Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart."

Transkript

1 Information Till boende i Brf. Smedjan På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske inom era lägenheter. I korthet kommer berörda badrum (se omfattningsbeskrivning) att förses med nya yt- och tätskikt och nytt sanitetsporslin och blandare. Berörda kök ny blandare samt nytt avlopp. Alla gamla rörledningar som har med vatten och avlopp att göra kommer att bytas. Elinstallationer i berörda badrum kommer att bytas till jordad installation. Lägenhetscentraler kompletteras med jordfelsbrytare om detta saknas idag. Platschefen ansvarar för all information till boende. Viktig information om t e x avstängningar av el och vatten, kommer att aviseras med lapp i brevlådan, övrig information anslås på anslagstavla i entrén. Säkerhet/försäkring: Alla som jobbar med stambytet ska bära en id-bricka med MZ,as logga på. Om någon inte bär id-bricka ber vi er att kontakta platschefen omedelbart. När inget arbete sker i era lägenheter så är dörrarna låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta. MZ har en Rot-försäkring i form av allriskförsäkring för skador på såväl beställarens som bostadrättshavare/hyresgästers befintlig fast och lös egendom tillhörig beställaren. Boende skall även se till att ha en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

2 2 Stambytets omfattning: Undre källare Hela undre källarvåningen vid uppgång H omfattas av stambytet. Källarvåning Hela källarvåningen omfattas av stambytet. Bottenvåning samt våning 1 till 4 tr. Uppgång A: Tio lägenheter samt uthyrningslokaler med tillhörande stammar omfattas av stambytet. (Lgh 62, 64, 65, 68, 69, 72, 73, 76, 77 och 80 med stammar 30a, 30b, 33a och 33b). Uppgång E: Nio lägenheter med tillhörande stammar omfattas av stambytet. (Lgh 139, 142, 143, 146, 147, 150, 151, 154 och 155 med stammar 14, 15a och 15b). Uppgång H: Fem lägenheter med tillhörande stammar omfattas av stambytet. (Lgh 199, 204, 209, 214 och 219 med stammar 5a samt stam i garderob textad sl-25 och kl-70 på ritning). För lokalisering av stammar se ritning. Vindsvåning Samtliga luftningsledningar byts och avslutas ovan yttertak, (gäller berörda stammar).

3 3 Information boende: Frågor beträffande tillval och arbeten i era lägenheter ställs i första hand till tillvalsansvarig respektive platschef. Kontaktuppgifter hittar ni på sista sidan. Arbetstider Arbetstider , helgfri måndag t.o.m fredag. Innan start av er lgh: Ni måste tömma hall,(glöm ej garderober) badrum, wc på saker. Diskbänkskåp och hörnbänkskåp tömmes generellt samt eventuella överskåp tömmes helt i de lägenheter med stam i bakomvarande vägg. Intäckning Intäckning av golv från lägenhetsdörr till badrum, wc samt kök ingår, övrig intäckning utföres av boende med från oss tillhandahållet material (plast & tejp). Vi kan hjälpa till med viss plastning runt de berörda områden där vi kommer att jobba, vi häftar fast plasten på dörrfodrets sida (de små hål som blir fylls i med vit latex.) Var försiktiga när ni tejpar på målade ytor & tapeter då tejpen kan dra med sig färg!!!! Ev. inredning i badrum/wc som ska sparas skall markeras med gul tejp så att vederbörande förstår, samt vart i Lgh. det ska sparas. Omarkerade saker går i containern. Om inredningen ska återmonteras eller ny inredning (Krokar, skåp, mm.) monteras skall även de markeras på kaklet i god tid innan besiktning kontakta platsansvarig. ( Detta montage ingår i vårat åtagande, men artiklarna måste finnas på plats i god tid före besiktningen för att det skall ingå.) För sent inkomna artiklar monteras givetvis upp men kan medföra en tillkommande kostnad beroende på hur försenat de blir. Ni som känner att man inte vill gå till ner i källaren för att gå på toaletten på nätterna så finns det att beställa en så kallad Skogstoalett se tillvalslistan Vi kommer att byta ut er lås cylinder till en byggcylinder innan start av er lägenhet (vi aviserar innan) Ni kommer att få en uppsättning (2st) nycklar till denna cylinder. (fler nycklar kan beställas till en kostnad av 150:-/nyckeln.) Att tänka på: Lås ej sjutillhållarlåset när ni går på morgonen. Helger, kvällar och nätter är det okej att låsa. Rivningsarbeten: Vi kommer att använda dammätare under utrivningsfasen för att minimera dammet. Under byggtiden kan det förekomma störande ljud ( värst är det de två första veckorna då allt gammalt rivs ut).

4 4 Omfattningsbeskrivning: Nedanstående grundstandard bekostas av föreningen gemensamt. Mot extra kostnad finns även möjlighet till tillval för den som önskar ändra eller komplettera grundstandarden. Tillvalen köps direkt av MZ till priser som offereras direkt till boende. Priser på de vanligaste tillvalen finns redovisade i den bifogade tillvalslistan. Bostadsrätthavare som önskar göra avsteg från den grund standard som föreningen erbjuder får tillgodoräkna avgående kostnad vid tillval.( Se tillvalslistan vad som är standard/tillval ) Exempel på frånval är återmontering av badkar, toalettstol och tvättställ. (om dessa är i gott skick och ej äldre än 5 år). Utställningen kommer att ordnas i källaren innan stambytet startar. Där visas det kakel, klinker, porslin, blandare etc som ingår i grundstandarden. Vid val av annat kakel och klinker än det som ingår får den boende tillgodoräkna sig en avgående kostnad (se tillvalslistan) för det standard kakel/klinker som ej nyttjas. Vid uppsättning av tillvalskakel/klinker som kräver extra arbete (t ex annat underlag, planering och/eller tillskärning) tillkommer en sättkostnad som boende står för. Kakelarbeten: Vägghörn fogas med antimögelbehandlad våtrumssilikon. Utåtgående hörn förses med hörnlist. Standardsättning i badrum: Vägg kakelsättes upp till tak, kakel 15cm*15cm valbar mellan 3 vita (blank, matt, vågig) samt 6 olika kulörer. Golv finns i 7 olika alternativ 10cm*10cm. Man kan välja till en bård eller om man vill ha en fondvägg i avvikande kulör. (inom föreskriven kakelserie) Fog färg som används är ljusgrå, men kan fås i annan kulör om så önskas.(vit fog rekommenderas ej då den lätt blir mörk/svart av smuts) Wc: Golv finns i 7 olika alternativ 10cm*10cm. Sockel av golvklinkers. Stänkskydd Frimärke ovan handfat. Ca: 600 bred x455 högt. (kakel 15cm*15cm valbar mellan 3 vita (blank, matt, vågig) samt 6 olika kulörer. Fog färg som används är ljusgrå, men kan fås i annan kulör om så önskas..(vit fog rekommenderas ej då den lätt blir mörk/svart av smuts)

5 5 Målning Wc. Väggar och tak målas. Karm, nya foder, insida dörrblad målas. Fanerad dörr lackas. Bad. Tak målas. Karm, nya foder, insida dörrblad målas. Fanerad dörr lackas. Ventilation. Ny tröskel i ek med ventilationspalt monteras. Nytt frånluftsdon. EL Ny strömbrytare samt ny belysningsglob wc/bad. Nytt spegelskåp IFÖ SP 6052, inkl. lysrörsarmatur och 230 V uttag ingår om man inte väljer att återmontera sitt gamla. (glob utgår vid val av badrumskåp med belysning) Nytt 2-vägsuttag placeras vid handfat. El-handdukstork installeras i badrum. Alla Badrum samt wc kan förses med golvvärme se tillvalslistan Rör Inom bad/duschrum och wc utförs synliga rördragningar för kv och vv med förkromade kopparrör. Avstängningsventiler monteras i bad, wc och kök. Befintliga badkar ersätts med nya. I övriga lägenheter installeras dusch som grundstandard och badkar som tillval. Sanitetsporslin, blandare och övrig utrustning: Se á-prislistan vad som ingår/standard i ert badrum Entreprenören ansvarar ej för att befintliga inredning eller badkar går att återmontera. Kök: I de fall kakel måste rivas för utbyte av installationer, eller där blandare är placerad på vägg så gäller följande: Ovan diskbänk och bänkskåp sätts nytt kakel 3 skift i höjdled. Vid spis sätts ytterligare ett skift bakom spis. Omfattning i länsled lika befintligt. Kakelplattor av samma fabrikat och serie som våtrum.

6 6 Tillval: Se medföljande tillvalslistan för vad som ingår/standard och ev. tillval som ni kan beställa. Vill ni ej ha några av tillvalen som finns i badrumsutställningen så kan vi rekommendera Höganäs, Centro kakel & klinker samt kakelspecialisten för val av kakel/badrumsarmaturer (duschset & kranar mm.) Varför? Höganäs, Centro samt kakelspecialisten är våra huvudleverantörer & av erfarenhet levereras bara A kvalitets produkter. Vi mäter, mängdar samt levererar produkten. Självklart ingår garantierna på produkterna. Priser Ordinarie butikspriser gäller. Vad innebär det om lägenhetsinnehavaren själv tillhandahåller materialet? Ni levererar. Materialet skall finnas tillhands i god tid så att det inte blir stopp i produktionen. Vi ansvarar ej för kvalitén samt garantier på produkterna. Vi mängdar samt mäter ej. Obs. Vid val av mosaik eller större kakelplattor än standard kan det behövas upprätning av väggarna i ert badrum (pris per badrum) samt tillkomma extra kostnader för sättning. Läggning av klinker golv som är större än standard utförs ej i fallande del runt brun ca 1m2. Adresser: Höganäs Kalsbodavägen BROMMA Centro Kakel & Klinker Svetsarvägen SOLNA Kakelspecialisten Arena vägen STOCKHOLM

7 7 Övrigt: Ommålning, byte av kök mm är arbeten som vi kan offerera och utföra i samband med övriga arbeten. Vill man ha en annan entreprenör för att göra arbetet i sin lägenhet, får man dock vänta till efter stambytet är klart. Och så några tips för en lyckad ombyggnad: Var övertydlig med dina tillval, framförallt om du vill ha en annan planlösning, annat kakel eller special på något sätt. Tänk igenom tillvalen ordentligt innan vi träffas för tillvalsmötet. Bra belysning! Glöm inte bra belysning ovan tvättstället, enbart spottar i tak ger skugga i ansiktet när du står vid tvättstället. Enbart belysning i badrumsskåpet räcker oftast inte, det blir för mörkt. Plocka undan i lägenheten, framför allt i hall och kök! Håll rent. Häng en plastpåse på hatthyllan och skriv post så lägger byggarna posten där. Det underlättar för oss och ni får rena kuvert mm. Lås ej sjutillhållarlåset när ni går på morgonen. Sätt upp en lapp på dörren som en påminnelse. Standardkaklet och klinkern är tidlösa och av hög kvalitet, du behöver inte kosta på extra för att få ett snyggt badrum. Borra inte upp krokar mm själv i badrummet, tätskiktet punkteras och garantier (10år på tätskikt) kan bli ogiltigt, förutom att du riskerar vattenskada BILTEMA säljer en typ av luftsluss med dragkedja som är att rekommendera vid igenplastning av dörrar som man har tänkt sig använda. Det ingår byte av alla blandare och porslin, det är du som medlem som förlorar på att inte byta ut sådan utrustning. Ska gamla vattenkranar behållas, måste de vara i bra kvalitet och ej äldre än 5 år, annars kommer de inte att återmonteras.

8 8 Projekt ansvarig: Tobias Ziethén Platsansvarig: Fredrik Sjölund Tillvalsansvarig: Tobias Ziethén Med vänliga hälsningar MZ BYGG Tobias Ziethén

När inget arbete sker i era lägenheter ska dörrarna vara låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta.

När inget arbete sker i era lägenheter ska dörrarna vara låsta. Det sista platschefen gör för dagen är att pricka av att alla dörrar är låsta. Sida 1 av 8 2012-07-03 Information ang. stambyte och våtrumsrenovering Till boende i Brf. Oxen mindre 27&28 På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske i era lägenheter. I korthet

Läs mer

Information Brf Sätra Äng

Information Brf Sätra Äng Information Brf Sätra Äng Innehåll Sid. 1 Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Sid. 5 Sid. 6-7 Byggillet i Stockholm AB Arbetsledning Byggledning Utställning Tillvalsbeställningar Egna ombyggnader eller Inköp Större ombyggnader

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering

Brf Rudboda - informationsmöte. Stambyte och våtrumsrenovering Brf Rudboda - informationsmöte Stambyte och våtrumsrenovering 2018-02-08 Brf Rudboda Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Processen Tider Tillval Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor Brf Rudboda Stambyte

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-20 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Hyrespåverkan Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE

BRF KASERNBERGET Stambyte Huvuddel 2 Valhallavägen INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Vad innebär stambytet? Stambytet innebär att Entreprenören kommer att riva samtliga bad/dusch/wc-rum i lägenheterna och en del i väggar/golv/tak i allmänna utrymmen. Detta görs

Läs mer

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Information angående stambyte mm överlämnat på informationsmötet den 23 November Vi på Projektledarhuset AB, har erhållit styrelsens

Läs mer

Information & schema kring avloppsrenovering

Information & schema kring avloppsrenovering Information & schema kring avloppsrenovering Detta ska göras i lägenheterna I stort sett ska samtliga avloppsrör i huset bytas. Porslin i badrum demonteras då borrningar för nya genomföringar görs. Ny

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE BRF KASERNBERGET INFORMATION INFÖR STAMBYTE I vinter börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i vår fastighet och företaget som har fått uppdraget heter PW Bad & Bygg AB (nedan kallad entreprenören

Läs mer

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET

UPPDATERAD VERSION INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET UPPDATERAD VERSION 2018-03-20 INFORMATION INFÖR STAMBYTE - BRF KASERNBERGET Nu börjar stambytet! Nu är det dags att byta stammarna i fastigheten. Nedan ser ni tidplanen inklusive besiktningsdatum för respektive

Läs mer

Information om Stambyte och våtrumsrenovering

Information om Stambyte och våtrumsrenovering Solna 2019-06-25 Brf Grinden Information om Stambyte och våtrumsrenovering På bifogade sidor följer en beskrivning av vad som kommer att ske i era lägenheter. I korthet kommer samtliga badrum, WC och grovkök

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112.

Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. ingång Utställning med förslag på inredning och vägg- och golv- beklädnad är uppbyggd i skydds- rummet von Lingens väg 106-112. Öppettider för Ditt hus och tidpunkt när valet skall vara inlämnat finns

Läs mer

Herrgården, renovering av badrum

Herrgården, renovering av badrum Datum 2009 03 20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Förfrågningsunderlag Handlingsnummer 11.1 Rolf Olsson Jörgen Persson Rolf Olsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Ruben Rausings gata

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

INFORMATION INFÖR STAMBYTE

INFORMATION INFÖR STAMBYTE INFORMATION INFÖR STAMBYTE Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten:... 4 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Innehåll Presentation av Titania Bygg & VVS AB... 2 Hur stambytet går till... 2 Individuellt möte (tillvalsmöte)... 3 Inför etappstarten... 3 Vad kommer att hända i min lägenhet?...

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt.

Stambyte. BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION. För dig som bor med bostadsrätt. Stambyte BBrf Kälkbacken BOENDEINFORMATION För dig som bor med bostadsrätt.!1 Dags för stambyte Nu är det dags för stambyte i er fastighet och det kommer att medföra vissa olägenheter under projektets

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i HSB Brf Emaljeraren i Kallhäll Om Byggmästargruppen: Byggnads AB Gunnar Lindell och FR Byggmästargruppen var två företag med starka byggmästartraditioner som 2008 slogs samman

Läs mer

Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm

Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm 086740004 Kv Bulten 17, Långholmsgatan 13 på Södermalm i Stockholm Bilaga SB, Bygg, kv Bulten 1 över slutbesiktning av totalentreprenad stambyte gällande bygg-och målningsarbeten inom rubricerad fastighet.

Läs mer

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26

Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-26 Information angående stambyte Brf Torpedbåten Eskadervägen 34-6 Innehåll När du ser denna symbol i texten så innebär det något som du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för att utföra.. Företaget BTH

Läs mer

Information inför stambyte

Information inför stambyte Information inför stambyte Hej! Vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdraget att utföra utbyte av vatten och avloppsstammar i er fastighet. I samband med detta kommer även övriga renoveringsåtgärder utföras

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till Informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till Informationsmöte! Vi finns här idag Marcus Svensson projektledare Bostaden Magnus Persson Kvartersvärd Bostaden Bert Sandström platschef Peab Dagordning Presentation och introduktion Information

Läs mer

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm

Information om. Stambyte och våtrumsrenovering mm Information om Stambyte och våtrumsrenovering mm HSB Brf Björken Lars Sandberg 2 Mars 2009 Varför stambyte? Kvalitetssäkring Handlingsplan, hur ser processen ut? Förutsättningar för genomförandet Åtgärdsprogram

Läs mer

INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET

INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET BRF Roslagsskutan 1. INFORMATION INFÖR DET KOMMANDE STAMBYTET Allmänt Entreprenör är nu upphandlad av föreningen. Det är FIMA Bygg och Plattsättning AB som kommer att utföra arbetet. Detta kommer att bedrivas

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken BESTÄLLNINGSFORMULÄR. Standard & tillval för Hyresgäster. Beställning standard & tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken BESTÄLLNINGSFORMULÄR. Standard & tillval för Hyresgäster. Beställning standard & tillval tambyte BBrf Kälkbacken BETÄLLNINGFORMULÄR tandard & tillval för!1 INTRUKTIONER För att underlätta för entreprenören så behöver du fylla i dina önskemål om standard eller tillval. OB! Det är viktigt att

Läs mer

VARFÖR GÖR NI DET HÄR?

VARFÖR GÖR NI DET HÄR? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I augusti, preliminärt den 10 augusti, kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 21 och fortsätter port för port fram till 27:an. I detta brev

Läs mer

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30

OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 OMBYGGNADSPLAN S:T PAULIGATAN 20 30 2016 05 02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ombyggnadsplan för fastigheten 4 Vad vi måste göra Badrum 4 Vad du kan välja till Totalrenoverad lägenhet 4 Så påverkas du av renoveringsarbetet

Läs mer

I VÄ X JÖ S H JÄ RTA. Standard & tillval. Brf Folkets Park 1 och 2

I VÄ X JÖ S H JÄ RTA. Standard & tillval. Brf Folkets Park 1 och 2 I VÄ X JÖ S H JÄ RTA Standard & tillval Brf Folkets Park 1 och 2 Information Denna broschyr presenterar de standardprodukter som är aktuella i detta projekt. Broschyren presenterar även ett preliminärt

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05.

Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05. Välkommen till informationsmöte för hyresgäster gällande åtgärdsprogram för våtrum, rörstammar för vatten och avlopp 2013-12-05 BRF Leporiden 1 Agenda Bakgrund Nuläge varför behöver vi göra något? Traditionellt

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 8 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 8 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande)

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande) RENOVERING OCH OMBYGGNATION Policy för medlemmar i Brf Pontonjären 3 Åtgärder som enligt Bostadsrättslagen (7 kap. 7 ) kräver styrelsens godkännande Ingrepp i bärande konstruktion Ändring av befintliga

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

INREDNINGSBROSCHYR Standardutförande - Brf Prästgården

INREDNINGSBROSCHYR Standardutförande - Brf Prästgården Tillvalsbeställning Linda Hornberg Svenska hem i Bromma Tel 08-704 90 44 linda.hornberg@svh.se INREDNINGSBROSCHYR Standardutförande - Brf Prästgården TILLVAL Här har du möjlighet att köpa till produkter

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

TILLVALSLISTA. Brf Martallen. OSÅLD LGH Svenska Hem / Linda Hornberg VIKTIG INFORMATION

TILLVALSLISTA. Brf Martallen. OSÅLD LGH Svenska Hem / Linda Hornberg VIKTIG INFORMATION TILLVALSLISTA Brf Martallen PROJEKT BRF MARTALLEN LÄGENHET 11002 Köparens nuvarande uppgifter: Namn: Adress: Telefon dagtid: OSÅLD LGH Svenska Hem / Linda Hornberg 2016 05 03 Mail: Senaste tid för underskrift

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Leporiden 1 Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför extra föreningsstämma 2/12 i Frälsningsarmens lokaler på Hornsgatan 96. Våra hus är 50 år gamla, byggda

Läs mer

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26

Beslutsunderlag stambyte mm. Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 Beslutsunderlag stambyte mm Brf Hornsgatan/ Hornsbruksgatan 2009-08-26 1 På programmet - i kväll Bakgrund stambyte Styrelsen förslag till åtgärder inom lägenhet Hur stambytet går till Boendefrågor under

Läs mer

Informationsmöte och extrastämma för stambyte

Informationsmöte och extrastämma för stambyte Informationsmöte och extrastämma för stambyte Innehåll Bakgrund och förslag Vad ska göras Tidplan Hur påverkas du? Finansiering Vad får jag i mitt badrum Förstudieresultat Tidplanering Bakgrund och förslag

Läs mer

Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum

Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum Brf Borealis Rambeskrivning för ombyggnad av badrum HANDLING FU1 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG C5 Gruppen AB Karlbergsvägen 84 113 35 STOCKHOLM Tel 08-690 26 90 Fax 08-690 26 99 Beställare. Lägenhet nr Ort:.. Datum.....

Läs mer

HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten, uppdaterad juni 2016

HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten, uppdaterad juni 2016 HSB Brf. Kraften i Lomma - Byte av stammar och tappvatten, uppdaterad juni 2016 Innehåll Beskrivning av stambytet Bilder Bifogas: Lägenhetsritning Presentationer om stambyte Carl Kylberg och Marcin Tabisz,

Läs mer

VIPEHOLMSPARKEN LUND PARKHUSEN ETAPP 4

VIPEHOLMSPARKEN LUND PARKHUSEN ETAPP 4 RUMSBESKRIVNING TYPRUM RELATIONSHANDLING DATUM: 2007.09.06 SID. 7 2007.09.06 - JJ 1/7 Entré / Trapphall Typ 1: Målade väggar NCS S 1500-N Typ 4: En vägg i Entréhallen bekläs med plattor typ Micron (höjd

Läs mer

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar.

Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. BRF Fjällnäset Frågor och svar med anledning av informationsmötet den 12 december 2014, angående renovering av badrum och byte av rörstammar. Öppet hus kommer hållas i lokalen på Högklintavägen 20 onsdag

Läs mer

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga

Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Information inför stambyte i Kv Städet 2, Åkersberga Hej! vi, Titania Bygg & VVS AB, har fått uppdrag av er bostadsrättsförening att utföra utbyte av vatten- och avloppsstammar i er fastighet. I samband

Läs mer

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015

HSB Brf Tanto Stambyte 2015 11 17. Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Vanliga frågor från medlemsmöten okt nov 2015 Informationsbroschyren I informationsbroschyren redovisas generella lösningar för tänkt utförande av stambyte. Andra lösningar kommer att behöva anpassas framförallt

Läs mer

LAB #01 Produktbeskrivning 16.1 SET #04

LAB #01 Produktbeskrivning 16.1 SET #04 LAB #01 Produktbeskrivning 16.1 SET #04 Generellt Invändiga tak Vitmålad gipsskiva NCS S 0500-N ar Vitmålad gipsskiva NCS S halva 0502-Y Vitmålat slät dörrblad Polar 1000 Dooria, vitmålad karm, tröskelplatta

Läs mer

Dags för stambyte. Ågatan 8-14

Dags för stambyte. Ågatan 8-14 Dags för stambyte Ågatan 8-14 Nu ska ditt hus få en rejäl standardhöjning. Nya stammar, nytt badrum och nytt kök. För ett tryggt och trivsamt boende långt in i framtiden. Stambytet steg för steg 1. Informationsmöte

Läs mer

Val och tillval. till kvarteret Töfsingdalen

Val och tillval. till kvarteret Töfsingdalen Val och tillval till kvarteret Töfsingdalen När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med bland annat vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att

Läs mer

Inredningsval för ditt nya hem. Välkommen till Brf Råckringen etapp 2, Vällingby Parkstad

Inredningsval för ditt nya hem. Välkommen till Brf Råckringen etapp 2, Vällingby Parkstad Inredningsval för ditt nya hem Välkommen till Brf Råckringen etapp 2, Vällingby Parkstad INNEHÅLL Inledning............................. 3 Kök för alla livets middagar................ 5 Detaljerna i köket......................

Läs mer

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp

Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp Information om våtrum och stammar för vatten och avlopp 2014-01-28 HSB Brf Bergshamra Deltagare i projektet Styrelsens arbetsgrupp Dennis Kjellin, P-O Walther, Per Johannesson, Hans Bergstedt Konsulter

Läs mer

Rumsbeskrivning Vassvägen 1. Utrymme och ytskikt Tak Väggar Golv Snickerier. Färg: Stockholmsvit. Färg: Stockholmsvit

Rumsbeskrivning Vassvägen 1. Utrymme och ytskikt Tak Väggar Golv Snickerier. Färg: Stockholmsvit. Färg: Stockholmsvit Rumsbeskrivning Vassvägen 1 Utrymme och ytskikt Tak Väggar Golv Snickerier Förrum Material: 3-stav Ek parkett lack te x Berg&Berg (Ekesiöö) Sovrum Taklist: trä 55 mm, målas Lister: trä 55mm. Målas. Samma

Läs mer

Stambyte Brf Elddonet 12 Medlem

Stambyte Brf Elddonet 12 Medlem Stambyte Elddonet 12 BRF ELDDONET 12 SAMMANFATTNING Planering av ett nödvändigt stambyte i några av våra hus pågår, och kommer att genomföras så snart som möjligt. I samband med detta renoveras ditt bad/duschrum.

Läs mer

STÄNKSKYDD FÖR ALLA KÖK

STÄNKSKYDD FÖR ALLA KÖK STÄNKSKYDD FÖR ALLA KÖK 1 INNEHÅLL ALLMÄNT... 3 TIPS OCH RÅD... 3 PLANERA FÖR MONTAGE AV STÄNKSKYDD... 4 ELANSLUTNINGAR... 4 FLÄKT/VENTILATIONSDON/SPISKÅPA... 5 BELYSNING... 5 KRANAR... 5 SKARVAR... 6

Läs mer

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BESTÄLLNING AV STANDARDVAL OCH TILLVAL Markera dina val med ett kryss Namn Adress Lägenhetsnummer Personnummer Telefon bostad Mobiltelefon Telefon arbete JAG VILL

Läs mer

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN

Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Renovering hos BOTKYRKA BYGGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar

Läs mer

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till informationsmöte! Dagordning Presentation och introduktion Information om byggandet Tidplan för renoveringarna Så påverkas du som hyresgäst under renoveringarna Frågor och funderingar Vi

Läs mer

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval

Stambyte. BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER. Standard & Tillval Stambyte BBrf Kälkbacken PRODUKTKATALOG - HYRESGÄSTER Standard & Tillval!1 DITT NYA BADRUM Era badrum byggdes i en tid när våra vanor kring personlig hygien såg annorlunda ut än idag. Framförallt duschar

Läs mer

ANSVARSFÖRDELNING BRF - BRH BRF BRH BRF = Bostadsrättsföreningen, BRH = Bostadsrättshavaren (medlemmen)

ANSVARSFÖRDELNING BRF - BRH BRF BRH BRF = Bostadsrättsföreningen, BRH = Bostadsrättshavaren (medlemmen) ANSVARSFÖRDELNING BRF - BRH BRF BRH BRF = Bostadsrättsföreningen, BRH = Bostadsrättshavaren (medlemmen) Väggar i lägenhet Lägenhetsavskiljande vägg Icke bärande innervägg Ytskikt på vägg inklusive underliggande

Läs mer

Val och tillval till Golvläggaren

Val och tillval till Golvläggaren Val och tillval till Golvläggaren När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att göra inredningen lite

Läs mer

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD

INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD INFORMATION VID RENOVERING OCH OMBYGGNAD Vi har nedan samlat viktig information som du som medlem bör känna till i samband med renovering och ombyggnad. Ta del av information innan du påbörjar arbetena.

Läs mer

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25

Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Elrenovering 2015-2016 SVENSKA FOLKBYGGEN BRF NR 1 GÖTEBORG RÄNTMÄSTAREGATAN 25 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Tidsplan... 3 Tillvägagångssätt... 3 Säkerhet... 4 Detta förväntas av lägenhetsinnehavaren...

Läs mer

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BADRUM

TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BADRUM TILLVALSLISTA STAMBYTE BRF KASERNBERGET BESTÄLLNING AV STANDARDVAL OCH TILLVAL Markera dina val med ett kryss Namn Adress Lägenhetsnummer* Personnummer* Telefon bostad Mobiltelefon Telefon arbete JAG VILL

Läs mer

Fastighets Ab Västervägen Petalax Lokalerna A2 och A5. Arbetsbeskrivning : 1. Arbetsområde:

Fastighets Ab Västervägen Petalax Lokalerna A2 och A5. Arbetsbeskrivning : 1. Arbetsområde: Fastighets Ab Västervägen Petalax Lokalerna A2 och A5 Arbetsbeskrivning : 1. Arbetsområde: - lokal A2 utgående från ursprunglig planritning, rummen 46-52, bilaga 1. - lokal A5 utgående från ursprunglig

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

Design och priser. grundutförande. Brf Harvestads trädgårdar Linköping

Design och priser. grundutförande. Brf Harvestads trädgårdar Linköping Design och priser grundutförande Brf Harvestads trädgårdar Linköping Rumsbeskrivning Brf Harvestads trädgårdar Linköping Bottenvåning Övervåning Entré Skjutpartier Ytterdörr Kök Skåp Sparksockel Stänkskydd

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Visning När du sagt upp din bostad är den ledig för uthyrning. Det innebär att du måste ge nya hyresgäster möjlighet att komma och titta. Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

OMBYGGNADSPLAN MEJERIGATAN 18 22

OMBYGGNADSPLAN MEJERIGATAN 18 22 OMBYGGNADSPLAN MEJERIGATAN 18 22 2017 02 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ombyggnadsplan för fastigheten 4 Vad vi måste göra Badrum och byte av el 4 Vad du kan välja till Totalombyggd lägenhet 4 Personliga möten

Läs mer

Vem ansvarar för vad? En lathund för medlemmar i Brf Oliven 13-14. Underhåll och reparationer

Vem ansvarar för vad? En lathund för medlemmar i Brf Oliven 13-14. Underhåll och reparationer 2010-05-20 Vem ansvarar för vad? En lathund för medlemmar i Brf Oliven 13-14 Underhåll och reparationer Brf Oliven 13-14, Oxelösund sida 1 av 5 1. Balkong Ingen målning, håltagning, påförande av material

Läs mer

INREDNING TILLVAL Brf Solvändan

INREDNING TILLVAL Brf Solvändan INREDNING TILLVAL Brf Solvändan Avser lägenhet: INNEHÅLL VILLKOR FÖR TILLVAL... 3 TILLVALSLISTA VALBARA ALTERNATIV... 4 VITVAROR - ROSTFRIA... 4 VITVAROR SVARTA... 5 TILLVAL VÄGGAR OCH YTSKIKT... 5 MÅLADE

Läs mer

Informationsmöte Brf Sjöhästen

Informationsmöte Brf Sjöhästen Informationsmöte Brf Sjöhästen STAMBYTE OCH VÅTRUMSRENOVERNIG MM 2019-05-14 Hjörtur Brynjarsson Lars Sandberg Agenda 1. Bakgrund 2. ÅF:s roll 3. Åtgärdsbesiktning 4. Traditionellt stambyte med våtrumsrenovering

Läs mer

Underhåll och reparationer Har något gått sönder hos dig? Är du rätt försäkrad? bostadsrättsförsäkring tillägg Vill du bygga om?

Underhåll och reparationer Har något gått sönder hos dig? Är du rätt försäkrad? bostadsrättsförsäkring tillägg Vill du bygga om? Underhåll och reparationer Har något gått sönder hos dig? Då kanske du undrar om du själv måste laga det eller om föreningen kan stå för kostnaderna? Börja med att titta i den bifogade listan vem som ansvarar

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Herrgården, renovering av WC

Herrgården, renovering av WC Datum 2009 03 20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Förfrågningsunderlag Handlingsnummer 11.2 Rolf Olsson Jörgen Persson Rolf Olsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Ruben Rausings gata

Läs mer

RAM- OCH RUMSBESKRIVNING KRONAN 4

RAM- OCH RUMSBESKRIVNING KRONAN 4 RAM- OCH RUMSBESKRIVNING KRONAN 4 ALLMÄNT Byggstarten bedöms vara hösten 2018, inflyttning i juni 2019. Markentreprenör är Umeå Entreprenad AB. Installationsentreprenör är UMIA AB. Byggentreprenör med

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen:

VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen: VIKTIG INFORMATION: Stambyte i Brf. Takten Om Byggmästargruppen: Byggmästargruppen Stockholm BMG AB består av ca 35 tjänstemän samt 35 egna yrkesarbetare organiserade inom 3 affärsområden, med en omsättning

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11

OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11 OMBYGGNADSINFORMATION Brf. Kantarellen 11 Byggmästargruppen har fått förtroendet av styrelsen i er förening att vara totalentreprenör för stambytet. Vi har satt ihop denna broschyr för att ni som boende

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Senast uppdaterad 2013-04-23 Information om stamrenovering Om du har några frågor, mejla stamrenovering@backsippan.se! 1 Innehåll Inledning 3 Varför har en diskussion om stambyte

Läs mer

Byggdel Brf ansvar Brh ansvar Anmärkning 1. Lägenhetsdörr Dörrblad, karm, foder, Ytbehandling utsida Dörrblad, karm, foder,

Byggdel Brf ansvar Brh ansvar Anmärkning 1. Lägenhetsdörr Dörrblad, karm, foder, Ytbehandling utsida Dörrblad, karm, foder, Sid 1 (5) Brf Valhall Ansvar för underhåll Tullgarnsgatan 23 2017 75317 Uppsala Styrelsen Brf Valhall tolkning av underhållsskyldighet enligt 32 i Bostadsrättsföreningens stadgar. I en Bostadsrättsförening

Läs mer

Brf MARTALLEN, INREDNINGSKATALOG

Brf MARTALLEN, INREDNINGSKATALOG Brf MARTALLEN, Midsommarkransen INREDNINGSKATALOG 1 DAGS ATT INREDA DIN NYA BOSTAD! På följande sidor presenteras Brf Martallens originalinredning. Det finns även en separat tillvalsfolder och där kommer

Läs mer

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN DET HÄR KAN DU VÄLJA! Nu är det dags för stamrenovering och ombyggnation av din lägenhet. Inför ombyggnationen behöver du göra några val. Först och främst ska du välja mellan

Läs mer

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB

Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat. Modexa AB Förstudie inför Signalistens förnyelse av låghusen i Bagartorp Sammanställning av resultat Modexa AB FÖRSTUDIE - SAMMANSTÄLLNING AV RESULTAT 1. Kvantitativ hyresgästundersökning enkät 2. Kvalitativ hyresgästundersökning

Läs mer

TILLVALSKATALOG. Västra Åkerby

TILLVALSKATALOG. Västra Åkerby TILLVALSKATALOG Västra Åkerby Allmänt Denna tillvalskatalog innehåller ett urval av prissatta varor och tjänster som ni kan förändra grundutförandet med. Vi kommer att göra vårt bästa för att kunna erbjuda

Läs mer

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar Vägg Golv Tak mellan Veken 1 och dess medlemmar Föreningen äger hela fastigheten, och all fast inredning i samtliga lägenheter. Medan ansvaret för de olika installationerna fördelas mellan de två parterna.

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 1-127 2018-11-15 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Stambytesstämma Brf Banvakten

Stambytesstämma Brf Banvakten Stambytesstämma Brf Banvakten 2018-11-15 Beslutspunkt i slutet av mötet Anser du att Brf Banvakten ska genomföra stambyte under 2019? JA eller NEJ beslutet kräver 2/3 majoritet av de representerade lägenheterna

Läs mer

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN

INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN VIKTIGT! INFORMATION OM STAMBYTE I HSB BRF VOLTEN INFORMATIONEN KOMPLETTERAS PÅ FÖLJANDE MÖTEN. VÄLJ SJÄLV VILKET MÖTE DU VILL GÅ PÅ: Tillfälle 1: Informationsmöte Söndag 4:e maj kl. 17.00-19.00. Plats:

Läs mer

- sida 6: Tommy Richardson är projektledare och ombud från vår sida. Tommy Richardson är kvalitetsledare och ombud från Bf Bultens sida.

- sida 6: Tommy Richardson är projektledare och ombud från vår sida. Tommy Richardson är kvalitetsledare och ombud från Bf Bultens sida. Bf Bulten u p a Revidering infoblad Metrolit, dat 2006-06-22 - sida 3: "Ny handdukstork i krom som anslutas till huset vvc-system." Detta skall vara tillval, ej standard. - sida 5, avs 2: Utrymmen som

Läs mer

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar

Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar BRF Fjällnäset Medlemsinformation om renovering av badrum och byte av rörstammar Information inför medlems möte 4/12 och extra föreningsstämma 5/2 2015 i Lilla Alby skola. Båda mötena har starttid 18:30.

Läs mer

Rättigheter och Skyldigheter Vem svarar för underhåll av Gåshaga Pirar 5s lägenheter?

Rättigheter och Skyldigheter Vem svarar för underhåll av Gåshaga Pirar 5s lägenheter? 1 Rättigheter och Skyldigheter Vem svarar för underhåll av Gåshaga Pirar 5s lägenheter? Underhållsskyldighet enligt 32 i bostadsrättsföreningens stadgar. Innebörden av bostadsrättshavarens skyldighet att

Läs mer