www com https .se DIGITALISERING SOM MÖJLIGGÖRARE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "www com https .se DIGITALISERING SOM MÖJLIGGÖRARE"

Transkript

1

2 Program MÅNDAG KVÄLL 21 SEPTEMBER: e-handels-get-together Restaurang 4kök, Affärshuset Kvasten Upptakt Möt upp kvällen innan e-handelsdagen! Middag, mingel & kunskap! Framtidens Butik Malin Sundström, Handelsinstitutet SIIR Swedish Institute for Innovative Retailing vid Högskolan i Borås på plats i Kalmar! Tillsammans med SIIR erbjuder vi en unik möjlighet att besöka det mobila handelslabbet. Kom och se framtidens butik! TISDAG 22 SEPTEMBER: e-handelsdagen Registrering & kaffe Lobbyn, Brofästet Hotell & Konferens Introduktion Johanna Wihl och Jessica Bergsjö Kalmarsund Digitalisering för hållbarhet och konkurrenskraft Maja Brisvall, VD Quantified Planet och expert i Digitaliseringskommissionen Murbruk, megabits och framtidens marknad Joakim Lundblad, Sydsvenska Handelskammaren 10:30 Det är handlingen som gör människan - eller? - Krönika från en Centrumledare Jessica Bergsjö, Krönikör FRUKT Utmaningen! Kalmarsund & Lobbyn

3 TISDAG 23 SEPTEMBER: E-HANDELSDAGEN Gemensam samling Kalmarsund 11:45 Det är ingen slump att en handlare blir framgångsrik Anneli Sjöstedt och Ola Schwarz, Electra LUNCH Kalmarsund Framtidens handel kan inte förstås med gårdagens metoder! Livsstilsdriven innovation inom handel och besöksnäring Malin Sundström, SIIR/Borås Högskola & Patrik Stoopendahl, Kairos Future Valbara pass Kalmarflundran Midvinter Kung Bore Hur vi enklare skapar Den lilla butiken med Locka fler- öka tillväxt genom att digital närvaro berättar upplevelsen och digitalisera verksamheten Nina Eriksson, Erik & intäkterna Anders Berg, Konga Mekaniska, Alexander Anders Klevsand, Mats Asplund, CGI Malin Sundström, SIIR Växjö Lakers Värd: Peter Westher Värd: Jessica Bergsjö Värd: Jonas Ogvall FIKA & MINGEL Kalmarsund Gemensam samling och summering Jessica Bergsjö The future of retail Ebba Kilman, Google Avslutning Jessica Bergsjö

4 checkar in på Köphuset Kvasten i Kalmar Alla butiker vill ju ha nöjda kunder. Det är ett av syftena med, som till vardags finns i Borås. Tanken är att butiker och handlare ska kunna hjälpa kunden att fatta köpbeslut som de är nöjda med. I samband med e-handelsdagen i Kalmar så välkomnar vi från SIIR (Swedish Institute for Innovative Retailing vid Högskolan i Borås) till Affärshuset Kvasten som ligger mitt i Kalmar centrum. finns på plats i Affärshuset Kvasten under get-together 18:30 21:00 måndagen den 21 september och mellan 10:00 och 15:00 tisdagen den 22 september. Passa på att göra ett besök i framtidens butik! Hör av dig till Kalmar Science Park om du vill komma med en grupp och vill ha en särskild visning av labbet! I dag står handeln inför ett stort skifte. Fastighetsägarna måste hjälpa handlarna att skapa nya affärer och handelsföretagen behöver utbilda sin personal så att de kan använda tekniken och hjälpa butikskunderna att dra nytta av den. Malin Sundström Handelsinstitutet SIIR Swedish Institute for Innovative Retailing vid Högskolan i Borås Labbet ska bidra till en innovativ och hållbar handel, främst med fokus på hur tekniska och digitala lösningar kan designas för att stödja kunder i dess beslut och handlande.

5 Föreläsningar Framtidens Butik 21/9 kl Föreläsare: Malin Sundström Konsumentens digitaliserade vanor utmanar handeln på olika sätt och gör att handeln som vi känner den börjar förändras. Fysiska butikskedjor erbjuder e-handel och e-handeln etablerar butiker och kanalerna smälter samman. Framtidens butiker kommer att attrahera både offline- och onlinekunden men kommer med all sannolikhet att behöva förändras för att passa den moderna konsumenten. Företagen måste bli bättre på att använda möjligheterna med stora datamängder och erbjuda kunderna skräddarsydd information som är unikt designad för varje individ. Digitala touchpoints kommer att vara morgondagens kassadisk och gränssnitten måste erbjuda överlägset kundvärde. Handelns medarbetare kommer också att behöva lära om för att möta en allt mer krävande kund. Malin Sundström berättar om den framtidsforskning som pågår i SIIR.s forskningsmiljö och ger några exempel på aktuella forskningsprojekt. Malin Sundström forskar om kunders/konsumenters köpbeteenden, attityder och drivkrafter/motivation. Hon har lång erfarenhet av uppdragsforskning och arbetar tillsammans med företag och organisationer, främst inom detaljhandeln. Hon har specialiserat sig på den digitala handelns utveckling och konsekvenser för framtidens köpbeteende. Malin är akademisk föreståndare för handelsinstitutet SIIR Swedish Institute for Innovative Retailing ( samt arbetar på Handelns utvecklingsråd i Stockholm med att ta fram en forskningsstrategi för den svenska handeln. Digitalisering för hållbarhet och konkurrenskraft 22/9 kl Föreläsare: Maja Brisvall Maja Brisvall, VD Quantified Planet och expert i Digitaliseringskommissionen. Hon talar om hur sakernas internet och digitaliseringen kan ge stöd att hitta nya sätt att sköta en hållbar förvaltning av planeten och människorna. En viktig faktor för att stärka Sveriges och även en region som Kalmars konkurrenskraft.

