Verksamhetsberättelse 2012 Hemtjänsten på Hantverkargatan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2012 Hemtjänsten på Hantverkargatan"

Transkript

1 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND HEMTJÄNSTEN PÅ HANTVERKARGATAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (10) Handläggare: Arja Hellborg Telefon: Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse 2012 Hemtjänsten på Hantverkargatan Sammanfattande analys Hemtjänsten på Hantverkargatan bedriver hemtjänst i ordinärt boende till hemmaboende personer inom Kungsholmens stadsdelsnämnds område. Utöver den ordinarie öppna hemtjänsten har enheten en hemstödsgrupp och ett demensteam. Enheten erbjuder hemtjänst i assistansliknande former för kunder över 18 år. Tjänsterna omfattar omvårdnadsinsatser dygnet runt samt stöd- och servicetjänster i form av promenader, måltids- och städtjänster. Enheten arbetar med styrning och uppföljning utifrån metoden resultatbaserad styrning som syftar till att tydliggöra vilka resultat och vilka effekter som uppnås för kunderna.enheten har olika arbetsgrupper (så som kostgruppen, mentorer i social dokumentation) som arbetar med att återföra resultaten från uppföljning så att dessa blir en del av förbättringsarbetet. Till underlag för att veta om enheten når sina mål för verksamhetsåret ligger resultaten från stadens brukarundersökning, avtalsuppföljningen och enhetens egen dokumentationsgranskning. Enheten genomför även årligen en egen enkät för att fånga upp/fråga kunderna och ställer bland annat frågan om hur nöjda kunderna är med sättet som kontaktmannen sköter sitt uppdrag på. Se hela enkäten som är bilagd verksamhetsberättelsen. Utifrån resultatet från uppföljningen för verksamhetsåret 2012 kan enheten konstatera att målen nås. En mer ingående redogörelse för resultaten från uppföljningen beskrivs under respektive åtagande. Under året har enhetens långa satsning på undersköterskekompetens för alla som kan utbildas nått sitt slut då den sista att utbilda blev klar i september. Av tjugonio medarbetare är nu tjugosju undersköterskor. Enheten har under året arbetat med att förbättra innehåll och uppföljning av genomförandeplanerna utefter resultaten från den samlade uppföljningen. Årets dokumentationsgranskning gav 8.5 % bättre resultat jämfört mot året innan. Detta innebär bland annat att genomförandeplanerna är mera individuellt utformade än tidigare. Enheten anlitar en extern utförare för nattjänster. Timpriset för den externa utföraren är högre än ersättningen som enheten får för nattbesök. Det blir ett underskott som är omöjlig att parera inom nuvarande ersättningssystemet. Det finns även andra faktorer som ger negativ effekt på enhetens budget, dessa redovisas under budget i denna rapport.

2 SID 2 (10) Enheten flyttade till en ny lokal i början av maj. Den nya lokalen ligger nära de kommunikationer som enheten behöver för att förflytta sig mellan lokalen och kunderna och har lägre hyra än den tidigare lokalen. Arbetsmiljöfrågorna har varit i fokus under året i och med att scheman har varit tajta och förflyttningstiderna snäva. Efter en nedgång av kundtimmar under första tertialen vände trenden och intäkterna ökade under resten av året. Enhetens demensteam beviljades projektpengar för vidareutveckling och har genomgått bland annat en fördjupningsutbildning vid Silviahemmet, tagit fram en broschyr om teamet samt gjort ändringar i arbetssättet.

3 SID 3 (10) Uppföljning av Kommunfullmäktiges inriktningsmål KF:S INRIKTNINGSMÅL 1: 1. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök KF:S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 1.2 Invånare i Stockholm ska vara eller bli självförsörjande KF:s indikatorer Periodens utfall Årsmål KF:s årsmål Antal ungdomar som fått sommarjobb i stadens regi (alla nämnder/bolag) Period 125 st 125 st öka 2012 Kommentar: Enheten blev tilldelad en sommarungdom i stället för tre som enheten ville ta emot.

