Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp 2010"

Transkript

1 HÄGERSTEN - LILJEHOLMEN FRUÄNGENS YRKESGRUPP TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (11) Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp 2010 Inledning VERKSAMHETIDÉ: att erbjuda ett arbete på Fruängens Yrkesgrupp, som är så likt ett arbete ute i samhället som möjligt. VERKSAMHETSBESKRIVNING: Fruängens Yrkesgrupp har elva arbetstagare och fyra personal, av dem är tre vårdare och en arbetsledare. Arbetsuppgifterna för gruppen består av fastighetsskötsel, återvinning, transport och flytt samt trädgårdsoch parkskötsel. Lokalerna ligger på Fruängsgården som vi utgår ifrån då vi arbetar på stadsdelsförvaltningens olika enheter. En lokal fungerar som uppehållsrum och omklädningsrum den andra är mötesrum och kontor. Enheten har en verkstad där det finns verktyg, redskap och vagnar till olika arbetsuppdrag samt ett separat omklädningsrum. Enheten samarbetar med handläggare, anhöriga, gode män, personal på boenden och gymnasiesärskolor. Viktiga styrdokument: lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), hälso- och sjukvårdslagen samt sekretesslagen. Den totala omsättningen för år 2010 är 1,7 mnkr. Verksamhetsplan och budget arbetas fram av medarbetarna och enhetschef i samråd under personalkonferens, arbetsplatsträff (APT) samt planeringsdagar. Arbetstagarna medverkar genom diskussioner på arbetsplatsmöte (APM) med enhetschef och arbetsledare en gång i veckan. KF:s INRIKTNINGSMÅL 1: 1. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök 1.3 En hållbar livsmiljö ska värnas och utvecklas KF:s indikatorer Årsmål KF:s årsmål Periodicitet

2 SID 2 (11) KF:s indikatorer Årsmål KF:s årsmål Periodicitet Andel av stadens fordon som använder dubbade däck, exkl. utrycknings- och specialfordon (alla nämnder/bolag) 0% År Andel av stadens verksamheter som sorterar ut förpackningar och papper (alla nämnder/bolag) Andel förnyelsebart drivmedel i stadens egna och leasade etanol- och fordonsgasfordon (alla nämnder/bolag) Andel inköpta ekologiska livsmedel i staden i kronor av totala värdet av inköpta livsmedel (alla nämnder) Andel medarbetare som under arbetstid använder miljövänliga transportmedel när de reser i tjänsten Andel miljöbilar i stadens fordonspark inkl. leasade fordon exkl. utrycknings- och specialfordon (alla nämnder/bolag) 100 % År 85 % 85 % Halvår 15 % Tertial 83 % tas fram 2010 År 100 % 100 % Månad Elförbrukning (alla nämnder/bolag) kwh minska År Verksamheterna ska bedrivas med lägsta möjliga miljöbelastning Vi åtar oss att minska de negativa miljöeffekterna. Minska de negativa miljöeffekterna genom att köpa miljövänliga förbrukningvaror samt att sopsortera. Byta till lågenergilampor och släcka lampor när man lämnar ett rum mer än tio minuter. Sopsortering, återvinning samt byte till lågenergilampor diskuteras vid behov på personalmöten. Att lära arbetstagarna att sopsortera.

3 SID 3 (11) Vi åtar oss att öka inköp av ekologiska varor. Enheten ska öka inköp av ekologiska varor såsom kaffe, te, frukt och mejeriprodukter. sker genom e-portfolio och tertialrapporter. Att öka inköpen av ekologiska livsmedel från år till år. 1.7 Stockholm ska upplevas som en ren, vacker och trygg stad Samordnat och professionellt stöd ska ges till dem som utsatts för våld i nära relationer. Vi åtar oss att uppmärksamma dem som utsatts för våld i nära relationer. Vi uppmärksammar om någon utsätts för våld i nära relationer och vid behov kontaktar vi kvinnofridsteamet i vår stadsdelsförvaltning. På medarbetarsamtal och personalmöten. Stadsdelsnämndens verksamheter och lokaler ska vara tillgängliga för alla. Vi åtar oss att våra verksamheter och lokaler ska vara tillgängliga. På APM, arbetsplatsmötet med arbetstagarna tar vi upp viktig information, diskuterar och förklarar om verksamheten, stadsdelen och staden. Enhetens kvalitetsgaranti är skriven på lättläst. Vi prenumererar på 8-sidor, en tidning med nyheter på lättläst från hela världen, som vi läser både enskilt och tillsammans. Våra lokaler är handikappanpassade.

4 SID 4 (11) APM och på personalmöten. Att i framtiden skriva vår verksamhetsplan och verksamhetsberättelse på lättläst.

5 SID 5 (11) KF:s INRIKTNINGSMÅL 2: 2. Kvalitet och valfrihet ska utvecklas och förbättras 2.3 Kvaliteten inom stadens omsorgsverksamheter ska öka - trygghet, värdighet och valfrihet ska prägla hela omsorgen Alla individuellt riktade insatser ska vara av god kvalitet och ta tillvara den enskildes resurser och delaktighet ska erbjudas Nämndens aktiviteter Startdatum Slutdatum Brukarundersökningar ska göras för social omsorgs alla utförarenheter Ledningssystem för kvalitet ska upprättas vid alla utförande enheter inom social omsorg. Utförardokumentationen ska följas upp. Vid behov ska medarbetarna erbjudas utbildning i hur man dokumenterar Vi åtar oss att brukarnas delaktighet ska öka. Enheten är uppkopplad till Pic-o-Stat, som är en webb-baserad kvalitetsblankett utformad i tre nivåer för personer med utvecklingsstörning. Arbetsterapeuterna har utarbetat frågor som fungerar för arbetet och arbetsmiljön. Det gör det möjligt för arbetstagarna att mer självständigt besvara viktiga frågor som rör arbetet och därmed undvika att hamna i lojalitetskonflikt med personal när de besvarar frågorna. Svaren på denna brukarundersökning sammanställs och skickas till förvaltningen. När alla arbetstagare har genomfört enkäten varje höst, har vi möjlighet att få en sammanställning anpassad efter de frågor som vi behöver svar på. Enkätsvaren diskuteras med eventuella åtgärder på personalkonferens. Att de synpunkter som arbetstagarna har i Pict-o-Stat, diskuteras i personalgruppen på personalmöte och om möjligt blir till åtgärder som utförs i verksamheten. När arbetstagarna märker att deras synpunkter tas till vara och brister

