Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar."

Transkript

1 BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag 28 januari mellan 15:00 och 20:00, då kan man träffa Henrik och Pia från vår projektgrupp. Kontaktuppgifter till vår projektgrupp: Henrik Tottras (projektledare) o Epost: henrik@tottras.se, telefon: Pia Bruns (boendekonsult) o Epost: pia.bruns@hsb.se, telefon: Styrelsen Fjällnäset o Epost: styrelsen@fjallnaset.se, Mikael Karlsson (ordf): Var finns elementet i ritningen? SVAR: Elementen finns kvar i de badrum som har fönster, dvs de 10 som finns på Humblegatan. För övriga badrum finns inget behov av element då de ligger omgivna av andra rum och därför borde vara lika varmt som dem. Standard vid nybyggnation nuförtiden är att inte ha element i badrummet. Notering: Då det framkom på mötet att många medlemmar gärna vill ha kvar elementet kommer styrelsen undersöka detta inför stämman. 2. Hur stor är besparingen för att inte montera element i alla badrum? SVAR: Besparingen skulle bli ca kr. 3. Jag har inte element i mitt badrum idag, om det beslutas att alla ska ha element måste jag montera in ett då? SVAR: Det är inte nödvändigt att montera tillbaks element om man inte har ett idag. Väljer man dessutom tillvalet golvvärme kanske man inte vill ha element. Däremot kommer det vara möjligt att montera ett element i alla badrum om elementen ska vara kvar, då värmestammen för elementen måste gå igenom varje badrum. 4. Ska förändringen med elementen tas på stämman med 2/3-dels majoritet? SVAR: Ja, om den förändringen fortfarande är kvar. 5. Är det samma tätskikt i hela badrummet? SVAR: Ja det är samma och ända upp till tak i hela badrummet.

2 6. Jag har haft ett extra WC men har inte det längre, vad händer? Måste jag sätta in ett WC igen? SVAR: Nej, du kan behålla samma planlösning för badrummet som du har idag. 7. Vad blir det för kostnader för köket? SVAR: Det blir inga kostnader för köket om man inte väljer att göra tillval. Föreningen står för kostnaden att montera ned/upp de skåp som måste tas bort samt att återställa kakel/väggar som eventuellt måste rivas för att komma åt att byta stammen och återställer köket efteråt. 8. När finns tidplan så att man kan planera försäljning, boende, ledighet etc? SVAR: Vi räknar med att ha en tidplan framme 2-3 veckor efter att en entreprenör är anlitad. Entreprenör hoppas vi ha klart med strax efter stämman den 5 februari. 9. När inträffar byggsemestern? SVAR: Den inträffar vecka 28-31, det kommer även vara ett inplanerat juluppehåll. 10. Börjar man samtidigt med renoveringen på Högklintavägen och Humblegatan? SVAR: Nej, eftersom vi bara upphandlar en bygglinje går det inte. 11. Hur lång tid tar ett stambyte i lägenheten/porten? SVAR: Man får räkna med att arbete sker i lägenheten 7-8 veckor, därefter kan man bo där precis som vanligt. Besiktning sker därefter och eventuella åtgärdanden. Däremot tar arbetet i trappuppgången cirka veckor totalt. Anledningen är att det finns flera stammar i varje hus och man tar ett stamläge i taget. 12. Om man nattarbetar, hur länge pågår jobb i mitt trapphus? SVAR: Som regel börjar arbetarna runt 07:00 på morgonen och arbetar fram till 16: Kan föreningen ordna annat boende under arbetet i lägenheten? SVAR: Föreningen är inte skyldig att ordna temporärt boende under tiden arbete pågår i lägenheten. Vid speciella behov är det bra att ta kontakt med Pia Bruns, boendekonsult. 14. Det finns ett diagonalt rör i klädkammaren, blir det kvar? SVAR: Nej det kommer tas bort eftersom det är en del av gamla stammen. 15. Rör som sticker upp i klädkammaren vill jag ta bort, går det? SVAR: Det är en del av stammen som sticker upp och är förberedelse för att bygga om klädkammaren till wc. Vill man inte bygga om till wc går det bra att ta bort stumpen, men det kanske är bra att spara den om någon/man senare vill bygga om till wc. 16. Vilken badrumsstorlek är kostnaden beräknad på? SVAR: Den är beräknad på den standardstorlek som finns i föreningen, det är knappt någon skillnad mellan standardbadrummen på Högklintavägen och Humblegatan.

