INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET"

Transkript

1 BRF Roslagsskutan 1. INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET Allmänt Entreprenör är nu upphandlad av föreningen. Det är FIMA Bygg och Plattsättning AB som kommer att utföra arbetet. Detta kommer att bedrivas som en totalentreprenad enligt ABT06 (Allmänna Bestämmelser för Totalentreprenader). Byggstart i de 24 första lägenheterna kommer att ske den 8 oktober. Se vidare bifogad tidplan. Stambytet kommer att vara avslutat i de sista 24 lägenheterna den 3 maj Provisoriska duschar och WC. Provisoriska duschar och WC kommer att byggas i källarvåningen. Om ni absolut behöver toalett i lägenheten under byggtiden finns möjlighet att hyra tillfällig toalett från entreprenören. Byggstart i lägenhet, nycklar. Varje etappstart omfattar de lägenheter som ligger rakt ovanpå varandra. Start sker i alla 12 lägenheter samtidigt. På morgonen aktuell måndag kl 7.00 kommer entreprenörens platschef till er för att samla in tillvalsblanketter, svara på frågor och sätta in byggcylindrar istället för era ordinarie låscylindrar. Ni kommer att få låna 3 unika nycklar till byggcylindern. All personal kommer att ha huvudnyckar till lägenheterna för att kunna hålla dörrarna låsta när de inte är i lägenheten. När slutbesiktning och efterbesiktning är gjord i er lägenhet kommer er ordinarie cylinder sättas tillbaka. Arbetstiden är vardagar. Bilningsarbeten får dock tidigast starta Dokumentation innan byggstart Samma dag som ovan kommer föreningens projektledare Björn Olofsson att fotodokumentera golv och väggar i de rum stambytespersonalen ska beträda i lägenheten. Försäkringar Er hemförsäkring gäller om dörren är låst. Skulle något försvinna med öppen dörr gäller entreprenörens försäkring. Arbetarna kommer att ha identifikation så att ni lätt kan se att de tillhör bygget. De känner också varandra så att risken att någon obehörig tar sig in på bygget är väldigt låg. Jag har aldrig under mina 17 år som projektledare varit med om någon stöld i en lägenhet. De stölder som ofta förekommer vid stambyten är stöld av koppar och verktyg från byggetableringen.

2 Täckning av golv Entreprenören kommer att täcka de golv som de måste beträda för att utföra arbetet. Det sker med en tjock vattentät papp som tejpas fast i golvet med en speciell tejp som släpper lätt vid avtäckning. Vissa golv kan dock få problem även med denna tejp, t.ex oljade trägolv eller trägolv som är slitna. Entreprenören tar inget ansvar för skador som kan uppstå pga att de måste tejpa fast skyddstäckningen. Täckning av dörröppningar, möbler och annat. Entreprenören kommer tillhandahålla täckplast på rulle och specialtejp för att ni ska kunna dammskydda det ni önskar och tejpa för dörröppningar. Plast och tejp kommer att placeras ut i trapphuset några dagar innan byggstart i er lägenhet. När ni använt materialet måste ni ställa tillbaka det i trapphuset. BILTEMA säljer också en provisorisk dörr av byggplast med blixtlås som är gjort för detta ändamål. Den tejp som tillhandahålls är med ett milt lim som inte tar med sig målarfärgen på dörrlisterna om målningsarbetet är fackmässigt utfört och tejpen avlägsnas långsamt. Dra inte rakt ut när ni drar av tejpen, dra sakta nedåt. Tejpa aldrig på en tapet eller målad vägg. Damm Ett stambyte dammar enormt mycket under rivningsarbetet. Föreningen har beställt att entreprenören använder en s.k. dammfälla vid rivningsarbetet. Den reducerar dammet med ca 80-90% vilket dock inte innebär att arbetet blir dammfritt. Efter första veckan är rivningsarbetet klart i badrummet och de arbeten som återstår är då s.k. våta arbeten som inte dammar. Buller Under rivningsveckorna låter det väldigt mycket i huset. Rivningen sker till stor del med bilningsmaskiner. Ljudet fortplantar sig långt i stommen och det låter i hela byggnaden. Om ni måste vara hemma dagtid kan det vara en god idé att skaffa ett par hörselkåpor. Biltema har t.ex prisvärda sådana. Tips: Om ni behöver ringa, gör det när arbetarna har rast, dvs mellan och (ungefärliga tider, fråga dem på plats om aktuella raster). Om ni ska gå ut och göra ärenden, gör det när de bilar. Undanplockning före start Innan arbetena börjar måste ni själva tömma badrum och berörda köksskåp. Ni måste också plocka bort mattor, möbler, lampor mm där byggarbetarna ska passera med material och maskiner. Husdjur Om ni har husdjur bör de antingen placeras på annan ort eller i ett separat rum så de inte skadas eller rymmer när byggarbetarna går ut och in i lägenheten.

3 Att spara saker i badrum och kök. Rivningspersonalen slår sönder allt porslin i badrummet innan de transporterar ut det. Om det är något som ni vill spara måste detta märkas upp tydligt med texten sparas på en fasttejpad lapp så att de försöker demontera det helt. Ange också en plats i lägenheten där det ska ställas upp. Tyvärr kan porslin och annat gå söder när man lossar skruvarna och försöker få det att släppa från vägg eller golv. Entreprenören kan tyvärr inte ta något ansvar om detta sker. Vi rekommenderar stark att ni inte sparar WC-stolar för återmontering även om de ser relativt nya ut. En begagnad WC-stol fungerar ofta dåligt efter att stått uppställd en månad i lägenheten. Packningarna torkar t.ex. Eventuell fukt i bjälklag och väggar Det normala i hus av denna ålder är att fyllningen under badrumsgolvet inte är helt torr. Detta är ett mindre problem eftersom fyllnadsmassorna fraktas bort vid rivningen och ersätts med nytt torrt material innan golvgjutning. I enstaka fall kan det dock finnas betydligt mer fukt som har spridit sig ner till den bärande delen och även badrummets omgivande väggar. Entreprenören kommer då att ställa in ett avfuktningsaggregat i ert badrum för att torka ut fukten innan arbete kan fortsätta. Avfuktaren ska gå dygnet runt och kommer att dra en del ström för vilken ni kommer att få ersättning av föreningen. De ordinarie maskinerna som används i er lägenhet drar ström motsvarande endast 5-10kr då de används förhållande vis kort tid. Om fukten har gått igenom omslutande väggar och förstört tapeten kommer föreningen bekosta ommålning av just den väggen, inte hela rummet. Genomslag vid bilningsarbeten Ibland händer det att bilningen medför skador på andra sidan badrumsväggen. Väggen kommer då att åtgärdas på samma sätt som vid fukt ovan. S.k. Konsekvensskador Bilningsarbetet är tyvärr nödvändigt för att kunna göra ett stambyte. Dess vibrationer får i sällsynta fall inneboende spänningar i flerfamiljshus att släppa och det kan då uppstå tunna sprickor i väggar och tak. Detta går tyvärr inte att förhindra och ersätts heller inte av entreprenören. Om en sådan spricka uppstår ska ni kontakta styrelsen för en bedömning om den är av en sådan omfattning att föreningen bekostar åtgärd. Vad ingår i stambytet Föreningen bekostar det som föreskrivs i bilagda rumsbeskrivningar. Utöver det kan ni göra tillval. I badrummen hos bostadsrättsinnehavarna ingår inte nytt skåp, krokar och pappersavrivare, endast montering av dessa. (för hyresrätterna ingår detta) Om ni köper eget skåp med belysning, tänk på att beställa inspårning av el i väggen (extra kostnad) om ni vill undvika en utanpåliggade kabel.

4 Tillval Entreprenören kommer att erbjuda valmöjligheter. Dels i form av kostnadsfria val av kulör på golvklinker och ett varv kakel i avvikande färg samt badkar eller duschvägg, dels i form av prissatta tillval t.ex: förberedelse för tvättmaskin med infälld eldosa, avloppstratt och vattenkran duschkabin med golvskena och skjutbara glasväggar (om helt tät kabin önskas) sänkt innertak med spotlights nytt badrumsskåp med belysning och eluttag annat kakel och klinker enl. färdiga kombinationer Tillvalen kommer vad gäller kakel och klinker att ställas ut i källaren, övriga produkter visas på bilder i en tillvalspärm. Vi återkommer till i vilket rum utställningen blir. Om inte de färdiga kombinationerna passar (vilket är helt naturligt) kan ni välja ett kakel hos t.ex Kakelspecialisten vid Globen (eller annan kakelfirma) och begära offert på inköp och uppsättning av detta av platschefen. Ni kan också köpa in eget kakel/klinker men måste då leverera detta i god tid och i rätt mängd och kvalité till er lägenhet. Stäm av med platschefen innan ni beställer. Alla tillval kommer att skötas direkt mellan entreprenör och boende, föreningens styrelse och projektledare kommer inte att vara inblandade i era val och beställningar. Möjlighet finns därmed också att göra skatteavdrag för arbetskostnaden. Entreprenören drar av skatterabatten direkt på er faktura. Vid köp av eget avgår en fastställd summa som finns angiven på entreprenörens tillvalslista. Denna motsvarar entreprenörens kostnad inkl arbete för resp. produkt. Vid montering av egna inköp kan sedan extra kostnad tillkomma för monteringstid. Stäm av med platschefen innan ni köper egna produkter. Extra kostnader för kakel med större eller mindre mått. Efter nedbildning av kaklet kommer väggarna att putsas släta. Detta innebär dock inte att väggarna blir helt raka. Väggar i äldre hus är ofta aningen buktiga eller sneda. Vid sättning av standard 15x15cm kakel går det att utföra kakelsättningen inom föreskrivna toleranser. Vid stora plattor måste väggarna först riktas med puts innan kakelsättning. Samma gäller för små plattor som mosaik, dessa kräver ett helt annat underarbete än 15x15-plattor. Diskutera alltid val av denna typ med platschefen innan beställning. Han kan också lämna pris i förväg på eventuell riktning av väggar. Ändring av planlösning i badrum

5 Badrummen kommer att behålla samma placering av WC/handfat/badkar som tidigare. Golvbrunn kommer att flyttas så att den hamnar i ett hörn ca 40 cm från omgivande väggar. Detta för att duschplats ska vara möjlig i framtiden även om ni just nu valt ett badkar. Det kan ibland gå att ändra läge på WC-stol och handfat. Detta beror på hur bjälklaget är konstruerat vilket inte går att se förrän golvet är uppbilat. Det kan oftast gå att bila nya rännor för de liggande avloppsrören till en merkostnad. Stäm av med platschefen. Om du vill ändra planlösningen måste du själv göra en skalriktig måttsatt ritning på hur allt ska placeras. Utökning av badrum Ibland kan det finnas önskemål om att utöka badrummet. Om det är möjligt med hänsyn till bärande väggar och stammarnas placering måste avgöras från fall till fall. Ni kan begära offert på detta av entreprenören på plats men också beställa detta av någon annan entreprenör med våtrums- och VVS-behörighet. Om ni anlitar annan entreprenör än föreningens kommer att särskilt avtal skrivas mellan er och föreningen där ni själva ansvarar för garantin gentemot föreningen på de arbeten ni låtit utföra med annan entreprenör. Städning Entreprenören kommer att våttorka de nya badrummen samt sopa övriga utrymmen de använt för arbetet. Övriga rum (även om de påverkats av dammspridning) kommer inte att städas av entreprenören. Förråd Ni som har rör i tak eller på vägg i era källarförråd kommer att behöva tömma dessa innan arbetet börjar med aktuell stam. Även om ni inte har rör i just ert förråd bör ni ta bort dammkänsliga saker, hela källaren kommer att bli mer eller mindre berörd av damm. Ni kan också täcka dem med den tillhandahållna byggplasten. Tvättstuga Denna kommer ej att beröras av arbetena i någon större omfattning. Om något rör ändå behöver bytas kommer entreprenören att boka den tiden som tvättid. Besiktning De arbeten som utförts i er lägenhet kommer att besiktigas av en auktoriserad besiktningsman som föreningen anlitar. Besiktningen sker i etapper med ca 1 trapphus i taget vartefter de färdigställs. Efter besiktningen kommer ett protokoll att upprättas som skickas till styrelsen. Vi ni ta del av innehållet i protokollet, kontakta styrelsen. Besiktningarna kommer att aviseras minst 1 vecka i förväg genom anslag på portarna. Stockholm

6 Björn Olofsson Vattentornshuset AB

Information Brf Sätra Äng

Information Brf Sätra Äng Information Brf Sätra Äng Innehåll Sid. 1 Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Sid. 5 Sid. 6-7 Byggillet i Stockholm AB Arbetsledning Byggledning Utställning Tillvalsbeställningar Egna ombyggnader eller Inköp Större ombyggnader

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Vad innebär stambytet? Stambytet innebär att Entreprenören kommer att riva samtliga bad/dusch/wc-rum i lägenheterna och en del i väggar/golv/tak i allmänna utrymmen. Detta görs

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET UPPDATERAD VERSION 2018-03-20 INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET Nu börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i fastigheten. Nedan ser ni tidplanen inklusive besiktningsdatum för respektive

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt.

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt. Stambyte BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION För dig som bor med bostadsrätt.!1 Dags för stambyte Nu är det dags för stambyte i er fastighet och det kommer att medföra vissa olägenheter under projektets

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE BRF KASERNBERGET INFORMATION INFÖR STAMBYTE I vinter börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i vår fastighet och företaget som har fått uppdraget heter PW Bad & Bygg AB (nedan kallad entreprenören

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Hej! vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdrag av er bostadsrättsförening att utföra utbyte av vatten- och avloppsstammar i er fastighet. I samband

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26 Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-6 Innehåll När du ser denna symbol i texten så innebär det något som du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för att utföra.. Företaget BTH

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten:... 4 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Information angående stambyte mm överlämnat på informationsmötet den 23 November Vi på Projektledarhuset AB, har erhållit styrelsens

Läs mer

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering Brf Rudboda - informationsmöte Stambyte och våtrumsrenovering 2018-02-08 Brf Rudboda Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Processen Tider Tillval Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor Brf Rudboda Stambyte

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Innehåll Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten... 3 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Hej! Vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdraget att utföra utbyte av vatten och avloppsstammar i er fastighet. I samband med detta kommer även övriga renoveringsåtgärder utföras

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Hyrespåverkan Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart.

Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart. 1 2010-07-30 Information Till boende i Brf. Smedjan På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske inom era lägenheter. I korthet kommer berörda badrum (se omfattningsbeskrivning) att

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

Informationsmöte och extrastämma för stambyte

Informationsmöte och extrastämma för stambyte Informationsmöte och extrastämma för stambyte Innehåll Bakgrund och förslag Vad ska göras Tidplan Hur påverkas du? Finansiering Vad får jag i mitt badrum Förstudieresultat Tidplanering Bakgrund och förslag

Läs mer

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum Nytt och fräscht badrum Vi planerar badrumsrenovering och stambyte för Valhallavägen 41, 43 samt Torsvägen 6. Vi kommer då att göra en totalrenovering

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 Beslutsunderlag stambyte mm Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 1 På programmet - i kväll Bakgrund stambyte Styrelsen förslag till åtgärder inom lägenhet Hur stambytet går till Boendefrågor under

Läs mer

Praktisk information inför

Praktisk information inför Praktisk information inför BADRUMSRENOVERINGEN Hej! I augusti 2016 påbörjar vi badrumsrenoveringarna på din gård. Vi börjar i port 81 och fortsätter port för port fram till 86:an. I detta brev försöker

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum

Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum HANDLING FU1 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG C5 Gruppen AB Karlbergsvägen 84 113 35 STOCKHOLM Tel 08-690 26 90 Fax 08-690 26 99 Beställare. Lägenhet nr Ort:.. Datum.....

Läs mer

När inget arbete sker i era lägenheter ska dörrarna vara låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta.

När inget arbete sker i era lägenheter ska dörrarna vara låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta. Sida 1 av 8 2012-07-03 Information ang. stambyte och våtrumsrenovering Till boende i Brf. Oxen mindre 27&28 På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske i era lägenheter. I korthet

Läs mer

TILLVALSLISTA. Brf Martallen. OSÅLD LGH Svenska Hem / Linda Hornberg VIKTIG INFORMATION

TILLVALSLISTA. Brf Martallen. OSÅLD LGH Svenska Hem / Linda Hornberg VIKTIG INFORMATION TILLVALSLISTA Brf Martallen PROJEKT BRF MARTALLEN LÄGENHET 11002 Köparens nuvarande uppgifter: Namn: Adress: Telefon dagtid: OSÅLD LGH Svenska Hem / Linda Hornberg 2016 05 03 Mail: Senaste tid för underskrift

Läs mer

Ombyggnadsinformation avseende stambyte i HSB Brf Rågen i Sundsvall. Spara detta dokument genom hela byggtiden

Ombyggnadsinformation avseende stambyte i HSB Brf Rågen i Sundsvall. Spara detta dokument genom hela byggtiden Ombyggnadsinformation avseende stambyte i HSB Brf Rågen i Sundsvall Spara detta dokument genom hela byggtiden Introduktion Som totalentreprenör för ombyggnation, beträffande stambyte med badrumsrenovering

Läs mer

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112.

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. ingång Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. Öppettider för Ditt hus och tidpunkt när valet skall vara inlämnat finns

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

Stambytesstämma Brf Banvakten

Stambytesstämma Brf Banvakten Stambytesstämma Brf Banvakten 2018-11-15 Beslutspunkt i slutet av mötet Anser du att Brf Banvakten ska genomföra stambyte under 2019? JA eller NEJ beslutet kräver 2/3 majoritet av de representerade lägenheterna

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 1-127 2018-11-15 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BADRUM

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BADRUM TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BESTÄLLNING AV STANDARDVAL OCH TILLVAL Markera dina val med ett kryss Namn Adress Lägenhetsnummer* Personnummer* Telefon bostad Mobiltelefon Telefon arbete JAG VILL

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm Information om Stambyte och våtrumsrenovering mm HSB Brf Björken Lars Sandberg 2 Mars 2009 Varför stambyte? Kvalitetssäkring Handlingsplan, hur ser processen ut? Förutsättningar för genomförandet Åtgärdsprogram

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen: Byggmästargruppen Stockholm BMG AB består av ca 35 tjänstemän samt 35 egna yrkesarbetare organiserade inom 3 affärsområden, med en omsättning

Läs mer

INFORMATION INFÖR KOMMANDE ELARBETEN. Byggstart i lägenhet, nycklar.

INFORMATION INFÖR KOMMANDE ELARBETEN. Byggstart i lägenhet, nycklar. Brf Rovfågeln INFORMATION INFÖR KOMMANDE ELARBETEN Byggstart i allmänna utrymmen startar V.5 2017-01-30. Byggstart i lägenhet, nycklar. Planerad byggstart V.7 2017-02-13. Hertigv. 2 -> Hertigv. 18. Därefter

Läs mer

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BESTÄLLNING AV STANDARDVAL OCH TILLVAL Markera dina val med ett kryss Namn Adress Lägenhetsnummer Personnummer Telefon bostad Mobiltelefon Telefon arbete JAG VILL

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION För oss är det viktigt att Du som kund är nöjd och får valuta för pengarna. För att Du ska känna dig trygg när du beställer våra tjänster erbjuder vi en 5 dagars garanti. 5

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

Riksbyggen Brf Gula Gården. Stambyteshandboken

Riksbyggen Brf Gula Gården. Stambyteshandboken Riksbyggen Brf Gula Gården Stambyteshandboken Riksbyggen Brf Gula Gården Inledning Nu får Ni veta hur stambytet och våtrumsrenoveringen fungerar och vem Ni skall vända Er till om Ni har några frågor. Med

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN 1-3 2018-2021 Stambytet i kvarteret Växthuset - en nödvändig renovering Under tre år, 2018-2021, genomför vi ett stambyte i över 300 lägenheter

Läs mer

STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL

STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL STAMBYTE - SÅ GÅR DET TILL 1. PLATSBESÖK INFÖR STAMBYTET Vi gör ett första besök i fastigheten där vi tillsammans med er går igenom förutsättningarna i projektet. Här ser vi på alla de omständigheter som

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 10 82 2018-10-22 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA 1 (14) HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER R PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Torsdagen den 13 november kl 19.00

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION Det är viktigt att du som anlitar E-städ blir nöjd och får valuta för dina pengar. För att du ska känna dig trygg när du anlitar E-städ erbjuder vi fem dagars garanti. E-städs

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm

Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm 086740004 Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm Bilaga SB, Bygg, kv Bulten 1 över slutbesiktning av totalentreprenad stambyte gällande bygg-och målningsarbeten inom rubricerad fastighet.

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Björnvägen 174-288 2018-09-05 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Fjällnäset Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför medlems möte 4/12 och extra föreningsstämma 5/2 2015 i Lilla Alby skola. Båda mötena har starttid 18:30.

Läs mer

INREDNINGSBROSCHYR Standardutförande - Brf Prästgården

INREDNINGSBROSCHYR Standardutförande - Brf Prästgården Tillvalsbeställning Linda Hornberg Svenska hem i Bromma Tel 08-704 90 44 linda.hornberg@svh.se INREDNINGSBROSCHYR Standardutförande - Brf Prästgården TILLVAL Här har du möjlighet att köpa till produkter

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

STARTMÖTE WIBOMS VÄG 17-27

STARTMÖTE WIBOMS VÄG 17-27 STARTMÖTE WIBOMS VÄG 17-27 Syftet är att förbereda medlemmarna för olika praktiska frågor som uppkommer före och under byggtiden, samt att underlätta för Titania i kontakten med Medlemmarna. Holken 6 maj

Läs mer

STÄNKSKYDD FÖR ALLA KÖK

STÄNKSKYDD FÖR ALLA KÖK STÄNKSKYDD FÖR ALLA KÖK 1 INNEHÅLL ALLMÄNT... 3 TIPS OCH RÅD... 3 PLANERA FÖR MONTAGE AV STÄNKSKYDD... 4 ELANSLUTNINGAR... 4 FLÄKT/VENTILATIONSDON/SPISKÅPA... 5 BELYSNING... 5 KRANAR... 5 SKARVAR... 6

Läs mer

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5)

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5) Boendeinformation HSB Brf Ektorpshöjden Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. Styrelsen Brf Ektorpshöjden 1 (5) BAKGRUND Rotpartner har under våren 2014 erhållit i uppdrag av styrelsen att

Läs mer

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER

VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER VITA BJÖRN RENOVERING MED MÅNGA VALMÖJLIGHETER DIALOG MED ER HYRESGÄSTER > Genom samrådsmöten > Vid Öppet hus i visningslägenhet > Enskilda möten och samtal med våra hyresgäster > Planeringsarbetet har

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till Informationsmöte! Vi finns här idag Marcus Svensson projektledare Bostaden Magnus Persson Kvartersvärd Bostaden Bert Sandström platschef Peab Dagordning Presentation och introduktion Information

Läs mer

Första steget. Andra saker som du ska tänka på är hur ser tomten ut?

Första steget. Andra saker som du ska tänka på är hur ser tomten ut? Husköpet Att köpa hus En dröm om ett eget hus, ett hem som du vill leva i länge. Alla tankar om hur du vill ha det, hur du vill leva och bo kan bli verklighet. Stort eller litet, modernt eller gammaldags.

Läs mer

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8

Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 2012-11-12 Dagordning till informationsmöte, Brf Höstfibblan 8 1 (11) Informationsmöte Brf Höstfibblan 8 På uppdrag av styrelsen är ni härmed välkomna till möte med och Titania Bygg & VVS AB Tidpunkt:

Läs mer

Dags för stambyte. Ågatan 8-14

Dags för stambyte. Ågatan 8-14 Dags för stambyte Ågatan 8-14 Nu ska ditt hus få en rejäl standardhöjning. Nya stammar, nytt badrum och nytt kök. För ett tryggt och trivsamt boende långt in i framtiden. Stambytet steg för steg 1. Informationsmöte

Läs mer

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till informationsmöte! Dagordning Presentation och introduktion Information om byggandet Tidplan för renoveringarna Så påverkas du som hyresgäst under renoveringarna Frågor och funderingar Vi

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Offertförfrågan. Hej!

Offertförfrågan. Hej! Offertförfrågan Hej! Vi önskar genomföra en om och tillbyggnad av vår fastighet (Boda 3) på adressen Bodavägen 19, 144 62 Rönninge. Projektet är i slutfasen av arkitektarbetet och vi har för avsikt att

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg!

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Björnvägen 34 144 2018-06-19 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Detta är en förberedande beskrivning av planeringen. Vi behöver en fingervisning om kostnaden innan vi lämnar in kontrollplanen för utbyggnaden

Läs mer

Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september.

Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september. smöte 15 januari 2014 Mötet inleddes med att Emma Lillskogen berättade kort om vad som hänt sedan den extra föreningsstämman i september. Föreningens ärende är uppe i Hyresnämnden för behandlande. Efter

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

PM Råd och anvisningar vid ombyggnad

PM Råd och anvisningar vid ombyggnad 1 av (6) PM Råd och anvisningar vid ombyggnad Inledning Många vill bygga om sina bostadsrätter framför allt kök och våtutrymmen. Många bygger i egen regi med eget arbete, vänner, inhyrda hantverkare med

Läs mer

Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17

Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17 Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17 Nu får Romberga en ansiktslyftning! Alla lägenheter får ett nytt, modernt kök och badrum. Vi moderniserar också

Läs mer

STYRSÖ BLACK & WHITE ENTREPRENAD- OCH RUMSBESKRIVNING

STYRSÖ BLACK & WHITE ENTREPRENAD- OCH RUMSBESKRIVNING ENTREPRENAD- OCH RUMSBESKRIVNING GENERELLT ENTREPRENADBESKRIVNIG ENTREPRENADBESKRIVNING UTG. 2 2014-08-08 Åtagande gäller nybyggnation av enfamiljshus baserat på plan- och fasadritningar, leveransbeskrivning

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Tips och råd för. En smartare flytt

Tips och råd för. En smartare flytt Tips och råd för En smartare flytt Några sista tips från Studentbostäder check på den! Det är mycket att hålla reda på när man ska flytta och lätt att missa något. Därför har vi samlat några smarta tips

Läs mer

OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11

OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11 OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11 Byggmästargruppen har fått förtroendet av styrelsen i er förening att vara totalentreprenör för stambytet. Vi har satt ihop denna broschyr för att ni som boende

Läs mer

INTERNI kakelstudio har i samverkan med sina kunder arbetat fram detta informationsbrev.

INTERNI kakelstudio har i samverkan med sina kunder arbetat fram detta informationsbrev. INTERNI kakelstudio har i samverkan med sina kunder arbetat fram detta informationsbrev. Syftet med detta dokument är att du som kund skall veta vad för slags tjänst och produkt du köper av oss. Målet

Läs mer

Till dig som bor på Björnvägen juni 2018 Inför kommande renoveringar

Till dig som bor på Björnvägen juni 2018 Inför kommande renoveringar Till dig som bor på Björnvägen 34 144 20 juni 2018 Inför kommande renoveringar Den 19 juni bjöd vi in dig som bor på Björnvägen 34 144 till ett informationsmöte inför kommande badrumsrenoveringar. Nedan

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman till ett

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 2016 05 02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ombyggnadsplan för fastigheten 4 Vad vi måste göra Badrum 4 Vad du kan välja till Totalrenoverad lägenhet 4 Så påverkas du av renoveringsarbetet

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Hagalunden Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman till ett

Läs mer

Frågor och svar om renovering och evakuering

Frågor och svar om renovering och evakuering April 2014 Till dig som bor på Tranbärsvägen 2 och 4 Frågor och svar om renovering och evakuering I början av april bjöd vi in till ett möte inför renoveringarna på Tranbärsvägen där entreprenören och

Läs mer

Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättshavaren gällande inre underhåll och reparationer

Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättshavaren gällande inre underhåll och reparationer Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättshavaren gällande inre underhåll och reparationer Som bostadsrättsinnehavare måste du själv bekosta reparationer och förbättringar på sådant

Läs mer

Rumsbeskrivning BRF Draknästet

Rumsbeskrivning BRF Draknästet BOA 133 m 2 Entré/kapprum Klinker prisklass 700 kr/m² Klinker. Infällda spotlights Garderober enl. ritning med inredning Elfa Tvättstuga Klinker prisklass 500 kr/m² Kakel (vit) vid tvättbänk. Tvättmaskin:

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms 1 (8) Tak Se separat besiktningsprotokoll på taken avser samtliga tak. 2013 Akuta lagningar 12 000 2014 Bättringsmålning 20 000 gård och gata 63-65 Tak Lilla huset Inga synliga skador Separat syn i samband

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval Stambyte BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER Standard & Tillval!1 DITT NYA BADRUM Era badrum byggdes i en tid när våra vanor kring personlig hygien såg annorlunda ut än idag. Framförallt duschar

Läs mer