6 SID 6 (11) åtgärdas växer deras självförtroende, det bidrar till att fler vågar framföra sina synpunkter. Vi åtar oss att den enskildes resurser ska tillvaratas. Fruängens yrkesgrupp är en arbetsplats och arbetet utgår ifrån individens resurser och personalen intar en handledande och medverkande roll. Målet är att arbetstagaren ska bli mer och mer självständig och få en ökad självkänsla genom att: -personalen stöder arbetstagaren genom att först visa praktiskt hur arbetsuppgifterna ska utföras, sedan arbeta sida vid sida för att sedan successivt dra sig undan för att låta arbetstagaren klara arbetsuppgiften själv och handledaren ger muntliga instruktioner för det fortsatta arbetet. - ge arbetstagaren möjlighet att behärska sina arbetsuppgifter och förstå helheten. - ge varje arbetstagare kontinuitet i relation med medarbetare. - ta hänsyn till arbetstagarens integritet och inte utsätta honom/henne för kränkade situationer i arbetet. - inom ramen för vår verksamhet och utifrån den enskildes personliga förutsättningar, erbjuda delaktighet. Genom att konkret visa på valmöjligheter, synliggöra och hjälpa arbetstagaren att själv välja arbetsuppgifter. - verksamheten garanterar en säker fysisk miljö. via arbetstagarnas svar i Pict-o-Stat. Att arbetstagarna klarar att påbörja, utföra och avsluta en eller flera arbetsuppgifter utan hjälp från grupphandledare. Vi åtar oss att insatserna ska vara av god kvalitet. Grupphandledaren ansvarar för att: - arbetstagaren får rätt stöd enligt LSS i sin dagliga verksamhet. - ge rätt stöd så att arbetstagaren klarar och kan växa med sina arbetsuppgifter. - hålla kontakt via telefonsamtal och möten med anhöriga/god man/personal på boende, handläggare, habiliteringscenter mm. - information om stängningsveckor ges och att semesteransökan skrivs. - uppmärksamma födelsedagar och storhelger. - aktuella rutiner ska finnas nedskrivna, så att vikarier kan ta över vid ordinarie

7 SID 7 (11) personals frånvaro. - arbetstagaren har rätt begåvnings- och fysiska hjälpmedel för att klara sina arbetsuppgifter och att grupphandledare tar de kontakter som krävs för att hitta de rätta hjälpmedlen. - genomföra brukarfrågor om arbetsmiljö och arbetsuppgifter med webbaserade programmet, Pict-o-Stat. - skriva genomförandeplan, dokumentera i Parasol, skriva avvikelserrapporter och skicka till handläggare samt arkivera. - delta och skriva minnesanteckningar på uppföljningsmöte med arbetstagare, handläggare, anhörig/god man samt personal från boende Kvaliteten följs upp vid uppföljningen av brukarens genomförandeplan. Att uppmuntra arbetstagaren till att ansöka om individuell plan enligt LSS. 2.4 Staden ska vara en attraktiv arbetsgivare KF:s indikatorer Årsmål KF:s årsmål Periodicitet Sjukfrånvaro (alla nämnder/bolag) 5,0 % Halvår Medarbetares och chefers kompetens ska utvecklas genom riktade insatser. (Se även aktiviteter under 1.7, 2.2 och 2.3.) Vi åtar oss att personalens kompetens ska höjas. Genom att medverka i stadens EU-projekt Carpe. Vi har gemensamt i personalgruppen valt ut och anmält tre huvudutbildningar de kommande två åren och de är följande: 1. sstörning med psykiska pålagor 2. Pedagogiska förhållningssätt och metoder i arbete med personer med utvecklingsstörning 3. Neuropsykiatriska diagnoser en sker på APT där vi tar upp aktuella utbildningar för att anmäla personal samt genom det årliga medarbetarsamtalets individuella kompetensplan.

8 SID 8 (11) Genom utbildning höja trivsel och behålla fast personal. Sjukfrånvaron ska minska jämfört med 2009 Vi åtar oss att sjukfrånvaron ska minska. Genom att ge utrymme för en timmas friskvård per vecka och att enheten bidrar med friskvårdssubvention. Diskussion med samtliga medarbetare om friskvårdsaktiviteter i det årliga medarbetarsamtalet. Enheten har en friskvårdscoach som uppmuntrar till friskvårdsaktiviteter. Genom att följa statistik för sjukfrånvaro. Att med hela personalgruppen ta del av olika kulturverksamheter på personalkonferenstid, eftersom forskning visar att välbefinnandet höjs och människan blir friskare av kulturupplevelser.