3 17. Hur blir det med tillgång till tvättstugan under stambytet? SVAR: Tvättstugan berörs inte så det blir som vanligt. Det enda som utförs där är att byta de rör som försörjer lägenheterna uppåt i husen. Det kan därför bli enstaka avstängningar av vattnet, men det aviseras i god tid innan. 18. Vilken typ av elarbeten kommer göras i lägenheten? SVAR: Det som ingår i stambytet är byte till ny elcentral (proppskåp) med automatsäkringar och jordfelsbrytare, för att följa den nya standarden. Dessutom kommer det finnas olika tillval, exempelvis om man vill installera 3-fas. 19. Om man bytt jordfelsbrytaren sedan tidigare, måste man byta igen? SVAR: Ja den blir bytt eftersom man får en ny elcentral (proppskåp). Däremot får man ett avdrag på kostnaden för befintlig jordfelsbrytare. Har man en befintlig elcentral med jordfelsbrytare som man vill behålla får man också avdrag. 20. Hur går upphandlingen till? SVAR: Vi kontaktar fyra entreprenörer och kontrakterar slutligen en av dom. Den entreprenören som väljs är då kvalificerad genom, pris, kvalitet, organisation, ekonomi, referenser mm. Företaget skall dessutom ha stor erfarenhet av större stambyten i bostadsrättsföreningar. 21. Får man välja en annan entreprenör för uppbyggnaden av badrummet? SVAR: Det går bra men pga arbetsmiljölagarna och ansvarsfrågor får bara en entreprenör arbeta i porten samtidigt. Så färdigställandet av badrummet kan inte starta förrän föreningens entreprenör är klar i porten. 22. Får man använda föreningens entreprenör för att sätta tätskikt men sedan göra resten själv eller med annan entreprenör? SVAR: Ja, se även frågan ovan. 23. När kan vi diskutera med entreprenören ni valt att anlita, hur möjligheterna ser ut för eventuell utbyggnad av badrummet? (vi har ritningar på förslag att riva vägg mellan badrum och klädkammare) SVAR: När vi har en anlitad entreprenör kommer den att snarast komma med information på när det blir aktuellt för resp. lägenhetsinnehavare att diskutera den typen av frågor. 24. Den entreprenör som väljs, kommer vi på något sätt binda den att hålla tiderna? SVAR: Ja, eftersom tidplanen blir en del av kontraktshandlingarna kommer det finnas ett antal vitesklausuler kopplade till den i det slutliga kontraktet. Exakt på vilken nivå (tid och pengar) de hamnar kan styrelsen inte svara på nu. 25. Stammar i källare, förråd och garage, byts dessa? SVAR: Alla synliga stammar för vatten och avlopp i källare, förråd och garage byts.

4 26. Varför fördelas kostnaden via andelstal, kostnaden för ett badrum är ju lika? SVAR: Stadgarna stipulerar att kostnaderna ska fördelas via andelstal. Om fördelningen ska göras på annat sätt krävs ändringar i stadgarna, som i sin tur kräver majoritetsbeslut på två stämmor. 27. Får alla göra rotavdrag? SVAR: ROT-avdraget är baserat på att man betalar en viss mängd skatt, vilket ger en minimiinkomst för att kunna göra ROT-avdrag. Har man dessutom redan gjort ROT-avdrag samma år är det bra att kontrollera att man har kvar möjligheten. 28. Alla har inte möjlighet till ROT-avdrag, blir inte det orättvist? SVAR: Det kan tyckas att det blir orättvist ifall inte alla har möjlighet till ROT-avdrag. Styrelsen anser ändå att det blir den bästa och den mest rätta finansieringsmodellen då stadgarna säger att ansvaret för badrummen ligger på de boende. Kostnaderna för stammarna fördelas därmed rättvist genom andelstalen. Det vore däremot kanske fel att inte ge möjlighet till ROT-avdrag. 29. Kommer föreningen ta fram ett alternativ till finansiering som man kan rösta på vid stämman? SVAR: Nej 30. Varför får vi inte rösta om finansieringsmodell? SVAR: Det är inte en fråga för stämman, det är styrelsens beslut. 31. När ska betalningen för arbetet utföras? Direkt efter utfört arbete i vår lägenhet, eller först efter att hela projektet är utfört? SVAR: Efter avslutade arbeten i er lägenhet och godkänd besiktning av dessa arbeten kommer faktura. 32. Får man enligt bostadsrättslagen välja att göra så att medlemmen måste betala själv? SVAR: Ja, då ansvaret för badrummet i sig ligger hos den boende enligt stadgarna. 33. Varför tar inte föreningen hela kostnaden? SVAR: Det finns flera orsaker. 1) Som medlem kan man göra rot- och ränteavdrag vilket inte föreningen kan göra, det medför att nettokostnaden blir lägre. 2) Eftersom föreningen inte tar hela kostnaden behöver inte avgiften höjas lika mycket, vilket borde ge en attraktivare lägenhet på marknaden. 3) Det är också bra att föreningen får en lägre lånebild totalt sett då det kommer fler arbeten framöver enligt underhållsplanen.

5 34. Hur skulle finansieringen se ut om föreningen tog hela kostnaden? SVAR: Se nedanstående tabeller. Stambytet och brf tar hela kostnaden Investering Ränta Brukstid Avskrivning kr 2.5% 50 år kr/år S:a kostnader i brf kr/år Kostnader för stambytet för boende (via månadsavgiften) Lägenhetstyp Årsavgift 2014 Månadsavgift 2014 Höjning/månad Höjning % Etta 42 kvm Tvåa 64 kvm Trea 80.5 kvm Fyra 94 kvm Måste man själv stå för kostnaderna för att tömma förråd och skaffa ett tillfälligt? SVAR: Ja, styrelsen ska titta på om det går att ordna temporära förråd på gården som man kan hyra. Vanligt är i så fall att föreningen hyr in en container som de boende kan använda. 36. Får man avdrag på avgiften för att man inte kan bo i lägenheten under en viss tid? SVAR: Nej, anledningen är att alla skulle ha rätt till denna reducering och kostnaden skulle därför fördelas över alla medlemmar, vilket medför moment Får man hjälp att ordna annat boende? SVAR: Föreningen har ingen skyldighet att ordna detta. Ifall speciella behov finns är det en bra idé att kontakta Pia Bruns. 38. De flesta badrumsgolven är upphöjda, kommer det ändras? SVAR: Vi kommer att sträva efter så låga golvhöjder som möjligt. Det som avgör är konstruktionsbetongen i golvet, det är svårt att bestämma golvhöjden innan golvet rivs upp. 39. Är frånluftsdonen i badrummen av plåt eller plast? SVAR: Plåt 40. När måste beslut senast ske, om huruvida vi vill göra andra materialval än standard? SVAR: Det brukar röra sig om ca 3-4 veckor innan arbeten påbörjas i er lägenhet. 41. Vägghängd toalett eller inte? SVAR: I ett standardbadrum ingår en vanlig toalett men det kommer finnas vägghängd toalett som tillval.

6 42. Kommer det finnas som färdigt tillval att ta bort väggen mellan badrum och klädkammare? SVAR: Styrelsens målsättning är att detta ska kunna väljas som tillval till fastpris. Men då vi inte börjat förhandla med en entreprenör ännu kan vi i dagsläget inte lova det. 43. Vad kostar golvvärme som tillval? SVAR: Priset för golvvärme är cirka kr beroende på yta. 44. Vilka har rätt till portabel toalett? SVAR: Det kommer att bedömas av vår boendekonsult (Pia) som gör en bedömning av ert behov av en portabel toalett. Styrelsen vill inte göra den bedömningen utan låter en utomstående konsult göra det. Det kommer dessutom att finnas tillgång till WC/duschmöjligheter i duschvagn utanför huset eller i uppbyggda provisoriska WC/duschutrymmen i källare eller allmänna utrymmen i huset. 45. Vad kostar portabel toalett? SVAR: En portabel toalett kostar cirka kr/dygn inkl moms om man vill hyra en själv under stambytestiden. Finns det medicinska eller andra skäl som då ska styrkas med intyg eller med samtal med boendekonsulten kan det ske genom föreningens försorg. 46. Kommer man kunna byta ut från badkar till dusch hörna senare? SVAR: Ja, det ska inte vara något problem, även omvänt kommer gå bra. 47. Byter man alla stammar i en lägenhet samtidigt? SVAR: Ja. 48. Återställs skador som åsamkas av entreprenören? SVAR: Ja, och det kommer göras en försyn innan arbetet i lägenheten börjar för att säkerställa utgångsläget. Då går man igenom lägenheten tillsammans och tar även bilder på de ställen som behövs. 49. Om man inte kan ta sig till lokalen för öppet hus, hur gör man? SVAR: Kontakta Henrik ( ) eller Pia ( ) så får ni hjälp. Pia kommer, vid behov, även hem till dig istället, då kan man dessutom bestämma annan tidpunkt.

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-11-12 HSB Brf Bergshamra Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Styrelsens ställningstagande och förslag till åtgärder Kostnader

Läs mer

Informationsmöte och extrastämma för stambyte

Informationsmöte och extrastämma för stambyte Informationsmöte och extrastämma för stambyte Innehåll Bakgrund och förslag Vad ska göras Tidplan Hur påverkas du? Finansiering Vad får jag i mitt badrum Förstudieresultat Tidplanering Bakgrund och förslag

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Stambytesstämma Brf Banvakten

Stambytesstämma Brf Banvakten Stambytesstämma Brf Banvakten 2018-11-15 Beslutspunkt i slutet av mötet Anser du att Brf Banvakten ska genomföra stambyte under 2019? JA eller NEJ beslutet kräver 2/3 majoritet av de representerade lägenheterna

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Fjällnäset Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför medlems möte 4/12 och extra föreningsstämma 5/2 2015 i Lilla Alby skola. Båda mötena har starttid 18:30.

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013.

INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013. INFORMATIONSMÖTE TALLBACKASKOLANS AULA 22 OCH 31 OKTOBER 2013. DELTAGARE/FÖREDRAGANDE Ann-Christin, ordförande Jolanta, vice ordförande Enis, stamprojekt, ledamot Rainer, sekreterare, ledamot Einar samt

Läs mer

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering Brf Rudboda - informationsmöte Stambyte och våtrumsrenovering 2018-02-08 Brf Rudboda Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Processen Tider Tillval Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor Brf Rudboda Stambyte

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten

Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten Stockholm 2013-09-10 Gällande Titanias ROT-avdragsmodell vid stambyten Det finns idag möjligheter för bostadsrättsföreningar att utnyttja ROT-avdraget som bostadsrättsinnehavarna har rätt till avseende

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Hyrespåverkan Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Senast uppdaterad 2013-04-23 Information om stamrenovering Om du har några frågor, mejla stamrenovering@backsippan.se! 1 Innehåll Inledning 3 Varför har en diskussion om stambyte

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05.

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05. Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05 BRF Leporiden 1 Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Traditionellt

Läs mer

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm Information om Stambyte och våtrumsrenovering mm HSB Brf Björken Lars Sandberg 2 Mars 2009 Varför stambyte? Kvalitetssäkring Handlingsplan, hur ser processen ut? Förutsättningar för genomförandet Åtgärdsprogram

Läs mer

Torsgatan 27 B. Torsgatan 27 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 18

Torsgatan 27 B. Torsgatan 27 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 18 Län Västmanland Gatuadress Kommun Köping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 119 m² Område Nyckelberget Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ljus lägenhet i ett bra område i gamla delen av Köping. Trevlig

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Till boende i Styrelsens kommentarer och förslag inför extra stämma onsdagen den 12 mars 2008. Gruppen som vill ha en ny typ av finansiering har begärt att få en ny extra stämma. Styrelsen har en mycket

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

Frågor och svar kring stambyte

Frågor och svar kring stambyte Brf Hanveden 1 2013-05-27 Frågor och svar kring stambyte VARFÖR STAMBYTE? Varför måste föreningen göra stambyte? Föreningen har haft många vattenskador som förorsakat höga kostnader. Detta har föranlett

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

Län Västmanland Gatuadress Källgatan 11 B Kommun Västerås Storlek 1 rum / 24 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västmanland Gatuadress Källgatan 11 B Kommun Västerås Storlek 1 rum / 24 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västmanland Gatuadress Kommun Västerås Storlek 1 rum / 24 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Attraktiv adress innanför cityringen med gångavstånd till det mesta som Västerås

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA

INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I BRF PORKALA INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF PORKALA Inom kort kommer styrelsen på olika möten informera om kommande stambyte där samtliga badrum byggs om och ledningar

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 April 2014 Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars I mars bjöd vi in till ett möte där du fick komma med önskemål och förslag inför

Läs mer

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Vad innebär stambytet? Stambytet innebär att Entreprenören kommer att riva samtliga bad/dusch/wc-rum i lägenheterna och en del i väggar/golv/tak i allmänna utrymmen. Detta görs

Läs mer

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 Beslutsunderlag stambyte mm Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 1 På programmet - i kväll Bakgrund stambyte Styrelsen förslag till åtgärder inom lägenhet Hur stambytet går till Boendefrågor under

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Kollegiegatan 3B. Län Skåne Gatuadress Kollegiegatan 3B Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 5.0 rum / 132.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En sammanslagen tvåa och trea. Två utbyggda inglasade balkonger

Läs mer

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN

Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN Stambyte KVARTERET VÄXTHUSET SURBRUNNSVÄGEN 2-10 TUNALUNDSVÄGEN 1-3 2018-2021 Stambytet i kvarteret Växthuset - en nödvändig renovering Under tre år, 2018-2021, genomför vi ett stambyte i över 300 lägenheter

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat Modexa AB FÖRSTUDIE - SAMMANSTÄLLNING AV RESULTAT 1. Kvantitativ hyresgästundersökning enkät 2. Kvalitativ hyresgästundersökning

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Fredriksbergsgatan 2. 4 300 kr/månad Gatuadress Fredriksbergsgatan 2

Fredriksbergsgatan 2. 4 300 kr/månad Gatuadress Fredriksbergsgatan 2 Utgångspris 1 495 000 kr Avgift 4 300 kr/månad Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum och kök / 80 m² Område Slussen/Rörsjöparken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Rymlig sekelskifteslägenhet med

Läs mer

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Information angående stambyte mm överlämnat på informationsmötet den 23 November Vi på Projektledarhuset AB, har erhållit styrelsens

Läs mer

Information Brf Sätra Äng

Information Brf Sätra Äng Information Brf Sätra Äng Innehåll Sid. 1 Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Sid. 5 Sid. 6-7 Byggillet i Stockholm AB Arbetsledning Byggledning Utställning Tillvalsbeställningar Egna ombyggnader eller Inköp Större ombyggnader

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman

Läs mer

STARTMÖTE WIBOMS VÄG 10

STARTMÖTE WIBOMS VÄG 10 STARTMÖTE WIBOMS VÄG 10 SYFTET ÄR ATT GÖRA MEDLEMMARNA FÖRBEREDDA FÖR OLIKA PRAKTISKA FRÅGOR UNDER BYGGTIDEN SAMT ATT UNDERLÄTTA FÖR TITANIA I KONTAKTEN MED MEDLEMMARNA. HOLKEN 30 OKTOBER 2013. KL.18:30

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934 ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934 Bostadsrättshavare: Adress: Lägenhetsnummer: Telefon: E-post: Start (åååå-mm-dd): Beräknat färdigt (åååå-mm-dd): Beskrivning av

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kulladalsgatan 10 B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kulladalsgatan 10 B Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1 rum / 39,5 m² Område Kulladal Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag fastnade för lägenheten för dess läge på Kulladal som känns både lugnt och tryggt.

Läs mer

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET UPPDATERAD VERSION 2018-03-20 INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET Nu börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i fastigheten. Nedan ser ni tidplanen inklusive besiktningsdatum för respektive

Läs mer

2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari.

2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari. 2014-02-26 Information från medlemsmöten 10 och 13 februari. Härom veckan hölls två välbesökta möten i Tallbackaskolans aula med följande program: Valberedningen information om styrelsearbete Nuläget i

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE BRF KASERNBERGET INFORMATION INFÖR STAMBYTE I vinter börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i vår fastighet och företaget som har fått uppdraget heter PW Bad & Bygg AB (nedan kallad entreprenören

Läs mer

Hisingsgatan 2A. Län Västra Götaland Gatuadress Hisingsgatan 2A Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 67 m² Område. Tillträde tidigast

Hisingsgatan 2A. Län Västra Götaland Gatuadress Hisingsgatan 2A Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 67 m² Område. Tillträde tidigast Län Västra Götaland Gatuadress Kommun Göteborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 67 m² Område Centrala Hisingen Tillträde tidigast 2013-07-15 www.hemverket.se - Sida 1 av 13 Vardagsrum Vardagsrummet ligger i

Läs mer

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA

HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA 1 (14) HSB:S BRF ANDERSTORP I SOLNA INFORMATION INFÖR EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA OM STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER R PÅ LEDNINGAR FÖR VATTEN OCH AVLOPP SAMT VÅTRUM. Tid: Torsdagen den 13 november kl 19.00

Läs mer

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen.