4 SID 4 (10) KF:S INRIKTNINGSMÅL 2: 2. Kvalitet och valfrihet ska utvecklas och förbättras KF:S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.3 Stockholmarna ska uppleva att de får god service och omsorg KF:s aktiviteter Startdatum Slutdatum Avvikelse Utveckla kunskaper i svenska hos vård- och omsorgspersonal med svenska som andraspråk Kommentar: Samtliga medarbetare har godkända betyg i svenska för vård- och omsorgspersonal. Vård- och omsorgspersonal erbjuds grundutbildning Kommentar: Av enhetens tjugonio anställda är tjugosju undersköterskor och två utbildade vårdbiträden. NÄMNDMÅL: Anhöriga klarar situationen och kan stötta sin närstående (äldreomsorg) ÅTAGANDE: Anhöriga kan ansluta sig till Omsorgsdagboken på nätet Uppfylls helt De kunder och deras anhöriga som vill följa dokumentationen om kundens insatser kan göra det via Omsorgsdagboken på nätet. Enheten använder sig av handdatorer där man dokumenterar besöken som görs hos kund och vilka insatser som har utförts. Denna information förs direkt över till Omsorgsdagboken. Under året var det tre kunder som lämnade medgivande till sina anhöriga att gå in i Omsorgsdagboken. Enheten hade som mål att två kunder skulle vara anslutna till Omsorgsdagboken under detta år. De flesta av kunderna har anhöriga som själva är äldre och har inte dator hemma, varpå möjligheterna till fler anslutna begränsas. I samband med när enheten startar insatserna hos en kund ges information om Omsorgsdagboken både muntligen och medels informationsbroschyr. Omsorgsdagboken är i första hand ett komplement till insatserna hos demenssjuka kunder som inte alltid kommer ihåg om och när de har fått hjälp. NÄMNDMÅL: Brukare får god personlig vård och omsorg (äldreomsorg)

5 SID 5 (10) ÅTAGANDE: De beviljade insatserna utformas utifrån kundens individuella behov Uppfylls helt Resultatet från årets kundenkät gav bra resultat. Nöjdast är kunderna med medarbetarnas bemötande där 100 % av svarande kunderna var nöjda eller mycket nöjda. Enheten har analyserat resultatet i work shop inom resultatbaserad styrning samt på enhetens arbetsplatsträffar och teamvis. Målgruppen har förändrats till en del, enheten har fler demenssjuka kunder, och analyserna har gjorts med tanke på detta. Noterbart är att 97 % av svarande kunderna vet vem de har som kontaktman, det resultatet är 18 % bättre än senaste enkäten (då resultatet i frågan blev 79 % ): De kunder som har svarat med namn och haft synpunkter i enkäten har kontaktats och deras svar har tagits till vara. Bland annat har enheten ändrat städpersonal hos några kunder eftersom de inte var fullt nöjda med sättet städningen fungerade. Kontaktmannen utformar insatserna tillsammans med kunden och en genomförandeplan upprättas. Varje kund har en kontaktman som har ett övergripande ansvar över kundens dagliga liv inom ramen för biståndsbeslut. I enhetens kundenkät var 97 % av svarande nöjda eller mycket nöjda med sättet som kontaktmannaskapet fungerar. I stadens brukarundersökning 2012 uppger 73 % att de kan påverka hur hemtjänsten ska utföras vilket är en förbättring från 71 % från föregående år. Målsättningen är att genomförandeplanen följs upp så fort behoven hos kunden ändras, dock minst två gånger per år. Enheten har arbetat med vissa förbättringsområden, däribland med aktuella genomförandeplaner och deras utformning. Täta uppföljningar hos kunderna medför flera genomförandeplaner att skriva och det är tidsfrågan som är svårigheten som enheten har arbetat med. I stadens brukarundersökning 2012 uppger 63, 5 % att de är nöjda med sina promenader och utevistelser vilket är en förbättring från 57 % från föregående år. Siffran i enhetens egna enkät var 79 % Utevistelserna planeras först i genomförandeplanen tillsammans med kunden och läggs sedan i medarbetarnas scheman. Det händer ofta att kunder tackar nej till planerad utevistelse för att det är dåligt väder eller att kunden inte känner för promenad. Då är den veckans utevistelse avverkad. Det är detta som kunderna har svårt att acceptera, att allting som görs är planerat och tackar man nej så återkommer insatsen först vid nästa planerad tillfälle. Det finns inte möjlighet för enheten att anpassa alla utevistelser till väder eller kundens dagsform.

6 SID 6 (10) Enheten har två specialteam, Hemstödsgruppen och demensteamet. Medarbetarna i båda teamen har den utbildning som krävs inom respektive område för att kunna möta behoven hos kunder med psykiskt diagnos eller demenssjukdom på för individen bästa sätt. Demensteamet har genomfört en utbildningssatsning inom ramen för stimulansbidragen i metoder för bemötande av personer med demenssjukdom. NÄMNDMÅL: Brukare har bra mathållning i en god måltidsmiljö (äldreomsorg) ÅTAGANDE: Måltiderna anpassas till individuella behov Uppfylls helt I kundenkäten som genomfördes i mars var 86 % av svarande kunder nöjda eller mycket nöjda med sin måltidssituation. I analysen av resultaten framkom att varför vissa kunder var missnöjda var på grund av höga matpriser vilket enheten inte kan påverka. Enhetens kostgrupp arbetar med måltidsfrågor genom introduktion av nyanställda i kost och nutritionsfrågor samt genom att ta del av förbättringsområden från brukarundersökningar och enhetens kundenkät. NÄMNDMÅL: Brukare är trygga (äldreomsorg) ÅTAGANDE: Kunderna är trygga med enhetens arbete Uppfylls helt I stadens brukarundersökning uppger 81 % att de känner sig trygga med hemtjänsten vilket är en förbättring från 77 % föregående år. I enhetens egna kundenkät som genomfördes i mars 2012 var 94 % av svarande nöjda eller mycket nöjda med personalens förmåga att ge en trygghetskänsla kring insatserna hos dem. 100 % av svarande var nöjda eller mycket nöjda med bemötandet från enhetens medarbetare.trygghetsupplevelsen har många orsaker, så som fungerande kontaktmannaskap, genomförandeplaner som kundernas hjälp baseras på, kontinuitet och utbildad personal. Enheten håller på att införa nya elektroniska nyckelskåp för förvaring av kundernas nycklar för att ytterligare stärka tryggheten kring nyckelhantering.

7 SID 7 (10) Varje medarbetare har ett direktnummer och enheten har en supporttelefon för att säkerställa tillgängligheten. Planering kring insatserna görs i säkert dataprogram, SchemOs och enheten arbetar för att hålla en hög kontinuitet hos kunderna. 90 % av kunderna som har svarat i enhetens enkät uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med sättet att komma i kontakt med sin kontaktman och 86 % är nöjda eller mycket nöjda med tillgängligheten hos annan personal på enheten än kontaktmannen. Enhetens aktiviteter Startdatum Slutdatum Avvikelse Kunderna är trygga med enhetens arbete Kommentar: I enhetens enkät uppgav 94 % av svarande att de upplever sig trygga med enhetens arbete hos dem. KF:S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 2.4 Stockholms stad som arbetsgivare ska erbjuda spännande och utmanande arbeten KF:s indikatorer Periodens utfall Årsmål KF:s årsmål Sjukfrånvaro (alla nämnder/bolag) Period 4,1 % 4 % 4,5 % VB 2012 Kommentar: Enhetens sjukfrånvaro på rullande tolv månader är 4.18 % vilket är något högre än enhetens årsmål. Detta beror på att enheten har en medarbetare med omfattande hälsoproblem där operationer har medfört långa sjukskrivningar samt att två medarbetare har haft långa sjukskrivningar till följd av halkolyckor.

8 SID 8 (10) KF:S INRIKTNINGSMÅL 3: 3. Stadens verksamheter ska vara kostnadseffektiva KF:S MÅL FÖR VERKSAMHETSOMRÅDET: 3.1 Budgeten ska vara i balans NÄMNDMÅL: Nämndens verksamhet ska rymmas inom fastställd budget ÅTAGANDE: Enhetens medarbetare är delaktiga i den ekonomiska planeringen Uppfylls helt Enhetens resultat är ett underskott på 658 tkr vilket är en följd av att enhetens ersättning för nattbesöken är mindre än vad enheten betalar till den externa utföraren och att en kostnad för brandpreventionsutbildning som alla medarbetare skulle genomföra under året tillkom. Intresset och engagemanget i budgetfrågor har varit stort bland enhetens medarbetare. Budgetfrågor diskuteras vid varje arbetsplatsträff. Medarbetarna skriver omvårdnadsrapporter så fort behovet hos en kund ändras och de har god kännedom om hur mycket tid deras kunder har för sina insatser. Att enheten bytte lokal upplevs som positivt hos medarbetarna eftersom läget för lokalen är optimal ur ekonomiskt synpunkt. Analys av resultaträkning Uppföljning av driftbudget Investeringar Medel för lokaländamål Övrigt Synpunkter och klagomål Under 2012 har enheten tagit emot tre klagomål. Positiva synpunkter har lämnats både från kunder, anhöriga, biståndshandläggare och Socialstyrelsen. Klagomålen har i två fall handlat om saker som bottnar i att kunden/anhörig inte har lämnat nycklar respektive medgivandeblankett till enheten varpå insats inte har kunnat genomföras i sin helhet. I det ena fallet klagade anhörig också på att enhetens medarbetare inte såg till att kunden bytte kläder trots att kunden själv inte ville det. Anhörig har fått information om nationella värdegrunden för äldreomsorgen och att enhetens medarbetare inte kan tvinga kunderna till något de

9 SID 9 (10) inte vill själva. Tredje klagomålet handlade om att enhetens medarbetare inte bäddade på sådant sätt att kunden skulle vara nöjd, kunden bytte utförare innan klagomålet nådde enheten. Övrigt Enheten har arbetat intensivt med att lära timanställda medarbetare att använda handdatorer. Problem som har funnits tidigare med tekniken har kvarstått och försvårat utbildningarna och att komma i gång. Det återstår mycket arbete innan dokumentation via handdatorer fungerar till full belåtenhet. Inte minst behövs det nya handdatorer. Täta uppföljningar hos kunder har medfört att enhetens beställningar förnyas ofta och att behovet av att skriva nya genomförandeplaner för kunder har ökat. Framför allt under enhetens lokalbyte fanns inte det möjlighet till att skriva genomförandeplaner i den takt som beställningarna ändrades. I slutet av året blev planerade tider för att skriva genomförandeplaner inte av eftersom flera av medarbetarna drabbades av förkylningar, vinterkräksjukan och influensan. Enheten hade välbesökt "öppet hus" i början av november. Demensteamet bjöd till eget "öppet hus" som ingen besökte, de fyra anmälda blev sjuka. Enhetens lokalbyte i maj orsakade inga störningar för kundernas insatser men krävde tålamod av medarbetarna. Vartefter kom verksamheten i normal ordning och vid årsskiftet återstod endast igångsättning av de nya nyckelskåpen. Medarbetarenkäten Resultatet av medarbetarenkäten visade på ett AMI på 85 för hemtjänstteamen och 79 för hemstödsgruppen. Mellan dessa två fanns en stor skillnad på frågan "Jag lär mig nytt och utvecklas i mitt arbete,79 respektive 38 i andel medarbetare som har svarat högt, trots att kompetensutvecklingen har innehållit samma utbildningar för båda grupperna. Vid första genomgång av medarbetarenkäten visade det sig att medarbetarna hade tolkat flera frågor på olika sätt, djupare analys görs vid planeringsdag. Under året har enheten haft en planeringsdag för hemtjänstteamen och en för Hemstödsgruppen. Under planeringsdagen gjordes bland annat en grundlig genomgång av nöjd medarbetarindex Kompetensutveckling Under 2012 har medarbetarna genomgått ett flertal utbildningar och kurser. Demensteamet har genomgått en fördjupningsutbildning, tagit fram en broschyr, ändrat på rutinen för insatsstart hos nya kunder och infört schemalagda reflektionsmöten och handledning. Samtliga medarbetare har genomgått en halvdags utbildning i brandprevention och drygt hälften av medarbetarna har genomgått demens- ABC utbildning.