9 SID 9 (11) KF:s INRIKTNINGSMÅL 3: 3.Stadens verksamheter ska vara kostnadseffektiva 3.1 Budgeten ska vara i balans KF:s indikatorer Årsmål KF:s årsmål Periodicitet Nämndens budgetföljsamhet efter resultatöverföringar (alla nämnder) Nämndens budgetföljsamhet före resultatöverföringar (alla nämnder) 100 % 100 % Tertial 100 % 100 % Tertial Nämndens prognossäkerhet T2 (alla nämnder) +/- 1 % År Nämndens verksamheter ska bedrivas på ett kostnadseffektivt sätt och inom beslutad budget Vi åtar oss att verksamheten ska bedrivas kostnadseffektivt. Genom att verksamheten erbjuder arbetsuppgifter som finns ute i samhället ökar vi efterfrågan på platser och säkrar därmed intäkter. sker genom månads- och tertialrapporter, där interna och externa intäkter redovisas. Genom en kontinuerlig dialog mellan verksamheten, handläggare och gymnasiesärskolan. Resursanvändning Budget 2010 Enhet : Enhetschef: Fruängens yrkesgrupp Eva Hjalmarsson Beloppen anges i TKr Budget Intäkter

10 SID 10 (11) Förvaltningsinterna intäkter Bidrag 0 Försäljning av verksamhet 479 Övriga externa intäkter 25 Summa intäkter Kostnader Förvaltningsinterna kostnader 0 Personalkostnader Övriga personalkostnader 25 Lokalkostnader 20 Övriga kostnader 289 Summa kostnader Summa netto Effektivitet och fokus på kärnverksamheterna Styrningen och uppföljningen av verksamhet och ekonomi ska vara tydlig Nämndens aktiviteter Startdatum Slutdatum Internkontroll ska genomföras och dokumenteras inom samtliga enheter Risk- och väsentlighetsanalys (ROV) ska genomföras av samtliga enheter Vi åtar oss att styrning samt uppföljning av verksamheten och ekonomin ska vara tydlig. Följa upp verksamhet på APT, personalmöten och planeringsdagar. Genomgång en gång i månaden på APT av verksamhetens ekonomi samt mer detaljerad redovisning vid tertialrapprterna.

11 SID 11 (11) Kontinuerlig uppföljning av verksamhetens ekonomi genom månadsrapporter och tertialrapporter. Medarbetarna informeras om resultat och budgetutfall på våra APT och personalmöten. Genom att verksamheten har aktivitetskoder för inköp och försäljning blir personalen mer engagerad och insatt i verksamhetens ekonomi. Övriga frågor KLAGOMÅL, SYNPUNKTER OCH FÖRBÄTTRINGSFÖRSLAG: Enheten använder förvaltningens gemensamma blankett för klagomål, synpunkter och förbättringsförslag. Varje vecka har enheten APM, arbetsplatsmöte med arbetstagarna, där de kan lämna synpunkter och klagomål på verksamheten. Enheten avsätter tid på personalmöte och APT för att diskutera eventuella åtgärder.

Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp

Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND FRUÄNGENS YRKESGRUPP TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1.1 SID 1 (18) 2013-01-15 Handläggare: Eva Hjalmarsson, tel. 08-508 23 400 Verksamhetsplan Fruängens yrkesgrupp

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Fruängens yrkesgrupp

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Fruängens yrkesgrupp Fruängens yrkesgrupp Tjänsteutlåtande Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (15) 2017-02-08 Handläggare Eva Hjalmarsson Telefon: Till Fruängens yrkesgrupp Verksamhetsberättelse VB 2016 för Fruängens yrkesgrupp Förslag

Läs mer

Årsmål - komplettering till verksamhetsplan och budget 2008 för utbildningsnämnden

Årsmål - komplettering till verksamhetsplan och budget 2008 för utbildningsnämnden UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN DNR 07-102/2568:1 SID 1 (8) 2007-12-10 Handläggare: Ingrid Olsson Telefon: 08-508 33810 Till Utbildningsnämnden 2007-12-13 Årsmål - komplettering till verksamhetsplan och budget

Läs mer

Personlig assistans Verksamhetsplan 2014

Personlig assistans Verksamhetsplan 2014 Personlig assistans Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (9) Handläggare: Tina Udd Telefon: 08-508 08 000 Till Personlig assistans Personlig assistans Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Personlig assistans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Fruängens yrkesgrupp

Verksamhetsplan 2017 för Fruängens yrkesgrupp Fruängens yrkesgrupp Tjänsteutlåtande Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (16) 2017-02-09 Handläggare Eva Hjalmarsson Telefon: Till Fruängens yrkesgrupp Verksamhetsplan 2017 för Fruängens yrkesgrupp Förslag till beslut

Läs mer

Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009

Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009 ÖSTERMALM HEMTJÄNST KARLAPLAN Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08 508 10 576 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-946-100 1 (11) 2008-12-05 Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009 Inledning Karlaplans hemtjänst

Läs mer

Fruängens yrkesgrupp

Fruängens yrkesgrupp Fruängens yrkesgrupp Tjänsteutlåtande Sid 1 (15) Handläggare: Eva Hjalmarsson Verksamhetsberättelse VB 2014 för Fruängens yrkesgrupp Fruängens yrkesgrupp Sid 2 (15) Sammanfattande analys Fruängens Yrkesgrupp

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Fruängens yrkesgrupp

Verksamhetsplan 2016 för Fruängens yrkesgrupp Fruängens yrkesgrupp Tjänsteutlåtande Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (20) 2016-01-14 Handläggare Eva Hjalmarsson Telefon: Verksamhetsplan 2016 för Fruängens yrkesgrupp Fruängens yrkesgrupp Sid 2 (20) Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Kungsholmens dagliga verksamheter Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (9) 2014-01-15 Handläggare: Vanja Schwamberg Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens dagliga verksamheter Kungsholmens dagliga

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013 Arbetsmarknadsenheten Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-002-2014 Sid 1 (8) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: Till Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Socialpsykiatriska utförarenheten. Verksamhetsberättelse VB Förslag till beslut

Socialpsykiatriska utförarenheten. Verksamhetsberättelse VB Förslag till beslut Socialpsykiatriska utförarenheten Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-002-2014 Sid 1 (8) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: Till Socialpsykiatriska utförarenheten Socialpsykiatriska utförarenheten Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Klubb Reimersholmes dagverksamhet Handläggare: Lina Hedlund Telefon: Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (9) 2014-01-14 Till Klubb Reimersholmes dagverksamhet Klubb Reimersholmes dagverksamhet Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Västertorps dagliga verksamhet

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Västertorps dagliga verksamhet Västertorps dagliga verksamhet Dnr: 524-2015-1.2.1 Sid 1 (14) 2016-02-17 Handläggare Berit Andreassen Telefon: 08-97 03 05 Verksamhetsberättelse VB 2015 för Västertorps dagliga verksamhet Västertorps dagliga

Läs mer

Verksamhetsplan Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder

Verksamhetsplan Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING HAMMARBYHAMNENS GRUPP- OCH SERVICEBOSTÄDER Handläggare: Anita Persson Flygare Telefon: 08-508 13 672 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 100-1281/2008 1 (16) 2008-12-19 Verksamhetsplan

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 2 RISK- OCH VÄSENTLIGHETSANALYS AV KF:S INDIKATORER OCH NÄMNDENS VÄSENTLIGA PROCESSER SID 1 (7)

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 2 RISK- OCH VÄSENTLIGHETSANALYS AV KF:S INDIKATORER OCH NÄMNDENS VÄSENTLIGA PROCESSER SID 1 (7) RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 2 - OCH VÄSENTLIGSANALYS AV KF:S ER OCH NÄMNDENS VÄSENTLIGA PROCESSER SID 1 (7) VERKSAMS- Arbetsmarknadsåtgärder Andel praktikplatser som kan tillhandahållas för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Enheten för biståndsbedömning

Verksamhetsberättelse 2012 Enheten för biståndsbedömning ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND ENHETEN FÖR BISTÅNDSBEDÖMNING TJÄNSTEUTLÅTANE DNR 2013-50-1.2.1. SID 1 (13) 2013-01-29 Handläggare: Birgitta Charlez Telefon:08 508 10 652 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Hägerstens gruppbostäder. Verksamhetsplan 2014

Hägerstens gruppbostäder. Verksamhetsplan 2014 Hägerstens gruppbostäder Verksamhetsplan Dnr: 483-2013-1.1 Sid 1 (15) Handläggare: Cia Bergström Hägerstens gruppbostäder Verksamhetsplan 2014 Hägerstens gruppbostäder cia.bergstrom@ Sid 2 (15) Inledning

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Assistansenheten

Verksamhetsplan 2017 för Assistansenheten Assistansenheten Tjänsteutlåtande Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (12) 2017-01-30 Handläggare Hans Saarela Telefon: Till Assistansenheten Verksamhetsplan 2017 för Assistansenheten Förslag till beslut Assistansenheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten

Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND ASSISTANSENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 608-2012-1.2.1 SID 1 (12) 2013-02-04 Handläggare: Hans Saarela Telefon: 508 23 358 Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för. Årstadals gruppbostäder

Verksamhetsplan 2016 för. Årstadals gruppbostäder Årstadals gruppbostäder Tjänsteutlåtande Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (17) 2016-01-14 Handläggare Birgitta Listermar Telefon: Verksamhetsplan 2016 för Årstadals gruppbostäder Årstadals gruppbostäder Sid 2 (17)

Läs mer

Verksamhetsplan Södra förskoleområdet

Verksamhetsplan Södra förskoleområdet HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND SÖDRA FÖRSKOLEOMRÅDET TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1.1 SID 1 (13) 2013-01-17 Handläggare: Lotta Forssman Telefon: 508 23 091 Till Hägersten-Liljeholmens stad Verksamhetsplan

Läs mer

ILS 2010: Risk & Väsentlighet Indikatorer (Hägersten - Liljeholmen)

ILS 2010: Risk & Väsentlighet Indikatorer (Hägersten - Liljeholmen) ILS 2010: Risk & Väsentlighet er - 2010 Verksamhetsområde Arbetsmarknadsåtgärder Antal praktikplatser som kan tillhandahållas för de aspiranter som Jobbtorg Stockholm kan matcha (alla 1 400 st 57 st Att

Läs mer

ILS 2010: Risk & Väsentlighet Indikatorer 2010 Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

ILS 2010: Risk & Väsentlighet Indikatorer 2010 Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden ILS 2010: Risk & Väsentlighet er 2010 Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Arbetsmarknadsåtgärder Andel aspiranter som har avslutats exklusive återremitterade, tre månader efter inskrivning

Läs mer

Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014

Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014 Reimersholmes dagliga verksamhet Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (12) 2014-01-14 Handläggare: Gunilla Norman Telefon: Till Reimersholmes dagliga verksamhet Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Liljeholmens dagliga verksamhet

Verksamhetsplan 2017 för Liljeholmens dagliga verksamhet Liljeholmens dagliga verksamhet Tjänsteutlåtande Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (15) 2017-01-13 Handläggare Ulla Söderberg Birgitta Listermar Telefon: Till Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2017

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (6) 2012-02-16 Handläggare: Margareth Berglin Telefon: 08-50808642 Till Kungsholmens Stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2009 Personlig assistans

Årsredovisning 2009 Personlig assistans KUNGSHOLMEN PERSONLIG ASSISTANS TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.1-022-2010 SID 1 (8) 2010-02-26 Handläggare: Tina Udd Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 2010-03-18 Årsredovisning 2009 Personlig assistans

Läs mer

Verksamhetsplan Samhällsplaneringsavdelningen

Verksamhetsplan Samhällsplaneringsavdelningen HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND SAMHÄLLSPLANERINGSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 476-2010-1.1. SID 1 (8) 2010-12-17 Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten- Liljeholmens

Läs mer

ILS 2011: ILS Bolag (Stockholm Business Region)

ILS 2011: ILS Bolag (Stockholm Business Region) ILS 2011: ILS Bolag - 2011 inriktningsmål 1. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök mål för 1.1 Företag ska välja etableringar i Stockholm

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Dagverksamheterna östermalm

Verksamhetsberättelse 2012 Dagverksamheterna östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND BO BERGMAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2013-50-1.2.1. SID 1 (9) 2013-01-29 Handläggare: Nina Grönblad Telefon: 08-508 106 33 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse 2012

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 Gärdets förskolor

Verksamhetsberättelse 2010 Gärdets förskolor ÖSTERMALM GÄRDETS FÖRSKOLOR Handläggare: Chatarina Örner TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2011-57- 1.2.1. SID 1 (17) 2011-01- 27 Verksamhetsberättelse Gärdets förskolor Sammanfattande analys Den sammanfattande analysen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för Årstadals gruppbostäder

Verksamhetsplan 2015 för Årstadals gruppbostäder Årstadals gruppbostäder Sid 1 (15) Handläggare: Birgitta Listermar Verksamhetsplan 2015 för Årstadals gruppbostäder Årstadals gruppbostäder Sid 2 (15) Inledning Ett tryggt boende utifrån dina behov och

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014 Arbetsmarknadsenheten Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (12) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: 08-508 08 000 Till Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014 Förslag till

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Glasade gången. Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (17) Handläggare: Eva Hjalmarsson.

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Glasade gången. Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (17) Handläggare: Eva Hjalmarsson. Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (17) Handläggare: Eva Hjalmarsson Verksamhetsberättelse VB 2014 för Glasade gången Glasade gången Sid 2 (17) Sammanfattande analys Glasade Gången/Café Hitom är

Läs mer

Verksamhetsplan Glasade gången

Verksamhetsplan Glasade gången HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND GLASADE GÅNGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1.1 SID 1 (25) 2013-01-15 Handläggare: Eva Hjalmarsson, tel. 08-508 23 400 Verksamhetsplan Glasade gången Inledning Verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsplan Bo Bergman

Verksamhetsplan Bo Bergman ÖSTERMALM BO BERGMAN Handläggare: Nina Grönblad Telefon: 08/ 508 10 647 Till Östermalms stadsdelsnämnd TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2009-913-100 1 (11) 2009-12-09 Verksamhetsplan Bo Bergman Inledning VERKSAMHETSPLAN

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Tjänsteutlåtande Dnr:

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Tjänsteutlåtande Dnr: Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Dnr: 591-2014-1.2.1 Sid 1 (13) Enhetschef: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsberättelse VB 2014 för Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Assistansenheten

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Assistansenheten Assistansenheten Dnr: 618-2016-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare Hans Saarela Telefon: Till Assistansenheten Verksamhetsberättelse VB 2016 för Assistansenheten Förslag till beslut Assistansenheten 129 32, Hägersten

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsplan Dnr: 483-2013-1.1 Sid 1 (19) Handläggare: Annette Silberman, Amila Srabovic Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014 Liljeholmens dagliga verksamhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Liljeholmens dagliga verksamhet

Verksamhetsberättelse 2012 Liljeholmens dagliga verksamhet HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND LILJEHOLMENS DAGLIGA VERKSAM HET TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 608-2012-1.2.1 SID 1 (14) 2013-02-04 Handläggare: Annette Silberman Telefon: 508 22 420 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsredovisning 2009 Biståndsbedömning, funktionshinder

Årsredovisning 2009 Biståndsbedömning, funktionshinder KUNGSHOLMEN BISTÅNDSBEDÖMNING, FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.1-022-2010 SID 1 (12) Handläggare: Birgitta Björklund Till Kungsolmens stadsdelsnämnd Sammanträde 2010-03-18 2010-03-05 Årsredovisning

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Hägerstens gruppbostäder

Verksamhetsplan 2017 för Hägerstens gruppbostäder Hägerstens gruppbostäder Tjänsteutlåtande Dnr: 618-2016-1.21 Sid 1 (16) Handläggare Cia Bergström Telefon: Till Hägerstens gruppbostäder Verksamhetsplan 2017 för Hägerstens gruppbostäder Förslag till beslut

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för. Hägerstens gruppbostäder

Verksamhetsplan 2016 för. Hägerstens gruppbostäder Hägerstens gruppbostäder Tjänsteutlåtande Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (19) 2016-01-14 Handläggare Cia Bergström Telefon: Verksamhetsplan 2016 för Hägerstens gruppbostäder Hägerstens gruppbostäder Sid 2 (19)

Läs mer

Verksamhetsplan Axelsberg-Örnsbergs förskoleområde

Verksamhetsplan Axelsberg-Örnsbergs förskoleområde HÄGERSTEN - LILJEHOLMEN AXELSBERG-ÖRNSBERGS FÖRSKOLEOMRÅDE Handläggare: Ena Degeryd TJÄNSTEUTLÅTAND E DNR276-09-100 SID 1 (13) 2009-12-22 Verksamhetsplan Axelsberg-Örnsbergs förskoleområde Inledning Verksamhetsbeskrivning

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Äldrestöd

Verksamhetsplan 2017 för Äldrestöd Äldrestöd Dnr: 617-2016-1.1 Sid 1 (13) Handläggare: Marie Bergström Telefon: 08-508 23 541 2017 för Äldrestöd Äldrestöd Sid 2 (13) Innehållsförteckning Inledning... 3 1. Ett Stockholm som håller samman...5

Läs mer

Glasade gången. Verksamhetsberättelse VB 2013. Glasade gången Verksamhetsberättelse Dnr 553-2013-1.2.1: Sid 1 (19) Handläggare: Eva Hjalmarsson

Glasade gången. Verksamhetsberättelse VB 2013. Glasade gången Verksamhetsberättelse Dnr 553-2013-1.2.1: Sid 1 (19) Handläggare: Eva Hjalmarsson Glasade gången Verksamhetsberättelse Dnr 553-2013-1.2.1: Sid 1 (19) Handläggare: Eva Hjalmarsson Glasade gången Verksamhetsberättelse VB 2013 Glasade gången Sid 2 (19) Sammanfattande analys Verksamhet

Läs mer

Planering ILS 2009: Internkontrollplan (Utbildningsnämnden) BILAGA 19 Sidan 1 av 14. minst miljöpåverkande

Planering ILS 2009: Internkontrollplan (Utbildningsnämnden) BILAGA 19 Sidan 1 av 14. minst miljöpåverkande Sidan 1 av 14 Planering ILS : Internkontrollplan - Nämndens väsentliga processer Risk Kontrollmoment Ansvarig Frekvens Förbättringsåtgärder (aktiviteter) Andel av stadens fordon som använder dubbade däck

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för

Verksamhetsplan 2015 för Liljeholmens dagliga verksamhet Tjänsteutlåtande Sid 1 (17) Handläggare: Annette Silberman Amila Srabovic Telefon: 08-508 22 420 08-508 22 490 Verksamhetsplan 2015 för Liljeholmens dagliga verksamhet Liljeholmens

Läs mer

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde

Verksamhetsplan för Bryggarens hemtjänstområde Verksamhetsplan2009-2011 för Bryggarens hemtjänstområde Reviderad 20110104 Till grund för enhetens verksamhet är Förvaltningen för omsorg och hälsas verksamhetsplan 2009-2011 Vision Vi är till för att

Läs mer

Verksamhetsplan Hemtjänst Östermalm

Verksamhetsplan Hemtjänst Östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND HEMTJÄNST ÖSTERMALM TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-658-1.1. SID 1 (14) 2012-12-07 Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08 508 10 576 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsplan

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg

Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCIAL OMSORG SID 1 (3) 2009-08-26 Ledningssystem för kvalitet vid avdelningen för social omsorg Inledning Av bestämmelserna i 3 kap. 3 SoL och

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Axelsbergs vård- och omsorgsboende

Verksamhetsplan 2016 för Axelsbergs vård- och omsorgsboende Axelsbergs vård- och omsorgsboende Verksamhetsplan Handläggare: Tuija Illman Telefon: 08-508 23 762 Dnr:452-2015-1.1 Sid 1 (16) Verksamhetsplan 2016 för Axelsbergs vård- och omsorgsboende Axelsbergs vård-

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan Dnr: 483-213-1.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan 2014 Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 Rio servicehus

Verksamhetsberättelse 2010 Rio servicehus ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING RIO SERVICEHUS TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2011-57-1.2.1. SID 1 (12) 2011-02-01 Handläggare: Linnéa Gustafsson Telefon: 08-508 42 250 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsberättelse Dnr: 524-2015-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 565 Verksamhetsberättelse VB 2015 för Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Läs mer

Verksamhetsplan Glasade gången

Verksamhetsplan Glasade gången HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND GLASADE GÅNGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1.1 SID 1 (28) 2013-01-15 Handläggare: Eva Hjalmarsson, tel. 08-508 23 400 Verksamhetsplan Glasade gången Inledning Verksamhetsidé

Läs mer

Förändring av kommunfullmäktigs indikatorer, målvärden med mera

Förändring av kommunfullmäktigs indikatorer, målvärden med mera Bilaga 3 Förändring av kommunfullmäktigs indikatorer, målvärden med mera Kommunfullmäktiges indikatorer fastställdes i budget för. Stadsledningskontoret har för avsikt att i tertialrapport 2 föreslå kommunstyrelsen

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN EKONOMI- OCH LOKALAVDELNINGEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN EKONOMI- OCH LOKALAVDELNINGEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN EKONOMI- OCH LOKALAVDELNINGEN SID 1 (23) BILAGA 26 2009-11-03 ILS 2010: RISK & VÄSENTLIGHET INDIKATORER - 2010 (UTBILDNINGSNÄMNDEN) Arbetsmarknadsåtgärder Antal praktikplatser

Läs mer

Axgården. Verksamhetsplan 2014

Axgården. Verksamhetsplan 2014 Axgården Verksamhetsplan Dnr: 483-2013-1.1 Sid 1 (19) Handläggare: Marie Bergström Telefon: 08-508 23 541 Axgården Verksamhetsplan 2014 Axgården Sid 2 (19) Inledning Inledning Verksamhetsidé På Axgårdens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 Hemtjänst Östermalm

Verksamhetsberättelse 2010 Hemtjänst Östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING HEMTJÄNST ÖSTERMALM TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2011-57-1.2.1. SID 1 (14) 2011-02-01 Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08-508 10 576 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för

Verksamhetsplan 2016 för Liljeholmens dagliga verksamhet Tjänsteutlåtande Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (19) 2016-01-14 Handläggare Amila Srabovic Telefon: Verksamhetsplan 2016 för Liljeholmens dagliga verksamhet Liljeholmens dagliga

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Glasade gången. Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (16)

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Glasade gången. Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (16) Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: 524-2015-1.2.1 Sid 1 (16) 2016-02-18 Handläggare Eva Hjalmarsson Telefon: l Verksamhetsberättelse VB 2015 för Glasade gången Glasade gången 08-508 23 400 Sid 2 (16)

Läs mer

Verksamhetsplan Beställarenheten äldre

Verksamhetsplan Beställarenheten äldre HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND BESTÄLLARENHETEN ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1.1 SID 1 (17) 2012-12-21 Handläggare: Kerstin Malmport Telefon:50822517 Verksamhetsplan Beställarenheten äldre

Läs mer

Verksamhetsplan Rio servicehus 2009

Verksamhetsplan Rio servicehus 2009 ÖSTERMALM RIO SERVICEHUS Handläggare: Thomas Karlsson Telefon: 08 508 10 539 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-946-100 1 (11) 2008-12-10 Verksamhetsplan Rio servicehus 2009 Inledning Presentation. Rio servicehus

Läs mer

Verksamhetsplan Centrala Östermalms förskolor

Verksamhetsplan Centrala Östermalms förskolor ÖSTERMALM CENTRALA ÖSTERMALMS FÖRSKOLOR Handläggare: Nils Johansson Telefon: 076-12 10 686 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2009-913-100 SID 1 (18) 2009-12-02 Verksamhetsplan Centrala s förskolor Inledning Enheten består

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för. Liljeholmens gruppbostäder

Verksamhetsplan 2016 för. Liljeholmens gruppbostäder Liljeholmens gruppbostäder Tjänsteutlåtande Dnr: Dnr 452-2015-1.1 Sid 1 (20) 2016-01-05 Handläggare Roger Blomqvist Telefon: Verksamhetsplan 2016 för Liljeholmens gruppbostäder Liljeholmens gruppbostäder

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Bilaga 3 Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Danvikstulls dagliga verksamhet Alsnögatan 7, 116 41 Stockholm Åsa Hellström Telefon:

Läs mer

VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS.

VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS. K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Dalens förskolor VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS. Dalens förskolor består av fyra förskolor, med sammanlagt

Läs mer

Personlig assistans Umeå kommun. Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans.

Personlig assistans Umeå kommun. Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans. Personlig assistans Umeå kommun Information till dig som valt Umeå kommun som anordnare av din personliga assistans. Personlig assistans för vuxna Vår vision är att gemensamt skapa det bästa och självklara

Läs mer

Nytorgets förskolor. stockholm.se

Nytorgets förskolor. stockholm.se Nytorgets förskolor Sid 2 (29) Sid 3 (29) Sid 4 (29) Sid 5 (29) Sid 6 (29) Sid 7 (29). KF:s inriktningsmål: 1. Ett Stockholm som håller samman KF:s mål för verksamhetsområdet: 1.1 Alla barn i Stockholm

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Sydvästra förskoleområdet

Verksamhetsplan 2017 för Sydvästra förskoleområdet Sydvästra förskoleområdet Tjänsteutlåtande Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (10) 2017-02-28 Handläggare Lotta Forssman Telefon: Till Sydvästra förskoleområdet Verksamhetsplan 2017 för Sydvästra förskoleområdet

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Glasade gången

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Glasade gången Glasade gången Tjänsteutlåtande Dnr: 618-2016-1.2.1 Sid 1 (16) 2017-02-24 Handläggare Eva Hjalmarsson Telefon: Till Glasade gången Verksamhetsberättelse VB 2016 för Glasade gången Förslag till beslut Glasade

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Glasade gången

Verksamhetsplan 2017 för Glasade gången Glasade gången Dnr: 534-2016-1.1 Sid 1 (21) 2017-02-09 Handläggare Eva Hjalmarsson Telefon: Till Glasade gången Verksamhetsplan 2017 för Glasade gången Förslag till beslut Glasade gången Sid 2 (21) Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben KULTURFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTAND E SID 1 (7) 2012-04-11 Handläggare: Anna Klynning Telefon: 08-508 31919 Till Kulturnämnden Inledning Under 2012 kommer kommunikaitonsstaben arbeta

Läs mer

Liljeholmens dagliga verksamhet. Verksamhetsberättelse VB Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsberättelse Dnr:

Liljeholmens dagliga verksamhet. Verksamhetsberättelse VB Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsberättelse Dnr: Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsberättelse Dnr: 553-2013-1.2.1 Sid 1 (17) Handläggare: Annette Silberman, Amila Srabovic Liljeholmens dagliga verksamhet Verksamhetsberättelse VB 2013 Liljeholmens

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Axgården. Axgården Verksamhetsberättelse Dnr: Sid 1 (14) Handläggare: Marie Bergström

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Axgården. Axgården Verksamhetsberättelse Dnr: Sid 1 (14) Handläggare: Marie Bergström Axgården Verksamhetsberättelse Dnr: 524-2015-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare: Marie Bergström Telefon: 08-508 23 541 Verksamhetsberättelse VB 2015 för Axgården Axgården Sid 2 (14) Sammanfattande analys Axgårdens

Läs mer

Intern kontrollplan för år 2010

Intern kontrollplan för år 2010 S RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH EKONOMIAVDELNINGEN BILAGA 2 SID 1 (13) Intern kontrollplan för år 2010 Inledning Bakgrund och syfte Den interna kontrollen regleras i kommunallagen. Enligt

Läs mer

Verksamhetsplan Hägersten- Liljeholmens hemtjänst

Verksamhetsplan Hägersten- Liljeholmens hemtjänst HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS HEMTJÄNST TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1.1 SID 1 (18) 2013-01-02 Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon:08-508 22 565 Verksamhetsplan Hägersten-

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 för Axelsbergs vård- och omsorgsboende

Verksamhetsplan 2017 för Axelsbergs vård- och omsorgsboende Axelsbergs vård- och omsorgsboende Verksamhetsplan Dnr: 617-2016-1.1 Sid 1 (16) Handläggare: Tuija Illman Telefon: 08-508 23 762 Verksamhetsplan 2017 för Axelsbergs vård- och omsorgsboende Axelsbergs vård-

Läs mer

Liljeholmens gruppbostäder. Verksamhetsplan 2014

Liljeholmens gruppbostäder. Verksamhetsplan 2014 Liljeholmens gruppbostäder Verksamhetsplan Dnr 482-2013-1.1 Sid 1 (17) Handläggare: Roger Blomqvist Liljeholmens gruppbostäder Verksamhetsplan 2014 Liljeholmens gruppbostäder Sid 2 (17) Inledning Ett tryggt

Läs mer

Riktlinjer för hög arbetsbelastning socialkontor barn- och ungdom. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden godkänner riktlinjen.

Riktlinjer för hög arbetsbelastning socialkontor barn- och ungdom. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden godkänner riktlinjen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-03-21 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00009-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Gunilla Westberg Epost: gunilla.westberg@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Riktlinjer

Läs mer

Verksamhetsplan Vuxenenheten

Verksamhetsplan Vuxenenheten ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND VUXENENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-658-1.1. SID 1 (14) 2012-12-06 Handläggare: Jan Rönnberg Telefon:08-508 10375 Till Östermalms SDN, sammanträde 2012-12-18 Verksamhetsplan

Läs mer

Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E. Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst

Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E. Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst A Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst Fältöversten Styrman Askrike 2 Innehållsförteckning VERKSAMHETSPLAN 2007 FÖR KARLAPLANS HEMTJÄNST... 4 VERKSAMHETSBESKRIVNING...

Läs mer

STADSDELSNÄMND NORRMALM. Uppföljning av budget 2003 verksamhetsberättelse FÖRBÄTTRA VÄLFÄRDEN OCH DE KOMMUNALA VERKSAMHETERNA BILAGA 1

STADSDELSNÄMND NORRMALM. Uppföljning av budget 2003 verksamhetsberättelse FÖRBÄTTRA VÄLFÄRDEN OCH DE KOMMUNALA VERKSAMHETERNA BILAGA 1 STADSDELSNÄMND NORRMALM Uppföljning av budget 2003 verksamhetsberättelse FÖRBÄTTRA VÄLFÄRDEN OCH DE KOMMUNALA VERKSAMHETERNA Uppfyllelse av nämndens generella åtaganden för detta inriktningsmål Prioriterad

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för. Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende

Verksamhetsplan 2016 för. Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende Verksamhetsplan Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (19) Handläggare: Petra Nilsson Telefon: 08-508 23 770 Verksamhetsplan 2016 för Fruängsgårdens vård- och omsorgsboende Fruängsgårdens

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Trekantens servicehus

Verksamhetsplan 2016 för Trekantens servicehus Trekantens servicehus Verksamhetsplan Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (18) Handläggare: Päivi Palomäki Telefon: 08-508 23 560 Verksamhetsplan 2016 för Trekantens servicehus Trekantens servicehus Sid 2 (18) Inledning

Läs mer

Beställarenheten äldre. Verksamhetsberättelse 2013

Beställarenheten äldre. Verksamhetsberättelse 2013 Beställarenheten äldre Verksamhetsberättelse Dnr: 553-2013-1.2.1 Sid 1 (15) Handläggare: Kerstin Malmport Telefon: 08-508 22 517 Beställarenheten äldre Verksamhetsberättelse 2013 Beställarenheten äldre

Läs mer

Omsorg om funktionshinder, utförare/katarinahuset

Omsorg om funktionshinder, utförare/katarinahuset K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Omsorg om funktionshinder, utförare/katarinahuset Kvalitetsgaranti 2008 V E R K S A M HE T S B ES K R I V N I NG Katarinahusets utförarenhet ger stöd och service

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2010

Verksamhetsplan och budget 2010 SERVICEFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSOMRÅDE LÖNER Verksamhetschef: Ann-Christin Nordin Enhetschefer: Lena Thimm enhet 301 Maud Kalin enhet 302 Ingela Björklund enhet 303 Eva Andersen enhet 304 Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan Beställarenheten funktionsnedsättning

Verksamhetsplan Beställarenheten funktionsnedsättning HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND BESTÄLLARENHETEN FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 496-2012-1-1 SID 1 (22) 2013-01-15 Handläggare: Birgitta Morin Telefon: 08-508 23 308 Verksamhetsplan Beställarenheten

Läs mer

Äldrenämndens. inriktningsmål

Äldrenämndens. inriktningsmål Äldrenämndens inriktningsmål Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Sid 3 Verksamhetsidé Sid 4-5 Vision Sid 6 Uppdrag Sid 7 Ekonomi Sid 8 Verksamhet Sid 9-11 Personal/Organisation Sid 12 Inledning

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Norrmalms gruppbostäder (funktionshinder)

Norrmalms gruppbostäder (funktionshinder) K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Norrmalms gruppbostäder (funktionshinder) Hyresgäster i Norrmalms grupp- och servicebostäder skall med stöd kunna leva ett liv som andra i samhället Hyresgästen

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Parklekarna Björns trädgård,stora. Blecktornsparken. Förslag till beslut. Parklekarna Björns trädgård,stora Blecktornsparken

Verksamhetsplan 2016 för Parklekarna Björns trädgård,stora. Blecktornsparken. Förslag till beslut. Parklekarna Björns trädgård,stora Blecktornsparken Parklekarna Björns trädgård,stora Blecktornsparken Handläggare Telefon: Tjänsteutlåtande Dnr: 1008-2015-1.1. Sid 1 (10) 2016-02-09 Till Parklekarna Björns trädgård,stora Blecktornsparken Verksamhetsplan

Läs mer