Verksamhetsplan Södertjänst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Södertjänst"

Transkript

1 SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SÖDE RTJÄNST TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (19) Handläggare: Sussie Andersson Telefon: Verksamhetsplan Södertjänst Inledning Södertjänst drivs i egen regi av Södermalms stadsdelsförvaltning och är den enda kommunala hemtjänstutföraren på Södermalm. Södertjänst målgrupp är personer som är i behov av hemtjänst, ledsagning, avlösning och eller personlig assistans. Verksamheten riktar sig till kunder i alla åldrar. De kunder som är i behov av hemtjänst, avlösning eller ledsagning enligt socialtjänstlagen (SoL) är äldre personer, över 65 år, och har oftast olika sjukdomar, till exempel demenssjukdom. Verksamheten har även kunder med psykisk och eller missbruks problematik. De personer som har hjälpinsatser enligt lagen om stöd och service (LSS) är under 65 år, dessa personer har någon form av funktionsnedsättning. Enheten servar cirka 450 kunder med hemtjänstbeslut och cirka 30 personer med LSS beslut. Lagar som styr verksamheten är socialtjänstlagen, SoL, och lagen om stöd och service, LSS. Andra viktiga styrdokument är Stockholms stads äldreplan, Kommunfullmäktiges inriktningsmål, Stockholms stads gemensamma värdegrund, Socialstyrelsens riktlinjer, stadsdelsnämndens mål och enhetens verksamhetsplan. Verksamheten bildades i februari 2012 och mycket arbete kvarstår med att implementera lokala rutiner och arbete med kvalitetsfrågor. Under 2012 har fokus legat på ledarskap och arbetsmiljö, att skapa en trivsam och tydlig arbetsplats. Detta kan utläsas i form av goda resultaten på medarbetarenkäten. Under 2013 kommer mer fokus att läggas på kvalitetsfrågor, implementering av den nationella värdegrunden och lokala rutiner som är kopplade till ledningssystemet. Enheten kommer under 2013 att renodla kärnverksamheten och avveckla alla uppdrag som inte regleras inom stadens kundvalsmodell för hemtjänst, avlösarservice och ledsagning. Under 2013 kommer ett flertal medarbetare erbjudas grundutbildning och svenska utbildning genom Äldreförvaltningen. Verksamheten har under hösten 2012 startat upp specialistgrupper med inriktning på demens med hjälp av beviljade stimulansmedel. Arbetet kommer under 2013 att fortsätta med att få fungerande specialistgrupper. Verksamheten leds av en enhetschef som har ett övergripande ansvar, två biträdande enhetschefer ansvarar för hemtjänsten och en biträdande enhetschef ansvarar för verksamhetens LSS kunder. Verksamhetens administration består av två administrativa assistenter med ansvar för löner, fakturahantering, nyckelhantering och datasystem och två vårdbiträden med ansvar för planering.

2 SID 2 (19) Arbetet hemma hos verksamhetens kunder utförs av cirka 130 vårdbiträden, 20 undersköterskor och fyra personliga assistenter. Utöver de fastanställda medarbetarna arbetar 78 timanställda personliga assistenter och 26 anhörigvårdare och cirka 100 timanställda vårdbiträden som vikarierar vid ordinarie anställdas frånvaro. KF: S INRIKTNINGSMÅL 1: 1. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök KF: S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 1.3 Stockholms livsmiljö är hållbar NÄMNDMÅL: Nämndens verksamhet är miljövänlig Nämndens aktiviteter Startdatum Slutdatum Farligt avfall sorteras och hämtning beställs från servicegruppen Följa Södermalms policy för tjänsteresor och transporter I samband med möten och konferenser är frukt, kaffe/te och förtäring är miljömärkta Vidta energisparande åtgärder för att minska elförbrukningen med 2 % jmf med Genomföra fysisk skyddsrond senast ÅTAGANDE: Enheten värnar om miljön. Förväntat resultat Att enhetens medarbetare uppnår en miljömedvetenhet och därmed minska energiförbrukningen och miljöpåverkan. Enhetens elförbrukning minskar med 2 %. Enhetens andel av sopsorterar papper, kartong, glas och plast uppnår 100 %. Enhetens andel av inköpta ekologiska livsmedel uppnår 10 %. Arbetssätt På enheten är vi miljömedvetna och sparar på resurser genom sopsortera glas, metall, plats, kartong och papper. Vi är sparsamma med el och släcker lampor i rum där ingen vistas. Vi är sparsamma med vatten genom att vi diskar i fylld maskin. Enheten beställer ekologiska livsmedel utifrån de ekonomiska förutsättningarna.

3 SID 3 (19) Enhetens medarbetare går, cyklar (vanlig cykel eller elcykel) eller åker kollektivtrafik till och från kunderna. Vi hjälper de kunder som önskar att sopsortera. Resursanvändning Medarbetarnas medvetenhet är en viktig resurs för att genomföra enhetens miljöarbete. Enhetens återvinningskärl är en resurs i vilka medarbetarna sopsorterar dagligen. Uppföljning Vid tertialrapporter och årsredovisningar som görs via ILS webben, redovisas både enhetens ekonomiska resultat samt enhetens miljöåtagande. På enhetens arbetsplatsträffar redovisas och diskuteras resultatet tillsammans med medarbetarna. Utveckling Enheten behöver hitta fler miljösmarta alternativ för att snabbt komma hem till kunder. Enhetens lokala rutiner ska upprättas och implementeras under året.

4 SID 4 (19) KF: S INRIKTNINGSMÅL 2: 2. Kvalitet och valfrihet ska utvecklas och förbättras KF: S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.3 Stockholmarna upplever att de får god service och omsorg KF:s indikatorer Årsmål KF:s årsmål Periodicitet Andelen nöjda omsorgstagare - hemtjänst i ordinärt boende (äldreomsorg) 84 % 84 % År Omsorgstagarnas upplevelse av hur de kan påverka hur hjälpen utförs - hemtjänst i ordinärt boende (äldreomsorg) Omsorgstagarnas upplevelse av trygghet - hemtjänst i ordinärt boende (äldreomsorg) 75 % 75 % År 85 % 85 % År KF:s aktiviteter Startdatum Slutdatum Stadsdelsnämnderna ska strukturerat arbeta med att förbättra brukarnas nöjdhet Stadsdelsnämnderna ska säkerställa att äldreomsorgens myndighetsutövning och kommunala utförare arbetar i enlighet med Stockholms stads värdegrund och värdighetsgarantier NÄMNDMÅL: Äldre har en meningsfull tillvaro Nämndens indikatorer Årsmål Periodicitet Andelen äldre som upplever att hemtjänsten bidrar till att vardagen fungerar (hemtjänst) 80 % Tertial ÅTAGANDE: Kunderna upplever att insatser som utförs av enheten är meningsfulla. Förväntat resultat Andel kunder som upplever enheten insatser meningsfulla är 80 %. Arbetssätt I kundens genomförandeplan framgår kundens önskemål om hur insatsen/insatserna ska utföras. Enhetens medarbetare utför sedan beslutade insatser utifrån det som överenskommit enligt genomförandeplanen.

5 SID 5 (19) Medarbetarnas bemötande är avgörande för kundernas upplevelse av meningsfullhet. Enheten kan erbjuda kvalificerad avlösning för de kunder som har beslut om avlösning. Ett flertal medarbetare har genomgått utbildning kring avlösning och har större kunskaper att möta kundernas olika behov. Medarbetarnas kompetens och förmåga att tolka signaler är extra viktigt hos kunder som inte kan föra sin egen talan, till exempel hos personer med demenssjukdom. Genom Södertjänst olika nätverk kring demens, kvalitet och dokumentation kommer enhetens medarbetare att ha fokus på ökad kvalitet. Enhetens kunder får vid första hembesöket information om stadens synpunktshantering. Eventuella synpunkter eller klagomål hanteras skyndsamt och eventuella åtgärder vidtas. Resursanvändning Medarbetarnas bemötande, kompetens och kreativitet är den främsta resursen till att kunderna ska uppleva meningsfullhet. Kunden och närstående är enhetens viktigaste resurs till information. Den sociala dokumentationen är en resurs för medarbetarna där det framgår kundens önskemål om hur insatserna ska utföras. Förvaltningens dietist är en resurs kring kost och nutrition. Kunderna uppmanas att använda sig av Stadens synpunkts och klagomålsblankett, "Säg vad du tycker". Enheten använder sig av kundernas eventuella synpunkter och klagomål till att förbättra kvalitén och utveckla verksamheten. Parasol och handdatorer är en resurs vilka används för dokumentation. Handdatorerna är även en resurs genom att alla insatser som medarbetarna ska utföra finns att tillgå i handdatorn. En viktig resurs är mötestid som till exempel uppföljningssamtal, välkomstsamtal, teammöten, veckomöten och planeringsdagar. Enhetens budget är en övergripande resurs. Uppföljning I kundens sociala dokumentation signeras/dokumenteras dagligen de utförda insatserna. Biträdande enhetschef följer upp den sociala dokumentationen genom månatliga stickkontroller. Resultatet presenteras och diskuteras med arbetsteam och grupper under veckomöten. Utifrån resultat från brukarundersökningar upprättas åtgärdsplan som sedan enheten aktivt arbetar med under året. Uppföljning av åtgärder sker i samband med tertialrapport. Beställaravdelningens individuppföljning ger enheten information om kundernas upplevelse av insatserna. Eventuella synpunkter och klagomål följs skyndsamt upp och vid behov

6 SID 6 (19) upprättas lokala rutiner eller åtgärdsplaner vilken enheten arbetar med under året. Utveckling Enheten kommer att påbörja arbetet med implementering av den nationella värdegrunden. Enhetens lokala rutiner kring bemötande och förhållningssätt ska utgå från värdegrunden. Enheten kommer fortsätta att erbjuda medarbetare grundutbildning. Enheten behöver hitta struktur på nätverksmöten kring demens, kvalitet och dokumentation. Under 2013 kommer ett nätverk kring kost att bildas. Enhetens lokala rutiner ska implementeras under året. NÄMNDMÅL: Äldre är delaktiga i utformningen av sin livssituation Nämndens indikatorer Årsmål Periodicitet Andelen äldre som upplever att de får vara med och bestämma på vilket sätt hjälpen ska utformas (hemtjänst) 90 % Tertial Nämndens aktiviteter Startdatum Slutdatum Utveckla ett strukturerat arbetssätt av genomförandeplanernas framtagande och innehåll (utförarenheterna) ÅTAGANDE: Enhetens kunder är delaktiga i utformningen av sina insatser. Förväntat resultat Andel kunder som upplever sig delaktiga i utformningen av sin livssituation är 90 %. Andel kunder som är delaktiga i utformningen av sina måltider är 90 % Arbetssätt Kunderna får sina beviljade insatser utförda med hänsyn till sina invanda vanor och önskemål. När det gäller kunder som inte kan föra sin egen talan tar medarbetarna reda på hur de vill ha hjälpen utförd genom observationer och lyhördhet. Kundens önskemål om hur hjälpen ska utföras dokumenteras i kundens genomförandeplan. Genomförandeplanen förvaras i låst dokumentskåp i enhetens lokal och en kopia finns hemma hos kunden. Medarbetarna som arbetar hos kunden har god kännedom om vad som står i genomförandeplanen, det vill säga, de vet hur kunden vill ha hjälpen utförd. Alla medarbetare ska under året genomföra den webb-baserade utbildningen Demens ABC för att öka kompetensnivån och bättre möta kundernas behov. Enhetens kunder får vid första hembesöket information om stadens

7 SID 7 (19) synpunktshantering. Eventuella synpunkter eller klagomål hanteras skyndsamt och eventuella åtgärder vidtas. Resursanvändning Kunden och närstående är enhetens viktigaste resurs till information. Medarbetarnas bemötande och kompetens är en avgörande resurs för kundernas delaktighet. Social dokumentationen, bland annat genomförandeplanen, där det framgår hur kunden vill ha det och på vilket sätt insatsen ska utföras är en viktig resurs för medarbetarna. Parasol och handdatorer vilka används för social dokumentationen är en resurs vilken dagligen används. Mötestid planeras in för till exempel uppföljningssamtal, hembesök, nätverksmöten, veckomöten och planeringsdagar. Stadens synpunkts och klagomålshantering är en viktig resurs för verksamhetens förbättringsarbete. Enhetens budget är en övergripande resurs. Uppföljning Uppföljning av insatser sker dagligen genom dokumentation. Uppföljning av genomförandeplan sker en gång per år eller vid uppkomna önskemål eller förändrade behov (nytt biståndsbeslut). Biträdande enhetschefer genomför månatliga stickkontroller av den sociala dokumentationen. Resultatet presenteras på veckomöten i respektive arbetsgrupp och fortlöpande förbättringsarbete gällande dokumentationen sker. Utifrån resultat från brukarundersökningar upprättas åtgärdsplan vilken enheten arbetar aktivt med resten av året. Beställaravdelningens individuppföljning ger enheten information om kundernas upplevelse av delaktighet. Eventuella synpunkter och klagomål följs skyndsamt upp och vid behov upprättas lokala rutiner eller åtgärdsplaner vilken enheten arbetar med under året. Utveckling Enheten kommer att påbörja arbetet med implementering av den nationella värdegrunden. Enhetens lokala rutiner kring bemötande och förhållningssätt måste utgå från värdegrunden. Enheten kommer fortsätta att erbjuda medarbetare grundutbildning. Fortsatta satsningar på handledning i förflyttningsteknik är nödvändigt. Enheten behöver hitta struktur på nätverksmöten kring demens, kvalitet och dokumentation. Under 2013 kommer ett nätverk kring kost att bildas. Enhetens lokala rutiner ska implementeras under året.

8 SID 8 (19) Enhetens aktiviteter Startdatum Slutdatum Alla medarbetare ska genomgå kompetensutveckling inom demens. Erbjuda medarbetare som har svenska som andraspråk svenska utbildning. Erbjuda medarbetarna grundutbildning, undersköterskeutbildning, genom Äldreförvaltningens utbildningar. NÄMNDMÅL: Äldre är självständiga utifrån sin förmåga Nämndens indikatorer Årsmål Periodicitet Andelen äldre som upplever att de får hjälp av äldreomsorgen/hemtjänsten med att behålla sina förmågor (hemtjänst) 85 % Tertial ÅTAGANDE: Enhetens kunder ges möjlighet till självständighet. Förväntat resultat Andel kunder som upplever att de får det stöd/hjälp de behöver för att upprätthålla sina förmågor är 85 %. I kundens genomförandeplan framkommer kundens grad av självständighet. Arbetssätt Under första hembesöket förs en dialog med kunden om hur vardagen sett ut innan kundens behov förändrats och behöver hjälp/insatser av enheten. Detta bland annat för att få en bild av hur mycket kunden klarar på egen hand. Kundens önskemål och medarbetarnas observationer ligger till grund när hjälpen/insatsen planeras utifrån biståndsbeslutet. Om kundens behov förändras, om kunden är i behov av hjälpmedel, kontaktas Rehab Södermalm för ordination/förskrivning av hjälpmedel. I samband med detta revideras kundens genomförandeplan. För att kunder ska få möjlighet att bibehålla sina förmågor och inte bli kränkta genom "övervård" arbetar medarbetarna utifrån individuellt rehabiliterande synsätt. Det kunden själv klarar av att utföra ska medarbetarna låta kunden göra och inte gripa in, trots att det då kan gå fortare. Enhetens kunder får under första hembesöket information om stadens synpunktshantering. Eventuella synpunkter eller klagomål hanteras skyndsamt och eventuella åtgärder vidtas.

9 SID 9 (19) Resursanvändning Medarbetarnas kompetens är en viktig resurs i form av lyhördhet, förmåga att observera och arbeta jagstödjande med ett rehabiliterande synsätt. Den sociala dokumentationen är en resurs för medarbetarna där det framkommer information om hur arbetet/ insatserna ska utföras. Olika former av hjälpmedel är en resurs som underlättar kundens tillvaro och medarbetarnas arbetsbelastning. Mötestid planeras in som till exempel uppföljningsmöte, välkomstsamtal och veckomöten/teammöten. Stadens synpunkts- och klagomålshantering är en resurs för enhetens förbättringsarbete. Verksamhetens budget är en övergripande resurs. Uppföljning Uppföljning av insatser sker dagligen genom dokumentation. Uppföljning av genomförandeplan sker en gång per år eller vid uppkomna önskemål eller förändrade behov (nytt biståndsbeslut). Biträdande enhetschefer genomför månatliga stickkontroller av den sociala dokumentationen. Resultatet presenteras på veckomöten i respektive arbetsgrupp. Utifrån resultat från brukarundersökningar och beställarenhetens individuppföljning upprättas åtgärdsplan vilken enheten arbetar aktivt med resten av året. Eventuella synpunkter och klagomål följs skyndsamt upp och vid behov upprättas lokala rutiner eller åtgärdsplaner vilken enheten arbetar med under året. Utveckling Enheten kommer att påbörja arbetet med implementering av den nationella värdegrunden. Enhetens lokala rutiner kring bemötande och förhållningssätt ska utgå från värdegrunden. Enheten kommer fortsätta att erbjuda medarbetare grundutbildning. Enhetens behöver hitta struktur på nätverksmöten kring demens, kvalitet och dokumentation. Under 2013 kommer ett nätverk kring kost att bildas. Enhetens lokala rutiner ska implementeras under året.

10 SID 10 (19) NÄMNDMÅL: Äldre är trygga Nämndens indikatorer Årsmål Periodicitet Andelen äldre som upplever att äldreomsorgen bidrar till att de känner sig trygga i sin vardag (hemtjänst) 90 % Tertial ÅTAGANDE: Enhetens kunder upplever trygghet med enhetens insatser. Förväntat resultat Andel kunder som upplever sig trygga med de insatser de får är 90 %. Andel kunder som upplever att de blir respektfullt bemötta av medarbetarna är 90 %. Arbetssätt Enheten har en kvalitetsgrupp, med representanter från varje arbetsgrupp, som arbetar med aktuella frågor som till exempel rutiner, verksamhetsplan, inkomna fel och brister, klagomål och synpunkter. Övriga medarbetare blir informerade om kvalitetsgruppens arbete under veckomöten och arbetsplatsträffar. Alla kunder har en arbetsgrupp knuten till sig. Detta för att skapa kontinuitet och trygghet för den enskilde kunden. En medarbetare ur arbetsgruppen är kontaktman och är den som i möjligaste mån utför insatser/ hjälper kunden. Alla i arbetsgruppen är förtrogna med hur kunden vill att hjälpen ska utformas och är kända personer för kunden, detta för att kontinuiteten ska upprätthållas vid kontaktmannens frånvaro. I kundens genomförandeplan framgår det hur han/hon önskar få hjälpen utförd. Genomförandeplanen finns i enhetens lokal i ett låst dokumentskåp och en kopia finns i kundens hem. Medarbetarna ringer alltid på innan de går in till kunden och de bär alltid en legitimation där det framkommer att de är anställda på Södertjänst. Vid förseningar eller ändringar kontaktas alltid den berörda kunden. Enheten svarar på inkomna larm från de kunder som har beviljad insats om trygghetslarm inom 30 minuter. Förvaltningen har avtal med Omsorgshuset vilka ansvarar för inkomna larm mellan klockan 22:00-07:30. Enhetens kunder får under första hembesöket information om stadens synpunktshantering. Eventuella synpunkter eller klagomål hanteras skyndsamt och eventuella åtgärder vidtas. För att enhetens kunder ska känna sig trygga med att inte medarbetarna för med sig eventuella smittor arbetar enheten enligt de basala hygienrutinerna.

11 SID 11 (19) Resursanvändning Medarbetarnas kompetens och bemötande och ett fungerande samarbete i teamet är den viktigaste resursen i arbetet med att skapa trygghet för kunden. Ett flertal medarbetare har genomgått utbildning kring kvalificerad avlösning och kan möta kundernas olika behov. Verksamhetens kvalitetsgrupp är en resurs för att utveckla rutiner och arbetssätt. Enhetens olika mötesformer där det förs dialog och diskussioner om bland annat trygghetsfrågor. Den sociala dokumentationen ger tydligt underlag för åtgärder. Stadens synpunkts- och klagomålshantering är en resurs för enhetens förbättringsarbete. Basala hygienrutinerna är en resurs för enhetens arbete med att upprätthålla en god hygien i det dagliga arbetet. Verksamhetens budget är en övergripande resurs. Uppföljning Uppföljning av insatser sker dagligen genom dokumentation. Uppföljning av genomförandeplan sker en gång per år eller vid uppkomna önskemål eller förändrade behov (nytt biståndsbeslut). Biträdande enhetschefer genomför månatliga stickkontroller av den sociala dokumentationen. Resultatet presenteras på veckomöten i respektive arbetsgrupp. Utifrån resultat av brukarundersökningar och beställaravdelningens individuppföljning upprättas åtgärdsplan vilken enheten arbetar aktivt med resten av året. Eventuella synpunkter och klagomål följs skyndsamt upp och vid behov upprättas lokala rutiner eller åtgärdsplaner vilken enheten arbetar med under året. Under kvalitetsgruppens möten följs fel och brister, klagomål och synpunkter upp. Uppföljningsmöten sker kontinuerligt med Omsorgshuset. Medarbetarnas följsamhet gällande de basala hygienrutinerna följs upp genom självskattning. Utveckling Enheten kommer att påbörja arbetet med implementering av den nationella värdegrunden. Enhetens lokala rutiner kring bemötande och förhållningssätt måste utgå från värdegrunden. Enheten kommer fortsätta att erbjuda medarbetare grundutbildning. Enhetens behöver hitta struktur på nätverksmöten kring demens, kvalitet och dokumentation. Under 2013 kommer ett nätverk kring kost att bildas. Enhetens lokala rutiner ska implementeras under året.

12 SID 12 (19) Enhetens aktiviteter Startdatum Slutdatum Genomföra värdegrundsdagar där medarbetarna ska arbeta med värdegrunden. KF: S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.4 Stockholms stad är en attraktiv arbetsgivare med spännande och utmanande arbeten KF:s indikatorer Årsmål KF:s årsmål Periodicitet Aktivt Medskapandeindex 80 öka År Chefer och ledare ställer tydliga krav på sina medarbetare Medarbetare vet vad som förväntas av dem i deras arbete 70 % öka År 90 % öka År Sjukfrånvaro (alla nämnder/bolag) 4,4 % 4,4 % Tertial NÄMNDMÅL: Chef och medarbetare har en gemensam bild av uppdraget och verksamhetens mål Nämndens indikatorer Årsmål Periodicitet Medarbetares känsla av motivation (Motivationsindex) 79 Halvår Medarbetares upplevelse av chefens ledarskap (Ledarskapsindex) Medarbetares upplevelse av styrning av verksamheten (Styrningsindex) 80 Halvår 80 Halvår ÅTAGANDE: Enhetens chefer och medarbetare har en gemensam bild av uppdrag och mål. Förväntat resultat Enhetens mål och vision är kända av chef och medarbetare. Ökade värden i medarbetarenkäten för 2013 avseende motivationsindex, ledarskapsindex och styrningsindex jämfört med 2012.

13 SID 13 (19) Arbetssätt Under planeringsdagar förankras enhetens verksamhetsplan med åtaganden/uppdrag och mål. Enhetens nätverk har regelbundna möten där representanter från de olika arbetsgrupperna ingår. Detta ger möjlighet för alla medarbetare att aktivt delta i utvecklingsarbetet. Lokala rutiner finns tillgängliga för alla medarbetare. De lokala rutinerna revideras och utvecklas av enhetens kvalitetsråd. Uppdrag och mål är tydliga vilket bidrar till att inga oklarheter finns kring ansvar och roller. Under utvecklingssamtal finns det möjlighet att föra dialog om den enskilde medarbetarens upplevelse av prestation i relation till uppdrag och mål. Enhetens lönekriterier är kända bland medarbetarna och är kopplade till uppdrag och mål. Verksamhetsplan och kvalitetsgarantier diskuteras och förankras på planeringsdagar, arbetsplatsträffar, veckomöten nätverksmöten och utvecklingssamtal. Enhetschef biträdande enhetschefer och administrativa assistenter utgör enhetens interna ledningsgrupp. Ledningsgruppen har veckovisa möten för att på ett strukturerat och resultatbaserat sätt arbeta för gemensamt arbetssätt för att nå enhetens mål Medarbetarna ingår i arbetsgrupper och ansvarar för ett antal kunder. I uppdraget ligger utförande av insatser enligt biståndsbeslut och upprättande av genomförandeplaner tillsammans med kunden, löpande dokumentation, samordningsansvar med andra vårdgivare och kontakt med närstående. Målet är att kunden ska få insatserna utförda på ett professionellt, tryggt och värdigt sätt. Planerarna ansvarar för den dagliga planeringen och logistiken. Biträdande enhetschefer ansvarar för att kunderna får bästa tänkbara service och bemötande. Fokus under 2013 ska ligga på kunderna och kvalitet. Resursanvändning Medarbetarnas kompetens och vilja är grunden för att verksamhetens mål ska uppnås. Enhetens lokala rutiner och arbetssätt ligger till grund för allt arbete. Den nationella värdegrunden ger möjlighet till samsyn gällande mål och människosyn. Tid för möten och planeringsdagar där enhetens åtaganden/uppdrag, mål och kvalitetsutveckling diskuteras och förankras. Enhetens olika nätverk är en resurs för att möjliggöra delaktighet och för att sprida information. Medarbetarenkät och brukarundersökningars resultat ger värdefull information om enhetens styrkor och svagheter. Verksamhetsplan, tertialrapporter och årsredovisningar är resurser i form av

14 SID 14 (19) styrdokument och uppföljningsmaterial. Verksamhetens budget är en övergripande resurs för verksamheten. Uppföljning Åtaganden/uppdrag och mål följs upp under veckomöten, nätverksmöten och på arbetsplatsträffar. Utifrån resultat från medarbetarenkäter och brukarundersökningar upprättas åtgärdsplaner som enheten aktivt arbetar med under året. Utveckling Enheten kommer att påbörja arbetet med implementering av den nationella värdegrunden. Enhetens lokala rutiner kring bemötande och förhållningssätt ska utgå från värdegrunden. Enhetens behöver hitta struktur på nätverksmöten. Enhetens lokala rutiner ska implementeras, revideras och kompletteras under året. Arbetet med Vision 2030 ska fortsätta under året. NÄMNDMÅL: Chef och medarbetare har goda arbetsförhållanden Nämndens indikatorer Årsmål Periodicitet Medelvärdet för svar på medarbetarenkätens fråga "Jag har tid till återhämtning i arbetet genom att ta pauser och anpassa mitt arbete" (skala 1-10) 6 Halvår Medelvärdet för svar på medarbetarenkätens fråga "Jag har tillräckligt med tid att hinna med mina arbetsuppgifter" (skala 1-10) 6 Halvår Nämndens aktiviteter Startdatum Slutdatum Genomföra fysisk skyddsrond Resultaten från medarbetarenkäten redovisas i en handlingsplan ÅTAGANDE: Enhetens chefer och medarbetare har goda arbetsförhållanden. Förväntat resultat Chef och medarbetare tar tillsammans ansvar för trivsel och arbetsmiljö. Öka medelvärdet för svaret på medarbetarenkätens frågor "Jag har möjlighet att till återhämtning i arbetet genom att ta pauser och anpassa mitt arbete" och "Jag har tillräckligt med tid att hinna med mina arbetsuppgifter".

15 SID 15 (19) Arbetssätt Utifrån resultat av medarbetarenkäten 2012 kommer enheten att upprätta en handlingsplan kring hur det fortsatta arbetet, bland annat arbetsmiljö och trivsel, ska se ut. Enhetschef, biträdande enhetschefer och administrativa assistenter har interna ledningsgrupps möten varje vecka för att bland annat möjliggöra ett gemensamt arbetssätt och synsätt kring arbetsmiljöfrågor. Enhetschef och biträdande enhetschefer organiserar och strukturerar arbetet tillsammans med medarbetarna så att det inte råder osäkerhet kring ansvar och uppdrag. Detta gör att alla medarbetare vet vad som förväntas av dem. Enhetschef och biträdande enhetschefer möjliggör möten, planeringstid, dokumentationstid och finns som stöd för medarbetarna. På arbetsplatsträffar är arbetsmiljö en stående punkt. Enhetschef och biträdande enhetschefer arbetar enligt stadens rehabiliteringsprocess när medarbetare haft upprepad eller långvarig frånvaro. Biträdande enhetschefer genomför utvecklingssamtal tillsammans med medarbetare. Verksamhetens skyddsombud och enhetschef har regelbundna möten där verksamhetens arbetsförhållanden diskuteras, arbetsmiljöhjulet arbetas fram och utvecklas under året. Varje arbetspass börjar med att arbetskorten delas ut/ fördelning av arbetsuppgifter och en arbetsmiljöbedömning görs tillsammans. Bedömningen dokumenteras i ett arbetsmiljöblock som finns i alla grupprum. Eventuella förändringar/åtgärder sker om möjligt omgående det kan till exempel handla om att ett arbetskort har för många ärenden. Biträdande enhetschef ansvarar för veckomöten och nätverksmöten med sina respektive arbetsgrupper. På dessa möten ges möjlighet att planera arbetet på bästa sätt. I samband med att genomförandeplanen skrivs/revideras ansvarar kontaktman för att en arbetsmiljöriskanalys upprättas där man gör en bedömning om hur arbetsmiljön ser ut kring kunden. Skyddsombud och biträdande enhetschef upprättar vid behov en handlingsplan utifrån arbetsmiljöriskanalysen. Enhetens medarbetare arbetar utifrån de basala hygienrutinerna för att inte själva bli utsatta för smittorisk och inte heller sprida smitta till kollegor eller andra kunder. Resursanvändning Chefsmöten och samarbete med kollegor är en resurs för enhetschefen. Föreläsningar och konferenser där enhetschef och biträdande enhetschefer kan få nya kunskaper och idéer vilket främjar verksamhetens arbetsmiljö. Personalkonsult och företagshälsovård är resurser kring personal- och rehabiliteringsfrågor. Verksamhetens skyddsombud är en viktig resurs gällande arbetsmiljön på enheten. Verksamhetens arbetsplatsträffar är ett forum där arbetsmiljöfrågor är en

16 SID 16 (19) stående punkt. På nätverksmöten och veckomöten planeras medarbetarnas arbete och upplevelse av arbetsmiljön. Arbetsmiljöblocken där dagligen eventuella arbetsmiljöbrister dokumenteras och ligger till grund till den fortsatta dagliga planeringen. Under utvecklingssamtal med medarbetare där en av frågorna berör arbetsmiljön. Medarbetarenkätens resultat ger en temperaturmätning av medarbetarnas upplevelse av enhetens arbetsklimat. De basala hygienrutinerna är en resurs i det dagliga arbetet. Enheten anlitar Medhelp till vilka medarbetarna ringer vid sjukanmälan eller anmälan om sjukt barn. Uppföljning Uppföljning av verksamhetens arbetsmiljö görs kontinuerligt på arbetsplatsträffar, veckomöten och nätverksmöten. Dagligen följs arbetsmiljörisker upp under morgonmöten och dokumenteras i arbetsmiljöblocket. Åtgärder vidtas om möjligt omgående eller tas med i den fortsatta dagliga planeringen. Enhetschef har regelbundna möten tillsammans med enhetens skyddsombud där bland annat arbetsmiljön och arbetsklimatet diskuteras. Månatliga uppföljningar görs utifrån enhetens arbetsmiljöårshjul. Under utvecklingssamtal följs varje enskild medarbetares upplevelse upp gällande arbetsmiljö. Resultat av medarbetarenkäten 2013 visar hur enheten uppnått målen. Utveckling Enhetens måste hitta en struktur på de olika nätverksmötena. Enhetens lokala rutiner ska implementeras under året. Arbetet med enhetens arbetsmiljöårshjul revideras och utvecklas under året. Medarbetarna ska genomgå den webbaserade vårdhygien utbildningen under året. En fortsatt satsning på handledning kring förflyttningsteknik är nödvändig under Enhetens aktiviteter Startdatum Slutdatum Upprätta fler interna nätverk för att möjliggöra medarbetarnas delaktighet.

17 SID 17 (19) KF: S INRIKTNINGSMÅL 3: 3. Stadens verksamheter ska vara kostnadseffektiva KF: S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 3.1 Budgeten är i balans NÄMNDMÅL: Det ekonomiska resultatet är positivt ÅTAGANDE: Enhetens ekonomiska resultat är positivt. Förväntat resultat Enhetens budget är i balans. Medarbetarna är delaktiga i budgetarbetet och har en förståelse för hur verksamheten finansieras och vad som krävs av dem som medarbetare för att ha en budget i balans. Arbetssätt Veckovisa avstämningar av beställda timmar jämfört med utförda timmar. Antalet beställda timmar ligger till grund för personalstaten. Månadsvis prognos tas fram i samverkan med ekonomicontroller som också medverkar vid upprättande av tertialrapporter. Enhetschef granskar varje månad de ekonomiska transaktionslistorna, lönelistorna och Paraplyintäkterna. Vid eventuellt underskott vidtar enheten snabbt nödvändiga åtgärder för att få en budget i balans. Verksamheten hushållar med personalresurser. Schema skapas utifrån verksamhetens behov, vid frånvaro ses alltid behovet över om vikarie måste täcka hela passet. För att ha daglig kontroll på antal arbetskort och oplacerad personal används whiteboards där information skrivs upp enligt givna ramar. All fakturahandläggning sker via Agresso. Administrativ assistent granskar, konterar och godkänner alla fakturor och enhetschef attesterar. Fakturor konteras utifrån en enhetsanpassad kontoplan för att säkerställa att kostnader bokförs på samma konto vid varje tillfälle för att på så sätt ge möjlighet till en god och säker prognos. Förändringar i behov av insatser hos kunden ska skyndsamt rapporteras till beställarenheten. Enhetschef har en internkontroll pärm med checklistor på allt som ska kontrolleras och åtgärdas varje månad eller inför tertialrapport/årsredovisning. Biträdande enhetschefer har en internkontroll pärm med checklistor på allt som ska kontrolleras veckovis eller månadsvis.

18 SID 18 (19) Enhetens interna nätverk kring budget, som består av representanter från alla arbetsgrupper, administratörer och chefer, träffas regelbundet. Resursanvändning Jämförelserna med beställda timmar och utförda timmar tillsammans med de månatliga ekonomirapporterna är redskap för enhetschefen att ha kontroll på ekonomin. Lönelistorna från stadens lönesystem LISA granskas varje månad för att säkerställa att rätt lönekostnader har belastat verksamhetens budget. En viktig resurs är budgetcontrollern vilken är ett stöd för enhetschefen vid budgetuppföljningar och vid frågor kring verksamhetens ekonomi. Grupp-sms används vid bemanning av behovsanställda för att minska tidsåtgången för biträdande enhetschefer som sköter bemanningen. Enhetens nätverk kring budget är en viktig resurs för att uppnå enhetens mål. Alla fakturor hanteras i Agresso. Uppföljning Uppföljning sker kontinuerligt av verksamhetens budget genom månatliga årsprognoser vilka upprättas av enhetschefen. Varje månad går enhetschefen igenom sin internkontroll pärm och prickar av checklistorna så inget blir glömt. Med på checklistorna gällande ekonomi finns kontroll av interndebitering, lönelistor, ekonomilistor, rapportering i Paraply och eventuella varsel av vikarier. Biträdande enhetschefer går veckovis igenom sin internkontroll pärm och prickar av checklistor för att inget ska bli glömt. Med på checklistorna gällande ekonomi finns kontroll av scheman och avstämning av beställda timmar jämfört med utförda timmar. Enhetens interna budgetgrupp har regelbundna möten där enhetens ekonomiska situation diskuteras. Om verksamhetens ekonomi är ansträngd förs diskussioner om vilka förebyggande åtgärder som kan göras för att undvika genomförande av besparingsåtgärder. På enhetens arbetsplatsträffar finns en stående punkt kring budget. Utveckling Enhetens interna budgetgrupp ska bildas under Vidareutveckling av kontrollfunktioner för att få bättre kontroll på inkomster och kostnader. Resursanvändning Budget 2013 Enhet 570 Budget 2013 Tkr

19 SID 19 (19) Enhetens intäkter Summa 302 Taxor/avgifter Hyror Bidrag Försäljning Övriga intäkter Interna intäkter SUMMA INTÄKTER Enhetens kostnader Summa 501 Löner inkl pf Personal soc. Kostn Hyror Fastighetskostnader Bidrag Entreprenadköp Förbrukningsmaterial Livsmedel Övriga kostnader Interna kostnader 0 SUMMA KOSTNADER ENHETENS RESULTAT 0

Södertjänst Verksamhetsplan 2014

Södertjänst Verksamhetsplan 2014 Södertjänst Dnr:1272-2013-1.1. Sid 1 (20) Handläggare: Telefon: Till Södertjänst Södertjänst Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Södertjänst Sid 2 (20) Inledning Södertjänst drivs i egen regi av Södermalms

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Klubb Reimersholmes dagverksamhet Handläggare: Lina Hedlund Telefon: Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (9) 2014-01-14 Till Klubb Reimersholmes dagverksamhet Klubb Reimersholmes dagverksamhet Verksamhetsplan

Läs mer

Personlig assistans Verksamhetsplan 2014

Personlig assistans Verksamhetsplan 2014 Personlig assistans Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (9) Handläggare: Tina Udd Telefon: 08-508 08 000 Till Personlig assistans Personlig assistans Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Personlig assistans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013 Arbetsmarknadsenheten Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-002-2014 Sid 1 (8) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: Till Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Socialpsykiatriska utförarenheten. Verksamhetsberättelse VB Förslag till beslut

Socialpsykiatriska utförarenheten. Verksamhetsberättelse VB Förslag till beslut Socialpsykiatriska utförarenheten Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-002-2014 Sid 1 (8) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: Till Socialpsykiatriska utförarenheten Socialpsykiatriska utförarenheten Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Kungsholmens dagliga verksamheter Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (9) 2014-01-15 Handläggare: Vanja Schwamberg Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens dagliga verksamheter Kungsholmens dagliga

Läs mer

Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009

Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009 ÖSTERMALM HEMTJÄNST KARLAPLAN Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08 508 10 576 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-946-100 1 (11) 2008-12-05 Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009 Inledning Karlaplans hemtjänst

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Tjänsteutlåtande Dnr:

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Tjänsteutlåtande Dnr: Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Dnr: 591-2014-1.2.1 Sid 1 (13) Enhetschef: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsberättelse VB 2014 för Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014

Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014 Reimersholmes dagliga verksamhet Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (12) 2014-01-14 Handläggare: Gunilla Norman Telefon: Till Reimersholmes dagliga verksamhet Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014 Arbetsmarknadsenheten Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (12) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: 08-508 08 000 Till Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014 Förslag till

Läs mer

Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp 2010

Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp 2010 HÄGERSTEN - LILJEHOLMEN FRUÄNGENS YRKESGRUPP TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 276-09-100 SID 1 (11) 2009-12-21 Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp 2010 Inledning VERKSAMHETIDÉ: att erbjuda ett arbete på Fruängens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten

Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND ASSISTANSENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 608-2012-1.2.1 SID 1 (12) 2013-02-04 Handläggare: Hans Saarela Telefon: 508 23 358 Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten

Läs mer

Verksamhetsplan Dianagårdens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsplan Dianagårdens vårdoch omsorgsboende ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND DIANAGÅRDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-658-1.1. SID 1 (16) 2012-12-10 Handläggare: Carina Stenbaek Telefon:08 508 10 577 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsplan Dianagårdens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Enheten för biståndsbedömning

Verksamhetsberättelse 2012 Enheten för biståndsbedömning ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND ENHETEN FÖR BISTÅNDSBEDÖMNING TJÄNSTEUTLÅTANE DNR 2013-50-1.2.1. SID 1 (13) 2013-01-29 Handläggare: Birgitta Charlez Telefon:08 508 10 652 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-07-28 Handläggare Elisabeth Ansell Telefon: 08-508 12 020 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-08-24 Svar på Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsberättelse Dnr: 524-2015-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 565 Verksamhetsberättelse VB 2015 för Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Läs mer

Nytorgets förskolor. stockholm.se

Nytorgets förskolor. stockholm.se Nytorgets förskolor Sid 2 (29) Sid 3 (29) Sid 4 (29) Sid 5 (29) Sid 6 (29) Sid 7 (29). KF:s inriktningsmål: 1. Ett Stockholm som håller samman KF:s mål för verksamhetsområdet: 1.1 Alla barn i Stockholm

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Verksamhetsplan Hemtjänst Östermalm

Verksamhetsplan Hemtjänst Östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND HEMTJÄNST ÖSTERMALM TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-658-1.1. SID 1 (14) 2012-12-07 Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08 508 10 576 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsplan

Läs mer

Hemtjänst Östermalm. Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr Sid 1 (13)

Hemtjänst Östermalm. Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr Sid 1 (13) Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr 2014-40-1.2.1 Sid 1 (13) Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08-508 10 576 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2014-02-06 Hemtjänst Östermalm Verksamhetsberättelse

Läs mer

Liljeholmens hemtjänst

Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsberättelse Dnr: 618-2016-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsberättelse VB 2016 för Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Big Care AB Adress: Friherregatan 50 Verksamhetschef/enhetschef: Pramod Singh

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Homemaild Hemservice AB Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Maria Bangata 6

Läs mer

Verksamhetsplan Nytorgsgårdens vård- och omsorgsboende

Verksamhetsplan Nytorgsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND NYTORGSG ÅRDENS VÅRD- OCH OMSORG SBOENDE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1280-2012-1.2.1. SID 1 (23) 2013-01-07 Handläggare: Ingalill Bigènius Telefon:08-508 13 404 Verksamhetsplan Nytorgsgårdens

Läs mer

Äldrenämndens. inriktningsmål

Äldrenämndens. inriktningsmål Äldrenämndens inriktningsmål Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Sid 3 Verksamhetsidé Sid 4-5 Vision Sid 6 Uppdrag Sid 7 Ekonomi Sid 8 Verksamhet Sid 9-11 Personal/Organisation Sid 12 Inledning

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämnden. Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/ Uppdragsplan 2016 Vård- och omsorgsnämnden Antagen av vård- och omsorgsnämnden 9 december 2015 VON 2015/0864 003 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ansvarsområden 4 Verksamhetsidé 4 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Nytorgsträffen Verksamhetsplan 2014

Nytorgsträffen Verksamhetsplan 2014 Nytorgsträffen Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (12) Handläggare: Ingalill Bigénius Telefon: Till Nytorgsträffen Nytorgsträffen Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Nytorgsträffen 116 40

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Aleris äldreomsorg AB, Tessingården Adress: Banergatan 73, 115 53 Stockholm Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Öst

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Öst Hemtjänst Östermalm Öst Tjänsteutlåtande Dnr: Dnr 2017-717-1.1. Sid 1 (18) 2018-01-12 Handläggare Cecilia Näslund Telefon: Till Hemtjänst Östermalm Öst Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Öst

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Dagverksamheterna östermalm

Verksamhetsberättelse 2012 Dagverksamheterna östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND BO BERGMAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2013-50-1.2.1. SID 1 (9) 2013-01-29 Handläggare: Nina Grönblad Telefon: 08-508 106 33 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse 2012

Läs mer

Årsredovisning 2009 Personlig assistans

Årsredovisning 2009 Personlig assistans KUNGSHOLMEN PERSONLIG ASSISTANS TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.1-022-2010 SID 1 (8) 2010-02-26 Handläggare: Tina Udd Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 2010-03-18 Årsredovisning 2009 Personlig assistans

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Väst

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Väst Hemtjänst Östermalm Väst Tjänsteutlåtande Dnr: 2017-717-1.1. Sid 1 (16) 2018-01-10 Handläggare Birgitta Beausang Telefon: Till Hemtjänst Östermalm Väst Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Väst

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Farsta Södra hemtjänst Adress: Nordmarksvägen 82, 123 71 Farsta Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Enklare Vardag i Sverige AB bifirma till till Nursing Pool Solna AB Adress:

Läs mer

Verksamhetsplan Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder

Verksamhetsplan Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING HAMMARBYHAMNENS GRUPP- OCH SERVICEBOSTÄDER Handläggare: Anita Persson Flygare Telefon: 08-508 13 672 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 100-1281/2008 1 (16) 2008-12-19 Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Hemtjänsten på Hantverkargatan

Verksamhetsberättelse 2012 Hemtjänsten på Hantverkargatan KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND HEMTJÄNSTEN PÅ HANTVERKARGATAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (10) 2013-02-25 Handläggare: Arja Hellborg Telefon:08-508 08 537 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 24 NOVEMBER 2008 SID 1 (9) Handläggare: Josefin Johansson Telefon: 08-508 05 072 Dnr 602-596-2008 Sammanträde 16 december 2008 Till

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan Dnr: 483-213-1.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan 2014 Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Atlas & Bore AB Adress: Stockby Hantverksby 16 181 75 Lidingö Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun

Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun Namn Datum och tid Syftet med samtalet är att genom dialog se vilket behov av utveckling den enskilda medarbetaren har men också att

Läs mer

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin

Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin Mall för Uppföljning av utförare inom socialpsykiatrin A Basuppgifter Utförare och enhet Verksamhetens regiform Tillstånd från Länsstyrelsen/Socialstyrelsen Kommunal regi Privat regi Entreprenad Datum

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms sdf Administrativa avdelningen Tjänsteanteckningar Dnr: 291-2017-1.6. Sida 1 (10) 2017-08-109 Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning, Stockholm

Läs mer

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet.

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. Du har rätt till ett värdigt liv. I socialtjänstlagen finns en nationell värdegrund som gäller för all äldreomsorg i hela Sverige.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Assistansenheten

Verksamhetsplan 2017 för Assistansenheten Assistansenheten Tjänsteutlåtande Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (12) 2017-01-30 Handläggare Hans Saarela Telefon: Till Assistansenheten Verksamhetsplan 2017 för Assistansenheten Förslag till beslut Assistansenheten

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista.

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Område Krav Krav Uppföljning Kvalitet/planering och Entreprenören skall ha en årlig uppföljning verksamhetsplan där det beskrivs hur arbetet skall uppfylla

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS 2017-02-09 KS2017.0497 U N D E R R U B R I K Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats:

Läs mer

Årsredovisning 2009 Biståndsbedömning, funktionshinder

Årsredovisning 2009 Biståndsbedömning, funktionshinder KUNGSHOLMEN BISTÅNDSBEDÖMNING, FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.1-022-2010 SID 1 (12) Handläggare: Birgitta Björklund Till Kungsolmens stadsdelsnämnd Sammanträde 2010-03-18 2010-03-05 Årsredovisning

Läs mer

Dokumentbeskrivning Utfärdad den Reviderad den. Arbetsmiljö

Dokumentbeskrivning Utfärdad den Reviderad den. Arbetsmiljö Dokumenttyp Utfärdat av Telefon Sida Lokal rutin Karin Bülow 508 12 065 1 ( 1 ) Dokumentbeskrivning Utfärdad den Reviderad den Arbetsmiljö 2012-09-11 2017-08-08 5. Arbetsmiljö Källa/ Hänvisning: Stockholms

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Attendo Care AB Kundval Nacka, Skarpnäck och Farsta Adress: Finntorpsvägen 2, 131 36

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (6) 2012-02-16 Handläggare: Margareth Berglin Telefon: 08-50808642 Till Kungsholmens Stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

POLICY OCH HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖREBYGGA, UPPTÄCKA OCH ÅTGÄRDA KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING

POLICY OCH HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖREBYGGA, UPPTÄCKA OCH ÅTGÄRDA KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING POLICY OCH HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖREBYGGA, UPPTÄCKA OCH ÅTGÄRDA KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-27, 178 Dnr: KS 2017/662 Revideras xxxx Kommunledningskontoret

Läs mer

Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Uppdragsplan 2017 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS UPPDRAG TILL VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET VON 2016/0924 Antagen av vård- och omsorgsnämnden den 7 december 2016 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun Innehåll

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Omsorgsförvaltningens övergripande verksamhetsplan 2014-2017. Furuliden

Omsorgsförvaltningens övergripande verksamhetsplan 2014-2017. Furuliden Omsorgsförvaltningens övergripande verksamhetsplan 2014-2017 Furuliden Omsorgsnämndens verksamhetspolicy Livskvalitet Hela livet Vision Livskvalitet Hela livet Värdegrund Människan bär med sig en önskan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Anhörig- och frivilligcenter Baltzar

Verksamhetsberättelse 2011 Anhörig- och frivilligcenter Baltzar KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND ANHÖRIG- OCH FRIVILLIGCENTER BALTZAR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (7) 2012-02-23 Handläggare: Birgitta Söderkvist Telefon: 08-508 08 937 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med Kontaktmannaskap Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med Senast reviderad 2019-05-06 sid. 1

Läs mer

KVALITETSDOKUMENT OCH KVALITETSKRITERIER

KVALITETSDOKUMENT OCH KVALITETSKRITERIER SOCIALFÖRVALTNINGEN Pm och riktlinjer Dokumentnamn Kvalitetsdokument och kvalitetsrutiner Utarbetad av Pia Berg med PLU som arbetsgrupp Fastställd av Socialnämnden 2011-02-23 Godkänd Gäller från 2011-03-01

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Södermalms beroendeteam Verksamhetsplan 2014

Södermalms beroendeteam Verksamhetsplan 2014 Södermalms beroendeteam Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1 Sid 1 (11) 2014-01-14 Handläggare: Barbara Nowakowski Telefon: Till Södermalms beroendeteam Södermalms beroendeteam Verksamhetsplan 2014 Förslag

Läs mer

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december norrkoping.

Uppdragsplan Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december norrkoping. Uppdragsplan 2018 Vård- och omsorgsnämndens uppdragsplan för 2018 VON 2017/1008. Antagen av nämnden den 13 december 2017 norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun 1 I årets uppdragsplan uttrycker vård-

Läs mer

Hemtjänsten på Hantverkargatan Verksamhetsplan 2014

Hemtjänsten på Hantverkargatan Verksamhetsplan 2014 Hemtjänsten på Hantverkargatan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (11) Handläggare: Telefon: Till Hemtjänsten på Hantverkargatan Hemtjänsten på Hantverkargatan Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Hemtjänsten

Läs mer

Ansökan om medel för utveckling av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt

Ansökan om medel för utveckling av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsättning Ansökan Sida 1 (5) 2016-01-21 av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt Beställarenheten

Läs mer

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalm stadsdelsnämnd Verksamhetschef: Ulla-Maja Nordström, socionom Adress: Starrängsringen 63

Läs mer

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan)

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan) Rutin: Dokumentation (social journal och genomförandeplan) I socialtjänstlagen 1 11 kap. 5 första stycket SoL och 21 a första stycket LSS finns bestämmelser om dokumentation i samband med genomförande

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben KULTURFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTAND E SID 1 (7) 2012-04-11 Handläggare: Anna Klynning Telefon: 08-508 31919 Till Kulturnämnden Inledning Under 2012 kommer kommunikaitonsstaben arbeta

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E. Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst

Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E. Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst A Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst Fältöversten Styrman Askrike 2 Innehållsförteckning VERKSAMHETSPLAN 2007 FÖR KARLAPLANS HEMTJÄNST... 4 VERKSAMHETSBESKRIVNING...

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Dianagårdens vård- och omsorgsboende samt hemtjänst

Verksamhetsplan 2012 Dianagårdens vård- och omsorgsboende samt hemtjänst ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-185-1.1. SID 1 (11) 2012-09-10 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2012-09-27 Verksamhetsplan 2012 Dianagårdens vård- och

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta

Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Parichehr (Patricia)

Läs mer

Uppföljning av förbättringsområden

Uppföljning av förbättringsområden Sid. 1 (5) Programområde eller övergripande: Äldreomsorg Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: 120927 Verksamhet: Särskilt boende och hemtjänst Beslutad av:

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: CJ?s ledsagarservice Verksamhetschef: Cecilia Johansson

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för äldreomsorgen i Klippans kommun Kvalitetsmålen är fastställda av socialnämnden 2010-12-07. Äldreomsorgen skall bedrivas i enlighet med socialtjänstlagen,

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Malin Westerlund Hemsida:

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för. Liljeholmens hemtjänst

Verksamhetsplan 2016 för. Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (16) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsplan 2016 för Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens hemtjänst Sid

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-11-21 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Du gör skillnad för människan i vardagen!

Du gör skillnad för människan i vardagen! Medarbetarplan Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning 1. Medarbetarsamtal 2. Uppföljningssamtal 3. Resultatsamtal 4. Lönesamtal Du gör skillnad för människan i vardagen! Innehållsförteckning Min medarbetarplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm. Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (14) Handläggare

Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm. Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (14) Handläggare Hemtjänst Östermalm Dnr: 2014-752-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare Till Birgitta Beausang Östermalms stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 10 668 2015-02-19 Cecilia Näslund Telefon: 08-508 10 576 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Äppelgården (samlad) Färgargårdstorget 96, 116 43 Stockholm Helén Dahlgren Telefon: 08-508

Läs mer