10 SID 10 (10) Enhetschefen har gått högskoleutbildning i "att förstå och leda utifrån den nationella värdegrunden för äldre". Enhetschef och biträdande enhetschef ingår i förvaltningens ledarskapsutbildning som startade under hösten. Under hösten besökte Socialstyrelsen enheten för att testa sitt nya verktyg för värdegrundsmärkning av verksamheter. Enhetschefen och fyra medarbetare intervjuades muntligen, fyra kunder och tio anhöriga skriftligen. Enheten fick goda vitsord för sitt arbete och den struktur som enheten arbetar efter. Bilagor Enkät 2012 sammanställning Synpunkter och klagomål 2012

Hemtjänsten på Hantverkargatan Verksamhetsplan 2014

Hemtjänsten på Hantverkargatan Verksamhetsplan 2014 Hemtjänsten på Hantverkargatan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (11) Handläggare: Telefon: Till Hemtjänsten på Hantverkargatan Hemtjänsten på Hantverkargatan Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Hemtjänsten

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013 Arbetsmarknadsenheten Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-002-2014 Sid 1 (8) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: Till Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsberättelse VB 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Socialpsykiatriska utförarenheten. Verksamhetsberättelse VB Förslag till beslut

Socialpsykiatriska utförarenheten. Verksamhetsberättelse VB Förslag till beslut Socialpsykiatriska utförarenheten Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-002-2014 Sid 1 (8) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: Till Socialpsykiatriska utförarenheten Socialpsykiatriska utförarenheten Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Dagverksamheterna östermalm

Verksamhetsberättelse 2012 Dagverksamheterna östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND BO BERGMAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2013-50-1.2.1. SID 1 (9) 2013-01-29 Handläggare: Nina Grönblad Telefon: 08-508 106 33 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse 2012

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Anhörig- och frivilligcenter Baltzar

Verksamhetsberättelse 2011 Anhörig- och frivilligcenter Baltzar KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND ANHÖRIG- OCH FRIVILLIGCENTER BALTZAR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (7) 2012-02-23 Handläggare: Birgitta Söderkvist Telefon: 08-508 08 937 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Enheten för biståndsbedömning

Verksamhetsberättelse 2012 Enheten för biståndsbedömning ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND ENHETEN FÖR BISTÅNDSBEDÖMNING TJÄNSTEUTLÅTANE DNR 2013-50-1.2.1. SID 1 (13) 2013-01-29 Handläggare: Birgitta Charlez Telefon:08 508 10 652 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009

Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009 ÖSTERMALM HEMTJÄNST KARLAPLAN Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08 508 10 576 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-946-100 1 (11) 2008-12-05 Verksamhetsplan Hemtjänst Karlaplan 2009 Inledning Karlaplans hemtjänst

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Tjänsteutlåtande Dnr:

Verksamhetsberättelse VB 2014 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Tjänsteutlåtande Dnr: Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Dnr: 591-2014-1.2.1 Sid 1 (13) Enhetschef: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsberättelse VB 2014 för Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder

Verksamhetsberättelse 2011 Gruppbostäder KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-029-2012 SID 1 (6) 2012-02-16 Handläggare: Margareth Berglin Telefon: 08-50808642 Till Kungsholmens Stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Äldreomsorgen Dnr: 1.2.1-017-2015 Sid 1 (57) Verksamhetsberättelse Äldreomsorgen 2014 Sid 2 (57) Innehåll Sid Baltzars träfflokal 3 Beställarenheten 11 Hemtjänsten på Hantverkargatan 24 Pilträdets servicehus

Läs mer

Från Ord till Handling

Från Ord till Handling Från Ord till Handling FRÅN ANSÖKAN TILL UTFÖRD HEMTJÄNST EN STUDIE PÅ KUNGSHOLMEN 2007-2008 SNAC-K rapport nr 16 Äldrecentrum rapport 2010:5 Rose-Marie Hedberg & Eva Norman 2011-04-28 R-M Hedberg 1 Metod

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Personlig assistans Verksamhetsplan 2014

Personlig assistans Verksamhetsplan 2014 Personlig assistans Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (9) Handläggare: Tina Udd Telefon: 08-508 08 000 Till Personlig assistans Personlig assistans Verksamhetsplan 2014 Förslag till beslut Personlig assistans

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsberättelse Dnr: 524-2015-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 565 Verksamhetsberättelse VB 2015 för Hägersten-Liljeholmens hemtjänst

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm. Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (14) Handläggare

Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm. Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (14) Handläggare Hemtjänst Östermalm Dnr: 2014-752-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare Till Birgitta Beausang Östermalms stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 10 668 2015-02-19 Cecilia Näslund Telefon: 08-508 10 576 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Kungsholmens dagliga verksamheter Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (9) 2014-01-15 Handläggare: Vanja Schwamberg Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens dagliga verksamheter Kungsholmens dagliga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Serafens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsberättelse 2012 Serafens vårdoch omsorgsboende KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND SERAFENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (11) 2013-02-25 Handläggare: Lena Slotte Telefon:508 08 835 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Klubb Reimersholmes dagverksamhet Handläggare: Lina Hedlund Telefon: Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (9) 2014-01-14 Till Klubb Reimersholmes dagverksamhet Klubb Reimersholmes dagverksamhet Verksamhetsplan

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Liljeholmens hemtjänst

Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsberättelse Dnr: 618-2016-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsberättelse VB 2016 för Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens

Läs mer

Hemtjänst Östermalm. Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr Sid 1 (13)

Hemtjänst Östermalm. Verksamhetsberättelse VB Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr Sid 1 (13) Hemtjänst Östermalm Tjänsteutlåtande Dnr 2014-40-1.2.1 Sid 1 (13) Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08-508 10 576 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2014-02-06 Hemtjänst Östermalm Verksamhetsberättelse

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet.

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. Du har rätt till ett värdigt liv. I socialtjänstlagen finns en nationell värdegrund som gäller för all äldreomsorg i hela Sverige.

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Big Care AB Adress: Friherregatan 50 Verksamhetschef/enhetschef: Pramod Singh

Läs mer

Kvalitetsgaranti - Beställarsektion 1 & 2

Kvalitetsgaranti - Beställarsektion 1 & 2 Kungsholmens stadsdelsnämnd Sid 1 (13) Giltig från och med 2015-01-01 Giltig till och med 2015-12-31 Kvalitetsgaranti - Beställarsektion 1 & 2 Verksamhetsbeskrivning Du som är 65 år och äldre och av någon

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014

Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Annika Wiechel 2015-01-12 SID 1 (7) ON/2015:4 TJÄNSTESKRIVELSE Avtalsuppföljning vård- och omsorgsboende år 2014 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Sida 1 (2) 2016-01-18 Verksamhetsberättelse 2015 Äldreomsorgen Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Lindhagensgatan 76 Box 49039 100 22 Stockholm

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten

Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSNÄMND ASSISTANSENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 608-2012-1.2.1 SID 1 (12) 2013-02-04 Handläggare: Hans Saarela Telefon: 508 23 358 Verksamhetsberättelse 2012 Assistansenheten

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

Årsredovisning 2009 Serafens vård- och omsorgsboende

Årsredovisning 2009 Serafens vård- och omsorgsboende KUNGSHOLMEN SERAFENS VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE Handläggare: Lena Slotte TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.1-022-2010 SID 1 (7) 2010-03-01 Årsredovisning 2009 Serafens vård- och omsorgsboende Sammanfattande analys

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Homemaild Hemservice AB Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Maria Bangata 6

Läs mer

STARTBIDRAG 2012 TILL SPECIALISERADE HEMTJÄNSTGRUPPER MED INRIKTNING MOT PERSONER ÖVER 65 ÅR MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV FUNKTIONSNEDSÄTTNING

STARTBIDRAG 2012 TILL SPECIALISERADE HEMTJÄNSTGRUPPER MED INRIKTNING MOT PERSONER ÖVER 65 ÅR MED DEMENSSJUKDOM ELLER KOGNITIV FUNKTIONSNEDSÄTTNING ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBILDNING Lotta Burenius 08 508 36 202 SID 1 (6) 2012-02-20 DNR 070101/2012 pm STARTBIDRAG 2012 TILL SPECIALISERADE HEMTJÄNSTGRUPPER MED INRIKTNING MOT PERSONER ÖVER