6 Murbruk, megabits och framtidens marknad 22/9 kl Föreläsare: Joakim Lundblad Samtidigt som digitaliseringen kopplar upp oss mot en globaliserad värld flyttar allt fler människor allt närmare varandra i tätbebyggda storstäder. Joakim Lundblad kommer att prata om hur sociala och geografiska avstånd tillsammans formar framtidens marknad. Joakim är senior policyanalytiker på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren och doktorand i ekonomisk geografi och innovation vid CIRCLE, Lunds universitet. Det är handlingen som gör människan- eller? Krönika från en Centrumledare 22/9 kl Föreläsare: Jessica Bergsjö Förutom att Jessica Bergsjö är dagens moderator så är hon till vardags bl a centrumledare i Kalmar och Växjö och styrelseledamot i Kalmar City. Som känd krönikör brukar hon hitta den där dimensionen som många av oss missar. Det är ingen slump att en handlare blir framgångsrik 22/9 kl Föreläsare: Anneli Sjöstedt och Ola Schwarz, Electra Framgångssagan bakom Electra. Genom en stor lyhördhet och en vilja att ligga i framkant och utveckla koncept och stödfunktioner spelar e-handelsjätten en allt större roll tillsammans med de kunder och partners som de jobbar med. Att ligga i framkant innebär i Electras fall att jobba backstage. De jobbar i bakgrunden och hjälper sina kunder att fokusera på det de är duktiga på; att ta hand om sina kunder. Häng med! B2B, B2C, 3PL, SMART, Installatörsportalen, App, Virtuella butikskoncept. Anneli Sjöstedt har civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har arbetat 13 år på Electra, varav 10 år som CFO och 3 år som CEO/koncernchef. Ola Schwarz har jobbat på Electra sedan 1997 och varit med och digitaliserat många av processerna för att anpassa dessa efter kundernas behov.

7 Framtidens handel kan inte förstås med gårdagens metoder! - Livsstilsdriven innovation inom handel och besöksnäring 22/9 kl Föreläsare: Malin Sundström & Patrik Stoopendahl Handeln har traditionellt arbetat med ungefär likadana metoder för att planera framtidens butiker och handelsdestinationer. Vi räknar på antalet hushåll, prognostiserar deras konsumtionsbehov och vi kartlägger deras rörelsemönster. Baserat på den kunskapen har vi utvecklat handeln och destinationerna. Men i ett digitaliserat samhälle växer nischade livsstilar sig allt starkare: Människor matas med annonser och erbjudanden som baseras på tidigare sökhistorik. Människor umgås och arbetar alltmer medvetet ihop med likasinnade och söker tillhörighet och mening i vardagen ihop med de som uttrycker värderingar i likartad konsumtionsstil. Sådana segment blir allt viktigare att upptäcka och förstå. Och det kan vi inte göra genom att granska statistik. Vi menar att insikter om vad som träffar konsumenterna i hjärtat är helt avgörande för att framgångsrikt utveckla morgondagens handel. Under detta pass beskriver vi de möjligheter som finns när företag, entreprenörer och beslutsfattare på allvar väljer att väga in kunskap om livsstilar när framtidens handel och handelsplatser skall utvecklas. Om Malin Sundström finns en beskrivning under den första föreläsningen. Patrik Stoopendahl, Konsult & Affärsantroplog på Kairos Future i Stockholm hjälper företag och organisationer förstå sina kunder och användare med hjälp genom omvärldsanalys och kvalitativa metoder. Patrik är specialiserad på västerländsk konsumtionskultur och driver framtidsforskningen på Kairos Future inom teman handel, morgondagens nätverkssamhälle och framtida konsumentbeteenden och livsstilar. Hur vi enklare skapar tillväxt genom att digitalisera verksamheten 22/9 kl Föreläsare: Anders Berg & Mats Asplund, värd: Peter Westher Konga Mekaniska är just inne i är en stor digital transformation av verksamheten. Befintligt affärssystem byggs på med nya integrerade lösningar för automatiserad dokumenthantering, mobil lagerhantering, produktinformationssystem och B2B e-handelsplattform. Anders Berg, Försäljningschef på Konga Mekaniska Verkstad berättar om den resa som de gör och om varför de har beslutat sig för att utveckla genom digitalisering. Anders Berg är en 50-årig exportkille med erfarenhet från Abu Garcia och Aura Light vad gäller uppbyggnad av återförsäljarnätverk och support av detsamma i de flesta delar av världen. På Konga Mekaniska jobbar han som försäljningschef med fokus på att bygga upp verksamheten i Tyskland och Frankrike. Mats Asplund är Kalmarbaserad affärsinriktad ledare med ansvar för försäljning och leverans av IT-lösningar till CGI:s kunder i sydostregionen.

8 Den lilla butiken med digital närvaro berättar 22/9 kl Föreläsare: Nina Eriksson, Malin Sundström, värd: Jessica Bergsjö Nina Eriksson driver butiken Erik & Alexander inne i Kalmar centrum sedan Erik & Alexander blandar nytt designat med vintage, både kläder & möbler. Mode, inredning & människor är deras passion och det märks. De säger själva att de gör allt för att kunden ska trivas & må bra. Väl utvalt i kombination med skön atmosfär som ska tilltala kunderna. Förutom en härlig butik med mycket känsla satsar man även på en digital närvaro genom sociala medier och erbjuder sina kunder att handla via sin hemsida. Nina Eriksson som äger butiken och Malin Sundström berättar om hur man kan och bör kombinera flera kanaler. Locka fler, öka upplevelsen och intäkterna! 22/9 kl Föreläsare: Anders Klevsand från Växjö Lakers, värd: Jonas Ogvall Svenska Mästarna i Hockey briljerar förstås i hockey, men även vid sidan av rinken jobbar de föredömligt med sitt erbjudande till sina kunder. Genom en digital satsning når de ut i bruset och lyckas även att höja upplevelsen för besökarna. Både antalet besökare och intäkterna ökar. Vilken roll spelar den digitala närvaron? Växjö-Kalmar-Växjö-Kalmar/Öland-Växjö, ungefär så ser Anders CV ut de senaste 27 åren. Allt från ASG, Helmer Nilsson i Växjö, Halltorps Gästgiveri och sedan årsskiftet är han VD på Växjö Lakers. The future of of retail 22/9 kl Föreläsare: Ebba Kilman I slutet av 2014 var 2,8 miljarder av jordens befolkning uppkopplade tror Google att 8 miljarder, dvs alla, kommer ha tillgång till Internet. Detta ritar om kartan på ett drastiskt sätt för många industrier och ställer helt nya krav. Google ger sin bild av hur de ser på framtidens detaljhandel. Ebba Kilman är Retail and Technology Industry Manager på Google.

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 1 Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 2014-06-05 2 Framtiden Framtiden är spännande. Ibland känns det också besvärande att tala om

Läs mer

Vad händer när Forskning möter Retail?

Vad händer när Forskning möter Retail? Vad händer när Forskning möter Retail? Agenda - Högskolan Borås - Samarbeten - Handelsbranschen idag - Vad gör SIIR, (Swedish Institute for Innovative Retailing) Pia Johansson, Projektledare SIIR. Agenda

Läs mer

INSPIRATION OCH KONTAKTER MED

INSPIRATION OCH KONTAKTER MED .se Välkommen till en dag om e-handelns oändliga möjligheter e-handelsdagen 2013 är fylld av kunskap, diskussionsmöjligheter och lyckade case, för dig som är etablerad e-handlare eller i startgroparna.

Läs mer

Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte i Piteå 1-2 juni 2010

Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte i Piteå 1-2 juni 2010 Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte i Piteå 1-2 juni 2010 Välkommen till Avfall Sveriges årsmöte 2010! Avfall Sveriges årsmöte är den naturliga mötesplatsen för alla, som är verksamma i avfallsbranschen.

Läs mer

SISP Marknadsmöte. - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation

SISP Marknadsmöte. - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation SISP Marknadsmöte - SISP + RISE Research Institutes of Sweden - Nätverks- och communitybyggande - Hello innovation - talkshow om innovation 26-27 februari 2015 Lunch-till-lunch Mäster Samuelsgatan 60 i

Läs mer

Sista anmälningsdag 25 mars

Sista anmälningsdag 25 mars PÅMINNELSE Sista anmälningsdag 25 mars konstruktiv krock 2008 Svenskt Näringslivs Lärarfortbildningsdagar Hej Dagens elever är framtidens medarbetare och entreprenörer. De kommer snart att bestämma sig

Läs mer

TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI

TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI INLEDNING Vi ser idag hur handeln omvandlas kraftigt när e handeln tar större del av den totala handeln.

Läs mer

Workshop FÖRPACKNINGAR 2025 FÖRPACKNINGAR IDAG VAD KRÄVS

Workshop FÖRPACKNINGAR 2025 FÖRPACKNINGAR IDAG VAD KRÄVS Workshop FÖRPACKNINGAR FÖRPACKNINGAR Hur interagerar konsumenter med förpackningar idag? Idagsläget är det viktigaste fokuset kring förpackningar att de ska vara säkra i transportkedjan och skydda produkten.

Läs mer

Utan. stannar Sverige! VUXENUTBILDNINGEN KONFERENS 7-8 APRIL 2014 PROGRAM PÅ NÄSTA SIDA >>

Utan. stannar Sverige! VUXENUTBILDNINGEN KONFERENS 7-8 APRIL 2014 PROGRAM PÅ NÄSTA SIDA >> VÄGAR TILL EN VUXENUTBILDNING 4 SOM TAR LEDNINGEN KONFERENS 7-8 APRIL 2014 ViS presenterar fyra stycken ställningstaganden som vi anser vara relevanta för att skapa förutsättningar för en vuxenutbildning

Läs mer

INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER

INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER Baserat på undersökningar och analyser från ett masterarbete i produktionsekonomi

Läs mer

Så förändrar nanoteknik och digitalisering världen Science & Innovation Day

Så förändrar nanoteknik och digitalisering världen Science & Innovation Day Så förändrar nanoteknik och digitalisering världen Science & Innovation Day Sundsvall 18 oktober 2016 Från nanoteknik och det uppkopplade samhället till sociala medier! 2 Välkommen till Science & Innovation

Läs mer

Q1 2010 Arthur Engel, VD Johan Mark, CFO

Q1 2010 Arthur Engel, VD Johan Mark, CFO Q1 2010 Arthur Engel, VD Johan Mark, CFO HÖG AKTIVITET Flera produktlanseringar Ny distributör i Frankrike Licensiering av skor Nytt butikskoncept lanserat Första kampanjerna med ny varumärkesplattform

Läs mer

Kvinnligt företagande i Ydre

Kvinnligt företagande i Ydre Kvinnligt företagande i Ydre Mötesplatser är en viktig pusselbit för att nytänkande och positiv energi ska skapas. Det är ju trots allt i mötet som det händer, en tanke läggs ihop med en annan och blir

Läs mer

PREDIKTIVA MODELLER I EN FÖRÄNDERLIG VÄRLD

PREDIKTIVA MODELLER I EN FÖRÄNDERLIG VÄRLD Går det att göra en framtidsprognos när marknaden förändras i rekordfart? PREDIKTIVA MODELLER I EN FÖRÄNDERLIG VÄRLD Datan du inte visste att du behövde är den som avgör huruvida du överlever på morgondagens

Läs mer

PLANERING & STYRNING AV UNDERHÅLL

PLANERING & STYRNING AV UNDERHÅLL inbjudan till konferens i Stockholm den 21-22 oktober 2014 MODERATOR Anders Segerstedt Professor i produktionsekonomi och logistik Luleå tekniska universitet DU FÅR MÖTA SSAB Susanna Karlevill Mälardalens

Läs mer

Utgångspunkter för framtagandet av en nyindustrialiseringsstrategi för Sverige. Näringsdepartementet

Utgångspunkter för framtagandet av en nyindustrialiseringsstrategi för Sverige. Näringsdepartementet Utgångspunkter för framtagandet av en nyindustrialiseringsstrategi för Sverige Tidplan och process Arbetsgrupp N-dep Intern beredning Dialog med intressenter Beslut JUN AUG SEPT OKT NOV DEC Industrisamtal

Läs mer

UTVÄRDERINGSRAPPORT 2014-03-26

UTVÄRDERINGSRAPPORT 2014-03-26 UTVÄRDERINGSRAPPORT 2014-03-26 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning av behov och förutsättningar i projektansökan 5 Kvantitativ utvärderingsinformation 6 Kvalitativ utvärderingsinformation 8 Relevanta

Läs mer

Besöksnäringen lyfter! - med samarbete, hållbarhet och ett attraktivt företagsklimat

Besöksnäringen lyfter! - med samarbete, hållbarhet och ett attraktivt företagsklimat Besöksnäringen lyfter! - med samarbete, hållbarhet och ett attraktivt företagsklimat Katrien Vanhaverbeke, Arena för Tillväxt Uppsala län, 3 november 2015 28 miljoner vill komma till Sverige Hur många

Läs mer

DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN

DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN DALARNAS BESÖKSNÄRING FRAMTIDS- SATSAR MED STARKARE SAMVERKAN Den 14 oktober har Besöksnäringens Sverigeturné intagit Mora och träffar Dalarnas olika destinationsbolag, kommuner, Region Dalarna och andra

Läs mer

Välkommen till EG Utility Användarträff 2015

Välkommen till EG Utility Användarträff 2015 Välkommen till EG Utility Användarträff 2015 årets IT-konferens för dig ANVÄNDARKONFERENS PÅ SCANDIC INFRA CITY Upplands Väsby, den 24-25 september 2015 Kom och nätverka, träffa branschexperter och ta

Läs mer

Vi ses på Urbant Forum

Vi ses på Urbant Forum VI STÄDER Vi ses på Urbant Forum Urbaniseringen är en av vår tids tydligaste trender. Det skapar både möjligheter och utmaningar för svenska städer. Under den nationella inspirationsdagen som vi kallar

Läs mer

Distanshandeln idag 2009. En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel

Distanshandeln idag 2009. En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel Distanshandeln idag 2009 En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel Posten AB - Distanshandeln idag 2009 3 Förord För många är det idag en självklarhet att köpa varor på distans.

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också!

Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också! Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också! Tillsammans är vi starka Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja med ett 30-tal butiker. Som Stjärnurmakare blir du en del av en gemenskap

Läs mer

Sverige som ledande forskningsnation inom Life Science?

Sverige som ledande forskningsnation inom Life Science? Sverige som ledande forskningsnation inom Life Science? Rundabordsdiskussion med 24 viktiga forskningsaktörer och beslutsfattare Arrangör: BiogenIdec Datum: 5 juli 2012 Plats: Almedalen Moderator: Linda

Läs mer

Svensk Turism AB. Verksamhetsområden. Forum för besöksnäringens strategiska utveckling. Delägare i kommunikationsbolaget VisitSweden

Svensk Turism AB. Verksamhetsområden. Forum för besöksnäringens strategiska utveckling. Delägare i kommunikationsbolaget VisitSweden Svensk Turism AB Ägs av 170 företag och organisationer som representerar tiotusentals företag i hela besöksnäringen inom områdena äta, bo, resa och göra. Verksamhetsområden Forum för besöksnäringens strategiska

Läs mer

~6% Globala skiften, framtidsutmaningar, T-samhället och kommunen. En ljusnande framtid? FUTURE& Researchbased& STRATEGY& Future-& based&& strategy&

~6% Globala skiften, framtidsutmaningar, T-samhället och kommunen. En ljusnande framtid? FUTURE& Researchbased& STRATEGY& Future-& based&& strategy& Globala skiften, framtidsutmaningar, T-samhället och kommunen UMEÅ KOMMUN, 31 mars 2014 - Daniel Lindén FUTURE& Researchbased& foresight& STRATEGY& Future-& based&& strategy& ACTION& Strategy& enforcement&!

Läs mer

Boende för äldre 2015

Boende för äldre 2015 Grupperbjudande: 1000 kr rabatt/person vid minst 3 anmälda! Boende för äldre 2015 Planera för framtidens äldreboende Behovsanpassad arkitektur för äldre Verktyg för att stimulera självständighet och delaktighet

Läs mer

Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende

Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende Future Living Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende Medicon Village har nu funnits i 4 år och byggnaderna börjar fyllas. En stor mängd nya byggrätter finns

Läs mer

E-CITY ENGELHOLM. Vill du bli Sambo eller Närbo med andra e-handlare i ett hållbart klusterkoncept? Kontakta oss. Närbo. Sambo

E-CITY ENGELHOLM. Vill du bli Sambo eller Närbo med andra e-handlare i ett hållbart klusterkoncept? Kontakta oss. Närbo. Sambo Vill du bli Sambo eller Närbo med andra e-handlare i ett hållbart klusterkoncept? Sambo Närbo Kontakta oss Flytta in och låt oss ta hand om er logistik i en delad lagerdriftlösning. Exempel på tjänster

Läs mer

Välkommmen till Qualis nätverksseminarium

Välkommmen till Qualis nätverksseminarium Välkommmen till Qualis nätverksseminarium den 18-19 april 2016 på Quality Hotel Globe i Stockholm Välkomna till två dagar med föreläsare, seminarier och erfarenhetsutbyte med temat: Hur kan vi arbeta förebyggande

Läs mer

Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri

Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri Premiär! OKTober 2012 Grace, Love & Understanding Robotautomation AFFÄRER verktygs- Maskiner Lean-baserad tillverkning www.maexpo.se 1 Lean-baserad

Läs mer

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

BLI EN AV OSS. En presentation om tjänster, produkter och avtal

BLI EN AV OSS. En presentation om tjänster, produkter och avtal BLI EN AV OSS En presentation om tjänster, produkter och avtal TILLSAMMANS ÄR VI STARKA! Vi är Sveriges äldsta fackhandelskedja men med ett nytt och ungt gemensamt varumärke, Happy Homes. Detta fyller

Läs mer

Högskolan i Halmstad. Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad. Det innovationsdrivande lärosätet Högskolan i Halmstad Det innovationsdrivande lärosätet nytänkande föds i möten Ny kunskap för en bättre värld På Högskolan i Halmstad vill vi hitta nya sätt att göra världen bättre. Genom kunskap, nytänkande

Läs mer

Datum 2016-05-18 Dnr 1601956. Fortsatt utveckling av MAPCI och av mobilområdet i Skåne

Datum 2016-05-18 Dnr 1601956. Fortsatt utveckling av MAPCI och av mobilområdet i Skåne Regionstyrelsen Lennart Svensson Strateg 0768-870445 lennart.r.svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-18 Dnr 1601956 1 (6) Regionstyrelsen Fortsatt utveckling av MAPCI och av mobilområdet i Skåne

Läs mer

DIGITAL MATHANDEL Rapport 2014. En rapport om livsmedelsförsäljningen på nätet

DIGITAL MATHANDEL Rapport 2014. En rapport om livsmedelsförsäljningen på nätet DIGITAL MATHANDEL Rapport 2014 En rapport om livsmedelsförsäljningen på nätet B1 Sammanfattning För femte året i följd har Svensk Digital Handel (tidigare Svensk Distanshandel) tagit fram rapporten Digital

Läs mer

Kraftsamlingen. Ny teknik i ditt hem. Vinn en fjällvecka för hela familjen. Kundförmåner. Det är bara LED som gäller. Tipsa oss om dina vänner

Kraftsamlingen. Ny teknik i ditt hem. Vinn en fjällvecka för hela familjen. Kundförmåner. Det är bara LED som gäller. Tipsa oss om dina vänner Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft november 2015 Tipsa oss om dina vänner Vinn en fjällvecka för hela familjen Ny teknik i ditt hem Det är bara LED som gäller Kundförmåner Stockholmspaketet

Läs mer

Välkommen till höstmöte för Cleantech Inn Sweden

Välkommen till höstmöte för Cleantech Inn Sweden Anmäl er senast 1 november - http://www.cleantechinn.se/hostmote2013 Välkommen till höstmöte för Cleantech Inn Sweden Datum: 12 november, 2013 Plats: Light Meetings, Fokus på tillväxt - för dig och ditt

Läs mer

Registratorforum 2009

Registratorforum 2009 Registratorforum 2009 Inbjudan till konferens i Stockholm den 10-11 november 2009 TALARE FRÅN AB Ann Thunman konsult Ann Thunman Marks kommun Patrik Skog Administrativ chef Kommunledningskontoret Vilken

Läs mer

Geografins roll i DIGITALISERINGEN

Geografins roll i DIGITALISERINGEN E k o n o m i s k h å l l b a r h e t E k o l o g i s k h å l l b a r h e t G e o g r a f i s k a f f ä r s a n a l y s S o c i a l h å l l b a r h e t D e m o k r a t i s k h å l l b a r h e t 24h m y

Läs mer

250 möjligheter. 7 & 8 september 2016. arrangeras av. i samarbete med FOTO: ANNA HÅLLAMS. Region Jönköpings län

250 möjligheter. 7 & 8 september 2016. arrangeras av. i samarbete med FOTO: ANNA HÅLLAMS. Region Jönköpings län 250 möjligheter 7 & 8 september 2016 FOTO: ANNA HÅLLAMS arrangeras av i samarbete med Region Jönköpings län ONSDAG 7 SEPTEMBER Plan B - hur kan den se ut? Att tänja på lagen för att lösa sitt uppdrag...

Läs mer

NTC Workshop och mingel för näringsidkare

NTC Workshop och mingel för näringsidkare NTC Workshop och mingel för näringsidkare Workshopen genomfördes den 28 april 2014 i Kumla Herrgård. Frågan som ställdes i inbjudan till de tiotal företagare som deltog var: Vad tycker ni vi behöver tänka

Läs mer

Morgondagens arbetsplatser 2025. En studie om de nya digitala och mobila arbetsplatserna och de nya arbetssätten. Consultants for Strategic Futures.

Morgondagens arbetsplatser 2025. En studie om de nya digitala och mobila arbetsplatserna och de nya arbetssätten. Consultants for Strategic Futures. Morgondagens arbetsplatser 2025 En studie om de nya digitala och mobila arbetsplatserna och de nya arbetssätten Consultants for Strategic Futures. HUR KOMMER MORGONDAGENS ARBETSPLATSER SE UT? Arbetsplatserna

Läs mer

DETALJHANDELN I ÖREBRO 2014. Nyckeltal för Örebros fyra största handelsplatser November 2015

DETALJHANDELN I ÖREBRO 2014. Nyckeltal för Örebros fyra största handelsplatser November 2015 DETALJHANDELN I ÖREBRO 2014 Nyckeltal för Örebros fyra största handelsplatser November 2015 FÖRORD Årets kartläggning visar ännu en gång att Örebro har återtagit sin position som handelsstad som lockar

Läs mer

Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05

Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05 Villa de la Mariposa 2010-04-05 Senast uppdaterad 2010-04-05 I en liten by i nationalparken Montseny 45 min norr om Barcelona driver Kristin Ehrenborg och hennes sambo ett B&B. Här delar de sin dröm med

Läs mer

Effektivitetsskapande intranät

Effektivitetsskapande intranät Utveckla ditt intranät i rätt riktning! Effektivitetsskapande intranät Intranät som skapar effektiva organisationer och produktiva medarbetare Utveckla ditt intranät i rätt riktning hur du skapar ett behovsanpassat,

Läs mer

Framtidens hemtjänst Att leda med kvalité inom hemtjänsten

Framtidens hemtjänst Att leda med kvalité inom hemtjänsten Kompetensutveckling för dig som arbetar med ledarskap Framtidens hemtjänst Att leda med kvalité inom hemtjänsten Mobil hemtjänst vad innebär det och vad är framgångsfaktorerna och fallgroparna? Coachande

Läs mer

500 GÄSTER APPLÅDERADE VARBERGS NÄRINGSLIV - VarbergsGalan 2011

500 GÄSTER APPLÅDERADE VARBERGS NÄRINGSLIV - VarbergsGalan 2011 500 GÄSTER APPLÅDERADE VARBERGS NÄRINGSLIV - VarbergsGalan 2011 14 oktober gick VarbergsGalan 2011 av stapeln och den har etablerat sig som årets viktigaste fest för företagen i Varberg. En härlig stämning

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

Kampen om Måltiden - En introduktion

Kampen om Måltiden - En introduktion Kampen om Måltiden - En introduktion 1 Alla måltider är tillsammans värda ca 300 miljarder SEK Offentlig sektor livsmedelskonsumtion Livsmedelsköp i butik (inkl. övriga säljkanaler) 300 000 000 000 kronor

Läs mer

Kombinera konferens med semester!

Kombinera konferens med semester! Vi ger dig den perfekta möjligheten att lära dig om Hur man gör affärer i Thailand samtidigt som vi erbjuder dig optimalt nöje i en av världens mest spännande städer, BANGKOK. Kombinera konferens med semester!

Läs mer

Attraktiv Näringslivskommun

Attraktiv Näringslivskommun Attraktiv Näringslivskommun Inbjudan till konferens i Stockholm den 23-24 mars 2010 PRAKTIKFALL FRÅN Arena för tillväxt Roland Lexén Årets tillväxtkommun 2008! Umeå kommun Roland Carlsson Entreprenörsregionen

Läs mer

CITYKLIMATET MALMÖ GÖRAN HÖCKERT 2013-10-23

CITYKLIMATET MALMÖ GÖRAN HÖCKERT 2013-10-23 CITYKLIMATET MALMÖ GÖRAN HÖCKERT 2013-10-23 CITYKLIMATET SYFTE Beskriver hur det går för cityhandeln i förhållande till handeln på orten Stadskärnenivå istället för kommunnivå Årlig undersökning CITYKLIMATET

Läs mer

PROGRAM KVALITET 2040

PROGRAM KVALITET 2040 PROGRAM KVALITET 2040 STOCKHOLM 23 NOVEMBER 2015 Om SIQ Institutet för Kvalitetsutveckling SIQ har i 25 år haft uppdraget att främja kvalitetsutvecklingen i Sverige. Vi ska bidra till att öka svenska företags

Läs mer

Destinationsutveckling 2013

Destinationsutveckling 2013 Lyssna till internationellt prisbelönta Destination Röros Destinationsutveckling 2013 Tillvarata besöksnärigens stora tillväxtpotential Så blir din destination exportmogen Hur tackla de mellanmänskliga

Läs mer

Infomöte hos Google Sverige 2.Oktober 2012

Infomöte hos Google Sverige 2.Oktober 2012 Infomöte hos Google Sverige 2.Oktober 2012 Bolag närvaronde på Info möte 2. Oktober Bygga marknad och tjäna pengar genom ac sdmulera eferfrågan & erbjuda best möjliga tjänster Varför behöver Teorin marknaden

Läs mer

Butikschefsutbildning med inriktning mot textil och mode Retail Education with Specialization in Textile and Fashion 180 credits

Butikschefsutbildning med inriktning mot textil och mode Retail Education with Specialization in Textile and Fashion 180 credits Utbildningsplan Butikschefsutbildning med inriktning mot textil och mode Retail Education with Specialization in Textile and Fashion 180 credits Ladokkod: TGMBU Version: 4.0 Utbildningsnivå: Grundnivå

Läs mer

MILJÖDRIVEN PRODUKTUTVECKLING

MILJÖDRIVEN PRODUKTUTVECKLING TJÄNA PENGAR PÅ MILJÖDRIVEN inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 juni 2010 TALARE MODERATOR Marie Hagberg Kvalitets- och miljöchef MTR Stockholm KEYNOTE SPEAKER Sara Paulsson Manager Design for

Läs mer

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER

SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER SAMMANSTÄLLNING AV GRUPPDISKUSSIONER Flera frågor kring Nya Visit Dalarna diskuterades kring borden under Up to Date. Vad krävs av oss i Dalarna för att vi ska fördubbla omsättningen till 2020? Dalarna

Läs mer

Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn?

Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn? 1 (7) Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn? OM UNDERSÖKNINGEN Undersöknings- och analysföretaget Web Service Award genomför årligen sedan 2006 en trendundersökning under januari månad.

Läs mer

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man?

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? MARKETING HOUSE Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? JA, OM MAN SER DET SOM EN DEL I EN ÖVERGRIPANDE INBOUND MARKETING STRATEGI Ja, med en

Läs mer

Verksamhetsområden. Välkomna till Hållbara kliv Dagens program. Hållbara kliv på skolor i Växjö kommun. Kort presentation av.

Verksamhetsområden. Välkomna till Hållbara kliv Dagens program. Hållbara kliv på skolor i Växjö kommun. Kort presentation av. Välkomna till Hållbara kliv Dagens program 8.30 Inledning Vdä Vad är Hållbara kliv? Växjö Europas grönaste stad KNUT projektet 9.45 Fika 10.15 Workshop 11.15 Så här jobbade vi i vår klass 11.30 Avslutning

Läs mer

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 2, 2016

Svensk Digital Handel. En sammanfattning av kvartal 2, 2016 Svensk Digital Handel En sammanfattning av kvartal 2, 2016 Svensk Digital Handel Sedan 1973 har Svensk Digital Handel varit intresseorganisationen för digital handel i Sverige. Vi arbetar proaktivt med

Läs mer

Finalister region Syd Entrepreneur Of The Year 2011. Malmö, 22 november

Finalister region Syd Entrepreneur Of The Year 2011. Malmö, 22 november Finalister region Syd Entrepreneur Of The Year 2011 Malmö, 22 november Finalist: Anders Bengtsson Aktiebolaget Stenströms Skjortfabrik Ort: Helsingborg Telefonnummer: 042-15 11 80 Organisationsnummer:

Läs mer

VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK

VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK DU, JAG OCH VI Det finns en sorts människor som gärna jobbar efter klockan fem. Men som gnisslar tänderna om nätterna, när de kommer att tänka på sjukförsäkringsreformer,

Läs mer

E-handeln 2014 SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2014 SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2014 Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 11/12 17/12 2014. 1038 personer i varierande

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

PEDAGOGENS MANUS till BILDSPEL på första föräldramöte i Förskoleklass

PEDAGOGENS MANUS till BILDSPEL på första föräldramöte i Förskoleklass PEDAGOGENS MANUS till BILDSPEL på första föräldramöte i Förskoleklass Råd till föräldrar som del av ett läromedel som handlar om kroppen och hållbar livsstil. Det ska bidra till att barnen blir friska,

Läs mer

Välkommen till SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007. Globalisering Vår bransch - Din framtid Stockholm 10 11 oktober 2007 www.svr.se

Välkommen till SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007. Globalisering Vår bransch - Din framtid Stockholm 10 11 oktober 2007 www.svr.se Välkommen till SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007 Globalisering Vår bransch - Din framtid Stockholm 10 11 oktober 2007 www.svr.se Följande företag stödjer SVRs SAMHÄLLSBYGGNADSDAGAR 2007 Guldpartners Silverpartners

Läs mer

Tillsammans får vi Gotland att växa

Tillsammans får vi Gotland att växa Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Tillsammans får vi Gotland att växa 2015 2015 2015 TILLVÄXT GOTLAND/VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 Tillväxt Gotlands roll är att skapa bättre

Läs mer

Business Innovation Day

Business Innovation Day Business Innovation Day Låt våra experter ta sig an din utmaning Sundsvall 17 oktober 2016 Välkommen till Business Innovation Day Ta chansen och anmäl en utmaning som din organisation står inför och diskutera

Läs mer

Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1

Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1 Ungdomsgruppen 18 april 2016 2015-06-04 1 SURFA SÄKRARE PÅ NÄTET - ett värdegrundsarbete Elna Svensson lärare Villanskolan Jenny Lindh IKT - pedagog Södra Utmarkens skola 2 Medie- och informationskunnighet

Läs mer

Skapa hållbara event!

Skapa hållbara event! Skapa hållbara event! SAMMANFATTNING AV WORKSHOPEN Case Ett hållbart event! AMORF är ett internationellt arkitektföretag med huvudkontor i Sverige och verksamhet i Europa och Mellanöstern. Företaget har

Läs mer

Välkomna till Härryda kommun.

Välkomna till Härryda kommun. Välkomna till Härryda kommun. Internet: hk pub-open 09.00-09.30!! Registrering och kaffe Program för dagen 9.30-10.00!! Härryda kommun välkomnar. 10.00-10.30!! Härryda kommuns IT-funktion visar den bakomliggande

Läs mer

Utvecklingsstrategi för ett attraktivt Upplands Väsby 2007 2015

Utvecklingsstrategi för ett attraktivt Upplands Väsby 2007 2015 Utvecklingsstrategi för ett attraktivt Upplands Väsby 2007 2015 Viljeyttring och inriktning för att stärka näringslivets förutsättningar Programmet har diskuterats fram och fastställts av ett 30-tal representanter

Läs mer

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 1 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 3 VÄLKOMMEN TILL COM HEM-KOLLEN Över 40 procent av de svenska hushållen är idag anslutna till vårt nät, vilket gör att Com Hem i allra högsta grad bidrar till digitaliseringen

Läs mer

NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR LYSEKILS KOMMUN TILL ER TJÄNST!

NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR LYSEKILS KOMMUN TILL ER TJÄNST! NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR LYSEKILS KOMMUN TILL ER TJÄNST! ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-01-30 Del 1: Näringslivsvision Del 2: Mål Innehållsförteckning INLEDNING DEL 1 - NÄRINGSLIVSVISION VAD? NÄRINGSLIVSVISION

Läs mer

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt

Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Tillväxtverkets arbete med regional tillväxt Lars Wikström 2016-01-22 Nationell myndighet med regional närvaro - 390 medarbetare - nio orter 1 Värt att fundera på Kommer företag att våga investera på platser

Läs mer

Kommunens nya roll & ansvar KOMMUNAL IDROTT- & FRITIDSPLANERING. Framtidens anläggning utifrån invånarnas behov

Kommunens nya roll & ansvar KOMMUNAL IDROTT- & FRITIDSPLANERING. Framtidens anläggning utifrån invånarnas behov inbjudan till konferens i Stockholm den 21-22 januari 2015 MODERATOR Paul Sjöblom Fil.dr, forskare VÅRA EXPERTER Malmö högskola Karin Book Universitetslektor ProActivity AB Johan Faskunger Utredare, fil.

Läs mer

En regional politik för innovation och omvandling: lärdomar från Skåne

En regional politik för innovation och omvandling: lärdomar från Skåne CENTER FOR INNOVATION, RESEARCH AND COMPETENCE IN THE LEARNING ECONOMY En regional politik för innovation och omvandling: lärdomar från Skåne Jerker Moodysson CIRCLE, Lunds universitet VRI samling, Tromsø,

Läs mer

Jämlik hälsa och vård

Jämlik hälsa och vård Foto: Clifford Shirley Välkommen till den 14:e nationella konferensen för nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård Jämlik hälsa och vård det goda mötet som nyckel till framgång Västerås 19-20 mars

Läs mer

Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012. Bakgrund

Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012. Bakgrund Slutredovisning till RSAU 2012-10-01 Britt-Inger Bårman strateg, regional utveckling ÖRESUNDSHUSET I ALMEDALEN 1-7 JULI 2012 Bakgrund Syftet med den gemensamma satsningen i Almedalen var att för tredje

Läs mer

Sveriges första B2B undersökning med fokus på både marknad och försäljning. 10 INSIKTER - B2B Barometern 2016

Sveriges första B2B undersökning med fokus på både marknad och försäljning. 10 INSIKTER - B2B Barometern 2016 Sveriges första B2B undersökning med fokus på både marknad och försäljning. 10 INSIKTER - B2B Barometern 2016 2 INTE FÖR ALLA B2B FÖRETAG Det är ett hårt arbete att driva marknadsföring och försäljning

Läs mer

T E C K E N P O S T E N

T E C K E N P O S T E N Teckenspråksforum T E C K E N P O S T E N N O V E M B E R 2 0 1 5 S A M H Ä L L S I N F O R M A T I O N Mänskliga Rättighetsdagarna genomförs den 9-10 november på Svenska Mässan i Göteborg. Årets konferens

Läs mer

MA-SEMINARIET. Missa inte årets upplaga av Sveriges största branschseminarium! Välkommen till. 7-8 Maj Grand Hotel i Lund

MA-SEMINARIET. Missa inte årets upplaga av Sveriges största branschseminarium! Välkommen till. 7-8 Maj Grand Hotel i Lund Välkommen till MA-SEMINARIET 7-8 Maj Grand Hotel i Lund MA-systems kunskapsseminarium kring logistik, säkerhet, lagerhantering och arbetsmiljö är lika fullspäckat som alltid. Två dagar som ger dig möjlighet

Läs mer

De nya givarna. 2013-04-24 Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. Mats Levin

De nya givarna. 2013-04-24 Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. Mats Levin De nya givarna 2013-04-24 Frivilligorganisationernas Insamlingsråd Varför vintage? Befolkningsökning i olika åldersgrupper (%) Den unga marknaden är under nolltillväxt, medan den äldre växer. Således kommer

Läs mer

Motion till riksdagen 2015/16:2772 av Camilla Waltersson Grönvall m.fl. (M) Forskning och innovation utvecklar Sverige

Motion till riksdagen 2015/16:2772 av Camilla Waltersson Grönvall m.fl. (M) Forskning och innovation utvecklar Sverige Kommittémotion Motion till riksdagen 2015/16:2772 av Camilla Waltersson Grönvall m.fl. (M) Forskning och innovation utvecklar Sverige Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som

Läs mer

E-handelstrender i Norden 2015. Så handlar vi på nätet

E-handelstrender i Norden 2015. Så handlar vi på nätet E-handelstrender i Norden 2015 Så handlar vi på nätet 1 3 Anna Borg Enkelhet är enkelt - eller? 4 Rapporten i korthet 5 Fakta Sverige, Danmark, Finland & Norge 6-8 Stark näthandel i Norden 9-12 Mobila

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Välkommen på frukostseminarium!

Välkommen på frukostseminarium! Välkommen på frukostseminarium! Smarta städer nämns allt oftare som en nyckel till hållbar stadsutveckling. I Stockholm står vi just nu inför något av en brytpunkt. Vi har hög IT-mognad och allt fler myndigheter

Läs mer

KPI FÖR INKÖPSORGANISATIONEN

KPI FÖR INKÖPSORGANISATIONEN strategy KPI FÖR inbjudan till konferens i Stockholm den 25-26 maj 2010 TALARE ORDFÖRANDE Sture Karlsson Tetra Pak Björn Holmberg SJ AB Lovisa Söderholm SKF Ann-Mari Olofsson ABB AB Nyckeltal för ökad

Läs mer

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Jobs and Society NyföretagarCentrum och SEB har låtit 3 000 personer svara på frågor om hur de ser på det svenska företagsklimatet.

Läs mer

Den äldre, digitala resenären

Den äldre, digitala resenären Den äldre, digitala resenären Resebranschen är en av de mest växande branscherna i världen. Digitaliseringen har dock gjort att branschen förändrats mycket under de senaste åren. Många resenärer agerar

Läs mer

Sjukgymnastik i utveckling

Sjukgymnastik i utveckling Sjukgymnastik i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 14-15 april 2011 UTBILDARE Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund Lillemor Lundin Olsson Så stärker och vidareutvecklar du din yrkesroll

Läs mer

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB

A NEW NEW WORLD. Vardan och varthän 2012-10-30. Kairos Future AB FRAMTIDENS STUDENT -OM NYA VÄRDERINGAR OCH LIVSSTILAR Thomas Fürth forskningsledare, Kairos Future AB SUNETVECKAN, MALMÖ HÖGSKOLA, 2012-10-23 Kairos Future AB Framtid 3 områden: forskning, utbildning och

Läs mer

Kvinnor är våra favoriter

Kvinnor är våra favoriter Kvinnor är våra favoriter För oss på Bonnier Tidskrifter är skönhet ett av de viktigaste segmenten både innehållsmässigt i våra varumärken och gentemot våra annonsörer, läsare och besökare. Med våra varumärken

Läs mer

Q4 2014. Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO

Q4 2014. Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO Q4 2014 Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO Q4 2014 I KORTHET Försäljningsmässigt god avslutning på året, dock leveransförseningar Q4 2013 Något högre försäljning av vår-/sommarkollektionen Positiva

Läs mer