsmedicin. Nu har lokalt projekt genomförts hos Landstinget Gävleborg för att införa den nationella uppföljningsmodellen. Den nationella uppföljningsmodellen: Projektet omfattas av följande undersökningstyper, då de utförs av verksamhet inom Bild- och funktionsmedicin: Fysiologiska enheten o Långtids EKG o Myokardscintigrafi o EEG o Ultraljud hjärta Röntgen o Datortomografi thorax o Datortomografi buk o MR ländrygg o MR hjärna 3 (10)

4 1.2 Syfte Att skapa förutsättningar för rapportering till nationella väntetidsdatabasen enligt nationellt framtagen uppföljningsmodell. 1.3 Projektorganisation Styrgrupp Kommunikatör Projektmedlemmar Mottagare Referensgrupp Petra Lindstedt, Divisionschef Diagnostik, ordförande Kjell Norman, Koncernstab Jan Woxberg, LOV Stab Staffan Johnson, LOV IT Jenny Ogebrant, LOV Utveckling/Projekt och Ulrika Nääs Hanérus, LOV/Information och Kommunikation Gunvor Persson, VC Bild- och funktionsmedicin Susanna Björklund, Verksamhetsutvecklare, Med Anna Eriksson, Verksamhetsutvecklare, PV Sven-Erik Keisu, Chefsläkare, OP ( ) Johan Ahlgren, VC Onkologi, OP ( ) Håkan Lund, Vårdenhetschef, Röntgen Gävle Siw Lindberg, Vårdenhetschef, Fysiologiska enheten Elisabeth Jonsson, Röntgensjuksköterska Anna Liljestrand, Processledare, Röntgen Söderhamn Maria Åhman, Systemförvaltare Cyklop Anders Lundgren, Systemförvaltare LADA Magnus Thuresson, Hälsovalkontoret Petra Lindstedt, Divisionschef Diagnostik Carin Berg Wedrén, Väntetidssamordnare Gunilla Siltberg Lindvist, Informatik Ingela Wejåker, Systemförvaltare 4 (10)

5 2 Projektresultat jämfört med uppsatta mål 2.1 Projektmål Att rapport enligt nationellt framtagen uppföljningsmodell skickas in till SKL senast den 20 januari Mål Beskrivning Tidpunkt Säkerställa mätpunkter Säkerställa datauttag Säkerställa sammanställning av datauttag Kvalitetssäkrad webbtjänst för rapportering av data Dokumenterade rutiner för rapportering och återkoppling Att säkerställa och identifiera mätpunkter i befintliga IT-stöd. Att säkerställa och producera datauttag från befintligt IT-stöd i enlighet med nationell modell för uppföljning. Att säkerställa och producera sammanställning av datauttag från befintligt IT-stöd. Att säkerställa och producera webbtjänst för rapportering av data till Väntetidsdatabasen i enlighet med nationell modell för uppföljning. Att dokumentera rutiner för rapportering och återkoppling i enlighet med nationell modell för uppföljning Utfall resultat Landstinget Gävleborg har skickat in rapport till nationella Väntetidsdatabasen på ledtider för bild- och funktionsmedicin i rätt tid, och därmed är projektmålet uppfyllt. Det är ledtider för icke akuta, avslutade, röntgenundersökningar (datortomografi thorax, datortomografi buk, MR ländrygg, MR hjärna) som rapporteras till SKL från division primärvård (PMO-användare), division medicin-psykiatri och operation (Kundrad-användare). På så sätt kan Landstinget Gävleborg visa att vi följer uppföljningsmodellen, även om vi inte följer den fullt ut ännu. Att vi inte kunnat implementera modellen fullständigt beror på: Att LG saknar digital hantering till fysiologiska enheten, de har pappersremisser. Att data saknas i IT-system. Att det ej varit möjligt att koppla samman remiss-id genom hela modellen och alla system. 5 (10)

6 Följande kvarstår inom respektive åtgärdsrapport innan LG kan följa uppföljningsmodellen fullt ut, se bilagor åtgärdsrapporter: Namn på åtgärdsrapport LG_1_ LG_2_ LG_3_ LG_4_ LG_5_ LG_6_ Kvarstår att införa Möjlighet att fånga data från klinisk fysiologi, klinisk neurofysiologi och nuklearmedicin gällande undersökningstyperna: långtids EKG, myokardscintigrafi, EEG och ultraljud hjärta. Mätpunkterna: Beslut att utföra aktivitet, Resultat klart för bedömning och Bedömning och beslut om avslut för röntgen. Datat finns som tidsstämpel i RIS, men saknar koppling till LGs datalager. Byta ut vikarie* för Beslut att framställa vårdbegäran till ordinarie mätpunkt. Byta ut vikarie* för Svar mottaget inom Specialistvården till ordinarie mätpunkt. Möjlighet att fånga data för mätpunkt Patient delgiven svar Möjlighet att fånga data från primärvård som ligger utanför landstingets regi *Vikarie betyder att data ersätts med annan parameter. Kommentar till avvikelse Har pappersremisser idag. Idag motsvarar datum för beslut, det datum remissen skickas från system till RIS. I de fall verksamheten skickar remissen samma datum som beslut tas, blir det korrekt. I övriga fall finns det en differens som vi i nuläget inte kan fånga. Avvaktar internt beslut av algoritm för att lägga på n dagar från mätpunkt Avslut av aktivitet. Åtgärd Införa e-remisser. Uppgradering av PAF. Uppgradering av RIS ver 15.1 samt införande av DataWarehouse Förmodligen krävs utveckling i samband med införande av e- remisser. Som vi tolkar Sectra kommer vi efter införande av RIS ver 15.1, OrderManagement** och DataWarehouse kunna ta ut remissdatum, dvs det datum då remissen skrivs. **Ej beslutat att Order- Management ska införas, bevakar pilotinförande hos andra lt under Uppgradering av RIS ver 15.1, införande av DataWarehouse samt införande av OrderManagement* Utveckling av journalsystem Uppdatera Hälsovalhandboken till Nya rutiner är framarbetade och ansvarig person ansvarar för dokumentation och underhåll. Ny rutin Inmatning av utökat vårdutbud i rapport Föra in nya remittenter i RIS och PAF och definiera dem lika (Specialistvård (S) eller Primärvård (P)) Manuell körning för att få ut data till rapport Underhåll av rapport till SKL Ansvarig RIS: Håkan Lund PAF: Siw Lindberg RIS: Håkan Lund PAF: Siw Lindberg RIS: Inger Eriksson PAF: Kan ej rapportera ännu Anders Lundgren (på beställning av landstingets Väntetidssamordnare) 6 (10)

7 2.3 Utfall tidplan Projektet har fullföljts enligt tidplan. 2.4 Utfall kostnader och intäkter/besparingar Då ingen beräkning utfördes vid projektets start, kan ej jämförelse genomföras. Detta projektets utfall i timmar kan användas för beräkning av fortsatt arbete med att implementera modellen i nytt projekt. Summering av arbetad tid i projektet: Arbetad tid i projektet Antal timmar 400 Projektmedlemmar proj.grupp 550 Kommunikatör 60 Extern resurs LADA 80 Extern resurs PAF 35 Projektmedlemmar ref.grupp 60 Totalt arbetad tid i projektet Effektmål Genom att en kvalitetssäkrad uppföljningsmodell tas fram, synliggörs dagens ledtider och därigenom ges möjlighet till start av förbättringsarbeten. 2.6 Uppföljning effektmål Effekterna av projektet är att en rapport månatligen skickas in till SKL, med start den 20 januari 2013, och att rapporter finns i Cyklop för intern uppföljning. Petra Lindstedt, ansvarar för att informera koncernledning om vilka rapporter som finns att tillgå. Respektive divisionschef beslutar hur man vill arbeta vidare med uppföljning av de ledtider som presenteras i rapporterna. 3 Överlämning/leverans av projektet Överlämning sker till Petra Lindstedt, projektägare, i och med att slutrapport godkänns. Förvaltning av löpande rapportering överlämnas till IT, förvaltning av LADA. Bild- och funktionsmedicin ansvarar för att informera Väntetidssamordnare om förändringar som påverkar innehåll i löpande rapportering till SKL. 7 (10)

8 4 Erfarenheter och observationer Initialt såg det enkelt ut att följa modellen utifrån nuvarande IT-miljö, men projektet stötte tidigt på svårigheter att fånga samtliga mätpunkter och undersökningstyper. Svårigheterna bestod av: att data saknades i befintliga IT-system. att kunna identifiera data och se kopplingar, när IT-systemen är så isolerade från varandra. att få ut data från Melior, mätdata fanns endast i fria textfält. att få ut data ur Kundrad, leverantören sade ifrån, för att systemet är på väg att fasas ut. att utföra manuell rapportering, för att det skulle generera utökad administrativ tid för enskilda personer. För att komma vidare gjorde verksamheten och IT en analys på hur flödet såg ut i PMO. Då såg man att remissvar signeras digitalt i PMO i hög utsträckning. Därmed kunde uppföljningsmodellen följas för röntgens undersökningstyper, utan att verksamheten behövde förändra arbetssätt. Den aktivitet som behövdes, var att Primärvården informerade och betonade vikten av att signera remissvaren i systemet. I PAF skulle samtliga mätpunkter kunna rapporteras, men eftersom fysiologiska enheten har pappersremisser så är det ingen idé att starta förrän mätpunkterna Beslut att framställa vårdbegäran och Svar mottaget kan mätas. Det är möjligt först när de har elektroniska remisser. Positiva delar och identifierade framgångsfaktorer under projekttiden: att ett stort individuellt engagemang har funnits hos projektdeltagarna under hela arbetet. att projektgruppen varit optimalt sammansatt, med representation från samtliga verksamhetsområden. Det har varit lätt att samarbeta över verksamhetsgränserna. att IT har varit med i projektgruppen från allra första början. Det har gett en bra förståelse för vad som behöver göras och det har gett IT vägar in i respektive verksamhet. att projektledare har varit sammankallande då behov av extra möte funnits, för att hantera sakfrågor som inte berör alla verksamheter. arbete med framtagning av kravspecifikation för Cykloprapporter har fungerat mycket bra. Ett effektivt arbete genomfördes av några personer 8 (10)

9 som tillsammans representerade samtliga verksamhetsområden. Gruppen inhämtade synpunkter i projektgruppen och sammanställde resultatet. att IT-förvaltarnas närmaste chefer har informerat väl och beskrivit projektets höga prioritet, så det har varit lätt att komma framåt i arbetet. att projektet genererade en positiv effekt för kvalitetssäkringen av röntgens siffror i redan befintliga rapporter. 5 Förslag till förbättringar För att det ska vara möjligt att fortsätta implementera uppföljningsmodellen behövs: införande av nytt eller förändra befintliga IT-system, vilket genererar förändrat arbetssätt inom primär- respektive specialistvård. e-remisser för att kunna mäta ledtider för fysiologiska enhetens undersökningstyper. 6 Referenser och bilagor Bilagor: Åtgärdsrapporter, inskickade till SKL den 17 dec 2012: LG_1_ LG_2_ LG_3_ LG_4_ LG_5_ LG_6_ Referens: LED_presentation-av-undersokningar-matpunkter-och-dess-regler_2-3 9 (10)

10 7 Checklista inför beslut, BP5 Ja Nej Har resultatet och ev restpunkter gällande projektmålen beskrivits? Har utfallet gällande tidplanen beskrivits? Har utfallet gällande kostnader/intäkter beskrivits? Har uppföljning av effektmål beskrivits genom hur, när och vem? Har erfarenheter och observationer beskrivits? Har förbättringsförslag beskrivits? Är alla relevanta projekthandlingar diarieförda? 8 Beslut att godkänna resultatet och avsluta projektet Ja Nej Motivering Datum: Datum: Petra Lindstedt, Jenny Ogebrant, projektledare 10 (10)

Uppdragsdirektiv. e-remisser. UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg

Uppdragsdirektiv. e-remisser. UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg e-remisser UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... Fel! Bokmärket är inte definierat. 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Syfte... 3 2 Mål... 3 2.1 Uppdragsmål... 3 2.2 Effektmål...