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Väst

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Väst Hemtjänst Östermalm Väst Tjänsteutlåtande Dnr: 2017-717-1.1. Sid 1 (16) 2018-01-10 Handläggare Birgitta Beausang Telefon: Till Hemtjänst Östermalm Väst Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Väst

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Assistansenheten

Verksamhetsberättelse VB 2016 för Assistansenheten Assistansenheten Dnr: 618-2016-1.2.1 Sid 1 (14) Handläggare Hans Saarela Telefon: Till Assistansenheten Verksamhetsberättelse VB 2016 för Assistansenheten Förslag till beslut Assistansenheten 129 32, Hägersten

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan Dnr: 483-213-1.1 Sid 1 (14) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Hägersten-Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan 2014 Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Seniorboendet och Hässelby villastad HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 24 NOVEMBER 2008 SID 1 (9) Handläggare: Josefin Johansson Telefon: 08-508 05 072 Dnr 602-596-2008 Sammanträde 16 december 2008 Till

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E. Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst

Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E. Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst A Östermalms stadsdelsförvaltning B C D E Verksamhetsplan 2007 Karlaplans Hemtjänst Fältöversten Styrman Askrike 2 Innehållsförteckning VERKSAMHETSPLAN 2007 FÖR KARLAPLANS HEMTJÄNST... 4 VERKSAMHETSBESKRIVNING...

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Vård och Omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-28 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Tillsyn av rättssäkerheten för äldre personer i ordinärt boende

Tillsyn av rättssäkerheten för äldre personer i ordinärt boende Tillsyn av rättssäkerheten för äldre personer i ordinärt boende Sammanfattning De flesta äldre anser att omsorgspersonalen har tillräcklig kompetens för att utföra insatserna och är i stort sett nöjda

Läs mer

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus 1 [6] Referens Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare Möte om hemtjänsten Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17 Plats Hallunda Folkets Hus Mahria Persson-Lövkvist, verksamhetschef för äldreomsorgen

Läs mer

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2019-06-25 Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2 (5) Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund Hemtjänst Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma

Läs mer

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalm stadsdelsnämnd Verksamhetschef: Ulla-Maja Nordström, socionom Adress: Starrängsringen 63

Läs mer

Verksamhetsplan Hemtjänst Östermalm

Verksamhetsplan Hemtjänst Östermalm ÖSTERMALMS STADSDELSNÄMND HEMTJÄNST ÖSTERMALM TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-658-1.1. SID 1 (14) 2012-12-07 Handläggare: Cecilia Näslund Telefon: 08 508 10 576 Till Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för. Liljeholmens hemtjänst

Verksamhetsplan 2016 för. Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens hemtjänst Verksamhetsplan Dnr: 452-2015-1.1 Sid 1 (16) Handläggare: AnneCharlotte Persson Telefon: 08-508 22 565 Verksamhetsplan 2016 för Liljeholmens hemtjänst Liljeholmens hemtjänst Sid

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Utveckling av hemtjänsten

Utveckling av hemtjänsten Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Dnr 547-16-1.5.1 Sida 1 (5) SDN 2017-02-02 2016-12-05 Handläggare Susanne Brinkenberg Telefon: 08-508 06 320 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum 170901 Information om hemtjänsten 2 (5) Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma under trygga förhållanden. Hemtjänstens insatser varierar från

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Atlas & Bore AB Adress: Stockby Hantverksby 16 181 75 Lidingö Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Resultat- och kvalitetsberättelse

Resultat- och kvalitetsberättelse Dunkehalla hemtjänst Resultat- och kvalitetsberättelse 2017 Resultat- och kvalitetsberättelse 2017 Dunkehalla hemtjänst Innehållsförteckning Inledning... 3 Varför en resultat- och kvalitetsberättelse?...

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben KULTURFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTAND E SID 1 (7) 2012-04-11 Handläggare: Anna Klynning Telefon: 08-508 31919 Till Kulturnämnden Inledning Under 2012 kommer kommunikaitonsstaben arbeta

Läs mer

Ansökan om medel för utveckling av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt

Ansökan om medel för utveckling av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsättning Ansökan Sida 1 (5) 2016-01-21 av multiprofessionellt arbetssätt med inriktning mot personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt Beställarenheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse VB 2014 för

Verksamhetsberättelse VB 2014 för Serafens vård- och omsorgsboende Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (12) Handläggare Telefon: Till Serafens vård- och omsorgsboende Verksamhetsberättelse VB 2014 för Serafens vård- och omsorgsboende Förslag till

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Resultat- och kvalitetsberättelse

Resultat- och kvalitetsberättelse Pool hemtjänst Resultat- och kvalitetsberättelse 2017 Resultat- och kvalitetsberättelse 2017 Pool hemtjänst Innehållsförteckning Inledning... 3 Varför en resultat- och kvalitetsberättelse?... 3 Vår enhet...

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Aleris äldreomsorg AB, Tessingården Adress: Banergatan 73, 115 53 Stockholm Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Öst

Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Öst Hemtjänst Östermalm Öst Tjänsteutlåtande Dnr: Dnr 2017-717-1.1. Sid 1 (18) 2018-01-12 Handläggare Cecilia Näslund Telefon: Till Hemtjänst Östermalm Öst Verksamhetsplan 2018 för Hemtjänst Östermalm Öst

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Sundbybergs stads hemtjänst Foto: Fredrik Hjerling Nämnd Äldre Innehåll 1. Uppföljning av ekonomi 3 1.1 Ekonomiskt utfall och resultat 2016 (tkr) 3 2. Uppföljning av kritiska

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014

Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014 Arbetsmarknadsenheten Tjänsteutlåtande Dnr: 1.1-541-2013 Sid 1 (12) Handläggare: Lena Hallqvist Telefon: 08-508 08 000 Till Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Verksamhetsplan 2014 Förslag till

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Attendo Care AB Kundval Nacka, Skarpnäck och Farsta Adress: Finntorpsvägen 2, 131 36

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 2015-10-15 Dnr von/2015:129. Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin

Vård- och omsorgsförvaltningen 2015-10-15 Dnr von/2015:129. Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Petra Oxonius Mottagare Vård- och omsorgsnämnden Demensstrategi Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden godkänner demensstrategin Sammanfattning Antalet äldre ökar och

Läs mer

Välkommen till. vår hemtjänst

Välkommen till. vår hemtjänst Välkommen till vår hemtjänst Vi har alltid nära hem till dig Vi har alltid nära hem till dig Hemtjänsten i Kungsbacka kommun är namnet på den kommunala hemtjänsten. Vi som arbetar här är anställda av kommunen.

Läs mer

Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/

Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/ 2018-01-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/139-511 Bakgrund Inom vissa delar av socialtjänsten förekommer

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014

Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan 2014 Reimersholmes dagliga verksamhet Tjänsteutlåtande Dnr: 1272-2013-1.1. Sid 1 (12) 2014-01-14 Handläggare: Gunilla Norman Telefon: Till Reimersholmes dagliga verksamhet Reimersholmes dagliga verksamhet Verksamhetsplan

Läs mer

Rapport om information över klagomål på hemtjänst.

Rapport om information över klagomål på hemtjänst. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING FÖR ÄLDREOMSORG SID 1 (5) 2009-09-08 Avdelningscontroller: Christina Amundberg Telefon: 08 508 13044 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2009-09-17 Rapport om information

Läs mer

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 2014-11-13 Inger Norin Utvecklingsledare 08 560 397 98 inger.norin@ekero.se Socialnämnden Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 Förslag till beslut

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 150205 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Ledning/organisation

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Socialförvaltningen Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Lokal värdighetsgaranti i Krokoms äldreomsorg Den 1 januari 2014 införs lokala värdighetsgarantier i Krokoms kommun. Värdighetsgarantierna

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Årsredovisning 2009 Personlig assistans

Årsredovisning 2009 Personlig assistans KUNGSHOLMEN PERSONLIG ASSISTANS TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR1.2.1-022-2010 SID 1 (8) 2010-02-26 Handläggare: Tina Udd Till Kungsholmens stadsdelsnämnd sammanträde 2010-03-18 Årsredovisning 2009 Personlig assistans

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare: Farsta Södra hemtjänst Adress: Nordmarksvägen 82, 123 71 Farsta Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer