Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer."

Transkript

1 Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida. Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Alltså 3 första bokstäverna i ditt förnamn + 3 första bokstäverna i ditt efternamn + din födelsemånad + din födelsedag. Inga å, ä och ö (utan a och o istället). Om du till exempel heter Josefin Andersson och är född den 21 maj, så har du alltså användarnamnet josand0521. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, ber du din lärare kontakta skolans IT-ombud, så fixar de ett nytt lösenord åt dig. När du byter lösenord på skolans datorer, byts det automatiskt för Hjärntorget också, så du har alltid samma lösenord till skolans datorer och Hjärntorget.

2 Startsidan Längst upp i Hjärntorget har du en del genvägar till olika platser och funktioner. De motsvaras av ikonerna i verktygsfältet i t.ex. Word. Under genvägarna har du de olika menyerna. När du håller muspekaren över en av menyrubrikerna, öppnas det en rullgardinsmeny med underrubriker. Alla genvägarna som ligger längst upp, kan du också hitta under de olika menyrubrikerna. PIM, Kontakter och Senaste nytt hittar du under menyn Anteckningar, Kalender och Miniräknare hittar du under menyn Hjälp hittar du under menyn Under menyn Under menyn hittar du dina Dokument. hittar du länkar till Kunskapsnätet och din nya E-post. De olika boxarna nedanför menyraden kallas för Sidelement. En del av dem går att välja bort eller flytta och en del är fasta och går inte att välja bort. Du kan själv välja vilka genvägar du vill ha med och hur din startsida ska se ut. På nästa sida kan du läsa hur du kan göra om din startsida.

3 Anpassa din startsida Klicka på Inställningar under Personligt i menyn. Klicka på Anpassa din Startsida. Nu öppnas det en sida med en massa valmöjligheter. I den översta rutan på sidan kan du välja att lägga till en del olika sidelement. Klicka på pilen så får du upp en rullgardinsmeny, där du kan välja. Om du t.ex. klickar på Kontaktlista och sedan på Lägg till, så öppnas sidelementet Kontaktlista i mitten på sidan. Om du vill ta bort något av de sidelement som finns på din startsida, klickar du på den lilla texten Ta bort längst upp till vänster. Klickar du på de små pilarna längst upp till höger, kan du välja att flytta sidelementet uppåt, neråt eller åt sidan. Hur du lägger in kontakter i kontaktlistan kan du läsa längre ner i texten, där vi går igenom funktionen för snabbmeddelanden - PIM.

4 När du har valt färdigt vilka sidelement du vill ha med på din startsida, klickar du på Inställningar under Personligt igen. Här kan du nu göra ytterligare inställningar. Du kan välja vilka genvägar du vill ha i Toppnavigeringen. Här har jag valt PIM och Kontakter online. Klicka på allra längst ner på sidan. Då ser det ut så här i toppnavigeringen Du kan välja vilka verktyg du vill ha genvägar till i toppnavigeringen. Här har jag valt Anteckningar, Kalender och Miniräknare. Klicka på. Nu ser det ut så här i toppnavigeringen Du kan också välja om dina PIM ska poppa upp eller inte när du får dem. Klicka på. För att komma till din startsida, så att du kan se hur den ser ut, klickar du på Hjärntorget-loggan längst upp till vänster. Prova dig fram, blir det inte så bra är det bara att göra om igen.

5 Att gå till en aktivitet När du loggat in på Hjärntorget kommer du till din Startsida. För att gå till en aktivitet, tar du muspekaren över Aktiviteter i menyraden. Då får du upp en lista över dina aktiviteter. Under Alla mina aktiviteter kan du se alla de aktiviteter som du är deltagare i. Längst ner hittar du genvägar till dina senast besökta aktiviteter. Klicka på den aktivitet du vill gå till, så kommer du till den aktivitetens startsida. Här har jag klickat på 132FJÄS 10/11 5B, alltså klass 5B på Fjällboskolan. Längst upp till vänster finns en box med en innehållsförteckning över aktivitetens sidor. Där kan jag välja vilken sida jag vill läsa genom att klicka på t ex Info eller Läxor. Hur aktiviteten ser ut och vilka sidor som finns beror på hur din lärare har valt att utforma aktiviteten. Allt eftersom både du och din lärare lär er mer om Hjärntorget, kommer innehållet i aktiviteten att utökas och anpassas till klassens behov. Nedanför finns boxen Kommunikation, där du kan se alla som är med i aktiviteten. Om du klickar på Medlemmar, får du upp en lista med namn och e-postadresser till alla deltagare i aktiviteten. Enklaste sättet att kommunicera med varandra i Hjärntorget är att skicka PIM. Läs mer om det på nästa sida.

6 Skicka PIM PIM är ett snabbmeddelande, typ MSN och andra chatt-program. Innan du kan skicka PIM måste du lägga till personer i din Kontaktlista. Klicka på länken Kontaktlista under rubrikenkommunikation. Klicka på Sök nya kontakter i boxen uppe till vänster. Skriv namnet på den du söker och klicka på Sök. Du kan söka på bara förnamnet eller bara efternamnet om du inte vet hela namnet. Nu söker programmet igenom alla medlemmar i Hjärntorget i hela Göteborg. Du får upp max 101 träffar, så försök att inte söka på ett allt för vanligt namn. Du får bara upp träffar på personer som du inte redan har i din kontaktlista. Klicka i rutan framför de namn du vill lägga till i din kontaktlista och klicka sedan på Lägg till i boxen till vänster. Du kan också söka kontakter i en aktivitet som du är medlem i. Gå då in i aktiviteten och klicka på Medlemmar i boxen Kommunikation till vänster. Nu får du upp en lista över alla deltagare i aktiviteten. Klicka på det namn du vill lägga till. Nu visas en sida med information om den personen. Längst ner på sidan finns det en knapp med texten Lägg till kontaktlista. Klicka på den, så läggs personen till i din kontaktlista. Om du bara ser knappen Tillbaka, så beror det på att du redan har lagt till personen.

7 Så här skickar du PIM För att skicka ett PIM till någon, klickar du på den lilla pratbubblan till vänster om namnet. Om den är grön, betyder det att personen är Online. Men du kan skicka PIM även om personen inte är inloggad. I så fall får de upp ditt PIM nästa gång de loggar in. Skriv in din text i den nedre rutan och klicka på Skicka, så skickas ditt meddelande iväg till den du valt att skicka till. Du kan även bifoga filer i dina PIM. Då klickar du på knappen Bifoga fil och sedan på knappen Bläddra som dyker upp då. Bläddra dig fram till den fil du vill bifoga och klicka på Öppna. Sedan klickar du på Skicka som vanligt. För att svara på ett PIM som du har fått, skriver du bara in din text i den nedre rutan och klickar på Skicka. När du loggar in på Hjärntorget, ser du i toppnavigatorn om du har några olästa PIM. Om du under Personligt / Inställningar har valt att PIM-meddelanden ska poppa upp när du får dem, så öppnas de direkt när du loggar in på Hjärntorget.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Vad är WordPress? Medlemmar

Vad är WordPress? Medlemmar Vad är WordPress? WordPress är ett publiceringsverktyg som används för att kunna ändra och uppdatera innehåll på en webbplats. Varje gång ni är inloggad på er nya webbplats så använder ni er av detta verktyg,

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2016-01-11 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Nytt inlägg... 4 Lägg till bild... 8 Lägga till bildgalleri... 11 Publicera... 13 Kalendarium... 14 Ta bort

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Budgethantering Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning

Läs mer

ROVBASE. Logga in och anpassa Rovbase. Version 1.0 2012-12-04

ROVBASE. Logga in och anpassa Rovbase. Version 1.0 2012-12-04 ROVBASE Manual Logga in och anpassa Rovbase Version 1.0 2012-12-04 Innehåll Förord 3 Inloggning 4 Översikt meny och startflik 9 Ändra lösenord, kontaktuppgifter och 11 personliga inställningar Support

Läs mer

Konsult- och servicekontoret Ekonomi & Finans Användarmanual Economa Faktura

Konsult- och servicekontoret Ekonomi & Finans Användarmanual Economa Faktura 1(16) Användarmanual Economa Faktura Fakturan scannas och tolkas i Economa faktura Fakturan skickas elektroniskt till 1:a mottagaren som granskar och ev. konterar. Fakturan skickas sedan vidare till ev.

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Den här snabbguiden ger dig en överblick över de vanligaste momenten en systemadministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en hjälpande hand till utbildade systemadministratörer. Översikt

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler För handledare I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att ladda ner rapporter och ljudfiler från dina studenter. Först kommer

Läs mer

Handledning Att arbeta med Webbplatser

Handledning Att arbeta med Webbplatser Handledning Att arbeta med Webbplatser Office 365 Kungsängens SK Innehåll 1 Webbplatser... 3 1.1 Åtkomst till Webbplatser... 3 1.2 Begräsningar... 3 2 Inloggning Office 365... 3 2.1 Inloggning via dator...

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Redan medlem Bli medlem 5 Söka Produktsök Filter (Nyhet!) Boxar (Nyhet!) Samsök (Nyhet!) 6 Strömma media 7 Boka media och förlänga

Läs mer

IdrottOnline Lathund för inmatning av Nyhet

IdrottOnline Lathund för inmatning av Nyhet Handledning för hur du lägger in en nyhet på hemsidorna för Roxen, OKS och IFK. Exemplen är från Roxen men principen är densamma för OKS resp. IFK. Adresser till hemsidorna: www.okroxen.se www.okskogsstrovarna.se

Läs mer

Holmatros serviceweb nås på adressen http://serviceweb.holmatro.se/servicewebkund.

Holmatros serviceweb nås på adressen http://serviceweb.holmatro.se/servicewebkund. INFO SERVICEWEBB Innehållsförteckning 1. Allmänt s. 2 2. Inloggning s. 2 3. Sök s. 3 4. Koppla artikel s. 4 5. Kunddata s. 5 6. Dokumentation s. 7 Sida 1 av 8 1. Allmänt Holmatros serviceweb nås på adressen

Läs mer

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo en lathund för student Du skapar din VFU-portfölj På ingångssidan mondo.su.se ligger i högerspalten, innan du loggar in, en länk till en manual för hur du skapar

Läs mer

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17 Manual för BPSD registret Version 6 / 2013 06 17 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Administrera utskick på utbildningstillfälle

Administrera utskick på utbildningstillfälle Administrera utskick på utbildningstillfälle Man kan administrera utskick för ett utbildningstillfälle på följand tre sätt: Via knappen Skapa utskick till markerade i under fliken Deltagare Vi länken Skicka

Läs mer

Webbapp Användarmanual 1.0

Webbapp Användarmanual 1.0 Webbapp Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med webbappen kan alla få enkel tillgång till en bildtelefon för att ringa till teckenspråkstolk i tjänsten Bildtelefoni.net. Där kan du få ett samtal

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Manual för Min sida 1/9. 2011-05-26 rev 2011-09-02

Manual för Min sida 1/9. 2011-05-26 rev 2011-09-02 1/9 2011-05-26 rev 2011-09-02 Manual för Min sida Introduktion... 2 Hur länge finns Min sida kvar?... 2 Vad kan jag publicera på Min sida?... 2 Inloggning... 2 Redigera personliga uppgifter... 3 Redigera

Läs mer

Assistenten instruktioner Starta assistenten

Assistenten instruktioner Starta assistenten Assistenten instruktioner Ciceron assistent är ett stöd för att digitalt planera, genomföra och följa upp möten. Assistenten är speciellt anpassad för surfplattor men kan också användas i smartphones och

Läs mer

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö I programmet finns 11 olika aktiviteter för att träna varje bokstav och på att känna igen ord. För varje bokstav kan olika övningsblad skrivas ut: Inledningsvis väljer du vilken bokstav du vill öva på.

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.4

Läs mer

Manual BizPart Semesterplan

Manual BizPart Semesterplan Manual BizPart Semesterplan Innehåll 1 Om manualen... 2 2 Komma igång... 2 2.1 För användare... 2 2.1.1 Logga in... 2 2.1.2 Ansök om semester... 3 2.1.3 Visa semestertabell... 3 2.1.4 Ta bort semesteransökan...

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning med begreppsförklaring

Läs mer

Din Guide till Second Life

Din Guide till Second Life Din Guide till Second Life Bild: By HVX Silverstar http://flickr.com/photos/p hotolibraries/231875957 1/ Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås OBS! Det KAN se lite annorlunda ut på era skärmar när ni gör

Läs mer

Lathund Movenium ID06 Personalliggare

Lathund Movenium ID06 Personalliggare Lathund Movenium ID06 Personalliggare Inloggning : tt.movenium.com Movenium Android App från Googl0e Play Movenium ios App från App Store Om du har frågor, vänligen kontakta oss: 0840808879 - kundservice@movenium.com

Läs mer

Fullför installation av ELIQ

Fullför installation av ELIQ Fullför installation av ELIQ För Enova pilot skall kunna starta och för att du skall få bästa hjälp med att optimera din elförbrukning så behöver du fullföra din installation av din utrustning: ELIQ Elmätarsensor

Läs mer

BLUSTAR WEB DATOR Röstbrevlåda och aktiviteter på anknytningar för anställda på KI med KI ID, från en dator.

BLUSTAR WEB DATOR Röstbrevlåda och aktiviteter på anknytningar för anställda på KI med KI ID, från en dator. 2016 BLUSTAR WEB DATOR Röstbrevlåda och aktiviteter på anknytningar för anställda på KI med KI ID, från en dator. Innehåll Beskrivning... 2 Vad är Blustar Web?... 2 Logga in på Blustar Web... 2 Logga in...

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Föräldrar i Skola24. Schema

Föräldrar i Skola24. Schema Föräldrar i Skola24 Schema Ett textschema kan ses på startsidan om skolan har valt att aktivera funktionen. Passerade lektioner visas i grått, nuvarande eller nästkommande lektion är blåmarkerad och kommande

Läs mer

Det andra alternativet är att ladda upp filer genom att klicka på plustecknet nere till vänster. Man klickar sig in på den mapp som man vill att

Det andra alternativet är att ladda upp filer genom att klicka på plustecknet nere till vänster. Man klickar sig in på den mapp som man vill att EPi Mediahantering I och med uppgraderingen av EPi-server så kommer ImageVault att försvinna. Istället så kommer en ny mediahantering att släppas. För att komma åt mediahanteringen så klickar man sig in

Läs mer

Lathund beställningsportal

Lathund beställningsportal 1 nov 2012 Lathund beställningsportal Stockholms Läns Landsting Nedan beskrivs funktionalitet och tillvägagångssätt för brukande av Stockholms Läns Landstins webbportal för beställning av mobiltelefoner

Läs mer

Rehabkollen Ditt stöd i rehabiliteringsarbetet

Rehabkollen Ditt stöd i rehabiliteringsarbetet Rehabkollen Ditt stöd i rehabiliteringsarbetet Innehållsförteckning INTRODUKTION ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering

Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering Innehåll Logga in... 2 Byt lösenord... 3 Aktuella rapporteringar... 4 Formuläret... 5 En sida... 5 Flera sidor... 5 Skicka in XML-fil... 7 Resultat av uppladdningen...

Läs mer

myabilia En introduktion 2016-08-31

myabilia En introduktion 2016-08-31 myabilia En introduktion 2016-08-31 Vad är myabilia? En webbtjänst för dig som använder Handi5, HandiKalender eller MEMOplanner Medium Handi5 HandiKalender MEMOplanner Medium Vad kan man göra med myabilia?

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Innehåll...

Läs mer

Vad är en webbläsare?

Vad är en webbläsare? Webbkunskap Vad är en webbläsare? En webbläsare är ett program som används för att komma ut på internet Det finns många olika, men några av de vanligaste är: Chrome Explorer Firefox Safari Internet webbsidor

Läs mer

Logga in. Gå in på: www.t-d.se. Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns

Logga in. Gå in på: www.t-d.se. Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns Registrera I TD Logga in Gå in på: www.t-d.se Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns inventerad och registrerad. Skriv in ditt användarnamn och lösenord.

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manual Ledningskollen i mobilen 1. Innehåll 1. Innehåll 2. Introduktion 3. Inkluderade funktioner 4. Manualens upplägg 5. Kortversion av manualen 5.1. Registrera (skapa) konto 5.2. Skapa ärende 5.3. Hantera,

Läs mer

Design by. Manual Jossan.exe. Manual. till programmet. Jossan.exe. E-post: petter@sarkijarvi.se

Design by. Manual Jossan.exe. Manual. till programmet. Jossan.exe. E-post: petter@sarkijarvi.se Manual till programmet 1 Inledning Programmet är döpt efter Josefine Mattsson och har utvecklats av Josefines pappa Petter Särkijärvi i Pajala. Man kan köra/styra programmet med antingen mus, tangentbord,

Läs mer

MANUAL För externa leverantörer Projektportal Investera

MANUAL För externa leverantörer Projektportal Investera MANUAL För externa leverantörer Projektportal Investera Version.0 av 7 Innehåll Introduktion... Välkommen till Projektportal Investera.... Översikt Projektportal Investera... Huvudnavigation... Startsida

Läs mer

Bromstensskolans veckomail

Bromstensskolans veckomail Instruktioner för hur man skapar och skickar Bromstensskolans veckomail 2016-04-10 Skapa nytt veckobrev... 2 Skicka iväg ditt veckomejl... 4 Lägg till bilder... 7 Lägg till webblänkar... 8 Bifoga ett dokument...

Läs mer

Kom-igång VictorReader Stratus 4 H som taltidningsspelare Ver 131015

Kom-igång VictorReader Stratus 4 H som taltidningsspelare Ver 131015 Kom-igång VictorReader Stratus 4 H som taltidningsspelare Ver 131015 Innehåll 1 INLEDNING... 2 1.1 Hur få hjälp...2 1.2 Hur kommer tidningarna...2 1.3 Hur ser tidningarna ut...3 2 LÄS EN TIDNING... 4 2.1

Läs mer

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Välkommen till föreningsregistret i Interbook! När föreningen fått användarnamn och lösenord kan du gå in och ändra uppgifterna. Kom ihåg att gå

Läs mer

Guide till Wordpress text- och bildredskap

Guide till Wordpress text- och bildredskap Guide till Wordpress text- och bildredskap Det här är en kort användarguide som förklarar hur du lägger till, redigerar och tar bort sidor och texter från vår webbsajt med hjälp av verktyget Wordpress.

Läs mer

Lathund. Drift Teknisk Förvaltning Redigera driftåtgärder INFORMATION FRÅN VITEC

Lathund. Drift Teknisk Förvaltning Redigera driftåtgärder INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Drift Teknisk Förvaltning Redigera driftåtgärder VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V.

Läs mer

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar:

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: EXYPLUS OFFICE manual Välkommen till ExyPlus Office! Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: Hämta fordon Hämta alla fordonsenheter

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212 Visma Proceedo Att attestera - Manual Version 1.4 1 Innehåll Version 1.4... 1 INNEHÅLL... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) ESKALERING... 5 3.1 Egna beställningar...

Läs mer

Användarmanual VX-webben

Användarmanual VX-webben Version: 1.0 2014-10-07: 2014 evry.com Användarmanual VX-webben EVRY One Halmstad AB Sida 2 / 12 Innehåll 1 Användarmanual VX-Webben 3 2 Inloggning på VX-Webben 3 3 Skapa Grupper 6 4 Välja kategori eller

Läs mer

Bra att veta samt tips och trix i SiteVision 3

Bra att veta samt tips och trix i SiteVision 3 Bra att veta samt tips och trix i SiteVision 3 Här hittar du några korta instruktioner för hur du gör vissa moment i SiteVision. Logga in i redigeringsgränssnittet Klicka på logga in i sidfoten, skriv

Läs mer

Manual. Rapportera väntetider i systemet Utbudstjänst SLL

Manual. Rapportera väntetider i systemet Utbudstjänst SLL Manual Rapportera väntetider i systemet Utbudstjänst SLL Innehåll 1 Om väntetidsrapportering... 1 2 Logga in... 1 3 Glömt lösenord/problem att logga in... 1 4 Ny användare... 2 5 Ändra användaruppgifter...

Läs mer

Office 365 Kompetens 2013 / MB

Office 365 Kompetens 2013 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning... 2 Koppling mobiltelefonen / pekplatta till systemet... 2 Tema... 2 E post... 2 E-post inställningar (signatur)... 2 E-posthistorik samt sökning...

Läs mer

Användarmanual - Digitalt utbildningsprotokoll (DUP)

Användarmanual - Digitalt utbildningsprotokoll (DUP) Användarmanual - Digitalt utbildningsprotokoll (DUP) Transportstyrelsen, STR och VTI har gemensamt tagit fram ett digitalt utbildningsprotokoll (DUP) för trafikskolor och privata handledare till körkortselever.

Läs mer

Att använda Stava Rex

Att använda Stava Rex Att använda Stava Rex 1. Skriva i Word 1. Skriv av följande mening med fel och allt: Om stavningskontrollen i Word är aktiverad kommer de ord som Word uppfattar som felstavade att markeras med en röd våglinje.

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 AVDELNINGAR Det finns flera olika typer av avdelningar. Standard, Nod HSB, Nod Förening, Nod Brf, Nod Styrelsewebb, Struktur och Område/projekt. Standard är den mall som används för att presentera artiklar.

Läs mer

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Policy - Evenemangen får inte vara för små och lokala, utan ska vända sig till internationella besökare i första hand, men även

Läs mer

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 2.0 / 160202

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 2.0 / 160202 Visma Proceedo Beställa IT-produkter - beställare 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 VANLIG BESTÄLLARE LÄGGER EN BESTÄLLNING FRÅN IT OCH TELE-AVTALET... 4 Syfte och leveransadress... 7 Kontering... 7 Flödet...

Läs mer

PLATINA 1(15) Ett ärende, från början till slut

PLATINA 1(15) Ett ärende, från början till slut 1(15) Ett ärende, från början till slut 2(15) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING ---------------------------------------------------------------------------------------- 3 1 NYTT DIARIEFÖRT ÄRENDE ----------------------------------------------------------

Läs mer

Hur du laddar ner och installerar elevlicens

Hur du laddar ner och installerar elevlicens Hur du laddar ner och installerar elevlicens vardochbildning.uppsala.se /skoldatatek 1. Information om elevlicensprogram ClaroRead Plus v5 Är en lättanvänd talsyntes där man på datorn kan få text uppläst

Läs mer

Använda Esri Sveriges svenska baskartor i ArcGIS Online och ArcMap som administratör

Använda Esri Sveriges svenska baskartor i ArcGIS Online och ArcMap som administratör Använda Esri Sveriges svenska baskartor i ArcGIS Online och ArcMap som administratör Alla vinner på öppna data. Så är det verkligen. Därför är vi glada att kunna meddela att nya svenska baskartor nu finns

Läs mer

Administration Excelimport

Administration Excelimport Administration Excelimport För att importera medlemmar till registret så laddar man först ner mallen för importfil, fyller i uppgifterna och laddar sedan upp filen genom att klicka på + Importera fil.

Läs mer

EWEBB. Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning.

EWEBB.  Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning. EWEBB http://ecompwebb Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning. Inloggning Användarnamn: 1:a bokstaven i för- och efternamn samt 6 första siffrorna i personnr, ex HL630731

Läs mer

Hur skapar man formula r

Hur skapar man formula r Hur skapar man formula r Gamla jämfört med nya sättet Förord Att skapa olika typer av dokument är styrkan i ett ordbehandlingsprogram, såsom Microsoft Word. Dock är denna flexibilitet även till en nackdel.

Läs mer

Telefonist i Softphone Hantera samtal

Telefonist i Softphone Hantera samtal Telefonist i Softphone Hantera samtal Ta emot samtal För att svara på ett inkommande samtal klickar du på Besvara samtal (den gröna luren). Du kan även trycka på Enter för att besvara samtalet. I samtalsrutan

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect Pro samt användning av headset och webbkamera. Skapad: 2009-02-16 Version: 1.0 1 Innehåll Hur startar jag

Läs mer

ios-app Användarmanual 1.0

ios-app Användarmanual 1.0 ios-app Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad få enkel tillgång till en bildtelefon. Med appen kan du sen ringa till tjänsten Bildtelefoni.net

Läs mer

Lathund till Annonsportalen

Lathund till Annonsportalen Lathund till Annonsportalen * För uppdrags-/arbetsgivare * www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Snabbvägar: 1. Klicka på För arbetsgivare 2. Sök efter arbetsgivarens namn i sökrutan. a. Om namnet finns

Läs mer

Foto för Windows 10. för seniorer

Foto för Windows 10. för seniorer Foto för Windows 10 för seniorer Du kan lägga till foton i Fotogalleriet genom att importera dem från en CD, DVD, kamera, telefon eller en annan enhet. Importerade foton lagras som standard i mappen Mina

Läs mer

Datorövning 2 Statistik med Excel (Office 2007, svenska)

Datorövning 2 Statistik med Excel (Office 2007, svenska) Datorövning 2 Statistik med Excel (Office 2007, svenska) Denna datorövning fokuserar på att upptäcka samband mellan två variabler. Det görs genom att rita spridningsdiagram och beräkna korrelationskoefficienter

Läs mer

Axiell Arena. Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län

Axiell Arena. Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län Axiell Arena Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län Introduktion Det finns möjlighet att samarbeta om bilder i Axiell Arena. Samarbetet kan läggas upp på olika sätt, men i denna lathund beskrivs

Läs mer

Jo, Den Talande Boken har så många möjligheter inbyggda, att den kan användas från förskoleklassen och ända upp på högstadiet.

Jo, Den Talande Boken har så många möjligheter inbyggda, att den kan användas från förskoleklassen och ända upp på högstadiet. Förord Den här webbversionen av Den Talande Boken är en vidareutveckling av det snart 20 år gamla program, som alltid varit så populärt i skolan. Och varför är det nu så? Jo, Den Talande Boken har så många

Läs mer

Generell användarmanual E-CO2

Generell användarmanual E-CO2 Generell användarmanual Instruktioner till det elektroniska systemet för rapportering av växthusgaser, allmänt om hur man får åtkomst till systemet, administration av användarkonton och organisationsuppgifter

Läs mer

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Ny Individuell genomförandeplan Använd Mall för Individuell genomförandeplan som är ifylld tillsammans med brukaren och eventuellt

Läs mer

FORTNOX SMÅFÖRETAGENS BÄSTA VÄN. Fortnox kom igång guide Praktisk bokföring. En guide för dig som vill komma igång med bokföring i Fortnox

FORTNOX SMÅFÖRETAGENS BÄSTA VÄN. Fortnox kom igång guide Praktisk bokföring. En guide för dig som vill komma igång med bokföring i Fortnox Fortnox kom igång guide Praktisk bokföring En guide för dig som vill komma igång med bokföring i Fortnox Innehåll KOM IGÅNG INGÅENDE BALANSER KONTOPLAN BOKFÖRING RAPPORTER LEVERANTÖRER KUNDER KUNDFAKTURA

Läs mer

Snabbhjälp CD-ORD 8.3

Snabbhjälp CD-ORD 8.3 Snabbhjälp CD-ORD 8.3 CD-ORD Denna manual innehåller information för att komma igång med CD-ORD 8.3. I CD-ORDs verktygslist finner du en mer detaljerad manual för programmet. Hjälp i verktygslisten Snabbhjälp

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Hel tjänstledighet för att prova annan anställning inom Göteborgs universitet.

Hel tjänstledighet för att prova annan anställning inom Göteborgs universitet. Ledighet annan anställning 1 Ledighet annan anställning (Alfa 1 kap.9-14) samt Personalhandbok A-Ö (Tjänstledighet) http://www.pa.adm.gu.se/ Se även Regler i Egenrapporterings hemsida i Medarbetarportalen.

Läs mer

Lathund för att Kartlägga din kompetens. Läs den och använd vid kartläggningen

Lathund för att Kartlägga din kompetens. Läs den och använd vid kartläggningen Kompetensinventering Lärarlegitimation Lathund för att Kartlägga din kompetens Läs den och använd vid kartläggningen Det här behöver du. Dator med Internetuppkoppling. Din lärarlegitimation/examensbevis.

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 3, 2012

Nyhetsbrev nummer 3, 2012 Nyhetsbrev nummer 3, 2012 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under den senaste tiden. Mindre nyheter 2012-09-12 Ämnesmatriser och moment (Centralt innehåll) finns på

Läs mer

Skapa interaktiva vidoquizzar i LnuPlay/Mymoodle

Skapa interaktiva vidoquizzar i LnuPlay/Mymoodle Skapa interaktiva vidoquizzar i LnuPlay/Mymoodle Vad är en interaktiv videoquiz? Interaktiva videoquizzar gör det möjligt för dig att få en feedback från tittarna på frågor som du ställer under filmens

Läs mer

Kom-igång VictorReader Stratus 4 H som taltidningsspelare

Kom-igång VictorReader Stratus 4 H som taltidningsspelare Kom-igång VictorReader Stratus 4 H som taltidningsspelare Innehåll INNEHÅLL... 1 1 INLEDNING... 2 1.1 Hur få hjälp... 2 1.2 Hur kommer tidningarna... 2 1.3 Hur ser tidningarna ut... 2 2 LÄS EN TIDNING...

Läs mer

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi [Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är vanligtvis en kort sammanfattning av innehållet i dokumentet. Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant...10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt...11 Alternativ 2

Läs mer

Dash and Dot. Svårighetsgraden bestämmer du själv genom att välja någon av av de 5 appar som är kopplade till Dash & Dot.

Dash and Dot. Svårighetsgraden bestämmer du själv genom att välja någon av av de 5 appar som är kopplade till Dash & Dot. Robotar Dash and Dot Dash & Dot är robotar som kan utföra en mängd olika saker. Alla kommandon programmeras på en läsplatta och överförs sedan till robotarna via Bluetooth. Svårighetsgraden bestämmer du

Läs mer

Lathund. Så här söker du skolmjölksstödet på Internet.

Lathund. Så här söker du skolmjölksstödet på Internet. Lathund Så här söker du skolmjölksstödet på Internet www.jordbruksverket.se Här kan du läsa om hur du söker skolmjölksstöd i e-tjänsten Skolmjölk. Innehållsförteckning Så här loggar du in 3 Så här fyller

Läs mer

Mattelek Flex ONLINE

Mattelek Flex ONLINE Mattelek Flex ONLINE Tips! Klicka på önskad rubrik Systemkrav minimikrav 2 Inloggning 3 Inloggad som lärare: Tränarmeny 4 Inloggad som elev: Elevmeny 5 Skapa ny elevprofil 6 Inställningsmeny 7 Spelmeny

Läs mer

Dokumentation Optitec RS - Återkallning

Dokumentation Optitec RS - Återkallning Dokumentation Optitec RS - Återkallning 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Typer av Återkallning... 3 Kundurval... 4 Meddela kund... 5 Leverans... 5 Utskriftsmetod... 6 Länkat Word dokument... 6 Skriv

Läs mer

Inställningar Konton och Betalningar

Inställningar Konton och Betalningar Funktionen Kontoinställningar ger dig möjlighet att förändra vissa bilder så att informationen som visas passar just dina behov. Kontoinställningar finns för närvarande bl a för Kontoöversikt, Transaktionsöversikt,

Läs mer

Användarmanual Outlook-plugin Outlook-plugin för Mina meddelanden

Användarmanual Outlook-plugin Outlook-plugin för Mina meddelanden Outlook-plugin för Mina meddelanden 2016-02-09 (/Preliminär): Sida 1 av 18 Mina meddelanden Mina meddelanden är en tjänst för säker digital post från myndigheter och kommuner till privatpersoner och företag.

Läs mer

Instruktion 3. Tabbar.

Instruktion 3. Tabbar. Instruktion 3. Tabbar. För att göra flera tabulatorstopp bör man klicka på pilen i menyn Stycke. En dialogruta dyker upp, längst nere till höger i dialogrutan finns det en knapp med Tabbar klicka på den.

Läs mer

MBX Mobilapplikation IOS Android - Handledning

MBX Mobilapplikation IOS Android - Handledning MBX Mobilapplikation IOS Android - Handledning Inloggning För att logga in Ange din anknytning och lösenord. Tryck sedan på knappen Logga in. Huvudmeny Genom att klicka på menyknappen (tre horisontella

Läs mer

Installation_of_jquery_themes_in_osCommerce_234_sv.pdf by Bertil Palmqvist shopwebshop.eu

Installation_of_jquery_themes_in_osCommerce_234_sv.pdf by Bertil Palmqvist shopwebshop.eu Innehållsförteckning Installation av jquery teman i oscommerce 2.3.4...1 Enkel installation med temapaketet hämtat från shopwebshop.eu...1 Specialfall...5 Om oscommerce 2.3.4 är installerad utan catalog

Läs mer

Användarhandbok MVC Version 1.2 20110411

Användarhandbok MVC Version 1.2 20110411 Användarhandbok MVC Version 1.2 20110411 1 Innehållsförteckning RAPP...3 Allmänt om Rapp...3 Att komma i gång...3 Att logga in och ut...3 Att orientera sig i systemet...5 Huvudflikar...5 Personliga inställningar...6

Läs mer

Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och innehållsförteckning

Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och innehållsförteckning Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och sförteckning MS Office Word 2010 Precis som med målning och tapetsering blir jobbet med rapportskrivning både bra och roligt om man gjort

Läs mer

Heroma Självservice för anställda

Heroma Självservice för anställda Heroma Självservice för anställda 2015-06-01 1 Innehållsförteckning 3. Heroma web självservice 4. Information i självservice 5. Registrera ansökan om frånvaro, t ex semester, sjuk, komp 7. Registrera ansökan

Läs mer