Friskis&Svettis Nynäshamn VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Friskis&Svettis Nynäshamn VERKSAMHETSBERÄTTELSE"

Transkript

1 Friskis&Svettis Nynäshamn VERKSAMHETSBERÄTTELSE

2 1 (10) Verksamhetsberättelse 2012 IF Friskis&Svettis Nynäshamn avger härmed vår berättelse för föreningens verksamhet under tiden 1 januari december Styrelsen har bestått av: Gunilla Sandman Ordförande Elisabeth Melin Cejie Ledamot Jaana Hedrén Ledamot Mikael Eklund Ledamot Katarina Fernström Ledamot Malin Junerud Suppleant, Ny för 2012 Maud Sjödén Suppleant Mats Backlund Suppleant, Ny för 2012 Verksamhetschef Den 9:e januari anställdes Yvonne Björnén som Verksamhetschef på 50%.Senare under hösten utökades tjänsten till 75%. Verksamhetschefen ansvarar för att den dagliga (operativa) verksamheten bedrivs enligt styrelsens riktlinjer. Detta har inneburit att styrelsen inte längre behöver vara en operativt arbetande styrelse. En förändringsprocess har inletts där styrelsens fokus flyttas mot mer övergripande frågor som långsiktig planering (strategier), regelverk och policyfrågor. Verksamhetschefens (VC) uppgifter är att genomföra verksamhetsplanens mål, vara adjungerad på styrelsemöten, ansvara för funktionärernas utveckling, vara representant på RIKS Årsstämma, Verksamhetsdagar och Region Stockholm. VC ska vara delaktig i marknadsföringen, rekryteringsgruppens arbete och ledarnas uppföljningsplanering i LUF gruppen. Även kommunicera F&S budskap internt och externt. Ledare Ledargruppen har bestått av: Caroline Ahlstedt, Helene Berg, Eva Berglund, Yvonne Björnén, Annica Cedergren, Mikael Eklund, Malin Junerud, Madeleine Karlsson, Ann-Christine Lagerfeldt, Agneta Lindberg, Göran Lindberg, Susanne Lindqvist, Pernilla Svensson, Marcus Lundell, Maria Nilsson, AnnaKarin Othberg, Marie Sannerud, Elin Strålind, Peter Strålind, Jenny Sundberg och Lena Ulin. Gyminstruktörer Emma Gelin, Fredrik Karlsson, Mattias Lindqvist, Eric Thölix

3 2 (10) Värdgruppen har bestått av: Ingwor Adler, Jenny Andersen, Eva Atterstam, Maria Backlund, Harriet Björklund, Karin Både, Charlotte Simmingsköld, Birgitta Didrikson, Ellinor Molin, Katarina Fernström, Lisa Forslin, Ann-Sofie Forss, Ing-Marie Glanell, Eva Gudmunds, Lars Haeggström, Ann Holmqvist, Kerstin Hydling Falk, Jan Svensson, Anna-Karin Jaxwall, Gunilla Johansson, Marianne Jonsson, Barbro Jägberger, Karola Karlsson, Linda Karlsson, Lotti Koskela, Eva Lindberg, Anna Lindström, Jörgen Lundqvist, Kerstin Modin, Ann-Marie Nilsson, Annika Nissén, Kjerstin Norén, Lisbeth Odenhammar, Åsa Remmerth, Maud Sjödén, Ylva Skilberg, Annika Sundberg, Mats Wahlberg, Niklas Wahlberg, Solveig Voss Jörgensen och Lennart Öst. Styrelsen Styrelsens uppdrag har varit att leda och föra föreningen framåt. Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda styrelsemöten. Styrelsens arbete har bland annat bestått av följande: Sammanställa verksamhetsplan för kommande period Sköta föreningens löpande ekonomi Kontakt och kommunikation med Friskis&Svettis Riks Kontakter med externa samarbetspartners ex hyresvärdar, kommunen Ansökan om aktivitetsstöd för ungdomar Beslut om nyutbildning och vidareutbildning av ledare, värdar och styrelse Medverkan i Ordförande Nätverk Stockholm Inhämtning av kunskap/kompetens/erfarenhet kring verksamhet i egen lokal Varit arbetsgivare Ledarna Med anledning av att föreningen nu har egen lokal behövde ledargruppen förstärkas med fler ledare såväl som gyminstruktörer. Sammanlagt har föreningen haft 25 aktiva ledare och instruktörer under året. Vi utbildade Malin Junerud och Pernilla Svensson till Medelledare. Madeleine Karlsson och Marcus Lundell utbildades till Skivstångsledare. Elin Strålind utbildades till Intervall Flex ledare och Göran Lindberg till uteledare. Caroline Ahlstedt och Jenny Sundberg utbildades till Junior respektive Familjeledare med stor tanke på Alla Barnen satsningen inom Friskis&Svettis. Eva Berglund och Ann-Christine var på ett Pass.nu och blev Jympa Soft ledare. I och med att verksamheten utvecklas hela tiden utbildade vi under senare delen av året Jeanette Fryksäter och Anna-Karin Jaxwall till IW ledare. Vi utbildade även Mikael Eklund och Mattias Lindqvist till Cirkelgymledare.

4 3 (10) Vi fick in en ny Bas och Senior jympaledare, Ann-Christine från Nacka. Vi fick också in en ny gyminstruktör från Örebro, Eric Lebert Hirvi som stannade i tre månader pga utomlandsboende. Han planerar att komma tillbaka en period i slutet av Marie Sannerud körde två Step pass i veckan under våren, men blev sedan skadad och körde inga Step pass under hösten. Emma Gelin, gyminstruktör, slutade hos oss pga. studier. Peter Strålind startade Cirkelfys under hösten. Receptionsansvarig och Verksamhetschefen gick Rörisutbildning i Södertälje under hösten. Vilket gjort att vi nu har två Rörisutbildande och två Minirörisutbildade i föreningen. Ledargruppen har under året haft 3 ledarträffar. Då formerna för ledararvode förändrats beslutades det att alla ledare fick åka på Svettisdagarna. Pga. snabba bokningar från övriga Friskis&Svettis föreningar han vi inte med att boka alla ledare som ville. Därför blev vi färre än vad vi planerat. Det var totalt 11st ledare som åkte på Svettisdagarna. Värdarna Värdansvarig under året har varit Linda Karlsson och Maud Sjödén. Tillsammans har de arbetat fram arbetsrutiner och sett till att det funnits värdar på passen, i receptionen och i lokalen under hela året. Vi har eftersträvat att det skall vara två värdar på varje kvällspass, framför allt vid stängning med tanke på säkerheten. De har även sett till att det funnits värdar på passen i Ösmo och Sorunda. Flera gånger har vi varit för få, men det har gått att lösa. Värdansvariga har också ansvarat för rekrytering och utbildning av nya värdar. Vi tog hjälp av befintliga värdar vilket resulterade i flera nya värdar. Totalt har 41 värdar varit aktiva under året. Etableringen av en egen träningsanläggning innebär en stor förändring av värdrollen. Under ledning av Linda Karlsson och Eva Lindberg genomfördes en rad utbildningar i BRP under årets början och även flera BRP träffar för att se till att receptionisterna kan BRP och svara på ev. frågor och funderingar som uppstår i receptionsarbetet. Vad gäller värdar har vi under året tagit bort benämningen Gymvärd och ändrat till att alla heter Värdar och att de finns tillgängliga i hela lokalen. Vi skickade 8st receptionister till Tyresö för en receptionsutbildning i försäljningsteknik. Träningen Utbudet av träning har kunnat breddas rejält i och med att vi nu har en egen träningsanläggning. Utbudet bestod av såväl gruppträning som individuell träning i gymmet. Grunden för gruppträningen har varit den klassiska jympan med intensiteten bas och medel, men vi kunde även introducera många nya typer av pass.

5 4 (10) Utöver den klassiska jympan har vi även erbjudit följande: Jympavarianter o Start o Familj/Junior (3-6 år med förälder, 7-12 år själva) o Puls (bas) o Station (medel) o Intensiv Övrig gruppträning o Core o Dans o Skivstång o Step Gruppträning i gymmet o Cirkelgym o TMI Indoor Walking Träna ute o Löppass o Crosstraining Under året har vi haft pass i Ösmo på måndagar I Sorunda har vi haft pass på onsdagar och söndagar Familjepasset i Sorunda startade året med tisdagar kl.18.00, men flyttades pga. brandkåren till torsdagar kl under hösten. Totalt erbjöds medlemmarna ett schema med 31 aktiviteter per vecka under vårterminen och 37 aktiviteter per vecka under höstterminen. Under sommaren erbjöds 37 jympapass och 4 löppass. Samtliga sju jympapass utomhus var gratis. Vi flyttade utomhusjympan i Svandammen till Stadsparken vilket fungerade väldigt bra. Vi erbjöd 16st gästpass, showpass m.m. Vi höll stängt v.29 och v.30 under sommaren för att vi inte klarade av att ha full bemanning under sommarsemestern. Vi ändrade reglerna för jympapassen. Nu kan alla 13-åringar gå på alla våra jympapass i salarna helt själva. Det gäller från det året du fyller 13. Under julperioden erbjöds 24 träningspass varav 1 var Familj. Vi förlängde terminerna som tidigare slutade i maj och i mitten av december. Vi hade full verksamhet fram till midsommar och fram till veckan innan jul. Sammanlagt genomfördes 1313 träningspass under verksamhetsåret. Vi har dessutom erbjudit 5st Miniröris sista fredagen i varje månad under hösten. Vid alla tillfällen har vi bjudit in alla förskolor i hela kommunen.

6 5 (10) Medlemmar Medlemsantalet ökade med 162,5%. Från 794st året innan till 2084st vid årets slut. Genomförda aktiviteter Utöver ordinarie träningsverksamhet har följande genomförts: Anställt en Verksamhetschef, Yvonne Björnén i januari på 50% som senare under hösten gick upp till 75%. Genomförde en invigning den 14:e jan med över 1000st besökare. En lång kö som ringlade sig ända bort till Sjötelegrafens ingång. Ordförande Gunilla Sandman och Verksamhetschef Yvonne Björnén medverkade på Årsstämman i Göteborg 2 dagar. Gunilla medverkade även på mötesplats för ordföranden på fredagen innan Årsstämman. Receptionsansvarig och Verksamhetschef gick en endagars ledarskapsutbildning i RIKS regi under våren. Verksamhetschefen gick en chefsutbildning Vita Veckan i Åre. Vaccinerade föreningen mot doping. Upprättade en antidopingplan och en dopingpolicy. Upprättade en pärm med rutiner enligt SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) och BASK (F&S eget ramverk för rutiner vid Brand, Akut Skada och Kris). Vi erbjöd våra funktionärer 2st HLR kurser via Röda Korset. En på våren och en på hösten. Vi köpte in en hjärtstartare till lokalen som finns i receptionen. Även en första hjälpen väska köptes in och allt syns tydligt i receptionen. Vi ändrade våra öppettider till hösten. Vi såg till att vi kunde ha mer öppet, totalt 8,5 timme längre i veckan. Kick-off med funktionärer i augusti. Samma helg hade vi även en städdag i lokalen. Många funktionärer hjälpte till att putsa fönster, torka av gymmaskiner, putsa speglar, rengöra omklädningsrum ordentligt och mycket annat. Medverkande på Sorundafestivalen med både bord och träning för barn. Vi skaffade en ny funktionärsuppgift, Fotograf. Elin Strålind, Göran Lindberg och Yvonne Björnén deltog vid F&S Riks Träningskonferens i Örebro. Vi anordnade Träningens dag den 20:e oktober i samarbete med Regionen. Vi var en del av Föreningskonferensen som RIKS anordnade den 5-6 oktober. Vi erbjöd ett antal pass till deltagarna under lördagskvällen.

7 6 (10) Marknadsföring Vi hade en helsida i NP inför invigningen och en helsida med Svettröjan via regionssamarbetet. Vi delade ut information om öppningen till hushållen och hade totalt 6st egna annonser i NP. Sjötelegrafens annonser i NP var vi också med på, 10st totalt under året. Vi gjorde ett medlemserbjudande om 30 dagar extra träning vid förlängning av 6 månaderskort. Erbjudandet gällde fram till Ekonomi Föreningens kassör har varit Jaana Hedrén. Anakta Redovisning AB har ansvarat för bokföring, deklaration och årsbokslut. Verksamheten har i huvudsak finansierats av medlemsavgifter samt försäljning av träningskort. Under 2012 gjorde föreningen en vinst på kr. När det gäller föreningens ekonomi i övrigt hänvisas till resultat- och balansräkning. Medlemsadministration Vi delade ut reklamblad om öppningen av lokalen runt om i kommunen. Vi tog hjälp av alla funktionärer för att nå så många som möjligt. I december skickade vi ut ett medlemsmail till alla medlemmar inför starten 2013 med information om nyheter m.m. Aktivitetsbidrag Som ideell idrottsförening är vi berättigade till aktivitetsbidrag. Aktivitetsbidraget består av två delar, ett kommunalt bidrag samt ett statligt bidrag. Det statliga bidraget administreras av Riksidrottsförbundet. Syftet med båda bidragssystemen är att befrämja idrottsverksamhet för ungdomar. Dessa bidrag gör det möjligt för oss att ha speciellt förmånliga priser på träningskort för alla som är 20 år eller yngre. Mikael Eklund har arbetat med sammanställning av aktivitetsstödslistor och bidragsansökningar. Musik och ljudanläggningar Inför invigningen av Träningsverkstan hade föreningen 3 kompletta och mer eller mindre portabla musikanläggningar. Dessa anläggningar består av komponenter som CD-spelare, förstärkare och högtalare. I Träningsverkstan finns en fast installerad anläggning per sal samt en för gymavdelningen. För att minimera investeringsbehovet, och därmed även minimera lånebehovet, användes komponenter från de befintliga portabla anläggningarna till en fast installation i Måsknuv (Indoor Walking rummet).

8 7 (10) Kvarvarande portabel utrustning har sedan disponerats enligt följande: En portabel anläggning i Vanstaskolan i Ösmo En portabel anläggning i Träningsverkstan disponibel för Sommarjympa och andra aktiviteter utanför våra egna lokaler Bakgrundsmusiken i gymmet köps in via en så kallad Streaming-tjänst. Med denna tjänst kan vi ha varierad bakgrundsmusik i gymmet. Genom tjänsten får vi även möjlighet att schemalägga olika musikstilar till olika tidpunkter på dagen. Detta ger oss möjligheter att på ett enkelt sätt anpassa atmosfären i gymmet till olika grupper av medlemmar vid olika tidpunkter. Hela F&S-rörelsen betalar kollektivt in avgifter till intresseorganisationer som STIM och SAMI för utnyttjandet av upphovsrättsskyddad musik. Detta administreras genom F&S Riks. Kostnaderna fördelas ut bland alla lokala F&S-föreningar baserat på medlemsantal. Att bedriva verksamhet i egen träningsanläggning ställer helt nya krav på IT. IT I receptionen sker försäljning av Träningskort och andra varor mot betalning. För att minimera kontanthantering måste vi kunna erbjuda betalningsalternativ som betalkort och fakturering. Men viss kontanthantering sker ändå i receptionen, och därför har vi kassaterminaler av samma typ som i vanliga butiker. Som ideell förening är vi undantagna från Skatteverkets krav på kassahantering, men det IT-system vi valt att använda, inklusive kassa- och betalkortsterminaler, uppfyller Skatteverkets alla krav. Verksamheten i egen träningsanläggning med många nya typer av träningspass där deltagarantalet begränsas på olika sätt, ställer helt nya krav på bokningsmöjligheter. Den explosionsartade utvecklingen av elektronikprylar som smartphones och surfplattor resulterar också i nya krav på IT-stöd. För att möta upp alla dessa krav valdes systemet BRP från BRP Systems AB som kärnan i föreningens IT-miljö. Valet baserades i huvudsak på utvärderingar och erfarenheter från våra större och starkare grannföreningar i Stockholmsregionen. BRP systemet gör det möjligt för oss att hålla en hög servicenivå på det administrativa planet som även gagnar medlemmarna genom t.ex. ett enkelt bokningssystem. I BRP systemet så ingår även full support, vilket undanröjer behovet av spetskompetens inom detta mycket komplicerade område bland funktionärskåren. Supporten från BRP Systems AB begränsar sig dock till själva programvaran. BRP-systemet körs på en server som är placerad i Träningsverkstan. Mikael Eklund ansvarar för att servern samt övrig utrustning för BRP som incheckningsterminaler, streckkodsläsare och kvittoskrivare är funktionsdugliga. I IT-miljön finns också två stationära datorer, en i receptionen samt en i kanslidelen i Träningsverkstan, för administrativt bruk. Verksamhetschefen disponerar en personlig bärbar arbetsdator. I sin roll som IT-ansvarig ser Mikael Eklund att allt detta fungerar.

9 8 (10) Kläder Inga-Lill Lundqvist är klädansvarig för föreningen. Stadium Promotion är Friskis&Svettis officiella klädleverantör. Stadium ställer mycket tydliga krav på sina leverantörer. All klädproduktion ska ske under acceptabla förhållanden vad gäller miljö, arbetsvillkor och sociala aspekter. Barnarbete accepteras inte, transporter sker med det miljövänligaste alternativet och alla bomullsplagg framställs i ekologisk bomull. De här kraven specificeras noggrant i "Stadiums Code of Conduct" en uppförandekod, som alla leverantörer tagit del av och skrivit under. Designen är F&S egen i färgerna rött och vitt. Den gamla kollektionen, där blåa byxor ingick, har fasats ut. Utbildning och uppföljning Rekryteringsgruppen som består av Elin Strålind, utbildningsansvarig, Elisabeth Melin Ceije, sammankallande, Susanne Lindqvist ledarrepresentant och Göran Lindberg, gymrepresentant har haft ansvarat för ledarnas utbildningar och nyrekrytering av ledare. Maria Nilsson LUF ansvarig har tillsammans med Ann-Christine Lagerfeldt gjort uppföljningar på alla ledare som behövde följas upp under Tidigare under året var rekryteringsgruppen och LUF gruppen en och samma, men består nu av två grupper. Kontaktperson för allmänhet/motionärer Linda Karlsson, Receptionsansvarig och Yvonne Björnén Verksamhetschef har haft ansvar för att mailen som kommit in till kontakt@nynashamn.friskissvettis har lästs, skickats till rätt person och/eller svarat avsändaren. Linda Karlsson tillsammans med receptionisterna har ansvarat för att lyssna av telefonsvararen i receptionen. Hemsida Inom F&S-rörelsen finns riktlinjer om hur hemsidorna skall se ut, men det är upp till varje lokal förening att hitta en teknisk lösning som uppfyller kraven på den visuella upplevelsen. Mikael Eklund har utvecklat och förvaltat den tekniska lösningen för föreningens hemsida. Inför höststarten gjordes en uppfräschning av startsidan så att upplevelsen för besökare blir jämförbar med den man får på angränsande föreningars hemsidor. Vår officiella adress till vår hemsida är Mikael Eklund, Elisabeth Melin Cejie och Yvonne Björnén har tillsammans ansvarat för uppdatering av hemsidans information och lagt ut ny aktuell information.

10 9 (10) Friskispressen Under året har föreningen delat ut Friskispressen till alla medlemmar. Totalt 6 nummer har delats ut. Bilder från vår invigning har varit med i ett nummer. Avslutning Vi är efter året 2012 den största föreningen i kommunen. Vi erbjuder många möjligheter för flera att träna på olika nivåer. Vi har nu ett helt nytt koncept för träning med både jympa, gym och styrketräning i grupp på olika sätt. Vi har satsat på att söka nya ledare på olika sätt. Genom rekrytering och utbildning av nya ledare har vi satsat på både förnyelse och kontinuitet i föreningen inför kommande år. Vi har med gemensamma krafter fått vara med om något fantastiskt vi har lyckats föra detta drömprojekt i hamn och gjort det till en succé. Vi ökade medlemsantalet med hela 162,5% under året och blev därmed årets RAKET på Friskis&Svettis RIKS Årsstämma. Vi har gjort ett mycket bra arbete allihop och det ska vi vara mycket stolta över. Budskapet det ska vara lustfyllt att träna är vår ledstjärna och styrka i verksamheten. Våra medlemmar ska minnas träningen med ett leende det är bl.a. det som gör att våra medlemmar kommer tillbaka år efter år. Föreningen vill rikta ett stort tack, främst till alla medlemmar som tränat med oss under året och givetvis även till alla funktionärer för allt fantastiskt arbete som utförts. Vår målsättning är att du som medlem går hem med en lyckokänsla från våra pass. Underskrifter Nynäshamn Gunilla Sandman Mikael Eklund Jaana Hedrén Elisabeth Melin-Cejie Katarina Fernström

1 (10) 201 ÅRSBERÄTTELSE Årsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2013 3

1 (10) 201 ÅRSBERÄTTELSE Årsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2013 3 1 (10) ÅRSBERÄTTELSE 2013 Årsberättelse 2013 2 (10) IF Friskis&Svettis Nynäshamn avger härmed berättelse för föreningens verksamhet under tiden 1 januari 2013 31 december 2013. FÖRENINGEN Under 2013 fyllde

Läs mer

Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2011 1 (9)

Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2011 1 (9) Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2011 1 (9) 1 (8) Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Nynäshamn får härmed avge berättelse för föreningens verksamhet under tiden 1 januari 2011

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMN

IF FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMN IF FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMN ÅRSBERÄTTELSE 2014 1 SNABBFAKTA OM FÖRENINGEN 2014 2428st medlemmar 80 ideella funktionärer 20 olika pass per vecka 1700 kvm lokalyta varav 1280 kvm träningsyta 2st anställda

Läs mer

Friskis&Svettis Nynäshamn VERKSAMHETSPLAN

Friskis&Svettis Nynäshamn VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Nynäshamn VERKSAMHETSPLAN INLEDNING Vi på Friskis&Svettis Nynäshamn vill blicka framåt och vara en förening i tiden, utöka verksamheten i både smått och stort och ägna mer tid och tankar

Läs mer

FEMtastiskt! Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Kiruna

FEMtastiskt! Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Kiruna FEMtastiskt! Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Kiruna 2011 Är du nyfiken på vad som hände under 2011 i IF Friskis&Svettis Kiruna?Häng då med in i verksamhetsberättelsen så ska du snart bli varse! Föreningen

Läs mer

1 (1) Verksamhetsplan Friskis&Svettis Nynäshamn 2012-2013. Verksamhetsplan 2012-2013 F&S Nynäshamn

1 (1) Verksamhetsplan Friskis&Svettis Nynäshamn 2012-2013. Verksamhetsplan 2012-2013 F&S Nynäshamn 1 (1) Verksamhetsplan Friskis&Svettis Nynäshamn 2012-2013 1 (8) Verksamhetsplan 2012-2013 Syfte och Mål Verksamhetsplanen beskriver planerad och i viss mån visionerad verksamhet i IF Friskis&Svettis Nynäshamn

Läs mer

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd PROTOKOLL 1 (5) Mötesgrupp, ärende Årsmöte Mötesplats Protokollnummer Mötesdatum Träningsverkstan 2012-05-22 Deltagare Enligt röstlängd Kopiemottagare Mötespunkter 1) Fastställande av röstlängd Gunilla

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 130507 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.00-20.30 Närvarande: Frånvarande: Styrelse: Övriga: Bengt Sjöstedt ordf Staffan Marmelin 22 Hussein Darwiche

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen har verksamhet i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika former som är föreningens

Läs mer

SOMMARSCHEMA - GRUPPTRÄNING Friskishuset, Lund Vecka 23

SOMMARSCHEMA - GRUPPTRÄNING Friskishuset, Lund Vecka 23 Friskishuset, Lund Vecka 23 Måndag 2 juni 10.00 Cirkelgym senior Åsa S 11.30 Jympa bas Eva-Britt 16.30 Jympa medel Caroline J 17.00 IntervallFlex Jenny W 17.30 Cirkelgym Magdalena F 17.30 Jympa bas Annika

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2013

Läs mer

Verksamh. ets. ber ättelse

Verksamh. ets. ber ättelse Verksamh ets ber ättelse 2011 P Året 2011 Föreningens verksamhetsberättelse utgår bland annat från föreningens verksamhetsplan 2011 och omfattar olika fokusområden så som medlemmar, organisation, utbud,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen verkar i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i orterna Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN 2017-2019 INLEDNING Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och som en vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 BOLLMORA GÅRDSVÄG 8 135 39 TYRESÖ www.friskissvettis.se/tyreso info@tyreso.friskissvettis.se ORDFÖRANDE HAR ORDET MEDLEMMEN I CENTRUM NÄR FRISKIS&SVETTIS

Läs mer

Sommar i Syrefabriken 24 juni 25 augusti Öppettider och pass nedan, aktuellt schema på friskissvettis.se/karlstad

Sommar i Syrefabriken 24 juni 25 augusti Öppettider och pass nedan, aktuellt schema på friskissvettis.se/karlstad Sommarschema 2013 Sommarkortet Ett allkort som gäller för perioden 27 maj 25 augusti. Kortet kostar 595 kr och kan köpas redan nu. Inga rabatter gäller på vårt Sommarkort, det är redan ett riktigt bra

Läs mer

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud 11 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING AV DE VIKTIGASTE HÄNDELSERNA Verksamheten 2012 innebar ett lyft när det gäller antalet medlemmar som

Läs mer

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året.

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 TRÄNINGSFESTEN HAR BÖRJAT 2015 - ett historiskt år för föreningen med start av anläggning nummer två nu i norra Täby i Täby kyrkby. Söndagen den 11 januari slog vi mycket stolta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö VERKSAMHETSPLAN & Budget 2014 IF Friskis&Svettis Lidingö Vi har som mål att få fler att röra på sig Lusten ska vara drivkraften det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta Basen i Friskis&Svettis

Läs mer

INLEDNING VI SOM GÖR DET I HANINGE ÅRETS RÖDA TRÅD

INLEDNING VI SOM GÖR DET I HANINGE ÅRETS RÖDA TRÅD 1 INLEDNING Friskis&Svettis idé om träning delas av över en halv miljon människor. Idag har Friskis&Svettis rörelsen tillsammans 552 082 medlemmar fördelade på 159 medlemsföreningar i 10 länder. Det är

Läs mer

FEMtastiskt! Verksamhetsplan Friskis&Svettis Kiruna

FEMtastiskt! Verksamhetsplan Friskis&Svettis Kiruna FEMtastiskt! Verksamhetsplan Friskis&Svettis Kiruna 2012 Idé utan krav Friskis&Svettis är en idrottsförening med för idrottsvärlden ett ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2012

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2012 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2012 1. Val av ordförande samt sekreterare för mötet. 2. Val av två justeringsmän, vilka jämte ordföranden skall justera mötets protokoll samt rösträknare. 3. Fastställande av röstlängd

Läs mer

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 För åttonde året i rad har vi sammanställt statistik på träningsutbudet. Det handlar framför allt om frekvens, t ex hur många gånger per vecka ett pass förekommer.

Läs mer

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns séêâë~ãüéíëéä~åomnq séêâë~ãüéíëéä~åomnqjomns OMNS Föreningen Vi är idag en förening med ca 4900 medlemmar varav ca 150 är funktionärer/förtroendevalda. Kansliet består idag av 6 anställda samt ett antal

Läs mer

Årsmöte. Friskis&Svettis Lund 3 april 2016

Årsmöte. Friskis&Svettis Lund 3 april 2016 Årsmöte Friskis&Svettis Lund 3 april 2016 Verksamhet 2015 3 kommuner 13 orter Friskishuset + 22 hyrda lokaler 330 ideella krafter 9 anställda (6,3 årsarbetskrafter) 153 gruppträningspass/vecka 80 timmars

Läs mer

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING AV DE VIKTIGASTE HÄNDELSERNA Under året som gått har vi gjort en satsning

Läs mer

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI ASKIM 11.00-15.00 19.00 Puls/m 18.00 Station /station 18.30 Skiv/spin 18.00 Yoga 1 19.00 Skivstång 17.30 Intervall flex /dans 18.15 Puls/intervall 11.30 Cirkelgym 17.30 Cirkelgym 10.15 Senior /intervall

Läs mer

Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsberättelse 2011

Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsberättelse 2011 Inledning Friskis & Svettis i Svedala är en ideell idrottsförening som är ansluten till Friskis & Svettis Riks, Svenska Riksidrottsförbundet,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 IF Friskis&Svettis Nyköping Styrelsen för IF Friskis&Svettis Nyköping avger följande redogörelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år)

Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år) Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år) FRISKIS&SVETTIS GEMENSAMT vår grundläggande plattform Friskis&Svettis vision Människor ler när det tänker på träning De idéella funktionärerna och anställda

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden VERKSAMHETSPLAN AB För perioden 2019-01-01-2019-12-31 Våra övergripande mål 2019 Vi arbetar mot att få alla funktionärer sedda, inspirerade, nöjda och mycket stolta med sitt uppdrag. Utifrån den organisationsform

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 1. Agneta Hagström 2014-03-03 Brunnsgatan 4 14941 Nynäshamn ahagstrom995@gmail.com Friskis & Svettis Motion avseende sänkta avgifter för ungdomar De höga

Läs mer

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping 2014 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI ASKIM 11.00-15.00 19.00 Puls/m 18.00 Station /station 18.30 Skiv/spin 18.00 Yoga 1 19.00 Skivstång 17.30 Intervall flex /dans 18.15 Puls/intervall 11.30 Cirkelgym 17.30 Cirkelgym 10.15 Senior /intervall

Läs mer

NORRTÄLJE Sommarschema 2019

NORRTÄLJE Sommarschema 2019 NORRTÄLJE Sommarschema 2019 GRUPPTRÄNING INNE 2/5-1/9 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG JUNI MAJ Norrtälje Gustav Adolfs väg 51 10.30 Jympa soft 07.00 Promenad 09.30 C-gym soft 17.30 Jympa

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET

FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2011 Allmänt om året 2011 Vi hade PUB-kväll den 28 januari. Funktionärsträff (ledare) i Göteborg den 26 februari: Caroline Kristiansson, Ariane

Läs mer

Verksamhets. berättelse2012. Text & foto där inte annat anges: Hanna Bata

Verksamhets. berättelse2012. Text & foto där inte annat anges: Hanna Bata Verksamhets berättelse2012 Text & foto där inte annat anges: Hanna Bata Ordförande Styrelsens årsberättelse 2012 Så lägger vi 2012 till handlingarna, ett år som inte liknar något annat i modern Friskis&Svettis

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna

Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna Verksamhetsplan 2017 IF Friskis&Svettis Sollentuna 1 SOLLENTUNA Innehåll Vår verksamhetsplan... 4 Friskis&Svettis Sollentuna... 4 Friskis&Svettis 12 värderingar... 5 Vision... 6 Ambition... 6 Mål för 2017...

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013.

Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/8 2014: 4 272 st jämfört med 2013: 4 575 st. Lite bättre än första tertialet men fortfarande färre än 2013. Kortpriser kommentar: Nu har vi genomfört

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2018

Årsredovisning för räkenskapsåret 2018 IF Friskis & Svettis Enköping Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2018 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter

Läs mer

TÄBY. Text och produktion: Peer Weding

TÄBY. Text och produktion: Peer Weding TÄBY Text och produktion: Peer Weding FRISKIS&SVETTIS RIKS VISION Fler människor ler när de tänker på träning 1978 startades 535 000 medlemmar, YES!! 5 % av svenska befolkningen Sveriges största idrottsrörelse!

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2014 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ www.lidingo.friskissvettis.se Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2014 till årsmötet 2014 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Friskisar! Tema: Fridrott FALKENBERGS

Friskisar! Tema: Fridrott FALKENBERGS FALKENBERGS Friskisar! FUNKTIONÄRSTRÄFF Tema: Fridrott VI VAR DÄR! Sparbanksdagen 2013 MISSA INTE DETTA Medlemsdag Team Sportia Friskis&Svettis är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 & Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsberättelse 2012 & Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsberättelse 2012 & Verksamhetsplan 2013 IF Friskis&Svettis i Kungsbacka Verksamhetsberättelse 2012 Friskis&Svettis Friskis&Svettis startade 1978 utifrån en idé om träning: Människan är byggd

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Styrelsen för Friskis&Svettis i Tyresö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2016 till årsmötet Summeringen av verksamhetsåret 2016 visar

Läs mer

Foto: Annelie Sundin. Annika Wihlborg leder Jympa medel

Foto: Annelie Sundin. Annika Wihlborg leder Jympa medel Foto: Annelie Sundin. Annika Wihlborg leder Jympa medel Inledning FRISKIS&SVETTIS IDÉ OM TRÄNING DELAS AV ÖVER EN HALV MILJON MÄNNISKOR Idag har Friskis&Svettis rörelsen tillsammans 535 000 medlemmar fördelade

Läs mer

FRISKIS. Heta nyheter i sommar. Friskis&Svettis Båstad Ängelholm. Sommar 2015. Smarta Sommarkortet. Outdoor Fusion. Familjen Friskis.

FRISKIS. Heta nyheter i sommar. Friskis&Svettis Båstad Ängelholm. Sommar 2015. Smarta Sommarkortet. Outdoor Fusion. Familjen Friskis. Sommar 2015 FRISKIS Friskis&Svettis Båstad Ängelholm Smarta Sommarkortet Heta nyheter i sommar Outdoor Fusion Familjen Friskis Outdoor Kids Höstnyheter - smygtitt Öppna och läs mer! 8 Träna till fantastiskt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Lomma/Burlöv

Verksamhetsberättelse 2011 Lomma/Burlöv Verksamhetsberättelse 2011 Lomma/Burlöv Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen verkar i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i orterna Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp.

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%.

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medelåldern på våra medlemmar är 45,4 år yngsta medlemmen var 11 år och äldsta 92

Läs mer

Verksamhetsberättelse IF Friskis&Svettis Danderyd Organisationsnummer

Verksamhetsberättelse IF Friskis&Svettis Danderyd Organisationsnummer Verksamhetsberättelse 2015 IF Friskis&Svettis Danderyd Organisationsnummer 812000-4034 Styrelsens arbete Förutom löpande ärenden har styrelsen under det gångna verksamhetsåret ägnat tid åt föreningens

Läs mer

Å rsredovisning. Friskis&Svettis Skara. Innehåll. Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2014_C3 1 ( 8) Räkenskapsår 1 januari 31 december 2014

Å rsredovisning. Friskis&Svettis Skara. Innehåll. Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2014_C3 1 ( 8) Räkenskapsår 1 januari 31 december 2014 Friskis&Svettis Skara Årsredovisning 2014_C3 1 ( 8) Å rsredovisning Friskis&Svettis Skara Räkenskapsår 1 januari 31 december 2014 Organisationsnummer 868400-9932 Innehåll Verksamhetsberättelse... 2 Verksamheten...

Läs mer

Verksamhetsberättelse tom

Verksamhetsberättelse tom Partille 2016-03-14 Idrottsföreningen Friskis&Svettis Partille Verksamhetsberättelse 2015-01-01 tom 2015-12-31 Inledning Friskis&Svettis Partille har nu genomfört sitt tjugofemte verksamhetsår. Året är

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS HÄRNÖSAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

FRISKIS & SVETTIS HÄRNÖSAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 FRISKIS & SVETTIS HÄRNÖSAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Verksamhetsåret 2013 Målet för året var att Friskis och Svettis i Härnösand skulle få så många människor som möjligt i rörelse och få människor att

Läs mer

Sommarträning 2016. Vecka 23 (6-12 juni) Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. 18.00 Cirkelfys Malin R 19.15 Soft Madeleine K

Sommarträning 2016. Vecka 23 (6-12 juni) Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. 18.00 Cirkelfys Malin R 19.15 Soft Madeleine K Vecka 23 (6-12 juni) Christine V Ylva S Cirkelfys Malin R Soft Madeleine K Puls Sara M 18:00 Karin N Flex Kristina B / Intervall Ralph L Jenny B Soft 18:00-20.00 PREMIÄR Gunilla G Maria J Vecka 24 (13

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS Haninge

IF FRISKIS&SVETTIS Haninge VERKSAMHETSPLAN 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013 IF FRISKIS&SVETTIS Haninge Verksamhetsidé Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Uppdrag Få så många som möjligt att motionera Vision

Läs mer

Stig Nyberg, 71 år Varför tränar du? Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka.

Stig Nyberg, 71 år Varför tränar du? Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka. Stig Nyberg, 71 år Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka. Cirkelgym är det enda jag kan träna numera eftersom jag är höftopererad och inte kan hoppa. Förr tränade

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2015 1. Olov Sjöström 2015-02-26 MOTION TILL FRISKIS o SVETTIS I NYNÄSHAMN ÅRSMÖTET 2015 ANG KOSTNADER FÖR FÖRLÄNGNING AV AKTIVITETSKORT Jag är aktiv medlem

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ 2012 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Styrelsen för Friskis&Svettis i Tyresö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2012 till årsmötet Summeringen av verksamhetsåret 2012 visar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Friskis&Svettis Lidingö

Verksamhetsberättelse 2016 Friskis&Svettis Lidingö Verksamhetsberättelse 2016 Friskis&Svettis Lidingö 2016 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2016

Läs mer

Verksamhetsplan & budget

Verksamhetsplan & budget Verksamhetsplan & budget 2013 f 2013-2015 Det är din förening Det är min förening Tillsammans Vi lägger ett av föreningens mest enastående år till handlingarna och blickar in i perioden 2013-15. Det är

Läs mer

IF Friskis & Svettis Trosa

IF Friskis & Svettis Trosa 1 Protokoll 253 från styrelsemöte 2011-05-29 Närvarande: Kristina Svensson-Pettersson Anna Granlund Eva-Marie Lindström Hans Lundén Beth Nyhlén Niklas Berge Ordförande Sekreterare 1 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 F&S ändamål - vårt enda mål! Ändamålet med Friskis&Svettis: Vi ska få så många människor som möjligt att motionera och uppleva rörelseglädje, erbjuda olika

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT. IF Friskis&Svettis Karlstad

VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT. IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT IF Friskis&Svettis Karlstad Inledning Verksamhetsplanen för 2014 utgår från det sk Styrkortet, vilket är en metod för effektiv verksamhetsplanering. Detta dokument

Läs mer

ARBETSSCHEMA FÖR LIFT OCH CAFETERIA SÄSONGEN

ARBETSSCHEMA FÖR LIFT OCH CAFETERIA SÄSONGEN Tel. till backen: 0157-21046 ARBETSSCHEMA FÖR LIFT OCH CAFETERIA SÄSONGEN 2011-2012 Om någon tid inte passar just Er tar ni kontakt med någon annan i schemat och hör efter om ni kan byta. Även i år har

Läs mer

Friskis&Svettis Falkenberg Verksamhetsberättelse

Friskis&Svettis Falkenberg Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Falkenberg Verksamhetsberättelse 150101-151231 Årsmöte hölls den 25 april i Friskis & Svettis lokaler på Västerhavsvägen 2. Inledning Friskis&Svettis Falkenbergs mål och syfte är att erbjuda

Läs mer

GRUPPTRÄNING MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

GRUPPTRÄNING MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG Sommarprogram 2018 GRUPPTRÄNING 2/5-2/9 MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG MAJ JUNI JULI AUG Norrtälje Gustav Adolfs väg 51 10.30 Jympa soft 11.30 Skivstång 10.00 CG Soft 17.15 Jympa Bas

Läs mer

vett&svett september Aktuellt för dig som funktionär i IF Friskis&Svettis Göteborg

vett&svett september Aktuellt för dig som funktionär i IF Friskis&Svettis Göteborg vett&svett september 2012 Aktuellt för dig som funktionär i IF Friskis&Svettis Göteborg Så kom den 1. - Passbekräftelsen Sedan kom den där, du vet som kör gruppträning. -Nu måste jag börja tänka musik

Läs mer

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning)

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning) Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet. Verksamhetsplaneringen är ett kontinuerligt arbete och

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET

FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET e FRISKIS&SVETTIS ALE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Allmänt om året 2012 14 januari hade vi reklamdag i Nödinge och Älvängen. Dagen avslutades hos Karin A med

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

Tertial 3; 1 september - 1 december 2017

Tertial 3; 1 september - 1 december 2017 Det här är första gången Tertialen publiceras så att alla föreningens medlemmar kan ta del av den. Tidigare har den endast varit tillgänglig för föreningens funktionärer. Denna Tertialrapport omfattar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 IF FRISKIS&SVETTIS TROLLHÄTTAN Organisationsnummer: 863000-7618 Verksamhetsberättelse 2014 (Bild från 3 timmars spinning) 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING STYRELSENS SAMMANSÄTTNING SID 3 TRÄNINGSUTBUD SID 3 FUNKTIONÄRER

Läs mer

Friskis&Svettis Partille

Friskis&Svettis Partille Friskis&Svettis Partille Hösten 2014 Vi bygger större gym under hösten! www.partille.friskissvettis.se FRISKIS&SVETTIS PARTILLE Är en ideell allmännyttig förening Startade 1990 Har ca 125 ideella funktionärer

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. IF Friskis & Svettis Visby

Verksamhetsberättelse. för. IF Friskis & Svettis Visby Verksamhetsberättelse för IF Friskis & Svettis Visby Organisationsnummer 834001-2882 Räkenskapsåret 2013 Innehållsförteckning 1. Verksamhetens art och inriktning 2. Ledning och organisation 3. Personal

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1

Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Verksamhetsplan 2013-2015 2014-02-13 1 Friskis&Svettis vision Människor ler när de tänker på träning. 2014-02-13 2 Idé Att erbjuda lustfylld och tillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Vårt ändamål

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

VERKS AMHET SPLAN 2018

VERKS AMHET SPLAN 2018 VERKS AMHET SPLAN 2018 1 2 Innehåll Vår verksamhetsplan...4 Friskis&Svettis Sollentuna...4 Friskis&Svettis 12 värderingar...5 Vision...6 Inspirerande träningscenter...6 Mål för 2018... 7 Utbud... 10 Dopingförebyggande

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. Friskis&Svettis är i dag en av Sveriges största idrottsföreningar och finns på 159 olika ställen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VÅR VISION Vi har som mål att få fler att röra på sig. Lusten att träna ska vara drivkraften- det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta.

Läs mer

som medlem! if friskis&svettis lund Foto: Marcus Palmqvist

som medlem! if friskis&svettis lund Foto: Marcus Palmqvist VÄLKOMMEN som medlem! if friskis&svettis lund Foto: Marcus Palmqvist Foto: Marcus Palmqvist DET HÄR ÄR F&S LUND IF Friskis&Svettis Lund är en ideell idrottsförening med målet att skapa leenden. Det som

Läs mer

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet The new kitt En introduktion till nya utbildningsprogrammet Nytt i nya utbildningsprogrammet Målet med Friskis&Svettis utbildningsverksamhet har alltid varit att skapa förutsättningar för varje ledare

Läs mer

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis?

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Friskis&Svettis är sedan 1978 en berättelse om engagemang, kompetens och ett avspänt förhållningssätt till träning och hälsa. En gemensam nämnare för

Läs mer

Verksamhetsplan FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ

Verksamhetsplan FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ 2013 Verksamhetsplan FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Inledning Verksamhetsplan Verksamhetsplanen är till för alla funktionärer i föreningen. Tanken är att den ska fungera som en vägvisare och ett hjälpmedel i det

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSBERÄTTELSE

IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSBERÄTTELSE IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1. Inledning... 3 2. Framtidsfokus 2014... 3 2.1 Medlemmarnas drömmar blir ett träningspalats... 3 2.2 Förberedelser inför den stora flytten... 4

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Lustfyllt Inspirerande Modernt

Lustfyllt Inspirerande Modernt Denna årsberättelse gäller för perioden 2014-04-01 2015-03-31. Innehåll Från ordföranden 2014... 1 Vår vision... 2 Friskis&Svettis idag... 2 Vårt varumärke... 3 En ideell idrottsförening... 3 Ingen ägare...

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Verksamhetsberättelse för IF Friskis&Svettis Sundsvall 2011-01-01-2011-12-31. Annika Holmquist, Camilla Lind och Eva Kristofferson

Verksamhetsberättelse för IF Friskis&Svettis Sundsvall 2011-01-01-2011-12-31. Annika Holmquist, Camilla Lind och Eva Kristofferson Verksamhetsberättelse för IF Friskis&Svettis Sundsvall 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande Vice ordförande Kassör Ledamot Suppleant Verksamhetschef Kansli Sektionsansvariga:

Läs mer

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö.

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Kortpriser kommentar:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Nattfari Islandshästförening Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen har bestått av: Ordinarie Ledamöter: Ordförande: Vice ordförande Kassör: Sekreterare: Suppleanter: Ulrika Fröding Jeanette Englund

Läs mer