Frågor och svar för anställda i Orkla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar för anställda i Orkla"

Transkript

1 Frågor och svar för anställda i Orkla Övergripande frågor Vilket konto ska jag öppna? För att delta i Orklas aktiesparprogram ska du öppna en vanlig aktie- och fonddepå hos Nordnet. Gå in på nordnet.se och klicka Logga in/bli kund. Du använder din e-legitimation för att skapa depån. Vi rekommenderar att du öppnar en ny depå för dina Orkla-aktier, även om du har en sedan tidigare. Kan jag ha mina Orkla-aktier i kapitalförsäkring eller på investeringssparkonto? Nej, du kan enbart ta del av aktiesparprogrammet via Orkla i en aktie- och fonddepå. Var ser jag mitt depånummer? Ditt depånummer är åtta siffror och börjar med 1. Du hittar det när du är inloggad på nordnet.se, under fliken Min Ekonomi och din depåöversikt. Ditt depånummer och bankkontonummer är inte samma sak. Bankkontonumret använder du för att göra insättningar till Nordnet från din vanliga bank. Vad är en aktie- och fonddepå? En aktie- och fonddepå är ett vanligt bankkonto med skillnaden att du har värdepapper på din depå, till exempel aktier och fonder. Du kan även ha kontanta medel på depån. Med en aktie- och fonddepå får du tillgång till Nordnets alla verktyg och all information du behöver för ditt sparande. Du betalar inga fasta avgifter utan endast ett courtage när du gör en aktieaffär. Du har rösträtt för dina aktier och kan kvitta vinster mot förluster i deklarationen. Tar Nordnet ut någon kontoavgift? Nej, Nordnet tar inte ut några depå- eller årsavgifter. Det är alltså kostnadsfritt att öppna depåer hos oss. Frågor om handel Hur fungerar det att handla hos er? Nordnets handelssystem ger dig valfrihet och tillgänglighet till bästa möjliga villkor. Du får ett komplett utbud av det marknaden erbjuder inom sparande i aktier, fonder och pensioner. Det går snabbt samtidigt som det är enkelt och säkert att handla via Nordnet. Handeln sker i realtid utan mellanhänder.

2 Som kund hos Nordnet har du möjlighet att handla aktier till låga avgifter på flera utländska marknader. Det är enkelt och smidigt att lägga order, få tillgång till nyheter och kursinformation och att se hela sitt innehav. Oavsett vilken av våra handelstjänster du använder är det samma tillvägagångssätt för att lägga order; webbtjänsten, WinTrade, eller via våra ipad-/iphone-/och Android-appar. Läs mer om våra olika handelstjänster under menyfliken Tjänster på nordnet.se. På vilka sätt kan jag lägga order? Hos Nordnet kan du lägga order på två sätt: 1. Själv via internet: Du lägger din order själv via något av våra handelssystem, exempelvis webbsidan. Tryck sälj eller köp på befintlig aktie (se bild). Ska du köpa andra aktier söker du i fältet uppe till vänster. 2. Via mäklare: Du ringer in ordern till en av våra mäklare på telefon Att lägga order via mäklare sker till ett högre courtage än om du gör det själv via webben. Nordnet kan inte ta emot order via e-post eller meddelandecentralen. När kan jag lägga order? Som kund hos Nordnet kan du lägga köp- och säljorder dygnet runt alla dagar. Enda undantaget är de sällsynta tillfällen då vi måste utföra systemunderhåll. Order som läggs utanför

3 handelsplatsens ordinarie öppettider lagras i Nordnets system till nästkommande handelsdag, då den skickas vidare till respektive handelsplats. Vad gör jag om jag får ett felmeddelande? När du lägger en order kan du se på orderns status om allt har fungerat som det ska. I normala fall ska du få status "i marknaden" inom några sekunder från det att du klickar på köp eller sälj. Om du får ett felmeddelande kontaktar du våra mäklare på Var ser jag mina fondorder? När du lagt en fondorder hittar du den i fliken Handla/Mina order och avslut. Efter att du lagt din order tar det 2-5 bankdagar innan du ser värdepappret på din depå. Kan jag byta fonder i min depå? Ja, det kan du. Denna funktion hittar du under fliken Handla/Byt fonder. När du byter fonder gör du ett köp och en försäljning samtidigt. Hur registrerar jag ett månadssparande? Med ett månadssparande investeras ett valfritt belopp över 100 kronor den 28:e varje månad enligt den fondfördelning du väljer. Du registrerar månadssparandet under fliken Handla/Månadsspar. När du lägger upp ett månadssparande kan du välja ett fast belopp och om det ska dras direkt från din Nordnetdepå eller ditt bankkonto i annan bank. För att du ska kunna registrera ett sparande från ditt bankkonto i annan bank måste du först registrera ett konto under fliken Min depå/föranmälda konton. Du kan välja mellan att månadsspara i fonder och/eller kontanter. Om du väljer att placera i fonder väljer du fonder och vilken fördelning du vill ha mellan fonderna. Placeringen genomförs genom orderläggning i de enskilda fonderna på normalt sätt, vilket innebär att du ser samtliga order i din orderbok och du kan om du vill ta bort varje enskild order. Ordern går iväg den 28:e, eller nästföljande vardag om den 28:e är en helgdag. Frågor om överföringar Hur gör jag ett uttag? Under fliken Min depå/uttag. Denna funktion är kostnadsfri men kräver att du föranmäler ditt vanliga bankkonto först. Ett uttag som du gör en vardag innan klockan 15 har du på ditt bankkonto nästkommande vardag omkring klockan 14. Hur registrerar jag ett föranmält konto? Du registrerar ditt föranmälda konto under fliken Min depå/föranmälda konton. Förslagsvis föranmäler du ditt lönekonto. Efter att du registrerat ditt konto tar det 1-2 dagar innan det är klart att göra ett uttag.

4 - Krav för ett godkänt konto: Kontot måste vara ett transaktionskonto som det går att koppla autogiro till. Obs! Sparkonto går oftast inte att föranmäla. Kontrollera detta med din bank. Det måste vara samma ägare på kontot som på Nordnetkontot. Kontoägaren ska ha ett svenskt personnummer. Rätt clearing och kontonummer. - Viktigt att tänka på när du ska föranmäla ett konto: Clearing- och kontonummer ska skrivas i en följd utan mellanrum, punkter eller bindestreck. Swedbank ofta har fem siffror i clearing-numret, till exempel Utelämna då den femte siffran, i detta fall 5. Handelsbankens clearingnummer börjar med 6. Om du har ett personkonto hos Nordea kan du ange clearingnummer Anmält konto ska kunna kopplas till autogiro och du måste stå som ensam ägare på bankkontot. - Via föranmält konto: Klicka på menyfliken Min depå/uttag. Ange belopp och klicka på fortsätt, därefter bekräfta uttag och pengarna är på väg. Beloppet är mottagande bank tillhanda nästföljande bankdag på eftermiddagen om uppdraget är Nordnet tillhanda före klockan 15. Obs! Har du inte föranmält ett konto i en annan bank, gör du det via menyfliken Depå/Föranmälda konton. - Via banktjänsten: Klicka på menyfliken Min depå följt av överföringar för att göra betalningar eller överföringar till annat bankkonto. Du kan maximalt ta ut kronor per depå och dag via banktjänsten. Banktjänsten aktiveras under menyfliken Min depå/överföringar. När kan jag ta ut pengar efter en försäljning utan att bli debiterad ränta? Efter en försäljning av värdepapper infaller likviddagen två bankdagar efter affärsdatum, alltså efter det datum som ordern gick till avslut. Om du väljer att göra ett uttag från din depå tidigare än två bankdagar efter en försäljning kommer du att debiteras ränta på pengarna du tar ut. Är du osäker på när likviddagen är kan du gå in i dina transaktioner och notor under menyfliken Depå och klicka på plustecknet invid din försäljningspost. Där framgår alltid vilken dag likviddagen är. Vad kostar det att ta ut pengar? Det är kostnadsfritt att ta ut pengar via föranmälda konton och banktjänsten. Manuella uttag är avgiftsbelagda. Se prislistan på vår webbplats nordnet.se.

5 Frågor om avgifter Vilket courtage betalar jag på min depå? Som anställd hos Orkla har du ett fast courtage på 99 kronor per affär för Orkla-aktier. Ett valutapåslag tillkommer eftersom Nordnet automatiskt växlar till svenska kronor vid försäljningen. För övriga affärer gäller courtageklassen Liten. Prislistan hittar du nedan. Nordnets prislista Vad kostar det att köpa och sälja fonder hos Nordnet? Att köpa och sälja fonder hos Nordnet är kostnadsfritt. Däremot har fonder så kallade förvaltningsavgifter som du betalar oavsett på vilken bank du äger fonderna. Denna avgift tas ut automatiskt i värdet av fonden. Du hittar samtliga fonders avgifter under fliken Fonder och Fondtorget. Frågor om flytt Hur flyttar jag fonder till Nordnet? - Via hemsidan: Om du vill flytta fonder till Nordnet gör du det enklast direkt via vår hemsida. Gå in på fliken Min depå/flytta fonder till Nordnet och följ sedan instruktionerna för att skicka in ett flyttuppdrag. - Via blankett: Du kan även skicka in en fondflyttsblankett till oss som heter "Flytt av fonder". Den hittar du under menyfliken Tjänster följt av Blanketter. Blanketten ska skickas per post och adressen hittar du på blanketten eller på blankettsidan. Hur flyttar jag fonder eller värdepapper från Nordnet? Kontakta det institut som du vill flytta till. Vilka fonder kan jag flytta till Nordnet? Du kan flytta in alla fonder som finns i Nordnets sortiment. Se vårt fondsortiment under fliken Fonder. Hur lång tid tar det att flytta fonder till Nordnet? Det kan ta mellan en och fem veckor att flytta dina fonder till Nordnet. Det beror på hur mycket ditt nuvarande fondinstitut har att göra. När det gäller flytt av utländska fonder får man räkna med att överföringen tar längre tid. Anledningen till att det tar tid, är att flera parter är inblandade; avsändande institut, fondbolaget samt mottagande institut.

6 Kostar det att flytta värdepapper till Nordnet? Nej, Nordnet tar ingen avgift när du vill flytta värdepapper till oss. Däremot kan ditt nuvarande institut ta en avgift för att flytta ut värdepapper. Beskattas mina värdepapper när jag flyttar dem till Nordnet? Ingen kapitalvinstskatt utlöses när flytt av värdepapper sker mellan institut och aktie- och fonddepåer. Frågor om beskattning Hur beskattas en aktie- och fonddepå? Vid försäljning av värdepapper beskattas din vinst med 30 procent. Hur redovisas min skatt? - Aktier och andra värdepapper (exklusive fonder): Nordnet skickar alla försäljningsposter till Skatteverket. Du måste själv redovisa vad du köpte värdepapperna för och skicka in en så kallad K4-blankett. Nordnet drar inte någon skatt. Beskattning av försäljning sker således i samband med deklaration. - Fonder: För fonder räknar Nordnet ut en kapitalvinst/kapitalförlust och rapporterar denna till Skatteverket. Som kund behöver du alltså inte räkna fram några anskaffningsvärden själv.

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar, fonder och aktier. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

Betala med autogiro eller e-faktura

Betala med autogiro eller e-faktura Betala med autogiro eller e-faktura Enklare sätt att betala hyran Hyran är en av de viktigaste räkningarna du betalar varje månad. För att göra det så enkelt som möjligt för dig finns det flera olika betalningssätt

Läs mer

Barnförsäkring 2015-01-01 2015-12-31. Försäkringsbelopp och pris

Barnförsäkring 2015-01-01 2015-12-31. Försäkringsbelopp och pris Barnförsäkring 2015-01-01 2015-12-31 Försäkringsbelopp och pris Försäkringsbelopp Pris Invaliditetsbelopp (Grundbelopp), kr Maximal ersättning vid invaliditet *, kr Per helår, kr Per månad, kr 10 basbelopp

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar, fonder och aktier. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar och fonder. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt omplacera

Läs mer

Användarmanual för anläggningar

Användarmanual för anläggningar Användarmanual för anläggningar Ett IT- system från Stamford AB Innehållsförteckning Användarmanual för anläggningar Allmänt... 4 Användargränssnitt... 5 Att byta lösenord... 5 Anläggning... 6 Notiser...

Läs mer

Autogiro. för enklare betalning

Autogiro. för enklare betalning Autogiro för enklare betalning Förenkla betalningen använd autogiro Autogiro innebär att pengarna automatiskt dras från ditt konto varje gång din räkning ska betalas. Med autogiro slipper du posta räkningarna

Läs mer

020-365 365 +46 771-365 365

020-365 365 +46 771-365 365 Automatsvar dygnet runt 020-365 365 +46 771-365 365 Upprepa ett meddelande * Bryta en funktion 9# Avsluta samtalet 0# Innehåll kontoinformation 10# Kontoförteckning 11# Saldo 12# Senaste transaktionerna

Läs mer

Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission

Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission Fondsparande Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission Via vår Fondlista kan du som är kund hos Strukturinvest enkelt hitta och investera i några av marknadens mest intressanta fonder från ett stort

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

KAPITALSPAR DEPÅ. Skattat och klart. Marknadsföringsmaterial

KAPITALSPAR DEPÅ. Skattat och klart. Marknadsföringsmaterial KAPITALSPAR DEPÅ Skattat och klart Marknadsföringsmaterial Lägre skatt kan bli verklighet När du placerar i en kapitalförsäkring betalar du ingen kapitalvinstskatt och slipper besväret med deklaration.

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar och fonder. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt omplacera

Läs mer

Spara smart med det nya investeringssparkontot!

Spara smart med det nya investeringssparkontot! Spara smart med det nya investeringssparkontot! Sundsvall 21 januari 2012 David Persson Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm 09-10-05 1 Aktieinvest Grundades 1965 och erbjöd kunder möjlighet att spara i

Läs mer

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation

Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Anmälan till Swedbanks kontoregister via e-legitimation Swedbank AB 1 Kunderbjudande & Produkter/Betalningar Innehåll Innehåll Som privatperson kan du få pengar insatta till ditt konto från din arbetsgivare,

Läs mer

Autogiro och e-faktura

Autogiro och e-faktura Autogiro och e-faktura Enkelt automatisk betalning från ditt konto Bekvämt inga blanketter och inget köande på bank eller post Tryggt alltid betalning i rätt tid med tydlig redovisning Kostnadsfritt betalning

Läs mer

Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt

Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt Investeringssparkonto med förenklad värdepappersskatt investeringssparkonto förenklad värdepappersskatt från årsskiftet Investeringssparkonto, ISK, är en ny kontoform för investerare som är tillgänglig

Läs mer

autogiroavtal Autogiro Gäller från 2010-09-30

autogiroavtal Autogiro Gäller från 2010-09-30 autogiroavtal Autogiro Gäller från 2010-09-30 Autogiro hos Länsförsäkringar Vill du sköta betalningarna av dina försäkringar på ett enkelt och bekymmersfritt sätt, är du välkommen att använda autogiro

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten Innehåll Vad är etjänsten?... s. 3 Avtal om etjänsten... s. 4 Saldoförfrågan,

Läs mer

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se.

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Behöver du hjälp? Ring internetbankens kundtjänst på 0771-97 75 12, alla dagar

Läs mer

Autogiromedgivande. 1 Kunduppgifter. Kunduppgifter. Sida 1 av 5. * Obligatoriska fält. 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1.

Autogiromedgivande. 1 Kunduppgifter. Kunduppgifter. Sida 1 av 5. * Obligatoriska fält. 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1. Autogiromedgivande * Obligatoriska fält 1 Kunduppgifter Kunduppgifter 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1.4 Gatuadress* 1.5 Postnummer* 1.6 Ort* 1.7 E-post 1.8 Telefon 1* 1.9 Telefon 2 1.10

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Depåförande banker som är möjligt att skifta till: Avanza, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordnet, SEB, Skandiabanken och Swedbank.

Depåförande banker som är möjligt att skifta till: Avanza, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordnet, SEB, Skandiabanken och Swedbank. Utskiftningen Vad är en vinstandel? Det är en bonus du som anställd får när Volvo gjort vinstresultat. Året efter att Volvo genererat ett vinstresultat bildas en vinstandelsfond. Pengarna i fonden förvaltas

Läs mer

Depåförande banker som är möjligt att skifta till: Avanza, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordnet, SEB, Skandiabanken och Swedbank.

Depåförande banker som är möjligt att skifta till: Avanza, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordnet, SEB, Skandiabanken och Swedbank. FAQ Utskiftningen Vad är en vinstandel? Det är en bonus du som anställd får när Volvo gjort vinstresultat. Året efter att Volvo genererat ett vinstresultat bildas en vinstandelsfond. Pengarna i fonden

Läs mer

Välkommen till ett riktigt bra sparande!

Välkommen till ett riktigt bra sparande! Välkommen till ett riktigt bra sparande! Handlingarna skickar du till adressen nedan. h Blanketten Ansökan öppna konto, bostadsrättsförening Undertecknad av både behörighetsadministratör (-er) och behörig

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Privatkund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Välkommen till ett riktigt bra sparande!

Välkommen till ett riktigt bra sparande! Välkommen till ett riktigt bra sparande! Handlingarna skickar du till adressen nedan. h Blanketten Ansökan öppna konto, juridisk person Undertecknad av både behörighetsadministratör (-er) och behörig firmatecknare.

Läs mer

Flytta värdepapper. Gör så här: Flytta värdepapper till Skandia

Flytta värdepapper. Gör så här: Flytta värdepapper till Skandia Flytta värdepapper Du kan flytta värdepapper till och från din värdepappersdepå i Skandia, direkt på internet. Har du ingen depå kan du enkelt öppna en genom att klicka på Depåer i vänstermenyn och sedan

Läs mer

AVTAL OM FONDDEPÅ MYNDIG

AVTAL OM FONDDEPÅ MYNDIG AVTAL OM FONDDEPÅ MYNDIG Depånummer (fylls i av Aktieinvest) Ev. kampanjkod Denna blankett används för att öppna en fonddepå hos Aktieinvest FK AB ( Aktieinvest ). Innan kunden skriver på avtalet ska han/hon

Läs mer

Din guide till en smidig flytt

Din guide till en smidig flytt Företagskund Din guide till en smidig flytt Läs igenom och spara! Mer information om dina nya produkter och tjänster samt öppettider finns på www. sparbankenskane.se/nystart Börja redan idag 9 Fredag Fredagen

Läs mer

FÖRETAGSÄGD KAPITALSPAR DEPÅ. Företagsägd Kapitalspar Depå mer än bara sparande

FÖRETAGSÄGD KAPITALSPAR DEPÅ. Företagsägd Kapitalspar Depå mer än bara sparande Företagsägd Kapitalspar Depå mer än bara sparande Kapitalspar Depå en tillgång i bolaget Kapitalspar Depå är mer än bara ett vanligt försäkringssparande. Den kan användas för att placera företagets kapital

Läs mer

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar

Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Depåförsäkring Depå hos Strukturinvest inom ramen för olika depåförsäkringar Gillar du enkelhet och smidighet när det handlar om ditt sparande? Då har vi en god nyhet. Nu kan du samla ditt sparande i strukturerade

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer

ANSÖKAN OM INTRÄDE I UNIONENS ARBETSLÖSHETSKASSA

ANSÖKAN OM INTRÄDE I UNIONENS ARBETSLÖSHETSKASSA ANSÖKAN OM INTRÄDE I UNIONENS ARBETSLÖSHETSKASSA Inträdesvillkor För att få inträde i Unionens Arbetslöshetskassa måste du förvärvsarbeta inom vårt verksamhetsområde. Om du inte förvärvsarbetar har du

Läs mer

Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016

Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016 Allmänna villkor för ViaSpar Finans AB ViaSparkonto Företag 2016 1. Allmänt Parter är ViaSpar Finans AB, nedan kallat ViaSpar, org nr 559010-8816, Holländargatan 27, 11359 Stockholm, tel: 08 12 44 60 10,

Läs mer

AVTAL OM FONDDEPÅ MINDERÅRIG

AVTAL OM FONDDEPÅ MINDERÅRIG AVTAL OM FONDDEPÅ MINDERÅRIG Denna blankett används för att öppna en Fonddepå hos Aktieinvest FK AB ( Aktieinvest ) för minderåriga (personer under 18 år). Innan förmyndare skriver på avtalet ska de ha

Läs mer

Svenska Svenska. Autogiro. res tolv månader, betala för tio

Svenska Svenska. Autogiro. res tolv månader, betala för tio Svenska Svenska Autogiro res tolv månader, betala för tio AUTOGIRO FÖR EN ENKLARE VARDAG Du som reser ofta tjänar på att köpa en Årsbiljett. Om du betalar Årsbiljetten via autogiro blir det ännu billigare,

Läs mer

1. Läs igenom villkorstexten. 2. Fyll i Autogiromedgivande. 3. Klipp av, vik på mitten, tejpa ihop och posta. Vi betalar portot.

1. Läs igenom villkorstexten. 2. Fyll i Autogiromedgivande. 3. Klipp av, vik på mitten, tejpa ihop och posta. Vi betalar portot. Autogiro Ett enkelt sätt att betala räkningar Vad är Autogiro? Att betala via Autogiro innebär att pengar förs över från ditt bankkonto till Skånska Energi, samma dag som räkningen förfaller till betalning.

Läs mer

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank

Enkla steg-för-steg guider. Användarguide. Nordeas Mobilbank Enkla steg-för-steg guider Användarguide Nordeas Mobilbank Varför ska jag välja digitala tjänster? Idag kan nästan allt göras digitalt och vi använder internet för många olika typer av tjänster. Digitala

Läs mer

Inkomstförfrågan sid 1 av 5 Hemtjänst, trygghetslarm och särskilt boende

Inkomstförfrågan sid 1 av 5 Hemtjänst, trygghetslarm och särskilt boende Inkomstförfrågan sid 1 av 5 Hemtjänst, trygghetslarm och särskilt boende Skickas till: Vård- och omsorgsförvaltningen 597 25 ÅTVIDABERG 1. Personuppgifter Namn, sökande Personnummer Telefon E-post Civilstånd

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Köpa och sälja aktier m.m.

Köpa och sälja aktier m.m. Köpa och sälja aktier m.m. För att handla med aktier eller andra börshandlade värdepapper måste du ha en depå hos Skandiabanken. (Om du inte har någon depå kan du enkelt öppna en genom att klicka på Depåer

Läs mer

Välkommen till ABK. Viktigt att veta när du ska flytta in i din nya bostad

Välkommen till ABK. Viktigt att veta när du ska flytta in i din nya bostad Välkommen till ABK Viktigt att veta när du ska flytta in i din nya bostad This text contains important information. If you can t understand the content, contact ABK at 044-780 32 00. 4. TA ÖVER UTRUSTNING

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Spiltan Aktiefond Sverige Spiltan Aktiefond Stabil Spiltan Aktiefond Småland Spiltan Aktiefond Dalarna Spiltan Aktiefond Investmentbolag Spiltan Räntefond Sverige 1 maj 2013 Allmän

Läs mer

Överföringar. Överföringar via personlig service. Kontoutdrag, månadsvis. Kontoutdrag, månadsvis 0 SEK

Överföringar. Överföringar via personlig service. Kontoutdrag, månadsvis. Kontoutdrag, månadsvis 0 SEK lista Privat Gäller från och med 2014-12-10 PRISLISTA PRIVAT KONTON Privatkonto via personlig service 5 Kontoutdrag, månadsvis Sparkonto via personlig service Kontoutdrag, månadsvis 5 Länskonto via personlig

Läs mer

Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm VARFÖR?

Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm VARFÖR? Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm VARFÖR? Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm Vem är vem? Vad är Aktieinvest? Vad är Aktiespararna Vem är Therese? Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm Vad är Aktieinvest?

Läs mer

INFORMATION TILL ANSTÄLLDA OM BÖRSNOTERING AV HUMANA

INFORMATION TILL ANSTÄLLDA OM BÖRSNOTERING AV HUMANA INFORMATION TILL ANSTÄLLDA OM BÖRSNOTERING AV HUMANA (DETTA ÄR INTE ETT PROSPEKT ELLER ERBJUDANDEHANDLING) Introduktion Humana planerar att genomföra en börsnotering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholms

Läs mer

1.2. Den handel med emissionsinsatser som arrangeras av Nordea ska ske enligt nedanstående regler.

1.2. Den handel med emissionsinsatser som arrangeras av Nordea ska ske enligt nedanstående regler. Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2015-12-16) 1. Inledning 1.1. Lantmännen ek för ( Lantmännen ), org. nr. 769605-2856, har emitterat emissionsinsatser till sina

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Lättläst om Nordea internetbank

Lättläst om Nordea internetbank Lättläst om Nordea internetbank Så här loggar du in till Nordea internetbank: 1. Skriv in www.nordea.fi i adressfältet och tryck på Enter-tangenten. 2. Skriv ditt användar-id och inloggningskoden i fälten.

Läs mer

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Juli 2015 Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 554 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 184,67

Läs mer

Betala med. autogiro. Få två månader på köpet! För en. vl.se KundCenter VL

Betala med. autogiro. Få två månader på köpet! För en. vl.se KundCenter VL Betala med Få två månader på köpet! autogiro För en bussigare resa! vl.se KundCenter VL 0771-22 40 00 Enkelt och bekvämt Du som reser ofta tjänar på att köpa ett Resekort laddat med ett pendlarkort eller

Läs mer

Välj den försäkringar du/ni vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Välj den försäkringar du/ni vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade. Unionens personförsäkringar 2017 Gruppavtal nr 1000 ANSÖKAN: Barnförsäkring FYLL I: 1. Personuppgifter 2. Försäkringar Välj den försäkringar du/ni vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Läs mer

Guide till mobilbanken och kodappen

Guide till mobilbanken och kodappen Guide till mobilbanken och kodappen Guide till kodappen och mobilbanken Den här guiden hjälper dig att komma igång med Nordeas mobila tjänster. Då du följer anvisningarna i guiden lyckas du även om du

Läs mer

Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make/maka/sambo).

Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make/maka/sambo). Unionens personförsäkringar 2017 Gruppavtal nr 1005 ANSÖKAN: Studentmedlem FYLL I: 1. Personer Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make/maka/sambo). 2. Försäkring 3. Intygande 4. Betala

Läs mer

SE: Domestika betalningssätt i SEK eller EUR SE: Utlandsbetalningar och betalningssätt i utländsk valuta inom Sverige

SE: Domestika betalningssätt i SEK eller EUR SE: Utlandsbetalningar och betalningssätt i utländsk valuta inom Sverige Page 1 of 5 Utskriven av kunden den 11.09.2012 13:25:40 GMT +2 Svenska betalningar SE: Domestika betalningssätt i SEK eller EUR SE: Utlandsbetalningar och betalningssätt i utländsk valuta inom Sverige

Läs mer

AVTAL OM TRADITIONELL AKTIE- OCH FONDDEPÅ MYNDIG

AVTAL OM TRADITIONELL AKTIE- OCH FONDDEPÅ MYNDIG AVTAL OM TRADITIONELL AKTIE- OCH FONDDEPÅ MYNDIG Depånummer (fylls i av Aktieinvest) Ev. kampanjkod Denna blankett används för att öppna en traditionell aktie- och fonddepå hos Aktieinvest FK AB ( Aktieinvest

Läs mer

Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2014-01-31)

Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2014-01-31) Handelsregler för handel med emissionsinsatser i Lantmännen (fastställda 2014-01-31) 1. Inledning 1.1. Lantmännen ek för ( Lantmännen ), org. nr. 769605-2856, har emitterat emissionsinsatser till sina

Läs mer

Välj den försäkring du vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Välj den försäkring du vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade. Unionens personförsäkringar 2018 Gruppavtal nr 1000 ANSÖKAN: Barnförsäkring FYLL I: 1. Personuppgifter 2. Försäkringar Välj den försäkring du vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Läs mer

Spara och placera. Pension och försäkringar 1:6. För fullständiga prisuppgifter kontakta närmaste SEB-kontor eller ring oss på telefon 077-11 11 800.

Spara och placera. Pension och försäkringar 1:6. För fullständiga prisuppgifter kontakta närmaste SEB-kontor eller ring oss på telefon 077-11 11 800. Spara och placera Pension och försäkringar För fullständiga prisuppgifter kontakta närmaste SEB-kontor eller ring oss på telefon 077-11 11 800. Enkla pensionen Telefon Internet- kontoret Administration

Läs mer

Nu kan du ge dina sparpengar en god uppväxt

Nu kan du ge dina sparpengar en god uppväxt Nu kan du ge dina sparpengar en god uppväxt För att kunna öppna ditt sparkonto så att du kan sätta in dina sparpengar, behöver du fylla i de bifogade blanketterna och skicka tillbaka dem till oss. Ansökningsblankett

Läs mer

Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission

Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission Fondsparande Fondspara hos Strukturinvest Fondkommission Via vår Fondlista kan du som är kund hos Strukturinvest enkelt hitta och investera i några av marknadens mest intressanta fonder från ett stort

Läs mer

Månadssparande i fonder

Månadssparande i fonder Månadssparande i fonder Månadsspara i fonder ett långsiktigt sparande som sköter sig självt Månadssparandet riktar sig till dig som söker ett långsiktigt sparande i fonder, men inte har tid att vara aktiv.

Läs mer

OBS Använd bläckpenna

OBS Använd bläckpenna Överförmyndare i samverkan Falun-Borlängeregionen Borlänge kommun 781 81 Borlänge Förteckning över tillgångar och skulder vid förordnandedatum:. OBS Använd bläckpenna Förteckning inlämnad av God man Förvaltare

Läs mer

Handbok. Pagero Autogiro Mikro

Handbok. Pagero Autogiro Mikro Handbok Pagero Autogiro Mikro ATT KOMMA IGÅNG Avtal med banken Innan ni kan börja använda tjänsten Autogiro tecknas ett avtal mellan er och banken. Ni sänder sedan in en testfil till Bankgirocentralen.

Läs mer

Välkommen till eplusgiro!

Välkommen till eplusgiro! Välkommen till eplusgiro! Användarhandledning Privatpersoner gäller från 20 januari 2011. Med eplusgiro kan du göra dina betalningar både inom Sverige och till utlandet direkt från datorn. Med vår säkerhetslösning

Läs mer

AVTAL OM PORTFÖLJSPAR MYNDIG

AVTAL OM PORTFÖLJSPAR MYNDIG AVTAL OM PORTFÖLJSPAR MYNDIG Depånummer (fylls i av Aktieinvest) Ev. kampanjkod Denna blankett används för att öppna en PortföljSpardepå hos Aktieinvest FK AB ( Aktieinvest ). Innan kunden skriver på avtalet

Läs mer

ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING - för minderårig

ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING - för minderårig Denna blankett fyller du i för att ansöka om Kapitalförsäkring för minderårig hos Ancoria Uppgifter om försäkringstagare / försäkrad person Namn Försäkringsnummer Personnummer Födelsedatum Födelseort Födelseland

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Sverige och Swedbank Robur Sverigefond MEGA

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Sverige och Swedbank Robur Sverigefond MEGA Stockholm september 2015 1(3) Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Sverige och Swedbank Robur Vi har beslutat att sammanlägga Folksams Tjänstemannafond Sverige med Swedbank

Läs mer

Clockwork Bas Faktablad, 2011-01-01

Clockwork Bas Faktablad, 2011-01-01 Clockwork Bas Faktablad, 2011-01-01 Clockwork Bas är en investeringsprodukt som erbjuds av Mangold Fondkommission AB i samverkan med. Produkten beskrivs övergripande i ett produktblad som kan beställas

Läs mer

Samla dina försäkringar. Välkommen att flytta till Handelsbanken

Samla dina försäkringar. Välkommen att flytta till Handelsbanken Samla dina försäkringar Välkommen att flytta till Handelsbanken Samla dina försäkringar på ett och samma ställe Har du ett pensionssparande eller sparande i kapitalförsäkring på annat håll? Flytta dem

Läs mer

AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO MYNDIG - SMARTBOX FÖR MEDLEMMAR

AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO MYNDIG - SMARTBOX FÖR MEDLEMMAR AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO MYNDIG - SMARTBO FÖR MEDLEMMAR Depånummer (fylls i av Aktieinvest) Ev. kampanjkod Denna blankett används för att öppna ett investeringssparkonto hos Aktieinvest FK AB ( Aktieinvest

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Juli 2015 Du som har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 554 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 184,66

Läs mer

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Världen och Swedbank Robur Globalfond MEGA

Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Världen och Swedbank Robur Globalfond MEGA Stockholm september 2015 1(3) Viktig information till dig som sparar i Folksams Tjänstemannafond Världen och Swedbank Robur Vi har beslutat att sammanlägga Folksams Tjänstemannafond Världen med Swedbank

Läs mer

PlusGirokonto Privat Användarhandledning Privatpersoner

PlusGirokonto Privat Användarhandledning Privatpersoner PlusGirokonto Privat Användarhandledning Privatpersoner Innehåll Enkelt att använda ditt PlusGirokonto Privat 2 Redovisning 4 Övriga tjänster 5 Insättning och uttag på kontot 6 Till ditt plusgirokonto

Läs mer

Praktiska och enkla mobila tjänster

Praktiska och enkla mobila tjänster Praktiska och enkla mobila tjänster Appar som underlättar din vardag Ta hjälp av smarta verktyg för att enkelt hantera din ekonomi, när du vill och var du vill. I den här foldern kan du läsa om våra populära

Läs mer

AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO PORTFÖLJSPAR MYNDIG

AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO PORTFÖLJSPAR MYNDIG AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO PORTFÖLJSPAR MYNDIG Depånummer (fylls i av Aktieinvest) Ev. kampanjkod Denna blankett används för att öppna ett investeringssparkonto PortföljSpar hos Aktieinvest FK AB (

Läs mer

Http://mora.se/overformyndare

Http://mora.se/overformyndare Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode Du ska lämna in din årsräkning och redogörelse till överförmyndaren senast den 1 mars. Sluträkning och redogörelse ska vara inlämnad

Läs mer

Anvisning till a rsra kning/slutra kning 2013

Anvisning till a rsra kning/slutra kning 2013 Anvisning till a rsra kning/slutra kning 2013 Först och främst: ta fram förra årets årsräkning och kolla vad utgående värdet av din huvudmans tillgångar var då? Ingående belopp för årets årsräkning skall

Läs mer

Ansökan Olycksfall och sjukförsäkring För vuxna gäller från 2015-01-01

Ansökan Olycksfall och sjukförsäkring För vuxna gäller från 2015-01-01 Ansökan Olycksfall och sjukförsäkring För vuxna gäller från 2015-01-01 Vid sjukdom: Den förvärvsmässiga invaliditen beräknas på halva försäkringsbeloppet. Efter 45 års ålder trappas försäkringsbeloppet

Läs mer

Våra värdepapperstjänster

Våra värdepapperstjänster Våra värdepapperstjänster För mer information om värdepapperstjänsterna kontakta närmaste Swedbank- eller sparbanks, ring telefonbanken, besök swedbank.se/aktier eller din sparbanks hemsida. Välkommen!

Läs mer

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN. Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN Bli en nöjd bankkund du också. Byt till vår bank. Vi hjälper dig byta bank Det är enkelt att bli bankkund hos. Vi hjälper dig med allt det praktiska ser till att löneinsättningar,

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Välkommen till Payson! Det här är en guide som beskriver hur du använder ditt PaysonKonto på bästa sätt. PAYSON AB PAYSON.SE E-POST

Välkommen till Payson! Det här är en guide som beskriver hur du använder ditt PaysonKonto på bästa sätt. PAYSON AB PAYSON.SE E-POST Välkommen till Payson! Det här är en guide som beskriver hur du använder ditt PaysonKonto på bästa sätt. PAYSON AB PAYSON.SE E-POST 08-470 94 00 Innehåll Klicka på en innehållsrubrik nedan för att hoppa

Läs mer

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets Maxcertifikat Istället för aktier En produkt från Handelsbanken Capital Markets Handelsbankens maxcertifikat Maxcertifikat ger dig möjlighet till god avkastning, till lägre risk än aktier. Handelsbankens

Läs mer

ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING Ancoria Aktiehandel med Carnegie Investment Bank AB depå

ANSÖKAN OM KAPITALFÖRSÄKRING Ancoria Aktiehandel med Carnegie Investment Bank AB depå Detta är din formella ansökan om. Posta denna blankett i original till Ancoria Insurance, P.O. Box 23415, 1683 Nicosia, Cypern, tillsammans med en kopia av din och eventuell fondförvaltarens id-handling

Läs mer

AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO MYNDIG

AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO MYNDIG AVTAL OM INVESTERINGSSPARKONTO MYNDIG Depånummer (fylls i av Aktieinvest) Ev. kampanjkod Denna blankett används för att öppna ett investeringssparkonto hos Aktieinvest FK AB ( Aktieinvest ). Innan kunden

Läs mer

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner.

Välkommen. Den här guiden visar enkelt hur Kundservice på internet fungerar, hur du hittar och hur du använder olika funktioner. Välkommen Kundservice på internet är alltid öppet. Du gör dina GE Money Bank-ärenden när du vill och där du vill; hemma, på jobbet, från sommarstugan. Vi kan också svara på dina frågor som du skickar som

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

SimuWorld Internetportal

SimuWorld Internetportal SimuWorld Internetportal Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 BTC Privatbank... 1 Vad är Personalköp?... 1 Hur går Personalköp till?... 2 Information... 4 Valuta... 4 Upprätta lönekonto... 4

Läs mer

E-deklarera 2013. Dags att deklarera 2013

E-deklarera 2013. Dags att deklarera 2013 E-deklarera 2013 Vad kan lämnas elektroniskt? Huvudblanketter Skatteverkets e-tjänst Inkomstdeklaration 1 Skatteverkets e-tjänst Inkomstdeklaration 2 första sidan Bilagor E-tjänsten Inkomstdeklaration

Läs mer

Fondspara. råd, tips & nyheter. www.fondspara.se

Fondspara. råd, tips & nyheter. www.fondspara.se Fondspara 2007 råd, tips & nyheter www.fondspara.se Välkommen till Fondspara 2007 Du håller i din hand en liten folder som innehåller det viktigaste att känna till om fondsparande. Fonder är en fantastisk

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

Tandtrollet. Tandtrollet. en frivillig medlemsförmån. Läs igenom hela dokumentet. Skriv sedan ut dokumentet.

Tandtrollet. Tandtrollet. en frivillig medlemsförmån. Läs igenom hela dokumentet. Skriv sedan ut dokumentet. Tandtrollet en frivillig medlemsförmån Sida Innehåll 2. Stadgar 4. Medgivande till betalning via autogiro 5. Inträdesansökan 6. Autogiroanmälan, medgivande Läs igenom hela dokumentet. Skriv sedan ut dokumentet.

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

Ansökan om Fortsättningsförsäkring

Ansökan om Fortsättningsförsäkring Ansökan om Fortsättningsförsäkring Avtal 8000 Tidigare avtalsnummer Tidigare arbetsgivarens/organisationens namn Skickas till: Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt Box 5125 102 43 STOCKHOLM Telefon 08-696 22

Läs mer

Turbowarranter. För dig som är. helt säker på hur. vägen ser ut. Handelsbanken Capital Markets

Turbowarranter. För dig som är. helt säker på hur. vägen ser ut. Handelsbanken Capital Markets Turbowarranter För dig som är helt säker på hur vägen ser ut Handelsbanken Capital Markets Hög avkastning med liten kapitalinsats Turbowarranter är ett nytt finansiellt instrument som ger dig möjlighet

Läs mer