På mötet kommer vi att rösta om vi ska måla eller byta fönster baserat på det underlag som bifogas i kallelsen. Malmö 2009-12-01 Till medlemmarna i Brf. Krabban Härmed kommer kallelsen till extra föreningsstämma den 8:e december. Det som mötet huvudsakligen kretsar kring är huruvida vi ska byta eller måla om/reparera

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-01-28 HSB Brf Bergshamra Deltagare i projektet Styrelsens arbetsgrupp Dennis Kjellin, P-O Walther, Per Johannesson, Hans Bergstedt Konsulter

Läs mer

Län Västra Götaland Gatuadress Färgfabriksgatan 16 Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 58 m² Område Centrala Hisingen Kvillebäcken

Län Västra Götaland Gatuadress Färgfabriksgatan 16 Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 58 m² Område Centrala Hisingen Kvillebäcken Län Västra Götaland Gatuadress Färgfabriksgatan 16 Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 58 m² Område Centrala Hisingen Kvillebäcken " Tillträde tidigast Enligt överenskommelse En ljus och välplanerad

Läs mer

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26 Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-6 Innehåll När du ser denna symbol i texten så innebär det något som du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för att utföra.. Företaget BTH

Läs mer

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR VATTENSKADOR BRF NIPFJÄLLET 10 A. ALLMÄNT Vårt kallvatten levereras av Stockholm vatten och varmvattnet kommer från Fortum till både fjärrvärme och varmvatten i kranarna. All vattenförbrukning faktureras

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Till boende i Styrelsens förslag till beslut gällande motionen Ny typ av finansiering Bakgrund För tre år sedan gjorde vi en utredning om att lösa föreningens lån. Det vi kom fram till då var att vi skulle

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Bölevägen 15 L Kommun Sundsvall Storlek 3 rum (2 sovrum) / 109 m² Område Sidsjö-Böle Tillträde tidigast

Län Västernorrland Gatuadress Bölevägen 15 L Kommun Sundsvall Storlek 3 rum (2 sovrum) / 109 m² Område Sidsjö-Böle Tillträde tidigast Län Västernorrland Gatuadress Kommun Sundsvall Storlek 3 rum (2 sovrum) / 109 m² Område Sidsjö-Böle Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Naturskönt boende med sjöutsikt. -- Lotta Kalin, säljare

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kadettgatan 68 B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kadettgatan 68 B Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 4 rum (3 sovrum) / 102 m² Område Västra Berga Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Perfekt för barnfamiljer, dagis och f9 skola i området. Lättskött

Läs mer

Nu renoveras ditt hus! INFORMATION FRÅN DIN HYRESVÄRD KRING ROT-PROJEKT 2016/2017

Nu renoveras ditt hus! INFORMATION FRÅN DIN HYRESVÄRD KRING ROT-PROJEKT 2016/2017 Nu renoveras ditt hus! INFORMATION FRÅN DIN HYRESVÄRD KRING ROT-PROJEKT 2016/2017 Nu renoveras ditt hus Efter 42 år behöver fastigheten du bor i renoveras och moderniseras. Sedan en tid har vi planerat

Läs mer

Län Halland Gatuadress Stenfalksvägen 25 E Kommun Falkenberg Storlek 3 rum / 80 m² Område Stenfalken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Halland Gatuadress Stenfalksvägen 25 E Kommun Falkenberg Storlek 3 rum / 80 m² Område Stenfalken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Halland Gatuadress Kommun Falkenberg Storlek 3 rum / 80 m² Område Stenfalken Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Förutom att allt i lägenheten är i princip splitternytt så är det väldigt trivsamt

Läs mer

Län Uppsala Gatuadress Stationsgatan 36 Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 104 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Uppsala Gatuadress Stationsgatan 36 Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 104 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Uppsala Gatuadress Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 104 m² Område Centrum Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Tillfälle att förvärva en ljus trerummare på 104 kvm på fjärde våningen,

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Storgatan 52A Kommun Sundsvall Storlek 4 rum (3 sovrum) / 109 m² Område Centralt Tillträde tidigast

Län Västernorrland Gatuadress Storgatan 52A Kommun Sundsvall Storlek 4 rum (3 sovrum) / 109 m² Område Centralt Tillträde tidigast Län Västernorrland Gatuadress Kommun Sundsvall Storlek 4 rum (3 sovrum) / 109 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Centralt läge, toppfräsch lägenhet och hög standard med påkostade

Läs mer

Jämförelse Brf Kasernberget - Brf Kantarellen 11

Jämförelse Brf Kasernberget - Brf Kantarellen 11 Jämförelse Brf Kasernberget - Brf Kantarellen 11 ALLMÄNT Brf Kasernberget har 203 lägenheter och är belägen på Östermalm i Stockholm. Inga hyresrätter finns. Husen bygges 1973, 2 st huskroppar, båda med

Läs mer

Odensvivägen 6 F. Odensvivägen 6 F. www.hemverket.se - Sida 1 av 15

Odensvivägen 6 F. Odensvivägen 6 F. www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Län Västmanland Gatuadress Kommun Köping Storlek 4 rum (3 sovrum) / 83.5 m² Område Nyckelberget Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Inflyttningsklar fyrarummare i ett mycket gott skick! Välskött

Läs mer

Dags för stambyte. Ågatan 8-14

Dags för stambyte. Ågatan 8-14 Dags för stambyte Ågatan 8-14 Nu ska ditt hus få en rejäl standardhöjning. Nya stammar, nytt badrum och nytt kök. För ett tryggt och trivsamt boende långt in i framtiden. Stambytet steg för steg 1. Informationsmöte

Läs mer

Terapivägen 14 B. Terapivägen 14 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 13

Terapivägen 14 B. Terapivägen 14 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 13 Län Stockholm Gatuadress Kommun Huddinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 85 m² Område Flemingsberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Barnvänligt och lugnt område. Bra kommunikationer med Pendeltåg

Läs mer

Västra Gatuadress Arvesgärde 33 Götaland Kommun Göteborg Storlek 1 rum / 41 m² Område Tuve Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Arvesgärde 33 Götaland Kommun Göteborg Storlek 1 rum / 41 m² Område Tuve Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 1 rum / 41 m² Område Tuve Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Praktisk planlösning i ett lugnt och omtyckt område. Lägenheten har ett bra

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nynäsvägen 342B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nynäsvägen 342B Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57 m² Område Enskede Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Fin tvårummare i mycket gott skick! Renoverat badrum, stambytt 2006.

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Högalidsvägen 63D Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.5 m² Område Högalid Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Högalidsvägen 63D Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.5 m² Område Högalid Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Kävlinge Storlek 3 rum (2 sovrum) / 82.5 m² Område Högalid Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt och trevligt område utan biltrafik. Nära till tågstation och centrum.

Läs mer

Län Södermanland Gatuadress Segelmakargatan 9 Kommun Nyköping Storlek 2,5 rum (1 sovrum) / 74 m² Område Brandholmen Tillträde tidigast

Län Södermanland Gatuadress Segelmakargatan 9 Kommun Nyköping Storlek 2,5 rum (1 sovrum) / 74 m² Område Brandholmen Tillträde tidigast Län Södermanland Gatuadress Kommun Nyköping Storlek 2,5 rum (1 sovrum) / 74 m² Område Brandholmen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Oerhört lugnt och tyst område med absolut närhet till vattnet.

Läs mer

Bakgrund Vid årsstämman 2015 röstade föreningens medlemmar om frågan: Ska vi ha kvar det allmänna förrådet på vinden, Pålsundsparken 12?

Bakgrund Vid årsstämman 2015 röstade föreningens medlemmar om frågan: Ska vi ha kvar det allmänna förrådet på vinden, Pålsundsparken 12? Bilaga 4 Förslag till ny användning av ytan för det nuvarande allmänna förrådet, vinden Pålsundsparken 12 Bakgrund Vid årsstämman 2015 röstade föreningens medlemmar om frågan: Ska vi ha kvar det allmänna

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Södra Hunnetorpsvägen 112 Kommun Helsingborg Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Adolfsberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trevliga omgivningar med stora gröna ytor

Läs mer

Västra Gatuadress Motettvägen 2 Götaland Kommun Uddevalla Storlek 3 rum (2 sovrum) / 64.5 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Motettvägen 2 Götaland Kommun Uddevalla Storlek 3 rum (2 sovrum) / 64.5 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Uddevalla Storlek 3 rum (2 sovrum) / 64.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Totalrenoverad lägenhet med modern planlösning. En lägenhet klar att flytta

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket nära till bra kommunikationer och kommande station för pendeltåg.

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Kyrkogatan 4 Kommun Sundsvall Storlek 1 rum / 23 m² Område Stenstaden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västernorrland Gatuadress Kyrkogatan 4 Kommun Sundsvall Storlek 1 rum / 23 m² Område Stenstaden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västernorrland Gatuadress Kommun Sundsvall Storlek 1 rum / 23 m² Område Stenstaden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lägenheten ligger perfekt i stenstaden mellan Citykärnan och hamnen. Trevlig

Läs mer

Götaland Kommun Alingsås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 96 m² Tillträde tidigast

Götaland Kommun Alingsås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 96 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Alingsås Storlek 3 rum (2 sovrum) / 96 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket trevligt område med fin natur, vattendrag och parker runt knuten. Lägenheten

Läs mer

REGLER FÖR OMBYGGNADER & RENOVERINGAR Maj 2015

REGLER FÖR OMBYGGNADER & RENOVERINGAR Maj 2015 REGLER FÖR OMBYGGNADER & RENOVERINGAR Maj 2015 Fastigheten ägs i sin helhet av bostadsrättsföreningen St Göran 3. Som medlemmar i föreningen har vi nyttjanderätten till våra lägenheter, men vi äger dem

Läs mer

Götaland Kommun Strömstad Storlek 1.5 rum / 41 m² Tillträde tidigast

Götaland Kommun Strömstad Storlek 1.5 rum / 41 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Strömstad Storlek 1.5 rum / 41 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " En nyrenoverad lägenhet, centralt belägen och med fantastisk utsikt över staden och havet.

Läs mer

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten

Vindkraftsplanerna lagda på framtiden. Individuell mätning av el i lägenheten Vindkraftsplanerna lagda på framtiden Som styrelsen informerade om på årsstämman 2012 pågick en utredning om föreningen skulle köpa andelar i vindkraftverk och på så sätt få miljövänlig el till ett bra

Läs mer

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum

trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum trygghet engagemang nytänkande Nu renoverar vi ditt badrum Nytt och fräscht badrum Vi planerar badrumsrenovering och stambyte för Valhallavägen 41, 43 samt Torsvägen 6. Vi kommer då att göra en totalrenovering

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Hej! Vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdraget att utföra utbyte av vatten och avloppsstammar i er fastighet. I samband med detta kommer även övriga renoveringsåtgärder utföras

Läs mer

Län Kronoberg Gatuadress Norregårdsvägen 9C Kommun Växjö Storlek 1 rum / 43.5 m² Område Hov Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kronoberg Gatuadress Norregårdsvägen 9C Kommun Växjö Storlek 1 rum / 43.5 m² Område Hov Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kronoberg Gatuadress Kommun Växjö Storlek 1 rum / 43.5 m² Område Hov Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt och trevligt område. Perfekt med månadsavgift där även hushållsel och parkering

Läs mer

Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast

Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Charmig och ljus funkistvåa. Ett stenkast till Slottskogen och Linné med natur

Läs mer

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval

Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Personligare hem Inred med Svenska Bostäders stilval och tillval Nu gör vi det enklare för dig att sätta din personliga prägel på din lägenhet. Genom Svenska Bostäders stilval och tillval kan du inreda

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Kristinagatan 15 B. Kristinagatan 15 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 16

Kristinagatan 15 B. Kristinagatan 15 B. www.hemverket.se - Sida 1 av 16 Län Västmanland Gatuadress Kommun Västerås Storlek 4 rum (2 sovrum) / 141 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Välkommen till en modern och trevlig lägenhet i en fastighet som

Läs mer

Gökvägen 3A. Län Stockholm Gatuadress Gökvägen 3A Kommun Norrtälje Storlek 2.0 rum / 53 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Gökvägen 3A. Län Stockholm Gatuadress Gökvägen 3A Kommun Norrtälje Storlek 2.0 rum / 53 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Norrtälje Storlek 2.0 rum / 53 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Välkommen till denna trivsamma och mycket välplanerade

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten:... 4 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer