Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar"

Transkript

1 SID 1/5 Vallentuna IP-råd, minnesanteckningar 28 nov 2013, kl. 19 i Ormboet Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Ulrika Skarin, Korpen Vallentuna Shervin Aghilipour, Vallentuna Konståkningsklubb Frånvarande: V-tuna Friidrottsklubb (aviserat förhinder) VBK Ishockey Ormsta HC Vallentuna Tennisklubb Bällsta FF Jerri Bergström, ledamot fritidsnämnden (FN) Ingela Jansson, Kultur- och fritidsförvaltningen (KFF), chef idrotts- och friluftsenheten (IoF) Åsa Borglund, KFF, föreningssamordnare 1. Föregående anteckningar (godkänns) 2. Förvaltningen informerar Årshjul, vissa ytterligare uppdateringar Efter kloka synpunkter även vid sporthallsråd och Össeby IP-råd har vissa ytterligare förändringar skett i den version som togs fram efter förra IP-rådet. Främst gäller detta att faktureringar framöver sker i april och oktober. Diskussion idag om idén att fr o m 2014 lämna ut nycklar till förening istället för till individ. Överenskoms att årshjulet revideras så att individer även framöver ansvarar för de nycklar de kvitterar ut. Samtidigt förbättras också kvittenserna, så att den som hämtar en nyckel informeras om personligt ansvar, förseningsavgifter etc. Föreningar informerar också sina tränare om deras ansvar. Föreningarna vill åta sig att till lokalbokning@vallentuna.se lämna en lista på vilka individer som behöver ha nycklar. Årshjulet är som sagt ett levande dokument och uppdateras löpande. Senaste version och kommentar om gjorde ändringar finns alltid på kommunens hemsida, gå till Uppleva och göra/ Föreningar osv Påminnelse anmäl 2 kontaktpersoner + ev. bokare Anledning till att behöva uppge bokare? Vissa föreningar har större behov av kontroll än andra, över vilka som bokar av och på strötider i föreningens namn.

2 SID 2/5 Återkoppling ärendet omfördelning Bällstaberg/omklädnadspaviljong Ärendet behandlades vid kommunfullmäktiges möte 25/11, men protokollet är inte justerat och formellt sett finns därför i dagläget inget beslut. Jerri följde fullmäktiges möte på webben, och då sa de ja till kommunstyrelsens förslag till beslut, vilket innebar en omfördelning av medel. Jerri passar på att tipsa om webbsändningarna av fullmäktiges möten, återfinns på Kommun och politik! Uppdatering process fördelningsprinciper Hade möte i tisdags, många föreningar representerade. Många bra synpunkter kom fram och kommer att jobbas vidare med. Är nu tidigt i processen, vill ha föreningars input i det fortsatta arbetet. Nästa steg nu att sammanställa synpunkterna från mötet, kalla till ett nytt möte när KFF har funderat en vända till, sedan möte igen i två grupper (inomhus- och utomhus) osv. Synpunkter framfördes från VBK Fotboll, som uppmanas att delta i den fortsatta processen, där samma frågor också lyfts i senaste mötet (bl a att nu betoning på spets framför bredd). Bl a behov av att tydliggöra i dokumentet att poängtabellen kompletteras med ansökningsblankettens info om önskade träningstider, hallar osv, och utgör ett underlag för förvaltningens beslut. Vad tycker nämnden? Jerri tydliggör att FN tycker ingenting just nu, inväntar ett förslag från förvaltningen att ta ställning till. Mingel på Vallentuna IP 10 december kl Alla välkomna, sprid gärna till ledare! Obs! utomhus så kläder efter väder Ledarutbildningsbidrag 2013 (ÅB) Glöm inte att söka bidrag för kostnader ni haft under 2013 för ledarutbildningar! Mer info i kommande mail från föreningssamordnaren. Nattvandringsbidrag våren 2014 (ÅB) Fundera över om er förening vill åta sig att nattvandra under nästa termin! Mer info i kommande mail från föreningssamordnaren. Frågor med anledning av RFs nya regler för LOK-stöd (ÅB) RFs nya regler påverkar inte kommunens bidrag alls. Uppstår frågor om detta i föreningen, hänvisa till Åsa. Återkoppling dokumentarkiv på webben (ÅB) Överenskoms att kommunens hemsida används för detta, ny sida skapas under Uppleva och göra/ Föreningar och dessa minnesanteckningar mm läggs där. Återkoppling lösning för t ex flyktingar (ÅB) Överenskoms att föreningar kontaktar Åsa nästa gång som frågan är aktuell, för att lösa frågan på lämpligt sätt internt. I det förslag till ändrade bidragsregler som kommer att tas fram under 2014 förutses en ny bidragsform för detta ingå.

3 SID 3/5 Återkoppling samarbeten med skolor (ÅB) Förvaltningen har inlett ett långsiktigt arbete för en närmare relation och samarbete med skolorna i kommunen, men har inget att återrapportera sedan förra mötet. Avser t ex idrottslyftet, föreningars tillträde till skolor (affischering, dialog ), övernattningar i skollokaler i samband med cup, ansvar för och tillträde till utrustning i idrottslokaler etc etc 3. Föreningar, samarbeten, gemensamma frågor Café återkoppling fr VBK Hockey och VBK Fotboll Skjuts fram till nästa möte (mars) eftersom hockeyn inte är närvarande vid kvällens möte. Idéer om föreningssamarbeten återkoppling fr alla Konståkarna bjuder på luciatåg i paus Hammarby IF - VBK Hockey, 13 dec kl Övergripande anläggnings-/driftsfrågor lokalbokning@vallentuna.se Snälla maila om möjligt istället för att ringa, just nu drunknar Emilia i telefonsamtal. Bokade inomhustider under jul och nyår?! Avboka halltider som inte kommer att nyttjas under jullovet, senast den 1 dec! Och boka redan nu på fler tider om föreningen vill ha detta under perioden Lokalbokningen kommer att vara stängd under samma period, liksom uthyrningsverksamheten. Undantaget är alltså på förhand bokad föreningsverksamhet. Nycklar förbereds. Påminnelse om nyckelinventering Listor skickats ut med föregående minnesanteckningar, kolla Inventering i juni. Återkoppling bänkar i slänten Som det nu ser ut i budgeten för 2014 finns det inte utrymme för bänkar. KFF/ IoF har tight budget nästa år, och stora osäkra kostnader. Bl a i form av kostnadsdelning med SBF (samhällsbyggnadsförvaltningen, som nu är fastighetsägare) för åtgärder som kan komma att behöva vidtas som en följd av de inspektioner som gjorts under Dessa är oplanerade, och kommer att äta upp en stor del av driftsbudgeten. Det finns ingen planerad underhållsbudget (!), Ingela är ny på tjänsten och har inte varit med i den tidigare ekonomiska planeringen, varför förvaltningen reserverar sig för att ta på sig ytterligare kostnader - ens för mindre förbättringar såsom bänkar - innan den har bättre koll. Kanske är läget ett annat i mitten av 2014, när mer information finns. Återkoppling ang. föreningars intresse Facebook Idé att lokalbokningen skapar en sida på Facebook för information av typen x-hallen stängd på lörsdag pga vattenläcka osv. Info som snabbt kan behöva spridas till en bredare krets inom föreningen, inte bara till den som får ett mail från lokalbokningen och kanske sedan inte får tag i

4 SID 4/5 alla berörda. Intresserade tränare eller föräldrar etc kan då välja att följa sidan och löpande få info till sitt eget Facebook-konto. Skulle inte ersätta mail, men vara ett komplement. Överenskoms att lösningen skulle fylla en funktion (vilket också varit budskapet från övriga föreningsråd), men att användandet av Facebook är en principfråga som bör diskuteras i nämnd. Ett alternativ kan vara att skapa sida på hemsidan, från vilken invånarna istället kan prenumerera på RSS-flöde. Feed-back om störningar etc (ny fråga) Överenskoms att det är viktigt att föreningarna får information snabbt ifall t ex fönster i lokaler lämnats öppna, tider inte nyttjats etc. Förvaltningen kommer att ha en bättre kontroll under nästa år, för att kolla nyttjande. Redan nu fått mer info genom Securitas som ronderar sporthallar och gympasalar varje kväll och rapporterar skriftligt. Besiktningar och inspektioner (ny fråga) Hockeyförbundet besiktigar ishallen den 10 dec. Miljö och hälsa har gjort inspektion av omklädningsrum mm. Har varit hos alla berörda. Inspektionsprotokollet för KFF handlar mestadels om sådant som rör SBF; t ex kontrollera misstanke om fukt i omklädningsrum, undermålig standard, städning/ underhåll av ytskikt. Förvaltningen har nu dialog med SBF om hur hantera detta under Korpen fått kommentar om hög volym. Planerat underhåll och ronderingsscheman? (ny fråga) Damfotbollen noterat (fortfarande) mindre problem med t ex papperskorg, avbytarbänk, knutbräda som har lossnat osv. Hur ofta görs rondering av anläggningen? Ingela vet inte, har påbörjat ett arbete med att se över organisation, schema osv finns många rutinsaker som behöver ses över, t ex ronderingsscheman, och det kommer att ta lite tid. Fortsätt att komma med information till Ingela så att får vet hur saker fungerar eller inte! Hur ser kommunen på att föreningarna med egen kraft utför åtgärder av olika slag på anläggningen, naturligtvis efter godkännande från förvaltningen? (ny fråga) Det beror på nivån: förvaltningen har haft en diskussion med friidrotten ang. bygglov för ny byggnad på kommunens fastighet en förening ska inte bekosta eller äga byggnader på kommunens fastighet, istället förklara behoven, Ingela ta behovet vidare till SBF, nämnd ta beslut om att vi behöver bygga om, kommunens tar investering etc. Sedan får friidrotten betala, men i form av en hyra. Mindre insatser blir bedömningsfråga, ta detta fråga för fråga direkt med Ingela. 5. Evenemangstips/ marknadsföringsfrågor Återkoppling idé om vepa på ishallen Jerri drivit sedan 2007, Välkommen till IP, med föreningarnas loggor istället för ful fasad. Frågan har varit uppe och vänt i FN två eller tre gånger p g a kostsamt. Ingela kollar igen möjligheten att sätta upp vepa och kostnader för detta.

5 SID 5/5 Monitor IP; spegla FRI, endast matcher? Placering? OK att både matcher och träningar, syftet att se vad som händer på IP. OK placering enligt förslag från förvaltningen vid mötet (längs fasad, kring ingång till vaktmästeriet). Kommunal anslagstavla på Vallentuna IP (ny fråga) Det finns i dagsläget ingen kommunal anslagstavla på IP. Tittar nu på en placering, prel. på staketet vid bommen, för föreningar att affischera på etc. Kommer prel. under vinter/vår. Kulturhusets foajé (ÅB) Utformningen av foajén är ännu inte klar, men ska vara klar innan jul. Maila gärna A4- information inför terminsstart etc om träningsgrupper osv till Åsa, så sätts dessa upp på ett samlat sätt. Förvaltningen efterlyser feed-back om kommunens hemsida och webblösningar (ny fråga) - Var är fritid? Kultur och fritid återfinns nu under fliken Uppleva och göra, enligt en standard för många kommuner i landet. Strukturen är inte den bästa i alla avseenden och mycket är givet och får inte ändras på men om man besöker sidorna ofta så hittar man lättare ;) - Bokningsschemat på webben funkar inte på Iphone! Funkar på Android och på Ipad. Åsa tar detta vidare till leverantören av programmet. 6. Övriga frågor Se ovan. 7. Nästa möte Mars, spelar ingen roll om tidigt eller sent i månaden.

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 Närvarande: Shervin Aghilipour, Vallentuna Konståkningsklubb Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Magnus Holm, VBK Hockey Lars Lundkvist, VBK

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2014-05-22 SID 1/5 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till kultur- och fritidsförvaltningen (KFF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-06-24 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se, välj fliken

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-04-09 Närvarande: Astrid Holt, Vallentuna Damfotboll Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Johan

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-03-30 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till Idrott- och friluftsenheten (IoF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns)

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns) SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 9 dec 2014 Deltagande Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén samt Anders Bydén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Friidrottsklubb,

Läs mer

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar 2016-02-26 SID 1/5 Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se,

Läs mer

Minnesanteckningar Vallentuna

Minnesanteckningar Vallentuna SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd tisdag 11 mars 2014 i föreningslokalen i baracken Närvarande: Linda Kransén, VBK Dam Magnus Holm, VBK Hockey Johan Lips, VBK Hockey Dennis Bergkvist, VBK Fotboll

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN

KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN SID 1/6 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 16 sept 2014 Deltagande Bällsta FF, Johnny Rindebrant Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Konståkning,

Läs mer

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Peter Nordström, Brottby SK/Skidsektion Martin Norman, vice ordf. Brottby SK Björn Bergkvist, Brottby

Läs mer

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016

Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut avseende investeringar och planerat underhåll till kommunplan 2016 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2015-01-21 DNR FN 2014.095 INGELA JANSSON SID 1/ 5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FNAU Tjänsteskrivelse Inriktningsbeslut

Läs mer

Aktiv fritid Vallentuna

Aktiv fritid Vallentuna Aktiv fritid Vallentuna Föreningsmöte 20 april 2016 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 20/4 2016 Kvällens hållpunkter 19.00 Välkommen, vad har hänt sedan sist 19.15 Fritidsnämndens input till Vallentunas kommunplan

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 Deltagare: Veronica Östberg, FLEX Dansförening Björn Larsson, Snapptuna IK Kicki Martinell, Vallentuna HK Börje Flygel, Vallentuna HK Jesper Dahl, Vallentuna

Läs mer

Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd VALLENTUNA KOMMUN 2014-06-05 SID 1/6 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 3 juni 2014 Deltagande Bällsta FF, Johnny Rindebrant Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén VBK fotboll, Janne Söderström Vallentuna

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2012-05-28 Närvarande: Johan Swärd, VBK Fotboll Astrid Holdt, VBK Damfotboll Henrik Sjöberg, Vallentuna Friidrottsklubb Per Tollefors, Vallentuna Friidrottsklubb

Läs mer

Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna

Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-09-12 Tid och plats 19.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna Kallade tjänstemän Övrig information Pernilla Järveroth, förvaltningschef Mikael Göransson,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-25 DNR FN 2014.086 INGELA JANSSON SID 1/3 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Hyresavtal

Läs mer

Minnesanteckningar från sporthallsråd

Minnesanteckningar från sporthallsråd SID 1/5 Minnesanteckningar från sporthallsråd 2012-11-19 Deltagande: Vallentuna Handbollsklubb (ordf. Kicki Martinell, Roland Friberg), Vallentuna Innebandyklubb (Robert Sandren), Vallentuna Volleybollklubb

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 09:05 10:20 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Jerri Bergström (S) Övriga

Läs mer

Minnesanteckningar Össeby IP-råd

Minnesanteckningar Össeby IP-råd SID 1/6 Minnesanteckningar Össeby IP-råd Tisdag 7 oktober 2014 i klubbhuset på Össeby IP Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Martin Norman, vice ordf. Brottby SK, ansv. ungdomslag fotboll Johan

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Mötesdatum: 2019-04-15 Närvarande: Susanne Palmquist, Annelie Johnsson, Petter Johansson, Christer Johansson Sekreterare: Susanne Palmquist Föregående mötesprotokoll

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 08.00 09.35 ande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Jerri Bergström (S) Övriga närvarande

Läs mer

Uppföljning av fritidsnämndens bidrag till föreningar i Vallentuna kommun

Uppföljning av fritidsnämndens bidrag till föreningar i Vallentuna kommun 2012-09-10 SID 1/8 Uppföljning av fritidsnämndens bidrag till föreningar i Vallentuna kommun Årsrapport 2011 Syftet med kommunens bidragsgivning är att stödja och stimulera kommunens ideella ungdomsföreningar

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden 1 (15) Plats och tid Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus kl 18:30-19:30 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Lars Carlsson (C) (ordförande) Roger Gadde (M) (vice ordförande) Tommy Schiött (M)

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Ärende 4 ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Förslag till beslut Istaxan för externa

Läs mer

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna. Vallentuna den 13 oktober 2014

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna. Vallentuna den 13 oktober 2014 K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2014-10-23 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Ingela Jansson, enhetschef för idrott-

Läs mer

Fördelningsprinciper

Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet. Därför har kultur- och fritidsnämnden tagit fram

Läs mer

Uppföljning av fritidsnämndens bidrag till föreningar i Vallentuna kommun

Uppföljning av fritidsnämndens bidrag till föreningar i Vallentuna kommun SID 1/9 Uppföljning av fritidsnämndens bidrag till föreningar i Vallentuna kommun Årsrapport 2012 Syftet med kommunens bidragsgivning är att stödja och stimulera kommunens ideella ungdomsföreningar att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 18:30 19:30 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Brian Tomaszewski (M) (ersätter

Läs mer

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år 2017-2018 6 FN 2016.030 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 52 Driftsbidrag till Vallentuna

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 11:00-12:15

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 11:00-12:15 1 (16) Plats och tid Stora mötesrummet kl 11:00-12:15 ande närvarande Lars Carlsson (C) (ordförande), Roger Gadde (M) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) Övriga närvarande Therese Nilsson (Controller),

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK Ärende 5 TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2012-09-02 DNR FN 2012.048 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. sk (FN ) ilrendet i korthet. Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby. Beslut

VALLENTUNA KOMMUN. sk (FN ) ilrendet i korthet. Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby. Beslut VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnä mndens a rbetsutskott Sa m ma nträd esprotokol I 2013-1 1-28 e (10) 582 Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby sk (FN 2013.061) Beslut Fritidsnämndens

Läs mer

Fritidsnämnden Ansökan om bidrag speciella ändamål, Vallentuna BK Fotboll (FN )

Fritidsnämnden Ansökan om bidrag speciella ändamål, Vallentuna BK Fotboll (FN ) VALLENTUNA KOMMUN Förslag till beslut 2 (2) Fritidsnämnden 2018-12-06 7. Ansökan om bidrag speciella ändamål, Vallentuna BK Fotboll (FN 2018.078) Förslag till beslut Fritidsnämnden beslutar att bevilja

Läs mer

K ALLELSE FRITIDSNÄMNDEN

K ALLELSE FRITIDSNÄMNDEN K ALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2015-02-19 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Förgruppsmöten från kl 18:00 i stora- och lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän

Läs mer

K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-12-12. Tid och plats 18.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna

K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-12-12. Tid och plats 18.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2013-12-12 Tid och plats 18.00 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Allévägen 1-3, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, förvaltningschef, Sofia Nilsson, nämndsekreterare,

Läs mer

Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som tillämpas för idrottsanläggningar och idrottslokaler

Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som tillämpas för idrottsanläggningar och idrottslokaler RIKTLINJE Fördelningsprinciper som tillämpas för idrottslokaler och idrottsanläggningar Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för fördelningsprinciper som och idrottslokaler

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler Styrdokument, riktlinjer Enhetschef idrott- och fritidsenheten 2019-03-08 Johanna Dermer 08-590 973 63 Dnr johanna.dermer@upplandsvasby.se KFN/2019:2 Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler

Läs mer

Göteborgs K onståkningsförbund

Göteborgs K onståkningsförbund MINNESANTECKNINGAR VERKSAMHETSÅRET 2014/2015 Protokoll nr 1 2014-05-05 Närvarande: Ingela Strid(IS) Robert Casselbrant(RC) Jonas Sporrong(JS) Anna Nylén(AN) Anneli Bergwall(AB) Ej närvarande : Martin Silverborn(MS)

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

2. Val av sekreterare och justeringsman att jämte ordföranden justera protokollet. BS valdes till sekreterare och PEP att justera protokollet

2. Val av sekreterare och justeringsman att jämte ordföranden justera protokollet. BS valdes till sekreterare och PEP att justera protokollet Nr 4 Protokoll vid styrelsemöte 12 maj 2016 Plats: Seniorcenter i Sandared Tid: Kl. 18.00 20.00 Närvarande: Björn Schouenborg (BS, vice ordf) Evgeniy Kim (EK) Per-Erik Palmqvist (PEP) Elisabet Hugosson

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-11-24 74 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Tjänsteskrivelse VBK Fotboll - ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kvalmatch

Tjänsteskrivelse VBK Fotboll - ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kvalmatch ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse VBK Fotboll - ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kvalmatch Förslag

Läs mer

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil Förening Privat kund ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Namn Sektion/avdelning/lag o dyl Utdelningsadress Telefon Telefax Postnr Ort E-post Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid

Läs mer

Allmänt/Nuläge Årshjul Vi följer upp årshjulet under mötet och säkerställer att vi ligger i fas.

Allmänt/Nuläge Årshjul Vi följer upp årshjulet under mötet och säkerställer att vi ligger i fas. Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Mötesdatum: 2019-01-09 Närvarande: Peder Holm, Ronnie Åkesson, Susanne Palmquist Sekreterare: Susanne Palmquist Föregående mötesprotokoll 2018-11-13 Information och

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS 2015.504 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-15 85 Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall (KS 2015.504) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

INFORMATION TILL BOO FFS TRÄNARE OCH LAGANSVARIGA

INFORMATION TILL BOO FFS TRÄNARE OCH LAGANSVARIGA INFORMATION TILL BOO FFS TRÄNARE OCH LAGANSVARIGA 19 december 2016 Vi vill från kansliet och styrelsen rikta ett stort tack till alla er ledare för den tid och det engagemang ni ger våra spelare ni vet

Läs mer

Aktivitetsbidrag 2012

Aktivitetsbidrag 2012 Aktivitetsbidrag 2012 Kund sammankomster: Sammankomster m FH: flickor, 7-12 år flickor, 13-20 år Flickor, totalt pojkar, 7-12 år pojkar, 13-20 år Pojkar, totalt deltagartillfällen, 7-12 år deltagartillfällen,

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden VALLENTUNA KOMMUN Förslag till beslut 2 (2) Fritidsnämnden 2018-12-06 10. Riktlinjer för Idrottens dag (FN 2017.041) Förslag till beslut Fritidsnämnden antar riktlinjerna för Idrottens dag. Ärendebeskrivning

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (22)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (22) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (22) Plats och tid Stora Mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 19.00 20.15 ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Schiött (M), Margareta Svanström

Läs mer

Minnesanteckningar Aktiv fritid 2 Stationer

Minnesanteckningar Aktiv fritid 2 Stationer 2015-11-12 SID 1/9 Minnesanteckningar Aktiv fritid 2 Stationer 1. Hur kan föreningar rekrytera aktiva och ledare och behålla fler? Ola och Mattias Grupp 1 representanter från friidrott, tyngdlyftningen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar

Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar Förslag till beslut För samtliga

Läs mer

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats. 18:30-20:00 NOVA Ungdomens hus. Övriga kallade

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats. 18:30-20:00 NOVA Ungdomens hus. Övriga kallade KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2017-04-27 Tid och plats Övriga kallade 18:30-20:00 NOVA Ungdomens hus Henrik Thureson, Fritidsförvaltningschef, Thomas Lindberg, Enhetschef Idrotts- och friluftsenheten, Torsten

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff)

Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff) VALLENTUNA KOMMUN 2014-04-16 SID 1/8 Genomförandeplan för kommunikation 2014 Kultur- och fritidsförvaltningen(kff) Vi marknadsför Vallentuna som en kommun med ett rikt kultur och fritidsutbud Ha uppdaterad

Läs mer

Ansökan om bidrag för speciella ändamål, Korpen Vallentuna 7 FN

Ansökan om bidrag för speciella ändamål, Korpen Vallentuna 7 FN Ansökan om bidrag för speciella ändamål, Korpen Vallentuna 7 FN 2017.029 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-06-01 31 Ansökan om bidrag för speciella ändamål, (FN 2017.029) Beslut

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade

KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN Tid och plats 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus. Övriga kallade KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2016-10-27 Tid och plats 18:30 Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus Övriga kallade Henrik Thureson, TF Kultur- och fritidsförvaltningschef, Thomas Lindberg, Tf Enhetschef Idrotts-

Läs mer

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!!

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! ÖCKERÖ IBK 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! 1 FÖRENINGSINFORMATION Klubbens värdegrund & vision Värdegrund glädje och kunskap delaktighet, engagemang och gemenskap Vision en av Öckerö kommuns

Läs mer

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 R I K TLINJER FRITIDSNÄMNDEN Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Innehåll 1. Introduktion... 3 2. Varför lämnar fritidsnämnden

Läs mer

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar

Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar FÖRDELNINGSPRINCIPER Fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Det är en stor efterfrågan på kommunens lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet och kultur- och fritidsnämnden beslutar om principer

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 09:20-10:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid Stora mötesrummet kl 09:20-10:00 Plats och tid Stora mötesrummet kl 09:20-10:00 ande närvarande Lars Carlsson (C) (ordförande), Roger Gadde (M) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) Övriga närvarande Petri Peltonen (Förvaltningschef),

Läs mer

Riktlinjer för lokaluthyrning

Riktlinjer för lokaluthyrning 1 Riktlinjer för lokaluthyrning 2 Innehållsförteckning Kontakt på Kumla kommun 3 Allmänna hyresregler för kommunens lokaler 4 Riktlinjer för lokaluthyrning 4 Brandskydd 6 Städinstruktioner 7 Avbokningsregler

Läs mer

Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall

Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall SORSELE 1 (6) Regler och avgifter vid uthyrning av sporthall Dokumenttyp Dokumentansvarig Beslutsinstans Giltig från Regler och taxa Fritids- och kulturenheten Kommunfullmäktige 2018-08-01 Dnr Fastställd/upprättad

Läs mer

ÅRSHJUL LSK STRUKTUR 5/7-MANNA ARBETET

ÅRSHJUL LSK STRUKTUR 5/7-MANNA ARBETET ÅRSHJUL LSK STRUKTUR 5/7-MANNA ARBETET Början av mars - lagledare * Uppdatera lagledar- och tränarlista * Trimbingo * information kioskerna * Stäm av Linghemscupen, fotbollsskolan och Valborg * Skobytardag?

Läs mer

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2014-09-18 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Mikael Göransson, handläggare Åsa Borglund,

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Kultur- och fritidskontoret LATHUND Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Lokalbokningar På kommunens hemsida kan man titta på bokningar, skicka bokningsförfrågningar och få information om lokaler

Läs mer

Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015 03 30

Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015 03 30 Minnesanteckningar Föräldramöte F04 2015 03 30 1. Ekonomi Magnus Blomberg redovisade lagets ekonomi som är god efter ett tufft 2014. Vi har en buffert till kläder och cuper. Gör reklam till nära och kära

Läs mer

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll.

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll. 1 Tid: 2016-08-16 kl.18.30-20.45 Styrelsemöte med IK Graip Plats: Cementa Arena Närvarande: Maria Axemyr, ordf Anders Grönlund, v ordf Ingrid Rosenberg, kassör Yvonne Karlsson, sekr Mattias Andersson Magnus

Läs mer

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll Nyköpings BIS Dok.beteckning Styrelseprotokoll Friidrott Utgåva P1.0-1 2010-06-10. Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Sida 1 av 6 Protokoll från styrelsemöte i Nyköpings BIS Friidrott torsdagen den 20/5 2010. Deltagare närvarande: (vid pennan) Kent Andersson Mikael Carlsson Lars Hallberg Thomas Andreasson Siv

Läs mer

Dan finns i nuläget två kvällar i veckan uppe på Sörby IP, men så småningom kommer han flytta dit på heltid.

Dan finns i nuläget två kvällar i veckan uppe på Sörby IP, men så småningom kommer han flytta dit på heltid. Möte 2015-02-11 Gefle IF F03/F12 2015 Närvarande: Putte, Stefan, Linda Föräldrar till: Emilia, Märtha Ha, Meja F, Emma S, Ida, Ester, Meja W, Klara, Stina, Maja G, Ebba G, Moa Li, Moa La, Anita, Maja S,

Läs mer

2015-04-01 LOKALBOKNINGAR. Hedemora kommun. Följande information finns tillgänglig

2015-04-01 LOKALBOKNINGAR. Hedemora kommun. Följande information finns tillgänglig 1 2015-04-01 LOKALBOKNINGAR Hedemora kommun Följande information finns tillgänglig Bokningar av idrottsanläggningar Allmän information bokning av idrottsanläggningar. Regler/hjälpmanual vid bokningar.

Läs mer

ÖPPEN FRÅGA TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

ÖPPEN FRÅGA TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE ÖPPEN FRÅGA TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANFATTNING Finns det uppskattningar av vad våra investeringar på idrott och föreningslivet kan ge i framtida inkomster för Vallentuna och hur ligger vi i så fall

Läs mer

2. Rutiner vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 3

2. Rutiner vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 3 1(9) 2(9) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Rutiner vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 3 3. Principer vid fördelning av tränings- och tävlingstider samt arrangemang... 5 4. Alkoholservering

Läs mer

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Information från TTKs styrelse januari 2015 Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Hoppas att alla hade en bra jul och nyårshelg. För Tullinge TK så kommer 2015 också att vara ett väldigt händelserikt

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

AT - P08. Kallelser till matcher & cuper via Sportnik. Info om kallelser till matcher 1. Login & intro 2. Kallelse via Sportnik appen 3

AT - P08. Kallelser till matcher & cuper via Sportnik. Info om kallelser till matcher 1. Login & intro 2. Kallelse via Sportnik appen 3 AT - P08 Kallelser till matcher & cuper via Sportnik Info om kallelser till matcher 1 Login & intro 2 Kallelse via Sportnik appen 3 Kallelse via e-mail & kalender 4 Info om kallelser till matcher 4 Version

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans!

kunna ta ansvar för sig själv och andra. Vi skall alltid stäva efter kamratskap och att ha kul tillsammans! Riktlinjer för barn och ungdomsidrotten i Idrottsföreningen Fram IF Fram har sin hemort i Saltvik och grundades redan år 1922. Idag har föreningen många aktiva medlemmar från flera åländska kommuner. Föreningen

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-10-13 67 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2012-09-13 Tid och plats 19.00 Frösundarummet, Torggatan 11, Vallentuna Kallade tjänstemän Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom

Läs mer

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN 2017.036 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-10-05 55 Återrapportering av ungdomsverksamheten (FN 2017.036) Beslut

Läs mer

5e6 Investeringsmedel till konstgräsplaner (KS 2012.274)

5e6 Investeringsmedel till konstgräsplaner (KS 2012.274) Kom m u nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2012-06-14 13 (20) 5e6 Investeringsmedel till konstgräsplaner (KS 2012.274) Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

Taxor & avgifter (idrottsanläggningar)

Taxor & avgifter (idrottsanläggningar) Taxor & avgifter (idrottsanläggningar) Anläggning Solnaföre ning Seniortax a Externföre ning Privatkund Hallar/gymnastiksalar Bollhall 266:-/tim 400:-/tim Stor gymnastiksal (matcher 212:-/tim 319:-/tim

Läs mer

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Per-Ola Johansson 2014-11-11 Kultur- och fritidsnämnden Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Välkommen till Föräldramöte P99!

Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P99! Välkommen till Föräldramöte P98/99! Ledare P99 Jonka: Lagledare/Tränare Manne: Tränare Fille: Tränare Öje: Tränare mm Lagledare Jonka Jag ska anmäla vårat lag till matcher

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

Motion (SD) om anskaffande av bolltält

Motion (SD) om anskaffande av bolltält Tjänsteskrivelse 2016-1 0-2 7 Handläggare Marie Lindström Utredningsenheten Kultur - och fritidsnämnden Motion (SD) om anskaffande av bolltält Förslag till beslut Motionen avslås. Beslutsnivå Kommunfullmäktige

Läs mer

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 2011-04-11 31 4.6.1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2011 Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun Innehåll 1. Lokalpolicy Vallentuna kommun... 1 2. Lokaler

Läs mer

Svar på motion (S) om föreningsgala 11 KS

Svar på motion (S) om föreningsgala 11 KS Svar på motion (S) om föreningsgala 11 KS 2016.520 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-09-18 144 Svar på motion (S) om föreningsgala (KS 2016.520) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR

TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR TAXOR och AVGIFTER vid KORTTIDSHYRA av KOMMUNENS SKOLLOKALER och FRITIDSANLÄGGNINGAR ÅR 2012 Boka hos 1 Lokalbokningar idrottshallar 0582-685 536 lokalbokningar@hallsberg.se 2 Simhallens kassa 0582-685

Läs mer