Läs mer

Anvisningar för uppföljning av ledtider inom bild- och funktionsmedicin samt neurofysiologi till den nationella väntetidsdatabasen

Anvisningar för uppföljning av ledtider inom bild- och funktionsmedicin samt neurofysiologi till den nationella väntetidsdatabasen ANVISNINGAR 2014-01-27 1 (22) Anvisningar för uppföljning av ledtider inom bild- och funktionsmedicin samt neurofysiologi till den nationella väntetidsdatabasen Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

[Titel] Redovisande dokument Rapport. Sida 1 (6) [Publiceringsdatum Quickpart] [AnsvarigQuickpart] [Upprättad av Quickpart]

[Titel] Redovisande dokument Rapport. Sida 1 (6) [Publiceringsdatum Quickpart] [AnsvarigQuickpart] [Upprättad av Quickpart] Redovisande dokument Rapport PROJEKTiL Sida 1 (6) [Titel] Sida 2 (6) Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Effekterna av projektets resultat/verksamhetsnytta... 3

Läs mer

Införande av kontaktsjuksköterska - en del av Cancerstrategi Gävleborg

Införande av kontaktsjuksköterska - en del av Cancerstrategi Gävleborg Införande av kontaktsjuksköterska - en del av Cancerstrategi Gävleborg Version R01, 201-03-10 PROJEKTiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsnamn Kontaktsjuksköterska Version R01 Innehållsförteckning

Läs mer

Rehabiliteringsutredning. November 2012 April 2013

Rehabiliteringsutredning. November 2012 April 2013 Rehabiliteringsutredning November 2012 April 2013 Bakgrund Behovet av rehabilitering varierar för befolkningen i Gävleborg. Från kortvariga insatser t ex i samband med operation till periodvisa insatser

Läs mer

Projektplan. Varje dag räknas 2015 Nationell satsning på cancervård. PROJEKTiL Region Gävleborg

Projektplan. Varje dag räknas 2015 Nationell satsning på cancervård. PROJEKTiL Region Gävleborg Projektplan Varje dag räknas 2015 Nationell satsning på cancervård PROJEKTiL Region Gävleborg Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 3 1.1 Syfte... 5 1.2 Effektmål/Nyckeltal... 6 1.3 Projektmål...

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Dnr Mahr 19-2014/563 1 (av 6) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 150116 1.0 Jenny Wendle Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 1.0 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Ramverk för projekt och uppdrag

Ramverk för projekt och uppdrag Peter Yngve IT-centrum 2011-02-10 1.0 1 (9) Ramverk för projekt och uppdrag Peter Yngve IT-centrum 2011-02-10 1.0 2 (9) BAKGRUND/MOTIV... 3 MÅL OCH SYFTE... 3 DEFINITIONER AV PROJEKT... 3 MODELL FÖR PROJEKTSTYRNING...

Läs mer

Slutrapport. Cancerstrategi Gävleborg. PROJEKTiL Landstinget Gävleborg

Slutrapport. Cancerstrategi Gävleborg. PROJEKTiL Landstinget Gävleborg PROJEKTiL Landstinget Gävleborg. Mall-ID 120920 Projektnamn Projektsägare Projektsledare Staffan Gullsby, Utvecklingsdirektör, Koncernstaben Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 3 1.1 Syfte...

Läs mer

Projektnamn: Nyanlända barn och elevers utbildning. Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Projektnamn: Nyanlända barn och elevers utbildning. Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(7) Projektnamn: Nyanlända barn och elevers utbildning Projektägare: Björn Axén Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp, projektgrupp, eventuell referensgrupp)

Läs mer

Utvidgad nationell tillgänglighetsuppföljning. Lisbeth Isaksson och Johan Assarsson

Utvidgad nationell tillgänglighetsuppföljning. Lisbeth Isaksson och Johan Assarsson Utvidgad nationell tillgänglighetsuppföljning Lisbeth Isaksson och Johan Assarsson Tillgänglig primärvård För ökad kunskap och stöd för verksamhetsutveckling Vad följer vi idag i primärvård 40 miljoner

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Projektkontoret 1 (av 8) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 16-10-17 2.5 Projektkontoret Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 2.5 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(5) Projektnamn: Ledningsstöd för skolledare och förskolechefer Projektledare: Malin Danielsson och Gunilla Ericsson Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Riktlinje över remissrutiner inom LiÖ

Riktlinje över remissrutiner inom LiÖ över remissrutiner inom LiÖ Inledning Med remiss avses handling om patient som utgör beställning av tjänst eller begäran om övertagande av vårdansvar. Remiss omfattar således även remisser till olika laboratorium

Läs mer

regionvastmanland.se Utvidgad modell för uppföljning Förstärkt vårdgaranti

regionvastmanland.se Utvidgad modell för uppföljning Förstärkt vårdgaranti Utvidgad modell för uppföljning Förstärkt vårdgaranti Bakgrund Utredningen Effektiv vård 2016, förbättrad uppföljning av tillgänglighet Utredningen God och Nära vård, 2017, första delbetänkande Förstärkt

Läs mer

Projekt Integrativ medicin inom Region Skåne

Projekt Integrativ medicin inom Region Skåne Region Skåne Direktiv Datum 2009-06-08 Dnr Projektdirektiv Projekt Integrativ medicin inom Region Skåne Organisatorisk enhet Projektbeställare Projektledare Koncernledning Rita Jedlert Hans Du Rietz Datum

Läs mer

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen Ladok3 på GU Rollbeskrivning i projektorganisationen och befogenheter Y2013/13 Projektorganisation, roller Filnamn: L3_roller i projektet_bilaga 4_20131022.docx Gemensamma förvaltningen Utgåva B Ladok3

Läs mer

PROJEKT DOKUMENT-ID VERSION

PROJEKT DOKUMENT-ID VERSION Styrande måldokument Plan PROJEKTiL Sida 1 (9) [Titel] Sida 2 (9) Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 4 1.1 Bakgrund... 4 1.2 Verksamhetsstrategi... 4 2 Mål och Verksamhetsnytta... 4 2.1

Läs mer

Remissrutiner inom Region Östergötland

Remissrutiner inom Region Östergötland Inledning Med remiss avses handling om patient som utgör beställning av tjänst eller begäran om övertagande av vårdansvar. Remiss omfattar således även remisser till olika laboratorium och röntgen, förutom

Läs mer

Från sämst till bäst i klassen

Från sämst till bäst i klassen Från sämst till bäst i klassen Genväg till snabbare diagnos vid misstanke om djup ventrombos 1 Sammanfattning Genväg till snabbare diagnos vid misstanke om djup ventrombos är en av tre pilotprocesser som

Läs mer

Riktlinje över remissrutiner inom Region Östergötland

Riktlinje över remissrutiner inom Region Östergötland Utgåva nr Giltig fr o m Giltig t o m Kommentar till ny utgåva Godkänd av (titel, namn, datum ) 2 2014-11-10 2015-11-10 Uppdaterat dokument Martin Magnusson, utvecklingsschef Bo Orlenius,vårddirektör, objektägare

Läs mer

Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel. En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24

Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel. En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24 Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24 Innehållsförteckning Gemensam projektstyrningsmodell för Örebro kommun... 3 Varför en gemensam projektstyrningsmodell

Läs mer

Protokoll styrgruppsmöte 5 Projekt Uppföljning av ledtider inom klinisk patologi Etapp 3

Protokoll styrgruppsmöte 5 Projekt Uppföljning av ledtider inom klinisk patologi Etapp 3 Protokoll styrgruppsmöte 5 Projekt Uppföljning av ledtider inom klinisk patologi Etapp 3 Projektet drivs inom ramen för Patientmiljarden, Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(6) Projektnamn: Resultatuppföljning på alla nivåer (delprojekt inom Ett lärande Väsby) Projektledare: Daniel Santesson, Strategisk Controller Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen

Läs mer

Riskhantering för administrativa projekt inom Karolinska Institutet

Riskhantering för administrativa projekt inom Karolinska Institutet Riskhantering för administrativa projekt inom Karolinska Institutet Riskhantering Identifiera Värdera/prioritera Åtgärda Fastställd 2002-06-24 1 Innehållsförteckning OM RISKHANTERING... 3 ALLMÄNT... 3

Läs mer

Verksamhetsutveckling genom lean. Staffan Gullsby Utvecklingsdirektör Landstinget Gävleborg staffan.gullsby@lg.se

Verksamhetsutveckling genom lean. Staffan Gullsby Utvecklingsdirektör Landstinget Gävleborg staffan.gullsby@lg.se Verksamhetsutveckling genom lean Staffan Gullsby Utvecklingsdirektör Landstinget Gävleborg staffan.gullsby@lg.se Lean - historik Tidiga Toyotatankar Fokusera på flödet Kompetens i produktionen Lagerhållning

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål 20180101-20180630 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.1.1 Nationellt

Läs mer

Projektspecifikation

Projektspecifikation Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) 2011-03-02 Projektspecifikation Projekt: Läkemedel projektnummer 2265 Beställare: Äldreomsorgsförvaltningen Skriven av: Eva Almén-Åström Datum: 100209 Godkänd

Läs mer

Projektplan. Aktiv hälsostyrning. PROJEKTiL

Projektplan. Aktiv hälsostyrning. PROJEKTiL PROJEKTiL 2(14) 1.1. Bakgrund Landstinget Gävleborg har tillsammans med Gävle kommun samarbetat i två kartläggningar med fokus på de äldre multisjuka. Det första initiativet, i samband med en utvärdering

Läs mer

Projektplan. Förstärkt läkartillgång i ordinärt boende Verksamhetsår: 2008-2009. Upprättad

Projektplan. Förstärkt läkartillgång i ordinärt boende Verksamhetsår: 2008-2009. Upprättad Projektplan Förstärkt läkartillgång i ordinärt boende 071128 förstärkt läkartillgång i ordinärt boende.doc Upprättad Ansvarig: Projektledare Bertil Siöström Förvaltning: Malmö stad, Kirsebergs stadsdelsförvaltning

Läs mer

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun 1/5 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-03-24 7 Gäller fr o m: 2014-03-25 Myndighet: Diarienummer: Ersätter: Ansvarig: Kommunstyrelsen KS/2013:68-003 Ingen befintlig policy Utvecklingsavdelningen Projektstyrningspolicy

Läs mer

PROJEKTPLAN [PROJEKTNAMN]

PROJEKTPLAN [PROJEKTNAMN] STADSLEDNINGSKONTORET FINANSAVDELNINGEN SID 1 (6) 2008-12-16 [PROJEKTNAMN] Författare: Version: Författarens namn Versionsnummer SID 2(6) UTGÅVEHISTORIK FÖR DOKUMENTET

Läs mer

Mobil närvård Västra Götaland Projektplan Mobil närvård Projektnamn

Mobil närvård Västra Götaland Projektplan Mobil närvård Projektnamn Mobil närvård Västra Götaland 2017-06-29 Projektplan Mobil närvård Projektnamn 2 Innehåll Syfte med dokumentet... 3 Bakgrund... 3 Syfte och mål... 3 Syfte... 3 Projektmål... 3 Framgångsfaktorer... 3 Risker...

Läs mer

Teledermatologi i Region Östergötland

Teledermatologi i Region Östergötland Teledermatologi i Region Östergötland Lite Bättre hela Tiden 2019-03-15 Mia Thollander, projektledare och Eva Ljunggren, verksamhetschef hudkliniken Bakgrund Ökad solexponering Hudcancer ökar Nationell

Läs mer

Regionalt befolkningsnav Utgåva P 1.0.0 Anders Henriksson Sida: 1 (6) 2011-09-20. Projektdirektiv

Regionalt befolkningsnav Utgåva P 1.0.0 Anders Henriksson Sida: 1 (6) 2011-09-20. Projektdirektiv Anders Henriksson Sida: 1 (6) Projektdirektiv Regionala nav för identitetsuppgifter och hantering av autentiserings- och auktorisationsuppgifter Anders Henriksson Sida: 2 (6) 1 Projektnamn/identitet Regionala

Läs mer

Modell för uppföljning av återbesök inom planerad specialiserad vård

Modell för uppföljning av återbesök inom planerad specialiserad vård MODELL ÅTERBESÖK Vårt dnr SKL Dnr 11/4474 Utgåva 1.1 Modell för uppföljning av återbesök inom planerad specialiserad vård Modell för registrering, uppföljning och redovisning till den nationella väntetidsdatabasen

Läs mer

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län

Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Länsövergripande överenskommelse för missbruks- och beroendevård, Hallands län Bakgrund Hallands sex kommuner och landstinget Halland representerat av psykiatrin i Halland och Närsjukvården Landstinget

Läs mer

Rubrikförklaringar till projektmallar

Rubrikförklaringar till projektmallar Rubrikförklaringar till projektmallar 2010-02-25 Innehållsförteckning 1 Rubrikförklaringar... 3 2 (7) 1 Rubrikförklaringar Här finns förklaringar på vilket innehåll som ska finnas under de olika rubrikerna

Läs mer

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Projektdirektiv 1(8) Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Versionshistorik Version Datum Författare Godkänd av Ändringshistorik 0.1 2015-05-12 Boel Arbetsmtrl

Läs mer

Registrering i ELVIS och uppföljning av SVF Vårdförloppskoordinator 10 november 2015

Registrering i ELVIS och uppföljning av SVF Vårdförloppskoordinator 10 november 2015 Registrering i ELVIS och uppföljning av SVF Vårdförloppskoordinator 10 november 2015 Innehåll Inledning Repetition av SVF med fokus på registrering Genomgång av registreringsflöde i ELVIS Demo registrering

Läs mer

Projektmodell - UPPDRAGiL

Projektmodell - UPPDRAGiL Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (10) Projektmodell - UPPDRAGiL Bygger på version 1.0 av UPPDRAGiL (ARBGRP28-5-234) som tidigare administrerades av Länsteknik, Region Norrbotten. Uppdateringar: Inlagd

Läs mer

Bild- och funktionsmedicin

Bild- och funktionsmedicin Informerande dokument Information Sida 1 (5) Bild- och funktionsmedicin Division Länssjukvård Välkommen till Bild- och funktionsmedicin, Region Norrbotten 2018-08-09 Maria Bergkvist Annika Oja Sida 2 (5)

Läs mer

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd Dnr Mahr 19-2014/568 1 (av 10) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-03-27 Susanne Wallmark Jenny Wendle Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.0 150327 Slutgiltig projektplan

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(6) Projektnamn: (delprojekt i Ett lärande Väsby) Projektledare: Anna Carlsson. Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp, projektgrupp, eventuell referensgrupp)

Läs mer

Information om samhällsstöd på 1177.se

Information om samhällsstöd på 1177.se Information om samhällsstöd på 1177.se Stockholms läns delprojekt i projektet Socialtjänsten på 1177 Vårdguiden Projektplan Stockholm, 2014-05-06 Innehåll 1. Godkännande av projektplan...4 2. Grundläggande

Läs mer

Projektdirektiv. Nya Vårdgivarwebben. Koncernkontoret Koncernstab kommunikation 2014-03-10 Dnr: 1400255 Version: 1.0. Beställare Utförare Mottagare

Projektdirektiv. Nya Vårdgivarwebben. Koncernkontoret Koncernstab kommunikation 2014-03-10 Dnr: 1400255 Version: 1.0. Beställare Utförare Mottagare Koncernkontoret Koncernstab kommunikation 2014-03-10 Dnr: 1400255 Version: 1.0 Författare: Kristina Happstadius-Trägårdh Inför beslutspunkt, BP, 1 Projektägare: Cecilia Gyllenkrok Borgström Projektledare:

Läs mer

Effektmål, Scenarios och målgruppsbeskrivning Analys av Workshops 12/2 och 16/ ANTROP

Effektmål, Scenarios och målgruppsbeskrivning Analys av Workshops 12/2 och 16/ ANTROP Effektmål, Scenarios och målgruppsbeskrivning Analys av Workshops 12/2 och 16/2 Workshops kring effektmål, scenarios och målgrupper Upplägg Antrop modererade två workshops där den första fokuserade på

Läs mer

Funktioner kring nationella kvalitetsregister Registerhållare Nationella och regionala stödteam

Funktioner kring nationella kvalitetsregister Registerhållare Nationella och regionala stödteam Funktioner kring nationella kvalitetsregister Registerhållare Nationella och regionala stödteam Registerstyrgrupp Leds av registerhållaren som är den som driver arbetet, är sammankallande och ytterst ansvarig

Läs mer

Riktlinjer för upprättande av avtal avseende kliniska läkemedelsprövningar. Finns ingen skrivning kring detta. Finns ingen skrivning kring detta

Riktlinjer för upprättande av avtal avseende kliniska läkemedelsprövningar. Finns ingen skrivning kring detta. Finns ingen skrivning kring detta 6. Finns resonemang kring hur direkta, indirekta och/eller overheadkostnader ska beräknas? 7. Finns krav på att ekonom ska vara involverad vid framtagande av kalkyl/budget? Nej, inte mer än att samtliga

Läs mer

Nationell databas. Mäta ledtider inom : Kortare väntetider i cancervården

Nationell databas. Mäta ledtider inom : Kortare väntetider i cancervården Nationell databas Mäta ledtider inom : Kortare väntetider i cancervården Landstingen ska mäta och redovisa vårdförloppen Ledtider som ej följs upp nationellt i denna satsning Mätning och redovisning av

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från slutenvård

Samverkan vid utskrivning från slutenvård Samverkan vid utskrivning från slutenvård Projektplan Hösten 2018-2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 4 2 MÅL 4 2.1 Effektmål 4 2.2 Projektmål 4 3 AKTIVITETER

Läs mer

Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView

Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView Region Skåne Flödesmodellen Förvaltningsgrupp Dokumentslag: Styrande Datum: 2018-08-28 Dokumenttyp: Anvisning Version: 2.0 Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView Innehållsförteckning 1

Läs mer

Att byta själva journalsystemet var den enkla delen!

Att byta själva journalsystemet var den enkla delen! Att byta själva journalsystemet var den enkla delen! Vi som pratar Bengt Malmqvist Chefsläkare Landstinget Dalarna Marie Häggström Projektledare B3IT Healthcare AB Jens Bergqvist IT-direktör Landstinget

Läs mer

Projektet för att följa EU:s dataskyddsförordning

Projektet för att följa EU:s dataskyddsförordning Dnr 1 (11) Uppdaterat till KOMMUNSTYRELSEN 2016-10-04 Projektet för att följa EU:s dataskyddsförordning Dnr 2 (11) Innehåll 1 Grundläggande information... 6 1.1 Bakgrund... 6 1.2 Idé... 7 1.3 Syfte...

Läs mer

Hantering av loggkontroller och intrång i journal- och passagesystem

Hantering av loggkontroller och intrång i journal- och passagesystem Styrande dokument Regeldokument Anvisning Sida 1 (6) Hantering av loggkontroller och intrång i journal- och passagesystem Bakgrund Lagrum och styrande förutsättningar Patientdatalagen 2008:355 (PDL) HSLF-FS

Läs mer

Projekt: Dataskyddsförordningen

Projekt: Dataskyddsförordningen Sid 1(13) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2017-01-17 Stefan Johannesen, 054-540 12 60, 070-0016428 stefan.johannesen@karlstad.se Projektspecifikation Beskrivning av projektets krav, mål och omfattning,

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Omhändertagande och väntetider inom akutmottagningarna (PM 5) Landstinget Gävleborg

Löpande granskning av intern kontroll Omhändertagande och väntetider inom akutmottagningarna (PM 5) Landstinget Gävleborg Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Omhändertagande och väntetider inom akutmottagningarna (PM 5) Landstinget Gävleborg Karin Magnusson Margaretha Larsson Mars 2012 Löpande granskning

Läs mer

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 0.4 Utkast 1 (11) Projektplan Utfärdat av: Utf. datum: Godkänt av: Godk. datum: S Torstensson/G Augustsson 2016-12-16

Läs mer

Att införa nytt IT-system i vården ett exempel från An/Op/IVA Västerbotten. Johan Thunberg Bitr VC An/Op/IVA Västerbotten

Att införa nytt IT-system i vården ett exempel från An/Op/IVA Västerbotten. Johan Thunberg Bitr VC An/Op/IVA Västerbotten Att införa nytt IT-system i vården ett exempel från An/Op/IVA Västerbotten Johan Thunberg Bitr VC An/Op/IVA Västerbotten Projekt PIN - Perioperativ vård, Intensivvård och Neonatalvård i VLL 3 PDMS Patient

Läs mer

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan 2018-08-2116 DNR:2018/1313 PROJEKTPLAN Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan Projektledare Beställare Delprojektledare redovisas under avsnitt 4 Lotten Glans organisation

Läs mer

Uppföljning av granskning

Uppföljning av granskning Uppföljning av granskning Avvikelser i vården Maj 2019 Karin Magnusson Malou Olsson Oskar Månsson Inledning Bakgrund Etablerade arbetssätt avseende hantering av avvikelser är nödvändig för ett uppföljnings

Läs mer

Rapport förstudie. Tobaksprevention i primärvård och specialiserad vård ett delprojekt inom Cancerstrategi Gävleborg. PROJEKTiL Landstinget Gävleborg

Rapport förstudie. Tobaksprevention i primärvård och specialiserad vård ett delprojekt inom Cancerstrategi Gävleborg. PROJEKTiL Landstinget Gävleborg Rapport förstudie Tobaksprevention i primärvård och specialiserad vård ett delprojekt inom Cancerstrategi Gävleborg PROJEKTiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 111024, R04 Datum 2013-01-21 Dnr 2012/924 1 Inledning

Läs mer

Digitalisering av boknings- och bidragsprocesser (DBoB) Direktiv Version 1.1

Digitalisering av boknings- och bidragsprocesser (DBoB) Direktiv Version 1.1 Digitalisering av boknings- och bidragsprocesser (DBoB) 2017-02-06 Version 1.1 Versionshantering Datum Version Beskrivning Ändrat av 2017-07-04 1.0 Uppdragsdirektiv e-tjänst föreningsbidrag Rebecca Amiri

Läs mer

Projektplan Från antagning till välkomnande

Projektplan Från antagning till välkomnande Gotland 2018/21 Från antagning till välkomnande Delprojekt 1 inom huvudprojekt Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Fastställt av Styrgruppen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte 3 2 Mål

Läs mer

Införande av kontaktsjuksköterska - en del av Cancerstrategi Gävleborg

Införande av kontaktsjuksköterska - en del av Cancerstrategi Gävleborg Införande av kontaktsjuksköterska - en del av Cancerstrategi Gävleborg Version R01, 2013-08-28 PROJEKTiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Projektplan Datum Dnr 2012/924 2013-08-28 2012/924 Version

Läs mer

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell BP = Beslutspunkt (Projektmodellen har fem beslutspunkter. Vid varje punkt tar beställare/styrgrupp beslut om stopp eller gå)

Läs mer

Remiss inom hälso- och sjukvård Västra Götalandsregionen

Remiss inom hälso- och sjukvård Västra Götalandsregionen Regelverk Remiss inom hälso- och sjukvård Västra Götalandsregionen Grunden för en god vård innebär en kunskapsbaserad, ändamålsenlig, patientfokuserad, säker, effektiv och jämlik vård som ges i rimlig

Läs mer

Projektplan. Elektroniskt bevarande

Projektplan. Elektroniskt bevarande Elektroniskt bevarande etapp 2 Projektnamn: Elektroniskt bevarande etapp 2 Projektägare: Sambruk Styrgrupp: Inte bestämd Projektledare: Caspar Gielissen Tel. 073-950 42 10 Epost cas.gielissen@eskilstuna.se

Läs mer

Nationellt kliniskt kunskapsstöd

Nationellt kliniskt kunskapsstöd Nationellt kliniskt kunskapsstöd Flera år tillbaka inom Landstinget Sörmland har behovet av Sörmland Fakta aktualiserats av främst primärvårdens läkargrupp Beredning har skett genom : PrimUS (Primärvårdens

Läs mer

Process Faktaägare Godkänd av Upprättad av [Process] Om- och tillbyggnadsprojektet Sunderby sjukhus

Process Faktaägare Godkänd av Upprättad av [Process] Om- och tillbyggnadsprojektet Sunderby sjukhus 2014-11-19 1(8) PROJEKTPLAN Om- och tillbyggnadsprojektet 2014-11-19 2(8) Innehållsförteckning 1. Grundläggande information... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Verksamhetsstrategi... 3 2. Mål och Verksamhetsnytta...

Läs mer

Uppdrag: Akuta flödet i Landstinget Gävleborg

Uppdrag: Akuta flödet i Landstinget Gävleborg Uppdrag: Akuta flödet i Landstinget Gävleborg Kjell Norman 2014 04 23 Översyn av det akuta flödet inom Landstinget Gävleborg för att på ett patientsäkert sätt borga för att patienter får ett gott bemötande

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Projektförlängning 2018: Dataskyddsförordningen

Projektförlängning 2018: Dataskyddsförordningen Sid 1(12) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2017-08-17 Stefan Johannesen, 054-540 12 60, 070-0016428 stefan.johannesen@karlstad.se Projektspecifikation Beskrivning av projektets krav, mål och omfattning,

Läs mer

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik.

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Bilaga 1 Årsrapport 2016 RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Syfte RMPG medicinsk diagnostik ska eftersträva

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(6) Projektnamn: Ersättningsmodeller (delprojekt i Ett lärande i Väsby) Projektledare:, ekonomistrateg Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp, projektgrupp,

Läs mer

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar.

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar. Bilaga 2 Sammanställning 2016-04-13 över hur inkomna förenklings- /förbättringsförslag hanteras/hanterats (hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsområde och angränsande förvaltningar) Inledning Nedan redovisas

Läs mer

Norrbottens Läns Landsting 2015

Norrbottens Läns Landsting 2015 1 Redovisning av landstingens handlingsplaner för införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården Norrbottens Läns Landsting 2015 Datum: Fastställd av: Hans Rönnkvist, Landstingsdirektör 2 Nationell

Läs mer

SSMs inspektion i Uppsala Erfarenheter och lärdomar. Lars Jangland Sjukhusfysik Akademiska sjukhuset

SSMs inspektion i Uppsala Erfarenheter och lärdomar. Lars Jangland Sjukhusfysik Akademiska sjukhuset SSMs inspektion i Uppsala Erfarenheter och lärdomar Lars Jangland Sjukhusfysik Akademiska sjukhuset SSMs inspektion i Uppsala Erfarenheter och lärdomar Hur påverkades strålsäkerhetsarbetet? Inställning

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMISKT BISTÅND OCH ARBETSMARKNADSÅT GÄRDER SLUTRAPPORT Barnperspektivet och ekonomiskt bistånd Projekt Författare Dnr: 007-425-2008 Annelie Sjöberg Förvaltning/avdelning

Läs mer

VÄLKOMMEN! 7 MARS 2018 ARENASAMVERKAN I GGVV

VÄLKOMMEN! 7 MARS 2018 ARENASAMVERKAN I GGVV VÄLKOMMEN! 7 MARS 2018 ARENASAMVERKAN I GGVV Dagens program KORT OM 2017 ENKÄTSVAREN FRÅN ER GODA EXEMPEL NY ÖVERENSKOMMELSE 2018 STYRGRUPPEN PROJEKT SAMVERKAN I GGVV ETABLERINGSPROGRAMMET RÄTT STÖD RÄTT

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Riktlinje Klinisk kemi 2.0 6

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Riktlinje Klinisk kemi 2.0 6 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Riktlinje Klinisk kemi 2.0 6 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Medicinskt sakkunnig Mathias Karlsson Landstingsdirektör Gunilla

Läs mer

Servicegarantier. Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 25 juni 2014.

Servicegarantier. Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 25 juni 2014. 1 (2) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Diarienummer 2014-06-02 2014-003125- LI Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 25 juni 2014. Servicegarantier Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV Förstudie IP-hantering

PROJEKTDIREKTIV Förstudie IP-hantering MAH/ Bibliotek och IT 1(6) IT-ledningsgruppen 2012-06-26 Version 1.0 PROJEKTDIREKTIV Förstudie IP-hantering Postadress Besöksadress Tel Fax Internet E-post Malmö högskola Bibliotek och IT 205 06 Malmö

Läs mer

Projektplan, åtagandet

Projektplan, åtagandet Sida 1 Projektplanen utgör ett huvudresultat av förberedelserna och kan ses som kontraktet mellan projektledningen och projektägaren för projektets genomförande. Om projektplan, åtagandet Syftet med att

Läs mer

Dialogmöten 12-13 maj

Dialogmöten 12-13 maj Dialogmöten 12-13 maj Maria Westerman Magnus Thureson Sten Skelander Robert Hill 2011-06-15 1 Dagordning Aktuellt Handboken 2012 Uppföljning av sjukgymnastik Övriga frågor 2011-06-15 2 Aktuellt Kommunalisering

Läs mer

PROJEKTiL Projektplan VISIT 1 (9) Checklista inför beslut, BP2 JA NEJ

PROJEKTiL Projektplan VISIT 1 (9) Checklista inför beslut, BP2 JA NEJ DIVISION ALLMÄNMEDICIN PROJEKTiL Projektplan VISIT 1 (9) Projektnamn: VISIT Projektägare: Skriv här Projektägarens namn. Projektägaren ska vara den person som företräder den organisation/enhet som finansierar

Läs mer

Slutrapport till RSL projekt Cosmic ledtidsmätning - arbetsnamn canceröversikt

Slutrapport till RSL projekt Cosmic ledtidsmätning - arbetsnamn canceröversikt Slutrapport till RSL projekt Cosmic ledtidsmätning - arbetsnamn canceröversikt Sammanfattning Projektet fick till uppgift att med stöd av befintliga IT-stöd ta fram en regiongemensam mall i syfte att kunna

Läs mer

Projektdirektiv. Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö

Projektdirektiv. Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö Projektdirektiv Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö Revisionsinformation Utgåva Datum Kommentar Projektdirektiv 1.0 130930 Ursprunglig version Projektdirektiv 1.1 131004 Möte

Läs mer

Läkemedelsprojektet. Optimerad Läkemedelshantering i Ordinärt och Särskilt Boende. Delrapport. Rapport över perioden april-augusti 2015

Läkemedelsprojektet. Optimerad Läkemedelshantering i Ordinärt och Särskilt Boende. Delrapport. Rapport över perioden april-augusti 2015 Sara Wulff, projektledare 036-324596 150929 1 1 (13) Optimerad Läkemedelshantering i Ordinärt och Särskilt Boende Rapport över perioden april-augusti 2015 Sara Wulff, projektledare 036-324596 150929 1

Läs mer

Ny E-tjänst för Nyps. Projektplan. Tillväxtverket. Utfärdare: Ulrica Morelid, Central Nypsförvaltning. Version 0.9 1(10)

Ny E-tjänst för Nyps. Projektplan. Tillväxtverket. Utfärdare: Ulrica Morelid, Central Nypsförvaltning. Version 0.9 1(10) Ny E-tjänst för Nyps Tillväxtverket Projektplan Utfärdare: Ulrica Morelid, Central Nypsförvaltning Version 0.9 1(10) INNEHÅLL 1 Basfakta 3 1.1 Godkännande 3 1.2 Revisionsinformation 3 1.3 Bilagor 3 2 Syfte

Läs mer

Ladok3-införande. Projektorganisation, roller Ansvar och befogenheter

Ladok3-införande. Projektorganisation, roller Ansvar och befogenheter Projektorganisation, roller Ladok3-införande Sida: 1 (5) Ladok3-införande Projektorganisation, roller och befogenheter Ladok3-införande Sida: 2 (5) 1 Beställare Förvaltningschef Joakim Malmström Definiera

Läs mer

INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Agneta Bränberg

INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Agneta Bränberg INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Agneta Bränberg Projektet närmar sig sitt slut men vad händer sedan? INFÖRANDE Avslutande del av genomförandefasen? Inledande del av projektavslutet? Egen fas? -Viktigt

Läs mer

Vad kan Flödesmodellen användas till?

Vad kan Flödesmodellen användas till? Patienters väg genom vården kan se väldigt olika ut! En vårdprocess kan vara mycket kort kanske bara några minuter eller timmar eller pågå i månader och år. Vård kan handla om begränsade problem och frågeställningar

Läs mer

NPÖ införande. Inera AB

NPÖ införande. Inera AB NPÖ införande Inera AB Innehåll i presentationen Vad är NPÖ? Vilka nyttoeffekter har NPÖ? Vilka informations mängder ska man ansluta? Vad innebär en anslutning? Erfarenheter Tidsåtgång 2 3 Vad är NPÖ?

Läs mer

[ Ångesthjälpen pilotinförande i nationell behandlingsplattform]

[ Ångesthjälpen pilotinförande i nationell behandlingsplattform] plan 1 (13) [ Ångesthjälpen pilotinförande i nationell ] Dokumentmall från Stegen plan 2 (13) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1 shistorik... 3 2 Bakgrund och beställare... 3 2.1 Bakgrund till

Läs mer

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY 1 (7) RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY Inledning Syftet med denna projektpolicy är att skapa en tydlig och enhetlig styrning och struktur för projektarbete i kommunen. Målet med projekt i Strömsunds

Läs mer

Rutin för remisshantering God klinisk praxis

Rutin för remisshantering God klinisk praxis Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Landstinget i Värmland 2.0 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Stabschef Hälso- och sjukvårdsstaben Hälso- och sjukvårdschef

Läs mer